Metron Analysis : Υπεροχη ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σημεία



ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ


Υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα σημεία
Ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην πρόθεση ψήφου, όσο και στην παράσταση νίκης, αλλά και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, καταγράφει η τετραμηνιαία δημοσκόπηση που διεξάγει το φόρουμ της εταιρείας Μetron Analysis, μια μορφή δημοσκοπικής έρευνας που διεξάγεται εδώ και 20 χρόνια, στην οποία προσμετράται μια ευρύτατη γκάμα κοινωνικών και πολιτικών δεδομένων, και θεωρείται από τις πιο έγκυρες.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,2%
ακολουθεί η Ν.Δ. με  28,5%, Χ.Α. 10,3%, ΑΝΕΛ 6,9% ΠΑΣΟΚ 6,5%, ΚΚΕ 5,5 ΔΗΜΑΡ 3,9%.

Η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφ. "Η ΑΥΓΗ".


Παρασταση νίκης


Δημοτικότητες πολιτικών αρχηγών



ΠΡΌΘΕΣΗ ΨΉΦΟΥ
.


* από Kίνηση Ενεργοί Πολίτες

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων... Γερμανοτσολιάδες και δωσίλογοι τότε, γερμανοτσολιάδες και δωσίλογοι ΣΗΜΕΡΑ!



Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

ΠΩΣ ΑΡΓΑ - ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ...!!!


Του Αθανασόπουλου Περικλή

Τι έχει πετύχει μέχρι σήμερα η παγκόσμια διακυβέρνηση στη χώρα μας;
Tην πλήρη απαξίωση, του κρατικού μηχανισμού,

Την υποβάθμιση της παιδείας.
Την υποβάθμιση της υγείας με τελικό στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίησή της.
Την διάλυση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.
Την κατάργηση κάθε είδους κοινωνικής πρόνοιας.
Την επιβολή περίπου 80 νέων φόρων με στόχο την φτωχοποίηση των Ελλήνων.
Την νομιμοποίηση των 2.000.000 μεταναστών.
Την ελαχιστοποίηση των συντάξεων με τελικό στόχο την επιβολή εθνικής σύνταξης. Την Πακιστανοποίηση των μισθών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Την εκμηδένιση των εργασιακών κεκτημένων και των δικαιωμάτων.
Την αύξηση της υπογεννητικότητας στη Ελλάδα με τελικό στόχο μια νέα Γενοκτονία των Ελλήνων.
Τον απόλυτο έλεγχο της Δικαιοσύνης.
Τον απόλυτο έλεγχο της εξουσίας μέσω της κρατικής παραοικονομίας ( βλέπε SIEMENS).
Την απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίησή τους.
Την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνέχεια η επόμενη κυβέρνηση εχει να τελειώσει με :
Την ολοκλήρωση της εκχώρησης της δημόσιας περιουσίας.
Την ολοκλήρωση της εκχώρησης των υδρογονανθράκων.
Την τραπεζοποίηση με τελικό στόχο την δέσμευση της ιδιωτικής περιουσίας του Ελληνικού λαού.
Την ολοκλήρωση των οικονομικών ζωνών (Σκουριές κλπ).
Την επιβολή δια ροπάλου της ένταξης των μεταναστών στην αγορά εργασίας και κυρίως στις οικονομικές ζώνες.
Την κατάργηση των εισπρακτικών μηχανισμών του κράτους ( εφορείες, ασφαλιστικά ταμεία, τελωνεία, κλπ), με στόχο την πλήρη τραπεζοποίηση των κρατικών συναλλαγών.
Την διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας.
Την λειτουργία της Ελλάδας με Ευρωπαϊκές Οδηγίες οι οποίες έχουν τελικό στόχο την κατάργηση του Ελληνικού Συντάγματος.
Την κατάργηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με την επιβολή του Ευρωστρατού, γιατί πλέον τα Ελληνικά σύνορα θα είναι σύνορα της Ευρώπης.
Την επιβολή της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη με στόχο τον πλήρη έλεγχο του ατόμου.

Που μας οδηγούν;
Με απλά λόγια η Ελλάδα αποτελεί το πείραμα για την εφαρμογή της παγκόσμιας διακυβέρνησης στη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, με έναν Ελληνικό λαό ανήμπορο να αντιδράει.
Έτσι θα ολοκληρωθεί η διάλυση της Ελλάδας, " η διάλυση του παλιού, όπως λεέι και ο Στουρνάρας" και θα ξεκινήσει η δημιουργία του "νέου" κράτους της Ν.Τ.Π. που η περιουσία του θα ανήκει στο διεθνές διατραπεζικό κέντρο, με έναν λαό μόνιμα χρεωμένο ο οποίος αργά – αργά θα αφομοιωθεί με τους μετανάστες οι οποίοι σε πολύ λίγα χρόνια θα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ σε πληθυσμό τους Έλληνες.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα διαχειριστεί μετανάστες από τις ανατολικές χώρες μέσω των 100 περίπου μεταναστευτικών κέντρων που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια, και αφού θα αξιολογούνται σε ικανούς και μη ικανούς, οι ικανοί θα εκπαιδεύονται και αφού νομιμοποιούνται πολλοί απο αυτούς θα οδηγούνται στην Ευρώπη ως πάμφθηνα εργατικά χέρια των 100 ευρώ το μήνα.

Αρκετοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα και θα εργαστούν στις ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ που θα δημιουργηθούν στη ΘΡΑΚΗ-ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ κλπ. στις οποίες θα εγκαταστήσουν οι πλουτοπαραγωγικές βιομηχανικές χώρες της Ευρώπης, ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ-ΟΛΑΝΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ κλπ, τις επιχειρήσεις τους.

Από πρόχειρες εκτιμήσεις, οι μετανάστες που θα εκπαιδευτούν και θα νομιμοποιηθούν στη χώρα μας θα ξεπεράσουν τα 15.000.000, γιατί τόσες είναι περίπου οι ανάγκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εργατικό δυναμικό.

Να σημειωθεί ότι για την αξιολόγηση , την εκπαίδευση την κατάρτιση, την νομιμοποίηση, καθώς και την λειτουργία των μεταναστευτικών κέντρων, η Ελλάδα θα επιδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το «κεφάλι»… (είναι πολλά τα λεφτά) !!!

Αφού τα παραπάνω θα αποτελέσουν πραγματικότητα για την χώρα μας, ας φανταστούμε την ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ που οραματίστηκαν οι πολιτικοί μας…!!!

Πρόκειται για μια Ελλάδα που θα παράγει εργατικό δυναμικό για την Ευρώπη και θα αποτελεί τον μοχλό της ενδιάμεσης βιομηχανικής παραγωγής των Ευρωπαίων.

Όπως , για παράδειγμα η ΓΕΡΜΑΝΙΑ θα παράγει σε 1η φάση τα βιομηχανικά της προϊόντα με πολύ φτηνό εργατικό κόστος στην Ελλάδα, από τους εκπαιδευμένους και νομιμοποιημένους μετανάστες, αντί στις ΚΙΝΑ-ΙΝΔΙΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ κλπ που το έκανε έως σήμερα, και μετά θα τα προωθεί σε 2η φάση στην παγκόσμια αγορά.

Το μείζον ερώτημα είναι αν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να λειτουργεί αυτόνομα σαν Ελεύθερη και Ανεξάρτητη Χώρα ,η θα προχωρήσουν στην σύνταξη και ψήφιση του Ευρωσυντάγματος το οποίο στην ουσία θα καταργήσει και θα υποκαταστήσει το Ελληνικό Σύνταγμα.
Και φυσικά όλα τα παραπάνω είναι αυτονόητο ότι για να επιτευχθούν πρέπει να «εντάξουν» τους Έλληνες πολίτες σε μια νέου τύπου διακυβέρνηση που θα ελέγχονται για τα πάντα μέσω της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη.

Τι κάνουμε;
Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ο Ελληνικός λαός κάθεται ακόμα στους καναπέδες και δείχνει μάλλον κουρασμένος…!!!!

Φυσικά σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να τους σταματήσουμε, και σύντομα θα δούμε πράγματα που δεν θα τα πιστεύουμε.

Όλα τα παραπάνω θα επιβληθούν δια ροπάλου, (βλέπε πως σε μία νύχτα το στρατόπεδο της Κορίνθου μετατράπηκε σε μεταναστευτικό κέντρο, και μέσα σε λίγες μέρες ξεχάστηκε, και σήμερα αυτό συνεχίζεται και σε άλλα στρατόπεδα της Ελλάδας).

Ας ελπίσουμε ότι η έκρηξη θα γίνει την στιγμή που θα αρχίσουν να χτίζονται τα 100 ΤΖΑΜΙΑ σε όλη την Ελλάδα για να εξυπηρετηθούν θρησκευτικά οι μετανάστες…!!!

Τότε οι αλλόθρησκοι μετανάστες θα διεκδικήσουν πλήρη δικαιώματα και μάλιστα με τσαμπουκά και θα θελήσουν να τα επιβάλλουν με την βία και……

ανάρτηση από "τρικλοποδιά"

Η κίνηση των 58 ξεκινά από τις παρυφές του διεφθαρμένου Σημιτισμού

58 συν ΦΠΑ lifestyle

του Κώστα Βαξεβάνη
Για να παραφράσω τον ποιητή  
«τι είναι αριστερός, τι μη αριστερός και τι το ανάμεσό τους;» 
Μα η κίνηση των 58 μπορεί να είναι η απάντηση. 
Η κίνηση που ξεκινά από τις παρυφές του διεφθαρμένου Σημιτισμού και καταλήγει ως τα όρη της πολιτικής σκέψης του Νίκου Μπίστη που ναι, κινούνται με τη δύναμη της διαρκούς πολιτικής του θέλησης. Ό,τι αμφιβολία υπήρχε για το τι μπορεί να είναι οι 58, λύθηκε με την παρουσία των 700 και το θαύμα του εκδοτικού μεσιανισμού να τους εμφανίσει ως πεντακισχιλίους. 
 
Η Κεντροαριστερά των 58, δεν ήταν τίποτα άλλο από το Σημίτη στο κέντρο, την ομάδα ενός ξεπεσμένου ΠΑΣΟΚ στα δεξιά του και την αφρόκρεμα του επί χρόνια βολεμένου αριστεροδιανοουμενισμού στα αριστερά του. 
Μέσα σε αυτό τον αχταρμά των νέων δημοσίων σχέσεων της προσπάθειας αλληλοδιάσωσης, ακόμη και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορούσε να φορέσει το φωτοστέφανο του σωτήρα συνομιλητή και να πάρει την ευλογία από τον Γρηγόρη Ψαριανό, του οποίου πλέον το γιλεκάκι αντιμετωπίζεται ως πετραχήλι στον αγχωμένο κόσμο της διαπλοκής.

Εκεί ήταν και αυτοί που κάθισαν στις υπουργικές καρέκλες και αυτοί που γύριζαν στους διαδρόμους των υπουργείων αναζητώντας μια επιδότηση που να πιστοποιεί την τέχνη τους που δεν πιστοποιούσε το κοινό. 
Εκεί ήταν και οι οπαδοί του άκρατου νεοφιλελευθερισμού και της «ελεύθερης αγοράς» αλλά και οι παντρεμένοι επί χρόνια με τον κρατισμό των φιλοκυβερνητικών δημοσίων σχέσεων. 
Εκεί ήταν και τα εκτρώματα της αιμομικτικής σχέσης lifestyle και πολιτικής, αλλά και οι κλώνοι της σύγχρονης εθνικοφροσύνης που απαιτεί «τσάι και συμπάθεια» αντί για διμαρτυρία και αγανάκτηση.

Οι μόνοι που έλειπαν ήταν  ο Άκης γιατί ήταν στη φυλακή, ο Σαμαράς γιατί την ίδια μέρα είχε κάνει και άλλη εμφάνιση στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του διευθυντή του Mega και βέβαια ο Πέτρος Κωστόπουλος γιατί ενδεχομένως θεωρούσε πιο αποτελεσματικό να βρίζει τον Τσίπρα μαγειρεύοντας μπουγάτσα το πρωί στο κανάλι παρά να χάνει το χρόνο του με μπανάλ τύπους που έχει βαρεθεί από την εποχή της Μυκόνου. 
Όσοι μαζεύτηκαν στο Ακροπόλ για να φωτογραφηθούν ως κοινωνινικά και πολιτικά ανήσυχοι από τις κάμερες του Ψυχάρη, δεν έψαχναν καμιά εναλλακτική ενάντια στο κατεστημένο. 
Ήταν το ίδιο το κατεστημένο επί χρόνια, ο καθένας με τον τρόπο του. 
Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, δεν αντιπαρατέθηκαν ποτέ με αυτό.

Αυτά για τα πρόσωπα που αποτέλεσαν το πρόσωπο της νέας κίνησης. 
Γιατί αν μιλήσουμε για τις πολιτικές, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. 
Μέσα σε ένα τοπίο καταστροφής που οφείλεται σε πολιτικές και όχι σε αόριστες ανευθυνότητες, το παλιό κατεστημένο εφευρίσκει για μια ακόμη φορά το Κέντρο, το οποίο ταυτίζει με τη σύνεση. 
Η λογική των ίσων ευθυνών φαντάζει υπευθυνότητα στα αυτιά του απολίτικου και στα μάτια του φοβισμένου. 
Αυτό το Κέντρο, όχι μόνο δεν έχει κοινωνική βάση για να πατήσει, αλλά καλύπτει το έγκλημα. 
Μοιάζει με αυτόν που βλέποντας τον ληστή μαχαιροβγάλτη να μαχαιρώνει το άοπλο θύμα του, φωνάζει όλο ανησυχία «μην μαλώνετε ρε παιδιά».
Το νέο εφευρισκόμενο Κέντρο, δεν είναι η μέση όπου βρίσκεται πιθανόν η αλήθεια, αλλά το άκρο που θεωρεί το ίδιο υπεύθυνους θύμα και θύτη. 

Όσο για το το τι σχέση έχει όλο αυτό με την Αριστερά αυτό είναι πλέον μοιάζει αυταπόδεικτο. 
Ό,τι σχέση έχει η Σώτη με έναν άνθρωπο που του έχουν κόψει το ρεύμα.

Η «Μαύρη Βίβλος του Μνημονίου»

Η πολυσέλιδη έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει τους λόγους και τα αποτελέσματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της εφαρμογής σκληρών και βάρβαρων μέτρων, εδώ και τρία χρόνια, στην Ελλάδα.

Τη «Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου» κατέθεσε την Τετάρτη, στα μέλη του Troika Report στο Στρασβούργο, ο Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πολυσέλιδη έκθεση που περιλαμβάνει τους λόγους και τα αποτελέσματα σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο της εφαρμογής σκληρών και βάρβαρων μέτρων, εδώ και τρία χρόνια, στην Ελλάδα.
Στην έκθεση περιλαμβάνεται εκτενέστατη τεκμηρίωση για το τι έφερε την Ελλάδα στο έσχατο σημείο της κρίσης, καθώς και όλα τα επιχειρήματα γιατί το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα είναι καταδικασμένο να αποτύχει.
Μεταξύ άλλων τονίζεται:
• «Η ''μεγάλη'' επιτυχία του προγράμματος ''διάσωσης'' της Τρόικα είναι να έχουμε (στην καλύτερη των περιπτώσεων) το 2020 το ίδιο χρέος που είχαμε το 2009! Στόχος δηλαδή δεν είναι η μείωση του χρέους, αλλά η διαχείριση του με τρόπο που επιβάλλει μεταρρυθμίσεις νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, τονώνει τους σύγχρονους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, ικανοποιεί τους τζογαδόρους του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος και δεν προκαλεί μη-διαχειρίσιμα πιστωτικά γεγονότα (προφανώς η μαζική φυγή καταθέσεων προς την Ελβετία και το Λουξεμβούργο δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός για κάποιους…)»
• Η νεοφιλελεύθερης έμπνευσης προπαγάνδα και ανάγνωση της κρίσης χαρακτηρίζει τους Έλληνες διεφθαρμένους μπαταχτζήδες που ζουν από την γενναιοδωρία της Ευρώπης και των δανειστών. Παρόλα αυτά, το 98% της βοήθειας πάει στους πιστωτές ή μόλις το 1,6% των χρημάτων που λαμβάνει η χώρα από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση στην πραγματική οικονομία. Μέχρι και το 2014 το 98,4% των χορηγηθέντων κεφαλαίων -επίσημων δανείων και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων- θα έχει διατεθεί για υποχρεώσεις προς τους πιστωτές
• Η ανάγκη μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος έχει διπλή διάσταση γιατί χρειάζονται μέτρα που κάνουν το υπάρχον φορολογικό σύστημα πιο δίκαιο, αλλά και μέτρα που διευκολύνουν την είσπραξη εσόδων και την πάταξη των φαινομένων εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Με βάση πρόσφατα (20 Αυγούστου 2013) δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο, τα οποία βασίζονται σε επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι, ενώ στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 6.575 υπεράκτιες (offshore) εταιρίες εκμετάλλευσης ακινήτων μόλις 34 ή το 0,5% εξ αυτών έχουν ελεγχθεί από την εφορία βεβαιώνοντας φοροδιαφυγή της τάξεως των 40.068.758 ευρώ. Επιπλέον, μόλις 965 offshore σε σύνολο 16.580 offshore εταιριών διαφόρων κλάδων που λειτουργούν στην Ελλάδα υποχρεώνονται να υποβάλλουν δήλωση ειδικού φόρου επί των ακινήτων. Οι δε εισπράξεις των σχετικών φόρων ήταν πενιχρές και ανήλθαν σε μόλις 345.201 ευρώ το 2012 από 4,8 εκατομμύρια ευρώ το 2003.
• Το δημόσιο χρέος παραμένει μη-βιώσιμο, ενώ με τις οδηγίες της Τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού σταδιακά σε δημόσιο από ιδιωτικό, διασώζοντας κυρίως γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και κερδοσκοπικά κεφάλαια. Η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών βέβαια χειροτερεύει, καθώς ούτε προέκυψαν νέα έσοδα, αλλά ούτε και η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και συνταξιούχων επιτεύχθηκε. Αντίθετα η δραματική μείωση των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων καθώς και οι σημαντικές περικοπές των δημόσιων και κοινωνικών δαπανών απλώς διευκόλυναν την αποφυγή φορολόγησης των πλουσίων και την προνομιακή μεταχείριση επιμέρους επαγγελματικών ομάδων, όπως οι εφοπλιστές και οι μεγαλοτραπεζίτες. 
• Μέχρι το τέλος του 2013 η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών θα γίνει ασφαλώς πολύ χειρότερη καθώς η φοροδοτική δυνατότητα μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού ή το γνωστό «λίπος» της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη εξαντληθεί και τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει. Η έκθεση Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής (2013) διαπιστώνει μεγάλη υστέρηση εσόδων από την έμμεση φορολογία, τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, τους φόρους κατανάλωσης προϊόντων καπνού και πετρελαιοειδών. Μόνο τα έσοδα από τον παράλογα υψηλό, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, ΦΠΑ μειώθηκαν από 19 δις το 2008 σε 16 δις το 2012. Αντίστοιχα, ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στην αμόλυβδη βενζίνη και στο πετρέλαιο κίνησης έχει ενισχυθεί κατά 87% (+0,31 ευρώ/λίτρο) και 36% (+0,11ευρώ/λίτρο) αντίστοιχα από τις αρχές του 2009 προκαλώντας πτώση της κατανάλωσης κατά 30%-40%
• Χαρακτηριστικά είναι επίσης τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Π.Σ) αναφορικά με τα εισοδήματα που δήλωσαν οι Έλληνες το 2012 με βάση τα εισοδήματα του 2011, όταν η ανεργία ήταν σαφώς χαμηλότερη από ό,τι σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας δήλωσαν το 2012 στην εφορία 1.098.510 άτομα που συνιστούν τη νέα γενιά των νεόπτωχων της κρίσης και των μνημονίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στοιχεία έδειξαν ότι 65.185 φορολογούμενοι ζούσαν με λιγότερα από 3 ευρώ την ημέρα, ενώ εισόδημα το οποίο κυμαίνεται από 1.000 έως 2.000 ευρώ το χρόνο δήλωσαν μόλις 102.984 νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το μέσο δηλωθέν εισόδημα το 2012 μειώθηκε κατά 18,4% σε σχέση με το δηλωθέν εισόδημα του 2011 (από 17.928 ευρώ το 2011 σε 14.640 ευρώ το 2012) ο μέσος φόρος αυξήθηκε σε επίπεδα υψηλότερα από 1.011 ευρώ το 2011 και σε 1.654 ευρώ το 2012
• Σε πρόσφατη ειδική μελέτη του ΔΝΤ (Ιούνιος, 2013) σημειώνεται ότι η πληρωμή των προστίμων για την απασχόληση ανασφάλιστων εργαζόμενων είναι πιο συμφέρουσα σε σύγκριση με την πληρωμή των εισφορών για τους εργαζομένου. Επιπλέον στην έκθεση τονίζεται ότι η επιχείρηση που απασχολεί ανασφάλιστους κατά μέσο όρο ελέγχεται από την Επιθεώρηση Εργασίας μία φορά κάθε 10 χρόνια και, εφόσον εντοπιστεί ανασφάλιστη εργασία, τότε της επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο. Με άλλα λόγια το πρόστιμο είναι σχεδόν οι αποδοχές, οι εισφορές και οι φόροι ενός μήνα ενός εργαζόμενου.
• Οι μνημονιακές πολιτικές κατέστρεψαν όσες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας: Χάνουμε κάθε τρίμηνο σχεδόν 62.000 θέσεις εργασίας συνολικά ή 58.000 θέσεις στον μη αγροτικό τομέα από το 2009. Από το δ’ τρίμηνο του 2008 ως το δ’ τρίμηνο του 2012 η ελληνική οικονομία έχασε 871.000 θέσεις εργασίας ή το 19,1% των συνολικών θέσεων εργασίας. Στον μη αγροτικό τομέα η μείωση των θέσεων εργασίας έφθασε τις 840.000 θέσεις ή στο 20,8% των συνολικών θέσεων εργασίας. Σε περίπτωση που η ελληνική οικονομία ανακτούσε την προ-ύφεσης δυναμική αύξησης της απασχόλησης θα χρειαζόταν 14 ως 15 χρόνια για να φθάσει σε επίπεδο απασχόλησης ίσο με εκείνο του δ’ τρίμηνου του 2008. Σε περίπτωση που ανακτούσε το ρυθμό αύξησης της απασχόλησης ίσο με εκείνο της μακροχρόνιας τάσης αύξησης της απασχόλησης από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 (42.000 θέσεις το χρόνο) το διάστημα αποκατάστασης του επιπέδου απασχόλησης θα έφθανε τα 20 με 21 έτη (Dedousopoulos, 2013).
• Παρατηρείται δημογραφική κρίση και για πρώτη φορά από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 αυξήθηκε η παιδική θνησιμότητα και σημειώνεται πτώση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 3% από το 2010. Από το 2009 και μετά καταγράφεται πτώση των γεννήσεων 10,13% από το 2009 στο 2011 (2009: 10,45 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, 2010: 10,15 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, 2011: 9,39 γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους). Παράλληλα από το 2008 και μετά παρουσιάστηκε αύξηση των γεννήσεων νεκρών εμβρύων 21,15% από το 2008 στο 2011 (2008: 3,31 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2009: 4,28 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2010: 4,36 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα, 2011: 4,01 γεννήσεις νεκρών ανά 1.000 ζώντα).
• Σύμφωνα με την Κομισιόν, ήδη από το 2011, 500.000 νοικοκυριά στην Ελλάδα δεν είχαν εισόδημα. Το σχετικό ποσοστό του πληθυσμού που διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς εισόδημα παρουσιάζει συνεχή αύξηση δεδομένης της συνεχούς αύξησης της ανεργίας και της συνέχισης των πολιτικών οικονομικής ύφεσης. Δραματική επίσης αύξηση παρουσιάζει το ποσοστό των εργαζόμενων-φτωχών (διαθέσιμο εισόδημα κάτω του ορίου φτώχειας, δηλαδή λιγότερο εισόδημα από το 60% του μέσου ετήσιου εισοδήματος μετά τη χορήγηση επιδοματικών παροχών).
• Οι καταγεγραμμένες αυτοκτονίες, πολλές εκ των οποίων συνδέονται και με οικονομικά προβλήματα, παρουσιάζουν αύξηση κατά 40% από το 2009.
• Ο αριθμός των αστέγων παρουσιάζει αλματώδη αύξηση και υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 πολίτες είναι ανέστιοι. Αξίζει να τονιστεί ότι ο όρος του άστεγου ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο για πρώτη φορά το 2012 με το γνωστό «πολυνομοσχέδιο Λοβέρδου» (Ν.4052/ 2012) διαχωρίζοντας τους άστεγους σε νόμιμους και παράνομους γιατί προφανώς το δικαίωμα της στέγασης αφορά αποκλειστικά τους Έλληνες υπηκόους.
- See more at: http://left.gr/news/i-mayri-vivlos-toy-mnimonioy#sthash.OKWbfysp.dpuf

Deutsche Welle: Τσίπρας και Ρεν συμφώνησαν ότι διαφωνούν

«Έχουμε δύο δρόμους μπροστά μας: ή ο δρόμος της επιμονής στο λάθος που θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ή η αποδοχή του λάθος από αυτούς που το διέπραξαν και αλλαγή πολιτικής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Deutsche Welle

Ήταν η πρώτη συνάντηση δύο ανδρών με διαμετρικά αντίθετες πεποιθήσεις: από τη μία πλευρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που καυτηριάζει την πολιτική της τρόικας και του μνημονίου και αναμένεται να ανακηρυχθεί υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για το αξίωμα του προέδρου της Κομισιόν και από την άλλη πλευρά ο Φινλανδός Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, ο οποίος υπεραμύνεται της πολιτικής λιτότητας και επιθυμεί να θέσει και εκείνος υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν με την πολιτική ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων.
Απαντώντας σε ερώτηση της Deutsche Welle, εάν ανέβηκαν οι τόνοι στη συνάντηση δύο ανδρών με διαμετρικά αντίθετες απόψεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Όχι, οι τόνοι ήταν χαμηλοί, αλλά τα πολιτικά μημύματα απολύτως σαφή. Έγινε ένας πολιτισμένος διάλογος. Όμως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε μία ανθρωπιστική κρίση και κάποιοι έχουν την ευθύνη γι΄ αυτήν την ανθρωπιστική κρίση. Δεν μπορεί να καθόμαστε και να την παρατηρούμε. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα δώσουν διέξοδο. Αυτός ήταν ο χαρακτήρας της συζήτησής μας και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από την πλευρά μας».
Όπως έκανε και στις άλλες συναντήσεις που είχε κατά την επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας επέδωσε στον Όλι Ρεν την αποκαλούμενη «μαύρη βίβλο του μνημονίου». Πρόκειται για ένα υπόμνημα 75 σελίδων, το οποίο συνοψίζει τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας με πίνακες, στοιχεία και αναλυτική βιβλιογραφία. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το κλίμα στην Ευρώπη έχει αλλάξει και είναι πιο δεκτικό για τα ελληνικά επιχειρήματα, καθώς είναι εμφανής πλέον η αποτυχία του προγράμματος λιτότητας.
«Το πρόγραμμα έχει αποτύχει, δεν πιάνει κανένα στόχο, ούτε κοινωνικό -εκεί έχουμε πλήρη διάλυση- ούτε οικονομικό στόχο και αν συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα θα βρεθούμε σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα. Τα μαθηματικά και η στατιστική δεν μπορούν να διαψευστούν από κανέναν, συνεπώς έχουμε δύο δρόμους μπροστά μας: ή ο δρόμος της επιμονής στο λάθος που θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ή η αποδοχή του λάθος από αυτούς που το διέπραξαν και αλλαγή πολιτικής» δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην Deutsche Welle.
Είναι γνωστό ότι ο Όλι Ρεν εξακολουθεί να ανήκει στους θιασώτες του προγράμματος προσαρμογής. Μιλώντας πρόσφατα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωνε ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη είναι απαραίτητες και μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι θα συνεχιστούν, καθώς, κατά την άποψή του, «τα κράτη-μέλη δεν έχουν ακόμη επαρκή κίνητρα για να συνεχίσουν μία πολιτική που βελτιώνει την ανταγωνιστικότητά τους».
Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών. Mία συνάντηση που δεν θα ήταν αυτονόητη πριν από λίγα χρόνια. Άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέπτονταν την Ελλάδα και «δεν προλάβαιναν» ή «δεν κατάφερναν» να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα. «Σημαίνει αυτό ότι τώρα αλλάζει το κλίμα απέναντί του;» ρωτάμε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
«Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί στην Ευρώπη τη φωνή της λογικής» λέει ο Αλέξης Τσίπρας. «Τη φωνή του παραλόγου την εκπροσωπούν αυτοί που ασκούν αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Και όσο περνάει ο καιρός η φωνή της λογικής εδραιώνεται. Το δυστύχημα είναι ότι όσο περνάει ο καιρός εδραιώνεται και η κοινωνική καταστροφή στον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα στην Ελλάδα κι αυτό πρέπει άμεσα να σταματήσει».
«Κόκκινες γραμμές» και «καλό κουράγιο»
Στην επισήμανση του Όλι Ρεν ότι δεν αποκλείεται και ο ίδιος να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα χαιρόταν να ανταλλάξουν απόψεις και επιχειρήματα για το μέλλον της Ευρώπης σε ένα προεκλογικό ντιμπέιτ. Απο αυτήν την άποψη η συνάντηση του Στρασβούργου είχε και μία προεκλογική απόχρωση ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.
Μάλιστα, σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «κοκκινες γραμμές» που βάζει η ελληνική κοινωνία στην πολιτική λιτότητας με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, ενώ υπενθύμισε και την περίφημη ρήση «Καλό κουράγιο» που είχε απευθύνει παλαιότερα ο Όλι Ρεν στην Αθήνα, αλλάζοντας ωστόσο τα συμφραζόμενά της.
«Αυτές τις κόκκινες γραμμές, εξήγησα στον Επίτροπο, τις βάζει η κοινωνία, όχι η κυβέρνηση Σαμαρά. Και αν τις υπερβούν, τότε του εξήγησα ότι η φράση που μας είπε πριν από τρία χρόνια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το ʽΚαλό κουράγιο᾽ θα είναι μια φράση χρήσιμη και για τον ίδιο και για την ΕΕ στο σύνολό της» ανέφερε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
- See more at: http://left.gr/news/deutsche-welle-tsipras-kai-ren-symfonisan-oti-diafonoyn#sthash.AlUITYpZ.dpuf

Ποιοι κρύβονται πίσω από την «Εξέγερση των Ουκρανών»; – Ποιος ο ρόλος της CIA της τουρκικής MIT και των Τατάρων;...

ΟΤΑΝ ΜΙΑ "ΕΞΕΓΕΡΣΗ" ΑΠΟΣΚΟΠΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΡΗΞΗ ΜΠΟΧΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ


Πως εξηγείται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, που οι λαοί της νότιας τουλάχιστον Ευρώπης λιμοκτονούν,οι Ουκρανοί να «θέλουν» να γίνουν ένα ακόμα γρανάζι στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA, η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και το ταταρικό στοιχείο που βρίσκεται στην Τουρκία, στην Κριμαία και στην περιοχή του Καζάν ανατολικά της Ουκρανίας, φέρονται σαν οι βασικοί υποκινητές των διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Οι ταραχές αυτές χαρακτηρίστηκαν από την Μόσχα σαν ανοιχτή ξενοκίνητη...
απόπειρα ανατροπής της νόμιμης ουκρανικής κυβέρνησης μετά την άρνηση της να υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την «οικονομική δικτατορία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Τις αποκαλύψεις αυτές τις κάνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, η οποία επικαλείται πληροφορίες και μαρτυρίες της έγκυρης γαλλικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδα, Egalite et Reconciliation, της ρωσικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, Svobodnaya Pressa, καθώς και του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας, Kırım Haber Ajansı. Δηλαδή οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες από τέσσερεις διαφορετικές πηγές πληροφοριών και ειδήσεων γεγονός που τις καθιστά αυτομάτως μη αμφισβητούμενες.  

Σύμφωνα με τις πραγματικά εντυπωσιακές αυτές αποκαλύψεις αλλά και την ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας στην Τουρκία, Liana Menumerova, από τις 26 Νοεμβρίου είχε σημάνει «συναγερμός» και είχε αρχίσει μεγάλη κινητοποίηση των Τατάρων και των ταταρικών οργανώσεων που βρίσκονται στην Τουρκία και ιδιαίτερα κυρίως στην Κωνσταντινούπολη.  

Από τότε είχε αρχίσει μέσω του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης η αποστολή Τατάρων στην Ουκρανία για να προετοιμάσουν το έδαφος για σκληρές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Μάλιστα για την εγκυρότητα αυτής της αποκάλυψης η ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας επικαλείται και την ομολογία του Τατάρου βουλευτή της Κριμαίας, Alim Velliulah ο οποίος έχει γράψει εκείνες τις μέρες από την Σεβαστούπολη στο face book ότι προετοιμάζονται μαζικές διαδηλώσεις και ταραχές σαν αντίδραση στην επικείμενη άρνηση της ουκρανικής κυβέρνησης ουσιαστικά να παραδώσει την χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Η ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε να υπογράψει το πρωτόκολλο σύνδεσης Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλογιζόμενη τις βαριές συνέπειες και το μεγάλο κόστος που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη όπως το προανήγγειλε και η Μόσχα, (ενεργειακό εμπάργκο και διακοπή των εισαγωγών από την Ρωσία των ουκρανικών προϊόντων) και οι οποίες θα έπλητταν καίρια την ουκρανική οικονομία βυθίζοντας την χώρα στο χάος εξαθλιώνοντας μεγάλες μάζες του ουκρανικού πληθυσμού κυρίως στην ανατολική Ουκρανία που έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Το όλο θέμα όμως εκτός από την οικονομική του διάσταση έχει και βαθιές γεωστρατηγικές προεκτάσεις. 

Είναι γνωστό πως οι Τάταροι που υποκινούνται από την Άγκυρα και με την βοήθεια των Αμερικανών και των δυτικοευρωπαίων εδώ και καιρό επιδιώκουν να προκαλέσουν μεγάλες ταραχές για να βρουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε απόσχιση από την Ουκρανία και να κηρύξουν την αυτονομία τους σε μια περιοχή μεγάλης γεωστρατηγικης σημασίας που στη συνέχεια θα γίνονταν δορυφόρος της Δύσης. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο γιατί δεν υπολόγισαν την έντονη ρωσική αντίδραση που θα έβαζε φραγμό σε όλα αυτά τα σχέδια. Εντυπωσιακό είναι επίσης το στοιχείο που αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα ότι οι ίδιες οι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις που στηρίζει η Τουρκία για να πολεμούν το καθεστώς Άσανντ στην Συρία, οι ίδιες πρωτοστατούν και στην πρόκληση, μέσω του μουσουλμανικού ταταρικού στοιχείου των ταραχών και της επιχείρησης αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας. Μάλιστα το σύνθημα τους σύμφωνα με την Aydınlık, είναι, «Dün Şam bugün Kiev’e», δηλαδή, «Χτες Δαμασκός σήμερα στο Κίεβο». 

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως για άλλη μια φορά η κατεχόμενη από μια γερμανόφωνη οικονομική δικτατορία, Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να επεκτείνει μέσω εξτρεμιστικών ισλαμιστικών παράνομων ομάδων υποκινούμενες από την πρόθυμη Τουρκία του Ερντογάν και με την βοήθεια ακόμα και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, την στυγνή κατοχική επικυριαρχία της σε βάρος και άλλων λαών. Άλλωστε την πικρή εμπειρία αυτής της κατοχής την έχουμε ήδη γευτεί με τον χειρότερο τρόπο εδώ στην Ελλάδα. Μόνο που όπως φαίνεται η Ουκρανία δεν είναι Ελλάδα και εκεί οι Ρώσοι δείχνουν να μην αστειεύονται προειδοποιώντας με αυστηρό τρόπο τους Ευρωπαίους και τους «άλλους» να μην ανακατεύονται στα δικά τους χωράφια. Εμείς άραγε πότε θα ξυπνήσουμε να διώξουμε αυτή την στυγνή κατοχή της χώρας μας; 

Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΣΚΥΒΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ


Όλη η πολιτική ζωή, έχει καταντήσει πιά ένας συρφετός αλληλοεκβιαζόμενων υπολόγων και οιονεί υποδίκων.. ..που σαν κοινοί εγκληματίες, σαν μαφιόζοι εκβιάζουν και εκβιάζονται, στηρίζουν και στηρίζονται στην ''ομερτά'', στο ψέμα, στη συγκάλυψη...

Ο αντιπρόεδρος προς τον ''πρωθυπουργό'': ''Αν με παραπέμψεις για τα υποβρύχια, πέφτετε!''. 
Και λίγο πιό παλιά: ''Αν με παραπέμψεις για την λίστα Λαγκάρντ, πέφτετε!'' 

Ο ''πρωθυπουργός'' προς τους βουλευτές του: ''Αν δεν ψηφίσετε τα νομοσχέδια και τα μνημόνια, πέφτουμε και πάμε σε εκλογές!''. 
Εκεί στο ΠαΣοΚ, εκβιάζονται μεταξύ τους για να μη βγάλουν οι ίδιοι τα άπλυτά τους στην φόρα.. 
Η κυβέρνηση εκβιάζει τον λαό: ''Πληρώστε ό,τι σας διατάζουμε, γιατί θα σας κατάσχουμε τις περιουσίες, θα σας στείλουμε φυλακή!''. 

Στα κανάλια, δημοσιογράφοι και πολιτικοί μαζί εκβιάζουν ψυχολογικά...
όλους μας να αποδεχτούμε τους όρους των τοκογλύφων-δανειστών, για να... μη μας ''πετάξουν έξω από την Ε.Ε.'' και μετά δεν θα έχουμε τρόφιμα, φάρμακα, πετρέλαιο!! 

Όλη η πολιτική ζωή, έχει καταντήσει πιά ένας συρφετός αλληλοεκβιαζόμενων υπολόγων και οιονεί υποδίκων.. ..που σαν κοινοί εγκληματίες, σαν μαφιόζοι εκβιάζουν και εκβιάζονται, στηρίζουν και στηρίζονται στην ''ομερτά'', στο ψέμα, στη συγκάλυψη! 

Απαιτούν όμως τον σεβασμό απ' τους πολίτες, τους πιάνει ''ιερό μένος'', αν ακούσουν κάτι περί προδοσίας και δοσιλογισμού, ..απαιτούν νομιμοφροσύνη προς τους εξαναγκαστικούς νόμους που τους ορίζουν οι οικονομικοί κατακτητές, και ψηφίζονται στην Βουλή με απειλές και με τον βούρδουλα! 

Αυτή είναι η ''αποτελεσματική πολιτική'' τους, για την οποία περηφανεύονται! 
Αυτή είναι η ''υπερήφανη Ελλάδα'' που οραματίζονται! Η Ελλάδα που θα ''χαίρει της εμπιστοσύνης και του σεβασμού της διεθνούς κοινότητας!'' 

Θεωρούν τους εαυτούς τους ''κυρίους'' και ''τρανούς'' και προπαντός αξιοσέβαστους! Ενώ πρόκειται για ένα μάτσο σκύβαλα, για την κόπρο του Αυγεία, για σιχαμερά ανθρωπάρια, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ! ΑΠΛΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ! Αυτό είναι! 

Εκβιαστές που κατάντησαν την χώρα μιά γιάφκα μαφιόζων, ..και αποσκοπούν να καταστήσουν και τους πολίτες συνένοχους, με την σιωπή τους.. Δεν είναι όμως ο λαός συνένοχος. Ο λαός καταλαβαίνει πιά και κρίνει. Και θα επιδιώξει να στείλει στις φυλακές όσους πρέπει να στείλει! Όταν βέβαια αποκατασταθεί το Σύνταγμα και η νομιμότητα στην χώρα...

ΒΟΜΒΑ Χ. ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ: ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ανάρτηση από"iskra"

Εκτύπωση

pissaridisΩς βόμβα έπεσε η είδηση ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης και επικεφαλής του οικονομικού Συμβουλίου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν.Αναστασιάδη, αποσύρει τη στήριξή του στο ευρώ, δηλώνοντας ότι έχει «δημιουργήσει μια χαμένη γενιά» ανέργων νέων, και θα πρέπει να διαλυθεί.

Όπως αναφέρει η Telegraph, επικαλούμενη την Daily Mail, ο Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης ήταν βασικός υποστηρικτής του ενιαίου νομίσματος, αλλά σήμερα θα κατηγορήσει το ευρώ ότι «διχάζει την Ευρώπη» και θα δηλώσει ότι χρειάζεται δουλειά για να «αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ευρώ στις διεθνείς αγορές» και η «εμπιστοσύνη που είχαν κάποτε μεταξύ τους τα κράτη της Ευρώπης».
Σε ομιλία του στο London School of Economics, όπου διδάσκει, ο Καθηγητής Πισσαρίδης αναμένεται να δηλώσει (όπως αναφέρει η Telegraph): Το ευρώ θα πρέπει είτε να διαλυθεί με έναν ελεγχόμενο τρόπο ή τα κύρια μέλη του θα πρέπει να κάνουν τα αναγκαία το συντομότερο δυνατό, ώστε να το καταστήσουν φιλικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση.
«Δεν θα πάμε πουθενά εάν συνεχίσουμε με την τρέχουσα γραμμή μιας ad-hoc χάραξης πολιτικής και με ασυνεπείς πολιτικές ελάφρυνσης χρέους. Οι τακτικές που εφαρμόζονται τώρα για να σταθεροποιηθεί το ευρώ κοστίζουν στην Ευρώπη θέσεις εργασίας και δημιουργούν μια χαμένη γενιά μορφωμένων νέων ανθρώπων. Δεν είναι αυτό που μας υποσχέθηκαν οι ιδρυτικοί πατέρες».
Η Telegraph επισημαίνει ότι ορισμένοι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η Ευρώπη δεν μπορεί να εφαρμόσει τις πολιτικές που χρειάζονται για να τονώσουν την ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίες, εξαιτίας των μεγάλων διαφορών στις οικονομίες σε όλη την περιοχή.
Οι Γερμανοί φορολογούμενοι είναι απρόθυμοι να πληρώνουν για να βοηθούν οικονομίες όπως της Ελλάδας ή της Ισπανίας, ενώ ακόμη και η Γαλλία αντιμετωπίζει τώρα χρηματοπιστωτική κρίση.
Εξηγώντας γιατί είχε εργαστεί σκληρά για να πείσει την Κύπρο να ενταχθεί στη νομισματική ένωση το 2008, ο Καθηγητής Πισσαρίδης αναμένεται να δηλώσει ότι «ξεγελάστηκαΤότετο ευρώ φαινόταν τέλεια ιδέαΑλλά τώρα γύρισε μπούμερανγκ. Συγκρατεί την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διχάζει την Ευρώπη. Η τωρινή κατάσταση δεν μπορεί να στηριχτεί».

ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

ανάρτηση από "iskra"

Εκτύπωση
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜ/ΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΔΩ
Κατατέθηκε την Πέμπτη (12/12) το βράδυ στη Βουλή, προκειμένου να ψηφισθεί και να μονιμοποιηθεί με υπερεπείγουσες αντιδημοκρατικές διαδικασίες ο ακραία αντισυνταγματικός και άδικος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ο οποίος οδηγεί στησταδιακή δήμευση τηςμικρομεσαίας ιδιοκτησίας, ενώ θα εξουθενώσει πλήρως τα φτωχά νοικοκυριά, τα οποία σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα το 2014 από το 2013 δεν θα μπορούν να πληρώσουν το φόρο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, ο λεγόμενος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΦΙΑ) προβλέπεται, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, να συγκεντρώσει μεγαλύτερα έσοδα από τους πολίτες σε σχέση με τονπροηγούμενο ΕΕΤΑ. Συγκεκριμένα, από τον ΕΦΙΑ αναμένεται να συγκεντρωθούν 2,65 δισ. έναντι 2,48 δισ. που εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθούν από τον ΕΕΤΑ το 2013.
Εντός μιας δεκαετίας προβλέπεται, σε συνθήκες ύφεσης και κατάρρευσης των τιμών των ακινήτων, τα ακίνητα περίπου να έχουν ξαναπληρωθεί από τους ιδιοκτήτες τουςιδιαίτερα τα οικόπεδα!
Φόρο από 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για τα σπίτια, από 3 έως 9.000 ευρώ το στρέμμα για τα οικόπεδα1 ευρώ το στρέμμα για τα αγροτεμάχια αλλά και καπέλο συμπληρωματικού φόρου με αφορολόγητο 300.000 ευρώ και συντελεστές που ξεκινούν από 0,1 έως και φτάνουν το 1% επιβάλλει το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων που κατατέθηκε, μετά από αρκετές αναβολές, στη Βουλή.
Στο νομοσχέδιο έχει περιληφθεί πλήθος πρόσθετων φορολογικών διατάξεων, από την επιβολή έκτακτης εισφοράς από την πλευρά των πλοιοκτητών ύψους 500 εκατ. ευρώ την ερχόμενη τριετία, έως την παράταση των κινήτρων απόσυρσης για ένα ακόμα έτος, τη μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων στο 3%, μειώσεις φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους νησιών αλλά και την απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων για όσους πραγματοποιούν συναλλαγές στο ΧΑ.
Συγκεκριμένα, στις διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:
· Μείωση φόρου μεταβίβασης στο 3%
· Τριπλός φόρος σε πλοιοκτήτες. Για τα έτη 2014-2016 θα καταβληθεί έκτακτη παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ίση με το διπλάσιο του τελικού φόρου που βεβαιώθηκε την προηγούμενη χρονιά για κάθε πλοίο. Το ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι θα εισπράξει για τα επόμενα τρία έτη 90-100 εκατ. ευρώ ετησίως επιπλέον των ποσών που θα εισπραχθούν από τους φόρους πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία του ν. 27/1975 σε αυτή την τριετία. Συνολικά τα έσοδα από φόρους πλοίων εκτιμώνται σε 500 εκατ. ευρώ.
· Παρατείνονται τα κίνητρα για απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων έως τις 20 Δεκεμβρίου 2014
· Άρθρο 22. Αυξάνεται από 25.000 σε 37.500 ευρώ το κλιμάκιο εισοδήματος στο οποίο επιβάλλεται συντελεστής φόρου εισοδήματος 22% στη νέα κλίμακα, προκειμένου για φορολογούμενους που κατοικούν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Η διάταξη αυτή θα ισχύσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.
· Εξαιρούνται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές σε μετοχές, κρατικά ή εταιρικά ομόλογα, μερίδια προσωπικών εταιρειών αλλά και παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα. Η απαλλαγή αφορά σε τίτλους που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά ή ομόλογα που εκδίδονται από εισηγμένες εταιρείες καθώς και για κρατικά ομόλογα εκτός από τις περιπτώσεις όπου ο φορολογούμενος ασχολείται κατ΄επάγγελμα με τις παραπάνω συναλλαγές και οι οποίες καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
· Εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων, κατά το χρόνο πραγματοποίησής τους, οιδαπάνες επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας προσαυξημένες κατά 30%.
Ο ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Εκτός από το βασικό φόρο ιδιοκτησίας, από το 2014 και κάθε χρόνο, όλοι οι ιδιοκτήτες πάσης φύσεως ακινήτων – πλην αγροτεμαχίων- θα πληρώνουν και συμπληρωματικό φόρο, στα πρότυπα του ΦΑΠ, εφόσον η αξία της ακίνητης περιουσίας τους, υπερβαίνει, σε όρους ξεπερασμένων αντικειμενικών αξιών, τα 300.000 ευρώ.
Για τους οικοπεδούχους, ο λογαριασμός είναι βαρύς καθώς μέχρι σήμερα εξαιρούνταν από το χαράτσι.
Για τους αγρότες ο τελικός λογαριασμός παρά την εξαίρεση των αγροτικών κτισμάτων από το φόρο αλλά και τη μείωση του βασικού φόρου στο 1 ευρώ το στρέμμα, οι επιβαρύνσεις δεν είναι καθόλου αμελητέες,
Στην τσιμπίδα του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, με διαφορετική ονομασία, θα συνεχίσουν να πιάνονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων αντικειμενικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ που ισχύει τα τελευταία χρόνια, με αφορολόγητο όριο τα 200.000 ευρώ αλλάζει όνομα και βαφτίζεται «συμπληρωματικός φόρος», προκειμένου όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών να υπάρξει "δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών".
Η κλίμακα του συμπληρωματικού φόρου, ξεκινά με συντελεστές 0,1% για τα πρώτα 100.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ και 0,2% για τα επόμενα 100.000 ευρώ. Ο ανώτερος συντελεστής αγγίζει τελικά το 1% αλλά επιβάλλεται για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Έτσι, φορολογούμενος με συνολική ακίνητη περιουσία 400.000 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με ΦΑΠ 100 ευρώ όταν με βάση την ισχύουσα φέτος κλίμακα καλείται να πληρώσει 200 ευρώ.
Στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου, έχουν ενσωματωθεί διορθώσεις σχετικά με τη φορολογική μεταχείριση σε γιαπιάακίνητα υπό απαλλοτρίωση και διατηρητέα, ενώ αλλάζουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που φθάνουν , υπό αυστηρές προϋποθέσεις, όμως, ως την πλήρη απαλλαγή για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΣ
Οικογενειακό εισόδημα έως 9.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία με επιφάνεια κτισμάτων έως 150 τ.μ συνθέτουν το διαβατήριο για τη μείωση του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων στο μισό ενώ πλήρης απαλλαγή προβλέπεται για τρίτεκνουςπολύτεκνους και άτομα με αναπηρίαάνω του 80% που καλύπτουν επίσης τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ο φόρος θα εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 1,5%, είτε σε μηνιαίες δόσεις έως το τέλος κάθε έτους, με έναρξη πληρωμής των δόσεων τον επόμενο μήνα από την εκκαθάριση. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τα 10 ευρώ.
Τα κριτήρια μείωσης ή πλήρους απαλλαγής από τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων αφορούν σε φορολογούμενους, οι οποίοι βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία πληρωμής του φόρου. Το εισοδηματικό όριο βρίσκεται στα 9.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ισχύει το δρακόντιο κριτήριο να μην έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ο φορολογούμενος ή τα μέλη της οικογένειάς του.
Στη νέα του μορφή το άρθρο 7 για τη «χορήγηση εκπτώσεων και αναστολή πληρωμής φόρου» προβλέπει ότι: Με πράξη της Φορολογικής Διοίκησης χορηγείται έκπτωση 50% στο φορολογούμενο, την σύζυγο και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του επί του ΕΝ.Φ.Ι.Α που βεβαιώθηκε στα παραπάνω πρόσωπα, αν διαπιστώνεται οικονομική αδυναμία πληρωμής της συνολικής οφειλής για το οικείο έτος, χωρίς να διευκρινίζεται, ωστόσο, με σαφήνεια ο τρόπος της διαπίστωσης.
Η έκπτωση χορηγείται για τον οφειλόμενο ΕΝ.Φ.Ι.Α κάθε έτους, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
- Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγουμένου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις 9.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τον /την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος
- Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα, ο υπόχρεος φορολογίας εισοδήματος, ο/η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του (λαμβανομένου υπόψη του ποσοστού συνιδιοκτησίας) δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ .
- Ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Προκειμένου για τρίτεκνους ή πολύτεκνους ή για άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω, προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μόνο εφόσον πληρούνται σωρευτικά και τα παραπάνω κριτήρια!!!
Η ΠΛΗΡΩΜΗ
Μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων θα προκύπτει ανάλογα με το χρόνο έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής αλλά και έκπτωση 1,5% επί του οφειλόμενου φόρου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, προβλέπει το νομοσχέδιο.
Ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, καθεμιά από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δέκα ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου και η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
Τέλος με τις διατάξεις του νομοσχεδίου μπαίνει φρένο στις μεταβιβάσεις ακινήτων (!!!) αν προηγουμένως δεν έχει εξοφληθεί ο ΕΝΦΙΑ. Προβλέπεται ότι είναι αυτοδικαίως άκυρη κάθε συμβολαιογραφική πράξη, αν δεν μνημονεύεται και δεν επισυνάπτεται από το συμβολαιογράφο στο συμβόλαιο που συντάσσει, πιστοποιητικό της Φορολογικής Διοίκησης, από το οποίο να προκύπτει ότι είτε έχει εξοφληθεί ο φόρος, είτε έχει υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής , είτε έχει υπάρξει νόμιμη απαλλαγή.
Η κλίμακα για τα σπίτια
Τιμή Ζώνης
Φ.Ζ.
Βασικός Φόρος (Β.Φ.)
(€/μ2)
(€/μ2)
0
-
500
1
2,00
501
-
750
2
2,80
751
-
1.000
3
2,90
1.001
-
1.500
4
3,70
1.501
-
2.000
5
4,50
2.001
-
2.500
6
6,00
2.501
-
3.000
7
7,60
3.001
-
3.500
8
9,20
3.501
-
4.000
9
9,50
4.001
-
4.500
10
11,10
4.501
-
5.000
11
11,30
5.001
+

12
13,00








Και οι συντελεστές...
Παλαιότητας Κτίσματος
Παλαιότητα
Συντελεστής
Παλαιότητας
Κτίσματος
(Σ.Π.Κ.)
26 έτη και άνω
1,00
20 έως 25 έτη
1,05
15 έως και 19 έτη
1,10
10 έως και 14 έτη
1,15
5 έως και 9 έτη
1,20
Μέχρι και 4 έτη
1,25

Για τα κτίρια που ανεγέρθηκαν προ του 1930 εφαρμόζεται  συντελεστής παλαιότητας 0,8, ενώ για τα κτίρια με παλαιότητα άνω των εκατό (100) ετών εφαρμόζεται  συντελεστής παλαιότητας 0,60.
Συντελεστής Ορόφου
Όροφος
Συντελεστής Ορόφου
(Σ.Ο.)


Υπόγειο
0,98

Ισόγειο και 1ος
1,00

2ος και 3ος
1,01

4ος και 5ος
1,02

6ος και άνω
1,03

Σε περίπτωση που το κτίσμα εκτείνεται σε περισσότερους από έναν ορόφους, ως Συντελεστής Ορόφου λαμβάνεται εκείνος του υψηλότερου ορόφου.

Συντελεστής Ορόφου δεν εφαρμόζεται στα ειδικά κτίρια και τις μονοκατοικίες. Προκειμένου για μονοκατοικία, εφαρμόζεται Συντελεστής Μονοκατοικίας (Σ.Μ.), ο οποίος ορίζεται σε 1,02.

Συντελεστής Πρόσοψης (Σ.Π.), ο οποίος ορίζεται σε 1 για μηδενικό αριθμό προσόψεων, 1,01 για κτίρια με μία πρόσοψη και 1,02 για κτίρια με δύο ή περισσότερες προσόψεις. Ο συντελεστής πρόσοψης δεν εφαρμόζεται στους βοηθητικούς χώρους και στα ειδικά κτίρια. 

Συντελεστής Βοηθητικών Χώρων (Σ.Β.Χ.), ο οποίος ορίζεται σε 0,1.

Συντελεστής Ημιτελών Κτισμάτων (Σ.Η.Κ.), ο οποίος ορίζεται σε 0,4

Συντελεστής Ειδικών Κτιρίων (Σ.Ε.Κ.), ο οποίος ορίζεται σε 0,5. Για τα ειδικά κτίρια αγροτικής χρήσης, ο συντελεστής ειδικών κτιρίων και ο συντελεστής βοηθητικών χώρων ορίζεται σε μηδέν (0).
Ο τελικός υπολογισμός
Φόρος = Επιφάνεια κτίσματος (μ2) x ΒΦ x ΣΠΚ x ΣΟ ή ΣΜ x ΣΠ  x ΣΒΧ (όπου εφαρμόζεται ) x ΣΗΚ (όπου εφαρμόζεται).

Η κλίμακα φόρου για τα οικόπεδα
Μοναδιαία αξία (€/μ2)
Φ.Ζ.
Συντελεστής φόρου
(€/μ2)
0,01
-
2,00
01
0,003
2,01
-
4,00
02
0,006
4,01
-
6,00
03
0,010
6,01
-
10,00
04
0,015
10,01
-
14,00
05
0,023
14,01
-
20,00
06
0,030
20,01
-
50,00
07
0,060
50,01
-
75,00
08
0,120
75,01
-
100,00
09
0,150
100,01
-
150,00
10
0,200
150,01
-
200,00
11
0,300
200,01
-
300,00
12
0,450
300,01
-
400,00
13
0,600
400,01
-
500,00
14
0,800
500,01
-
600,00
15
1,000
600,01
-
700,00
16
1,300
700,01
-
800,00
17
1,500
800,01
-
900,00
18
1,700
900,01
-
1.000,00
19
1,900
1.000,01
-
1.500,00
20
2,500
1.500,01
-
2.000,00
21
3,000
2.000,01
-
3.000,00
22
4,000
3.000,01
-
4.000,00
23
6,000
4.000,01
-
5.000,00
24
7,500
5.000,01
+

25
9,000
Και οι συντελεστές
Πρόσοψης
1,00 για πρόσοψη σε μια μόνο οδό,
1,08 για προσόψεις σε δύο ή περισσότερες οδούς ή σε οδό και πλατεία και
0,80, αν δεν υπάρχει πρόσοψη σε οδό.
Ο υπολογισμός: Φόρος = Επιφάνεια οικοπέδου (μ2) x ΣΦ.
Αγροτεμάχια
Ο  κύριος φόρος του ΕΝ.Φ.Ι.Α. προκύπτει από το Βασικό Συντελεστή Φορολογίας που καθορίζεται σε 0,001 του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (1 ευρώ ανά στρέμμα) με την εφαρμογή των συντελεστών θέσης, χρήσης, άρδευσης, απαλλοτρίωσης και του συντελεστή ύπαρξης κατοικίας, κατά περίπτωση.
Και οι συντελεστές...
Συντελεστής Θέσης
Αρχική Βασική Αξία (Α.Β.Α.)
(€/μ2)
Συντελεστής Θέσης
(ΣΘ.)
0,1
-
0,49
1,0
0,5
-
0,99
1,1
1
-
1,99
1,2
2
-
2,99
1,3
3
-
4,99
1,5
5
-
6,99
1,7
7
-
9,99
2,0
10
-
14,99
2,3
15
-
19,99
2,5
20
+

3,0
Συντελεστής Χρήσης (Σ.Χ.)
Χρήση γηπέδου
Συντελεστής  Χρήσης (ΣΧ)
Δάσος ή δασική έκταση
0,1
Βοσκότοπος
0,5
Καλλιέργειες (μονοετείς ή δενδροκαλλιέργειες)
2,0
Μεταλλείο - Λατομείο
5,0
Υπαίθρια Έκθεση/Χώροι  στάθμευσης αυτοκινήτων και αναψυχής
8,0
Συντελεστής Άρδευσης (ΣΑρ), ο οποίος ορίζεται σε 1,1.

Συντελεστής Απαλλοτρίωσης, (Σ.Απ.)., ο οποίος ορίζεται σε 0,75.

Συντελεστής Κατοικίας (Σ.Κ.), ο οποίος ορίζεται ίσος με 5, αν υπάρχει κατοικία εντός του γηπέδου.
Ο υπολογισμός:  Φόρος = Επιφάνεια γηπέδου (μ2) x ΒΣΦ x  ΣΘ x ΣΧ x ΣΑρ  x ΣΑπ (όπου εφαρμόζεται) x ΣΚ (όπου εφαρμόζεται).
Η κλίμακα του συμπληρωματικού φόρου (ΦΑΠ)
ΚΛΙΜΑΚΙΟ (€)
Συντελεστής
0,01
-
300.000
0,0%
300.000,01
-
400.000
0,1%
400.000,01
-
500.000
0,2%
500.000,01
-
600.000
0,3%
600.000,01
-
700.000
0,6%
700.000,01
-
800.000
0,7%
800.000,01
-
900.000
0,8%
900.000,01
-
1.000.000
0,9%
Υπερβάλλον


1,0%