Με τα Ψέμματα κέρδισαν το 2012! Δείτε το σποτ της ΝΔ

ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ!! ΤΟ 2012


Πρόκειται για το μεγαλύτερο Ψεύτη Πρωθυπουργό που πέρασε από την Ελλάδα!! Δεν είναι μόνο το Ζάππειο 1 &2  τότε που για ένα διάστημα το έπαιζε Αντιμνημονιακός! Αλλά η μεγάλη πολιτική απάτη που ακολούθησε με την παρουσίαση του ψεύτικου προεκλογικού προγράμματος  με το οποίο κατάφερε να ξεγελάσει  το 29% των Ελλήνων πολιτών, που μαζί με το 12% του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλος & το 6% της ΔΗΜΆΡ Κουβέλης  έγινε πρωθυπουργός, & όχι μόνο δεν εφάρμοσε τίποτα από το προεκλογικό του πρόγραμμα, αλλά προχώρησε στις πάρα πέρα μειώσεις των μισθών & συντάξεων, αύξησε ακόμα περισσότερο την φορολογία, την ανεργία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις, υποθήκευσε τον ορυκτό πλούτο της χώρας,ξεπούλησε σε πολύ χαμηλές τιμές τις δημόσιες επιχειρήσεις, παραβίασε βασικά συνταγματικά άρθρα & δικαιώματα των Ελλήνων, παραχώρησε στους δανειστές την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας! Προχώρησε στην άρση των πλειστηριασμών, δολοφόνησε τη Δημοκρατία αυξάνοντας τον αυταρχισμό την αστυνομική βια & αυθαιρεσία  κ.λ.άλλα. Η τραγική δε συνέπεια αυτής πολιτικής έφερε τις αυτοκτονίες χιλιάδων πολιτών! Ενώ βύθισε ακόμα περισσότερο εκατοντάδες χιλιάδες  Έλληνες πολίτες στην πάρα πέρα φτώχεια την ανέχεια & την απόγνωση!


Από Τ.Τ δάνειο-εξπρές στους κουνιάδους του Βενιζέλου


Εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών 
επιταγών και τη μεταφορά στους δικαιούχους.
venizelos
Το 2011 και, ενώ οι τραπεζικές στρόφιγγες ήταν ερμητικά κλειστές για τους κοινούς θνητούς, μία προβληματική εταιρεία πήρε αυθημερόν δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 1 εκατ. ευρώ
Στα τέλη του 2011 οι ελληνικές τράπεζες εν όψει του δεύτερου Μνημονίου που περιλάμβανε ακόμα σκληρότερα μέτρα, αποφασίζουν να κλείσουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης, ακόμα και για τις πιο υγιείς επιχειρήσεις.
Μάλιστα, ειδικά οι διοικήσεις της ΑΤΕ και του Τ.Τ. έκαναν γνωστό στους πελάτες τους ότι, λόγω των μεταβολών που υπέστησαν τα χαρτοφυλάκιά τους από το κούρεμα των ομολόγων αφενός, και του ελέγχου της Black Rock αφετέρου, θα παρέπεμπαν τα αιτήματα δανειοδότησης μετά την άνοιξη του 2012.
Την περίοδο εκείνη εξετάζεται και αυτομάτως εγκρίνεται, κατόπιν εντολής του προέδρου του Τ.Τ. Κλ. Παπαδόπουλου ομολογιακό δάνειο, ενός εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, σε εταιρεία ειδών υγιεινής (Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε.), συγγενών τού τότε υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου από την πλευρά της συζύγου του.
Τη στιγμή δηλαδή που οι ελληνικές επιχειρήσεις αναζητούν εναγωνίως τρόπους χρηματοδότησης, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εγκρίνει και εκταμιεύει την ίδια ημέρα ομολογιακό δάνειο σε εταιρεία που όχι μόνο δεν πληροί τους όρους αλλά βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.
Συγκεκριμένα, στις 23 Δεκεμβρίου 2011 το Τ.Τ. ενέκρινε δάνειο ύψους 1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Υιοί Δ. Μπακατσέλου Α.Ε., το οποίο και εκταμιεύτηκε αυθημερόν με την έκδοση τραπεζικών επιταγών και τη μεταφορά των χρημάτων στους δικαιούχους. Το δάνειο, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. του Τ.Τ. είναι ομολογιακό και την ίδια ημέρα οι επιταγές εκδίδονται από το κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην Αθήνα.
Η επιχείρηση, η οποία ανήκει στους γιους του επιχειρηματία Δ. Μπακατσέλου, λόγω της οικονομικής κρίσης και ειδικότερα της δραματικής κάμψης που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της οικοδομής, βρέθηκε σε δεινή οικονομική θέση, όπως και πολλές άλλες ομοειδείς επιχειρήσεις.
Όμως η συγγένεια των ιδιοκτητών με τον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να έκανε τη …διαφορά, με αποτέλεσμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να παρακάμψει την τραπεζική ακαμψία, αλλά και τον κώδικα χορήγησης δανείων που διέπει τη λειτουργία του.
Μάλιστα, ενώ τα επιχειρηματικά δάνεια του Τ.Τ. αφορούσαν κατά κανόνα στη δημιουργία υποδομών ή μεταστέγαση εταιρειών, η επιχείρηση δανειοδοτήθηκε κανονικά, παρόλο που το ποσό δεν αφορούσε σε κάποιον από τους παραπάνω σκοπούς. Αντιθέτως, η εταιρεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όχι μόνον δεν είχε επενδυτικά σχέδια, αλλά ήταν γνωστό ότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών της, τόσο προς άλλες τράπεζες, όσο και προς προμηθευτές. «Λεπτομέρειες» που και πάλι δεν επηρέασαν την τελική απόφαση της διοίκησης του ΤΤ.
Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και τα περισσότερα δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα.
Καταρχάς γιατί το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχώρησε στη χορήγηση δανείου το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ομολογιακό, με περίοδο χάριτος 6 μηνών και επιτόκιο αγοράς 7,6%, σε μία επιχείρηση που βρισκόταν στο χείλος της χρεοκοπίας;
Γιατί η διοίκηση του ιδρύματος μεταχειρίστηκε διαφορετικά την εν λόγω επιχείρηση και ενώ είχε διακόψει την περίοδο εκείνη εντελώς τη γραμμή χρηματοδότησης;
Επίσης, το συγκεκριμένο περιστατικό θέτει εν αμφιβόλω γενικά το κατά πόσο τηρήθηκαν οι διαδικασίες χορήγησης δανείων την περίοδο εκείνη.
Άραγε, σε πόσες παρόμοιες αιτήσεις δανειοδότησης έχει λειτουργήσει κατά τον ίδιο τρόπο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ποιο είναι το σύνολο των ομολογιακών δανείων που είχε δώσει σε επιχειρήσεις τα τελευταία δύο χρόνια;
Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση, παρά την άμεση ανταπόκριση του Τ.Τ., δεν κατόρθωσε να ορθοποδήσει, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δύο απανωτές αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 που υπέβαλε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2012.
Αλλά φαίνεται πως η εξέλιξη αυτή ήταν τελείως απροσδόκητη για τα στελέχη του ΤΤ…
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ arouraios
- See more at: http://arouraios.gr/2014/02/seismos-sto-pasok/#sthash.w2btQVgP.dpuf

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!





Με σειρά προτεραιότητας παρακαλώ! 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο πιο μισητός απ'όλους. Μπορεί να μην έγινε Πρωθυπουργός αλλά ο κόσμος τον μισεί περισσότερο απ'
όλους! Είναι ο άνθωπος που δεν έχει κάνει ούτε ένα θετικό πράγμα! Είναι η προσωποποίηση της καταστροφής και του ολέθρου., Και βεβαίως του δοσιλογισμού. Όταν μεταβαίνει στο εξωτερικό και συναντάται με την Λαγκάρντ ή το Σό"ιμπλε και τους άλλους οικονομικούς δολοφόνους της Ελλάδος, είναι σαν βρεγμένη γάτα. Όταν έρχεται στην Ελλάδα κάνει τον...καμπόσο. Κοπανάει και τα χέρια του φωνάζοντας απο΄΄υτως. όχι όμως για πολύ καιρό διότι θα είναι από τους πρώτους που θα κάτσσουν στο σκαμνί της Δικαιοσύνης.

Ο Αντώνης Σαμαράς, κατάφερε να γίνει περισσότερο μισητός από τον ΓΑΠ. Ο Παπανδρέου μας έβαλε στο Μηνμόνιο αλλά ο συμφοιτητής του Σαμαράς αποδείχθηκε μεγαλύτερος τύραννος και δυνάστης του λαού. Τα έχει διαλύσει όλα! Και είναι ο πιο χυδαίος ψεύτης-πολιτικός απατεώνας που έχει καταγράψει η Ιστορία. Υποσχόταν καλύτερες ημέρες, επαναδιαπραγμάτευση, απεμπλοκή από μνημόνια, όχι σε απολύσεις, όχι περικοπές σε μισθούς-συντάξεις, Ζάππεια κ.λ.π. Για να ..κάτσει τελικά στα τέσσερα μπροστά στους τοκογλύφους και να καταστρέψει την Ελλάδα πολύ χειρότερα από τον προκάτοχό του.

Ο Παπανδρέου είναι ο αμέσως επόμενος μισητός Έλληνας. Οδήγησε βάσει προδιαγεγραμμένου σχεδίου την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την καταστροφή. Από την Δανία του Νότου που υποσχόταν μάς έκανε Σομαλία της Ευρώπης. Πρόκειται για πράκτορα των Ανερικάνων που μπήκε σε αυτή την θέση αφού πριν ακλεγεί Πρωθπουργός με το "λεφτά υπάρχουν" έσκαβε τον λάκκο της Ελλάδος!

Στουρνάρας. Δοτός υπουργός Οικονομικών, άνθρωπος του Σημίτη τον οποίο έβαλε εκεί ο Σαμαράς για να φανεί ότι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είναι το ίδιο κωλομάγαζο της συμφοράς. Είναι ο άνθρωπος των τραπεζών, αυτός που επί εποχής Σημίτη χαντάκωσε την Ελλάδα βάζοντάς την στο ευρώ. Και σήμερα σκοτώνει τους Έλληνες με συννεχή μέτρα και φόρους, παραδίδοντας τα κομμάια της Ελλάδος στους τοκογλύφους.

Άδωνις. Είναι ο αμέσως επόμενος μισητός άνθρωπος. Κατάφερε να ανέβει την κλίμακα των πιο μισητών πολιτικών μέσα σε χρόνο dt. Από πατριώτης και δάσκαλος των αρχαίων ελληνικών και της αρχαίας ελληνικής ιστορίας, από βουλευτής που έβριζε τον Σαμαρά, αφού πούλησε τον Καρατζαφέρη εντάχθηκε στη ΝΔ και ως υπουργός Υγείας έχει διαλύσει τα πάντα! Πάλι σε χρόνο ρεκόρ. "Άμα δεν σας αρέσει να φύγετε" λέει απευθυνόμενος σε γιατρούς και προχωρεί ακάθεκτος να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη Δημόσια Υγεία.

Παπακωνσταντίνου. Ήταν μέσα στους δύο πιο μισητούς πολιτικούς αλλά τον ξεπέρασαν οι Βενιζέλος, Στουρνάρας και Άδωνις. Είναι ο πολιτικός που μαγείρεψε το έλλειμμε και το εκτόξευσε στο 15,4% για να δικαιολογήσει στους ξένους ότι είμαστε η χειρότερη οικονομία της Ευρώπης και να μας πάρουν τα μέτρα για την...νεκρόκασα! Ήδη ετοιμάζεται να κάτσει στο εδώλιο για την λίστα Λαγκάρντ και ίσως αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που από την 2η θέση των πιο μισητών πολιτικών έπεσε στην 4η.

indobserver.blogspot.gr

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ - Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΧΤΙΖΕΤΑΙ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdz6DP4uockRJXzEmiN_zXocsBAc5fSK6leZLT4tj3rBG4_fEX1-DXTP-wJIzrvSqUtd_1WT_WZs1aCJqn3z78Cgag36RCrSwO3xMT1f_6Z85TrrxkFJ9VkOWsNeJEBvwoiPp-OaCOjzEN/s1600/it001.jpgΜετά το επιτυχές ελληνικό πείραμα, πήρε σειρά η Ιταλία - Μια μια κοινοβουλευτικές δικτατορίες βασισμένες σε στέρεες βάσεις, σε μια σιδερένια πειθαρχία κι ενότητα ανάμεσα σε ακροδεξιά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά εγκαθίσταται στις ευρωπαϊκές χώρες...

του ΝΙΚΟΥ ΚΛΕΙΤΣΙΚΑ

Είναι πλέον σαφές -στην Ελλάδα επισημοποιήθηκε από τους ίδιους τους κυβερνητικούς εταίρους, χωρίς ντροπή- ότι οι πολιτικές ηγεσίες που σχηματίζουν κυβερνήσεις στην Ε.Ε. είναι εργαλεία, πιόνια των τραπεζιτών.Στην Ελλάδα δοκιμάστηκε η συνεργασία με την κυβερνητική συμμαχία Λάος, Πασοκ, Δημαρ και Νέα Δημοκρατία κι αποτελεί πλέον τη συνταγή του διεθνούς κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην Ιταλία έχουμε μια ανάλογη κυβέρνηση (ακροδεξιά Λίγκα του Βορρά, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά με το Δημοκρατικό Κόμμα, το πάλαι ποτέ ισχυρότερο κομμουνιστικό κόμμα της δυτικής Ευρώπης). Με πρόσχημα τη «διάσωση» της χώρας, οι...
πολιτικοί ηγέτες Μπερλουσκόνι-Λέττα, ακολουθούν την ίδια πολιτική που χάραξε και εφεύρε ο Γ. Παπανδρέου με τον Α. Σαμαρά. Λιτότητα, λιτότητα, παραβιάσεις του Συντάγματος και ενίσχυση των τραπεζών. Και στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, οι πρόεδροι της Δημοκρατίας, που συμμετέχουν δραστήρια στην εξαθλίωση των λαών τους, έχουν βαθύ αριστερό παρελθόν, το οποίο απαρνήθηκαν: ο Κ. Παπούλιας από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου κι ο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο από το Κ.Κ.Ι. του Ενρίκο Μπερλίνγκουερ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιταλία δεν έχουν εκλέξει βουλευτές, μιας και δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν την καλπονοθεία του εκλογικού νόμου με το όριο 5%, κομμουνιστές και σοσιαλιστές, οι οποίοι δεν ενσωματώθηκαν στο μεγάλο κεντροαριστερό σχήμα του Δημοκρατικού Κόμματος (αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ και μέλος της σοσιαλιστικής διεθνούς).
Χθες η κατάσταση στην ιταλική Βουλή ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και μόνη αντιστοίχιση όσων συνέβησαν μπορεί κάποιος να συναντήσει την εποχή ανόδου του Μουσολίνι στην εξουσία.
Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που πριν τις εκλογές τα κόμματα που την συνθέτουν διακήρυτταν με απόλυτη σαφήνεια ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κυβερνητικής συνεργασίας - όπως προεκλογικά και στην Ελλάδα ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο- προχώρησε σε αποφάσεις αντίστοιχες μ’ αυτές των ελληνικών κυβερνήσεων. Για να «διασωθούν» οι τράπεζες πρόσφερε εκατομμύρια που θα πληρώσει ο ιταλικός λαός. Όμως, το κίνημα των 5 αστέρων του κωμικού Μπέπε Γκρίλο, χάλασε την «φιέστα» με ακτιβιστική διαμαρτυρία εντός της Βουλής (συγκέντρωση κάτω από το προεδρείο, ανέμισμα ιταλικών σημαιών και πανό με σκληρές φράσεις: Ντροπή, Πουλημένοι, Διεφθαρμένοι).

Αποτέλεσμα; Έζησαν τις εποχές της φασιστικής δράσης του Μουσολίνι μέσα στην ιταλική Βουλή.
Ξυλοδαρμός των βουλευτών του Μπέπε Γκρίλο και μάλιστα των γυναικών βουλευτών από τους τραμπούκους βουλευτές κεντροαριστεράς και κεντροδεξιάς.

Η «Ενωμένη» Ευρώπη οδεύει με γρήγορους ρυθμούς σε μια Ευρωπαϊκή Δικτατορία, στην υπηρεσία των τραπεζών, αγνοώντας τους λαούς, τα έθνη και τις βασικές αρχές της δημοκρατίας.
Θα το πετύχουν οι υποταγμένοι στις τράπεζες πολιτικοί-υπάλληλοι και τα κόμματα των τραπεζών;

Ποιά είναι η Ρένα Δούρου & Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ποιά είναι η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης στην Περιφέρεια Αττικής

Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για την Περιφέρεια Αττικής, η υποψηφιότητά της Ρένας Δούρου. Υπεύθυνη μέχρι σήμερα του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και ...

στενή φίλη και συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου στις Πολιτικές Επιστήμες, ενώ μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και τουρκικά. 
Ως φοιτήτρια συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και εκλέχθηκε και τα τέσσερα έτη της φοίτησής της στο Διοικητικό συμβούλιο της σχολής. Οργανωμένη στην Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995, υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νεολαίας. 
Έχει δραστηριοποιηθεί σε κινήματα και Μ.Κ.Ο., είναι επικεφαλής της τάσης Πλατφόρμα 2010 και συγγραφέας του βιβλίου “Η Απόλαυση του Εθνικισμού» (2007), η κ.Δούρου από τα έμπειρα πλέον στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμάται ότι έχει το κύρος, τη γνώση και την ικανότητα να αντιπαρατεθεί με τον κ.Σγουρό αλλά και τις άλλες υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής. 
Αυτή την εποχή δουλεύει ένα νέο βιβλίο με αντικείμενο τη ζωή και τη δράση του Μανώλη Γλέζου.

Βιογραφικό:
Η Ρένα Δούρου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και κατοικεί στο Αιγάλεω. 
Αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997. 
Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, την Τουρκία και την Αγγλία. 
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες. 
Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και ξένο τύπο. 
Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Απόλαυση του Εθνικισμού», Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις, 2007, ενώ έχει συμπράξει και σε διάφορα συλλογικά έργα σχετικά με την πολιτική και τη διεθνή πραγματικότητα.
Οργανώθηκε στη Νεολαία του Συνασπισμού από το 1995. Από τις γραμμές του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ μετείχε στο κίνημα κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. 
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στη Β’ Αθήνας τον Μάιο του 2012 και επανεξελέγη στις εκλογές του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς.
 Είναι συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) στον τομέα της Εξωτερικής Πολιτικής. 
Στο ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2013 εξελέγη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ποιός είναι ο 33χρονος υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης -Στο προσκήνιο η νέα γενιά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο 33χρονος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Αθηναίων. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανήκει στη νέα γενιά των στελεχών της ...

αξιωματικής αντιπολίτευσης και έλαβε το χρίσμα από την ηγεσία για να διεκδικήσει τη θέση του πρώτου πολίτη της πρωτεύουσας, ακολουθώντας τα χνάρια του ίδιου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης είχε πάρει το «βάπτισμα» ως υποψήφιος δήμαρχος το 2006 με τη στήριξη του Συνασπισμού. 
Ο νεαρός οικονομολόγος, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στη Β' Αθηνών στις εκλογές του 2012, έχει καταγωγή από τη Νίσυρο, σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και συνεχίζοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νέα Υόρκη είναι πια υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει τον αέρα του κοσμοπολίτη οικονομολόγου. 

Γνωρίζοντας τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης από πρώτο χέρι, καθώς είχε υπάρξει και εισηγητής σε σεμινάρια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους «συντρόφους», ο νεαρός οικονομολόγος αποτελεί τη σκιά του προέδρου. 
Έχει δώσει συνεντεύξεις σε διεθνή δίκτυα και εφημερίδες σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ενώ από τη θέση του συντονιστή του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού, ο νεαρός πολιτικός ξέρει από πρώτο χέρι τι θέλει ο πρόεδρός του - και κυρίως σε ποιους θέλει να μιλήσει. 

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ  exastal

Οι εκλογές συνώνυμο του τρόμου για την κυβέρνηση

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Καθώς λοιπόν το Στρασβούργο αποδείχθηκε η ταφόπλακα της προσπάθειας για πολιτική ανάνηψη του Πρωθυπουργού, οι ινστρούκτορες του Μαξίμου και οι αρωγοί τους στο χώρο των Μέσων, απεργάστηκαν σχέδια και παίγνια για ν’ αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων.  ”
Του Σπύρου Μπεκιάρη
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 10:38
«Πανικός σενάρια κατεργάζεται…»

Ο πολιτικός χρόνος, για πολιτικά πρόσωπα ή για συλλογικά πολιτικά υποκείμενα, είναι μέγεθος προσδιοριζόμενο από τη δυναμική των εξελίξεων και τα χαρακτηριστικά του κοινωνικοπολιτικού πλαισίου που κάθε φορά διαμορφώνεται. Έτσι οι συχνές δηλώσεις περί εξάντλησης της τετραετίας από τη συγκυβέρνηση και διενέργειας εκλογών το 2016 μοιάζει περισσότερο με φοβική αντίδραση, ως αποτέλεσμα του τρόμου από την αποκαρδιωτική εικόνα της κλεψύδρας του πολιτικού χρόνου για την κυβέρνηση και λιγότερο με επιβεβαίωση αισιοδοξίας και ευοίωνης προοπτικής γι’ αυτή.

Ήδη το περιοδικό Economist προ ημερών, έγραψε ότι ο χρόνος της συγκυβέρνησης περιορίζεται δραστικά και ότι ο ανερχόμενος πολιτικός Αλέξης Τσίπρας θα επωμιστεί το βάρος της πολιτικής μάχης, αρχικά, και της διακυβέρνησης της χώρας στη συνέχεια. Αν μπορούσε ο Σαμαράς να αποφύγει ή να ακυρώσει τις εκλογές και κυρίως τις ευρωεκλογές θα το έκανε με μεγάλη προθυμία.

Οι εκλογές, που έρχονται, γίνονται για τους κυβερνώντες συνώνυμο του τρόμου, του πανικού και του ιού που προκαλεί τεταρταίο πυρετό. Γι’ αυτό οι πιθανότητες τριπλής κάλπης στις 25 Μαΐου είναι πολλές καθώς ο εκλογικός όλεθρος στις εκλογές, για αυτοδιοίκηση και ευρωκοινοβούλιο, δεν θα σημάνει απλά τη συντριβή των κομμάτων της συγκυβέρνησης και τη διάλυσή τους αλλά και την ολική ανατροπή των πολιτικών δεδομένων, με την υπέρβαση των εσωτερικών ανισματισμών για κάθε πολίτη και των αγκυλώσεων με τις οποίες αντιμετωπίζεται η προοπτική της αριστερής διακυβέρνησης. Το σενάριο λοιπόν της τριπλής κάλπης δεν πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να αποκλειστεί.

Στο μέγαρο Μαξίμου πολλοί επένδυσαν στην ελληνική προεδρία και στην «επιτυχία» του πλασματικού πρωτογενούς πλεονάσματος. «Άνθρακες ο θησαυρός» και στις δύο περιπτώσεις. Η ύπαρξη του όποιου πλεονάσματος λογικά σημαίνει όχι νέα μέτρα. Το ίδιο έλεγε και λέει και ο Σαμαράς. Η απάντηση όμως ήρθε από την Εσπερία και μάλιστα απογοητευτική. Η Τρόικα απαιτεί με τελεσίγραφό της προσύμφωνο δεσμεύσεων για να αντιμετωπιστεί το δημοσιονομικό κενό των ετών 2014, ..15 και ..16. Κάλυψη του δημοσιονομικού κενού χωρίς νέα μέτρα δεν γίνεται. Από την άλλη, μετά το τέλος της φιέστας για την ανάληψη της προεδρίας, η υποδοχή του Σαμαρά στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου στις 15-1-2014 δεν ήταν απλά παγερή αλλά απαξιωτική και πράξη πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού.

Μεταξύ άλλων είπαν κάποιοι ευρωβουλευτές.

- Δεν μπορείτε να θεωρείστε Πρωθυπουργός της χώρας σας γιατί αυτή την κυβερνά η τρόικα…

- Έχετε το θράσος και μιλάτε την ώρα που η ανεργία των νέων στη χώρα σας αγγίζει το 60%; - Το κόμμα του οποίου ηγείσθε δεν πρέπει να λέγεται Νέα Δημοκρατία αλλά «Μη Δημοκρατία»!!!

Τέτοια απαξίωση δεν έχει βιώσει Έλληνας πολιτικός και μάλιστα Πρωθυπουργός. Ο ίδιος ομιλητής έδειξε και το δρόμο της ανατροπής των κακώς κειμένων και των παρωχημένων πολιτικών στο χώρο της ένωσης. - Αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι να κατευθυνθεί το μαχαίρι στην καρδιά της Ευρώπης. Να πάνε όλοι να ψηφίσουν και κυρίως, οι νέοι και οι άνεργοι για να σταματήσει η λεηλασία της αξιοπρέπειάς τους.

Ενδεικτική επιπλέον, του κλίματος της γενικευμένης ανθρωπιστικής κρίσης και της κοινωνικής κατάρρευσης είναι η τοποθέτηση άλλου μέλους του Ευρωκοινοβουλίου: - Άτομα που υποφέρουν από καρκίνο δεν μπορούν να γιατρευτούν γιατί δεν μπορούν να εξασφαλίσουν φάρμακα… Για την άμυνα όμως δαπανήθηκαν και δαπανώνται τεράστια ποσά! Τα περίφημα εξοπλιστικά προγράμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται… Καθώς λοιπόν το Στρασβούργο αποδείχθηκε η ταφόπλακα της προσπάθειας για πολιτική ανάνηψη του Πρωθυπουργού, οι ινστρούκτορες του Μαξίμου και οι αρωγοί τους στο χώρο των Μέσων, απεργάστηκαν σχέδια και παίγνια για ν’ αλλάξουν τη ροή των πραγμάτων. Μάταιος κόπος. «Το μοιραίον άφυκτον». Οι ίδιοι δεν πείθουν και δεν πείθουν πια ούτε οι «εκλεκτοί» τους στο χώρο της ενημέρωσης.

Ο τρόμος δημιουργεί νέα δεδομένα και στο χώρο των αυτόκλητων τιμητών και ρυθμιστών της δημόσιας ζωής, των «εκλεκτών» της δημοσιογραφίας. Οι αποκαλύψεις και κυρίως αυτές που θα έλθουν στο φως, σχετικά με την υπόθεση του Τ.Τ. και η προοπτική ανοίγματος κάποιων άλλων φακέλων αφήνει άυπνους κάποιους εκ των «κορυφαίων» στο χώρο της δημοσιογραφίας, οι οποίοι αρχίζουν να φαίνονται πιο διαλλακτικοί και φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστώντας ότι με την οσφυοκαμψία τους θα οικοδομήσουν μια σχέση εμπιστοσύνης για ν’ αποφύγουν τυχόν δεινά και κυρίως της δημόσια χλεύη. Ένα από τα σενάρια, όχι για αρχάριους ή καλύτερα για πανικόβλητους πολιτικούς αλλά για δυνατούς λύτες, είναι και το λίαν κινδυνώδες «παιγνίδι» με τη δικαίωση των ένστολων από το ΣΤΕ. Η δικαστική απόφαση είναι μια απόφαση που πρέπει ν’ αξιολογηθεί με νομικά κριτήρια. Η θέση της κυβέρνησης είναι δεινή. «Μπρος γκρεμός και πίσω νέφτι…».

Αν η κυβέρνηση θέλει να επιδείξει τις γαλοντομικές διαθέσεις της προς τους ένστολους και πιθανότατα τους δικαστικούς, τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς, τους ανήκοντες στα ειδικά μισθολόγια, τότε θα προκαλέσει ένα ντόμινο που θα σημάνει και το άμεσο τέλος της. Τι θα γίνει με τις 700-800 χιλιάδες υπαλλήλων του Δημοσίου που είναι τα μεγάλα θύματα των οριζόντιων περικοπών και ποιος μπορεί να ξεφύγει από την μήνιν τους; Η εκδίκηση για «ζητήματα τσέπης» είναι πολύ σκληρή. Αν πάλι δεν δικαιώσει τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, θα τροφοδοτήσει φαινόμενα και κινήματα ανυπακοής και αφερεγγυότητας, την οποία η ίδια θα έχει επιδείξει.

Επειδή αναφερθήκαμε στην έννοια του τρόμου, στην οποία της διάσταση, καλό θα ήταν να αξιολογήσουμε και το σενάριο της αναβίωσης της τρομοκρατίας ή καλύτερα της τρομο-αμετροέπειας. Αρχικά η εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού και η ευκολία με την οποία έγινε, σε οποιοδήποτε κράτος του κόσμου, θα σήμαινε την παραίτηση δυο τουλάχιστον υπουργών. Η κυβέρνηση προφανώς θα περίμενε τη σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετήσεις που θα συντηρούσαν τη θεωρία των δύο άκρων. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, προς απογοήτευση των κυβερνώντων, δεν εμφανίστηκε ούτε ως τιμητής, ούτε των θιασώτης του Ξηρού και των θέσεών του. Το τραγικό γι’ αυτήν μάλιστα ήταν η ακραία τοποθέτηση του Βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος Χρηστογιάννη, που χαρακτήρισε το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ως Επανάσταση, δείχνοντας που βρίσκονται οι δυνάμεις που ονειρεύονται ακραίες και βίαιες πολιτικές εκτροπές.

Και ξαφνικά από μια καθ’ όλα ειλικρινή δήλωση προέκυψε το θέμα της αθεΐας του Αλέξη Τσίπρα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δίκην ιεροεξεταστή, κάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει αν είναι άθεος ή θρησκευόμενος. Αγνοεί βέβαια ο δύσμοιρος ότι καμιά πίστη δεν δηλώνεται αλλά αντίθετα ότι η πίστη βιώνεται. Επιστρατεύθηκαν μάλιστα και επιφανείς ιεράρχες οι οποίοι παρ’ ολίγον να προχωρήσουν και στον αφορισμό του «άπιστου»… Αυτές οι σκοταδιστικές λογικές και πρακτικές είναι πιο επικίνδυνες από τις περικοπές και την οικονομική αφαίμαξη και μας οδηγούν πολύ πίσω, όταν στο όνομα της όποιας πουριτανικής ηθικολογίας, αντιμετωπίστηκαν ή απειλήθηκαν με αφορισμό μεγέθη όπως ο Ροΐδης, ο Λασκαράτος, ο Καζαντζάκης και άλλοι.

Ο φαρισαϊσμός των κυβερνώντων δεν έχει όρια. Αγνοούν φαίνεται ότι τα μεγάλα εγκλήματα τα έκαναν βαθιά θρησκευόμενοι. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι υπαίτιοι των θρησκευτικών πολέμων, οι αυτοκράτορες που σφάγιασαν εκατοντάδες χιλιάδες «αλλόδοξους», οι μακελάρηδες των Σταυροφοριών, οι εμπνευστές των Ράιχ, οι πρωτεργάτες της Χούντας στην Ελλάδα ήταν βαθιά θρησκευόμενοι. Μήπως βαθιά θρησκευόμενοι και Χριστιανοί δεν δηλώνουν και οι κυβερνώντες την Ελλάδα που διέλυσαν το κοινωνικό κράτος και τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν στην αθλιότητα τους Έλληνες. Μόνο μια πίστη μπορεί να μας οδηγήσει έξω από το τέλμα, η πίστη στον άνθρωπο. Αυτή η πίστη μπορεί να αναδειχθεί από τις δυνάμεις που υπερασπίζονται πάνω απ’ όλα το δίκαιο και πορεύονται στη βάση ενός υγιούς αριστερού και δημοκρατικού προσανατολισμού.

Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα προνόμιο μοναδικό. Είμαστε οι κληρονόμοι ενός, ανεκτίμητης αξίας, κληροδοτήματος, της αντίληψης δηλαδή ότι η σκέψη οδηγεί τον άνθρωπο και είναι το αντίδοτο στην τύφλωση της όποιας θρησκευτικής υστεροβουλίας και της όποιας πολιτικής αλχημείας. Η πίστη ότι ο πολίτης είναι το υποκείμενο της ιστορίας, ως ο καρπός της επίγνωσης που εκπορεύεται από το λόγο, τροφοδοτεί την προοπτική της δυναμικής πορείας των κοινωνιών και διαλύει τα όποια νεφελώματα δημιουργεί η συστημική βιομηχανία του πολιτικού «θεάματος». Αυτή τη δυναμική πορεία για την Ελλάδα μπορούν να την εγγυηθούν μόνο οι δυνάμεις της αριστεράς, οι δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις, τις οποίες φαίνεται να εμπιστεύεται ο Ελληνικός λαός, οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τις προοδευτικές αριστερές ιδέες.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ periodista

ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Ο πρωθυπουργός της χώρας που επιλέγει να σιωπά και δεν αποπέμπει αμέσως από τη θέση του, έναν επικίνδυνο αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών, είναι ο πρώτος υπεύθυνος για τη σχεδιαζόμενη εθνική προδοσία. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά...


Στον τόπο μας αυτό που περισσεύει είναι η υποκρισία, και το βέβαιο είναι πως το λόγω "χάρισμα" το διαθέτουν σε υπερ-συσσώρευση, τόσο η συνομοταξία των πολιτικών όσο και η αθλιότης των δημοσιογράφων. Όταν όμως αυτό το βρώμικο "χάρισμα" χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να θολώσει τα νερά σε ζητήματ που άπτονται κορυφαίων εθνικών θεμάτων, τότε το αποτέλεσμα κατά κανόνα σηματοδοτεί κορυφαίες εθνικές τραγωδίες.

Διαβάζουμε στη φιλονεοδημοκρατική εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και σε άρθρο της ο οποίο παραθέτουμε στη συνέχεια πως ο Βενιζέλος απεμπολεί τον όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" στη διαχείρηση του εθνικού θέματος και δηλώνει έτοιμος να συμβιβαστεί.

Προφανώς δεν διατηρούμε την παραμικρή αμφιβολία για τη ρευστότητα της εθνικής συνείδησης του ανδρός. Άλλωστε ο προθυμότερος των προθυμοτέρων που...
έθεσε εαυτόν ανεπιφύλλακτα στην υπηρεσία των κατοχικών δυνάμεων, εκχωρώντας την κυριαρχία και την εθνική αξιοπρέπεια της χώρας του, είναι προφανές ότι δε μπορεί να διαθέτει αυτό για το οποίο μάτωσαν οι Έλληνες και οι σελίδες της εθνικής μας ιστορίας.

Μιλώντας όμως για τη στάση μιας κυβέρνησης, η τέτοιου είδους προσέγγιση του ζητήματος, δε συνιστά αποκάλυψη αλλά πρόστυχη συγκάλυψη μιας στάσης καταφανούς εθνικής υποτέλειας. 

Από αυτή λοιπόν τη διαπίστωση ορμώμενοι, ρωτάμε το συντάκτη αυτής της επιλεκτικής αθλιότητας τα εξής:
  • Μέσα από ποιά διαδικασία και κατά τη διάρκεια της συνδρίασης ποιού εθνικού οργάνου τροποποιήθηκε η απόφαση των πολιτικών αρχηγών αναφορικά με την εθνική κόκκινη γραμμή στη διαχείρηση του συγκεκριμένου προβλήματος που προέβλεπε ρητά τον αποκλεισμό κάθε λύσης που θα περιλαμβάνει τον όρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" και παράγωγά του???
  • Από πότε ο υπουργός εξωτερικών μιας χώρας ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική εν αγνοία της Βουλής, και πάντως της ίδιας της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού της χώρας???
  • Αν λοιπόν ο Βενιζέλος διέπραξε επικίνδυνο εθνικό ολίσθημα αναφορικά με τη διαχείρηση του συγκεκριμένου εθνικού ζητήματος, τότε που στο διάολο είναι ο πρωθυπουργός της χώρας ο οποίος οφείλει να τον εγκαλέσει, και αν μη τι άλλο να τον καταργήσει άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη???
Αφήστε λοιπόν τις επικοινωνιακές αηδίες κύριοι, διότι όταν αυτές άπτονται των εθνικών θεμάτων, δεν παραμένουν απλώς αηδίες, αλλα συνιστούν παιχνίδια επικίνδυνα με τη φωτιά σε βάρος του έθνους και της πατρίδας.
Και επειδή εδώ οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, λέμε ξεκάθαρα πως: ΝΑΙ ο Βενιζέλος σύρεται σε επικίνδυνα αντεθνικά ολισθήματα, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας που επιλέγει να σιωπά και δεν αποπέμπει αμέσως από τη θέση του, έναν επικίνδυνο αντιπρόεδρο και υπουργό εξωτερικών, είναι ο πρώτος υπεύθυνος για τη σχεδιαζόμενη εθνική προδοσία.

Δείτε το άρθρο που ακολουθεί από τη "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" και θα καταλάβετε...

Πριν από λίγες ημέρες, Σκοπιανός βουλευτής μέσα στην ελληνική Βουλή, χωρίς κανείς να τον διακόψει, αποκαλούσε το γειτονικό κράτος «Μακεδονία», χωρίς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος να αντιδράσει.

Χθες καταλάβαμε το γιατί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ισχυρίστηκε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική έχει αλλάξει στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο “Μακεδονία”, που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία - και βεβαίως θέλουμε ένα τέτοιο όνομα, erga omnes. Δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή».

Πρόκειται σαφώς για ένα βήμα υποχώρησης της εξωτερικής πολιτικής μας, στην οποία η θέση ήταν καμία αναφορά στο όνομα «Μακεδονία» και «παραγώγων του», μια και δεν έχουν αλλάξει ούτε η απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992 ούτε η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ούτε, φυσικά, η απόφαση των αρχηγών κρατών της Ε.Ε. στη συνθήκη της Λισαβόνας!

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τη θέση αυτή ως επίσημη, μια και αυτή διατυπώνουμε σε όλες τις συναντήσεις μας με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αυτή τη θέση διατυπώνουμε σε όλα τα διεθνή φόρα, αυτή τη θέση διατυπώνουμε στις συναντήσεις μας με τον ειδικό απεσταλμένο Μάθιου Νίμιτς. Αυτή τη θέση διατυπώνουμε και απευθείας στους γείτονές μας, που όμως εμφανίζονται αδιάλλακτοι!

Από τη μεριά του, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «ως Ανεξάρτητοι Ελληνες δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε χρήση του όρου “Μακεδονία”» και ζήτησε είτε να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών είτε να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το θέμα. Ζήτησε επίσης την καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας, η οποία καταπατείται από την πλευρά της ΠΓΔΜ και ως προς τη χρήση των συμβόλων και ως προς τις προκλητικές πολιτικές απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Φεβρουάριος ήρθε. Ο Καρνάβαλος δεν έφυγε ποτέ!..


     Εδώ και 18-19 μήνες ο Καρνάβαλος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα μας.

     Δεν είναι όμως ένας καρνάβαλος χαρούμενος..
     Είναι ένας Καρνάβαλος πραγματικός καρνάβαλος:
     Απειλεί, ικετεύει, φωνάζει, κάνει τον μάγκα, εκβιάζει,πέφτει στα τέσσερα, ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ (!),
     ..ψεύδεται, ψεύδεται και ξαναψεύδεται,
     ..και πρόσφατα μέσα στον πανικό του ως απερχόμενος καρνάβαλος, ως καρνάβαλος που θα καεί απ' τον λαό την τελευταία Κυριακή όχι της Αποκριάς, αλλά των εκλογών..
      ..τάζει και υπόσχεται!

     Προαναγγέλλει και τάζει χιλιάδες επί χιλιάδων θέσειςεργασίας(;).
     Θέσεις εργασίας που δεν είναι θέσεις εργασίας, αλλά θέσεις τετράμηνης ή πεντάμηνης απασχόλησηςΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ, και με ανώτατες αποδοχές μέχρι 450 ευρώ!

     Παίζει ο Καρνάβαλος!
     Παίζει με την ψυχή και την ανάγκη εκατοντάδων χιλιάδωνανέργων, εκατοντάδων χιλιάδων νέων,
     ..που δεν μπορούν να κάνουν πιά όνειρα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, γιατί ο ίδιος ο Καρνάβαλος που τους τάζει, είναι αυτός ο ίδιος που φρόντισε να μην έχουν μέλλον!

     Και δεν παίζει μόνον μ' αυτούς..
     Παίζει και με όλους τους ασφαλισμένους πολίτες, καταργώντας λίγο-λίγο το κοινωνικό κράτος. 
      Χθες μόλις, και μόνον με τους 151 βουλευτές της κυβέρνησής του, κατήργησε τον ΕΟΠΥΥ. Το πρωτοβάθμιο αυτό σύστημα παροχής υπηρεσιών Υγείας, που μόλις πριν δύο χρόνια είχε δημιουργηθεί με την κατάργηση τότε των παροχών Υγείας του ΙΚΑ (και με τον προφανή στόχο τηςλεηλάτησης των αποθεμάτων του ταμείου του, καθώς και των ταμείων τον υπόλοιπων ασφαλιστικών φορέων που συνενώθηκαν τότε ''εις σάρκαν μίαν''!).

     Πού είναι άραγε τώρα τα λεφτά όλων εκείνων των ταμείωνΌλων αυτών των ασφαλισμένων;
     Γιατί μας λέει ο Καρνάβαλος, δια χειλέων μπουμπούκου καρνάβαλου, ότι χρεοκώπησε ο ΕΟΠΥΥ;  (Μα μέσα σε δύο χρόνια; Τόση πιά μελέτη, και τόσος κεντρικός σχεδιασμός;)
     Και ποιά ιδιωτικά συμφέροντα θα ωφεληθούν από την χθεσινή κατάργηση;
     Πες μας ω Καρνάβαλε, μη μας κρατας σε αγωνία!

     Ή μήπως θέλεις να σου πούμε εμείς για να πολλαπλασιάσουμε την δική σου αγωνία;
     Λοιπόν, σου λέμε:
     Οι εκλογές έρχονται!..

Σάλος για τον πρωτοκλασάτο πολιτικό που κάρφωσε ο Κάντας




Ποιος είναι ο εμπλεκόμενος με τον κωδικό «ΠΑΤΕΡΑΣ»
Σε μία αποκάλυψη που προκαλεί πολλές αντιδράσεις προέβη κατά την χθεσινή του απολογία ο βασικός κατηγορούμενος για χρηματισμό στα εξοπλιστικά προγράμματα Αντώνης Κάντας.
Ο κατηγορούμενος ερωτώμενος από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Μάρκου εάν υπήρχε εμπλοκή κάποιου εν ενεργεία πολιτικού προσώπου στο σκάνδαλο, ανέφερε την κωδική ονομασία «ΠΑΤΕΡΑΣ». Ο εν λόγω εμπλεκόμενος , σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται πως είναι πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής με μακρά πολιτική ιστορία.
Απολογούμενος ο Κάντας αναφέρθηκε σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Παναγιώτη Ευσταθίου στην οδό Πλουτάρχου στο Κολωνάκι, κατά τη διάρκεια της οποίας μπήκε στο γραφείο και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός. Σύμφωνα πάντα με τον Κάντα, ο τραπεζίτης φέρεται να του είπε «πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα» και όταν τον ρώτησεποιος είναι «ο πατέρας», εκείνος του απάντησε: «Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος».
Όπως επίσης ισχυρίστηκε ο Κάντας σε άλλη συνάντηση με τον Φάνη Λυγινό, αυτή τη φορά στη Γενεύη, τον ξαναρώτησε ποιον εννοούσε με το «πατέρας», ωστόσο εκείνος και πάλι δεν του αποκάλυψε το όνομά του.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ( Exedra)

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΝΙΚΗ ΤΟ ΜΑΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΜΑΗ


Τσίπρας: «Ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τη συγκυβέρνηση οι εκλογές του Μαΐου»



Μήνυμα νίκης από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο χαρακτήρισε «βασικό εκπρόσωπο του παλιού και του φθαρμένου» εξαπέλυσε από την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, προβλέποντας ότι η πολιτική ανατροπή θα έλθει σύντομα. «Ο φόβος του κ. Σαμαρά δεν κρύβεται» είπε ο κ. Τσίπρας και απέδωσε στο φόβο αυτό «σπασμωδικές κινήσεις, σπασμωδικές πολιτικές, σπασμωδικές τακτικές, σπασμωδική προπαγάνδα». Τόνισε δε ότι «όταν ο πανικός γίνεται πολιτική των κρατούντων, τότε η χώρα μπαίνει στη ζώνη υψηλού κινδύνου.Και ο κίνδυνος που εκπροσωπούν ο κύριος Σαμαράς και οι εταίροι του είναι ακόμα μεγαλύτερος, γιατί είναι κακομαθημένοι. Πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία τους ανήκει ελέω Θεού -εξ ου και ανακάτεψαν τελευταία και τον Ύψιστο στην πολιτική διαπάλη»!
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «πιστεύουν και το δείχνουν με κάθε τρόπο ότι η εξουσία ανήκει στην ιδιότυπη αριστοκρατία τους. Αλλά οι βαρονίες, η αριστοκρατία, οι γαλαζοαίματοι της εξουσίας, οι μόνιμοι επιβήτορες του κράτους, οι αντιπρόσωποι του παλιού και οι εκπρόσωποι της φθοράς, τελειώνουν».
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε με έμφαση ότι «οι βουλευτές του κ. Σαμαρά εκτίουν ποινή, αυτό φαίνεται πια στον καθένα». Και πρόσθεσε: «Πήγε, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς στη Βουλή για να συμμαζέψει τις συνιστώσες της κοινοβουλευτικής του ομάδας, η οποία αποσυντίθεται κάτω από το βάρος της μνημονιακής πολιτικής. Οι βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο, το δηλώνουν ανοιχτά». Κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι «έβριζε στην ΚΟ της ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος».
Παραφράζοντας τη ρήση του Μάρξ λέγοντας «για τις δυνάμεις του μνημονίου, της συντήρησης, της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ελλάδα, το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ανώμαλα συμπλέγματα και πολιτική τερατογέννεση τα σενάρια περί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον κ. Σαμαρά να κατονομάσει ποιός τον πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Και υπογράμμισε: «Είχαμε ένα πρωθυπουργό στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Ένα πρωθυπουργό που αμφισβητείται όχι μόνο από την κοινωνία αλλά και από το ίδιο του το κόμμα. Ένα πρωθυπουργό που από τα ισοδύναμα του Ζαππείου κατέληξε στα παντοδύναμα της Καγκελαρίας. Τώρα έχουμε ένα πρωθυπουργό σε πανικό. Και όσο διαβεβαιώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016, τόσο κάνει ορατή την αγωνία του, ότι οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι μια ολοκληρωτική πολιτική καταστροφή για τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Η εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον εφιάλτη του κυρίου Σαμαρά για το δικό του κόμμα. Και έχει δίκιο να φοβάται. Αφού κατέστρεψαν τη χώρα, τώρα είναι αδύνατο να χωνέψουν ότι έρχεται η ώρα του λογαριασμού. Οι μέρες της αφθονίας τόσο των ίδιων, όσο και της ολιγαρχίας που εκπροσωπούν και εκφράζουν, είναι μετρημένες».
Επέκρινε τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του ότι αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία ως υπηρέτρια των επιδιώξεών τους: «Μπορούν κατά βούληση και για να παρατείνουν την εξουσία τους να την κακοποιούν, να τη φυλακίζουν, να τη βιάζουν, να την περιορίζουν, να τη λοιδορούν. Ή να τη βάζουν να κάνει τη λάντζα στα άπλυτα του μνημονίου. Έτσι βλέπουμε ένα καθημερινό και επικίνδυνο παιγνίδι με τους θεσμούς και το Σύνταγμα. Βλέπουμε να κάνουν βόλτες με τις ημερομηνίες των εκλογών, ανάλογα με τα κομματικά τους μικροσυμφέροντα. Να ετοιμάζουν όπως έγινε χθες γνωστό, ακόμα και τροπολογία που θα απαγορεύει- άκουσον, άκουσον- στους ετεροδημότες να ψηφίζουν στις ευρωεκλογές στον τόπο της κατοικίας τους, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Τόσο πολύ πια φοβούνται αυτές τις εκλογές, που σε λίγο μπορεί να σκαρφιστούν και κανένα νόμο που θα τις καταργήσει. Βλέπουμε, επίσης, να εμπλέκουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις μίζερες συνομωσίες τους. Να αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη σαν υποχείριο των κατά καιρούς σχεδίων τους. Να σέρνουν την εκκλησία στον κομματικό ανταγωνισμό. Να ζητούν δημοσίως, οι αθεόφοβοι, όχι μόνο πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, αλλά και πιστοποιητικά θρησκευτικής πίστης».

Για τα 17 εκατ.

Αναφέρθηκε δε και στην περίφημη κυβερνητική διαφήμιση ότι «με εντολή του κυρίου Σαμαρά, επιστρέφονται στο δημόσιο και θα μοιραστούν στους αναξιοπαθούντες 17 εκατομμύρια ευρώ». Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα καταστρέφεται κι αυτοί πανηγυρίζουν γιατί τρεις άνθρωποι, για να ελαφρύνουν τη θέση τους απέναντι στη δικαιοσύνη, επέστρεψαν μερικά ψίχουλα από το όργιο της μίζας. Και διαφημίζει ο πρωθυπουργός τον εαυτό του για τα ψίχουλα αυτά, την ίδια ώρα που γκρεμίζει εκ βάθρων το κοινωνικό κράτος, την υγεία και την παιδεία. Γενικώς ο κύριος Σαμαράς διαφημίζει, παραλλάσσοντας τη γνωστή ρήση: Διαφημίζετε, διαφημίζετε, όλο και κάτι θα μείνει». Και πρόσθεσε στον ίδιο τόνο: «Άλλο πράγμα φυσικά ποιος πιστεύει πια και τους διαφημιστές και τον διαφημιζόμενο. Μπορεί κάποιοι να τον πίστεψαν στα σόου του Ζαππείου. Διαψεύστηκαν. Στις προεκλογικές του δεσμεύσεις και στους 18 άξονες διαπραγμάτευσης. Διαψεύστηκαν. Στην αντίθεσή του στο μνημόνιο και στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ. Διαψεύστηκαν. Στις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησής του. Διαψεύστηκαν. Ίχνος αξιοπιστίας δεν απέμεινε πια στον κύριο Σαμαρά».

Εξεταστική για τα μνημόνια

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει αξιοπρεπή διαπραγμάτευση και ότι ακολουθεί πολιτική υποτέλειας και καλού μαθητή απέναντι στους δανειστές.
Και αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη να φύγει η τρόικα, προειδοποίησε με θα ερευνηθούν οι ευθύνες όσων οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, με τη συγκρότηση εξεταστικών επιτροπών: «όλη η διαδικασία καταδίκης της χώρα στο ζόφο των μνημονίων, από τη νέα Βουλή με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, δε θα ξεχαστεί. Θα εξεταστεί σε βάθος και αναλυτικά από την Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο, που θα συγκροτήσουμε. Τίποτε και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Γιατί μας οδήγησαν στη καταστροφή; Γιατί δεν πήραν χρήματα από τις αγορές; Γιατί δέχτηκαν την εμπλοκή του ΔΝΤ; Τι έγινε με την αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ; Γιατί αποδέχτηκαν το εγκληματικό PSI; Τι άλλαξε και ο Σαμαράς έγινε εν μια νυκτί από πολέμιος υποστηριχτής του Μνημονίου; Θα ρίξουμε φως σε όλα όσα με ζέση προσπαθούν να κουκουλώσουν».

Για την προεδρία της Κομισιόν

Ο κ. Τσίπρας επέκρινε το «ακροδεξιό επιτελείο του κ. Σαμαρά», όπως είπε, που με «λάσπη και συκοφαντία» προσπαθεί να μειώσει τη σημασία της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν. Απάντησε μάλιστα συγκεκριμένα για τη συμμετοχή του τουρκοκυπριακού αριστερού κόμματος στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που τον έχει προτείνει για την προεδρία της Κομισιόν: «όσο για το τουρκοκυπριακό κόμμα της αριστεράς, στο οποίο αναφέρεται κάθε τρεις και λίγο ο κος Σαμαράς. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε στο ίδιο ευρωπαϊκό κόμμα με αγωνιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους για την επανένωση της Κύπρου. Που διώκονται από το τουρκικό καθεστώς και φυλακίζονται.
Οι μισοί είναι στις φυλακές. Είμαστε περήφανοι που αγωνιζόμαστε μαζί για την επανένωση, τη δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό λαό ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς της Τουρκικής κατοχής. Και στο κάτω κάτω, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και με τη συμβολή του ΑΚΕΛ και των ΤουρκοΚυπριακής αριστεράς έχει ξεκάθαρη θέση για το Κυπριακό. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η ΝΔ, τι θέση έχει αλήθεια; Και τι θέση προτίθεται να πάρει ο κύριος Σαμαράς για το σχέδιο που προωθείται αυτή τη στιγμή και προβλέπει διχοτόμηση της Κύπρου; Ας μας δώσουν απαντήσεις οι κατ επάγγελμα εθνικόφρονες. Γιατί κάποιοι άλλοι κατ επάγγελμα εθνικόφρονες, πριν από 40 χρόνια οδήγησαν στη τραγωδία τον Κυπριακό λαό».

Άνοιγμα στους νέους

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά, ώστε να δώσει και το πλαίσιο με το οποίο έγιναν και οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει δύο νέους ανθρώπους για τις τοπικές εκλογές, τη Ρένα Δούρου για την περιφέρεια της Αττικής και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη για τον δήμο της Αθήνας.
Μίλησε για μία «ιδιότυπη νεοκτονία» που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Ελλάδα και τόνισε ότι «καμιά αλλαγή, καμιά ανατροπή δεν νοείται, αν δεν την κάνει κτήμα της, μαχητικά και αποφασισμένα, η πλειοψηφία των νέων, μόνο με τους νέους μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα». Διαμήνυσε δε ότι «συμβολή στην προσπάθεια αυτή είναι και θα είναι η συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων νέων στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογικές αναμετρήσεις».
Έκανε επίσης άνοιγμα, λέγοντας ότι στη μάχη των τοπικών εκλογών «χωρούν όλοι οι τίμιοι άνθρωποι και δημοκράτες, χωρίς στείρους διαχωρισμούς, με γνώμονα το καλό του κάθε δήμου και τη συσπείρωση στη μάχη κατά της πολιτικής των μνημονίων».
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ( Exedra)

ΚΚΕ: Ο εμπαιγμός της ξύλινης γλώσσας.



Η εκλογική διακήρυξη της ηγεσίας του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές είναι η «άλλη όψη» της καθεστωτικής υποκρισίας και του εμπαιγμού του ελληνικού λαού: Η κοροϊδία επενδυμένη με την ξύλινη γλώσσα της αντικαθεστωτικής ρητορείας και των «κομουνιστικών» κλισέ… Διαβάζουμε:

«Βοηθήστε όλοι άμεσα να αναγεννηθεί μια ορμητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση που θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. 
Εγγύηση για τα δικά σας συμφέροντα είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, τη Λαϊκή Συμμαχία, ανοίγει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με τη δική του εξουσία».
 

Συνονθύλευμα από εκλογικές σοφιστείες και «ταξικά» λεκτικά σχήματα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ και ΑΠΑΤΗΣ. 


Σόφισμα πρώτο: Η αναγέννηση της «ορμητικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης», μέσω της κάλπης και της ισχυροποίησης του ΚΚΕ!!! 

Σόφισμα δεύτερο (πολυσύνθετο): Η εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ θα διασφαλίσει την «ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών» και θα «ανοίξει το δρόμο για την οικονομία προς όφελος του λαού, με τη δική του εξουσία»!!! 

Τέτοιες γενικόλογες αρλούμπες λέει στον ελληνικό λαό η ηγεσία του ΚΚΕ, τις ίδιες που επαναλαμβάνει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση (αρλούμπες για ΟΛΕΣ τις εποχές) και έχει μετά την απαίτηση ο λαός να το ψηφίσει… 

Οίκτο, αηδία, αλλά και οργή προκαλεί το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό διότι τον εμπαίζει ασύστολα και κατά εξακολούθηση, περιφρονώντας βάναυσα τη νοημοσύνη του. 

Εδώ η ηγεσία του ΚΚΕ πνίγει κάθε λαϊκό αγώνα που ξεφεύγει από το κομματικό του κάδρο, κτυπά κάθε απεργιακή και λαϊκή κινητοποίηση με δυναμική έκρηξης, υπονομεύει κάθε αυθεντικό, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ αγώνα, υποκλίνεται στη «νομιμότητα» των κυβερνητικών ανδρεικέλων, και μιλάει για «ανασύνταξη» και «εγγύηση» των «αγώνων», αν βγει αυτό εκλογικά ενισχυμένο!!! 

Να βγει εκλογικά ενισχυμένο, για να ενισχύει τις κομματικές του φιέστες στις παρελάσεις μέχρι τη Βουλή, να περιφρουρεί ο ναό της «δημοκρατικής» ΑΠΑΤΗΣ και να διαθέτει μεγαλύτερο κομματικό κύρος, έτσι ώστε να υπονομεύει και να τορπιλίζει, πιο αποτελεσματικά τους πραγματικούς αγώνες (αυτούς στο δρόμο) και να ορθώνει φράγματα στη συσσωρευμένη λαϊκή ΟΡΓΗ: Έτσι ώστε να μην αυτό-οργανωθεί, να μην μετεξελιχτεί σε ΠΟΛΙΤΙΚΟ κίνημα. 

Τι έκανε αλήθεια η ηγεσία του ΚΚΕ στις μεγάλες και δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις (αυθεντικές μορφές αγώνα) των καθηγητών, των λιμεναργατών, των εργαζόμενων στο Μετρό, στους φορτηγατζήδες, στις Σκουριές, στην Κερατέα και σε πάρα πολλά άλλα; 

Τι έκανε στην παλλαϊκή έκρηξη από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ;
 

ΣΕ όλους αυτούς τους αυθεντικούς αγώνες η ηγεσία του ΚΚΕ έπαιζε το ρόλο του πυροσβέστη, το ρόλο του «πράκτορα» της κατοχικής «νομιμότητας»: Το υποστύλωμα της δωσίλογης κυβέρνησης. 

ΤΩΡΑ ζητάει να ενισχυθεί για να «ανασυνταχθεί» το λαϊκό κίνημα, να «αναχαιτιστεί» η κυβερνητική κτηνωδία και να προωθηθεί …η λαϊκή εξουσία!!! 

Τέτοιος βάρβαρος εμπαιγμός του ελληνικού λαού:Υπονομεύουμε τους ΑΓΩΝΕΣ και την αγωνιστική ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος, νομιμοποιούμε την κατοχική Βουλή, δεν κουνάμε το δακυλάκι μας απέναντι στην ολοκληρωτική αποτέφρωση της χώρας και την ολοκληρωτική ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ του λαού της, αποτελούμε γρανάζι αυτής της κακουργηματικής «νομιμότητας» ΚΑΙ κατόπιν ζητάμε την εκλογική μας ενίσχυση στο όνομα των «αγώνων» (αυτών που προδίδουμε και υπονομεύουμε καθημερινά)!!! 

Ένας, πλέον, από τους βασικούς συντελεστές που μπορεί να προωθήσει, ενισχύσει και πυροδοτήσει τους λαϊκούς αγώνες και την οργάνωση της ΟΡΓΗΣ, είναι: Η ΔΙΑΛΥΣΗ η ίδια του ΚΚΕ… 

Η εκλογική του συντριβή αποτελεί μια διαδικασία διάλυσής του και απελευθέρωσης αγωνιστικών δυνάμεων που έχει εγκλωβίσει. 

Η εκλογική του ενίσχυση, ΕΝΙΣΧΥΕΙ τη δυνατότητά του να υπονομεύει τους αγώνες και να στηρίζει, με κούφιες αντικαπιταλιστικές ρητορείες, το καθεστώς… 

Σ’ αυτά τα ταχυδακτυλουργικά τεχνάσματα κινείται η εκλογική διακήρυξη του ΚΚΕ: Στα τεχνάσματα της ΑΠΑΤΗΣ και του ξύλινου αντικαπιταλιστικού λόγου… 

Επιπλέον, είναι μια διακήρυξη «Ανώνυμης Εταιρείας» που ζητάει την εκλογική ενίσχυση, για το «Ταμείο»: Τη χρηματοδότηση… 

Διότι η ηγεσία του ΚΚΕ δεν προβάλλει ΟΥΔΕΜΙΑ εναλλακτική, κυβερνητική (μεταβατική) ΠΡΟΤΑΣΗ. Δηλαδή δεν θέτει το ζήτημα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ούτε σε κοινοβουλευτικό επίπεδο:Συμμετέχει σ’ αυτό χωρίς να προτείνει ΤΙΠΟΤΑ. 

Αυτό σημαίνει ΠΡΑΚΤΙΚΑ τούτο: Δεν ζητά, ούτε επιδιώκει, την εκλογική ΠΤΩΣΗ αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης. Μιλάει ΓΕΝΙΚΑ και ΑΟΡΙΣΤΑ για «Λαϊκή Εξουσία»: Κοπανιστός αέρας… 

Από αυτήν την άποψη βρίσκεται πολύ πιο ΠΙΣΩ και από το ΣΥΡΙΖΑ… 
Θα τα αναλύσουμε όλα αυτά πιο διεξοδικά, στην προεκλογική πορεία…