Εθνοπροδότες και λωποδύτες οι μεν... Εθνοπροδότες και λωποδύτες οι δε!!!

Όλοι μαζί στη... Νέα Εποχή !!!



«Μαύρα σκυλιά, άσπρα σκυλιά... όλοι οι σκύλοι μια γενιά», που θα ’λεγε κι ο ποιητής! Ο λόγος για τους άθλιους, τους αλήτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ... Αυτούς που ΔΕΝ μπορούν καν να κρύψουν
πλέον τις όποιες «διαφορές» τους! Με τις οποίες μας «τάραζαν» επί σειρά δεκαετιών, προσπαθώντας να πείσουν οι μεν «Δεξιοί» τους αφελείς πατριώτες ότι είναι κατά του «φαύλου ΠΑΣΟΚ», οι δε «πράσινοι» τους νηστικούς αριστερούς ότι θα γκρεμίσουν (δήθεν) την «επάρατο» Δεξιά...

Σήμερα οι μάσκες έχουν πλέον πέσει εντελώς. Ακόμα και οι πιο ηλίθιοι ψηφοφόροι της ΝΔ (ειδικά), αλλά και του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνουν ότι οι προδοτικές ηγεσίες των δύο αυτών ένοχων (απο)κομμάτων, που διέλυσαν μέσα σε μια γενιά ένα έθνος χιλιετιών, τους... ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ «ψιλό γαζί»! Και θα πρέπει να είναι όντως πανηλίθιος όποιος Έλληνας ψηφοφόρος πειστεί από την άθλια προπαγάνδα των προδοτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και ρίξει στις κάλπες που έρχονται με υπερταχύτητα ένα από τα δύο αυτά ψηφοδέλτια: το «γαλάζιο» ή το «πράσινο»...

Το άθλιο ΠΑΣΟΚ του Βουβουζέλου ήδη είναι εκτός βουλής! Όλες, μα όλες, οι αληθινές δημοσκοπήσεις (όχι οι... ψευτοσκοπήσεις!) το δείχνουν να βρίσκεται στο 2% με το ζόρι!... Άρα ο Βουβουζέλος και η αλητοπαρέα του δεν πρόκειται ποτέ ξανά να πατήσουν το πόδι τους στη βουλή, ούτως εχόντων των πραγμάτων! Ναι, αλλά... υπάρχει ο λεγόμενος «αστάθμητος παράγων». Που στην περίπτωσή μας είναι ο Αντωνάκης ο Σαμαράς, αυτός ο Ιούδας της Κεντροδεξιάς, που ΠΑΝΤΑ στις κρίσιμες στιγμές νεκρανασταίνει το ΠΑΣΟΚ! Έτσι και τώρα ο εκλεκτός της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο ανθέλληνας Ιούδας Μπεναχίμ, πάει να σώσει το ΠΑΣΟΚ από τον όλεθρο που το απειλεί!...

Τι ακριβώς συμβαίνει; Αυτά να τα βλέπουν οι ηλίθιοι (και όχι απλά αφελείς), οι κάφροι εναπομείναντες στη ΝΔ! Μα... ο αρχηγός τους, ο Ιούδας Σαμαράς, ΕΔΙΩΞΕ από την παράταξη (κατόπιν «εισηγήσεων» του ψευτοσυμβούλου του, του κομμουνιστή Χρύσανθου Λαζαρίδη) κάθε πρόσωπο που θεωρούσε επικίνδυνο για τα συμφέροντά του: δηλ. για την υπεράσπιση του προδοτικού ΠΑΣΟΚ των κλεφτών και του ξεπουλήματος της Ελλάδας!... Και, εφόσον το πέτυχε αυτό, έμεινε στην επίσης ένοχη ΝΔ με τους «επαγγελματίες» της πολιτικής (κάτι Γιακουμάτους, Παυλόπουλους και Δένδιες), προκειμένου να καταστρέψει την Ελλάδα και να θανατώσει το ελληνικό έθνος! Από κοινού με το ΠΑΣΟΚ...

Έδιωξε τους πατριώτες και... πήρε μαζί του τους προδότες! Προεξάρχοντος του Βουβουζέλου και (όλου) του «παλιού» ΠΑΣΟΚ!... «Μπράβο», Αντωνάκη Σαμαρά... Να τον «χαίρεστε» τον αρχηγό σας, τον προδότη του 1993, όσοι ακόμα τον στηρίζετε στη ΝΔ! Σαμαράς και Βουβουζέλος, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μαζί... στη Νέα Εποχή!!!

Ησαΐας Κωνσταντινίδης

Ανάρτηση από την "ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ"

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ "Μνημείο μισαλλόδοξου διχαστικού λόγου η συνέντευξη"


05/11/13 
Άμεση και σαφής ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες που επέδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο κόμμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη συνέντευξη του κ. Σαμαράς «μνημείο μισαλλόδοξου διχαστικού λόγου στο πλαίσιο της ανιστόρητης θεωρίας των δυο άκρων».
«Δεν μπόρεσε ο πρωθυπουργός ούτε μετά τις πρόσφατες δολοφονίες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντίθετα, με ψευδή και ανυπόστατες κατηγορίες, υιοθέτησε μια επικίνδυνη λογική που υπονομεύει τη δημοκρατική αντιπαράθεση και παραπέμπει σε άλλες εποχές. Παρά το απολογητικό του ύφος για τους συμβούλους του, ο κ. Σαμαράς δεν έπεισε πως δεν είναι ένας ακροδεξιός πολιτικός παλαιάς κοπής», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.
Πρόσθεσε πώς «όσο για τα επιτεύγματα της οικονομικής του πολιτικής ας έρθει να τα υποστηρίξει για μια έστω φορά στη Βουλή αντί να επιλέγει το ασφαλές περιβάλλον της συνέντευξης. Τόση απόσταση από την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα σπάνια συναντάει κανείς».
«Δικαίως μετά την σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού το πιο σύντομο ανέκδοτο της χρονιάς θα είναι "η διαπραγμάτευση Σαμαρά"», κατέληξε στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο Σαμαράς στηρίζει Βενιζέλο για υποβρύχια-λίστα Λαγκάρντ

"ΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠ' ΕΞΩ" ΛΕΕΙ ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ.

Είναι ξενόδουλος & το δείχνει! 
05/11/13 
Tους δύο συνυπεύθυνους της πολιτικής εξόντωσης των Ελλήνων, τον Ε. Βενιζέλο και τον Γ. Στουρνάρα, στήριξε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς «αδειάζοντας» την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και τα στελέχη της Ν.Δ.
Για τον πρώτο και αναφορικά με την υπόθεση των υποβρυχίων και η λίστα Λαγκάρντ, όπως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει τεράστιες ευθύνες και θα έπρεπε να έχει καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πώς «δεν βρέθηκε τίποτα εναντίον του». «Για τα υποβρύχια έγινε Προανακριτική και Εξεταστική το 2011 και δεν βρέθηκε τίποτα σε βάρος του. Το ίδιο και για τη λίστα Λαγκάρντ».
Το ότι έβαλε την υπογραφή του σε μία σύμβαση που «μπάζει» από παντού και χρέωσε με 1,3 δις ευρώ τους Έλληνες φορολογούμενους δεν λέει τίποτα στον κ. Σαμαρά, όταν έχουν ήδη πληρωθεί 2,3 δις ευρώ και το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόλις ένα υποβρύχιο.
Το ότι επίσης η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει αυτή τη σύμβαση, αλλά αντιθέτως έκανε λόγο για «σκάνδαλο», πάλι δεν λέει τίποτα στον κ. Σαμαρά. Προσφέρει κάλυψη στον κ. Βενιζέλο κάνοντας τη Ν.Δ. συνένοχη σε ένα σκάνδαλο μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία λίγο ακόμη.
Όσον αφορά τον κ. Στουρνάρα, υποστήριξε ο πρωθυπουργός πώς «βοήθησε να γυρίσει το καράβι». Μάλλον να βουλιάξει το καράβι ήθελε να πει και να πεθάνουν οι Έλληνες.
Απέδωσε δε τις αντιδράσεις των βουλευτών του στο ότι ο υπουργός Οικονομικών «δεν κρύβει και δεν κρύβεται. Τα λέει έξω από τα δόντια». Και ενώ τα έλεγε αυτά, βουλευτές της Ν.Δ. σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια επιτίθεντο με σφοδρότητα στον κ. Στουρνάρα (όπως η Ελίζα Βόζεμπεργκ), λέγοντας πώς «δεν έχει καμία σχέση με τη Ν.Δ. και δεν προέρχεται από το χώρο της κεντροδεξιάς».
Αλλά, κατ’ όπως φαίνεται τον κ. Σαμαρά δεν τον ενδιαφέρει τι λένε οι βουλευτές του, αλλά το γεγονός, ότι «τον θέλουν οι απ’΄έξω».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η κρίσιμη - διπλή ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Του Κώστα Δημητριάδη


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"
Σε τέτοιους καιρούς σαν τους σημερινούς, με έναν αντίπαλο που έχει την πρωτοβουλία, που δεν αφήνει περιθώριο για μια ανάσα, αλλά και με τις δυνάμεις της προόδου και της αναγέννησης (κοινωνικές και πολιτικές) να ξεμυτίζουν ντυμένες ακόμα με τα παλιά ρούχα, μετά από μία μακριά περίοδο αποδιοργανωτικής ενσωμάτωσης, είναι συνηθισμένη η καταφυγή στην «πεπατημένη», στη «δράση» ή στις «δράσεις» σαν μια εκ των ενόντων και συχνά προσχηματική απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα «τι να κάνουμε;». Κι ας αναπαράγει τις περισσότερες φορές αυτή η «πεπατημένη» τρόπους και σχήματα που ’χουν από καιρό αδειάσει από περιεχόμενο. Σε τέτοιους καιρούς η προσπάθεια για μία κριτική γίνεται ίσως πιο αναγκαία παρά ποτέ κι ας βρίσκεται σχεδόν πάντα εκτεθειμένη στη μομφή ότι αποσπά την προσοχή από τα πρακτικά καθήκοντα της στιγμής.
Σήμερα ζούμε μία κατάσταση στρατηγικής αμηχανίας. Οι από πάνω με την πολιτική τους εγκλωβίζονται σε όλο και πιο δυσεπίλυτα αδιέξοδα, μα και ο τρόπος των από κάτω δεν φαίνεται για την ώρα ικανός για να ανατρέψει την κατάσταση, για να δώσει διέξοδο. Ας εντοπίσουμε το ενδιαφέρον μας στη δική μας πλευρά των από κάτω, κι ας δούμε ειδικότερα κάποιες πλευρές της πολιτικής συμπεριφοράς του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συνεχίζει να είναι εκείνη η δύναμη που βρίσκεται κοντύτερα στο να εκφράσει πολιτικά το κοινωνικό αίτημα για απεγκλωβισμό από την πορεία καταστροφής που βιώνουμε.
Αν προσπαθήσουμε να αποτιμήσουμε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές μέχρι σήμερα, το πρώτο ίσως πράγμα που πρέπει να μας απασχολήσει ως πρόβλημα, είναι η αδυναμία του να προβάλει μια ριζική κριτική και να επιβάλει ένα διαφορετικό ευδιάκριτο πειστικό αξιακό πρότυπο απέναντι στο πολιτικό σύστημα και στον τρόπο που αυτό ασκεί πολιτική.
Επικοινωνία και εκλογές
Σε ένα πρώτο επίπεδο η επικέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην άσκηση μιας πολιτικής επικοινωνιακού τύπου διαμεσολαβούμενης από τα ΜΜΕ, τον εμπλέκει όλο και περισσότερο σε μια πολιτική σύγκρουση-διάλογο που με τον τρόπο της καταλήγει να συμβάλει στη σχετικοποίηση των αντιθέσεων και τελικά στη νομιμοποίηση των βασικών αντιλήψεων του αντιπάλου.
Υπάρχει, όμως, και μια άλλη πιο έμμεση πλευρά. Η απεύθυνση στην κοινωνία μέσω αυτής της οδού γίνεται με τους όρους που συγκροτούν μια παθητική κοινή γνώμη. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η προβολή του αιτήματος των εκλογών δεν μπορεί παρά να παίρνει τα χαρακτηριστικά μιας συνηθισμένης κυβερνητικής εναλλαγής που κάθε άλλο παρά κινητοποιεί, απεναντίας καθησυχάζει και με τον τρόπο της βεβαιώνει ότι οι προτεινόμενες αλλαγές δεν απαιτούν συνειδησιακό ξεβόλεμα. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που τα ψιλά γράμματα των δημοσκοπήσεων δείχνουν μια ποιοτική μεταβολή στην υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που όλο και συχνότερα αξιολογείται ως το «μη χείρον βέλτιστον».
Σχετικά πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στο κέντρο της προσοχής του τη διαπίστωση ότι, στις παρούσες συνθήκες, επιμέρους μέτωπα αγώνων στο βαθμό που δεν συγκεντρώνουν γύρω τους ευρύτερη κοινωνική στήριξη δεν μπορούν παρά να οδηγούνται σε αδιέξοδο και σε αναδίπλωση. Σωστή βέβαια η διαπίστωση, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε πολύ διαφορετικά πολιτικά συμπεράσματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αναγνωρίσει ότι από τη θέση που έχει αποκτήσει, εκ των πραγμάτων έχει γίνει ο αποφασιστικός κρίκος για την οικοδόμηση μιας πολιτικής που θα συγκροτεί τους κοινωνικούς χώρους και θα συντονίζει τους επιμέρους αγώνες σε ένα πολυσχιδές ενιαίο κίνημα με προοπτική νίκης. Μιας πολιτικής που δεν θα παραπέμπει τα πάντα στις εκλογές, αλλά θα προάγει τη δυνατότητα της κοινωνίας να αμύνεται, να διεκδικεί αλλά και να οργανώνει τη ζωή της.
Και ίσως στο σημείο αυτό να αξίζει προσοχής και μια επιπλέον διαπίστωση. Η σαφήνεια των πολιτικών αιτημάτων που έθεσε ο λαός από το 2010 και ιδιαίτερα με το κατασυκοφαντημένο κίνημα των πλατειών το 2011, η καθολική αντίθεση στα μνημόνια και το πολιτικό σύστημα που εκφράστηκε τότε παρά τον εμμονικό αυτοπεριορισμό της Αριστεράς στην προβολή επιμέρους διεκδικητικών αγώνων, έχει δώσει τη θέση της, σήμερα, σε μια πολύ πιο δυσανάγνωστη κατάσταση. Τα πολιτικά αιτήματα συνεχίζουν να είναι παρόντα, όμως με χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, πιο σκόρπια, έτσι που σήμερα η έκβαση των επιμέρους αντιστάσεων να αποκτά καθοριστική σημασία.
Αναγκαία η αντιστοίχηση
Έτσι, λοιπόν, έχει σήμερα διπλή ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε μια μεγάλη στροφή, παραμερίζοντας αποφασιστικά την προσχηματική επίκληση της αυτονομίας των κινημάτων. Αναγνωρίζοντας θαρρετά και έντιμα την καθυστέρησή του να οικοδομήσει μια άλλης αμεσότητας σχέση με την αγωνιζόμενη κοινωνία και πρώτα απ’ όλα να την υπερασπιστεί επί της ουσίας απέναντι στην υλική και ηθική επίθεση που δέχεται. Η έκφραση μιας συμπάθειας και αλληλεγγύης που σβήνει και χάνεται μαζί με το επόμενο μεγάλο συμβάν (ασχολείται, άραγε, κανείς με το τι απέγιναν οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ ή της Χαλυβουργίας;) καταλήγει προκλητικά ανεπαρκής στις σημερινές συνθήκες, το ίδιο και ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται όλα να αλέθονται μέσα στη χοάνη της προσπάθειας για κυβερνητική αλλαγή.
Πριν από ενάμισι χρόνο, μία σύνθετη διεργασία που τροφοδοτήθηκε από το ριζοσπαστισμό του κινήματος των πλατειών ώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει μία ρεαλιστική πρόταση διεξόδου. Και ήταν ο πρακτικός και συγκεκριμένος χαρακτήρας αυτής της πρότασης που κέρδισε την επιδοκιμασία ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.
Σήμερα χρειάζεται να πάρει την πρωτοβουλία ένα κίνημα των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που θα απαιτήσει μία ριζική στροφή, με σκοπό την αντιστοίχιση των διακηρύξεων του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικές που να τις υποστηρίζουν.

Ο δημόσιος υπάλληλος είναι μαλάκας


Χρόνια τώρα, με αποκορύφωμα τα τρία τελευταία, μαθαίναμε ότι το όνειρο κάθε Έλληνα ήταν να γίνει δημόσιος υπάλληλος. 
Αυτό αποτελεί την πρώτη μαλακία ενός μύθου που θέλει τους δημόσιους υπαλλήλους ως τους πιο βολεμένους του “συστήματος”. Ο λόγος είναι πολύ απλός. 
Όσοι ζούσαν με την ψευδαίσθηση ότι αν -και όποιοι- γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα “βολευτούν”, ήταν μαλάκες, μιας και το πραγματικό όνειρο των περισσότερων Ελλήνων δεν ήταν να διοριστούν στο δημόσιο, αλλά να κάνουν δουλειές με αυτό. Όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει σήμερα μεγαλο-ιδιώτης 
ο οποίος δεν έχει κάνει στο παρελθόν (ή εξακολουθεί να κάνει) δουλειές με το δημόσιο. 
Ακόμη και οι πιο σκληροί φιλελεύθεροι, αυτοί που λένε πως όνειρό τους είναι να εξαφανιστεί το κράτος για χάρη του ιδιώτη, είναι οι πρώτοι σε συμμετοχές κάθε λογής στημένης κρατικής ανάθεσης.

 
Όποιος επιτυχημένος -σύμφωνα με το “σύστημα”- ιδιώτης περπατά πάνω σε αυτόν τον τόπο, έχει κάνει δουλειές με το δημόσιο. 
Γι’ αυτό και σκοπός του είναι να το μικρύνει όσο μπορεί. 
Για να εξαφανίσει κάθε είδους ανταγωνισμού από τις υπηρεσίες οι οποίες εξακολουθούν να εμποδίζουν την εξάπλωσή του παντού. Από τα υποβρύχια και τους σιδηρόδρομους, ως τις καθαρίστριες και τους νυχτοφύλακες. 
 
Πέρα από τον αποδεδειγμένα μαλάκα δημόσιο υπάλληλο που θεώρησε ότι μόλις διορίστηκε έλυσε το πρόβλημα της ζωής του, υπάρχει άλλος ένας ενός ακόμη πιο “μαλάκας”. 
Αυτός που πίστεψε πραγματικά ότι η προσφορά του θα αναγνωριστεί από το κράτος και τους φορείς, επειδή ό,τι έκανε το έκανε με ανιδιοτέλεια κι αυταπάρνηση. 
 
Αυτός ο “μαλάκας”, δεν είναι σαν τον άλλον, τον βολεμένο, γιατί το φταίξιμο της μαλακίας δεν είναι δικό του. 
Τον πιάσανε μαλάκα. 
Όλοι εκείνοι που τον είπαν λαμόγιο και αργόσχολο, αυτοί που τον παρουσίασαν σαν το τελευταίο εμπόδιο μιας αρχαία σοβιετίας που οφείλει να εξαφανιστεί. 
 
Το τραγελαφικό εδώ είναι ότι δεν τον πιάσανε μόνο μαλάκα, αλλά αισθάνεται κι ίδιος έτσι. Μετά από τόσα χρόνια προσφοράς βλέπει τώρα κυβέρνηση, μέσα ενημέρωσης κι ένα -πολύ- μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να τον θεωρεί υπεύθυνο για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, αλλά κι ένοχο για όποιο νέο μέτρο ήρθε, έρχεται, και θα έρθει από εδώ και στο εξής. 
 
Διπλά μαλάκας, λοιπόν, ο διδάσκαλος που έμαθε γενιές παιδιών γράμματα, μαλάκας κι ο γιατρός που έσωζε ζωές απλήρωτος χωρίς να νοιαστεί πρώτα για τη δική του, μαλάκας ο υπάλληλος που καθάριζε τα δικά μας σκατά, όταν εμείς ψάχναμε να τον βρούμε για να τον κατηγορήσουμε επειδή ο υπουργός έκοψε το μισθό στον ιδιωτικό τομέα αφότου τα χρήματα φαγώθηκαν από όσους έκαναν μπίζνες με το δημόσιο. 
 
Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που ναι μεν πληρώνονται από το δημόσιο, αλλά μόνο δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι. 
Αυτοί με τους τεράστιους μισθούς και τα χιλιάρικα αργομισθίας -συνήθως σύμβουλοι ή διευθυντές- οι οποίοι είτε φυτεύτηκαν για τις δουλειές με τους ιδιώτες και τους λεγόμενους “δανειστές”, είτε αφού απέτυχαν να μπουν στη βουλή/δήμο/κοινότητα, πήραν μία θέση μέχρι να ξαναπολιτευτούν. 
Παρέα τους, φυσικά, υπάρχουν και τα παλαιού τύπου ρουσφέτια, που όλοι τα ζούσαν καθημερινά στις υπηρεσίες τους, αλλά επέλεγαν για τους δικούς τους λόγους να κάνουν και πάλι τον μαλάκα. 
 
Καμιά διέξοδος, λοιπόν, σε όλο αυτό. Τουλάχιστον για τους τυπικά “μαλάκες”. 
Γιατί οι ουσιαστικοί -εκείνοι που δεν θα σταματήσουν ποτέ να διαφημίζουν το μονοπώλιο της συναλλαγής τους με το δημόσιο στα κανάλια και τις εφημερίδες τους- δεν θα διστάζουν ακόμη και τώρα να βγάζουν μπροστά κάθε φιλελεύθερο τσόλι για να σκούζει για το "τεράστιο κράτος που πίνει το αίμα του ιδιωτικού υπαλλήλου κι εμποδίζει την ανάπτυξη". 
 
Κι οι υπόλοιποι μαλάκες θα τον πιστεύουν. 
 
(Κάποια στιγμή θα γράψω και για τον ιδιωτικό υπάλληλο, που είναι ακόμη πιο μαλάκας) 
 

Μαραθω...μνημόνιος


Πέτρος Ζερβός - efsyn

ΠΟΛ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: Η ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ


Εκτύπωση

Οι Γερμανοί αξιωματούχοι είναι έξαλλοι με την Αμερική και όχι μόνο εξαιτίας της παρακολούθησης του κινητού τηςΆνγκελα Μέρκελ. Αυτό που τους έχει εξοργίσει τώρα είναι ένα (μεγάλο) σημείο σε μια έκθεση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για την εξωτερική οικονομική και νομισματική πολιτική. Σε αυτό το σημείο, το υπουργείο υποστηρίζει ότι το τεράστιο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας – ένα ευρύ μέτρο του εμπορικού ισοζυγίου – είναι επιβλαβές, δημιουργώντας «μιααποπληθωριστική διαστρέβλωση στην ευρωζώνη, καθώς και στην παγκόσμια οικονομία».

Οι Γερμανοί χαρακτήρισαν  θυμωμένα αυτό το επιχείρημα «ακατανόητο». «Δεν υπάρχουνανισορροπίες στη Γερμανία, που να απαιτούν τη διόρθωση της φιλικής προς την ανάπτυξη οικονομικής  και δημοσιονομικής πολιτικής μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Αλλά το Υπουργείο Οικονομικών είχε δίκιο και η γερμανική αντίδραση ήταν ενοχλητική. Αν μη τι άλλο, ήταν μια ένδειξη της συνεχιζόμενης άρνησης των πολιτικών στη Γερμανία, στην Ευρώπη ευρύτερα και για αυτό το θέμα σε όλο τον κόσμο, να αντιμετωπίσουμετη φύση των οικονομικών προβλημάτων μας. Από την άλλη πλευρά, απέδειξε την ατυχή τάση της Γερμανίας να απαντήσει σε οποιαδήποτε κριτική των οικονομικών πολιτικών της μεκραυγές θυματοποίησης.
Πρώτον, τα γεγονότα. Θυμηθείτε το σύνδρομο της Κίνας, στο οποίο η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας συνέχισε να έχει τεράστια εμπορικά πλεονάσματα χάρη σε ένα υποτιμημένο νόμισμα. Λοιπόν, η Κίνα εξακολουθεί να έχει πλεονάσματα, αλλά έχουν μειωθεί. Εν τω μεταξύ, η Γερμανία έλαβε τη θέση της Κίνας: πέρυσι η Γερμανία, και όχι η Κίνα, είχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών στον κόσμο. Και, ως ποσοστό του ΑΕΠ, το πλεόνασμα της Γερμανίας ήταν περισσότερο από δύο φορές μεγαλύτερο από της Κίνας.
Τώρα, είναι αλήθεια ότι η Γερμανία έχει μεγάλα πλεονάσματα για σχεδόν μια δεκαετία. Αρχικά, όμως, τα πλεονάσματα αυτά συνδυάστηκαν με μεγάλα ελλείμματα στη νότια Ευρώπη, τα οποία χρηματοδοτηθήκαν από μεγάλες εισροές της γερμανικής πρωτεύουσας. Η Ευρώπη στο σύνολό της εξακολουθεί να έχει περίπου ισορροπημένο εμπόριο. Στη συνέχεια ήρθε η κρίση και οι ροές κεφαλαίων προς την περιφέρεια της Ευρώπης κατέρρευσαν. Τα έθνη οφειλέτες εξαναγκάστηκαν – εν μέρει εξαιτίας της επιμονής της Γερμανίας – σε σκληρή λιτότητα, η οποία εξάλειψε ταεμπορικά ελλείμματά τους. Αλλά κάτι πήγε στραβά. Η μείωση των εμπορικών ανισορροπιών θα έπρεπε να είναι συμμετρική, με τα πλεονάσματα της Γερμανίας να συρρικνώνονται, μαζί με τα ελλείμματα των οφειλετών. Αντ’ αυτού, όμως, η Γερμανία απέτυχε να κάνει οποιαδήποτε ρύθμιση: τα ελλείμματα στην Ισπανία, την Ελλάδα και αλλού συρρικνώθηκαν, αλλά το πλεόνασμα της Γερμανίας όχι.
Αυτό ήταν ένα πολύ κακό πράγμα για την Ευρώπη, επειδή η αποτυχία της Γερμανίας να προσαρμοστεί μεγέθυνε το κόστος της λιτότητας. Πάρτε για παράδειγμα την Ισπανία, τη μεγαλύτερη χώρα με έλλειμμα πριν από την κρίση. Ήταν αναπόφευκτο ότι η Ισπανία θα αντιμετωπίσει μια περίοδο ισχνών αγελάδων, καθώς έμαθε να ζει έτσι. Δεν ήταν, ωστόσο, αναπόφευκτο ότι η ισπανική ανεργία θα φτάσει σχεδόν 27 τοις εκατό και η ανεργία των νέων σχεδόν στο 57 τοις εκατό. Και η αδιαλλαξία της Γερμανίας συνέβαλε σημαντικά στα δεινά της Ισπανίας.
Ήταν επίσης κάτι κακό και για τον υπόλοιπο κόσμο. Είναι απλά μαθηματικά: από τη στιγμή που ηΝότια Ευρώπη αναγκάστηκε να τερματίσει τα ελλείμματά της, ενώ η Γερμανία δεν έχει μειώσει το πλεόνασμά της, η Ευρώπη στο σύνολό της έχει μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα, βοηθώντας στο να διατηρηθεί η παγκόσμια οικονομία σε ύφεση. Οι Γερμανοί αξιωματούχοι, όπως έχουμε δει, απαντούν σε όλα αυτά με οργισμένες δηλώσεις, ότι η γερμανική πολιτική υπήρξε άψογη. Λυπούμαστε, αλλά αυτό πρώτον δεν έχει σημασία και δεύτερον δεν είναι αλήθεια.
Γιατί δεν έχει σημασία: Πέντε χρόνια μετά την πτώση της Lehman, η παγκόσμια οικονομία εξακολουθεί να είναι σε ύφεση, πάσχοντας από μια επίμονη έλλειψη ζήτησης. Σε αυτό το περιβάλλον, μια χώρα που έχει εμπορικό πλεόνασμα, το κάνει εις βάρος των γειτόνων της -για να χρησιμοποιήσω μια παλιά φράση. Εκτρέπει τις δαπάνες από τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους προς τα δικά της και ως εκ τούτου αφαιρεί θέσεις εργασίας. Δεν έχει σημασία αν το κάνει αυτόκακόβουλα ή με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά το κάνει πάντα.
Επιπλέον, όπως συμβαίνει, η Γερμανία δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Μοιράζεται ένα νόμισμα με τους γείτονές της, ωφελώντας σημαντικά τους γερμανούς εξαγωγείς που τιμολογούν τα προϊόντατους σε ένα αδύναμο ευρώ, αντί για ένα σίγουρα δυνατό γερμανικό μάρκο. Ωστόσο, ηΓερμανία απέτυχε να παραδώσει το δικό της παζάρι: για να αποφύγει μια ευρωπαϊκή ύφεση, έπρεπε να δαπανά περισσότερα καθώς οι γείτονές της αναγκάστηκαν να ξοδεύουν λιγότερα, και δεν το έπραξε.
Οι Γερμανοί αξιωματούχοι, φυσικά, δεν θα αποδεχτούν τίποτα από όλα αυτά. Θεωρούν τη χώρα τους ένα λαμπρό πρότυπο που πρέπει να υιοθετήσουν όλοι και το άχαρο γεγονός ότι δεν μπορούν όλοι να έχουν γιγαντιαία εμπορικά πλεονάσματα απλά δεν μετρά.
Και το θέμα είναι ότι δεν είναι μόνο οι Γερμανοί. Το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας είναι επιζήμιο για τον ίδιο λόγο που η διακοπή των κουπονιών για τρόφιμα και τα επιδόματα ανεργίας στην Αμερική καταστρέφουν θέσεις εργασίας – και οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοίείναι περίπου τόσο δεκτικοί όσο οι γερμανοί αξιωματούχοι με όποιον προσπαθεί να επισημάνει το λάθος τους. Κατά το έκτο έτος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, της οποίας η ουσία είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετές δαπάνες, πολλοί πολιτικοί εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν. Και φαίνεται ότι δεν θα καταλάβουν ποτέ.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ 'ISKRA"

Αλέξης Τσίπρας: «Καταστροφή για την Ευρώπη η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη»

Ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Αλέξης Τσίπρας
“ Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς για το ότι η τρόικα θα πρέπει να λογοδοτήσει για το πρόγραμμα που επέβαλε στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αναμένει την σύσταση μίας σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής ή υποεπιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, με διευρυμένες αρμοδιότητες. ”
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 01:53
"Η ευρωζώνη μπορεί να ήταν λάθος. Οι Συνθήκες και οι Χάρτες της είναι εσφαλμένες. Και πρέπει να αλλάξουν θεμελιωδώς. Κάποιοι λένε ότι ορισμένες χώρες, θα έπρεπε ίσως να μην είχαν ενταχθεί. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε αυτά τα θέματα, αλλά εγώ προτιμώ να αφήσουμε στους ιστορικούς αυτή τη συζήτηση. Δεν έχει σημασία σήμερα. Σήμερα, η Ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν".

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Συνέδριο που οργανώνει το LBJ School of Public Affairs, με θέμα "Μπορεί να διασωθεί η Ευρωζώνη;", ξεκαθαρίζοντας ότι μία έξοδος της χώρας από το ευρώ θα ήταν καταστροφική προσθέτοντας ότι "θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα - διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων".

Όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη. Αλλά υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος. Μία έξοδος της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας σε κρίση θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που, κατά βάθος, όλοι γνωρίζουν. Προς το παρόν αν μία χώρα φύγει, οι αγορές και οι κερδοσκόποι θα αρχίσουν να ρωτούν ποιος είναι ο επόμενος; Θα λένε ο ένας στον άλλο, όπως λέτε εδώ στο Τέξας, game on".

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμη ότι "Δεν έχει σημασία πόσο μικρή είναι η χώρα που αποχωρεί. Δεν έχει σημασία αν αποχωρεί εθελοντικά, ή την πετάνε εκτός". 

Ο Αλέξης Τσίπρας στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς για το ότι η τρόικα θα πρέπει να λογοδοτήσει για το πρόγραμμα που επέβαλε στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αναμένει την σύσταση μίας σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής ή υποεπιτροπής του ευρωκοινοβουλίου, με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Όπως είπε: «Γνωρίζουμε την απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να διερευνήσει τις ενέργειες της τρόικας στις χώρες της κρίσης. Αναμένουμε τη συγκρότηση μιας Εξεταστικής Επιτροπής ή Υποεπιτροπής με ισχυρή και διευρυμένη πολιτική εντολή, καθώς και δυνατότητα κλήσης όλων των εμπλεκομένων μερών, περιλαμβανομένων τέως και νυν Πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών στις χώρες της κρίσης, κεντρικών τραπεζιτών, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που έχει συμβεί στις χώρες που ακολούθησαν τις πολιτικές της τρόικα. Είμαστε σύμφωνοι με αυτή τη θέση και θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει επίσης να απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα. Εάν κάποιος όπως αναφέρει πρέπει να αναλάβει την ευθύνη, Γιατί θα πρέπει να συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος; Οι Ευρωπαίοι πολίτες εν όψει των Ευρωεκλογών θα απαιτήσουν και θα πρέπει να έχουν καθαρές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα".».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα: 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ- PERIODISTA Δημήτρης Μπεκιάρης

Ξενόδουλος πρωθυπουργός , ανίκανη κατοχική κυβέρνηση!




Η νέα κωλοτούμπα Σαμαρά
  • 05.11.2013

Η τρόικα υπολογίζει σε 2,9 δισ. (ίσως και παραπάνω...) το δημοσιονομικό κενό για το 2014. Και η κυβέρνηση υποχωρεί από τη "σθεναρή αντίστασή" της περί κενού 500 εκατ. ευρώ, συζητώντας άλλες "συμβιβαστικές φόρμουλες". Σαμαράς και Βενιζέλος δηλώνουν ότι δεν υπάρχει "Σχέδιο Β", παρά μόνο ο μονόδρομος του Μνημονίου.
Η έκβαση της συζήτησης για το δημοσιονομικό κενό θα έχει κοινωνικές επιπτώσεις. Για να κλείσει η "μαύρη τρύπα" θα χρειαστούν νέα μέτρα -περικοπές και, κυρίως, πρόσθετες φορολογίες. Σε μια οικονομία που σέρνεται αφυδατωμένη, σε μια κοινωνία που καθημερινά διαπιστώνει νέες αφορμές ανθρωπιστικής κρίσης, η επιβολή νέων φορολογιών (πρόσθετων σε σχέση με την ήδη εξαγγελθείσα επαχθή φορολογία των ακινήτων) οδηγεί σε νέα αδιέξοδα. Τα οικονομικά αδιέξοδα αναζωπυρώνουν την υφέρπουσα πολιτική κρίση.
Καμία λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα στο τούνελ του μονοδρόμου, μέσα στην τανάλια της τρόικας. Καμία πολιτική διαπραγμάτευση δεν είναι εφικτή χωρίς αμφισβήτηση αυτού του πλαισίου. Γι' αυτό γρήγορα αποδείχθηκαν οι λεονταρισμοί Σαμαρά έναντι των πιστωτών. Χρειάστηκε, βέβαια, να αντιληφθεί, κατά τη συζήτησή του με τη Μέρκελ, ότι δεν μπορεί να υπολογίζει σε νέα "κατανόηση" των πιστωτών.
Ο Σαμαράς αποδεικνύεται ανίκανος να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση γιατί η πολιτική επιβίωσή του στηρίζεται στην όποια υποστήριξη από την τρόικα. Δεν διαπραγματεύεται, παρά τα όσα έλεγε τον Ιούνιο του 2012. Και να ήθελε τώρα, δεν βρίσκει θεσμικούς συνομιλητές. Η τακτική του συνιστά τουλάχιστον πολιτικό αναχρονισμό.
Η νέα κωλοτούμπα του πρωθυπουργού συνίσταται στην παραδοχή ότι είναι αναγκασμένος να πάρει μέτρα (τα ονομάζει "κάθετα", αλλά αφορούν εκτεταμένα κοινωνικά τμήματα), ώστε να έχει "πρόσωπο" να ζητήσει πολιτική διαπραγμάτευση του χρόνου. Πρόκειται για προσπάθεια να εξωραϊστεί η προκλητική τακτική των τετελεσμένων. Ας μην βαυκαλίζεται η κυβέρνηση ότι τα νέα μέτρα, όπως κι αν τα καμουφλάρει, θα γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία.

Ακούτε τα βίντεο του Σαμαρά & πείτε μας? Είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός!


Θυμηθείτε τι έλεγε ο κ.Σαμαράς πριν τις εκλογές... [video] διαδώστετο παντού!!



Μπορεί να έχουμε οι Έλληνες εμπιστοσύνη σε αυτό τον άνθρωπο! Μπορεί αυτός ο άνθρωπος να λύσει τα προβλήματα προς όφελος των Ελλήνων! Είναι σε θέση αυτός ο αναξιόπιστος να διαπραγματευτεί με τους δανειστές? Υπερασπίζοντας το Εθνικό δίκαιο?Όχι, όσο τα δυο κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με αυτούς οι άλλους αρχηγούς κυβερνούν τη χώρα τα πολιτικά αδιέξοδα θα μεγαλώνουν,η κρίση αξιών θα μεγαλώνει, η εθνική συνείδηση θα συρρικνώνετε , η φτώχεια & η υπογεννητικότητα θα μεγαλώνουν, άρα σε βάθος χρόνου θα έρθει η πολιτισμική αφομοίωση, η εξαφάνιση του κράτους έθνους των Ελλήνων! 
Νομοτελειακά σήμερα αυτοί που πέρασαν από το τιμόνι της χώρας κυρίως μετά το 1982 φέρονται ως οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την οικονομική  καταστροφή  της χώρας & την εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.
Αυτούς τους πολιτικούς που παρέδωσαν χωρίς την εντολή του Ελληνικού λαού την κατοχή της Ελλάδας στους τοκογλύφους δανειστές τους κρατούν "δεμένους" το ξένο πολιτικό οικονομικό κατεστημένο, Ευρωπαίοι & Αμερικάνοι  γνωρίζουν από πρώτο χέρι, πότε & πόσα χρήματα ως μίζες πήραν τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ & κυβερνητικά πρόσωπα κυρίως μετά το 1995-2010, βλέπετε υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, Χρηματιστηρίου, υποβρυχίων, λίστα Λακάρντ, κ.λ.π.  Αυτούς τους πολιτικούς σήμερα τους χρησιμοποιούν "εκβιαστικά"για να παίρνουν μέτρα προς όφελος των δανειστών & της παγκόσμιας διακυβέρνησης!
Άρα η μοναδική ελπίδα του Ελληνικού λαού για μια εθνική διέξοδο από το μονόδρομο της εθνικής καταστροφής, είναι η άμεση ανατροπή αυτού του σάπιου πολιτικού συστήματος.  Η Αντικατάσταση της σημερινής κατοχικής διακυβέρνησης από μια πατριωτική εθνική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα με αξιοπρέπεια έξω από τα μνημόνια & τη χώρα σε μια ισόρροπη ανάπτυξη με δίκαιη αναδιανομή του πλούτου. Προχωρώντας παράλληλα σε  δικαστική έρευνα & τιμωρία των ενόχων που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια της υποταγής & στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας! 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Αντώνης Σαμαράς & Γιώργος Παπανδρέου οι χειρότεροι κυβερνήτες της χώρας μετά το 1950! Οι μεγαλύτεροι ψεύτες πολιτικοί του νεώτερου Ελληνικού κράτους!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" Θ.ΣΙΑΒΡΑΚΑΣ
Δείτε δυο βίντεο παρακάτω...




Ευτύχης Μπιτσάκης: Δεν υπάρχουν περιθώρια αποτυχίας για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΣΙΜΟ
Σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να κυβερνήσει, οι υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς οφείλουν να ενισχύσουν το εγχείρημα αυτό, υπογραμμίζει ο Ευτύχης Μπιτσάκης, ομότιμος καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μέλος της συντακτικής επιτροπής της επιθεώρησης «Ουτοπία». Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Αυγή" της Κυριακής, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς σημειώνει πως το ζήτημα της στρατηγικής της Αριστεράς αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να απαντηθεί με αφορισμούς.
* Ένα από τα θέματα που διχάζουν την Αριστερά, ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης, είναι αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ποια είναι η άποψή σας;
Το πρόβλημα της Ευρωπαϊκή Ένωσης είχε ουσιαστικά τεθεί από την εποχή της ΕΟΚ. Με την κρίση, το πρόβλημα του χαρακτήρα της Ε.Ε. και της παραμονής μας σ' αυτή την Ένωση της Ευρώπης τίθεται με νέους όρους. Σήμερα, είναι πολύ φανερός ο ρόλος της Ε.Ε., ως όργανο του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, εναντίον των λαών της Ευρώπης. Πριν από τη δικτατορία, μιλούσαμε για «Λάκκο των Λεόντων». Σήμερα βλέπουμε, ακόμα πιο καθαρά, τον απάνθρωπο χαρακτήρα του κεφαλαίου και, κατά συνέπεια, της Ε.Ε. Ειδικά την αναλγησία των δήθεν «εταίρων» μας, μπροστά στην καταστροφή της χώρας. Το μόνο που ενδιαφέρει τους τρεις υπαλλήλους και τους εντολείς τους είναι να εισπράξουν τη «βοήθεια» (τα κεφάλαια και τους τόκους της τοκογλυφικής συμφωνίας). Ας εκποιηθεί η Ελλάδα. Ας πεθάνουμε. Ψυχροί, ανάλγητοι, απαιτούν. Και η «κυβέρνηση»; Μετά από κάποιους λεονταρισμούς, υποκύπτει. Έφτασε να ζητά την άδεια των τριών υπαλλήλων της Ε.Ε., για να μειώσει κατά 5 λεπτά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης!
Τι κάνουμε λοιπόν; Αντιγράφω συμπεράσματα από άρθρο μου στην «Ουτοπία» (τ. 96, 2011): «1. Η Ευρώπη δεν είναι δυνατόν μα μεταρρυθμιστεί. Να μετατραπεί σε «Ευρώπη των Λαών», στο πλαίσιο του καπιταλισμού. 2. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Ε.Ε. δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί σε Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Ακόμα κι αν υπάρξει ουσιαστική πολιτική ένωση, αυτή θα είναι έκφραση των συμφερόντων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Μια τέτοια ένωση θα είναι αντιδραστική. Συνεπώς: Αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού στην Ευρώπη, μέσα από μια μακρά διαδικασία συνεργασίας και συντονισμού, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, του εργατικού και του κομμουνιστικού κινήματος, με στόχο την ανατροπή του καπιταλισμού και τη δημιουργία των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών της Ευρώπης».
Με ποιον τρόπο; Αυτός ο στρατηγικός στόχος, που θα ήταν αποτέλεσμα μιας ενιαίας επαναστατικής διαδικασίας, θέτει συγκεκριμένη στρατηγική και συγκεκριμένη τακτική, σε στιγμές ρήξεων. Το ΚΚΕ, χωρίς συμμάχους, ευαγγελίζεται ένα άλμα στο κενό, που θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά είναι υπέρ της ανατροπής: «Ανατροπή, επανάσταση, κομμουνιστική απελευθέρωση», μέσα από τους δρόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με το γενικόλογο πρόγραμμα, παρ' όλο που έχει ως στόχο τον σοσιαλισμό, δεν πείθει. Πώς θα πραγματοποιήσει όσα υπόσχεται; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αξιόλογους οικονομολόγους, νομικούς, μηχανικούς, γεωλόγους, γεωπόνους κ.λπ. Τους αξιοποιεί ώστε να περάσει από το γενικό-αφηρημένο στη «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης» (Λένιν); Και επίσης, και προπαντός: πώς λειτουργούν οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ; Ετοιμάζονται για σκληρή, αδυσώπητη σύγκρουση;
* Σε μια περίοδο που η Αριστερά έχει θέσει, με αξιώσεις, θέμα κυβερνητικής εξουσίας, ποιες είναι οι σχέσεις που πρέπει να διέπουν τις διάφορες εκδοχές της;
Με δεδομένη τη νοοτροπία του ΚΚΕ, δεν βλέπω να υπάρχει συμμαχία με βάση ένα μεταβατικό πρόγραμμα ανάκαμψης και σωτηρίας του ελληνικού λαού. Συνεπώς, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση, είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την Ε.Ε., τις ελληνικές τράπεζες, το εγχώριο κεφάλαιο, τον κρατικό μηχανισμό και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης; Εδώ βρίσκεται η ιστορική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από αυτό το ενδεχόμενο προκύπτουν και οι ιστορικές ευθύνες της υπόλοιπης Αριστεράς. Το ΚΚΕ, δήλωσε η κ. Παπαρήγα και δηλώνει ο κ. Κουτσούμπας, θα κηρύξει πόλεμο. Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά προβλέπει ενίοτε διολίσθηση προς νέο ΠΑΣΟΚ. Θα μείνει λοιπόν μόνος και αβοήθητος ο ΣΥΡΙΖΑ; Να αποτύχει, να χαθεί όχι μόνο μία, αλλά πολλές γενιές; Και οι υπόλοιποι να καθόμαστε απέξω, δικαιωμένοι επειδή προβλέψαμε την τραγωδία;
Πρόταση: Χωρίς χρονοτριβές, συγκρότηση μετώπου σωτηρίας του λαού. Σε περίπτωση κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κριτική στήριξη και ιδεολογική και πολιτική στήριξη των πιο ριζοσπαστικών δυνάμεων του κόμματος και της κυβέρνησης.
Επιμύθιο: Να βγούμε από τον λάκκο των λεόντων. Και μετά; Είναι βιώσιμη η Ελλάδα έξω από την Ε.Ε; Να περιμένουμε μια συγκεκριμένη απάντηση και ποια από ποια από τις τρεις «συνιστώσες» της Αριστεράς; Για την ώρα, μένουμε σε διακηρύξεις. Να βγούμε; Και μετά; Και η Ευρώπη ξανά με τα έθνη, όπως τον περασμένο αιώνα και με τις διαμάχες των κυρίαρχων τάξεων;
* Η κυβέρνηση, εκτός των άλλων, επιτίθεται με σφοδρότητα στο δημόσιο πανεπιστήμιο, μέσω και του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών του υπαλλήλων. Για ποιο λόγο προχωρά στην επιλογή αυτή;
Και στην περίπτωση της Παιδείας, η κυβέρνηση εφαρμόζει, με απάνθρωπη αυστηρότητα, τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική για μετατροπή της Παιδείας, ειδικά της πανεπιστημιακής, σε χώρο κατάρτισης ειδικών - ημιεπιστημόνων, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αλλά η κοινωνία χρειάζεται και ερευνητές, και βασική έρευνα. Η παιδεία θα γίνει περισσότερο ταξική. Οι εύποροι θα φύγουν για σπουδές στο εξωτερικό για να ηγηθούν, στη συνέχεια της χώρας-μπανανίας. Και οι σε διαθεσιμότητα, δηλαδή οι εν καιρώ απολυμένοι; Ας πεθάνουν κι αυτοί. Αυτή είναι η ηθική αυτών που κυβερνούν ως εντολοδόχοι της τρόικας!
* Και ως μαχόμενος νεολαίος, και ως πανεπιστημιακός δάσκαλος, βιώσατε τη σχέση της νέας γενιάς με την πολιτική. Ποιο είναι το στίγμα της νεολαίας σήμερα;
Στην Κατοχή η ένταξη στην Αριστερά ήταν φυσιολογική: Εθνική Απελευθέρωση και Λαϊκή Δημοκρατία. Στον Εμφύλιο, θυσιάστηκε κυρίως η νεολαία, και προπαντός τα αγροτόπαιδα. Επί χούντας, ήταν οι νέοι και προπαντός οι σπουδαστές. Σήμερα; Πώς μεγαλώνει η νεολαία μέσα στο διαμέρισμα, αποκομμένη από τη φύση, σε μια διαλυμένη κοινωνία και υφιστάμενη την καθημερινή αλλοτρίωση από τα ΜΜΕ; Κάνουμε τους έξυπνους, κατηγορώντας τους νέους για αδιαφορία, απάθεια, οκνηρία για τις εφτά πληγές του Φαραώ. Για την κοινωνία που ζούμε, εμείς δεν έχουμε ευθύνη; Κι όμως, παρ' όλα όσα, ένα σημαντικό μέρος των νέων αγωνίζεται κι ενίοτε κερδίζει μάχες. Όσο για τον πόλεμο, εμείς τι κάνουμε;
* Χρυσή Αυγή: Εικόνες από το παρελθόν ή το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας;
Χρυσή Αυγή, μαύρη νύχτα, γεμάτη φαντάσματα από το παρελθόν και βρικόλακες από το μέλλον (αν επιζήσει). Η λεγόμενη «Χρυσή Αυγή» (!) είναι γέννημα, πριν απ' όλα, της κρίσης. Οι ιδέες, τα σύμβολα και η πρακτική της είναι αντιγραφή από το παρελθόν: από τον ναζισμό. Αλλά δεν είναι μόνο η κρίση. Ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα μας δεν άρχισε το 1947. Άρχισε με την ίδρυση του ΕΑΜ: Τάγματα ασφαλείας, «εθνικιστικές» και φασιστικές οργανώσεις, δολοφονίες, κλπ. Από τότε μέχρι το 1974, κράτος και παρακράτος συμπορεύτηκαν ως «κράτος εθνικοφρόνων" και συμμοριών δολοφόνων. Αλλά και μετά το 1974, το παρακράτος δεν εξαρθρώθηκε. Επέζησε παρασιτικά, στα μαύρα υπόγεια της ελληνικής κοινωνίας, για να ανέβει στο φως εξαιτίας της κρίσης, όπως τα δηλητηριώδη μανιτάρια. Οι σημερινοί νεοναζί είναι στην πλειοψηφία τους (;) ιδεολογικοί αλλά και βιολογικοί απόγονοι της μαύρης, εθελόδουλης «εθνικοφροσύνης».
* Πώς αποτιμάτε την παρέμβαση των διανοουμένων στην περίοδο της κρίσης;
Οι διανοούμενοι δεν είναι υποείδος του είδους άνθρωπος και οι άνθρωποι «διά το θαυμάζειν ήρξαντο φιλοσοφείν" (Αριστοτέλης). Όλοι οι άνθρωποι φιλοσοφούν. Σήμερα οι διανοούμενοι είναι κατά κανόνα επαγγελματίες. Εξ ου και η βασική αντίφαση: Ιδέες για την αλλαγή της κοινωνίας και φόβος για περιθωριοποίηση. Εκπαιδευτικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΕ ζουν αυτή την αντίφαση. Το 1974 ήμασταν σχεδόν όλοι αριστεροί. Οι περισσότεροι επαναστάτες του τότε, εξαργύρωσαν την «επαναστατικότητα» τους. Αλλά, παρά την αναδίπλωση, αριστεροί, δημοκράτες, μαχόμενοι πολίτες υπάρχουν παντού. Ωστόσο προσέχετε ποιους θα δείτε να είναι οι εκλεκτοί των εφημερίδων, των τηλεοράσεων κλπ. Σήμερα δεν πάει ο αριστερός διανοούμενος στη Μακρόνησο ή στη Γυάρο. Δεν εκτελείται ως προδότης ή κατάσκοπος. Τα δεσμά σήμερα είναι από ναύλον. Έγραφα επί πολλά χρόνια σε μια εφημερίδα, από την οποία έχω εξαφανιστεί. Σήμερα έχουμε τον εθνικό φιλόσοφο, τον εθνικό τραγουδοποιό, τον εθνικό φυσικό και τον εθνικό της Μεγάλης Έκρηξης. Ώς πότε;

Καλώς ήρθε το δολάριο!.. (Σκυφτοί και εναγωνίως οι σαμαράδες υποδέχονται και πάλι τα αφεντικά τους)


Καλώς ορίσατε και πάλι αγαπητοί τοκογλύφοι!
     Θα στέλναμε τον ''πρωθυπουργό'' να σας υποδεχτεί στο αεροδρόμιο, αλλά λόγω του ότι προσπαθεί να φτιάξει αντιστασιακό προφίλ (για τα μάτια του κόσμου), είπαμε να μην γίνει εντελώς ρεζίλι.
     Μετά είπαμε να στείλουμε τον χοντρό, αλλά σκεφτήκαμε μη σας χαλάσουμε την μέρα με τέτοια παλιόφατσα! Τέλος πάντων κάποιον θα στείλουμε..

     Εμείς εδώ κάναμε την προεργασία όπως συμφωνήσαμε: Το παίξαμε λίγο αντιμνημονιακοί, στυλώσαμε λίγο τα πόδια, κουνήσαμε λίγο και το κ@λαράκι, μετά τα ξαναμαζέψαμε, μετά τα ξαναπλώσαμε, νομίζουμε τέλος πάντων ότι τους μπερδέψαμε!
     Προχθές αμολύσαμε και τα σκυλιάνα φάνε δυό-τρείς, να φοβηθούν οι υπόλοιποι, μην αρχίσουν τίποτα πορείες, απεργίες και άλλα αντιδημοκρατικά πράγματα τώρα που θα είσαστε εδώ! Τί άλλο να κάνουμε;
     Αν νομίζετε πως δεν φτάνει, να ρίξουμε και καμία ναπάλμ στην Ομόνοια, να μην ξαναξεμυτίσει πιά κανείς έξω απ' το σπίτι του!
       Κατά τ' άλλα, κάντε κι εσείς κάτι γιατί εμάς πιά μας πήρανε είδηση. 
     Φοβερίστε τους κι εσείς λιγάκι. Πείτε τους ότι θα αποχωρήσετε, ότι δεν έχει δόση, ότι θα στείλετε βαρυχειμωνιά να ξεπαγιάσουν, πείτε κάτι!
       Εμείς κάτι γελοίους που έχουμε για να βγάζουμε στα κανάλια, τους βλέπει ο κόσμος και ξύνει τα φρύδια του, άσε που το έχουν παραχ@σει κι άμα εκμανεί ο κόσμος θα βρούνε κανέναν σε κάνα χαντάκι..

     Γι αυτό, βάλτε κι εσείς κανένα χεράκι, δώστε μας κι εκείνα τα δύο δις που έχουμε τάξει κι εμείς στους ιθαγενείς, και για τα νέα μέτρα που ζητάτε εδώ είμαστε εμείς! Δεν θα τα χαλάσουμε!
     Να δούμε μόνο αγαπητοί τοκογλύφοι μήπως γίνεται να τα τρενάρουμε μέχρι την άνοιξη. 
     Είναι κι εκείνες οι εκλογές.. Ξέρετε.. Ξεπερασμένα πράγματα, αλλά τί να γίνει; Μη χάσουμε και την ''καρέκλα'' και χαθούμε όλοι μαζί!..
     Και για να μην λέτε ότι είμαστε αχάριστοι, εμείς μέχρι τότε θα τους έχουμε πάρει τα σπίτια, να έρχεστε εσείς και οι δικοί σας να κάνετε διακοπές τζάμπα!
     Σας περιμένουμε σκυφτοί κι εναγωνίως!
     Και πάλι καλώς ορίσατε!
   
     Δικοί σας όπως πάντα και ολόσωμα..
     ..οι Δωσίλογοι των Αθηνών ''




ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΥΤΣΕΚΙΑ


Σκλαβενίτης ο Έλληνας!!! Δεν απέλυσε κανέναν! Δεν μείωσε μισθούς! Άνοιξε κι άλλα υποκαταστήματα... 


Φροντίζει τους εργαζόμενους με την ίδια φροντίδα που τους φρόντιζε ο μπάρμπα-Σπύρος (να αναπαύεται η ψυχή του)! Είναι ο πιο φθηνός! Το 80% των εμπορευμάτων του είναι Ελληνικά. Ο Σκλαβενίτης είπε:...
Ποτέ την Κυριακή!!!

Και απέδειξε ότι σ αυτή τη γωνιά της Γης, δεν είμαστε όλοι Γερμανοτσουτσέκια