ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΝΤΑΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Ο εισαγγελέας οφείλει να απαγγείλει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, συγκεκριμένες κατηγορίες και να τον παραπέμψει σε δίκη κατά τα προβλεπόμενα...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Όπως ακριβώς θα έκανε με τον οποιονδήποτε Έλληνα πολίτη που θα απέκρυπτε συστηματικά και κατ επανάληψη στοιχεία που πιστοποιούν διαπραχθέν έγκλημα...

Σε διαφορετική περίπτωση, η απόλυτα αναγκαία πρωτοβουλία της εισαγγελικής διερεύνησης στο φαύλο ΠΑΣΟΚ, στο βαθμό που δε θα συνοδευτεί και από την επίσης αναγκαία απαγγελία κατηγορίας σε βάρος και του Ε. Βενιζέλου, υπάρχει κίνδυνος να εκληφθεί ως παράπλευρη πολιτική πίεση με στόχο την πολιτική χειραγώγηση του πρώην πρωθυπουργού, προκειμένου να μη διασαλευθεί η στήριξη στην εύθραυστη κυβερνητική πλειοψηφία.

Τα ερωτήματα αναφορικά με τη στάση του Ε. Βενιζέλου είναι αμείλικτα, και κανένας δικαστής που σέβεται τον όρκο του και το Σύνταγμα δε δικαιούται να τα προσπεράσει...

Με ποιο δικαίωμα ένα κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο...
το οποίο είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας, κρατά στο συρτάρι του (όπως έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ) ένα πόρισμα που αφορά σε προβληματική διαχείριση δημοσίου χρήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, και δεν έσπευσε αμέσως ως όφειλε να το δώσει στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον να το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα???

Πριν από λιγότερο από ένα μήνα, ο Γ. Παπανδρέου αυτονομήθηκε και πάλι κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή, και τότε, όχι ένα οποιοδήποτε στέλεχος αλλά ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έδειξε και πάλι «κόκκινη κάρτα» στον πρώην πρωθυπουργό δηλώνοντας πως: «Ο Γ. Παπανδρέουέχει μεγάλες εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ»υπονοώντας βεβαίως το περίφημο πόρισμα για την οικονομική διαχείριση των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ο κ. Βενιζέλος κρατά στο συρτάρι του – προφανώς παρανόμως, αφού ένα πόρισμα που καταδεικνύει προβληματική διαχείριση οικονομικών, δεν είναι για το συρτάρι του πολιτικού αλλά για το γραφείο του εισαγγελέα – για να μπορεί  μέσω αυτού να εκβιάζει τον πρώην πρωθυπουργό.

Ρωτάμε: Με ποιο δικαίωμα ένα κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο - το οποίο είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας - κρατά στο συρτάρι του (όπως έκανε και με τη λίστα Λαγκάρντ) ένα πόρισμα που αφορά σε προβληματική διαχείριση δημοσίου χρήματος από τον πρώην πρωθυπουργό, και δεν έσπευσε αμέσως ως όφειλε να το δώσει στη δημοσιότητα ή τουλάχιστον να το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα???

Ρωτάμε: Μετά και από αυτή την ομολογημένη ανομία, αμφιβάλει κανείς πως μέσω του πορίσματος αφήνεται να εννοηθεί πως πιστοποιείται εγκληματική διαχείριση στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, και ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τη στάση του διαπράττει ένα διπλό έγκλημα:
Το έγκλημα της εκβίασης και μάλιστα σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας. Και…
Το έγκλημα της υπόθαλψης εγκληματία, αφού εν γνώσει του αποκρύπτει από τη δικαιοσύνη στοιχεία που αφήνει να εννοηθεί πως πιστοποιούν ένα σοβαρότατο οικονομικό έγκλημα.

Ρωτάμε: Δεν είναι αυτονόητο πως αν τίποτε από τις παραπάνω υποθέσεις μας δε συμβαίνει, το πόρισμα θα έπρεπε ήδη να είχε δοθεί στη δημοσιότητα και όχι να χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την πολιτική χειραγώγιση ενός πρώην πρωθυπουργού??? 

Ρωτάμε: Αν τα δημοσιεύματα είναι αναληθή τότε γιατί τόσο καιρό δε βγαίνει επίσημη ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ που να δηλώνεται ευθέως ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει στο χέρι τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας???...
Τα παραπάνω είναι ένα απόσπασμα σχετικού μας άρθρου, που μετά τις πρόσφατες εισαγγελικές εξελίξεις αποκτά εκ των πραγμάτων μιαξεχωριστή σημασία και ως τέτοια δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. 

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η ΗΤΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Εκτύπωση
(Σάββ. 26/04/14 - 15:09) ανάρτηση από iskra
Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Γίνεται καθημερινά όλο και σαφέστερο ότι πλησιάζει ταχύτατα η στιγμή που το Κίεβο θα εξαπολύσει κάποιου είδους στρατιωτική επίθεση εναντίον των ρωσόφιλων αυτονομιστών της Ανατολικής Ουκρανίας. Δεν θα διστάσει αν χυθεί αίμα σε μια εμφύλια σύγκρουση. Το τελικό «ναι» και την τελική πινελιά φαίνεται ότι έβαλε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπάϊντεν κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο. Είχε προηγηθεί ο διευθυντής της CIA.
Η Ανατολική Ουκρανία είναι ήδη χαμένη για το Κίεβο. Οι ρωσόφιλοι είναι πλειοψηφία και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας υπερτερούν απολύτως έναντι του αποδιαρθρωμένου Ουκρανικού Στρατού. Το ερώτημα είναι τι επιδιώκουν οι ΗΠΑ και σπρώχνουν το Κίεβο σε μια μάχη χαμένη εκ των προτέρων. Η απάντηση βρίσκεται σε όλα όσα προηγούνται, στη μεθόδευση έως τη σύγκρουση. Στόχος δεν είναι η νίκη αλλά η εκμετάλλευση της ήττας. Πριν από τη μάχη και, ιδίως, μετά. Η συνεχής κλιμάκωση της, λεκτικής έως τώρα, αντιπαράθεσης των πρωταγωνιστών (Κέρι, Λαβρόφ, Μέρκελ) δίνει το χρόνο να αναπτυχθεί στο μέγιστο η προπαγάνδα πειθούς της δυτικής Κοινής Γνώμης ότι η «δική μας πλευρά» υπερασπίζεται το δίκαιο.
Η προετοιμασία της Κοινής Γνώμης είναι συστατικό ενός πολέμου. Πολύ περισσότερο όταν ο κόσμος στη Δύση έχει πάψει να πιστεύει όσα του λένε οι Άρχοντες, ιδίως όταν πρόκειται για πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Άρχοντες έχουν πιαστεί επανειλημμένα να λένε ξεδιάντροπα ψέματα. Η σταδιακή κλιμάκωση δίνει το χρόνο να επιτευχθούν ταυτόχρονα δυο στόχοι. Πρώτον να καμφθούν οι όποιες παρασκηνιακές (αν υπάρχουν) αντιστάσεις εντός των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, στην καρδιά της Ευρώπης. Και δεύτερον να πειστεί ο κόσμος ότι απέναντι είναι αναλλοίωτα κακός, όπως ήταν το «σιδηρούν παραπέτασμα». Και στο τέλος, η ήττα είναι το καλύτερο. Ο φόβος, εμπρός στην αναβίωση του «τέρατος», είναι η καλύτερη συνταγή συσπείρωσης, συντροφιά με το συναίσθημα του αδικημένου. Τα πρόβατα θα επιστρέψουν τρέμοντας στο μαντρί. Το τίμημα θα το πληρώσουν οι Ουκρανοί. Η τρίτη παράμετρος είναι ότι η οικονομική κρίση δεν έχει τελειώσει, αντιθέτως βαδίζει ταχέως προς τον «πλούσιο και αγέρωχο Βορρά» και πρέπει επειγόντως να δημιουργηθεί κλίμα που να αποτρέπει κάθε λαϊκή αντίδραση εν ονόματι της πατρίδας, του Ελεύθερου Κόσμου κλπ, κλπ. Ένα κλίμα όπως εκείνο της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός, των ΗΠΑ και των Αρχόντων της Δύσης. Το αν θα πιάσει το κόλπο είναι άλλη ιστορία.

Για πετύχουν όλα αυτά πρέπει να υποχρεωθούν οι Ρώσοι να εισβάλουν στην (Ανατολική) Ουκρανία και φυσικά να σαρώσουν την ασήμαντη ουκρανική στρατιωτική παρουσία. Όσο πιο εύκολη θα είναι η ρωσική προέλαση τόσο πιο εύκολη θα είναι η δημιουργία της εικόνας του φοβερού και τρομερού εχθρού. Οι Άρχοντες της Δύσης εκτιμούν προφανώς ότι η επιτυχία δεν είναι απρόσιτη. Η Αριστερά είναι περίπου σε κώμα, η Ελλάδα είναι εξαίρεση, δεν είναι ο κανόνας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ακροδεξιά ανέρχεται αλλά ελέγχεται σε σημαντικό βαθμό, είναι κυβερνητικός εταίρος σε χώρες του ευρωπαϊκού βορρά. Πλην, όμως, ίσως (λέω, ίσως) μπορεί να υπάρξει «κόκκος άμμου» στη μηχανή. Τα εθνικά (ή κατ’ άλλους, εθνικιστικά) συναισθήματα του κόσμου (ιδίως στη Γαλλία/Ιταλία) ίσως τον στρέψουν σε κατευθύνσεις ανεπιθύμητες για την Ουάσιγκτον. Το ότι οι εξελίξεις και οι πρωταγωνιστές δεν θα ταιριάζουν με τις επιθυμίες της Αριστεράς αφήνει παγερά αδιάφορη την Ιστορία. Όταν δεν κάνεις αυτό που πρέπει μένεις στο περιθώριο. Όταν δεν καταλαβαίνεις γιατί ο πλησιέστερος συγγενής, οι σοσιαλιστές, καταδικάζονται από τον κόσμο αλλά εσύ, άμυαλα και άτολμα, τον ακολουθείς στον ίδιο δρόμο, φυσικό είναι να τον ακολουθήσεις και στην κατρακύλα, ως το τέλος.
Η Κοινή Γνώμη μπορεί να διαιρεθεί αντί να συσπειρωθεί. Μπορεί να εξεγερθεί αντί να υπακούσει πειθήνια, να αντιληφθεί το «κόλπο». Επειδή οι εν λόγω Άρχοντες το έχουν παραξηλώσει και έχουν ξεμπροστιαστεί και ξεπέσει στα μάτια των «υπηκόων» τους. Η κατάρρευση της δημοτικότητας του Ολάντ είναι επιφανές παράδειγμα. Η κρίση που ξεκίνησε στην Ουκρανία έχει χρονικό βάθος και δεν αφορά μόνο στα, υπαρκτά και κρίσιμα, γεωπολιτικά συμφέροντα που συγκεντρώνουν, ως τώρα, την προσοχή. Οι κοινωνίες είναι άκρως σημαντικός αλλά αφανής στόχος. Η κλιμάκωση μπορεί να φτάσει στα άκρα, στη δημιουργία κλίματος όπως με την κρίση της Κούβας, για όσους ξέρουν ή θυμούνται.
Τέλος, η Ρωσία. Σοσιαλιστική ή όχι σταθερός στόχος είναι η απομόνωσή της. Ο σοσιαλισμός που έφτιαξε αποδείχθηκε εύθραυστος, για να το πω με περίσσευμα ευγένειας. Θα κληθεί να αναπτύξει και τον καπιταλισμό «μόνη» της, για την ακρίβεια «υπό συνεχή πίεση», όσο τουλάχιστον το επιτρέπουν οι σημερινές συνθήκες και οι ανάγκες της Ευρώπης για ενέργεια.
Το καζάνι βράζει. Όσα συζητάμε για την ΕΕ και το ευρώ ίσως ξεπεραστούν από τα πράγματα πριν καλά-καλά το καταλάβουμε.
Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Τσίπρας: Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά

Τσίπρας: Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά
«Λάβαμε την επίσημη απάντηση του υπουργού Οικονομικών, στην οποία επί της ουσίας παραδέχεται ότι υπάρχει νέο μνημόνιο» δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη Realnews, επικαλούμενος την απάντηση του κ. Στουρνάρα στο αίτημα του, να κατατεθεί στη Βουλή η τελευταία συμφωνία με την τρόικα.

Ο κ. Τσίπρας προσθέτει πως «αυτή η παραδοχή κάνει κομμάτια τους ισχυρισμούς του κ. Σαμαρά ότι το μνημόνιο τελείωσε και δεν θα υπάρξει νέο».
Κατηγορεί τον κ. Στουρνάρα ότι προσβάλλει το Κοινοβούλιο, αφού στην απάντησή του λέει πως τα κείμενα αναρτώνται μετά την επικαιροποίηση τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείο Οικονομικών.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι «τωρα τάζουν έξοδο από το μνημόνιο και θα εφαρμόσουν βύθιση στο μνημόνιο. Πιάστηκαν, όμως, όπως λέει ο λαός μας, με την γίδα στην πλάτη... Το νέο μνημόνιο είναι το κρυφό προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά...».
Όπως υποστηρίζει ο Αλ. Τσίπρας, προβλέπεται απελευθέρωση απολύσεωνγενίκευση της ενοικίασης των εργαζομένων ακόμα και στο Δημόσιοκατάργηση τριετιώνκατάργηση οικογενειακών δικαιωμάτων και νέα μείωση των συντάξεων, ακόμα και των αναπηρικών.
«Η υποψηφιότητα μου για την προεδρία της κομισιόν, έχει στόχο να φέρει το θέμα της λιτότητας, του χρέους στο κέντρο της συζήτησης για την Ελλάδα. Η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για την ευρωβουλή, έχει στόχο να φέρει το θέμα του κατοχικού δανείου και των επανορθώσεων στο κέντρο της συζήτησης στην Ευρώπη.
Στόχος μας, να αυξήσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, ακόμα και πριν κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές.
Η απάντηση του λαού μας θα στεναχωρήσει την κ. Μέρκελ και τους μερκελιστές, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Γιατί η Ελλάδα δεν έζησε «success story», αλλά μια τραγωδία.
Και έρχεται η ώρα που θα απαλλαγούμε από τους υπευθύνους της τραγωδίας. Για να γιατρέψουμε τις πληγές μας και να πάμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αύριο.
Με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις του λαού μας, με αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στην ιστορία αυτού του τόπου», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε επίσης: 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/437781/tsipras-to-neo-mnimonio-einai-to-kryfo-proeklogiko-programma-samara#ixzz300hANjP6