ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ! ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOECHTIEF!

ναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 15, 2014

hoechtief διαγραφήΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ,

ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕ ΔΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ.

ΕΙΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ.

Το Ολυμπία είχε αποκαλύψει από πέρυσι το έγγραφο που…πιστοποιούσε την οφειλή. Σήμερα το Παρον αποκαλύπτει πως την διέγραψαν. Το κράτος παρανομεί εις βάρος των πολιτών. Η αντίδραση πρέπει να είναι κάθετη. Δείτε το ντοκουμέντο:

ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ: ΝΑΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΦΠΑ ΚΑΙ 

ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

ανάρτηση από ρεσάλτο

Του Γιώργου Κ. Καββαδία
22 Μάρτη οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν πίσω δείχνοντας. Μεσαίωνα. Για πρώτη φορά μετά το 1911, έπειτα από 103χρόνια, θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, για να «σπάσει το ταμπού της μονιμότητας». 
Η αρχή γίνεται με τους καθηγητές της ΤΕΕ και τους σχολικούς φύλακες, που θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα. 

Θα είναι απλά η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου.
  
Φέτος εργάζονται 15.000 λιγότεροι, από πέρσι, εκπαιδευτικοί στα σχολεία και 25.000 λιγότεροι εργαζόμενοι στο Δημόσιο λόγω των συνταξιοδοτήσεων, με αποτέλεσμα πολλές υπηρεσίες να υπολειτουργούν ή να κλείνουν, ενώ ετοιμάζονται άλλες 11.400 διαθεσιμότητες-απολύσεις στο Δημόσιο. 

Στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, όπως σχεδιάζεται από ΕΕ και ΔΝΤ είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία, ενώ η δημόσια υγεία, παιδεία, ασφάλιση, κοινωνικά αγαθά, δημόσια περιουσία παραδίδονται ως λάφυρα στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Στο κράτος, θα παραμείνουν μόνο «οι αναγκαίες και χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο δημόσιες υπηρεσίες που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς» ( Α. Μανιτάκης (!). 

Η πολιτική του λιγότερου Κράτους σημαίνει καθόλου δημόσιες κοινωνικές δομές κράτος-κράτος στην υπηρεσία της ανάπτυξης και της προστασίας του κεφαλαίου. 

Η επίκληση της παθογένειας του Δημοσίου είναι προσχηματική, αφού καταρρίπτεται ο μύθος για το υπερδιογκωμένο δημόσιο, αφού σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ μόλις το 7,9% του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας απασχολείται στο δημόσιο, έναντι ΜΟ 15,5% του ΟΟΣΑ. 

Την ίδια, όμως, ώρα το κράτος χρησιμοποιείται ως «σωσίβιο» από το τραπεζικό κεφάλαιο, τους εθνικούς προμηθευτές και την κρατικοδίαιτη και εξαρτημένη άρχουσα τάξη που καρπώνεται τη βίαιη αναδιανομή πλούτου με αποτέλεσμα οι κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται, όσο ποτέ άλλοτε, δικαιώνοντας, έτσι, την άποψη ότι το κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από «όργανο για την εκμετάλλευση των καταπιεζομένων τάξεων». 

Οι απολύσεις περίπου 11.400
 μέχρι τέλος του 2014 σε σύνολο πάνω από 25.000 διαθεσιμοτήτων είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Σημαίνουν την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, τη μετάβαση στην εποχή της ...Κλαυθμώνος,όπου ο εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μετατρέπεται σε σύγχρονο δούλο.
 

Είναι φανερό ότι η επίθεση έχει βάθος χρόνου μέχρι να φυσήξει ούρειος άνεμος για υψηλότερη κερδοφορία του κεφαλαίου. Όλο και πιο έντονα γίνεται φανερός ο στόχος της κυβερνητικής πολιτικής που είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ). 

Αυτό θα σημάνει και τη μετατροπή της χώρας σε «μπανανία» - προτεκτοράτο με εργαζόμενους με εξευτελιστικούς μισθούς, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, πενιχρές συντάξεις και περιορισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Μετά την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) με τους αντεργατικούς νόμους 3899/2010 και 4024/2011, οι σχεδιασμοί της Τρόικας προβλέπουν ουσιαστικά την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, καθώς το 50%+1 των μελών μιας επιχείρησης για τη λήψη σχετικής απόφασης είναι όριο απαγορευτικό, την «απελευθέρωση» των απολύσεων, προσλήψεις - όχι αορίστου χρόνου - αλλά με ορίζοντα 3 ετών, χωρίς αποζημίωση, μισθολογική καθήλωση ανεξαρτήτως χρόνου υπηρεσίας με κατάργησητριετιών και επιδομάτων, δανεισμοί(!) εργαζομένων από την Εταιρεία Προσωρινής Απασχόλησης (ΕΠΑ). 

Με δυο λόγια οι εργαζόμενοι καταδικάζονται σε ακραίες μορφές εργασιακής επισφάλειας στην ανεργία και την εξαθλίωση. 

Ταυτόχρονα διαμορφώνεται ένα πρωτόγνωρο τοπίο στο δημόσιο με τη σύνδεση της «αξιολόγησης» με βαθμό - μισθό. Η αξιολόγηση γίνεται ο μοχλός χειραγώγησης - ομηρίας και απολύσεων. 

Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση διαμορφώνοντας ένα κλίμα ακραίου ανταγωνισμού για να κυριαρχήσει «ο θάνατός σου, η ζωή μου», αλλοτριώνοντας και εξαχρειώνοντας συνειδήσεις και ενδυναμώνοντας το καθεστώς της πελατειακής και κομματικής φελλοκρατίας και ρουσφετολογίας. 

Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα αποτελεί την ανεξάντλητη «δεξαμενή» των διαθεσιμοτήτων- απολύσεων του επόμενου διαστήματος. 

Η εκάστοτε κυβέρνηση μπορεί να προχωρά σε μαζικές απολύσεις «αξιολογώντας» ακόμα και έναν ολόκληρο φορέα του δημοσίου για να τον κλείσει και να καταδικάσει το σύνολο των εργαζομένων του σε ανεργία. 

Ο πρόσφατος νόμος για την πρωτοβάθμια Υγεία οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο υγειονομικών μονάδων του ΕΟΠΥΥ και ταυτόχρονα 8.500 γιατροί, υγειονομικοί και διοικητικοί υπάλληλοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 

1.676 συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2014. 

Παράλληλα διαμορφώνεται ένα τοπίο εργασιακής βαρβαρότητας που κρατά τους δημοσίους υπαλλήλους όμηρους, χωρίς δικαιώματα και σκυφτούς μπροστά σε μια αυταρχική εξουσία, αφού επικρέμεται πάνω από το κεφάλι τους η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης γενικά και ειδικά της «αργίας» και της «δυνητικής αργίας» σε περίπτωση «πειθαρχικής ποινής». 

Σε αυτές τις συνθήκες ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και ο συνδικαλισμός της ανώδυνης διαμαρτυρίας της κοινοβουλευτικής αριστεράς που επενδύει σε ψήφους οδηγούν σε αδιέξοδο. 

Ο κατακερματισμός των εργαζομένων και οι αποσπασματικές απεργίες όχι μόνο έχουν χρεοκοπήσει, αλλά αποτελούν το δούρειο ίππο για την άλωση και των τελευταίων δικαιωμάτων των εργαζομένων. 

Αντίπαλο δέος στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της μαζικής εξαθλίωσης, όπως επιτάσσουν τα Μνημόνια και η δανειακή σύμβαση, δεν μπορεί παρά να είναι η συλλογική αφύπνιση και αντίσταση. Αυτός είναι πρωταρχικός όρος επιβίωσης του λαού παρά τις μεγάλες δυσκολίες. 

Αναπόφευκτη η αναγκαιότητα να κρατήσουμε ψηλά τις σημαίες του αγώνα για την υπεράσπιση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών που κατακτήθηκαν με αίμα και μακροχρόνιους αγώνες την ώρα που οι εντολοδόχοι των ξένων επικυρίαρχων εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη σταθερή εργασία ορθώνοντας το ανάστημα μας σε αυτούς που θέλουν μαζικές απολύσεις και στρατιές ανέργων. 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται ένα παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής της βαρβαρότητας για την υπεράσπιση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για την υπεράσπιση της ίδιας της ζωής μας. 

ΠΗΓΗ: 
http://www.alfavita.gr/

Αυτοί είναι οι πολιτικοί «μας»…


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 
 
Έλληνες πολιτικοί… Κατέστρεψαν έναν λαό ολόκληρο, τον έριξαν στην άβυσσο της φτώχειας, διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, επέτρεψαν για δεκαετίες ολόκληρες φίλια και μη τρωκτικά να λυμαίνονται το δημόσιο, αλλά τώρα μας σώζουν…  Όχι δεν είναι ανέκδοτο!!! Αυτό μας σερβίρουν…  Και τι δεν διαβάζουμε για τις ηρωικές μάχες που δίνει η κυβέρνηση και ειδικά ο κ. Σαμαράς με την Τρόικα.  Και για να μην ξεχνιόμαστε, τώρα, παραμονές εκλογών, όχι πριν από 6 μήνες ή ένα χρόνο… Έχει φθάσει δε σε τέτοιο σημείο ο αγώνας του κ. Σαμαρά που θα πατήσει πόδι, θα παλέψει, προκειμένου να μοιράσει...
το πλεόνασμα στις ασθενείς κοινωνικές ομάδες. Κάτι που ως γνωστόν δεν δέχεται η Τρόικα.  Και αυτό από πονοψυχιά των κυβερνώντων την χώρα μας… Και εμείς που σκεπτόμαστε ότι εκλογές έρχονται, χρήματα μοιράζουν οι πολιτικοί, τι να κάνουμε… Είμαστε κακοί ή απλά ισχύει για τους πολιτικούς το «παλιά μου τέχνη κόσκινο»…
 
Ο κατήφορος και ο ευτελισμός όμως των πολιτικών δεν έχει όριο.  Και φροντίζουν οι ίδιοι για αυτό με τις διάφορες δηλώσεις τους. Αντί να σιωπούν τουλάχιστον... Επειδή τώρα, όπως μας λένε τουλάχιστον, βάζουν τάξη στο δημόσιο, πολεμούν την διαφθορά, μάχονται, ιδρώνουν, σκουπίζονται, έρχονται οι δικαστικές αρχές και τους ξεγυμνώνουν ολοκληρωτικά… Το διαχρονικό πάρτι που γινόταν, και προφανώς θα γίνεται ακόμη και σήμερα, στον τομέα της Υγείας είναι γνωστό.  Δύο ειδήσεις όμως χθεσινές κυριολεκτικά τσακίζουν κόκαλα και φανερώνουν και τις προθέσεις αυτών που μας κυβερνούν.  Πρώτη είδηση η σύλληψη προμηθευτή υλικών των νοσοκομείων μας που θησαύρισε υπερκοστολογώντας προφανώς και τον αέρα που αναπνέουμε… Δεν εξηγείται διαφορετικά πως αιμοστατικό από την Τσεχία αξίας 2,5 € το τεμάχιο φέρεται να χρεώθηκε στα νοσοκομεία προς 500 €!!!  Και φυσικά ο προμηθευτής που συνελήφθη δεν θα ήταν ο μοναδικός που έκανε το «σπορ» αυτό σε βάρος του δημοσίου…

Η επιτυχία αυτή
, το ότι ξεσκεπάστηκε δηλαδή η κομπίνα αυτή, το ότι ο σεβαστός αυτός επιχειρηματίας, με αυτοκίνητο Ferrari κυκλοφορούσε μπορεί να μην ήταν σεβαστός τουλάχιστον για κάποιους, αντιμετωπίζει βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες οφείλεται αποκλειστικά στις δικαστικές αρχές.  Συγκεκριμένα στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κυρία Ε. Ράικου και στους Εισαγγελείς που ανέθεσε να ερευνήσουν την υπόθεση και την έφεραν σε πέρας, τους κκ. Δραγάτση και Ελευθεριάνο.  Οι πολιτικοί «μας» όμως έκαναν κάτι ή τι έκαναν για την υπόθεση αυτή ή για παρόμοιες;  Πως πολεμούν την διαφθορά, την κατασπατάληση ή και κλοπή του δημοσίου χρήματος;

Η απάντηση είναι πολύ απλή.  Με τον δικό τους τρόπο…. Με «νόμο-πλυντήριο» όπως γράφτηκε στο Τύπο το 2011!!!  Τι είναι δυνατόν;  Οι «μαχητές» αυτοί;  Οι «σωτήρες» αυτοί;  Απίστευτο (εδώ γελάμε) αλλά αληθινό… Ο Νόμος 3867 της 3/8/2010 (εν μέσω κρίσης δηλαδή) θεωρήθηκε ότι ήταν η κολυμπήθρα του Σιλωάμ αφού έδινε «άφεση» αμαρτιών ακόμη και για μίζες από προμήθειες σε νοσοκομεία, μετά από απευθείας αναθέσεις.  Σκεφθείτε ότι ήταν έτσι γραμμένος ο νόμος ώστε κατηγορούμενοι που θα οδηγούντο στα δικαστήρια για μίζες και για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, θα αθωωνόντουσαν απλά επιδεικνύοντας το νόμο!!! Και ποιοι τον είχαν υπογράψει τον νόμο; Οι Γ. Παπακωνστανίνου ως υπουργός Οικονομικών, ο Α. Λοβέρδος ως υπουργός Εργασίας, η Λ. Κατσέλη ως υπουργός Οικονομίας, ο Γ. Ραγκούσης ως υπουργός Εσωτερικών και ο Χ. Καστανίδης ως υπουργός Δικαιοσύνης.  Έτσι για να μην ξεχνάμε τους «ήρωες» μας…

Και αν για κάποιους το 2010 ή το 2011 είναι μακριά διαβάστε τι κάνουν σήμερα…  Μόλις χθες ο βουλευτής και εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ο. Κωνσταντινόπουλος, ξέρετε του κόμματος που συγκυβερνά, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και ο διοικητής του κ. Κοντός δεν επέτρεψαν τη διενέργεια ελέγχων σε ιδιωτικές κλινικές και χάθηκαν 150 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας μάλιστα  ότι τα «τα λεφτά πήγαν σε τσέπες κάποιων»…!!!  Και τον άλλο τον «κακομοίρη», με την Ferrari και την έπαυλη στην Γλυφάδα, τον κατηγορούν οι δικαστικές αρχές για απάτη σε βάρος του δημοσίου ...για μόλις 10.000.000 ευρώ που τσέπωσε… Άδικο δεν είναι;  Αλλά η απάντηση του υφυπουργού Υγείας κ. Μπέζα για το θέμα ήταν αποστομωτική!!!  Που λέει ο λόγος… Είπε: «όπως όμως είναι φυσικό μια τέτοια πρωτόγνωρη διαδικασία (δηλαδή ιατρικού και οικονομικού ελέγχου των παραστατικών των κλινικών) δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί για πρώτη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα… Από τον Ιούλιο του 2013 έχει δημοσιευτεί ο νόμος…  Ο δε λαλίστατος κ. Γεωργιάδης, όχι ο τηλεπωλητής βιβλίων, ο άλλος, ο Υπουργός Υγείας, τι μας είπε; Ήταν ένα σύστημα εντελώς ξεχειλωμένο "τώρα πια δεν μπορεί να γίνει αυτό γιατί έχουν πέσει οι τιμές"…  Όχι γιατί έχουν λάβει τα μέτρα, όχι γιατί έχουν θωρακίσει από απάτες το σύστημα προμηθειών, αλλά γιατί έχουν πέσει οι τιμές!!! Θαυμάστε τον…   
    

Βερναρδάκης: Πως να ερμηνεύσουμε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις

Βερναρδάκης: Πως να ερμηνεύσουμε τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις

tvxs.gr/node/150455
 
 
 
Φωτογραφία: Μαρία Μαρογιάννη/ΑΠΕ
Τα ποσοστά των κομμάτων είναι υπό διαμόρφωση και τα ερωτηματικά που γέννησε το 41% της αδιευκρίνιστης ψήφου στην δημοσκόπηση της Public Issue για την Εφημερίδα των Συντακτών, δεν θα έπρεπε να προβληματίζουν, σύμφωνα με τον δημοσκόπο Χριστόφορο Βερναρδάκη. Μιλώντας στο tvxs.gr λέει ότι είναι πολύ νωρίς να γίνεται λόγος για τάσεις στις ευρωεκλογές καθώς δεν έχει τεθεί ακόμη η ατζέντα της κάλπης. Επιπλέον, λόγω των κοινωνικών συνθηκών το κοινό που απαντά στις δημοσκοπήσεις είναι τέτοιο που διαμορφώνει μονόπλευρα το αποτέλεσμα και συνεπώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη επιφυλακτικότητα ως εργαλεία ανάλυσης.  

Πως ερμηνεύεται το τεράστιο ποσοστό αδιευκρίνιστης ψήφου στην δημοσκόπηση της Public Issue;

Είναι λογικό. Πρέπει να συνεκτιμήσουμε ότι η ερώτηση αφορούσε τις ευρωεκλογές οι οποίες είναι σε τρεις μήνες. Είναι πολύ νωρίς.  
Επίσης, δήλωση ψήφου κάνει περίπου ο ένας στους δυο. Στην διαμόρφωση αυτής της εικόνας συμβάλλουν και οι αρνήσεις, τα κλειστά σπίτα, τα ακατάλληλα άτομα. Σκεφτείτε ότι πλέον εκτός του «φακού» των δημοσκοπήσεων είναι το 80%-90%. Άρα έχουμε να διαχειριστούμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του εκλογικού σώματος, λόγω κοινωνικών συνθηκών, κάτι που κάνει και το εργαλείο των δημοσκοπήσεων κάπως επισφαλές. Κάποτε δουλεύαμε με το 50% του εκλογικού σώματος. 

Όμως αυτό το 90% κάπως θα πρέπει να κινηθεί εκλογικά. 

Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο, αλλά δεν επιδέχεται απάντησης. Υπάρχει ένα ερώτημα, εάν θα πάει το ποσοστό αυτό στην κάλπη. Πόσο θα πάει; Οι μισοί; Σχεδόν όλοι; Κανένας;  
Επιπλέον, εφόσον φτάσουν όλοι αυτοί στην κάλπη, η ψήφος τους δεν θα είναι συστημική: δηλαδή δεν θα είναι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελιά, ΔΗΜΑΡ ή άλλοι σχηματισμοί των τελευταίων ετών. Το που θα πάει βέβαια είναι ασαφές. 

Η ψαλίδα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως κλείνει. Μάλιστα, στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση εμφανίζονται να έχουν ακριβώς το ίδιο ποσοστό. Γιατί συνέβη αυτό; Έχει κάνει λάθη ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν μπορεί να αξιολογηθεί αυτό βάσει των λαθών που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.  
Ο λόγος που εμφανίζεται το κλείσιμο είναι ότι το 10% του πληθυσμού το οποίο πλέον απαντά στις δημοσκοπήσεις, όπως προείπαμε, είναι ένα κομμάτι που δεν αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα μέσα στην κρίση. Είναι πιο άνετο και ενός πιο ανεβασμένου επιπέδου. Είναι κάπως πιο ήσυχο, πιο εξασφαλισμένο και λιγότερο εκτεθειμένο. Συνεκτιμώντας αυτά, το ποσοστό που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιο.  
Κανονικά θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να έχει υπεροπλία σε αυτό το κομμάτι και το ΠΑΣΟΚ να είναι ελαφρώς πιο ανεβασμένο.  
Αλλά και εδώ να τονίσουμε ότι οι ερωτήσεις αφορούσαν τις ευρωεκλογές και όχι τις βουλευτικές - όπου τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Όμως είμαστε τρεις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, χωρίς διακύβευμα, με έντονο ευρωσκεπτικισμό. Συνεπώς είναι νωρίς για να αντιμετωπίζουμε αυτά τα νούμερα ως τάση. 

Το Ποτάμι μπορεί να ξεφουσκώσει;

Προφανώς. Αλλά το πως εξηγείται το ποσοστό του ακριβώς θα πρέπει να περιμένουμε ένα δεκαπενθήμερο για να το δούμε. Μέχρι στιγμής υπάρχει η απήχηση στα μίντια. Και επειδή μιλάμε, όπως είπαμε για ένα 10% του εκλογικού σώματος πιο ασφαλές οικονομικά και πιο εκτεθειμένο στα μίντια είναι επόμενο να βλέπουμε αυτά τα ποσοστά. Όμως όπως είπαμε, όλα αυτά δεν εκφράζουν απολύτως την γενική τάση. 

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ κινδυνεύουν να τους… πάρει το ποτάμι;

Βέβαια. Εάν δούμε όλα όσα προείπαμε αντίστροφα, στο συγκεκριμένο κοινό έχουν το ΠΑΣΟΚ 3,5% και η ΔΗΜΑΡ 1,5%. Εάν τα πάρω αυτά τοις μετρητοίς, στις εκλογές θα δούμε την ΔΗΜΑΡ στο 0,3% και το ΠΑΣΟΚ στο 1,8%. 
Όταν στο κομμάτι που έχει μια πιο συστημική συμπεριφορά τα κόμματα αυτά έχουν τέτοια ποσοστά, σε ένα σύνολο όπου θα μπει και το αντισυστημικό και η διαμαρτυρία και η φτώχεια και η ανέχεια μόνο κάτω μπορούν να πάνε. 
Η Χρυσή Αυγή εμφανίζει κάποια σταθερά ποσοστά. Μπορούμε να πούμε ότι «μέχρι εκεί είναι» ή έχει κρυμμένους ψηφοφόρους; 
Δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Είναι πολύ πιθανό να έχει κρυμμένους ψηφοφόρους. Το ζήτημα της μεγάλης αποχής από τις δημοσκοπήσεις και το ζήτημα ότι μιλάμε για ευρωεκλογές κάνουν το τοπίο πιο θολό. 
Έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν οι διώξεις της Χρυσής Αυγής δημιουργούν κρυμμένους ψηφοφόρους ή απομακρύνουν το κοινό από το κόμμα. Η δημοσκόπηση, μια ποσσοτική έρευνα, δεν μπορεί να το δείξει αυτό. Θα πρέπει να έχουμε άλλα δεδομένα για να μελετήσουμε τις διακυμάνσεις που έχουν γίνει. 

Άλλα, και πάλι, όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών εν γένει θα πρέπει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί καθώς δεν υπάρχει το δίλημμα, δεν υπάρχει το διακύβευμα και δεν έχει τεθεί ατζέντα. 

Οι ευρωλιγούρηδες συνεχίζουν το έργο τους…


Η κατεδάφιση των Ελλήνων επήρθε αργά και σταθερά από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. !!!  Ανέτρεψαν τις σταθερές του βίου εκατομμυρίων νοικοκυραίων, διαπράττοντας τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος… Τώρα αποδέχονται και το τρίτο Μνημόνιο το οποίο μάλιστα ετοιμάζονται να μας το σερβίρουν με  ένα πιο κομψό περιτύλιγμα
Οι ευρωπαϊκές ελίτ  ετοιμάζουν πολιτικές λιτότητας, οι οποίες θα «κινεζοποιήσουν» την εργασία και θα αποδομήσουν τελείως το κοινωνικό κράτος.  Τα δικά μας ευρωλιγούρια δεν έχουν κανέναν άγχος !!! 
Οι πολιτικάντηδες δεν θα φέρουν καμία  αντίδραση σε αυτό που συμβαίνει, παρά μόνο εκ των υστέρων μόνο για να κάνουν ντόρο. 
Έχουν μάθει να υπακούν και ξέρουν  ότι θα τα φέρουν από εδώ θα τα φέρουν από εκεί και τελικά θα κάνουν επιθυμίες τους πράξη!!!!

Το επιβεβαίωσε και ο Στουρνάρας όταν είπε «Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών»δηλώνοντας μάλιστα αισιόδοξος ότι έως Κυριακή, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.

Αυτό από μόνο του όσοι θέλουμε να θυμόμαστε σημαίνει περισσότερο δυστυχία και μιζέρια!!!
Ακόμη και οι δικοί τους πανεπιστημιακοί σε μελέτες τους όπως αυτή του καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Σάιμον Ρεν-Λιούις,   το λένε… 
Οι πολιτικές λιτότητας, που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, δεν είναι απλά λανθασμένες στη θεωρία, αλλά προκαλούν. 
Παραλληλίζει δε τη δραματική κατάσταση στην  χώρας μας λόγω της λιτότητας που επιβάλλει η τρόικα, με τον μεγάλο λιμό της Ιρλανδίας με 1,5 εκατομμύριο νεκρούς (1845-53), τις τραγικές επιπτώσεις του οποίου επέτεινε η βρετανική κυβέρνηση.

Μιχαλού

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί η ΚΑΠΑ Research ψηφίζει... Καμίνη


“Εκατομμύρια ευρώ έχει λάβει η γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων 
από το ελληνικό δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου” 
Πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής"δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα μιας δημοσκοπικής έρευνας της εταιρείας KΑΠΑ Research, η οποία κατέστη αντικείμενο αμφισβήτησης από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά στην ανάλυση της εφημερίδας για το κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η Νέα Δημοκρατία είναι ισόπαλα κόμματα και κατά πόσο η πρωτιά συνιστά εκλογικό θρίλερ εν όψει της μάχης των ευρωεκλογών. 

Στην ίδια δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα σε ότι αφορά στους μεγάλους δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας. 
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, στο Δήμο Αθηναίων, ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Καμίνης έδειξε να προηγείται με πολλές μονάδες έναντι των υπόλοιπων υποψηφίων, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξης του 25,8%.

Εκείνο, όμως, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η ειδική σχέση που έχει η εταιρεία δημοσκοπήσεων KΑΠΑ Research με τον Δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Καμίνη
Φυσικά κανείς δεν έχει την πρόθεση να αμφισβητήσει τα επιστημονικά στοιχεία που δημοσιοποιεί μια μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων. 
Όμως, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση αμφισβητεί σε πολλές περιπτώσεις τα αποτελέσματα των ερευνών στη βάση της διαπίστωσης ότι συγκεκριμένες εταιρείες λαμβάνουν δουλειές είτε από το ελληνικό δημόσιο, είτε από Δήμους, τότε δεν μένει παρά να έρθουν στο φως τα στοιχεία τα οποία τεκμηριώνουν ειδικές σχέσεις οι οποίες διαμορφώνονται ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, πολιτικούς φορείς, εταιρείες δημοσκοπήσεων και μιντιακά συγκροτήματα και μάλιστα στην εποχή του μνημονίου, δηλαδή στην εποχή της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα. 

Όλες οι δουλειές που έχει αναλάβει η ΚΑΠΑ Research 
από τον Δήμο Αθηναίων το 2012

Ο Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών μονάδων Ο.Τ.Α. με το διακριτικό τίτλο « ΔΑΕΜ Α.Ε.» υπέγραψε με την  εταιρεία «ΚΑΠΑ RESEARCH A.E.», το οικονομικό έτος 2012,  τρεις συμβάσεις με τα εξής αντικείμενα:

1)Σύμβαση Υποστήριξης και Λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με τίμημα 18.880 ευρώ + ΦΠΑ  και διάρκεια τριών μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

2)Σύμβαση Μελέτης και Οργάνωσης των Λειτουργικών Διαδικασιών και Μηχανογράφησης Κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου με τίμημα 18.880 ευρώ + ΦΠΑ και διάρκεια δύο μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

3)Σύμβαση Υποστήριξης και λειτουργίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αθηναίων με τίμημα 19.780 ευρώ + ΦΠΑ. με την προϋπόθεση η εταιρεία να λειτουργήσει πιλοτικά το έργο για δύο μήνες.

Το συνολικό ποσό των συμβάσεων είναι 70.774 ευρώ, εξοφλήθηκε ποσό 64.485 ευρώ και υπολείπεται προς εξόφληση  ποσό των  6.289 ευρώ.    

To Periodista.gr αποκαλύπτει και τα τρία ιδιωτικά συμφωνητικά που σύνηψαν ο Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών μονάδων Ο.Τ.Α με την Kapa Research
Το εντυπωσιακό είναι ότι το αντικείμενο των συμβάσεων δεν έχει να κάνει με δημοσκοπήσεις αλλά με το γραφείο κοινωνικής οικονομίας στο Δήμο Αθηναίων το οποίο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα.

Δείτε τα τρία ιδιωτικά συμφωνητικά: 


Εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο στα χρόνια του μνημονίου

Τη χρονική περίοδο  2010-2013 εταιρείες δημοσκοπήσεων όπως οι ALCO, GPO, ΚΑΠΑ RESEARCH, MARC, METRON ANALYSIS και MRB, έλαβαν εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο, σε μία συγκυρία σκληρής λιτότητας. 
Τα στοιχεία  δίνουν μια πρώτη εικόνα για το συνολικό μέγεθος των έργων που ανέλαβε κάθε μία από τις παραπάνω εταιρείες και από τα χρήματα που εισέπραξε ή δέσμευσε από το ελληνικό δημόσιο και το ΕΣΠΑ. 
Πρωταθλήτρια στα έργα και στις εισπράξεις εμφανίζεται η εταιρεία Kapa Research και ακολουθούν η MRB, η GPO και η Metron Analysis και μετά οι MARC, VPRC, ALCO και Public Issue, οι εισπράξεις των οποίων φθάνουν τις μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την διαύγεια για την τετραετία 2010 - 2013 
κάθε εταιρεία έλαβε τα εξής ποσά: 

Η ΚΑΠΑ RESEARCH, έχει λάβει το ποσό των 3.126.900 ευρώ.

Η MRB το ποσό των 877.423 ευρώ

H GPO 395.003 ευρώ

Η Metron Analysis 273.574 ευρώ

Η Marc 82.650

Η VPRC 55.500 ευρώ

H ALCO 50.677

Η ΚΑΠΑ RESEARCH

Η Kapa Research, η οποία δημοσιοποίησε τα πρόσφατα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε για την εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» έλαβε για την αποπεράτωση του έργου με τίτλο "Υγειονομικός Χάρτης: Διοικητική και συντονιστική υποστήριξη" που ανέλαβε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στις 21 Απριλίου 2010, περίπου 3 εκατ. ευρώ. 
Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή επίσης ανέθεσε τον Δεκέμβριο του 2010 στην ίδια εταιρεία δημοσκοπήσεων τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου 1520 με πρόχειρο διαγωνισμό και ετήσιο αντίτιμο 30.000 ευρώ, ενώ ακόμη η ίδια εταιρεία ανέλαβε το έργο "Έρευνα Ικανοποίησης Πελατών" των ΕΛΤΑ στις 5 Ιουλίου του 2013 έναντι του ποσού των 36.900 ευρώ.

Πολιτικοί κύκλοι διερωτώνται σήμερα: 
"Πως θα ήταν δυνατόν εταιρείες δημοσκοπήσεων που λαμβάνουν τέτοιου μεγέθους έργα από το ελληνικό δημόσιο με συγκεκριμένες κυβερνήσεις να δυσαρεστήσουν εν τέλει τους... πελάτες τους;".
του Δημήτρη Μπεκιάρη 

ΟΣΟ ΣΚΥΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΘΑ (τον) ΠΑΙΡΝΕΤΕ...


Όλα προεκλογικά - Μερική συμφωνία με την Τρόικα, δόση σε δόσεις και πολυνομοσχέδιο-σκούπα...

http://im1.27210.gr/sites/default/files/imagecache/slide2013/article/2014/11/150423-13574488.jpg

H ψηφοφορία για το νομοσχέδιο Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Βουλή ήταν αποκαλυπτική των δυσκολιών συνοχής που έχει η κυβέρνηση. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υποχρέωσαν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να...
πάρει πίσω την κατάργηση ενός φορέα (ΕΙΑΔ) και επτά από αυτούς κινήθηκαν εκτός γραμμήςστην ψηφοφορία των άρθρων και τροπολογιών. Εκτός γραμμής κινήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔΝικήτας Κακλαμάνης, ενώ διαφοροποίηση εκδηλώθηκε και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ από τονΒ. Οικονόμου, ο οποίος υπερψήφισε το κλείσιμο του Οργανισμού Κωπαϊδας που έχει γίνει σύμβολο των παρασιτικών φορέων του Δημοσίου. Το γεγονός ότι υπήρξαν ξεσπάσματα ανυπακοής, ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, σε ένα νομοσχέδιο που δεν φέρνει αυξήσεις φόρων ή μειώσεις εισοδημάτων, ούτε αλλάζει τους στόχους που έχουν τεθεί για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει κατάσταση πλήρους αταξίας στο εσωτερικό του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου και αυτό εμποδίζει το Μέγαρο Μαξίμου να κάνει σχεδιασμούς στη βάση ασφαλών δεδομένων.

H  προσπάθεια του οικονομικού επιτελείου είναι να παρουσιαστεί κάποια συμφωνία με την Τρόικα μέχρι την Κυριακή, με βάση την προθεσμία που έχουν θέσει οι εταίροι/πιστωτές, ώστε στο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την 1η Απριλίου να ανακοινωθεί η εκταμίευση της δόσης ή τουλάχιστον ενός τμήματός της, όπως είναι το πιθανότερο. Πρόκειται για τον έλεγχο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο και συνεχίζεται χωρίς αποτέλεσμα και πρόκειται για 10 δισ. ευρώ που είναι απαραίτητα ώστε τον Μάιο να καλυφθούν ομόλογα που λήγουν και ανέρχονται σε ανάλογο ποσό.

Πρόθεση είναι όλα τα προαπαιτούμενα να περιληφθούν σε ένα πολυνομοσχέδιο -σκούπα ώστε να αποφευχθούν οι πολλαπλές ψηφοφορίες και επομένως να λιγοστέψουν οι ευκαιρίες για αντάρτικα. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί αν σε αυτό το πολυνομοσχέδιο θα περιληφθεί και η νομοθετική ρύθμιση για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ως προς την οποία ακούγεται ότι υπάρχουν ενστάσεις από παπανδρεϊκούς βουλευτές ή και από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Όσα περιλαμβάνονται στην λεγόμενη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ (γάλα, φάρμακα κοκ) θα συζητηθούν πρώτα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προληφθούν τυχόν ατυχήματα, αλλά η κατάσταση είναι τόσο ρευστή και σε μεγάλο βαθμό ανεπίδεκτη προβλέψεων, ώστε μέχρι τη δωδεκάτη ώρα κανείς στα επιτελεία Σαμαρά και Βενιζέλου δεν θα μπορεί να είναι σίγουρος ότι δυσάρεστες εκπλήξεις αποκλείονται.

Κυβερνητικές πηγές αισιοδοξούν - ή και γνωρίζουν - ότι από τον Απρίλιο και μετά, όταν η προεκλογική περίοδος θα κορυφώνεται, Βρυξέλλες και Βερολίνο θα κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν την κυβέρνηση. Αναμένονται θετικά μηνύματα από τις αγορές, από οίκους αξιολόγησης και παγκοσμίου φήμης οικονομικούς αναλυτές, όπως επίσης δηλώσεις στήριξης από ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες και κοινοτικούς αξιωματούχους που θα εξαίρουν το «ελληνικό θαύμα». Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας δεν θα βρίσκονται στη χώρα και όλοι θα υπόσχονται πως δεν θα επιστρέψει, ενώ το τέλος του μνημονίου θα είναι το κεντρικό σύνθημα της κυβέρνησης. Το αν θα δοθεί νέο πακέτο στήριξης και με ποιους όρους είναι κάτι που θα μάθουμε μετά τις εκλογές του Μαίου μαζί με το περιεχόμενο της συμφωνίας για την απομείωση του ελληνικού χρέους, επομένως προεκλογικά μπορεί κανείς να υποθέτει ό,τι θέλει.

Το πιο βαρύ χαρτί της κυβέρνησης είναι το μοίρασμα ενός δώρου Πάσχα σε διάφορες κατηγορίες πολιτών (ένστολοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άγαμες θυγατέρες κα), μια εφάπαξ παροχή, που θα δημιουργήσει την αίσθηση ότι λεφτά υπάρχουν, χάρη στο πρωτογενές πλεόνασμα, και στο εξής θα μοιράζονται.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με 2,5 εκ πολίτες να χρωστούν στην εφορία, 1,5 εκ. ανέργους, 2 εκ. κόκκινα δάνεια φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, 1 εκ απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΗ, 600.000 απλήρωτους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μισούς ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ να αδυνατούν να καταβάλουν εισφορές. Η κυβέρνηση αντέχει ακόμη παρόλα αυτά και η αξιωματική αντιπολίτευση δυσκολεύεται να φύγει μπροστά. Δεν είναι απλώς η μία πλευρά της ελληνικής εξαίρεσης, είναι μια μοναδική παραδοξότητα που δεν θυμίζει κανένα ιστορικό προηγούμενο ή οποιοδήποτε ευρωπαϊκό παράδειγμα.

Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ:ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΣΑΣ


Την χώρα δεν την καταδίκασαν οι κυβερνήσεις αλλά οι αντιπολιτεύσεις. Τα Μνημόνια δεν τα ψήφισαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά τους έστρωνε χαλί η κάθε λογής αντιπολίτευση... 

του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Η “μάχη” που δόθηκε στο κοινοβούλιο από αντιπολιτευόμενους για την κατάργηση της “Ακαδημία Ελευθερίας” με έδρα το Μεσολόγγι και του ιδρύματος “Ο Γέρος του Μοριά” σε κάνει για μια φορά ακόμη, αν όχι να γελάσεις, να λυπηθείς με την κατάντια όλων των... 
ψαράδων ψηφαλακίων από κάθε πτέρυγα. Κατακεραυνώνοντας τον υιό Μητσοτάκη και ξυπνώντας μέσα τους η επανάσταση του είπαν ότι η κατάργηση αυτών των ιδρυμάτων γίνεται για να ξεχαστεί κάθε έννοια μνήμης και επανάστασης στην Ελλάδα. 
Μπαρουτοκαπνίστηκε η βουλή από τις ομοβροντίες των αντιπολιτευομένων επαναστατών. Κανένας όμως δεν τόλμησε να πει στον υιό Μητσοτάκη, ο οποίος θέλει να κάνει οικονομία για την πατρίδα, να καταργήσει και τα Ιδρύματα Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Γ.Παπανδρέου, Σημίτη, Μητσοτάκη, Ελ. Βενιζέλου τα οποία όχι μόνο απομυζούν τον κρατικό κορβανά αλλά παίζουν και ύποπτο ρόλο (το Ίδρυμα Καραμανλή είναι αδελφοποιημένο με το Ίδρυμα Αντενάουερ). Τα ποσά τα οποία παίρνουν ακόμη και σήμερα είναι αμύθητα και αδιαφανή γι' αυτό και είναι γνωστά μόνο κάποια δεκάδες εκατομμύρια από τα εκατοντάδες που μασάνε. Εκτός από την πριμοδότηση με κτίρια δωρεάν δεν έχουν δασμούς, απαλλάσσονται από τους φόρους και το φοβερό ότι έχουν δικαίωμα μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων χωρίς κανείς να ξέρει την προέλευσή τους. Κάνουν κι άλλα αυτά τα ιδρύματα αλλά η αντιπολίτευση επαναστάτησε για τα άλλα στα οποία έχουν εκλογική πελατεία. 
 
Γέλασες μέχρι εδώ; Πάρε και την απάντηση του υιού Μητσοτάκη ο οποίος διετέλεσε επί τριετία πρόεδρος του Ιδρύματος του μπαμπά Μητσοτάκη: “Δηλαδή, τι θα επιθυμούσατε να κάνουμε; Ένα δημόσιο οργανισμό για κάθε ήρωα του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα; Ένα για τον Ανδρούτσο, ένα για τον Καραϊσκάκη;”
Αν εσύ ήσουν αντιπολιτευόμενος τι θα απαντούσες στον υιό του Μητσοτάκη; Το πολύ απλό και λογικό: “Καταργήστε πρώτα τα ιδρύματα των άχρηστων πατεράδων σας και μετά ας καταργηθούν και των ηρώων!” Τόσο απλά. Δεν γέλασες πάλι; Έχουμε κι άλλο αντιπολιτευτικό γέλιο.
 
Με την ανακοίνωση της εξαγοράς των υδροηλεκτρικών φραγμάτων από ιδιώτες βγήκαν οι συνδικαλιστές όλων των χρωμάτων διορισμένοι και βολεμένοι χρόνια και καλούν τον λαό να σηκωθεί από τον καναπέ, να αντισταθεί, γιατί τού παίρνουν ακόμη και το νερό. Τώρα το πήραν χαμπάρι. Καλούν εσένα που σου έκοψαν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα -οι ίδιοι αυτοί υπάλληλοι με τσαμπουκά- να αγωνιστείς γιατί ο ιδιώτης ουσιαστικά δεν θα συνεχίσει να τους ταΐζει το πιλάφι στο παράδεισο των κομματόσκυλων που ζούσαν τόσα χρόνια. Όταν η παράταξή τους έλεγε ΝΑΙ σε όλα ή όταν η αντιπολίτευση αρκούνταν σε ποιοτικές συναυλίες αντίστασης αντί να βάλει νέφτι στον κώλο των εργαζομένων της ΔΕΗ να παγώσουν τα πάντα δίνοντας το μήνυμα ότι εδώ θα γίνει της πουτάνας, κανενός δεν ίδρωνε το αφτί. Είχαν σίγουρο τότε ότι θα βολευτούν μεταπηδώντας σε κανέναν άλλον οργανισμό “Κράτος εν Κράτει” όπως ήταν η ΔΕΗ μέχρι προχθές.
 
Και νομίζεις ότι εκεί κάπου στην άκρα αντιπολίτευση της αριστεράς έχεις την τελευταία γραμμή άμυνας. Αμ δε! Το πρώτο πράγμα που ξεστόμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Κουτσούμπας, στις 26 Μαΐου 2013 ήταν το εξής: “Είναι επείγουσα και απαραίτητη περισσότερο από ποτέ η εκτροπή του Αχελώου που θα μπορούσε να ποτίσει όλο τον θεσσαλικό κάμπο”. Δεν γνώριζε τίποτε το 2013 για την ιδιωτικοποίηση του νερού ο Κουτσούμπας, η οποία δρομολογήθηκε από το 2009 με κοινή υπουργική απόφαση επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, και με την οποία οι υδάτινοι πόροι για λόγους τουριστικής ανάπτυξης παραχωρούνταν σε ιδιώτες μετά βαΐων και κλάδων. Δεν γνώριζε ότι με την εκτροπή του Αχελώου μπαίνει μπροστά το φράγμα Συκιάς που θα πάει και αυτό σε ιδιώτη παρέα με όλο τον Αχελώο. Τα ποτίσματα του θεσσαλικού κάμπου τον μάραναν. Να μας πει τώρα ο Κουτσούμπας πόσο θα κοστίζει το κυβικό για πότισμα μέσω της ιδιωτικής εταιρείας διότι, αν δεν το γνωρίζει, ο Χρυσοχοΐδης γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την αρνητική απόφαση του ΣτΕ για την εκτροπή του Αχελώου, ανακοίνωσε ότι τα έργα ξεκινούν άμεσα. Μην γελάς, έχει κι άλλο.
 
Τώρα που σκίζεσαι για τον σωτήρα που θα ψηφίσεις για τους καλλικρατικούς δήμους, με την συνεργασία ιδιωτικών κερδοσκοπικών εταιρειών ξεκίνησαν να παραχωρούνται ολόκληρα πλέον χωριά σε ευρωπαίους συνταξιούχους για την ανάπτυξη. Ο υποστηριζόμενος από την αντιπολίτευση Μπουτάρης παραχώρησε ήδη το πρώτο χωριό. Την Περικοπή Φλώρινας στα 1,420 μέτρα στις πλαγιές του Βίτσι. Το χωριό των καπεταναίων των ανταρτών, Αμύντα, Βαϊνά Τσαβέλα και Γαλάνη που τον Αύγουστο του 1947 κάηκε ολοσχερώς από τον Ελληνικό στρατό ως κέντρο ανταρτών. Πού είσαι, ρε αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση της αριστεράς; Δεν έχει κάμερες και ντόρο τόσο ψηλά; Πού είστε ρε μορμολύκεια, των καναλιών και της φανφάρας να πείτε στον μπάρμπα Μπουτάρη πως εκεί που κρεμούσαν οι αντάρτες τ' άρματα δεν μπορούν να κρεμούν τα βρακιά τους τα Ευρωπαϊκά ραμολιμέντα εν ονόματι της δικής σας προδοσίας.
 
Είναι να γελάς μέχρι δακρύων ενθυμούμενος ότι όταν χώριζαν την Ελλάδα σε Καλλικρατικούς Δήμους το μέλημα όλων των αντιπολιτευόμενων ήταν όχι να μην γίνουν αλλά ποια θα είναι τα χωριά που θα μπουν στην σφαίρα επιρροής του μητροπολιτικού δήμου για τα ψηφαλάκια.
Δεν ξέρω αν γέλασες με την παράσταση η “Αντιπολιτευόμενη Συμπολίτευση εν Δράσει” αλλά αυτά είναι ψήγματα μπροστά σε αυτά που έρχονται, διότι, αφού τολμούν προεκλογικά να εγκληματούν με τέτοια άνεση φαντάσου μετεκλογικά με την δημοκρατική ψήφο σου τι έχουν στον συρτάρι των υπογεγραμμένων άνευ αντίστασης συμβολαίων τους.
 
Κυρίες και κύριοι, αγαπημένα μου παιδιά, η παράσταση “Ελλάδα” έλαβε τέλος.Καλή σας νύχτα.-

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΡΕΚΟΡ ΥΨΟΥΣ 200 ΔΙΣ ΤΟ 2013!

ανάρτηση από iskra


Εκτύπωση
ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ΚΑΙ "ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ" ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ-EE
Εμπορικό πλεόνασμα μαμούθ, ύψους 200 διςευρώ, πιο υψηλό και από αυτό το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της Ελλάδας (183 δις), σημείωσε το 2013 η Γερμανία!!!
Η εξέλιξη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ομεγάλος κερδισμένος της ευρωζώνης και της λιτότητας είναι το Γερμανικό κεφάλαιο και ειδικότερα η μεγάλη εξαγωγική βιομηχανική μηχανή της Γερμανίας.
Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ από την Deutsche Welle:
Διχασμένοι εμφανίζονται οι ευρωβουλευτές σχετικά με την πρόσφατη «επίπληξη» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη Γερμανία για το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας, το οποίο πέρσι σημείωσε ιστορικό ρεκόρ, πλησιάζοντας τα 200 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για πρώτη φορά, η Κομισιόν ανακοίνωσε στις αρχές Μαρτίου ότι το γερμανικό πλεόνασμακαταγράφεται και επισήμως ως «οικονομική ανισορροπία» που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία της ευρωζώνης. Μέχρι σήμερα οι επιπλήξεις αφορούσαν μόνο χώρες με υπερβολικό έλλειμμα, όπως η Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, ένα εμπορικό πλεόνασμα πάνω από 6% του ΑΕΠ θεωρείται«ανισορροπία» και επισύρει κυρώσεις, όπως συμβαίνει και με ένα έλλειμμα προϋπολογισμού άνω του 3%.
ΑΠΙΘΑΝΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Το ενδεχόμενο να επιβληθούν κυρώσεις σε μία «χώρα πλεονάσματος», όπως η Γερμανία, θεωρείται βέβαια απίθανο, καθώς αυτό δεν έχει γίνει ούτε σε «χώρες ελλείμματος». Άλλωστε η ίδια η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι το πλεόνασμα «δεν αυξάνει το ρίσκο στον ίδιο βαθμό με τα μεγάλα ελλείμματα». Τί γίνεται λοιπόν; Μία πρώτη εκτίμηση από τον Γερμανό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ: «Κατ΄αρχήν πρέπει να σεβαστούμε το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διερευνά τις οικονομικές ανισορροπίες για όλες τις χώρες της ευρωζώνης. Η ίδια η Γερμανία είχε συνυπογράψει τη σχετική απόφαση, άρα η γερμανική κυβέρνηση ασφαλώς αποδέχεται το ότι υπόκειται και η ίδια στην κρίση της Κομισιόν. Ωστόσο θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να διαπομπεύεται η χώρα που έχει καλές οικονομικές επιδόσεις και είναι η ατμομηχανή της Ευρώπης. Από επιστημονικής απόψεως η διαδικασία είναι ορθή, αλλά σε πολιτικό επίπεδο δεν θα ήταν σωστό να αποδυναμώσουμε τον ισχυρό» λέει ο Γερμανός ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle.
«Περισσότερες εισαγωγές, όχι λιγότερες εξαγωγές»
Η Κομισιόν ξεκαθαρίζει ότι δεν απαιτεί από τη Γερμανία να εξάγει λιγότερο για να εξάγουν οι άλλοι περισσότερο. Αυτό που απαιτεί από τη Γερμανία είναι να εισάγει εκείνη περισσότερο, αλλά και να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση μέσω μισθολογικών αυξήσεων και εγχώριων επενδύσεων. Δεν φαίνεται πάντως να αμφισβητείται η λογική των μισθολογικών αυξήσεων σε επίπεδα χαμηλότερα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας. Το σχόλιο από τον ευρωβουλευτή Μάνφρεντ Βέμπερ: «Νομίζω ότι η ίδια η Επιτροπή πρέπει να προχωρήσει σε βάθος, να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το τί μέλλει γενέσθαι. Αλλά και η Γερμανία από την πλευρά της πρέπει να σκεφτεί εντατικά πώς μπορεί να ενισχύσει την εσωτερική ζήτηση και τις επενδύσεις, ώστε να μειωθούν οι ανισορροπίες».
Έντονη κριτική στο γερμανικό πλεόνασμα εκφράζει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπυ Τσίμερ.
«Το 2013 η Γερμανία κατέγραψε εμπορικό πλεόνασμα-ρεκόρ, που φτάνει τα 199 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ευθύνη για τις οικονομικές ανισορροπίες στην ΕΕ, όπου τα χρέη του ενός είναι τα κέρδη του άλλου» λέει η Γκάμπυ Τσίμερ στην Deutsche Welle. «Εάν η Γερμανία πανηγυρίζει γιατί εξέρχεται αλώβητη από την κρίση, αυτό οφείλεται και στις μισθολογικές περικοπές και στον χαμηλό πληθωρισμό, κάτι που ωστόσο δυσχεραίνει την προσπάθεια των άλλων χωρών να αποπληρώσουν τα χρέη τους».
Στην Γερμανία το κόμμα της Αριστεράς είναι αξιωματική αντιπολίτευση μετά τον σχηματισμό της «κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού» με τη συμμετοχή του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ και των σοσιαλδημοκρατών. Η Γκάμπυ Τσίμερ υποστηρίζει ότι τα πρώτα δείγματα του νέου οικονομικού επιτελείου δεν δείχνουν διάθεση να τιθασευθεί το πλεόνασμα. 
«Αυτό που έχω ακούσει μέχρι στιγμής από τον κ.Γκάμπριελ, τον υπουργό Οικονομίας, είναι ότι θα έλυνε το πρόβλημα με την καθιέρωση ελάχιστου ωρομισθίου. Κατά την άποψή μου δεν αρκεί αυτό, καθώς το ελάχιστο ημερομίσθιο θα κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε αν ηγερμανική βιομηχανία θα επανεπενδύσει στην ίδια τη Γερμανία το πλεόνασμα που έχει πετύχει» λέει η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 
ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η «KOINΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ
Μία διαφορετική άποψη εκφράζει ο Φρανκ Ένγκελ, ευρωβουλευτής από το Λουξεμβούργο: το πρόβλημα δεν είναι το πλεόνασμα καθαυτό, αλλά το ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για «κοινοτικοποίηση» του πλεονάσματος, υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής των χριστιανοδημοκρατών. 
«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να απορροφήσουμε τις όποιες ανισορροπίες, θετικές ή αρνητικές» τονίζει ο Ένγκελ. «Κανονικά, το να εξάγει κανείς πολύ περισσότερο από τους άλλους, είναι πολύ ευχάριστο για όλους τους Ευρωπαίους, αυτό το λένε και οι Γερμανοί. Εμείς θα μπορούσαμε να τους πούμε ότι αν είναι έτσι, το κέρδος από το πλεόνασμα θα μπορούσε να διαχέεται σε όλους. Υποθέτω βέβαια ότι θα απέρριπταν μία τέτοια πρόταση, λέγοντας ότι το κέρδος από το πλεόνασμα ανήκει αποκλειστικά σε εκείνον που πέτυχε το πλεόνασμα. Και εκεί βρίσκεται το πρόβλημά μας
Πράγματι, η «κοινοτικοποίηση» του πλεονάσματος δεν φαίνεται πολύ πιθανή, όπως άλλωστε δεν θεωρείται εφικτή και η «κοινοτικοποίηση» των ελλειμμάτων. Σε κάθε περίπτωση, η Κομισιόν δεν βάζει την υπόθεση στο συρτάρι και περιμένει την τοποθέτηση της Γερμανίας μέχρι τον Απρίλιο, ώστε να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις, πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι.