Ο Τσίπρας θέλει να κατακτήσει όλη την κεντροαριστερά…

Χονδρό παιγνίδι την ερχόμενη βδομάδα με την εξεταστική για τα υποβρύχια.  

Οπως είναι γνωστό την ερχόμενη εβδομάδα «μέχρι το μέσον» θα κατατεθεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια.
Χωρίς να γνωρίζουμε πολλά επι της ουσίας και τι στοιχεία υπάρχουν, το σίγουρο είναι ότι η στόχευση Τσίπρα είναι πολιτική, και το πιθανότερο είναι να πετύχει στον στόχο του, που δεν είναι άλλος απο την κατάκτηση ολόκληρης της κεντροαριστεράς.
Εξηγούμαστε.
Οταν λέμε κεντροαριστερά εννοούμε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Το πασόκ είναι σε κατάσταση διάλυσης κυριολεκτικά. Τα στελέχη του , όμως βρίσκονται σε οργασμό αναζήτησης λύσεων για την προσωπική τους επιβίωση, που πιθανότατα είναι και το μόνο πράμα το οποίο τους ενδιαφέρει πραγματικά .
Η πλειοψηφία τους δέ, θα επιθυμούσε αυτή η επιβίωση, να είναι η μεταγραφή τους (ονομάστε το συνεργασία ή όπως αλλιώς θέλετε) στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειωτέον μπορεί να τους καλύψει δεδομένου ότι θα εκλέξει πολλούς βουλευτές (πάρα πολλούς), δημαρχαίους κλπ,  και άρα έχει θέσεις.
Οταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει την πρόταση για τα υποβρύχια, τα στελέχη του πασόκ θα βρεθούν ενώπιον εντονότατων διλλημμα΄των. Να βοηθήσουν τον πρόεδρό τους κόβοντας τις γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ (δεδομένου ότι η σύγκρουση θα είναι σφοδρότατη) ή να μη τον βοηθήσουν ώστε να βολευτούν οι ίδιοι προσωπικά.
Φυσικά δεν θα διστάσουν ούτε λεπτό, για Ελληνες βουλευτές και μάλιστα πασόκ συζητάμε.
Αρα οι φυγόκεντρες τάσεις (άτσα) μέσα στο πασόκ θα αυξηθούν κατακόρυφα τις μέρες που θα ακολουθήσουν. Μερικοί λένε μάλιστα, ότι το πασόκ θα διαλυθεί τις επόμενες μέρες.
Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και με τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, εξ ου και η προβληματική δήλωση Κουβέλη τελευταία.
ΥΓ Φυσικά και απο τα δύο κόμματα (κυρίως απο το πασόκ) θα υπάρξουν στελέχη που θα φερθούν πιό υπεύθυνα δηλαδή θα αναζητήσουν σε άλλο χ’ώρο την σωτηρία τους.
ΥΓ2 Φυσικά αναταραχή με την εν λόγω πρόταση θα υπάρκει και στα στελέχη της ΝΔ αλλά αυτό είναι μιά άλλη – θλιβερή – ιστορία.

Π. Σκουρλέτης: Με τον προϋπολογισμό παίρνουν δισεκατομμύρια από την κοινωνία (βίντεο)

Συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον προϋπολογισμό, τις «διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα και τη συνάντηση Σαμαρά- Μέρκελ

- Είναι θετικό ότι ο προϋπολογισμός έχει πλεόνασμα;
Αυτό θα το απαντήσουμε στο τέλος. Διότι πάντοτε πρέπει να γνωρίζεις, όταν υπάρχει πλεόνασμα, πώς προκύπτει αυτό.
Και τώρα μιλούν για ένα πλεόνασμα, το οποίο μπορεί και να επιβεβαιωθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι βασίζεται σε μια αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή πολιτική και είναι ένα πλεόνασμα αντιαναπτυξιακό. Αυτό φρενάρει την ίδια την οικονομία.
Είναι πάρα πολύ εύκολο, αν θέλετε να κάτσουμε κάτω και να βάλουμε τα έσοδα και τα έξοδα και να αρχίσουμε να κόβουμε από τις δυο στήλες, εκατέρωθεν να αρχίσουμε να προσθαφαιρούμε και να παρουσιάσουμε ένα αριθμητικό πλεόνασμα. Το θέμα είναι σε τι πραγματικούς όρους αντιστοιχεί.
Εδώ έχουμε έναν προϋπολογισμό που στην κυριολεξία βρέχει δισεκατομμύρια, τα οποία θα τα πάρουν από την ελληνική κοινωνία με πρόσθετα μέτρα.
- Και θα αφαιρεθούν από την αγορά, από την κοινωνία.
Θέλω να σταθώ σε ορισμένες επισημάνσεις που άκουσα και από τον κ. Σκρέκα. Θα έχουμε, λέει, μείωση των εσόδων από τη φορολογία των φυσικών προσώπων. Αυτό ξέρετε τι μπορεί να σημαίνει; Όταν τα φυσικά πρόσωπα δεν έχουν έσοδα, δεν μπορούν να φορολογηθούν.
Μιλήσατε για φοροδιαφυγή. Αλλά, γνωρίζουμε ότι στον προϋπολογισμό που τρέχει, ποια ήταν η πρόβλεψη για τα έσοδα από τη φοροδιαφυγή; Θυμόσαστε; Μηδέν.
Από εκεί και έπειτα, ακόμα δεν δόθηκε απάντηση σε μια ερώτηση που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν πριν από τέσσερις μέρες, για το τι έχουν κάνει τις περίφημες λίστες, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργου, Λαγκάρντ. Τίποτα, μηδέν εις το πηλίκο. Αοριστολογίες.
Και κοιτάξτε το πιο σημαντικό απ’ όλα. Έχουμε μια συζήτηση πάνω από ένα μήνα σε σχέση με τα ακίνητα. Τι γίνεται; Υπάρχει μεγαλύτερη επιβάρυνση, δεν υπάρχει; Έρχεται, λοιπόν, ο προϋπολογισμός και μιλάει για 41% σε σχέση με το 2013 αύξηση εσόδων από τη φορολογία της ακίνητης περιουσίας. Μέσα εκεί είναι και οι μεταβιβάσεις στις κληρονομιές και κυρίως είναι η απευθείας φορολόγηση των ακινήτων.
Άρα, έχουμε μια διάψευση δια χειρός του υπουργού Οικονομικών, ότι θα έχουμε ακόμα μια μεγαλύτερη επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας. Τι άλλο είναι για να αποκατασταθεί η αλήθεια σε σχέση με την συζήτηση που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα;
Το εμπορικό ισοζύγιο, το οποίο είναι ελλειμματικό, είναι οριακά ισοσκελισμένο είπε ο κ. Σκρέκας, που οφείλεται τώρα; Σε εξαγωγές που έκανε σε πετρελαιοειδή η χώρα μας. Γνωρίζετε εσείς να έχει πετρελαιοειδή η χώρα μας; Δεν τα έχουμε δει τα πετρέλαια ακόμα. Τι γίνεται λοιπόν; Επειδή είμαστε μια χώρα η οποία έχει πολλά παράλια, έχει κρουαζιερόπλοια, πολλά καράβια να ανεφοδιάζονται, κάθε ανεφοδιασμός που γίνεται εδώ πέρα καταγράφεται στις εξαγωγές. Πλασματική εικόνα. Και, κοιτάξτε, έχουμε αύξηση των εισαγωγών παρόλο την ύφεση. Αυτό δείχνει σε όλο του το μεγαλείο ότι αυτά τα τρία χρόνια, παρά τη μείωση του εργασιακού κόστους η οποία θα μας έκανε ανταγωνιστική, παρά τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, παρά τη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις που υποτίθεται θα αποκαθιστούσαμε ένα επενδυτικό κλίμα, βλέπετε ότι η Ελλάδα δεν έχει κερδίσει ούτε στο να αποκαταστήσει κάποιες εισαγωγές με δική της πρωτογενή παραγωγή. Είναι, λοιπόν, μια εικόνα πραγματικά άθλια.
Έχουμε, λοιπόν, ένα προϋπολογισμό στον αέρα, όπως ομολογείται και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό. Ανά πάσα στιγμή θα αλλάξει και δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο, αλλά προς το χειρότερο.
Πηγαίνει τώρα ο κ. Σαμαράς να συναντήσει την κα Μέρκελ, όπου λέει αναμένεται να εισπράξει μια στήριξη. Στήριξη σε τι; Στήριξη στην εφαρμογή της ίδιας ανάλγητης, αντιαναπτυξιακής, αντικοινωνικής πολιτικής. Τον στηρίζει για να συνεχιστεί η ισοπέδωση της κοινωνίας και για να πάει η Ελλάδα στα τάρταρα. Σε αυτό. Βεβαίως, γιατί να μην τον στηρίξει;
Και χωρίς να διαπραγματεύεται το παραμικρό. Διαπραγμάτευση δεν είναι να έχεις το φόβητρο του ΣΥΡΙΖΑ και να λες στηρίξτε με γιατί θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν είναι προσπάθεια υπεράσπισης εθνικών συμφερόντων, των συμφερόντων το λαού.
- Ο προϋπολογισμός δεν έκλεισε με τη συμφωνία της τρόικας. Τέθηκε στη Βουλή, χωρίς την απόλυτη συμφωνία της τρόικας.
Και σας επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν γνωστές δηλώσεις, που τις γνωρίζετε, που λένε ότι ανά πάσα στιγμή θα έρθει συμπληρωματικός προϋπολογισμός. Είναι βέβαιο αυτό. Είναι η πρώτη φορά που ο προϋπολογισμός είναι τόσο πολύ στον αέρα.
- Γιατί, όμως, υποτιμάτε την πολιτική στήριξη – το λέω από μια άλλη πλευρά εγώ –που μπορεί να διαμορφώσει ένα περιβάλλον, να θέσουμε το μεγάλο ζήτημα που τροφοδοτεί και την κρίση, το δύσβατο χρέος.
Η πολιτική στήριξη σε τι;
- Γιατί εσείς δεν το επιδιώκετε; Κι εμείς το επιδιώκουμε και όλοι θέλουμε να μειωθεί το χρέος.
Σας απάντησα ήδη. Η πολιτική στήριξη είναι στην εφαρμογή των ίδιων αντικοινωνικών, αντιαναπτυξιακών πολιτικών, των πολιτικών λιτότητας. Εδώ δεν πρόκειται για μια στήριξη όπου θα θέσει το θέμα, ας πούμε ελάτε εδώ όλοι μαζί να δούμε το τι κάνουμε είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο είτε στην Ελλάδα. Δεν έχει τεθεί αυτό το θέμα και ούτε είναι στις προθέσεις του πρωθυπουργού. Το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους στην κυριολεξία του, το οποίο σχετίζεται με το θέμα του κουρέματος, όπως τουλάχιστον έχει τεθεί από την πλευρά του ΔΝΤ, ούτε το αγγίζει ο κ. Σαμαράς.
- Ναι, αλλά το πλεόνασμα είναι προϋπόθεση κ. Σκουρλέτη. Το βλέπετε από το μνημόνιο. Πρέπει να υπάρξει το πλεόνασμα. Η στήριξη αυτή την έννοια έχει.
Η βάση της συζήτησης που εύχομαι να κάνουμε το γρηγορότερο δυνατό, όταν δηλαδή θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και η Ν.Δ. αντιπολίτευση, θα είναι τελείως διαφορετική. Θα είναι μια βάση η οποία θα έχει διαμορφωθεί μέσα από την κατάργηση του μνημονίου.
Άρα, λοιπόν, ένα πλεονασματικός προϋπολογισμός ο οποίος θα έχει βασιστεί στην κατάργηση ενός αντιαναπτυξιακού, υφεσιακού πλαισίου σαν και αυτό, που διαλύει οικονομία και κοινωνία, προφανώς θα είναι μια μεγάλη επιτυχία και αυτός είναι ο στόχος μας.
- Κατηγορηθήκατε εχθές στο πλαίσιο της κουβέντας που γίνεται για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων από τον Υπουργό Υγείας τον κ. Γεωργιάδη ότι πήρατε αυτή τη θέση, καταψηφίζοντας τη μείωση της τιμής τριών χιλιάδων φαρμάκων διότι στην πραγματικότητα εξυπηρετείτε τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχανιών οι οποίες διαφημίζονται από τις συχνότητες του ραδιοσταθμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ….
Άρα λοιπόν με λίγα λόγια ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι εμμέσως δωροδοκείται ο χώρος μας, μέσω των διαφημίσεων, και υποστηρίζει κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες. Δηλαδή, για παράδειγμα, εσείς πριν από λίγο που διακόψαμε για διαφημίσεις, θα έπρεπε να πείτε, και τώρα δελτίο δωροδοκίας του σταθμού ΣΚΑϊ..
- Το ΣΚΑϊ είναι ανεξάρτητος σταθμός… Δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ.
Το ΚΟΚΚΙΝΟ είναι μια εταιρεία η οποία έχει εργαζόμενους, υπόκειται στον ανταγωνισμό των μέσων και νομιμοποιείται απόλυτα να έχει κα έσοδα. Άρα πρόκειται περί άθλιας προπαγάνδας του κ. Γεωργιάδη, αυτήν που ξέρει και κάνει άριστα. Όταν ο κ. Γεωργιάδης, για παράδειγμα, αγοράζει διαφημιστικό χρόνο από τον Κουρή, δωροδοκεί τον Κουρή;
Τώρα για τα φάρμακα. Εμείς προτείναμε μια γενικευμένη, σε εγχώρια και εισαγόμενα φάρμακα, οριζόντια μείωση 15 με 20%. Αντ΄ αυτού έχουμε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να πριμοδοτήσει εις βάρος των εγχώριων φαρμακοβιομηχανιών εισαγόμενα φάρμακα πολυεθνικών, τα οποία είναι και αμφιβόλου ποιότητας. Διότι εντάξει το γενόσημο, βεβαίως, αλλά το γενόσημο πρέπει να είναι αξιόπιστο και να προέρχεται από χώρες οι οποίες έχουν ελέγχους.
- Λέτε ότι βάζουμε αμφίβολης ποιότητας φάρμακα στη χώρα….. Αυτό είναι το πιο σοβαρό απ΄ όλα…
Βεβαίως.. Εμείς τη θέση μας την έχουμε διαμορφώσει συζητώντας με τους ανθρώπους που υπηρετούν την υγεία…. Και προσέξτε την άλλη μεγάλη εξαπάτηση του ελληνικού λαού…
- Εγώ άκουσα τη βιομηχανία να σας στηρίζει και να λέει ότι πέφτει η δαπάνη μέσα από τα 5 δις κάτω από τα 2 και κάτω από τα 2 δεν είμαστε βιώσιμοι…
Ψευδές κι αυτό… Εδώ έχουμε μια μείωση της κρατικής δαπάνης για φάρμακα και μια εκτίναξη διπλασιασμό της ιδιωτικής δαπάνης των ασφαλισμένων για τη συμμετοχή τους στα φάρμακα. Γιατί την ίδια ώρα από 1/1 μπαίνει ένα ευρώ σε κάθε συνταγή, υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή ήδη των εργαζομένων.. Άρα δεν μ΄ ,ενδιαφέρει η υποκατάσταση της δαπάνης, δηλαδή να πληρώνει λιγότερο το κράτος και περισσότερο οι ασφαλισμένοι…..
- Δεν είναι θετική η μείωση των φαρμάκων; Αυτό μας λέτε;…
Εμείς λέμε, οριζόντια μείωση των φαρμάκων όλων, εγχώριων και εισαγόμενων.
Τώρα, πόσοι απασχολούνται στην εγχώρια βιομηχανία; Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι; Πόσοι στο κύκλωμα των πλασιέ των πολυεθνικών; Δύο χιλιάδες άνθρωποι. Υπάρχει παραγόμενη αυτή τη στιγμή προστιθέμενη αξία εντός της χώρας; Για να δούμε λοιπόν ποιος….
Την κυβέρνηση αυτό που την ενδιαφέρει είναι να πάει 1% που λέει το μνημόνιο η φαρμακευτική δαπάνη, αγνοώντας ότι υπάρχουν καρκινοπαθείς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν φάρμακα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
- Να θέσουμε στον κ. Σκουρλέτη και το θέμα Τατσόπουλου που ακόμα δεν έχει λήξει…..
Έχει ολοκληρωθεί μια συζήτηση και στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην πολιτική γραμματεία. Εμείς ό,τι ήταν να πούμε το έχουμε πει..
- … Εσείς είστε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, είστε στο κομβικό σημείο, να το πω έτσι, αισθάνεστε άνετα με τις δηλώσεις του κ. Τατσόπουλου;…
Εμείς, αν αισθανόμασταν άνετα, δεν θα συζητάγαμε για τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες δεν αφορούν μόνο τον κ. Τατσόπουλο, υπάρχει θέμα μιας συλλογικής αλληλεγγύης και έκφρασης από όλους και ένας σεβασμός στο συλλογικό πλαίσιο των αποφάσεων. Αν αισθανόμασταν λοιπόν άνετα, δεν θα το συζητάγαμε στην Πολιτική Γραμματεία, ούτε στην Κ.Ο. Κατά συνέπεια, εμείς αυτό που έχουμε να πούμε το έχουμε πει . Είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα που έχουμε να ασχοληθούμε…
- Τρεις μέρες ασχολείστε με το θέμα Τατσόπουλου…
Όχι από μεριάς μας…. Αυτό μπορεί να σας βοηθάει να γεμίζετε κι εσείς τα ρεπορτάζ.. Από κει και πέρα υπάρχει και η ατομική ευθύνη του καθενός πώς τα αξιολογεί τα πράγματα. Εμείς συλλογικά λέμε, πάμε μπρος και πάμε καλά και δυνατά.
- Εγώ το λέω από άλλη πλευρά και δεν το λέω για το θέμα των απόψεων ..κ.λπ. Εσείς έχετε ανοίξει ένα θέμα με τον ΔΟΛ… Ο κ. Τατσόπουλος είναι κάθε μέρα στον ΒΗΜΑ FM, στο MEGA κ.λπ…
Αυτό με προβληματίζει πάρα πολύ, γιατί δεν ξέρω πώς καμιά φορά να αντιμετωπίσω τον κ. Τατσόπουλο. Αν έχεις μια μόνιμη συνεργασία σε εβδομαδιαία βάση, με ποια ιδιότητα πηγαίνεις; Του σχολιαστή σε εβδομαδιαία βάση ή του βουλευτή;;
       
- See more at: http://left.gr/news/p-skoyrletis-me-ton-proypologismo-pairnoyn-disekatommyria-apo-tin-koinonia-vinteo#sthash.XxQlUybG.dpuf

ΕΚΕΙΝΗ ΧΑΪΔΕΨΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΠΛΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ - ΕΚΕΙΝΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΑΙΩΝΙΑ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ...

ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Σαμαράς: Πρέπει να γίνουν και άλλα - Μπαίνουμε σε ανάκαμψη...  
Μέρκελ: "Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις στην Ελλάδα, και...
βλέπουμε τους πρώτους καρπούς"... 



Ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση. 
Θεωρεί σημαντική, η ελληνική πλευρά, την φιλική διάθεση της καγκελαρίου, που εκδηλώθηκε και στις δημόσιες δηλώσεις της, όπως και την ουσιαστική αναγνώριση ότι έχουμε προχωρήσει μπροστά, ότι έχει υπάρξει σαφής πρόοδος.

Και όμως... Αυτό το πράμα που εμφανίζεται ως "Έλληνας" πρωθυπουργός, θα τολμήσει να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα. Το χειροτερότερο όλων όμως, είναι πως θα βρεθούν ανδρείκελα και "λαός" να τον χειροκροτήσουν...

ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ… ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ "ISKRA"
Εκτύπωση

(Παρ. 22/11/13 - 16:45)
Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΝ ΛΕΥΚΩ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΤΡΟΪΚΑ!!!
Η ελληνική Βουλή, αποδεχόμενη το ρόλο της ως Βουλή «προτεκτοράτου» και «νεοαποικίας», προτίθεται, δια της πλειοψηφίας της, να συζητήσει γιαπρώτη φορά ένα προϋπολογισμό, ο οποίος βρίσκεται υπό την αίρεση των υπαλλήλων της τρόικας και των «διαπραγματεύσεων» των τελευταίων με την κυβέρνηση. Και λέμε «υπαλλήλων» των ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, μιας και η Μέρκελ αποσαφήνισε ότι κατά τη σημερινή (Παρασκευή 22/11) συνάντηση με τον Α. Σαμαρά θα συζητήσει μόνο για τον καιρό και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να «διαπραγματευτεί» το ελληνικό πρόγραμμα, αφού για το τελευταίο έχουν επιφορτιστεί οι υπάλληλοι των «νεοαποικιοκρατών».
Ο «ΤΑΦΟΣ» ΤΟΥ (ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ) ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ
Η κυβέρνηση, πειθήνιος εντολοδόχος των τροϊκανών, κατέθεσε ένα προϋπολογισμό για το 2014, που συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την απαράδεκτη επιδίωξη των όλο και μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων (δαπάνες-έσοδα-τόκοι) στο ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης.
Βεβαίως, στην πραγματικότητα το πρωτογενές πλεόνασμα στην Γενική Κυβέρνηση αποτελείπλάσμα φαντασίας. Και αυτό διότι, για να επιτευχθεί, η κυβέρνηση, πέραν των άλλων, δεν καταβάλλει μεγάλα ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ενώ καταφεύγει σε αυθαίρετες περικοπές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
Για παράδειγμα, ενώ το πολυδιαφημισμένο πρωτογενές πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2013 ανέρχεται, κατά την κυβέρνηση, στα 812 εκατ. ευρώ, οι ληξιπρόθεσμες κυβερνητικές οφειλές ανέρχονταν τον Αύγουστο του 2013 (στοιχεία προϋπολογισμού Πίνακας 2.3) σε 6,2 δισ. ευρώ, ενώ το ΠΔΕ εμφανίζεται περικομμένο σε σχέση με τις προβλέψεις κατά 200 εκατ. ευρώ. Μάπα το καρπούζι!
Ανεξαρτήτως τούτων, η εμμονή στην επιδίωξη όλο και μεγαλύτερων πρωτογενών πλεονασμάτων (πλεόνασμα 3 δισ. ή 1,6% του ΑΕΠ προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014) στο πλαίσιο μια κακώς εννοούμενης «δημοσιονομικής ορθοδοξίας» και μάλιστα σε μια οικονομία που βρίσκεται σε συνεχή και βαθιά ύφεση, συνιστά μια πρώτης τάξεως συνταγή για τη συνέχιση της οικονομικής καθίζησης χωρίς ορατό πάτο!
Σε τούτη ιδιαίτερα την οικονομική φάση, η ελληνική οικονομία χρειαζόταν ένα σχέδιο λογικών αλλά ουσιαστικών ελλειμμάτων που θα τροφοδοτούσαν ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, πρώτα απ’ όλα δημόσιων αποτελεσματικών επενδύσεων, ενταγμένων σε μια στρατηγικήανακοπής της ύφεσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Αυτά τα ελλείμματα, που θα χρησιμοποιούντο, σχεδόν, αποκλειστικά για να τροφοδοτούν ένα σχέδιο αποδοτικών επενδύσεων, όχι μόνο δεν θα αύξαναν το ποσοστό του χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας αλλά σε τελευταία ανάλυση θα το μείωναν, μιας και θα τροφοδοτούσαν σταδιακά νέες και ουσιαστικές αναπτυξιακές επιδόσεις. Άλλωστε αυτός ο δρόμος, ο δρόμος της ανάπτυξης, είναι και ο μόνος που μπορεί τελικά να ανακουφίσει τη χώρα από το χρέος ωςποσοστό του ΑΕΠ (μέγεθος που έχει και τη μεγαλύτερη σημασία) και να τη βάλει σε μια πορεία ελπίδας. Αν, μάλιστα, αυτές οι ρηξικέλευθες επιλογές συνδυαστούν, όπως είναι απόλυτααναγκαίο, με τη διαγραφή του συντριπτικά, τουλάχιστον, μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τότε είναι βέβαιον ότι η Ελλάδα, εφαρμόζοντας, ταυτόχρονα, προοδευτικές πολιτικές, θα γνωρίσει γρήγορα μια νέα αναπτυξιακή δυναμική.
Βεβαίως, η διαμόρφωση σε αυτή τη φάση προϋπολογισμών με ελλείμματα τέτοιου επενδυτικού παραγωγικού προσανατολισμού, δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν γίνει δυνατή ηχρηματοδοτική κάλυψή τους με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.
Επειδή, όμως, μια τέτοια χρηματοδοτική στήριξη των νέων αναπτυξιακών ελλειμμάτων της χώρας με πόρους της ΕΕ είναι πολύ δύσκολη και στην πραγματικότητα αδύνατη, η μόνη θετική διέξοδος για τη χώρα είναι η αποκατάσταση της εθνικής της νομισματικής κυριαρχίας με τη σχεδιασμένη έξοδό της από την ευρωζώνη.
Η προσφυγή της χώρας σε εθνικό νόμισμα, που θα το διαχειρίζεται κάτω από πολιτικό έλεγχο μια Εθνική Κεντρική Τράπεζα, θα δώσει, πέραν των πολλών άλλων, τη δυνατότητα σε μιακυβέρνηση της Αριστεράς να παρέξει ικανοποιητική και προγραμματισμένη ρευστότητα στοελληνικό Δημόσιο και γενικότερα την ελληνική οικονομία, με μηδενικά επιτόκιαπροκειμένου να πάρει βαθιές ανάσες η οικονομία.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΦΑΓΕ "ΧΥΛΟΠΙΤΑ" ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"!


Εκτύπωση
(Παρ. 22/11/13 - 16:28 - 23:30)
"ΠΡΟΒΛΗΜΑ" ΚΑΤΑ ΜΕΡΚΕΛ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟΥ!
ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (EUROGROUP): Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Η συνάντηση του Α. Σαμαρά με την Α. Μέρκελ αποτέλεσε για τον πρώτο μια οδυνηρή ψυχρολουσία, αφού η Γερμανίδα "εστεμμένη" αντιμετώπισε τον έλληνα πρωθυπουργό κάτι περισσότερο από ταπεινωτικά και σχεδόν με περιφρόνηση , ενώ ο Α. Σαμαράς αντί απάντησης της είπε και "ευχαριστώ".
Αυτό ,δυστυχώς, είναι το πρωτοφανές κατάντημα της μνημονιακής Ελλάδας από μια μνημονιακή κυβέρνηση που ομνύει στο όνομα του ευρώ και της ευρωζώνης.
Πολιτικοί παρατηρητές τόνιζαν ότι είναι σχεδόν πρωτοφανές η ηγέτης μιας τρίτης χώρας να χαρακτηρίζει "πρόβλημα" τον προϋπολογισμο της χώρας μας, να τονίζει ότι είναι υπό αίρεση και να παραπέμπει τη διαμόρφωσή του σε διαπραγμάτευση ούτε καν με την ίδια αλλά με τους υπαλλήλους της τρόικα.
Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ντάισελμπλουμ δεν άφησαν καμμιά αμφιβολία ότι ο προϋπολογισμός που κατέθεσε η κυβέρνηση είναι "αέρας κοπανιστός" και θα συγκροτηθεί αφού η κυβέρνηση ενσωματώσει σε αυτόν τα νέα μέτρα της τρόικας. Ο διασυρμός της ελληνικής Βουλής, με ευθύνη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθίσταται τέλειος! 
Βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειάς σας, και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ένα τέτοιο δείγμα, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ μετά την συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2014 «πρόβλημα», ενώ για το πρωτογενές πλεόνασμα σημείωσε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί και να επιβεβαιωθεί, ώστε οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην ΕλλάδαΔεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, είπε από την πλευρά του ο Αντ.Σαμαράς επαναλαμβάνοντας ότι δεν πρόκειται να θιγούν εκ νέου μισθοί και συντάξεις.
Η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η δημιουργία της τράπεζας επενδύσεων στα πρότυπα της γερμανικής KfW,τονίζοντας ότι η Γερμανία θα βοηθήσει και διμερώς την Ελλάδα.
ΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ»
Πάντως, η κ. Μέρκελ στη διάρκεια των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους πρόσθεσε ότι «εάν οι Έλληνες θέλουν να δουν καλύτερες μέρες, θα πρέπει να προχωρήσουν σε διαρθρωτικές αλλαγές και να επιτευχθεί ισοσκελισμένος προϋπολογισμός, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2014 είναι «ένα πρόβλημα».
Η γερμανίδα καγκελάριος ουσιαστικά συμπαρατάχθηκε με τη δήλωση Ρεν ότι ο προϋπολογισμός είναι υπό αίρεση, αφού δεν έχει ακόμη πάρει το πράσινο φως από την τρόικα.
Σημείωσε ότι αυτή την ώρα υπάρχουν δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη: οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης και η ανάληψη της προεδρίας του ευρωπαϊκού συμβουλίου από την Ελλάδα.
Για το θέμα των διαπραγματεύσεων η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς τής ανέφερε πως η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανταποκριθεί.
Για την ελληνική προεδρία τόνισε ότι έχει σημαντική ατζέντα, όπως η ανεργία, οι αναπτυξιακές ωθήσεις, αλλά και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης λόγω και της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας.
Η Γερμανία θα συνεργαστεί με την Ελλάδα στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, και θα κάνουμε τα πάντα, για να έχει η Ελλάδα μια επιτυχημένη προεδρία, συμπλήρωσε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Υποστηρίζουμε τις δύσκολες αποφάσεις σας και βλέπουμε τους πρώτους καρπούς της προσπάθειας σας, και η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος είναι ένα τέτοιο δείγμα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ.
Πάντως, πρόσθεσε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να διατηρηθεί και υπογράμμισε ότι «θα περιμένουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για να δούμε που ακριβώς βρίσκεται το ελληνικό πρόγραμμα».
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Στις δηλώσεις του ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα μέτρα για μισθούς και συντάξεις, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «δεν θα χρειαστεί καινούργιο μνημόνιο ή νέα ποσά για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014. Θα παραμείνουμε στο πλαίσιο των συμφωνιών που ήδη ισχύουν».
Ακόμη είπε πως δεν θέλει μιλήσει δημοσίως για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς είναι ακόμη εν εξελίξει. «Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε αποτέλεσμα και νομίζω και οι δηλώσεις της τρόικας επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση» είπε ο κ. Σαμαράς.
«Δεν βρισκόμαστε στο Βερολίνο, για να διαπραγματευθούμε με την τρόικα» συμπλήρωσε.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, σημειώνοντας ότι ο στόχος αυτός είχε τεθεί για το 2014, αλλά επετεύχθη από φέτος.
Μιλώντας για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε ότι «έχουμε καλύψει μεγάλη απόσταση και θα καλύψουμε κι άλλη». Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι ήδη ορατή, σημείωσε παραπέμποντας στις εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
«Διορθώνουμε ήδη και διαρθρωτικές ανισορροπίες στην ελληνική οικονομία» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ακολούθως αναφέρθηκε στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού, σημειώνοντας ότι «πρέπει να γίνουν κι άλλα, πρέπει να συνεχίσουμε». «Μπαίνουμε σε εποχή ανάκαμψης μετά από επτά χρόνια οδυνηρότατης ύφεσης. Η ανάκαμψη θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε.
Οι διεθνείς αγορές δείχνουν ήδη εμπιστοσύνη, συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στην απόδοση του10ετούς ελληνικού ομολόγου του οποίου η απόδοση από 25% έχει πέσει στο 8%.
Και ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη δημιουργία της τράπεζας επενδύσεων με αποθεματικό 500 εκατ. ευρώ (100 από την KfW) για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Ευχαριστώ τη γερμανίδα καγκελάριο για τη συνεχή στήριξη, όπως κι όλους τους ευρωπαίους εταίρους. Θυμηθείτε πώς ήταν η Ελλάδα 15 μήνες πριν. Αυτό το ταξίδι θα το ολοκληρώσουμε και θα είναι επιτυχημένο τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ
Η στάση των Βρυξελλών για το θέμα της Ελλάδας δεν έχει αλλάξει και περιγράφεται στο δίπτυχο τήρηση των δεσμεύσεων από πλευράς Αθήνας και σύντομη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup ο πρόεδρος του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Από την πλευρά του ο επίτροπος Όλι Ρεν παραδέχτηκε ότι στην Ελλάδα έχει γίνει «σπουδαία πρόοδος», τόσο από δημοσιονομικής απόψεως όσο και από πλευράς "μεταρρυθμίσεων", τόνισε όμως ότι απομένουν «σημαντικά εκκρεμή ζητήματα» για να συζητηθούν με το κλιμάκιο της τρόικας, όταν αυτό επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου.
Κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου ήταν η αξιολόγηση των σχεδίων προϋπολογισμού των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για το 2014. Στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup, όσο και στις αρχικές δηλώσεις των κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ρεν δεν υπήρξε συγκεκριμένη αναφορά στη χώρα μας.

ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ
Το Eurogroup εξέτασε τα σχέδια προϋπολογισμών των κρατών-μελών χωρίς να βρει -όπως ανακοινώθηκε- κάποια «σοβαρή περίπτωση» μη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το λεγόμενο "Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης".
Εντούτοις, το Συμβούλιο έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ιταλία και την Ισπανία, καθώς και τη Μάλτα και της Φινλανδία.
Ο Γ.Ντάισελμπλουμ είπε ότι τα σχέδια προϋπολογισμών των χωρών αυτών περιέχουν«κινδύνους» και ζήτησε τη λήψη των κατάλληλων πρόσθετων μέτρων προκειμένου αποφευχθούν, ενώ το Eurogroup θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εφαρμογή τους.
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Δικέφαλος Αετός 2013»: Εντυπωσιακό βίντεο με μαζικές πυραυλικές εκτοξεύσεις

ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

22/11/13 - 19:44
Ολοκληρώθηκε σήμερα 22 Νοεμβρίου  η μεγάλη πυραυλική άσκηση των ΕΔ με την επωνυμία «Δικέφαλος Αετός» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
Η  άσκηση είχε ως σκοπό την επιχειρησιακή αξιολόγηση της ικανότητας αντίδρασης και εκτέλεσης τακτικών βολών Α/Α Οπλικών συστημάτων των ΕΔ.
Σε αυτή πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις συστημάτων Ο/Σ CROTALE του ΠΝ και της ΠΑ,  Ο/Σ ΒΕΛΟΣ της ΠΑ. και Κ/Β HAWK, OS/AK και ASRAD  του ΣΞ και STINGER του ΠΝ.
Tο ΠΝ διάθετει 2 συστήματα Crotale NG/GR για την παροχή αντιαεροπορικής προστασίας των Ναυστάθμων Σαλαμίνας και Κρήτης από ιπτάμενους στόχους και βλήματα σε χαμηλά και μεσαία ύψη ενώ αντίστοιχα, η ΠΑ διαθέτει 9 συστήματα Crotale NG/GR και 6 εκσυγχρονισμένα συστήματα ΒΕΛΟΣ για την προστασία των αεροπορικών βάσεων.
Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Ευστάθιου Πανυτσίδη
Η «Δικέφαλος Αετός» αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας» καθώς  στην τελευταία και τα τρία όπλα είχαν συνεργαστεί –πάλι σε κοινό επίπεδο ελέγχου- σε σενάρια αντιπυραυλικής άμυνας, και προσβολής σκαφών επιφανείας από αέρα και θάλασσα από σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα του Στρατού και μαχητικά της  ΠΑ.
Ως συνέχειά της ο «Δικέφαλος Αετός» επέδειξε την συνεργασία και των τριών Όλων στην αναχαίτιση εναέριων απειλών σε συντονισμένο επίπεδο.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις βολές:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αθώος ο Καμμένος για το σκάφος




Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος


Απαλλακτικό για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο φέρεται να είναι το πόρισμα που έχουν αρχίσει να συντάσσουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος αναφορικά με το σκάφος «Iliatoras of London».

Ανώτατα στελέχη της Δίωξης, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι από τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι ο πατέρας του κ. Καμμένου, Ηλίας, ο οποίος εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης του σκάφους, δικαιολογεί απόλυτα την κατοχή του, λόγω των ενοικίων που εισπράττει κάθε χρόνο, τα οποία υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Ο έλεγχος της υπηρεσίας για το σκάφος “Iliatoras” έφθασε στο τέλος του. Από την έρευνα δεν πρόεκυψαν παραβάσεις που να αφορούν στη διαδικασία με την οποία αποκτήθηκε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι έχει δηλωθεί κανονικά στις φορολογικές αρχές» σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Ο έλεγχος

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για το σκάφος «Iliatoras» ξεκίνησε έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», που έκανε λόγο για «περίεργη διαδρομή» του πλοίου, το οποίο, ενώ ο πατέρας του κ. Καμμένου το κατείχε από το 1993, δηλώθηκε για πρώτη φορά το 2010.

Την καταγγελία είχε κάνει πρώτος ο Άδωνις Γεωργιάδης και στα τέλη Απριλίου ο κ. Καμμένος είχε απαντήσει ότι το σκάφος είναι δηλωμένο και φορολογημένο στις ελληνικές Αρχές.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι «ράμπο» της ναυαρχίδας του Υπουργείου Οικονομικών ξεκίνησαν να «ξεσκονίζουν» τα παραστατικά του πλοίου, ζητώντας από τους εμπλεκομένους στοιχεία ικανά να δικαιολογήσουν την ύπαρξή του.

Πήγες της φορολογικής διοίκησης εξήγησαν στο zougla.gr ότι από τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε ο πατέρας του κ. Καμμένου δικαιολογείται απόλυτα η ύπαρξη του 18μετρου σκάφους.

«Τα οικονομικά στοιχεία που προσκόμισε ο Ηλίας Καμμένος, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του πλοίου, δικαιολογούν την ύπαρξή του, καθώς λαμβάνει κάθε χρόνο ενοίκια ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Έτσι, λοιπόν, δεν προκύπτει τίποτα μεμπτό από τον φορολογικό έλεγχο που έκανε η υπηρεσία» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

«Ήμουν και είμαι καθαρός»

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στο zougla.gr, δήλωσε ότι η υπόθεση για το σκάφος του πατέρα του «στήθηκε» από τα χαλκεία της Συγγρού και συγκεκριμένους δημοσιογράφους.

«Όπως είχα δηλώσει και από την πρώτη στιγμή πρόκειται για μία υπόθεση την οποία έστησαν τα χαλκεία της Συγγρού μαζί με τον Εκδοτικό Οργανισμό Λαμπράκη και συγκεκριμένους δημοσιογράφους όπως επίσης και τον εκδότη του Βήματος τον κ. Ψυχάρη.
Χαίρομαι που έγινε ο έλεγχος. Οφείλουμε όλοι οι πολιτικοί να ελεγχόμαστε αλλά από δω και πέρα τα χαλκεία και εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική ζωή του τόπου προς οικονομικό όφελος εκτελώντας διαταγές εκτέλεσης των πολιτικών αντιπάλων θα πληρώσουν πολύ ακριβά. Ήμουν και είμαι απόλυτα καθαρός και θα συνεχίσω χτυπάω όλους εκείνους που προσπαθούν να κρύψουν τις ανομίες τους με συκοφαντικές επιθέσεις» υπογράμμισε. 

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου. Γκρέμισε τους.

Μη πεθάνεις τώρα ρε!

Τι σου ζητάνε ρε;; 
Να μείνεις ζωντανός!!

Τώρα ξεδιπλώνεται το success σήριαλ με τους κινέζους,
τους εταίρους, τους επενδυτές, τα πλεονάσματα !!
Τώρα νοικοκυρευόμαστε με κλείσιμο σχολείων,
νοσοκομείων, δημόσιων επιχειρήσεων !!
Τώρα ξεσκαρτάρουμε το δημόσιο !!
Τώρα αφήνουμε απλήρωτους 1.000.000 "τυχερούς",
που δουλεύουν -ακόμα- στον ιδιωτικό !! 
Τώρα που έχουμε..πλεονάσματα..

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να μείνεις ζωντανός !!
Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα στα super
ή και τζάμπα από τους σκουπιδοτενεκέδες!!
Να φαρμακώνεσαι με γεννόσημα !!
Να πληρώνεις 25άρικα να μπεις σε νοσοκομείο !!

Τι σου ζητάνε ρε;;
Να πάψεις νάσαι μίζερος!! Γκρινιάρης!!
Να στηρίξεις την εθνική κυβέρνηση στον τιτάνιο
αγώνα που δίνει!!
Να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου!!
Κι αν δεν έχεις, να πουλήσεις το σπίτι σου.
Κι αν δεν μπορείς, να στο κατασχέσει η τράπεζα. Η εφορία!!

Μη πεθάνεις τώρα!!
Κρατήσου μέχρι την άνοιξη.
Τότε θα πλακώσει η ανάπτυξη!!
Και οι εκλογές!!
Μείνε ζωντανός...
Να βολεύονται οι τραπεζίτες, οι τοκογλύφοι,
η κυβερνητική Συμμορία!!
Τότε...άνοιξη κι αφού τους ξαναψηφίσεις
δικαιούσαι μερίδιο του πλεονάσματος!!
Τρία γραμμάρια γιαούρτι παραπάνω
κι εφτά σπόρους σουσάμι...
.......................................

Είσαι ζωντανός ρε!! Ακόμα!!
Δώσε τη δική σου απάντηση στους ξενόδουλους
"κυβερνήτες". Στα άπληστα Αφεντικά.

Βγες στο Δρόμο. Πάλεψε. Αγωνίσου.
Γκρέμισε τους.
ΤΩΡΑ. 
Αύριο θάναι αργά. Θάχεις πεθάνει...



Υπεγράφη πρωτόκολλο στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ!

"ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ..."

22/11/13 - 16:54
Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας το οποίο προβλέπει κοινές ασκήσεις και στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων (Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία) υπεγράφη από το ΓΕΕΘΑ, κατόπιν πολιτικής διαβούλευσης των δύο κυβερνήσεων με το Ισραήλ.
Το κείμενο θα αφορά ασκήσεις σε όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίο με αμοιβαία ανταλλαγή πολεμικών Μοιρών των δύο Αεροποριών και ασκήσεις της μιάς χώρας στο έδαφος της άλλης.
Η αντιπροσωπεία του ΓΕΕΘΑ είχε μεταβεί στο Ισραήλ από τις 18 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2013, οπότε και υπεγράφησαν τα σχετικά πρωτόκολλα.
Το ερώτημα είναι μέχρι που φτάνει αυτή η συνεργασία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρονται σε άμεση συνδρομή του ενός κράτους προς το άλλο σε περίπτωση εμπλοκής των στρατιωτικών δυνάμεων της μιας ή της αλλης χώρας σε περιπτώσεις που "απειληθούν τα ζωτικά συμφέροντά τους".
Είναι σαφής αναφορά και κατάδειξη τόσο στην περίπτωση τουρκικής επίθεσης στην Κύπρο, όσο και στην περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει αρωγή του ενός ή του άλλου μέρους μετά από πιθανή απειλή των συμφερόντων τους και της εδαφικής τους ακεραιότητας.
Από την στιγμή που υπάρχει τέτοιο πρωτόκολλο (η πηγή μας είναι βέβαιη για την ύοαρξή του, αλλά κακό θα ήταν να κατατεθεί και στην Βουλή για να ξέρουμε που ακριβώς βαδίζουμε ως χώρα...), η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ ξεπερνά κατά πολύ τις κοινές ασκήσεις και επεκτείνεται στην ανάληψη κοινής δράσης κατά κοινών απειλών.
Η εξέλιξη, γενικά είναι θετική από την στιγμή που η συνεργασία γίνεται επί ισότιμης βάσης και οι δύο χώρες μπορούν να προσφέρουν πολλά η μία στην άλλη στην περιφερειακή ασφάλεια της περιοχής.
Να πούμε ότι ήδη οι εντυπώσεις από την συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block 52+ στην άσκηση Blue Flag ήταν εξαιρετικές με τα ελληνικά μαχητικά να κυριαρχούν σε μία σειρά σεναρίων στην έρημο του Ισραήλ. Περισσότερα σε σημείωμα εντός της ημέρας...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρ. Δούρου: Τα στοιχήματα που χάνει ο Αδ. Γεωργιάδης πρέπει να τα πληρώνει η κυβέρνηση και όχι ο ελληνικός λαός



Περιοδεία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε δομές υγείας στη Δυτική Αθήνα

Περιοδεία σε δομές υγείας κρίσιμης σημασίας στη Δυτική Αθήνα, πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτής Β’ Αθήνας, Ρένα Δούρου. Συγκεκριμένα η βουλευτής συναντήθηκε με γιατρούς στον ΕΟΠΥΥ Αγίας Βαρβάρας και Αιγάλεω, που απειλούνται με λουκέτο από την κυβερνητική πολιτική και τις μεθοδεύσεις του υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη. Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι περιέγραψαν τις συνέπειες που θα έχει η εξέλιξη αυτή, η οποία θα αφήσει χωρίς παροχή υπηρεσιών υγείας τους πολίτες σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Αθήνας. 
Ακολούθως η Ρ. Δούρου επισκέφθηκε το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) που και αυτό βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Υγείας, στο πλαίσιο της κατάργησης των δομών ψυχικής υγείας, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν με κινητοποιήσεις. Η βουλευτής συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου των Εργαζομένων στο ΨΝΑ, κ. Μένια Λουκέρη, η οποία εξέθεσε το σύνολο των προβλημάτων που θα προκαλέσει το καθεστώς διαθεσιμότητας (το οποίο και το «Δρομοκαίτειο και Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης). Η Ρ. Δούρου δήλωσε: «Τα στοιχήματα που βάζει και χάνει ο κ. Γεωργιάδης, ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης, πρέπει να τα πληρώνει η ίδια η κυβέρνηση και όχι ο ελληνικός λαός»
Στη συνάντηση παρίστατο επίσης και ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Μαντάς.
- See more at: http://left.gr/news/r-doyroy-ta-stoihimata-poy-hanei-o-ad-georgiadis-prepei-na-ta-plironei-i-kyvernisi-kai-ohi-o#sthash.M2S4OdUD.dpuf