Έκθετος ο Αντ. Σαμαράς για τα παιχνίδια - φωτιά στενών συνεργατών του και κυβερνητικών παραγόντων με τη Χρυσή Αυγή, που βγήκαν στον αφρό από τη συνομιλία τουΗλ. Κασιδιάρη με τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Π. Μπαλτάκο λίγες ημέρες μετά τις προφυλακίσεις ΜιχαλολιάκουΠαππά και Λαγού. Από τη συνομιλία καταδεικνύεται ότι γύρω από τον πρωθυπουργό υπάρχει κύκλος συνεργατών με εκλεκτικές συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή, που λειτουργούσε ως ασπίδα προστασίας της, καθώς επίσης ότι η κυβερνητική ηγεσία και ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς κινήθηκαν εναντίον της Χ.Α. μόνο όταν διαπίστωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει εκλογικό προβάδισμα.
Η αποκάλυψη των σχεδιασμών και των υπόγειων παρεμβάσεων του Μαξίμου τη στιγμή που η Βουλή ήρε την ασυλία άλλων 5 βουλευτών της Χ.Α. δυσχεραίνει εκ των πραγμάτων την έρευνα για την εγκληματική δραστηριότητα της νεοναζιστικής οργάνωσης, που θα πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από πολιτικές εξελίξεις και σκοπιμότητες. Κακός οιωνός το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς όχι μόνο δεν απέπεμψε τον -τελικώς παραιτηθέντα- Π. Μπαλτάκο, αλλά ότι εκ μέρους της κυβέρνησης δεν υπήρξε ούτε μια δήλωση πολιτικής αποδοκιμασίας του. "Δευτερεύον" χαρακτήρισε το θέμα και ο Ευ. Βενιζέλος.
*Στο φως οι στενές σχέσεις της κυβερνητικής ηγεσίας με τη ναζιστική οργάνωση, αλλά και η παρασκηνιακή - εξωθεσμική μεταχείρισή της κατά περίσταση ως αναχώματος προς τον ΣΥΡΙΖΑ