Όχι "παιχνίδια" με τη Χ.Α.

Η δικαστική έρευνα σχετικά με την εγκληματική δράση των στελεχών της Χ.Α. αναμφίβολα έχει ποινικό έρεισμα
Δεν πρόκειται για σκηνοθετημένη πολιτική δίωξη, όπως ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι, εκμεταλλευόμενοι την αιφνίδια μεταστροφή της κυβέρνησης, η οποία επί ενάμιση χρόνο παρέβλεπε και υποβάθμιζε (από πολιτική ιδιοτέλεια) την εγκληματική δράση των χρυσαυγιτών, και στη συνέχεια, μετά τη δολοφονία Φύσσα, αναγκάστηκε να συσχετίσει τις δικογραφίες και να τις στείλει στη Δικαιοσύνη. 
Η κοινή γνώμη έχει σχηματίσει εικόνα για τον πρωταγωνστικό ρόλο στελεχών της Χ.Α. σε εγκλήματα ρατσιστικού μίσους, ακόμη και σε ανθρωποκτονίες.

Η δικαστική έρευνα πρέπει να επιταχυνθεί ώστε να αφαιρεθούν οι αιτιάσεις των χρυσαυγιτών και να αποκαλυφθούν οι διασυνδέσεις τους στην αστυνομία και τον στρατό, καθώς και οι δίαυλοι χρηματοδότησής τους
Οι υπηρεσίες μοιάζουν να μη μετέχουν στη συγκέντρωση του αποδεικτικού υλικού. 
Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για την άρση ασυλίας των υπολοίπων βουλευτών της Χ.Α. στηρίζεται στις τεκμηριωμένες καταθέσεις πολιτών, δημοσιογράφων και αγωνιστών κατά του ρατσισμού, που σκιαγραφούν τη συγκρότηση και λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης. 
Η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται όχι για την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση όλων των πτυχών και των σκοτεινών διασυνδέσεων της Χ.Α., αλλά για τη συρρίκνωση της έρευνας μόνο στο επίπεδο των βουλευτών της Χ.Α. 
Δείχνει να έχει επιλέξει τη δημιουργία "ιδιόμορφης νομολογίας", ενόψει εκλογών, με στόχο να τεθεί ουσιαστικά εκτός νόμου η Χ.Α., παρ' ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη.

Αν ολοκληρωθεί η κυβερνητική μεθόδευση, τότε η δικαστική έρευνα θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο, θα δοθούν λαβές στην ακροδεξιά δημαγωγία και, αντί να μπει νυστέρι στο εγκληματικό κύκλωμα, η υπόθεση θα κουκουλωθεί
Η αντιμετώπιση της νεοναζιστικής βίας μπορεί και πρέπει να γίνει με τους όρους της νομιμότητας, χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. 
Η Αριστερά υπήρξε αδιαλείπτως ενεργός αντιφασιστική - δημοκρατική δύναμη. 
Με σεβασμό σε αυτή τη θέση αρχής, δεν είναι δυνατόν να συμπράξει στα φθηνά εκλογικά "τρυκ" της κυβέρνησης. 
Η άρση της ασυλίας των υπολοίπων βουλευτών της Χ.Α. δεν πρέπει να αποτελέσει άλλοθι για λύσεις που κάμπτουν τη συνταγματική νομιμότητα. 
Η Δικαιοσύνη έχει θεσμική δυνατότητα να ολοκληρώσει την έρευνά της χωρίς να υποκύψει στην κυβερνητική μεθόδευση. 
Χωρίς να χάσει το μέτρο...