O Ομπάμα και το πρώτο ψέμα του Θεοδωράκη


Stavros by Derveniotis
σκίτσο Σπ. Δερβενιώτη
Αν το «ποτάμι» ακολουθήσει, όπως λεέι, το παράδειγμα Ομπάμα 
σημαίνει ότι θα χρηματοδοτείται από τράπεζες και καναλάρχες.
«Και πού θα βρείτε τα λεφτά για την καμπάνια σας;» 
αναρωτιόταν ο υποψήφιος των ευρωεκλογών Σταύρος Θεοδωράκης στο κείμενο με το οποίο παρουσίασε (μέσω του protagon) το νέο του κόμμα.  
«Εδώ» -απάντησε ο ίδιος- «έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που όταν πρωτοβγήκε παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών». 
Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα το μόνο κόμμα που ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να κατέβει με αξιώσεις στις εκλογές μόνο με τις συνεισφορές των μελών του ήταν η Χρυσή Αυγή -στο όνομα της οποίας έπινε κάποτε νερό και ο Θεοδωράκης-. 
Το πρόβλημα είναι ότι ακόμη και αυτοί οι νεοναζιστές ψεύτες δεν θα τολμούσαν να χρησιμοποιήσουν το παράδειγμα του Ομπάμα. Όσοι δημοσιογράφοι ασχολήθηκαν το 2008 με την προεκλογική εκστρατεία του σημερινού πρόεδρου των ΗΠΑ γνωρίζουν 
ότι τα χρήματα που συγκέντρωσε από τα μικροποσά των οπαδών του δεν θα αρκούσαν ούτε για πλαστικά σημαιάκια. 
Αντίθετα ο Ομπάμα έλαβε για τις εκλογές του 2008 τα περισσότερα χρήματα που είχε συγκεντρώσει υποψήφιος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ από τα μεγαθήρια της Wall Street – τα οποία υπηρετεί ακόμη και σήμερα σαν πιστός υπάλληλός τους.
Διευθυντικά στελέχη γιγαντιαίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως ο Robert Wolf της UBS Investment Bank αλλά και δεκάδες διευθυντές λιγότερο γνωστών hedge funds συγκέντρωσαν για τον Ομπάμα ποσά που ξεπερνούσαν το μισό εκατομμύριο δολάρια έκαστος.
 Στην κορυφή της λίστας, από πλευράς τραπεζικών ιδρυμάτων, βρέθηκε η Goldman Sachs η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη χορηγία που έχει δοθεί ποτέ σε Αμερικανό πολιτικό και η οποία γνώριζε ότι θα αντιμετώπιζε βαρύτατες κατηγορίες για τη δράση της πριν και μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2007-08, που έφερε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα στα όρια της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.
Ανταποδίδοντας αυτή τη «μικρή βοήθεια» ο Ομπάμα δημιούργησε έναν παράδεισο για τις τράπεζες, οι οποίες απολαμβάνουν ασυλία ακόμη και για διαπιστωμένα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επιβάρυναν τους Αμερικανούς φορολογούμενους.
Στην βοήθεια που έλαβε ο εκλεκτός της Wall Street δεν μπορεί να συνυπολογιστεί φυσικά η προώθηση (αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων) που του παρείχαν τα μεγαλύτερα εκδοτικά και τηλεοπτικά συγκροτήματα των ΗΠΑ – με αποκορύφωμα την προκλητική στήριξη από τον μεγιστάνα των MME Ρούμπερτ Μέρντοχ.
Αυτές βλέπετε ήταν… Mega βοήθειες που έδωσαν πραγματικό… Βήμα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών.
Ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός και στηρίζεται μόνο στα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
University of California$1,799,460
Goldman Sachs$1,034,615
Harvard University$900,909
Microsoft Corp$854,717
JPMorgan Chase & Co$847,895
Google Inc$817,855
Citigroup Inc$755,057
US Government$638,335
Time Warner$617,844
Sidley Austin LLP$606,260
Stanford University$603,866
National Amusements Inc$579,098
Columbia University$570,839
Skadden, Arps et al$554,439
WilmerHale Llp$554,373
US Dept of Justice$540,636
IBM Corp$534,470
UBS AG$534,166
General Electric$532,031
Morgan Stanley$528,182

Πέντε μικρές αλήθειες, ένα τεράστιο ψέμα


Αναρτήθηκε από τον/την ONLINE-PRESS στο Φεβρουαρίου 28, 2014
protogenesτου Γιάννη Βαρουφάκη
Ακούγοντας τους ηγέτες μας, στην ΕΕ και στην Αθήνα, να μιλούν για την ελληνική οικονομία, είναι εύκολο να παρασυρθεί κανείς (ιδίως αν δεν ζει στην Ελλάδα) στην πλάνη ότι έχει επέλθει η σταθεροποίηση και, όπου να ‘ναι, έρχεται η πολυπόθητη ανάκαμψη. Κάθε μεγάλο ψέμα στηρίζεται, όπως έλεγε και ο πρώτος διδάξας, ο Γιόζεφ Γκέμπελς, σε πολλές μικρές αλήθειες.
Σε μυθεύματα τα οποία όμως στον πυρήνα τους κρύβουν πραγματικά στοιχεία. Πέντε από αυτά τα μυθεύματα, τα οποία θεμελιώνουν το Μέγα Ψέμα των Ημερών, βασίζονται στα εξής σωστά στοιχεία: 
(1) Η Ελλάδα έπαψε να αγοράζει από το εξωτερικό αγαθά και υπηρεσίες μεγαλύτερης αξίας από εκείνη των αγαθών και υπηρεσιών που πουλάει στο εξωτερικό (δηλαδή, η χώρα μετέτρεψε το έλλειμμα που είχε στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε πλεόνασμα).
(2)    Όπου να ‘ναι, το κράτος θα γίνει κι αυτό πλεονασματικό, δαπανώντας λιγότερα από τα φορολογικά του έσοδα, αν εξαιρέσουμε τις αποπληρωμές των δανείων του (δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο θα έχει πρωτογενές πλεόνασμα).
(3)    Κάποια στιγμή «θα βγούμε στις αγορές» (δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο θα αρχίσει να δανείζεται και πάλι από τους
ιδιώτες κι όχι πλέον αποκλειστικά απότην τρόικα).
(4)    Αν και θα υπάρξουν νέα τροϊκανά δάνεια, θα είναι πολύ μικρά σε σχέση μετα προηγούμενα.
(5)    Η ευρωπαϊκή τραπεζική ενοποίηση φαίνεται να συμφωνείται, ίσως και επί ελληνικής προεδρίας.
Ας δούμε τώρα πως το καθένα από τα πιο πάνω πέντε δεδομένα (τα οποία δεν αμφισβητώ) στοιχειοθετούν το αντίθετο συμπέρασμα εκείνου που προσπαθούν να περάσουν Βρυξέλλες-Φραγκφούρτη-Βερολίνο-Αθήνα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για πέντε δεδομένα που συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα βυθίζεται ακόμα πιο πολύ στο τέλμα της κρίσης.  Ας τα πάρουμε ένα-ένα: 
Πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες. Πρωτόγνωρη επιτυχία ή επισφράγιση της ολοκληρωτικής κατάρρευσης; Αν το πλεόνασμα αυτό προερχόταν από αύξηση των εξαγωγών, που να αντανακλά έναν νέο δυναμισμό, επενδύσεις, προσλήψεις κλπ, θα ήταν θεόπεμπτο. Η πραγματικότητα όμως άλλα μαρτυρά. Το πλεόνασμα αυτό προέκυψε για έναν βασικό λόγο: Μείωση των εισαγωγών κατά 12%, από τα ήδη πολύ χαμηλά επίπεδα του 2012. Όσο για τις εξαγωγές, είναι στάσιμες σε σχέση με πέρσι και χαμηλότερες από το 2011! Θα μου πείτε: Καλό δεν είναι να μειώνονται οι εισαγωγές; Καλό είναι να στρέφεται o καταναλωτής από εισαγόμενα σε εγχώρια προϊόντα. Δεν συνέβη όμως αυτό. Απλώς ο καταναλωτής δεν καταναλώνει λόγω ανέχειας. Με απλά λόγια, το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αντανακλά την κατάρρευση της οικονομίας. Μόνο ανόητοι γιορτάζουν και χαίρονται με αυτό το δεδομένο, έτσι όπως προέκυψε. Για να εμπεδώσουμε καλύτερα ότι πρόκειται για κάκιστο μαντάτο, αξίζει να σας θυμίσω ποια ήταν η τελευταία χρονιά που η Ελλάδα κατέγραψε πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: Το 1943. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω…
Το πρωτογενές πλεόνασμα οδηγεί τη χώρα στη σταθεροποίηση
Βασικοί κανόνες οικονομικών καταδεικνύουν πως μια οικονομία που τελεί υπό ύφεση και στην οποία η τραπεζική πίστη έχει εξαφανιστεί απαιτεί από το κράτος να έχει πρωτογενές έλλειμμα, ώστε ο δημόσιος τομέας να υποστηρίζει τον ιδιωτικό με δημόσιες επενδύσεις, ωσότου ο τελευταίος ανακάμψει. Με το να ξεζουμίζει το κράτος τον ιδιωτικό τομέα (αυτό σημαίνει να έχει πρωτογενές πλεόνασμα) εν μέσω κρίσης, ενισχύει την ύφεση. Θα μου πείτε (πολύ σωστά): Δεδομένου όμως ότι το κράτος δεν έχει πρόσβαση σε πόρους (λόγω της συμμετοχής στην ευρωζώνη), δεν θα πρέπει να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του; Έτσι είναι. Δεν έχει άλλη επιλογή η κυβέρνηση των Αθηνών, αντιμέτωπη με μια αδυσώπητη τρόικα, από το να τον ισοσκελίσει και να προσπαθήσει να παράξει ένα μικρό πρωτογενές πλεόνασμα. Για ποιο λόγο όμως, δεδομένου ότι από αυτό το πλεόνασμα είναι αδύνατο να αποπληρώσει τα δάνεια του; Ο λόγος που έχει σημασία να παραχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, είναι για να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί σε μια σκληρή κόντρα με την τρόικα – με την Αθήνα να στέλνει την τρόικα σπίτι της ωσότου αρχίσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση για το βαθύ κούρεμα του χρέους και την αλλαγή του καθεστώτος που διέπει τις τράπεζες. Όμως αυτό καθαυτό το πρωτογενές πλεόνασμα σε μια φθίνουσα οικονομία όχι μόνο δεν σταθεροποιεί την οικονομία, αλλά την στέλνει με μεγαλύτερη ταχύτητα προς τον βυθό.
Η έξοδος στις αγορές θα είναι επιτυχία και θα σηματοδοτήσει την ανάκαμψη
Όσο το δημόσιο είναι πτωχευμένο, δεν πρέπει να δανειστεί ούτε μια δεκάρα! Από κανέναν! Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει το πρωτογενές πλεόνασμα ώστε να αντισταθεί σε κάθε πίεση για νέο δανεισμό ωσότου το δημόσιο χρέος καταστεί βιώσιμο – κάτι που απαιτεί κάποια μορφή βαθιού κουρέματος. Η έξοδος στις αγορές σημαίνει νέο δανεισμό. Αν αυτό γίνει πριν το κούρεμα του χρέους και την άρση των υφεσιακών πολιτικών, ο νέος δανεισμός από τις αγορές θα πρέπει να σημάνει εθνικό πένθος – αντί για τυμπανοκρουσίες και γιορτές.
Το επόμενο μνημόνιο θα προβλέπει πολύ μικρό νέο δανεισμό, κάτι που επιβεβαιώνει ότι βρισκόμαστε στον δρόμο τον καλό  
Σε καμία περίπτωση. Το γερμανικό σχέδιο για το επόμενο μνημόνιο (το οποίο θα ονομάσουν, για λόγους μάρκετινγκ, κάπως αλλιώς) είναι να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα από ιδιώτες (από τις αγορές ομολόγων) υπό την εγγύηση – απειλή της ΕΚΤ προς τους ιδιώτες ότι, αν τα επιτόκια ξεπεράσουν ένα συγκεκριμένο όριο (περί το 4% με 5%), η ΕΚΤ θα παρέμβει. Κάτι τέτοιο θα συνεχίσει το καταστροφικό έργο των πρώτων δύο μνημονίων. Όπως έγραφα στο (3) πιο πάνω, δεν έχει σημασία από ποιον δανειζόμαστε (αγορές ή τρόικα), ούτε με πόσο επιτόκιο, εφόσον το χρέος μας παραμένει μη βιώσιμο, η οικονομία υφεσιακή και η τραπεζική πίστη ανύπαρκτη.  
Σκεφτείτε το διαφορετικά: Αν τα δανεικά του μνημονίου 2, τα 160 δις ευρώ τα είχαμε δανειστεί από ιδιώτες (με την διαμεσολάβηση της ΕΚΤ) θα είχε καμία διαφορά;
Καμία απολύτως. Αυτό που μετρά είναι η βιωσιμότητα του προγράμματος. Δυστυχώς, αν δεν διαπραγματευτούμε υπό την απειλή της μη συμμόρφωσης, το μνημόνιο 3 θα είναι το ίδιο παράλογο με τα μνημόνια 1 &. 2. Κι ας χρηματοδοτηθεί από τις αγορές (υπό την υψηλή επίβλεψη της ΕΚΤ).
Η συμφωνία της τραπεζικής ευρωπαϊκής ενοποίησης θα σημάνει το τέλος του κινδύνου για τις καταθέσεις και θα θωρακίσει τις τράπεζες 
Το αντίθετο. Μια σωστή και πραγματική τραπεζική ενοποίηση θα ήταν ό,τι καλύτερο. Θα έκοβε τον ομφάλιο λώρο της αλληλεξάρτησης πτωχευμένων κρατών της ευρωζώνης και πτωχευμένων τραπεζών που λειτουργούν στην επικράτεια τους. Δυστυχώς, η λεγόμενη τραπεζική ενοποίηση που συμφώνησαν οι ηγέτες μας επιτυγχάνει ακριβώς το αντίθετο: Ενισχύει την εξάρτηση των πτωχευμένων τραπεζών από το πτωχευμένο κράτος. Ουσιαστικά πρόκειται για περαιτέρω εθνικοποίηση των τραπεζικών συστημάτων υπό κοινούς κανόνες για το τι θα γίνει σε περίπτωση τραπεζικών καταρρεύσεων. 
Πιο συγκεκριμένα, έστω ότι (όπως αυτή την εβδομάδα στην Ελλάδα με τις ανακοινώσεις της Blackrock για Εθνική και Εurobank) οι ελεγκτές της ΕΚΤ βρίσκουν πως μια τράπεζα στην Ελλάδα έχει νέα μαύρη τρύπα, π.χ. 10 δισ. ευρώ. Τι προβλέπει το σύμφωνο της δήθεν τραπεζικής ευρωπαϊκής ενοποίησης; Εν πολλοίς, προβλέπει εφαρμογή του κυπριακού μοντέλου: Το ελληνικό δημόσιο θα κληθεί να καλύψει τη μαύρη τρύπα. Αν δεν έχει (που δεν θα έχει), θα πρέπει να συνεισφέρει περί τα 2 δισ. στην εν λόγω τράπεζα (αφού τα δανειστεί από την Ευρώπη) και, κατόπιν, τα υπόλοιπα 18 δισ. θα βρεθούν από τον αφανισμό των μικρομετόχων της τράπεζας και, κατόπιν, το κούρεμα των καταθέσεων άνω των 1οο χιλιάδων. 
Πιστεύεις, αγαπητέ αναγνώστη, ότι πρόκειται για μια συμφωνία που βοηθά στο ξεπέρασμα της τραπεζικής κρίσης της χώρας; Μια συμφωνία που ο κ. Στουρνάρας πρέπει να υπερψηφίσει στο πλαίσιο της ΕΕ; Ή είναι μια συμφω-νία-κόλαφος που θα βαθύνει την κρίση και την ανασφάλεια των καταθετών της περιφέρειας;
HotDoc

Μεγαλειώδης συγκέντρωση των “58″ στην Σάμο!

Ούτε ο Καίσαρας τετοιες συγκεντρώσεις! Μάζεψαν…

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 28, 2014
20140228-203359.jpg

9 άτομα !

Κοσμοπλημμύρα προχθές το απόγευμα στο
ξενοδοχείο “ΣΑΜΟΣ”, όπου ο εκπρόσωπος της ”Πρωτοβουλίας των 58″ Δημοσιογράφος Αντώνης Λιάρος είχε έρθει από την Αθήνα, προκειμένου να έχει συνάντηση και να ενημερώσει “φίλους” της κίνησης για τις δραστηριότητές της.
Είναι χαρακτηριστικό πως (πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί)
χρειάστηκε να παρέμβει η Τροχαία της Σάμου, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στην παραλιακή οδό της πρωτεύουσας.
Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τον κατάλογο των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και ζητούμε εκ των προτέρων συγνώμη διότι σίγουρα θα είναι μακροσκελής και κουραστικός (λόγω των πολλών ονομάτων).
Στην συγκέντρωση λοιπόν αυτή, μαζεύτηκαν 9 άτομα και ο Αντώνης Λιάρος έμεινε εκπληκτος από την ανταπόκριση του κόσμου και μάλιστα σκέφτεται να ξαναεπισκεφθεί το νησί μας!
Ήταν τόσο μεγάλη η προσέλευση, που χρειάστηκε να συσταθεί επιτροπή για να οργανώσει τους πυρήνες και τη δράσεις που θα χρειαστεί να κάνουν σε όλο το νησί!
Από τους 9 αυτούς της σύναξης, η επιτροπή αυτή αποτελείται από:
1. Δημήτρης Μηλίγκος (Αντιδήμαρχος Σάμου)
2. Μιχάλη Σβαρνιάς (Δημοσιογράφος)
3. Νίκος Ελένης (Περιφερειακός Σύμβουλος Βορείου Αιγαίου)
4. Γιαννης Λεμονής (Πολιτευτης ΠΑΣΟΚ)
5. Ευάγγελος Μακρής (Δημοτικός Σύμβουλος)
…οι υπόλοιποι της μεγαλειώδους συγκέντρωσης ήταν οι:
6. Κώστας Σοφούλης (πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ)
7. Χρήστος Αμοργιανός Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Μυτιληνιών)
8. Κώστας Φώτης (Μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ)
9. Αντώνης Καρράς (αποχώρησε μετά από τα πρώτα 5 λεπτά)
Πληροφορίες λένε πως οι υπόλοιποι 4 είναι ιδιαίτερα χολωμένοι που έμειναν απ’έξω από την Επιτροπή και απειλούν με αποχώρηση. Εδώ αααααα!….όλα κι όλα, θα διαφωνήσουμε ιδιαίτερα με τον κ. Καρρά διότι έφταιγε αυτός αφού μετά από 5 λεπτά έφυγε μόνος του!!!
Δεν φταίνε οι άλλοι δηλαδή και τα βάζει μαζί τους!
Ευχόμαστε ειλικρινά πάντως, να μην μείνουν 5, γιατι έτσι θα μείνουν τα ταξί στη Σάμο χωρίς δουλειά!
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Λιάρος είναι και μέλος του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε πως το κόμμα είναι μαζί με την “Κίνηση των 58″, αλλά μας κάνει εντύπωση πως ήταν απούσα όλη η Νομαρχιακή Επιτροπή της Σάμου (εκτός του κ. Φώτη).
Είναι χαρακτηριστικό να σημειώσουμε επίσης, πως την ίδια μέρα που μιλούσε ο κ. Λιάρος στο ξενοδοχείο ”ΣΑΜΟΣ”, ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής στη Σάμο κ. Τίτος Φραντζής, τον αποκαλούσε “βλήτο”
Ποιος ξέρει γιατί….

Πλήρης κατάληψη της Κριμαίας

22:00
28/02/2014
Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές έχουν καταλάβει το σύνολο των σημείων εισόδου και εξόδου από την Κριμαία, όπως αναφέρουν στο defencenet.gr απόλυτα έγκυρες πηγές που πρόσκεινται στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Αεροδρόμια, λιμάνια, διαβάσεις, ουκρανικές αεροπορικές και ναυτικές βάσεις, το κέντρο των τηλεπικοινωνιών, οπλοστάσια, αποθήκες πυρομαχικών, όλα έχουν καταληφθεί από δυνάμεις Spetznaz, GRU και αλεξιπτωτιστών χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα και αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό.
Γιατί μπορει το 65% της Κριμαίας να είναι ρωσόφωνοι, αλλά το υπόλοιπο ποσοστό είναι Ουκρανοί από άλλες μειονότητες, ενώ και οι αεροπορικές βάσεις διοικούνται από Ουκρανούς, οι οποίοι όμως προφανώς δεν συμπαθούν τη νέα ουκρανική κυβέρνηση.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πλέον αθόρυβη επιχείρηση στην παγκόσμια στρατιωτική ιστορία, η οποία εκτελείται από άνδρες και στρατιωτικά μέσα που δεν φέρουν καν διακριτικά!
Είναι χαρακτηριστικές οι σκηνές που μεταδίδονται από την κατάληψη του στρατιωτικού και πολιτικού αεροδρομίου BelbeK (όπου όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο έχουν διακοπεί) στην Σεβαστούπολη από «άγνωστους» ενόπλους.
Σύμφωνα με το Skynews 33 ρωσικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν σε βάσεις κοντά στην Σεβαστούπολη μεταφέροντας συνολικά 5.000 άτομα, στρατιωτικές δυνάμεις.
Την στιγμή που ξεκινούσε η επιχείρηση κατάληψης του αεροδρομίου έναμαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής Αεροπορίας προσπάθησε να διαφύγει και ενώ είχε ξεκινήσει τη διαδικασία στην πίστα για να απογειωθεί όπως διέταξε τον πιλότο του ο διοικητής της βάσης, οι Ρώσοι κομάντο με τα όπλα στο χέρι μπήκαν με τζιπ στον διάδρομο και του έκλεισαν το δρόμο με αποτέλεσμα αυτό να μην μπορέσει να απογειωθεί.
Στο Belbek έχει την έδρα της η 204 Πτέρυγα της ουκρανικής Αεροπορίας με 39 MiG-29 τα οποία επιχειρούν σε Μοίρες ενώ ακόμη υπάρχουν 11 επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 τα οποία όλα έπεσαν στα χέρια των Ρώσων.
Αργά το απόγευμα 13 μεταφορικά αεροσκάφη IL-76 της ρωσικής  Αεροπορίας προσγειώθηκαν στο Belbek μεταφέροντας αερομεταφερόμενες δυνάμεις. Είχαν προηγηθεί άλλα 20 κατά την διάρκεια της ημέρας.
Επίσης ρωσικές ειδικές δυνάμεις κατέλαβαν την 174η αντιαεροπορική μονάδα με συστήματα S-300 στο Derhachi κοντά στην Σεβαστούπολη, την 50η στη αντιαεροπορική μονάδα με S-300 και S-200 στο Feodosiya και την 55οαντιαεροπορική μονάδα με συστήματα Buk-M1.
Όπως μάλιστα δήλωσε ουκρανική στο ουκρανικό glavcom «Η κυριότερη ουκρανική δύναμη κρούσης στην Κριμαία έχει εξουδετερωθεί. Ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Κριμαίας και της Μαύρης Θάλασσας έχει περάσει στα χέρια του επιτιθέμενου».
Συνολικά εκτιμάται ότι στην ουκρανική αεροπορική βάση Balbek υπάρχουν περί του 400 ενόπλους και δύο τροχοφόρα ΤΟΜΠ.
Παράλληλα επιβεβαιώθηκαν και οι αρχικές πληροφορίες ότι κομβόι αποτελούμενο από 10 τροχοφόρα ΤΟΜΠ BTR κατευθύνεται προς την Συμφερόπολη χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό ποια η ακριβή της αποστολή εκεί.
Επίσης κατά εκατοντάδες βγαίνουν πλέον οι Ρώσοι Πεζοναύτες από το ναύσταθμο της Σεβαστούπολης και απλώνονται στα προκαθορισμένα σημεία...
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας παραδέχεται την στρατιωτική επέμβαση και αναφέρεται σε "επιχείρηση προστασίας των θέσεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας".
Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος ότι "η ουκρανική κυβέρνηση  είναι ενήμερη (σ.σ.: !!!) για την μετακίνηση των στρατευμάτων η οποία βασίζεται στην ιδρυτική συμφωνία για τον στόλο".
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η Ρωσία απέρριψε την έκκληση της Ουκρανίας για "διμερείς διαπραγματεύσεις" σχετικά με την Κριμαία γιατί είναι "αποτέλεσμα των πρόσφατων πολιτικών διαδικασιών στην Ουκρανία"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Κριμαία: Ρώσοι κομάντο και Ουκρανοί ρωσόφωνοι πολιτοφύλακες κατέλαβαν τις συνοριακές διαβάσεις



28/02/2014
Ρωσικές σημαίες έχουν υψωθεί εκεί που μέχρι πρότινος κυμάτιζαν οι ουκρανικές και στρατιωτικά οχήματα Ρώσων κομάντο και της ρωσόφωνης ουκρανικής πολιτοφυλακής στάθηκαν στα σύνορα της δυτικής Ουκρανίας και της Κριμαίας, καθώς οι ρωσόφωνοι ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων μεταξύ του κράτους του Κιέβου και της χερσονήσου της Κριμαίας.
Σύμφωνα με αναφορές του ανταποκριτή της Wall Street Journal στη Μόσχα, Πολ Σον, φιλορώσοι με full-face και οπλισμό έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο εεξόδου προς τις περιοχές που ελέγχει το καθεστώς του Κιέβου.
Στις δυστικές διαβάσεις έχουν αναπτυχθεί οι Ρώσοι κομαντο που μεταφέρθηκαν με τα Mil-24/35 και στις ανατολικές όπου έχουν να αντιμετωπίσουν φιλικούς ρωσόφωνους πληθυσμούς, οι πολιτοφυλακές.
Πρόκειται για στελέχη τρεις Spetznaz (η 100η, 10η, και 22η εδρέυουν στην περιοχή), ενώ δεν αποκλείεται να έχουν εμπλακεί και  η 7ης Αερομεταφερόμενη Μεραρχία Φρουρών που εδρεύει στο Νοβοροσίδκ ή της 56ης Ανεξάρτητης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας από το Καμισίν.
Οι ρωσόφωνοι που βρίσκονται εκτός Κριμαίας ζητούν να μπούν στην περιοχή που de facto έχει αποσχιστεί.
Επίσης προχωρούν οι ρωσικές δυνάμεις τεθωρακισμένων προς την Κριμαία.
Περί τα 10 ΤΟΜΠ (από όπου και η σχετική φωτογραφία) εξήλθαν από τη ναυτική βάση στη Σεβαστούπολη και κατευθύνονται προς την Συμφερόπολη. Περισσότερες πληροφορίες καθώς θα γίνονται διαθέσιμες.
Συνολικά, όπως μεταδίδει το Radio Svoboda 400 Ρώσοι λεξιπτωτιστές μεταφέρθηκαν σήμερα από τη βάση τους Ulyanovsk στη Ρωσία στη Σεβαστούπολη (πρόκειται για τις μονάδες που μετέφεραν τα Mi-24/35 ενώ αποβατικά σκάφη με Πεζοναύτες βρίσκονται εν πλω προς τη Σεβαστούπολη.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ουκρανικά επιτελεία απέρριψαν το αίτημα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Κιέβου να κατευθυνθούν προς την Κριμαία.
Έτσι ή αλλιώς το 60% των Ουκρανών αξιωματικών είναι ρωσόφωνοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ουκρανία: "Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;".

..

Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko
φωτο: "Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;"
(Αφίσα του ΚΚ Ουκρανίας, πριν την "επανάσταση")
Ας δούμε μερικά κομμάτια του παζλ των εξελίξεων στην Ουκρανία, παρακολουθώντας την ανθρωπογεωγραφία της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» και τα μπουμπούκια που την συνθέτουν: 
Α) Ο τύπος της φωτογραφίας (παρακάτω) ονομάζεται Αρσένι Γιατσένιουκ. 
Ο τύπος αυτός, που τον βλέπουμε να αποδίδει στους οπαδούς του άψογο... αρχαιοελληνικό χαιρετισμό, αναλαμβάνει τη θέση του πρωθυπουργού της Ουκρανίας. Αυτός ο τύπος, που τελεί υπό τη σκέπη της δημοκρατικής ΕΕ 
 
και της ακόμα πιο δημοκρατικής Αμερικής, είναι παλιός γνώριμος των αφεντικών του. Στην επόμενη φωτογραφία τον βλέπουμε σε τρυφερό (πλην επαγγελματικό)  τετ α τετ με την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, την Κοντολίζα Ράις.
   
Θυμίζουμε ότι η δημοκράτισσα Κοντολίζα Ράις είναι αυτή που ως υπουργός των κυβερνήσεων του Μπους κατέσφαξε το Ιράκ και όχι μόνο. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι στις δημόσιες συναντήσεις τους τύποι σαν τον Γιατσένιουκ και τη Ράις δεν χαιρετιούνται ναζιστικά. 
Περιορίζονται στις χειραψίες...

  
Ο τύπος αυτός, πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου μέχρι πρότινος, που προωθείται δημοκρατικότατα για πρωθυπουργός της Ουκρανίας, παρότι με τη λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» παρέλασε από διάφορες θέσεις (όπως του υπουργού Οικονομικών και Εξωτερικών – σημειωτέον: αυτός ήταν που πρόσδεσε την Ουκρανία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ξεκίνησε τη διαδικασία ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ), δείτε πόσο λαοπρόβλητος είναι: Όταν έθεσε το 2010 υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας σε πανουκρανικό επίπεδο δεν κατόρθωσε να πάρει πάνω από το 7% των ψήφων. 
Μάλιστα στο Κίεβο ψηφίστηκε από το 0,34% των ψηφοφόρων, στη δε Κριμαία, όπου είχε χρηματίσει και «περιφερειάρχης», έλαβε το εκκωφαντικό... 0,02% των ψήφων.
   Δυο χρόνια αργότερα προσχώρησε στο κόμμα «Πατρίδα» ως τσιράκι της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, η οποία εκτός από «ηρωίδα» υπήρξε κατά τη θητεία της και συνώνυμο της διαφθοράς... 
   Με την ανακοίνωση της πρωθυπουργοποίησής του, ο τύπος αυτός έκανε δυο δηλώσεις. Η πρώτη ήταν πως«πρέπει άμεσα να συνάψουμε συμφωνία για ένα πρόγραμμα συνεργασίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». Η δεύτερη, μιλώντας στο BBC, πως «πρόκειται να λάβουμε εξαιρετικά αντιλαϊκά μέτρα...».           
   
Και κάτι ακόμα: Πριν από περίπου δυο εβδομάδες, έκανε τον γύρο του κόσμου η μαγνητοφωνημένη συνομιλία της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ με τον Αμερικανό πρέσβη στο Κίεβο. 
Η κυρία υφυπουργός, δίνοντας τόσο το στίγμα των επιθυμιών των ΗΠΑ για την εξέλιξη της κρίσης στην Ουκρανία, όσο και των αντιπαραθέσεων των Αμερικανών με την ΕΕ, αλλά και περιγράφοντας με ενάργεια τις δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται στην Ουκρανία, ακούγεται να δίνει σαφείς οδηγίες στον πολιτικό της υφιστάμενο. 
Του είπε: «Γ@μ@ την ΕΕ, εμείς θέλουμε τον Γιατσένιουκ»... 
                                            ***
Β) Ο τύπος της επόμενης φωτογραφίας, αυτός που βρίσκεται αριστερά από τον Αμερικανό γερουσιαστή και υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, τον ΜακΚέιν, ονομάζεται  Όλεχ Τιαγκνιμπόκ.

 
Ο τύπος αυτός, εκλεκτό μέλος της ουκρανικής αντιπολίτευσης, ηγείται του κόμματος «Σβόμποντα» (Ελευθερία). 
Μόνο που το κόμμα του δεν λεγόταν πάντα έτσι. 
Μέχρι τη δεκαετία του 2000 είχε άλλο όνομα. Λεγόταν «Εθνικοσοσιαλιστικό»... 
Το «Σβόμποντα» δεν συνιστά παρά την πολιτική ομπρέλα του λεγόμενου «Δεξιού Τομέα». 


Τα φασιστόμουτρα του «Δεξιού Τομέα», με τα ναζιστικά τους περιβραχιόνια, τις στρατιωτικές στολές παραλλαγής και σε πλήρη εξάρτηση, στους δρόμους του Κιέβου...
   Ο «Δεξιός Τομέας», που με τα μέλη του με όπλα και λοστάρια πρωτοστατεί στο πλιάτσικο, στην τρομοκρατία και στην πυρπόληση κτιρίων στην Ουκρανία, απαρτίζεται από κάθε λογής λουμπεναριό και φασιστικό κατακάθι της ουκρανικής κοινωνίας.  
Αποτελεί τον ένοπλο βραχίονα της ναζιστικής ακροδεξιάς. 
Επιδίδεται σε λαμπαδηδρομίες στους δρόμους του Κιέβου στα πρότυπα της Κου Κλουξ Κλαν
Διατηρεί «αδελφικές» σχέσεις με το φασιστικό κόμμα «Jobbik» της Ουγγαρίας, με το κόμμα της Λεπέν στη Γαλλία, με το φασιστικό «Forza Nuova»της Ιταλίας, με το ναζιστικό «Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα» της Γερμανίας. 
Σύμφωνα με τη λίστα του διεθνούς Κέντρου Βίζενταλ, το «Σβόμποντα» του Τιαγκνιμπόκ κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των ανά τον κόσμο αντισημιτικών μορφωμάτων. 
   Αυτό το κόμμα, που υιοθετήθηκε από τη Δύση ως φορέας της «δημοκρατίας» στην Ουκρανία και που στις συγκεντρώσεις του τρέχει ο ΜακΚέιν, έχει για ήρωα τον διαβόητο ΣτέπανΜπαντέρα. 
Διοργανώνει μάλιστα και πορείες με πορτρέτα του Μπαντέρα στους δρόμους της Ουκρανίας, όπως αυτό πίσω από το λεβεντόπαιδο με το τσουλούφι της φωτογραφίας.

   
Σημείωση 1η: Ο Στέπαν Μπαντέρα ήταν ένα καθίκι, συνεργάτης των Γερμανών ναζί της περίοδο της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση. 
Κάτι σαν τους «δικούς μας» δωσίλογους και ταγματασφαλίτες, δηλαδή...


Στο μέσον της φωτογραφίας ο Μπαντέρα με τη γερμανική ναζιστική στολή του, φυσικά...
   Σημείωση 2η: Για να έχουμε μια ιδέα πως η «δημοκρατία» και η Δύση - ως εγγυητής της - προάγουν και αναθρέφουν τον φασισμό πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αμέσως μετά τη λεγόμενη «Πορτοκαλί Επανάσταση» το 2004, ο τότε εκλεκτός του ευρωατλαντισμού πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βίκτορ Γιούσενκο, είχε ανακηρύξει επίσημα τον Μπαντέρα, όπως και τον ναζιστή ομοϊδεάτη του, τον Σούκεβιτς, «ήρωες της Ουκρανίας»...
   Σημείωση 3η: Το κόμμα «Πατρίδα» της Γιούλια Τιμοσένκο (που τόσο την αγαπούν οι Γερμανοί...), της «ηρωίδας» που ήταν στη φυλακή για απάτες και υπεξαιρέσεις και από το οποίο προέρχεται ο νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας (που τόσο τον αγαπούν οι Αμερικάνοι...), στις τελευταίες εκλογές συμμάχησε με το ναζιστικό «Σβόμποντα» γεγονός που άνοιξε τον δρόμο, ώστε οι ναζί να μπουν στο ουκρανικό κοινοβούλιο...                                             
                                                  ***
   Γ) Ο τρίτος της παρέας που μάχεται για την εμπέδωση των ευρωπαϊκών άμα τε και δημοκρατικών αξιών στην Ουκρανία ονομάζεται Βιτάλι Κλίτσκο.
   Το παλικάρι, που ήταν πυγμάχος και δημιούργησε το κόμμα «Γροθιά», αν και έχει αμερικανική υπηκοότητα, ενδιαφέρεται βασικά για την προώθηση στην Ουκρανία των γερμανικών... αξιών. 
Άλλωστε τα περισσότερα χρόνια της ζωής του στο σπίτι του στη Γερμανία τα έχει περάσει, από το «Ίδρυμα Konrad Adenauer» του ανατέθηκε να ηγηθεί ακροδεξιού μορφώματος με αποστολή την «γερμανοποίηση» της Ουκρανίας και φυσικά είναι πάντα ευπρόσδεκτος από την κυρία Μέρκελ, η οποία κάνει πολύ κέφι όταν τον συναντά...


Η κυρία Μέρκελ με τον Κλίτσκο (εκ δεξιών της), αλλά και τον Γιατσένιουκ (εξ αριστερών της) σε χαρούμενες στιγμές...
   Δ) Όλοι αυτοί οι τύποι τώρα, ο Γιατσένιουκ, ο Τιαγκνιμπόκ και ο Κλίτσκο, ως ηγέτες της αντιπολίτευσης, συγκροτούν το αγλάισμα της επιδοτούμενης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ... δημοκρατίας στην Ουκρανία. 
Μάλιστα, ήδη πριν από τα γεγονότα, είχαν ανακοινώσει ότι θα κατέβαιναν μαζί στις επόμενες προεδρικές εκλογές.


Τα τρία αγαπημένα και «δημοκρατικά» παιδιά της Δύσης (ο ναζί, ο φασίστας και ο κρυφοφασίστας), μαζί. 
Και στη μέση η κυρία Νούλαντ. 
Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ...
   Όσο για τις πρώτες κιόλας κινήσεις της κυβέρνησης που συγκροτούν ή στηρίζουν από κοινού τα «δημοκρατικά» παιδιά, είναι οι εξής: 
  • Προώθηση νόμου για την απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
  • Προώθηση νόμου για την κατάργηση κάθε απαγόρευσης που περιορίζει την ναζιστική προπαγάνδα. 
  • Προώθηση νόμου με τον οποίο η διοίκηση του υπουργείου Εσωτερικών παραδίδεται στους ναζί του «Δεξιού Τομέα».
  • Κάλεσμα στο ΝΑΤΟ να παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία στο οποίο άμεσα ανταποκρίθηκε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, ο Ράσμουσεν, ο οποίος και δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία για τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις της» προσθέτοντας ότι το ΝΑΤΟ εγγυάται«την εθνική κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» (σσ: αξίες ευρύτατα γνωστό ότι εμπνέουν το ΝΑΤΟ αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά από την Κύπρο μέχρι τη Γιουγκοσλαβία, κι από το Ιράκ μέχρι τη Λιβύη και το Αφγανιστάν...). 

Η απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος είναι μια σωστή σκέψη εκ μέρους των «δημοκρατών» της Ουκρανίας και των ευρωαμερικανών φίλων τους. 
Βλέπετε εκεί οι κομμουνιστές γεμίζουν τους δρόμους των πόλεων με αφίσες όπως αυτή με την εικόνα του Λένιν, ο οποίος «ρωτά» τους κατοίκους:  
«Λοιπόνπώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»...
                                               ***
Ορισμένες σκέψεις: 
   
Πρώτο: Η Ουκρανία περνά μια από τις πιο δραματικές στιγμές στην ιστορία της. 
Μάζες ανθρώπων βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας τη βαθιά κοινωνική δυσαρέσκεια και την απέχθειά τους προς το καθεστώς της κλίκας του Γιανουκόβιτς
 Αυτή η κλίκα, υπηρέτησε τον πλουτισμό της ως βαστάζος εκείνης της μερίδας των εκμεταλλευτών του ουκρανικού λαού, που έχουν συνδέσει τα κέρδη τους και το ιδιοτελές συμφέρον τους με τον ρώσικο ιμπεριαλισμό. 
    
Δεύτερο: Η άλλη κλίκα, της άλλης μερίδας των ολιγαρχών, που έχουν συνδέσει τα κέρδη τους με τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, προωθεί τα δικά της σχέδια μέσα από την ωμή επέμβαση της Δύσης στις εσωτερικές υποθέσεις της Ουκρανίας. 
Για τα συμφέροντά της δεν διστάζει να αναγορεύσει σε «δημοκράτες» και «απελευθερωτές» το σκυλολόι των ναζιστικών, εθνικιστικών, φιλοαμερικανικών και φιλογερμανικών κομμάτων και μορφωμάτων. 
    
Τρίτο: Ο ουκρανικός λαός, λόγω της απουσίας κινήματος με ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε αυτές τις δυο κλίκες και χρησιμοποιήθηκε ως πιόνι της γεωστρατηγικής σκακιέρας και ως πυροκροτητής για ελεγχόμενες από το σύστημα πολιτικές ανατροπές που περιορίζονται στην εναλλαγή των διεφθαρμένων ανδρείκελων.
    
Τέταρτο: Παρότι ο λαός στην Ουκρανία συντάσσεται κάτω από σημαίες ξένες, και όχι τις σημαίες των δικών του συμφερόντων, βλέπουμε ότι οι ΕΕ, ΗΠΑ, Ρωσία, στο πλαίσιο της ενδοκαπταλιστικής και ενδοιμπεριαλιστικής τους σύγκρουσης παρεμβαίνουν με τον οξύ τρόπο που παρεμβαίνουν. 
Το γεγονός ότι  εκδηλώθηκε μία τέτοια αντίδραση από μέρους του ξένου παράγοντα (ένοπλη παρέμβαση, αξιοποίηση του ναζισμού και ανάδειξή του σε πολιτικό παράγοντα κλπ) καθιστά σαφή τον τρόπο που οι δυνάμεις αυτές θα αντιδράσουν (όχι μόνο στην Ουκρανία, αλλά οπουδήποτε) στο ενδεχόμενο διεκδίκησης και εφαρμογής από το λαό, από τον κάθε λαό, ενός πραγματικά φιλολαϊκού προγράμματος. 
Πόσο μάλλον ενός προγράμματος που θα αφαιρεί την εξουσία από τους ολιγάρχες. 
Η επέμβασή τους στην περίπτωση αυτή θα είναι εκατοντάδες φορές πιο σφοδρή. Αυτό σημαίνει αποδοχή της «μοίρας» μας; Όχι. 
Αυτό σημαίνει ότι: Μόνο ένας στην συντριπτική του πλειοψηφία ενωμένος, συνειδητοποιημένος, οργανωμένος, χειραφετημένος πολιτικά και αποφασισμένος λαός μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του. 
Μόνο έτσι μπορεί να κάνει τους εχθρούς του να σκεφτούν το τίμημα που θα καταβάλουν, αν επιχειρήσουν να υποσκάψουν με μη ειρηνικό τρόπο τις λαϊκές επιλογές. 
Να αποτρέψει τις έξωθεν και έσωθεν παρεμβάσεις. 
Αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση που υπάρχει: Ο ενωμένος, συνειδητοποιημένος, οργανωμένος και ταξικά αποφασισμένος λαός. 
Το ερώτημα που μας αφορά ως Ελλάδα και τίθεται ειδικά προς τους κάθε είδους των εξ ημών αριστερών, είναι: Αυτή η προϋπόθεση εξασφαλίζεται όταν η συνείδηση του λαού διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να θεωρεί ως «φίλους» τους εχθρούς του; 
   
Πέμπτο: Οι προηγούμενες εκλογές στην Ουκρανία έγιναν σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα και σύμφωνα με αυτή τη λογική προέκυψε μία «δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση». 
Τα όσα συνέβησαν εκεί, όμως, η ωμή επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ, οι διαδηλώσεις με τη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, της υπεύθυνης για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, των Αμερικανών αξιωματούχων και λοιπών, η ωμή ένοπλη βία με την χρησιμοποίηση των φασιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στην πρώτη γραμμή κλπ, αποσιωπήθηκαν ή πέρασαν στα ψιλά από την διεθνή και ελληνική ειδησιογραφία. 
Αυτό, τι άλλο αποδεικνύει από την υποκρισία ορισμένων για το πως αντιλαμβάνονται το θέμα της νομιμότητας; 

Θυμόμαστε όλοι, για παράδειγμα, εκείνα τα «καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται», ή τα άλλα από τον κύριο Μητσοτάκη μέχρι τον κύριο Πρετεντέρη γύρω από το θέμα της «τήρησης και σεβασμού του Συντάγματος» κλπ. 
Αλλά πώς και τους διαφεύγει; 
Στην Ουκρανία τόσο ο εκλεγμένος πρόεδρος, όσο και το ισχύον Σύνταγμα καταργήθηκαν με τρόπο έκδηλα αντίθετο από τον προβλεπόμενο από την ισχύουσα «νομιμότητα». 
Κάτι που δεν είδαμε να ενοχλεί ιδιαίτερα τους «ουκρανολόγους» στα εγχώρια ΜΜΕ. Υποψιαζόμαστε, λοιπόν, ότι για ορισμένους το ασίγαστο πάθος που επιδεικνύουν για την «τήρηση της νομιμότητας» αναβλύζει από μέσα τους μόνο όταν πρόκειται για εκείνη την νομιμότητα που οι ίδιοι γουστάρουν.
   
Έκτο:  Ουδέν κακόν αμιγές καλού. 
Τουτέστιν: Εμείς, οι υπόλοιποι, που όταν απεργούμε ή διαδηλώνουμε ακούμε μύδρους από τους «εισαγγελείς» ότι «διασαλεύουμε τη νομιμότητα», δεν έχουμε παρά να κρατήσουμε την ανομολόγητη παραδοχή των νομιμοφρόνων κατηγόρων μας. 
Την παραδοχή τους όπως αυτή απορρέει από τη στάση τους στην Ουκρανία, η οποία ταυτόχρονα, συνιστά και τον εφιάλτη τους: 
Ότι η πλειοψηφία του λαού - αφού και κατά το αστικό Σύνταγμα ο λαός είναι κυρίαρχος και πηγή όλων των εξουσιών - είναι εκείνη η δύναμη που με τη θέλησή της μπορεί και δικαιούται, τελικά, όταν το αποφασίσει, να ανατρέψει τα πάντα.