Ελλάδα-Ακυβέρνητη και Κατεχόμενη







































































































































    Η κυβέρνηση οδηγεί στις εκλογές μια εικονική πραγματικότητα.  Ενα «πρωτογενές πλεόνασμα» που ουδείς στην Ελλάδα και τη Δύση, αν έχει έναν κόκκο μυαλού παραπάνω απ’ τον κ. Κεδίκογλου, πιστεύει ότι είναι αληθινό. Αλλά, δεν είναι μόνον το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίον μόλις προχθές έκανε με τη σειρά της η Eurostat φύλλο φτερό), είναι η κατάρρευση των φορολογικών εσόδων, το κοινωνικό κόστος των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και τόσα άλλα που κάνουv την κυβέρνηση να πηγαίνει στις...
εκλογές μια εικονική πραγματικότητα, η μύτη της οποίας, μεγαλύτερη απ’ του Πινόκιο, βγάζει μάτι.

Πλην όμως, αν αυτό είναι το success story της κυβέρνησης για να πάει στις εκλογές βαφτίζοντας τον ψόφιο ποντικό, φρεσκότατο σαργό, άλλο τόσο εικονικά είναι και τα «δώρα» που λαμβάνει από τη Δύση εν όψει αυτών των εκλογών. Δώρα της Μέρκελ, πιο επίφοβα απ’ τα δώρα των Δαναών. Νέο δάνειο – νέοΜνημόνιο – νέα μέτρα. Οπως κι αν μετονομάσει αυτήν την τριπλέτα η κυβέρνηση των ανδρείκελων, δεν θα μπορεί να κρύψει την πραγματική της φύση απ’ τον λαό. Διότι ο λαός απλούστατα, την πραγματική φύση θα υποστεί κι όχι την εικονική πραγματικότητα που θα προσπαθεί να την διασκεδάσει.

Οταν πληρώνεις, φερ’ ειπείν τα διόδια, μπορεί ο κ. Σαμαράς να σου λέει ότι έχει λιακάδα στον Αρη, αλλάεσύ τα διόδια πληρώνεις!

Οπως και να ‘χει, υπερβαίνει τα όρια του γκροτέσκ η δημιουργική λογιστική του ένα συν ένα ίσονπενήντα οκτώ. Ούτε δύο εικονικές πραγματικότητες,

αυτή που κατασκευάζει η κυβέρνηση

κι αυτή που περιμένει «δώρο» απ’ τη Γερμανία

είναι ικανές να πάνε το κυβερνητικό σχήμα ως τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές. Το ερώτημα για τηνεκλογική συντριβή της Ν.Δ. δεν είναι «πότε» αλλά «πόσο». Θα έχει κατακλυσμικές διαστάσεις, όπως αυτή του ΠΑΣΟΚ ή θα διασωθεί κάτι; Και πως μπορεί να γίνει αυτό; με μια ήττα σε εθνικές εκλογές πριν από τη συντριβή στις ευρωεκλογές ή με μια συντριβή στις ευρωεκλογές, που θα κάνει αναπόδραστη την προσφυγή σε εθνικές κάλπες – και την δεύτερη συντριπτική ήττα αναπόφευκτη;

Δεν ξέρω, αν το σορολόπ στο οποίο δείχνει να το έχει ρίξει τελευταίως ο κ. Στουρνάρας, σημαίνει ότι,όποια τακτική κι αν ακολουθήσει η κυβέρνηση στο ίδιο Βατερλό, θα καταλήξει.

Εκείνο, που είναι βέβαιο, είναι ότι το μόνο που έχει καταφέρει έως τώρα η κυβέρνηση, είναι νααντιμετωπισθεί η Ελλάδα απ’ τους δανειστές της, όπως αντιμετωπίζει και η τελευταία τράπεζα τουςδανειολήπτες της. Με επιμήκυνση του χρέους. Κάτι που μπορεί μεν να μειώσει την ετήσια τοκοχρεολυτική δόση, αλλά θα παρατείνει επ’ αόριστον (κι όχι μόνον για πενήντα χρόνια) τη δουλικήσχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της.  

Θα επρόκειτο για την πιο χυδαία έκβαση της πιο χυδαίας σύμβασης. Από μια κυβέρνηση που νομίζει ότι δύο εικονικές πραγματικότητες μπορούν να παίζουν τον παπά με τη θανάσιμη πραγματικότητα, στην οποίαμας έφεραν αυτοί που εξακολουθούν να την διαχειρίζονται.

Πρωτογενές πλεόνασμα δεν υπάρχει. Η δημοσιονομική κατάρρευση συνεχίζεται. Οπως συνεχίζεται και το πάρτυ της σπατάλης, των ρουσφετιών και της μίζας. Το χρέος φουσκώνει, οι φόροι αυξάνονται και πληθύνονται, το ΑΕΠ μικραίνει, η ανεργία αυξάνει και η κυβέρνηση, μόλις πριν να καταρρεύσει, ετοιμάζεται να πάρει νέο δάνειο, να υπογράψει νέο Μνημόνιο που θα το ονομάζει Μαριγούλα, να ξεπουλήσει ό, τι γουστάρουν να αρπάξουν οι ...συνεταίροι μας και να πάει στις εκλογές (πριν ή μετά ή κατά τη διάρκεια όλων αυτών) με την ελπίδα να μη συντριβεί η ίδια κι ας έχει συντριβεί η Ελλάδα.  

Με την ελπίδα απλώς να ηττηθεί, ώστε να παραμείνει ζωντανή και, μαζί με την κυρία Μέρκελ να δουν πως θα βγάλουν άκρη με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν το τελευταίος εν τέλει τα καταφέρει και κυβερνήσει με τον λαό για τον λαό.

Το στοίχημα για την αντιδραστική και νεοφιλελεύθερη Ευρώπη είναι πολύ μεγάλο για να αφεθεί η έκβασή του στους κανόνες του «δίκαιου παιγνιδιού». Στον τεμαχισμό της Ελλάδας διακυβεύεται και ο τεμαχισμόςπολλών άλλων χωρών της Ενωσης – το καλό είναι ότι το έχουν πάρει χαμπάρι εκατομμύρια Ευρωπαίοι, τοκακό είναι ότι το καλό από μόνον του δεν αρκεί. Θέλει δουλειά πολύ – όμως, ας μην ξεχνάμε: αν ο λαός, ο κάθε λαός, αρχίσει να σημειώνει μια δυο επιτυχίες, μετά αρχίζει να πιστεύει ότι μπορεί να σημειώσει κι άλλες. Κι όπως έλεγε ο Κομφούκιος (ή μήπως ο Λάο Τσε) «μια μεγάλη πορεία, αρχίζει πάντα με ένα πρώτο βήμα»...
Του Στάθη από enikos

ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ 5,10%

Νεα δημοσκοπηση.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 9, 2014
20140209-225023.jpg
Με διαφορά 5 μονάδων προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές, σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 25,9% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει το 21% στην πρόθεση ψήφου.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με…
7,6%.
Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,9%, το ΚΚΕ με 3,8% και το ΠΑΣΟΚ με 3,3%. Εκτός Βουλής, δημοσκοπικά, η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει ποσοστό 1,6%. Στο 1,8% οι Οικολόγοι Πράσινοι, ποσοστό που ξεπερνά το αντίστοιχο της ΔΗΜΑΡ. Ο ΛΑ.ΟΣ συγκεντρώνει μόλις το 1,1%.
Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 11,9% των ερωτηθέντων.
Εκτίμηση εκλογικής επιρροής
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, με την κατανομή δηλαδή των ποσοστών των αναποφάσιστων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 32,3% έναντι της ΝΔ η οποία συγκεντρώνει το 27,2%. Έτσι διευρύνει τη διαφορά του από το κυβερνών κόμμα στις 5,1 μονάδες.
Οι ΑΝΕΛ αναδεικνύονται τέταρτο κόμμα με 5,9% ενώ με ελάχιστη διαφορά ακολουθεί το ΚΚΕ που συγκεντρώνει το 5,8% Το ΠΑΣΟΚ παραμένει σε μονοψήφιο ποσοστό με 4,9%, ενώ η ΔΗΜΑΡ δίνει μάχη για το όριο του 3%, καθώς το ποσοστό της αγγίζει το 2,7%.

ο Αλέξης Τσίπρας «Αν οι λαοί συνεργαστούν, τίποτε δεν είναι αδύνατον»:

 Από τη Ρώμη μετά τη συνάντηση με τον Νίκι Βέντολα

«Η υποψηφιότητά μου έχει σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι ποτέ ξανά και πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν πρέπει να υπάρξει λαός να βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική κοινωνία.Ξέρω ότι το σχέδιό μας είναι μεγαλεπήβολο. Έχουμε απέναντί μας ισχυρές δυνάμεις. Αλλά εάν οι λαοί συνεργαστούν, τίποτε δεν είναι αδύνατον. Η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τον Νίκι Βέντολα.

Μετά τη συνάντησή του με τον Νίκι Βέντολα, πρόεδρο της περιφέρειας της Πούλια και πρόεδρο του κόμματος Αριστερά Οικολογία Ελευθερία, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:
Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκι για τα καλά του λόγια. Εδώ αισθάνομαι ότι βρισκόμαστε ανάμεσα σε παλιούς συντρόφους γνώριμους και φίλους, σαν στο σπίτι μας δηλαδή. Με τους περισσότερους συντρόφους, μας συνδέουν κοινοί αγώνες. Ιδιαίτερα ο Νίκι Βέντολα για μας είναι μια εμβληματική φυσιογνωμία της αριστεράς, ένας χαρισματικός ρήτορας, που δεν χρειάζεται να ξέρεις ιταλικά για να καταλάβεις ότι συνεγείρει τα πλήθη. Είναι λοιπόν ιδιαίτερη χαρά για εμάς να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και να μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μια σειρά από θέματα που αφορούν τους σκοπούς της υποψηφιότητάς μου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η υποψηφιότητά μου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει έναν ισχυρό συμβολισμό. Τον συμβολισμό της αλλαγής των συσχετισμών σήμερα στην Ευρώπη. Τον συμβολισμό της υπέρβασης του λόμπι της λιτότητας αλλά και των δυνάμεων που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. Τον συμβολισμό της ανάδειξης της εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη, διότι, είτε το θέλουμε, είτε δεν το θέλουμε, οι ζωές μας εξαρτώνται από τους χειρισμούς σήμερα στην Ευρώπη.
Η Ευρώπη είναι το πεδίο της ταξικής και της πολιτικής πάλης. Οι ευρωεκλογές λοιπόν δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους. Είναι μια σημαντική ευκαιρία να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα για την αλλαγή της πολιτικής, για τον τερματισμό της λιτότητας, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, για την επιστροφή της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.
Ένας επιπλέον συμβολισμός είναι ότι είναι η χώρα μου, η Ελλάδα, που αποτέλεσε το πειραματόζωο της λιτότητας στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια. Όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια είναι στίγμα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. 60% ανεργία στους νέους, τρία εκατομμύρια ανασφάλιστοι στα οκτώ εκατομμύρια.. που δεν έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ψάχνουν να βρουν τροφή στους κάδους …
Υπό αυτήν την έννοια, η υποψηφιότητά μου έχει σκοπό να περάσει το μήνυμα ότι ποτέ ξανά και πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν πρέπει να υπάρξει λαός να βρεθεί στην κατάσταση που βρέθηκε τα τελευταία τρία χρόνια η ελληνική κοινωνία.Ξέρω ότι το σχέδιό μας είναι μεγαλεπήβολο. Έχουμε απέναντί μας ισχυρές δυνάμεις. Αλλά εάν οι λαοί συνεργαστούν, τίποτε δεν είναι αδύνατον. Η Ευρώπη και η Ε.Ε. δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Είμαστε ισότιμα μέλη. Κι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας πιστεύω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Στη συνέχεια, απαντώντας ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια συντηρητική αναδιάρθρωση στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο η κατάλυση της δημοκρατίας και η ενίσχυση του αυταρχισμού. Είναι και η αύξηση των δυνάμεων του μίσους που εκφράζει η άκρα δεξιά, η ναζιστική δεξιά, που συμβαδίζει με μία αύξηση του συντηρητισμού και της επιστροφής στον Μεσαίωνα στην Ευρώπη. Κι αυτό δεν είναι άσχετο με τις κυρίαρχες πολιτικές που ακολουθούνται σήμερα στην Ευρώπη.
Τις τελευταίες μέρες στη Γαλλία είχαμε ένα υπερσυντηρητικό κίνημα. Αυτό το υπερσυντηρητικό κίνημα πηγαίνει χέρι-χέρι με την αύξηση της δυναμικής της Λεπέν. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε τη μάχη ως δυνάμεις προοδευτικές και δημοκρατικές, όχι μόνο για την υπέρβαση της λιτότητας, αλλά και για την επιστροφή της δημοκρατίας, την επιστροφή των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Να ξαναπροσεγγίσουμε τις βασικές ιδρυτικές αρχές της Ευρώπης.
Υπ΄ αυτή την έννοια, στην ατζέντα μας δεν υπάρχει ξεκομμένο το θέμα της λιτότητας. Υπάρχει το θέμα της αναθεώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής, Υπάρχει και το θέμα ισότιμα της διεύρυνσης των ατομικών κοινωνικών δικαιωμάτων.

Για τη συνάντηση με τον Ενρίκο Λέτα:
Πρέπει να σας πω ότι είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και παρά το γεγονός ότι έχουμε διαφορετικές θέσεις, εντούτοις σε πολλά σημεία ο προβληματισμός μας συμπίπτει. Ιδίως συμπίπτει στη διαπίστωση ότι δεν μπορεί κανείς να ξεπεράσει την κρίση αν δεν επενδύσει σε πολιτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης. Από κει και πέρα, ενημέρωσα τον Ιταλό πρωθυπουργό για τις θέσεις μας, για τις θέσεις της υποψηφιότητάς μου αλλά και για τον σκοπό, τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνει κυβέρνηση στην Ελλάδα. Του εξήγησα ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να διαπραγματευτούμε σκληρά στην Ευρώπη για να αλλάξει αυτή η πολιτική λιτότητας. Αυτή η πολιτική αλλαγή συνεπώς θα είναι επωφελής όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλο τον ευρωπαϊκό Νότο και ζήτησα τη στήριξη της ιταλικής κυβέρνησης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Είναι θετικό που ολοένα και περισσότεροι διαπιστώνουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική. Υπ΄ αυτή την έννοια είναι θετικό ότι και ο πρωθυπουργός Λέτα το επεσήμανε αυτό στον Μπαρόζο αλλά και ο Πρόεδρος Ναπολιτάνο έκανε μια παρόμοια επισήμανση τις προηγούμενες μέρες. Αλλά, πέρα από τις επισημάνσεις, πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει κι ένας κοινός σχεδιασμός διεκδικήσεων. Δεν μπορεί οι Σύνοδοι Κορυφής της Ευρώπης να είναι συναντήσεις 27 αρχηγών κρατών που κουβεντιάζουν αλλά στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η κυρία Μέρκελ.

- See more at: http://left.gr/news/oi-laoi-synergastoyn-tipote-den-einai-adynaton-o-alexis-tsipras-apo-ti-romi-meta-ti-synantisi#sthash.LbJK1K1Y.dpuf

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ


Η εξέγερση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αποτελεί ο,τι πιο ελπιδοφόρο έχει υπάρξει στον χώρο της πρώην Γιουγκοσλαβίας μετά τον διαμελισμό της καθώς οι διαδηλώσεις εκτός από αντικυβερνητικό, φαίνεται να λαμβάνουν και αντιεθνικιστικό χαρακτήρα...
 
Φτώχεια – ανεργία – διαφθορά έβγαλαν τους Βόσνιους στους δρόμους (video)
 
του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
 
Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν... εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο ’92-’95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.

“Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό”, αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα. Το μήνυμα υπαινισσόταν το βάθος της φτώχειας και της απογοήτευσης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις σε όλη τη διαιρεμένη χώρα όπου η ανεργία αγγίζει το 40%. Οι διαδηλωτές έχουν έκτοτε εισβάλλει και λεηλατήσει κυβερνητικά κτίρια στην Τούζλα, τη Ζένιτσα, το Μόσταρ και την πρωτεύουσα του Σαράγεβο όπου το κεντρικό κτίριο της προεδρείας τυλίχτηκε στις φλόγες.
 
Μερικοί διαδηλωτές φέρονται να εκτόξευσαν βεγγαλικά και πέτρες εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί. Την Παρασκευή, ο ακτιβιστής Darko Brkan αποκάλεσε τις διαδηλώσεις “έναν συλλογικό νευρικό κλονισμό”.

1798817_487698468007435_1186638692_n
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν την Τρίτη στην βόρεια πόλη της Τούζλα, όπου κάπου 10.000 πρώην εργάτες μαζεύτηκαν για να απαιτήσουν τη διερεύνηση εκ μέρους της τοπικής κυβέρνησης των αμφισβητούμενων ιδιωτικοποιήσεων που κατά τα λεγόμενά τους είχαν καταστρέψει τις εταιρείες και τις ζωές τους. Μεταξύ των προβληματικών εταιρειών ήταν και το εργοστάσιο επίπλων Konjuh, το οποίο είχε ιδρυθεί το 1885 επί Αυστρο-Ουγγαρίας. Κατά τη διάρκεια της σοσιαλιστικής περιόδου η εταιρεία είχε 5.300 υπαλλήλους και πωλούσε υψηλής ποιότητας ξύλινα έπιπλα σε πελάτες στις πέντε ηπείρους. Όμως ως τον Δεκέμβριο του 2012, η εταιρεία απασχολούσε μόνο 400 εργάτες, μερικοί εκ των οποίων είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Επίσης παρόντες ήταν διαδηλωτές από το 36 ετών εργοστάσιο απορρυπαντικών Dita -τον πάλαι ποτέ μεγαλύτερο παραγωγό υγρών απορρυπαντικών και σκονών πλυσίματος στη χώρα. Οι πρώην υπάλληλοι της Dita διαδηλώνουν για τη μη καταβολή των μισθών τους εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα είπε στο πλήθος που αποτελούνταν κυρίως από μεσήλικες ότι δεν είχε καμία εξουσία πάνω στις ιδιωτικών-συμφερόντων εταιρείες. Εντούτοις, αυτό ίσως να μην ήταν εντελώς αληθές. Η πλειονότητα των μετόχων στο εργοστάσιο Konjuh μετέφερε τα δικαιώματα ψήφου της στην κυβέρνηση του καντονιού της Τούζλα πολλά χρόνια πριν.
Πολυάριθμες διαδηλώσεις έχουν γίνει στην Τούζλα τα τελευταία χρόνια γύρω από την εξαφάνιση δουλειών και την περιβαλλοντική καταστροφή αυτού που πλέον είναι μια μετα-βιομηχανική περιοχή. Το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Τούζλα καίει 330.000 τόνους άνθρακα κάθε χρόνο κι έχει μολύνει σοβαρά τον ποταμό Jala. Άλλα λήμματα έχουν προέλθει από τα εργοστάσια, συμπεριλαμβανομένων χημικών εγκαταστάσεων που έχουν πρόσφατα κλείσει.

Πολλοί κάτοικοι της Τούζλα εκφράζουν αισθήματα Γιουγκονοσταλγίας, θρηνώντας για το “αξιόπιστο σύστημα υγείας” και την πρόσβαση στην πληροφόρηση που αντισταθμίζουν κάποιες από τις ανησυχίες τους σχετικά με τη μόλυνση κατά την σοσιαλιστική περίοδο. Παραπονιούνται εδώ και καιρό ότι αγνοούνται από τις Αρχές και οι διαδηλώσεις, οι πικετοφορίες, οι απεργίες πείνας και οι καθιστικές διαμαρτυρίες, στην πόλη της πρώην βιομηχανικής ιλιγγιώδους ανάπτυξης είναι κοινές.

Οι πρώτες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην Τούζλα έγιναν την Τετάρτη και συνέχισαν σε όλη τη διάρκεια της επόμενης μέρας. Την Παρασκευή, δραματικές εικόνες άρχισαν να εμφανίζονται στο Twitter: το κτίριο της τοπικής κυβέρνησης περιβαλλόμενο από φωτιές που ακόμα κάπνιζαν, σπασμένες οθόνες υπολογιστών, σκισμένα χαρτιά και άλλα χαλάσματα πεταμένα από τους ορόφους των γραφείων, γκραφίτι στις προσόψεις που καλούσαν τους πολιτικούς να παραιτηθούν.
Μετά οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν. 

Παρόλο που οι περισσότερες διαδηλώσεις περιορίστηκαν στην Ομοσπονδία – το βοσνιακό και κροατικό μισό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης- αρκετές εκατοντάδες Σέρβων εμφανίστηκαν για μια διαδήλωση αλληλεγγύης στην Banja Luka, την πρωτεύουσα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Ομάδες οργανωμένων διαδηλωτών ενθάρρυναν αυτού του είδους την αλληλεγγύη. Ένα κίνημα που αυτοαποκαλείται UDAR -ίδια ονομασία με το κόμμα του ηγέτη της ουκρανικής αντιπολίτευσης Vitali Klitshko- λέει ότι τυχαία σχηματίστηκε αυτή την εβδομάδα ως απάντηση στις εργατικές κινητοποιήσεις στην Τούζλα και τώρα καλούν για μια “επέκταση του κινήματος”. Έχουν ήδη φτιάξει ένα αρκετά καλοφτιαγμένο τρίλεπτο βίντεο-κινητοποίησης που είναι διαθέσιμο τόσο στα Αγγλικά όσο και στα Γερμανικά. Για το UDAR είναι σημαντικό “οι Βόσνιοι, Σέρβοι και Κροάτες να παλαίψουν μαζί και να απορρίψουν τον εθνικισμό που τόσο συχνά χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση για να δημιουργήσει ρήγματα μεταξύ των ανθρώπων.”

Παρά το γεγονός ότι πολλοί απ’ τους ίδιους χρησιμοποίησαν μια αποφασιστική αντι-εθνικιστική ρητορική, ήταν δύσκολο για κάποιους διπλωμάτες να συμπαθήσουν τους διαδηλωτές αφότου αντίκρυσαν τις εικόνες μαύρων καπνών να προβάλλουν πάνω απ’ το Σαράγεβο, αυτοκίνητα (που φέρονταν να ανήκουν σε πολιτικούς) αναποδογυρισμένα μέσα σε ένα αποχετευτικό χαντάκι ή αφού διάβασαν ειδήσεις ότι ιστορικά αρχεία από την Αυστροουγγρική περίοδο είχαν αποτεφρωθεί μες στη φωτιά.
Τόσο η Ε.Ε. όσο κι οι ΗΠΑ γρήγορα καταδίκασαν τις “βίαιες συμπεριφορές” τις οποίες περιέγραψαν ως “ελεεινές” και “αδικαιολόγητες”. Η ΕΕ ευχαρίστησε τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου “για τις προσπάθειές τους κάτω από υπερβολικά δύσκολες συνθήκες.”

Εντούτοις, εμείς λάβαμε μια αναφορά για πιθανή αστυνομική βιαιότητα από έναν δημοσιογράφο στο Σαράγεβο: “Περπατούσα περνώντας από το παλιό δημοτικό κτίριο το οποίο οι διαδηλωτές είχαν μόλις πυρπολήσει. Λίγα λεπτά αργότερα είδα έναν αστυνομικό να χτυπάει με το γκλομπ τρεις διαδηλωτές ενώ άλλοι μπάτσοι τους κρατούσαν ακίνητους.” Υπήρξαν επίσης αναφορές αστυνομικής βιαιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την αστυνομία για όλη τη βία. Μια “Διακήρυξη απ’ τους Εργάτες και τους Πολίτες του Καντονιού της Τούζλα” που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής εξηγούσε ότι “Ο συσσωρευμένος θυμός κι η οργή είναι οι αιτίες της επιθετικής συμπεριφοράς. Η στάση των Αρχών έχει δημιουργήσει τις συνθήκες για να αναβαθμιστούν ο θυμός κι η οργή.”

Παρ’ όλα αυτά άλλοι άνθρωποι αναρωτιούνται πως οι άνθρωποι σε όλη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μπορεί να είναι τόσο θυμωμένοι με την κυβέρνηση που φτάνουν να λεηλατούν και να καίνε τα κτίριά της σε μια σειρά μεγάλων πόλεων.

Μερικοί πιστεύουν ότι η απάντηση βρίσκεται στην ίδια την ίδρυση του μεταπολεμικού κράτους. Η συμφωνία του Dayton, που υπογράφηκε στο Οχάιο το 1995, μετέτρεψε την χώρα σε ένα κολαστήριο δύο εθνικά-διαχωρισμένων κρατικών ενοτήτων. Έκτοτε, οι οδηγίες της διεθνούς κοινότητας για το χτίσιμο της δημοκρατίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι το “ξεχωριστοί άλλα ίσοι”, με λιγοστά θετικά αποτελέσματα. Δυστυχώς, αυτό κατέστησε σχεδόν αδύνατον για τον οποιονδήποτε να αποδεχτεί μια υπερεθνική “βοσνιακή” ταυτότητα.

Επιπρόσθετα, οι εθνικές ελίτ έχουν γίνει στόχοι περιφρόνησης και αντιμετωπίζονται ολοένα και περισσότερο ως διεφθαρμένοι υπηρέτες ενός δυσλειτουργικού συστήματος που κρατάει τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη πεινασμένη και φτωχή, πολωμένη και παγωμένη. Καθώς νέες εκλογές πλησιάζουν, η πολιτικοποίηση της εθνικότητας και η εθνικοποίηση της πολιτικής εμφανίζεται ακόμα πιο παράλογη. Όπως έγραψε κάποιος με το σπρέυ του σε ένα κυβερνητικό κτίριο της Τούζλα, “Θάνατος στον εθνικισμό”.

Χθες ο πρωθυπουργός του καντονιού Una-Sana έφυγε απ’ τη χώρα με κροατικό διαβατήριο ενώ λίγο αργότερα παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του καντονιού του Σαράγεβο μετά την κατακραυγή που εισέπραξε για τη δήλωσή του ότι στο Σαράγεβο κανείς δεν έχει λόγους να διαδηλώνει καθώς δεν υπάρχουν μη-καταβεβλημένοι μισθοί και κανένα κομμάτι της κοινωνίας δεν έχεις λόγους να αισθάνεται ανικανοποίητο.

Για Mega και Antenna δεν υπάρχει επίσκεψη Τσίπρα στην Ιταλία;


“ Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη μνημονιακή – μιντιακή Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα ακόμα και η μονταζιέρα της Λ. Συγγρού να μοιάζει ως παιδική χαρά σε σχέση με τα συστημικά ΜΜΕ”  
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη μνημονιακή – μιντιακή Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα ακόμα και η μονταζιέρα της Λ. Συγγρού να μοιάζει ως παιδική χαρά σε σχέση με τα συστημικά ΜΜΕ. Το να επισκέπτεται όμως ο Έλληνας αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, την Ιταλία, όπου πραγματοποίησε ομιλία σε ανοικτή συγκέντρωση και σήμερα συναντάται με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ενρίκο Λέτα και το Mega και ο Antenna να σφυρίζουν αδιάφορα δεν έχει ξαναγίνει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το γεγονός ότι ηγείται του κόμματος, το οποίο βρίσκεται προ των πυλών σχηματισμού κυβέρνησης στις...
επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, είναι και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις ευρωεκλογές της Άνοιξης. Αυτό πέρα από τιμητικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι κάτι το οποίο έχει και θετικό αντίκτυπο για την ίδια τη χώρα. Αυτό όμως φαίνεται ότι ελάχιστα ενδιαφέρει τα κανάλια της πτωχευμένης μιντιοκρατίας, τα οποία επιλέγουν να μη παρουσιάσουν καν την είδηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γαλλικός, ο ιταλικός, αλλά και ο υπόλοιπος διεθνής Τύπος, σχολιάζουν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο την ευρωπαϊκή περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα, αλλά στη χώρα της μιντιοκρατίας αυτό δεν θα πρέπει να απασχολεί την επικαιρότητα και τον ελληνικό λαό. Αν βέβαια πάει ο πρωθυπουργός μέχρι την Κεφαλονιά και μάλιστα με εντολή να αλλάξει πορεία το αεροσκάφος μπορεί και να υπάρχουν ειδήσεις για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αν πάλι πει κάτι η μονταζιέρα της Λ. Συγγρού τότε αυτό θα αναπαραχθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Έτσι είναι. Άλλωστε εκλογές πλησιάζουν και οι τηλεοπτικές εκπομπές προετοιμάζονται. Το 2012 δεν είναι μακριά και ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου…

Από periodista

Η ΚΥΠΡΟΣ ΘΑ ANTEΞΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ;


09/02/14 - 17:25
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του Εθνάρχη Τάσσου Παπαδόπουλου, που το 2004 είπε το περήφανο "ΟΧΙ" στο Σχέδιο Ανάν, τιμά την κληρονομιά του πατέρα του και πλέον έλαβε σαφή θέση κατά του νέου "σχεδίου Ανάν".
Το Δημοκρατικό Κόμμα που μετέχει στη κυβέρνηση Νίκoυ Αναστασιάδη απάντησε το απόγευμα της Κυριακής στον Κύπριο Πρόεδρο με το δικό του "ΟΧΙ" στο σχέδιο.
Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο αναφέρει πως το κοινό ανακοινωθέν βρίσκεται "σε πλήρη διάσταση με το πνεύμα της προγραμματικής συμφωνίας" συνεργασίας"
Το σημαντικότερο σημείο της ανακοίνωσης είναι αυτό που προσδιορίζει τον ίδιο τον χαρακτήρα της συμφωνίας: "Εάν πράγματι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι καλή τότε αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να περικλείει περισσότερους κινδύνους από την ίδια τη συμφωνία".
Σε Ελλάδα και Κύπρο τα στρατόπεδα του "Ναι" και του "Οχι" έχουν πλέον σχηματιστεί: Οι μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά και Αναστασιάδη είναι υπέρ, μαζί με όλη την διαπλοκή και τις ΗΠΑ, Βρετανία κλπ. Το ΔΗΚΟ, ο Γ.Λιλλήκας, οι πατριωτικές δυνάμεις της Κύπρου και της Ελλάδας είναι κατά και η Ρωσία εμμέσως έχει ταχθεί κατά.
Το προσχέδιο του κοινού ανακοινωθέντος της κυπριακής κυβέρνησης (η οποία εφεξής αποδέχεται να χαρακτηρίζεται "ελληνοκυπριακή κοινότητα") στο οποίο η, μοιραία για τον Ελληνισμό, κυβέρνηση Αναστασιάδη, αποδέχεται ότι η Κύπρος μεταμορφώνεται σε ομοσπονδιακό κράτος δύο κοινοτήτων εγκρίθηκε φυσικά άμεσα από τους Τουρκοκύπριους που πήρας αυτό που ήθελαν: "Δύο συνιστώντα κράτη μιας ομοσπονδίας".
Έτσι οι Τουρκοκύπριοι εισέρχονται πανηγυρικά στην ΕΕ, θα έχουν τα μισά κοιτάσματα φυσικού αερίου κλπ κλπ.
Πρακτικά μιλάμε για δύο ξεχωριστά κράτη, κάτι το οποίο είναι ξεκάθαρο στο κοινό ανακοινωθέν: "Τα συνιστώντα κράτη θα ασκούν πλήρως και οριστικά όλες τις εξουσίες τους, μακριά από επεμβάσεις από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση".
Πολύ σύντομα τον λόγο θα τον έχει ο ίδιος ο κυπριακός λαός.
Η δήλωση του ΔΗΚΟ αναφέρει:
"Έχουμε διαβάσει με προσοχή τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών στο Κόμμα μας, αναφορικά με την συμφωνία του με τον κ. Έρογλου και την ακύρωση της προγραμματικής συμφωνίας με το ΔΗΚΟ.
Εάν το περιεχόμενο της είναι ειλικρινές και δεν αποτελεί προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ανησυχητικά και ενδεχομένως επικίνδυνα από το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας.
Εάν πράγματι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι καλή τότε αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να περικλείει περισσότερους κινδύνους από την ίδια τη συμφωνία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτοί που επέλεξαν να τον παροτρύνουν να υπογράψει τη συμφωνία, αναγνωρίζουν ότι το τελικό κείμενο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν τεθεί, ούτε είναι συμβατό με τις διαχρονικές θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς ή τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις του Πρόεδρου Αναστασιάδη.
Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας ότι υπάρχει χρόνος και περιθώριο εγκατάλειψης της συγκεκριμένης συμφωνίας με την οποία η Τουρκική πλευρά πετυχαίνει τους περισσότερους διαχρονικούς στόχους της πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασης τους.
Παραμένουμε συνεπείς σε αυτή την έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζουμε να ευελπιστούμε ότι δεν θα ακυρώσει το πνεύμα και το περιεχόμενο  της προγραμματικής συμφωνίας με το Δημοκρατικό Κόμμα".
Θέση δεν έχει λάβει ακόμα το ΑΚΕΛ, ενώ ο υποψήφιος για την προεδρία της Κύπρου Γ.Λιλλήκας έφτασε να ζητήσει μέχρι και την παραίτηση της κυβέρνησης Αναστασιάδη και την διενέργεια άμεσων εκλογών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΥΤΗ Η ΔΙΩΞΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ


Πειθαρχική Δίωξη κατά της ανακρίτριας Ε. Πεδιαδίτη, που έβγαλε λάδι τον Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ - Την άσκησε η Εισαγγελία του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ.... 

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΖΩΗ -ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 

Οι δικαστικές εξελίξεις, θα συμπαρασύρουν και τις πολιτικές εξελίξεις, με ότι σημαίνει αυτό, για το ΠΑΣΟΚ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και...
τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που είναι οι πρωταγωνιστές της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
Πρώτη μεγάλη νίκη στον αγώνα των κ.κ. ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ — Δικαιώνεται και ο Εισαγγελέας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ.

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Η Δικαιοσύνη, μας εκπλήσσει ευχάριστα, με μια είδηση που έφτασε πριν λίγο στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, από πολύ αξιόπιστη πηγή.

Σύμφωνα με την είδηση αυτή, Πειθαρχική Δίωξη, κατά της ανακρίτριας  Ελένης Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Σύμφωνα πάντα με την αξιόπιστη πηγή μας ουσιαστικό ρόλο στην ανατροπή της υπόθεσης, την οποία επιχείρησε κατά προκλητικό τρόπο να θέσει ουσιαστικά στο αρχείο η συγκεκριμένη ανακρίτρια,  έπαιξαν αφενός μεν η άμεση αντίδραση των κ.κ. ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, που δήλωσαν παράσταση Πολιτικής Αγωγής κατά του Πορίσματος της κ. Πεδιαδίτη, μόλις διαπίστωσαν πως διαστρεβλώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις από την συγκεκριμένη ανακρίτρια, αφετέρου δε τόσον η παρέμβαση του
Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για το προκλητικό πόρισμα όσον και οι αντιδράσεις χιλιάδων ελλήνων πολιτών, που στάθηκαν στο πλευρό της ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ και του ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας, έτσι όπως αυτές είχαν συνταχθεί και προβληθεί μέσα από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως ο ηρωικός πρώην Οικονομικός  Εισαγγελέας κ. ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ, είχε εκδόσει πόρισμα καταπέλτη, ασκώντας ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων, κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, και βάσει της νομικής διαδικασίας, το πόρισμά του έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη, με τις γνωστές εξελίξεις του… κουκουλώματος.
Η Πειθαρχική Δίωξη που ασκήθηκε στην ανακρίτρια, έρχεται στην ουσία να επιβεβαιώσει και τον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΕΠΟΝΗ, ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.
Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη, έδρασε ακαριαία και ανέθεσε την διεξαγωγή δικαστικής έρευνας σε Εισαγγελέα Επιθεωρητή.

Βάσει του Πορίσματος του Εισαγγελέα Επιθεωρητή ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη κατά της ανακρίτριας Ελένης Πεδιαδίτη, ενώ οι ίδιες αξιόπιστες πηγές, δεν αποκλείουν και την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της ανακρίτριας για ενδεχόμενο δόλο, καθόσον τα στοιχεία που έχουν καταθέσει τόσο η κ. ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ όσον και ο κ.  ΝΙΚΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ, ο κ. ΝΙΚΟΣ ΣΤΡΟΜΠΛΟΣ, αλλά και άλλοι μάρτυρες, αποδεικνύουν ότι υπήρξαν διαστρεβλώσεις στο πόρισμα της ανακρίτριας.

Η είδηση, ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έδειχναν πως η υπόθεση θα «κουκουλωθεί», ενώ δίνουν ένα ισχυρό ατού στους ηρωικούς βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, να ελπίζουν ότι στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα θα είναι μαχητή η καταγγελία για την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ που έδωσαν την ευκαιρία στον Γιώργο Παπανδρέου και στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, να βάλουν την Πατρίδα μας στην μέγγενη του ΔΝΤ, με τα τραγικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Θεωρείται δεδομένο, ότι οι δικαστικές αυτές εξελίξεις, θα συμπαρασύρουν και τις πολιτικές εξελίξεις, με ότι σημαίνει αυτό, για το ΠΑΣΟΚ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και φυσικά τον Πρόεδρο της ΕΣΛΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που είναι οι πρωταγωνιστές της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. 
Ίσως αν  η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της, έστω και καθυστερημένα, οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (για πρώτη δόση… μετά θα μιλήσει ο ελληνικός λαός).
Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ για το θέμα και όχι μόνο…
 
Νέες ειδήσεις ακολουθούν κατ” αποκλειστικότητα από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, που ενδεχομένως να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό και να δώσουν και πάλι την ελπίδα στον ελληνικό λαό που ζει ένα δράμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ποιοι είναι οι τρεις βουλευτές που «φυγάδευσαν» 3,5 εκ. ευρώ


 Στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης



Τα εμβάσματα τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει

Τρεις βουλευτές ς οι οποίοι έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2012 φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου(ΚΕΦΟΜΕΠ), μετά τα πρώτα 46 ονόματα που εντόπισε να έχουν φυγαδεύσει μέσω εμβασμάτων στις τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», ανακάλυψε τώρα μέσω των ελέγχων και των διασταυρώσεων άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Ανάμεσα τους , τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας όπως αναφέρει το δημοσίευμα που έβγαλαν στο εξωτερικό συνολικά 3,5 εκ. ευρώ.

Την προηγούμενη εβδομάδα το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έναν κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά  σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012,  πάνω από 2 δισ. ευρώ μαύρο χρήμα.

Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα «πόθεν έσχες» που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.
Επίσης, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι δύο πολύ γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις άνω των 20 εκατ. έκαστος, που δεν δικαιολογούνται.

Οι 600 αυτοί φορολογούμενοι θα κληθούν τις επόμενες ημέρες από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία για την Εφορία θεωρούνται «μαύρα», καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Δηλαδή, θα παραλάβουν αύριο Δευτέρα μία επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι εντός των επόμενων 5 ημερών θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Επί της ουσίας δηλαδή θα φορολογηθούν με την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας.

Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

«Λαγοί με πετραχήλια» ενόψει εκλογών

«Λαγοί με πετραχήλια» ενόψει εκλογών
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ NEWSBOMB.GR

Με στόχο την ανατροπή του κλίματος στην κοινωνία, το κυβερνητικό επιτελείο βάζει μπροστά την παροχολογία προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού υποσχόμενο την αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Πόσα από αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση θα γίνουν πραγματικότητα; 
Εκλογικός πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το κλίμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και των Ευρωεκλογών.
Πριν καλά καλά μάθουμε πόσο είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχει ήδη αρχίσει η μοιρασιά του. Το σπουδαίο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τάζουν οι υπουργοί, αλλά ακόμα και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες βγαίνουν με τη σημαία του πρωτογενούς πλεονάσματος και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά στις «καλές ειδήσεις» που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο και ελπίζει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση.
Είναι σίγουρο πως οι παροχές που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο...
str vr
Μια πιο προσεχτική ματιά στις παροχές που σχεδιάζει η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι πρόκειται για μέτρα εξαιρετικά περιορισμένου βεληνεκούς, περιορισμένης διάρκειας χρηματοδοτούμενα από κοινοτικά κονδύλια και ανεφάρμοστα στην πράξη (βλέπε φθηνό ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη).
Με πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 1 εκατ. ευρώ, η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να διαθέσει 700 εκατομμύρια σε αυτούς που, όπως λέει, χτύπησε περισσότερο η κρίση.
Από τα 700 εκατομμύρια λοιπόν, τα 500 θα πάνε στους ένστολους. Δεν πρόκειται για παροχή, όπως τονίζει η κυβέρνηση, αλλά για συμμόρφωση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Άρα απομένουν 200 εκατομμύρια για να μοιραστούν οι υπόλοιποι πολίτες, τα οποία όπως είναι φυσικό δεν φτάνουν ούτε για... ζήτω!
Αυτό όμως δεν απαγορεύει στην κυβέρνηση να τάζει και να υπόσχεται καλύτερες μέρες για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
vouli2
Τάζουν θέσεις εργασίας
Από το υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 440.000 νέες θέσεις εργασίας. Αυτές οι ευκαιρίες απασχόλησης θα χρηματοδοτηθούν με 1,5 δισεκατ. ευρώ, πόσο το οποίο θα προέλθει από κοινοτικά κονδύλια, το τωρινό και το επόμενο ΕΣΠΑ.
Οι «ευκαιρίες απασχόλησης» λοιπόν βαπτίστηκαν «θέσεις εργασίας».
Για να δούμε όμως περί τίνος πρόκειται και να σας αποδείξουμε ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για θέσεις εργασίας...
1.  Περίπου 90.000 από τους 440.000 θα πιάσουν δουλειά σε δήμους και άλλους φορείς του δημοσίου μέσω του προγράμματος κοινωνικής απασχόλησης. Οι περισσότερες από τις συμβάσεις έχουν πεντάμηνη διάρκεια, άντε να έχουν κάποιες ένα έτος. Άρα, από τους 90.000 δεν πρόκειται να βρει μόνιμη δουλειά κανείς, καθώς χρήματα για προσλήψεις δεν υπάρχουν. Επομένως πρόκειται για μέτρο ανακούφισης και όχι για πάταξη της ανεργίας με θέσεις εργασίας.
2. Το μεγαλύτερο κομμάτι του προγράμματος - περίπου 230.000 άτομα αφορά προγράμματα μαθητείας και κατάρτισης για νέους ηλικίας κάτω των 24 ετών. Θα επιδοτηθεί ένας νέος με ένα πόσο για να πάει σε ένα ΙΕΚ και να αποκτήσει κάποια γνώση ή θα επιδοτηθεί μία επιχείρηση για να απασχολήσει κάποιο νέο σε μία θέση απασχόλησης. Τελειώνει η επιδότηση, τελειώνει και η μαθητεία. Χρήσιμη η μαθητεία αλλά δουλειά μόνιμη δεν είναι...
oaed
Οι φθηνές παροχές που βγάζουν... σταυρούς
Εντυπωσιακές παροχές που ουσιαστικά αφορούν ελάχιστους σκοπεύει να ανακοινώσει η κυβέρνηση.
Επιδόματα ανεργίας στους μακροχρόνια ανέργους, επιδόματα ανεργίας στους επαγγελματίες που έκλεισαν γραφεία και καταστήματα, ΕΚΑΣ χωρίς όριο ηλικίας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και θεώρηση βιβλιαρίων υγείας για ανέργους, είναι μερικές από τις παροχές.
Για να δούμε όμως τι ακριβώς είναι αυτές οι παροχές:
1.Το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας θα το εισπράξουν το πολύ 18.000 περισσότεροι σε σχέση με το 2013 λόγω της αυστηρότητας των προϋποθέσεων χορήγησης.
2.Οι επαγγελματίες που εισπράττουν επίδομα ανεργίας είναι το πολύ 4.000. Υποτίθεται πως θα γίνουν περισσότεροι επειδή άλλαξε ένα από τα προαπαιτούμενα: για να δοθεί επίδομα δεν θα απαιτείται πλέον εξόφληση των χρεών προς το ασφαλιστικό ταμείο. Ο ΟΑΕΕ ωστόσο για να σε βάλει σε ρύθμιση απαιτεί φορολογική ενημερότητα.
3.Ο μνημονιακός νόμος ορίζει ότι για να πάρει κάποιος το ΕΚΑΣ πρέπει να έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του. Έτσι, ακόμη και ανάπηροι βρέθηκαν να κόβεται το εισόδημά τους. Η κυβέρνηση λοιπόν προχωρά στην απόδοση του ΕΚΑΣ σε όσους έχουν αναπηρία άνω του 80%. Το αυτονόητο λοιπόν, το παρουσιάζει ως παροχή.
4. Ως παροχές εμφανίζονται και οι παρατάσεις προγραμμάτων που προβλέπουν τη θεώρηση του βιβλιαρίου υγείας των ανέργων με λιγότερα από 100 ένσημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/402171/lagoi-me-petrahilia-enopsei-eklogon#ixzz2soWgxxPk