ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 από το Δ. Μπεκιάρη

ΣΥΡΙΖΑΣΥΡΙΖΑ
“ Ο πανικός οδηγεί το χρεοκοπημένο κατεστημένο στο να ανοίξει τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος  ”
Periodista
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετασχηματίσει το κοινωνικό ρεύμα που εκτόξευσε τα ποσοστά του στις εκλογές του 2012 σε πολιτικό ρεύμα που θα του δώσει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Η δυναμική αυτοδυναμίας που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αντικείμενο παραδοχής σε πολιτικούς κύκλους, ανεξάρτητα κομματικής προέλευσης, σε ιδιωτικές συζητήσεις δημοσκόπων και αναλυτών και κυρίως στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα, δημοσκοπήσεις, τα στοιχεία των οποίων δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αλλά αποτελούν αντικείμενο μελέτης και επεξεργασίας από τα επιτελεία των κομμάτων, επιβεβαιώνουν αυτή τη δυναμική, την μεγάλη άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, τη συρρίκνωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και περίπου την πολιτική εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, που δύσκολα θα καταφέρουν να επιτύχουν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στην επόμενη βουλή. 

Η προοπτική σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει τρόμο και πανικό στο κατεστημένο, στην χρεοκοπημένη ντόπια ελίτ, στα διευθυντήρια του Βερολίνου,των Βρυξελλών και της Φρανκφρούρτης, αλλά και στα δουλικά τους που ασκούν την διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Για αυτόν τον λόγο πολιτικοί κύκλοι, καθοδηγούμενοι από πάσης φύσεως συμφέροντα, απεργάζονται σενάρια αλλαγής του εκλογικού συστήματος, όχι μόνο για να ανακόψουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία, αλλά και για να περιορίσουν την συντριβή των κομμάτων του μνημονιακού μπλοκ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ωστόσο το Σύνταγμα περιέχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που αφορούν στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, δεδομένου ότι το εκλογικό σύστημα αποτελεί κύρια προϋπόθεση για τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Το κατεστημένο, οι χρεοκοπημένες πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου, η ντόπια επιχειρηματική ελίτ, τα υπερεθνικά πολιτικά και οικονομικά κέντρα εξουσίας, η τραπεζοκρατία και η μιντιοκρατία, επεξεργάζονται σχέδια διαμόρφωσης εκείνων των πολιτικών συσχετισμών που θα διασφαλίσουν τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και τον περιορισμό της πόλωσης με αντικειμενικό σκοπό την διάσωση του "ενδιάμεσου χώρου" και την μη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμων κυβέρνήσεων. Ως εργαλείο θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα καλπονοθευτικά εκλογικά συστήματα, τα οποία πέρα από την απλή και άδολη αναλογική, θα ανακυκλώσουν το απαξιωμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Εδώ και χρόνια, θύλακες του κατεστημένου που γκρεμίζεται υπό το βάρος της λαϊκής αντίδρασης, λανσάρουν την αναγκαιότητα του σχηματισμού κυβερνήσεων συνεργασίας, κυβερνήσεων εξαρτημένων και πλήρως χειραγωγημένων, κυβέρνήσεων που δεν είναι δυνατόν να ασκήσουν ανεξάρτητη πολιτική, σαν αυτές που κυβερνούν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Σήμερα μοναδικός τους στόχος είναι να εγκλωβίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά σε μία τέτοια διαδικασία, εισάγοντας με τρόπο αποπροσανατολιστικό στον δημόσιο διάλογο τη συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού συστήματος, με τεχνικούς όρους και μόνο. Μοναδικός τους σκοπός είναι η φαλκίδευση της θέλησης του ελληνικού λαού για αλλαγή πολιτικής, για αλλαγή πορείας της χώρας. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην παρούσα συγκυρία έχει έναν και μόνο στόχο: Την υπονόμευση της λαϊκής ψήφου.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι επόμενες εκλογές, θα διενεργηθούν υπό το ισχύον εκλογικό σύστημα. Η βέβαιη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς, αποτελεί την μοναδική εγγύηση για την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα. Ταυτόχρονα θα αποτελέσει την τομή για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως μόνιμου εκλογικού συστήματος. Εξάλλου η θέσπιση της απλής αναλογικής ως σταθερού και μόνιμου εκλογικού συστήματος είναι πάγια θέση της Αριστεράς και προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ. Οποιαδήποτε συζήτηση στην παρούσα συγκυρία περί αλλαγής του εκλογικού συστήματος, από πολιτικούς κύκλους που καταρρέουν και φλερτάρουν με την εκλογική κατάρρευση, από πολιτικούς κύκλους που λαμβάνουν εντολές από εκείνους που απέρριπταν επί δεκαετίες την απλή αναλογική, υποκρύπτει άλλες σκοπιμότητες που αφορούν στη διάσωση του χρεοκοπημένου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, το οποίο είναι λαϊκά περιθωριοποιημένο και έχει κατατρομοκρατηθεί από την δυναμική του πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αυτοδύναμη κυβέρνηση στην εξουσία.  

 ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "periodista"

ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ!



Εκτύπωση

Του ΣΤΑΘΗ*
Υπάρχει ο Ευτυχισμένος Βούδας. Παρίσταται γλυπτός με τα μακρυά του αυτιά κι ανάμεσά τους ένα πλατύ χαμόγελο από το ένα ώς το άλλο. Υπάρχει και ο Ατάραχος Βούδας. ΟΚοιμώμενος Βούδας - είκοσι μέτρα ξάπλα το άγαλμά του στην Μπανγκόκ, υπάρχει κι ο Συλλογισμένος Βούδας, Βούδας όμως Μαλάκας δεν υπάρχει. Ούτε Βούδας Κυνικός,ούτε Βούδας Βλάκας.
Ως προχθές τουλάχιστον. Απ’ όταν άρχισε να περιφέρεται στα κανάλια, στην εκπομπή του κ. Ευαγγελάτου από βραδίς και ύστερα, όρθρου βαθέος στον (πολύ καλό, πολύ καιρό τώρα) κ. Παπαδάκη, ένας σύμβουλος του κ. Στουρνάρα, από εκείνους που συνέταξαν το φορολογικό έκτρωμα για τα ακίνητα.
Τρομερός ο κ. Σύμβουλας! ο Τζένγκις Χαν σε σλόου μόσιον, σε αργή κίνηση! Τέτοιο πράμα δεν έχει ματαξαναδεί το Πανελλήνιο από τότε που έπεσε η τελευταία φεγγαρόπετρα στην Ατλαντίδα κι έστειλε τη δύστυχη ήπειρο άπατη. Τρομερός ο κ.Σύμβουλος Στουρνάρα, όστις προϋπήρξε και Σύμβουλος Σημίτη, δηλαδή τέντζερης και καπάκι εν τω άμα - μας έστειλε αδιάβαστους! Τρομερός στόμας, μορφωμένος, εύστροφος, απύλωτος. Κάθε φορά που άνοιγεέκλεινε χίλια σπίτια, απέλυε δέκα χιλιάδες ψυχές κι έστελνε στο φρενοκομείο κάθε πουλί πετούμενο, κάθε ιχθύν βρεγμένον.
Βιβλικός τύπος. Απ’ το στόμα του έβγαιναν βατράχια και ίπποι χλωροί, μιλούσε ο άνθρωπος με μια συναίσθηση για τα ανθρώπινα, ανάλογη με την ευαισθησία της αγχόνης μπροστά στονπελάτη της. Ο extraterrestrial αυτός όταν δεν μιλούσε -κι ευτυχώς μίλησε λίγο- ίστατο με τηνυπερβατική αταραξία μιας μπριζόλας που έχει φάει τον άμπακο.
Κατάφερε να κάνει έξαλλους ακόμα και τους νεοφιλελεύθερους στην εκπομπή Ευαγγελάτου, ενώ άφησε άναυδους σύμπαντες τους μετέχοντες στην εκπομπή Παπαδάκη! Είχε για όλα μια μη απάντηση, χωρίς ταυτοχρόνως να καταβάλλει καμμιά προσπάθεια συγκάλυψης του«σκεπτικού» με το οποίο, αυτός ένας στεγνοστυγνός τεχνοκράτης, έφερε εις πέρας τις εντολές των πολιτικών του προϊσταμένων - του στυλ: εμένα μου είπανε να κόψω από σβέρκο, από σβέρκοέκοψα! Κι αν είχα και καμμιά παράπλευρη απώλεια, τι να κάνουμε τώρα; μετά τους χίλιουςνεκρούς θα τη διορθώσουμε! Ο σβέρκος, όμως, σβέρκος! Επρεπε να κοπεί. Πάρ’ τονε και στον γάμο σου, να σου φάει όλο το γαμοπίλαφο!
Ο τύπος, συγγνώμην ο κ. Σύμβουλας, είναι η κλασική περίπτωση του «εγώ διαταγές εκτελούσα», όπως έλεγαν και οι ναζήδες στις ελάχιστες δίκες που πήγαν κατηγορούμενοι.
Βεβαίως, το πρόβλημα δεν είναι ο σήριαλ κήλερ (απ’ την εποχή Σημίτη έως την εποχήΣτουρνάρα) Σύμβουλας, ούτε αν ο σύμβουλος είναι μπούφος ή ιέραξ, το πρόβλημα είναι ο κύριος υπουργός, ο κ. Στουρνάρας – αυτός παρασκευάζει ψωμί από ψίχουλα για τον λαό, αυτός και ο κ. Σαμαράς. Αυτοί οργανώνουν την πείνα σε νομοθεσία. Αυτοί, Βενιζέλος - Στουρνάρας, όταν δεν αλληλοβρίζονται, Σαμαράς - Βενιζέλος όταν δεν αλληλομαχαιρώνονται, αυτοί και η συμμορία των λακέδων της Τρόικας, κάνουν τους μαθητευόμενους μάγους προσπαθώντας να δώσουνσάρκα και οστά σε μια νεκρωτική πολιτική.
Μόνον κύκλωπες (όχι διότι είχαν ένα μάτι, αλλά διότι είχαν μυαλό κουκούτσι, κακό καιμισάνθρωπο) θα μπορούσαν να έχουν συντάξει ένα τέτοιο φορολογικό νομοσχέδιο. Και μόνον ένας πρωθυπουργός του διαμετρήματος Σαμαρά θα μπορούσε να το... βελτιώσει εξαιρώντας απ’ τα χαράτσια τα... μαντριά, επαναλαμβάνοντας για μιαν ακόμα φορά την ιστορία του Χότζα σχεδόν κατά κυριολεξία πλέον - στάνες, φορολογημένα ζώα, μαντριά, καμπαναριά, ένα κουβάρι. Κι άντε βγάλε άκρη ανάμεσα σε ένα φορολογημένο πρόβατο κι έναν φορολογημένον πολίτη, αν έχει πρόσοψη στη θάλασσα (το πρόβατο) και θερμοκήπιο να πάει να γίνει φυτό ο πολίτης.
Τραγέλαφοςμπάχαλομπουρδέλο - κι απ’ έξω απ’ το μπουρδέλο που συνεδριάζει ολονυχτίς για να βρει ισοδύναμα στην αναλγησία Στουρνάρα, ο κ. Τζαμτζής επικεφαλής(!) ογδόντα βουλευτών της Ν.Δ. να χορεύουν τον χορό των Σιου γύρω απ’ τον στρατηγό Κάστερ, λες και ήταν ο χορός των πορδών γύρω απ’ την Ιερά Μπούρδα των κόκκινων γραμμών - α! εμείς δεν θέλουμε να ρίξουμε την κυβέρνησηθέλουμε να μη μας γιαουρτώνετε στα χωριά μας όταν επιστρέφουμε για να σας ξαναδουλέψουμε! Α, όχι! εμείς δεν σας γαμάμε τη ζωή όσο θα ήθελε ο κ. Στουρνάρας, αλλά κατά μία στάνη λιγότερο, ας πληρώσουν τα ισοδύναμα οι άτοικοι των αστικών περιοχών,σφαχτείτε εσείς μεταξύ σαςπώς θα σας σφάζουμε εμείς καλύτερα!
Οι γελοιωδέστατοι! Αίφνης ο κυρ Τζαμτζής - ένα Κιλελέρ της ελεεινής μορφής να πολιορκεί, με «πασιονάρια» την κυρία Μισέλ Ασημακοπούλου, το αρχηγείο Στουρνάρα - Σαμαρά - Μπενύτογια βελτιώσεις στον επιθανάτιο ρόγχο - ξεψύχα ήσυχα, χρυσέ μου! ο κ. Τζαμτζής προσπάθησε, ο κ. Σαμαράς διαπραγματεύτηκε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις για τον περονόσπορο, τα άστρα δεν σε πάνε και ο κατώτατος μισθός θα πέσει κι άλλο.
Ουδέποτε άλλοτε έχει γελοιοποιηθεί έτσι η Ελλάδα. Εχουμε χάσει πολέμους, έχουμε ξαναφάει ψωμί από ψίχουλα, αλλά εκεί που οι καπεταναίοι κρέμαγαν τ’ άρματα, τώρα να κατουράνεδιαταγές οι Τροϊκανοί, να γαβγίζουν απειλές και να παίρνουν λάφυρα ζωές, ψυχές κι ελπίδες, δεν μας αξίζει.
Δεν μας αξίζει τέτοια τύχη, τέτοια ζωή. Με το στίγμα της ξεφτίλας στο μέτωπο οι πιο πολλοί κι άλλοι να φεύγουν στην ξένη. Αν είναι να πάει η Ελλάδα σε άλωση - δεν θα πάει!
Αν για διάφορους γραισκύλους η Ελλάδα είναι ξεγραμμένη και ο ελληνικός λαόςπρογραμμένος - δεν θα γίνει! Μέρα μεσημέρι θα πληρώσουν...
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" ανάρτηση από "iskra"

H αλήθεια για την απάτη του ΕΥΡΩ!!







Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους)!!! 

Το Ευρώ δεν έχει αντίκρισμα σε Χρυσό, όπως έχουν όλα τα Εθνικά νομισματα.

Το Ευρώ στην έκδοσή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε!
 

Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money.

Το Ευρώ, έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση, το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει τα ήδη υφιστάμενα. …

Στην ουσία, ένα νόμισμα των 50 Ευρώ δεν αντικατοπτρίζει ισόποση αξία αλλά ισόποσο χρέος (!!!) της χώρας μας, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αφού το Ευρώ, ανήκει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Τα αρχικά “BCE ECB EZB EKT EKP”είναι τα αρχικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις πέντε γλωσσικές παραλλαγές – BCE, ECB, EZB, EKT και EKP – που αντιπροσωπεύουν τις 11 (πριν από το 2002) επίσημες γλώσσες της ΕΕ.


Τα 50 Ευρώ, που έχεις στην τσέπη σου, δεν σημαίνουν ότι έχεις Χρυσό αξίας 50 ευρώ στην τσέπη, όπως συνέβαινε με τη δραχμή. Με τη δραχμή, 50 δραχμές, ισοδυναμούσαν σε ποσό χρυσού, αντίστοιχο με πενήντα δραχμές.

Αντίθετα, τα 50 Ευρώ, αντικατοπτρίζουν χρέος ύψους 50 ευρώ, της Ελλάδας και κατ’ επέκταση των πολιτών της, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Κάθε χώρα – μέλος της Ε.Ε. αντί να εκδίδει το νόμισμά της κυριαρχικά, έστω στα πλαίσια της Ε.Ε., αναγκάζεται να δανείζεται το χρήμα (τα Ευρώ) από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, είτε με τη μορφή των βραχυπρόθεσμων ρέπος, είτε με κρατικά ομόλογα, είτε με απευθείας δανεισμό τραπεζών.

Η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα χορηγεί τα ποσά με τόκο (!!!), ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι το ελάχιστο 1,25 %, δηλ. εάν δανείσει 100 Ευρώ σε μια τράπεζα, ή εάν αγοράσει βραχυπρόθεσμα ρέπος ή ομόλογα για 100 Ευρώ θα εισπράξει τουλάχιστον 101,25 Ευρώ !!!

Η πρακτική του fiat money, μέσω δανεισμού, ισοδυναμεί με υποδούλωση και απώλεια κυριαρχίας, από τη στιγμή της έκδοσης του νομίσματος αυτού καθ’ εαυτού. 

Με δεδομένο ότι, από τη στιγμή που το κεφάλαιο του δανεισμού προέρχεται από τον ένα και μοναδικό εκδότη του νομίσματος, δηλ. την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, τότε είναι αδύνατο να αποδοθεί ο τόκος, όσο μικρός και εάν είναι αυτός, αφού το ποσό του τόκου πολύ απλά δεν υφίσταται.

Δηλαδή:

Φαντασθείτε ένα πολύ απλό παράδειγμα, όπου μαζεύεται μια παρέα για να παίξει μπίλιες (τις θυμάστε τις μπίλιες;) και μόνον ο Ένας, αποκλειστικά, παρέχει π.χ. 100 μπίλιες για το παιχνίδι, με τη συμφωνία ότι στο τέλος του παιχνιδιού η παρέα θα πρέπει να του αποδώσει 101 μπίλιες! Στο τέλος του παιχνιδιού, εκ των πραγμάτων, θα λείπει μια μπίλια, αφού δεν υπάρχουν άλλες μπίλιες, εκτός από αυτές που έχει ο Ένας της παρέας.


Όσο προσεκτικά και εάν έπαιξε η παρέα θα χρωστάει πάντα τουλάχιστο μια μπίλια, εκτός από τις 100 που επέστρεψε και πρέπει να δανεισθεί ξανά, εάν θέλει να συνεχίσει να παίζει. Φυσικά οι απρόσεκτες παρέες που ενδεχομένως να έχασαν μπίλιες ή να τις ¨οικειοποιήθηκαν¨ (κοινώς έκλεψαν) απλά χρωστούν περισσότερες.

Φυσικά, αυτός που παρείχε τις μπίλιες θα απειλεί ότι δεν θα ξαναδώσει άλλες μπίλιες, εάν δεν του αποδοθούν οι χρεωστούμενες μαζί με την επιπλέον μπίλια του τόκου.
Ο Ένας βέβαια, δέχεται και ανταλλάγματα σε είδος, όπως μπάλες, πατίνια ή άλλα παιχνίδια, τα οποια τα αξιώνει σε αντάλλαγμα για τις χαμένες μπίλιες.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το ΕΥΡΩ.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι ο Ένας παίκτης που έχει τα Ευρώ, τις μπίλιες του παραδείγματος. Η ΕΚΤ. δανείζει στις άλλες χώρες «συμπαίκτες» και με το τέλος του παιχνιδιού, ζητάει τον τόκο, το 1,25% δηλαδή τη μία μπίλια από τις άλλες χώρες.


Αφού όμως μόνο η Ε.Κ.Τ. κόβει και έχει το χρήμα, οι άλλες χώρες, που δεν έχουν δικαίωμα να τυπώσουν Ευρώ, δεν μπορούν και να ξεπληρώσουν το 1,25 που οφείλουν. Έτσι η Ε.Κ.Τ., αξιώνει από τους δανειζόμενους υλικές αποζημιώσεις, π.χ. νησιά, ΔΕΚΟ, πετρέλαια, χρυσό κλπ, προκειμένου να καλυφθεί το 1,25% του τόκου.

Εδώ να θυμίσουμε, ότι το Ευρώ δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας, αφού δεν έχει αντίκρυσμα σε χρυσό) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους).

Στην περίπτωση του Ευρώ, συμβαίνει το εξής εξωφρενικό.

Έρχεται μία Τράπεζα, η Ε.Κ.Τ., τυπώνει άχρηστα χαρτιά, χωρίς αξία και αντίκρυσμα, τα δανείζει στις χώρες και στη συνέχεια αξιώνει από αυτές την Εθνική τους Κυριαρχία, με συνεργούς πάντοτε τις Κυβερνήσεις, οι οποίες εκτελώντας εντεταλμένη Υπηρεσία, θέτουν του Λαούς, σε κατάσταση Οικονομικής εξάρτησης και υποδούλωσης.

Ο ομότιμος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κος Γ. Κασιμάτης πρόσφατα σε σχετική ομιλία του, αναφέρθηκε στο άρθρο 120 του Συντάγματος. Για όσους δεν γνωρίζουν το άρθρο 120 στην παρ.4 αναγράφει

«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», η δε έννοια της βίας δεν αφορά μόνον τη σωματική και φυσική βία, αλλά και την ψυχολογική, όπως π.χ. ψυχολογική βία του τύπου «Πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν συμφωνήσουμε με το Μνημόνιο; (με το οποίο ξεπουλάμε όλη την Ελληνική Επικράτεια)».
Βέβαια αυτό που δεν αναφέρεται είναι, ότι με ρητό όρο της δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να καταγγείλουν τη σύμβαση εάν δεν πληρωθεί το ¨Σχετικό χρέος¨ της χώρας (άρθρο 8 παρ.1 (ζ) ), ήτοι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις της Ελλάδας σε Ευρώ ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Δεδομένου όμως ότι τα ποσά του δανείου είναι μικρότερα του υποτιθέμενου χρέους αυτό συνεπάγεται ένα και μόνο πράγμα: ότι τα ποσά που δανεισθήκαμε δεν πάνε σε μισθούς, συντάξεις κλπ, αλλά σε αποπληρωμή προηγούμενων οφειλών!!! Άρα εκτός από ψυχολογική βία έχουμε ταυτόχρονα και εξαπάτηση από τον πολιτικό κόσμο !!!

Συνεπώς κατά το Σύνταγμά μας έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να αντισταθούμε, με κάθε μέσον, κατά οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει ή το έχει ήδη καταλύσει.. Η αντίσταση κατά της βίαιης κατάλυσης του Συντάγματος ουσιαστικά σημαίνει την φυσικώ τω τρόπω εκδίωξη των όσων κατέλυσαν το Σύνταγμα, με απλά λόγια την εκδίωξη ¨κλοτσηδόν¨ από το Μαξίμου των βιαστών του Συντάγματος. Και αυτό αφορά όλους, μηδέ του γράφοντος εξαιρουμένου
ε


Η κυβέρνηση αυτή φτάνει στο τέλος της καταστροφικής της διαδρομής!


Το γεγονός και μόνο Αντώνη ότι ο Λαφαζάνης σας την βγαίνει από... δεξιά είναι κάτι που θα πρέπει να σας προβληματίσει. Τι είπε ο άρχοντας του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι θα φορολογήσουν μόνο το εισόδημα από τα ακίνητα.  Ότι δεν θα βάλουν φόρους κατοχής. Ρόμπα την έκανε την συγκυβέρνηση ο Λαφαζάνης. Πλάκα σας έκανε Αντώνη. Είπε στην εκλογική σας βάση το εξής: Μην τους ακούτε! Είναι ακραίοι...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί τελευταία την πολιτική Καραμανλή περί ώριμου φρούτου. Ξέρετε, το φρούτο βρίσκεται πάνω στο δένδρο κι εσείς δεν έχετε να κάνετε κάτι περισσότερο από το να καθίσετε κάτω από την σκιά του δέντρου. Κλείνετε τα μάτια και περιμένετε να ξυπνήσετε από το ώριμο φρούτο που...
θα προσγειώνεται στο μεταξύ στο κεφάλι σας.

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσιζε να βγαίνει μπροστά έδειχνε κι αυτός τη γύμνια του και τα πράγματα γινόντουσαν εύκολα έτσι για την κυβέρνηση. Δεν άργησαν όμως οι άνθρωποι να δουν κι αυτοί το φως το αληθινό:  Αποφάσισαν να αφήνουν την κυβέρνηση να παίρνει τις πρωτοβουλίες. Το κακό, Αντώνη, είναι ότι μαθαίνουν γρήγορα...

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το χαράτσι έστειλε το ΠΑΣΟΚ στο 5%. Αυτό δεν εμπόδισε, όμως, τον κ. Στουρνάρα να αναζητήσει τους πόρους που του έλειπαν για να κλείσει τα βιβλία του και πάλι από τα ακίνητα. Αντώνη, αυτό η Νέα Δημοκρατία θα το πληρώσει εκλογικά πάρα πολύ ακριβά και το γνωρίζεις. Εβδομήντα βουλευτές σηκώθηκαν νυχτιάτικα και πήγαν να ενημερωθούν από τον Στουρνάρα. Άφησαν ό,τι άλλο είχαν και πήγαν να ακούσουν τον Τσάρο. Μπορεί να μην είχαν την τύχη να ακούσουν τον ίδιο αυτοπροσώπως και να περιορίστηκαν στον κ. Καραβίτη, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης. Η ουσία είναι ότι τα ακίνητα είναι το κύριο θέμα συζήτησης σε όλη την κοινωνία και σε όλο το κόμμα.

Δες το απλά: Ο σκληρός πυρήνας της δεξιάς κράτησε τα τελευταία εξήντα χρόνια τις γραμμές άμυνας με κύριο σύνθημα ότι δεν θα άφηνε τους κομμουνιστές να του πάρουν το σπίτι. Κι έρχεται τώρα ο κ. Στουρνάρας και του το παίρνει! Τι γραμμές να κρατήσει, τώρα ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη, και που να σταθεί. Το κόμμα του μπλε ελέφαντα μπορεί να το ψηφίσει. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ; Αυτούς που του πήραν το σπίτι; Ούτε για αστείο! Αντώνη, έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο  ο Γιάννης να είναι κομμουνιστής;

Και μην νομίζεις ότι τα ακίνητα είναι το μόνο πρόβλημα που έχεις. Μιλάτε για ελεύθερη οικονομία και βγήκαν τα σαΐνια σας να απαιτήσουν βιβλία εσόδων - εξόδων από τους επενδυτές που θα κάνουν τρεις πράξεις το εξάμηνο. Έλεος Αντώνη! Ή πρόκειται για ηλίθιους ή για πληρωμένους εκτελεστές που έχουν αναλάβει το έργο να στήσουν στον τοίχο την κυβέρνησή σου. Όση καλή διάθεση και να έχει κανείς, στο τέλος καταλήγει ότι μάλλον έχει μπλέξει με τρελούς. Βιβλία εσόδων και εξόδων για χρηματιστηριακές πράξεις; Που αλλού στον κόσμο υπάρχει τόση τρέλα;

Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι άδικο πέρα για πέρα, επειδή έχει πράγματι υπάρξει μια σκληρή προσπάθεια από τον πρωθυπουργό. Απλά, το όχημα έμεινε από βενζίνη. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει στελέχη. Όχι ότι δεν υπάρχουν Έλληνες με γνώσεις και δυνατότητες. Αλλά δεν σας εμπιστεύονται Αντώνη. Δεν εμπιστεύονται το υπάρχον πολιτικό προσωπικό και δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε γι΄ αυτό.  Ίσως η εμπιστοσύνη επανέλθει αφού κλείσει ο κύκλος της μεταπολίτευσης.

Αλλά με την μεταπολίτευση δεν έχουμε ακόμη τελειώσει. Υπάρχει μία ακόμη πράξη σε αυτό το δράμα του ελληνισμού. Διότι μπορεί ο κ. Λαφαζάνης να έκανε μαθήματα φιλελευθερισμού στην κυβέρνηση, αλλά κι η δική του ώρα της κρίσης πλησιάζει...
   
Θανάσης Μαυρίδης 
από capital, μοντάζ Γρέκι

Κάθε χρόνο oi Έλληνες και φτωχότεροι


Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό στατιστικό στοιχείο που να προκαλεί αισιοδοξία. Οι Ελληνες φτωχαίνουν συνεχώς, όλο και περισσότερο, παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί δήθεν επερχόμενης ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας. Εβγαλε για παράδειγμα η ΕΛΣΤΑΤ, η στατιστική υπηρεσία, τα στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) που αφορούν στο διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών. Μαύρα μαντάτα. Νέα μείωση κατά 9,3% σε σύγκριση με το περυσινό δεύτερο τρίμηνο του 2012 - από 33,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν πέρυσι έπεσε φέτος στα 30,1 δισεκατομμύρια. Δεν πρόκειται για εξαίρεση, δυστυχώς. Είναι το δέκατο τρίτο (!) συνεχόμενο τρίμηνο που σημειώνεται...
πτώση. Πάνω από τρία χρόνια δηλαδή το εισόδημα των νοικοκυριών μειώνεται ασταμάτητα.

Στο βάραθρο της μείωσης και οι κοινωνικές παροχές (συντάξεις, επιδόματα κάθε είδους κ.λπ.). Από 11,2 δισ. ευρώ που ήταν πέρυσι στο δεύτερο δίμηνο έπεσαν φέτος στα 9,74 δισεκατομμύρια - μείωση κατά 1,46 δισ. ευρώ, ποσοστό 13%. Και πέρυσι, το ίδιο τρίμηνο, οι κοινωνικές δαπάνες είχαν μειωθεί κατά 9,75% σε σχέση με πρόπερσι που ήταν 12,41 δισ. ευρώ.

Βουτιά και η κατανάλωση
, όπως είναι φυσιολογικό, αφού ο κόσμος έχει διαρκώς λιγότερα λεφτά στη διάθεσή του. Μείωση κατά 7,6% στο δεύτερο τρίμηνο, μας πληροφορεί η ΕΛΣΤΑΤ. Μείωση της κατανάλωσης όμως οδηγεί υποχρεωτικά σε κλείσιμο επιχειρήσεων και επομένως σε αύξηση της ανεργίας και στον ιδιωτικό τομέα. Εχουν ήδη χαθεί 900.000 θέσεις εργασίας από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 μέχρι το φετινό δεύτερο τρίμηνο. Οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 20,9% στον ιδιωτικό τομέα και κατά 16,2% στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, διαλύοντας τις εντέχνως καλλιεργούμενες ψευδαισθήσεις ότι δήθεν την κρίση πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι απασχολούμενοι στον δημόσιο τομέα «τη βγάζουν καθαρή». Ασύστο­λο ψέμα που διαδίδεται σκόπιμα για να διχάσει τους εργαζόμενους.

Καταρρέουν τα Ταμεία 
ως φυσιολογικό επακόλουθο της καλπάζουσας ανεργίας - και πρώτα απ' όλα το ΙΚΑ, η ραχοκοκαλιά του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Το 2009 τα έσοδα του ΙΚΑ ήταν 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το 2012 έπεσαν στα 9,8 δισεκατομμύρια! Εφιαλτική απώλεια εσόδων ύψους 4,4 δισ. ευρώ - το ΙΚΑ έχασε σε τέσσερα χρόνια το 31% των εσόδων του! Με τι λεφτά να πληρώσει συντάξεις; Πού θα τα βρει; Το εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2013 τα έσοδα παρουσιάζουν νέα μείωση 7% σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2010.

Συντάξεις πείνας θα δίνει σε λίγο το ΙΚΑ. Ηδη από τώρα συντάξεις πείνας κάτω των 500 ευρώ δίνει το ΙΚΑ στους 513.609 από τους 1.039.591 συνταξιούχους που έχει συνολικά. Με άλλα λόγια το 49,4% των συνταξιούχων του ΙΚΑ -ο ένας στους δύο δηλαδή- παίρνουν σύνταξη μικρότερη από 500 ευρώ. Αν σε αυτές τις πεντακόσιες χιλιάδες προστεθούν άλλες 700.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ που παίρνουν από 340 ως 500 ευρώ, πάνω από 1.200.000 συνταξιούχοι είναι κάτω από το όριο της φτώχειας. «Οι γέροι στον Καιάδα!» είναι το σύνθημα της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Εκλογές αποκλείονται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης εξαιτίας της κατάστασης που περιγράψαμε. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα συντρίβονταν στις κάλπες μέσα σε αυτό το κλίμα. Τώρα πια δεν μπορούν να θεωρούν δεδομένη ούτε καν την ψήφο των συντηρητικών συνταξιούχων, οι οποίοι πέρυσι τον Ιούνιο τους διέσωσαν εκλογικά.

Του Γιώργου Δελαστίκ από το ΕΘΝΟΣ

"Αποκεντρωθείτε!",μας έλεγαν και μας έταζαν λαγούς με πετραχήλια.

"Αποκεντρωθείτε!" μας έλεγαν... (ΕΠΑΡΧΙΑ 2013)

Ο τίτλος αποτελεί παράφραση της στερεότυπης φράσης
μεταξύ των λεγεωναρίων, μετά από ξυλοφόρτωμα
απ' τους Γαλάτες:
"Καταταχτείτε!, μας έλεγαν..."

Παρατήστε το ζεστό καναπεδάκι σας στην Αθήνα και ξεχυθείτε στα χωριά και τις κωμοπόλεις της επαρχίας!
Να ξεφρακάρει το κλεινόν άστυ, βρε αδερφέ, και να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη στη χώρα μας. Κι εμείς, το καλό σας κράτος, θα σας δώσουμε κάποια κίνητραγια να πάτε να ξαναγεμίσετε την επαρχία μας!
Και πράγματι έτσι είναι, μέχρι τη στιγμή που μιλάμε.
Όσοι μένουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε οικισμούς κάτω των 2000 κατοίκων, απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πληρώνουν ΤΕΒΕ (καλά ντε, ΟΑΕΕ) και υπάγονται αυτομάτως στον ΟΓΑ.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Διότι σου λέει η λογική "αν πας εσύ να ανοίξεις ένα κατάστημα ρούχων σ' ένα χωριό, τότε δεν μπορείς να προσδοκάς σε έσοδα ανάλογα ενός αντίστοιχου μαγαζιού στην πόλη".
Αν στην πόλη έχεις μια εν δυνάμει πελατεία 5-10-30 χιλιάδων ατόμων, στο χωριό ο αντίστοιχος αριθμός πέφτει στα 500 με 800 άτομα. Επομένως, είναι λογικό να μην μπορεις να πληρώσεις την εισφορά του ΟΑΕΕ.

Απ' την άλλη μεριά, ο στόχος της αποκέντρωσης έχει εδώ και δεκαετίες τεθεί και γι' αυτό το μέτρο της απαλλαγής από το δυσβάσταχτο βάρος της εισφοράς του ΟΑΕΕ λειτουργεί σαν κίνητρο να φύγει κάποιος απ' την πόλη και να πάει να ξαναζωντανέψει την επαρχία και δη τις μικρότερες περιοχές.
Ο καφετζής του χωριού θα πληρώνει πάνω από 200 ευρώ το μήνα
(από τα τεράστια έσοδά του) στον ΟΑΕΕ! Λογικό...


Αυτά ισχύουν έως τώρα.
Η αγαπητή μας κυβέρνηση των ελεεινών αποβρασμάτων της πολιτικής μας ζωής, όμως, διαπίστωσε... οικονομικό κενό στα ταμεία!
Και τι αποφάσισε μεταξύ άλλων;
Μα την κατάργηση του προλεχθέντος μέτρου και την υπαγωγή όλων όσοι δραστηριοποιούνται σε μικρούς οικισμούς της επικράτειας (πλην αγροτοκτηνοτρόφων) στον ΟΑΕΕ.
Όπερ σημαίνει πως από κει που η ασφαλιστική εισφορά στον ΟΓΑ, με τις πρόσφατες προσαυξήσεις, αγγίζει στο κατώτατο επίπεδο τα 400 περίπου ευρώ το εξάμηνο, τώρα με την αλλαγή που επαγγέλλεται η κυβέρνησή μας, η αντίστοιχη κατώτατη εισφορά στον ΟΑΕΕ θα αγγίζει τα 1300 ευρώ το εξάμηνο!
Δηλαδή μιλάμε για σχεδόν 1000 ευρώ παραπάνω το εξάμηνο!

Ή, αν το πάρουμε κατά μήνα, από τα 70 περίπου ευρώ που πληρώνει ένας επαγγελματίας σ' ένα χωριό, θα κληθεί τώρα να πληρώνει κάτι παραπάνω από 200!
Και όλα αυτά βέβαια στο κατώτατο επίπεδο, καθώς και στον ΟΓΑ και στον ΟΑΕΕ με τα χρόνια αυξάνεται η εισφορά.

Από τα 70 στα 200 ευρώ!
Υποθέτει λοιπόν η κυβέρνησή μας πως ένας εργαζόμενος μιας μικρής επαρχίας είναι σε θέση να πληρώνει το 2014 πάνω από 100 ευρώ παραπάνω το μήνα σε σχέση με το 2013!
Η ερήμωση της επαρχίας παραπάνω από βέβαιη!

Και, αν κάποιος κακοπροαίρετος ρωτήσει "μα γιατί να υπάρχει τέτοια ανισορροπία μεταξύ πόλεων και υπαίθρου;", η απάντησή μου, πέραν των παραπάνω, είναι ότι στην επαρχία δεν υπάρχει καμία απολύτως υγειονομική κάλυψη, για να υπάρχει ισότητα στην εισφορά.
Τα περισσότερα μέρη της υπαίθρου εξυπηρετούνται από ένα νοσοκομείο, το οποίο βρίσκεται φυσικά στην πρωτεύουσα του νομού.
Τα κατά τόπους κέντρα υγείας δεν μπορούν να αναλάβουν σοβαρά περιστατικά, λόγω έλλειψης μηχανημάτων, γιατρών και λοιπών εγκαταστάσεων και επομένως, αν σου συμβεί κάτι σοβαρό, πρέπει να κάνεις 30, 40 ή και 50 χιλιόμετρα κακοτράχαλων δρόμων, για να φτάσεις στο νοσοκομείο να σου παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Φασκελοκουκούλωσ'τα δηλαδή... κι αν έχεις τύχη διάβαινε!

Τα ασθενοφόρα, δε, που καλύπτουν αυτές τις περιοχές είναι ένα ανά νομό και φυσικά μέχρι να ξεκινήσουν από την πρωτεύουσα, να πάνε να παραλάβουν τον ασθενή και να επιστρέψουν στο νοσοκομείο, χρειάζονται τουλάχιστον μία ώρα.
Παραπάνω από μία ώρα -στην καλύτερη περίπτωση- για να φτάσεις στο νοσοκομείο!
Να φτάσεις απλά!Αν θα φτάσεις ζωντανός; Αυτό είναι ένα άλλο ερώτημα...

Άρα, ακόμη και στον κακοπροαίρετο, που δεν τον αγγίζουν τα περί αποκέντρωσης και τα περί μικρής αγοράς, η απάντηση είναι πως, εκτός των άλλων, δεν υπάρχει ίση υγειονομική κάλυψη ανάμεσα στον κάτοικο της πόλης και στον κάτοικο της υπαίθρου.

Αλλά, είπαμε, ή κυβέρνησή μας αναλαμβάνει πάντα το ρόλο του κακοπροαίρετου και κάνει πως δεν ξέρει, πως δεν καταλαβαίνει.
Το ότι με αυτό το μέτρο θα συντριβεί ολοκληρωτικά η επαρχία, η κυβέρνηση το ξέρει.
Αλλά μάλλον δεν την ενδιαφέρει πια. Δεν την ενδιαφέρει ούτε η ψήφος αυτών των ανθρώπων.
Πλέον έχει αποφασίσει πως αν πάρει, ό,τι πάρει, θα το πάρει όχι με παροχές, αλλά με τρομοκρατία.
Εικόνες εγκατάλειψης, σύντομα στις οθόνες σας!

Και οι επικλήσεις στην αποκέντρωση αποδείχθηκαν μούφες.
"Αποκεντρωθείτε!" μας έλεγαν, μα δεν είχαν υπολογίσει το κόστος.
Μάλλον θα κοστίζουμε λιγότερο αν γυρίσουμε στην Αθήνα και τρώμε απ' τα σκουπίδια και κοιμόμαστε στα παγκάκια.
Ώσπου να διαπιστώσουν πως γεμίσαν και τα παγκάκια και να μας διώξουν κι από κει.
Κι αν οι ίδιοι σιχαίνονται να μας ακουμπήσουν, έτσι λερωμένοι που θα 'μαστε, ξέρουν αυτοί τι θα κάνουν.
Θα στείλουν τη Χρυσή Αυγή να κάνει, ως είθισται, τη βρώμικη δουλειά αντ΄αυτών.
Μπορεί να 'χουμε μαυρίσει απ'την πείνα -κι απ'το κακό μας- και να μοιάζουμε με"πάκηδες", εξάλλου...

Έριξαν το "τυράκι" με τη φορολόγηση της στάνης και του κοτετσιού -που ήταν προαποφασισμένο να την πάρουν πίσω- για να επικεντρωθεί εκεί η αντιπολιτευτική κριτική, αφού είναι και πιασάρικο τηλε-λαϊκιστικά το θέμα, κι έτσι δεν είδαν οι πολλοί τηφάκα, δηλαδή την εξόντωση 60.000 επαγγελματιών που δραστηροποιούνται σε μικρούς οικισμούς της επαρχίας και πλέον με το επιπλέον βάρος της δυσβάσταχτης εισφοράς του ΟΑΕΕ οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.

Και φυσικά η επαρχία οδηγείται στην ερήμωσή της.
Δε μιλάμε για εναν και δυο. Μιλάμε για 60.000 ανθρώπους!
Άνθρωποι που δεν μπορούν, εκ των πραγμάτων, να εισπράξουν πάνω από 500-600 ευρώ το μήνα ως τζίρο, θα κληθούν με τα νέα μέτρα, πέραν όλων των άλλων εξόδων, φόρων και εισφορών, να πληρώνουν και το 1/3 του ανύπαρκτου τζίρου τους στον ΟΑΕΕ!
Καφετζήδες, κρεοπώλες, εσωρουχάδες, κομμώτριες, σιδεράδες, μηχανικοί, γιατροί, ανθοπώλες, μπακάληδες, περιπτεράδες, γεωπόνοι, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί... όλοι στην ανεργία!
Λουκέτα παντού!

"Αποκεντρωθείτε!" μας έλεγαν, μα τώρα, αντί να μας αποκεντρώσουν, μας αποτελειώνουν.

 
ΕΠΑΡΧΙΑ
(Νίκος Παπάζογλου)
 
{...}Μ' ένα παραπαίδι μοιάζεις
απ' τη γρίλια σαν κοιτάζεις
ό, τι σού χτυπάει στο μάτι
κι αν μπορείς να κλέψεις κάτι
Μα η Αθήνα δε χαρίζει
κι η Ευρώπη φοβερίζει{...}

Ομιλία Πάνου Καμμένου στην ΕΒΟ Μάνδρας

Ομιλία Πάνου Καμμένου στην ΕΒΟ Μάνδρας στην συνέχεια στο βίντεο

Κι όμως Θανάση! Οι ''Ελληνες σκοτώνουν Έλληνες!


Παλιέ μου γείτονα και καλέ μου άνθρωπε, πως φαίνεται ότι λείπεις από την Ελλάδα σήμερα. Πως φαίνεται.


του Στρατή Μαζίδη

Γιατί το "Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες; Είναι ντροπή" δεν ήταν απλά μια ακόμη ατάκα για έναν τεράστιο ηθοποιό σαν εσένα. Ήταν κάτι που το ένιωθες και το έλεγες γιατί ακριβώς ήσουν ηθο-ποιός.

Κι όμως Θανάση οι Ελληνες σκοτώνουν Ελληνες. Και με πολλούς τρόπους Θανάση.

Άλλοι τους σκοτώνουν με τις απάνθρωπες απόφασεις και νομοθετήματά τους οδηγώντας τους στην απόγνωση και την απελπισία.

Άλλοι τους σκοτώνουν το παρόν, το μέλλον και τα όνειρα.

Άλλοι αρπάζουν το μαχαίρι και το στρίβουν στην καρδιά. Κάτι τους τάξανε Θανάση και δεν το χαν σε τίποτε οι άτιμοι να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας.

Άλλοι πάλι είναι πιο ευγενείς. Δεν μπορούν τα αίματα. Αρπάζουν τα όπλα και γαζώνουν.

Και τι δε λένε ρε Θανάση. Ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, έτοιμες φωτο και αποκαλύψεις, καλοστημένες τηλεοπτικές παραγωγές. Σαν όλα έτοιμα από καιρό καλέ μου άνθρωπε.

Και ξέρεις τι βάζω με το νου μου; Λέω κυρ Θανάση, ότι αυτοί όλοι οι τύποι μάλλον στέκονται στην ίδια σκοτεινή πλευρά και παίζουν το ρόλο τους όποτε τους ζητηθεί.

Μα είτε αυτοκτονικοί Ελληνες που δεκαετίες ψήφιζαν κάθε τετραετία τον αργό θάνατο μέσα από την ηδονή της χώρας τους, είτε εραστές της εξουσίας που "σκοτώνουν" το λαό για λίγη ζωή ακόμη, είτε εκτελεστικά όργανα, είτε χειραγωγούμενοι ιδεολόγοι, η αλήθεια που είπες, έλαβε πλέον σάρκα και οστά.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ Freepen.gr

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ

Al Jazeera: Τα ελληνικά ΜΜΕ λόγω δανείων ελέγχονται απόλυτα από την τρόικα (vid)

ΠΩΣ Η ΤΡΟΙΚΑ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΜΜΕ


 
Aφιέρωμα στον απόλυτο έλεγχο της τρόικα και ειδικότερα της Γερμναίας στον οποίο έχουν περιέλθει στα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ κάνει το "αραβικό CNN" το Al Jazeera.
 
Γερμανός δημοσιογράφος που πραγματοποίησε την έρευνα αποκάλυψε ότι "τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ ελέγχονται πλέον από την Τρόικα, μετά τον εντοπισμό από τους ελεγκτές της Blackrock του υπέρογκου δανεισμού τους-κοντά στο 1 δις-τον οποίο οι περισσότεροι μηντιάρχες αδυνατούν να αποπληρώσουν"!
 
Έτσι οι Έλληνες μηντιάρχες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να αναστείλουν εκδόσεις, να κλείσουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την γλιτώσουν στο τέλος) ή να τεθούν υπό τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών και της τρόικα. 
 
Έτσι λοιπόν τα μεγαλύτερα ΜΜΕ αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν και να ελεγχθούν απόλυτα από τους δανειστές, οι οποίοι πλέον τα χρησιμοποιούν για την επικοινωνιακή τους προπαγάνδα και αυτό το διαπιστώσαμε με την περίπτωση των διώξεων κατά του Λαϊκού Συνδέμσου-Χρυσή Αυγή τους οποίους η τρόικα θεωρεί ως τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους αντιπάλους της εντός Ελλάδος.!
 
Το θέμα είναι τεράστιο και καλούνται τα κόμματα να αναδείξουν την σημασία του καθώς εκτός από τον ιλιγγιώδη δανεισμό των ΜΜΕ, δεν είναι λίγοι οι μηντιάρχες που έχουν ανοιχτά πάρε-δώσε με την Δικαιοσύνη για πάσης φύσεως σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται και οι οποίες μυρίζουν μπαρούτι.
 
Να υπενθυμίσουμε το προ ολίγων ημερών δημοσίευμα των NY Times το οποίο αποκλάπυπτε ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται πλέον και δικαίως τα παραδοσιακά ΜΜΕ αφού τους έχουν ξεπουλήσει στους δανειστές.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

"Βαριά" δήλωση Νίκου Μιχαλολιάκου για Ν.Δένδια

ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΛΑΣ ΕΒΑΨΑΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΙΜΑ"


Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος προχώρησε σε μία πρώτη δήλωση για την δολοφονία των δύο νεαρών Ελλήνων στο Ν. Ηράκλειο:
“Απόψε ο κ. Δένδιας και οι ανώτατοι αξιωματικοί και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ έβαψαν τα χέρια τους με αίμα! Εμείς βρισκόμαστε μέσα στη φυλακή και οι ηθικοί αυτουργοί της εκτέλεσης των δύο παιδιών είναι έξω… Το κρίμα στο λαιμό τους!”
Η δήλωση αναφέρεται στην εγκληματική, όπως αποδείχθηκε, απόφαση απόσυρσης των αστυνομικών φρουρών από τα γραφεία του κόμματος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δ. Στρατούλης: Ληστεία των λαϊκών νοικοκυριών ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων


Συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»

Για τις δηλώσεις Μανώλη Γλέζου.
Οι προτάσεις του συντρόφου μου Μανώλη Γλέζου είναι πάντοτε για τον ΣΥΡΙΖΑ σεβαστές και χρήσιμες και πάντα τις αξιοποιούμε, για να βελτιώσουμε τις θέσεις και τις δράσεις μας. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για ακύρωση των μνημονίων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και για αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι σήμερα η εναλλακτική, ριζοσπαστική και ταυτόχρονα πειστική πρόταση απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, αλλά είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κριτικές παρατηρήσεις και από στελέχη μας και από λαϊκούς κοινωνικούς φορείς για τη βελτίωσή του.
Για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο φόρος αυτός αποτελεί μια νέα ληστεία της κυβέρνησης σε βάρος του εναπομείναντος εισοδήματος των λαϊκών νοικοκυριών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τοκογλύφων δανειστών της χώρας μας. Ταυτόχρονα, συνιστά επί της ουσίας σταδιακή δήμευση της περιουσίας των πολιτών και, κυρίως, των περισσότερο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Το χαράτσι αυτό ήταν έκτακτο και τώρα γίνεται μόνιμο. Αφορούσε μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και τώρα επεκτείνεται και στα μη ηλεκτροδοτούμενα, στα οικόπεδα και στα αγροτεμάχια. Δεν περιλαμβάνει αφορολόγητο όριο, μπαίνει σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά και δεν έχει καμία προοδευτικότητα, αφού φορολογείται από το πρώτο τετραγωνικό με τον ίδιο τρόπο για τους φτωχούς και τους πλούσιους, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο τους δεύτερους. Για όλους αυτούς τους λόγους, αποτελεί νέο φορομπηχτικό μέτρο.
Ο νέος και μόνιμος αυτός φόρος προκαλεί τα λαϊκά στρώματα, που, παρότι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, φορτώνονται από την κυβέρνηση με νέα δυσβάσταχτα οικονομικά βάρη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση συνεχίζει να διασφαλίζει φορολογική ασυλία στους μεγάλους φοροφυγάδες που βρίσκονται σε διάφορες λίστες καταθετών σε ξένες τράπεζες (Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου, Λιχτενστάιν), στις offsore εταιρείες και στον μεγάλο πλούτο.
Για το ποιους θα φορολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Ελλάδα καταγράφηκαν 6.575 αλλοδαπές εξωχώριες (offshore) εταιρείες εκμετάλλευσης ακίνητης περιουσίας. Μέχρι τώρα, οι αρμόδιες φορολογικές αρχές της χώρας μας έλεγξαν από αυτές μόνο 34 και βεβαίωσαν σε βάρος τους φόρους ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ. Εάν ελέγχονταν όλες, θα βεβαιώνονταν και θα εισπράττονταν από το ελληνικό Δημόσιο πολλαπλάσιοι φόροι από αυτούς, τους οποίους η κυβέρνηση θέλει να συγκεντρώσει από τον λαό με τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων. Εμείς λοιπόν αυτούς θα φορολογήσουμε, καθώς και όλους τους μεγάλους φοροφυγάδες, τα μεγάλα κέρδη και τον μεγάλο πλούτο.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 'LEFT"


- See more at: http://left.gr/news/d-stratoylis-listeia-ton-laikon-noikokyrion-o-eniaios-foros-akiniton#sthash.RTJZlw6q.dpuf