Η πρώτη χώρα της ΕΕ που τάσσεται υπέρ της Ρωσίας στο Κριμαϊκό


28/03/2014
Η Κύπρος είναι το πρώτο κράτος της Ε.Ε. που χαράσσει εντελώς διαφορετική γραμμή στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Κριμαίας και της προσάρτησης της στη Ρωσία και λέει «όχι» στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με απόφαση της Βουλής, η οποία βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της νήσου και τη διαφύλαξη των πολύτιμων σχέσεων με τη Ρωσία.
Πρόκειται για μία απόφαση που συνιστά ήττα κατά κράτος για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε για τιμωρία της Ρωσίας, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, όπως άλλωστε κάνει και στο θέμα επίλυσης του Κυπριακού υιοθετώντας το «προδοτικό» νέο «σχέδιο Ανάν» που θέλουν οι Αμερικανοί να «φορέσουν» στον Κυπριακό Λαό.
Εισέπραξε όμως ο κ. Αναστασιάδης ένα μεγάλο «ΟΧΙ» από την Κυπριακή Βουλή, το οποίο θα πρέπει να προβληματίσει και την Ελλάδα για τη στάση που έχει κρατήσει έως σήμερα στο θέμα της Κριμαίας, δυσαρεστώντας εμφανώς τη Ρωσία στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και ενώ προσδοκά επενδύσεις από τη Μόσχα.   
Επικαλούμενη ζωτικά συμφέροντα του κράτους και την παραδοσιακή στήριξη των θέσεών της που απολάμβανε διαχρονικά στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και αλλού, η Κυπριακή Βουλή υιοθέτησε κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο καλεί την κυβέρνηση να διαφυλάξει τις σχέσεις της νήσου με τη Ρωσική Ομοσπονδία ...
Την υιοθέτηση του ψηφίσματος υπερψήφισαν οι 30 παρόντες βουλευτές (ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΚΣ ΕΔΕΚ, ΕΥΡΩΚΟ, Κινήματος Οικολόγων και Συμμαχία Πολιτών). Εναντίον ψήφισε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, ενώ οι υπόλοιποι (15) παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ απείχαν της ψηφοφορίας.
Η ψηφοφορία οργανώθηκε εν όψει της συζήτησης στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για ψήφισμα που προωθείται προς έγκριση για τις εξελίξεις στην Κριμαία και την απόσχισή της από την Ουκρανία, με την παράλληλη ένταξη στη Ρωσική Δημοκρατία.
Οι βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση να μην προβεί σε ενέργειες που θα βλάψουν τις σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Ρωσία. Η θέση της κυβέρνησης είναι εξαιρετικά λεπτή, αν και η διατύπωση της επιθυμίας του κυπριακού λαού, αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τη Μόσχα, ανεξαρτήτως της τελικής απόφασης που θα ληφθεί από την κυβέρνηση, της οποίας τα περιθώρια είναι εξ ορισμού περιορισμένα, χωρίς αυτό αν σημαίνει ότι δεν έχει την επιλογή της αποχής.
Είχε προηγηθεί η δυσφορία της Μόσχας για τη συμπόρευση της Κύπρου με άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στη λήψη αποφάσεων κατά της Ρωσίας σχετικά με τις εξελίξεις στην Κριμαία, η οποία εκφράστηκε μέσω του Ρώσου πρεσβευτή στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάντσι.
Ο Ρώσος πρεσβευτής χαρακτήρισε το όλο θέμα «δίκοπο μαχαίρι» και προειδοποίησε πως εάν η στάση της Ε.Ε. -Και κατ 'επέκταση της Κύπρου-δεν αλλάξει, τότε « οι επιχειρηματίες μας θα αποσύρουν κεφάλαια και θα επαναπατρίσουν δραστηριότητες ».
Σε περίπτωση που επαναπατρισθούν τα ρωσικά κεφάλαια και αποσυρθούν οι ρωσικές επιχειρηματικές δραστηριότητες από την Κύπρο τότε αυτό θα σημαίνει την πλήρη κατάρρευση της οικονομίας του νησιού και την παράδοση του στην τρόικα, η οποία σαφώς και εκφράζει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και της Ε.Ε. που θέλουν να βάλουν «πόδι» στα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η Ρωσία είναι η χώρα που στήριξε την Κύπρο στην τραπεζική κρίση και όταν οι Βρυξέλλες προχώρησαν στη δήμευση των καταθέσεων, με αποτέλεσμα να πληγούν σε μεγάλο βαθμό ρωσικά κεφάλαια που ήταν τοποθετημένα σε Κυπριακές τράπεζες, δεν της έδωσε τη χαριστική βολή αποσύροντας και τα υπόλοιπα.
Επίσης, η Ρωσία έχει ρόλο πρωταγωνιστικό στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και μπορεί να διαφυλάξει ή να ισορροπήσει την κατάσταση υπέρ της Κύπρου τη στιγμή που ο κ. Αναστασιάδης μέσω του επιβαλλόμενου από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. «Σχεδίου Ανάν» επιχειρεί να παραδώσει την Κυπριακή Δημοκρατία και τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ορέξεις της Τουρκίας.
Με βάση τα ζωτικά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας λοιπόν η Κυπριακή Βουλή διαχώρισε ξεκάθαρα τη θέση της όσον αφορά στο θέμα της Κριμαίας από την Ε.Ε. και την Ελλάδα που θέλουν να «στριμώξουν» τη Ρωσία.
Αυτό σημαίνει πώς το πουλόβερ της δυσμενούς στάσης κατά της Ρωσίας «ξηλώνεται» και δεν αποκλείεται την Κύπρο να μιμηθούν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες προκαλώντας μία ακόμη πολιτική και διπλωματική ήττα της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Επίσης, η Βουλγαρία έχει ταχθεί κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λέγοντας πώς «πάνω απ 'όλα υπάρχουν τα εθνικά συμφέροντα». Και άλλες χώρες βλέπουν με σκεπτικισμό την πολιτική που ακολουθείται κατά της Μόσχας σε μία κρίση, την Ουκρανική, η οποία προκλήθηκε χωρίς την ευθύνη της Ρωσίας.  
Από τη στάση της Κυπριακής Βουλής ο Νίκος Αναστασιάδης έφαγε ένα γερό «χαστούκι» που είχε το θράσος να τάσσεται από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. υπέρ των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας και να απευθύνει προειδοποιήσεις για περαιτέρω μέτρα σε περίπτωση που η Μόσχα δεν αναλάβει πρωτοβουλίες για εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία.
Καλό θα ήταν επίσης να παραδειγματισθεί και η ελληνική κυβέρνηση που έχει βγει φόρα παρτίδα να υπερασπιστεί την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ στο θέμα της Κριμαίας χωρίς να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα στις σχέσεις της με τη Ρωσία.
Με ευθύνη του υπουργού Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου, αλλά και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η Ελλάδα κινδυνεύει με «πάγωμα» στις ελληνορωσικές σχέσεις σε μία περίοδο που προσδοκά ρωσικά κεφάλαια για την ανάκαμψη της χώρας που τη βύθισε στην ύφεση και στο χάος η Ε.Ε. με τα μνημόνια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!

Πείστηκαν οι «αντάρτες» - Έτοιμοι για το «Ναι, σε όλα»!
Οι «κόκκινες γραμμές» που έγιναν… διακεκομμένες και τελικά ξεθώριασαν
Στο ίδιο έργο θεατές εδώ και 5 χρόνια.
Η κυβέρνηση αρχικά προωθεί ένα νομοσχέδιο. Μετά βγαίνουν οι περίφημοι «αντάρτες» σηκώνουν «παντιέρες», απειλούν με καταψήφιση, μετά πείθονται και στη συνέχεια στη Βουλή φωνάζουν περήφανα «Ναι, σε όλα»! Μετά το τέλος όμως της συνεδρίασης σπεύδουν να τονίσουν στις κάμερες πως «ψήφισα για τελευταία φορά». Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορέσουν να εμφανιστούν στα καφενεία του χωριού τους;
Ποιον κοροϊδεύουν αλήθεια; Τον ελληνικό λαό ή τον εαυτό τους;
Οι γαλάζιοι αντάρτες λοιπόν είπαν  Ναι… σε όλες τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης με το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης κατάφερε τελικά να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής τις βελτιωμένες νομοθετικές ρυθμίσεις για το γάλα και τους γαλακτοπαραγωγούς.
Κατά τη συνάντηση του Κ. Χατζηδάκη με τους «γαλάζιους» βουλευτές υπήρξαν αρκετές στιγμές έντασης με πρωταγωνιστές κυρίως τον Ιορδάνη Τζαμτζή και τη Φωτεινή Αραμπατζή οι οποίοι αντέδρασαν έντονα στην επιχειρηματολογία του υπουργού Ανάπτυξης ότι οι παρεμβάσεις στην αγορά γάλακτος θα συμβάλουν στο να μειωθεί η τιμή του στο ράφι.
«Γιατί ευθύνονται οι παραγωγοί για τις υψηλές τιμές; Αλλού να ψάξεις τις ευθύνες» είπε ο κ. Τζαμτζής στον Κωστή Χατζηδάκη ενώ ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση της Φ. Αραμπατζή.
Από την πλευρά του ο Γ. Βλάχος επέμεινε ότι όλο αυτό το ζήτημα με το γάλα θα έπρεπε να είχε ξεκαθαριστεί νωρίς-νωρίς τόσο στην τρόικα όσο και στους ίδιους τους βουλευτές προκειμένου να μην φτάσει η κατάσταση στο σημείο «μηδέν» και στις απειλές βουλευτών ότι δεν θα ψηφίσουν.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Μ. Ταμήλου ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real στήριξε απόλυτα τον υπουργό Ανάπτυξης για τις αλλαγές στην αγορά γάλακτος προκαλώντας την αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλου.
«Έχω παρακολουθήσει τη δημιουργία τριών εργοστασίων γάλακτος και το ξέρω το θέμα» είπε ο κ. Ταμήλος για να του απαντήσει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Μπορεί να ξέρεις από οικοδομές αλλά από γάλα δεν γνωρίζεις τίποτε...».
Με τα πολλά η χρυσή τομή βρέθηκε με μια φράση που προστέθηκε στη διάταξη για το γάλα την οποία ζητούσε επίμονα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία η διάρκεια ζωής του γάλακτος χαμηλής παστερίωσης με ήπια θερμική επεξεργασία θα προσδιορίζεται από τον παραγωγό αλλά μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών της πολιτείας, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης αφού επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει ότι το «μέτωπο» έκλεισε χωρίς απώλειες για το «γαλάζιο» στρατόπεδο πήγε στο υπουργείο Ανάπτυξης και παραχώρησε συνέντευξη τύπου στην οποία υπερασπίστηκε σθεναρά την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ξεκαθαρίζοντας ότι με αυτές τις αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση «σπάνε άλατα δεκαετιών στην Ελλάδα...».
Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη εμφανίζονται και οι εν δυνάμει «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραϊτης και Μ. Κασσής τους οποίους είχε ενημερώσει νωρίτερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θ. Τσαυτάρης.
Σήμερα θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ε. Βενιζέλο προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν αναλυτικά για τα προβλεπόμενα στο νομοσχέδιο που θα κληθούν να ψηφίσουν την Κυριακή το βράδυ.

Το πολυνομοσχέδιο και οι «γενναίοι της υποταγής»


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 28, 2014
Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των δωσίλογων ανδρεικέλων: Λαιμητόμος για εκτέλεση νέων συμβολαίων θανάτου…
Σε αυτά τα «νέα συμβόλαια θανάτου» περιλαμβάνονται: Νέες σφαγές των μισθών (ολοκληρωτική ισοπέδωση), διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος (ληξιαρχική πράξη θανάτου του), αφανισμός δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταστροφή της κτηνοτροφίας, αφανισμός ολόκληρων…
παραγωγικών κλάδων και επαγγελμάτων (με πρώτους του φαρμακοποιούς και τους ταξιτζήδες) και πολλά άλλα…
Και το κακόγουστο πολιτικό κιτς της μεγίστης υποκρισίας και του αβυσσαλέου αμοραλισμού των «ανταρτών» καταλήγει στο γνωστό φινάλε: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…
Υπογραμμίζαμε στο προηγούμενο κείμενό μας:
Αυτοί οι νέοι «αντάρτες» (όπως και οι προηγούμενοι) αφού υπέγραψαν και στήριξαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», αφού δολοφόνησαν την ελληνική κοινωνία και έγδαραν ζωντανό τον ελληνικό λαό, αφού είναι οι ίδιοι δωσίλογα ανδρείκελα του χειρίστου είδους, ΤΩΡΑ που κινδυνεύουν και βρίσκονται μπροστά στο δικό τους θάνατο, «στασιάζουν»: Στα λόγια και όχι στην ΠΡΑΞΗ.
Αυτές, λοιπόν, οι μαϊμούδες, αφού έκαναν κάποια σκέρτσα «γενναιότητας», στο τέλος χορέψανε στο δωσίλογο ντέφι του 4ου Ράιχ.
Ούτε καν τους απασχόλησε το πολυνομοσχέδιο που προωθεί νέες δολοφονικές εκτελέσεις κατά της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της: Η τύφλα των γλοιωδέστατων δούλων και λακέδων που το παίζουν παλληκάρια της φακής…
Και ο θόρυβος που σήκωσαν για το γάλα «κλειδώθηκε» κι αυτός σε μια ύπουλη διάταξη που ικανοποιεί τη «γενναιότητα» στα λόγια και την ΥΠΟΤΑΓΗ στην πράξη…
Ποια είναι αυτή η «πονηρή» διάταξη της «συμβιβαστικής λύσης»;
Ότι θα υπάρχουν δύο κατηγορίες γάλακτος: το «παστεριωμένο» γάλα και το γάλα «υψηλής θερμικής επεξεργασίας», που καμία δεν θα φέρει την ένδειξη «φρέσκο γάλα».
Η πρώτη κατηγορία θα έχει υποβληθεί σε χαμηλή θερμική επεξεργασία και η δεύτερη σε υψηλότερη (από 85 έως 127 oC).
Η διάρκεια ζωής τους που θα αναγράφεται στη συσκευασία θα καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή, του κάθε μονοπωλίου δηλαδή!!!
Η «συμβιβαστική» αυτή πρόταση (το σωσίβιο για τους «γενναίους της υποταγής») δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας. Δια της πλαγίας οδού δίνει στους γαλακτοβιομήχανους και μεγαλοεισαγωγείς ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες για την επίτευξη κερδοφορίας από την εμπορική εκμετάλλευση του γάλακτος: Ζωτικό προϊόν μαζικής λαϊκής διατροφής.
Και η εφεύρεση του όρου «γάλα ημέρας» είναι ένα δόλιο τέχνασμα για να «χρυσώσει το χάπι». Την ένδειξη αυτή θα μπορεί να φέρει το γάλα χαμηλής θερμικής επεξεργασίας και η διάρκεια συντήρησής του δεν θα υπερβαίνει τις 24 ώρες από την ημερομηνία παστερίωσης.
Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία γάλακτος δύσκολα θα μπορεί να προωθηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Επιπλέον και οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που θα μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτά τα χρονικά όρια, θα φουσκώσουν την τιμή του γάλακτος σε επίπεδα απλησίαστα για τη λαϊκή οικογένεια.
Αυτά τα τεχνάσματα απάτης παρείχαν το σωσίβιο στους «γενναίους της υποταγής» να «ξεπεράσουν» τη «γενναιότητά» τους και να δηλώσουν, για άλλη μια φορά ακόμα, την ΥΠΟΤΑΓΗ τους: Δεδηλωμένη σε όλα τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ, που εκτελεί, με μοχθηρία ασυνήθιστη, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου: Μια κυβέρνηση που θα καταγραφεί στην ιστορία ως ΟΝΕΙΔΟΣ δωσιλογισμού και σφαγής του ελληνικού λαού…
Και η «αριστερά» τα ίδια τα γνωστά: Καταγγελίες και ανακοινώσεις εκλογικού χαρακτήρα…
Αντί να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο, με άμεσο αίτημα την ΠΤΩΣΗ αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης, καταναλώνει καταγγελίες και νομιμοποιεί την κατοχική Βουλή…
Εδώ έχουμε τους «γενναίους της υποταγής» της «αριστεράς»: άσφαιρα λεκτικά πυρά και ΥΠΟΤΑΓΗ στην πράξη της κατοχικής «νομιμότητας»…
ΠΗΓΗ:

Έρχεται Τσουνάμι Ανατροπών!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 28, 2014
1821 2012
1821 2012

The bondholder

Κρυμμένο καλά μέσα στο πολύ νομοσχέδιο της ντροπής  ( για τρίτη φόρα) είναι μια παράγραφος που θα βάλει φωτιά ξανά στις συντάξεις και την περίθαλψη..

Η τρόικα απαιτεί να γίνει αναλογιστική μελέτη για όλα τα ταμεία. Όλα όσα έχουν γίνει στις συντάξεις και στην ιατρική περίθαλψη μέχρι σήμερα είναι μονό η κορυφή ενός παγόβουνου.

Εδώ στη  Olympia είχαμε εδώ και τρία χρόνια πει ότι η κρίση είναι δημοσιονομική και όχι οικονομική. Από πρακτικά της Βουλής 50% του κρατικού χρέους, 150 δις δημιουργήθηκε από την ανάγκη  για την χρηματοδότηση των ταμείων από το κράτος για συντάξεις και περίθαλψη από το 2000-2009. Τα ταμεία είχαν διαλυθεί .

Το πρόβλημα όχι μονό παραμένει άλλα έγινε χειρότερο -15 δις χάθηκαν μονό για το PSI για να σωθούν η Ευρώπη, το ευρώ και οι τράπεζες.

H διαχρονική χρεωκοπία των ταμείων είναι το μεγαλύτερο έγκλημα . Όλα τα άλλα στάχτη στα μάτια.
Ας πάρουμε τα πράγματα από τη αρχή
Ένα ταμείο είναι μια ανεξάρτητη οικονομική οντότητα. Έχει καταστατικό, είναι εταιρεία δημόσιου δικαίου και έχει διοικητικό συμβούλιο. Κάτι που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν – ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.  ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ.
Κάθε ταμείο ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πρέπει να έχει μια αναλογιστική μελέτη. Τι είναι η αναλογιστική μελέτη. Περνώντας  υπόψη το δημογραφικό προφίλ των  εργαζόμενων που  καλύπτει, τι ηλικία έχει κτλ με στατιστικούς λογαρίθμους ( underwriting ) υπολογίζεται ποιες
  • θα είναι οι ταμειακές ανάγκες του ταμείου στα επόμενα χρόνια για τις συντάξεις και περίθαλψη
  • ποιες θα είναι η οι ταμειακές ροές από τις εισφορές βάση προβλέψεων για το εργατικό δυναμικό και ποσοστό ανεργίας
  • και ποιες θα είναι οι ταμειακές ροές από τις  επενδύσεις των αποθεματικών
Βάση αυτών των δεδομένων υπολογίζετε το έλλειμμα η το πλεόνασμα ενός ταμείου. Όλα τα ταμεία στο δυτικό κόσμο έχουν έλλειμμα  γιατί υποσχεθήκαν περισσότερες  παροχές  από ότι είναι δυνατό το σύστημα  να αντέξει. Όλοι πιστέψαμε και πιστεύουμε σε ένα όνειρο απατηλό.
Γιατί η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα να αντιμετωπίσει αυτόν τον Αρμαγεδδών;
Γιατί είναι η πρώτη χώρα που οι ετήσιες ταμειακές εισροές είναι λιγότερες από τις ταμειακές εκροές  –τα ταμεία χρεοκόπησαν ( και όχι η χώρα όπως μας έχουν πει και εμείς το πιστέψαμε)  κυριως διότι η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ των ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ , Ο ΤΡΙΤΟΣ πυλώνας των ταμειακών ροών  ήταν  αρνητικός.
Oi αίτιες είναι διαχρονικές και αρχίζουν στην δεκαετία του 1980 
o   τις άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες με την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος όταν ο πληθωρισμός ήταν 25%
o   Η ανάληψη κόστους για τους αγρότες που δεν είχαν κάνει καμιά εισφορά
o   και από προγράμματα εθελουσίας εξόδου της δεκαετίας του 80 (άτομα 30 ετών  μπήκαν τότε στα ταμεία για να μην υπάρξει ανεργία και αρνητικές πολιτικές αντιδράσεις όταν έκλειναν μεγάλες κρατικές εταιρείες
o   το χρηματιστήριο,
o   τα δομημένα ομόλογα
o   το PSI
Έχοντας δει τις μελέτες που υπάρχουν αλλά που ποτέ δεν προβλήθηκαν ( ισότοπος για μια από αυτές στο τέλος του άρθρου) τα αποτελέσματα από τις μελέτες που ζήτησε η τρόικα θα είναι

μείωση επικουρικών συντάξεων 50%
            σύνταξη € 500 εύρο το μήνα

Αυτά τα μετρά θα γίνουν σταδιακά σε μια χρονική περίοδο 4-5 ετών άλλα αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Έτσι σήμερα αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν «έξυπνοι» και έκαναν εισφοροδιαφυγή η έμπαιναν σε πρόωρη σύνταξη και ήταν στα καφενεία η έπαιρναν παράνομα  συντάξεις τώρα θα πληρώσουν το τίμημα και ας μην κλαίνε. Είναι κρίμα όμως διότι θα πληρώσουν και αυτοί που ήταν σωστοί και τίμιοι.
Όλα αυτά όμως είναι 10% του εγκλήματος- μαζί τα φάγαμε κ Πάγκαλε άλλα η ερώτηση είναι πόσο εμείς και πόσο εσείς.
Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι ποιοι θα πληρώσουν για τα 90% του εγκλήματος – μονό στο χρηματιστήριο χάθηκαν πάνω από 50 δις από τα αποθεματικά και κάποιοι έκαναν αμύθητες περιούσιες .Το έγκλημα όμως είναι τόσο διαχρονικό και αφού όλο το πολίτικο σύστημα  είναι υπεύθυνο μάλλον κάνεις.
Μια είναι η λύση ώστε το έγκλημα να μην το πληρώσουν τα παιδιά μας και να βγει η χώρα από αυτόν τον λαβύρινθο   
ΟΛΗ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΒΑΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ
ΟΧΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Αυτή η λύση όμως απαιτεί ένα καινούργιο πολιτικό και χρηματοοικονομικό  σύστημα. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε σωτήρες αυτούς που τα κατέστρεψαν. Μέχρι τότε το μονό που θα έχουμε είναι η συνεχεία της καταστροφής.

Η δεξιό-Ακροδεξιά!


  • 28.03.2014
  • από την ΑΥΓΗ

"Βγαίνουμε από το Μνημόνιο, έρχεται η ανάκαμψη!" ζητωκραυγάζουν με υποκρισία ο Σαμαράς και ο μνημονιακός συρφετός. Φτιάχνουν μια "νέα τομή", κατασκευάζουν μια εικονική πραγματικότητα για να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας "νέας αρχής", απαλλαγμένης από τις πολιτικές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη κοινωνική καταστροφή. Εμφανίζονται ψευδεπίγραφα σαν να είναι το... νέο, ενώ γέρασαν και πέθαναν εν αμαρτίαις!
Οι ζητωκραυγές για την οικονομία συνδυάζονται με την επανάληψη της "αφήγησης" για τα κόμματα της "νέας εποχής" που ανατέλλει. Καθώς έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες αναβίωσης του μνημονιακού κέντρου και έχει μικρό ορίζοντα η απόπειρα καπελώματος του φαινομένου της απολιτικότητας, καθώς το σύστημα αναζητεί πιο στέρεες πολιτικές επιλογές, ο Σαμαράς κάνει "σαφάρι" στην πέριξ Δεξιά υιοθετώντας την ακροδεξιά ατζέντα. Στέλνει τη Χρυσή Αυγή ουσιαστικά εκτός νόμου και το ΣΔΟΕ στους ΑΝ.ΕΛΛ.! Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ τίθεται απευθείας υπό τη δικαιοδοσία του Μαξίμου.
Αυτή η επιχειρούμενη δεξιο-ακροδεξιά μετατόπιση του πολιτικού συστήματος το οδηγεί σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Αποκαλύπτει την απλή αλήθεια, ότι η ιστορικά διαμορφωμένη ευρύτερη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να υπάρξει ως δορυφόρος της Δεξιάς, και μάλιστα της εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς. Αποκαλύπτει ότι το φιλοευρωπαϊκό πρόταγμα της υπό συγκρότηση νέας παράταξης είναι απροκάλυπτα διχαστικό, ψυχροπολεμικό και κατά τούτο εχθρικό προς την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Τέλος αποκαλύπτει ότι η οικοδόμηση του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας με υλικά κατεδάφισης και πάνω στα κοινωνικά ερείπια του Μνημονίου πατάει πάνω σε σαθρά θεμέλια.
Η κατασκευή του διπολισμού ανάμεσα στη δεξιο-Ακροδεξιά από τη μια και τη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς από την άλλη αφήνει μεγάλες δυνατότητες στον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις, με πρόταγμα την κατάργηση του Μνημονίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτή η αναγκαία προοπτική δεν μπορεί να υπηρετηθεί από τις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού και του διεφθαρμένου οικονομικού συστήματος, που σήμερα επανέρχονται με τεχνητή αυτοπεποίθηση ως... εθνικοί πρωταθλητές! Είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν ως υπεργολάβοι συμφερόντων που εισβάλλουν με την υποστήριξη της τρόικας. Και αναγνωρίζουν στον Σαμαρά την ύστατη ευκαιρία διάσωσής τους.
Όσοι κυβερνητικοί βουλευτές, απ' αυτούς που μέχρι χθες αντιδρούσαν, καμφθούν και συντελέσουν στην υπερψήφιση της νέας συμφωνίας - Μνημόνιο θα αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή. Δεν θα ξεπλυθούν μέσα στο νέρωμα της ρύθμισης για το γάλα! Και θα αποδειχθούν αναλώσιμοι ακόμη και για τα πανικόβλητα αφεντικά τους.
Η συζήτηση στη Βουλή, αλλά και οι συζητήσεις που αναζωπυρώνονται αυτή την περίοδο εξαιτίας της κοινωνικής κρίσης και των προκλητικών διατάξεων της νέας συμφωνίας, θα αποτελέσουν την αφορμή για την ανάπτυξη ενός νέου ενδιαφέροντος της κοινωνίας για την πολιτική, το οποίο θα εκφραστεί χωρίς αμφισβητήσεις στις κάλπες.

Η πείνα θερίζει στα σχολεία



«Για μερικά παιδιά αποτελεί το μοναδικό γεύμα της ημέρας. Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο... Ακόμα και για ένα παιδί να συμβαίνει αυτό, καταλαβαίνετε τη σοβαρότητα της κατάστασης». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο πατέρας ενός μαθητή την επισιτιστική κρίση που σαρώνει σήμερα τα σχολεία, αναφερόμενος στα προγράμματα σίτισης που επιχειρούν να στηρίξουν τα παιδιά χιλιάδων φτωχών οικογενειών. Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί σήμερα είναι το γεγονός πως ήδη 375 σχολεία έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που προσφέρει καθημερινά γεύματα σε 56.000 μαθητές όλης της χώρας. Κατά το σχολικό έτος 2012-2013, συλλέχθηκαν 15.897 ερωτηματολόγια, από τα 152 σχολεία που εντάχθηκαν αρχικά στο πρόγραμμα, και σύμφωνα με τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων προέκυψε πως το 27% των μαθητών αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια με ύπαρξη πείνας, το 37% αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια χωρίς ύπαρξη πείνας, ενώ το 62% δεν έχει πάντα την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσει καλή ποιότητα και ποικιλία στα γεύματά του. Είναι χαρακτηριστικό πως η επισιτιστική ανασφάλεια υπό τη μορφή μέτριας ή σοβαρής πείνας επηρεάζει άμεσα την υγεία και την ανάπτυξη του παιδικού πληθυσμού
Χειρότερα μόνον Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Μαλάουι
Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος, προκύπτει πως σε λιγότερο δυσμενή θέση από τις ευπαθείς περιοχές της Ελλάδας βρίσκεται η Ζιμπάμπουε, με το ποσοστό των ανθρώπων που καλύπτουν την επισιτιστική τους ασφάλεια να φτάνει το 52%, η Μοζαμβίκη με 43% και το Μαλάουι με 52%. Την ίδια ώρα, στα γραφεία του Ινστιτούτου Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, που σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υλοποιεί το πρόγραμμα, συσσωρεύονται αιτήσεις εκατοντάδων σχολείων που ζητούν την ένταξή τους ώστε να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της πείνας.
Είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή 600 σχολεία από όλες τις περιοχές της χώρας έχουν κάνει αίτηση και περιμένουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα σίτισης μαθητών, καθώς καθημερινά δάσκαλοι εντοπίζουν μέσα στις τάξεις όλο και περισσότερους μαθητές που βιώνουν τον εφιάλτη της πείνας και πηγαίνουν νηστικοί στο σχολείο. «Υπάρχει αγάπη για το σχολείο μέσα από τη σίτιση. Αντελήφθησαν αυτά τα παιδιά πως οι άνθρωποι που είμαστε εδώ νοιαζόμαστε γι' αυτά. Ψάχνουμε διόδους για να τα βοηθήσουμε» γράφει ένας από τους διευθυντές των σχολείων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα σίτισης. «Δυστυχώς, οι υπάρχοντες οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για την ένταξη όλων των σχολείων που ζητούν τη βοήθειά μας» λέει στέλεχος του Ινστιτούτου Prolepsis, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πλειονότητα των σχολείων και συμπληρώνει πως «η συμμετοχή όλων των παιδιών του κάθε σχολείου συντελεί στην αποφυγή στιγματισμού των μαθητών, καλλιεργώντας κοινωνική αλληλεγγύη και αίσθημα ισότητας μεταξύ τους».
Δραματική είναι όμως η κατάσταση και σε πολλά δημοτικά σχολεία της πρωτεύουσας, με τους δασκάλους να απευθύνονται όλο και πιο συχνά στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας, ώστε να εξασφαλίσουν μερικές μερίδες φαγητού για μαθητές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Για τα σχολεία που συμμετέχουν στο επισιτιστικό πρόγραμμα, ατομικές συσκευασίες γευμάτων παραδίδονται καθημερινά και διατίθενται στα παιδιά, συνήθως κατά το πρώτο διάλειμμα. Στους μαθητές παρέχονται καθημερινά φρούτα, λαχανικά, αρτοποιήματα και γαλακτοκομικά. Αυτά καλύπτουν το 24-31% των ημερήσιων αναγκών τους σε ενέργεια και το 53-64% των αναγκών σε πρωτεΐνες.

Το πολυνομοσχέδιο και οι «γενναίοι της υποταγής»

Από το περιοδικό "ρεσάλτο"


Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο των δωσίλογων ανδρεικέλων: Λαιμητόμος για εκτέλεση νέων συμβολαίων θανάτου… 
Σε αυτά τα «νέα συμβόλαια θανάτου» περιλαμβάνονται: 
Νέες σφαγές των μισθών (ολοκληρωτική ισοπέδωση), διάλυση του Ασφαλιστικού Συστήματος (ληξιαρχική πράξη θανάτου του), αφανισμός δικαιωμάτων των εργαζομένων, καταστροφή της κτηνοτροφίας, αφανισμός ολόκληρων παραγωγικών κλάδων και επαγγελμάτων (με πρώτους του φαρμακοποιούς και τους ταξιτζήδες) και πολλά άλλα…


Και το κακόγουστο πολιτικό κιτς της μεγίστης υποκρισίας και του αβυσσαλέου αμοραλισμού των «ανταρτών» καταλήγει στο γνωστό φινάλε: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ… 

Υπογραμμίζαμε στο προηγούμενο κείμενό μας: 

"Αυτοί οι νέοι «αντάρτες» (όπως και οι προηγούμενοι) αφού υπέγραψαν και στήριξαν όλα τα «συμβόλαια θανάτου», αφού δολοφόνησαν την ελληνική κοινωνία και έγδαραν ζωντανό τον ελληνικό λαό, αφού είναι οι ίδιοι δωσίλογα ανδρείκελα του χειρίστου είδους, ΤΩΡΑ που κινδυνεύουν και βρίσκονται μπροστά στο δικό τους θάνατο, «στασιάζουν»: Στα λόγια και όχι στην ΠΡΑΞΗ".
 

Αυτές, λοιπόν, οι μαϊμούδες,
 αφού έκαναν κάποια σκέρτσα «γενναιότητας», στο τέλος χορέψανε στο δωσίλογο ντέφι του 4ου Ράιχ. 

Ούτε καν τους απασχόλησε
 το πολυνομοσχέδιο που προωθεί νέες δολοφονικές εκτελέσεις κατά της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της:Η τύφλα των γλοιωδέστατων δούλων και λακέδων που το παίζουν παλληκάρια της φακής… 

Και ο θόρυβος που σήκωσαν για το γάλα «κλειδώθηκε» κι αυτός σε μια ύπουλη διάταξη που ικανοποιεί τη «γενναιότητα» στα λόγια και την ΥΠΟΤΑΓΗ στην πράξη… 


Ποια είναι αυτή η «πονηρή» διάταξη της «συμβιβαστικής λύσης»; 

Ότι θα υπάρχουν δύο κατηγορίες γάλακτος: το «παστεριωμένο» γάλα και το γάλα «υψηλής θερμικής επεξεργασίας», που καμία δεν θα φέρει την ένδειξη «φρέσκο γάλα». 

Η πρώτη κατηγορία θα έχει υποβληθεί σε χαμηλή θερμική επεξεργασία και η δεύτερη σε υψηλότερη (από 85 έως 127 oC). 

Η διάρκεια ζωής τους που θα αναγράφεται στη συσκευασία θα καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή, του κάθε μονοπωλίου δηλαδή!!! 

Η «συμβιβαστική» αυτή πρόταση (το σωσίβιο για τους «γενναίους της υποταγής») δεν αλλάζει τίποτε επί της ουσίας. Δια της πλαγίας οδού δίνει στους γαλακτοβιομήχανους και μεγαλοεισαγωγείς ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες για την επίτευξη κερδοφορίας από την εμπορική εκμετάλλευση του γάλακτος: Ζωτικό προϊόν μαζικής λαϊκής διατροφής. 

Και η εφεύρεση του όρου «γάλα ημέρας» είναι ένα δόλιο τέχνασμα για να «χρυσώσει το χάπι». Την ένδειξη αυτή θα μπορεί να φέρει το γάλα χαμηλής θερμικής επεξεργασίας και η διάρκεια συντήρησής του δεν θα υπερβαίνει τις 24 ώρες από την ημερομηνία παστερίωσης. 

Γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία γάλακτος δύσκολα θα μπορεί να προωθηθεί στα μεγάλα αστικά κέντρα. 

Επιπλέον και οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες που θα μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτά τα χρονικά όρια, θα φουσκώσουν την τιμή του γάλακτος σε επίπεδα απλησίαστα για τη λαϊκή οικογένεια. 

Αυτά τα τεχνάσματα απάτης παρείχαν το σωσίβιο στους «γενναίους της υποταγής»
 να «ξεπεράσουν» τη «γενναιότητά» τους και να δηλώσουν, για άλλη μια φορά ακόμα, την ΥΠΟΤΑΓΗ τους: Δεδηλωμένη σε όλα τα «συμβόλαια θανάτου» του 4ου Ράιχ, που εκτελεί, με μοχθηρία ασυνήθιστη, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου: Μια κυβέρνηση που θα καταγραφεί στην ιστορία ως ΟΝΕΙΔΟΣ δωσιλογισμού και σφαγής του ελληνικού λαού… 
Και η «αριστερά» τα ίδια τα γνωστά: Καταγγελίες και ανακοινώσεις εκλογικού χαρακτήρα… 
Αντί να κατεβάσει τον κόσμο στο δρόμο, με άμεσο αίτημα την ΠΤΩΣΗ αυτής της δολοφονικής κυβέρνησης, καταναλώνει καταγγελίες και νομιμοποιεί την κατοχική Βουλή… 

Εδώ έχουμε τους «γενναίους της υποταγής» της «αριστεράς»: άσφαιρα λεκτικά πυρά και ΥΠΟΤΑΓΗ στην πράξη της κατοχικής «νομιμότητας»…

Ουκρανία: Μας έχουν περικυκλώσει 100.000 στρατώτες της Ρωσίας


Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 100.000 στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας έναν αριθμό κατά πολύ υψηλότερο από αυτόν των 20.000 που είχαν ανακοινώσει 
οι ΗΠΑ.

«Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε ο Αντρέι Παρούμπι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω Ίντερνετ από το Κίεβο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, έναν κύκλο συζήτησης στην Ουάσινγκτον.

«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Βρίσκονται στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο», σημείωσε ο ίδιος.

«Κάθε μέρα, κάθε νύχτα, αναμένουμε μια τεράστια επίθεση στο έδαφος της ηπειρωτικής Ουκρανίας και προετοιμαζόμαστε», πρόσθεσε ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, πρόκειται για περισσότερους από 20.000 Ρώσους στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα κατά μήκος της ρωσοουκρανικής μεθορίου. Η Ρωσία ωστόσο διέψευσε την Κυριακή ότι συγκεντρώνει στρατεύματα στη μεθόριο.
ΠΗΓΗ