ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ


Την σαφή προτίμησή του στην πολιτική «συνταγή» των παγκοσμιοποιητών της Ουάσινγκτον σε σχέση με το Κυπριακό έδειξε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης... 

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQPuZuAiKPT9ntygPrOLtQN_4AYw5txU3GAJjdIYvvQJDx6RsW-

 του ΚΙΜΩΝΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗ

Που εκθείασε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press την παρέμβαση των Αμερικανών στο Κυπριακό, ενώ δεν δίστασε να αναφέρει ότι ενδεχόμενη «λύση» «θα διευκόλυνε και τις επιδιώξεις της Τουρκίας να...
αποκτήσει πρόσβαση στην προμήθεια κυπριακού φυσικού αερίου». Επιπλέον θα αναβαθμίζονταν οι σχέσεις της Άγκυρας με το Ισραήλ.

Ναι καλά διαβάσατε. Δεν πρόκειται για κάποιον εκπρόσωπο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, αλλά για τον εκλεγμένο αρχηγό της Κύπρου, ο οποίος, βάσει των δηλώσεών του, ανησυχεί για την γεωπολιτική απομόνωση των Τούρκων στην περιοχή και θέλει να αναβαθμιστούν οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας, έτσι ώστε μέσω μίας «επανενωμένης» Κύπρου να εξάγεται φυσικό αέριο στην γείτονα.

Αυτό το ονομάζουν στα επιτελεία της Λευκωσίας και ενδεχόμενα και της Αθήνας διπλωματία. Τέτοιου είδους ταγούς έχουμε. Το Κυπριακό ξεπουλιέται και μάλιστα μπροστά στα μάτια της απασχολημένης με τα οικονομικοκοινωνικής φύσεως προβλήματα κοινής γνώμης, αφού δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Γι’ αυτό άλλωστε μπήκε ο Ελληνισμός στο λούκι της Τρόικα. Οι παγκοσμιοποιητές μας έδωσαν τα μνημόνια να ασχολούμαστε και αυτοί αναλαμβάνουν όλα τα υπόλοιπα.

Αντί, τώρα που το δεσποτικό κράτος της Τουρκίας αντιμετωπίζει προβλήματα συνοχής και σταθερότητας, να αναπτυχθεί ένας γεωστρατηγικός άξονας ουσιαστικής αναβάθμισης Ελλάδας και Κύπρου στην περιοχή, στην Λευκωσία βιάζονται να κάνουν το χατίρι των Αμερικανών και να μετατρέψουν την ελεύθερη Κύπρο σε προτεκτοράτο των Η.Π.Α. και των λοιπών «δημοκρατικών» δυνάμεων στο πλαίσιο δημιουργίας πλήρως υποταγμένων κρατιδίων στον χώρο της Μεσογείου. Στην Άγκυρα δε, θέλουν να δώσουν μια ανέλπιστη γεωπολιτική επιτυχία με την de jure αναγνώριση του βόρειου τμήματος ως «τουρκοκυπριακή συνιστώσα πολιτεία» με τον Έρογλου να επιμένει να μιλάει για δύο κράτη και να εκθειάζει τον ρόλο της «μητέρας πατρίδας», όπως εξακολουθεί να αποκαλεί την Τουρκία.

Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα για τους «ειδικούς» που βγαίνουν στα κυπριακά κανάλια και μιλούν για άξονες των Αμερικανών με Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ισραήλ μέσα, αγνοώντας 1. πως ο Ελληνισμός με το πανσπερμικό γειτονικό κράτος αποτελούν αποκλίνουσες γεωπολιτικές οντότητες και 2. πως στην περιοχή αναμειγνύεται έντονα και η Ρωσία, η οποία, όπως δήλωσε μέσω του πρέσβη της στην Κύπρο, περιμένει την ηγεσία της να ζητήσει από την Μόσχα συμβολή στο Κυπριακό, τουτέστιν να ικανοποιηθούν συμφέροντα, αφού στην πολιτική δεν υπάρχουν φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η Ρωσία λειτουργεί εξάλλου ως αποτρεπτικός παράγοντας παγκοσμιοποιητικών σχεδίων στην περιοχή της Μεσογείου, όπως αποδείχθηκε στην Συρία και μπορεί επιπλέον να λειτουργήσειως μοχλός πίεσης στην αυθαιρεσία των ΤούρκωνΟ Κύπριος πρόεδρος όμως βιάζεται να κάνει δηλώσεις περί «καταλυτικής εμπλοκής» των Η.Π.Α. στο Κυπριακό, επιλέγοντας ουσιαστικά «σύμμαχο», αντί να κινηθεί έξυπνα και πολυδιάστατα.

Αντίθετα «στρατολογημένοι αναλυτές» βιάζουν τους Κύπριους να συναινέσουν σε μία ταχεία παράδοση της ελληνικής μεγαλονήσου στα νύχια της παγκόσμιας διαπλοκής. Ελπίζω να μην τους εισακούσουν.

ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΕ ΒΛΕΠΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ


Εκτύπωση
(Τρ. 18/2/14 - 00:12) ανάρτηση από iskra
META TO ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ,ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ
Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (EUROGROUP): Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗ Β. ΕΥΡΩΠΗ
Στο Σεπτέμβριο παραπέμπουν, μετά τον Όλι Ρεν και οι Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ τις αποφάσεις για τη νέα χρηματοδότηση - «θηλιά» στο λαιμό της Ελλάδας και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους (επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων).
Πολιτικοί παρατηρητές συνέδεαν αυτές τις ταυτόχρονες δηλώσεις για την παράταση της λήψης τέτοιων κρίσιμων αποφάσεων με την εκτίμηση των Κοινοτικών κατεστημένων και της ίδιας της Α. Μέρκελ, ότι ίσως μεσολαβήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με άνοδο της Αριστεράς στην κυβέρνηση, πράγμα που επιβάλει στους κυρίαρχους της ΕΕ να έχουν αφήσει ανοικτά προς διαπραγμάτευση και εκβιασμούς αυτά τα θέματα.
Την ίδια ώρα, οι Γερμανοί και Κοινοτικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν μια απίστευτη προπαγάνδα σε βάρος της χώρας μας και του ευρωπαϊκού Νότου, αποδίδοντας την ενίσχυση της ακροδεξιάς στο ευρωπαϊκό Βορρά στην χρηματοδότηση, τάχα, χωρών όπως η Ελλάδα.
Η νέα αυτή επικοινωνιακή πομφόλυγα, η οποία εκδιπλώνει μια αντίληψη πρωτοφανούς αποικιακής προέλευσης, έρχεται μετά τους αθλιέστατους ισχυρισμούς του Όλι Ρεν και του σοσιαλδημοκράτη αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, πως η Ελλάδα είναι χώρα με ανύπαρκτο και διαλυμένο κράτος και γι’ αυτό πρέπει να τεθεί κάτω από τον έλεγχο της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Στο μεταξύ, με ταυτόχρονες δηλώσεις τους, Ντάισελμπλουμ, Ρεν και Γ. Στουρνάρας επιβεβαιώνουν ότι έρχεται τις επόμενες μέρες η τρόικα για τον έλεγχο του "προγράμματος μεταρρυθμίσεων", στο οποίο όπως λένε έχει σημειωθεί πρόοδος και οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει. Ο Γ. Στουρνάρας ελπίζει ότι θα επιλυθούν οι "εκκρεμότητες" και ότι θα καταβληθούν οι καθυστερημένες δόσεις των τροϊκανών δανείων για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν. 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται σε ορισμένες βόρειες χώρες σε σχέση με το ενδεχόμενοχορήγησης νέας χρηματοδότησης προς την Ελλάδα αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο σεμιναρίου του ΟΟΣΑ με θέμα η «Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι» αναφέρθηκε αναλυτικά στην "μεταρρυθμιστική πρόοδο" της Ελλάδας και στα αποτελέσματά της. Έκανε δε αναφορά στην άνοδο των εθνικιστικών κομμάτων στην ΕΕ, την οποία και συνέδεσε με την οικονομική στήριξη σε χώρες που βρίσκονται σε προγράμματα στήριξης.
Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για την ενίσχυση της άκρας δεξιάς στον κοινοτικό Βορρά και Νότο και αναφέρθηκε στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται συχνά σε ορισμένεςβόρειες χώρες σε σχέση με το ενδεχόμενο χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και στην κόπωση που παρατηρείται σε χώρες του Νότου αναφορικά με τις συνταγές λιτότητας που τους επιβάλλονται.
Ο Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη τόνωσης των "διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων" στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, υποχρέωση που όμως, όπως είπε, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτές. Τόνισε ότι η προώθηση των "διαρθρωτικών αλλαγών" θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.
Αναφερόμενος ειδικά στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ευρώ διαπίστωσε αισθητή βελτίωση του "επιχειρηματικού κλίματος" και ανέφερε ότι στη χώρα «έχει υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο, κλάδος ο οποίος κατέστη πιο ανταγωνιστικός, εξέλιξη που οδήγησε μεταξύ άλλων σε μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού»(!).
ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Οι αποφάσεις των εταίρων στην ευρωζώνη για την Ελλάδα μπορούν να περιμένουν και μετά τιςευρωεκλογές, και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα κλείσει θετικά, είπε ο πρόεδρος του Εurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη σύσκεψη, αποδεικνύοντας ότι η στήριξη που θα «έλυνε τα χέρια» της ελληνικής κυβέρνησης, εκτός του ότι αργεί θα δοθεί και με πολλά και ακριβά ανταλλάγματα.
Η απόφαση για νέο πιθανό πρόγραμμα στην Αθήνα μπορεί να έρθει και τον Σεπτέμβριο, τόνισε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι με αυτό συμφωνεί και το ΔΝΤ. Η εκταμίευση των δόσεων, είπε, καλύπτει την Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο, οπότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για νέα χρηματοδότηση.
Σε ότι αφορά το ελληνικό χρέος επιβεβαίωσε τη δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν ότι αυτό θα συζητηθεί μετά το καλοκαίρι.
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
«Βρισκόμαστε εν μέσω αξιολόγησης. Αν η αξιολόγηση κλείσει θετικά, η απόφαση για μία νέα χρηματοδότηση για την Ελλάδα μπορεί να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών των χωρών του ευρώ, σήμερα, Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.
«Πάντα λέγαμε ότι θα κοιτάξουμε το μέλλον όταν η Eurostat επικυρώσει τα ελληνικά στοιχεία. Αυτό θα γίνει τέλος Απριλίου», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα αποφασίσει ένα νέο πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Ερωτηθείς, δε, πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, ο Γ.Ντάισελμπλουμ απάντησε «μετά το καλοκαίρι».
«Θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο», είπε, σημειώνοντας ότι με αυτό συμφωνεί και το ΔΝΤ.
Συνεχίζοντας, ο Γ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι εφόσον ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του ελληνικού προγράμματος, θα εγκριθούν και οι δόσεις των επόμενων δανείων πριν από τον Μάιο.
«Αυτό θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα έως τον Αύγουστο. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, με βάση τα στοιχεία της Ευρωστατιστικής Υπηρεσίας, να λάβουμε νέες αποφάσεις», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι από τον Αύγουστο και μετά θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για νέες αποφάσεις.
«ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ»
Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος, ο Γ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί, το ζήτημα είναι ποιος θα το κάνει και πώς.
«Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι», δήλωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας, στην ίδια γραμμή με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν.
Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Τη Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν τις συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές, τα μέλη της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν, μαζί με εκπροσώπους της ΕΕ και τη ΕΚΤ, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Άντζελα Γκαβίρια. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Ταμείου, σκοπός των συνομιλιών είναι «η επίτευξη συμφωνίας, σε σειρά πολιτικών, που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση» του οικονομικού προγράμματος της χώρας, στο πλαίσιο της Διευρυμένης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης (Extended Fund Facility/EFF).

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Τζέρι Ράις, στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για το «χρηματοδοτικό κενό» του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις είχε αναφέρει ότι το θέμα θα εξετασθεί, όταν η αποστολή της τρόικας επιστρέψει στην Αθήνα.

Επίσης, σε ερώτηση για το αν η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος οδηγεί σε εξελίξεις για το ελληνικό χρέος ο κ. Ράις είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδαςέχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, εάν αυτό είναι απαραίτητο, κάτι που θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτό θα σημαίνει ότι το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα μειωθεί στο124% του ΑΕΠ το 2020 και σημαντικά κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματος της, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, με κύριο άρθρο του, τάχθηκε υπέρ της «άμεσης διαγραφής» του ελληνικού χρέους, το «συντομότερο δυνατό» .
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ EUROGROUP ΜΑΡΤΙΟΥ
«Η τρόικα θα επιστρέψει ως το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουμε μια κατ' αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου», επιβεβαίωσε με τη σειρά του ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup (10 Μαρτίου) αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.
Η Ελλάδα επιδιώκει την εκταμίευση της καθυστερούμενης δόσης στις αρχές Μαρτίου, καθώς θα πρέπει να αποπληρώσει λήξεις ομολόγων ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ στα μέσα Μαΐου.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup και ερωτηθείς σχετικά για το ύψος της δόσης που θα εκταμιευθεί, ο υπουργός οικονομικών τόνισε ότι στόχος είναι να υπάρξει απόφαση «για τα οφειλόμενα του 2013 και την πρώτη δόση του 2014», ώστε να καλυφθούν οι δανειακές ανάγκες που υπάρχουν στα μέσα Μαΐου για την αποπληρωμή ομολόγων που ανέρχονται σε περίπου 8,8 δισ. ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα, επεσήμανε ωστόσο ότι κατά την επανάληψη του ελέγχου υπάρχει ακόμη σημαντική δουλειά να γίνει, υπογραμμίζοντας πάντως ότι είναι «πολύ δύσκολο να μην τα βρούμε».
Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που υπάρχουν είπε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εκπληρώσει το 78% των υποχρεώσεων της στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί να προωθήσει, ενώ από τα βασικά ζητήματα που απομένουν είναι η μείωση κατά 3,9% στις ασφαλιστικές εισφορές, ορισμένοι φόροι υπέρ τρίτων και το μεγαλύτερο μέρος της «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ.
Σε ότι αφορά το αίτημα της τρόικας για ομαδικές απολύσεις, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι ο υπουργός απασχόλησης Γιάννης Βρούτσης έχει αποστείλει στην τρόικα σχέδιο συμβατό προς τους σχετικούς κοινοτικούς κανονισμούς.
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα επιμένει ότι η συζήτηση για τοχρηματοδοτικό κενό θα πρέπει να ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της παρούσας αξιολόγησης και ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να αρχίσει μετά τις ανακοινώσεις τηςEurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.
Τέλος, σχετικά με το ύψος του πλεονάσματος ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να το προσδιορίσει, τόνισε όμως ότι πρόκειται για μια «ευχάριστη αναμονή».

Τσίπρας: Η απερχόμενη κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να φέρει νέο μνημόνιο


tvxs.gr/node/149144
 
 
 

Για «απερχόμενη» κυβέρνηση κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζοντας πως δεν διαθέτει πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο μνημόνιο. «Για αυτό οφείλει να προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία», σημείωσε. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από Βερολίνο, Βρυξέλλες και Αθήνα στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για ένα νέο δανειακό πακέτο προς την Ελλάδα σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο, όπως αναφέρεται.

Ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να μιλήσει στο συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο για λόγους «ανωτέρας βίας» δεν μπόρεσε να παραστεί. Τελικά απέστειλε ένα γραπτό χαιρετισμό, μέσω του οποίου επεσήμανε πως οι ευρωπαίοι εταίροι προετοιμάζουν ένα νέο μνημόνιο λιτότητας.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που ασκεί την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως εντεταλμένος της κυρίας Μέρκελ, καλείται από τους εταίρους της να δεσμεύσει τη χώρα, σε ένα τρίτο διαδοχικό μνημόνιο λιτότητας», αναφέρει και προσθέτει: «Η απερχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά όμως δεν διαθέτει την πολιτική νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τον λαό και τον τόπο με ένα νέο Μνημόνιο, ανεξάρτητα από την ονομασία του. Οφείλει να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τις επιλογές και τις δεσμεύσεις της».

Σχετικά με τις ευρωεκλογές τόνισε πως πρόκειται για τις πιο κρίσιμες στην ιστορία τους καθώς από το αποτέλεσμα θα διαμορφωθούν οι νέοι πολιτικοί συσχετισμοί για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Στις ευρωεκλογές του Μαΐου, με την ψήφο των πολιτών της, η Ευρώπη πρέπει να βγει -και θα βγει- από τη μεγάλη νύχτα του νεοφιλελευθερισμού και της λιτότητας. Να βγει ξανά στο φως της Δημοκρατίας. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επείγει η συγκρότηση ενός κοινωνικού κινήματος για την αλλαγή, που θα υπερβαίνει τις πολλαπλές διαιρέσεις του νεοφιλευθερισμού, στο εσωτερικό της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών κοινωνιών», συμπληρώνει.

Αναφερόμενος στη δική του υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως πρόκειται για «μια υποψηφιότητα που συμβολίζει τη συνύφανση ανάμεσα στο εθνικό και το ευρωπαϊκό. Ότι, δηλαδή, η αλλαγή στην Ελλάδα είναι αλληλένδετη με την αλλαγή στην Ευρώπη».

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Αριστεράς «δεν υπηρετεί την υφεσιακή λιτότητα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης. Υπηρετεί τη δημοκρατία, την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών, τη ανάπτυξη και τη συλλογική ευημερία», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει κάνοντας λόγο για συγκυρία καθοριστική για την Ελλάδα και την Ευρώπη, διότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο και η επιλογή της λιτότητας καταστρέφει όχι μόνο τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή, αλλά και το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.

Προωθούν κούρεμα καταθέσεων και λουκέτα στις τράπεζες


Εμπόδια βάζει η Ευρωβοιυλή, που θέλει συμμετοχή στις αποφάσεις 
Οιευρωβουλευτές βάζουν εμπόδια μέσω των διαδικασιών τις οποίες θέλουν να ελέγξουν, για το σχέδιο που προωθεί το Ecofin και η ΕΕ και προβλέπει κούρεμα των καταθέσεων (bail in) ή ακόμα και λουκέτο στις τράπεζες όταν θα κρίνεται ότι δεν μπορούν να «διασωθούν».

Η “διάσωση” τραπεζών με κούρεμα των καταθέσεων (bail in) ή ακόμα και το λουκέτο σε τράπεζες, προωθείται και από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας Ecofin, στην Ευρώπη, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, υπό την προεδρία...
του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Υποτίθεται πως την Τρίτη, συζητήθηκαν θέματα όπως η εγγύηση των καταθέσεων μέχρι τα 100.000 ευρώ. Αλλά ποια εγγύηση μπορεί να δοθεί για τις καταθέσεις αφού το μέτρο της τραπεζικής “διάσωσης” εκ των έσω, έχει ήδη συμφωνηθεί. Υπάρχει εγγύηση καταθέσεων και ταυτόχρονα κούρεμα;

Οι πληροφορίες από το Ecofin της Τρίτης, θέλουν τους ευρωβουλευτές να αμύνονται σθεναρά, μέσω της διαδικασίας λήψης των αποφάσεων. Οι ευρωβουλευτές, επιχειρώντας να ελέγξουν τις διαδικασίες των αποφάσεων, με τις οποίες θα κλείνουν τράπεζες ή θα “διασώζονται σε βάρος των καταθετών τους, ζητούν να λαμβάνονται τα μέτρα δημοκρατικά από την Ευρωβουλή και οι διαδικασίες να είναι ενταγμένες, στους κοινοτικούς κανόνες.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, η “βασική ένσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην απόφαση του Ecofin του περασμένου Δεκεμβρίου αφορά την απόφαση για τη σύσταση ευρωπαϊκού ταμείου εξυγίανσης ή εκκαθάρισης τραπεζών με τη μέθοδο της διακυβερνητικής διαδικασίας. Η Ευρωβουλή ζητάει το ταμείο να ενταχθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, δηλαδή να λειτουργεί με βάση τους κοινοτικούς κανόνες, ενώ αμφισβητεί επίσης τη διαδικασία λήψης της απόφασης για το πότε μια τράπεζα θα τίθεται σε καθεστώς εξυγίανσης ή εκκαθάρισης, ζητώντας επίσης να λαμβάνεται η απόφαση από την Κομισιόν και όχι από τα κράτη-μέλη”.

Τελικά συμφωνήθηκε η απόφαση για το θέμα να ληφθεί στο ερχόμενο Ecofin στις 11 Μαρτίου όπου θα διερευνηθούν με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιθανές εναλλακτικές λύσεις που θα εξεταστούν σε βάθος...

Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ έκανε λόγο για εποικοδομητικό πνεύμα στις συζητήσεις, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απορρίπτει τη διακυβερνητική συμφωνία για (κούρεμα καταθέσεων). Ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία εντός του επόμενου διμήνου, μεταξύ του Συμβουλίου και της Ευρωβουλής.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γιερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε σε εποικοδομητικές συζητήσεις που επιτρέπουν “να φτάσουμε πιο κοντά σε συμφωνία” και τόνισε ότι οι πάντες υποστήριξαν πως θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία έως τα τέλη Μαρτίου. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είπε ότι “θέλουμε τους πάντες στην όλη διαδικασία, αυτό είναι που προέχει” ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι στο επόμενο Ecofin θα υπάρξει κάποια συμφωνία στο θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Από enet

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ,ΤΟ ΜΑΚΡΙ ΧΕΡΙ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ!

Υπεξαίρεση κατά επάγγελμα και κατά συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος 4 χρόνια τώρα!

Διαβάζοντας το σημερινό δημοσίευμα στο newsit.gr έμεινα άφωνος για την συνεχιζόμενη κλοπή και υπεξαίρεση από το υπουργείο οικονομικών των μισθών και των συντάξεων των πολιτών παρά τις διαψεύσεις του Σαμαρά και του Στουρνάρα.
Αναρωτιέμαι τι άλλο πρέπει να γίνει για να επέμβει η δικαιοσύνη; Πώς μπορούν ανεξέλεγκτα μια χούφτα άνθρωποι να καταστρέφουν ένα κράτος και ένα λαό και οι νόμοι και το σύνταγμα να μην μπορούν να τους σταματήσουν;
Διαβάζω λοιπόν στο... σημερινό τύπο ότι βρίσκουν διάφορα κόλπα να εξαπατήσουν και να κλέψουν λεφτά από μισθωτούς και συνταξιούχους: - Ως και 70 ευρώ το μήνα η μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου - Από 17 ως και 116 ευρώ το μήνα οι μειώσεις στις συντάξεις - Μεγαλύτερο το “ψαλίδι” για όσους βγουν σε σύνταξη το 2014 Αυτές οι μειώσεις προκύπτουν μετά από ακόμα μια εξαπάτηση του ελληνικού λαού οι δήθεν αλλαγές στις εισφορές για τις επικουρικές που μειώθηκαν δήθεν στο 3% έκρυβαν την παγίδα ότι πλέον η κράτηση γίνεται στο σύνολο του μισθού ή της σύνταξης και όχι μόνο για τα πρώτα 1.666 ευρώ.
Έτσι λοιπόν από τον Μάρτιο οι χιλιάδες μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι ακόμα μια φορά τα θύματα των μειώσεων που δρομολόγησε ο Στουρναρας ο οποίος συνεχίζει να εγκληματεί εναντίον του ελληνικού λαού με τις ευχές του Σαμαρά και θα το πω πολλές φορές ότι δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος γιατί είναι σαν να αφήνουμε έναν εγκληματία κατά συρροή να κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα μας.

Ανάλογα λοιπόν με τον μισθό όπως αναφέρει το newsit.gr υπολογίζεται ότι οι επιπλέον κρατήσεις θα είναι από 7 ως και 70 ευρώ το μήνα, απώλεια δηλαδή που μπορεί να ξεπεράσει τα 800 ευρώ το χρόνο για ένα μισθωτό. Ως 70 ευρώ οι μειώσεις σε μισθούς, ως 116 ευρώ οι μειώσεις στις συντάξεις. Μειώσεις στο ποσό των επικουρικών συντάξεων που εισπράττουν θα δουν και χιλιάδες συνταξιούχοι, αφού από τα μέσα του χρόνου το ποσό της επικουρικής που μέχρι σήμερα φορολογείτο αυτοτελώς θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και θα υπόκεινται στη γενική κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Οι απώλειες λοιπόν θα ξεκινούν από 17 ευρώ το μήνα για συντάξεις της τάξης των 900 ευρώ και θα φτάνουν έως και τα 116 ευρώ το μήνα για υψηλές συντάξεις πάνω από 2.500 ευρώ. Ως και τη μισή επικουρικοί θα χάσουν πολλοί συνταξιούχοι, μεγαλύτερο φαίνεται πως θα είναι το "ψαλίδι" για τους ασφαλισμένους των ειδικών ταμείων που θα βγουν στη σύνταξη μέσα στο 2014.

Ο νέος κανονισμός παροχών του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης αναμένεται να προβλέπει ποσοστό αναπλήρωσης που δεν θα ξεπερνά το 20% όταν σήμερα στα ειδικά ταμεία φτάνει ακόμη και το 40% έτσι οι επικουρικές συντάξεις ενδέχεται να μειωθούν ακόμη και το μισό δηλαδή επικουρικές που σήμερα αγγίζουν τα 600€ θα πέσουν στα 300 ευρώ.

Τώρα εξηγούνται οι προσευχές στο Άγιο Όρος του Σαμαρά, προσπάθησε να μιλήσει με τον θεό και πάλι για να του συγχωρέσει το ότι συνεχίζει να εξαπατά και να κοροϊδεύει του έλληνες πολίτες υπεξαιρώντας ότι τους έχει απομείνει.

Του Κώστα Βουκελάτου από freepen, μοντάζ Γρέκι

Οι δηλώσεις του Καμμένου για τους αγρότες-ΒΙΝΤΕΟ





Στο μπλόκο των αγροτών στην Κουλούρα Ημαθίας σταμάτησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος, καθ' οδόν προς την Κατερίνη, για να συμμετάσχει σε εκδήλωση του κόμματος. 

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους αγώνες των αγροτών. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καλούμε το σύνολο των βουλευτών που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο, να εγκαταλείψουν την τρόικα και τους εντολοδόχους της τρόικας, που είναι οι κυβερνώντες και να συνυπογράψουμε όλοι μαζί την πρόταση νόμου που λέει αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες, επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας για χρηματοδοτήσεις της πρωτογενούς παραγωγής και να σταματήσει η φορομπηχτική πολιτική που έχει σκοπό να εξαφανιστεί η ελληνική Περιφέρεια», δήλωσε ο κ. Καμμένος.