Κλιμακώνει τις αντιδράσεις κατά του Γιούνκερ ο ΣΥΡΙΖΑ



  0
Την παραίτηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητά ο Ανδρέας Καρίτζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, μια δήλωση που έρχεται στο πλαίσιο της απόφασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεθνοποιήσει την παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις πολιτικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, σήμερα ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κατρούγκαλος με ερώτησή του ζητά από την Κομισσιόν να πάρει θέση.
Ειδικότερα, με δύο συνεχόμενες αναρτήσεις του στο Twitter ο Ανδρέας Καρίτζης αναφέρει: «Ο Γιούνκερ επεμβαίνει στα της Ελλάδας. Ως εκ της θέσης του οφείλει ουδετερότητα όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν η ΕΕ σέβεται τα μέλη της πρέπει να παραιτηθεί» και υπογραμμίζει επίσης: «Ο Γιούνκερ ελέγχεται για τα πεπραγμένα του στο Λουξεμβούργο. Τώρα κάνει τον έπαρχο Ελλάδας».
Νωρίτερα , το μεσημέρι κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκφράσει την δυσφορία τους για τις δηλώσεις Γιούνκερ τονίζοντας την στήριξη που παρέχει στις μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, σε αντίθεση μάλιστα με το κλίμα που διαμορφώνεται στους ευρωπαϊκούς λαούς.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος απηύθυνε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συγκεκριμένη στάση του προέδρου της. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι η στάση Γιούνκερ έρχεται μετά από τη δήλωση στήριξης της εκπροσώπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρντ προς τον Έλληνα υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σταύρο Δήμα τον οποίο και χαρακτήρισε ως «συνειδητό ευρωπαίο».
Με βάση αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κατρούγκαλος ζητά από την Επιτροπή να πάρει θέση για το αν συμμερίζεται αυτού του είδους τις παρεμβάσεις σε κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αν υπάρχει νομικό έρεισμα στις Συνθήκες παρόμοιας επέμβασης.
Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις δηλώσεις και επιθέσεις ξένων αξιωματούχων κατά του κόμματος. Οι τοποθετήσεις του κ. Γιουνκέρ θεωρούνται από την αξιωματική αντιπολίτευση ως ιδιαίτερα προκλητικές γιατί δεν εκφράζουν απλά την προτίμησή του για τον κ. Σαμαρά, τον κ. Δήμα και το Μνημόνιο, αλλά είναι διχαστικές για το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αλλά και την ελληνική κοινωνία, όταν δηλώνει ότι δεν θα ήθελε να έλθουν ακραίες δυνάμεις στην εξουσία, διότι αυτό θα ήταν επικίνδυνο. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, η ορολογία του κ. Γιούνκερ αναμεταδιδόμενη από τα ελληνικά ΜΜΕ διαχέεται ως απειλή κατά της ελληνικής κοινωνίας και εκ των πραγμάτων επιχειρεί να διχάσει τον ελληνικό λαό. Υπό αυτό το πρίσμα , τονίζουν οι ίδιες πηγές, ακόμη και η κυβέρνηση θα έπρεπε να τις καταδικάσει.
- See more at: http://www.fnews.gr/klimakonei-tis-antidraseis-kata-tou-giounker-o-syriza/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.VqiLPiwI.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: