Έχουμε μια εθελόδουλη και αδίστακτη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει πριν βυθίσει τη χώρα στο απόλυτο χάος

http://papadimoulis.wordpress.com

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Επενδυτής” και το δημοσιογράφο Β. Παπαδημητρίου παραχώρησε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: 
ependytis logoΣε μείζον πολιτικό θέμα ενδέχεται να εξελιχθεί η υπόθεση των υποβρυχίων και του κλεισίματος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ποια είναι, κατά τη γνώμη σας τα ισχυρότερα στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν πολιτικά πρόσωπα στη Δικαιοσύνη; Στοχοποιείτε τον κ. Βενιζέλο. Ανάμιξη μπορεί να έχει και ο κ. Παπαντωνίου; 
Οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει 2,7 δισ. ευρώ, και τα υποβρύχια όχι μόνο δεν έχουν παραληφθεί για να πλέουν στις ελληνικές θάλασσες αλλά σκουριάζουν σε κάποια υπόστεγα και παραμένουν ενεχυριασμένα από τους Γερμανούς και τον Λιβανέζο Σάφα, που εγκαταστάθηκε με υπογραφή Βενιζέλου στα ναυπηγεία αλλά δεν έχει επενδύσει ούτε ένα ευρώ. Είναι φανερό ότι όσοι υπέγραψαν -από τον Τσοχατζόπουλο μέχρι και τον Βενιζέλοδεν έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, κι αυτό πρέπει να διερευνηθεί. Από τη στιγμή που η ΝΔ θεωρούσε ότι ο νόμος Βενιζέλου διατηρεί και χειροτερεύει τη σκανδαλώδη σύμβαση Τσοχατζόπουλου, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η «κωλοτούμπα» των τελευταίων ημερών. Επιπλέον, αφού ο κ.Βενιζέλος και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ορθώς έπραξαν, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Τι φοβούνται; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πάντως αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και ελπίζουμε και η ΝΔ να μείνει συνεπής σε όσα έλεγε το 2010 και το ΠΑΣΟΚ, αν ο κ. Βενιζέλος όντως πιστεύει ότι όλα είναι εντάξει, να συνηγορήσει σ’ αυτό.
Πολλοί σας κατηγορούν πως αντιδράτε, σε κάθε κυβερνητική ενέργεια. Ακόμη και όταν ο πρωθυπουργός διαπραγματεύεται καλύτερους όρους για τα δάνεια της χώρας…
Ο πρωθυπουργός ουδέποτε διαπραγματεύτηκε κάτι για τη χώρα. Τα ταξίδια του, που προβλήθηκαν από τα μνημονιακά «παπαγαλάκια», δεν έγιναν για κάποιο άλλο λόγο, παρά μόνο για να αναβάλλουν την επίσημη ανακοίνωση των νέων μέτρων.  Έχουμε μια  εθελόδουλη, επικίνδυνη, αμετανόητη και αδίστακτη κυβέρνηση που πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν, πριν βυθίσει τη χώρα στο απόλυτο χάος.
Πολύ πρόσφατα δηλώνατε πως «θα φύγουν βράδυ με ελικόπτερα». Σαν εκδίκηση θυμίζει, αυτό, κ. Παπαδημούλη…
Τα τελευταία τρία χρόνια οι μνημονιακές κυβερνήσεις λεηλατούν τη δημόσια περιουσία, ρημάζουν την κοινωνία, εκδικούνται τους πολίτες. Η Αριστερά δεν εκδικείται. Ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει για τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της καταστροφικής κυβέρνησης το ταχύτερο δυνατό. Πρέπει να ξέρουν όμως, ότι η ιστορία διδάσκει και τιμωρεί.
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να σταλεί με την ευκαιρία των δημοτικών και ευρωπαϊκών εκλογών ένα σαφές πολιτικό μήνυμα. Με άλλα λόγια, δεν πιστεύετε ότι θα διεξαχθούν σύντομα εκλογές;
Όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο και για το λαό και για τον τόπο, γιατί θα μπει γρηγορότερα ένα φρένο σ΄αυτήν την καταστροφική πορεία. Από εκεί και πέρα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών πριν από τις Ευρωεκλογές αν και η εγχώρια διαπλοκή και οι εκπρόσωποι των δανειστών τα δίνουν όλα για να στηρίξουν την παραπαίουσα κυβέρνηση. Εμείς δεν είμαστε βολικοί, δεν μας κρατούν με λίστες Λαγκάρντ και με σκάνδαλα Siemens, δεν είμαστε τα παιδιά του «ναι σε όλα», αλλά αν ο ελληνικός λαός δώσει εντολή στην κάλπη υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ ότι όλοι θα αναγκαστούν να το αποδεχτούν.
Δηλώσατε πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται σαν κόμμα του 4% και πως αυτή η δράση του, μπορεί να μετατραπεί σε μπούμερανγκ. Τι πρέπει να αλλάξει εσωκομματικά κ. Παπαδημούλη;
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει πίσω του την εποχή που η Αριστερά είχε περιθωριακό και συμπληρωματικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα. Να θωρακίσει την εσωτερική του συνεκτικότητα, να επεξεργαστεί ακόμη περισσότερο το κυβερνητικό του πρόγραμμα, να δημιουργήσει βαθιές κοινωνικές συμμαχίες. Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν είναι κάτι δεδομένο. Απαιτεί πολλή δουλειά, διαρκή επαφή με την κοινωνία και τα κινήματά της, στέρεο και πειστικό πρόγραμμα, λαϊκή συσπείρωση. Μόνο έτσι θα περάσουμε επιτέλους «απέναντι», στην ελπίδα και την προοπτική.
Πολλοί θέλουν να σας ψηφίσουν αλλά δεν μπορούν να σας εμπιστευτούν. Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως δεν έχετε ξεκαθαρίσει κορυφαία πολιτικά ζητήματα εξουσίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει τη μάχη εντός ευρώ; Κι αν στις διαπραγματεύσεις εισπράξετε ένα ηχηρό όχι, όπως πρόσφατα ο πρωθυπουργός, τότε ποιο θα είναι το plan B; Συζητάτε ακόμη και το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή;
Η αποτυχία και το αδιέξοδο του Μνημονίου είναι δεδομένα. Ένα νέο «κούρεμα» του χρέους είναι επιβεβλημένο και εκκρεμεί το πώς. Οι δανειστές μας όχι μόνο δεν θέλουν, αλλά φοβούνται μια διαλυτική κρίση στην Ευρωζώνη. Στηριγμένοι σε αυτές τις αλήθειες και με όπλο την εντολή του ελληνικού λαού, τις ευρύτερες δυνατές διεθνείς συμμαχίες και ένα βιώσιμο εθνικό σχέδιο ανασύνταξης και ανάπτυξης, θα διαπραγματευτούμε και θα πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, έναντι της σημερινής καταστροφικής πορείας. Δεν είναι επιλογή μας η επιστροφή στη Δραχμή. Όμως, χωρίς σκληρή και όχι ψοφοδεή διαπραγμάτευση, τίποτα δεν είναι δυνατόν να κερδηθεί για τη χώρα μας και το λαό μας.
Πολλοί υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρεται με έντονα τα λαϊκίστικα χαρακτηριστικά. Λένε, δηλαδή, πως υπόσχεστε σε όλες τις κοινωνικές ομάδες. Όταν, όμως, γίνετε, κυβέρνηση, που θα βρείτε τα χρήματα, για να εκπληρώσετε όλες τις υποσχέσεις σας;
Από τη θεωρία των δύο άκρων η κυβέρνηση περνάει στην «αξιοποίηση» του λαϊκισμού προσπαθώντας να συντηρήσει το πολωτικό κλίμα στην κοινωνία, το οποίο όμως, όχι μόνο δεν βρίσκει ανταπόκριση, αλλά ουσιαστικά γυρίζει εις βάρος της. Όποιος κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό δεν έχει παρά να ανατρέξει στις δηλώσεις του κ. Σαμαρά λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός.
Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Δεν είπαμε ποτέ ότι θα πατήσουμε ένα κουμπί και θα γυρίσουμε πίσω εκεί που ήταν η χώρα το 2009. Προτεραιότητές μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αρχίσει η ανεργία να ανακόπτεται, να επανορθώσουμε αδικίες, να  επαναφέρουμε τη νομιμότητα, όπου έχει παραβιαστεί, και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την ανάπτυξη. 
Στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν, ή η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει. Αν δεν έχετε κατακτήσει την αυτοδυναμία, με ποιους θα συμμαχήσετε;
Η επόμενη κυβέρνηση θα είναι ή με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κορμό τη ΝΔ και η  πρωτιά θα κριθεί πολύ ψηλά, ενδεχομένως και πάνω από το 35%. Ακόμα κι αν επιτύχουμε το στόχο της αυτοδυναμίας  -που είναι δύσκολος, αλλά όχι ανέφικτος- εμείς θα επιδιώξουμε πολιτικές συνεργασίες με την ευρύτερη δυνατή στήριξη σε Βουλή και κοινωνία, αλλά με βάση το πρόγραμμα που ο ελληνικός λαός θα έχει ψηφίσει. Οι διαφορές με τα άλλα κόμματα  είναι μεγάλες. Αλλά αν οι πολίτες δώσουν εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ με μια καθαρή πρωτιά, είναι σαφές ότι γύρω από αυτό το πρόγραμμα, με λογικές συγκλίσεις και μετατοπίσεις, θα πρέπει να επιδιωχθεί η συνεργασία και η κυβέρνηση. Είμαστε ανοικτοί στις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να υλοποιήσουμε κάποιο άλλο πρόγραμμα, εφόσον έχουμε την προτίμηση του ελληνικού λαού, από αυτό για το οποίο μας ψήφισε.
Δέχεστε πυρά και εξ δεξιών και εξ αριστερών. Πρόσφατα ο κ. Πάγκαλος για παράδειγμα σας κατηγόρησε ότι διαθέτετε τάγματα εφόδου αλλά και η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «λαϊκιστική αριστερά», την ίδια στιγμή το ΚΚΕ, σας θεωρεί την άλλη όψη του πολιτικού συστήματος…
Είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να βάλλεται από καθεστωτικά ΜΜΕ και εκπροσώπους της διαπλοκής και των ξένων συμφερόντων. Γιατί δεν μας «κρατάνε» με μίζες και βαλίτσες, με την απειλή να μας  «δώσουν» αν δεν συμμορφωθούν προς τις άνωθεν υποδείξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει επανειλημμένα το ΚΚΕ σε κοινό μέτωπο  κατά της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών της. Το ΚΚΕ όμως επιμένει να καταγγέλλει ό,τι διαφοροποιείται, να συκοφαντεί ό,τι δεν ελέγχει και να ενοχοποιεί ό,τι ξεφεύγει από τα ιδεολογικά του στερεότυπα. Το αποτέλεσμα είναι να  κάνει μέτωπο μόνο με τον εαυτό του.
Όσο για τη ΔΗΜΑΡ, με τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση, την υποστήριξη σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων και τη στάση του «ναι μεν, αλλά» ακύρωσε και δυσφήμησε το μύθο της «υπεύθυνης αριστεράς» που τόσο επίμονα είχε προβάλλει.

RELATED POSTS

Πρωτοβουλία για τη ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ δυνάμεων και αγωνιστών σε έναν άλλο δρόμο διεξόδου χωρίς χρέος, μνημόνια και ευρώ

Σχέδιο Β

    Πρωτοβουλία για τη ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ  δυνάμεων και αγωνιστών σε έναν άλλο δρόμο διεξόδου χωρίς χρέος, μνημόνια  και ευρώ

H κατάρρευση του successstory και η αναμονή νέων μέτρων –πέρα απ’ αυτά που καθημερινά συντρίβουν τα δικαιώματα και τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας για την, με κάθε κόστος, εξυπηρέτηση των δανειστών και την παραμονή στην ευρωζώνη- επιτάσσουν την ανάγκη να αναδειχθούνακόμα πιο μεγάλοι και επίμονοι αγώνες για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και των πολιτικών εκφραστών της.

Στη σημερινή όμως περίοδο, που η αύξηση της ανεργίας και η κοινωνική χρεοκοπία στραγγαλίζουν τους εργαζομένους, χρειάζεται επιπλέον οι αγώνες αυτοί να συνδεθούν με μια άμεση πολιτική πρόταση εξόδου από την κρίση.
Με αυτά τα δεδομένα εμείς επιμένουμε στο δρόμο της μετωπικής συμπόρευσης των δυνάμεων που αναζητούν έναν άλλο δρόμο χωρίς ευρώ και μνημόνια, σε ρήξη με την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο. Ένας τέτοιος δρόμος μπορεί να ανοίξει εάν ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις προβάλλουν ένα μεταβατικό πρόγραμμα με βάση τους εξής άξονες:
-Kαταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων. Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
-Στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους.
-Έξοδο από το ευρώ και αποκατάσταση του εθνικού ελέγχου στη νομισματική και οικονομική πολιτική. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση και με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
-Σχεδιασμό της οικονομίας με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Αναδιανομή εισοδήματος προς όφελος των εργαζόμενων.
-Διεύρυνση και ουσιαστικοποίηση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και των λαϊκών ελευθεριών.
-Την αναγκαία για την πραγματοποίηση αυτών των αλλαγών ρήξη και αποδέσμευση από την ΕΕ.
Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί επαρκή βάση για την συγκρότηση μετώπου πάλης και διεκδίκησης της κυβέρνησης και της εξουσίας από μια συμμαχία των εργαζομένων με τη νεολαία, τη διανόηση και τις λαϊκές τάξεις που καταστρέφονται από την πολιτική των μνημονίων. Αυτό επιβεβαιώνεται με διάφορους τρόπους όλο αυτό το διάστημα.
Θεωρούμε ότι έχει υπάρξει τεράστια καθυστέρηση στην κατεύθυνση της συγκρότησης της Συμπόρευσης και την ευρύτερη αποδοχή της, καθώς παρά τα βήματα που έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε συσκέψεις και συζητήσεις, δεν έχει πάρει ακόμη σάρκα και οστά η κεντρική πολιτική μετωπική συμπόρευση και δεν έχουν αναληφθεί πολιτικές πρωτοβουλίες. Ακόμα και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2013 δεν έχει ακόμα καταλήξει καν σε μια κοινή δήλωση προθέσεων των δυνάμεων που συμμετείχαν σ’ αυτή. Η καθυστέρηση αυτή δεν επιτρέπει να αναδειχθεί πλήρως η δυναμική που θα μπορούσε να έχει ο πόλος μιας τέτοιας πραγματικά ριζοσπαστικής Αριστεράς, ιδίως σε μια εποχή που μαζί με τη διαμαρτυρία, διογκώνεται και η απονομιμοποίηση της ΕΕ και του ευρώ και είναι εμφανές ότι λείπει η Αριστερά που θα μπορούσε να εμπνεύσει τις λαϊκές τάξεις και να τους δώσει αυτοπεποίθηση.
Γνώμη μας είναι πως σήμερα έχει διαπιστωθεί μια βασική συμφωνία γύρω από το αναγκαίο μεταβατικό πρόγραμμα, την ανάγκη ρήξης με το ευρώ και την ΕΕ, την ολόψυχη στήριξη των αγώνων και της αντιφασιστικής πάλης, την αναζήτηση δρόμων ανατροπής και όχι «αναδιαπραγμάτευσης» και συνδιαχείρισης.
Στην κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν όλες οι δημόσιες τοποθετήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προτάσεις Γ. Ρούση, Σχέδιο Β') οι οποίες επιβεβαιώνουν και δεν αναιρούν τη δυνατότητα της συμπόρευσης.
Κανένα περιθώριο δεν υπάρχει για ερωτηματικά και καχυποψίες. Δεν πρέπει να υποτιμάμε την προωθητική δύναμη που θα έχει η ίδια η ανακοίνωση της «Συμπόρευσης» και η ανοιχτή πρόσκληση για τη στήριξή της.
Θεωρούμε πως πρέπει μέσα στις αμέσως επόμενες μέρες να συγκροτηθεί μια ομάδα επαφής και εργασίας όλων όσοι συμφωνούν σε αυτούς τους άξονες, προκειμένου να υπάρξει το ταχύτερο δυνατό μια κοινή δήλωση συγκρότησης μετώπου, συστράτευσης και αγώνα, προκειμένου οι δυνάμεις αυτές να συμμετάσχουν από κοινού σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές μάχες της επόμενης περιόδου, συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών. Δεν υπάρχουν πια καθόλου περιθώρια για περαιτέρω χρονοτριβές, η κάθε καθυστέρηση μετράει εις βάρος των λαϊκών τάξεων. Η κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Σε κάθε περίπτωση, όλες οι δυνάμεις να οργανώσουν την κοινή τους δράση στα επιμέρους κοινωνικά μέτωπα (εργατικό, αντιφασιστικό, αντιαυταρχικό κλπ).
Προς το σκοπό αυτό να αναληφθούν άμεσα μετωπικές πρωτοβουλίες:
- Για τη στήριξη της κλιμάκωσης και του συντονισμού των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την αντιφασιστική πάλη. Πρώτο βήμα θα μπορούσε να είμαι μια κοινή ανακοίνωση για την απεργία της 6ης Νοεμβρίου
- Για την προώθηση μαζικών πρωτοβουλιών ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ, ενόψει και της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ
- Για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου ενωτικού αντιφασιστικού και αντιαυταρχικού μετώπου, ώστε με τη μαζική και συστηματική δράση του κινήματος και της Αριστεράς να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή.
- Για τη λεπτομερή επεξεργασία του προγράμματος του άλλου δρόμου και την υλοποίηση του από το ίδιο το κίνημα και τις συμπορευόμενες δυνάμεις.

"Δώσαμε 11 εκατ. μίζες για τα υποβρύχια 214"- Αν αυτό δεν είναι σκάνδαλο τότε ποιο είναι;



Καταβολή παράνομων προμηθειών της τάξης των 11 εκατ. ευρώ από την Ferrostaal στο ελληνογερμανικό κύκλωμα που προώθησε όλα τα συμβόλαια προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων στην Ελλάδα (συμβάσεις Neptune II και Αρχιμήδης) παραδέχθηκε ο πρώην επικεφαλής της Ferrostaal, Ματίας Μίτσερλιχ σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

Τα χρήματα αυτά (αν και άλλες αποδείξες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας μιλάνε για πολύ μεγαλύτερο νούμερο που ξεπερνάει τα 25 εκατ. ευρώ) μοιράστηκαν σε αξιωματούχους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ της δεκαετίας του '00.

«Ορισμένοι άνθρωποι με συμβάσεις συμβούλων, που είχαν συναφθεί πριν από 10 χρόνια, απαιτούσαν από μας 66 εκατομμύρια ευρώ. Οι δικηγόροι μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Γι’ αυτό μας απέτρεψαν από το να εμπλακούμε σε νομική διαμάχη, επειδή οι απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων με μεγάλη πιθανότητα θα επιβάλλονταν…Τότε διαπραγματευτήκαμε και από τα 66 φτάσαμε στα 11 εκατομ. ευρώ. Μας φάνηκε καλή συμφωνία». λέει ο διαφθορέας Γερμανός.

-Η Φεροστάλ στην οποία ήσασταν επικεφαλής από το 2003 μέχρι το 2010, θεωρείται ως η πλέον διεφθαρμένη γερμανική εταιρεία. Δεν είχατε παρατηρήσει τίποτα;

«Ασφαλώς και δεν ήταν η Φεροστάλ η πλέον διεφθαρμένη γερμανική εταιρεία (σ.σ.: φαντασθείτε τι ήταν οι άλλες!), πράγμα που απέδειξαν και οι πολυετείς, εξαιρετικά πολυδάπανες έρευνες της Εισαγγελίας. Υπήρχαν όμως συμβάσεις, που είχαν συναφθεί πριν από τη δική μου θητεία, για τις οποίες είχαμε αμφιβολίες και αφορούσαν την παράδοση υποβρυχίων στην Ελλάδα. Ορισμένοι άνθρωποι με συμβάσεις συμβούλων, που είχαν συναφθεί πριν από 10 χρόνια, απαιτούσαν από μας 66 εκατομμύρια ευρώ. Γι’ αυτό και βάλαμε δικηγόρους και ιδιωτικούς ντετέκτιβ».

-Και το αποτέλεσμα;

«Είχαμε μεν ενδοιασμούς, αλλά οι δικηγόροι μας, μας διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο. Γι’ αυτό μας απέτρεψαν από το να εμπλακούμε σε νομική διαμάχη, επειδή οι απαιτήσεις αυτών των ανθρώπων με μεγάλη πιθανότητα θα επιβάλλονταν…Τότε διαπραγματευτήκαμε και από τα 66 φτάσαμε στα 11 εκατομ. ευρώ. Μας φάνηκε καλή συμφωνία».

-Παρ’ όλα αυτά πληρώσατε χρήματα σε ύποπτους αποδέκτες. Οι σύμβουλοί σας φέρονται να δωροδόκησαν κυβερνητικούς αξιωματούχους.

«Εκ των υστέρων θεωρώ ότι έπρεπε να είχα πράξει διαφορετικά. Αλλά εξακολουθώ να λέω ότι η απόφαση ελήφθη έχοντας πλήρη γνώση και συνείδηση. Κατά τα λοιπά, κανένας μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να ξεκαθαρίσει αν σε αυτήν την περίπτωση λαδώθηκαν άνθρωποι. Ακόμα και η δικαιοσύνη δεν το κατάφερε».

Κάτι που είναι απόλυτα ανακριβές φυσικά: Οι εισαγγελείς και οι υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος των δύο χωρών έχουν πιστοποιήσει ότι το συγκεκριμένο ελληνογερμανικό κύκλωμα δωροδόκησε Έλληνες αξιωματούχους και των δύο περιοόδων διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέσα στην δεκαετία του '00.

Ένα βασικό πρόβλημα που απειλεί να καταλήξει η έρευνα σε αδιέξοδο παρά την σωρεία του αποδεικτικού υλικού είναι ότι οι Γερμανοί έχουν "κλείσει" τις υποθέσεις με εξωδικαστικούς συμβιβασμούς, την καταβολή προστίμων κλπ...

ανάρτηση "ΑΠΛΥΤΟΣ"

Δημοσιογραφία που ''σκοτώνει''..


Σε τί ακριβώς ωφέλησε την ενημέρωση του κόσμου η αναλυτική εξήγηση της  διαδρομής της σφαίρας μέσα στο σώμα του άτυχου θύματος;

Μάθαμε κάτι παραπάνω από το ότι η σφαίρα έστριψε γωνία ήπατος και σπλήνας ή πήρε τον
περιφερειακό της αορτής, σε σχέση με την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης;

Η δημοσιοκαφρίλα και ο κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Και βέβαια η τέχνη του αποπροσανατολισμού.
Διότι η υπερπληροφόρηση όσο και η παραπληροφόρηση έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα: την μή πραγματική πληροφόρηση, και την εκτροπή του ενδιαφέροντος από τα πραγματικά γεγονότα!

Ο δημοσιογράφος που την ''στήνει'' έξω απ' την μονάδα εντατικής θεραπείας και κατακλύζει κάθε τόσο και λιγάκι την κοινή γνώμη με άχρηστες ιατρικές λεπτομέρειες, είναι εξ' ίσου επικίνδυνος με το μεγαλοδημοσιογράφο-αναλυτή-συστημικό παπαγάλο που σπεύδει να προϊδεάσει για τάχα τρομοκρατική δράση κάποιας ''σέχτας'', κατά προτίμηση αριστερίστικης οργάνωσης..

Τόσο ο επαγγελματικός σχεδιασμός και εκτέλεση της συγκεκριμένης δολοφονικής αποστολής της περασμένης Παρασκευής, όσο και η ''πρεμούρα'' των μνημονιακών καναλιών για υπερπληροφόρηση, η καθοδήγηση της κοινής γνώμης προς συγκεκριμένα συμπεράσματα (σέχτες,τρομοκρατίες και λοιπά εμπριμέ!), και προπαντός Η ΑΠΑΛΕΙΨΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ, οδηγούν στα σωστά συμπεράσματα:

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ένα επαγγελματικό πρακτορικού τύπου χτύπημα, που διεθνώς μόνον κρατικές μυστικές υπηρεσίες (ή υπόγεια και αφανή παρακλάδια τους) μπορούν να πραγματοποιήσουν, με διάφορα κατά περίπτωση προσδοκόμενα οφέλη.
Συνήθως τα οφέλη αυτά αφορούν το δημόσιο προφίλ, και τις άμεσες επιδιώξεις κάποιας κυβέρνησης ή καθεστώτος.

Μία μόνον επισήμανση:
Τα τελευταία χρόνια το ''αίμα'' στην χώρα μας, τόσο μεταφορικά (ανεργία, φτωχοποίηση κλπ) όσο και κυριολεκτικά (αυτοκτονίες), χύνεται μετά την υπογραφή των μνημονίων και των διάφορων ''προαπαιτούμενων'' και εφαρμοστικών νόμων.
Τώρα, άρχισε να χύνεται και πρίν!

Με την ''ευγενική χορηγία'' και της δημοσιογραφίας..

Η ΝΔ μας απειλεί με εμφύλιο πόλεμο

του Γ. Δελαστίκ ("Πριν" της Κυριακής)
Αναπότρεπτη είναι η εκλογική ήττα της ΝΔ και των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές – άρα και η απομάκρυνση από την εξουσία της επαίσχυντης κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, της πιο αντιλαϊκής κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα. 
Η εκτίμηση για τη βέβαιη ήττα της Δεξιάς όμως ισχύει υπό μια θεμελιώδη προϋπόθεση: ότι οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν υπό ομαλές συνθήκες. 
Δεν θα είναι δηλαδή - τηρουμένων φυσικά των αναλογιών, δεδομένου ότι βρισκόμαστε πια σε διαφορετική εποχή – εκλογές βίας και νοθείας,>>>




όπως εκείνες του 1961 που έδωσαν με πραξικοπηματικό τρόπο για τελευταία φορά προδικτατορικά την εξουσία στη Δεξιά.

Υπάρχει ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. 
Η ιστορική πείρα της Δεξιάς λέει ότι μια χαρά εξελίχθηκε τελικά το εκλογικό πραξικόπημα του 1961 για τα συμφέροντα της.  
Την κράτησε στην εξουσία ως τα τέλη του 1963 και παρά τη σαρωτική ήττα της τον Φεβρουάριο του 1964 από την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου ξαναπήρε την εξουσία ουσιαστικά το καλοκαίρι του 1965 με την εξαγορά και την «αποστασία» δεκάδων βουλευτών της Ένωσης Κέντρουπου μεταβλήθηκαν σε πολιτικά όργανα του παλατιού και της CIA. 
Η δικτατορία των συνταγματαρχών που ακολούθησε την αποστασία ήταν δικτατορία της Δεξιάς, δηλαδή ομοϊδεατών της. 
Η θριαμβευτική επάνοδος του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως «εθνοσωτήρα» έδωσε ακόμη επτά χρόνια εξουσίας στη Δεξιά, άρα μια χαρά πήγε η εκτροπή! 
Μπορεί κανένας πολιτικός παράγοντας της σημερινής Δεξιάς να μην το ομολογεί δημόσια για ευνόητους λόγους, αλλά κοινή πεποίθηση των στελεχών της Δεξιάς είναι πως… δικαιώθηκαν πλήρως οι οργανωτές του εκλογικού πραξικοπήματος του 1961 και της αποστασίας του 1965, κάνοντας μεγάλο κακό στην παράταξη της Δεξιάς πριν και μετά τη δεξιά δικτατορία των συνταγματαρχών!

Βάσει αυτής της ιστορικής πείρας, το ερώτημα που αναφύεται σήμερα είναι αν μπορούν να υπάρξουν πολιτικές συνθήκες που θα εξανάγκαζαν την πλειοψηφία του λαού ή εν πάση περιπτώσει μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων ικανή να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα να μην ψηφίσουν Αριστερά και να ψηφίσουν ψυχαναγκαστικά και παρά τη θέληση τους υπέρ της ΝΔ, που τους εξαθλιώνει και τους καταστρέφει τη ζωή, νομίζοντας ότι ψηφίζοντάς την αποτρέπουν κάτι ακόμη χειρότερο από την οικονομική τους καταβαράθρωση. 
Οι μηχανισμοί της ΝΔ πρωτίστως και του ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως, μαζί με τα φερέφωνα τους στα κάθε είδους μέσα ενημέρωσης, προωθούν για το σκοπό αυτό τη θεωρία των «δύο άκρων» όχι γενικά και αφηρημένα αλλά για να ισχυριστούν ότι αυτά τα δύο άκρα … «μας οδηγούν σε εμφύλιο»! 
Στην πραγματικότητα πρόκειται περί γελοιότητας.  
Εμφύλιοι πόλεμοι γίνονται πρωτίστως για αλλαγή κοινωνικού συστήματος ή για κορυφαίες συγκρούσεις περί της μορφής του πολιτεύματος μέσα στο ίδιο σύστημα, αν π.χ. θα έχουμε μοναρχία ή δημοκρατία σε μια αστική χώρα. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να υποστηρίξει ότι σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει Αριστερά έτοιμη να εγκαθιδρύσει …σοσιαλιστικό σύστημα,έχοντας ήδη κατακτήσει τους αναγκαίους κοινωνικούς συσχετισμούς και αποφασισμένη να πάρει και τα όπλα, αν οι αντίπαλοι της επιχειρήσουν να την εμποδίσουν με πραξικοπηματικό τρόπο να πάρει την εξουσία. 

Ούτε ως ανέκδοτο δεν λέγεται αυτό.  
Εμφύλιοι δεν γίνονται επειδή ένα ανθρωπόμορφο κτήνος της Χρυσής Αυγής έσφαξε τον Παύλο Φύσσα στην Αμφιάλη κι ένας επαγγελματίας δολοφόνος σκότωσε εν ψυχρώ δύο μέλη της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τον κοσμάκη. 
«Καλύτερα εξαθλιωμένος οικονομικά αλλά ζωντανός παρά σφαγμένος από το χέρι του αδελφού μου» σκέπτεται ενστικτωδώς ο άνθρωπος του λαού. 
Σε αυτό ποντάρει η κυβέρνηση. 
Αν καταφέρει λοιπόν η ΝΔ, με την καταλυτική βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, να ταυτίσει στη λαϊκή συνείδηση των πιο καθυστερημένων πολιτικά κοινωνικών στρωμάτων την ψήφο στην Αριστερά με τον …«εμφύλιο»(!), τότε συνειρμικά η ψήφος προς τη ΝΔ προβάλλει ως το «μικρότερο κακό». 

Αυτή είναι η λογική του πρωθυπουργού και των συνεργατών του στο Μέγαρο Μαξίμου. Νομίζουν ότι με τον εκβιασμό αυτό θα κατορθώσουν να κρατηθούν στην εξουσία φοβίζοντας τον κόσμο ότι, αν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, θα …«γίνει εμφύλιος»(!!!). 
Φανταστείτε τι… ανθρωποσφαγές θα γίνουν, αν τολμήσει να ψηφίσει ΑΝΤΑΡΣΥΑ! 
Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπέρ της παραμονής ακόμη και στο ευρώ, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και απλώς φιλοδοξεί να διαχειριστεί δικαιότερα το αστικό σύστημα – και μάλιστα συνεργαζόμενος κυβερνητικά με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τη ΔΗΜΑΡ ή κάποιο «αντιμνημονιακό» απολειφάδι του ΠΑΣΟΚ
Ο πολιτικός παραλογισμός της Δεξιάς στο απόγειό του από μια ομάδα που έχει… ταμπουρωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου και εμφορείται από εμφυλιοπολεμική νοοτροπία της Δεξιάς του 1950!

Χρειάζεται όμως προσοχή από τη «ναρκωμένη» Αριστερά της «συνταγματικής νομιμότητας» που βαυκαλίζεται από αυταπάτες ότι θα πάρει ο Τσίπρας την εξουσία με την ίδια άνεση που την πήραν ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου – περιμένοντας δηλαδή και μην κάνοντας τίποτα. 
Η κυβέρνηση Σαμαρά θα αποτύχει παταγωδώς να κρατήσει την εξουσία. 
Αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι δεν είναι τρομερά επικίνδυνη και αδίστακτη για την Αριστερά, πρωτίστως τη ριζοσπαστική.

ΑΥΓΗ. Διέξοδος με δημοκρατία


Πολιτική διέξοδο με ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμώναποζητά ο τόπος για να απαλλαγεί από τη μέγγενη των Μνημονίων, που ευτελίζουν τις δημοκρατικές αξίες και συνθλίβουν την κοινωνία, αλλά και από τα σχέδια αποσταθεροποίησης, που εξυφαίνουν κλειστοί, στρατιωτικού τύπου μηχανισμοί.
Περισσότερη δημοκρατία και αλληλεγγύη είναι η απάντηση του λαϊκού κινήματος και της Αριστεράς στους μηχανισμούς του μίσους και τους πιστολέρο, που επιχειρούν να εγκλωβίσουν τη χώρα στον νόμο της ζούγκλας, που είναι πάντα νόμος του ισχυρού. Δεν θα τα καταφέρουν.
Ο λαός μας έχει μνήμη, κρίση αλλά και τη δύναμη να αποτρέψει προβοκατόρικες ενέργειες και να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τα σκουπίδια της Ιστορίας. Η χώρα, για να ανασάνει, πρέπει να απαλλαγεί κι από τις συμπληγάδες της τρόικας, στις οποίες την έχει εγκλωβίσει η κυβέρνηση Σαμαρά, που διολισθαίνει >>>




σε νέες υποχωρήσεις, υπό το βάρος των εσωτερικών της κλυδωνισμών και τη δέσμευσή της άνευ όρων στο άρμα της Μέρκελ.

Κυβερνητικός εφιάλτης η άφιξη της τρόικας και τα νέα μέτρα

Νέα παράταση αναγκάστηκε να δώσει η κυβέρνηση στην κατάθεση του σχεδίου νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, έπειτα από τον "τοίχο" των βουλευτών στον οποίο προσέκρουσε. Έτσι, παρά τις πιεστικές προθεσμίες που υπαγορεύει η κατάρτιση του προϋπολογισμού, τα... σπουδαία μετατίθενται για το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, με τους Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλο να ελπίζουν ότι έως τότε θα έχει βρεθεί η "χρυσή τομή" μεταξύ των βουλευτών και των "δημοσιονομικών αναγκών" που προσδιορίζουν ο Γ. Στουρνάρας και η τρόικα.
Στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών ήδη φτάνουν οι πρώτες "ισοδύναμες προτάσεις" βουλευτών της Ν.Δ., στους οποίους έχει δώσει διορία έως αύριο το μεσημέρι να αντιπροτείνουν μέτρα με τα οποία θα αντικαταστήσει τις προβλέψεις του ισχύοντος σχεδίου νόμου. Εξάλλου την ανάγκη για περαιτέρω "διαβούλευση" με τους βουλευτές της συμπολίτευσης διαπίστωσαν οι δύο συγκυβερνώντες πολιτικοί αρχηγοί και προχθές το βράδυ, κατά τη διάρκεια της πεντάωρης σύσκεψης που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Εξ ου και ο Ευ. Βενιζέλος, αλλά και ο Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενοι του πρωθυπουργικού γραφείου, επιχείρησαν να καθησυχάσουν τους βουλευτές πως θα ενσωματωθούν στο νέο νομοσχέδιο όσο το δυνατόν περισσότερες από τις παρατηρήσεις και προτάσεις τους.

Παζάρι

Βεβαίως, η ουσία δεν πρόκειται να αλλάξει. Συγκλίνουσες πληροφορίες και από το οικονομικό επιτελείο αλλά και από συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά διατηρούν τα προσδοκώμενα έσοδα στα 2,9 δισ. ευρώ και οι διευθετήσεις που θα γίνουν θα είναι επιμέρους και πάντως ήσσονος σημασίας. Εξάλλου αυτό ζητούν και οι περισσότεροι "γαλάζιοι" βουλευτές, καθώς ο καθένας τους εκπροσωπεί και τα συμφέροντα των ψηφοφόρων του, όπως τουλάχιστον κατηγορούνται οι περισσότεροι εξ αυτών από συνομιλητές του Γ. Στουρνάρα.
Πάντως, οι όποιες τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου, που θα δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ νέου σε διαβούλευση την ερχόμενη Παρασκευή, συνδέονται απολύτως και με τους φόβους του πρωθυπουργικού επιτελείου για τη δεδηλωμένη της κυβέρνησης στη Βουλή. Η δικομματική κυβέρνηση διαθέτει μόλις 153 βουλευτές, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει "περιθώρια" για πολλές "ανταρσίες". Εξ ου και ο Γ. Στουρνάρας έχει λάβει την οδηγία από τους Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλο να... εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου με τα μέλη της Κ.Ο. της Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ.
Κατά πληροφορίες, πάντως, ειδικά για τον φόρο των αγροτεμαχίων, αναμένεται αυτά να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες με αντίστοιχες επιβαρύνσεις: στην πρώτη κατηγορία θα περιλαμβάνονται τα αγροτεμάχια που δεν αφήνουν έσοδα στους ιδιοκτήτες τους, στη δεύτερη εκείνα που καλλιεργούνται με ήπιο τρόπο και στην τρίτη οι δενδροκαλλιέργειες.

"Όχι" στο χαράτσι

Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το σενάριο διατήρησης του περίφημου "χαρατσιού" μέσω της ΔΕΗ. Καίτοι η τρόικα θα ήθελε τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος, λόγω της αυξημένης εισπραξιμότητας που διασφαλίζει η σύνδεση του φόρου με τον λογαριασμό του ρεύματος, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φοβήθηκαν τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, ενώ ανοιχτά παραμένουν και τα θέματα αντισυνταγματικότητας.
Τέλος, το μέτωπο του φόρου στα ακίνητα δεν είναι το μόνο που τρομάζει την κυβέρνηση. Αν και χθες το βράδυ ξεκαθαρίστηκε ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των δανειστών με διαρροές τους στο Reuters "απειλούσαν" να "παγώσουν" την άφιξή τους, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση. Άλλωστε οι εκκρεμότητες δεν αφορούν μόνο τον φόρο ακινήτων, αλλά και προαπαιτούμενα της δόσης του 1 δισ. ευρώ (που εκκρεμεί από τον Σεπτέμβριο), όπως το "λουκέτο" των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, οι περαιτέρω απολύσεις (διαθεσιμότητες) στο Δημόσιο κ.ά.

Έκκληση του πατέρα του Γιώργου Φουντούλη για την αυριανή κηδεία

Διαβάστε το μήνυμα του πατέρα του Γιώργου Φουντούλη, όπως αναρτήθηκε στο facebook

"Την Δευτέρα 4-11-2013 θα αποχαιρετήσουμε το αγαπημένο μας παιδί Γιώργο Φουντούλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Ηράκλειο στις 3μμ. Οι γονείς του θέλουν να παρευρεθούν όλοι οι φίλοι του Όχι σαν χρυσαυγίτες αλλά σαν φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους. Δεν θέλουμε ΑΙΜΑ, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε ΤΙΜΗ γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η Οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Η οικογένεια δεν επιθυμεί στεφάνια και λουλούδια και αντί για αυτό στην είσοδο του Ναού θα υπάρχει ένα κουτί που μπορεί όποιος θέλει αυτά τα χρήματα που θα έδινε για λουλούδια ή στεφάνι να τα δώσει για την ενίσχυση του ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ στο οποίο φοιτά η ΕΙΡΗΝΗ η ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ."
- See more 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΡΕΙΠΙΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


Εκτύπωση

alt 3/11/13 
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΕΓΟΥ
Η ΤΡΟΪΚΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΟΣ
Η τρόικα έρχεται τελικά τη Δευτέρα (4/11) στην Αθήνα να συναντήσει την κυβέρνηση, έχοντας στις βαλίτσες της μια δέσμη νέωνσκληρών μέτρων που θα «πρέπει» να επιβληθούν σε μια κατεστραμμένη χώρα.
Τρόικα (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ) και μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έχουν κάνει ποτέ τόσο κακό σε μια χώρα. Ποτέ και πουθενά η «νεοαποικιοκρατία» και συνολικά η παραδομένη μεγαλοαστική πολιτική και οικονομική τάξη δεν έφτασαν να μετατρέψουν, χωρίς πόλεμο και χωρίς στρατιωτική κατοχή, μια χώρα σε σωρούς ερειπίων.
Και αυτήν την ώρα, πάνω στα συντρίμμια, κυβέρνηση και τρόικα σχεδιάζουν νέα αντιλαϊκά-αντικοινωνικά μέτρα ενώ στη χώρα έχει ανοίξει ένας άκρως επικίνδυνος κύκλος αίματος. 
Η Ελλάδα δεν βρίσκεται απλώς στο χείλος του γκρεμού. Κατρακυλάει ήδη «ελεύθερα» και ασυγκράτητα στη βαθιά άβυσσο.
Δεν είμαστε ούτε καν στο και πέντε.
Το έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ.
Μπροστά μας βρίσκεται η ύστατη στιγμή και η υστάτη των ευκαιριών, αν θέλουμε να επιχειρήσουμε τη δύσκολη αντιστροφή.
Αν ο μνημονιακός οικονομικός και κοινωνικός φασισμός συνεχίσει λίγο ακόμα το μακάβριο έργο του είναι βέβαιον ότι δίπλα στη φτώχεια και την πείνα, κινδυνεύει η χώρα να πνιγεί και στο αίμα από τις πιο τυφλές και άθλιες δυνάμεις, που από τα πράγματα εκτρέφουν οι ασκούμενες εγκληματικές πολιτικές.
Κι αυτό πολύ περισσότερο αν σκοτεινά κέντρα του εγχώριου κράτους και παρακράτους, μαζί με κατεστημένα κέντρα του εξωτερικού, θέλουν να τροφοδοτήσουν στη χώρα «πειραματόζωο» τη «στρατηγική της έντασης και της αιματηρής βίας», πιστεύοντας οι άθλιοι ότι έτσι θα «συντηρήσουν» τη μνημονιακή συνέχεια και θα ματαιώσουν επικείμενες προοδευτικές και αριστερές εξελίξεις.
Τούτες τις ώρες μόνο μια παράταξη είναι από τα πράγματα σε θέση να αναλάβει την ευθύνηνα ανακόψει την καταστροφή πριν γίνει τελειωτική και ανεπίστρεπτη με μια ανεπανάληπτη τραγωδία.
Κι αυτή η παράταξη είναι η Αριστερά, η οποία, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου, είναι η μόνη που μπορεί να στήσει σταδιακά τη χώρα στα πόδια της, απέναντι σε ένα καταρρακωμένο αστικό κατεστημένο.
Η Αριστερά είναι η μόνη δύναμη που στη βάση ενός σύγχρονου και ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος μπορεί να αντιπροσωπεύσει τα γνήσια εθνικά συμφέροντα, αναλαμβάνοντας τις τύχες της χώρας.
Το ερώτημα είναι πόσο έχουν συνειδητοποιήσει οι δυνάμεις της Αριστεράς τις ιστορικές ευθύνες τους.
Πόσο έχουν αντιληφθεί τον κρίσιμο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν, τις μεγάλες συγκρούσεις και ρήξεις που πρέπει να φέρουν σε πέρας και κυρίως ότι δεν υπάρχει και άλλος χρόνος για «χάσιμο». Αντίθετα ήδη είναι πολύ αργά και αύριο το κουβάρι του «χάους» θα είναι μάλλον δύσκολο να ξετυλιχτεί.
Το ερώτημα είναι: θα πράξουν έστω τώρα όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς αυτά που όφειλαν να έχουν κάνει εδώ και καιρό;
Θα κάνουν τα απαραίτητα βήματα ώστε να επαναπροσανατολίσουν την πορεία τους και να γειώσουν και να ριζοσπαστικοποιήσουν τις επιλογές τους με ένα επίκαιρο, προοδευτικό, μεταβατικό προοδευτικό πρόγραμμα συγκρούσεων με το εσωτερικό και το ευρωπαϊκό κατεστημένο πλαίσιο και με στόχευση τη σοσιαλιστική προοπτική;
Θα σπάσουν άμεσα τα μεταξύ τους τείχη και θα ανοίξουν γρήγορα τους δρόμους του διαλόγου, της κοινής δράσης και της ευρύτερης συνεργασίας, οι οποίοι μπορούν να ευδοκιμήσουν και να προχωρήσουν αν υπάρξει από όλες τις πλευρές ισχυρή ενωτική βούληση για να ξεπεραστούν εμπόδια, εν πολλοίς τεχνητά ή αποτέλεσμα αγκυλώσεων και δήθεν «αυτοσυντήρησης»;
Μπορεί ,λοιπόν, η Αριστερά, ή όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν αυτής της χώρας θα γυρίσει την πλάτη στην ιστορική πρόκληση ή θα την απαντήσει σε «λάθος» στιγμή, με «λάθος» τρόπο και σε «λάθος» κατεύθυνση.
Σήμερα θα μπορέσουν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, μπροστά στα ερείπια, να τολμήσουν από κοινού, με ένα μεγάλο σύγχρονο ριζοσπαστικό μέτωπο, να σταματήσουν το κακό και την εξελισσόμενη εθνική και κοινωνική τραγωδία ή κινδυνεύουν μαζί με τη γενική καταστροφή τη χώρας να χαθούν κι αυτές μαζί της.
Η Αριστερά είναι η μόνη και η τελευταία ελπίδα που δεν πρέπει και δεν μπορεί να σβήσει κι αυτή.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013