Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα για την δωρεάν επί της ουσίας παραχώρηση των μεταλλείων στον Μπόμπολα το 2003. 
Συνεχείς είναι οι προσφυγές των κατοίκων για τις παρανομίες στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων που καταστρέφουν το αρχέγονο δάσος των Σκουριών.


Για να καταστείλουν αυτούς που αγωνίζονται, γίνονται συλλήψεις και διώκονται δεκάδες κάτοικοι με στημένα κατηγορητήρια
Προσπαθούν να φορτώσουν εγκληματικές και αποδοκιμαστέες βίαιες ενέργειες για να συκοφαντήσουν το κίνημα αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στα καταστροφικά μεταλλεία. Επιστρατεύεται η αντιτρομοκρατική νομοθεσία και επιχειρείται να εξισωθεί ο αγώνας για επιβίωση, με την εγκληματική δράση φασιστικών συμμοριών.


Ολόκληρη η τοπική κοινωνία ενοχοποιείται γιατί τολμά να διεκδικεί το δίκιο της και να υπερασπιστεί τη γη, το νερό και τον πλούτο της, απέναντι στην βραχύχρονη κερδοσκοπία που βαφτίζεται «ανάπτυξη» από διαπλεκόμενα ΜΜΕ
Η συστηματική ακραία αστυνομική βία στην περιοχή, έχει προκαλέσει δύο φορές την καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας την ίδια στιγμή που σύμφωνα με τις διαφημιστικές καταχωρήσεις της, η Eldorado Gold είναι χορηγός της Αστυνομίας!


Δεν θα περάσουν
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο φόβος και η απελπισία που έχουν επιβάλει με τις επιλογές τους θα μας κάνουν να δεχτούμε οτιδήποτε μας σερβίρουν ως λύση. 
Να σκύψουμε το κεφάλι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τη λεηλασία και την ισοπέδωση. Γι' αυτό επιστρατεύουν κάθε μέσο για να δηλώσουν ότι θα πατάξουν όσους αντιστέκονται. 
Γι' αυτό και ο αγώνας ενάντια στους χρυσοθήρες πρέπει να γίνει υπόθεση όλων και να δικαιωθεί.


Στις 9 Νοέμβρη, διαδηλώνουμε ότι δεν θα παραμείνουμε θεατές στα καταστροφικά τους σχέδια
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την «Παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική»
Με ανακοινώσεις, σε πορείες, με δρώμενα και εκδηλώσεις, με κάθε τρόπο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, στεκόμαστε ενωμένοι πλάι στους κατοίκους της Χαλκιδικής και συνεχίζουμε τον αγώνα. 
Για ένα καλύτερο μέλλον που μας αξίζει και θα το κερδίσουμε".