ΠΟΥΤΙΝ: H ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗ Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ



1414841228untitled

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά 
Mιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης του Valdai  Club στο Σότσι, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin κατηγόρησε τον  Recep Tayyip Erdoğan ότι υποστηρίζει τους ξένους ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία παρέχοντάς τους ιατρική περίθαλψη και ότι έχει μετατρέψει την Τουρκία σε ένα  διεθνές κέτρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας.Tο Itar-Tass  μέτεδωσε ότι ο Putin δήλωσε την Παρασκευή στο  Sochi:

“Το Τουρκικό καθεστώς έχει εξελιχθεί σε μια σοβαρή απειλή  για την διεθνή ασφάλεια και θέτει σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα. Ως εκ τούτου, η Ρωσική Ομοσπονδία δε θα διστάσει παραβλέποντας αυτήν τη σοβαρή απειλή να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα για να εμποδίσει τον Ερντογάν από την επίθεση αυτοκτονίας του στη Μέση Ανατολή”    
Επίσης ανέφερε ότι στη βαρβαρότηρα του φαύλου φαινομένου του ISIS,  υποκρύπτεται η  Σαουδική Αραβία που στηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες , οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και του Κατάρ   που πυροδότησαν έναν  σεκταριστικό πόλεμο στο Ιράκ και τη Συρία, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες αθώους πολίτες. 
Ο Πούτιν άσκησε κριτική και για τη δολιότητα του Τούρκου Πρωθυπυργού Ahmet Davutoğlu, που πρόσφατα εκβίασε ότι θα βοηθήσει το διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS μόνο αν υπάρχει σχέδιο για ανατροπή της συριακής κυβέρνησης. 
“Αν ο κ. Ερντογάν έχει σκοπό να αναμιχθεί στη Συρία μόνο και μόνο για να ανατρέψει τον Σύριο Πρόεδρο, η Μόσχα τότε σίγουρα θα στείλει πυραύλους και όπλα στην αραβική χώρα σύμμαχο ” προειδοποίησε ο Πούτιν. 
Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της κρατικής Δούμα, Sergey Naryshkin επίσης κατήγγειλε την Τουρκία ότι δολοπλοκεί από το 2011 να αντικαταστήσει  τη συριακή κυβέρνηση με μια κυβέρνηση μαριονέττα: 
“Προσπαθούν να παρέμβουν με το πρόσχημα της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης εντός του συριακού εδάφους”, ενώ χαρακτήρισε « θλιβερή παρωδία» την πρόσφατη αίτηση έγκρισης του Ερντογάν    από το τουρκικό κοινοβούλιο για ενδεχόμενη στρατιωτική δράση κατά της Δαμασκού. 
 “Λυπάμαι που βλέπω ότι το περίφημο δόγμα του Τούρκου Πρωθυπουργού “μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες ”  έχει γίνει  “μηδενική φιλική πολιτική” στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο  Naryshkin. 
(awdnews 01/11/14) 
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: