ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ!

ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση
( Δευτ. 24/2/14 - 09:10)
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Σοκ προκαλεί το άρθρο του Γερμανού Βόλφγκανγκ Γκλομπ, μέλους της Γαλλογερμανικής Οικονομικής Επιτροπής, στην ημερήσια γαλλική οικονομικήεφημερίδα «Λεζ Εκό» από τις πρώτες κιόλας λέξεις του:«Η Γερμανία έχει ένα πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι η Γαλλία» γράφει χωρίς περιστροφές ευθύς εξαρχής. Πολύ πιο ωμό είναι το κλείσιμο αυτού του περιεκτικού άρθρου: «Η διάσημη γερμανική Επιτροπή των Σοφών δεν έχει αφήσει την παραμικρή αμφιβολία στην τελευταία ετήσια έκθεσή της: η καλή λειτουργία ενός κοινού νομίσματος σε ευρωπαϊκή κλίμακα απαιτεί την εγκατάλειψη της εθνικής κυριαρχίας σε κεντρικούς τομείς. Τα κράτη που θα αρνηθούν αυτή την εγκατάλειψη, πρέπει να εγκαταλείψουν το κοινό νόμισμα. Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθείται στη Γερμανία η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γαλλία για την έξοδό της από το ευρώ! Το μέλλον θα δείξει αν αυτό το βήμα είναι η έσχατη λύση για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής βιομηχανίας»!
Ανατριχίλα προκαλούν οι «σοφοί» της Γερμανίας με τις θέσεις τους: Οποια χώρα αρνείται να παραδώσει την εθνική κυριαρχία της, πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ! Οποιος λαός δηλαδή αρνείται να γίνει δούλος του Τέταρτου Ράιχ, δεν έχει καμιά θέση στην Ευρωζώνη και πρέπει αμέσως να πάψει να χρησιμοποιεί το ευρώ ως νόμισμά του! Στο πλαίσιο αυτό, το μέλλον θα δείξει αν και η Γαλλία πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη και να εγκαταλείψει το ευρώ! Τελεία και παύλα. Το ζήτημα δηλαδή της καταρράκωσης της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας δεν περιορίζεται στη φτωχή και ήδη κατεξευτελισμένη Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Κύπρο, στην Ισπανία, αλλά και στην Ιταλία, ακόμη και στη Γαλλία! Μόνο οι χώρες που παραδίδουν την κυριαρχία τους στο Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας μπορούν να χρησιμοποιούν ως «εθνικό» νόμισμα το ευρώ!
Οι όροι είναι σαφέστατοι και το τίμημα που πρέπει να πληρώσει ο κάθε λαός για να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ επαρκέστατα προσδιορισμένο. Λαοί και ηγέτες της Ευρώπης καλούνται να αποφασίσουν, χωρίς κανένα δικαίωμα να παραπονούνται εκ των υστέρων ότι οι Γερμανοί τους «ξεγέλασαν». Το Βερολίνο έχει θέσει πεντακάθαρα τους όρους του και περιμένει τις δηλώσεις αποδοχής τους. Οι Γάλλοι έλαβαν το μήνυμα. Δεν τολμούν να σηκώσουν το γάντι. Απλώς ικετεύουν τους Γερμανούς να αλλάξουν πολιτική, αν κρίνει τουλάχιστον κανείς από ένα άρθρο του αρχισυντάκτη του μηνιαίου γαλλικού οικονομικού περιοδικού «Λεζ Αλτερνατίβ Εκονομίκ» Γκιγιόμ Ντιβάλ. «Το Βερολίνο πρέπει να πάψει να πνίγει μέσω ασφυξίας την Ευρώπη» είναι ο εύγλωττος τίτλος του άρθρου αυτού.
«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης συνεχίζει να απειλεί το μέλλον της ευρωπαϊκής οικοδόμησης» ισχυρίζεται ο αρθρογράφος, ο οποίος αγωνιά: «Πώς να κάνουμε να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι η γερμανική πολιτική οδηγεί την Ευρώπη στο χείλος της αβύσσου;... Πώς να κάνουμε να καταλάβουν οι γείτονές μας ότι μας στήνουν στον τοίχο;». Στην αρχή προσπαθεί να τρομάξει τους Γερμανούς λέγοντας ότι η πολιτική τους προκαλεί κοινωνικές εντάσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και στον σημαντικότερο εταίρο του Βερολίνου, την ίδια τη Γαλλία. «Δεν είναι βέβαιο ότι οι πιο έντονες εντάσεις θα προκληθούν στις περιφερειακές χώρες της Ευρώπης. Η Γαλλία φαίνεται να είναι επίσης μια καλή υποψήφια χώρα για μείζονες κρίσεις με την Αριστερά της πολύ εξασθενημένη και ισχυρή την Ακρα Δεξιά, με απελπισμένες πολλές κοινωνικές ομάδες» γράφει ο Γάλλος αρθρογράφος. Αντιλαμβάνεται όμως ότι η πολιτική της Μέρκελ έχει ευρύτατη υποστήριξη στον γερμανικό πληθυσμό. «Η καγκελάριος απολαμβάνει της στήριξης της μεγάλης πλειονότητας των συμπολιτών της.
Εδώ και τέσσερα χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τραγική κατάσταση αναφορικά με τη γερμανική κοινή γνώμη» ομολογεί και παραδέχεται ότι η Μέρκελ είναι πλήρως εναρμονισμένη στην ευρωπαϊκή πολιτική της με το γενικό αίσθημα του λαού της. «Στην κρίση της Ευρωζώνης οι Γερμανοί δεν μπορούν να δεχτούν να βοηθήσουν τις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αν οι πολίτες τους δεν υποφέρουν τουλάχιστον τόσο όσο οι Γερμανοί με την ''ατζέντα Σρέντερ''. Πρόκειται για μια στάση κατανοητή ψυχολογικά, αλλά εντελώς αυτοκτονική για την Ευρώπη» ισχυρίζεται. Το λάθος του είναι εξόφθαλμο. Μόνο «αυτοκτονική» δεν είναι αυτή η πολιτική για τη Γερμανία, όσο τα κράτη και οι λαοί της Ευρώπης υποτάσσονται στο Τέταρτο Ράιχ. Μόνο αν ξεσηκωθούν εναντίον του, το Βερολίνο θα σκεφθεί αν πρέπει να αλλάξει πολιτική.
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Άρχισε ο Διαμελισμός της Ουκρανίας


23/02/2014
186
 
1
 
1
Google +
0
 
Σε μια μεγάλη λαϊκή εθνοσυνέλευση χιλιάδες ρωσόφωνων πολιτών από ολόκληρη την ανατολική και νότια Ουκρανία συγκεντρώθηκαν πριν λίγες ώρες στην ιστορική πρωτεύουσα της Ουκρανία το Χάρκοβο η οποία είναι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά το Κίεβο και κήρυξαν de facto ανεξαρτησία στις περιοχές τους. σε περίπτωση πάντα που δεν επανέλθει η νομιμότητα στο Κίεβο.
Στη συνέλευση στο Χάρκοβο παραβρίσκονται και εκπρόσωποι της Ρωσίας, ως «παρατηρητές», συμπεριλαμβανομένου και του Αλεξέι Πούσκοφ, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών του Κοινοβουλίου η παρουσία του οποίου εδωσε και την σχετική νομιμοποίηση στην όλη εκδήλωση και την "ευλογία" της Μόσχας στις αποφάσεις που θα λαμβάνονταν.
Tην ίδια ώρα αφίχθηκε από τo Kίεβο η ειδική μονάδα της αστυνομίας Berkut (φωτό) η οποία εδρεύει στην πόλη και είχε σταλεί στην πρωτεύουσα για να βοηθήσει στην καταστολή των ταραχών.
Η συγκεκριμένη μονάδα είχε τις περισσότερες απώλειες (κάπου 9 νεκροί άνδρες και 40 τραυματίες, οι 12 σοβαρά) στις συγκρούσεις με τους εθνικιστές του Δεξιού Τομέα και περιέγραψαν φρικιαστικάς σκηνές στην πλατεία Ανεξαρτησίας: Οτι τους πυροβολούσαν δεκάδες ελεύθεροι σκοπευτές και από την κυβέρνηση δεν τους επέτρεπαν να ανταποδώσουν τους πυροβολισμούς και ότι δύο άνδρες τους που συνελήφθησαν αιχμάλωτοι, ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου..
Με την παρουσία 10.000 ατόμων τα οποία συγκεντρώθηκαν στο αθλητικό κέντρο της πόλης του Χάρκοβο, 3.477 αντιπρόσωποι υπογράμμισαν στους δυτικούς ότι οι φύλακες της συνταγματικής νομιμότητας είναι οι ίδιοι και το Κίεβο έχει καταληφθεί από ακροδεξιούς, νεοναζιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες.
Η σύγκληση περιφερειαρών, δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κλπ, αποτέλεσε πρωτοβουλία του κυβερνήτη της πόλης Γκενάντι Κέρνες ο οποίος αναφέρει ότι θα γίνει μία προσπάθεια για την «σταθεροποίησης της κατάστασης»«Οι συνάδελφοί και εγώ έχουμε απειληθεί»,δήλωσε ο Κέρνες, «αλλά σήμερα έχουμε μαζευτεί για να αλλάξουμε την κατάσταση. Δεν πρόκειται να παραδοθούμε, θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος».
Μέχρι στιγμής οι Ρώσοι αντιπρόσωποι δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τα τεκταινόμενα αφού επισημαίνουν ότι οι πρωτοβουλίες των ανατολικο-Ουκρανών σκοπό έχουν την διαφύλαξη της σταθερότητας ολόκληρης της χώρας.
Αντιπρόσωποι από τοπικά συμβούλια ανακοίνωσαν ότι αναλαμβάνουν εφ'εξής οι ίδιοι την διαφύλαξη της «συνταγματικής νομιμότητας» η οποία έχει καταλυθεί το πραξικόπημα ανατροπής του Β.Γιανούκοβις, και επίσης ανακοίνωσαν κάτι πολύ σημαντικό:  Την δημιουργία παράλληλων δομών διοίκησης και άμυνας έτσι ώστε να αμυνθούν στους «δυτικούς» που κατέλεβαν το Κίεβο.
Επιπροσθέτως, η αντιπροσωπεία της Κριμαίας ανακοίνωσε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: «Εμείς οι τοπικές αρχές, το ανώτατο συμβούλιο της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας, περιοχής Σεβαστούπολης, αποφάσισε να αναλάβει τις ευθύνες του και να εξασφαλίσει την συνταγματική τάξη και τα δικαιώματα των πολιτών του στην περιοχή».
Τι σημαίνει αυτό: Πρακτικάότι ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της Κριμαίας και η χειραφέτησή της από το Κίεβο την ηγεσία του οποίου πλέον δεν αναγνωρίζουν.
Και όταν μιλάμε για την Κριμαία μιλάμε για ακραιφνώς ρωσόφωνη πληθυσμιακά, περιοχή με όλες τις βάσεις του ρωσικού Στόλου στην Μαύρη Θάλασσα και Ναυτική Διοίκηση
Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση πλέον ανακηρύσσουν ανεξαρτησία σε σχέση με τις εντολές του Κιέβου και θεωρούν ότι αφού έχει καταλυθεί η συνταγματική τάξη αυτοί είναι υποχρεωμένοι να την υπερασπιστούν.
Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος έχει να κάνει με την προστασία των αποθηκών πολεμικού υλικού και η αποτροπή κάθε προσπάθειας από την πλευρά των δυτικο-Ουκρανών και των εθνικιστών να αποκτήσουν πρόσβαση στα εκατομμύρια όπλα που φυλάσσονται εκεί.
Για τον σκοπό αυτό οργανώνονται ένοπλες πολιτοφυλακές οι οποίοι θα αντικαταστήσουν την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις. 
Η Μόσχα από αύριο Δευτέρα θα ασχοληθεί σοβαρά μετο θέμα, αφού κατάλαβε ότι οι δυτικοί της την είχαν "στημένοι" στην Ουκρανία κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι που δεν μπορούσε νε αντιδράσει.
Ίσως για αυτό και οι ακροδεξιές ομάδες που ελέγχονται από τις ΗΠΑ, σαμποτάριζαν την μία μετά την άλλη τις συμφωνίες εκεχειρίας.
Σίγουρα μόνο συμπτωματικό δεν είναι ότι η εισβολή της Γεωργίας στη Νότιο Οσετία και την Αμπχαζία έγινε την πρώτη ημέρα έναρξης των Ολυμπαικών Αγώνων του Πεκίνου.
Το πιο καλό σενάριο πλέον είναι η «θυσία» Γιανουκόβιτς και μια συμφωνία δημιουργίας Ομοσπονδίας στην Ουκρανία, ίσως και υπό την Τιμοσένκο που έτσι ή αλλιώς είχε καλή συνεργασία με το Κρεμλίνο, με ισχυρό βαθμό αυτονομίας για τις δυο κοινότητες.
Εάν η κατάσταση κλιμακωθεί περαιτέρω, φυσικά θα απειλήθεί με έμμεση ή ακόμα και άμεση εμπλοκή της Τουρκίας και μετά της ίδιας της Ελλάδας θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη. Η πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, Στενά του Βοσπόρου και Αιγαίο είναι ένας διάδρομος...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η μπόχα των ΜΚΟ έπνιξε τη χώρα ΄΄Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ



Όλες σχεδόν οι κυβερνή­σεις χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την
πολιτική τους και αυτές υπηρετούν όποια κυβέρνηση τις χρηματοδοτεί 


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 



Βρώμικη, εξαιρετικά βρώμικη η ιστορία των Μη Κυβερνητικών
Οργανώσεων (ΜΚΟ), οι οποίες σε πλήρη αντίθεση με την ονομασία τους  χρηματοδοτούνται αποκλειστικά ή σχεδόν αποκλειστικά από τις...
κυβερνήσεις! Οι πρώτες βαριές υποψίες γεννιούνται όταν καθίσει κανείς  και σκεφθεί: γιατί μια κυβέρνηση να ονομάζει «μη κυβερνητική» μια  οργάνωση που υπάρχει μόνο και μόνο επειδή τη χρηματοδοτεί η κυβέρνηση;
Δεν μπορεί, σίγουρα κάτι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση αυτή! Ετσι είναι  πραγματικά. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήταν αυτή που πρώτη συνέλαβε την ιδέα  των κατ' όνομα «μη κυβερνητικών οργανώσεων». Η Ουάσιγκτον πρώτη χρηματοδότησε ΜΚΟ για να υλοποιήσουν πολιτικές αποστολές που τους  ανέθεσε, και στη συνέχεια φυσικά αντέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις την  αμερικανική.
Διπλά αμαρτωλή η ιστορία των ΜΚΟ. Η μία, η δευτερεύουσα πτυχή, είναι αυτή για την οποία συζητούμε αποκλειστικά στην Ελλάδα: οι... «αρπαχτές» των «κολλητών» της εκάστοτε κυβέρνησης μέσω του στησίματος
αμέτρητων ΜΚΟ και της χρηματοδότησής τους από το κράτος. Υπαρκτή πλευρά.

Επιφανειακή προσέγγιση. Φαντάζε­ται κανείς στα σοβαρά ότι η
αμερικανική κυβέρνηση εφηύρε και χρηματοδοτεί με δισεκατομμύρια δολάρια
τις ΜΚΟ μόνο για να τσεπώνουν τα λεφτά κάποιες μυριάδες παράσιτα; Θα  ήταν αφελέστατο και λανθασμένο να νομίσει κάποιος ότι αυτός είναι ο  κύριος ρόλος των ΜΚΟ. Οχι. Αλλος είναι ο λόγος που δημιούργησε τις ΜΚΟ η αμερικανική κυβέρνηση. Καθαρά πολιτικός. Οι ΜΚΟ αφενός προωθούν  -κάποιες από αυτές, όχι όλες, εννοείται- την πολιτική των ΗΠΑ για τη  συγκεκριμένη χώρα που δρουν και αφετέρου χρησιμεύουν ως κάλυμμα πρακτόρων της αμερικανικής κυβέρνησης! Γι' αυτό ξοδεύει ο Λευκός Οίκος  δισεκατομμύρια δολάρια και δεν τον νοιάζει αν τμήμα τους ροκανίζεται  από παράσιτα!

Δεν είναι όλες οι ΜΚΟ όργανα των κυβερνήσεων φυσικά. Ούτε είναι  βεβαίως «άνθρωποι των Αμερικανών» όλοι αυτοί που δραστηριοποιούνται  στις ΜΚΟ. Θα ήταν ηλίθιος κανείς αν ισχυριζόταν κάτι τέτοιο. Η  συντριπτική πλειονότητα έχει ιδεαλιστικά κίνητρα ανιδιοτελούς  προσφοράς. Ελάχιστοι κινούνται από ιδιοτέλεια οικονομικού χαρακτήρα και
ακόμη πιο λίγοι είναι οι πράκτορες που χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να  περάσουν την πολιτική της κυβέρνησης που τους χρηματοδοτεί. Οι ΜΚΟ όμως είναι αποτελεσματικό πολιτικό όπλο.

Ας θυμηθούμε τον ρόλο που έπαιξαν πολλές ΜΚΟ στην ανατροπή του  Μιλόσεβιτς στη Γιουγκοσλαβία, στις πολύχρωμες «επαναστάσεις» σε χώρες  του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Αλλά και πολύ πιο κοντά μας, μέσω ΜΚΟ
δεν προσπάθησαν οι Αμερικανοί και οι Αγγλοι να περάσουν την αποδοχή  του σχεδίου Ανάν στους Ελληνοκύπριους προ δεκαετίας, το 2004; «Εκαψαν»  πολλούς ανθρώπους τους στις ΜΚΟ στην Κύπρο οι Αμερικανοί, καθώς ο κυπριακός ελληνισμός είπε τότε το ανεπανάληπτο «Οχι» με ποσοστό 76%.

Ολες οι κυβερνήσεις χρησιμοποιούν τις ΜΚΟ για να περάσουν την
πολιτική τους. Οι ΜΚΟ υπηρετούν όποια κυβέρνηση τις χρηματοδοτεί. Εμείς χαιρόμαστε πάντως πάρα πολύ που η ανάγκη των Σαμαρά και Βενιζέλου να  καταπνίξουν τις εσωκομματικές αντιδράσεις στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ για να
επιβιώσουν πολιτικά, οδηγεί στην αποκάλυψη κάποιων παρασίτων που δρουν  στις ΜΚΟ και έτσι τις απομυθοποιούν εντελώς στα μάτια του λαού. Είναι  αναγκαίο οι Ελληνες να γνωρίζουν την πραγματική φύση των ΜΚΟ.