Πάνος Καμμένος: Είστε βουλευτές και όχι πρόβατα.

Β. Χατζηλάμπρου: "Κάνατε χειρότερη τη διαπλοκή και τη διαφθορά"


"Χρειαζόμαστε πραγματική δημοκρατία. Χρειαζόμαστε μια Ελλάδα της λευτεριάς και της προκοπής", τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ολόκληρη η ομιλία
Η ομιλία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Χατζηλάμπρου, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κατάθεση της πρότασης μομφής, φέρνει μπροστά στον ελληνικό λαό μια εκτίμησή του ότι είμαστε σε ένα σημείο καμπής. Ότι η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται στη χώρα μέρα-μέρα, ώρα-ώρα δεν αφήνει περιθώρια για μια γρήγορη ανάσχεση. Δεν μπορεί μπροστά μας να είναι το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών, να είναι η συζήτηση τάχατες διαπραγμάτευσης για ισοδύναμα μέτρα, ποιος φτωχός θα πληρώσει, και συγχρόνως να παράγονται μέσα απ’ αυτό το οικονομικό και κοινωνικό status δεσμεύσεις για τη χώρα για πάρα πολλά χρόνια.
Το άλλο σημείο της πρότασης μομφής αφορά το κεφάλαιο της Δημοκρατίας, το οποίο δεν είναι μικρό και πολλά από αυτά που λέχθηκαν εδώ μέσα κάνουν πιο ενδεικτική και πιο επίκαιρη την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί στο όριο της νομιμότητας, σχεδόν με καμία νομιμοποίηση, πέφτει το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τρεισήμισι μήνες μετά επιβάλετε τη νομιμοποίηση πώς; Νύχτα με τα ΜΑΤ! Από μία αντισυνταγματική πράξη, από μία δεύτερη στάση, που διαλύθηκε η κυβέρνησή σας εκείνη την περίοδο, το παραγόμενο πολιτικό αποτέλεσμα, λέτε, ότι είναι νόμιμο. Και ποιος πάει να το νομιμοποιήσει; Τα ΜΑΤ, νύχτα. Το άπαν της δημοκρατίας… 
Αυτή είναι η νομιμότητα που θέλετε να επιβάλλετε. Το κάνατε όμως πολύ χειρότερα, εδώ μέσα. Ο υπουργός, μιλώντας, μπέρδεψε το αίμα που χύθηκε από τους χρυσαυγίτες, το αίμα των παιδιών της Χρυσής Αυγής, που ακόμα δεν ξέρουμε ποιος και τι, το μπέρδεψε με τις εξεγερτικές κινητοποιήσεις και το πεζοδρόμιο. Πακέτο όλα αυτά μαζί; Εκεί είναι η στόχευση του τάξη και νόμος;
Αυτό, λοιπόν, κάνει εξαιρετικά επίκαιρη την πρόταση μομφής. Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε ένα σημείο καμπής. Και οι δηλώσεις σας εδώ μέσα το κάνουν ακόμα χειρότερο. Γιατί αυτό αναγκάζεστε να παράγετε καθημερινά: διαπλοκή, διαφθορά και ανηθικότητα. Τι ήταν όλα αυτά που ψηφίστηκαν με τροπολογίες στη Βουλή; Προσπάθεια να περάσει από το πλάι, χωρίς κανείς να βρίσκει την «πατρότητα» μιας τροπολογίας που ήθελε να εξαιρέσει τις ναυτιλιακές μετοχές από το πόθεν έσχες. Μια τροπολογία που χάρισε, σε ό,τι αφορά την απιστία, στους τραπεζίτες που ρύθμισαν τα χρέη των δύο κομμάτων. Τι άλλο είναι από αυτό που γεννάει κάθε μέρα; 
Είναι κοινός τόπος στο υπουργείο Άμυνας το πώς θα γλιτώσουμε –και δεν έχει βγάλει πολιτικό παραγόμενο– από τη σύμβαση του 2010 για τα υποβρύχια. Και δεν έχει καταφέρει, χρόνια μετά και με τα υποβρύχια προπληρωμένα, να βγάλει ένα υποβρύχιο σε κίνηση. 
Αυτή τη διαφθορά και τη διαπλοκή σάς λέω ότι την κάνατε χειρότερη με τα σχόλιά σας. Υπήρξε συνάδελφος εδώ, ο οποίος έκανε μάλιστα και μεγάλη αυτοκριτική, γιατί ήταν, λέει, με τον λαϊκισμό και τώρα τον εγκαταλείψατε. Ποιος σας κατηγόρησε για λαϊκισμό; Για διαφθορά και διαπλοκή επί σειρά χρόνων έχετε κατηγορηθεί. Και είναι έξυπνο να λέτε ότι «δώσαμε και για πελατειακές σχέσεις σε κάποιους κλάδους, ικανοποιήσαμε κάποια αιτήματα». Όμως, η έκθεση πεπραγμένων της γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης –μοιράστηκε σε όλους τους βουλευτές, αν μπήκατε στον κόπο να την κοιτάξετε– μιλάει, κατ’ εκτίμηση, για 12 δισ. επί σειρά χρόνων και από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια. Δώδεκα δισ. αθροισμένα κάνει τον υπαινιγμό η ίδια η έκθεση του κ. Σούρλα ότι δεν θα χρειαζόταν κανένα κόψιμο μισθού και σύνταξης, αν ήταν αλλιώς το πολιτικό σύστημα. 
Ακριβώς εκεί στοχεύει η πρόταση μομφής. Να καθαρίσει το «παιχνίδι» που γίνεται. Γιατί ψάχνετε όλοι να δείτε τα αποτελέσματά της στην τελική ψηφοφορία της Κυριακής. Όμως, γίνεται ένα παιχνίδι τάχατες διαπραγμάτευσης με την τρόικα, τάχατες διαπραγμάτευσης, στο επίπεδο των ισοδύναμων μέτρων, στο ποιος φτωχός θα πληρώσει. Και σέρνονται οι βουλευτές σας όλοι, για να μπορούν να κυκλοφορούν, ο καθένας με μια τροποποιητική για το φόρο στο πετρέλαιο, ο άλλος για τα καυσόξυλα, ο άλλος για το τρίτο. Και λένε «εγώ δεν είμαι, έχω και τις παρατηρήσεις μου, εγώ». 
Έχουμε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν είναι με τον νόμο και την τάξη, και είχε αμφιβάλλει αν πρέπει να πέσει το «μαύρο» στην ΕΡΤ, όμως να που στα μεγάλα ζητήματα… 
Αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει η πρόταση μομφής: να καθαρίσει απέναντι στον λαό τις γραμμές των κομμάτων. Ποιοι είναι, δηλαδή, με αυτούς που θα τραβήξουν τη χώρα για σειρά χρόνων σε βάθος όχι μόνο μνημονίων αλλά και μιας –όπως το είπε ο Όλι Ρεν– αυστηρής επιτροπείας. Και αυτό το λέτε διακριτό από τα μνημόνια. Λέτε τα μνημόνια τελειώνουν το 2014, αλλά μέχρι το 2050 θα βρισκόμαστε πού; Αυτό είναι που θέλει διαπραγμάτευση, κύριοι συνάδελφοι. Ακριβώς αυτό θέλει διαπραγμάτευση. Όχι το τάδε μέτρο ή το άλλο μέτρο. 
Και να ξέρετε κάτι. Όλη η προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μήνυμα σε αυτούς που αγωνιστήκαν στην ΕΡΤ, στους ηρωικούς σχολικούς φύλακες που κάναν την πορεία από τη Θεσσαλονίκη εδώ, στις Σκουριές που έχουν αύριο μεγάλη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη, στις καθαρίστριες που διαδήλωσαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Είναι ένα μήνυμα προς τον λαό ότι μαζί πρέπει να καταφέρουμε να χτίσουμε μια άλλη Ελλάδα. Δεν θα μπορέσει αυτό το πολιτικό δυναμικό που είναι και διεφθαρμένο και συνεχίζει τα ίδια να οδηγήσει κάπου αλλού τα πράγματα. 
Λέει ο ένας από τους ομιλητές σας: «Πώς θα καταφέρετε να γλιτώσετε την επιτροπεία αν δεν έχει πληρωθεί το 75% των χρεών;». Μα, ακριβώς αυτό θέλαμε εμείς από κάποιον ο οποίος δηλώνει ότι ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Για ποιον κάνει διαπραγμάτευση αυτός που ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων; Ποιανού υπάλληλος είναι και μας λέει μόνο για τις δυσκολίες υπέρβασης της κατάστασης την οποία ζούμε; Η εξυπνάδα θα ήταν να πει τον τρόπο με τον οποίο θα διαπραγματευτεί και χωρίς πολλές εντάσεις, όπως το θέλετε, να πηγαίναμε σε μια άλλη κατάσταση ομαλότητας τη ζωή την κοινωνική και την οικονομική του τόπου. 
Θα χρειαστούν εντάσεις, όμως, γιατί δεν φεύγετε εύκολα. Γιατί ένα κατεστημένο και μια ολιγαρχία που είναι διαρκώς υπό τη θαλπωρή σας και συνεχίζει να διαφεύγει όποιας φοροδιαφυγής – πράγμα που δεν είναι θέμα γενικής συζήτησης για τη φοροδιαφυγή. Είχατε ένα cd με ονόματα. Σε ερωτήσεις δικών σας ανθρώπων οι απαντήσεις είναι «ψάχτηκαν δύο, ψάχτηκαν πέντε»… Αυτά είναι τα νούμερα που δώσατε. 
Σε κάθε περίπτωση χρειαζόμαστε ένα μεγάλο μέτωπο αξιοπρέπειας. Αυτό μέρες που ‘ρχονται, γιατί το Πολυτεχνείο για εμάς είναι στο DNA μας γιατί ακριβώς αμφισβήτησε αυτό που και τότε εμφανιζόταν σαν νόμος και τάξη, και παρήγατε τάχα πολιτικές αποφάσεις. Αυτό αμφισβήτησε ένας κόσμος που κυρίως διακατεχόταν από την πεποίθηση ότι χρειαζόμαστε πραγματική δημοκρατία και χρειαζόμαστε μια Ελλάδα της ζωής και της προκοπής, της εργασίας και της προκοπής. Και όχι μια Ελλάδα των ραντιέρηδων, των μεσαζόντων και των μεταπραττών. 
Ευχαριστώ. 
-ανάρτηση -LE

Κρήτη: Γερμανοί αγόρασαν σπίτια και ύψωσαν την γερμανική σημαία!

ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ "ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ" ΕΔΑΦΟΣ!

08/11/13 - 09:29
Γερμανοί αγόρασαν σπίτια στο Δήμο Βιάννου της Κρήτης και ύψωσαν τη γερμανική σημαία προκαλώντας αντιδράσεις και παρ’ ολίγο «πόλεμο». Με παρέμβαση του Δήμου «κατέβηκαν» οι σημαίες και αποφευχθήκαν οι μπαλωθιές.
Όπως μετέδωσε το κρητικό "Ράδιο Κρήτη" και η Ελένη Βασιλάκη, πρόκειται για Γερμανούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή και ουσιαστικά έχουν "καταλάβει" τον οικισμό της Φασκομηλιάς, επιχειρώντας να τον μετατρέψουν σε "γερμανικό έδαφος".
Πολλοί από αυτούς είναι απόγονοι Γερμανών αλεξιπτωτιστών οι οποίοι είχαν πολεμήσει την Κρήτη το 1941 και πληροφορήθηακν για τις ομορφιές του ελληνικού νησιού από τους τότε κατακτητές και την "είδαν" νέοι κατακτητές!
Η εικόνα με τα μπαλκόνια σημαιοστολισμένα ακόμα και στην είσοδο του οικισμού, δεν πέρασε απαρατήρητη και οι κάτοικοι του Δήμου ξεσηκώθηκαν.
Σήμερα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Μετά τον θόρυβο όμως που προκλήθηκε και την διάσταση που πήρε το θέμα μέσα οι σημαίες είχαν κατέβει.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το έχω ψάξει, αύριο στη Θεσσαλονίκη θα γίνει χαμός !

Αυτοί βυθίζονται, δεν ξέρω τι σκέψεις κάνουν όταν είναι ξύπνοι, ούτε και με ενδιαφέρει τι όνειρα βλέπουν όταν κοιμούνται. Εγώ πάντως, είμαι σίγουρος κι εσύ, και όταν είμαστε ξύπνοι και όταν μας παίρνει ο ύπνος, μόνο το δίκιο του αγώνα είναι στις σκέψεις μας και στα όνειρα μας. 
Εμείς και πολλοί και μαζί, μία χούφτα που γίναμε μία γροθιά, που ήμασταν τίποτα και πάμε να γίνουμε τα πάντα, που στο DNA μας βαθειά είναι χαραγμένη η ήττα, η υποχώρηση, η αποτυχία και τώρα πάμε να τα αλλάξουμε όλα.
Αυτοί τρομαγμένοι, ανθρωπάκια που μαζί τα έφαγαν, 


φασίστες με κουστούμια, λαμόγια του κερατά, καθίκια που ποτέ δεν νοιάστηκαν για τίποτα πέρα από τη βόλεψη τους, στοιχίζονται τώρα πίσω από υποσχέσεις για δωρεάν ιντερνέτ σε όλα τα νέα παιδιά που είναι άνεργα, κι ενώ έχουν τα προσόντα να κάνουν πέντε δουλειές και δεν βρίσκουν να κάνουν καμία. 

Εμείς που μάθαμε να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε και τίποτα να μην μπορεί να μας κρατήσει κάτω, που ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ότι ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται και που τώρα πάμε τρένο για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για την ανατροπή της κυβέρνησης της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς και των συνιστωσών της.

Αυτοί που για τη μίζα και τη ρεμούλα θέλουν να καταστραφεί αυτός ο τόπος, δήθεν για να τον σώσουν, που επιλέγουν έναν τάφο από χρυσό και δίνουν στον Μπόμπολα το δάσος, τη γη και το νερό, που τρέμουν μπροστά στους ηρωικούς αγώνες για την υπεράσπιση του σήμερα και του αύριο. 

Εμείς που μπορεί να μην πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει θεός, αλλά ζούμε και αγωνιζόμαστε, σαν να υπάρχει θεός, για το δάσος, τη γη και το νερό, που πια είμαστε παντού, η μεγαλύτερη… εγκληματική οργάνωση σε αυτόν τον τόπο, που ξεκινάμε από το ένα άκρο και περνάμε πέρα από το κέντρο.    

Το έχω ψάξει και αύριο στη διαδήλωση για τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη θα γίνει ο χαμός ! 

Η Τσιμισκή θα βουλιάξει από την αλληλεγγύη των Σαλονικιών στην εξεγερμένη αξιοπρέπεια της Ιερισσού, της Ολυμπιάδας, των Νέων Ρόδων, της Ουρανούπολης, της Μεγάλης Παναγιάς, του Σταυρού και όλης της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής. 

Όλες και όλοι στο δρόμο μέχρι τη νίκη, που είναι κοντά!

Υ.Γ. Και ξέρεις, κάθε μία ψυχή που θα βρεθεί στο δρόμο αύριο είναι μία ψήφος υπέρ της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης της ελεεινής νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς. 

ΕΡΤ: Άλλη μία χαρακιά στο ρεβόλβερ του Βενιζέλου


του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Η αξία ενός πιστολέρο στα αμερικανικά γουέστερν αποδεικνυόταν από τις χαρακιές που είχε στην ξύλινη λαβή του περιστρόφου του
Όσο πιο πολλές οι χαρακιές, τόσο μεγαλύτερη η αξία, διότι κάθε χαρακιά αντιστοιχούσε και σε μια αποστολή που ο πιστολέρο είχε φέρει εις πέρας με επιτυχία. Αυτά στην οθόνηΣτην πραγματική ζωή, στο ελληνικό γουέστερν όπου συμμετέχουμε εκόντες άκοντες, τις πιο πολλές χαρακιές στη λαβή του ρεβόλβερ, μακράν περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον, τις έχει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος. 
 
Νόμος περί ευθύνης υπουργών, να μια χαρακιά. 
Χρέη των ΠΑΕ, κι άλλη χαρακιά. 
Πολιτιστική Προϊούσα Θεσσαλονίκης, αυτή κι αν ήταν χαρακιά. 
Ολυμπιακοί Αγώνες, νομιμοποίηση του the Mall, παραχώρηση του Ακροπόλ στον Μπατατούδη του ΠΑΟΚ, επιχείρηση αθώωσης του Άκη, Proton Bank- Λαυρεντιάδης, Ναυπηγεία Σακαραμαγκά- Σάφα, Λίστα Λαγκάρντ, PSI, μικρομολογιούχοι, δεκάδες οι χαρακιές στο ρεβόλβερ του Βαγγέλη, η μια πιο βαθιά από την άλλη.

Οι χαρακιές δεν είναι ποτέ αρκετές, γι' αυτό ο Βαγγέλης έσπευσε να προσθέσει στο ρεβόλβερ του και την εισβολή στην ΕΡΤ
Ο Βενιζέλος την πήρε την απόφαση των χειροπέδων, εγώ με τον πρωθυπουργό, όπως θα έλεγε ο ίδιος. 
Αυτός που υποτίθεται ότι ήταν κατά του μαύρου στην ΕΡΤ, που πήγε τον Ιούνιο να ρίξει την κυβέρνηση-καλά, μη γελάτε, λέμε και καμία μπιπ να περάσει η ώρα-, τώρα περηφανεύεται επειδή έβαλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν με τη βία το πείραμα της ανεξάρτητης ενημέρωσης. 
Αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα, λένε ο ΕΓΩ και τα παπαγαλάκια του, αν και μα την πίστη μου, το να υπερασπίζεται ο Βενιζέλος τη νομιμότητα, είναι σα να υπερασπίζεται ο Καλιγούλας την μονογαμία.

Όταν εκτελούσε τις ειδικές αποστολές επί παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος το έκανε με στυλ, με χάρη και με ευγλωττία που υπνώτιζε τους πρετεντέρηδες, όπως υπνωτίζει η φλογέρα τις κόμπρες και ζητώ συγγνώμη από τις κόμπρες. 
Τώρα που το ΠΑΣΟΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την εξαφάνιση του, καταπλακωμένο από τις πομπές και τις αμαρτίες του, ο Βαγγέλης έχει γίνει μπρουτάλ, φωνάζει, απειλεί, δείχνει με το δάχτυλο. 
Η δε ευγλωττία του, από φλογέρα έχει γίνει σφυρίχτρα της τροχαίας, παρόλο που οι πρετεντέρηδες εξακολουθούν ακόμα και τώρα να υπνωτίζονται. 
Και ζητώ συγγνώμη από τις κόμπρες.

Φωνάζει ο Βαγγέλης και τραβάει τις χαρακιές αβέρτα
Τώρα τις έχει ανάγκη τις χαρακιές, τώρα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά του ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος, μπας και σωθεί ο ίδιος, γιατί το κόμμα του δεν σώζεται με τίποτα. 
Ευτυχώς.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΗ

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2013

Από τον Πόλεμο και μετά ουδέποτε το διεθνές σύστημα βρέθηκε σε τόσο εύθραυστη ισορροπία. Μετά την πτώση της ΕΣΣΔ, οι ιδεολογίες δεν αποτελούν πια το πρόσχημα ανταγωνισμού, έμειναν γυμνά τα οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα... 

του ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Εκείνο, ωστόσο, που ξεχωρίζει την εποχή μας είναι ότι ποικίλες οξείες εσωτερικές διαμάχες όχι μόνο στις αδύναμες αλλά και στις χώρες που μπορούν ή θέλουν να κυριαρχήσουν στον Κόσμο, αναβάλλουν, εκτρέπουν ή ματαιώνουν τις προσπάθειες των εκλεγμένων κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις και των ισχυρών χωρών οικειοθελώς υποκύπτουν σε εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, οικονομικά και άλλα, ή αποδεικνύονται αδύναμες να τους αντισταθούν. Οι κυβερνήσεις δεν είναι πλέον παράγων εξισορρόπησης, εκπρόσωπος του «γενικού συμφέροντος» (κυριαρχίας με ανοχή/συναίνεση) αλλά είναι μόνο ένα από τα κέντρα εξουσίας, σπαρασσόμενο και αυτό εσωτερικά. Πολλοί αποδίδουν σημασία στον πολυπολικό Κόσμο, την (σχετική) εξισορρόπηση στο πλανητικό επίπεδο. Εξίσου σημαντική, όμως, είναι η...
κατανομή της εξουσίας στο εσωτερικό της κάθε χώρας σε αντιτιθέμενα κέντρα συμφερόντων. Η Κοινή Γνώμη χειραγωγείται αλλά η ασφυκτική πίεση που ασκούν τα Μέσα Προπαγάνδας εξοργίζει καθώς η πραγματικότητα διαψεύδει συνεχώς τα επισήμως λεγόμενα.

Επικρατεί σύγχυση, επιφυλακτικότητα και φόβος επειδή δεν υπάρχει, πράγμα σχετικά ασυνήθιστο, αντίπαλο δέος. Ικανό να πείσει ότι φέρει φως στο σκοτάδι, έστω αμυδρό. Σε κάθε ιστορική περίοδο όταν ένα σύστημα εξουσίας καρκινοβατούσε εμφανίζονταν, ως αιτία ή ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των κρατούντων, διάδοχος πόλος. Η αστική Δημοκρατία έχει επιδείξει έως τώρα σχεδόν αστείρευτη ικανότητα προσαρμογών και αναπροσαρμογών, ικανότητα να διαδέχεται τον εαυτό της. Χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι ότι σήμερα, στη Δύση, ο καπιταλισμός και η Δημοκρατία, αν και δεν έχουν αντίπαλο, παρουσιάζουν έκδηλη αδυναμία να προσαρμοστούν στις τρέχουσες συνθήκες. Παρουσιάζουν εμφανή σημάδια αρτηριοσκλήρυνσης, παρόμοια με όσα χαρακτήριζαν την ΕΣΣΔ της τελευταίας περιόδου.

Είναι πρόωρη κάθε πρόβλεψη αν η φθίνουσα πορεία στη Δύση υποδηλώνει αναπότρεπτη παρακμή και το τέλος της καπιταλιστικής περιόδου. Τα γνωστά δεδομένα είναι πάντως ότι: Πρώτον, το γεγονός ότι η φθίνουσα ζωτικότητα στη Δύση απαντάται από δυναμική παρουσία σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Δύση είναι μια ήδη ξοφλημένη υπόθεση. Δεύτερον, η απόλυτη, πλανητική κυριαρχία του καπιταλισμού δημιουργεί συνθήκες συνολικής αποδυνάμωσης του συστήματος και πιθανών αλυσιδωτών αντιδράσεων αν σε ένα σημείο υπάρξει βαθιά ρωγμή. Τρίτον και αντίθετα από τον 20o αιώνα, η ιστορική Αριστερά, ως ιδεολογία και ως συνολική πρόταση διευθέτησης των κοινωνιών, δεν αποτελεί, σήμερα, υπολογίσιμη πολιτική δύναμη, ικανή να ηγηθεί θεμελιωδών ανατροπών. Παρ’ όλα αυτά η μαρξιστική αντίληψη του Κόσμου παραμένει εν δυνάμει κινητήριος δύναμη ως εναλλακτική λύση του σημερινού συστήματος. Εάν και εφ’ όσον μεθερμηνευτεί (σε σχέση με το υπαρκτό παρελθόν) αποτελεσματικά από νέες, ανενεργές προσώρας, δυνάμεις, ιδίως της διανόησης και της νεολαίας, ώστε να ανακτήσει την απαραίτητη ζωτική ορμή. Ο Μαρξ είχε προβλέψει την προλεταριοποίηση της πλειοψηφίας του πληθυσμού. Δεν δήλωσε ρητά ότι περιελάμβανε την αστική τάξη-αλλιώς δεν θα ήταν η πλειοψηφία. Νόμιζε ότι θα πιάναμε το νόημα μόνοι μας, μάλλον από αθεράπευτη αισιοδοξία. Βαθιές ρωγμές και ανατροπές δεν διαφαίνονται προς στιγμήν αλλά παραμένουν στη σκιά, οιονεί απειλητικές.

Ο Κόσμος είναι πολυπολικός αλλά όποιος αγνοήσει την ισχύ των ΗΠΑ κινδυνεύει. Και, παρά τις διαμαρτυρίες και τις προσπάθειες, το δολάριο παραμένει το αναντικατάστατο διεθνές νόμισμα. Η Συρία πρόσθεσε μια νέα γεύση στο μενού των διεθνών συσχετισμών. Αλλά ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα ούτε άλλος μπορεί να απειλήσει σοβαρά και να επιβάλλει πειθαρχία σε άτακτους φίλους ή συμμάχους, όπως μπορούν να το κάνουν οι ΗΠΑ, ακόμα. Προκύπτει στην πραγματικότητα ένας Κόσμος πιο «φλου», με περιοχές αδιαφιλονίκητα ελεγχόμενες, κατά βάση ο Δυτικός Κόσμος, όπως τον όρισε η Γιάλτα. Όπου η διαμάχη ΗΠΑ-Γερμανίας παραμένει αυστηρά «οικογενειακή» υπόθεση της Δύσης. Η ανήσυχη Λατινική Αμερική δεν επηρεάζει την πλανητική πολιτική, είναι ευάλωτη σε κάθε είδους επεμβάσεις. Οι δυο προσεχείς δεκαετίες θα έχουν ως θέατρο επιχειρήσεων το σύνολο του Αραβικού Κόσμου, την Τουρκία και τις γειτονικές χώρες, πρώην μέλη της ΕΣΣΔ, καθώς και την Ουκρανία. Τα Βαλκάνια και ειδικά η Ελλάδα/Κύπρος παραμένουν περιοχές ζωτικού ενδιαφέροντος για όλες τις πλευρές.

Σύντομα διαψεύστηκε η ελπίδα ότι ο πολυπολισμός ήταν η λύση για ειρήνη και ευημερία.Η έκλειψη αδιαμφισβήτητα Μεγάλων Δυνάμεων μετέφερε το κέντρο βάρος στο εσωτερικό των χωρών όπου η αντίδραση στην οικουμενικότητα του νεοφιλελευθερισμού προκαλεί αναζωπύρωση των εθνικισμών. Η προώθηση της Νέας Οικονομικής Τάξης από απρόσωπα διεθνή κέντρα, τις διαβόητες Αγορές, γίνεται –και σωστά- αντιληπτή ως επίθεση εναντίον των ίδιων των Εθνών/Κρατών επειδή δεν πλήττονται μόνο κάποιες τάξεις αλλά συνολικά ο πληθυσμός. Ο εθνικισμός θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η αυθόρμητη έκφραση της πάλης των τάξεων, από τη δεξιά οπτική, αντίδραση στο φόβο ότι κινδυνεύει η συνοχή της (εθνικής) συλλογικότητας. Έχει, δηλαδή, κοινωνική βάση και αίτια, δεν ξορκίζεται με αναθέματα. Χαρακτηριστικό του εθνικισμού είναι η αυτοαναφορά, έχει επίκεντρο τον ίδιο τον (εθνικό) εαυτό του, επικαλούμενος το εθνικό σύνολο. 

Ο «εθνικισμός» της ΧΑ, αντίθετα, δεν αναζητεί τις ρίζες του στο ελληνικό εθνικό ιστορικό παρελθόν αλλά προβάλλει ξένα πρότυπα και μάλιστα τα επαχθέστερα, όπως ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός και ο ίδιος ο Φύρερ, σφαγέας του ελληνικού λαού. Δεν είναι απλώς ψευδεπίγραφος, δεν είναι απλώς μίμος, έως και στο χαιρετισμό, είναι κυριολεκτικά εκ γενετής υποτελής, όσο και το κατεστημένο που κατηγορεί. Η αντιμετώπιση του εθνικισμού της ΧΑ θα ήταν, σε κανονικές συνθήκες, εύκολη υπόθεση, παιχνίδι για μικρά παιδιά. Υπό τον όρο ότι τα εν λόγω παιδιά θα αγαπούσαν την πατρίδα τους, τουλάχιστον όσο τα παιχνίδια τους.

ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ-ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΪΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΓΙΑ ΧΡΕΗ



Εκτύπωση
(Παρ.8/11/13
ΒΡΟΧΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΑΤΑΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ
Με γενίκευση των πιέσεων από την Τρόικα συνεχίζονται οι συναντήσεις των δανειστών με την κυβέρνηση, που με πανικόπροχωρά σε άτακτη υποχώρηση, εν μέσω ενός πολιτικού και κοινωνικού κλοιού αντίθεσης και εναντίωσης.
Σε θερμό κλίμα και με την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη χουντικής έμπνευσης εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ που ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «μέγιστη θεσμική εκτροπή», η εθελόδουλη κυβέρνηση συνεχίζει τις δήθεν "διαπραγματεύσεις", με τις οποίες οριστικοποιούνται όλο και περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα.
Οι  επικεφαλής της Τρόικας ζήτησαν πρόσθετα στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και από το υπουργείο Εργασίας, καθώς και επιπλέον χρόνο για να τα επεξεργαστούν. Εκ των πραγμάτων, η (αρχικά προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής) νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους των δανειστών, μετατέθηκε για το πρωί της ερχόμενης Κυριακής.
Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η τρόικα θα έχει ολοκληρώσει έως την Κυριακή έναν κύκλο επαφών με τα υπουργεία Εργασίας, Ανάπτυξης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πιθανόν να «ανοίξει τα χαρτιά της» για το ύψος των νέων μέτρων που ζητεί για το 2014, αλλά και για τους τομείς όπου αυτά τα μέτρα θα εστιασθούν.
ΤΟΜΣΕΝ ΠΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ‘ΜΗ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΛΑΟ...ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ”
Στα άκρα φαίνεται πως οδηγήθηκε η πρώτη κιόλας συνάντηση του Πολ Τόμσεν με τον Γιάννη Στουρνάρα, o οποίος υπερέβη κατά πολύ τη θέση του και με δεικτικό ύφος απευθύνθηκε προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λέγοντας: «Μην λέτε εκεί έξω ότι δεν θα πάρετε μέτρα, γιατί απλά θα τα πάρετε».
Πάντως, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δεν θέλησε το απόγευμα να αποσαφηνίσει τη θέση του Ταμείου για τα μέτρα που απαιτούνται για το επόμενο έτος και παρέπεμψε στα συμπεράσματα που θα προκύψουν μετά τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», σύμφωνα με το οποίο ο Πολ Τόμσεν παρότρυνε (σ.σ. κατά τη συνάντηση της περασμένης Τρίτης) τον κ. Στουρνάρα «να μην δηλώνει ότι δεν θα λάβει νέα μέτρα, διότι θα κληθεί να τα πάρει», ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει οποιαδήποτε σχετική πληροφορία και να τοποθετηθεί «στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων», προσθέτοντας ότι «αυτή την περίοδο, η αποστολή αξιολογεί τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και θα πρέπει να δούμε τι μέτρα θα απαιτηθούν για να φθάσουμε στον στόχο.

ΑΡΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Με την τρόικα να εκφράζει μεγάλη δυσπιστία ως προς τα 7 σημεία από τα οποία η κυβέρνηση " φιλοδοξεί" να αντλήσει έσοδα στα ταμεία ύψους 500 εκατ. ευρώ από τον περιορισμό της εισφοροδιαφυγής, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προχώρησε ένα ακόμη βήμα ζητώντας «ελαστικότερη» ρύθμιση για τους οφειλέτες από 46 δόσεις σε 72 δόσεις. Ελπίζοντας έτσι ναανταποκριθεί ένα μεγάλο μέρος από τους 200.000 ενεργούς οφειλέτες.
Γιάννης Βρούτσης και Ροβέρτος Σπυρόπουλος σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι γύρω από τους οφειλέτες με στόχο την είσπραξη επιπλέον εισόδων Στο σημείο αυτό έχει και τη στήριξη του κυβερνητικού εταίρου (ΠΑΣΟΚ), που σε ανακοίνωσή του χθες μιλά για την αναγκαιότητα «βελτίωσης της ρύθμισης με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στην πληρωμή των τρεχουσών εισφορών».
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ
Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς απειλούνται χιλιάδες οφειλέτες ασφαλιστικών, Ταμείων, καθώς στη μάχη για την αύξηση των εσόδων μπαίνει δυναμικά και το πρόσφατα ιδρυθένΚέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ). Στο ενιαίο κέντρο έχουν ήδη διαβιβαστεί ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ, ενώ ακολουθούν ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ με στόχο να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ.
Ηδη έχουν σταλεί ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες του ΙΚΑ «ενεργούς» επιχειρηματικάπροκειμένου να προβούν εντός 10ημέρου στη ρύθμιση ή την εξόφληση της οφειλής, σύμφωνα με τις ισχύουσες ρυθμίσεις.
Θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή καθώς και τηλεφωνικές οχλήσεις. Οσοι εργοδότες δεν συμμορφωθούν κινδυνεύουν σε πρώτη φάση να βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (για παράδειγμα δέσμευση τραπεζικών καταθέσεων), ενώ σε δεύτερη φάση τα Ταμεία θα προχωρούν ακόμη και σε πλειστηριασμούς προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους.
Συνολικά στο ΙΚΑ χρωστούν περίπου 350.000 επιχειρήσεις, με τη συνολική οφειλή να αγγίζει τα 7 δισ. ευρώ. Στελέχη του Ταμείου ωστόσο εκτιμούν ότι μπορούν να αναζητηθούν μόνο τα 2 δισ.
Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, εκτίμησε πως με τη λειτουργία του ΚΕΑΟ μπορούν να εισπράττονται 150 εκατομμύρια ευρώ από ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ετήσια βάση, ενώ αποκάλυψε πως μόνο μια εισπρακτική εταιρεία χρωστά 7,5 εκατομμύρια ευρώ.
Ο ίδιος διευκρίνισε ότι θα γίνεται κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών σε όσους χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, με την εφαρμογή του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει ηλεκτρονική διασταύρωση και των προνοιακών επιδομάτων που δίνουν οι δήμοι.
ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Β' ΚΥΜΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΤΡΟΪΚΑΣ
Νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της τρόικας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (11/11).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη σημερινή τους συνάντηση «καλή και παραγωγική» και έκανε λόγο για «πρόοδο».
Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζει ότι  ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν ενταχθεί στο πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας.
Πλέον οι διαπραγματεύσεις επικεντρώνονται στο δεύτερο κύμα της κινητικότητας, δηλαδή στους12.500 δημοσίους υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει από τους εκπροσώπους της τρόικας να δοθείδίμηνη παράταση.
Ένα άλλο θέμα συζήτησης είναι οι 4.000 απολύσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Η κυβέρνηση επιδιώκει να υπολογιστούν σε αυτόν τον αριθμό οι εργαζόμενοι που θα απομακρυνθούν από τις αμυντικές βιομηχανίες, οι επίορκοι και οι συμβασιούχοι που εργάζονταν με προσωρινές δικαστικές διαταγές.
ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
Ωστόσο, δεν είναι ανέφελος ο δρόμος των διαπραγματεύσεων για τη δημόσια διοίκηση. Ηασφυκτική προθεσμία για να υλοποιήσει η κυβέρνηση τη δέσμευσή της για 12.500 «διαθέσιμους» ως τον Δεκέμβριο (πέραν των 12.500 του Σεπτεμβρίου) αλλά και οι 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου προκαλούν «πονοκέφαλο» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Όπως ήδη έχει πει ο κ. Μητσοτάκης για να προχωρήσει η κυβέρνηση στον δεύτερο κύκλο κινητικότητας, θα πρέπει να έχουν εντοπιστεί οι θέσεις που πλεονάζουν και να καταργηθούν, αφού πρώτα έχουν προκύψει τα σχέδια στελέχωσης από όπου θα προέλθουν οι 12.500 προς διαθεσιμότητα εργαζόμενοι. Κι όλα αυτά μέχρι το Δεκέμβριο. Γι αυτό άλλωστε ήδη από την προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας είχε ζητήσει δίμηνη παράταση και ακόμη αναμένει απάντηση της τρόικας στο αίτημα αυτό.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανά χείρας ένα προσχέδιο για το «δεύτερο κύμα», στο οποίο περιγράφονται οι δεξαμενές από όπου θα αντληθούν οι επόμενοι «διαθέσιμοι». Όπως επισημαίνεται από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, οι άλλοι 12.500 ως τέλος Δεκεμβρίου θα προκύψουν κυρίως από τους ΟΤΑ, από τον χώρο της Υγείας και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ως προς τις απολύσεις, παραμένουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί να καταγραφούν στις 4.000 απολύσεις του 2013 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, υπάλληλοι από την αμυντική βιομηχανία (ΕΑΣ-ΕΛΒΟ) και ΛΑΡΚΟ, οι επίορκοι, οι συμβασιούχοι των «προσωρινών διαταγών». 

Όμως, είναι αβέβαιες οι εξελίξεις, μια και η τρόικα δεν φαίνεται, προσώρας, διατεθειμένη να αποδεχθεί να προσμετρηθούν όλες αυτές οι περιπτώσεις στον κατάλογο των προς απόλυση. 

Πάντως, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αναφερθεί το τελευταίο διάστημα στην αριθμητική των απολύσεων, σημειώνοντας ότι  2.730  έχουν βρεθεί - 2.000 πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, 500 που έφυγαν για λόγους υγείας και 230 που αποχώρησαν αναγκαστικά λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων («επίορκοι»). Λείπουν, λέει, 1.270.

Στις απολύσεις προβλέπεται, σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, να οδηγηθούν και εργαζόμενοι σενομικά πρόσωπα τα οποία  εποπτεύονται από υπουργεία, υπηρεσίες του δημοσίου και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - ΤΡΟΪΚΑΣ
Η συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα αναβλήθηκε για το πρωί της Κυριακής. Η τρόικα ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να επεξεργαστεί τα στοιχεία που της παρέδωσε η κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τις συζητήσεις, αλλά το μόνο σίγουρο που προκύπτει από την τοποθέτησή του είναι ότι θα έρθουν νέα μέτρα. «Δεν πρέπει να κάνουμε εικασίες για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων. Αυτή την περίοδο, η αποστολή αξιολογεί τα στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2014 και θα πρέπει να δούμε τι βγαίνει από την εκτίμηση αυτή», σημείωσε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε πως «αυτό θα δείξει το ποσό των μέτρων που απαιτούνται για την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων».
ΑΝΑΡΤΗΣΗ " ISKRA"

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙΡOΣ


Βρισκόμαστε στο μέσον ενός λυσσαλέου παγκόσμιου πολέμου στις νέες παγκοσμιοποιημένες συνθήκες και μορφές. 
“ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΗΣ
ΥΦΗΛΙΟΥ...ΓΕΙΤΟΝΕΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΙΜΟΧΑΡΕΙΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ...ΠΟY ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΑΝΤΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ...
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΠIΣΩΠΛΑΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ..

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ..

TΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ..

ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ OI ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ TOYΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ.ΤΑ ΟΠΛΑ TOYΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΑΧΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ Η ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ..

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΣYPIA ΜΙΑ ΛΙΒΥΗ ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ..ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..

ΞΥΠΝΑΤΕ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙΡOΣ

Ανάρτηση- "ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ"
Σχόλιο αναγνώστη

Πυρ ! στους εργαζόμενους (όπως στα εκτελεστικά αποσπάσματα)


Στάθης στον eniko
Oταν καιγόταν το σπίτι του διπλανού σου, δεν πίστευες ότι η φωτιά θα φθάσει και στο δικό σου. Ισως επειδή δεν επρόκειτο για το σπίτι του, αλλά για τη δουλειά του. Τι δουλειά έχω εγώ με τη δουλειά του αλλουνού, έλεγες. 
Και κοίταζες τη δουλειά σου. Στο μεταξύ η φωτιά τη δουλειά της.
Κάθε μέρα το πρωί, η χώρα ξημερωνόταν χωρισμένη στα δύο. Τη μια μέραέσφαζαν δημόσιους υπαλλήλους, την άλλη εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Καλά να πάθουν έλεγαν ο ένας για τον άλλον οι πιο ολιγοφρενείς
Κουνούσε την μπαγκέτα του
απ’ τον ΣΚΑΪ, φέρ’ ειπείν, o δημοσιογράφος υπηρεσίας και μηρύκαζε ο βλαξ εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα: «ξέρετε τι τραβάω εγώ απ’ τ’ αφεντικό
Μια στραβή να κάνω, με απέλυσε
γιατί αυτοί στον δημόσιο τομέα να ’ναι ασφαλείς;»  
Κολοσσός ο νουνεχής
Δουλεύει αυτός στην κόλαση; γιατί να μη δουλεύουνε και οι άλλοι;
Διαρκής εξίσωση προς τα κάτω.
Και στο μεταξύ η φωτιά έκαιγεαγρίευε.
Με πρόσχημα τους επίορκους (230 εν τέλει) μπούκαραν τα τροϊκανά ανδρείκελα στο Δημόσιο. 
«Δεν θα πάρουν το δικό μου κεφάλι οι δικοί μου», σκεφτόταν ο πελάτης του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο σκεφτόταν και ο πελάτης της Ν.Δ. 
Τους πήραν τα κεφάλια και των δύο και οι δύο, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ (με την ευγενική επικουρία της ΔΗΜΑΡ), και τα
παλούκωσαν στη Μέση Οδό
να βλέπουν τα άλλα κεφάλια και να σκύβουν. 
Να σκύβουν και να σκέφτονται σωστά: «κοίτα τη δουλειά σου, δικέ μου! με πετσοκομμένο μισθό, με την ασφάλισή σου σκατά, κοίτα τη δουλειά σου, μη μείνεις άνεργος». 
Και στο μεταξύ
η φωτιά γύρω σου, θηρίο
Εφθασε τους άνεργους στα 2.000.000, έκαψε - έκλεισε χιλιάδες μαγαζιά, πετσόκοψε συντάξεις κιεπιδόματα, οδήγησε χιλιάδες στην αυτοκτονία.
Συνεχίζεις εσύ! 
Γιατί να παίρνω εγώ 500 κι αυτός 800; 
Να πάρει κι αυτός λιγότερα! 
Αντί για μένος εναντίον εκείνων που σε δολοφονούσαν, φθόνος εναντίον εκείνων που δεν έφταιγαν. 
Και η διαρκής εξίσωση προς τα κάτω τον χαβά της.
Η φωτιά που στην αρχή σιγόκαιγε στου διπλανού το σπίτι, τώρα μαίνεται μέσα σε όλη την Πόλη, ό,τι δεν καίει τη μια μέρα, το καίει την επομένη. 
Και το καίει με τον νόμο - έτσι λέει το Μνημόνιο
Πήραν τους δαυλούς στα χέρια οι εμπρηστές
και βάλανε φωτιά στα τοπία.
Πήραν τους δαυλούς στα χέρια τα κομματόσκυλα, ύψωσαν τις σημαίες της Μέρκελ στα μπαλκόνια κι άρχισαν να μοιράζουν άδικο: τόσο φόρο θα πληρώνεις εσύ! Αυτά τα νοσοκομεία θα κλείσουν. Εσύ θα κρυώνεις τον χειμώνα. 
Εσύ θα πεινάς
Πήραν τους
δαυλούς στα χέρια οι εμπρηστές κι έστησαν μπλόκα στις γειτονιές. Αυτά τα παιδιά θαυποσιτίζονται, αυτά τα ύδατα θα πουληθούν, αυτές οι  διμοιρίες των ΜΑΤ να ξεπατώσουν στο ξύλο τους πατεράδες μας, όποιος
συνταξιούχος κουνηθεί, όποιος βετεράνος διαμαρτυρηθεί να του σπάτε το κεφάλι. 
Ημερήσιες Διαταγές
και Προεδρικά Διατάγματα αναρτήθηκαν στα δημόσια κτίρια και στις οθόνες των τηλεοράσεων! 
«Από σήμερον, 8ης Πρωινής και κάθε μέρα, επιβάλλεται καθ’ άπασαν την Επικράτεια ο Νόμος τηςΚατάθλιψης
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται αυστηρά,
προσφέροντας καταναγκαστική εργασία σε mini jobs και καταβάλλοντας έξτρα φόρους για να συνεχίζουν να παίρνουν τις μίζες τους τα λαμόγια, καθώς και να αυξάνουν τον πλούτο τους οιφοροφυγάδες και οι τοκογλύφοι
Οποιος αρνηθεί να υπακούσει στις διαταγές που δίνει η Κομαντατούρ στον κ. Σαμαροστουρνάρα θα θεωρείται ακραίος. Θα εξορίζεται απ’ το ευρώ
Θα εκτελείται στα Γουναράδικα».
Και αμολήθηκαν στη γύρα οι αληταράδες με τους δαυλούς στα χέρια. Πυρπολούν τα άρθρα του Συντάγματος το ένα μετά το άλλο και ταυτοχρόνως τα ρωτούν αν «καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται». 
Ανδρες ιταμοί και σκούληκες - ταγματαλήτες με τις πλάτες αλλωνών,
τώρα μπαίνουν στα σπίτια σας.
Οχι πολύ καιρό μετά τη φωτιά στην αυλή του διπλανού, τώρα η φωτιά χορεύει μέσα στην εστίαμας  τον χορό της κατάσχεσης, της έξωσης, του πλειστηριασμού!
«Πώς φθάσαμε ως εδώ;», λες. 
 «Πρόσφυγας ξανά. 
Να πάρω του παππού τα οστά, τρεις οικογενειακές φωτογραφίες, ένα εικόνισμα και να πάω πού; Στους πέντε δρόμους; στα παγκάκια;».
Ξεσπιτωμένη για άλλη μια φορά απ’ το σπίτι της η Εστία
Πικραμένη θεά. 
Δεν έχει εδώ και καιρό κεράκι αναμμένο στη χάρη της, παρά μόνον φλόγες από λογαριασμούς, παραστατικά, εντολές πληρωμών, μικρά χαρτάκια γεμάτα τόκους, δόσεις, τρέλα, προσάναμμα της φωτιάς
που σου καίει τα σωθικά, τη δουλειά, το σπίτι, τους βωμούς, τα ιερά και τα όσια...
...μαύρη φωτιά.
Φωτιά που την τρέφει αίμα και ιδρώτας είναι μαύρη φωτιά
Δεν είναι η γλυκειά ζεστή φωτιά που κλείνουν τα σπίτια μέσα τους, η φωτιά της Εστίας που ταΐζει και ζεσταίνει, ούτε η παρήγορη φλόγισα απ’ το καντηλάκι που διώχνει τις σκιές το βραδάκι, πλην όμως απαλά κι ευγενικά, αφήνοντας να τρεμοπαίζουν στο ημίφως τα βλέφαρα της Παναγίας και των ονείρων, είναι
η άγρια μαύρη φωτιά των ναπάλμ. 
Της κόλασης
Φωτιά από πίσσα κι ανθρώπινη χολή. 
Χολή των αχόρταγων, των αρπακτικών, των αφρόνων και  των ήδη νεκρών.

Αυτή η φωτιά των νεκρών, θα κατακάψει τη ζωή μας;

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης


Αν και ασκεί τη γνωστή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ με δηλώσεις στελεχών του κάνει σαφές ότι θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

«Οποιαδήποτε στιγμή ερχόταν πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση θα την ψηφίζαμε», τόνισε το στέλεχος του ΚΚΕ, Α. Μπαλού μιλώντας στο Mega.
«Το ΚΚΕ ψηφίζει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Να φύγει η κυβέρνηση και να μην ξανάρθει. Το θέμα είναι τι θα μπει στη θέση της. Ο κόσμος από τερτίπια έχει χορτάσει».
Ο βουλευτής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γ. Κατσώτης, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης, στο ραδιοσταθμό του ΣΚΑΪ μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την πολιτική της κυβέρνησης, χωρίς βέβαια να παραλείψει να κάνει τη γνωστή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «το ΚΚΕ καταψηφίζει και την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη».
Σε χθεσινή του ανακοίνωση το ΚΚΕ ανέφερε τα εξής:
«Είναι σε εξέλιξη σχέδιο αποπροσανατολισμού και παγίδευσης του λαού σε νέα διλήμματα και εκβιασμούς.
Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένη σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση να επιβάλει τις αξιώσεις των μονοπωλίων και της ΕΕ και να περάσει δια πυρός και σιδήρου τις αναδιαρθρώσεις, τη διάλυση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα, τη φοροληστεία, τα άλλα μέτρα που έρχονται. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έδωσε μια πρώτη απάντηση χτες στα νέα αυτά μέτρα, οργανώνει -μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, απειλών και ΜΑΤ- την πάλη του καθημερινά στους τόπους δουλειάς. Συζητά, προβληματίζεται πώς θα ανασυνταχθεί για να μπορέσει να βάλει πιο αποφασιστικά αυτή τη φορά τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.
Από την άλλη μεριά, ο άλλος εταίρος του νέου διπολισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις επέστρεψε ο πρόεδρός του από τις ΗΠΑ, όπου έδωσε διαπιστευτήρια στο μεγάλο κεφάλαιο, στους υπερατλαντικούς εταίρους και στην ευρωζώνη, ξεκίνησε κάνοντας για μια ακόμα φορά ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ΝΔ, διότι δεν έχει στην ουσία διαφορετική πολιτική, συμφωνεί στο κύριο, που είναι οι επιλογές του ευρωμονόδρομου. Με την πολιτική του να κοροϊδεύει το λαό, ότι με αναδιαπραγματεύσεις με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματιών θα λύσει τα προβλήματα, βάζει εμπόδια στην αγωνιστική ανασύνταξη του κινήματος, στην άνοδο της οργάνωσης και δράσης των ίδιων των μισθωτών εργαζομένων, στην ανάπτυξη της κοινής πάλης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή συμμαχία για μια φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Καλλιεργεί κλίμα αναμονής.»
- ΑΝΑΡΤΗΣΗ- LEFT