Κάποιοι θα σαπίσουν στη φυλακή..., λένε με νόημα στην Κουμουνδούρου




Προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την γνωμάτευση-χαστούκι του Γερμανού καθηγητή!

Mετά και την γνωμάτευση του Γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο, οι Έλληνες υπουργοί που υπέγραψαν μειώσεις μισθών φλερτάρουν επικίνδυνα με την Δικαιοσύνη και καλά θα είναι να σκεφθούν σοβαρά το 
να σκεφθούν σοβαρά το ενδεχόμενο να περάσουν μεγάλο μέρος του βίου τους στη φυλακή.
Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να προσφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ενώ το ίδιο θα κάνουν και...άλλα κόμματα του Νότου από χώρες των οποίων οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί μειώσεις μισθών!
Η αίσθηση ότι άνοιξε το Κουτί της Πανδώρας και πλησιάζει η ώρα ΜΗΔΕΝ είναι διάχυτη μέσα στην υπόκωφη σιωπή των Ελλήνων πολιτών.
Κανείς Παυλόπουλος άλλωστε δεν μπορούσε να προβλέψει τι θα ακολουθούσε την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Αυτή τη φορά το ξέσπασμα της βίας για την εν ψυχρώ δολοφονία ενός λαού μπορεί να μην έχει ταίρι στη νεώτερη ιστορία της Ευρώπης.
Η Τρόικα, ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς παίζουν με την φωτιά.
Από το kourdistoportocali, μέσω "Το Γρέκι"
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Τα νεύρα μου τα χάπια μου κι ένα ταξί να φύγω



Ακριβό φάρμακο, φτηνό φαρμάκι
Η πατέντα... Αδώνιδος με τις μειώσεις τιμών αναμένεται να δημιουργήσει στρεβλώσεις στην αγορά, αφού οι εταιρείες έχουν προετοιμαστεί, ώστε να αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες. Στο τέλος, βέβαια, θα πληρώσουν οι ασθενείς...

Εκεί που πήγε για μαλλί, θα βγει κουρεμένος -όπως φαίνεται- ο Αδωνις Γεωργιάδης, καθώς η περιβόητη τροπολογία για τις μειώσεις τιμών στα φάρμακα αναμένεται να δημιουργήσει στρεβλώσεις στην αγορά, όπως εκτιμούν γνώστες της φαρμακευτικής πολιτικής.

Και δεν είναι μόνο οι ελλείψεις που αναμένονται το επόμενο διάστημα, καθώς πολλές εταιρείες που... θα δουν τα φάρμακά τους να καταβαραθρώνονται τιμολογιακά, θα φροντίσουν να τα αντικαταστήσουν με άλλα παρόμοια και σαφώς ακριβότερα. Συν το γεγονός ότι και η συνταγογράφηση το πιο πιθανό είναι να στραφεί σε σκευάσματα πιο ακριβά που δεν έχουν χάσει την πατέντα τους.

Είναι ενδεικτικό ότι γνωστό φάρμακο για τη μνήμη, που έχασε την πατέντα του και η τιμή του θα μειωθεί κατά 50%, φαίνεται πως θα μπει στο περιθώριο, καθώς αντίστοιχο διαδερμικό της ίδιας εταιρείας διατηρεί την πατέντα του, άρα έχει και υψηλότερη τιμή. «Η συνταγογράφηση θα στραφεί σε αυτή τη μορφή του φαρμάκου», ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Υγείας που διαφωνεί με τις απόψεις του Αδώνιδος.

Πάντως, ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί στα λημέρια του υπουργείου Υγείας είναι το γεγονός ότι ούτε ο ίδιος ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων είχε τη δυνατότητα μέχρι την τελευταία στιγμή να εκδώσει τη λίστα με τα φάρμακα που έχασαν την πατέντα τους μετά το 2012 και τα οποία, συνεπώς, θα υποστούν τη μεγαλύτερη μείωση. Ακόμη και ο αριθμός των σκευασμάτων ήταν υπολογισμένος στην... τύχη, με συνέπεια ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Λιντζέρης, να μιλά για «περίπου» 100 φάρμακα.

Σύμφωνα πάντως με ανθρώπους της αγοράς που έχουν φροντίσει χωρίς τη βοήθεια του κρατικού συστήματος να υπολογίσουν τις αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική, περίπου 20 είναι οι δραστικές ουσίες που χάνουν την πατέντα τους μετά τις αρχές του 2012 και οι οποίες θα υποστούν το μεγαλύτερο «κούρεμα» τιμών. Οι 20 αυτές δραστικές ουσίες αντιστοιχούν σε περίπου 150 σκευάσματα, με αντίστοιχα εκατοντάδες κωδικούς που αφορούν διαφορετικές μορφές (π.χ. σπρέι, αλοιφές, κάψουλες, υγρά σκευάσματα κ.λπ.).

Πρόκειται για χιλιάδες συσκευασίες γενοσήμων που είχαν δημιουργηθεί μετά το 2012 και εφόσον είχε χαθεί η πατέντα του πρωτοτύπου (της δραστικής ουσίας). Τα γενόσημα αυτά πήραν τιμές μόλις τον περασμένο Αύγουστο και τώρα θα ανατιμολογηθούν στο 65% της τιμής που θα λάβει το πρωτότυπο. Πρόκειται για σκευάσματα που ανήκουν κατά ένα μεγάλο μέρος σε ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες και θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται δραματικά. Εξ ου και η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ περί μη στήριξης της εγχώριας παραγωγής και ενίσχυσης των πολυεθνικών.

Από την άλλη πάλι, και οι πολυεθνικές εταιρείες, τα φάρμακα των οποίων έχουν χάσει την πατέντα τους, θα υποστούν καθίζηση στα κέρδη τους. Ωστόσο, τα λεγόμενα off patent φάρμακα έχουν βγάλει τα λεφτά τους και ελάχιστα πλέον ενδιαφέρουν τη στρατηγική πολλών εταιρειών. Με εξαίρεση βέβαια εκείνα που είχαν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, τα οποία όμως συνήθως είναι γνωστά και προτιμώνται, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους ασθενείς που τα έχουν δοκιμάσει και τα θεωρούν ασφαλή και αποτελεσματικά.

Για όσα πάντως έχασαν την πατέντα τους πριν απ' το 2012, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση διά χειρός Αδώνιδος Γεωργιάδη, με την οποία οι τιμές τους θα μειώνονται κατά 15%, όπως όλα δείχνουν. Γιατί όμως μόνο αυτό το περιορισμένο ποσοστό έναντι των άλλων;

Από τη μία, παράγοντες του ΕΟΦ αναφέρουν ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τις αντίστοιχες τιμές των άλλων 28 χωρών της Ε.Ε. λόγω... αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού, αλλά και επειδή ήδη είχαν υποστεί μειώσεις στο παρελθόν. Η αλήθεια βέβαια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση, καθ' ότι τα γενόσημα φάρμακα θα «φάνε» και άλλο χαράτσι, δεδομένου ότι θα εφαρμοστούν και άλλα μέτρα που θα υποχρεώνουν τις εταιρείες να κάνουν αυτόματες επιστροφές χρημάτων και εκπτώσεις ανάλογα με το ύψος των πωλήσεων.

Για τους ασθενείς, όμως, το πρόβλημα δεν βρίσκεται εδώ. Ολα δείχνουν ότι το 2014 θα ξεκινήσει με μεγάλες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους, καθώς η κρατική δαπάνη για τα φάρμακα θα είναι λιγότερη κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ και οπωσδήποτε δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. Φέτος, θα κλείσει στα 2,371 δισ. ευρώ, μετά και τις επιστροφές και τις εκπτώσεις που θα υποχρεωθούν να κάνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι, είτε θα περιορισθεί η αγορά φαρμάκου είτε κάποιος θα κληθεί να πληρώσει τη νύφη. Και επειδή η νύφη πληρώνεται μερικώς ήδη από τις εταιρείες, με τις εκπτώσεις και τις επιστροφές και πολλές απειλούν με αποσύρσεις, ποιοι μένουν; Φυσικά, οι ασθενείς.

Οι πιέσεις άλλωστε από Ευρώπη μεριά είναι να αυξηθεί το ποσοστό συμμετοχής, καθ' ότι -όπως συχνά πυκνά λέει ο Αδωνις- «έχουμε από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη». Δήλωση που ουσιαστικά αποτελεί προαναγγελία νέων μέτρων και επιβαρύνσεων. Βέβαια, μια άλλη τακτική που χρησιμοποιούν οι τελευταίες μνημονιακές κυβερνήσεις είναι να αφαιρούνται από την αποζημίωση της κοινωνικής ασφάλισης κάποια σκευάσματα, τα οποία πρέπει στη συνέχεια να τα πληρώνουν εξ ολοκλήρου από την τσέπη τους οι ασθενείς. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι ασθενείς θα πληρώσουν ακριβά τις επιλογές Αδώνιδος και τρόικας...
Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ από enet, μοντάζ Γρέκι

ΙΔΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!


  

- Ορίστε η μεγαλύτερη προδοσία και το μεγαλύτερο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην ιστορία του έθνους μας!  ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΣΕ, ΕΛΠΕ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Αεροδρόμια, λιμανια κ.τ.λ.  (και Νησιά με ΑΟΖ βέβαια)
-  Οι καλύτερες επιχειρήσεις σε όλα τα Βαλκάνια και απ’ τις καλύτερες στην....
 
Ευρώπη με εκατομμύρια ευρώ έ
σοδα κάθε μήνα (αν τις διαχειριζόντουσαν σωστά οι δοσίλογοι πολιτικοί…)

- Οι πιό πολλές έχουν ήδη ξεπουληθεί και κάποιες απ’ αυτές είναι στο πρόγραμμα (λόγω μνημονίων) να ξεπουληθούν το 2014 σε ξένους ιδιώτες (κυρίως σε Γερμανούς, Καναδούς, Αμερικάνους,Τούρκους και Αραβες):
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΟΤΕ (τηλεποικινωνίες).

ΔΕΗ (ρεύμα).

ΕΥΔΑΠ (νερό).

ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ (Φυσικό αέριο).

ΕΛΠΕ (Ελληνικά πετρέλαια).

ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ (τρένα – σιδηροδρομικές γραμμές).

ΕΛΤΑ (Ελληνικα Ταχυδρομεία).

TT (Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

ΕΥΑΘ (Ύδρευση και Αποχετευση Θεσσαλονίκης).

ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων).

ΔΩΔΩΝΗ (γαλακτοβιομηχανία).

ΟΠΑΠ (ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΛΟΤΤΟ, ΚΙΝΟ, Τζόκερ, Extra 5, ΠΡΟΠΟ, ΠΡΟΤΟ, SUPER 3 κ.τ.λ).

Λαχεία (λαικά, κρατικά κ.τ.λ).

ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος).

ΕΒΖ (Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης).

ΕΛΒΙΖ (Ελληνικη Βιομηχανία Ζωοτροφών).

ELFE (Ελληνικά Λιπάσματα & Χημικά προιόντα ΑΒΕΕ), πρωην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

ΣΕΚΑΠ (Συνεταιριστική Ελληνική Καπνοβιομηχανία).

ΕΑΣ ή ΕΒΟ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ή Ελληνική Βιομηχανία Όπλων), πρώην ΠΥΡΚΑΛ.

ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία)

Ηλεκτρομηχανική.

ΒΙΟ.ΜΕ. – Βιομηχανική Μεταλλευτική (Μεταλλεία-Ορυχεία χρυσού, σιδήρου, χαλκού, νικέλιου, λιγνίτη, βωξίτη, χρωμίτη, αμίαντου, μπεντονίτη, θείου, ελαφρόπετρας, κ.τ.λ., Λατομεία μαρμάρου, και επισης εξορύξεις υδρογονανθράκων).

ΕΜΕ – Ελληνική Μεταλλουργική (αλουμίνιο, χάλυβας κ.τ.λ). Οπως η Λαρκο, η ΧΑΛΥΨ, η Βιομηχανία Ηπείρου κ.τ.λ.

Χρυσορυχεία (Χαλκιδικής, Καβάλας, Θράκης κ.τ.λ).

Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. (παραγωγή αλατιού)

Ναυπηγοεπισκευαστική Βιομηχανία.
ΕΝΑΕ – Ελληνικά Ναυπηγεία (Σκαραμαγκά, Ελευσίνας, Περάματος, Χαλκίδας, Σαλαμίνας, Σύρου, Νάξου κ.τ.λ).

Τηλεπικοινωνιακός ελληνικός δορυφόρος Hellas SAT.

Διόδια.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.
 Αεροδρόμια (Αθήνας Ελ.Βενιζέλος, Θεσ/νίκης, Κως, Κέρκυρας, Χανιά, Ρόδου, Μύκονος, Σαντορίνης, Μυτηλίνης κ.τ.λ).

Ολυμπιακή Αεροπορία.

Οικόπεδα Ελληνικου Δημοσιου (εσωτερικού και εξωτερικού).

Τράπεζες (μετα την πωληση της Αγροτικής Τράπεζας καμιά τράπεζα δεν ανήκει πλεον στο κρατος).

Χιονοδρομικά κέντρα (Καιμακτσαλάν-Βόρας, Παρνασσού κ.τ.λ).

Λιμάνια (Πειραιά, Θεσ/νίκης, Αλεξ/πολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας, Βόλου, Πάτρας, Ηρακλείου, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ραφήνας κ.τ.λ).
Μαρίνες της Σάμου, Λέσβου, Καλαμάτας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Μυτηλίνης, Πειραιά (Ζέας), Αθήνας (Βουλιαγμένης και Φλοίσβου) κ.τ.λ.,
Ολα αυτά, κύριοι, είχαν κάθε μήνα εκατομύρια έσοδα στα ταμεία του κράτους, άσχετα αν τα κάναν ζημιογονα και τα καταχρεώσαν οι πολιτικοί (με κακοδιαχείρηση) για να τα ξεπουλήσουν στα αφεντικά τους.
ΝΗΣΙΑ
Στο πρόγραμμα προς πώληση είναι τα εξής νησιά:

Το σύμπλεγμα Εχινάδες νήσοι (απέναντι από τον Αστακό) και το γνωστό λιμάνι στο Πλατυγιάλι.

Ο Αγιος Αθανάσιος στην Ιτέα για 1,9 εκατομμυρια.

Το Μόδι στον Κορινθιακό για 1,5 εκατ.

Η Καρδιώτισσα Σικίνου για 8 εκατ.

Τμήμα του Αγίου Θωμά στον Αργοσαρωνικό για 15 εκατ.

Το Δουλίχιο, με 4.000 ελαιόδεντρα και θέα στο Ιόνιο για 50 εκατ.

Το Ομφορι στο Ιόνιο για 62 εκατ.

Η Γαία για 4,6 εκατ.

Η νησίδα Πάτροκλος (κοντά στην Αττική) με αστικες υποδομες, ελαιόδεντρα και πεύκα για 186 εκατ.

Το Μόδι (του δήμου Ιθάκης) 550 στρεμμάτων για 2 εκατ.

Η νήσος Πεταλάς (δήμος Κεφαλονιάς) για 30 εκατ.

 - Ηδη στα διεθνή δικαστήρια οι Τούρκοι διεκδικούν (εκτός απο τις ελληνικές μαρίνες που ήδη τις εχουν αγορασει) νησιά και νησίδες: Ήμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Γαιδουρονήσι, Φούρνοι, Αρκοί, Σύρνα (νησίδες), Οινούσσες, Γαύδος, Λεβιθα, Γυαλί, Καλόλιμνος (βόρεια της Καλύμνου), Καστελόριζο, Κύπρος ακόμα και την Θράκη…
 - Ήδη οι πανεμορφες ελληνικες νησίδες Τοκμάκια ανατολικά της Λέσβου ξεπωλούνται σε Τουρκους για 5 εκατομμυρια.

- Η νήσος Οξυά ξεπουληθηκε στον Εμίρη του Καταρ για 5 εκατ.

- H Κασιώπη στη Κερκυρα (489 στρέμματα) επισης ξεπουλήθηκε.

- Το σπαλαθρονήσι στην Χαλκιδική επισης πωλείται.
Η κυβέρνηση σιωπά και τα ΜΜΕ δεν τολμούν να τα αναφέρουν στον κόσμο.  Και φυσικά αυτά τα εκατομμύρια θα τα φάνε οι πολιτικοί μας με τους δανειστές…
ΥΣ.  Με το 3ο μνημόνιο να υπενθυμήσουμε οτι όλες οι ΔΕΚΟ (που αναφέραμε στην αρχη) θα πωληθούν στο 100%. Δηλαδή καταργείται η ελάχιστη συμμετοχή που είχε το δημόσιο…
==========================================================================
ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΑΣΥΝΗ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΟΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ; (ΑΝ ΑΦΕΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ…)
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΟΤΙ ΓΗ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ...
ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΤΕΙ; ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ;
ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΟΥ ΠΟΣΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.
ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΜΕ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ;   ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΑΦΙΣΑΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.  ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΕ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ.  ΑΛΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΕΛΕΟΣ...
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΜΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΡΑΓΔΑΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.  ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ, (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ), ΣΕ ΜΙΑ - ΔΥΟ ΓΕΝΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΔΟΞΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ...  ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΠΝΟΣ ΣΒΙΣΜΕΝΩΝ ΚΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΟΣ ΠΕΛΑΓΟΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ "ΑΙΓΑΙΟ".
 
1. ΑΠΑΤΗΘΗΚΑΜΕ. (ΜΕ ΚΑΤΙ ΑΡΓΥΡΙΑ, ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ)
2. ΠΑΧΥΝΑΜΕ. (ΝΕΚΡΩΘΗΚΑΝ Τ' ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ)
3. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΜΑΣΤΟΥΡΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ: "ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΟΡΤΑ Ο ΧΑΣΑΠΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΑΤΖΑΡΑ..."
Και όμως έρχεται για τα αμύθητα πλούτη της ποιό όμορφης χώρας. Και δεν θα σε λυπηθεί γιατί φθονεί εσένα και τα παιδιά σου μέχρι θανάτου...
 
Το παράδειγμα της Ελλάδας ας φροντίσουμε να μην επαναληφθεί και στην Κύπρο. Φοβούμαι όμως ότι δεν θα το αποφύγουμε και τούτο γιατί οι ημικρατικοί μας οργανισμοί ΑΤΗΚ, ΑΗΚ και ΑΡΧΗ ΛΙΜΕΝΩΝ, που πρόκειται σε πρώτη φάση να ξεπουληθούν με βάση τις πρόνοιες του Μνημονίου, αντί να είχαν εκσυγχρονιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπίσουν το σκληρό ανταγωνισμό απετέλεσαν φέουδα της άθλιας κομματοκρατίας.
 
Όμηρος Αλεξάνδρου

Πηγή
You might also like:

ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


Ο ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ... Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...Ξαφνικά θυμήθηκε τη ρουφιάνα την "περηφάνεια" του και δηλώνει απρόθυμος να συμμετέχει στο ίδιο ψηφοδελτιο με το Στουρνάρα...

Τι μας λες πάλι βρε ογκόλιθε της πολιτικής??? Και που ήσουν εσύ και η παληκαριά σου τόσους μήνες που ο τόπος καταστρέφεται από τις επιλογές του Σουλτανάτου που το γερμανοτσογλάνι απλώς υπηρετεί αναντίρρητα???
Ποιό βέτο άσκησες παληκαρά μου???
Ποιά πολιτική ανέτρεψες με τη στάση σου???
Σε ποιό μέτρο έστω και ελάσσονος σημασίας, είχες τη δύναμη να αντισταθείς και να καταψηφίσεις???
Άσε παληκάρι... Άσε γιατί κάθε φορά που το κόμμα σου και οι ηγέτες του... 
ξερνάνε μαγκιά, μια καινούρια κότα με λειρί γεννιέται και κανιβαλίζει σε βάρος της πολύπαθης πατρίδας.
Άσε παληκάρι γιατί και ο εκλεκτός σου δε θα συνεργάζονταν με το φαύλο ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, αλλά και αυτός - μαζί κι εσύ - με το φαύλο ΠΑΣΟΚ συνδιοικείτε και συνκαταστρέφετε τον τόπο...
Άστα αγόρι μου, γιατί αν βάλθηκες να αποδείξεις γι ακόμη μια φορά ότι απευθύνεσαι σε αυστραλοπίθηκους ψηφοφόρους, πρόθυμους να φάνε κάθε μαλακία που τους σερβίρεται,σου λέμε ξεκάθαρα ότι δε χρειάζεται να προσπαθήσεις. Κάνουν ότι μπορούν για ν αποδείξουν διαχρονικά, πως οι γαλάζιοι εγκέφαλοι, δεν έχουν και τις καλύτερες επιδόσεις στην πολιτική νοημοσύνη...
Δείτε το ρεπορτάζ...

Αποφασισμένος να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός και επί 13 χρόνια πρόεδρος του κόμματοςΚώστας Καραμανλής σε περίπτωση που θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα.
 
Όπως αναφέρει το Βήμα, ο Κώστας Καραμανλής δηλώνει αποφασισμένος να αρνηθεί εάν βρεθεί μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ η απόφασή του συνδέεται άμεσα με το εσωτερικό μέτωπο στελεχών της παράταξης εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος αποτελεί persona non grata.
 
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, σε ερωτήσεις σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, δηλώνει ότι «δεν το έχω συζητήσει ποτέ με τον Πρωθυπουργό, ούτε με έχει απασχολήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ολοκληρώσω το έργο μου και να υπάρξει η μεγάλη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους». 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι συζητήσεις στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού με κεντρικό θέμα τον υπουργό Οικονομικών, δίνουν και παίρνουν, ενώ παράλληλα συνεχίζεται ο πόλεμος γαλάζιων στελεχών στο πρόσωπο του κυρίου Στουρνάρα. Σημειώνεται δε, ότι οι βουλευτές αυτοί δεν προέρχονται μόνο από το καραμανλικό στρατόπεδο, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που λένε ότι ο υπουργός ευθύνεται «για τη διάλυση της ραχοκοκαλιάς της κεντροδεξιάς παράταξης».

Η ΑΥΛΑΙΑ ΠΕΦΤΕΙ... Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑ


Καμία απολύτως διαπραγμάτευση δε γίνεται και δε θα ήταν δυνατόν να γίνει ανάμεσα στις δυνάμεις της ξένης κατοχής και τα πρόθυμα ανδρείκελα που ασέλγησαν ξεδιάντροπα πάνω στην ίδια τους τη χώρα…


Κι όσο περισσότερο φωνασκούν οι καλαμαράδες και τα τηλεοπτικά φερέφωνα που στήριξαν αναφανδόν το ολέθριο έργο τους…  
Όσο περισσότερο φλυαρούν περί δήθεν συμπληγάδων και αποφασιστικότητας του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού, μπροστά στα ανοικτά ζητήματα εν όψει της επανόδου των υπαλληλίσκων της τρόικας…  
Η αλήθεια παραμένει σκληρή και αδυσώπητη, και ως τέτοια είναι αδύνατον να κρυφτεί κουκουλωμένη κάτω από τέτοιες μεγαλοστομίες.

Η συγκυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει επιδείξει τέτοιας έκτασης προκλητική εθελοδουλία, που... 
πλέον θεωρείται ξοφλημένη ακόμη και από αυτούς που τη χρησιμοποίησαν.

Το τελευταίο τους χαρτί επιχειρούν να παίξουν το θλιβερό δίδυμο των Σαμαρά – Βενιζέλου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ηρωοποιηθεί ο ντροπιαστικός τους κατήφορος, τόσο στα μάτια των συνενόχων βουλευτών τους στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, όσο και στην κοινωνία συνολικά. Η πορεία τους όμως είναι προδιαγεγραμμένη.

Η αυλαία πέφτει…
Η τρόικα δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε κανενός είδους παραχώρηση, και η απόφασή της να ξεμπερδέψει οριστικά με τα ανδρείκελα, που την υπηρέτησαν είναι πλέον πασιφανής.
Πασιφανέστατη είναι και η ανάλογη διάθεση της Μέρκελ, που παρά τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες, δεν έκρυψε την απαξίωσή της απέναντι στο δηλωσία πρωθυπουργό, όταν κυριολεκτικά τον έσυρε έξω από το κάδρο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσαν.
Από κοντά βεβαίως και οι δημοσκόποι, που πλέον άρχισαν να εμφανίζουν μια σχετική σταθερότητα στο εμφαινόμενο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει κυοφορούμενων εξελίξεων.

Και η τελευταία πράξη του δράματος…
Είναι το βρώμικο σχέδιο που αποκαλύπτεται σταδιακά. Το δίδυμο των ανδρεικέλων θα σπρωχτεί βιαίως σε μια ακόμη κορυφαία υπαναχώρηση, και αμέσως μετά θα γκρεμοτσακιστεί προκειμένου να επιχειρηθεί η ελεγχόμενη εκτόνωση της λαϊκής οργής, πριν τα πράγματα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η κατοχή δεν φοβάται το ΣΥΡΙΖΑ…
Αντίθετα στο σχεδιασμό της είναι να τον χρησιμοποιήσει, ρίχνοντας νερό στο μύλο της αυταπάτης μιας κοινωνίας που ήδη βρίσκεται σε απόγνωση. Και ταυτόχρονα μέσω αυτού και με εργαλείο τον απόλυτο πολιτικό εκφυλισμό του, να διευθετήσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες αυτής της ευρύτατης σε έκταση εθνοκτονίας που επιχειρήθηκε, μετατρέποντας τον τόπο μας σε θέατρο γενικευμένων νεοταξίτικων πειραματισμών.

Μοναδική ελπίδα επομένως για τον τόπο, ήταν, είναι και παραμένει η ανάδειξη του ηγέτη που θα εμπνεύσει την κοινωνία στον καθολικό της ξεσηκωμό.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ

ΌΧΙ άλλη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά...

Ανάρτηση από "periodista"

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ ... που γκρεμίζει τη χώρα ”
Periodista
Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2013 11:43
Αγωνιά για την ψήφιση του προϋπολογισμού η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Ο φόβος έχει κυριεύσει το Μέγαρο Μαξίμου και την Χαριλάου Τρικούπη για το ενδεχόμενο να σημειωθεί "ατύχημα", καθώς κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά κυρίως του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα για το ζήτημα των πλειστηριασμών, αλλά και για την επιβολή νέων αντικοινωνικών μέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά και σε πλήρη αντίθεση με ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση επισπεύδει την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενός προϋπολογισμού σαφέστατα εικονικού, τα πλασματικά έσοδα του οποίου θα συμπληρωθούν μέσω της εφαρμογής νέων σκληρών μέτρων, τα οποία θα ψηφιστούν στη συνέχεια. Η συγκυβέρνηση που έχει απολέσει αριθμό ρεκόρ βουλευτών (έχουν φθάσει ήδη τους 25) μέσα σε χρονικό διάστημα, μόλις 17 μηνών έχει ήδη θέσει, εν μέσω ενδοκυβερνητικών τριγμών, σε εφαρμογή το σχέδιο της πρόσκαιρης πολιτικής της διάσωσης μέσω της παράκαμψης των αντιδράσεων που διαπιστώνονται στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Για αυτόν τον λόγο καθυστερεί την "συμφωνία" με την τρόικα, για μην υπάρξουν νέες απώλειες που μπορούν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της μη λαϊκά και κοινωνικά νομιμοποιημένης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και σε εκλογές. 

Προσεχώς, με αφετηρία τη συνεδρίαση του Eurogroup την άλλη εβδομάδα, η κυβέρνηση σε απόλυτη συνεννόηση με την τρόικα θα καταρτίσει ένα ακόμη αντικοινωνικό και λαοκτόνο νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο - σκούπα θα περιλαμβάνει τις φορολογικές διατάξεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία. Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να "περάσει' ακόμη πιο σκληρά μέτρα στο πεδίο των απολύσεων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και να ανοίξει τον δρόμο για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. 

Η νέα ψηφοφορία στη βουλή προσλαμβάνει χαρακτήρα "ψήφου εμπιστοσύνης" προς την ξενόδουλη, εχθρική προς την πατρίδα και καταστροφική κυβέρνηση Σαμαρά. Για άλλη μια φορά η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα δοκιμαστεί, ενώ θα κριθεί όχι μόνο η αξιοπιστία του κάθε βουλευτή, αλλά και το κατά πόσο είναι πρόθυμος να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας ή υπέρ των συμφερόντων των δανειστών, των αρπακτικών της τρόικας και των ντόπιων συμφερόντων της χρεοκοπημένης και καταρρέουσας διαπλοκής. Οι βουλευτές, εάν αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι υπόλογοι απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην πατρίδα. Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν χρέος να ΜΗΝ συμβάλουν περαιτέρω στην εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας. 

Ταυτόχρονα, η λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά έχει ανοίξει μέτωπα με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Στον τομέα της Παιδείας η κυβερνητική προπαγάνδα έχει διαψευσθεί, με τους εργαζόμενους να έχουν συγκροτήσει αρραγές μέτωπο αντίστασης έναντι της κυβερνητικής πολιτικής. Στον τομέα της Υγείας, παρά τις τσιρίδες του τηλεβιλιοπώλη υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, η ελληνική κοινωνία έχει αντιληφθεί τις καταστροφικές επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής, όχι μόνο για τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, αλλά και για την ίδια τη δημόσια Υγεία. Η ανεργία καλπάζει αγγίζοντας ποσοστά που αντιστοιχούν στο όριο του κοινωνικού κραχ, ενώ η φτώχεια σαρώνει τα νοικοκυριά, με το 1/3 του πληθυσμού να βρίσκεται κάτω από το όριο. 

Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κριθούν πολλά και ο καθένας πρέπει να σταθεί στο ύψος του. Δεν πρέπει να δοθεί άλλη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά που γκρεμίζει τη χώρα. 

Πανικός στην κυβέρνηση, πολιτική αναίδεια στα ΜΜΕ

Ο Άδωνις ΓεωργιάδηςΟ Άδωνις Γεωργιάδης
“ Αυτό που συμβαίνει στο μιντιακό τοπίο της «Τηλεοπτικής Δημοκρατίας», σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.  ”
Του Κώστα Καπνίση
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 10:29
Κοινό μυστικό η «γραμμή» που ακολουθούν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια των καταστροφικών Μνημονίων, αλλά η τελευταία εξέλιξη γύρω από το θέμα των φαρμάκων και της τροπολογίας του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ξεγύμνωσε ακόμα και στα μάτια του τελευταίου πολίτη ακόμα και στο πιο ακριτικό μέρος της χώρας το πώς παίζεται το πολιτικό - μιντιακό «παιχνίδι». Τα πράγματα είναι απλά. Οι κυβερνητικοί βουλευτές, πλην ελαχίστων γραφικών περιπτώσεων, αδυνατούν να υπερασπιστούν το έργο και τους εκβιασμούς της τρόικα προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ειδικότερα προς την κυβέρνηση.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι αρκετοί κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη, στις δημόσιες εμφανίσεις τους, υπεραμύνονται του δικαίου του ελληνικού λαού, κατανοούν ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει πια αυτή την ισοπέδωση, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε ανθρωπιστική καταστροφή, αλλά την ίδια στιγμή πηγαίνουν στη Βουλή και σηκώνουν το χεράκι τους, υπερψηφίζοντας τα νομοσχέδια των υπουργών. Είναι πλέον παραδεκτό από τους περισσότερους ότι στη Βουλή δεν διεξάγεται διάλογος, παρά μόνο κάποιες ψηφοφορίες και κάποια «περάσματα» Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Με λίγα λόγια. Η κυβερνητική πλειοψηφία, έχει καταργήσει ουσιαστικά ή ακριβέστερα έχει απαξιώσει την Εθνική Αντιπροσωπεία και την έχει υποκαταστήσει από το νέο πολίτευμα που έχει ξεπροβάλλει τα τελευταία χρόνια. Την «Τηλεοπτική Δημοκρατία».

Οι γνωστοί «τηλεαστέρες» της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, έχουν αναλάβει δράση και στα τηλεοπτικά τραπέζια «διαλόγου» έχουν αρχίσει να πιστεύουν, και αυτό φαίνεται, ότι οι ίδιοι κατέχουν τα θεσμικά αξιώματα και θεωρούν εαυτούς ως υπεύθυνους για την χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής. Την ίδια στιγμή, βλέποντας ότι τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορούν, δεν «τραβάνε», όπως λέει κι ο λαός, να ανταπεξέλθουν στην υπεράσπιση του κυβερνητικού «έργου», αρχίζουν να «μαλώνουν» τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις θέσεις και τα επιχειρήματα, τα οποία διατυπώνουν στον τηλεοπτικό «διάλογο». Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι καθόλου δεν θυμίζει η συμπεριφορά και το ύφος των «χιλίων καρδιναλίων», μια αστική στάση, την οποία τουλάχιστον οι «τηλεαστέρες» υποτίθεται ότι υπερασπίζονται μπροστά στην επικείμενη έλευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση της χώρας, με τη ψήφο του ελληνικού λαού βεβαίως.

Ίσως αυτό που συμβαίνει στο μιντιακό τοπίο της «Τηλεοπτικής Δημοκρατίας», σχετικά με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μην έχει προηγούμενο όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Την ώρα που κάποιος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να μιλήσει, παρατηρείται το γνωστό και αποκρουστικό πλέον φαινόμενο της «οχλαγωγίας», της «χλαπαταγής». Πραγματικά εντυπωσιακό, μα καθόλου τιμητικό, για όσους θέλουν να μιλούν στο όνομα της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Δεν γίνεται καν σεβαστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έχει ψηφιστεί σχεδόν από το ένα τρίτο του εκλογικού σώματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές. Δεν είναι θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θέμα καθαρά σεβασμού της λαϊκής βούλησης. Και αυτό είναι που καταπατάται βάναυσα. Στο κάτω – κάτω, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι σε θέση, έστω κι αν γίνεται «πόλεμος» απέναντί τους, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από το φαινόμενο της τηλεοπτικής ζούγκλας. Το ζήτημα βρίσκεται αλλού. Ποιος θα προστατεύσει την ελληνική κοινωνία από τις σαρκοβόρες διαθέσεις της μιντιοκρατίας;

Κακά τα ψέματα. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αν και ευρισκόμενη σε κατάσταση οξείας κρίσης και πανικού, καταλαβαίνει έστω και με αργούς ρυθμούς ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει με την αντίστροφη μέτρηση να έχει ήδη ξεκινήσει και με τις πολιτικές εξελίξεις να βρίσκονται ante portas. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι μαιτρ της πολιτικής ανάλυσης για να το καταλάβει. Ήδη οι δημοσκοπήσεις, η μια μετά την άλλη δείχνουν στην πρώτη θέση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αρκετοί βουλευτές των δύο κομμάτων ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, μοιάζουν να έχουν αποδεχθεί την μοίρα τους, με άλλον να προσπαθεί να βρει πολιτική διέξοδο μέσω της καθόδου στις δημοτικές εκλογές, άλλοι πάλι να προετοιμάζονται να πάνε απλώς σπίτι τους και να επιστρέψουν στις παλιές τους επαγγελματικές δραστηριότητες.

Καιρός είναι να το καταλάβουν και τα ΜΜΕ, τα οποία έχουν ξεπεράσει κάθε επιτρεπτό όριο πολιτικής αναίδειας, προσπαθώντας να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους ή έστω την δική τους πολιτική προτίμηση. Αυτό που υποστηρίζουν έχει τελειώσει. Αυτό είναι και το μήνυμα που τους στέλνει ο ελληνικό λαός άλλωστε. Ας το αποδεχθούν. Εξάλλου, ο δημοσιογράφος υπάρχει για να υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και όχι της εξουσίας, όποια κι αν είναι αυτή. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι;

Άδωνης ο φαρμακοκόφτης… Φαίνεται ότι είχε πάρει μια γερή δόση από τα νέα φθηνά φάρμακα που μας πάσαρε...



Α
ξιότιμοι αναξιόπιστοι πολιτικοί μας συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους για τη Σωτηρία της πατρίδας μας… Αυτή τη φορά σκέφτηκαν ότι πρέπει να μας υγιάνουν και μάλιστα φθηνά!!!
Έτσι λοιπόν έβγαλαν παγανιά σε όλα τα κανάλια τον Γεωργιάδη…και με την γνωστή τσιρίδα του φώναζε ότι έχει βάλει στόχο να φθηνύνει τα φάρμακα και δεν τον αφήνει ο...ΣΥΡΙΖΑ!!!
Το τι είπε το στόμα του δεν λέγεται.
Φαίνεται ότι είχε πάρει μια γερή δόση από τα νέα φθηνά φάρμακα που μας πάσαρε, τα οποία φαίνεται όμως δεν το έπιαναν με τίποτα...
Και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε της Αδωνίαδος το κάγκελο!!!
Τη γνωστή δηλαδή τακτική που εφαρμόζει για κάθε κίνηση που θέλει να κάνει... Πρόσφατο παράδειγμα άλλωστε είναι και το γεγονός ότι τη μια έσκιζε τα ρούχα του ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας γιατρός και την άλλη δεν ήθελε να του πάρει η τρόικα την δόξα των απολύσεων!!!
Και σιγά σιγά αλλά σταθερά από τότε που έγινε Υπουργός Υγείας κατέστρεψε όλο το σύστημα της Δημόσιας Περίθαλψης!!! Έφερε κανονικά την  υγειονομική καταστροφή στην Ελλάδα κλείνοντας τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία ενώ όσα απέμειναν,  λειτουργούν με πρωτοφανείς δυσκολίες κι ελλείψεις στοιχειώδους υλικού και προσωπικού οι οποίες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για τους ασθενείς.
Για ποια φάρμακα και ποια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ταλαίπωρους ανθρώπους μας λες κύριε Υπουργέ;  Εκτός και αν έχεις βάλει σκοπό να κάνεις την Ελλάδα μια μεγάλη φαρμακαποθήκη γεμάτη ληγμένα φάρμακα.
Μιχαλού από το Ποντίκι, μέσω "Το Γρέκι"

Τα γενόσημα (ισοδύναμα) της ΖΩΗΣ μας!

Της τρελής! Να πληρώσω το νοίκι ή τη ΔΕΗ? Να πληρώσω την εφορία ή το φροντιστήριο των παιδιών? Να πληρώσω το δάνειο ή να βάλω πετρέλαιο? Να πληρώσω κάτι από ότι χρωστάω γενικότερα ή να εξασφαλίσω τρόφιμα για το σπίτι? Τα ισοδύναμα της καθημερινότητάς μας. Η σχιζοφρένεια που έχει απλωθεί στα σπίτια μας. Η συνειδητοποίηση πως δεν υπάρχει πια κανένας έντιμος νοικοκύρης. Ολοι είναι εν δυνάμει κλέφτες για τους κυβερνώντες και τα αφεντικά τους περίφημους δανειστές. Ολοι οι έλληνες είναι ΠΡΩΤΑ κλέφτες μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Πολίτες που βλέπουν τη πιθανότητα να γνωρίσουν πλέον τι γίνεται πίσω από τα... κάγκελα της φυλακής που είναι για τους λεβέντες. Το εισόδημα αντιμετωπίζεται σαν προϊόν ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Καταπληκτικό. Που τα βρήκες που τα ξέρεις και τα μολογάς. Εχεις σύνταξη? Για να τσεκάρουμε αν πρέπει να έχεις. Μισθό? Προνομιούχος και ύποπτος. Γιατί έχεις ακόμα μισθό εσύ? Γιατί έχεις κάτι στην άκρη? Μήπως δεν ήσουν εργαζόμενος αλλά νονός της νύχτας? Μήπως η γιαγιά έκανε μπίζνες σε ύποπτα στέκια τις νύχτες? Μήπως ο παππούς ήταν μασκοφόρος ληστής?
Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα για τη κυβέρνηση. Ενας λαός που κινείται ακόμα με λεφτά. Απαράδεκτο. Πριν να μπεις στο φούρνο πρέπει να έχεις ξεγυμνωθεί από όλα και να έχει φορέσει πυζάμες και περιβραχιόνιο. Που πας εσύ ακόμα με σπίτι, με δουλειά, με αυτοκίνητο, με τρόφιμα, με το κατι τις... Είσαι σοβαρός? Σε κοιτάνε να πίνεις καφέ στη καφετέρια και σεληνιάζονται. Σύντομα θα βγει νόμος, από τη στιγμή που ξοδεύεις και μία δεκάρα θα συλλαμβάνεσαι σαν ύποπτος για κλοπή και θα κρατείσαι μέχρι να αποδειχτεί που βρήκες το πεντάευρο για να πιεις καφέ.
Μιλάμε για κρίση βουλιμίας των αρπακτικών. Ο λαός με τα τεφτέρια. Καραπαζοεισπράκτορες μισθωτοί της δεκάρας, εργάτες που τους έχει βγει η πίστη ανάποδα τριάντα χρόνια δουλειάς μέσα στη βρώμα, γιαγιάδες και παππούδες που πλησιάζουν προς το αιώνιο ταξίδι, νέοι που δεν πρόλαβαν ακόμα να προφέρουν τα πρώτα γράμματα της ζωής, όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν πως στο δι@ολο χρωστάνε τόσα πολλά μέσα σ΄ενα ξημέρωμα. Κοιτάς εκείνο το εκκαθαριστικό της εφορίας πριν από δυο τρία χρόνια που είχε επιστροφή τρία τέσσερα κατοστάρικα, κοιτάς τη ζωή που από εκείνη την εποχή έχει μειωθεί η αγοραστική της δύναμη και η αξιοπρέπειά της κατά 60% και κοιτάς το τωρινό εκκαθαριστικό στο οποίο χρωστάς ένα χιλιάρικο και λες τι δε πάει καλά ρε γαμ@το... Μήπως έχει γίνει λάθος στο όνομα?...
Γιατί εφόσον ήμουν ένας κακομοίρης που του επέστρεφαν και τρία κατοστάρικα και τώρα είμαι ένας χειρότερος κακομοίρης από τότε πως γίνεται να τους χρωστάω? Πως γίνεται να είχα τότε μια ελάχιστη αξιοπρέπεια και να κρίνουν πως έπρεπε να μου επιστρέφουν κάτι από τους φόρους και τα χαράτσια και τώρα να με κυνηγάνε σαν να είμαι κλέφτης και κακούργος? Ψυχοπαθείς έχουν αρπάξει τα πληκτρολόγια στις εφορίες και κόβουν κρέατα?
Το καταλαβαίνω άνθρωπέ μου να πρέπει να πληρώσει εκείνος ο τύπος με τα είκοσι ακίνητα, τη χολυγουντιανή βίλα στα βόρεια προάστεια, το σκάφος και τα δέκα αυτοκίνητα που έκλεβε ασύστολα το κράτος, αλλά η γιαγιά με το Π, τι σου φταίει ρε αθεόφοβε? Ο Μήτσος με τα χαλασμένα πνευμόνια από τα ροκανίδια, η Καίτη με τα πρησμένα πόδια από την ορθοστασία, ο Γιώργος που εισπράττει είκοσι χρόνια καρπαζιές από κάτι αφεντικά με τριάντα πόντους σβέρκο, πως το βλέπεις?  Στη δίνει στα νεύρα που κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα σπιτάκι και να πάρουν ένα αυτοκίνητο. Το θεωρείς εγκληματικό που δεν πεθαίνουν κιόλας?
Υπάρχει ένα μεγάλο ισοδύναμο αυτή τη στιγμή που κυκλοφορεί στη πιάτσα... Να πληρώσω τα χαράτσια ή να ζήσω?. Με λίγα λόγια τι είδους δίλημμα μπορεί να είναι για έναν οικογενειάρχη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας η δόση για τα χαράτσια ή το φαί των παιδιών του? Τι δίλημμα μπορεί να είναι για έναν άρρωστο η αγορά των φαρμάκων ή η πληρωμή για τις διάφορες δόσεις? Τι δίλημμα μπορεί να είναι το φαί ή χαράτσι? Τι είδους πρόγραμμα είναι αυτό που έχει μετατρέψει τους δημόσιους λειτουργούς σε Ιαβέρηδες και τον απλό πολίτη εκείνον που δεν έχει τις μεζονέτες τις λιμουζίνες και τα σκάφη σε Γιάννη Αγιάννη?
Οι άθλιοι των Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κι οι μαυραγορίτες να θησαυρίζουν. Σκηνές φρίκης πίσω απο τους τοίχους των σπιτιών που όχι απλά δεν συγκινείται κανείς αλλά μπαίνει όλο και πιο βαθειά το μαχαίρι λες και κάποιος σαδιστής θεός δεν ικανοποιείται μόνο να βλέπει δούλους αλλά θέλει να τους ακούει να φωνάζουν, να παρακαλάνε, να κλαίνε... Τι ντροπή...

Ποιος είναι ο κύριος Θεοχάρης που θέλει να κλείσει τους φορολογούμενους φυλακή;


 “ Το πρώην στέλεχος της Lehman Brothers που βάζει τη "θηλιά" στο λαιμό του μέσου φορολογούμενου ”  
Αυτός είναι ο κύριος Χάρης Θεοχάρης
Αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη χώρα, της κυβέρνησης των γερμανοτσολιάδων δεν έχει προηγούμενο.

Ο άνθρωπος, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα του Reuters χαρακτήρισε «μαϊμού της τεχνολογίας» (για την ακρίβεια, ο ίδιος έχει αυτοχαρακτηριστεί ως "μαϊμού της τεχνολογίας"), ο άνθρωπος οποίος επιδίδεται καθημερινά στη χρήση του twitter μετά μανίας (αλήθεια έχει χρόνο για τέτοιες ασχολίες;), ο άνθρωπος ο οποίος τοποθετήθηκε γενικός γραμματέας εσόδων...
του υπουργείου Οικονομικών,ο Χάρης Θεοχάρης, αυτός ο άνθρωπος, μπροστά στις συνέπειες της αποτυχημένης πολιτικής του πολιτικού του προϊσταμένου Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και της δικής του (η φορολογική πολιτική δεν είναι twitter βλέπετε) έστειλε εγκύκλιο στις ΔΟΥ, η οποία αναφέρει τα εξής εξοργιστικά: Απαιτεί από τους εφόρους να βάλουν φυλακή όσους χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ και έχουν να έρθουν σε επαφή με την εφορία για περισσότερο από 4 μήνες.

Και το κάνει αυτό – ελάχιστη σημασία έχει αν τον πιέζει ο κύριος Στουρνάρας ή αν του δίνει εντολές – επειδή η κυβέρνηση εξαιτίας της εκτός λογικής φορολογικής πολιτικής που εφαρμόζει αδυνατεί να συγκεντρώσει έσοδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι ... οι οικονομικοί προφέσορες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αποτυγχάνουν. Τώρα αυτός ο άνθρωπος έρχεται να βάλει το μαχαίρι στο λαιμό του φορολογούμενου και του φτωχοποιημένου Έλληνα ακολουθώντας τη λογική: Ότι πιάσουμε.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι οι οφειλέτες που χρωστούν στο κράτος πάνω από 5.000 ευρώ ξεπερνούν σε αριθμό τους 80.000, ενώ όσοι έχουν χρέη κάτω από 3.000 ευρώ ανέρχονται σε περίπου 2.300.000.

Για να καταλάβει ο κάθε ένας τι εστί Χάρης Θεοχάρης πρέπει να γνωρίζει το εξής: Ο ίδιος υπήρξε στέλεχος της Lehman Brothers πριν φορτωθεί και αυτός στους Έλληνες όταν η επενδυτική τράπεζα κατέρρευσε. Θεωρούμε ότι όλοι γνωρίζουν λίγο έως πολύ τι ακριβώς είναι η Lehman Brothers.

Ορίστε ένα απόσπασμα από το πλούσιο βιογραφικό του κυρίου Θεοχάρη:

«Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στην σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής».

Μετά την εγκύκλιο μπορεί να καταλάβει κανείς πως ο κ. Θεοχάρης, ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία Μέργου, καλλιέργησε το έδαφος για την απαράδεκτη εγκύκλιο που στέλνει στις εφορίες, πρέπει να διαβάσει μια πρόσφατη συνέντευξή του. Μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα» πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι με τον πενιχρό μισθό των … 2.650 ευρώ το μήνα που λαμβάνει ... για να εισηγείται τη φυλάκιση των φτωχοποιημένων Ελλήνων, πρέπει να πληρώνει στεγαστικό δάνειο 1.400 ευρώ, ενώ, την ίδια ώρα, η σύζυγός του έχει απολυθεί από τη δουλειά της. Ναι καλά διαβάσατε. Ο κύριος Θεοχάρης δεν μπορεί να ζει με 2.650 ευρώ, την ώρα που ένας άλλος γενικός γραμματέας του Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Γιώργος Μέργος υποστηρίζει ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Κύριε Θεοχάρη, αυτά τα τρικάκια, τα κολπάκια και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν περνάνε πια σε μια κοινωνία την οποία το οικονομικό επιτελείο εξαθλιώνει. Θα δείξει ο καιρός και η δημοσιογραφική έρευνα, αν πράγματι περνάτε δύσκολα με τον μισθό που παίρνετε, όπως επίσης και ποια θα είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής σας. Υπομονή. Εμείς μία ερώτηση μόνο θα κάνουμε ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Όταν ήσασταν στη Lehman Brothers δεν κάνατε τα κουμάντα σας;

Από periodista