Αλέξη πρόσεξε την παγίδα…

Ανάρτηση από (periodista)

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης ΤσίπραςΟ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας
“ Δημιουργείται μια αίσθηση ότι από εκεί που «δεν υπήρχε σάλιο» και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στα συνήθη υποζύγια είναι ανελέητη, και θα συνεχίσει να είναι για το «καλό της πατρίδας», ξαφνικά αρχίζει να μυρίζει χρήμα. Στην Ελλάδα βέβαια όταν μια κυβέρνηση αρχίζει να μοιράζει χρήμα, τότε οι εκλογές βρίσκονται πολύ κοντά ”
Του Κώστα Καπνίση
Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 07:37
Ο πανικός και ο τρόμος, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα πρόσωπα των κυβερνώντων, καθώς σε επίπεδο πολιτικής, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει αποδείξει ότι δεν έχει και το παραδέχεται και δημοσίως, με πολλά κυβερνητικά στελέχη να παρουσιάζουν ως πρόγραμμα το Μνημόνιο. Την συνειδητή επιλογή καταστροφής της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας δηλαδή. Από την άλλη μεριά, τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τη λεγόμενη «επικοινωνιακή» τακτική της ΝΔ, με βουλευτές του κόμματος της Λ. Συγγρού να λένε ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν και επικοινωνιακή τακτική τύπου «γαλάζιας μονταζιέρας».

Πέρα από αυτή την διαπίστωση, την οποία μπορεί να κάνει ο καθένας, ακόμα και αν δεν παρακολουθεί στενά τις πολιτικές εξελίξεις ή ακριβέστερα το διαρκές παραλήρημα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αξίζει προσοχής μια άλλη εξέλιξη, η οποία με τη σειρά της προμηνύει σειρά μεγάλων εξελίξεων και ανατροπών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Κανείς άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ευρωπαϊκές κάλπες είναι πια πολύ κοντά και στα τέλη της Άνοιξης οι ευρωπαϊκοί λαοί θα κληθούν να δείξουν αν εμπιστεύονται και κατά πόσο τη σημερινή ευρωπαϊκή «ηγεσία», την οποία με τη σειρά της στηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ και η νεοφιλελεύθερη «παρέα» της.

Σε αυτά τα πλαίσια, έχει γίνει κατανοητό στο σύστημα και στους διαδρόμους των Βρυξελλών, του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης, αλλά και αλλού, ότι το «πειραματόζωο» χρειάζεται άλλο ένα «σπρώξιμο», όσο γίνεται πια, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Όλα αυτά βέβαια, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να εφαρμόζει πιστά και χωρίς καμιά διάθεση καθυστερήσεων το Μνημονιακό πρόγραμμα «μεταρρυθμίσεων». Επειδή όμως οι Ευρωπαίοι έχουν και άλλες «δουλειές», να καταφέρουν δηλαδή να εκλέξουν τους δικούς τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δε θα τους κακοφαινόταν ένα σενάριο εθνικών εκλογών στην Ελλάδα λίγο πριν ή λίγο μετά τις ευρωπαϊκές κάλπες. Άλλωστε, οι αγωνιώδεις εκκλήσεις του Αντώνη Σαμαρά στους εταίρους – δανειστές, προκειμένου να του δοθεί κάτι στα χέρια του πριν από τις ευρωεκλογές ώστε να μπορέσει κι εκείνος να κάνει την καμπάνια του στην Ελλάδα, δε φαίνεται να έπιασαν τόπο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, προφανώς έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι μετρά αντίστροφα στη θέση του πρωθυπουργικού αξιώματος και αφού κατάλαβε πως η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για εκείνον, καθώς και οι άλλες χώρες στην Ευρώπη έχουν εκλογές, διάλεξε έναν εναλλακτικό δρόμο. Φαίνεται πως έπεισε τους εταίρους – δανειστές να αρχίσουν να κάνουν δηλώσεις «στήριξης» προς την Ελλάδα, ότι δηλαδή το Μνημονιακό πρόγραμμα πηγαίνει καλά και έρχεται η …ανάπτυξη, έστω κι αν δε συζητηθεί τώρα το ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (κάτι που επιβεβαίωσε και ο Όλι Ρεν). Το σενάριο των πρόωρων εθνικών εκλογών φαίνεται πως έχει αρχίσει να μπαίνει μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι έρχεται πανωλεθρία για ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, γεγονός το οποίο και θέλουν να αποτρέψουν. Αυτό έχουν αρχίσει πλέον να το βλέπουν και οι δανειστές.

Ο πρωθυπουργός, έστειλε τα απαραίτητα σήματα καπνού προς τους εταίρους και ξαφνικά σταμάτησαν οι συνεχείς το τελευταίο διάστημα «επιθέσεις» προς την κυβέρνηση Σαμαρά, τόσο από Ευρωπαίους αξιωματούχους, όσο και από μερίδα του διεθνούς Τύπου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2012 στήριξε λυσσαλέα τον σχηματισμό μιας συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά και «χτύπησε» ανελέητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτά τα πλαίσια, άνδρες όπως ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης της Ευρωζώνης, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος σημείωσε ότι «Έχουν περάσει τα χειρότερα όσον αφορά το βάρος της προσαρμογής. Φυσικά όταν μιλά κανείς με τον μέσο Έλληνα δεν το βλέπει έτσι. Δεν βλέπω ότι υπάρχει ανάγκη περαιτέρω περικοπών στην Ελλάδα», για να προσθέσει με απίστευτη κυνικότητα ότι «Ο κύκλος της εσωτερικής υποτίμησης, έχει κάνει τον κύκλο της στην Ελλάδα».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση Σαμαρά, η οποία αλλάζει τον αριθμό του πρωτογενούς πλεονάσματος με συχνότητα οβιδιακών μεταμορφώσεων, λέγοντας ότι είναι άλλοτε 2 δισεκ. ευρώ, άλλοτε 1,5 δισεκ., άλλοτε 1 δισεκ., άλλοτε 800 εκ. και άλλοτε 603 δισεκ., προσπαθεί να πείσει ότι αυτό το ποσό θα μοιραστεί στις πλέον ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Βέβαια μόνο η επιστροφή των περικοπών στους ένστολους στοιχίζει περίπου 500 εκ. ευρώ, αλλά η κυβέρνηση Σαμαρά, δε διστάζει να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Το τελευταίο μάλιστα «πυροτέχνημα» είναι ότι θα μοιραστούν και τα χρήματα από τις …μίζες (ύψους 17,5 εκ. ευρώ) πάλι στους κοινωνικά αδύναμους. Δημιουργείται, εν ολίγοις, μια αίσθηση ότι από εκεί που «δεν υπήρχε σάλιο» και η φοροεπιδρομή της κυβέρνησης στα συνήθη υποζύγια είναι ανελέητη, και θα συνεχίσει να είναι για το «καλό της πατρίδας», ξαφνικά αρχίζει να μυρίζει χρήμα. Στην Ελλάδα βέβαια όταν μια κυβέρνηση αρχίζει να μοιράζει χρήμα, τότε οι εκλογές βρίσκονται πολύ κοντά.

Κοντολογίς, ένα ολόκληρο σύστημα διαφθοράς, διαπλοκής και δυσωδίας, δίνει μια τελική μάχη επιβίωσης και σε αυτό το επίπεδο, ο ήδη εξαθλιωμένος ελληνικός λαός θα τα δει και θα τα ακούσει όλα. Οι εκλογές του 2012, το κλίμα τρόμου και υστερίας που καλλιεργήθηκε τόσο στο εσωτερικό της χώρας με την ντόπια ολιγαρχία να «κόβει και να ράβει», όσο και στο εξωτερικό, με στοχευμένα δημοσιεύματα να υπαγορεύουν στην ελληνική κοινωνία το τι να ψηφίσει, θα μοιάζουν με έναν υγιεινό περίπατο στο δάσος. Όσο νυχτώνει όμως, τόσο το δάσος γίνεται πιο επικίνδυνο και δεν είναι εύκολο, ακόμα και για εκείνον που θέλει να ολοκληρώσει τον περίπατο να δει τις ξώβεργες και τις παγίδες. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ακόμα χειρότερο πόλεμο από ότι το 2012.

Πλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πείθει όχι μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς και αυτό σημαίνει ότι οι εχθροί πολλαπλασιάζονται. Το ίδιο και οι παγίδες. Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι στήνεται το σκηνικό της τελικής μάχης τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε ελληνικό έδαφος. Η αγέλη των λύκων πλησιάζει ουρλιάζοντας και θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα. Ένα από αυτά είναι ένα προ - συνεννοημένο σκηνικό καυγά με την τρόικα για δήθεν μη λήψη νέων μέτρων, πράγμα που θα οδηγήσει και σε …ηρωική απόφαση για εκλογές…

Η μετά τρόικα εποχή

Η μετά τρόικα εποχή

    Οι «κακοί» μπορεί να φύγουν, αλλά η… μέγγενη είναι δεδομένη. Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Όσοι ελπίζουν ότι η ζωή χωρίς την τρόικα, είτε το έργο της ολοκληρωθεί στην ώρα του είτε πολύ νωρίτερα, θα είναι καλύτερη μάλλον θα διαψευστούν σύντομα. Η ζωή -πολιτική, οικονομική, κοινωνική- μπορεί να είναι εξίσου αφόρητη και χωρίς την τρόικα. Τη βρομοδουλειά των κυρίων με τα γκρι κουστούμια μπορεί να την κάνει ένα άλλο όργανο, πιο ευρωπαϊκό, πιο νομιμοποιημένο από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και χωρίς τη βασανιστική τελετουργία των αφίξεων, των αναχωρήσεων και των εξουθενωτικών ελέγχων.
Ο έλεγχος της ευρωπαϊκής «νομιμοποίησης» της τρόικας από το Ευρωκοινοβούλιο, πέρα από τον προφανή επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ίσως αποδειχθεί στο εγγύς μέλλον ένα καλό πρόσχημα για απόσυρση της τρόικας από το προσκήνιο. Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα -στην ποδιά του οποίου σφάζονται ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ- κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα μας επανέλαβε την εντυπωσιακή εκ πρώτης όψεως διακήρυξη: «Ήρθε η ώρα να αποχωρήσει η τρόικα και η Ελλάδα να αναλάβει την ευθύνη των μεταρρυθμίσεων».
Και δεν είναι ο μόνος που έχει υποστηρίξει κάτι τέτοιο. Με εξαίρεση τον στενό πυρήνα της Κομισιόν, που έχει κάθε λόγο να υπερασπίζεται τον μηχανισμό που επινόησε, πολλοί άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναρωτιούνται αν υπάρχει όφελος από τη διατήρηση ενός δύσκαμπτου φορέα που στην περίπτωση της Ελλάδας έχει αποτύχει παταγωδώς. Στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία τη δουλειά την τελείωσε, απομένει η Ελλάδα ως «ιδιαίτερη περίπτωση», με εκκρεμείς πολλές ακόμη δόσεις και αξιολογήσεις, αλλά και με μια σημαντική εκκρεμότητα από την οποία εξαρτάται αν το ΔΝΤ θα ολοκληρώσει στην Αθήνα την ευρωπαϊκή του «θητεία» με τον δανεισμό που οφείλει να παράσχει μέχρι το τέλος του 2016.
Η εκκρεμότητα αφορά το περίφημο χρηματοδοτικό κενό από την κάλυψη του οποίου εξαρτά το ΔΝΤ την παραμονή του στο πρόγραμμα. Από τη συνεχιζόμενη διελκυστίνδα Αθήνας- Βρυξελλών- Ουάσιγκτον για το αν και πότε θα επιστρέψει η τρόικα, αλλά και από τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ και του επιτρόπου Όλι Ρεν προκύπτει ότι η όποια απόφαση για νέο δάνειο ή παράταση του τρέχοντος δεν πρόκειται να ληφθεί πριν από το καλοκαίρι, έστω κι αν τον Απρίλιο η Eurostat πιστοποιήσει το περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα.

Δεύτερες σκέψεις 
Το διάστημα που μεσολαβεί είναι μεγάλο, ο κίνδυνος πολιτικού «ατυχήματος» στην Ελλάδα ανά πάσα στιγμή παρών, η δοκιμασία των ευρωεκλογών έχει μάλλον δεδομένη έκβαση και, καθώς οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν αποφασίσει σιωπηρά να ανεχθούν -ανέξοδα, και χωρίς εκταμιεύσεις δόσεων- την «αντίσταση» της κυβέρνησης στην απούσα τρόικα, γεννιούνται δεύτερες σκέψεις διακριτικής απόσυρσης της τρόικας από το προσκήνιο. Η απόσυρση αυτή μπορεί να γίνει για λόγους καθαρά λειτουργικούς: μια παράταση και επέκταση του δανειακού προγράμματος για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που είναι αναπόφευκτη θα αφορά μόνο τον ένα ευρωπαϊκό πυλώνα των πιστωτών, τον EFSF που έχει ήδη υπόλοιπα, τα διακρατικά δάνεια έχουν ήδη καταβληθεί και το ΔΝΤ απλώς παρίσταται, προεδρεύει και εκταμιεύει τα δικά του υπόλοιπα, εφόσον πληρούνται οι όροι βιωσιμότητας του χρέους.
Επομένως, το να μεταλλαχθεί η τρόικα σε έναν καθαρά ευρωπαϊκό μηχανισμό επιτήρησης είναι κάτι που ήδη προβλέπεται από το πανευρωπαϊκό «μνημόνιο», το διαβόητο δημοσιονομικό σύμφωνο το οποίο έτσι κι αλλιώς προβλέπει πολύ πιο δρακόντειους κανόνες επιτήρησης και συμμόρφωσης στα «μεταρρυθμιστικά ευαγγέλια».

Πολιτικά χρήσιμη
Επιπλέον, μια σταδιακή και διακριτική απόσυρση της τρόικας μπορεί να αποδειχθεί και πολιτικά χρήσιμη σε πολλούς. Στην κυβέρνηση που έχει ανακηρύξει το 2014 έτος αποδέσμευσης από το μνημόνιο, στις κυρίαρχες ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου που θέλουν να αντέξουν στις πολύπλευρες πιέσεις «ευρωσκεπτικισμού» κατά τις επικείμενες ευρωεκλογές, στο ευρωπαϊκό ιερατείο που αδημονεί να ασκήσει τον νέο ρόλο του, που πηγάζει από το δημοσιονομικό σύμφωνο, ακόμη και στην εγχώρια οικονομική ελίτ, πρωτίστως την τραπεζική, που η παρουσία της τρόικας συχνά της είναι ενοχλητική.
«Η τρόικα δεν αφήνει την οικονομία να ανασάνει», επισημαίνεται σε πρόσφατη ανάλυση μιας από τις συστημικές τράπεζες, κάτι ανάλογο έχει πει ο Γ. Στουρνάρας, ενώ σε επιχειρηματικούς κύκλους που προσδοκούν πολλά από την μεγάλη, αιματηρή αναδιάρθρωση, από το χρηματιστήριο και από την παρέλαση κερδοσκοπικών κεφαλαίων συζητείται το περίφημο «troika effect», δηλαδή η «χαλάστρα» που προκαλεί στην αγορά και στην ισχνή οικονομική δραστηριότητα το αλισβερίσι με την τρόικα.
Προς το παρόν ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά όταν το ευρωσύστημα διαθέτει εξίσου τερατώδεις μηχανισμούς κι όταν υπάρχουν κυβερνήσεις και δυνάμεις αρκετά εθελόδουλες για να «μεταρρυθμίσουν» μέχρι θανάτου την ελληνική οικονομία και κοινωνία, τι ακριβώς προσθέτει η τρόικα, εκτός από ένα κακοπαιγμένο θέατρο; 

Από την εφημερίδα ( δρόμος της αριστεράς)

Ελεεινό ξεπούλημα των πάντων το κυβερνητικό έργο

Το οπλοστάσιο της τρομολαγνείας, η παρωδία κεντροαριστεράς, το αγκάθι της Χ.Α. και η εκλογική προσήλωση της Αριστεράς.
 Του Δημήτρη Υφαντή
Από την εφημερίδα (δρόμος της Αριστεράς)
Είναι εξηγήσιμο για ποιο λόγο το πρωθυπουργικό κέντρο έχει πολύ περιορισμένα περιθώρια, αναβαθμίζοντας και εμπλουτίζοντας το ρεπερτόριο της ακροδεξιάς ατζέντας. Το ευνοϊκό περιβάλλον, το οποίο βαυκαλιζόταν ο Σαμαράς πως θα απολάμβανε μετά τις γερμανικές εκλογές αποδείχτηκε κόλαφος. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει άλλον έναν επώδυνο γύρο εκβιασμών έως την «τελική συμφωνία» που προεξόφλησε ο συνήθης μαρτυριάρης Στουρνάρας. Το κυβερνητικό οικοδόμημα «πρωτογενές πλεόνασμα, έξοδος στις αγορές, ανάκαμψη, νέα ελάφρυνση του χρέους» καταρρέει . Από τον ΕΟΠΥΥ και την ΕΛΒΟ, μέχρι την άγρια φορολογία, τις απολύσεις, και το ελεεινό ξεπούλημα των πάντων το κυβερνητικό έργο στοιχειοθετούν αλλεπάλληλα σοκ «ξαφνικού θανάτου». Είναι ενδεικτικός ο πανικός μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στους ένστολους. Ανεξάρτητα από εικασίες και ερμηνείες, συνέπεσε και η φυγή Ξηρού, ώστε το πολιτικό περιβάλλον να λάβει όλα τα χαρακτηριστικά της παροδοξότητας. Ροντέο… Ενώ οι «εγκυρότατοι» σε Βήμα και Καθημερινή φιλοτεχνούσαν λίγες μέρες πριν μια χώρα στα πρόθυρα της πολυπόθητης «κανονικής χώρας», που την απειλούσαν οι περιθωριακές εξαλλοσύνες ορισμένων ακραίων του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστιξη με το λαϊκισμό της Χ.Α., αίφνης τους προέκυψε ζήτημα αναβίωσης της τρομοκρατίας μετά από «επίσημη άδεια». Η τρομολαγνεία δεν αρκεί, η προσφυγή στο Θεό (που «δεν πιστεύει ο Τσίπρας») ήταν μάλλον αναμενόμενη.
Ο μοναδικός, στοιχειωδώς υπό συγκρότηση, πυλώνας του καθεστώτος, η Ν.Δ. του Σαμαρά, μόνο στα ακροδεξιά αντανακλαστικά και σε επικίνδυνα σενάρια προβοκάτσιας ποντάρει ώστε να συγκρατήσει ένα σκληρό συντηρητικό πυρήνα. Και στα υπό κατάρρευση υποστυλώματα, η περαιτέρω ανάλυση υπό τον τίτλο «κεντροαριστερά» θα ήταν πλεονασμός. Η εικόνα τα λέει όλα. Ποιος είδε πρώτος τον επικεφαλής των σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, ο Βενιζέλος ή ο Κουβέλης; Έχουν δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης ο Λυκούδης και ο Ψαριανός ή το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ απαγορεύει την είσοδο σε διευθύνσεις με το νούμερο 58; Και άραγε θα υπάρχει πουθενά τυπωμένο το λογότυπο του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια των Ευρωεκλογών; Έτσι πληρώνονται η «Αριστερά της ευθύνης» για τη ΔΗΜΑΡ, και η «προγραμματική συμφωνία», για τον Βενιζέλο. Κι επειδή αυτούς τους ενδιαφέρει μόνο η ψηφοθηρική διάσωση γύρω στο 5-8%, ο λαός τους προσλαμβάνει μόνο ως ανακυκλώσιμα υλικά ενός σάπιου συστήματος. Ο κίνδυνος της ολοσχερούς διάλυσης είναι ορατός. Εξού και η αποχαλίνωση των αποσυνθετικών και εκφυλιστικών φαινομένων.
Η αποτύπωση της συγκυρίας θα είναι ανακριβής, χωρίς την επισήμανση της αποφασιστικής εδραίωσης της Χ.Α. Οι «αναλυτές» σιωπούν αμήχανα εκφωνώντας την «αντοχή» των ποσοστών. Η φαντασμαγορική επικοινωνιακή και επιχειρησιακή κυβερνητική στρατηγική απέτυχε παταγωδώς. Και παγιώνεται ένα βαθύ ρήγμα πολιτικής και κοινωνίας εκ θεμελίων. Τι νοείται ως «Συνταγματικό», «Δημοκρατικό», «Εγκληματικό»; Χάσμα, για ένα καθόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι λαϊκών στρωμάτων, που βιώνουν ακραίες συνθήκες ασφυξίας και απόγνωσης. Η «μαύρη τρύπα» -με την έννοια του δυσερμήνευτου- το εμπεδωμένο πλέον κενό εκπροσώπησης αποδεικνύεται πηγή άντλησης μιας ιδιότυπης «παθητικής» υποστήριξης που αναδεικνύει σε δυνητικά καθοριστικό παράγοντα μια όποια εκδοχή της Χ.Α. Οι σχεδιασμοί περί αποκλεισμού και «εκτός νόμου» ήδη διαρρέουν προς ανίχνευση. Κι είναι ζητούμενο ποιες προσδοκίες ενδεχομένως επενδύονται σε ένα υπό εκκόλαψη σχήμα «λαϊκής Δεξιάς» κατά του Μνημονίου υπό τον παλαιοκομματικό Πολύδωρα. Γιατί έχει αποδειχτεί πως ούτε η Ευκλείδειος Γεωμετρία, ούτε η Επίπεδη Γεωγραφία ερμηνεύουν πλέον τις δυναμικές, απρόβλεπτες και τεκτονικές πολιτικές μετατοπίσεις της νέας φάσης.
Τούτων όλων δοθέντων, που δεν είναι ούτε «λίγα» ούτε και προφανή στον προσδιορισμό και την ανάλυσή τους, πώς αντιλαμβάνεται και πώς προβάλλει η Αριστερά την ανάδειξή της σε όλο και πιο πειστικό ρόλο «κυβέρνησης σε αναμονή», σύμφωνα με την αποστροφή Τσίπρα στην ομιλία του στην Ολλανδία; Ο ευτελισμός της κυβερνητικής εικόνας δεν μεταφράζεται αυτομάτως σε «ρεύμα νίκης» για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι σε αυτή τη φάση εμφανίζεται προεξοφλημένο ως μαζική αίσθηση. Ο κίνδυνος του εγκλωβισμού στην ένταση και την πόλωση που επιδιώκει το πρωθυπουργικό επιτελείο και καλλιεργούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, δεν αποφεύγεται χωρίς την οικοδόμηση «αντίπαλου δέους». Μόνο το δύσκολο έργο του ριζώματος και της ανάπτυξης του ιδεολογικού και πολιτικού λαϊκού ρεύματος θα προσδώσει καταλυτικά χαρακτηριστικά στην κυβερνητική ανατροπή.
Υφίστανται ανοιχτά μέτωπα αντίστασης και μάχης επιβίωσης, σχεδόν παντού στην κοινωνία. Το κατεστημένο σύστημα αποσυντίθενται και ταυτόχρονα λεηλατεί ό,τι έχει απομείνει προσφέροντας υπηρεσίες στα ξένα αφεντικά του. Το ευρωπαϊκό θέμα δεν εξαντλείται στη «λιτότητα», προέχει η απολυταρχική ευρωδομή. Όσο οι ζωτικές προτεραιότητες δεν ιεραρχούνται και τα ελλείμματα παγιώνονται, είναι αναμενόμενο να κυριαρχούν οι άστοχες προσεγγίσεις του «εκάστοτε» Σταθάκη. Δεν είναι θέμα συγγραφής άρτιου προγράμματος. Είναι κυρίως η ανάληψη δεσμεύσεων που θα «δουλευτούν» ως κτήμα μιας μάχιμης ενεργοποιημένης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αλλιώς, περίπου όπως τώρα δηλαδή, η κυβέρνηση της Αριστεράς (θα) είναι σε… αναμονή. Δεν ακούγεται και πολύ ευοίωνο… 

Γεύμα..Μαϊμού Τσίπρα,Ψυχάρη

Left σε Antinews -> Νομίζετε πως είστε γάτοι αλλά σας έφαγαν τα ποντίκια!

Ο Μπαγκς Μπάνι της δεξιάς 
«Πές-πές, όλο και κάτι θα μείνει» που 'χε πει κι ο δρ. Γκαίμπελς...

Ώπα, "συνάδελφοι" του Antinews. Ο δικός σας δίνει τα δάνεια (κι αγύριστα) στους εκδότες, γιατί διαδίδετε ότι συναντήθηκε ο Τσίπρας με τον Ψυχάρη, συνοδευόμενοι από τις κυρίες τους και μάλιστα δείπνησαν και παρεούλα; Ναι, ξέρουμε: γράφετε μόνο για πιθανή συνάντηση αλλά...
μόνο το πιθανό μενού δεν αραδιάσατε, βρε θεομπαίχτες!

Νομίζετε πως είστε γάτοι αλλά σας έφαγαν τα ποντίκια! Για να τελειώνει η φημολογία, λοιπόν: Ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ψυχάρη, ακριβώς τόσο όσο συναντήθηκε ο Καραμανλής με τον Ερντογάν, σύμφωνα με το ιστορικό ρεπορτάζ του Βήματος της 21ης Ιουνίου 2009.

Από left

Tετ-α-τετ Ψυχάρη – Τσίπρα;
antinews

Γεύμα... «μαϊμού» μεταξύ Τσίπρα και Ψυχάρη
Το Ποντίκι
Διαψεύδει η Κουμουνδούρου δημοσιεύματα για δείπνο Ψυχάρη με Τσίπρα στο σπίτι του εκδότη του Βήματος
iefimerida

Κατοχική-ΚυβέρνησηΔιαλύονται και τρελαίνονται


Με χρώμα... εκλογικό – και όχι μόνο λόγω της κάλπης για Αυτοδιοίκηση και Ευρωβουλή – βάφει η κυβέρνηση Σαμαρά το πολιτικό κλίμα της τρέχουσας (έτσι ή αλλιώς προεκλογικής) περιόδου.

Κύρια χαρακτηριστικά της επικοινωνιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης είναι:
◆ η ακραία πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δυστυχώς κινείται στα όρια του γραφικού και ακόμη συχνότερα στα όρια του γελοίου,
◆ η άπελπις προσπάθεια να νεκραναστηθεί ο μύθος του success story,
◆ η απόπειρα να συντηρηθεί η αδύναμη ελπίδα μιας διαπραγμάτευσης για το χρέος,
◆ η αγωνία για την παροχή ενός πολιτικού «δώρου» από τους Ευρωπαίους (και κυρίως τους Γερμανούς), έστω την τελευταία στιγμή πριν από την ευρωκάλπη.

Όμως τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα, αφού μια σειρά από παράγοντες, επιβαρυντικούς...
της κυβερνητικής διαχείρισης, μετατρέπουν σε Γολγοθά την πορεία του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου προς μια εκλογική αναμέτρηση, στις 25 Μαΐου, η οποία (αν δεν έχουν προηγηθεί οι βουλευτικές εκλογές) ενδέχεται να προκαλέσει έως και πολιτικό σεισμό.

Το αποτέλεσμα είναι η πολιτική αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, η οποία ψάχνει αγωνιωδώς σανίδα σωτηρίας από το επερχόμενο ναυάγιο και την ωθεί να παίζει... επικίνδυνα με τα πιο δυσμενή εκλογικά σενάρια, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθούν σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Γκάλοπ και εκλογολογία

Ο πρώτος αποσταθεροποιητικός παράγοντας είναι οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες όχι μόνο δείχνουν στο σύνολό τους πρώτο πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εμφανίζουν συνεχώς βελτιούμενες τις επιδόσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ποιοτικά στοιχεία, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνται κρίσιμα ως προς την αποτίμηση της ικανότητας διακυβέρνησης κάθε κόμματος.

Η συγκυβέρνηση, από «παράγων σταθερότητας και ομαλότητας», «εγγυήτρια της εξόδου από την κρίση και παραμονής στο ευρώ» και «μεταρρυθμιστική» δύναμη, μέσα σε λίγους μήνες έχει μετατραπεί σε ένα ασταθές και πελαγωμένο σχήμα, το οποίο αναζητεί αγωνιωδώς τρόπο να περιορίσει την εκλογική του ήττα.

Και μόνο οι – προερχόμενες από την κυβέρνηση – διαρροές περί «διαχειρίσιμης ήττας» στα επίπεδα του 3% έως 4% και «μη διαχειρίσιμης» ή «καταστροφικής» στην περιοχή των 8 έως 10 μονάδων είναι ενδεικτικές της αγωνίας της να διαχειριστεί πολιτικά το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης. Η σημερινή δημοσκόπηση της Pulse RC για το «Ποντίκι» είναι ένας ακόμη λόγος ανησυχίας για τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ανησυχία για αποσύνθεση
Το αποτέλεσμα της ενδοκυβερνητικής σύγχυσης και της απώλειας ψυχραιμίας για τα δημοσκοπικά ευρήματα αποτυπώνεται με πολλούς τρόπους στα δύο συνεργαζόμενα κόμματα και στο Υπουργικό Συμβούλιο. Οι κυριότεροι είναι:

1 Η όλο και πιο επιθετική στάση έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα που καμιά σχέση δεν έχουν ούτε με την πολιτική ατζέντα ούτε με την πραγματικότητα – όπως π.χ. η εμμονική προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία, τα περί «αθεΐας» του Τσίπρα κ.λπ. –, με συνέπεια οι διαμορφωτές της επικοινωνιακής πολιτικής κυρίως της Ν.Δ. να οδηγούνται συχνά στην αυτογελοιοποίηση.

2 Οι αυξανόμενες διαφοροποιήσεις του ΠΑΣΟΚ σε κορυφαία θέματα της «μεταρρυθμιστικής» ατζέντας της Ν.Δ., με... ταραχώδη παραδείγματα τη φορολόγηση («χαράτσωμα») των ακινήτων και το περίφημο «25ευρω» για την εισαγωγή των ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά και οι πιο «διακριτικές» διαφοροποιήσεις στις άστοχες επιθέσεις της Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουν προφανώς δίκιο όσοι διακρίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διαμορφώσει μια δική του πολιτική ατζέντα ώστε να σταθεί αξιοπρεπώς στις εθνικές εκλογές. Ο Βενιζέλος φέρεται πεπεισμένος πως όσο συντομότερα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. να αποφύγουν το σενάριο της συντριβής.

3 Η – διαρκώς εντεινόμενη – ενδοκυβερνητική γκρίνια ότι αρκετοί υπουργοί, υπό τον φόβο μιας εκλογικής καταβαράθρωσης, έχουν ήδη «κατεβάσει τα μολύβια» και αποφεύγουν να παίρνουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για να μην εκτεθούν στους ψηφοφόρους τους και να διεκδικήσουν την εκλογική επιβίωσή τους ή, έστω, να διασώσουν την υστεροφημία τους όταν με το καλό αποστρατευθούν πολιτικά και επιστρέψουν στην... κανονική ζωή.

Πολλοί στην κυβέρνηση και στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού πιστεύουν ότι όσο περισσότερο καθίσταται αναπόφευκτη μια πολύ πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή κρίση τόσο θα πληθαίνουν τα φαινόμενα «αυτοσυγκράτησης» υπουργών, τα οποία υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθούν – ακόμη και μεταξύ δεδηλωμένων ζηλωτών του νεοφιλελεύθερου «προγράμματος» της τρόικας – σε «λευκή» νομοθετική... απεργία.

4 Η εξ ίσου σοβαρή απροθυμία κυβερνητικών βουλευτών να στηρίξουν επαχθή νομοσχέδια, πριν τουλάχιστον δώσουν μια σθεναρή – πλην πολιτικά... αιματηρή – μάχη με τους αρμόδιους υπουργούς, όπως συχνά έχει συμβεί το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τα τέλη του 2013.

Όπως υπογραμμίζουν, άλλωστε, αρκετοί έμπειροι βουλευτές και αναλυτές, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβερνητική σταθερότητα δεν είναι η μικρή πλειοψηφία της στη Βουλή, αλλά οι συνάδελφοί τους που φοβούνται ή είναι βέβαιοι ότι, σε περίπτωση εκλογικής ήττας, θα παρακολουθούν πλέον την κοινοβουλευτική δραστηριότητα μόνο από το... Κανάλι της Βουλής.

Αν συνυπολογίσουμε μια ήττα της Ν.Δ., με απώλεια τουλάχιστον του μπόνους 50 εδρών, το βάσιμο ενδεχόμενο συρρίκνωσης του ΠΑΣΟΚ στο μισό της εκλογικής δύναμης του Ιουνίου του 2012 και την έντονη τα τελευταία χρόνια τάση για μεγάλη ανανέωση του πολιτικού προσωπικού των κομμάτων και της Βουλής, αρκετές δεκάδες βουλευτές της σημερινής συγκυβέρνησης θα αποχαιρετήσουν – άλλοι προσωρινά και άλλοι διά παντός – τη Βουλή.
Η διατήρηση της πολιτικής συνοχής της κυβέρνησης σε βάθος χρόνου, υπ’ αυτούς τους όρους, είναι ένα... όνειρο τρελό.

5 Η βαθύτατη πλέον ανησυχία για τη διάρκεια της εκλογολογίας, η οποία θα αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την κυβέρνηση, τουλάχιστον έως τις προεδρικές εκλογές του 2015. Το αυτονόητο συμπέρασμα των λίγων ψύχραιμων στην κυβέρνηση είναι ότι η συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, ακόμη και εντός του 2014, δεν μπορεί πια να λήξει παρά μόνο με... εκλογές! Ποιος, εξ άλλου, μπορεί να πιστέψει ότι μια κυβέρνηση όπως η σημερινή, που παράγει διαρκώς εκλογικά σενάρια και φήμες μπορεί να αντέξει τις συνέπειές τους;

Πίεση αντί διαπραγμάτευσης

Η ισχυρότερη πίεση, πάντως, και ο σοβαρότερος παράγοντας δημιουργίας και διαρροής εκλογικών σεναρίων είναι η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί με τους δανειστές (Ευρωπαίους και ΔΝΤ) όχι μόνο μια ρύθμιση του χρέους, άλλα έστω την προσωρινή «χαλάρωση» των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Με το ΔΝΤ οι σχέσεις συνεχώς επιδεινώνονται εξ αιτίας της πλήρους προσκόλλησης Σαμαρά, Βενιζέλου και Στουρνάρα στη Γερμανία, αλλά και της στοχευμένης έκθεσης του Ταμείου από τον υπουργό Οικονομικών με στόχο να διατρανωθεί η «πίστη» του ιδίου και της κυβέρνησης στον... Σόιμπλε. Ωστόσο η Γερμανία δεν φαίνεται να ανταποδίδει στην κυβέρνηση της Ελλάδας το επικοινωνιακό «σέρβις», καθώς εμφανίζεται

◆ σκληρή στη διαπραγμάτευση για το εύρος του δημοσιονομικού κενού των ετών 2014-15, το οποίο ήδη αναθεωρήθηκε από την τρόικα στα 14 δισ. ευρώ, έναντι 11 δισ. πριν από ελάχιστο καιρό,
◆ με σκληρότερες – κατά 4,5 δισ. ευρώ – θέσεις στο θέμα του χρηματοδοτικού κενού και άρα των νέων μέτρων που θα χρειαστούν άμεσα για την κάλυψή του
◆ και αμετακίνητη στον τρόπο κάλυψης της ελληνικής μαύρης τρύπας με νέο δάνειο και νέο μνημόνιο αντί ενός νέου έμμεσου «κουρέματος», το οποίο επιθυμούν σφόδρα το Μαξίμου και το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα είναι εντυπωσιακός ο ρυθμός αύξησης των προβλημάτων της κυβέρνησης στο ζήτημα της όποιας διαπραγμάτευσης, αν συνυπολογίσουμε:

1 Τα 300-400 εκατ. ευρώ, με τα οποία επιβαρύνονται οι ελληνικοί προϋπολογισμοί σε έκταση τετραετίας από μία και μόνη απόφαση του Αρείου Πάγου περί αντισυνταγματικότητας στην περικοπή των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων, η οποία εκθέτει σε έναν ακόμη κίνδυνο τη μαγική εικόνα του... επικοινωνιακού πρωτογενούς πλεονάσματος.

2 Τα επιπλέον 650 έως 700 εκατ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να χαθούν για το ασφαλιστικό σύστημα – και αναμένεται να επιφέρουν νέα εισπρακτικά μέτρα – λόγω της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες επιπλέον θα πλήξουν βίαια και την τσέπη των εργαζομένων αυξάνοντας κατακόρυφα την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Ένας ακόμη παράγων που δυσκολεύει αφάνταστα τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ανέκυψε τη Δευτέρα. Το ανεξάρτητο από αυτή Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, με μια «Ενδιάμεση Έκθεση για τα μέλη των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων», με τον τίτλο «Η νέα οικονομική διακυβέρνηση στη ζώνη του ευρώ και η Ελλάδα – Οι μηχανισμοί εποπτείας και αλληλεγγύης υπό όρους μετά το Μνημόνιο», προκαλεί ένα ακόμη σοκ:

◆ Χαρακτηρίζει «μη βιώσιμο» το χρέος διαψεύδοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος την ίδια μέρα, στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, υποσχόταν τη μετατροπή του χρέους σε μακροχρόνια και... σταθερά βιώσιμο.
◆ Υπενθυμίζει ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο – το οποίο θα πρέπει να εφαρμόσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την επιδιωκόμενη έξοδο από το μνημόνιο – έχει επίσης σκληρούς και μη διαχειρίσιμους όρους παραμονής στο ευρώ.
◆ Περιγράφει ακόμη μια φορά ως αναγκαίο και αναπόφευκτο ένα μεγάλο «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους, διότι διαφορετικά η προσπάθεια εξυπηρέτησής του θα ακυρώνει κάθε απόπειρα ανάπτυξης της χώρας, ακόμη και επιτυχημένης.

Οικονομικός βάλτος
Σε ένα τέτοιο περιβάλλον δυσμενών ειδήσεων, αλλά και μιας κοινωνικής και ανθρωπιστικής καταστροφής, η οποία έχει επέλθει στο όνομα στόχων που δεν έχουν καμιά σοβαρή ελπίδα επίτευξης, καθίσταται άκαιρο και... άκυρο στη συνείδηση της κοινωνίας το κυβερνητικό επιχείρημα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταστρέψει τη χώρα».

Μοιάζει έωλο το μεγαλύτερο μέρος της κυβερνητικής «προεκλογικού» χαρακτήρα επιχειρηματολογίας, την ίδια ώρα μάλιστα που η εφορία έχει εξαπολύσει ένα ακόμη μεγάλο φοροκυνηγητό με την αρπαγή, από δεκάδες χιλιάδες οφειλέτες, απευθείας από την τράπεζα, μέρους των καταθέσεων, μισθών και ενοικίων τους.

Την ίδια ώρα δε που η ασύλληπτη ανεργία, οι δραματικές μειώσεις εισοδημάτων και η – κατά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών, όπως σημειώνει η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα έργα της τρόικας – κατάρρευση της κοινωνικής πολιτικής γκρεμίζουν τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, ούτε η «πραγματική οικονομία» εμφανίζει σημάδια βελτίωσης.

Τυπικό παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Νοεμβρίου 2013, ο οποίος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Νοεμβρίου 2012, παρουσίασε μείωση κατά 11,7%, έναντι αύξησης 4,5% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του 2012 προς το 2011.
Σαν «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται η είδηση ότι ήδη οι αγρότες, ένα παραδοσιακό στήριγμα των κομμάτων της συγκυβέρνησης, διαμαρτυρόμενοι για την επιβληθείσα «τήρηση βιβλίων», δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους βγαίνοντας με τα τρακτέρ τους σε πλατείες χωριών με προοπτική να επεκταθεί η κινητοποίησή τους στις εθνικές οδούς αν υπάρξει «κλίμα» για μεγάλη κινητοποίηση.

Τρομοκρατία και μπάχαλο
Το ήδη βαρύ κλίμα επιβαρύνουν πλήθος σκάνδαλα τα οποία υπογραμμίζουν τη σκανδαλώδη διακυβέρνηση τεσσάρων δεκαετιών και απαξιώνουν περαιτέρω τις κυβερνήσεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την κοινωνία στην καταστροφή. Είναι άγνωστο τι μπορεί να αποδώσει η προσπάθεια του πρωθυπουργού να καρπωθεί μέρος από τις όποιες θετικές εντυπώσεις περί ξεκαθαρίσματος του παλαιού τοπίου σε επίπεδο μιζών και γενικότερης διαφθοράς.

Την εικόνα μπάχαλου πάντως επισημειώνει το νέο άνοιγμα του «Φακέλου Τρομοκρατία», όχι μόνο με την εμφάνιση νέων οργανώσεων, αλλά και με την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος όχι μόνο έδωσε το – άγνωστης αποτελεσματικότητας – σύνθημα για ενοποίηση όλων των ένοπλων ομάδων, αλλά εξέθεσε την «αντιτρομοκρατική» ρητορεία της κυβέρνησης και επέτεινε τις δυσμενείς διεθνείς εντυπώσεις την ώρα που ο πρωθυπουργός εμπορεύεται διαρκώς την «αλλαγή εικόνας» της Ελλάδας.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες είναι, προφανώς, άγνωστο αν η κυβέρνηση θα αντέχει για πολύ ακόμη να αποφεύγει την προσφυγή στην εθνική κάλπη, καθώς συνεχώς μειώνονται τα πολιτικά πεδία στα οποία μπορεί να ασκεί σοβαρό έλεγχο...

Σταύρος Χριστακόπουλος
 από το Ποντίκι μέσω tolimeri

Το 90% των πολιτών έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του

Το «Success story» με αριθμούς

-Το 90% των πολιτών έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του
-Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια
-Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής
-Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες...
-Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού
-Το 40% έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες
-Το 50% αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

JUNGLE-Report, μέσω Παρέμβαση & inprecor 

Ελλαδα υπο οικονομικο πολεμο

ΕΛΛΑΔΑ εναντιον ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ


"Αφου αφηνουμε ελληνες και ξενους προδοτες
και μας κλεβουν τα λευτα μας βρε μαλακες...
Ακομα δεν αρχισαμε απορεις πως καταντησαμε ε;"

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΓΥΡΩ ΣΟΥ,
και απαιτησε την δικαιοσυνη πριν να ειναι αργα.
Ζουμε σε ενα πολεμο που προσπαθουν να μας σκοτωσουν χωρις ουτε μια σφαιρα μεσω του οικονομικου υπερ-οπλου
πρεπει να παρουμε τον ελεγχο πισω... σκεψου τι μπορουμε να κανουμε
ΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
και μιλα με τους γυρω σου για το τι συμβαινει και συντονιστειτε ολοι μαζι σε καθε περιοχη
να χαραξουμε το μελλον που μας αξιζει και οχι αυτο προσπαθουν να μας επιβαλλουν χωριζοντας μας σε μικρες ομαδες.
"στην τηλεοραση μας δειχνουν ολο τα ιδια και τα ιδια
ωστε να μην σκεφτουμε τι μπορουμε να κανουμε
τι μπορουμε να διεκδικησουμε για το μελλον μας"
ΦΙΛΤΡΑΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ
Βαλε το μυαλο να δουλευει και θα δεις οτι τελικα μας χρωστανε
...μας λενε συνεχεια οτι εμεις τα χρωσταμε ενω ξετυλεγετε μια συνομωσια εναντιον μας
και οχι θεωρεια συνομοσιας οπως θελουν να την φωναζουν, πραγματικη συνομωσια, θα βρειτε στοιχεια για ολους απο το
πως ξεκινησαν, που βρισκονται τωρα και ποια συμφερουντα υπηρετουν, να απαιτησουμε ολοι μαζι δικαιοσυνη.
Ολοι οσοι ειναι μπλεγμενοι με γνωστες και αγνωστες υποθεσεις μπορουμε με την δικαιοσυνη να τους τα παρουμε ολα πισω
να τους παρουμε τις τραπεζες, τις επιχειρησεις τους,να ανοιξουμε ολους τους λογαριασμους τους, τα ακινητα τους και τον συγγενων τους που ειναι μπλεγμενοι.
Αυτο θα πει δικαιοσυνη, οχι ελευθερος με 500.000 ευρω
φανταστειτε λοιπον ολες οι ξενες τραπεζες που ειναι μπλεγμενες με τις υποθεσεις μας να τους τραβηξουμε το χαλι κατω απο τα ποδια και να παρουμε οτι μας αναλογει,
θα κατερευσουν οικονομιες ολης της γης, και θα αποροφηθουν απο εμας και ολα αυτα μεσω της δικαιοσυνης εναντια της παγκοσμιας δικτατοριας που μας επιβαλουν.
ΣΚΕΨΟΥ
Σκεψου πριν εμπιστευτεις οποιοδηποτε σε αυτη την μαχη ..
μην εμπιστευεσαι ευκολα τους πολιτικους και τους συνεργατες τους, τα ΜΜΕ και τους τραπεζιτες,
ολοι αποδεικνυωνται μεγαλοι ψευτες και μας κοροιδευουν να περασει ο καιρος για να την γλυτωσουν...
πισω απο τις παραταξεις τους και τις λεσχες τους παιζονται πολλα λευτα,που ομως τα κερδιζουν πολλοι λιγοι ανθρωποι,
ενω τους υπολοιπους μας βλεπουν λες και δεν ειμαστε ανθρωποι λες και ειμαστε κατι αλλο, δουλοι? προβατα?
παρτε τον ελεγχο πριν να ειναι αργα
To ιντερνετ σου δινει την δυνατοτητα να ενημερωνεσαι για οτι συμβαινει πραγματικα στα παρσκηνια.
Βγαινουν τοσες πολλες ελευθερες πληροφοριες που δεν μπορουν να τις ελεγξουν ακομα.
και δεν εχει τοσες διαφημισεις ή μη εγκυρες ειδησεις ή θεματα που πραγματικα δεν σε ενδιαφερουν οπως συμβανει με την τηλεοραση.

πραγματα που δεν μας ενδιαφερουν μας ποτιζουν τα Μ.Μ.Ε. και κατι περιεργα αεροπλανα περνανε απο πανως μας χωρις καννενας να μην ξερει τι συμβαινει στη γη
και αντι να πολεμησουμε εναντια στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ μεσω της δικαιοσυνης και τις δημοκρατιας μας, οχι αυτη την δημοκρατια που θελουν να μας επιβαλουν, αλλα αυτη
που αποφασιζουμε ο λαος, ολοι μαζι και οχι χωρισμενοι σε μικρες ομαδες.
Η δικαιοσυνη ενα παρακλαδι της δημοκρατιας ειναι το οπλο μας για να πολεμισουμε ολοους οσους μας κλεβουν ολα αυτα τα χρονια, αλλοι παρα πολλα και αλλοι λιγοτερα,
να τους τα παρουμε ολα ΠΙΣΩ..οτι θεωρουμε οτι δικαιωματικα μας ανοικει...
δεν ειμαστε το μπαλακι να μας πετανε απο εδω και απο εκει ..ειμαστε η μπαλα που θα τους παρασυροι ολους γιατι μας κλεψανε και μας κλεβουνε καθημερινα.
Να πολεμισουμε για να μην κληρονομησουμε μια κατασταση με το ζορι.
Ουτε εμεις αλλα ουτε και οι απογονοι μας πρεπει να ζουνε σε αυτες τις καταστασεις που ζει ο ελληνικος λαος σημερα.
Αξιζουμε τετοια μεταχειρηση; ενω αυτοι που μας εφεραν εως εδω αξιζουν καλυτερη μεταχειρηση απο εμας;
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
ολα θα πρεπει να βγουνε στην διαφανεια ωστε να νικησουμε ολους εκεινους τους εχθρους του ΕΘΝΟΥΣ μας.
Διαφανεια και γνωση σε ολο το λαο για το τι πραγματικα συμβαινει, για να σκευτουμαι τροπους επιλυσης
ΕΛΛΑΔΑ εναντιον ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ λοιπον και οτι αυτο συνεπαγετε
φαντασου δηλαδη οτι αν τους τα παρουμε ολα πισω οτι δικαιωματικα μας χρωστανε και φτιαξουμε μια καινουργια δικια μας κρατικη τραπεζα
και ενσωματωσουμε ολο το τραπεζικο συτημα υπο την εποπτεια του λαου (ανάποδη πυραμίδα).
σκεψου για τι πλουτο μιλαμε ...
απο την αλλη μας βαζουν σε μια αλλη πορεια με εμποδια οπως ανεργια, φευγουν οι νεοι στο εξωτερικο, ανθρωποι αυτοκτονουν, αλλοι χανοντε με πολυ περιεργο τροπο,
στο τελος θα μας κανουν να πιστεψουμε εμεις φταιμε...
ΜΕΛΛΟΝ
Να κοιταξουμε ολοι μαζι, να παρουμε μου οτι δικαιωματικα μας ανηκει και οτι διεκδικουμε εδω και ποσα χρονια, να το παρουμε πισω και να μην
ασχολουμαστε με λαθος πραγματα γιατι το οπλο τους λειτουργει(προπαγανδα), περνανε οι μερες και δεν βλεπουμε μπροστα μας σε τι
οδηγουμαστε,παμε προς μια πολυ δυσκολη κατασταση που επελεξαν για εμας πολυ λιγοι ανθρωποι.
Εαν δεν παρουμε το ελεγχο και ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ, θα βλεπουμε συνεχως ασχημες ειδησεις να συμβαινουν.
αφου θα διαλυθουν εντελως τα κομματα, θα αλαξουμε τις νομοθεσιες που ειναι των εναντια των ζωων μας,
Να γινει σκηνικο για το συμφερον των πολλων και οχι των λιγων,
θα πολεμισουμε την νεα ταξη πραγματων γιατι αμα χασουμε εμεις, θα κυριευσει ολη την ανθρωποτητα και δεν εχουμε σπιτι να παμε,
γιατι θα μας τα εχουν αγορασει ολα και οι πολιτικοι θα συνεχιζουν τα λενε ψεμματα για να ροκανισουν τον χρονο τους.
Θα μας λενε συνεχεια οτι χρωσταμε πολλα και να μας μειωνουν συνεχως.
βγαινουμε στις αγορες και ενα σωρο ψεματα να περασει η θητεια και μετα φευυγουνε για εξωτερικο ανενοχλητοι, για ποιο υψηλες θεσεις,
ενω πισω τους αφηνουν ενα λαο στη επομενη μαριονετα πρωθυπουργο να συνεχιστει η ατζεντα που εχουν σχεδιασει για εμας
και εσυ εδω ασχολησου με οτι να 'ναι .
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ,
"ΟΧΙ" ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ
ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΕΣ
ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ??
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ "ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ" ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ:
ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ, ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ!
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ <- br="">ΦΕΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
Η ΤΣΕΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ!
ΟΣΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΣΕΝΤ
ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΥΠΕΡ ΜΑΣ!!
ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ
συγχωρεστε που δεν εχω βαλει τονους στο κειμενο, αλλα ολα γυρω μας τρεχουν με πολυ γρηγορη ταχυτητα
το τελευταιο που με ενδιαφερει ειναι αν εχει τονους ενα κειμενο
ειναι σαν να λες θα ψηφισω αυτον γιατι τα λεει ωραια
...τα λογια τελειωσαν σειρα εχουν οι μη βιαιες πραξεις.
APO EMAIL- ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ (ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ)

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

ΡΑΠΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ: 


ανάρτηση από (iskra)
Εκτύπωση
Τετ. 28/1/14 
ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΕ
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ
Ευθέως αμφισβητεί το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής τη δυνατότητα επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 2,9 δισ ευρώ το 2014, χαρακτηρίζοντας "αισιόδοξη" τη πρόβλεψη για βελτίωση κατά 264% τωνδημοσιονομικών επιδόσεων. Βασικό επιχείρημα των αναλυτών του Γραφείου, είναι ότι αυτός ο στόχος θα "σκοντάψει" πάνω στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των Ελλήνων και στην αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο!
Το Γραφείο Προϋπολογισμού δεν μένει, όμως, εκεί, καθώς επικαλείται συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι φορολογικοί συντελεστές στην Ελλάδα είναι πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα είχε υποστηρίξει ο Γ. Στουρνάρας κατά τη διαδικασία ψήφισης του νέου Φόρου Ακινήτων.
Συγκεκριμένα:
  • ο συντελεστής ΦΠΑ στην Ελλάδα είναι 23%, έναντι 21,52% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 20,45% στην Ευρωζώνη
  • ο υψηλότερος συντελεστής για νομικά πρόσωπα διαμορφώνεται στη χώρα μας στο 26%, έναντι 21,84% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 25,95% στην Ευρωζώνη
  • ο υψηλότερος συντελεστής για τα φυσικά πρόσωπα φτάνει στην Ελλάδα στο 46%, έναντι 36,66% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 44,52% στην Ευρωζώνη.
Αυτό που προκαλεί δέος είναι η συγκέντρωση/ απαρίθμηση των κύριων φορολογικών παρεμβάσεων τα τελευταία χρόνια, που επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο τη κατάσταση των νοικοκυριών λόγω και των αλλεπάλληλων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις. Ειδικότερα:
  1. Οι ανώτατοι φορολογικοί συντελεστές για κάθε κατηγορία εισοδήματος στην πραγματικότητα είναι μεγαλύτεροι, καθώς με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, επιβάλλεται επιπλέον φόρος από 1% έως 4%.
  2. Ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους έχει έως και επταπλασιαστεί από το 2010 μέχρι σήμερα, ενώ ο φόρος που θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα είναι αυξημένος έως και εννέα φορές.
  3. Το συνολικό ποσό που πληρώνουν οι φορολογούμενοι για τα ακίνητα επταπλασιάστηκε από το 2009 φτάνοντας τα 3,5 δισ. ευρώ από μόλις 500 εκατ. Ευρώ
  4. Στα ακίνητα προστέθηκε και ο φόρος υπεραξίας
  5. Ο ΦΠΑ αυξήθηκε από το 2010 τέσσερις φορές.
  6. Τα τεκμήρια και τα τέλη κυκλοφορίας αυξήθηκαν από το 2010 δύο φορές, ενώ οι φόροι στα καύσιμα τρεις φορές.
  7. Από τον Μάιο του 2010 επιβλήθηκε για πρώτη φορά φόρος στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και από το 2011 και στο φυσικό αέριο. Η εξίσωση των φορολογικών συντελεστών στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης οδήγησε σε αύξηση των φόρων κατά 450%
Διαβάστε όλη την έκθεση εδώ
...ΚΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΤΩΝ "ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ" ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ
Και ενώ το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προβαίνει σε μια σειρά σωστές,σε γενικές γραμμές παρατηρήσεις, που αποτελούν "κόλαφο" για την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική,την ίδια ώρα,εγκλωβισμένο στη νεοφιλελεύθερη μυθολογία,αναπαράγει τα περί υστέρησης των λεγόμενων "διαρθρωτικών" (βλ. νεοφιλελεύθερων) μεταρρυθμίσεων,ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να τονίσει "ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στη δημοσιονομική σταθεροποίηση,η οποία έχει συμβάλλει (σ.σ. τάχα) στη μείωση της αβεβαιότητας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και έχει (σ.σ. προπαντός!) εδραιώσει τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη. Η ευρωζώνη, λοιπόν,πάνω απ'όλα και για το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής,που ,ως μη-όφειλε, αναπαράγει την κακεντρεχή ευρω-υστερία!
Έτσι,το Γραφείο Προϋπολογισμού,στο πλαίσιο αυτής της νεοφιλελεύθερης μυθολογίας,τονίζει ότι ενώ η δημοσιονομική προσαρμογή χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που σχετίζονται με τις ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, στη γραφειοκρατία, στο επιχειρηματικό περιβάλλον, στην αγορά, στηδικαιοσύνη, στην παιδεία, στην πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής.
Μάλιστα παρατηρείται ότι «η αναντιστοιχία ουσιαστικής προόδου στον τομέα των μεταρρυθμίσεων σε σχέση με τον δημοσιονομικό τομέα, είχε σαν αποτέλεσμα τη διαφαινόμενη σταθεροποίηση μεν της οικονομίας, με ταυτόχρονη όμως εξασθένιση των μακροχρόνιων προοπτικών για ανάκαμψη, τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη διόγκωση της ανεργίας σε πρωτοφανή επίπεδα, προβλήματα τα οποία μπορούν να εξελιχθούν σε κινδύνους για την μετέπειτα πορείατης χώρας».
Αναφορικά με τον «ελλιπή, περιστασιακό και αποσπασματικό χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων», όπως λαθεμένα χαρακτηρίζονται, αναφέρεται ως παράδειγμα, ότι «ο στόχος της εσωτερικής υποτίμησης επιδιώχθηκε σχεδόν αποκλειστικά μέσω των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίαςκαι κυρίως με τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας ενώ αγνοήθηκε (ή δεν επιδιώχθηκε επιτυχώς) η ταυτόχρονη μεταρρύθμιση στην αγορά αγαθών». «Έτσι οι τιμές δεν έπεσαν επαρκώς, ένα μικρό μέρος της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας διαβρώθηκε από την ανατίμηση του ευρώ και το βιοτικό επίπεδο των καταναλωτών μειώθηκε δραματικά», τονίζεται σχετικά.
Όσον αφορά την επαγγελλόμενη και επιδιωκόμενη άμεση έξοδο της χώρας μας στις αγορές για νέα δάνεια, το Γραφείο Προϋπολογισμού σημειώνει ότι «έχει μεν κάποια λογική, πλην όμως θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική προσαρμογή τα επόμενα χρόνια για έναν απλό λόγο: τα επιτόκια θα είναι πολύ υψηλότερα από εκείνα που θα μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθεροποίησης (ΕΜΣ)».
ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Το Γραφείο Προϋπολογισμού υπογραμμίζει εξάλλου σωστά ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, παρά το μέγεθος της δημοσιονομικής προσαρμογής, το δημόσιο χρέος παραμένει στα δυσθεώρητα ύψη του 170% λειτουργώντας αποτρεπτικά για τους πιθανούς επενδυτές (άρα και για την ανάπτυξη)».
«Η Ελλάδα, από μόνη της, δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, δηλαδή να πληρώσει τους τόκους και να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα δάνεια ως το 2020 ή 2022 χωρίς μιαδιεθνή-Ευρωπαϊκή ρύθμιση αντιμετώπισης του χρέους», σημειώνεται.
Και συστήνεται ότι: «Η ελληνική πολιτική οφείλει να λάβει υπόψη τις εξελίξεις στην ΕΕ και Ευρωζώνη που ορίζουν πλέον ολοένα και περισσότερο το πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορεί μια εθνική κυβέρνηση να κινηθεί».
Η τελευταία αυτή παρατήρηση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ενώ δείχνει ταασφυκτικά περιοριστικά πλαίσια που όλο και περισσότερο προσδιορίζουν τηνευρωζώνη,υποδεικνύει το δρόμο της πειθήνιας ευρω-προσαρμογής και ευρω-υπακοής.
Tετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Τρόμος στη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ απο τη κραυγή της ..σιωπής


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 28, 2014

Του Αντώνη Μυλωνάκη

Φόβος και άγχος έχουν κυριεύσει τα επιτελεία των κομμάτων όσο πλησιάζουν οι εκλογικές αναμετρήσεις του Μαίου. Απο τη μιά η αυτοδιοίκηση και απο την άλλη οι ευρωεκλογές. Οτι ΝΔ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα πιάσουν πάτο είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο.Θέλεις γιατί η ψήφος είναι πιο χαλαρή απο τις εθνικές εκλογές , θέλεις γιατί η εκδίκηση είναι φαγητό που τρώγεται κρύο θα γελάσει το χειλάκι κάθε πικραμένου πολίτη. Η προσπάθεια να πεισθούν ονόματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής να είναι υποψήφιοι για δήμαρχοι και περιφερειάρχες στις πλείστες των περιπτώσεων πέφτουν στο κενό. Τύχη θα έχουν άνθρωποι προερχόμενοι απο τη τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν προσφέρει στη κοινωνία και πολέμησαν τις μνημονιακές πολιτικές των τριών τελευταίων κυβερνήσεων. Τύχη επίσης θα έχουν όσοι κατέβουν με τη σημαία της κοινωνίας και όχι αυτοί που θα υποστηριχτούν με κάποιο απο τα κόμματα που υπηρέτησαν τους διεθνείς τοκογλύφους. Ο πανικός που έχει καταλάβει το στρατόπεδο του …μεγάλου σχηματισμού Σαμαρά – Βενιζέλου…είναι κάτι παραπάνω απο φανερός… Η προσπάθεια των συστημικών ΜΜΕ να πείσουν τον τσακισμένο και φτωχοποιημένο Έλληνα οτι δεν υπάρχει άλλη λύση και η προπαγάνδα που αρχίζει πάλι να στήνεται είναι επίσης κάτι που δεν αμφισβητείται. Μάταιος όμως ο κόπος και τα χρήματα των κολαούζων του συστήματος… Ο ταλαιπωρημένος και εξαπατημένος έλληνας θα τους τιμωρήσει . Και η τιμωρία του θα είναι πολύ σκληρή.

Θάνατος στους λαϊκιστές


του Γ. Ανανδρανιστάκη
Αν πεις ότι μέσα σε δώδεκα μήνες, από το γ' τρίμηνο του 2012,έως το γ' τρίμηνο του 2013, εκλάπησαν από τις τσέπες των πολιτών 2,6 δισ., όσο δηλαδή μειώθηκε, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, θα πέσουν να σε φάνε Τα ΝΕΑ, ο ΣΚΑΙ, το ΜΕΓΚΑ, η Athens Voice, ο Πρετεντέρης, ο Βενιζέλος, ο Κεδίκογλου, οι 58 και η Άννα Μισέλ, η οποία ως βαφτιστήρα του Βασιλέως, θα σε φάει συνοδεία Κι Ρουαγιάλ...«Είναι λαϊκιστής, ξεστόμισε τη λέξη ‘κλοπή', λέει τον πρωθυπουργό μας και τον Στουρνάρα μας (σ.σ. ο Στουρνάρας είναι πλέον ιδιότητα) κλέφτες, θέτει σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα και τη σωτηρία της χώρας». 
 
Αν προσθέσεις, μάλιστα, ότι τα 2,6 δισ. εκλάπησαν από τους πολίτες, για να δοθούν στους δανειστέςκαι ότι αυτοί που τα πήραν είναι σμπίροι των δανειστών, η χορωδία των κυριλέ μπράβων θα ουρλιάξει σε ρε μείζονα: «Πιάστε τον τρομοκράτη, κάτι τέτοιοι οπλίζουν το χέρι του Χριστόδουλου Ξηρού». 
Και πριν φτάσουν οι φωνές των χορωδών στο ταβάνι της κεντρικής αιθούσης του Μεγάρου Φίλων της Μουσικής, θα έχει φτάσει στο δελτίο του ΜΕΓΚΑ μονταρισμένο βίντεο που θα σε δείχνει να εγχειρίζεις στον Ξηρό ένα ρεβόλβερ, ένα ρέμιγκτον και ένα καλάσνικοφ. 
Ευτυχώς που υπάρχει και ο Μουρούτης, να κάνει κάποιος τη χειρονακτική δουλειά.

Αν μιλήσεις για τα πράγματα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, ακόμη και γι' αυτά που αποκαλύπτουν οι επίσημες στατιστικές του κράτους, κινδυνεύεις σοβαρά
Να κρατήσεις το στόμα σου κλειστό κι αν το ανοίξεις, να αποφύγεις απαξάπαντος τους χαρακτηρισμούς και κυρίως, να συμπληρώσεις ότι η απώλεια των 2,6 δισ. ευρώ μέσα σε 12 μήνες είναι τωόντι μια εξαιρετικά δυσάρεστη εξέλιξη, απαραίτητη ωστόσο, για να βγει η χώρα από το τούνελ και να διατηρήσει τη θέση της στην Ενωμένη Ευρώπη. 
«Ασφάλιστρο κινδύνου» θα αποκαλέσει ο καλλιεπής Βενιζέλος τα 2,6 δισ. που χάθηκαν, μετά θα πει ότι«φάγαμε τον γάιδαρο, τώρα μας έμεινε η ουρά» και στο βάθος της εικόνας θα φανεί αίφνης ένας κατασπαραγμένος γάιδαρος, με αποτυπώματα από τη μασέλα του Ευάγγελου στο κουφάρι του.

Η ποινή είναι βαριά
Να σε λένε λαϊκιστή, να σε λένε τροφοδότη και εμψυχωτή της τρομοκρατίας, δεν είναι μικρό πράγμα, μπορεί να βρεθείς ξαφνικά στις φυλακές του Δένδια ή, ακόμη χειρότερα, στο twitter του Μπίστη. 
Παρόλα αυτά, οφείλεις να το πεις, οφείλεις να φωνάξεις ότι έκλεψαν άλλα 2,6 δις από τον κόσμο, για να τα δώσουν στους δανειστές. 
Τα δίνει ο Γιάννης στον Σόϊμπλε, αρνούμενος να θέσει το ζήτημα της δραστικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους, επειδή ο Βόλφγκαγκ του είπε "forget it, Giannis".

Πρέπει να φωνάξεις, επίσης, ότι ενώ αρπάζουν 2,6 δισ. από τους πολίτες δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να φορολογηθεί ο απίστευτος πλούτος που λιμνάζει στις τράπεζες της Ελβετίας
Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η φορολογία με 20%-30% των καταθέσεων που έχουν οι Έλληνες στην Ελβετία θα απέφερε περί τα 6 δισ. ευρώ, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα. 
Οι κυβερνώντες το γνωρίζουν κι όμως πράττουν τα ελάχιστα, δίνοντας στον άθλιο λαϊκιστή την ευκαιρία να πει ότι ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο προστατεύουν τους πλούσιους φίλους των ιδίων και των κομμάτων τους.
Πρέπει να τα λέμε, έστω και με ποινή ανασκολοπισμού. 
Διότι αν δεν τα πούμε, του χρόνου οι άρπαγες θα αφαιρέσουν άλλα 2,6 δισ. από τις τσέπες των πολιτών
Θα στα πάρουν, φίλε μου, και ούτε που θα το καταλάβεις, τόσο ελαφρύ χέρι δεν είχε ούτε ο Αρσέν Λουπέν.
  

TI ΕΛΕΓΕ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΟ 2011 ΓΙΑ ΔΕΗ



Όταν ο ξεπουλητάς, κατήγγειλε ....ξεπούλημα, γι' αυτά που ...ξεπουλάει ! (video)

«Το κυβερνητικό σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα λάθος. Δείχνει μόνον τι; Ταμειακό πανικό. Και  δεν έχει καμιά σχέση με το τι σημαίνει αποκρατικοποίηση υποδομών ενέργειας και το πώς γίνεται διεθνώς».«Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν». Θα μπορούσε σήμερα αυτά να τα λέει κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης, ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης Σαμαρά για ξεπούλημα των ενεργειακών δικτύων. Όμως αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ούτε καν της ΔΗΜΑΡ ή του ΚΚΕ. Ανήκουν στον ίδιο τον πρωθυπουργό, 

και τα είπε στο περίφημο «Ζάππειο», το Μάιο του 2011.

Να που σε αυτό θα συμφωνήσουμε με τον Αντώνη Σαμαρά – τον «παλιό» Σαμαρά, βέβαια. Ότι το κυβερνητικό σχέδιο προδίδει ταμειακό πανικό. 
Απλά σήμερα πρωθυπουργός βιώνει και υποστηρίζει αυτόν τον πανικό, ενώ τότε τον στηλίτευε…