11000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

& NEA ΒΑΡΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ανάρτηση από iskra
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «παζάρι» για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, ενώ κυβέρνηση και τρόικα θα επιδιώξουν να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο συναντήσεων μέχρι τηνΠέμπτη, για να ξεκινήσει έπειτα η συγγραφή του επικαιροποιημένουΜνημονίου.
Η διαπραγμάτευση για τη βασική διαρθρωτική μεταρρύθμιση, δηλαδήτην εφαρμογή των προτάσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), φαίνεται ότι έχει ακόμη αρκετό δρόμο, καθώς η τρόικα επέμεινε στη θέση της να υιοθετηθεί το 100% αυτών και δέχεται μόνο λίγες, καλά θεμελιωμένες εξαιρέσεις.
Παράλληλα το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο βρίσκεται υπό την αίρεση των Βρυξελλών ακόμη κι αν επιτευχθεί «δεν φτάνει». Οι δανειστές θέλουν, σύμφωνα με τον Όλι Ρενπλήρη εφαρμογή του Μνημονίου για να προχωρήσουν σε νέα «συνδρομή» για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της χώρας.
Συγκεκριμένα ο επίτροπος Όλι Ρεν όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή τόνισε ότι “το πρωτογενές πλεόνασμα δεν φτάνει” καθώς οι δανειστές θέλουν πλήρη εφαρμογή των όρων του Μνημονίου προκειμένου να καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό εφόσον χρειαστεί. 

«Τον Νοέμβριο του 2012, η Ευρωομάδα ανέφερε ότι τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ θα εξετάσουν την σκοπιμότητα περαιτέρω μέτρων και συνδρομής όταν η Ελλάδα επιτύχει ετήσιο πρωτογενές πλεόνασμα, υπό την προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής όλων των όρων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να επιτύχει δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ ίσο προς 124 % του ΑΕΠ το 2020, και δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ σημαντικά χαμηλότερο από 110 % το 2022» είναι χαρακτηριστικά η απάντηση Ρεν.

ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Στα προβλήματα προστίθενται και οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών. Οι Financial Times, σε δημοσίευμά τους, αναφέρουν ότι την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για αναγκαία κεφάλαια 6 δισ. ευρώ οι δανειστές επιμένουν στα 20 δισ. ευρώ. Τραπεζικοί κύκλοι αποδίδουν το δημοσίευμα σε «διαρροές σκοπιμότητας» και υποστηρίζουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησε στις διαρροές αυτές καθώς εμφανίζεται ενοχλημένο από την ενδεχόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό.

Επιπλέον, πηγές της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνουν λόγο για άσκηση «πολιτικών πιέσεων» από το ΔΝΤ, ενώ επικαλούνται και πρόσφατη συνέντευξη του Π. Τόμσεν στην οποία έκανε λόγο για «υγιές τραπεζικό σύστημα». Οι ίδιες πηγές διερωτώνται τι έχει αλλάξει και πώς έχει καταλήξει στο ποσό των 20 δισ. ευρώ το ΔΝΤ. Στην ενημέρωση που πραγματοποίησε η TτΕ στις διοικήσεις των τραπεζών την προηγούμενη εβδομάδα, οι κεφαλαιακές ανάγκες από τα «τεστ αντοχής» της ΒlackRock υπολογίζονται στα 5,5 δισ. ευρώ.

Η τρόικα πάντως θα δει την Πέμπτη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και θα συζητήσουν για τις κεφαλαιακές ανάγκες. Στέλεχος του υπ. Οικονομικών αν και ρωτήθηκε σχετικά με το δημοσίευμα των Financial Times, δεν θέλησε να πει αν συζητήθηκε σήμερα στη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ
Πιο συγκεκριμένα, από τη χθεσινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας προκύπτει ότι στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, καθώς και το πώς θα αντιμετωπιστεί μια πιθανή ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής του 2014 από τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τους ενστόλους, τους δικαστικούς κ.ά. Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο πρόβλεψη για τα ισοδύναμα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση σε περίπτωση που ανατραπεί η εισοδηματική πολιτική του 2014.
Πάντως, ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013. Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) εξετάζουν σε τεχνικό επίπεδο σε ποιον προϋπολογισμό (του 2013 ή του 2014) θα πρέπει να περιληφθούν κάποιες εγγραφές (έσοδα από τους αυτοκινητοδρόμους 550 εκατ. ευρώ, κονδύλια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων–ΠΔΕ, και από άλλους φορείς του Δημοσίου). Στο κομμάτι των δημοσιονομικών περιλαμβάνονται επίσης η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% και η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.
Σε ό,τι αφορά το θέμα των προτάσεων του ΟΟΣΑ, η τρόικα εξέφρασε επιφυλάξεις για την πρόταση σχετικά με το γάλα, υποστηρίζοντας πως η καθιέρωση ειδικής κατηγορίας γάλακτος 1-2 ημερών δημιουργεί νέο καθεστώς προστασίας.
Ως προς το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, επιμένει στη διάθεσή τους και εκτός των φαρμακείων. Επίσης, στάθηκαν στο καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων (ωράριο, αδειοδότηση, ιδιοκτησιακό καθεστώς, γεωγραφικοί περιορισμοί). Η τρόικα αντέδρασε αρνητικά και στις προτάσεις της κυβέρνησης για τα βιβλία και το ψωμί. Συνολικά από τις 329 προτάσεις του ΟΟΣΑ υπάρχει σύγκλιση στις 240, απόκλιση σε περίπου 30, ενώ για τις υπόλοιπες που η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει εκτός, η τρόικα ζήτησε να εξεταστούν μία προς μία (π.χ. ΚΤΕΛ κ.λπ.). Οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν επιφυλάξεις ακόμη και για τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις, οι οποίες θεσπίστηκαν πρόσφατα με νόμο, αντιδρώντας ειδικότερα στη διατήρηση τριετούς προστασίας.
ΑΓΚΑΘΙΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ & ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Πάντως τα μεγάλα αγκάθια με την τρόικα παραμένουν οι απολύσεις στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και τα ελλείμματα των Ταμείων που αναμένεται να φέρουν ακόμη και μειώσεις στις συντάξεις.

Οι τροϊκανοί μετά τις απανωτές στα προγράμματα απολύσεων και διαθεσιμότητας και τις συνεχείς αιτήσεις από την ελληνική πλευρά για παράταση ζητούν πλέον επιτακτικά την παρουσίαση βήμα προς βήμα του προγράμματος τόσο για τις 12.500 διαθεσιμότητες όσο και για τις 11.000 απολύσεις που πρόκειται να γίνουν φέτος.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ζητήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη δείχμα τον φορέων απ' όπου θα προέλθουν οι απολύσεις οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν τον ερχόμενο μήνα και σταδιακά να φτάσουν τις 11.000 ως το ερχόμενο Φθινόπωρο.

Παράλληλα πέφτει ξανά, σήμερα, στο τραπέζι το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ στη συνάντηση στις 10:00 με τον Γ. Βρούτση αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της μείωσης κατά 3,9 των εργοδοτικών εισφορών.

Έτσι αυτομάτως μπαίνει και το θέμα των ελλειμμάτων των ταμείων καθώς μόνο η μείωση των εργοδοτικών εισφορών οδηγεί σε μια τρύπα 850 εκατομμυρίων η οποία θα πρέπει να καλυφθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Βρετανική Πρεσβεία ΣΥΡΙΖΑ 32%-ΧΑ 24%-ΝΔ 11%!!

17:29
24/02/2014
Δημοσκόπηση που φέρεται να έχει γίνει για λογαριασμό της βρετανικής πρεσβείας στην Ελλάδα για τις επικείμενες Ευρωεκλογές προκαλεί πανικό στην κυβέρνηση, αφού εμφανίζει το ΣΥΡΙΖΑ να έχει ξεφύγει με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ και να συγκεντρώνει ποσοστό  32% και τη Χρυσή Αυγή να ακολουθεί με ποσοστό πολύ μεγάλο, της τάξεως του 24%.
Η ΝΔ έρχεται τρίτο κόμμα με πολύ χαμηλό ποσοστό, που αγγίζει το 11%, ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και της οικονομικής επιδείνωσης που αναμένεται στη χώρα, αλλά κυρίως στα πορτοφόλια των Ελλήνων.
Το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να είναι «ξεχασμένα», αφού μαζί με τους Οικολόγους και τα τρία κόμματα συγκεντρώνουν ένα ποσοστό της τάξεως του 7,5%.
Το ΚΚΕ φέρεται να αυξάνει τη δύναμη του επίσης και να συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντέχουν επίσης και φθάνουν στο 6%.
Από την τηλεφωνική δημοσκόπηση που έγινε το τριήμερο 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου 2014 φαίνεται πώς η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι πλέον μη αναστρέψιμη, η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να αντέχει και να αυξάνει τα ποσοστά της.
Οι κινήσεις μάλιστα της κυβέρνησης να θέσουν το Λαικό Σύνδεσμο εκτός νόμου λειτουργεί ως μπούμερανγκ για την κυβέρνηση, αφού όπως καταγράφεται η άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ προδίδουν κατάσταση πανικού και έλλειψη πολιτικής ατζέντας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Άλλωστε σε πρόσφατη δημοσκόπηση ένα 60% είχε ταχθεί κατά των όποιων κινήσεων της κυβέρνησης να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ, τα δύο κόμματα φαίνεται να καταρρέουν, αφού δεν υπάρχει και σοβαρή προοπτική σύμπραξης κάτω από ένα ενιαίο και καινούργιο κόμμα που θα αντιπροσωπεύει την κεντροαεριστερά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το κάθαρμα ο Μακέιν o Ανθέλληνας!

 Ξεσπά με θυμό και δείχνει τα πραγματικά ανθελληνικά του αισθήματα!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 27, 2014

(Φωτό: Ο Μακέιν στο πλευρό των ναζιστών της Ουκρανίας)

Με τις προσπάθειες να εντείνονται, λίγες μόνο εβδομάδες πριν τη διαμαρτυρία της 9ης Μαρτίου «Σταματήστε τη Γενοκτονία των Χριστιανών στη Συρία», ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, μεταφορικά μιλώντας, έφτυσε στο πρόσωπο τους αθώους Έλληνες της Αντιοχείας οι οποίοι βιώνουν τη φρίκη σε βιβλική κλίματα στα χέρια των εξτρεμιστών Ισλαμιστών.
Μια αντιπροσωπεία επισήμων της Συριακής Χριστιανικής Εκκλησίας που περιοδεύει στην Ουάσιγκτον με την ελπίδα να βρει μια ειρηνική λύση για τη Συριακή σύγκρουση, έπαθε σοκ όταν ο Γερουσιαστής ξέσπασε με θυμό και αποχώρησε από την αντιπροσωπεία, η οποία απαρτιζόνταν… από Αρμένιους, Ασσύριους, Ρωμιούς και άλλους Χριστιανούς επισήμους.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.azatutyun.am/content/blog/25276078.html
Αυτή η εξωφρενική και αναξιοπρεπής συμπεριφορά ενός γερουσιαστή των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης Γενοκτονίας του 21ου αιώνα είναι απαράδεκτη. Με Ρωμιούς και Ασσύριους πνευματικούς ηγέτες που εξακολουθούν να αγνοούνται, με τις φρικαλεότητες που έρχονται όλο και πιο κοντά στην περιοχή των Ρωμιών Wadi al-Nasara («Κοιλάδα των Χριστιανών») η ώρα της δράσης είναι ΤΩΡΑ! Γερουσιαστές όπως ο κ.Μακέιν είναι αυτοί που συνεχίζουν να πιέζουν για πόλεμο στη Συρία και παρέχουν βοήθεια στους τρομοκράτες που εξοντώνουν τους αδελφούς μας στη Συρία.
Λόγω της παντελούς έλλειψης σεβασμού του γερουσιαστή Μακέιν, εμείς οι Δαίμονες του Συλλογικού Ελληνισμού καλούμε τους εξοργισμένους ‘Ελληνες να υψώσουν τη φωνή τους! Ο γερουσιαστής Μακέιν είναι ανθέλληνας και πρέπει να λογοδοτήσει για την παιδαριώδη συμπεριφορά του.
Εκφράστε την αποδοκιμασία σας για την συμπεριφορά του Μακέιν.
Καλέστε το γραφείο του γερουσιαστή Μακέιν και δείξτε του ότι κάποιος παρακολουθεί τις κινήσεις του!
Γραφείο Phoenix (602) 952-2410
Γραφείο Ουάσιγκτον DC (202) 224-2235
Οι ανθελληνικές πράξεις του γερουσιαστή Μακέιν:
Για το θέμα της Μακεδονίας:
Συμμετοχή στo ψήφισμα για την ΠΓΔΜ να σταματήσει τις εχθρικές ενέργειες και την προπαγάνδα, SR300: ΟΧΙ
Φίλος της Ενωμένης «Μακεδονικής» Διασποράς: ΝΑΙ, έλαβε το Διεθνές Βραβείο Ελευθερίας της Ε«Μ»Δ το 2011
Για την Αρμενική, Ελληνική, Ασσυριακή Γενοκτονία:
Συμμετοχή στο ψήφισμα για την Αρμενική Γενοκτονία: ΟΧΙ
Συμμετοχή τον Απρίλιο 2011 στην Εορτασμό της Αρμενικής Γενοκτονίας στο Capital Hill: ΟΧΙ
Για τον Οικουμενικό Πατριάρχη:
Συνυπέγραψε επιστολή προς τον Πρόεδρο Μπους για τη θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία: ΟΧΙ
Συμμετοχή στο ψήφισμα για την επιστροφή των Εκκλησιών και για την Ελευθερία των Θρησκευμάτων, S. Res. 392: ΟΧΙ
Stay up-to-date with Operation Antioch at by visiting our Facebook page athttp://www.facebook.com/operationantioch

Τσίπρας: Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης

Τσίπρας: Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης όπως προβλέπει το Σύνταγμα
Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στην συνταγματική επιταγή για την συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με τις πραγματικές τους δυνάμεις θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε κομματική εκδήλωση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η φορολογική της πολιτική «κινείται στο χώρο του παραλογισμού και της πλήρους απώλειας του ελέγχου». Επισήμανε επίσης ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση ψήφισε 30 φορολογικά νομοθετήματα, που έχουν δημιουργήσει ένα ακατανόητο και ανεξέλεγκτο ναρκοπέδιο για τους φορολογουμένους, τις ΜΜΕ Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Την πολιτική αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «εκ προμελέτης ήταν το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαντακώθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση που μας την πλάσαραν ως ένα ακόμα επίτευγμα που θα οδηγούσε στην ανάκαμψη, δεν έδωσε τίποτε στην πραγματική οικονομία», ενώ «τα δάνεια είναι εύκολα για φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα συμφέροντα και αδύνατα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
Αναφερόμενος εμμέσως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη για την φορολόγηση των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι «απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει». Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από πέρυσι το κόμμα του έχει παρουσιάσει συνολικές θέσεις για το πολιτικό σύστημα, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη νέα φτώχεια, το φορολογικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις και συνόψισε τις θέσεις αυτές σε ένα τρίπτυχο:
13715256
Πρώτον: Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη.
Δεύτερον: Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.
Τρίτον: Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.
Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ΜμΕ, να σταματήσει η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας και της επιχειρηματικότητα σε βάρος των πολλών, των μικρών, των αδυνάτων και να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τους ΜμΕ είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες. Όλα αυτά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνονται και στον πολιτικό στόχο που θέτουμε εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών που δεν είναι άλλος από τη μεγάλη πολιτική ανατροπή. Η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/410125/tsipras-politiki-forologikis-dikaiosynis-opos-provlepei-to-syntagma#ixzz2uT5zO0EZ

Ρωσία:Δοκιμή της πολεμικής ετοιμότητας

«Κουρδίζει» την πολεμική του μηχανή ο Πούτιν! Διεθνής συναγερμός για το φόβο στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία

250.000 προσωπικό, 1.500 άρματα μάχης και 3, συστοιχίες πυραύλων και μαχητικά αεροπλάνα πανέτοιμα να συμμετάσχουν σε άσκηση που ξεκινά σήμερα το μεσημέρι
Δοκιμή της πολεμικής ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων στη δυτική και κεντρική Ρωσία, διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.
Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, ο οποίος είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να ξεκινήσει η άσκηση στρατιωτικής ετοιμότητας στις 2 ώρα Μόσχας σήμερα.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση απο τη διεθνή κοινότητα για την «κίνηση» του Ρώσου προέδρου, ωστόσο απο διπλωμάτες εκφράζονται έντονοι φόβοι για το ενδεχόμενο να υπάρξει στρατιωτική επέμβαση του Ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.
Τα «διπλωματικά κανάλια» μεταξύ ΗΠΑ και ευρωπαίων ηγετών έχουν πάρει «φωτιά», σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν την κινητικότητα του Ρωσικού στρατού και να ρποετοιμαστούν για κάθε ενδεχόμενο!
Ο Πούτιν διέταξε «τεστ ετοιμότητας μάχης των στρατευμάτων για την αντιμετώπιση κρίσεων που απειλούν την στρατιωτική ασφάλεια της χώρας, καθώς και με αντιτρομοκρατικούς, υγειονομικές και επιδημιολογικές, ή technogenic καταστάσεις» δήλωσε ο Σοϊγκού.
Συνολικά, 250.000 προσωπικό, 1.500 άρματα μάχης και 3.000 ΤΟΜΑ, αλλά και συστοιχίες πυραύλων εδάφους-εδάφους Iskanter και παντός είδους οπλικά συστήματα, όπως και μαχητικά S-30, Su-35, SU-34, MiG-29 κλπ, συμμετέχουν στην άσκηση.
Συγκεκριμένα, συμμετέχουν αντιαεροπορικά συστήματα S-300, S-400, Pantsir-S1, Tor-M1 κλπ. Επίσης, συμμετέχει στην άσκηση και ολόκληρος ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας με τις μονάδες των βομβαρδιστικών και της Ναυτικής Αεροπορίας.
Την ίδια ώρα, περίπου έξι χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κριμαία εναντίον της νέας κυβέρνησης.
Ο επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής Κρατικής Δούμας, Αλεξέι Πουσκόφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας είναι δυσαρεστημένοι με τη νέα ουκρανική δημοκρατία, διαμηνύοντας ότι πρέπει να εκφράσουν τη βούλησή τους.
«Η πλειοψηφία του πληθυσμού της Κριμαίας σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στη νέα ουκρανική δημοκρατία», δήλωσε ο Πουσκόφ στο λογαριασμό του στο Twitter την Τετάρτη.
«Αν η Δύση έχει αναγνωρίσει την Μαϊντάν (την πλατεία που έγιναν οι διαδηλώσεις κατά του Γιανουκόβιτς) ως τη φωνή του λαού της Ουκρανίας, θα πρέπει επίσης να αναγνωρίσουν επίσης ότι οι πολίτες της Κριμαίας έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη βούλησή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ξαναδώστε και ξανασώστε τις ...τράπεζες












Στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ ανεβάζει το ΔΝΤ τις κεφαλαιακές ανάγκες τουςΡάβουν νέο κοστούμι στους φορολογούμενους ! Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η κυβέρνηση. Η καθυστέρηση δημοσιοποίησης της έκθεσης της Βlack Rock δεν θεωρείται τυχαία. Το μεγάλο κεφάλαιο της προοπτικής του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, το οποίο επί της ουσίας αποτελεί «συγκοινωνούν δοχείο» με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, άνοιξε… αίφνης, καθώς η τρόικα αποφάσισε να το βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα της. Με την επιστροφή των επικεφαλής των 
δανειστών στην Αθήνα πήραν «φωτιά» τα σενάρια για τις νέες κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που προκύπτουν από τα stress tests της Βlack Rock και άνοιξε εκ νέου η «βεντέτα» μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων (Ε.Ε. και ΕΚΤ) για τους τρόπους αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους. 
Η Λαγκάρντ τάσσεται υπέρ του «κουρέματος» του χρέους, κόντρα στη λύση Μέρκελ – Σόιμπλε μέσω επιμήκυνσης και μείωσης επιτοκίων.

Δημοσίευμα των «Financial Times» εκτόξευσε… ξαφνικά τις κεφαλαιακές ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της χώρας στα 20 δισ. ευρώ, όταν οι… επίσημες διαρροές έκαναν λόγο για 5-6 δισ. ευρώ και επέτρεπαν στην κυβέρνηση να κάνει όνειρα για «μπάλωμα» ακόμα και της δημοσιονομικής τρύπας από τα ρέστα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ταραχή

Το δημοσίευμα, το οποίο επί της ουσίας αποτυπώνει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ ανήμερα της πρώτης συνάντησης των δανειστών με τον Γιάννη Στουρνάρα και λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το ραντεβού τους με τον διοικητή της ΤτΕ Γιώργο Προβόπουλο, προκάλεσε ταραχή στην κυβέρνηση.

«Οσο μεγαλύτερες είναι οι κεφαλαιακές ανάγκες τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόβλημα» σημείωνε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση με την τρόικα. Η «συμφωνία κυρίων» μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς να διατηρηθεί το θέμα (και το ποσό) «χαμηλά» για να μην «τορπιλιστεί» το δημοσιονομικό θαύμα και να συνεχιστεί το αφήγημα εξόδου από τα μνημόνια, φαίνεται να καταρρέει.

Ακόμα κι αν σε αυτή τη συμφωνία, που ουσιαστικά αφορά την ΕΚΤ, συναινέσει τελικά το ΔΝΤ, είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει ισχυρά ανταλλάγματα. 
Εν όψει ευρωεκλογών, δανειστές και δανειζόμενοι δεν επιθυμούν να «περάσει» στους φορολογούμενους ότι θα κληθούν να βάλουν και πάλι βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να στηριχθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα. 
Αλλωστε, η καθυστέρηση της δημοσιοποίησης της έκθεσης της Black Rock και εν συνεχεία του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών (βλ. Eurobank), το οποίο είναι σε «φάση επεξεργασίας», δεν θεωρείται τυχαία. 
Την ώρα λοιπόν που κύκλοι της ΤτΕ αντέκρουαν το δημοσίευμα των «F.T.» επικαλούμενοι συνέντευξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, στην «Καθημερινή» όπου έκανε λόγο για τραπεζικό σύστημα που βρίσκεται σε καλή, υγιή κατάσταση (Νοέμβριος 2013), ο ΣΥΡΙΖΑ έθετε σειρά κρίσιμων ζητημάτων. 
Σύμφωνα με το τμήμα οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η διαπίστωση ότι υπάρχει ανάγκη για νέα κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών ύψους 5 δισ. ευρώ, χωρίς μάλιστα στη νέα έκθεση της Black Rock να έχει συμπεριληφθεί το χαρτοφυλάκιο των επιχειρηματικών δανείων, αποτελεί απόδειξη της αποτυχίας της πρόσφατης ανακεφαλαιοποίησης. 
Αν συμπεριληφθούν και τα μονίμως «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, εκτιμάται από τραπεζικά στελέχη ότι το συνολικό ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων όλων των ελληνικών τραπεζών αγγίζει τα 100 δισ. ευρώ, αντί των περίπου 74 δισ. ευρώ που ανεπίσημα υπολογίζει η ελληνική πλευρά. 
Οπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι εκτιμήσεις της ΤτΕ και του ΤΧΣ ότι δεν επρόκειτο να χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια διαψεύδονται.

Ερώτημα

«Τι πρέπει να περιμένουμε άραγε από τα νέα stress tests, που θα ακολουθήσουν μέσα στο 2014 από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και θα γίνουν με αυστηρότερα σενάρια;» διερωτώνται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση επαναφέρουν το μείζον θέμα των διαδικασιών «ξεπουλήματος» των τραπεζών, την ανακεφαλαιοποίηση – στήριξη των οποίων πλήρωσαν οι φορολογούμενοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ακόμα ότι:

● Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβουν να παραχωρήσουν τις τράπεζες στο ιδιωτικό κεφάλαιο και να χαρίσουν τις μετοχές που κατέχει σήμερα το ΤΧΣ, σε βάρος των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών.

● Το σύνολο των ενεργειών και αποφάσεων θα ερευνηθούν διεξοδικά προκειμένου να αποδοθούν οι ενδεχόμενες σοβαρότατες ευθύνες, που αναλογούν σε όσους κριθεί ότι εμπλέκονται στις σκανδαλώδεις αυτές ενέργειες απαξίωσης και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, και θα ζητηθεί η άμεση αποκατάσταση της ζημιάς του Δημοσίου.

O ΜΠΡΕΖΙΝΣΚΙ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΤΟ «ΣΚΑΚΙ» ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2014

Nikos HiladakisΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο γνωστός Αμερικανός διπλωμάτης και ινστρούχτορας της Νέας Τάξης, ΖμπίγκνιουΜπρεζίνσκι, είχε πει πριν από χρόνια ότι το μεγάλο γεωστρατηγικό παιχνίδι του εικοστού πρώτου αιώνα, που το είχε παρομοιάσει σαν μια πατρίδα σκάκι, θα παιχτεί στην περιοχή της Ευρασίας. Όποιος ελέγχει την περιοχή αυτή, θα ελέγξει και τις παγκόσμιες εξελίξεις. Την Ουκρανία, την οποία ο Μπρεζίνσκυ θεωρούσε σαν περιοχή κλειδί για την Ευρασία, την είχε αποκαλέσει χαρακτηριστικά «τσάκρα», δηλαδή κομβικό σημείο για τον έλεγχο της Ευρασίας. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι επίγονοι και θιασώτες της θεωρίας του Μπρεζίνσκι, ακολουθώντας τις προτροπές του μεγάλου πατέρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, αργά ή γρήγορα θα έκαναν την απόπειρα να υποτάξουν την χώρα αυτή, μια στην ουσία τεχνητή χώρα καθώς ποτέ δεν ήταν ανεξάρτητη ούτε έχει μια εθνική ιστορική διαδρομή που θα την καταξίωνε σαν ανεξάρτητη εθνική οντότητα. Στην πραγματικότητα ήταν μια ρώσικη επαρχία και μάλιστα ιστορικά θεωρείται σαν η μήτρα της ρωσικής ορθοδοξίας και στο παρελθόν αποτέλεσε ένα από τα βασικά κομμάτια του ρωσικού εθνικισμού.

Ο Μπρεζίνσκι και οι συνοδοιπόροι του της Νέας Τάξης, πλάσαραν ένα  αμερικανικό μοντέλο που είχε σαν σύμβολα το Matrix, χρήμα, Λας Βέγκας με αστραφτερά φώτα, Μαϊάμι και γυμνά καλλίγραμμα κορμιά και Χόλυγουντ με την κινηματογραφική τηλεοπτική «θύελλα» των  προτύπων της Νέας Εποχής. Τα δέλεαρ αυτά παρέσυραν λαϊκές μάζες και ήταν οι ρωγμές που διέλυσαν το πρώην ανατολικό Μπλοκ. Η αλήθεια είναι ότι το τείχος του Βερολίνου δεν έπεσε από ιδεολογικούς λόγους, αλλά από τα καταναλωτικά προϊόντα των δυτικών υπερφορτωμένων σουπερ μάρκετ. Όλα αυτά όμως είχαν και κάποιο τέλος και αυτό το κατάλαβαν γρήγορα στις χώρες του πρώην «παραπετάσματος». Η αρχική ευδαιμονία της «απελευθέρωσης» τους αντικαταστάθηκε από ένα καθεστώς αβεβαιότητας, διάλυσης της κοινωνικής πρόνοιας, επιχειρηματοποίηση της παιδείας που έγινε ακριβό αγαθό μόνο για τους νεόπλουτους, κυριαρχία μιας εγκληματικής μαφίας που ειδικά στην Ουκρανία ήταν το ίδιο το πολιτικό της σύστημα, είτε του Γιανούκοβιτς, είτε της υπερφίαλης Τιμοσένκο. Η εγκληματικότητα και η νόθευση της  πληθυσμιακής  δομής με εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, κυριάρχησαν στην καθημερινή τους, σκληρή πλέον πραγματικότητα.

Παράλληλα με την επιβολή, συχνά με ολοκληρωτικές μεθόδους του αμερικανικού μοντέλου, ήρθε και η ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση για την επικράτηση των «αξιών» της Νέας Τάξης, σε μια σειρά χώρες. Το σχέδιο αυτό της στρατιωτικής περικύκλωσης της Ευρασίας, είχε εισέλθει στην τελική του φάση με την «Αραβική Άνοιξη». Τυνήσια, Λιβύη, Αιγύπτιος, Συρία, και έπονταν συνέχεια με την διαφορά όμως ότι στην Ρωσία είχε αρχίσει να ανατέλλει ένα νέο «άστρο», ο Βλαδιμήρ Πούτιν. Ο Πούτιν στην αρχή παρακολούθησε υπομονετικά όλη αυτή την νεοταξική επέλαση γιατί δεν είχε την δύναμη να αντιδράσει. Σταδιακά όμως ανασυντάχτηκε, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των Αμερικανό-ευρωπαίων νεοταξικών, ειδικά στο ζήτημα του ενεργειακού πολέμου και κατάφερε να ανορθώσει την παραπαίουσα ρωσική οικονομία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Έτσι άρχισε να αντιστέκεται στην επέλαση της Νέας Ταξης, ενώ και στον στρατιωτικό τομέα άρχισε να κινείται όλο και με πιο έντονη αποφασιστικότητα. Ο δεύτερος πόλεμος στην Τσετσενία και ο πόλεμος στην Γεωργία το 2008, ήταν τα πρώτα δείγματα της νέας ρώσικης δύναμης, μια αρκούδα που ξαναβρήκε την δύναμη να βρυχάται. Σε αυτό συνέβαλλε και η κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας από τους δαπανηρούς, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, πόλεμους στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Σαν αντίδραση όμως από τους θεωρητικούς της Νέας Τάξης κατασκευαστήκαν καινούργια ιδεολογικά όπλα κατά της Ρωσίας του Πούτιν. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλές  δυτικές χώρες, όπως στην Γαλλία,  αλλά και στις αμερικανικές προτεσταντικές σέχτες, ο Πούτιν παρουσιάζεται από τα κανάλια τους ούτε λίγο ούτε πολύ σαν ο… αντίχριστος που θέλει να καταστρέψει τον «πολιτισμένο κόσμο».

Όλα αυτά δείχνουν μια καινούργια και πιο ξεκάθαρη εικόνα για να κατανοήσουμε ότι έγινε και στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα, όπως και η Κύπρος, αποτελούσαν πάντα στρατηγικά «πιόνια» της παρτίδας σκάκι για την περικύκλωση της Ευρασίας. Παράλληλα τα ενεργειακά κοιτάσματα του ελληνισμού ήταν το μεγάλο δέλεαρ για τη Νέα Τάξη να επιβάλει ολοκληρωτικά κατοχικά καθεστώτα σε όλο το ελληνισμό, με παράπλευρο στόχο να εξοντώσουν και το ορθόδοξο θρησκευτικό συναίσθημα που συνδέει τον ελληνισμό με την Ρωσία του Πούτιν. Σε αυτό συνέβαλλε τα μέγιστα η προδοτική κλίκα που κυβέρνησε την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και που συμπεριφέρθηκε σαν εντεταλμένα όργανα της ανθελληνικής  και αντιορθόδοξης Νέας Τάξης.

Το μεγάλο «παιχνίδι» όμως της Ευρασίας, ή καλύτερα η παρτίδα σκάκι, όπως την χαρακτήρισε ο «πολύς» ΖμπίγκνιουΜπρεζίνσκι, όχι μόνο δεν τέλειωσε αλλά τώρα αρχίζει πραγματικά. Σε εμάς εναπόκειται αν θέλουμε να «παίξουμε» για να σωθούμε, ή όχι. Προϋπόθεση όμως πάντα είναι να απαλλαχτεί η Ελλάδα από το «μίασμα» της μνημονιακής κατοχής. Ειδεμή, θα δούμε πολύ πιο χειρότερες μέρες από αυτές της προδοσίας που ζούμε σήμερα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

150 ισλαμοφασίστες νεκροί από επιχείρηση του Συριακού στρατού.


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 26, 2014

συρια 150 νεκροι ισλαμοφασιστεςΣυντριπτικό χτύπημα της Συρίας κατά των σφαγέων εισβολέων πριν από λίγες ώρες στην ανατολική Γούτα. Σε ενέδρα του στρατού σε πέρασμα των τρομοκρατών κοντά στο χωριό Μπιρκέτ, παγιδεύθηκε ισχυρή δύναμη εξτρεμιστών καιηττήθηκε κατά κράτος αφήνοντας πίσω 150 νεκρους. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως υπάρχουν και αρκετοί τραυματίες – αιχμάλωτοι.

Ο Πάνος Καμμένος στην "Ελευθεροτυπία"...


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Με όσα έγιναν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχετε την αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη προχωρεί προς την διαλεύκανση των σκανδάλων;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν χαίρομαι που με ρωτάει για αυτό η «Ελευθεροτυπία», γιατί όλα ξεκίνησαν από μία συνάδελφό σας, η οποία δεν υπάρχει πια στον κόσμο, την Αριστέα Μπουγάτσου, που εκείνη πρώτη έβγαλε την ιστορία του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και εργαστήκαμε μαζί πολύ σκληρά, προκειμένου να δούμε ότι όλες αυτές οι υποθέσεις, δηλαδή του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, των CDS, των επιχορηγήσεων σε ΜΚΟ, ήταν απόλυτα συνδεδεμένες με αυτό το βρώμικο κύκλωμα της... μεταπολίτευσης.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γίνονται αποκαλύψεις, όμως αυτές δεν καταλήγουν συνήθως σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ιδιαίτερα σε πολιτικά πρόσωπα…
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η αλήθεια είναι ότι σε πρόσωπα επιχειρηματιών έχουν φτάσει , αλλά υπάρχει αυτή η ομερτά, όταν εμπλέκονται τα πολιτικά πρόσωπα, με λίγες εξαιρέσεις, όπως αυτή του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά και άλλες, οι οποίες δεν οδήγησαν στην τιμωρία. Την ομολογία Τσουκάτου. Τα χρήματα που βρέθηκαν στον Μαντέλη.
 
Υποθέσεις στις οποίες απεδείχθη ότι υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα. Οι υποθέσεις των εξοπλιστικών, που βλέπουμε ακόμα και τώρα μάρτυρες να ανοίγουν το στόμα τους, μέχρι όμως το επίπεδο των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων. Και τα αποτελέσματα, τελικά, είναι οι μεν πολιτικοί, οι περισσότεροι, να βρίσκονται στο απυρόβλητο και να την πληρώνουν κάποιοι ενδιάμεσοι.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πιστεύετε ότι η ΝΔ αν στο τιμόνι ήταν ο Καραμανλής θα ήταν διαφορετική σήμερα; Πως εξηγείτε τη «φυγή» και στη συνέχεια την σιωπή Καραμανλή;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έκανα πολύ μεγάλες προσπάθειες και δημόσια, μέσα από τη Βουλή, γιατί αυτά γίνονται δημόσια, να ζητήσω από τον κ. Καραμανλή να πάρει θέση και πρώτα από όλα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο κ. Στουρνάρας στη Βουλή και να λέει επί ουσίας ότι η κυβέρνηση Καραμανλή αλλοίωσε τα στατιστικά στοιχεία της χώρας . Ο κ. Καραμανλής, θα έπρεπε τουλάχιστον στο Κοινοβούλιο να υπερασπιστεί την κυβέρνησή του και τον εαυτό του. Δεν το έκανε, παρότι μερικές φορές αντέδρασε, να σας θυμίσω ότι ψήφισε στην κάλπη που στήθηκε για το θέμα της παραπομπής του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ ο κ. Σαμαράς δεν ψήφισε.
 
Η ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει στην κυβέρνηση και η θετική ψήφος που δίνει αυτή τη στιγμή στα μνημόνια τον κατατάσσουν σε εκείνους που έχουν ευθύνη.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Θα γυρίζατε σε μια ΝΔ όχι του Σαμαρά, αλλά του Καραμανλή;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω απογοητευτεί από τη στάση του Κώστα Καραμανλή. Θεωρώ πλέον ότι έχει διαλέξει το δικό του δρόμο, το δρόμο της σιωπής. Τώρα πλέον είναι πολύ αργά ακόμα και για να μιλήσει. Τώρα , έχουν έρθει έτσι τα πράγματα στη χώρα, ώστε ακόμα και αν μιλήσει για να ανατραπεί αυτό το κακό που έχει γίνει θα πρέπει να κινηθούν άλλες δυνάμεις για να αναλάβουν τη διακυβέρνηση του τόπου. Δεν μπορεί αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο, αυτοί που στήριξαν την πολιτική των μνημονίων ακόμα και αν δεν την πίστευαν, να συνεχίσουν να είναι συνδιαχειριστές της εξουσίας.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Πώς μπορούμε να βγούμε από τα μνημόνια; Χρειάζεται, λένε, ένα μέτωπο, κοινό, ενιαίο …
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρέπει να υπάρχει μια εθνική πολιτική. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κόσμοι στην πολιτική. Εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν στον φεντεραλισμό, στην ομοσπονδιοποίηση, στην κατάργηση των εθνών - κρατών σε αυτό συμφωνούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ δηλαδή) και υπάρχουν και οι άλλοι οι αντιφεντεραλιστές, που πιστεύουμε στην έννοια του έθνους – κράτους. Αυτοί οι δύο κόσμοι, θα συγκρουστούμε στις ευρωεκλογές. Εμείς δεν πιστεύουμε στη μείωση της εθνικής κυριαρχίας. Θα συναντηθούμε λοιπόν με δυνάμεις, οι οποίες πιστεύουν στην παραμονή της εθνικά κυρίαρχης Ελλάδας. Αυτές οι δυνάμεις προέρχονται και από την αριστερά την παλιά και από την παλιά κεντροδεξιά..
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Με το ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστείτε;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, πριν από τις εκλογές ή αμέσως μετά τις εκλογές συμφωνούσαμε στο θέμα της διαγραφής του χρέους και της αναγνώρισής του ως επονείδιστου και επαχθούς. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικές φωνές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχει μια αλλαγή της στάσης. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλών προθέσεων και θα μπορούσα να συνεννοηθώ μαζί του. Για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θα μπορούσα να συνεννοηθώ με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις, όπως για παράδειγμα στα εθνικά θέματα..
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στις εκλογές του Μαΐου ποιο νομίζετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα που θα δημιουργήσει πολιτικό θέμα στην συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών.
 
Δεν πιστεύω ότι πολίτες, οι οποίοι έχουν υποστεί όλα αυτά, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, θα συνεχίσουν να εγκρίνουν αυτή την πολιτική. Θα την ακυρώσουν και θα τιμωρήσουν τους συγκυβερνήτες. Επειδή στις δημοκρατίες υπάρχει πάντα διέξοδος, ο ελληνικός λαός θα δώσει με σοφία ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα που θα μας υποχρεώσει όλους να ασκήσουμε μια εθνική πολιτική.
 
Πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη δυνατότητα να σχηματιστεί μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας κατηγορούν ότι κάνατε τους ΑΝΕΛ αρχηγικό κόμμα και διαγράψατε τον κ. Νταβρή, ο οποίος είπε ότι το πρόβλημα στους ΑΝΕΛ είσθε εσείς..
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω… Η διαγραφή αυτή έγινε εν συνεδριάσει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κάναμε αυτή τη συζήτηση για να λυθούν τα θέματα, όπως και λύθηκαν. Ο μόνος που λιποτάκτησε ήταν ο κ. Νταβρής. Του τηλεφωνήσαμε εν συνεδριάσει από το κινητό μου τηλέφωνο, με ανοιχτή συνομιλία, παρουσία όλων, τρεις φορές.
 
Ακούστε, στους ΑΝΕΛ ο πρόεδρος δεν μπορεί να ανανεωθεί πάνω από δυο θητείες. Δεν μπορεί να είναι αιωνόβιος. Αν κρίνουν οι ΑΝΕΛ ότι εγώ πρέπει να αλλάξω, θα αλλάξω. Δεν είμαι από εκείνους που έχω φάει την πετριά της προεδρίας, ποτέ δεν την είχα. Ούτε θέλω να είμαι ηγέτης αδιαμφισβήτητος, Αγιατολάχ, που να με προσκυνούν. Δεν με ενδιαφέρει αυτό.
 
Τώρα η αλήθεια είναι ότι είμαι πρόβλημα, είμαι μεγάλο πρόβλημα. Εάν δεν ξεκινούσαμε τότε με μία ιστοσελίδα, θα ήταν βολεμένοι αρκετοί και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ...
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Φοβάστε ,ένα ρήγμα; ότι κάποια στιγμή μπορεί ας πούμε, η Νέα Δημοκρατία, να σας πάρει δυο - τρεις βουλευτές;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχει προσπαθήσει πολλές φορές ο κ. Σαμαράς με διάφορους τρόπους, να πλησιάζει βουλευτές, να τους τάζει λαγούς με πετραχήλια. Επιχειρηματίες πάνε να πιάσουν βουλευτές να τους πουν ελάτε εδώ και τέτοια.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχουν γίνει αυτά;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχουν γίνει. Έχουν γίνει προτάσεις ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Ο κ. Σαμαράς, ξέρει από αποστασίες, είναι ειδικός. Το έχει κάνει με τον κ. Συμπιλίδη… Όμως και δέκα βουλευτές να πάρει το μόνο που θα καταφέρει είναι στις επόμενες ευρωεκλογές να εκλέξουμε ακόμα περισσότερους. Ένα κίνημα πολιτών είναι σαν τη Λερναία Ύδρα, όταν κόβεις ένα κεφάλι βγαίνουν δύο.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Για το ΚΚΕ γιατί δεν μιλάτε συχνά;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς με το ΚΚΕ έχουμε πολλές διαφορές στην πολιτική, όμως το θεωρούμε έναν αξιόπιστο συνομιλητή και ένα έντιμο πολιτικό αντίπαλο. Στα αυτοδιοικητικά το ΚΚΕ έχει μια δική του γραμμή, προστατευτική λίγο. Εάν συμπέσουμε και θα συμπέσουμε σε κάποιες περιοχές ή τοπικές κοινωνίες των ΑΝΕΛ με το ΚΚΕ θα το κάνουμε.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δεν είστε ο πολιτικός που παίζει σκάκι στην πολιτική… Είσθε περισσότερο παρορμητικός, δεν είναι;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο παράγοντας τύχη και συγκυρία υπάρχει και στην πολιτική και στη ζωή. Εάν θέλετε να το πάτε στο παιχνίδι δεν είμαι σιγουράντζας είμαι τζογαδόρος, διότι πιστεύω ότι για να αλλάξει κάτι πρέπει να συγκρουστείς και κάποια στιγμή μπορείς να κάνεις λάθος όταν συγκρούεσαι. Το πιο εύκολο για έναν πολιτικό είναι να κάνει δημόσιες σχέσεις.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τη γνώμη σας για την Χρυσή Αυγή;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα ναζιστικό μόρφωμα, δημιουργήθηκε με την εύνοια του συστήματος. Η νομιμοποίηση παλαιών στελεχών που βρίσκονταν κοντά στην Χρυσή Αυγή (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) οδήγησε ουσιαστικά στην απενοχοποίηση αυτού του χώρου. Οι συγκεκριμένοι τρεις, αλλά και άλλοι, δεν θα περνούσαν ποτέ την πόρτα ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε του Ράλλη, ούτε του Αβέρωφ ,ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Έβερτ, ούτε του Κώστα Καραμανλή, ούτε του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχω καμία αμφιβολία. Ποτέ. Όμως ο κ. Σαμαράς τους επέβαλε και τους νομιμοποίησε, τους έβαλε στην κυβέρνηση και στην συνέχεια τους ενθυλάκωσε, μετέτρεψε την ΝΔ σε Πολιτική Άνοιξη με λίγο ΕΠΕΝ ή μάλλον με πολύ ΕΠΕΝ.
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δίνετε την αίσθηση ότι είσαστε πάντα οργισμένος, τσακώνεστε συχνά με δημοσιογράφους...
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και οι πολίτες είναι οργισμένοι. Ναι, είμαι οργισμένος, όταν βλέπω πολλές φορές να χειροκροτεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ τον Απόστολο Κακλαμάνη ή τον Βενιζέλο όταν μιλάει για τα υποβρύχια, όταν βλέπω ότι η μεσαία τάξη στην πατρίδα μου διαλύεται, κάποιοι να μην έχουν να φάνε. Μετά με δημοσιογράφους οι οποίοι είναι οι ορντινάντσες του Ψυχάρη ο οποίος έκανε την ορντινάντσα του Λαμπράκη δεν μπορώ να είμαι φίλος, δεν γίνεται. Με κάποιον ο οποίος βγάζει τη φωτογραφία του παιδιού μου στην εφημερίδα για να με απειλήσει δεν θα γίνω ποτέ φίλος.
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Τι απαντάτε σε όσους λένε: ο Καμμένος, είναι πλουσιόπαιδο, τι ξέρει από μνημόνια;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήμουν πλουσιόπαιδο, ναι. Σας λέω ότι όποιος είχε την τύχη να έχει μια ακίνητη περιουσία από την οικογένεια του, αυτή την στιγμή δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει τους φόρους που επιβάλλονται. Κανείς ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Και εμάς, θα μας κατασχέσουν ακίνητα, σας το λέω. Ναι, έζησα μια διαφορετική ζωή, όπως έζησαν όλοι. Δεν κάνω τον φτωχό όταν ξέρω ότι περνούν δύσκολα όλοι όμως έχω κι εγώ καθυστερήσει να πληρώσω τα δίδακτρα των παιδιών μου. Παρότι έχω ένα πολύ καλό μισθό, η γυναίκα μου εργάζεται και έχω μια περιουσία. Όλοι ζοριζόμαστε…
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Δεν έχετε σκάφος;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ένα φουσκωτό που το έχω 15 χρόνια. Στην Ικαρία περνώ με την οικογένειά μου τις καλοκαιρινές διακοπές. Εγώ ξαπλώστρα στη Μύκονο των 3.000 ευρώ δεν είχα ποτέ.. Δεν θα με βρουν πουθενά. Εγώ ούτε έχω κλέψει κανέναν, ούτε έχω αποκτήσει χρήματα από την πολιτική, μεγαλύτερη δήλωση έκανα όταν μπήκα στην πολιτική μικρότερη κάνω τώρα. Είπαν για το κότερο του πατέρα μου, το οποίο είναι δηλωμένο στις ελληνικές αρχές, είναι φορολογημένο. Τώρα που θα βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις από έντιμους δικαστές, που θα έχουν ελέγξει όλα τα χαρτιά θα δούμε τι θα πουν. Βγαίνει ο κ. Ψυχάρης ο οποίος έχει ένα Ferretti ογδόντα πόδια, με σημαία off shore, έχει ένα σπίτι στο Πόρτο Χέλι σε εταιρεία με έδρα δεν ξέρω που, και δημοσιογράφοι που έχουν τέσσερις βίλες να ψάχνουν να βρουν τον πατέρα μου, ο οποίος είναι ένας επιχειρηματίας εξήντα χρόνια με δηλωμένα εισοδήματα, δεν τα έκρυψε. Ας ψάξουν. Δεν θα βρουν τίποτε…
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Έχετε σπουδάσει οικονομικά, υπήρχε μια ανθούσα οικογενειακή επιχείρηση, τι σας πήγε στην πολιτική;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μπορώ να απολύσω άνθρωπο. Θα ήμουν ένα πολύ κακός επιχειρηματίας, η επιχειρηματικότητα είναι σκληρό πράγμα, θεωρώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι γεννημένοι για αυτό. Τίποτε δεν αποκλείω όμως…
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Σε δέκα χρόνια πως φαντάζεστε την Ελλάδα, τους ΑΝΕΛ, τον Καμμένο;
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί, πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο με ελπίδα για τον τόπο, ότι θα διώξουμε αυτούς που αυτή τη στιγμή ως ξένη κατοχή έχουν την πατρίδα μας και αν θέλετε αυτό που ονειρεύομαι είναι τα παιδιά μου να μπορέσουν να ζήσουν στην πατρίδα μας. Ο γιος μου, να γυρίσει από την Αμερική και εγώ να ψαρεύω στην Ικαρία με μια μικρή βάρκα. Οι ΑΝΕΛ είναι ένα κίνημα πολιτών στο οποίο θα αναδειχθούν νέοι άνθρωποι. Σε δέκα χρόνια εγώ δεν θα είμαι πρόεδρος, σας το λέω από τώρα…
 
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Στα 58 δεν θα είναι λίγο νωρίς για να αποσυρθείτε; Θα είστε στο πολιτικό σας pic.
 
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν μπορεί να είμαστε αιωνόβιοι πολιτικοί. Εγώ θα ήθελα να μπορώ να έχω φύγει εντελώς από την πολιτική