Από την Ιόλη Πιερίδη
ανάρτηση από το "κουρδιστό-πορτοκάλι"
To αυστηρό κτίριο της γερμανικής καγκελαρίας δεν αφήνει περιθώρια στους φιλοξενουμενούς της να ξεχάσουν ούτε για ένα λεπτό τον κυρίαρχο ρόλο της χώρας στις παγκόσμιες εξελίξεις.
Είναι ακριβώς αυτός ο ρόλος που δεν επιτρέπει να χαθεί ο έλεγχος χωρών που παραδοσιακά βρίσκονται κάτω από τα σιδερένια φτερά του Βερολίνου. Η Ελλάδα στη διάρκεια του 20ου αιώνα, έως σήμερα, ήταν και παραμένει για τους Γερμανούς ένα πολύτιμο προτεκτοράτο. Σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις της εκτός από την χούντα του Παπαδάπουλου και την οικογένεια Παπανδρέου (πατέρας και γιος) υπηρέτησαν πιστά το γερμανικό όραμα για την Ελλάδα. Κι αυτό δεν ήταν άλλο από το να παίρνουν τις δουλειές οι γερμανικές πολυεθνικές. Από αυτή την άποψη η Ελλάδα με τον διεφθαρμένο κρατικό μηχανισμό επιτρέπει στους πράκτορες των γερμανικων συμφερόντων να αλωνίζουν ανενόχλητοι. Η ιδέα ότι θα μπορούσε να διαταραχθεί αυτή η σχέση εξαιτίας της επιπολαιότητας ενός νεαρού που δηλώνει αριστερός και κουνάει το δάχτυλο κάθε τόσο στην μαντάμ Μέρκελ και τον Σόιμπλε, δεν επιτρέπει στην γερμανίδα να απολαύσει το πλούσιο πρωινό της, πριν τον τηλεφωνικό μαραθώνιο της μέρας ξεκινώντας από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον οποίο παρά τις δημόσιες συγκρούσεις τους, η Μέρκελ έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
Ο Χάινριχ εργάζεται για πάνω από 40 χρόνια στην καγκελαρία. Είναι ο ίδιος που όλο αυτό το διάστημα της μεταφέρει σχεδόν κάθε πρωί την εικόνα για τις πολιτικές εξελίξεις στην ΑθήναΤο επιτελείο του Χάινριχ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία, τόσο με την γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και με το ελληνογερμανικό επιμελητήριο, την ομάδα Ράιχενμπαχ, την ομάδα Φούχτελ, δημοσιογράφους, τις μυστικές υπηρεσίες των Γερμανών αλλά και κάθε είδους αξιόπιστη πηγή η οποία θα μπορούσε να αποδώσει με ακρίβεια και πειθαρχία την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα.
Τα τελευταία πρωινά οι ενημερώσεις του Χάινριχ είναι γροθιά στο στομάχι για την Μέρκελ κι εκεί είναι που αναλαμβάνει δουλειά το απίστευτο μυαλό της Γερμανίδας.
Η Μέρκελ λοιπόν έχει ένα δεδομένο από τις ενημερώσεις του Χάινριχ: O ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που οι εκλογές στην Αθήνα γίνουν ως τον Μάρτιο του 2013 (η ελληνική προεδρία δεν αποτελεί εμπόδιο) θα πάρει ένα ποσοστό ανάμεσα στο 34-36%. Εάν γίνουν στο διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου του 2014, η εημέρωση του Χάινριχ δείχνει το κόμμα του νεαρού Τσίπρα σε ποσοστά Μέρκελ ανάμεσα στο 38-42%!
Αυτή είναι η εικόνα που έχει η Μέρκελ για την κατάσταση στην Αθήνα και σύμφωνα με τους συμβούλους της είναι η πλέον ακριβής. Μάλιστα δεν χρειάζεται καν να ρωτήσει πως πάει ο «φίλος» της Σαμαράς.
Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σόιμπλε αφού είχαν μπουχτίσει τόσο πολύ με τον ΓΑΠ που στο τέλος τον έφαγαν νύχτα, επέτρεψαν στον εαυτό τους να έχουν για λίγο την ψευδαίσθηση πως ο Σαμαράς έχει πρόθεση να κάνει μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. Τέτοιες αλλαγές βέβαια που να μην ακουμπούσαν τους ανθρώπους των γερμανών στα κατώτερα κλιμάκια της ελληνικής δημόσια διοίκησης, οι οποίοι είναι τα κλειδιά για να κλείνονται οι δουλειές με τις γερμανικές εταιρείες.
Η απελπισία της με την απραγία της ελληνικής κυβέρνησης την οδήγησε στο να ζητήσει από τον επικεφαλής του Eurogroup να κάνει τις γνωστές δηλώσεις που σήμερα κυριαρχούν στα ελληνικά και διεθνή MME: «Αρχίζουμε να χάνουμε την υπομονή μας με την Ελλάδα. Η διαδικασία αξιολόγησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. H ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει «επειγόντως» τις δεσμεύσεις της και να προωθήσει άμεσα τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες θεωρούμε μονόδρομο προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της και να προσελκύσει επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει ακόμη αρκετή δουλειά μπροστά της» υπογράμμισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η Μέρκελ η οποία έχει σε μια γωνιά του γραφείου της φωτογραφίες όλων των καλαματιανών που είχε τοποθετήσει ο Σαμαράς σε ευαίσθητα κυβερνητικά πόστα έγινε έξαλλη όταν πριν λίγες ώρες την πληροφόρησαν πως από όλους τους άχρηστους οργανισμούς και γραμματείες του ελληνικού δημοσίου, ο Σαμαράς αποφάσισε να κλείσει το Ταμείο Οδοποιίας το οποίο έστρωνε την άσφαλτο για να περάσουν τα γερμανικά τάνκς στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου.
Όχι γιατί λυπήθηκε για τους 153 εργαζόμενους αλλά γιατί διαπίστωσε ότι η κοροιδία της ελληνικής κυβέρνησης προς τα μούτρα της δεν είχε όρια.
Της προξενούσε δε, ιδιαίτερη εντύπωση η μαλθακότητα του νεαρού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον οποίο ο Χάινριχ (αλλά και η ίδια το πίστευε) της είχε μεταφέρει την εικόνα ενός άτεγκτου τεχνοκράτη,ο οποίος σαν υπουργός έχει μεταβληθεί σε πεκινουά το οποίο γαυγίζει και απειλεί τους πλέον αδύναμους από τους υπαλλήλους τους διεφθαρμένου ελληνικού κρατικού μηχανισμού. O γιος του αγέρωχου γερμανόφιλου Μητσοτάκη είχε καταντήσει να κυνηγά σχολικούς φύλακες, καθαρίστριες και κάτι ξέμπαρκους δημοτικούς υπαλλήλους.
Τρία χρόνια τώρα οι Έλληνες πρωθυπουργοί-ανάμεσά τους και ο Σαμαράς-δεν είχαν τολμήσει να ακουμπήσουν τα σκατά και να καθαρίσουν την Κόπρο του Αυγεία.  Κανείς τους δεν τόλμησε να ακουμπήσει τους αχρείαστους δημόσιους οργανισμούς (πάνω από 1.000) και τις απίστευτες γραμματείες σαν κι αυτή της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων(!) με τους 13 προισταμένους. Κανείς δεν τόλμησε να ακουμπήσει το προτεκτοράτο της ελληνικής βουλής με τους υπαλλήλους-βύσματα που δεν χωράνε πλέον στο κτίριο και τα πάσης φύσεως ρουσφέτια που συνεχίζονται έως σήμερα.
-Χάινριχ, ποιος είναι ο μισθός σου;
.Παίρνω 1.400 ευρώ και άλλα 400 για οδοιπορικά. Σύνολο .1800 ευρώ...
-Ω, αγαπημένε μου Χάινριχ, εάν είχες την τύχη να δουλεύεις στο Μέγαρο Μαξίμου θα έπαιρνες τουλάχιστο 3.500 ευρώ...Τέλος πάντων, σε παρακαλώ κάλεσε μια σύσκεψη για τις 2 το μεσημέρι και ζήτησε να στείλουν εκπρόσωπο και οι σοσιαλδημοκράτες στην σύσκεψη. Ενημέρωσέ τους ότι θα είναι και ο Σόιμπλε.
Πράγματι λίγες ώρες αργότερα στην εντυπωσιακή αίθουσα συσκέψεων της γερμανικής καγκελαρίας η διαβολεμένη άνοδος των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το αποκλειστικό θέμα.
-Σας κάλεσα εδώ για να σας επισημάνω το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του συνασπισμού μας και αυτό δεν είναι άλλο από την κρίση του ευρώ και κυρίως την κατάσταση της Ελλάδας. Σ΄αυτό το σημείο, με ειλικρίνεια και από βάθους καρδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω τοναγαπημένο μου Βόλφαγκ για την σπουδαία δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα. Μαζί καταφέραμε να περάσουμε την Γερμανία μέσα από την καταιγίδα έχοντας μάλιστα αποκομίσει κέρδη από την κρίση του Νότου και ιδιαίτερα της Ελλάδας. Η πολιτική μας δεν ήταν άλλη από την εφαρμογή στην πράξη της διαχρονικής θεωρίας μαστίγιο και καρότο που εγώ θεωρώ πνευματικό της πατέρα τον Μακιαβέλι.
Το μαστίγιο και καρότο σε συνδυασμό με το διαίρε και βασίλευε, είναι ίσως η πιο αποτελεσματική ιστορικά συνταγή για την διακυβέρνηση κρατών αλλά και εταιρειών.
Σήμερα λοιπόν σας κάλεσα εδώ για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την απειλή του ΣΥΡΙΖΑ προ των πυλών της ελληνικής εξουσίας. Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας προς μεγάλη μου λύπη τα έχουν σκατώσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται. Τον Μάιο θα έχει κλειδώσει ένα 40%. Οι Έλληνες πολίτες και κυρίως η μεσαία τάξη, οι νοικοκυραίοι έχουν χάσει τα πάντα και κυρίως την ελπίδα τους. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής αποδεικνύει ότι έχασαν την πίστη τους στα ελληνικά αστικά κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον ένα πτώμα και ο Σαμαράς ξεφουσκώνει απελπιστικά.
Την Παρασκευή θα τον κοιτάξω με ένα παγερό άδειο βλέμμα για να συνειδητοποιήσει ότι γνωρίζω πολύ κακά ότι έτσι όπως τα κατάφερε είναι πολιτικά μελλοθάνατοςΟ Σαμαράς, όπως και ο ανόητος Παπανδρέου στέρησαν από χιλιάδες νέους στη χώρα τους την ελπίδα ότι θα μπορούσαν να τα καταφέρουν στην ζωή χωρίς να είναι μέλη του κομματικού στρατού που έχουν διορίσει στο ελληνικό δημόσιο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο παράδειγμα στην Ευρώπη, ακόμη και ανάμεσα στις πρώην ανατολικές χώρες που οι πρωθυπουργοί να διαφυλάττουν ως κόρη οφθαλμού το διεφθαρμένο κομματικό κράτος. Ακόμη και στη Ρουμανία πέθανε με τον Τσαουσέσκου.
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει τελειώσει και το μέλημά μας είναι πλέον να αντιμετωπίσουμε με κάθε μέσο την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ  και του υπερφίαλου Τσίπρα στην εξουσία.
Η συνταγή που καταθέτω στο τραπέζι είναι απλή: Θα χωρίσουμε το πρόβλημα σε επιμέρους, στα πολλά μικρά κουτάκια που μαθαίναμε στην πρώην Ανατολική Γερμανία όπου μεγάλωσα. Σ΄αυτό θα μας βοηθούσαν και οι μυστικές μας υπηρεσίες. Στόχος μας είναι πρώτον να δούμε ποιοί βρίσκονται κοντά στον αρχηγό και τον επεηρεάζουν. Ο ίδιος από ότι κατάλαβα έχει κάποια αδυναμία στις δικές μας εταιρείες-από το βήμα της ελληνικής βουλής υπερασπίσθηκε την Ντόιτσε Αιόλια.
Ο Αλέξης είναι σε καλό δρόμο, δείτε τι ανάγκες έχει το παιδί και ενημερώστε σχετικά τις εταιρείες μας ώστε να φανούν γενναιόδωροι. Υπάρχει περίπτωση ο Τσίπρας σαν πρωθυπουργός να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Οι πιθανότητες να το κάνει είναι μικρές αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποφύγει. Αντ΄ αυτού θα του προτείνουν οι άνθρωποί μας να κάνει διαρκείς Εξεταστικές σε βάρος προσώπων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ώστε να συγκεντρώνει εκεί το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα ώσπου να φθαρεί και η κυβέρνησή του και να πάρει και ο ίδιος το μάθημά του.
Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους των Αμερικανών που βρίσκονται στο περιβάλλον του. Αυτοί μπορεί να μας κάνουν την ζημιά. Δείτε τι καπνό φουμάρουν ο Δραγασάκης, ο Κοντονής και φροντίστε με κάθε τρόπο να απομυθοποιήσουμε τις θεωρίες του Βαρουφάκη.
Κάποιος από σας-μπορεί να το κάνω κι εγώ η ίδια-θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον Κώστα Σημίτηκαι να του ζητήσουμε να μας κάνει μια χαρτογράφηση του στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ. Θα το ζητήσουμε αυτό και από την πρεσβεία ώστε στη συνέχεια να γίνει διασταύρωση και να έχουμε όσο μπορούμε πιο καθαρή εικόνα για τις ζωές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να είναι καταγεγραμμένα τα πάντα ακόμη και οι προσωπικές τους σχέσεις και οι τυχόν ιδιαιτερότητες, με την πειθαρχία που θα το έκανε και η ΣΤΑΖΙ. Μην σας ενοχλεί η αναφορά. H Γερμανία είναι πάνω από όλους και όλα. Έτσι μεγαλώσαμε. Κι αν κάτι μας διακρίνει από τους κηφήνες του Νότου, είναι αρετές όπως η πειθαρχία, η μεθοδικότητα, η συνέπεια, η σημασία της πληροφορίας και η σωστή αξιοποιήσή της. Θα τεμαχίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ανθρώπινο δυναμικό των στελεχών του και θα τους αντιμετωπίσουμε ανάλογα με τις προσωπικές τους αδυναμίες. Αυτός ο Τατσόπουλος για παράδειγμα, εάν δεν τον διαγράψουν άμεσα θα μπορούσε να γίνει ο άνθρωπός μας.
Θα μπορούσε μάλιστα να μας προσφέρει ακόμη πιο πολύτιμες υπηρεσίες από εκείνον τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ που απολαμβάνει πλέον τις μίζες που του δώσαμε φορώντας τα χαβανέζικα πουκάμισά του στο Μαιάμι. Αλήθεια, φέρτε μου τις φωτογραφίες από τη θαλαμηγό του στο Μαιάμι. Ίσως να μας χρειασθούν σε περίπτωση που δεν είναι συνεργάσιμος. Κατά την γνώμη μου αυτός θα μπορούσε να είναι, μαζί με τον επιχειρηματία, ο πλέον αποτελεσματικός ανθρωπός μας στη καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτω η Γερμανία...