Δημοσκοπήσεις: Μια άλλη άθλια και αστεία σκηνοθεσία…


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ (ΡΕΣΑΛΤΟ_

Oι δημοσκοπήσεις «πέφτουν» σαν το χαλάζι… 
Μέσα σε μια τέτοια νεροποντή βολιδοσκοπικής ασυδοσίας οι «στημένες» δημοσκοπήσεις αποτελούν τον κανόνα: Είναι ο τζόγος των «νταβάδων» για την προώθηση των πολιτικών τους παιχνιδιών. 
Το δημοσκοπικό θέατρο είναι μέρος της συνολικής καθεστωτικής σκηνοθεσίας και έχει όλα τα χαρακτηριστικά (στημένα σκηνικά) που παρατηρούμε και στα σήριαλ της «τρομοκρατίας» και της «διαφθοράς», με κυρίαρχα: 

Την παραχάραξη της πραγματικότητας μέσω της λαγνείας του θεάματος, το «ακατέργαστο» ψεύδος, τις χοντροκομμένες αστειότητας και τα αντιφατικά «ευρήματα» των επιθυμιών και φόβων των «νταβάδων» (των διαφορετικών οπτικών και στόχων τους). 

Για την ιδεολογική λειτουργία, την πολιτική δολιότητά και ΑΠΑΤΗ των δημοσκοπήσεων έχουμε γράψει πληθώρα κειμένων. Συγκεντρωμένα, τα πιο βασικά, θα τα βρείτε εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8198
 

Στο παρόν άρθρο θα αναδείξουμε τις χοντροκομμένες αστειότητες αυτής της άθλιας δημοσκοπικής καθεστωτικής παράστασης. 

Μέσα σε λίγες μέρες έκαναν την εμφάνισή τους τρεις δημοσκοπήσεις. 

Η πρώτη επιβεβαίωνε, χοντρικά και σχετικά αλλοιωμένα, την πολιτική πραγματικότητα: Την σταθερή άνοδο και παγιωμένη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, την διεύρυνση της διαφοράς των εκλογικών ποσοστών του από τη ΝΔ. 

Ταυτόχρονα σηματοδοτούσε και τον τελεσίδικο αφανισμό του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. 

Αυτή η δημοσκόπηση αποτύπωνε, έστω στρεβλά, την πολιτική πραγματικότητα σε εκλογικό επίπεδο. 

Στρεβλά, διότι η πραγματικότητα σε κοινωνικό επίπεδο είναι πολλαπλάσια ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΗ για τα κόμματα των κυβερνητικών δωσίλογων: Αυτό το πραγματικό χάσμα μεταξύ της κυβερνητικής κακουργίας και του ελληνικού λαού και αυτή η δημοσκόπησε το παραχάραζε… 

Μετά από αυτή τη δημοσκόπηση έρχονται «καπάκι» δύο δημοσκοπήσεις για να αποκαταστήσουν την καθεστωτική «τάξη» και τα παιχνίδια των «νταβάδων» σκηνοθετών. 

Δύο δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν πάλι το δικομματικό παιχνίδι «ντέρμπυ»!!! 

Ποια γεγονότα μεσολάβησαν σ’ αυτό το ελάχιστα μικρό χρονικό διάστημα (ούτε τρεις μέρες) για να ανατραπούν τόσο θεαματικά τα δημοσκοπικά «ευρήματα»: ΚΑΝΕΝΑ. 

Αντίθετα: Αυτό που παρέμεινε σταθερό, διαρκές και εντεινόμενο ήταν η κυβερνητική κτηνωδία και αυθάδεια,καθώς και η φρενοβλάβεια της γελοιότητας της ΝΔ. 
 

Αυτό που έλαμψε εκτυφλωτικά ήταν: Η άθλια νεοδημοκρατική σκηνοθεσία, ορατή και στους τυφλούς, γύρω από το φιάσκο της «απόδρασης» Ξηρού. 

Έλαμψαν, επίσης,
 η επιθανάτιοι σπασμοί της κυβερνητικής γελοιότητας με τις χοντρές ανοησίες περί αθεΐας του Τσίπρα. Μόνο οι επαγγελματίες βλάκες δεν μπορούν να δούνε ότι αυτό «εύρημα» της ΝΔ λειτούργησε εναντίον της και υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ… 

Μέσα, λοιπόν, σε ένα πολιτικό κλίμα ακόμα χειρότερο για τον κυβερνητικό δωσιλογισμό, η ΝΔ «πιάνει» το ΣΥΡΙΖΑ: τόσο αστεία στημένες είναι αυτές οι δύο δημοσκοπήσεις… 

Ας δούμε όμως τι λένε αυτές οι δύο δημοσκοπήσεις: 

Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα:
 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 22,2%, η ΝΔ 21,6%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 4,3% και η ΔΗΜΑΡ 3,2%. 
Το 45% των πολιτών θεωρεί πως οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το 37% μαζί με τις ευρωεκλογές και το 16% με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής:
 

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 0,8% συγκεντρώνοντας το 20,5% έναντι 19,7% της ΝΔ. Ακολουθεί η ΧΑ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, το ΚΚΕ με 3,4%, οι ΑΝΕΛ με 3,2% και η ΔΗΜΑΡ με 2,5%.
 
Το 59% εκτιμά πως η χώρα δεν πρέπει στην παρούσα φάση να οδηγηθεί σε εκλογές, ενώ το 56% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας νέων κομμάτων. 

Το κραυγαλέο στήσιμο αυτών των δύο δημοσκοπήσεων απαστράπτει, επίσης και σε τούτο: Και οι δύο διασώσουν το άταφο πτώμα, το ΠΑΣΟΚ… 


Ένα τρίτο σκηνοθετικό «εύρημα» είναι οι «διαφορές» των σκηνοθετών πάνω στη ΔΗΜΑΡ.
 Η μία δημοσκόπηση τη διασώζει (την αφανισμένη πολιτικά) και η άλλη την ρίχνει κάτω από τη βάση, στα όρια: Εδώ εκφράζονται και διατυπώνονται οι «διαφορές» των «νταβάδων» πάνω στην «οικοδόμηση» του «κεντροαριστερού» πόλου. 
Οι δύο αυτές δημοσκοπήσεις είναι στημένες και πάνω στα παιχνίδια της «κεντροαριστεράς»: Βγάζουν μάτια… 

Γι αυτό δίνουν και μεγάλα ποσοστά στη δημιουργία νέου κόμματος!!! 


Τέλος, μια άλλη καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ αυτών των κραυγαλέα στημένων δημοσκοπήσεων είναι ότι αυτές βγάζουν τον ελληνικό λαό όχι απλώς ηλίθιο, αλλά και νοσηρά μαζοχιστή:Να ηδονίζεται, να ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ και να ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ τη φρίκη του, με το να μη θέλει εκλογές!!! 

Δηλαδή αυτές οι δημοσκοπήσεις επιχειρούν να «τεκμηριώσουν», με τη «λαϊκή Βούληση», αυτό που θέλουν τα δύο δωσίλογα κυβερνητικά κόμματα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ. 

Επενδύουν με τη «λαϊκή Βούληση» την αποφυγή της πτώσης και της συντριβής των δολοφόνων του ελληνικού λαού και της Βούλησής του:Τόσο αστεία στημένες είναι… 

Τις εκλογές τις θεωρούν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ: Αυτό ο καθένας το αντιλαμβάνεται…
 

Καταστροφή για τα ανδρείκελα είναι ό,τι καταστρέφει τα ίδια… 

Αυτό επιχειρούν να περάσουν και στις δημοσκοπήσεις και γίνονται πολλαπλά καταγέλαστοι: Κυβερνητικά κόμματα, Εταιρείες δημοσκοπήσεων και «νταβάδες»…
 

Με τέτοια στημένα «ευρήματα» και παραχαράξεις, που προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, επιχειρούν να εξαπατήσουν, να δημιουργήσουν κλίμα κατά των πρόωρων εκλογών, να κερδίσουν χρόνο για τα εκκολαπτόμενα μακάβρια σενάριά τους… 

ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΝ… 
Το ΤΕΛΟΣ τους πλησιάζει…

Ο Βενιζέλος Δικαιούται το Στέμμα της Αλαζονείας


Και πάνω που σκέφτεσαι ότι ο Βενιζέλος τα έχει πει όλα και τα έχει κάνει όλα, κάτι νέο ξεστομίζει και σε εκπλήσσει. Χτες ο πρόεδρος του όποιου ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εμμονική διεκδίκηση κατάληψης της εξουσίας». Ποιος; Ο άνθρωπος που αντιπολιτεύεται τον εαυτό του και κατηγορεί τους νόμους που ψήφισε!

Ο άνθρωπος που ομολόγησε ότι ο ίδιος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν τα μέτρα των Μνημονίων αδιαφορώντας για το αν θα εφαρμοστούν και με ποιες επιπτώσεις, αλλά για να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, έρχεται σήμερα και κατηγορεί άλλους για εξουσιαστικές εμμονές. Αυτός που μας λιάνισε τις ζωές για να γίνει αντιπρόεδρος στη σημερινή κυβέρνηση. Αυτός που παζάρεψε κάθε «ναι σε όλα» της καταστροφής μας...
για να κερδίσει τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Ο άνθρωπος που δεν κουράστηκε να ροκανίζει την καρέκλα του προκατόχου του και κατάντησε να βάζει μόνος του υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματός του, τολμά να κρίνει εμμονές άλλων για εξουσία αλλά και να δηλώνει ότι το κόμμα του προχωρά «χωρίς ηγεμονισμούς».

Ο άνθρωπος που κατασκεύασε νόμους πάνω κι έξω από το Σύνταγμα για να προστατέψει τον εαυτό του από ποινικές ευθύνες αποφάσεών του, δε ντρέπεται να μιλήσει για «πρώιμη αλαζονεία νέων ή παλαιών φορέων», προφανώς διότι νιώθει πως μόνο ο ίδιος είναι ώριμος για να δικαιούται το στέμμα της αλαζονείας.

Ο άνθρωπος που παρακάλεσε να μην τον στείλουν σε εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια και κάλυπτε τον Τσοχατζόπουλο βαφτίζοντας αριθμούς τηλεφώνων τους τραπεζικούς λογαριασμούς με τις μίζες και τις προμήθειες τολμά να καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι «λειτουργεί στο εσωτερικό διαρκώς ως μια πέμπτη φάλαγγα».

Ο άνθρωπος που κατασκεύασε τον νόμο με τον οποίο μπορούν μέχρι σήμερα να εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί δίχως άδεια, ο άνθρωπος που χάρισε με νόμους εκατομμύρια χρεών σε ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, ο άνθρωπος που μέσα σε μία νύχτα φόρτωσε στις πλάτες μας τα χρέη της Proton Bank κατηγόρησε χτες την αντιπολίτευση ότι «επενδύει στην αποτυχία της Ελλάδας».

Ποια αποτυχία όμως; Τι ακριβώς παλεύει να πετύχει ο «καλός» κ. Βενιζέλος και τον δυσκολεύουν οι «κακοί»; Προφανώς παλεύει να βγάλει τη χώρα από την τραγική κατάσταση στην οποία την έφεραν οι… άλλοι, οι … προηγούμενοι. Και ποιος κυριάρχησε ανάμεσα στους προηγούμενους;  Ευάγγελος Βενιζέλος: Υφυπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (1993-1994), Υπουργός Τύπου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος (1994-1995), Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1995-1996), Υπουργός Δικαιοσύνης (1996), Υπουργός Ανάπτυξης (1999-2000), Υπουργός Πολιτισμού (1996-1999 και 2000-2004), Υπουργός Εθνικής Άμυνας (2009-2011), Υπουργός Οικονομικών (2011-2012), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης (2011-2012), Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών (2013-…) .

Αυτοί που ήταν χτες υπεύθυνοι της τραγωδίας μας, παρουσιάζονται σήμερα με τη δική μας άδεια, ως διασώστες μας! Επί 20 χρόνια στα πράγματα ήταν ο κ. Βενιζέλος. Πώς είναι δυνατόν να φταίνε άλλοι; Πώς είναι δυνατόν να ευθύνονται άλλοι για τις δικές του υπογραφές, για τους δικούς του νόμους, για τα δικά του «ναι σε όλα»; Αυτό που ζούμε σήμερα δεν έχει καμία σχέση με πολιτική. Είναι X-Files κατάσταση. Κάποιος έσβησε τη μνήμη μας και μας γέμισε παραισθήσεις.

Ο Βενιζέλος δεν είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση. Είναι και ο Σημίτης με τους ανθρώπους του που αποφασίζουν μέχρι και σήμερα μέσω του Στουρνάρα την οικονομική αιχμαλωσία της χώρας. Είναι οι Βαρβιτσιώτηδες των τζακιών και οι Μητσοτάκηδες των δυναστειών. Είναι όλοι αυτοί που επιμένουν να μας σώσουν από τους… προηγούμενους. Πώς το αντέχουμε όλο αυτό;

Έγραψε ο ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ

Το πείραμα...& Η Υποδούλωση



































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Κ
ι ενώ οι φωνές των διεθνών Νόμπελ οικονομίας σμίγουν με αυτές των ντόπιων καθηγητώνΣυνταγματολόγων, καθώς και μ' αυτές μέσαστο ίδιο το ευρωκοινοβούλιο, εναντίον αυτού που συντελείται σήμερα στην χώρα μας,
 ..το ''κοινό μυστικό'' του πειράματος της νέας Παγκόσμιας Τάξης, που έχει σαν πειραματόζωο την πατρίδα μας, δεν φαίνεται ν' αποτελεί πιά μυστικό.

 Το πείραμα αφορά την πλήρη υποδούλωση και υποταγή μιάς χώρας, χωρίς συνθήκες πολέμου (αλλά όχι και χωρίς αίμα), στα κατά τόπους οκονομικά κέντρα.Στην περίπτωση της Ευρώπης, στην Γερμανία..
 Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τεράστια Πόσο καιρό πριν ξεκίνησε ο σχεδιασμός και η προετοιμασία του πειράματοςΑπό την εποχή του μεγάλου...
Τυχοδιώκτη το 1981, ή αργότερα το 1996 επί Γκόλουμ του ''εκσυγχρονιστού''; Το πότε τέθηκε σε λειτουργία το ξέρουμε. Επί μεγάλου Ηλίθιου. Από εκεί μάλιστα έχουμε και τις περισσότερες ενδείξεις ότι πρόκειται για συγκεκριμένο πείραμα: Πρώτον, η τουλάχιστον έξη μήνες πριντην ανάληψη της εξουσίας συνεννόηση του ΔΝΤ με τον Ηλίθιο περί του πρακτέου, και δεύτερον η εξωντοτική υπονόμευση της προηγούμενης κυβέρνησης (άσχετα από την αξία της και την  αποτελεσματικότητά της).  (Το ότι χαρακτηρίζουμε ηλίθιο τον Ηλίθιο δεν τον απαλλάσσει με κανέναν τρόπο απ' τις τερατώδεις εγκληματικές του ευθύνες, που επισείουν μέχρι και την ''εσχάτη των ποινών''!).Με βάση ποιά κριτήρια και ποιές έρευνες ήξεραν εναντίον ποιού λαού έπρεπε να εφαρμόσουν το πείραμα;
  Με άλλα λόγια, ένα τόσο κολοσσιαίο και κεφαλαιώδους σημασίας για την Νέα Τάξη πείραμα, δεν μπορεί να στηρίζεται στην τύχη, χωρίς μελέτη και χωρίς δεδομένα!
  Πώς λοιπόν ήξεραν ότι αυτός ο συγκεκριμένος λαός, ο τάχα ρέμπελος και ανυπόταχτος, θα αποτελέσει το πιό υπάκουο, το πιό άνευρο πειραματόζωο;
Ή μήπως αντίθετα, διάλεξαν επίτηδες τούτον τον λαό ως ρέμπελο κι ανυπότακτο, για να δοκιμάσουν το πείραμα στις πιό ακραίες συνθήκες.. ..και έπεσαν (ευχάριστα γι αυτούς) έξω στις προβλέψεις, βρίσκοντας εν τέλει έναν λαό μαλθακό και παραδομένο, έρμαιο των σειρήνων του ευδαιμονισμού;

     Αναπάντητα, προς το παρόν, ερωτήματα αλλά και χωρίς νόημα πιά η απάντησή τους.
     Το ερώτημα του οποίου η απάντηση έχει ζωτική σημασία είναι:
     Γίνεται τώρα τίποτα; Μπορούμε να γλυτώσουμε απ' όλο αυτό;

     Βεβαίως!
     Ας ρίξουμε μιά ματιά αυτές τις μέρες προς την Ουκρανία..
     Στον λαό της και την αντιπολίτευσή της..
     Θα πάρουμε μιά ιδέα!..

Από Ουδέν Σχόλιον, μοντάζ Γρέκι