Οι εκλογές και ο διαφαινόμενος όλεθρος για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ…


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2014

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Απο άκρους εις άκρον ο Αντώνης Σαμαράς για να αποτρέψχει τα έκδηλα διαλυτικά φαινόμενα της κυβέρνησής του, διατείνεται ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Ομως ευθαρσώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν πρόκειται να συνδράμει -ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και επομένως το μέγιστο χρονικό όριο ζωής της κυβέρνησης είναι ο Μάρτιος του 2015. Προφανώς όμως πολύ ενωρίτερα θα έχουμε εξελίξεις.

Δοθείσης της δημοσκοπικής κατάρρευσης του Αντώνη Σαμαρά, είναι πιθανόν τον Μάιο να έχουμε διπλές εκλογές. Εδραία σκέψη των συμβούλων που τις εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά, είναι να διοχετευθεί στην ευρωκάλπη ο θυμός και η οργή της κοινωνίας, «αλλά στην εθνική κάλπη να επικρατήσει ο φόβος των μεσοανώτερων αστικών μας στρωμάτων, για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ». Το όλο σκπεπτικό δε ειναι αβάσιμο. Ωστόσο όμως οι διπλές εκλογές δεν θα μπορέσουν να αποτρέψουν την σαφή πλέον δημοσκοπική κατάρρευση της «Νέας Δημοκρατίας»  και την σαφή πλέον επιλογή του εκλογικού σώματος πρός τον ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή. Κεντρικό πολιτικό μέλημα του Σαμαρά, θα είναι να εμφυσήσει με την αρωγή βεαίως του πρόθυμου να τον στηρίξει μιντιακού συστήματος, τον «φόβο» και την «απειλή» ότι η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι καταστροφική για τα εύπορα κοινωνικά μας στρώματα, την τάξη όπως παραδοσιακά την σχηματοποιούσε ως «νοικοκυραίους». Και επομένως η πολιτική του επιβίωση είναι μονόδρομος για τον τόπο. Ωστόσο η εκλογική μας ιστορία αδιάψευστα διδάσκει, ότι όσο πλησιάζουμε πρός τις εκλογές, το κόμμα που έχει «πάρει κεφάλι» διευρύνει την εκλογική του ψαλίδα. Η συμπεριφορά αυτή του εκλογικού σώματος, δεν έχει να κάνει κατά ανάγκη, με την ιδεολογική-πολιτική υπεροχή του επερχόμενου στην εξουσία κόμματος –εδώ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την ψυχολογική εδραίωση του αισθήματος, «να φύγει αυτή η άχρηστη και καταστροφική κυβέρνηση».

Αυτή η διαφαινόμενη κατάρρευση του Αντώνη Σαμαρά και του κυβερνητικού εταίρου του Βαγγέλη Βενιζέλου, προξενεί τρόμο και πανικό στα υψηλά κλιμάκια του ευρωπαϊκού συνασπισμού και στο λεγόμενο ευρωιερατείο, που παίζει το χαρτί της σκληρής δημοσιονομικής πολιτικής στην Ένωση και της μονοδιάστατης λιτότητας. Για τούτο εξάλλου τον τελευταίο καιρό, διαχέονται τενχηέντως φήμες τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, για ενδεχόμενη «πολιτική αστάθεια» στη  οποία μπορεί να εισέλθει η Ελλάδα. Με εμφανή σκοπό δηλαδή, να αποτραπεί η εκλογική καθίζηση της δικομματικής κυβέρνησης. Επιχειρώντας να διασκεδάσει αυτούς τους φόβους του ευρωιερατείου ο έλληνας πρωθυπουργός, διατείνεται πως αταλάντευτη θέση του είναι να εξαντλήσει την τετρεαετία. Αποκλείοντας έτσι την προοπτική εθνικών εκλογών τον Μάιο. Αν φανεί συνεπής στην εξαγγελία του ο Αντώνης Σαμαράς, τότε στις ευρωεκλογές θα υποστεί πολιτική πανωλεθρία. Δοθείσης μάλιστα και της χαλαρότητας της ψήφου, μπορεί να έλθει και τρίτο κόμμα, ενταφιάζοντας παντοτεινά την πολιτική του προυσία.

Το μόνο πολιτικό χαρτί έτσι που του απομένει να παίξει για να μειώσει την συντριβή του, ειναι αυτό της πολιτικής πόλωσης του πολιτικού μας πεδίου. Θα επιδιώξει έτσι τρομοκρατώντας την ελληνική κοινωνία, να πείσει για τον χαρακτήρα μονοδρόμου που έχει πρός όφελος του τόπου και της σταθερότητας, η πολιτική του επιβίωση !!! Και να συναρτήσει μάλιστα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, με την «χρήσιμη για την χώρα» παραμονή του στο πηδάλιο της διακυβέρνησής της. Με έναν τέτοιο πολιτικό ελιγμό, μπορεί βεβαίως να μειώσει το εύρος της μεγάλης του ήττας, αλλά όχι να αποτρέψει την πολιτική του συντριβή. Συνεπώς αν δεν πάμε σε διπλές εκλογές τον Μάϊο, θα έχει σηματοδοτηθεί η αντίστροφη μέτρηση για τη επιβίωση της κυβέρνησης.  Πολλώ μάλλον, όταν ο Σαμαράς θα έχει τον εφιάλτη τον εκλογών τον Μάρτιο του 2015, ένεκα του αδιέξόδου στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Θα επιχειρήσει ακόμα έτσι ο Σαμαράς – αν πρωτίστως έχει μέχρι τότε επιβιώσει, που δεν το πιστεύουμε – να προσάψει το βάρος των πρόωρων εκλογών στον Αλέξη Τσίπρα. Εκτιμώντας την παράμετρο στις δημοσκοπήσεις που έχουμε σήμερα, ότι η πλειονότητα του ελληνικού λαού «δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές». Ομως ποιός μας επιβεβαιώνει ότι το σημερινό αυτό δημοσκοπικό εύρημα, θα ισχύει και τότε;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια δυσθυμία και μια αβεβαιότητα στον κόσμο, για την επόμενη μέρα των εκλογών, ένεκα και των θλιβερών εξελίξεων στην Κύπρο, που αναντίλεκτα τρομοκράτησαν τον ελληνικό λαό. Καθώς όμως θα εξαντλούνται οι αντοχές της κοινωνίας, αλλά και η φοροδοτική της ικανότητα απο την αδίστακτη φορολογική λεηλασία της κυβέρνησης Σαμαρά και θα σωρεύονται συνάμα κοινωνικά ερείπια, απο τις ανάλγητες πολιτικές της σκληρής και μονοδιάστατης λιτότητας, όλο και θα εδραιώνεται το συναίσθημα «να φύγει η θανατηφόρα κοινωνικά κυβέρνηση Σαμαρά». Και το αίτημα αυτό, θα φθάσει να γίνει αδήριτη πολιτική επιταγή του ελληνικού λαού.

Επομένως εκ των πραγμάτων διαφαίνεται, ότι είναι αμφίβολο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταβάλλει εκλογικό κόστος, για την αναγκαστική προσφυγή στις κάλπες τον Μάρτιο του 2015, αν έχουν εξελιχθεί έτσι τα πράγματα – που εμφατικά το τονίζουμε δεν το πιστεύουμε !!! – και συνεπώς η συντριπτική πολιτική του κατίσχυση στο πολιτικό μας πεδίο, είναι αναπότρεπτη. Δίνοντας τέλος και σ΄αυτή την υστάτη ελπίδα του Αντώνη Σαμαρά, να επιβιώσει πολιτικά και να παραμείνει ζωντανός στο πολιτικό μας παιχνίδι. Χωρίς βεβαίως να παραβλέψουμε και την σημαντική παράμετρο, ότι η συντριβή των Σαμαρά και Βενιζέλου στις ευρωεκλογές, θα έχει καταδείξει έμπρακτα την κατάρρευση του μνημονιακού μετώπου και θα έχει συνακόλουθα διαμορφώσει ένα πλατύ πλειοψηφικό ρεύμα υπερ του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως όπως και η αρχαιοελληνική μας γραμματεία εδώ και αιώνες υπομνίζει, για τους ηρακλειδείς του Μνημονίου Σαμαρά και Βενιζέλο, «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» !!!

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι M.Sc Δ/χος Μηχανικός Ε.Μ.Π.
www.panosavramopoulos.blogspot.gr

Στραμμένα τα βλέμματα γάλλων πολιτικών και ΜΜΕ στην επίσκεψη Τσίπρα στο Παρίσι

Πολλές οι συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, με δημοσιογράφους, γερουσιαστές και βουλευτές της αριστεράς, την Τρίτη στο Παρίσι - "Μόνη ρεαλιστική εναλλακτική για την Ευρώπη, η ριζοσπαστική αριστερά", δήλωσε ο Α. Τσίπρας σε συνάντηση του στη Γερουσία

Με πρωινή συνάντηση είκοσι και πλέον δημοσιογράφων, ξεκίνησε τη σημερινή, δεύτερη, μέρα στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της περιοδείας του για την υποψηφιότητά του στην προεδρία της Κομισιόν.
Οι εκπρόσωποι των σημαντικότερων γαλλικών ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για τη συνάντηση, που συντόνισαν στελέχη του γαλλικού Αριστερού Μετώπου. Έγινε υπό μορφή συζήτησης, χωρίς κάμερες, και διήρκησε σχεδόν δύο ώρες.
Στη χθεσινή μαζική προσέλευση του γαλλικού κοινού στην ανοιχτή εκδήλωση, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Ουμανιτέ, Γκαέλ Ντε Σάντις. «Σπάνια η αίθουσα διαλέξεων του γαλλικού ΚΚ γεμίζει τόσο ασφυκτικά, όπως χθες» παρατήρησε και προσέθεσε: «Αν και οι Γάλλοι έχουν το μυαλό τους αυτόν τον καιρό στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου, ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί περιέργεια και ενθουσιασμό στους οπαδούς της Αριστεράς».
Το μεσημέρι, στη Γερουσία, ο κ. Τσίπρας είχε συναντήσεις με γερουσιαστές και βουλευτές της Αριστεράς. Μετά το τέλος των συναντήσεων δόθηκε μικρή δεξίωση, όπου η Ελιάν Ασασί, πρόεδρος της κομμουνιστικής ομάδας στη Γερουσία, καλωσόρισε τον Αλέξη Τσίπρα και του υποσχέθηκε κοινό αγώνα για την αλλαγή την Ευρώπη. «Αλέξη», είπε η κ. Ασασί, «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την υποψηφιότητά σου, γιατί θα μπορέσεις να συσπειρώσεις τις δυνάμεις γύρω σου. Όλοι μαζί θα συμβάλλουμε για την επιτυχία, ώστε να είμαστε η θετική και ευχάριστη έκπληξη των ευρωεκλογών, όπως έχεις και εσύ πει».
Ο γερουσιαστής και πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Πιερ Λοράν, με σύντομη παρέμβασή του αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ήδη «το πρόγραμμα της καμπάνιας για την υποψηφιότητα Τσίπρα έχει για τα καλά ξεκινήσει», με μια πρώτη επίσκεψη στην Ολλανδία, ενώ μετά το Παρίσι θα ακολουθήσει η Ιταλία. «Η απόφαση να εκπροσωπήσει ο Αλέξης Τσίπρας την Ευρωπαϊκή Αριστερά έχει έναν δυνατό συμβολισμό γιατί κουβαλάει μαζί του τον αγώνα του ελληνικού λαού», προσέθεσε.
Παίρνοντας το λόγο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «σε αυτή τη μάχη δεν κατεβαίνουμε για μια συμβολική παρουσία, κατεβαίνουμε γιατί πιστεύουμε ότι με την στήριξη πολλών, γιατί πολλοί είναι αυτοί που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές (λιτότητας), μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην Ευρώπη, όπως ακριβώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, που κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».
«Έτσι και στην Ευρώπη, παρότι σήμερα οι δυνάμεις μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χαμηλές, εντούτοις είναι δυνατόν να γίνει η ευρωπαϊκή Αριστερά η ευχάριστη έκπληξη και να αλλάξει τους συσχετισμούς» υπογράμμισε και προσέθεσε: «Αυτοί που μας οδήγησαν έως εδώ, η ευρωπαϊκή δεξιά της κ. Μέρκελ, αλλά και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία με αυτούς που ακολουθούν, όπως ο κ. Ολάντ, δεν μπορούν να μας προτείνουν την έξοδο από την κρίση. Δεν μπορείς να φτιάξεις το καινούργιο με παλιά υλικά. Από την άλλη πλευρά η λαϊκιστική δεξιά προτείνει τη διάλυση, την καταστροφή της Ευρώπης».
«Γι' αυτό η μόνη ρεαλιστική εναλλακτική για την Ευρώπη, τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, είναι η ριζοσπαστική αριστερά», κατέληξε ο κ. Τσίπρας. (Ανταπόκριση από το Παρίσι της Ολυμπίας Τσίπηρα για το ΑΠΕ) 

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο περιθώριο των συναντήσεων που είχε στο Παρίσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για τις εντυπώσεις του από την έναρξη της περιοδείας του για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του για την προεδρία της Κομισιόν και από επίσκεψή του στη Γαλλία.
Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη μιας νέας συμφωνίας στην Ευρώπη, ενός «New Deal», με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους των χρεών και για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου συσχετισμού δυνάμεων.
«Νομίζω ότι όλο και περισσότεροι στην Ευρώπη συνειδητοποιούν ότι η Ελλάδα είναι μια περίπτωση προς αποφυγή. Ότι το πρόγραμμα λιτότητας έχει αποτύχει παταγωδώς. Ότι πρέπει να υπάρξει ριζικός επαναπροσανατολισμός του ελληνικού προβλήματος, γιατί το ελληνικό πρόβλημα δεν είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, είναι μέρος του συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος», τόνισε και πρόσθεσε ότι αυτό έχει γίνει ιδιαίτερα συνειδητό τελευταία.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι αυτό που όλοι συνειδητοποιούν είναι ότι ύστερα από τρία διαδοχικά προγράμματα διάσωσης, το χρέος έχει εκτοξευθεί από το 120% του ΑΕΠ στο 175% τώρα, η ανεργία έχει φθάσει σε μη παραδεκτά επίπεδα για ευρωπαϊκή χώρα και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκεται στην ανέχεια τη φτώχεια, την ανθρωπιστική κρίση. Την ίδια στιγμή μας λένε να συνεχίζουμε να παίρνουμε δάνεια, πάνω στα προηγούμενα δάνεια που δεν μπορούμε να αποπληρώσουμε, είπε. Η λύση για την Ελλάδα δεν είναι περισσότερα δάνεια και περισσότερο χρέος, αλλά λιγότερα δάνεια και λιγότερο χρέος. Η λύση είναι η διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους μέσα από μια ευρωπαϊκή Διάσκεψη που θα αποφασίσει για το μέλλον της ευρωζώνης, καθώς και η αλλαγή στρατηγικής στη θέση της λιτότητας που, όπως τόνισε, θα βασίζεται σε τρείς άξονες: Στην τόνωση της ενεργού ζήτησης, στην αναδιανομή του πλούτου και στην παραγωγική ανασυγκρότηση. 
Με άλλα λόγια, είπε, χρειάζεται διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ένα «New Deal» που δεν θα αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά το σύνολο της Ευρώπης.
Στο ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ εάν στην χθεσινή συνάντησή του με τα στελέχη του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έγινε συζήτηση για το θέμα της διαγραφής του χρέους, ο κ. Τσίπρας εξήγησε:
«Το θέμα της διαγραφής είναι θέση που έχει υιοθετήσει εδώ και καιρό το ευρωπαϊκό κόμμα της αριστεράς. Δεν μιλάμε για διαγραφή χρέους μόνο της Ελλάδας, μιλάμε για μια βιώσιμη λύση αμοιβαία αποδεκτή, που θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στις χώρες της περιφέρειας να ξεπεράσουν την κρίση και να σταθούν στα πόδια τους, όσο και στους Ευρωπαίους φορολογούμενους να σταματήσουν να χρηματοδοτούν αποτυχημένα προγράμματα. Να σταματήσουν να ρίχνουν νερό στον πίθο των Δαναϊδων».
Στην παρατήρηση ότι για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πραγματικά να αλλάξει η σύνθεση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ανέκαθεν πλειοψηφεί η δεξιά, ο κ. Τσίπρας απάντησε:
«Ναι, ή να βρεθεί μια κυβέρνηση, που θα έχει τη λαϊκή στήριξη για να πεί "αρκετά έως εδώ" και τότε, νομίζω, ότι ταυτόχρονα θα αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη και ακόμη θα αναδειχθεί ότι στην Ελλάδα μια κυβέρνηση της αριστεράς θα διεκδικήσει την πραγματική σωτηρία του Ελληνικού λαού και όχι τη σωτηρία των τραπεζών», συμπλήρωσε.

- See more at: http://left.gr/news/strammena-ta-vlemmata-gallon-politikon-kai-mme-stin-episkepsi-tsipra-sto-parisi#sthash.2QToFRwX.dpuf

Σαμαράς-Βενιζέλος Απατεώνες ταχυδακτυλουργοί!


Χρονικό της… «σωτηρίας»! 
Δια χειρός Αλιθέρση

Έβαλαν τον κόσμο να πάρει δάνεια, για να ικανοποιήσει ένα όνειρο ζωής, να αγοράσει ένα σπίτι και να πληρώνει μια ζωή!

Του μείωσαν μετά το μισθό ή τη σύνταξη  ή του στέρησαν τη δουλειά!
Στη συνέχεια, τον κατήγγειλαν, γιατί είχε το θράσος να αγοράσει σπίτι, θυμίζοντάς του ότι σπίτια δεν έχουν οι Ευρωπαίοι!

Οι ίδιοι πούλησαν και πουλούν, όσο-όσο στο εξωτερικό, τα «κόκκινα δάνεια», που αυτοί τα έφτιαξαν «κόκκινα»!

Του είπαν ότι τους χρωστά λεφτά που δεν πήρε!  Θέσπισαν το χαράτσι! Έτσι, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!   Έβαλαν και πρόστιμα στα πρόστιμα,  αν το χαράτσι δεν έχει πληρωθεί,  έτσι, που...
θα τους ζήλευαν ακόμη και οι πιο αετονύχηδες τοκογλύφοι των ημερών μας!

Στη  συνέχεια, απείλησαν και απειλούν πάνω από ένα εκατομμύριο μικροϊδιοκτήτες ότι θα τους κατασχέσουν τα ακίνητα, ακόμη και για διακόσια ευρώ ή και λιγότερο, επειδή λέει… «χρωστούν» στο Δημόσιο!

 Αφού βέβαια  «παραβίασαν» πρώτα τις… διπλές πόρτες των τραπεζών, μπήκαν στους λογαριασμούς των… «οφειλετών»  και, με το μακρύ τους χέρι, πήραν ό,τι βρήκαν μέσα. Ακόμη και το τελευταίο ευρώ! Έτσι, που θα τους ζήλευε και ο ικανότερος   ταχυδακτυλουργός!

Και δεν φτάνουν όλα αυτά! Πήραν και παίρνουν τοκογλυφικά δάνεια από ευρωπαίους… «συμμάχους»  στο όνομά μας, για να γεμίσουν διπλά και τριπλά τα ταμεία των τραπεζιτών. Δάνεια  για υποδομές που πλέον δεν μας αφορούν!  Για υποδομές που ήδη έχουν χαρίσει στα…  αφεντικά τους!

Έστειλαν και στέλνουν τα παιδιά μας μετανάστες στο εξωτερικό, πεσκέσι σε ευρωπαίους επιχειρηματίες!

Τεμάχισαν και τεμαχίζουν την πατρίδα μας και ξεπουλούν όσο-όσο  τα κομμάτια της!
Οι γεννήσεις μειώθηκαν και  μειώνονται γεωμετρικά, ενώ με ανάλογους ρυθμούς αυξάνονται οι θάνατοι! Οι αυτοκτονίες πλέον αποτελούν καθημερινή είδηση!

Μας καταδίκασαν και μας  καταδικάζουν στην πείνα, στη φτώχεια, στη μιζέρια! Καταδικάζουν το μέλλον  των επόμενων γενιών! 
Μας καταδίκασαν  για να μας… «σώσουν», αφού αυτοχρίστηκαν σωτήρες!
Επαγγελματίες απατεώνες ταχυδακτυλουργοί, ανδρείκελα, υποτελείς υπαλληλίσκοι των μεγάλων συμφερόντων!

Όμως, κανέναν μας δεν ξεγελούν.  Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Ο τηλεβόας μου περιμένει στο υπόγειο
σκεπασμένος απ’ τη σκόνη των καιρών
κι ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα!

………………………………………………………
(Απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ποταμιάνου  Ο τηλεβόας)

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014
https://www.facebook.com/alithersis
Μοντάζ Γρέκι

Τσίπρας: «Αναγκαία μια ειρηνική ανατροπή για τους λαούς της Ευρώπης»



Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου, στο κτίριο του γαλλικού κομμουνιστικού κόμματος στο Παρίσι, πραγματοποίησε τη δημόσια ομιλία του ο υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αλέξης Τσίπρας, σε εκδήλωση του Μετώπου της Αριστεράς.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το "Παρίσι των μεγάλων κοινωνικών αγώνων", έναν από τους πρώτους σταθμούς της καμπάνιας του για τις ευρωεκλογές, για τη Γαλλία «των μεγάλων επαναστάσεων και ανατροπών», ενώ καυτηρίασε τις επιλογές της κυβέρνησης Ολάντ που «λειτουργεί ως πολιτικός πολλαπλασιαστής της κυβέρνησης Μέρκελ».
 
«Για τους λαούς της Ευρώπης είναι αναγκαία σήμερα μια νέα μεγάλη ανατροπή, ειρηνική αυτή τη φορά» τόνισε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα, έχει ανάγκη από ριζικό αναπροσανατολισμό της πολιτικής της. Έχει ανάγκη μιας μεγάλης αλλαγής των συσχετισμών, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για μια ριζική στροφή, την επανίδρυσή της και την επιστροφή στις αξίες της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής».
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ως τον «σιδηρούν βραχίονα του νεοφιλελευθερισμού», ο οποίος έχει υψώσει ένα «νέο τείχος χρήματος» στην Ευρώπη, που δεν σταθεροποιεί την ευρωζώνη. Αντίθετα «την απειλεί και ευνοεί τους εθνικούς και πολιτικούς ανταγωνισμούς, από τους οποίους απαλλάχθηκε η Ευρώπη με αιματηρό τρόπο και με δύο παγκόσμιους πολέμους». «Σήμερα πρέπει να επανιδρύσουμε την Ευρώπη, γκρεμίζοντας αυτό το νέο τείχος της διαίρεσης, ανάμεσα στον πλούσιο Βορρά με τα εμπορικά πλεονάσματα και το φτωχό Νότο με τα εμπορικά ελλείμματα. Ανάμεσα σε δανειστές και δανειζόμενους», τόνισε.
 
Αναφερόμενος στις κατηγορίες που συχνά δέχεται η Αριστερά, για «υπερβολική αισιοδοξία ή βερμπαλισμό» ή ακόμα περί αδυναμίας έναντι των ισχυρών και των αγορών, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:
«Εμείς γνωρίζουμε ότι μπορούμε να αλώσουμε τη Βαστίλη του παγκόσμιου φιλελευθερισμού, τη σημερινή νεοφιλελεύθερη Ευρώπη- αρκεί να αντλήσουμε από τη σοφία της συλλογικής εμπειρίας των κοινωνικών αγώνων των λαών της Ευρώπης».
 
Κάλεσε δε, όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να εργασθούν για «μια δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη» με βάση έξι προτεραιότητες:
- Τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας και την ακύρωση των Μνημονίων.
- Τη δημοκρατική αναθεμελίωση της ευρωζώνης, ώστε να γίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δανειστής ύστατης καταφυγής, όχι μόνο για τις τράπεζες, αλλά και για τα κράτη.
- Μια Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, για συλλογική και αλληλέγγυα λύση.
- Ένα ευρωπαϊκό «New Deal», για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη της ηπείρου.
- Τον οικολογικό μετασχηματισμό της παραγωγικής διαδικασίας.
- Τη μεταρρύθμιση του ευρωπαϊκού πλαισίου για τη μετανάστευση.
 
Αναφερόμενος, τέλος, στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, με την ευκαιρία του "Συμφώνου Ευθύνης" με τις επιχειρήσεις, και τις περικοπές της τάξεως των 50 δισ., ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν ο κ. Ολάντ «έχει ακούσει τίποτα από τη διεθνή συζήτηση για την αποτυχία της λιτότητας στην Ελλάδα» και αν «βλέπει ότι το μόνο που καταφέρνει η λιτότητα είναι να βαθαίνει την οικονομική κρίση με την ύφεση που τροφοδοτεί και την ίδια στιγμή να δημιουργεί πρόβλημα Δημοκρατίας» και προσέθεσε:
 
«Αν η κυβέρνηση Ολάντ ήταν διαφορετική, ολόκληρη η Ευρώπη θα ήταν σήμερα διαφορετική. Αλλά, αντί για αντίβαρο και ανάχωμα στο νεοφιλελευθερισμό και τη “γερμανική Ευρώπη”, η κυβέρνηση Ολάντ λειτουργεί ως πολιτικός πολλαπλασιαστής της κυβέρνησης Μέρκελ -και ως απολογητής της πιο δεξιάς πολιτικής που έχει ποτέ υποστεί η Ευρώπη».
 
Απευθυνόμενος στην κατάμεστη αίθουσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε:
«Σήμερα, με την αγωνιστική σας παρουσία δώσατε ελπίδα στην αλλαγή. Δώσατε δύναμη στη δημοκρατία. Δώσατε προοπτική στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Στις 25 Μαΐου θα είμαστε η θετική έκπληξη. Θα είμαστε ψηλά, για να σηκώσουμε ψηλά τη Δημοκρατία στην Ευρώπη».
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ετεροδημότες εναντίον πολιτικής αγυρτείας..


     Ο ευρωπαίος νομοθέτης όρισε να γίνονται οι ευρωεκλογές μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές για λόγους οικονομίας. Σωστά.

     Ο έλλην(;μνημονιακός υπουργόςόμως, όρισε οι ευρωεκλογές να συμπέσουν με την δεύτερη  Κυριακή, τις επαναληπτικές δηλαδή εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης όπου χρειαστεί, και έτσι να καταργήσει το πνεύμα του ευρωπαίου νομοθέτη!
     Γιατί απλούστατα μ' αυτόν τον τρόπο θα ξαναστηθούν κάλπες παντού σε όλη την επικράτεια και την ''δεύτερη'' Κυριακή, με το ανάλογο κόστος.
     Αν όμως οι ευρωεκλογές συνέπιπταν με την ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών, όπου θα είχε εκλεγεί δημοτική αρχή , δεν θα χρειαζότανε να ξαναστηθεί κάλπη και την επόμενη Κυριακή.
     Να η οικονομία που δεν γίνεται, και που δεν ενδιαφέρει καθόλου τους πολιτικούς απατεώνες, που κατά τ' άλλα βρίσκουν κάθε αθέμιτο μέσο υπερφορολόγησης και κλοπής του τελευταίου ευρώ του κοσμάκη για λόγους ''εθνικής οικονομίας''!

     Το μόνο που τους νοιάζει είναι το πώς θα ελαττώσουν την εκλογική τους καταβαράθρωση.
     Γιατί σου λέει, μόλις και μετά βίας φτάνουν τα λεφτά στους ετεροδημότες για να μετακινηθούν και να ψηφίσουν δήμαρχο και σύμβουλους της αρεσκείας τους! Δεν θάχουν για την δεύτερηΚυριακή, να επανέλθουν για τις ευρωεκλογές!  Άρα έτσι γλυτώνουμε το καθολικό  ''μαύρισμα''!Άσε που την δεύτερη Κυριακή μπορούμε να μετακινήσουμε τους ''δικούς μας'' δωρεάν (με τα γνωστά πούλμαν), και να βγούμε κι αποπάνω!!
     Τέτοια κουτοπονηριά και πολιτική αγυρτεία!

     Όμως και γι αυτό υπάρχει λύση:
     Όσοι ετεροδημότες θέλουν διακαώς να τιμωρήσουν και να μαυρίσουν στις ευρωεκλογές τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης, και να τα εξαφανίσουν,
     ..ας μην προσέλθουν στην ''πρώτη'' Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών!
     Ας αφήσουν τους μόνιμους κάτοικους των δήμων (που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι) να διαλέξουν τους τοπικούς τους άρχοντες και συμβούλους,
     ..και ας φυλάξουν τα χρήματά τους για την ''δεύτερη'' Κυριακή, για να στείλουν στον διάολο κυβέρνηση και πολιτική αλητεία!

     Άλλωστε είναι σίγουρο ότι είναι πολύ πιό σημαντικό να καταβαραθρώσουμε τους ψεύτες και δωσίλογους, παρά να φηφίσουμε για δημοτικό σύμβουλο (τις περισσότερες φορές διακοσμητικό) κάποιον φίλο, γνωστό, ή ακόμα και συγγενή!..

     Λύσεις και απαντήσεις στην πολιτική και τις μεθοδεύσεις των αθυρμάτων υπάρχουν!
     Αρκεί να έχουμε φαντασία, τόλμη και αποφασιστικότητα..

     Υ.Γ. Εκτός κι αν αποφασίσουμε να τους γελοιοποιήσουμε εντελώς, ψηφίζοντας και την πρώτη Κυριακή,  
..και κατεβαίνοντας την δεύτερη δωρεάν με τα δικά τους πούλμαν  τους ''μαυρίσουμε'', με διπλή χαρά!!!..

Συρία Συντριπτική προέλαση του Στρατού σε όλα τα μέτωπα.

Συρία: Στα χέρια του Συριακού στρατού οι πετρελαιοπηγες. 

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 4, 2014
Ο στρατός της Συρίας ανέκτησε τον έλεγχο των πεδίων άντλησης πετρελαίου, στο Τιμ και στο Ντέιρ εζ Ζορ, τα οποία είχαν πριν από λίγες εβδομάδες καταληφθεί από τους αντάρτες, σύμφωνα με το πρακτορείο Sana.
Μονάδες του συριακού στρατού κατέλαβαν, επίσης, μια σημαντική διασταύρωση στο διεθνή αυτοκινητόδρομ στο αλ Μαριίγια και την γύρω περιοχή Χακάρ αλ Άμρ.
 
Στην περιοχή του Τιμ ο συριακός στρατός διέλυσε ομάδες τρομοκρατών, κατέστρεψε τις οχυρώσεις του, τα όπλα και τα οχήματα τους, σημειώνει το δημοσίευμα.