ΠΑΤΡΙΣ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΘΕΟΚΑΠΗΛΙΑ…


Εκτύπωση
Τρίτη 21/1/14 
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ανάρτηση από ( iskra)
Ζούμε στο κράτος που ο αντιπρόεδρος της Βουλής δηλώνει πως«γνωρίζαμε εδώ και δέκα χρόνια για τις μίζες». Aλλά δεν έκαναν τίποτα… Ζούμε στο κράτος που ένας αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε δηλώσει εδώ και πέντε χρόνια ότι «γύρω από τα εξοπλιστικά χτίστηκαν περιουσίες και καριέρες». Aλλά δεν έκαναν τίποτα… Ζούμε σε ένα κράτος που έχει από «Βατοπέδια» μέχρι «παραεκκλησιαστικά κυκλώματα». Αλλά δεν κάνει τίποτα…
Όμως:
Ζούμε και σε ένα κράτος, που κατά περίπτωση ενεργεί στο άψε – σβήσε! Για παράδειγμα: Στο κράτος μας, μετά μάλιστα από παρέμβαση των ναζιστών της «Χρυσής Αυγής», η σάτιρα (καλόγουστη; κακόγουστη; αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο) που στρέφεται ενάντια στις προκαταλήψεις της θρησκοληψίας, στο εμπόριο του θρησκευτικού συναισθήματος και του σκοταδισμού δικάζεται και καταδικάζεται! Στο άψε - σβήσε!
Είναι το κράτος μας, με τις τόσο αργόσυρτες διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης σε θέματα όπως η «Ζήμενς» ή οι φούσκες του χρηματιστηρίου, που σε λιγότερο από 10 μήνες τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Και τα κατάφερε: Όχι μόνο συνέλαβε (!) τον 27χρονο για «βλασφημία» (!) επειδή σατίριζε φωτογραφίες και αποκαλούσε «Παστίτσιο» τον λεγόμενο Γέροντα Παΐσιο, αλλά τον καταδίκασε κιόλας ανασύροντας τους βρικολακιασμένους νόμους του «Πατρίς - Θρησκεία - Τρομοκρατία».
Σε αυτό το κράτος ζούμε. Ως εκ τούτου δεν προκαλεί έκπληξη η αστειότητα των ταγών του. Αυτών των «θεομπαιχτών» της πιο σαχλής προπαγάνδας που έφτασαν ως εκεί: Να επιλέγουν το ζήτημα των θρησκευτικών φρονημάτων για να του προσδώσουν στο δημόσιο διάλογο αξία «πιστοποιητικού» πολιτικών και κοινωνικών φρονημάτων!
Δείτε τους με τι στόμφο θέτουν τα ερωτήματα και τα διλήμματα που («πρέπει» να) απασχολούν τον ελληνικό λαό: Υποκρίνεται ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας όταν συναντούν τον Πατριάρχη; Ψηφοθηρεί ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας όταν συνομιλούν με τον Αρχιεπίσκοπο; Και κυρίως: Τι να κάνει ο (θεόφτωχος) ελληνικός λαός: Να εμπιστευτεί τον πιο ταπεινό της χριστιανοσύνης, τον κ.Σαμαρά, ή τον «άθεο» Τσίπρα;…
Απέναντι στην βάσκανο μοίρα που μας έφερε στην ανάγκη να συναντηθούμε  με τον «Διαφωτισμό» των «Βολταίρων» της καθεστωτικής σαχλαμάρας, απέναντι σε αυτή την αποχαλινωμένη βλακεία που μεθοδεύει να χειραγωγήσει με τον σκοταδισμό της την πολιτική ζωή, το μόνο… φυλαχτό που έχουμε να αντιτάξουμε είναι η συμβουλή του «κυρίου Κόινερ»: «…πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν».
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Το πρόβλημα της ελευθερίας της συνείδησης, του δικαιώματος, δηλαδή, κάθε ανθρώπου να ξέρει και να αποφασίζει ο ίδιος αν και σε τι θα πιστεύει, είναι πολύ παλιότερο από τις καφετζούδες. Από τους αστρολόγους. Από τις χαρτορίχτρες. Και από τους Κεδίκογλου. Είναι ένα πρόβλημα, που ούτε λύθηκε, ούτε θα λυθεί ποτέ με την αντιπαράθεση ανάμεσα στον θρησκευόμενο με τον μη θρησκευόμενο. Αλλά από την προσπάθεια να δοθεί απάντηση σε ένα ερώτημα που επανέρχεται απαράλλακτο χιλιάδες χρόνια: Ο κάθε άνθρωπος, όλοι μας, που για να αποφασίσουμε πρέπει πρώτα να ξέρουμε, τι – πραγματικά – ξέρουμε;
Πίσω από τον κουρνιαχτό που σηκώνουν (εν έτη 2014 μετά Χριστό!) όσοι φτάσανε να εμπλέκουν τα θρησκευτικά φρονήματα στην πιο χυδαία μορφή της πολιτικής δημαγωγίας, ας προσπαθήσουμε να διακρίνουμε τα λόγια του Μαρξ: «Οι πηγές της θρησκείας δεν θα βρεθούν στον ουρανό, αλλά εδώ στη Γη. Μόλις αυτή η διαστρεβλωμένη πραγματικότητα, της οποίας η θρησκεία είναι αντανάκλαση, διαλυθεί, η τελευταία – υποστήριζε - θα πεθάνει από φυσικό θάνατο».
Δεν ξέρουμε αν και πότε θα επέλθει αυτός ο «φυσικός θάνατος» και πότε το «όπιο» της θρησκείας δεν θα χρειάζεται ως καταπραϋντικό και ως παρηγοριά του αδύναμου για να αντέξει στον άστοργο κόσμο που περιέγραφε ο Μαρξ. Ξέρουμε, όμως, ότι η πραγματικότητα για την οποία μιλούσε παραμένει διαστρεβλωμένη. Ίσως πιο διαστρεβλωμένη κι από την εποχή του, αφού τώρα πια θα πρέπει να προσθέσει κανείς κι αυτό που έγκαιρα είχε προβλέψει ο Λένιν: Ότι, δηλαδή, «η ήττα της επανάστασης θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε ψυχολογική κούραση των μαζών και, σε τελική ανάλυση, θα μπορούσε να γεννήσει μυστικιστικές διαθέσεις και συναισθήματα» (Πάβελ Γκούρεβιτς, «Οι θεοί ξαναζούν», εκδόσεις «Οδηγητής»).
Κάτω από αυτές τις συνθήκες αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς το έδαφος στο οποίο εκδηλώνεται αυτή η έκρηξη παραεμπορίου της «πίστης». Η θωπεία που απολαμβάνει από τα κόμματα των «Βατοπεδαρχών». Όπως, επίσης, εξίσου καθαρό γίνεται σε τι αποσκοπούν οι θρασύτατοι πολιτικοί «χριστέμποροι» του «Βαβυλιστάν». Αυτοί που δεν έχουν καμία αναστολή να χρησιμοποιούν ακόμα και το λιβάνι της θεοκαπηλίας (τους) ως όπλο αποπροσανατολισμού της κοινωνίας. Και που έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας, ώστε εκτός από την «σωτηρία» που μας έχουν προσφέρει επί της Γης, να παριστάνουν, πλέον, τους αυθεντικούς εκπροσώπους και της «εν τοις ουρανοίς σωτηρίας» μας…
Υστερόγραφο (1): Ο προγραμματισμός της στήλης ήταν σήμερα – στην επέτειο των 90 χρόνων από τον θάνατο του Λένιν στις 21 Γενάρη 1924 – να μοιραστούμε άλλες σκέψεις. Δεν μας το επέτρεψαν οι «ευαγγελιστές» της βλακείας και του σκοταδισμού. Θα επανέλθουμε. Ο Λένιν, που όταν τον ρωτούσαν «πώς είστε, σύντροφε;» έπαιρνε εκείνο το μειδίαμα και απαντούσε «δόξα τω Θεώ, καλά, καλά!», είμαστε σίγουροι ότι θα μας συγχωρήσει.
Υστερόγραφο (2): Ο Χριστόδουλος Ξηρός πήρε και επισήμως από χτες τη θέση του στο ταγκό της αντιλαϊκής πολιτικής χορογραφίας με πρωταγωνιστή το ζευγάρι «τρομοκρατία – αντιτρομοκρατία». Μένει να δούμε το ρυθμό και τις φιγούρες που έχουν επιλέξει οι «χορογράφοι»…
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Αλ. Τσίπρας από Ολλάνδία-Να αλλάξουμε την Ευρώπη


Θα διαπραγματευτούμε με σκοπό να αλλάξουμε όλη την Ευρώπη

  • 21.01.2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με την κ. Μέρκελ προς όφελος όλων των λαών της Ευρώπης, όχι μόνο του ελληνικού λαού" τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος του ΚΕΑ για πρόεδρος της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας με θέμα "Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία", το περασμένο Σάββατο στο Άμερσοοφτ. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως η υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν δεν αφορά μόνο τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, γι' αυτό και ζήτησε τη στήριξή της από την ολλανδική Αριστερά.
Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ακόμα πως το δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών θα είναι "Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ", δίλημμα που το θέτει, αντικειμενικά, ο κ. Σαμαράς, καθώς προετοιμάζει τρίτο Μνημόνιο, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματεύεται με την κυρία Μέρκελ όχι μόνο για την Ελλάδα,  όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για τους εργαζόμενους όλης της Ευρωζώνης, όλης της Ευρώπης. Και για τους Ολλανδούς και για τους Γερμανούς και για τους Φινλανδούς" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. Και πρόσθεσε: "Γιατί η λιτότητα πλήττει όλους εσάς, όλους εμάς - και θέλουμε να βάλουμε τέλος σ' αυτήν. Γι' αυτό ερχόμαστε στην εξουσία. Για να αντικαταστήσουμε τη λιτότητα με την ανάπτυξη. Για να αντικαταστήσουμε την καταστροφή με την ανασυγκρότηση".
Μιλώντας για την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε πως πρόκειται για μια υποψηφιότητα που αφορά "όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδίως αυτούς που υποφέρουν από την πολιτική της λιτότητας, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους, ανεξάρτητα από το αν ζουν στον ευρωπαϊκό Νότο ή Βορρά ή στην ανατολική ή τη δυτική Ευρώπη".  Και πρόσθεσε: "Είναι μια υποψηφιότητα που επιδιώκει να ενώσει τους ανθρώπους που διαιρεί η νεοφιλελεύθερη διαχείριση της κρίσης".
Ο Αλ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην πολιτική της λιτότητας που ασκείται πανευρωπαϊκά σημειώνοντας πως "αυτή δεν είναι η Ευρώπη που θέλουμε. Αυτή είναι η Ευρώπη των συντηρητικών, των φιλελεύθερων και των σοσιαλδημοκρατών". Και πρόσθεσε: "Αυτή είναι η Ευρώπη που θέλουμε ν' αλλάξουμε. Θέλουμε την Ευρώπη,  δεν θέλουμε, όμως, τον νεοφιλελευθερισμό".
Αναφερόμενος στις εξελίξεις που αφορούν την Ελλάδα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως ο Αντ. Σαμαράς προετοιμάζει "ένα ακόμα Μνημόνιο, το τρίτο στη σειρά. Ίσως να έχει διαφορετικό όνομα, αλλά θα συνεχίζει την ίδια πολιτική, με νέα μέτρα λιτότητας". Συνεπώς, υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, "ο κ. Σαμαράς είναι αυτός που θέτει το δίλημμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών: Λιτότητα ή ανάπτυξη. Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ".

Ανάρτηση από την (ΑΥΓΗ) στο διαδίκτυο 

Η κυβέρνηση και η ΕΥΠ άφησαν τον Ξηρό να αποδράσει

Επιστολή Αλέξανδρου Γιωτόπουλου από την φυλακή : 

Ο αρχηγός της 17Ν αποφάσισε να πάρει θέση για την φυγή του αρχιεκτελεστή της οργάνωσης.
Μετά την εμφάνιση του καταζητούμενου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χριστόδουλου Ξηρού μέσω διαδικτύου και ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος αποφάσισε να με επιστολή του, που έχει τίτλο «Αποτυπώματα και υποκρισία» να πάρει θέση για την απόδραση του αρχιεκτελεστή της οργάνωσης.
Με επιστολή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Ελευθεροτυπία ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος ξεκινάει για άλλη μία φορά επίθεση απέναντι στις Αρχές με αφορμή ένα τυφλό δακτυλικό αποτύπωμα που είχε βρεθεί στο σπίτι της συντρόφου του στους Λειψούς αλλά και στο εσωτερικό μιας γιάφκας λέγοντας πως ποτέ δεν μπόρεσε να αποδειχθεί σε ποιον ανήκει, άρα θεωρεί πως ήταν ένα κατασκευασμένο στοιχείο.
Ετσι και τώρα ισχυρίζεται πως η υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού έχει να κάνει με την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική, άρα την κυβέρνηση που τις ελέγχει στην προσπάθεια να μεγαλοποιηθεί η απειλή της τρομοκρατίας.
ξηρος2Συγκεκριμένα ο Γιωτόπουλος γράφει στην επιστολή του προς την εφημερίδα «Αφού ο Χριστόδουλος είναι τόσο επικίνδυνος τρομοκράτης γιατί όταν το 2011 έβαλε φωτιά στο κελί του αντί να τον τιμωρήσουν όπως θα όφειλαν, τον επιβράβευσαν ικανοποιώντας και τα τρία αιτήματα του, μεταφέροντας τον στις πτέρυγες; Γιατί του έδωσαν το ελεύθερο να πηγαίνει καθημερινά όπου θέλει στο αρχιφυλακείο, στους Πυρήνες, στους σημαντικότερους ποινικούς; Ποιος έδωσε τη διαταγή; Οχι βέβαια η διευθύντρια ούτε κάποιος αρχιφύλακας. Δεν έχουν τέτοια εξουσία. Η διαταγή ήρθε από πάνω από την ΕΥΠ, την αντιτρομοκρατική και άρα από την κυβέρνηση που την εποπτεύει.»
Και συνεχίζει αναφέροντας πως στις δύο άδειες με κατ΄οίκον περιορισμό που είχε πάρει το άλλο μέλος της 17Ν ο Βασίλης Τζωρτζάτος έξι αυτοκίνητα της Αντιτρομοκρατικής ήταν κάτω από το σπίτι του και τον παρακολουθούσαν, ενώ στον Χριστόδουλο Ξηρό δεν ήταν κανείς.
Και κλείνει «Οι κύριοι της Αντιτρομοκρατικής, της ΕΥΠ, της κυβέρνησης, αλλά και της CIA δεν γνώριζαν ότι ο Χριστόδουλος εδώ και ενάμησι χρόνο είχε πάρει έξι άδειες; Τι έκαναν για να αποτρέψουν την ενδεχόμενη εξαφάνιση του; Τίποτε».

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, το απλήρωτο πουλέν του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Το κακό δεν είναι που μεσουρανούν στα πολιτικά πράγματα του σήμερα πρόσωπα όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, το κακό είναι πως τα πληρώνουμε εμείς.

ανάρτηση από  (sibilla) 
Το θέμα δεν είναι πως καταφέρνουν και ζουν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά πως ζει η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ. Διότι, όπως είπε η ίδια σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία, προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κόμμα, αμισθί. «Και πως τη βγάζετε» τη ρώτησε ο δημοσιογράφος (Απόστολος Διαμαντής), «από την αρθρογραφία μου στην Athens Voice και το Action 24» απάντησε το πουλέν του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αυτά να τα βλέπουν οι άλλοι εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι επιμένουν να ζητούν τα δεδουλευμένα τους και να κάνουν απεργίες.
Ωστόσο, η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ πρέπει να είναι η πιο ακριβοπληρωμένη... αρθρογράφος σε όλο τον κόσμο. Να μας πει τον τρόπο και σε μας. Στην «Athens Voice» λοιπόν βρήκαμε τρία άρθρατης το τελευταίο διάστημα. Ένα στις 24 Δεκεμβρίου 2013 για τον Εκτσογλανισμό, ένα υπέρ... Πέτρου Τατσόπουλου στις 18 Νοεμβρίου 2013 κι ένα τρίτο, ακαταλαβίστικο, στις 6 Νοεμβρίου 2013. Το αμέσως προηγούμενο (ο Θεός να το κάνει) άρθρο της χάνεται στα... βάθη του χρόνου, τον Οκτώβριο του 2011.
Όσο για το «Action 24» κι εκεί η παραγωγή της είναι εξίσου... εκπληκτική. Τρία μόνο άρθρα της υπάρχουν, εκ των οποίων τα... δύο είναι αυτά που δημοσιεύτηκαν και στην «Athens Voice». Με απλή αριθμητική η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ έχει γράψει το τελευταίο εξάμηνο 4 άρθρα. Ένα κάθε 45 μέρες. Και ζει από αυτά όπως ισχυρίζεται. Λέτε αλήθεια κυρία Αφροδίτη Αλ Σάλεχ; Πληρώνεστε από την «Athens Voice»; Μισθολόγιο ή μπλοκάκι;
Την ίδια ώρα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την μαύρη τρύπα 100 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, παραμένει κλειδωμένο στο συρτάρι του κ.Βενιζέλου εδώ και μήνες. Μαύρη τρύπα με τα δικά μας χρήματα. Το κακό δεν είναι που μεσουρανούν στα πολιτικά πράγματα του σήμερα πρόσωπα όπως η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, το ακόμα χειρότερο είναι πως τα πληρώνουμε εμείς.
Δημήτρης Κανελλόπουλος από thepressprojec, μέσω "Το Γρέκι"

Πώς αναδεικνύονται οι κρίσιμοι κόμβοι της πολιτικής μάχης

 Του Δημήτρη Υφαντή
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ( δρόμος της Αριστεράς)
Στην ειδική σύνοδο της Ευρωβουλής για την ελληνική προεδρία στο Στρασβούργο, επαναλήφθηκαν τα ίδια στερεότυπα περί «σωτηρίας» και «επιτυχίας» του προγράμματος υπό τη συγκυβέρνηση, σε αντιδιαστολή με την πρώτη φάση των παλινωδιών επί Παπανδρέου. Η στρατηγική του πρωθυπουργικού επιτελείου συγκροτείται σε δύο μέτωπα, ένα πραγματικό κι ένα προσχηματικό. Η πόλωση στήνεται σε πιο αναβαθμισμένο επίπεδο διχασμού και τρομοκράτησης. Τον Μάη του 2012 η χώρα παρουσιαζόταν στο χείλος του γκρεμού και η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούσε στην χρεοκοπία. Τώρα εμφανίζονται κεκτημένα, το «πρωτογενές πλεόνασμα», η ορατή «έξοδος» από την επιτήρηση μέσω της ολοκλήρωσης των δανειακών δόσεων και η νέα «διευθέτηση» της αποπληρωμής του χρέους. Μια αλόγιστη ψήφος οργής υπέρ του «ακραίου» ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζεται με εθνική απειλή. Το αφήγημα δεν είναι μόνο του Σαμαρά. Αλλά η γραμμή ενοποίησης για σύσσωμο το κλαμπ της κλεπτοκρατίας παρά τις σοβαρότατες, που δεν κουκουλώνονται πλέον, εντάσεις… μεταξύ του.
«We delivered», το κυνικό «κάναμε τη δουλειά», ο Α. Σαμαράς το είπε αγγλικά στους ευρωβουλευτές. Ποιοι… «we»; Τα πρωτοπαλίκαρα, ο Κυριάκος και ο Άδωνις με ενορχηστρωτές, για να μην ξεχνιόμαστε, τους Στουρνάρα και Προβόπουλο. Τι του αντιγυρίζουν οι εταίροι; Καλώς, συνεχίστε… και έτερον ουδέν. Εδώ εντοπίζεται το δεύτερο, το προσχηματικό μέτωπο, που σκηνοθετεί η κυβερνητική προπαγάνδα. Όχι μόνο μέσω κατηγορηματικών δηλώσεων των πιο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όχι μόνο λόγω δυσοίωνων εκτιμήσεων των πιο έγκυρων αναλυτών, αλλά πολύ περισσότερο η εκ συστήματος πλέον νέα τακτική της τρόικας, δηλαδή η καθυστέρηση διαρκείας, προδιαγράφει την ασφυκτική δέσμευση της χώρας στο διηνεκές υπό το καθεστώς του «χρήσιμου θύματος».
Ο Σαμαράς περιφέρει τα ερείπια και τα θύματα του προγράμματος ως λάφυρο αναζητώντας συμπόνια από τα ξένα αφεντικά του, περιβάλλοντας με την εθνική λεοντή τον «μονόδρομο της σωτηρίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ και όποιος αμφισβητεί και αντιστέκεται στιγματίζεται ως «πέμπτη φάλαγγα», που δεν διστάζει να λαϊκίζει και να σπεκουλάρει πάνω στα αισθήματα ενός χειμαζόμενου λαού. Η συνοδοιπορία με τα «μιάσματα» της τρομοκρατίας προκύπτει εύλογα. Στην αυξομειούμενη, αναλόγως των αλλεπάλληλων μεταβολών της συγκυρίας, πολιτική της έντασης, σε τηλεοπτικές δόσεις η Χ.Α. φυλακίζεται στο κάδρο του ενός άκρου - ώστε να υπονοείται διαρκώς το άλλο, το εξ αριστερών.
Στο μεγάλο φόντο που φιλοτεχνείται με τα ΜΜΕ σε διπλό ρόλο χορηγού και εκτελεστή, εξελίσσεται ο «εμφύλιος» πόλεμος των μπλοκ της διαπλοκής. Το Βήμα θέτει ευθέως θέμα αποπομπής του Στουρνάρα. Σε ενδεχόμενη τοποθέτησή του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, συνδυάζονται δύο στόχοι. Ο αποδιοπομπαίος αξιοποιείται για το «κλείδωμα» της προοπτικής της χώρας στις επιβουλές του μερκελικού κέντρου, ανεξάρτητα από ενδεχόμενα «πολιτικής αστάθειας», που έσπευσε να ξορκίσει και ο νυν διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος. Στο «ανεξάρτητα» συμπυκνώνεται η επίδειξη ισχύος της Ευρωζώνης, ως άτεγκτης κυριαρχικής δομής. Παράλληλα το ξεπούλημα των μετοχών των τραπεζών στα αρπακτικά των διεθνών funds, μεθοδεύεται με πλήρη… εχεμύθεια. Πιθανώς όσα φανερώνονται περί του Τ.Τ. δεν είναι τυχαία ως προς τις στοχεύσεις που επιδιώκονται, ούτε συμπτωματικά ως προς το χρόνο που διαδραματίζονται.
Η κυβερνητική βιτρίνα της σταθερότητας αποκαλύπτεται εύθραυστη, μέσω της αναπαραγόμενης εκλογολογίας. Διοχετεύονται σχεδιασμοί παραπομπής των τοπικών εκλογών το Σεπτέμβρη και διεξαγωγής των εθνικών εκλογών μαζί με τις Ευρωεκλογές. Ήταν αρκετή η αυτονόητη αναφορά του Κ. Παπούλια στον τελευταίο χρόνο της θητείας του, για να πυροδοτηθούν σενάρια περί «χρησμών» και αιφνιδιασμών με μοχλό την προεδρική εκλογή.
Η πόλωση και μάλιστα η αρχηγική μονοπώληση της αντιπαράθεσης είναι το πεδίο στο οποίο το κυρίαρχο σύστημα, σε όλες του τις διαστάσεις, θα «δώσει τη μάχη» της επιβίωσής του. Οι «έξω», που είναι με τα μπούνια «εντός», ήδη δοκιμάζουν το οπλοστάσιο των πειθαναγκασμών, των εκβιασμών και των απειλών ενόψει της επικείμενης πολιτικής αλλαγής. Η πόλωση προβάλλει ως δεδομένη, ο διπολισμός εμπεδώνεται. Το ουσιώδες είναι: Τεχνητά ή αυθεντικά; Τα διλήμματα και τα περιεχόμενα εμπνέουν, εμπλέκουν, κινητοποιούν το λαό ή έντεχνα τον παγιδεύουν στο περιθώριο της παθητικότητας και της… ψηφοφορίας;
Παραδόξως, όμως, η ίδια η επιχείρηση της αποπροσανατολιστικής έντασης αναδεικνύει διαρκώς στο επίκεντρο τα πραγματικά επίδικα. Η επαγγελία του «εθνικού μονόδρομου» υποχρεώνει σε μάχιμη αντιπαραβολή των ριζικών αξιώσεων της αντίστροφης πορείας. Αξιώσεων σύγκρουσης, ρήξης, ανοικοδόμησης, δημιουργίας.
Απαιτούνται περιεχόμενα και προσδιορισμοί. Δηλαδή συγκεκριμένα πράγματα: ευρωδομή, Τράπεζα της Ελλάδας, τραπεζικό σύστημα, χρέος, κοινωνικό κράτος, στρατηγικοί εθνικοί τομείς (ενδεικτικά ΑΔΜΗΕ, Νερό), εξοπλιστικά. Ενώ το κατεδαφιστικό έργο (απολύσεις, Υγεία, δημόσιες δομές) επιβάλλει αντίσταση και μπλοκάρισμα εδώ και τώρα κι όχι παραπομπή στις… κάλπες και παραλυτική αναμονή.

Νηστεία, προσευχή και …μουρουτέλαιο


του Κώστα Βαξεβάνη
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να διαλέξει. Μεταξύ του Σαμαρά ο οποίος όχι μόνο είναι θρησκευόμενος, αλλά έχει επιβάλει σε ολόκληρη την κοινωνία νηστεία και του Τσίπρα ο οποίος είναι πιθανόν να τρώει σπλινάντερα ακόμη και την Μεγάλη Παρασκευή. Μπορεί να κυβερνήσει την Ελλάδα ένας άνθρωπος ο οποίος δεν κοινωνεί και δεν εξομολογείται όπως έκαναν τόσοι και τόσοι πιστοί πολιτικοί όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο κατάδικος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο επίσης καταδικασμένοςΠάνος Ψωμιάδης, ο ομοτράπεζος του Αρχιεπισκόπου Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ο συνέταιρός του και καταζητούμενος 

Πέτρος Κυριακίδης
Μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αν δεν έχει γονατίσει να προσκυνήσει το χέρι του Άνθιμου όπως ο Βενιζέλος και του Σεραφείμ Πειραιώς όπως ο Παναγιώταρος;

Ο Σίμος Κεδίκογλου, αυτός ο αναμάρτητος, ζήτησε από τον Τσίπρα να δηλώσει τι πιστεύει. 
Και δεν φοβάται μην του αντιστρέψει κάποιος το ερώτημα. 
Τι πιστεύει αυτός που τιμωρεί τους πολίτες της χώρας, σκοτώνει το λαό του και παίρνει από αυτούς που δεν έχουν όχι χιτώνα, αλλά παντελόνι να φορέσουν για να τα δώσει σε αυτούς που έχουν κουστούμια από το Μιλάνο;
Η ΝΔ του κυρίου Σαμαρά έχει φύγει προ πολλού από το τρίπτυχο «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» και προσανατολίζεται σταθερά στο «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών». 
Ο Σαμαράς ακούει φωνές. 
Όχι δεν είναι ούτε ο Μουρούτης, ούτε ο Λαζαρίδης. 
Είναι ο ίδιος ο Θεός, με τον οποίο κατά παραδοχή του συνομιλεί.

Την περίοδο του Mεσαίωνα ήταν αρκετοί αυτοί που άκουγαν τη φωνή του Θεού και στο όνομά του έκαιγαν μάγισσες. 
Στην πρόσφατη ιστορία αυτόν τον πολιτικό φονταμενταλισμό εξέφρασε ο πατέρας Μπους, που αποφάσισε να σκοτώσει ανθρώπους στον Περσικό αφού συνομίλησε και αυτός με τον Θεό. 
Ο Σαμαράς έχοντας κατά καιρούς εξασφαλίσει την πιστοποίηση της Παναγίας σηκώνει το χέρι και δείχνει δαίμονες. 
Το δίλημμα είναι «ή με τον Σαμαρά ή με τον Σατανά».

Ίσως σε άλλη περίπτωση ένας τέτοιος ισχυρισμός περί συνομιλιών με τα Θεία, θα οδηγούσε ως τον προθάλαμο μιας ψυχιατρικής κλινικής ή στην καλύτερη περίπτωση σε μοναστήρι. 
Στην Ελλάδα οδηγεί στην πρωθυπουργία.
Στην περίπτωση Σαμαρά, η ενοχοποίηση των αντιπάλων μέσα απ την πίστη και η δική του απενοχοποίηση μέσα από το θρησκευτικό συναίσθημα, δεν είναι εύρημα. 
Είναι αδιέξοδο και πεποίθηση. 
Ο πρωθυπουργός της χώρας πραγματικά πιστεύει σε πολλές ρατσιστικές θέσεις, μεταξύ των οποίων είναι και αυτή που μετρά τους ανθρώπους από την πιο ιδιαίτερη σχέση τους, αυτή με το μεταφυσικό.

Ο Σαμαράς δεν είναι σε θέση να μιλήσει για όσα δημιουργεί η πολιτική του. 
Υλοποιώντας τις προσταγές της επίσης καλής χριστιανής Μέρκελ, φτάνει ως το ταμείο και καταλαβαίνει πως πρέπει να πληρώσει. 
Έτσι ενεργοποιεί τα πιο αναχρονιστικά όπλα, από την εποχή του Εμφυλίου, στα οποία πιστεύει, θεωρώντας πως ο διαχωρισμός σε καλούς και κακούς χριστιανούς, μπορεί επιτέλους να τον κατατάξει στους καλούς. 
Η συνταγή λοιπόν είναι λιτότητα ως νηστεία, προσευχή και …μουρουτέλαιο για να δουλεύει η μονταζιέρα.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ



Όχι δεν είσαι εσύ αυτό που φοβούνται Χριστόδουλε. Ένα κατασκεύασμα που χρησιμοποιούν είσαι. Μια λύση ανάγκης που μπορεί να είναι και η τελευταία που τους απέμεινε στη θλιβερή φαρέτρα τους είσαι…
Δεν είσαι τουφέκι αντάρτικο Χριστόδουλε. Ένα τρύπιο νεροπίστολο που πλέον ούτε μεθυσμένη κότα δεν έχει την ικανότητα να πιστιλίσει, είσαι. Αυτό είσαι…

Αυτό είσαι Χριστόδουλε. Γι αυτό, και το πιασάρικο καραγκιοζηλίκι της δήθεν απόδρασης σου, θα καταρρεύσει με πάταγο, πιο σύντομα απ ότι φαντάζεσαι. Έλα λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη λογική τους σειρά, κατεβάζοντας σιγά – σιγά το βρακάκι σ αυτούς που χορογράφησαν τη σαπουνόπερα των τρομοκατρουλήδων και των αποδρασάκηδων.

Τα αντάρτικα τουφέκια, τουφεκάνε οχτρούς Χριστόδουλε. Αλλά το δικό σου το ματζαφλάρι, αυτό που κάνει είναι να εκφυλίζει τα υπερώριμα αιτήματα μιας κοινωνίας που καταδυναστεύεται από τους ντόπιους δωσίλογους και το σουλτανάτο της κατοχής.

Η επαναστατική δράση Χριστόδουλε, αν έχει τα κότσια να...
χρησιμοποιήσει κουμπούρια με τρόπο στοχευμένο, δεν γαρνίρεται με πολιτικά μανιφέστα με τον τρόπο που επεχείρησες να την γαρνίρεις εσύ. Αυτό το πολιτικό τσαλαβούτημα Χριστόδουλε, δε στοχοποιεί ανδρείκελα. Στοχοποιεί τα ίδια τα πολιτικά αιτήματα που χρησιμοποίησες στο διάγγελμα σου.

Αυτό το «μανιφέστο» σου λοιπόν δεν απευθύνεται στην κοινωνία, αλλά στο πλέον αφελές και πολιτικά άπειρο τμήμα της. Ενώ ταυτόχρονα, εκχωρεί στα ανδρείκελα τα οποία υποτίθεται ότι καταδικάζεις και αντιπαλεύεις, το δικαίωμα να ταυτίσουν τα πολιτικά αιτήματα με την έκνομη δράση σου, για να τα πολιτογραφήσουν έκνομα και να ενεργοποιήσουν ιδιώνυμα σε βάρος των μαχόμενων τμημάτων της Ελληνικής κοινωνίας.
  • Οι επαναστάτες - και δη οι ένοπλοι και αποφασισμένοι Χριστόδουλε - δε διαλαλούν την επαναστατική «πραμάτεια» τους στα ιντερνέτια, σαν να πρόκειται για καρπούζια εποχής.
  • Δεν επιτρέπουν στους θαυμαστές τους να στήνουν πανηγυράκια στις φυλακής τα σίδερα, προσφέροντας βολικά άλλοθι στους μηχανισμούς της καταστολής.
  • Οι επαναστάτες Χριστόδουλε και δη οι ένοπλοι και αποφασισμένοι, δεν προϊδεάζουν, αλλά αιφνιδιάζουν…
  • Δε ρισκάρουν σαχλαμαρίζοντας, αλλά αναλαμβάνουν δράση στοχευμένη…
  • Δε φλυαρούν νουθετώντας το πολιτικό κίνημα για το τι πρέπει να κάνει, αλλά εκτελούν στοχευμένη δράση για να ανάψουν στην κοινωνία το φυτίλι του δυναμίτη…
Με δυο λόγια, οι ένοπλοι επαναστάτες Χριστόδουλε, δεν ευνουχίζουν πολιτικά αιτήματα αλλά μουνουχίζουν πολιτικά ανδρείκελα που έκαναν στον τόπο τους αυτά που απαγγέλεις
Οι ένοπλοι επαναστάτες δηλαδή, κάνουν ότι ακριβώς δεν έκανες εσύ Χριστόδουλε. Και θα έπαιρνα όρκο πως ξέρεις καλά τι κάνουν και πως λειτουργούν όλοι αυτοί που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία ενός πολυδιαφημισμένε «δραπέτη».
  • Μια διαφορετική ατζέντα ήθελε αυτή τη στιγμή η κατοχική διοίκηση και τους την εξασφάλισες…
  • Ένα άλλοθι αναζητούσε για να τσουβαλιάσει τα πολιτικά αιτήματα οργής και πολιτικής ανατροπής σε αιτήματα εξτρεμιστικής ατζέντας και της το εξασφάλισες.
  • Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις, πριν απομυθοποιήσεις εντελώς τη χαμένη σου «αίγλη», είναι να παραδοθείς γελοιοποιώντας τους, και χαλώντας ταυτόχρονα το άθλιο σχέδιο τους να σε χρησιμοποιήσουν προκειμένου να τσακίσουν κάθε πιθανότητα αντίστασης αυτού του λαού.
Αν διαφέρεις σε κάτι από κείνους… τότε κάνε κάτι διαφορετικό από εκείνα που θα ήθελαν εκείνοι να κάνεις, και άσε τα παραμύθια της «επανάστασης».Αναρτήθηκε από




Η ιστορία Χριστόδουλε όταν επαναλαμβάνεται με τέτοιους όρους, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια κακοστημένη φάρσα.

Και τη δική σου φάρσα την ξεβρακώσαμε έγκαιρα. Δυστυχώς για σένα και για κείνους που σε χρησιμοποιούν, μας επιβεβαιώσατε πιο γρήγορα απ ότι μπορούσαμε να φανταστούμε.

ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

Ανάρτηση από ( iskra)

Εκτύπωση
ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ANTINEWS 
To ANTINEWS αντιπροσωπεύει μια ιστοσελίδα, η οποία είναι κάτι περισσότερο από φίλα προσκείμενη στον ΑντώνηΣαμαρά. Η Iskra θεωρεί χρήσιμο να αναδημοσιεύσει απ’ αυτή την ιστοσελίδα ένα κείμενο με την υπογραφή «Μάρκος Αυρήλιος» και με τίτλο «Σκηνικό ήττας για τη ΝΔ δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ του Μαξίμου», γιατί είναι άκρως αποκαλυπτικό των τάσεων κατάρρευσηςτης ΝΔ, που κυριαρχούν αυτήν την περίοδο και του μεγάλου προβαδίσματος που έχει κερδίσει απέναντί της ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν αυτά γράφονται στο ANTINEWS και δεν το λέμε με καμιά «προβοκατόρικη» διάθεση, νομίζω ότι και οι πλέον ακραίοι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν να προσθέσουν τίποτα. Οδεύουμε ολοταχώς για ανατροπή.

Ολόκληρο το κείμενο του Antinews.gr έχει ως εξής:

ΣΚΗΝΙΚΟ ΗΤΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΔ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ
Σκηνικό ήττας για τη Νέα Δημοκρατία που πρέπει να ξυπνήσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα –κυβέρνηση και κόμμα- καταγράφουν οι επί μέρους «μυστικές» δημοσκοπήσεις που έγιναν αυτή την περίοδο σε όλη τη χώρα για τις ανάγκες των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών
Τα στοιχεία που έφθασαν στο Μέγαρο Μαξίμου και στη Συγγρού, προκάλεσαν ευλόγως αγωνία καθώς προκύπτει μια μεγάλη απόσταση της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ που σε μερικές περιφέρειες ξεπερνά και τις επτά ποσοστιαίες μονάδες ενώ σε ορισμένες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 10%, ενώ αντέχει ακόμα η Χρυσή Αυγή και ο κυβερνητικός εταίρος το ΠΑΣΟΚ εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη.
Αυτή η εικόνα συναντάται σε πάρα πολλούς νομούς και σε μεγάλο βαθμό αποδίδεται στο γενικότερο δυσμενές πολιτικό κλίμα και στην απογοήτευση που προκαλεί η κυβερνητική δραστηριότητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις επιβαρύνεται και από τον εσωτερικό κατακερματισμό των δυνάμεων της δεξιάς.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν τελευταία με εντολή της Συγγρού για να μετρηθούν υποψήφιοι για δήμους και περιφέρειες, υπάρχουν περιπτώσεις νομών, τα λεγόμενα «κάστρα» της, όπου η ΝΔ είχε παραδοσιακά πολύ μεγάλη δύναμη, αλλά πλέον προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι μπροστά όχι γιατί έγινε ένα θαύμα μέρες που είναι που συζητάμε για την αθεΐα του Αλέξη Τσίπρα και τη σχέση του με την Ορθοδοξία, αλλά διότι οι δεξιοί ψηφοφόροι έχουν αγανακτήσει με την μνημονιακή πολιτική και θέλουν να τιμωρήσουν και αυτοί το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, το οποίο στήριξαν με όλη τους τη δύναμη.
Επίσης, αυτή την περίοδο, το δράμα της ΝΔ, που εάν δεν αλλάξει πορεία γρήγορα θα υποστείδεινή ήττα, συνθέτουν και οι διαιρέσεις των βουλευτών και των κομματικών στελεχών, οι τοπικοί ανταγωνισμοί και οι προσωπικές φιλοδοξίες που επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την απογοήτευση για τη συνολική εικόνα της κυβέρνησης.
Όσοι ασχολούνται με την προετοιμασία των δημοτικών εκλογών και έχουν γνώση των στοιχείων δεν κρύβουν την αγωνία τους, που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει τα όρια της απελπισίας.
«Αν δεν αλλάξουμε το κλίμα, κινδυνεύουμε με βαριά ήττα σε μερικές περιοχές» εξηγούσε προχθές υψηλόβαθμο στέλεχος το οποίο πιστεύει ότι «το σκηνικό μπορεί να μεταβληθεί μόνο ως τα μέσα Μαρτίουμετά θα είναι πολύ αργά».
Μέχρι στιγμής η ΝΔ σώζεται σε πολλές περιοχές από την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει στην επιφάνεια δυναμικά και ικανά στελέχη που μπορεί να κερδίσουν δήμους και περιφέρειες, αν και εκτιμάται ότι οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν να ψηφίσουν αντικυβερνητικά.
Για να ανατραπεί η υφισταμένη κατάσταση και η ηττοπάθεια που βασανίζει τη ΝΔ υψηλόβαθμα στελέχη και κορυφαίοι υπουργοί εισηγούνται τολμηρές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με αυστηρούς κανόνες εσωτερικής πειθαρχίας, αλλά και κινήσεις για να ενωθούν οι δυνάμεις της παράταξης.
Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να αναλάβει ο ίδιος πρωτοβουλίες για να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησής του υπερασπιζόμενος το έργο της, ενώ στο τραπέζι έχει τεθεί ακόμα και τοσενάριο του ανασχηματισμού.
Εκ παραλλήλου, ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι θα ανατρέψει το εσωτερικό κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, αν και είναι αρκετά δύσκολο, καθώς η ηττοπάθεια κυριαρχεί.
Πολλοί υπουργοί και βουλευτές, εμφανίζονται παρατημένοι, ενώ στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών παρατηρούνται οι παθογένειες του παρελθόντος.
Σε πολλούς νομούς καταγράφεται ανταγωνισμός των ίδιων των βουλευτών και ορισμένων υπουργών, οι οποίοι δεν βλέπουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μάχη της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το προσωπικό τους συμφέρον στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Μάρκος Αυρήλιος

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ!!

Ο Γ.Στουρνάρας επαναπροσέλαβε υπάλληλο του με μπόνους 4 βαθμούς και 75% αύξηση

Ανάρτηση από ( ΑΡΟΥΡΑΙΟΣ)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

550_334_201018
O υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας που επιβάλει μειώσεις μισθών και συντάξεων και με την πολιτική που ασκεί ως υπάλληλος της τρόικας στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, προχώρησε στην αποδοχή παραίτησης και στην επαναπρόσληψη υπαλλήλου στο γραφείο του, την ίδια ημέρα, δίδοντας της τέσσερις βαθμούς και αύξηση 75% στο βασικό μισθό της.
Πρόκειται πραγματικά για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που αναδεικνύει το «defencenet.gr» και δείχνει ότι το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει. Βολεύει τα δικά του παιδιά σε καιρούς μνημονίου που η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους, με την ανεργία να έχει ξεπεράσει το 27% και μειώνει τους μισθούς σε επίπεδα Βουλγαρίας.
Δείτε λοιπόν τι έκανε ο κ. Στουρνάρας που θεωρεί δίκαιο το φόρο των ακινήτων, τις περικοπές στους μισθούς, πιστεύει πώς οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται κ.α.
Προσέλαβε στο πολιτικό του γραφείο μία υπάλληλο με απόφαση του στις 8 Αυγούστου του 2012. Η εν λόγω υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και βαθμού ΣΤ ανέλαβε καθήκοντα από 5 Ιουλίου του 2012.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «ο ανωτέρω διορισμός λήγει αυτοδίκαια με την κατά οιονδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του Υπουργού των Οικονομικών». Πρόκειται για μετακλητή υπάλληλο.
Στις 24 Δεκεμβρίου του 2013 δημοσιεύεται όμως σε ΦΕΚ μία άλλη απόφαση που έχει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα και αφορά στην ίδια υπάλληλο. Τι λέει αυτή η απόφαση;
Ότι, στις 11 Νοεμβρίου του 2013 ο υπουργός Οικονομικών έκανε αποδεκτή την παραίτηση της συγκεκριμένης υπαλλήλου και την ίδια ημέρα, στις 11 Νοεμβρίου του 2013 την προσέλαβε ξανά. Εδώ είναι και το σκάνδαλο.
Προσέλαβε ξανά την υπάλληλο στο γραφείο του με βαθμό Β αντί ΣΤ που την είχε προσλάβει αρχικά. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει, ειδικά σύμφωνα με το νέο βαθμολόγιο που ο κ. Στουρνάρας με τον υπουργό Εσωτερικών είχαν καταρτήσει προκειμένου να κόψουν τους βαθμούς και φυσικά τους μισθούς στο Δημόσιο.
Πως είναι δυνατόν μία υπάλληλος, με λίγα χρόνια υπηρεσίας να βρίσκεται στο βαθμό Β από ΣΤ, τέσσερις βαθμούς πάνω σε μία ημέρα, όταν ούτε καν δημόσιοι υπάλληλοι ΠΕ που πλησιάζουν στη σύνταξη δεν φθάνουν στο βαθμό αυτό;
Η τετραπλή προαγωγή δεν μπορεί να ερμηνευτεί από κανένα νόμο του Δημοσίου. Εξηγείται μόνο από το μπόνους στο μισθό που θέλησε να δώσει ο κ. Στουρνάρας στη συγκεκριμένη υπάλληλο που φθάνει ακόμη και στο 75% όσον αφορά στις βασικές αποδοχές.
Ένας δημόσιος υπάλληλος ΠΕ με βαθμό ΣΤ λαμβάνει βασικό μισθό περί τα 800 με 900 ευρώ, ενώ ένα υπάλληλος ΠΕ με βαθμό Β παίρνει μισθό κοντά στα 1.500 με 1.600 ευρώ.
Αυτός είναι ο κ. Στουρνάρας που καθημερινά καταστρέφει τα όνειρα χιλιάδων παιδιών, οδηγώντας τα να μεταναστεύουν στο εξωτερικό γιατί επένδυσαν σε σπουδές και δεν μπορούν να βρουν δουλειά πουθενά. Το σύστημα όμως μπορεί και βολεύει τα δικά του παιδιά όταν την ίδια στιγμή στέλνει στην ανεργία χιλιάδες πτυχιούχους.
Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο γραφείο του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ο οποίος επικαλείται συνεχώς την ανεργία των νέων στο 60% για να δώσει έμφαση στην… επιτυχία της δημοσιονομικής προσαρμογής που πέτυχε η κυβέρνηση, ακούει κανείς;
- See more at: http://arouraios.gr/2014/01/o-stournaras-epanaproselave-ipallilo-tou-me-bonus/#sthash.4Q3USKE3.dpuf

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!

Τέτοια πολιτική ταξικού κανιβαλισμού δεν έχει βιώσει η ελληνική κοινωνία όλες τις τελευταίες δεκαετίες.
 Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» που παραθέτουμε στην εικόνα μας δείχνει πόσο αδίστακτη είναι η ακροδεξιά Ν.Δ και το σοσιαλδημοκρατικό απολειφάδι που συναποτελούν την κυβέρνηση λαϊκής καταστροφής Σαμαρά Βενιζέλου.

Μας έριξαν στην ανεργία, την ελαστική απασχόληση, μας πετσόκοψαν τον μισθού μας. Μας φόρτωσαν φορολογικά χαράτσια όπως την εποχή της τουρκοκρατίας, και εκτόξευσαν το κόστος ζωής στα ύψη. Τώρα όποιος από μας έκανε το «λάθος» και νταλαβερίστηκε με τις τράπεζες για να αγοράσει ένα σπίτι, και φυσικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις δόσεις του κινδυνεύει να μείνει άστεγος.

΄Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Εφορία έχει βγάλει σε πλειστηριασμό μέσα στο 2013 περίπου 20.000 ακίνητα καθώς η απαγόρευση των πλειστηριασμών δεν ισχύει για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά μόνο προς τις τράπεζες και τρίτους.

Ο αριθμός των κατασχέσεων καταθέσεων, μισθών, ενοικίων κτλ. σε ληξιπρόθεσμους οφειλέτες και φοροφυγάδες αυξήθηκε μέσα στο 2013 σε σύγκριση με το 2012 κατά 52.007.
Συνολικά το 2013 οι πλειστηριασμοί και οι ποινικές διώξεις ανήλθαν σε 226.010, ενώ το 2012 ήταν 164.963, δηλαδή αυξήθηκαν το περασμένο έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο κατά 61.047.

Η βία της υποκρισίας


Του Γιώργου Κατρούγκαλου

Στη χώρα μας επιχειρείται τα τελευταία χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα κοινωνικής μηχανικής: η προσπάθεια να εφαρμοστούν σε ένα κράτος του «πρώτου κόσμου» οι πιο ακραίες συνταγές απεσταγμένου νεοφιλελευθερισμού, όπως δοκιμάστηκαν -και απέτυχαν- σε άλλα μέρη του πλανήτη.



Αντίθετα από ό,τι θα νόμιζε κανείς, το πείραμα αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην επίθεση εναντίον των θεσμών του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων. Ο νεοφιλελευθερισμός αποτελεί μια συνολική «βιοπολιτική» ανασυγκρότησης όχι μόνον της οικονομίας και της κοινωνίας, αλλά της ίδιας της καθημερινής μας ζωής.

Η επίθεση στις ατομικές ελευθερίες συμπίπτει με μια συστηματική προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και καλλιέργειας φόβου.
Κατ' αρχάς στο οικονομικό επίπεδο: Οι τρεις σωματοφύλακες των μνημονιακών πολιτικών, Σαμαράς, Στουρνάρας και Βενιζέλος, εξ επαγγέλματος πλέον τρομολαγνούν για την «κατάρα» και την «κόλαση» που μας περιμένει, αν επιλέξουμε μιαν άλλη πολιτική, αντί για τη συνέχιση της αδιέξοδης υπερχρέωσης της χώρας.
Το σκιάχτρο αυτό, όμως, δεν είναι αρκούντως τρομακτικό. Είναι πια φανερό σε όλους ότι το φάρμακο των μνημονίων ήταν πιο θανατηφόρο από την αρρώστια της ελληνικής οικονομίας.

Η μηχανή του φόβου, έτσι, πρέπει να παράγει νέα είδωλα, νέα σκιάχτρα. Η τρομοκρατία είναι ένα από αυτά. Η απόδραση του Ξηρού μονοπώλησε για ένα διάστημα τις προμετωπίδες εφημερίδων και τα πάνελ των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης, λες και αυτός ήταν ο άμεσος και θανατηφόρος κίνδυνος που μας απειλεί. Η κυρίαρχη πολιτική με τον τρόπο αυτό παράγει τη δική της βία, τη βία της υποκρισίας.

Ο Ξηρός και όχι οι αυτοκτονίες των θυμάτων του Μνημονίου, το επεισόδιο στο σπίτι του Γερμανού πρεσβευτή και όχι οι δεκάδες χιλιάδες των υποσιτισμένων μαθητών είναι, τάχα, τα ζωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Η καλλιέργεια του φόβου δεν αποσκοπεί μόνο στο να μουδιάσει συνειδήσεις και να ενισχύσει την ιδιώτευση και την απογοήτευση. Χρησιμεύει και για να μας εξοικειώσει με την επίθεση κατά των ατομικών ελευθεριών ως μία φυσική κατάσταση. Η αναγκαία τιμωρία των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής, για παράδειγμα, γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια ενός κοινωνικού μιθριδατισμού που θα ανέχεται τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων, γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Αμέσως μετά τις πληροφορίες ότι στις δικογραφίες των διωκόμενων βουλευτών υπήρχαν στοιχείαπαρακολούθησης συνδιαλέξεων σε χρόνο πολύ προγενέστερο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, μάθαμε ότι παρόμοιο υλικό έχει περιληφθεί στη δικογραφία διωκομένων για τα γεγονότα στις Σκουριές, υποκλοπές συνομιλιών με δημοσιογράφους έντεκα εφημερίδων, ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και ειδησεογραφικών πρακτορείων. Είναι ηλίου φαεινότερον, μετά από όλα αυτά, ότι η ΕΥΠ προβαίνει σε αντισυνταγματικές, μαζικές, προληπτικές παρακολουθήσεις, ανάλογες με αυτές της CIA που αποκάλυψε ο Σνόουντεν στην Αμερική, παρά την αντίθετη ρύθμιση του άρθρου 19 του Συντάγματος.Έγινε τίποτα για αυτό;

Ένα αντίδοτο έχει ο φόβος: την ελπίδα. Η Ελλάδα είναι, αυτή τη στιγμή, ο αδύναμος κρίκος της νεοφιλελεύθερης Ευρώπης. Αυτά που απαιτούνται για την καπιταλιστική αναδιάρθρωση είναι τόσο αιματηρά και αβάστακτα για το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού, ώστε να είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στην πράξη. Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε και να επιβάλουμε την άλλη πολιτική. 
Απέναντι στη βία της υποκρισίας τους να αντιπαρατάξουμε το δίκιο μας και τα δικαιώματα μας.

Δημοσιεύτηκε στο Δρόμο της Αριστεράς, 18/1/14


Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πιο μισητός πολιτικός

Ανάρτηση από την (ΑΥΓΗ) του διαδικτύου 


Photo Copyright - ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Το πιο ευχάριστο και ελπιδοφόρο εύρημα των τελευταίων δημοσκοπήσεων είναι η πλήρης καταβαράθρωση και απαξίωση του υπουργού Υγείας  Άδωνη Γεωργιάδη. Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, το 72,6% των ψηφοφόρων της Β' Αθήνας έχει αρνητική άποψη για τον Γεωργιάδη κι αν αυτό συμβαίνει στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται, φανταστείτε τι  Βατερλό  υφίσταται ο μπουμπούκος στην  υπόλοιπη χώρα. Δεύτερος , σε απόσταση δυσώδους αναπνοής,  είναι ο χρυσαυγίτης  Παναγιώταρος  με  73,2% και πρώτος και χειρότερος  ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης  με 74,9%, προφανώς επειδή,  όταν κατεβάζει τα παντελόνια του, το θέαμα προκαλεί μαζικό  αποτροπιασμό.
Κάθε φορά που το σύστημα στριμώχνεται,  καλεί τους ακροδεξιούς  για να κάνουν τις  βρώμικες  δουλειές  που αρνούνται να διεκπεραιώσουν  τα λευκά κολάρα. Κάπως έτσι, ο  ακροδεξιός Σαμαράς κάλεσε τον ακροδεξιότατο Γεωργιάδη να αναλάβει τη διάλυση  του δημόσιου συστήματος υγείας, προς  όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Δεν είναι μόνο αδίστακτος ο Γεωργιάδης είναι και λαλίστατος, μια κινούμενη επικοινωνιακή καταιγίδα, μείγμα ντελάλη  λαϊκής και οικοδεσπότη μεσημεριανάδικου λάιφ στάιλ, να τον βγάζεις τρεις φορές την ημέρα στην τηλεόραση και να κάνει το πλέον επώδυνο μέτρο να μοιάζει με δωρεάν διακοπές στη Ντίσνειλαντ. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.
Κι όμως, ανθρωπάκος που έγινε υπουργός απέτυχε παταγωδώς και μαζί του απέτυχε και αυτός που τον έχρισε υπουργό, ο Αντώνης ο Σαμαράς, ο Βομβιστής της Πύλου. Τις ημέρες που ο Γεωργιάδης είχε κηρύξει τον πόλεμο στην αντιπολίτευση για τα υποτιθέμενα φτηνά φάρμακα, ο Σαμαράς τον χειροκροτούσε  από τα μετόπισθεν και ζητούσε από τους άλλους υπουργούς να υιοθετήσουν το βαρβάτο στυλ του Άδωνη. Τους  ζητούσε να αυτοχειριασθούν,  να γίνουν και εκείνοι μισητοί, πιο μισητοί από όσο είναι ήδη.
Μαζί με τον ανθρωπάκο καταβαραθρώθηκαν και τα καθεστωτικά μίντια που τον είχαν υιοθετήσει και του είχαν φτιάξει και παιδικό δωμάτιο να μένει τα βράδια και να μην πηγαινοέρχεται.  Καταβαραθρώθηκε ο  Άρης Πορτοσάλτε του ΣΚΑΙ που τον καλούσε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα στην εκπομπή του, παραδίδοντας δωρεάν  μαθήματα γλειψιματικής δημοσιογραφίας, τέτοιο γλείψιμο ούτε σε δοκιμές παγωτών της ΕΒΓΑ.
Τον υιοθέτησε  τον Μπουμπούκο και ο ΔΟΛ των 58 κεντροαριστερών- οσονούπω και των 58 αναγνωστών-, με τον Γιάννη Πρετεντέρη  να γράφει τα κάτωθι: «Κάποιοι αντιδρούσαν στη μείωση των φαρμάκων αλλά ο Γεωργιάδης τους καθάρισε σε μία εβδομάδα- ομολογώ ότι δεν έχω ξαναδεί στην ελληνική πολιτική έναν άνθρωπο να διαλύει μόνος του ένα ολόκληρο κόμμα!». Έπεσε 100% μέσα ο Γιάννης, το κόμμα που διέλυσε ο Άδωνης έχει τους πέντε δημοφιλέστερους βουλευτές στη Β' Αθήνας, με θετικές γνώμες από 39% έως 48%. Να μας δώσει και έξι αριθμούς του τζόκερ,  για να τους αποφύγουμε.
Μαζί με τον ανθρωπάκο καταβαραθρώθηκε και ο Αντιπρόεδρος Βενιζέλος, που ανέχθηκε να συμμετάσχει στην συγκυβέρνηση του ένας δεδηλωμένος φασίστας. Με τον Βαγγέλη- Βαγγέλη οφείλουμε να είμαστε επιεικείς, ως είδος προς εξαφάνιση έχει κρίση θολή, ακόμη κι έτσι όμως, η συνύπαρξη με φασίστες  είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Δεν είναι έγκλημα του Βενιζέλου, είναι  έγκλημα του ΠΑΣΟΚ. Η επικοινωνιολόγος του Βαγγέλη- Βαγγέλη  Αφροδίτη Αλ Σαλέχ συνυπάρχει μια χαρά με τους Φαήλους, τους Βορίδηδες, τους Αδώνιδες και τους λοιπούς ακροδεξιούς, είναι ωστόσο έτοιμη να φύγει στο εξωτερικό, εφόσον  κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι να περιμένεις από έναν άνθρωπο που στο παρελθόν δέχθηκε επιθέσεις για την καταγωγή και το φύλλο της και σήμερα γελάει με τα αστεία του ναζιστή Παναγιώταρου.
 Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε το ακατόρθωτο, τα καινούργια στελέχη του είναι τρισχειρότερα από τα παλαιά, γεγονός  που η επιστήμη το θεωρούσε σχεδόν αδύνατο να συμβεί. Η  θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών απεβίωσε εντός των γραφείων της Χαριλάου  Τρικούπη μαζί με τον Δαρβίνο.

Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα δεν πρέπει να επιστρέψουν -τώρα- στην Ελλάδα… Πλασιέ της τρόικας ο Νίκος Ευαγγελάτος;


Σημειώνει ο Νίκος Κλειτσίκας

Το περιοδικό Time, στην πρόσφατη έκδοσή του προτείνει την ιδιωτικοποίηση Αρχαιολογικών Μνημείων της πατρίδας μας για να «σωθούν» και επικαλείται εκ νέου τις απόψεις του αμερικανού καθηγητή Stephen Miller.

Επιπροσθέτως, ας θυμηθούμε ότι τον Οκτώβρη του 2012, σε εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στη Νέα Υόρκη για παρουσίαση «επενδυτικών προτάσεων» (road show) που διοργάνωσε από Αμερικάνικη εταιρεία παρουσιάστηκε «επενδυτική πρόταση» για τους Αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής, από την Ακρόπολη ως το Λαύριο, ώστε να «μετατραπούν σε μια αρχαιοπρεπή Disneyland».

Λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του περιοδικού Time, ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Νίκος Ευαγγελάτος, έθεσε το ζήτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στον φιλέλληνα -με όλη τη σημασία της λέξης και του περιεχομένου της- στον άγγλο ευρωβουλευτή Nigel Farage.

Να υποθέσουμε ότι... 
ήταν σύμπτωση;

Ο κ. Ευαγγελάτος, με αφορμή την τοποθέτηση του Άγγλου ευρωβουλευτή Nigel Farage, για τον κ. Σαμαρά ως προεδρεύοντος της ΕΕ, ανέλαβε σημαντικό ρόλο για την υποβάθμιση και δυσφήμιση του Nigel Farage, που όμως έκανε περήφανους τους έλληνες πολίτες. Ο κ. Ευαγγελάτος είναι ένας έξυπνος άνθρωπος. Όμως, όταν έλαβε συνέντευξη από τον Farage, λειτούργησε ως υπάλληλος του Μαξίμου και των διεθνών τοκογλύφων (τους ονομάζουν «δανειστές»).

Για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Farage, έτσι νόμισε, χρησιμοποίησε ψέματα!

Δεν γνωρίζει ο κ. Ευαγγελάτος ότι έλεγε ψέματα όταν τόνιζε -πολλές φορές κι αδιάκοπα- ότι ο ελληνικός λαός γνώριζε τα δεινά που τον αναμένουν όταν ψήφιζε τον κ. Σαμαρά, που σαφώς τα διατύπωνε στο πρόγραμμά του και συνεπώς ο Farage είναι «άσχετος»…

Ο κ. Σαμαράς αυτά τόνιζε στον ελληνικό λαό κ. Ευαγγελάτο;

Ο κ. Ευαγγελάτος τόνιζε -και σ’ αυτό το θέμα πολλές φορές κι αδιάκοπα- πως γνωρίζει πολύ καλά τι υπομένει ο ελληνικός λαός!
Δηλαδή, ο «δημοσιογράφος» που προσπαθεί να φέρει σε δύσκολη θέση έναν φιλέλληνα, απολύθηκε, είναι άνεργος, έκλεισε το Δημόσιο σχολείο του παιδιού του, είναι ανασφάλιστος, τα παιδιά του λιποθυμούν από πείνα στα σχολεία τους, δεν μπορεί ν’ αγοράσει πετρέλαιο για να ζεστάνει την οικογένειά του, ανάβει μαγκάλι τα κρύα βράδια του χειμώνα, έφυγε μετανάστης στα σκλαβοπάζαρα της δύσης, δεν έχει ν’ αγοράσει φάρμακα, δεν έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία κι αναμένει πλειστηριασμό του σπιτιού του για χρέη στην εφορία; κ.ο.κ.…
Όμως, ο κ. Ευαγγελάτος προχώρησε περισσότερο την επίθεσή του εναντίον του Farage, με «ξεκάρφωτη» ερώτηση για τη θέση του απέναντι στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο άγγλος ευρωβουλευτής κι επαναλαμβάνουμε φιλέλληνας, έδωσε σαφή απάντηση… αποκτήστε εθνική κυριαρχία και βλέπουμε.

Που στόχευε ο κ. Ευαγγελάτος μ’ αυτή του την ερώτηση;

Μήπως στην απαξίωση του Farage, την εμφάνισή του ως πατριώτη κι υπερασπιστή του αιτήματος της Μελίνας ή ως συνήγορος του κ. Σαμαρά και της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;

 Ήταν σύμπτωση η ερώτηση του κ. Ευαγγελάτου με την "συζήτηση" που άνοιξε για ιδιωτικοποίηση των Αρχαιοτήτων μας, άστοχη ή με ξεκάθαρο στόχο, αφού γνωρίζουν οι πάντες ότι η πατρίδα μας είναι υποθηκευμένη στους διεθνείς τοκογλύφους, που ονομάζουν τρόικα;

 Δεν γνωρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος πως αν οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι της τρόικας δεν συναινέσουν σε οποιαδήποτε απόφαση θέλει να λάβει η «ελληνική» κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, δεν μπορεί να ληφθεί;

 Δεν γνωρίζει ο έγκριτος δημοσιογράφος πως η Δημόσια περιουσία ξεπουλιέται με βάση τα επαίσχυντα μνημόνια των «ελληνικών» κυβερνήσεων;

Δεν νομίζουμε…

Ο "δημοσιογράφος" Ευαγγελάτος φιλούσε ως Ιούδας και δεν στόχευε με την συνέντευξη αυτή το ελληνικό κοινό. Αυτό είναι σίγουρο, διότι δεν θα υπέπιπτε σε γελοία επιχειρήματα, σε καταφανή ψέματα.

 Ελπίζοντας ότι -αν δεν εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία, ουσιαστικά κι ίσως χωρίς τη θέλησή του ως πλασιέ των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην τρόικα-, θα κατανοήσει το σφάλμα του και θα ζητήσει συγνώμη από τους τηλεθεατές του, επισημαίνουμε δύο ζητήματα:

1. Την ανακοίνωση του αρμόδιου επιστημονικού σωματείου της πατρίδας μας, του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της χώρας μας ανήκουν σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Η προστασία, η ανάδειξη και η διαχείρισή τους είναι υποχρέωση του κράτους μέσω της καθ' ύλην αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως αποτυπώνεται στο Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. Αποτελούν φορείς της ιστορικής μνήμης και συνείδησης. Δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης με όποιους “επενδυτές”, δεν αποτελούν αντικείμενα για ιδιωτικοποίηση, ούτε πεδίο κερδοφορίας για κανέναν ιδιώτη»

2. Σήμερα η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα θα είχε τραγική κατάληξη. Η ψυχή μας, όπως έλεγε η Μελίνα κι ο Ανδρέας Παπανδρέου, θα "θυσιαζόταν" στο βωμό της αποικίας χρέους-Ελλάδας, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Θύματα όπως τα Νοσοκομεία μας, τα Σχολεία μας, οι συντάξεις μας, οι μισθοί μας, οι Δημόσιες Υπηρεσίες που ξεπουλιούνται, οι Μαρίνες που πουλήθηκαν στους Τούρκους, το Εθνικό Σύστημα Υγεία που πουλάνε στους Γερμανούς… Θύματα της συντελούμενης Γενοκτονίας! Η πατριωτική θέση για τα Μάρμαρα σήμερα, είναι: Ο αγώνας για την επιστροφή όλων των κλεμμένων αρχαιοτήτων μόνον όταν η πατρίδα μας αποκτήσει εθνική κυριαρχία και Ελληνική κυβέρνηση!

Ας θυμηθούμε τις θέσεις και τη δράση του αντιδικτατορικού κινήματος στη διάρκεια της στρατιωτικής κατοχής της πατρίδας μας από την αμερικανοκίνητη χούντα και ειδικότερα του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος - ΠΑΚ του λαϊκού ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, αναφορικά με την προσπάθεια της χούντας να αυξήσει τον Τουρισμό στην πατρίδα μας.

 Η διεθνής καμπάνια να μην έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα ήταν εθνική και πατριωτική στάση. Σήμερα, η ανυπακοή στις εντολές τις τρόικας και της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πράξη εθνική και πατριωτική και ή μη επιστροφή των Μαρμάρων -τώρα- ίσως τα διασώσει από ξεπούλημα των αρπακτικών κυβερνητών με τα μιζωμένα κόμματά τους!

Αντιδικτατορική αφίσα: «ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα των συνταγματαρχών.
Σήμερα η επίσκεψη στη Ελλάδα σημαίνει:
πολιτική συναίνεση και οικονομική βοήθεια στην στρατιωτικοφασιστική δικτατορία
βοήθεια στους έλληνες φασίστες και το δολοφονικό τους έργο εναντίον του ελληνικού λαού
»

Από το "PRESS-GRμέσω "Σίβυλλα"