Ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί στην Άγκυρα για την Κύπρο - Διάγγελμα Αναστασιάδη

ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;

12/02/14 - 13:22
Στην "σκιά" της αντίδρασης της Ρωσίας για το νέο σχέδιο Αμάν ο μοιραίος για τον Ελληνιμό πρόεδρος της Κύπρου Νίκος αναστασιάδης απόψε το βράδυ στις 20:45 θα κάνει το αντίθετο διάγγελμα από το ιστορικό διάγγελμα του Εθνάρχη Τάσσου Παπαδοπουλου το 2004.
Δηλαδή το περίφημο "Δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα" θα το ανατρέψει λέγοντας"Παρέλαβα κράτος και θα παραδώσω κοινότητα" ή στην καλύτερη περίπτωση συνιστών ελληνοκυπριακό κράτος", όπως προδοτικά ήδη περιελήφθη στο κοινό ανακοινωθών με τους Τουρκοκύπριους νομιμοποιώντας απόλυτα τα αποτελέσματα της εισβολής του 1974 και της κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού επί 40 χρόνια.
Αυτή την φορά, μάλιστα, ούτε η Αθήνα, που το 2004 είχε κρατήσει ευμενή ουδετερότητα υπέρ του Τ.Αναστασιάδη (πλην του Γ.Παπανδρέου, της Ν,Μπακογιάννη και του Κ.Μητσοτάκη που είχαν ταχθεί υπερ του σχεδίου Ανάν), υπάρχει ως στήριγμα στους πατριώτες της Κύπρου που δεν θέλουν να αποδεχθούν τετελεσμένα.
Η χθεσινή παρέμβαση της Μόσχας μπορει να αποδειχθεί καταλυτική, μπορεί και όχι: Η Κύπρος είναι καθαρά στην δυτική σφαίρα επιρροής και η ηγεσία της λειτουργεί ως ... σκυλάκι που κινείται στα πόδια Βρυξελλών και Ουάσιγκτον.
Οπωσδήποτε οι Ρώσοι θα πάρει ανταλλάγματα: Οι διευκολύνσεις στην αεροπορική βάση "Α.Παπανδρέου" και τα κυπριακά λιμάνια θα "σφραγιστούν" και θα επεκταθούν.
Αλλά μόνο ο κυπριακός λαός μπορεί να ανασχέσει την εθνική καταστροφή στο δημοψήφισμα.
Η χθεσινή δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δείχνει πάντως ότι η Ρωσία δηλώνει "παρούσα" στις εξελίξεις και σίγουρα μπορεί να αποδεχθεί στην χειρότερη περίπτωση ένα διαπραγματευτικό ατού η στάση της.
«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν ευνοϊκές εξωτερικές συνθήκες για τις συνομιλίες, οι οποίες, κατά την πεποίθησή μας, πρέπει να είναι ελεύθερες από οποιαδήποτε έξωθεν πίεση και απόπειρες επιβολής χρονοδιαγραμμάτων ή συνταγών διευθέτησης», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο δηλώνει έτοιμο πάντως να συνεργαστεί προς αυτό το σκοπό «με τους εταίρους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και άλλες ενδιαφερόμενες πλευρές».
Πρακτικά χαρακτηρίζει το απίστευτο για τα κυπριακά συμφέροντα κοινό ανακονωθέν "συνταγή διευθέτησης" καθώς περιγράφει ένα πλαίσιο πολύ πιο προχωρημένο από ένα κοινό αρχικό ανακοινωθέν.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι μια πραγματική σταθερή διευθέτηση στην Κύπρο είναι δυνατή μόνο υπό τον όρο ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των ίδιων των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων», αναφέρεται ακόμη στην  ανακοίνωση.
Παράλληλα εκφράζεται  η ελπίδα ότι «κατά τη διάρκεια του επικείμενου διαλόγου και οι δύο πλευρές θα στοχεύουν στην επίτευξη καθολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού ζητήματος στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των διακοινοτικών συμφωνιών υψηλού επιπέδου του 1977 και 1979».
Το ΔΗΚΟ ήδη έχει πάρει θέση κατά της συμφωνίας, όπως την περιγράφει και την περιχαρακώνει το κοινό ανακοινωθένα, το ίδιο και ο Γ.Λιλλήκας. Ερώτημα παραμάνει η θέση του ΑΚΕΛ. Αν οι κομμουνιστές για μία φορά θα συμπαραταχθούν με τα εθνικά συμφέροντα ή θα "πουλήσουν" τον αγώνα...
Πάντως την Παρασκευή θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες των διαπραγματευτών Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι. Στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης θα βρεθεί ο οδικός χάρτης των διαβουλεύσεων. 
Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η ελληνοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει παράλληλη διαπραγμάτευση των κεφαλαίων, αλλά η τουρκοκυπριακή πλευρά διαφωνεί με τη λογική αυτή και υποδεικνύει πως το εδαφικό, για παράδειγμα, θα συζητηθεί τελευταίο. 
Διαφωνία υπάρχει και για το χρόνο μετάβασης του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Άγκυρα και του Κουντρέτ Οζερσάι στην Αθήνα. Η τουρκική πλευρά θέλει εντός της ερχόμενης εβδομάδας να γίνουν τα ταξίδια, καθώς επιθυμούν να αξιοποιήσουν αυτή την εξέλιξη για να οργανώσουν κι άλλα ταξίδια Οζερσάι σε άλλες πρωτεύουσες.
Στο μεταξύ στην Τουρκία έχουν ήδη αρχίσει οι πανηγυρισμοί:
Με ένα άκρως εμπεριστατωμένο άρθρο ο παλαίμαχος, γνωστός Τούρκος αρθρογράφος και αρχισυντάκτης της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, Sami Kohen, παραθέτει τα μεγάλα οφέλη που θα υπάρχουν αφ’ ενός για το ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου και αφ’ ετέρου για την ίδια την Τουρκία η αναμενόμενη «επίλυση» του Κυπριακού.
 
Το άρθρο έχει τον άκρως ενδεικτικό τίτλο, «Bu fırsat kaçmalı», δηλαδή, «Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία».
 
Παραθέτουμε τα κύρια σημεία του άρθρου του Sami Kohen για "τα πραγματικά μεγάλα οφέλη της τουρκικής πλευράς από την συμφωνία για την επίλυση":
 
"1) Θα αναγνωριστεί για πρώτη φορά διεθνώς η Δημοκρατία της Βορείου Κύρου ς συνιστών κράτος, που μέχρι σήμερα ελάχιστοι αναγνώριζαν, σαν ισότιμος συνέταιρος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία  και θα μετέχει ισότιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
2) Θα καταργηθεί το εμπάργκο που μέχρι σήμερα ίσχυε για της Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου και φυσικά με όλα αυτά θα υπάρξει ευημερία και αγαλλίαση για τους κατοίκους του Βόρειου κράτους.
 
3) Θα ανοίξουν όλα τα κεφάλαια της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία που έχει σταματήσει από το κυπριακό "βέτο"  Η δημιουργία της «Ενωμένης Κύπρου», θα αντικαταστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
4) Θα πάψουν να υπάρχουν τα χρόνια προβλήματα που δημιουργούσαν στην τουρκική εξωτερική πολιτική το Κυπριακό. Θα είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στην εξωτερική πολιτική εδώ και πολύ καιρό.
 
5) Αλλά φυσικά το πιο σημαντικό από όλη αυτή την ιστορία, (που για πολλούς εξ αιτίας του γίνεται), είναι η ισότιμη συμμετοχή ττης Δημοκρατίας της Βόρειας Κϋπρου στα οφέλη και στα κέρδη από τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ. Από εδώ και στο εξής και αφού φυσικά καταργηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Βόρεια Κύπρος ως συνιστών κράτος θα έχει πρώτο λόγο για την εκμετάλλευση και για τα μεγάλα κέρδη που έχουν ήδη αναγγελθεί από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ.
 
Έτσι θα δοθεί τέλος και στα σενάρια για κατασκευή ενεργειακών αγωγών που θα περνούν από την Ελλάδα, αφού πλέον η Τουρκία θα γίνει το κομβικό σημείο για τους ενεργειακούς αγωγούς που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο της Κύπρου στην Ευρώπη αλλά και το φυσικό αέριο του Ισραήλ που τώρα χωρίς το πρόβλημα το Κυπριακού θα έρθει πιο κοντά την Τουρκία για μια μεγάλη ενεργειακή συνεργασία."
 
Τα πάντα βρίσκονται πλέον στα χέρια των Κυπρίων:
 
Θέλουν να ζήσουν υπό επίσημη τουρκική κατοχή; Ή να μείνουν τουλάχιστον όπως είναι σήμερα, με τις εγγυήσεις Ρωσίας, Ισραήλ και Ελλάδος (όσο πουλητάρια και να είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοι των οποίων έτσι ή αλλιώς το "λαδάκι τελειώνει")...;
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μετά την Κύπρο θάβουν και την Μακεδονία: Στα Σκόπια πάει ο Ε.Βενιζέλος!

ΕΚΤΕΛΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ!

12/02/14 - 21:29
"Τώρα που βρήκαμε παπά ας θάψουμε πεντ'έξι" μοιάζουν να σκέφτονται οι ΗΠΑ. ¨που αν αντικαταστήσετε την λέξη "παπά" με την λέξη Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέσετε στο "πεντ'έξι" τις λέξεις εθνικά θέματα, έχετε ακριβώς το τι συμβαίνει αυτή την στιγμή.
Εκτελώντας, λοιπόν, πιστά τις οδηγίες του υπουργού Εξωτερικών Τ.Κέρι (διαβάστε σχετικά εδώ), όπως αναδείχθηκαν από το defencenet.gr, μετά την Κύπρο και το Κυπριακό ο "αυτοσυστηνόμενος" (δις )"αναπληρωτής πρωθυπουργός" και υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ε.Βενιζέλος ταξιδεύει στα ... Σκόπια και είναι βέβαια το πρώτο ταξίδι Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην χώρα που σφετερίστηκε το όνομα την ιστορία και βέβαια εποφθαλμιά την ελληνική Μακεδονία!
Και - ώ, τι ιστορική ειρωνεία! - γίνεται κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά, του πολιτικού που συνέδεσε το όνομά του με την μάχη που έδωσε το 1992-1993 ως υπουργός Εξωτερικών να μην αναγνωριστούν τα Σκόπια με το όνομα "Μακεδονία" και μάλιστα έριξε και την ίδια την κυβέρνησή του για τον λόγο αυτό.
Θα πάει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΜΔ, Νίκολα Πόποσκι, που μίλησε σε σκοπιανά ΜΜΕ, ο Ε.Βενιζέλος θα βρεθεί στα Σκόπια την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, το ζήτημα της ονομασίας αναμένεται να κυριαρχήσει στην επίσκεψη αυτή του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.
Διαβάστε και το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο της ομογενειακής εφημερίδας "Πρωινή" το οποίο προέβλεπε όλες τις εξελίξεις:
"Η επίσκεψη, μετά από πρόσκληση Τζον Κέρι, του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, 16-17 Ιανουαρίου, φυσικά δεν έγινε γιά να ''ενημερωθεί'' η αμερικανική πολιτική ηγεσία γιά το ''πρόγραμμα'' της προεδρεύουσας στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση Ελλάδας, το α' εξάμηνο 2014. 
 
Ο ισχυρισμός αυτός, δεν πείθει ούτε αφελείς.
 
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ, δεν καλεί υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών γιά να μάθει πως θα ''προεδρεύσει η χώρα τους'' σε όργανα και θεσμούς, όπου η προεδρία είναι διακοσμητική και διόλου ουσιαστική, σε ότι αφορά θέματα και λήψη αποφάσεων.
 
 Και φυσικά, δεν καλεί υπουργούς, απλά γιά την...αναμνηστική φωτογραφία. Τους καλεί όταν έχει κάτι ουσιαστικό να συζητήσει, να ζητήσει, να 
απαιτήσει.
 
'Ετσι, ο κ. Βενιζέλος, μπορεί να εξασφάλισε την αναμνηστική φωτογραφία γιά χρήση στα ΜΜΕ Ελλάδας, αλλά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει την ουσία της πρόσκλησης. 
 
Και αφού δεν είχε να προτείνει αυτός κάτι, δηλαδή αιτήματα ελληνικά προς τις ΗΠΑ, επειδή η Ελλάδα, εξαιτίας των μνημονίων, ουσιαστικά κυβερνάται από τους δανειστές, άκουσε μόνο τα (απαιτητικά) αιτήματα του Κέρι:
 
- Πράξατε λανθασμένα αφήνοντας τον Χριστόδουλο Ξηρό της 17ης Νοέμβρη, ελεύθερο. «Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες-τρομοκράτες να παίρνουν άδειες;» είπε ο Κέρι και η φράση αυτή διατυπώθηκε σε έντονο ύφος. «Ηταν η κακή εφαρμογή ενός κακού νόμου», φέρεται να απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την λογική των ΗΠΑ, ''επειδή είστε ανίκανοι και άλογοι, επιβάλλεται οι Υπηρεσίες Ασφαλείας μας να αλωνίσουν πάλι στην Ελλάδα''.
 
- ''Να τελειώνετε με το Κυπριακό, με ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν''. Τώρα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, με δεδομένη την μηδενική αντίδραση του λαού σε Κύπρο και Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης.
 
Γιά τον ίδιο λόγο, τώρα είναι οι κατάλληλες συνθήκες να κλείσετε το ζήτημα του ονόματος με τα Σκόπια.
 
Και το πλέον ουσιαστικό... ''Συντονιστείτε μαζί μας, ως χώρα και Ευρωπαϊκή 'Ενωση στο αντιρωσικό μέτωπο'' αρχίζοντας με όσα έγιναν στην Ουκρανία"!
 
Σαφέστατη η δήλωση Κέρι, τρεις φορές σε δύο παραγράφους, μετά την συνάντηση και μπροστά στις κάμερες το πιστοποιεί μιά επίσκεψη στην ιστοσελίδα του Στεητ Ντηπάρ-
τμεντ, http://www.state.gov/secretary/remarks/2014/01/220007.htm   όπου καταγράφονται οι ακριβείς δηλώσεις -με κείμενο και βίντεο- και όχι ότι μεταδόθηκε στην Αθήνα.
 
Και το ατόπημα: Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, στις κοινές δηλώσεις τους, αποκαλούσε τον κ. Βενιζέλο ''Ελληνα υπουργό Εξωτερικών'', ο δικός μας αποκάλεσε τον κ. Κέρι, σκέτο ''John'', λες και γνωρίζονται χρόνια...".
 
Πάντως τις εντολές τις εκτέλεσε αμέσως, οπότε θα λάβει καλό βαθμό από την Ουάσιγκτον...
 
Τμήμα ειδήσεων defencene.gr
 

Η ταινία του Εγωάγγελου Βενιζέλου στο facebook

Στο εδώλιο η κυβέρνηση για λίστα Λαγκάρντ / Σταυρός και διαπλοκή

 

Ξεγύμνωμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου από τον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου για τη χρόνια συγκάλυψη του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ και των άλλων υποθέσεων φοροδιαφυγής. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε εκκρεμείς επί χρόνια υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα στο εξωτερικό κ.ά., διέταξε χθες ο οικονομικός εισαγγελέας εκθέτοντας τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών από το 2010, αλλά και τους αμέριμνους συγκυβερνήτες Σαμαρά - Βενιζέλο. Η χθεσινή κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα είναι η τρίτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις για τις οποίες έχουν διατυπωθεί κατηγορίες πολιτικού "κουκουλώματος" μετά τα θαλασσοδάνεια του Τ.Τ. και την κραυγαλέα περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου στην "Αυγή"

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ελεγκτέοι δεν είναι μόνον όσοι έκρυβαν τη λίστα στα συρτάρια τους, όπως οι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διώτης, ούτε μόνον όσοι ενθυλάκωσαν δημόσιο ή μαύρο χρήμα, αλλά και όσοι συστηματικά και επί σκοπώ ματαιώνουν την έρευνα.

Σταυρός και διαπλοκή
Η καθιέρωση του σταυρού στις ευρωεκλογές προβάλλεται από τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο ως απόπειρα ανανέωσης του πολιτικού συστήματος
Δεν θα διορίζονται οι ευρωβουλευτές από τους αρχηγούς, θα εκλέγονται από τους πολίτες, με αποτέλεσμα να αποκτήσει η Ευρωβουλή μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση. Άλλωστε ποιος μπορεί να χαρακτηρίσει αντιδημοκρατική τη δυνατότητα του πολίτη να εκλέγει τον ευρωβουλευτή;

Αυτή η επιχειρηματολογία θα ήταν στοιχειωδώς ειλικρινής, αν οι αρχηγοί παραιτούνταν από την αντίληψη των αρχηγικών κομμάτων. 
Αντιθέτως, Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται, εκτός τόπου και χρόνου, ως αρχηγοί και ιδρυτές των κομμάτων τους, ενώ τυγχάνουν συγκυριακοί νομείς της κομματικής εξουσίας ή, επί το λαϊκότερον, σώγαμπροι!

Αν η πρόταση για την καθιέρωση του σταυρού αποσκοπούσε στον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, τότε για τον ίδιο σκοπό θα έπρεπε να τεθούν ριζικά νέοι κανόνες για τη λειτουργία του μιντιακού συστήματος. 
Αντιθέτως, η πρόταση για σταυροδοσία στα ψηφοδέλτια εθνικής εμβέλειας (στις ευρωεκλογές όλη η επικράτεια θα είναι μία εκλογική περιφέρεια) ενισχύει τη θηριώδη δύναμη της διαπλοκής, καθιστά εκλόγιμους όχι τους πιο άξιους, όχι τους πολίτες με αξιόλογη τοπική δράση, αλλά τους τηλεοπτικά αναγνωρίσιμους, δηλαδή τους ευεπίφορους σε πιέσεις από το μιντιακό σύστημα. 
Αν η πρόταση για την καθιέρωση του σταυρού αποσκοπούσε στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος, τότε θα έπρεπε παράλληλα να τεθούν ριζικά νέοι κανόνες για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και όχι να προωθείται ο νόθος εξαμερικανισμός, δηλαδή η υπαγωγή της χρηματοδότησης των κομμάτων στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, χωρίς μάλιστα να καθιερώνεται υποχρέωση διαφάνειας, δηλαδή χωρίς να κατονομάζονται οι "χορηγοί".

Μοναδική έγνοια του Σαμαρά και του Βενιζέλου είναι η συγκρότηση ψηφοδελτίων - κουρελού, ώστε να δοθεί κίνητρο κινητοποίησης ή και επιστροφής σε όλο το στελεχικό δυναμικό τους. 
Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει το προσωπικό κίνητρο στη μάχη των εκλογών, αλλά στην παρούσα φάση η κρίση εκπροσώπησης αφορά συνολικά και κυρίως τα δύο κόμματα εξουσίας. 
Τι είδους, όμως, ανανέωση της πολιτικής ζωής μπορεί να υπάρξει με κινήσεις που ανατρέπουν την τελευταία στιγμή το θεσμικό πλαίσιο διεξαγωγής των εκλογών; 
Με κόλπα ως προς την ημερομηνία των ευρωεκλογών, με κόλπα ως προς τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, και με κάθε είδους κόλπα θα γίνει η ανανέωση;

Τα κόλπα προδίδουν τα αδιέξοδα ή και τον πανικό των εμπνευστών τους
Είναι όμως τόσο ισχυρή η κοινωνική κρίση, ώστε η αντανάκλασή της στο πολιτικό πεδίο, δηλαδή η μετατροπή του κοινωνικού σε πολιτικό διπολισμό, δεν αποτρέπεται με θεσμικές ντρίμπλες. 
Συντόμως θα έρθει η ώρα που οι όψιμοι θιασώτες του σταυρού θα αντιληφθούν ότι με τη φαεινή ιδέα πολιτικοποιούν εντόνως τις ευρωεκλογές, προσδίδουν σ' αυτές άμεση εσωτερική διάσταση. 
Όποια κάλπη κι αν στήσουν, θα χάσουν!

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ. Εκτός ελέγχου τα "μεγάλα ψάρια"


Σε τέλμα οι μεγάλες υποθέσεις (λίστες, offshore κλπ) Τα ταμεία γεμίζουν από συνεπείς φορολογούμενους 
Ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, κάλεσε στο γραφείο του τους επικεφαλής μεγάλων εφοριών της Αττικής σε μια προσπάθεια να… ξεκολλήσουν οι έλεγχοι
Διαστάσεις σύγχρονης «Βαβέλ» λαμβάνει ο έλεγχος των μεγάλων φορολογικών υποθέσεων στην Ελλάδα. Η πολυδιάσπαση και αποψίλωση των αρμοδιοτήτων των οργάνων που έχουν την ευθύνη των κρίσιμων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής υποθέσεων, σε συνδυασμό με τις πολιτικές σκοπιμότητες, έχουν προκαλέσει απίστευτο αλαλούμ, με «θύματα» τα ταμεία του Δημοσίου και τους συνεπείς φορολογούμενους που καλούνται να τα γεμίσουν. Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια οι περιβόητες λίστες (Λαγκάρντ κ.ά.) και τα cd με ονόματα πολιτών που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό… >>>




σέρνονται από γραφείο σε γραφείο, με αποτέλεσμα το πλήρες τέλμα και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις από εμπλεκόμενους και μη.

Λάθος αποφάσεις

Δεν είναι μόνο η έλλειψη προσωπικού. 
Είναι και οι λάθος αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τον επιμερισμό του ελεγκτικού έργου και πρωτίστως την αποδυνάμωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. 
Οι αλλαγές αυτές δεν οδήγησαν μόνο στο χάσιμο πολύτιμου χρόνου, αλλά και τα όποια αποτελέσματα προέκυψαν από τις λίγες περιπτώσεις που ελέγχθηκαν χαρακτηρίζονται πενιχρά έως ανύπαρκτα (ελέγχθηκαν μόλις 44 περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν πρόστιμα 7,2 εκατ. ευρώ εκ των οποίων εισπράχθηκαν τα 2,5 εκατ.).

Ακόμα ένα επεισόδιο στο σίριαλ των ελέγχων που εκκρεμούν παίχθηκε χθες, με αφορμή διαρροές για πολιτικά πρόσωπα τα οποία ελέγχονται από το υπουργείο Οικονομικών για εμβάσματα εξωτερικού. 
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο επιβεβαίωσε τον έλεγχο, υπογράμμισε όμως ότι δεν υπάρχει οριστικό αποτέλεσμα. 
Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ.κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου. Οποιαδήποτε άλλα ονόματα έχουν ακουστεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Συνεπώς, και ως προς αυτό το σκέλος, τα δημοσιεύματα είναι ανακριβή. Η διαδικασία ελέγχου κάποιων εξ αυτών των υποθέσεων είναι σε εξέλιξη και η υπόθεση του κ. Κικίλια είναι στις 531 στοχευμένες υποθέσεις. Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία. Η ολοκλήρωση των ελέγχων θα γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας. Υπενθυμίζουμε όμως ότι πριν από την ολοκλήρωση του ελέγχου είναι λάθος να θεωρηθεί πως υπάρχει παραβατική συμπεριφορά. Προς τούτο θυμίζουμε ότι στις 44 υποθέσεις που πρόσφατα ελέγχθηκαν μόνο οι 12 (27%) κατέδειξαν αποκρυβέντα εισοδήματα. Η πλειοψηφία, συνεπώς, παρείχε πλήρη δικαιολόγηση των ποσών των εμβασμάτων».

Η έρευνα εμβασμάτων βουλευτών εντάσσεται στον έλεγχο που έχει ξεκινήσει για 24.710 περιπτώσεις. Με εντολή δε του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, προς τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΓΓΔΕ θα διενεργηθεί άμεσα ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθούν οι υπαίτιοι της «διαρροής» σχετικών στοιχείων και δήθεν πληροφοριών με τους ελέγχους των εμβασμάτων βουλευτών.

Ωστόσο οι σημαντικές καθυστερήσεις που σημειώνονται στο μέτωπο των φορολογικών ελέγχων προκάλεσαν την αντίδραση του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου και του επιτελείου του, ο οποίος κάλεσε στο γραφείο του τους επικεφαλής μεγάλων εφοριών της Αττικής σε μια προσπάθεια να… ξεκολλήσουν οι έλεγχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου, μετά την… απενεργοποίηση ουσιαστικά του ΣΔΟΕ και ασκώντας το δικαίωμα που του παρέχει ο νόμος, ζήτησε τον άμεσο έλεγχο μεγάλων υποθέσεων με ιδιαίτερο φορολογικό ενδιαφέρον.

Ελλειψη προσωπικού

Στην έλλειψη προσωπικού αποδίδει από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών την τελμάτωση των ελέγχων. 
Επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι οι 140 υπάλληλοι του Κέντρου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), το οποίο -μεταξύ των άλλων- έχει στην αρμοδιότητά του τους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ και των 54.000 εμβασμάτων, δεν είναι αρκετοί για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν (να ελέγξουν 200 offshore, 1.200 υποθέσεις που εκκρεμούν από παλιά συνεργεία και 1.000 εμβάσματα, εκ των οποίων 500 μέχρι την άνοιξη). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 12μηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2013 ολοκληρώθηκαν μόλις 324 τακτικοί φοροέλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ, σύμφωνα με το Μνημόνιο, θα πρέπει να είχαν διενεργηθεί 596 έλεγχοι. 
Σε μεγάλες επιχειρήσεις έγιναν 561 προσωρινοί έλεγχοι έναντι 680. 
Σε αυτοαπασχολούμενους και φορολογούμενους μεγάλου πλούτου πέρσι έπρεπε να είχαν πραγματοποιηθεί 910 έλεγχοι και τελικώς ολοκληρώθηκαν μόλις 454.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Διαψεύδουν και οι τρεις τα περί «ύποπτων εμβασμάτων»

Εν μέσω σκληρής λιτότητας, που έχει οδηγήσει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στην εξαθλίωση, η είδηση για τους τρεις βουλευτές από τρία διαφορετικά κόμματα που ελέγχονται από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για εμβάσματα στο εξωτερικό εκατομμυρίων ευρώ δεν μπορεί παρά να λογίζεται ως ακόμα ένα χτύπημα στο ήδη απαξιωμένο πολιτικό σύστημα. 
Οι βουλευτές διέψευσαν άπαντες τα περί αφορολόγητων και «ύποπτων» εμβασμάτων. 
Ο μεν Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι τα σχετικά δημοσιεύματα είναι ψευδή, ότι τα χρήματά του προέρχονται από τις παλαιότερες επαγγελματικές του δραστηριότητες, ότι είναι φορολογημένα στο σύνολό τους, πως βρίσκονται σε ελληνικές τράπεζες και ότι είναι δηλωμένα στο «πόθεν έσχες» του. 
Επιφυλάχθηκε δε «κάθε νόμιμου δικαιώματός του». 
Ο Βασίλης Καπερνάρος υποστήριξε ότι μετά από αίτημα του ιδίου και της συζύγου του, τον Μάρτιο του 2009, τα χρήματα επέστρεψαν στην Ελλάδα, με τα οποία αγόρασε σπίτι. Ισχυρίστηκε ότι «το ποσό είναι απολύτως φορολογημένο» και έκανε λόγο για μεθοδεύσεις, δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά στο υπουργείο Οικονομικών. 
«Τελείωσαν τα ψέματα, προσφεύγω στην Δικαιοσύνη και θα γίνει επιτέλους γνωστό ποιοι και γιατί παίζουν πολιτικά παιχνίδια», συμπλήρωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Η δε Μαρία Ρεπούση, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι τα εμβάσματα «καλύπτονται απολύτως» από τις φορολογικές της δηλώσεις, ότι τα χρήματα εστάλησαν «για λόγους σπουδών και υγείας οικείων μου προσώπων», ενώ κατόπιν «το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού επέστρεψε στην Ελλάδα».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το «πόθεν έσχες» Γ. Καλαντζή την άμεση σύγκλησή της «για το σοβαρότατο θέμα που ανακύπτει». 
Κατόπιν αυτού, ο Γ. Καλαντζής ζήτησε μέσω επιστολής του προς το υπουργείο Οικονομικών να σταλούν όλα τα στοιχεία που αφορούν τους ελεγχόμενους βουλευτές. 
Η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., δήλωσε την ικανοποίηση του κόμματός της «για την άμεση αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, που διέταξε ΕΔΕ για να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι που διακίνησαν τις απίθανες διαρροές περί “3 βουλευτών της Ν.Δ. με αδικαιολόγητα εμβάσματα στο εξωτερικό”». 
Ενστερνίστηκε δε τις αιτιάσεις του Βασίλη Κικίλια και ζήτησε να «καταλογιστούν ευθύνες προς τους συκοφάντες των απαράδεκτων διαρροών», σημειώνοντας ότι κάποιοι «επιλέγουν αυτή την ώρα να χτυπήσουν τη Ν.Δ.».

Π. Σκουρλέτης: Εγκληματική η συγκάλυψη της κυβέρνησης στα ζητήματα φοροδιαφυγής


«Η εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης αφήνει για μια ακόμη φορά έκθετη την κυβέρνηση για την ασυλία και την κάλυψη που παρέχει στους πλούσιους και τους φοροφυγάδες»

«Η εντολή του οικονομικού εισαγγελέα για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, επιβεβαιώνει αφενός πως η δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος των περιστάσεων υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον και αφετέρου  αφήνει για μια ακόμη φορά έκθετη την κυβέρνηση για την ασυλία και την κάλυψη  που παρέχει στους πλούσιους και τους φοροφυγάδες.
Τη στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει κανένα δισταγμό στο να  φορτώνει με χαράτσια τους πολίτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις,κρατά μια στάση εγκληματικής συγκάλυψης στο φλέγον ζήτημα της φοροδιαφυγής με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον χειρισμό της υπόθεσης Λαγκάρντ.
Εξάλλου, η υποστελέχωση του φοροτεχνικού μηχανισμού και η αντικειμενική αδυναμία των ΔΟΥ και του ΣΔΟΕ να ελέγξουν αποτελεσματικά τις υποθέσεις χρεώνεται αποκλειστικά στον κ. Σαμαρά και στην κυβέρνηση του».
- See more at: http://left.gr/news/p-skoyrletis-egklimatiki-i-sygkalypsi-tis-kyvernisis-sta-zitimata-forodiafygis#sthash.EQ7HDPQR.dpuf

Π. Λαφαζάνης στη Βουλή: Δεν θα γλιτώσετε με τα εκλογομαγειρέματα

«Πιστεύετε ότι θα μαζεύετε ψήφους με το να κόβετε την ψήφο των νόμιμων μεταναστών, αλλάζοντας την Κυριακή των ευρωεκλογών και ότι θα γλιτώσετε. Δεν θα γλιτώσετε όμως» παρατήρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλή ο Υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υπεραμύνθηκε των κυβερνητικών ρυθμίσεων, ενώ αναφερόμενος στην τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών επικαλέστηκε την απόφαση του ΣτΕ που την έκρινε αντισυνταγματική.
«Πιστεύετε ότι θα μαζεύετε ψήφους με το να κόβετε την ψήφο των νόμιμων μεταναστών, αλλάζοντας την Κυριακή των ευρωεκλογών και ότι θα γλιτώσετε. Δεν θα γλιτώσετε όμως» παρατήρησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ αναφερόμενος στην αλλαγή του τρόπου ανάδειξης των ευρωβουλευτών με σταυροδοσία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για « απόπειρα νόθευσης των εκλογών» και πρόσθεσε «αυτά δεν έχουν ξαναγίνει στην μεταπολίτευση. Αγγίζουν τα όρια της εκλογικής νοθείας.
«Ξαφνικά μαζεύονται ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και στο παρά πέντε αλλάζουν το σύστημα των εκλογών. Έλεος. Αυτά δείχνουν πανικό και αδιέξοδο» είπε¨, και εκτίμησε ότι οι κινήσεις αυτές οφείλονται στο ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι θα έχουν κατάρρευση στις ευρωεκλογές. 

 

Πυρά από την αντιπολίτευση

Για τερτίπια και κολπάκια εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Βασίλης Καπερνάρος θεωρώντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αποχή και γι’ αυτό το λόγο θεσπίζει τις ευρωεκλογές στη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οπισθοδρόμηση χαρακτήρισε την μη ψήφο των μεταναστών ο Νίκος Τσούκαλης από τη ΔΗΜΑΡ, ενώ για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών έκανε λόγο για «μνημείο» για όποιους διερευνήσουν το θέμα.
Υπέρ της διεξαγωγής των ευρωεκλογών την πρώτη Κυριακή τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα τους είναι υπέρ της λίστας και όχι του σταυρού.
- See more at: http://left.gr/news/p-lafazanis-sti-voyli-de-tha-glytosete-me-ta-eklogomageiremata#sthash.mfUBzzE2.dpuf

Μιχελάκη, είσαι τρέλα… με τη μίνι φουστανέλα!


Χρόνια είχαμε να λουστούμε τόση μεταρρύθμιση στο παρά πέντε εκλογικής μάχης. Όταν όμως έχεις να κάνεις με παρατάξεις που στην εξουσιαστική διαδρομή τους ταυτίστηκαν όχι μόνο με κάθε είδους βία και νοθεία, αλλά και με κάθε είδους εκλογικά μαγειρέματα, τότε όλα να τα περιμένεις. Οι πολιτικοί απόγονοι τριφασικών, φασικών, πολυφασικών, ου μην και μεταφυσικών εκλογομαγείρων μπορεί να είναι κομμάτι λυμφατικοί και μίζεροι, αλλά κρατούν ψηλά τη σημαία των προγόνων: Όλα τα μέσα είναι καλά, αρκεί να μένω εγώ ψηλά. Καβάλα στο ντοβλέτι!

Πρώτα λοιπόν σκάρωσαν έναν εκλογικό νόμο - έκτρωμα για τις δημοτικές, αλλά τον μάζεψαν μπροστά στο πάνδημο κράξιμο. Δεν μαζεύτηκαν οι ίδιοι όμως. Άλλαξαν την ημερομηνία του πρώτου γύρου. Άλλαξαν...
τα φώτα στους αλλοδαπούς μονίμως και νομίμως κατοίκους της χώρας -απαγορεύεται να ψηφίσουν. Άλλαξαν τη ρύθμιση για τους ετεροδημότες -αυτοί απαγορεύεται να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους. Και τώρα αλλάζουν τον αδόξαστο στη λίστα που δόξαζαν παλιότερα ως εχθρό του πελατειακού πάρε - δώσε. Κι έτσι ξαναγυρίζουμε στον σταυρό και η Λωζάννη ξαναγίνεται Κοζάνη.

Υπάρχει μήπως κάποιος ανανεωτικός, μεταρρυθμιστικός, εθνικώς αναζωογονητικός σκοπός πίσω από όλα αυτά; Μπούρδες! Το μόνο που υπάρχει είναι κάτι να αρπάξουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάπου να τον δυσκολέψουν, κάπως να μειώσουν τη διαφορά. Αν σε κάποιους απαγορεύουν να ψηφίσουν, σε κάποιους άλλους βάζουν εμπόδια να ψηφίσουν, σε κάποιους γαβ-γαβ ρίχνουν το κόκαλο των εκλογών "μόνο για Έλληνες", ούτε που απασχολεί τη δημοκρατική τους ευαισθησία. Αυτό που τους απασχολεί είναι μην γκρεμοτσακιστούν εκλογικά τόσο ώστε να μην μπορούν πια να κυβερνήσουν.

Εννοείται ότι όλα αυτά τα γελοία δεν θα τους βγουν σε καλό - και να το θυμηθείτε. Και γιατί δείχνουν φόβο. Και γιατί δείχνουν που έχουν γραμμένα και τη δημοκρατία και το μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Αλλά και γιατί, όταν η πραγματικότητα αλλάζει τους συσχετισμούς, κάθε προσπάθεια να εμποδίσεις με ανέντιμα μέσα αυτή την αλλαγή το μόνο που καταφέρνει είναι να την επιταχύνει. Αλλά, αν το καταλάβαινε αυτό ο κάθε Σαμαράς, τι σόι Σαμαράς θα ήταν;

Θα έπρεπε να φοβούνται ωστόσο ορισμένοι πιο πολύ και από την ήττα των Μνημονίων το Βατερλώ των γελοίων. Και όσοι υπογράφουν αυτές τις εκλογικές κουτοπονηριές είναι πολύ ψηλά στη σχετική λίστα. Συνεπώς, Μιχελάκη, είσαι τρέλα...

Καρτερός Θανάσης από avgi, μοντάζ Γρέκι

Διθύραμβοι της διαπλοκής για τον Σπηλιωτόπουλο!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 12, 2014

Τα Νεα αρης“Σαν έτοιμοι από καιρό”

Ένα συλλεκτικό πρωτοσέλιδο της διαπλοκής, σαν αυτά με τα σούπερ σχολεία που θα εφτιαχνε ο Παπανδρέου και τα χρέη προς τις τράπεζες που θα έσβηνε το ΠΑΣΟΚ. Ο “Άρης” με Α κεφαλαίο και ο αντάρτης. Απλώς…ανώνυμα. Και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, στο πρωτοσέλιδο κείμενο γίνεται ξεκάθαρο πως η υποψηφιότητα του “Άρη” είναι “με εντολή Σαμαρά”.

ΨυχΆρης. Σταθερή αξια.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η μυστική αλληλογραφία Γεωργίου – Παπακωνσταντίνου – ΓΑΠ για τα Swaps του Σημίτη – Goldman Sachs!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 12, 2014

γαπ καταζητειταιΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΓΑΠ Ζητησαν αναδρομικό “μαγείρεμα” Χρεους τον Οκτώβριο 2010!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ – ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

Από τον Πόρτα – Πόρτα

ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΩ ΦΥΛΑΚΗ…

ΑΝ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΕΙ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ !!!

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ :
—–> ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ 2010 / ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ + ΓΑΠ…. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ SWAPS GOLDMAN SACHS – ΣΗΜΙΤΗ / ΓΙΑΝΝΟΥ / ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ / ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ και ΚΑΤΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΥΜΜΩΡΙΑ ΤΩΝ 300!

ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΡΑΝΤΕΡΜΑΧΕΡ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ……. ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΡΑΝΤΕΡΜΑΧΕΡ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΥΠΟΙΚ…!
eurostat letterEUROSTAT LETTER CONCLUSION

ΠΠ

Ο Αλ.Tσίπρας αναδεικνύει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκή δύναμη

ανάρτηση από periodista

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης ΤσίπραςΟ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας
“ Ορισμένοι «σύντροφοι» του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου ακόμη προσπαθούν με το ζόρι να βάλουν «αυτογκόλ», πιέζοντας την ηγεσία να αποσύρει (και) τη στήριξη της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου ”
Του Πάρι Κουρτζίδη
Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014 12:34
Κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ακόμη και στην «εχθρική» Γερμανία να αναδεικνύεται σε φαβορί για την πρωτιά στην Ελλάδα, στις ευρωεκλογές, με ποσοστό κοντά στο 31,5%, ορισμένοι «σύντροφοι» του Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου ακόμη προσπαθούν με το ζόρι να βάλουν «αυτογκόλ», πιέζοντας την ηγεσία να αποσύρει (και) τη στήριξη της υποψηφιότητας του Οδυσσέα Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Συγκεκριμένα, η γερμανική (εβδομαδιαία) οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», σε αφιέρωμά της στους «επικριτές της Ευρώπης» ενόψει των εκλογών του Μαΐου, με τίτλο «Επίθεση εναντίον του κατεστημένου», παρουσιάζοντας τις δυνάμεις εκείνες που εκφράζουν επιφυλάξεις για την ασκούμενη ευρωπαϊκή πολιτική, έχει ειδικό εκτενές άρθρο στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. «Κόμματα από το αριστερό και δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος θα ενισχυθούν στις ευρωεκλογές στο τέλος Μαΐου όσο ποτέ πριν. Στις Βρυξέλλες προκαλούν οι ευρωσκεπτικιστές μεγάλη ανησυχία», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της εφημερίδας. Ωστόσο, επισημαίνεται ως θετική επίπτωση το γεγονός ότι «επιτέλους γίνεται σοβαρή συζήτηση για το τι θα πρέπει να ρυθμίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση - και τι όχι».

Για τον Αλέξη Τσίπρα μάλιστα, προβλέπεται ότι θα λάβει ποσοστό 31,5% (που βασίζεται στις δημοσκοπήσεις που έχει σε γνώση της η γερμανική πρεσβεία στην Ελλάδα) και επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως «ελπίζει σε μια επανάληψη του 2009, όπου το κακό αποτέλεσμα της «συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας» στις ευρωεκλογές υποχρέωσε τότε σε νέες εκλογές (εθνικές) που οδήγησαν σε αλλαγή κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όμως θέλει να αποφύγει τις εκλογές με κάθε κόστος».

Όπως σημειώνεται στην Wirtschaftswoche, στο παρελθόν οι απώλειες σε ευρωεκλογές κλόνισαν κυβερνήσεις. «Στην Ελλάδα αναγκάστηκε η συντηρητική ΝΔ, έπειτα από ένα άθλιο αποτέλεσμα το 2009, σε νέες εκλογές, τις οποίες έχασε. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να αποφύγει ένα τέτοιο σενάριο και δεν χάνει ευκαιρία να διαβεβαιώσει ότι δεν θα προκηρύξει το 2014 νέες εκλογές. Ειδικά όμως εάν ο κυβερνητικός εταίρος, το ΠΑΣΟΚ, βυθιστεί στο υπόγειο, όπως προβλέπεται, τέτοιες δηλώσεις έχουν μικρή αξία», αναφέρεται με ιδιαίτερο νόημα στο δημοσίευμα.

O Αλέξης θριαμβεύει (και) στην Ευρώπη

Η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, ξεπέρασε τα όρια μιας προεκλογικής εκστρατείας για την αριστερά. Μιλώντας με πρωθυπουργούς και πολιτικούς, σε συνεντεύξεις Τύπου και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να πει «πικρές αλήθειες» για την κρίση, όπως για παράδειγμα ότι ο στόχος ήταν «η σωτηρία των ευρωπαϊκών τραπεζών, που παρουσιάστηκε ως σωτηρία της Ελλάδας», ενώ μίλησε για ακόμη μία φορά ευθέως και σκληρά, σχετικά με τις ευθύνες της κυρίας Μέρκελ. Κάτι που, η αλήθεια είναι πως, δεν είχε τολμήσει μέχρι τώρα να ξεστομίσει κανένας εν ενεργεία ή εν αναμονή Έλληνας πρωθυπουργός, (παρά μόνο ως πρώην, πλέον, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος απολογούμενος προ ημερών τις ομολόγησε και τις αποκάλυψε, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση).

Ιδιαίτερα στην Ιταλία, η υποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν περισσότερο από θερμή, καθώς συνοδεύτηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια απ’ τον Ιταλό πρωθυπουργό και από ανοιχτή στήριξη του Προέδρου της Ιταλικής Βουλής, ενώ αποθεώθηκε στο κατάμεστο θέατρο της Ρώμης, εκεί όπου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του για την Ευρώπη που ονειρεύεται, ως επικεφαλής της Αριστεράς, ο οποίος θα διεκδικήσει την Προεδρεία της ΕΕ. Είχε προηγηθεί ψηφοφορία στο εσωτερικό του κόμματος «Αριστερά Οικολογία και Ελευθερία», ανάμεσα στην πρόταση συμμετοχής στο «Ψηφοδέλτιο Τσίπρα», όπως ονομάζεται το ψηφοδέλτιο που προτείνεται και σε αυτό του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, με την πρώτη πρόταση να υπερισχύει κατά κράτος.

Και παρ’ όλα αυτά, ένας εκπρόσωπος των χαμένων, ο υπερ-περιφερειάρχης Νικόλα Τζινγκαρέτι που θεωρείται από τους πιθανότερους πρωθυπουργίσιμους του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», αντιπάλου της «λίστας Τσίπρα» στις εκλογές του Μαΐου, του έπλεξε (κι αυτός ακόμη) το εγκώμιο: «Το πολιτικό μήνυμα που στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας στους ευρωπαίους πολίτες, θεωρώ ότι είναι πολύ ενδιαφέρον. Πέρα από τις δημαγωγίες όσων ζητούν την έξοδο από το ευρώ, μας παρουσιάσθηκαν καινοτόμες ιδέες, με περιεχόμενο, για να οικοδομηθεί μια διαφορετική Ευρώπη. Ιδέες που μπορούν να βοηθήσουν στο να ξεπεράσουμε τις καταστροφές που προκάλεσε η οικονομική κρίση»!

Με λίγα λόγια, από τις οργανώσεις της αριστεράς μέχρι τον πρωθυπουργό Λέτα και το Δημοκρατικό Κόμμα της κεντροαριστεράς, ήταν σαν όλοι να περίμεναν έναν Τσίπρα να μιλήσει για αυτά που ίδιοι δεν τολμούν να πουν για την καταστροφική λιτότητα και τα πάθη του Νότου.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου, ορισμένοι «αυτοκαταστροφικοί σύντροφοι» δεν δείχνουν να κατανοούν και να συνειδητοποιούν τη σημασία του ευρωπαϊκού προφίλ που «χτίζει» μεθοδικά -και έξυπνα στρατηγικά- ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πόλεμος χαρακωμάτων, οι ιδεοληψίες (εκπροσώπων του πάλαι ποτέ 3-4%) και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί ορισμένων, δείχνουν ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει στο ελάχιστο αυτό που ανέδειξε η περιοδεία Τσίπρα στη Γηραιά Ήπειρο: η έκβαση του «πειράματος ΣΥΡΙΖΑ» θα σφραγίσει για τα επόμενα χρόνια την πορεία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά πολύ πιθανόν και ολόκληρης της Ευρώπης.

ΠΗΓΗ: fmvoice.gr