Από το Grexit στο ...Σαμαράς-exit

Ο Σαμαράς  ...Κανιβαλίζει τη χώρα















Αναχρονισμός Μαξίμου για να περιοριστεί η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

* Ουδέτεροι οι διεθνείς θεσμικοί παράγοντες ως προς την έκβαση της πολιτικής αναμέτρησης στην Ελλάδα * "Εκτός εποχής" τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, διαμηνύει στη Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ * Πρόεδρο και κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή χωρίς Σαμαρά - Βενιζέλο θέλει ο Γ. Παπανδρέου 
* ΣΥΡΙΖΑ: "Πρωθυπουργός του χάους" ο Σαμαράς
Στρατηγική - φάρσα, με επανάληψη του κλίματος κινδυνολογίας και τρομοκράτησης των πολιτών που επικράτησε στις εκλογές του 2012, επιχειρεί να αναπτύξει ο Σαμαράς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις απώλειες του κόμματός του και το εύρος της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ
Σε αυτή την επιχείρηση, που σε τελευταία ανάλυση αποβαίνει εις βάρος της χώρας, συμπράττουν μόνο δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που είναι άγνωστο, αν και προφανές, ποιους εκφράζουν. 
Όχι πάντως θεσμικά όργανα και παράγοντες. 
Η Κομισιόν διεμήνυσε χθες ότι δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά πράγματα της Ελλάδας "κατά κανέναν τρόπο", ενώ Γερμανοί και ΔΝΤ δείχνουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης με την επόμενη κυβέρνηση παρά για τον συνομιλητή τους.  
Επικριτικός στα διακινούμενα σενάρια περί επαναφοράς του Grexit εμφανίστηκε και ο κυβερνητικός εταίρος του Αντ. Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ.
Το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι αν εκλεγόταν Πρόεδρος, σηματοδότησε και ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε χθες να συγκροτηθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά την εκλογή Προέδρου χωρίς Σαμαρά - Βενιζέλο. 
Βεβαίως, το ενδεχόμενο να ιδρύσει κόμμα αν γίνουν εκλογές επέτειναν, πρώτα απ' όλα, τα υπαρξιακά προβλήματα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
 Ο Σαμαράς κανιβαλίζει τη χώρα 

Προεκλογική πρεμιέρα έκανε χθες ο Σαμαράς απευθυνόμενος στους βουλευτές του
Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει συμμαχίες γύρω από την ήδη "ξεχασμένη" υποψηφιότητα Δήμα. 
Δεν το έπαιξε συναινετικός για να πιέσει... 
Μιλούσε χωρίς να κρύβει ότι θεωρεί δεδομένη την προσφυγή στις εκλογές
Τον ενδιαφέρει μόνον η περιχαράκωση του κόμματός του, γι' αυτό υποστηρίζει μέχρι τέλους την κομματική υποψηφιότητα Δήμα. 
Επίσης φοβάται ότι μπορεί να ανοίξει καμιά ιστορία άλλης υποψηφιότητας σε συνάρτηση με το σενάριο κυβέρνησης ειδικού σκοπού, που δεν περιλαμβάνει τον ίδιο και τον Βενιζέλο. 
Τα σενάρια αυτά προβάλλονται προκαταβολικά για μετά τις εκλογές, αν κρίνουμε από τη δήλωση του ΓΑΠ.
Στο μεγαλύτερο μέρος της η ομιλία Σαμαρά ήταν μια κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Τον παρουσίασε ως το απόλυτο κακό
Ασφαλώς και έχει δικαίωμα ο Σαμαράς να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Μόνο που ακόμη παραμένει πρωθυπουργός και δεν έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος. 
Συνεπώς τα όσα εξαπολύει κατά του ΣΥΡΙΖΑ (παραποιώντας αδίστακτα τις θέσεις του και κινδυνολογώντας) μπορεί να λειτουργήσουν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία εις βάρος της χώρας, ερεθίζοντας και καλύπτοντας τη διεθνή και εγχώρια κερδοσκοπία.

Η ανακίνηση εκ νέου θέματος Grexit είναι εκτός τόπου και χρόνου
Πρόκειται για ξεδιάντροπη κινδυνολογία, που θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Συνιστά ομολογία ότι επί δυόμισι χρόνια δεν υπήρξαν ουσιαστικά βήματα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής θέσης της, αφού αρκεί η δημοκρατική επιλογή του λαού, η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, για να επιστρέψει η χώρα στο 2012. 
Ο Σαμαράς αναζητεί την ίδια πολιτική βάση για να εκβιάσει τους πολίτες και να συνεχίσει την αιχμαλωσία του ΠΑΣΟΚ. 
Γι' αυτό ακόμη και ο Βενιζέλος (αντιμέτωπος και με την απειλή του ΓΑΠ) αντιδρά στην επανάληψη της προπαγάνδας του Grexit.

Η ομιλία Σαμαρά εξειδικεύεται με το non paper που παπαγαλίζουν οι βουλευτές της Ν.Δ. στα κανάλια
Υποστηρίζουν ότι μετά τη λήξη της δίμηνης παράτασης του Μνημονίου το Ελληνικό Δημόσιο θα μείνει χωρίς χρήματα. 
Καμώνονται πως δεν γνωρίζουν ότι η πληρωμή των συντάξεων, των μισθών και της κοινωνικής πρόνοιας, η πληρωμή των φαρμάκων είναι εξασφαλισμένη από τα δημόσια έσοδα
Διαφορετικά τι σόι πρωτογενές πλεόνασμα έχει επιτευχθεί; 
Επίσης ξεχνούν ότι ο ίδιος κασσανδρισμός είχε προβληθεί και τον Ιούνιο του 2012, αλλά το κράτος άντεξε δημοσιονομικά, παρ' ότι η δόση δόθηκε επτά μήνες μετά.

Σε κάθε περίπτωση η διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους συνεπάγεται μεταβατικά ειδικές ρυθμίσεις σχετικά με την αποπληρωμή των ομολόγων που λήγουν
Κι αυτό εξαρτάται κάθε φορά από το ποιος είναι ο πιστωτής. Π.χ. τα ομόλογα που προβλέπεται να πληρωθούν φέτος στην ΕΚΤ μπορεί να γίνουν roll over για πέντε χρόνια.
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Σαμαράς, αλλά ξαναζεσταίνει την κινδυνολογία για να δώσει "επιχειρήματα" στις αγορές να επιτεθούν στη χώρα και να προκαλέσει κλίμα πολιτικής και οικονομικής αστάθειας
Θα πάρει αποστομωτική απάντηση με την ήττα του στη Βουλή για την προεδρική εκλογή και με τη συντριβή του στις εκλογές. 
Δεν θα προλάβει να κανιβαλίσει τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: