Τσίπρας: Ζήτημα ζωής ή θανάτου οι ευρωεκλογές για την Ελλάδα






Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής έκανε λόγο για μια κρίσιμη εκλογική μάχη από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα και προειδοποίησε ότι υπό το φόβο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Γερμανία σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί ένα νέο σενάριο για την επιβολή των πολιτικών τους.

Ο κ. Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής έκανε λόγο για μια κρίσιμη εκλογική μάχη από την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθούν πάρα πολλά για την Ευρώπη και ακόμα περισσότερα για την Ελλάδα.

Όπως τόνισε η Ευρώπη καλείται σήμερα να πει όχι στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, πολιτικές που όπως σημείωσε διασπούν την Ευρώπη και ευνοούν τον εθνικισμό, την ακροδεξιά και το φασισμό.

Όχι στο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης

Ο ευρωπαϊκός νότος, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, καλείται να πει όχι στην έκπτωσή του σε τεράστιο γκέτο φτηνής εργατικής δύναμης, σε ζώνη απελευθέρωσης της πιο άγριας εκμετάλλευσης ανθρώπων και πόρων.

Διλλήματα και γερμανικές αποζημιώσεις

Μπροστά σε αυτή τη κρίσιμη εκλογική μάχη, λοιπόν, τίθενται σε όλους τους λαούς της Ευρώπης κρίσιμα διλλήματα. Όσοι ζητούν τη ψήφο στις 25 Μάη και στις 28 χώρες, ιδιαίτερα όσοι καταθέτουν υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και όλες οι πολιτικές ηγεσίες, δε μπορεί να αποφύγουν να τοποθετηθούν στα κρίσιμα διλλήματα είπε και ανέφερε:

Δίλλημα πρώτο. Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη;

Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά. Όποιος πιστεύει ότι είναι τραγωδία και ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για αυτό, δεν έχει παρά να ψηφίσει, έστω και για πρώτη φορά αριστερά.

Δίλλημα δεύτερο. Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;

Δίλλημα Τρίτο.Πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κ. Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κ. Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την ΝΔ, και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ. Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων.

Δίλλημα Τέταρτο. Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι;
Και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σούλτς που στηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ που στηρίζεται από τη Μέρκελ και το Σαμαρά. Σας υπόσχομαι προσωπικά ότι δεν θα την αποφύγουν την απάντηση. Όσο κι αν αποφεύγουν το διάλογο, είπ ο κ. Τσίπρας.

Ζήτημα ζωής ή θανάτου

Αν για την Ευρώπη οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως κι όχι για λόγους κάποιας εκλογικής σκοπιμότητας, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζούμε μια κοινωνική τραγωδία που την επιβάλλει, τη στηρίζει, τη δικαιολογεί μια πολιτική κωμωδία. Η πολιτική μετατρέπεται σε τέχνη της εξαπάτησης. Και όσο βαθύτερα στην πραγματική απόγνωση βυθίζονται οι άνθρωποι, τόσο ψηλότερα στην τεχνητή αισιοδοξία, βλέπουμε να υψώνονται οι αριθμοί. Αυτό προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί» συνέχισε.

Αδιάφθοροι

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του επεσήμανε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται στον αντίποδα της φθοράς, της σήψης, της υποταγής και της γερασμένης πολιτικής κωμωδίας.

Είμαστε η δύναμη που προσβλέπει στο αύριο… το αύριο είναι ήδη εδώ…Το σφίγγουν οι γυναίκες, οι νέοι, οι άντρες στα χέρια τους με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Προειδοποιήσεις για σενάρια υπονόμευσης

«Από σήμερα, λοιπόν, και μέχρι τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας» είπε ο κ. Τσίπρας.

Το σενάριο

Σύμφωνα με τον ίδιο μπροστά στον «κίνδυνο» του ΣΥΡΙΖΑ και στην απειλή που η αριστερά εκπροσωπεί για την Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει πάρει το πράσινο φως του Βερολίνου για ένα ακόμα παιγνίδι εις βάρος του ελληνικού λαού».

Έκανε λόγο για success story νούμερο δύο και εκτίμησε ότι η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας, είπε και συνέχισε: «Έτσι θα αρχίσουν προεκλογικά, να μοιράζουν κάποια ψίχουλα στους ιθαγενείς.

Σε μια ανήθικη και ξεδιάντροπη επιχείρηση εξαπάτησης συνειδήσεων». Στις αρχές Μαΐου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα επιχειρηθεί μία «στημένη» έξοδος στις αγορές.

«Ένα μικρό ποσό με επιτόκιο λίγο κάτω από το 5%, ίσα-ίσα για να μπορούν να οργανώσουν ένα προεκλογικό "θρίαμβο" για το λαό που θεωρούν όχλο» είπε και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη βρει και τον πρόθυμο οίκο, «έναν οίκο που κατέχει ελληνικά ομόλογα και όλο αυτό το παιγνίδι θα του αποφέρει εύκολα και μεγάλα κέρδη. Και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads».

Όλα αυτά θα γίνουν, όπως είπε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και υποσχέθηκε ότι στην πορεία προς την κάλπη θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους.

Τέλος ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές δεν θα είναι μόνο μια πράξη τέλους για ένα καθεστώς που μας οδήγησε στη σημερινή τραγωδία. Θα είναι μια πράξη μάχης…Θα είναι μια νέα αρχή.

Πηγή: www.real.gr

Γερμανία: το χρέος μας είναι μόνον ηθικό.Είναι έτσι όμως??


του Στάθη
Η Γερμανία (και όχι οι Γερμανοί) αρνείται να επιστρέψει στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο. Γιατί; Αρνείται ότι το Γ’ Ράιχ έλαβε αυτό το δάνειο; Οχι! Δεν μπορεί. Διότι τις πρώτες δόσεις αυτού του δανείου άρχισε να τις καταβάλλει το ίδιο το Γ’ Ράιχ, πριν να αναγκασθεί να ξεκουμπισθεί η Βέρμαχτ απ’ την Ελλάδα.

Το γερμανικό Κοινοβούλιο παραδέχεται την ύπαρξη του δανείου, η γερμανική Αριστερά (Die Linke) ζητά την καταβολή του, αλλά η γερμανική κυβέρνηση......

Χριστιανοσοσιαλδημοκρατών αρνείται (όπως όλες οι προηγούμενες γερμανικές κυβερνήσεις) ακόμα και να συζητήσει το θέμα.

Κι έτσι, αντιμετωπίζουμε το σχήμα: οι μεν γερμανικές κυβερνήσεις να αρνούνται να συζητήσουν, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις να αρνούνται να διεκδικήσουν.

Συν μια-δυο παραμέτρους ακόμα: όπως η ανήθικη στάση του Γερμανού Προέδρου, κ. Γιόακιμ Γκάουκ να θεωρεί μόνον ηθικό το χρέος της Γερμανίας (και των Γερμανών) στους Ελληνες, πέραν δε τούτου νιξ.
Πλην όμως, αν με αυτήν την ηθική προσεγγίζει η Γερμανία διά του Προέδρου της αλλά και διά των κυβερνήσεών της το θέμα του κατοχικού δανείου,
με την ίδια ηθική διαχειρίζεται τώρα και θα προσεγγίζει στο μέλλον και το θέμα του μνημονιακού χρέους.

Αν το δάνειο στην κατοχή ήταν αναγκαστικό, το ίδιο αναγκαστική έγινε η υπερχρέωση της χώρας μας, απ’ όταν τα ανδρείκελα (τώρα, γκαουλάιτερ τότε) των Δυνατών την έβαλαν στα μνημόνια.
***

Η Γερμανία (μάλιστα μετά την ενοποίησή της) έχει καταβάλει σε όλες τις χώρες τις πολεμικές επανορθώσεις που προβλέφθηκαν στις συνθήκες ειρήνευσης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο - πλην της Ελλάδος. Για αυτό και οι δύο χώρες δεν έχουν ακόμα υπογράψει μεταξύ τους Συνθήκη Ειρήνης (τυπικώς βρισκόμαστε ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση), διότι σε αυτήν την περίπτωση
η οποιαδήποτε γερμανική κυβέρνηση θα ήταν υποχρεωμένη να καταβάλει τις επανορθώσεις και να ρυθμίσει το δάνειο, ενώ η οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μην απαιτήσει και τα δύο. Συν ένα τρίτο: την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών αμύθητης αξίας που οι κλεφταράδες ναζί βούτηξαν από τη χώρα (που γέννησε ακόμα και τον κ. Μιχαλολιάκο).

Είναι λοιπόν ανήθικο να μας λένε σήμερα οι όποιοι Γερμανοί, πόσω μάλλον ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας, ότι το χρέος τους είναι μόνον ηθικό.

Οι ναζί λεηλάτησαν την Ελλάδα. Πήραν το κατοχικό δάνειο, την αγροτική παραγωγή που χρειάζονταν για να θρέφουν τα στρατεύματά τους, οδήγησαν τον πληθυσμό στον λιμό του ’42, στην πείνα καθ’ όλην τη διάρκεια της κατοχής, ξεθεμελίωσαν τις υποδομές, εκμεταλλεύθηκαν τους πόρους, λήστεψαν, έκαψαν, βίασαν, βασάνισαν, εκτέλεσαν, αφάνισαν.

Αλλά, αν οι Γερμανοί που λεηλάτησαν την Ελλάδα τότε ήταν ναζί, οι Γερμανοί που λεηλατούν την Ελλάδα σήμερα, τι είναι; Τραπεζίτες! Κι αυτό κάνει τη λεηλασία ηθικότερη; Ή μήπως δεν πρόκειται για λεηλασία; Πόσα έχουν βγάλει οι τραπεζίτες (εν προκειμένω ευφημισμός του τοκογλύφοι) απ’ την ελληνική κρίση; Περί τα 40 δισ. έως πέρυσι μόνον οι τράπεζές τους. Πόσα θα βγάλουν έως το 2030; πόσω μάλλον έως το 2060; Στην εποχή που οι τόκοι είναι πολύ πιο αποδοτικοί απ’ τα τανκς, πολύ περισσότερα.

Μήπως όμως η λεηλασία απ’ τη Γερμανία των Ζήμενς επί την Ελλάδα των κουίσλινγκς περιορίζεται στην αναγκαστική δανειοδότηση και την απομύζηση των τόκων; Δεν έχουν ήδη βάλει στο χέρι επικοινωνίες, ενέργεια, υποδομές; δεν έχουν ήδη βάλει στο μάτι τράπεζες και φυσικούς πόρους; Δεν
έχουν φέρει την εργασία σε συνθήκες ειδικής οικονομικής ζώνης; δεν θέλουν να φέρουν αυτό τους το έργο στα έσχατα; δεν ζητούν ομαδικές απολύσεις, δεν επιβάλλουν μισθούς Ουκρανίας, ασφάλιση Ζιμπάμπουε; δεν οδηγούν σε πογκρόμ μετανάστευσης; Δεν έχουν στριμώξει τη ζωή μας σε ένα γκέτο θλίψης;

Αλλά, αν η λεηλασία της Ελλάδας απ’ τους ναζί στην Κατοχή (τόσον άγρια, ώστε η χώρα να απολέσει το 10% του πληθυσμού της, περισσότερο κι από αυτό το ηρωικό 8% της Σοβιετικής Ενωσης) οδήγησε τον λαό να υποφέρει τα πάνδεινα, μήπως, τηρουμένων των αναλογιών, δεν υποφέρει και σήμερα ο λαός μας τα ανάλογα δεινά, μιας ανάλογης λεηλασίας; Ή μήπως δεν υπάρχουν σήμερα Ελληνες που πεινούν, παιδιά που υποσιτίζονται, άνθρωποι που αυτοκτονούν;

Αλλά, αν οι Ελληνες υποφέρουν και δυσπραγούν, με το ΑΕΠ της χώρας να μειώνεται πέντε χρόνια τώρα, την ανεργία να σπάει τις αντοχές, την αγορά να πνέει τα λοίσθια και την κοινωνία να καρκινοβατεί, μήπως σώθηκε έστω το πολίτευμα; η υπόστασή μας; το αυτεξούσιό μας;

Ποιοι έκαναν το Σύνταγμα κουρέλι για να περάσει το Μνημόνιο απ’ τη Βουλή με παράνομη πλειοψηφία; Ποιοι έκτοτε παραβιάζουν διαρκώς το Σύνταγμα, κυβερνούν με προεδρικά διατάγματα και επιβάλλουν διαρκώς έκτακτα μέτρα; Τα ανδρείκελα (κουίσλινγκ και γκαουλάιτερ) της κυρίας Μέρκελ, του ΔΝΤ και των ΗΠΑ. Μάλιστα! Κι αυτό περιποιεί τιμή για τις δυτικές δημοκρατίες; Ή είναι κι αυτές το ίδιο δημοκρατίες, όπως εκείνες που έστησαν στο Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία, την Ουκρανία, τη Λιβύη, το Ιράκ και τώρα πάνε να στήσουν στην Κύπρο;

Aν οι αναλογίες αυτές είναι τραγικές, ανήθικες, ανυπόφορες, επικίνδυνες, υπάρχουν κι άλλες τρισχειρότερες. Στην κατοχή οι ιδεολογικοί πρόγονοι του κ. Κασιδιάρη ήθελαν να διαμελίσουν την Ελλάδα και προς τούτο προσπάθησαν να προσεταιρισθούν Βλάχους, Σλαβομακεδόνες, μουσουλμάνους, ή άλλους να τους χρησιμοποιήσουν, όπως τους Τσάμηδες.Σήμερα
οι Αμερικανοί κυρίως αλλά και άλλοι «πολυπολιτισμικοί» Ευρωπαίοι δείχνουν «ενδιαφέρον» (όχι μόνον επιπέδου ΜΚΟ) για «τούρκους», «μακεδόνες», βλάχους, κι άλλους που ζουν στην ελληνική επικράτεια, «υφιστάμενοι τον ελληνικό εθνικισμό» - ποίων; του Σημίτη, του Σαμαρά, του Γιωργάκη, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, των 58, της ΔΗMΑΡ;

Ο μόνος εθνικισμός που είναι απειλή για αυτούς τους Ελληνες πολίτες είναι ο εθνικισμός της Χρυσής Αυγής, ο εθνικισμός των Τούρκων εθνικιστών, των Σκοπιανών εθνικιστών, των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, των Γερμανών ιμπεριαλιστών και των χρήσιμων ηλιθίων της παγκοσμιοποίησης, που δεν βλέπουν ποιοι επωφελούνται κάθε φορά από την υποδαύλιση των εθνικών αντιθέσεων (σε διακρατικό επίπεδο) και των εθνικιστικών διαφορών διαφόρων εθνικών ή εθνοτικών ομάδων μέσα στα κράτη.

***
Στην Ελλάδα η Γερμανία χρωστάει. Και αυτό το ξέρει όλη η Ευρώπη, κι όσοι Ευρωπαίοι δεν το ξέρουν, πρέπει να το μάθουν.

Στην Ελλάδα η Γερμανία χρωστάει. Το αίμα που έχυσαν οι ναζί, τον πλούτο που άρπαξαν και τον πλούτο που κατέστρεψαν.

Στην παλιά λεηλασία η Γερμανία προσθέτει νέα. Αυτή η λεηλασία πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Και τα λάφυρα, παλιά και νέα, πρέπει να επιστραφούν. Η Γερμανία ούτε θέλει ούτε μπορεί να σταματήσει τη λεηλασία, διότι ωφελείται. Μπορεί και πρέπει να τη σταματήσει η Ελλάδα, διότι την υφίσταται. Πώς; πετώντας, πρώτα απ’ όλα, από πάνω της τα ανδρείκελα, τους γκαουλάιτερ και τους κουίσλινγκ.

Μόνον αν η χώρα πάψει να ’ναι υποτελής (δρόμος που επελέγη απ’ την εγχώρια και διεθνική αστική τάξη) και γίνει ελεύθερη (δρόμο που δύναται να επιλέξει ο λαός), μόνον τότε θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τη Γερμανία ως ίση προς ίσην, ως κυρίαρχο κράτος προς κυρίαρχο, μόνον τότε θα μπορέσει να απαιτήσει τις νόμιμες αποζημιώσεις για το παρελθόν και να αντικρούσει τις παράνομες ζημίες που υφίσταται τώρα - γνωστές και ως «λάθη» της Τρόικας ή δόλιες πολιτικές Μέρκελ, καθώς και μέσα στην ίδια τη Γερμανία, αλλά και όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, έθνη, λαοί, πολίτες, πολιτικές δυνάμεις καλώς γνωρίζουν κι εύκολα μπορούν να αποδείξουν...
από το "enikos.gr"

ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ


Βαρέθηκα να ακούω να λένε ότι στην πολιτική κατεβαίνουν όλα τα νούμερα. Ότι τα κόμματα είναι γεμάτα άχρηστους και χαμένα ρούχα...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7Kk5IoMc0iCe0UP4Wf3lUS6Auag9T2IYCjLNNbJ7qsv4BGR1k

Βαρέθηκα το βρισίδι όπως βαρέθηκε και την αμφισβήτηση από διάφορους τύπους του Κολωνακίου.
Τα βαρέθηκα γιατί βλέπω ότι το μοντέλο των ανίκανων πολιτευτών...
αποθεώνεται στο Ποτάμι του Σταύρου. Εναλλακτικό και ωραίο, το Ποτάμι, ποζάρει ως κάτι διαφορετικό από τα στάνταρ κόμματα τύπου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Δεν είναι φθαρμένο. Υποτίθεται ότι είναι φρέσκο και γνήσιο.
Μπα ναι;
Τότε γιατί οι «επώνυμοι» που πλαισιώνουν τον Σταύρο είναι διάφορες νούλες, διάφορα ψώνια και διάφοροι λούζερς;

Με τυχαία σειρά:
Αναστασία Λαμπρία. Γόνος είναι ως κόρη του Τάκη Λαμπρία. Έτσι για να κλείσουμε το μάτι στους Καραμανλικούς. Και ο Καμίνης άλλωστε δεν έχασε από το ότι άρεσε στις καλές κυρίες του Κολωνακίου που πάθαιναν αλλεργία με τη λούμπεν αδερφίλα του Νικήτα. Η ξινή Αναστασία είναι εκδότης.
Έχει τις εκδόσεις Ποταμός που, σύμφωνα με το i-εφημερίδα, ενέπνευσε λέει τον Σταύρο να βρει όνομα για την κίνησή του. Καλά όλα αυτά αλλά η Λαμπρία είναι χρεοκοπημένη εκδότης με μαγαζί που έχει φάει φούντο αρκετές φορές τα τελευταία δέκα-δεκαπέντε χρόνια και αφήνει συστηματικά απλήρωτους τους συγγραφείς των βιβλίων. Τζάμπα-εκδότρια δηλαδή.
Αλλά, βέβαια, κι ο Μπουτάρης μπατίρης είναι. Με απλά λόγια, η πολιτική παραμένει σκουπιδοντενεκές γεμάτος από εκείνους που δεν τα καταφέρνουν στη δουλειά τους.

Τάσος Μελετόπουλος. Κλαμπ, ναρκωτικά, φυλακή, δεν έχω κάτι περισσότερο να προσθέσω.

Απόστολος Δοξιάδης. Συγγραφέας του Κολωνακίου, καραδεξιός που γυαλίζει το μάτι του και το παίζει πολιτικός. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες κινήσεις με κορυφαία ον Κοινωνικό Σύνδεσμο όπου εθεάθη για τελευταία φορά ο Γιώργος Φλωρίδης.

Είναι αυτός ο τύπος από το Κιλκίς, πρώην υφυπουργός του Σημίτη, με το μάτι μου επίσης γυαλίζει και τη φωνή μέσα από τη μύτη που νομίζει ότι είναι ο Πλαστήρας του ΠΑΣΟΚισμού.
Δεν συνεχίζω. Χωρίς προσπάθεια βρήκα μια ψωνάρα, ένα πρεζόνι της καλής κοινωνίας και μια άφραγκη με καλούς τρόπους.

Επιπλέουν σαν σκουπίδια στο ποτάμι. Και όπως τα σκατά στον αφρό ξεχωρίζουν από μακριά.
Θα επανέλθω προσεχώς με πιο κοντινά πλάνα.

Οι καθαρίστριες είναι παλικάρια


Τελευταία, περίπου από το Σεπτέμβριο, έχει πέσει πολύ γκρίνια για τη χαμηλή ένταση της αντιπαράθεσης, στο δρόμο, με την κυβέρνηση. Είναι αλήθεια πως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ και την πολυήμερη απεργία των εκπαιδευτικών λίγες είναι οι φορές που βρεθήκαμε στο δρόμο και ήμασταν πολλοί και πολλές. Είναι αλήθεια, ακόμα, πως πολλοί και πολλές, που δεν αντέχουν αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, το έχουν βάλει, το έχουμε βάλει, στο… ρελαντί και όλοι μαζί περιμένουμε τις εκλογές του Μαΐου ώστε με τη ψήφο μας να φέρουμε στο χείλος του γκρεμού τον Τρελαντώνη της ΠΟΛΑΝ, τον Ευάγγελο – άντε γ@μήσ⓪υ εργατιά – Βενιζέλο και όλους τους υποστηριχτές τους.

Τους τελευταίους μήνες, συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας απίστευτα δυναμικός και ωραίος αγώνας απ’ όλες τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών που έχουν βγει στη διαθεσιμότητα και τον Μάιο, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, θα απολυθούν, θα πεταχτούν...
στο δρόμο χωρίς αποζημιώσεις και χωρίς καμία προοπτική να βρουν κάποια, οποιαδήποτε δουλειά, ούτε ακόμα και στις ελεεινές εταιρίες τύπου «ΟΙΚΟΜΕΤ». Αυτές οι γυναίκες το πήραν απόφαση και από το Σεπτέμβριο βρίσκονται στο δρόμο και χωρίς να κατέχουν τίποτα από το «Περί Πολέμου» έχουν ήδη πετύχει μία νίκη απέναντι σε αυτή την ελεεινή κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, καθώς αυτές όρισαν τον τόπο της μάχης. Γι’ αυτό και είναι παλικάρια.

Ο αγώνας των, ουσιαστικά απολυμένων, καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών είναι ένα φωτεινό αστέρι στο σκοτεινό μας ουρανό. Ήταν μία χούφτα γυναίκες και κατάφεραν να γίνουν μία γροθιά, μία γροθιά που βγάζει νοκ άουτ όχι μόνο την κυβέρνηση, όχι μόνο την ηγεσία της άφαντης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αλλά και τους διάφορους… προοδευτικούς που λένε ότι είναι λαϊκισμός η δέσμευση για την αποκατάσταση της καταστροφής που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του «προγράμματος» της φτωχοποίησης των πολλών καλών ανθρώπων στην Ελλάδα και όχι μόνον. Σε αυτή την ιστορία ποτέ μην ξεχάσεις πως το περίστροφο είναι η απελπισία και σφαίρες οι ανάγκες. Και αντάρτισσες οι καθαρίστριες.

Ο alterthess ιανός
Από alterthess

Από την Κριμαία άρχισε η διχοτόμηση της Ουκρανίας


Αναρτήθηκε από τον/την ONLINE-PRESS στο Μαρτίου 7, 2014
?????????του Γιώργου Δελαστίκ
Η αθόρυβη και διακριτική επέμβαση του ρωσικού στρατού διασφάλισε την αναίμακτη έναρξη της διαδικασίας επιστροφής της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία, η οποία πρέπει ήδη να θεωρείται οριστική και αμετάκλητη. Ουδέποτε, άλλωστε, η Κριμαία ανήκε στην –ανύπαρκτη έτσι κι αλλιώς ως κράτος- Ουκρανία. Σχεδόν διακόσια χρόνια ήταν τμήμα της Ρωσίας, μέχρι το 1954 που ο Ουκρανός ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης Νικίτα Χρουτσόφ υπήγαγε διοικητικά την Κριμαία στην Ουκρανία με μία πράξη εσωτερικής αναδιάταξης ήσσονος πολιτικής σημασίας.
Ρώσοι κατοικούν και σήμερα την Κριμαία σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60%, είκοσι και πλέον χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ουκρανικού κράτους που επακολούθησε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Δεν είναι όμως η προστασία του ρωσικού πληθυσμού που ώθησε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις για να πετύχει την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, ανεξάρτητα από την τυπική φόρμουλα που θα προσλάβει η ουσιαστική υπαγωγή εκ νέου της στρατηγικής σημασίας χερσονήσου στην εξουσία του Κρεμλίνου. Είναι το γεγονός ότι η Κριμαία είναι το μέρος που βρίσκεται η διοίκηση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου. Θα συνιστούσε εθνική αυτοκτονία για τη Ρωσία και πολιτική αυτοχειρία για τον ίδιο τον Πούτιν να παρέδιδε το αρχηγείο του Πολεμικού Ναυτικού της Μόσχας σε μία συμμορία ακροδεξιών και φιλοναζιστών Ουκρανών, οι οποίοι με την καθοδήγηση των ΗΠΑ και της Γερμανίας κατέλαβαν πραξικοπηματικά την εξουσία στο Κίεβο.
Πραξικόπημα στο Κίεβο
Ανεξαρτήτως της γνώμης που μπορεί να έχει κάποιος για το νόμιμο πρόεδρο της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, η ανατροπή του ήταν πέρα για πέρα πραξικοπηματική. Προφανώς και είναι εσωτερικές οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ρωσόφιλους και τους φιλοναζιστές γερμανόφιλους Ουκρανούς και έχουν ιστορική προέλευση, δεν τις δημιούργησαν εξωτερικές δυνάμεις.
Η Ουκρανία είναι δύο χώρες σε συσκευασία μίας! Οι πληθυσμοί των δυτικών περιοχών ήταν ανέκαθεν υποτελείς σε κεντρο-ευρωπαϊκές αυτοκρατορίες, της Αυστρο-Ουγγαρίας ή της Πολωνίας. Αντιθέτως, ο πληθυσμός των ανατολικών ουκρανικών περιοχών ήταν ρωσικός ή ρωσόφιλος και ρωσόφωνος, με τα εδάφη αυτά να είναι μία από τις σημαντικότερες κοιτίδες του ρωσικού έθνους. Αυτό εξηγεί και γιατί δεν υπήρξε ποτέ ουκρανικό κράτος.
Τρεις ολόκληρους μήνες, από τον Δεκέμβριο, οι Ουκρανοί ακροδεξιοί άρχισαν να διαδηλώνουν για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ρωσόφιλο, νόμιμα εκλεγμένο.
Πριν από ένα μήνα, στις αρχές Φεβρουαρίου, οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες διοχέτευσαν στα μέσα ενημέρωσης υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, και του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, Τζέφρι Πάιατ. Στη συνομιλία αυτή οι δύο αμερικανοί αξιωματούχοι αποφασίζουν ποιον θα βάλουν… πρωθυπουργό στην Ουκρανία μετά την ανατροπή του Γιανουκόβιτς!
Η Νούλαντ είναι κατηγορηματική: πρωθυπουργός θα γίνει ο Αρσένι Γιατσενιούκ! «Νομίζω ότι ο Γιατς (σ.σ.: εννοεί τον Γιατσενιούκ) είναι ο άνθρωπός μας», δηλώνει αποφασιστικά και προσθέτει: «Ξέρεις, αυτό που χρειάζεται είναι να μείνουν εκτός (Σ.Σ.: κυβέρνησης) ο Κλιτς (σ.σ.: εννοεί τον πυγμάχο Βιτάλι Κλίτσκο) και ο Τιαχνιμπόκ (σ.σ.: αρχηγός των νεοναζί). Πρέπει να μιλάμε με αυτούς τέσσερις φορές την εβδομάδα…».
Όλα έγιναν όπως απαιτούσε να γίνουν η αμερικανίδα υφυπουργός: ο άνθρωπος των αμερικανών Αρσένι Γιατσενιούκ είναι σήμερα… «δια βοής»(!) πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ενώ ο Κλίτσκο και ο Τιαχνιμπόκ δεν συμμετέχουν στην ουκρανική κυβέρνηση!
Οι δύο ολιγάρχες
Τρεις μήνες διαρκούσαν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο, αλλά ούτε ένας βουλευτής του κόμματος του Προέδρου Γιανουκόβιτς δεν είχε περάσει με την αντιπολίτευση. Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου όμως κάτι συνέβη. Δεν γνωρίζουμε τι, αλλά από την επόμενη μέρα τα γεγονότα ήταν καταλυτικά.
Πρώτον, άγνωστοι οπλοφόροι άρχισαν να πυροβολούν στις 9 το πρωί στο ψαχνό τους διαδηλωτές της αντιπολίτευσης, προκαλώντας δεκάδες νεκρούς.
Δεύτερον, μέχρι να νυχτώσει η Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου είχε εγκαταλείψει τον Γιανουκόβιτς το ένα… τρίτο των βουλευτών του! Βλέποντας ποιοι βουλευτές άλλαξαν στρατόπεδο, όλοι οι Ουκρανοί κατάλαβαν: οι δύο ισχυρότεροι ολιγάρχες της χώρας, ο 47χρονος Ρινάτ Αχμέτοφ και ο 48χρονος Ντμίτρι Φιρτάς, είχαν εγκαταλείψει τον Γιανουκόβιτς!
Ο Αχμέτοφ όμως είχε… 60(!) βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος του Γιανουκόβιτς απολύτως πειθήνιους και χρηματοδοτούμενους από το μεγαλύτερο ολιγάρχη της Ουκρανίας και ο Φιρτάς είχε 30 βουλευτές του ίδιου κόμματος. Λίγες ώρες αργότερα ο Γιανουκόβιτς είχε «καθαιρεθεί» από πρόεδρος της χώρας από το Κοινοβούλιο, το οποίο είχε αλλάξει και το… Σύνταγμα! Ανοιχτό πραξικόπημα. Φαρσοκωμωδία που οδηγεί σε τραγωδία…
Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ κατήγγειλαν την πραξικοπηματική κατάληψη της εξουσίας στην Ουκρανία από ομάδες ακροδεξιών και φιλοναζιστικών συμμοριών, για τον απλούστατο λόγο ότι αυτοί οι συμμορίτες ελέγχονται ή είναι οι ίδιοι πράκτορες της Ουάσινγκτον και τον Βερολίνου. Η δήθεν «παθιασμένη» με τους θεσμούς και τη νομιμότητα Ε.Ε. δεν είπε ούτε λέξη εναντίον των Ουκρανών πραξικοπηματιών.
Αυτό δεν νομιμοποιεί κατά κανένα τρόπο τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Κριμαία, η οποία είναι εξόφθαλμα παράνομη. Θα ήταν όμως πολιτικά ηλίθιος ο Πούτιν, αν την ώρα που οι αμερικανοί, οι γερμανοί και οι πράκτορές τους στην Ουκρανία κατέλυαν κάθε έννοια νομιμότητας αυτός δρούσε στο πλαίσιο του… ΟΗΕ και των αρχών του διεθνούς δικαίου!
Φυσικά και είναι παράνομη η εισβολή που διέταξε στην Κριμαία, αλλά θα ήταν επικίνδυνα ηλίθιος εάν δεν την διέτασσε!
Αλίμονο στην Ευρώπη, αν ολόκληρη Ρωσία παρέδιδε το αρχηγείο του στόλου της στον Εύξεινο Πόντο και στη Μεσόγειο σε μία χούφτα ακροδεξιούς πραξικοπηματίες από την Ουκρανία. Οι συνέπειες θα ήταν τραγικές.
Το κόλπο των κυρώσεων
Γερμανόφρονες –για να μην πούμε γερμανόδουλοι- είναι οι ακροδεξιοί κάτοικοι των δυτικών περιοχών της Ουκρανίας. Τους ναζί θαυμάζουν. Τη Γερμανία…
Την πάτησαν όμως οι Γερμανοί. Τους έριξαν οι Αμερικανοί!
Έβαλαν πρωθυπουργό στο Κίεβο τον άνθρωπό τους και ετοιμάζονται να βγάλουν πρόεδρο της Ουκρανίας στις 25 Μαΐου τη Γιούλα Τιμοσένκο, την οποία έχουν αποσπάσει από τους Γερμανούς και την έχουν προσεταιρισθεί αυτοί.
Τώρα η Ουάσινγκτον βρήκε άλλο κόλπο: τις κυρώσεις. Δήθεν για να τιμωρήσει τον Πούτιν, λέει ότι θα επιβάλει διεθνείς οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας από όλες τις μεγάλες χώρες –Ιαπωνία, Γερμανία, Αγγλία, Κίνα- αρπάζοντας ταυτόχρονα το σύνολο των καταθέσεων των ρώσων στις τράπεζες της Δύσης.
Αν όντως γίνει κάτι τέτοιο, η Ρωσία θα πληγεί πολύ σοβαρά στον οικονομικό τομέα. Σίγουρα θα αντιδράσει, εκτιμούν οι Αμερικανοί. Πώς; Κόβοντας την παροχή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη… Γερμανία, στην Ιαπωνία, στην Κίνα! Στους ανταγωνιστές των ΗΠΑ δηλαδή, γιατί οι αμερικανοί ελάχιστο πετρέλαιο και φυσικό αέριο αγοράζουν από τους Ρώσους!
Οι Αμερικανοί έκαναν το πραξικόπημα στην Ουκρανία, αλλά θα το πληρώσουν οι Ρώσοι, οι Γερμανοί, οι Ιάπωνες και οι Κινέζοι! Σατανικό!!!
Τι θα γίνει;
Αναφορικά με την Ουκρανία, το ερώτημα είναι άλλο. Ωραία, οι Ρώσοι πήραν την Κριμαία. Τι θα κάνουν όμως με το ρωσικό και το ρωσόφωνο πληθυσμό της υπόλοιπης Ουκρανίας; Θα τον υπερασπιστούν προωθώντας αντικειμενικά τον διαμελισμό της χώρας αυτής σε δύο ουκρανικά κράτη ή θα παρατήσουν τους υπόλοιπους Ρώσους της Ουκρανίας στη μοίρα τους, στα νύχια των ακροδεξιών και των ναζί, αφού δεν υπάρχει στις πόλεις τους αρχηγείο του… ρωσικού στόλου;
Υπάρχει θεωρητικά και η επιλογή της σταδιακής ανεξαρτητοποίησης “de facto” μέσω της διαρκούς ανυπακοής των ρωσόφωνων ουκρανικών περιοχών στις αποφάσεις των κυβερνήσεων του Κιέβου. Αυτή είναι επικίνδυνη. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη σύγκρουση, με πρωτοβουλία των ακροδεξιών και σε συνθήκες πολύ δυσμενέστερες για τη Ρωσία, σε στιγμή που θα επιλέξουν οι Αμερικανοί και οι Ουκρανοί άνθρωποί τους. Θα πρόκειται για σύγκρουση που πιθανότατα θα συγκλονίσει ολόκληρη την Ευρώπη, χωρίς καθόλου να αποκλείεται να την συμπαρασύρει στη δίνη της.
Ας ελπίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, πράγμα που προϋποθέτει οι ΗΠΑ να πάψουν να ελπίζουν ότι θα αποσπάσουν και θα καθυποτάξουν τις ρωσικές περιοχές της Ουκρανίας ή ότι ο Πούτιν θα «πουλήσει» τους ρώσους της Ουκρανίας!
Επίκαιρα

Έτσι λαδώνουν οι Γερμανοί τους δημοσιογράφους

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ: “… Να επέμβει τώρα ο εισαγγελέας!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 7, 2014

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

“ΠΑΙΞΤΕ” ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ!

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΥ FOCUS ΕΚΒΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΕΟΤ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!

“Το εξώφυλλο του Focus με την Αφροδίτη της Μήλου και το υψωμένο δάχτυλο, ήταν απλά εκβιασμός του περιοδικού για να πάρει διαφημιση από τον ΕΟΤ”!

Οι βαρώνοι υμνούν την Τρόικα για να μένουν στο απυρόβλητο των ελέγχων και να εισπράττουν κανονικότατα κρατικό χρήμα!

Έτσι ελέγχονται τα συστημικά ΜΜ”Ε” όπου οι βασικοί μέτοχοι χαϊδεύουν την Τρόικα για να συνεχίσουν να επιχειρούν αλώβητοι. Οι μαύρες ημέρες της κατοχής όπου τα “Αθηναϊκά Νέα” και οι λοιπές φυλλάδες συνέχισαν ανενόχλητες το έργο τους υμνώντας το Ράιχ, επαναλαμβάνονται και σήμερα με τον πιο άθλιο τρόπο. Οι αποκαλύψεις που έκανε χθες ο Χατζημαρκάκης στον Τράγκα πρέπει οπωσδήποτε να προκαλέσουν παρέμβαση της δικαιοσύνης