Δυσφορία στον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Γιούνκερ για τις πολιτικές εξελίξεις


Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014 
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Την έντονη δυσφορία του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τις οποίες, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφραζε τη στήριξή του στην κυβέρνηση και ασκούσε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.
Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι είναι κατανοητό γιατί οι υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη αλληλοϋποστηρίζονται.
Τόνιζαν όμως πως την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών λαών και των Ευρωπαίων αξιωματούχων στέκονται με σεβασμό απέναντι στις διαθέσεις του ελληνικού λαού και μάλιστα θέτουν και ζήτημα επαναπροσδιορισμού των κυρίαρχων πολιτικών στην Ευρώπη.
Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τα διλήμματα που θέτει εν όψει των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την επαναφορά στο προσκήνιο του όρου Grexit. 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανατρέχει στο 2011 για να υπενθυμίσει ότι «ο κ. Σαμαράς αποκαλούσε “προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου" που "προκαλεί πανικό στην αγορά" τα περί δήθεν χρεοκοπίας της Ελλάδας». 
«Το 2014», συμπληρώνει, «το κυβερνητικό επιτελείο καταφεύγει σε χειρότερη εκστρατεία τρομοκράτησης και εκβιασμού της ελληνικής κοινωνίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της στην ελληνική οικονομία».
«Ειλικρινά θεωρούν ότι με τέτοια φτηνή επιχειρηματολογία και λάσπη θα καταφέρουν να παραμείνουν στην εξουσία;», διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ. 
newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: