5% ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ

Με 5 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ

tvxs.gr/node/147697
 
 
 
Με διαφορά 5 μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,9% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21% στην πρόθεση ψήφου.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 7,6%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9%, το ΚΚΕ με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3,3%. Εκτός Βουλής, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%. Στο 1,8% οι Οικολόγοι Πράσινοι, ποσοστό που ξεπερνά το αντίστοιχο της ΔΗΜΑΡ. Ο ΛΑ.ΟΣ συγκεντρώνει μόλις το 1,1%.
Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% των ερωτηθέντων.
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την κατανομή δηλαδή των ποσοστών των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32,3% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 27,2%. Έτσι διευρύνει τη διαφορά του από το κυβερνών κόμμα στις 5,1 μονάδες.
Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 9,3%.
Οι ΑΝΕΛ αναδεικνύονται τέταρτο κόμμα με 5,9% ενώ με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το 5,8% Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σε μονοψήφιο ποσοστό με 4,9%, ενώ η ΔΗΜΑΡ  δίνει μάχη για το όριο του 3%, καθώς το ποσοστό της αγγίζει το 2,7%.
Παράσταση νίκης και εξάντληση τετραετίας
Το 54% θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές πρώτο κόμμα θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 28% εκτιμά πως «νικήτρια» θα αναδειχθεί η ΝΔ.
Το 53% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, ενώ την αντίθετη άποψη έχει το 43%.

Κάτω από 20% NΔ-ΠΑΣΟΚ


  ANHΣΥΧΙΑ Γ.ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ
Καταποντισμό των δυο κομμάτων βλέπουν οι Γερμανοί στις ευρωεκλογές!
25/01/14 
Κάτω από 20% βλέπει να παίρνουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αθροιστικά στις ευρωεκλογές και να οδηγούμαστε σε εθνικές εκλογές ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης, μεταφέροντας τους φόβους της κυβέρνησης του Βερολίνου.
Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι Γερμανοί κατεβάζουν τόσο πολύ τον πήχη, των ευρωεκλογών για τα 2 κυβερνητικά κόμματα, θεωρώντας ότι το 25% θα είναι επιτυχία.
Κάτι που όμως δεν ισχύει καθώς θα έχουμε μια υποχώρηση 17,5% από το 42,5% που έλαβαν μαζί τα δύο κόμματα στις εθνικές εκλογές.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο Γ. Χατζημαρκάκης είναι ο "σύνδεσμος" των Γερμανών με το εγχώριο πολιτικό σύστημα, και για αυτόν τον λόγο έρχεται εδώ, και εκφράζει άμεσα τους φόβους της κυβέρνησης του Βερολίνου. Τυχαία δεν κατεβαίνει στις ευρωεκλογές και όπως δήλωσε και ο ίδιος πιθανό να κατέβει και στις εθνικές.
Δεν αποκλείει πλήρως την πιθανότητα να κατέλθει με το κόμμα του και στις εθνικές εκλογές ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γεώργιος Χατζημαρκάκης, ο οποίος τόνισε πάντως ότι, προς το παρόν, τον ενδιαφέρουν μόνο οι ευρωεκλογές, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται γιατί "η ζωή είναι πολύπλοκη".
Ο κ. Χατζημαρκάκης, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση τού κόμματος "Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες", με το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων στις ευρωεκλογές, επισήμανε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, "έδωσε καλή εικόνα" κατά την πρόσφατη παρουσία του στο Στρασβούργο.
Σε σχέση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, σημείωσε πως είναι καλό ότι είναι επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις ευρωεκλογές, γιατί μια ελληνική φωνή ακούγεται στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει καλή εικόνα στον Τύπο, χωρών όπως η Ιταλία και η Γαλλία.
Σχετικά με το αν οι ευρωεκλογές μπορούν να δώσουν έναυσμα και για πρόωρες εθνικές εκλογές, ο κ. Χατζημαρκάκης επισήμανε -σε συνάντηση με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη- ότι αυτό εξαρτάται από την ετυμηγορία της κάλπης. "Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λάβουν κάτω από 20% [στις ευρωεκλογές], κάτι που δεν αποκλείω, τότε δεν αποκλείεται κάτι τέτοιο, καθώς "μια κυβέρνηση χωρίς υποστήριξη [τού λαού] πολύ δύσκολα θα συνεχίσει την πορεία της".
Ερωτηθείς δε, τι περιμένει από την όποια ελληνική κυβέρνηση θα προκύψει στις επόμενες εθνικές εκλογές, απάντησε: "μέχρι τις ευρωεκλογές οποιαδήποτε χαλάρωση [στη λιτότητα για την Ελλάδα] θα φουντώσει τα άκρα” και τα ανθελληνικά/ αντιευρωπαϊκά κόμματα στις ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και έχοντας προετοιμάσει το έδαφος, η Ελλάδα μπορεί και θα πρέπει να διεκδικήσει πιο συντονισμένα την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους σε 50 χρόνια, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο και επιλεκτικό κούρεμα του χρέος, "γιατί το τελευταίο PSI βούλιαξε". Ο κ. Χατζημαρκάκης παρουσίασε σήμερα το βιβλίο του, με τίτλο "Παράγων Ελλάς".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το μεγαλύτερο έγκλημα!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 25, 2014
20140125-122044.jpg
Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012 και ώρα 9η νυκτερινή ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Δεν είχαν περάσει καλά – καλά τέσσερις μήνες από την βραδιά εκείνη στις Κάννες όπου άκαιρα και χωρίς καμία προετοιμασία ο ΓΑΠ έθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους μας (ο θεός να τους κάνει) το θέμα του δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί σε αυτή την συνάντηση έβρισε σκαιότατα τον γιό του Αντρέα λέγοντάς του, σωστά, ότι το δημοψήφισμα αυτό ισοδυναμεί με δημοψήφισμα για το μέσα ή έξω από το ευρώ. Μετά από αυτό το επεισόδιο ακολούθησαν
τέσσερις μέρες που άλλαξαν για πάντα την Ελλάδα. Ο αντιμνημονιακός Σαμαράς έγινε ξαφνικά μνημονιακότερος του Γιωργάκη (τουλάχιστον ο ΓΑΠ έθεσε και το θέμα του δημοψηφίσματος, ο Σαμαράς από τότε είναι στο ΝΑΙ σε όλα), ο Παπαδήμος της Goldman Sachs έγινε επίσης ξαφνικά ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Βενιζέλος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ (υπο φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν μια ζωή Βεζίρης, που θα ήθελε να γίνει Χαλίφης) και άλλα πολλά παράξενα. Εύχομαι ο ιστορικός του μέλλοντος να καταφέρει να αποτυπώσει τα γεγονότα εκείνου του τετρημέρου και να καταλογίσει τις ευθύνες εκεί που ανήκουν.
Μετά από αυτό το τετραήμερο ξεκινούν οι διαβουλεύσεις της πρώτης ουσιαστικά συγκεβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (και ολίγη από ΛΑΟΣ) υπό τον Παπαδήμο και με υπ. Οικονομίας τον Βενιζέλο. Το μνημόνιο, που υπογράφηκε τότε σαν συνεπακόλουθο της δανειακής σύμβασης και κυρίως το PSI, που το συνόδευε, αποτελούν το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Εκείνη η κυβέρνηση και εκείνη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέγραψαν:
- Τον εκμηδενισμό διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων, των ιδρυμάτων .. και αποτέλεσε την θρυαλλίδα για την κατάρρευση της Υγείας της Ασφάλισης και της Παιδείας που βιώνουμε σήμερα.
- Τη μετατροπή του χρέους, που έως τότε ήταν ιδιωτικό, σε διακρατικό, με αποτέλεσμα η απομείωση του, σήμερα, να περνά από ανασφαλείς κυβερνήσεις και να τίθεται στην κρίση εθνικών κοινοβουλίων μιας Ευρώπης, που μέρα με τη μέρα γίνεται λιγότερο αλληλέγγυα και περισσότερο “Γερμανική”.
- Έθεσε το χρέος υπό το Αγγλικό δίκαιο, που λειτουργεί πάντα υπέρ του δανειστή και ποτέ υπέρ του οφειλέτη και για παράδειγμα, ο οφειλέτης δεν μπορεί να ζητήσει μείωση του ακόμα κι αν αυτό είναι επαχθές, σε κάποιο μέρος του.
Οι επιπτώσεις δε σταμάτησαν εκεί αλλά συνεχίστηκαν με την μείωση των μισθών, την συνεπακόλουθη μείωση της κατανάλωσης, την συνεπαγώμενη αποσάθρωση της οικονομίας, την μείωση του ΑΕΠ και τελικά την αύξηση του χρέους (ποσοστιαία και απόλυτα), που έχει παραδώσει την Ελλάδα έρμαιο στις διαθέσεις των Γερμανών.
Εκείνη η κυβέρνηση και εκείνη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπέγραψαν την εξαθλίωση των Ελλήνων και την καταστροφή της Πατρίδας και αν αυτό το μεγάλο έγκλημα ενάντια στο Έθνος έγινε συνειδητά αποτελεί Εθνική προδοσία.
Για ιστορικούς λόγους παραθέτω τα ονόματα των πρωταίτιων: Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος και πολλοί άλλοι “πρόθυμοι” μαζί με αυτούς.
Βλάσης Μανθογιάννης
————-

Το σχέδιο των δανειστών για τα ακίνητα των Ελλήνων

 Θέλουν να κατεβάσουν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα κάτω από το 40%

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ??


Θέλουν να κατεβάσουν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα κάτω από το 40%.
Τι κρύβεται πίσω από την φοροεπιδρομή και… την απαίτηση για κατασχέσεις. Funds-αχυράνθρωποι αγοράζουν τα »κόκκινα δάνεια». Πίσω τους καρτέλ και ξένες τράπεζες.
Ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι όπως ο Υπουργός Υγείας κ.Γεωργιάδης χαριεντίζονται με τον κ.Ράιχενμπαχ, παίρνουν εύσημα για το »έργο» τους και δίνουν συνεντεύξεις με κεντρικό μήνυμα »Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», το newsbomb.gr αποκαλύπτει σήμερα το σχέδιο του Βερολίνου και των δανειστών για τα ακίνητα των Ελλήνων.
Είναι εύκολο για κάποιους να καταλογίζουν θεωρίες συνωμοσιολογίας σε ρεπορτάζ όπως αυτό. Τα γεγονότα όμως έχουν μεγάλο πείσμα, επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ αλλά και μία επιχείρηση που άρχισε να εξελίσσεται από το φθινόπωρο του 2011, όταν ο τότε Υπουργός Οικονομικών κ.Ε.Βενιζέλος διέκοψε τις συνομιλίες με την τρόικα.
Ο κ.Βενιζέλος κατηγορήθηκε τότε ότι διέκοψε τις συνομιλίες, επιχειρώντας να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση.
Η αλήθεια είναι ότι τις διέκοψε γιατί οι τροϊκανοί του ζήτησαν αυτό που αναγκάστηκε να εφαρμόσει λίγες μέρες μετά: το χαράτσι στα ακίνητα.
Από την πρώτη στιγμή που η χώρα μπήκε στην εποχή των μνημονίων, η προσοχή του Βερολίνου και των δανειστών επικεντρώθηκε στον μικροϊδιοκτητικό χαρακτήρα της Ελληνικής οικονομίας, στον οποίο οι δανειστές καταλογίζουν την έλλειψη ανταγωνιστικότητας της οικονομίας αλλά και όλες τις στρεβλώσεις που υπάρχουν.
Σε αυτό το χαρακτήρα ενέταξαν και τη μεγάλη ιδιωτική ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, όχι μόνο σε κατοικίες αλλά και σε οικόπεδα ή αγροτεμάχια.
Για τους Γερμανούς αλλά και τις χώρες-δορυφόρους τους, το υψηλό αυτό ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα αλλά και της κατοχής ακίνητης περιουσίας ήταν αδιανόητο.
Έθεσαν λοιπόν ως στόχο να το περιορίσουν και να το φέρουν ακόμα και κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, κάποιοι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν πει ότι » σε μια χώρα που έχει ένα τόσο υψηλό δημόσιο χρέος, δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη ιδιωτική ακίνητη περιουσία».
Αυτή η κυνικότητα αποτυπώθηκε στην εξοντωτική φορολογία της ακίνητης περιουσίας, πέρα από το χαράτσι που έγινε μόνιμος φόρος, η φορολογία επεκτάθηκε παντού. Σε αγροτεμάχια, βραχώδη οικόπεδα, γιαπιά, ετοιμόρροπα,μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που δεν αποφέρουν κανένα έσοδο.
Παράλληλα άρχισαν δύο παράλληλες επιχειρήσεις.
Ο εξαναγκασμός των τραπεζών να αρχίσουν να ξεφορτώνονται »κόκκινα δάνεια» σε εξευτελιστικές τιμές, τα οποία αγόραζαν ξένα funds, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση του δανειολήπτη. Την ίδια στιγμή άρχισαν οι πιέσεις για την απελευθέρωση των κατασχέσεων.
Δεν πρέπει να ξεγελά κανέναν, ο νόμος που κατέθεσε η κυβέρνηση για την πρώτη κατοικία. Αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν είναι ελάχιστοι, οι περισσότεροι βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία. Ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει, η ανεργία δεν θα μειωθεί αλλά θα αυξάνεται μέσα σε αυτή την υφεσιακή πορεία της οικονομίας άρα οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το στεγαστικό δάνειο.
Την ίδια στιγμή ο κ.Θεοχάρης ξεκινά την εφαρμογή ευέλικτων διαδικασιών κατάσχεσης για όσους χρωστούν στην Εφορία.
Το σχέδιο του Βερολίνου και των δανειστών είναι η αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.
Θεωρούν πολύ υψηλό ποσοστό το 75 έως 80%, που αντιπροσωπεύει το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Θέλουν να το κατεβάσουν στο 40 έως 45 % που ισχύει στη Γερμανία.
Και εκεί έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειες τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειονότητα των φορολογικών μέτρων, τα τρία τελευταία χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και την απαξίωση τους.
Ένα επίσης αποκαλυπτικό στοιχείο είναι η πραγματική ταυτότητα αυτών που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες.
Τους έχουν αποδώσει το χαρακτηριστικό κοράκια, μόνο που πίσω από τα κοράκια υπάρχουν οι γύπες.
Τι εννοούμε;
Ότι πίσω από τα funds που αγοράζουν , είναι τα καρτέλ των κατασκευαστών και του real estate που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία και στην Φινλανδία και τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με γερμανικές, φινλανδικές, ολλανδικές τράπεζες αλλά και τράπεζες του Λουξεμβούργου.
Στη Γερμανία και στη Φινλανδία ( τη χώρα του κ.Ρεν, αυτής της…τεράστιας ευρωπαϊκής προσωπικότητας) υπάρχει χαμηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Και αυτοί που νοικιάζουν τα σπίτια είναι τα οικοδομικά και κατασκευαστικά καρτέλ, τα οποία είναι συγκοινωνούντα δοχεία με ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα.

newsbomb.gr

Πού είναι η ΓΣΕΕ;

Πρωτοβουλίες άμεσης ανατροπής τώρα, για να ξαναγίνουν τα συνδικάτα υπολογίσιμη δύναμη























Από τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ στις 20 Νοέμβρη έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες, με την κοινωνική καταστροφή να παίρνει γενικευμένη μορφή, με την φτώχεια, και την ανεργία να σπάνε κάθε ιστορικό ρεκόρ.
Θυμίζουμε ότι εκείνο, το Γενικό Συμβούλιο, υποτίθεται ότι συγκλήθηκε, μετά από προετοιμασία μέσα από την «εγκύκλιο» της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ προς τις οργανώσεις, και συνεδρίασε για να συζητήσει τις προτάσεις και τις ιδέες των συνδικάτων, ώστε να διαμορφώσει και να αποφασίσει ένα άμεσο αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης κατά το επόμενο διάστημα.
Ένα πρόγραμμα, που θα είχε σχέδιο, προοπτική, σταθερό βηματισμό, παρεμβάσεις στους εργασιακούς χώρους, ενημέρωση των εργαζομένων, θα βάζει τους επιμέρους αγώνες των κλάδων στις ράγες μια συνολικής συντονισμένης κατεύθυνσης, με στόχο την ανατροπή της συνεχιζόμενης μνημονιακής καταστροφής.
Θυμίζουμε ότι εκείνο το γενικό συμβούλιο του Νοέμβρη, ολοκλήρωσε τις εργασίες χωρίς καμιά απόφαση, χωρίς κανένα προγραμματισμό δράσης. Εκείνο το Γενικό Συμβούλιο, το μόνο που αποφάσισε είναι ότι πάλι ΘΑ προετοιμάσει τους αγώνες και τις αντιστάσεις των εργαζομένων.
Είναι πια εμφανέστατο, ότι η «καλή προετοιμασία των αγώνων» συνεχίζει να είναι το βολικό άλλοθι για τη συνεχιζόμενη ακινησία και αφασία του συνδικαλιστικού κινήματος και ιδίως της κορυφαίας οργανωτικής του έκφρασης.
Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αλλά και για τους δικούς τους λόγους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με μια ιδιότυπη μεταξύ τους συνεννόηση, εξακολουθούν και αναμασούν το «επιχείρημα» της «καλής προετοιμασίας» των αγώνων, οι οποίοι όμως σχεδόν ποτέ δεν εξαγγέλλονται ούτε πραγματοποιούνται.
Και ενώ όλα αυτά συντελούνται στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος, την ίδια ώρα η δικομματική κυβερνητική κοινοπραξία των Σαμαρά – Βενιζέλου, επιταχύνει.
• Η μνημονιακή οικονομική πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας, τα αλλεπάλληλα φορολογικά νομοσχέδια και τα ατέλειωτα χαράτσια τσακίζουν τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους άνεργους τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή τα τραπεζικά σκάνδαλα με τα θαλασσοδάνεια των ημετέρων επιχειρηματιών προκαλούν την οργή των εργαζομένων, ενώ η πραγματική οικονομία ασφυκτιά από την έλλειψη ρευστότητας.
• Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες ατομικές συμβάσεις εργασίας ή συμφωνίες με μισθούς ακόμα κάτω και από αυτούς που νομοθέτησε ο Βρούτσης
• Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων είναι στα σκαριά, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου και οδηγώντας σε νέα δραματική αύξηση της ανεργίας στα όρια που προβλέπει το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ (33%)
• Το γαϊτανάκι των ιδιωτικοποιήσεων με αρχή αυτή της ΔΕΗ και μάλιστα με όρους ξεπουλήματος, ξεκινά με ραγδαίους ρυθμούς. Σε λίγο όλα τα δημόσια - κοινωνικά αγαθά θα είναι στα χέρια της κερδοσκοπικής ιδιωτικής «πρωτοβουλίας», προσβάσιμα μόνο στους λίγους πλούσιους.
• Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι προ των πυλών και φέρνει μια ώρα αρχύτερα την κατάρρευση των ταμείων και των συντάξεων
• Οι ίδιες οι συντάξεις θα υποστούν νέες οδυνηρές περικοπές και θα μεταλλαχθούν οριστικά σε προνομιακά επιδόματα
• Ο ΕΟΠΠΥ καταργείται και οι ασφαλισμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν τη στοιχειώδη φροντίδα υγείας, ενώ οι ανασφάλιστοι προσφεύγουν μαζικά στα διάφορα κοινωνικά ιατρεία. Η υγεία από υποχρέωση του κράτους, μετατρέπεται σε φιλανθρωπική δραστηριότητα
• Ολοκληρώνονται οι απολύσεις των 4.000 εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου, ενώ προετοιμάζεται και η επιπλέον απόλυση άλλων 11.000 εργαζομένων του 2014, για να τηρηθούν στο ακέραιο οι μνημονιακές δεσμεύσεις της διετίας 2013-2014
• Ο αυταρχισμός, η βία και η περιστολή των δημοκρατικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων από τη δικομματική κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζεται αλλά εντείνεται και πολλαπλασιάζεται.
• Η χουντικής έμπνευσης απόφαση της Κυβέρνησης να απαγορέψει τις διαδηλώσεις την ημέρα της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., συνιστά μέγιστη αντιδημοκρατική εκτροπή.
• Πολλοί εργασιακοί χώροι, όπως οι συγκοινωνίες και οι ναυτεργάτες είναι ακόμα στο γύψο της επιστράτευσης.
Απέναντι σε όλα αυτά, το αυτονόητο ερώτημα είναι που είναι η ΓΣΕΕ;
Η απουσία, η αδράνεια, η ακινησία και η τακτική της απόδρασης από κάθε παρέμβαση της Συνομοσπονδίας, με ευθύνη της ηγετικής της πλειοψηφίας, απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας, που οξύνονται καταιγιστικά και γενικεύουν την κοινωνική καταστροφή, ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.
Ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα, η Ε.Ε. της ΓΣΕΕ και να πάρει αποφάσεις για οργάνωση της δράσης των εργαζομένων και για σχέδιο αγωνιστικών παρεμβάσεων σε συνεννόηση και με το χώρο του Δημοσίου.
Όσο η ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εξακολουθεί να μην αλλάζει ρότα, όσο συνεχίζει να αποδρά από τα προβλήματα και την ανάπτυξη συντονισμένων αντιστάσεων, τόσο θα απαξιώνεται όχι μόνο στα μάτια των εργαζομένων και της κοινωνίας, αλλά και στο εσωτερικό του συνδικαλιστικού κινήματος και όλων όσων βλέπουν ότι αυτή η αδράνεια και ακινησία, οδηγεί σε στρατηγική ήττα το θεσμό των συνδικάτων και στην κατάρρευση τους.
Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούνται πολύπλευρες πρωτοβουλίες από όλους όσους πιστεύουν ότι η αλλαγή πορείας του συνδικαλιστικού κινήματος και το σταμάτημα της απαξίωσής του δεν μπορεί να περιμένει.

Ποιο σοκ; Αυτός είναι ο καπιταλισμός



ANAΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ (ΡΕΣΑΛΤΟ)
Πολλά σοφίσματα έχουν απλωθεί στους «πάγκους» της πολιτικής αγοράς: Της πολιτικής εξαπάτησης.
 
Τα πιο κυρίαρχα: «Το Δόγμα Σοκ», «ο ίλιγγος του κενού», το «Αμόκ»… 


Διαβάζουμε σε εφημερίδες και μεγάλα σάιτ: 



"Σοκ από την πρόταση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για κατάργηση του κατώτατου μισθού για νέους, έως ένα έτος από τη πρόσληψή τους, προκειμένου να δίνεται ισχυρό κίνητρο στις επιχειρήσεις." 

Την ίδια στιγμή που το περίφημο ΚΕΠΕ ζητάει να δουλεύουν οι νέοι για ενα χρόνο χωρίς μισθό, "βλέπει" ότι ...η Ελλάδα ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη των επενδυτών! Το Χρηματιστήριο λένε έχει φτάσει τις 1260 μονάδες και περίπου 2,5δις έχουν επενδυθεί το τελευταίο διάστημα στο ΧΑΑ. 

Πρώτα απ'όλα να πούμε ότι κανένα σοκ δεν υπάρχει. 

Απλά αυτή ακριβώς είναι η εικόνα της "νέας Ελλάδας" που ονειρεύονται τα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό. Απλήρωτη δουλειά και ανύπαρκτα δικαιώματα για τους εργαζόμενους και όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία για τις επιχειρήσεις. Αυτό είναι το "ισχυρό κίνητρο για τις επιχειρήσεις" για το οποίο μιλάνε. 

Εννοείται φυσικά ότι αν γινόταν να μην πληρώνεται καθόλου κανείς εργαζόμενος, αν μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο, θα ήταν το ιδανικό για τις επιχειρήσεις και βέβαια μια τέτοια "θετική εξέλιξη" θα εκτόξευε στα ύψη το Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ. 

Όσο περισσότερη η απελπισία για τους εργαζόμενους τόσο πιο ψηλά οι διάφοροι "δείκτες". 

Όσο μεγαλύτερη η εκμετάλλευση, τόσο μεγαλύτερη και η "εμπιστοσύνη των επενδυτών". 

Βέβαια, ακόμα κι αν οι μισθοί γινόντουσαν σκόνη, οι ...επενδυτές θα εξακολουθούσαν να ζητάνε κι άλλη φτώχεια, κι άλλη πείνα, κι άλλη απελπισία. 
Αυτή είναι η φύση του σκληρού ανταγωνισμού και δεν μπορεί να αλλάξει. 

Αυτός είναι ο καπιταλισμός,
 και η όλο και πιο σκληρή αντιπαράθεση των "παικτών"-μονοπωλίων, μέχρι την τελική εξόντωση των ανταγωνιστών τους, ακόμα και μέχρι τον πόλεμο(μιλάμε για κανονικό πόλεμο βέβαια), είναι η μοναδική εξέλιξη που μπορεί να έχει, ό,τι κι αν διακηρύσσουν και ό,τι κι αν ορκίζονται οι υποστηριχτές του. 

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι αλληλοεξόντωσης και με την εξουσία στα χέρια των μονοπωλίων, οι εργαζόμενοι και οι λαοί μόνο αναλώσιμα πιόνια και κρέας για τα κανόνια των εξουσιαστών τους μπορούν να είναι. 

Εκτός αν κάνουν ό,τι χρειάζεται για να αλλάξει δρόμο το ποτάμι της ιστορίας και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και μαζί και την εξουσία, αφοπλίζοντας τους μέλλοντες δολοφόνους τους. 

Αυτή είναι η μόνη και σκληρή αλήθεια, είτε μας αρέσει είτε όχι. 

ΥΓ: Το ΚΕΠΕ είναι ένα "ίδρυμα οικονομικών ερευνών" που δουλεύει υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Για την ιστορία να πούμε ότι ιδρύθηκε το 1959(δεξιά κυβέρνηση ΕΡΕ), και όπως διαβάζουμε στο σάιτ του ΚΕΠΕ "...Την οργάνωσή του ανέλαβε ως πρώτος Πρόεδρος Δ. Σ. και Επιστημονικός Διευθυντής του ο Καθηγητής Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μετακλήθηκε για αυτό το σκοπό από το Πανεπιστήμιο Berkeley των ΗΠΑ." 
Έχει ενδιαφέρον το πως πάντα κάποιοι δήθεν "προοδευτικοί" ήταν πρόθυμοι να σώσουν τα προσχήματα για λογαριασμό της εξουσίας. 
Εννοείται ότι ακόμη κι αν τη διεύθυνση την αναλάμβανε κομμουνιστής, το "ίδρυμα" θα εξακολουθούσε να είναι εργαλείο του συστήματος και βέβαια το σύστημα δεν παραχωρεί έτσι απλά τα δικά του στους αντιπάλους του.

"Πνίξαμε την Ελλάδα στα δάνεια για να αγοράζει όπλα μας"

       Γερμανική αποκάλυψη με έγγραφα


Tα βλέπεις κ. ΚΑΤΟΧΙΚΕ Πρωθυπουργέ? Είχαν σχέδιο οι Γερμανοί και εσύ εκεί σκυμμένος στα τέσσερα!! Συνεχίζεις την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού!! 
Οι Γερμανοί γνώριζαν από το 2001 ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που οδηγείται ολοταχώς προς τη χρεοκοπία αλλά παρόλα αυτά μας “χρέωναν” κι άλλο με πωλήσεις όπλων όπως τα Leopard.

Η εφημερίδα του Μονάχου Suddeutsche Zeitung αποκαλύπτει έγγραφο της κατασκευάστριας εταιρείας Krauss – Maffei Wegmann, στο οποίο αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να πληρώσει τα 170 άρματα μάχης Leopard! Το έγγραφο ήταν του 2001.

Οι ρεπόρτερ της γερμανικής εφημερίδας κάνουν εκτενείς αναφορές στα όσα υποστηρίζουν οι πολιτικοί αλλά και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της χώρας τους για την …κοροϊδία με την οποία οι Έλληνες μπήκαμε στην ευρωζώνη. Αλλά επισημαίνουν ότι:

Γερμανικές εταιρείες κολοσσοί και τράπεζες συνέβαλαν τα μέγιστα στην διαφθορά, δίνοντας δάνεια την ίδια στιγμή που γνώριζαν πολύ καλά ότι η ελληνική οικονομία είναι υπό κατάρρευση”.

•Ειδικά για την πώληση των αρμάτων μάχης οι γερμανοί δημοσιογράφοι αναφέρουν επικαλούμενοι το έγγραφο της εταιρείας ότι “ η Krauss – Maffei Wegmann γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να την πληρώσει”.

•Σύμφωνα με το δημοσίευμα η KMW φοβόταν ότι λόγω έλλειψης χρημάτων, η πώληση είτε θα καθυστερούσε, είτε θα ακυρώνονταν. Συνεπώς η μόνη λύση θα ήταν να πληρώσει η Ελλάδα τα τεθωρακισμένα με …νέα δάνεια!
ανάρτηση από ( ONALERT)
•Επτά γερμανικές τράπεζες ήταν έτοιμε να δώσουν δάνειο. Ποια το κατάφερε δεν διευκρινίζεται στο δημοσίευμα. Το βέβαιο όμως είναι ότι η Ελλάδα αγόρασε τα Leopard με δανεικά σε ποσοστό πάνω του 90%!

ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ: ΠΟΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ;

Ανάρτηση από (iskra)

Εκτύπωση
(Παρ. 24/1/14 - 22:35)
Η ΥΦΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
Την προειδοποίηση ότι η αισιοδοξία που εκφράζεται τελευταία στην Ευρώπη είναι πρόωρη, διότι η κατάσταση της οικονομίας της εξακολουθεί να είναι ασταθής, έκανε ο διεθνώς γνωστός οικονομολόγος και κάτοχος του Βραβείου Νόμπελ Οικονομίας (2001),Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».
Είναι σωστό,όπως λέει, να χαιρετίζεται η έξοδος από την ύφεση, από την συρρίκνωση της οικονομίαςστην ανάπτυξή της, ωστόσο η πρόβλεψη για το 2014, κατά το οποίο αναμένεται ανάπτυξη κατά μία εκατοστιαία μονάδα, δεν συνιστά "ούτε επιτυχία ούτε νίκη" κι επιπλέον η ζημιά που είχε συμβεί τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν επιδιορθώνεται.

Σύμφωνα με τον Στίγκλιτς, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το υψηλό ποσοστό ανεργίας στους νέους και ο πραγματικός κίνδυνος βρίσκεται στο ότι αυτή η μετάβαση από μια αρνητική σε μια θετική ανάπτυξη οδηγεί σε απραξία.
Όπως προσθέτει ο ίδιος, πριν από δέκα χρόνια, όταν αναφερόταν πως η Ευρώπη έχει ανάπτυξη 1% αυτό χαρακτηριζόταν "τρομακτικό", αλλά σήμερα θεωρείται "νίκη", κάτι που προφανώς σημαίνει πως τα πράγματα ήταν τόσο άσχημα που πλέον ακόμα και το παραμικρό εκτιμάται αμέσως θετικά.
Ο μοναδικός δρόμος για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, διευκρινίζει, είναι η αύξηση τηςζήτησης και η έλλειψη ζήτησης είναι το υπεράνω όλων πρόβλημα στο οποίο έρχονται να προστεθούν επιπλέον διαρθρωτικά προβλήματα στην Ευρώπη, όπως είναι η ανάγκη ύπαρξης μιαςΤραπεζικής Ένωσης, διότι δεν νοείται Νομισματική Ένωση χωρίς Τραπεζική Ένωση.
Ο ίδιος θεωρεί πως τα βήματα στην κατεύθυνση αυτή γίνονται πάρα πολύ αργά και δεν απαιτείται μόνον μια κοινή εποπτεία των τραπεζών, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και ένα είδος κοινής ασφάλισης και προπάντων η ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή.
Ενόσω συμβαίνει αυτό θα εξακολουθεί να αποσύρεται χρήμα από τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες και να τοποθετείται στις σταθερότερες χώρες, και για αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, τονίζει ο Στίγκλιτς.
Ο Στίγκλιτς σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση είχε επαναλάβει πρόσφατα την πάγια θέση του κατά της στρατηγικής λιτότητας, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να αντέξει τη λιτότητα και θα πρέπει να εστιάσει τις προσπάθειές της στην ανάπτυξη, ενώ είχε τονίσει πως για τον ίδιο, δεν είναι ανησυχητικά τα σωρευμένα χρέη στην Ευρώπη, αλλά τα προγράμματα λιτότητας τα οποία επιβάλλονται σε ολοένα και περισσότερες ευρωπαικές χώρες.
Επισημαίνοντας πως η λιτότητα αποδυναμώνει την οικονομία, ειδικά στην ευρωζώνη και ιδιαίτερα όταν και οι υπόλοιποι εταίροι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ο κ. Στίγκλιτς είχε απορρίψει ως εσφαλμένους τους ισχυρισμούς ότι δήθεν χωρίς μέτρα λιτότητας θα κατέρρεαν οι αγορές, οι οποίες, όπως είχε σημειώσει, καταρρέουν όταν δεν ρυθμίζονται και όταν το κράτος δεν επενδύει στην Παιδεία ή τις υποδομές, και οι ευρωπαϊκές χώρες θα πληρώσουν το αντίτιμο για επενδύσεις που δεν έχουν πραγματοποιηθεί.

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣE ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ανάρτηση από (ISKRA)

Εκτύπωση
(Σαββ. 25/1/14 - 01:33)
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 5% ΑΠΕΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ
Συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής ( 24/1) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ασχολήθηκε με τις πολιτικές εξελίξεις,τιςαυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές,τον τρόπο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη των υποψηφίων και της σειράς τους στην ευρωεκλογική λίστα του Κόμματος και την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κοινή η διαπίστωση των μελών της Πολιτικής Γραμματείας ότι τοκυβερνητικό μπλοκ βρίσκεται σε πορεία εκλογικής κατάρρευσης και ότι διογκώνεται μέρα με τη μέρα το λαϊκό ρεύμα που δίνει άνετο προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ,αρκετά μεγαλύτερο απ'αυτό που αναδεικνύουν οι δημοσκοπήσεις. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας υπογράμμισαν,ωστόσο,ότι αυτές οι έγκυρες διαπιστώσεις δεν θα πρέπει να οδηγήσουν σε εφησύχαση ή και μια στάση αναμονής που εναποθέτει τις εξελίξεις στη λογική του "ώριμου φρούτου". Αντίθετα το κόμμα πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και επαγρύπνηση,να εντείνει τις αγωνιστικές του προσπάθειες και να βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πολιτικά ενδεχόμενες απρόβλεπτες καταστάσεις ακόμα και "προβοκάτσιες" που μπορούν να οργανώσουν διάφορα κέντρα προκειμένου να ανακόψουν την άνοδο της Αριστεράς στην κυβέρνηση και ναυπονομεύσουν την πορεία συνεπούς εφαρμογής του προγράμματος της.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τόνισαν την ευρύτερη και κρίσιμη πολιτική σημασία όχι μόνο των ευρωεκλογών αλλά και των αυτοδιοικητικώνεκλογών,πρώτα απ'όλα των εκλογών στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη της διαθεσιμότητας και της στράτευσης των κεντρικών στελεχών του κόμματος να δόσουν ως επικεφαλής τη μάχη των εκλογών σε μεγάλους Δήμους και σε περιφέρειες,επισήμανση που βρήκε σύμφωνη την Πολιτική Γραμματεία.
Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας τόνισαν ότι η επιτυχής έκβαση της μάχης των ευρωεκλογώνκαι των εκλογών στην Αυτοδιοίκηση, που ενδεχομένως να συνδυασθούν και με τις εθνικές εκλογές( αν και οι τελευταίες δεν μπορεί να αποκλεισθεί ότι είναι δυνατόν και να προηγηθούν ακόμα),θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τη συνολική προσπάθεια του Κόμματος να δώσει το παρόν στακοινωνικά μέτωπα,να ενισχύσει την αναζωογόνηση του κοινωνικού πεδίου και να δόσει ώθηση στην ανάπτυξη μεγάλων ενωτικών κοινωνικο-ταξικών αγώνων.
ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ»
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας που έχουν αναφορά στηνΑριστερή Πλατφόρμα άσκησαν στις ομιλίες τους στη συνεδρίαση έντονη κριτική σε απόψεις γιακρίσιμα οικονομικά ζητήματα που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα.
Συγκεκριμένα τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας εκφράσαν τη ριζική τους διαφωνία στην αυθαίρετη θέση ότι το απεχθές χρέος περιορίζεται στο 5% του συνολικού χρέους και στην άποψη ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα συγκροτεί σώνει και καλά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και σε κάθε περίπτωση προύπολογισμούς με πρωτογενές πλεόνασμα,ενώ παράλληλα τόνισαν ότι για την Αριστερά δεν μπορεί να είναι υπόδειγμα σχέδια τύπου Μάρσαλκλπ.
Τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας δεν εξέφρασαν τη σφοδρή διαφωνία τους μόνο για τηνουσία των ως άνω απόψεων αλλά και για το γεγονός ότι αυτές δεν διατυπώθηκαν ως προσωπικές θέσεις,πράγμα που θα μπορούσε να γίνει «κατανοητό» αλλά ως συλλογικές θέσεις του Κόμματος, ενώ ουδέποτε είχαν τεθεί και συζητηθεί προς λήψη απόφασης στα συλλογικά όργανα του κόμματος.
Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014