Κεραυνός ΣΥΡΙΖΑ για την αποστασία Σαμαρά το 1993

ΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΚΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΗ" Ο Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ


Τι ήθελε και μίλησε ο (αφελής) κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Κεδίκογλου για "αποστασία στην οποία καλεί τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ";
Λογικό ήταν, δεδομένης της πολιτικής προϊστορίας του Α.Σαμαρά να λάβει απάντηση-κεραυνό από τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Π.Σκουρλέτη:
"Μάλλον του ξέφυγε του κ. Κεδίκογλου η αναφορά στον όρο αποστασία και θα έκανε τον πρωθυπουργό να ξεροκαταπίνει, όταν όλοι θυμόμαστε την αποστασία Σαμαρά από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη, αλλά και την πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού πως αν κάποιος κυβερνητικός βουλευτής καταψηφίσει τον νόμο για τα ακίνητα και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, η αποχώρησή του θα αντικατασταθεί από κάποιον άλλο που θα προστρέξει. Τελικά, είναι σοφός ο λαός που λέει πως δεν πρέπει να μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα γίνει κάδος ανακύκλωσης για τα στελέχη του τέως δικομματισμού


Short URL: http://wp.me/p3poUN-4qT
    http://left.gr
panos SkourletisΣυνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην εφημερίδα Real News (1/12), στη Μαριτίνα Ζαφειριάδου
Η ΔΗΜΑΡ  «βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση στρατηγικού και πολιτικού προσανατολισμού» σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News. Αναφορικά με τις συνεχείς δυσφημιστικές επιθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αναφέρει: «Όσοι ακούν τον κ. Βενιζέλο να εξαπολύει τέτοιες κατηγορίες στον Αλέξη Τσίπρα, γελούν μαζί του. Ο αλαζονικός και επιθετικός βερμπαλισμός του δεν φθάνει για να γίνει πειστικός, ούτε και για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται». Η δήλωση του Π. Σκουρλέτη που παραποιήθηκε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας είναι η εξής: «Οι πόρτες σε μας είναι ανοιχτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στο λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε». Ολόκληρη η συνέντευξη του Π. Σκουρλέτη:
Η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε την τροπολογία για τα φάρμακα και καταψηφίζει την πρόταση για εξεταστική. Εκτιμάτε ότι φλερτάρει και πάλι με την κυβερνητική πλειοψηφία; 
Έχω την εκτίμηση ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε μια διαρκή κρίση στρατηγικού και πολιτικού προσανατολισμού. Το διακριτό πολιτικό στίγμα που διεκδικεί για τον εαυτό της προϋποθέτει να οριοθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις ακραίες πολιτικές λιτότητας που υλοποιούνται μέσω του μνημονίου, αν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα «βασικά» ας μην έφευγαν από την κυβέρνηση. Με λίγα λόγια εδώ ισχύει το «όποιος πατάει σε δυο βάρκες ταυτοχρόνως στο τέλος πέφτει στο νερό και πνίγεται».
Ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ συντάσσεται με τη ΝΔ και βρίσκεται στα μαχαίρια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι η συμπόρευση με τον Αντώνη Σαμαρά αποτελεί στρατηγική επιλογή του Ευάγγελου Βενιζέλου και για μετά τις εκλογές; Και υπ’ αυτό το πρίσμα, θα αντέξουν οι διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ;
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε προγραμματικό επίπεδο λειτούργησαν συμπληρωματικά τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο ενός φαύλου δικομματικού συστήματος. Από κοινού υπηρετήσαν τον νεοφιλελευθερισμό, μαζί προώθησαν την συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και οι δύο στοχοποίησαν τον κόσμο της εργασίας, ενώ σήμερα η κοινή προγραμματική τους συμφωνία είναι το μνημόνιο. Δεν πρόκειται λοιπόν για μια συγκυριακή συμπόρευση. Η αλήθεια είναι ότι ο Ε. Βενιζέλος έχει  προσωπικούς λόγους να συμπορεύεται με τον Α. Σαμαρά  επιζητώντας την αλληλεγγύη του σε μια σειρά υποθέσεις που τον αφορούν. Κατάφερε να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε γρανάζι της πιο δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μεταπολιτευτικά. Όσοι ασφυκτιούν επιτέλους ας αντιδράσουν .
Η πρόταση για εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των ναυπηγείων δεν θα ψηφιστεί. Αν γίνετε πλειοψηφία, θα επαναφέρετε την πρότασή σας; 
Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να διερευνηθεί ένα διαρκές οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο που στοίχησε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, διέλυσε ένα κρίσιμο παραγωγικό κλάδο και αποδυνάμωσε την άμυνα της χώρας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πάντως, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι με την πρότασή του εξυπηρετεί συμφέροντα, όπως αυτά των ναυπηγείων Ελευσίνας ή των ‘λόμπυ της δραχμής’ όπως χαρακτηριστικά λέει…
Όσοι ακούν τον κ. Βενιζέλο να εξαπολύει τέτοιες κατηγορίες στον Αλέξη Τσίπρα, γελούν μαζί του. Ο αλαζονικός και επιθετικός βερμπαλισμός του δεν φθάνει για να γίνει πειστικός ούτε και για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται.
Το ΠΑΣΟΚ πάντως μιλά για «Βατερλό» και σας κατηγορεί για «περίεργη σχέση» με τον κόσμο των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων… 
Δεν έχει λοιπόν παρά να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για την εξεταστική για να του δοθεί η δυνατότητα να αποδείξει τις «περίεργες σχέσεις» που επικαλείται. Αντιθέτως όμως βλέπω να τρέχει να φιλάει «κατουρημένες ποδιές» για να απορριφθεί η πρόταση για την εξεταστική και να μην γίνει έρευνα σε βάθος.
Στην υπόθεση των φαρμάκων, μήπως και εσείς κάνατε λάθη, έστω τακτικής; Πολλοί παραδείγματος χάρη λένε τι δουλειά είχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιπαρατίθεται με έναν υπουργό…
Αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπει μπροστά σε μια μάχη που αφορά την υγεία του λαού που θα το κάνει; Άλλωστε ο Τσίπρας δεν είναι Σαμαράς για να φυγομαχεί. Η συγκεκριμένη τροπολογία υπηρετεί μια πολιτική επιβάρυνσης της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης, θεσμοθετεί την διαπλοκή του υπουργού με τις πολυεθνικές, υπονομεύει την εγχώρια παραγωγή και θα οδηγήσει ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών εκτός φαρμακευτικής κάλυψης, εδώ είμαστε και θα το δούμε.
Έχουμε μπροστά μας το νέο νόμο για την φορολογία ακινήτων και πιθανώς την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Έχετε ήδη προαναγγείλει αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή. Σε τι ελπίζετε; 
Εύχομαι και ελπίζω τουλάχιστον όσοι βουλευτές της πλειοψηφίας τις προηγούμενες μέρες δήλωναν πως δεν θα δεχθούν την άρση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, να φανούν συνεπείς και να μην υποκύψουν σε πιέσεις και εκβιασμούς. Να κάνουν το χρέος τους απέναντι στον κόσμο που τους ψήφισε και με την ψήφο τους να απαλύνουν τον πόνο όσων κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.
Τελικά, κύριε Σκουρλέτη, οι πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτές για τα στελέχη εκείνα που θα πάρουν την ευθύνη να ρίξουν την κυβέρνηση;
Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση θα έχουν συμβάλει στο να μπει ένα τέλος στην πιο αντικοινωνική και καταστροφική πολιτική που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες. Θα έχουν αντιστοιχηθεί με την πλατειά απαίτηση του λαού μας να απαλλαγεί από την κυβέρνησή της κοινωνικής διάλυσης και της συρρίκνωσης της δημοκρατίας. Μια τέτοια πολιτική πράξη θα γονιμοποιήσει πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε μας είναι ανοιχτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στο λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια. Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε.
Ξέρω πως θεωρείτε λήξαν το «επεισόδιο» με τον Πέτρο Τατσόπουλο, ωστόσο ο πόλεμος δείχνει να συνεχίζεται μέσα από τις σελίδες της «Αυγής» και τα social media. Μήπως τελικά δεν τον «σηκώνει» το κλίμα; Μήπως οδεύουμε προς την πρώτη διαγραφή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; 
Το μενού αυτό μάς το σερβίρουν καθημερινά τελευταία, έχει αρχίσει και κουράζει. Σας είναι επίσης γνωστό πως δεν συνηθίζουμε να απαντάμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με διαγραφές. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζεται από συλλογικότητα στην διαμόρφωση των αποφάσεων, ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη και εσωτερική δημοκρατία που σέβεται το κοινό πλαίσιο.

RELATED POSTS

ΚΑΛΑ, ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝ ΘΗΒΑΣ, ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ;‏


ΣΤΡΑΤΟΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΣΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ-ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ ΣΤΟΛΗ
Τραγικό.
Η κινητοποίηση των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών για να αντιμετωπίσουν το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, ήταν προκλητική και κωμικοτραγική.
Ασφαλίτες.
3 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.
Η ΟΑΣ, ομάδα ασφαλείας του ΚΕΝ Αυλώνας.
ΑΛΦαμήτες.
Υπαξιωματικοί.
Επικεφαλής Ταγματάρχης.
Όλοι αυτοί κινητοποιήθηκαν για να κρατήσουν μακριά από την πύλη του ΚΕΝ Πυροβολικού Θήβας τα δύο (2) μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, που μοίραζαν κείμενο στους γονείς των νεοσυλλέκτων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ!  


Μάλιστα, εντελώς παράνομα και με την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ., το εν λόγω στρατιωτικό απόσπασμα είχε καταλάβει το δρόμο μπροστά από το ΚΕΝ Θήβας, είχε στήσει ένα τσαντίρι παραλλαγής εκατό μέτρα από τη πύλη, ενώ στρατιωτικοί έξω από την πύλη της μονάδας κατέγραφαν τους επισκέπτες.
Βέβαια, ο Διοικητής του ΚΕΝ Θήβας, Ταξίαρχος Λυμπέρης, είναι πολύ πιο φιλόξενος με τους πωλητές της WIND που τους επιτρέπει να πουλούν κάρτες μέσα στο στρατόπεδο!  
Τι να πει κανείς: ΚΑΤΑΝΤΙΑ....
Να αντιμετωπίζονται ως εχθρός όσοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των φαντάρων και να υπερασπίζονται Στρατός και Αστυνομία την Κερδοσκοπεία του Ιδιώτη που εκμεταλλεύεται τους φαντάρους.
Αυτός είναι ο Στρατός της WIND και  των αφοι Κομπατσιάρη....
Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου:
βαρά προσοχή στις εταιρείες,  εκμεταλλεύεται οικονομικά και εργασιακά τους φαντάρους.
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com
ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2013