Σε είπανε και Ραγιά από πάνω μόνο και μόνο επειδή προσπάθησες να χορτάσεις την πείνα σου!!!


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada 
20140504-195233.jpg
Γράφει το lougaNTINA

Ελληνικέ λαέ, πρώτα σε φτώχιναν, σε κάνανε επαίτη…
Σου κάψανε μισθούς, συντάξεις, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και αξιοπρέπεια χωρίς έλεος, την ώρα που τα παχύδερμα εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια τους!!!
Και όταν εσύ έψαξες στα σκουπίδια για τροφή, και ποδοπατήθηκες στις 
λαϊκές για ένα μαρούλι που θα απάλυνε την πείνα σου και την πείνα των παιδιών σου, κάποιοι σε είπανε Ραγιά…
Θυμήσου τον ρόλο τους και τις πράξεις τους, θυμήσου αυτά που σου έκαναν, και την χαμένη σου υπερηφάνεια και πολέμησε τους με το μόνο όπλο που σου έχει απομείνει για να τους πολεμήσεις!!!
Με την ψήφο σου στις ερχόμενες εκλογές.
Διαφορετικά ακόμα κι αν δεν είσαι θα σε κάνουν αυτοί ραγιά και θα σε αναγκάσουν να τραφείς ακόμα και με τρωκτικά…
Μην έχεις ούτε μια αμφιβολία για αυτό!!!

Η MEGAλη ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΩΝ


Το πρόβλημα δεν είναι ότι η Μαρία Σπυράκη (υποψήφια της ΝΔ στην Ευρωβουλή) παραδέχθηκε ότι γνώριζε μια είδηση αλλά δεν τη μεμετέδωσε ως «όφειλε» δημοσιογραφικά λόγω «κομματικού καθήκοντος»... 


της ΜΑΤΙΝΑΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗ

Δεν είναι, άλλωστε η πρώτη φορά που δημοσισγράφος παραδέχειαι πως κρατάει ειδήσεις στο «μαξιλάρι του», δηλώνονταε έτσι με θράσος την...
αναξιοπιστία του ελεγχόμενου συστήματος ενημέρωσσης στην Ελλάδα. Το παραδέχθηκε λίγο παλαιότερα ο Γιάννης Πρετεντέρης (διόλου τυχαία παρέχει υπηρεσίες δημοσιογραφίας επίσης στο Mega), όταν έγραψε και δήλωσε πως γνώριζαν οι δημοσιογράφοι ότι το χρέος της χώρας είναι μη βιώσιμο αλλά δεν το είπαν, δείχνοντας... αυτοσυγκράτηση. 
Παλαιότερα, δε, δημοσιογράφοι όπως για παράδειγμα ο Nίκος Κακαουνάκης, πλειστάκις είχαν παραδεχθεί την απόκρυψη ειδήσεων και πληροφοριών. 
 Τα προβλήματα στην περίπτωση των δηλώσεων Σπυράκη είναι δύο: Αφενός πως πλέον οι ενσωματωμένοι δημοσιογράφοι δεν νιώθουν καμία ενοχή να φωνάξουν δυνατά πως προσφέρουν «κομμάτικές» υπηρεσίες στον πολιτικό τους χώρο ή στα οικονομικά συμφέροντα που υπηρετούν.
Το περηφανεύονται με θράσος, θεωρώντας μάλιστα πως προσθέτουν μπόνουε στη μελλοντική τους εξέλιξη.
 
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι όλοι τους συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στους πολίτες σαν να αντιμετωπίζουν συνδεδεμένα άλαλα πρόβατα, Βάζοντας ως ταμπέλα στις υπηρεσίες προπαγάνδας που ασκούν, «το καλό της πατρίδας, του κράτους, του έθνους» κ,λπ. 
 
Kοινός παρονομαστής στην εξέλιξη των δημοσιογράφων-παπαγαλακίων του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, είναι ότι η συμπεριφορά τους αυτή επιβραβεύεται από τα Μέσα Μαζική; Ενημέρωσης στα οποία κατέχουν θέση εργασίας. Και μάλιστα καλά αμειβόμενη. 
Είναι αυτοί που βρίσκονται στη μαρκίζα των Μέσων τους, αυτοί που έχουν το ελεύθερο της διεύθυνσης να γράφουν, υπογράφουν ρεπορτάζ, να μεταφέρουν σε δημοσιογραφικές συσκέψεις τα non paper των πολιτικών «καθοδηγητών» τους. 
 
Το γεγονός ότι η Μαρία Σπυράκη χρησιμοποιεί ως προεκλογικό υλικό στην καμπάνια της τα ρεπορτάζ της στο Mega, σε άλλες εποχές θα είχε προκαλέσει τουλάχιστον κρίση στο κανάλι. Αυτό είναι που φανερά ενοχλημένο σε κριτικές και επικρίσεις, επιμένει πως είναι «έγκυρο» δημοσιογραφικά και προσφέρει ενημέρωση. Με το προεκλογικό της τρέιλερ η πρώην πολιτική συντάκτρια του Mega απλά επιβεβαίωσε ότι πληρωνόταν από το κανάλι για να προβάλλει-προπαγανδίζει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Εν γνώσει του ιδίου του Mega.
 
Γι' αυτό, όμως, κανένα άλλο Μέσο δεν έκανε κουβέντα. Προφανώς και εκεί τα ίδια γίνονται. Η ίδια κατάσταση, λίγο ή πολύ, φανερά ή λιγότερο φανερά, ισχύει σε όλα τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 


Ίσως γι' αυτό οι δημοσιογράφοι (όσοι απέμειναν δηλαδή στα Μέσα) δεν ντρέπονται πια να υπογράφουν φαρδιά πλατιά «εταιρικά» δελτία Τύπου τα οποία βαφτίζουν «ρεπορτάζ».Ίσως γι' αυτό τα ίδια αυτά τα Μέσα τους πληρώνουν τον ελάχιστο δυνατό μισθό ή δεν τους πληρώνουν καθόλου, γνωρίζovras πως κανείς δεν θα τολμήσει να αντιδράσει. 
Οι περισσότεροι από τους συντάκτες που το φωνάζουν δυνατά και περήφανα στα ρεπορτάζ τους ότι είναι «παπαγαλάκια», σε άλλες εποχές θα πλήρωναν στα Μέσα για να έχουν την υπογραφή τους.

Το πρώτο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές

Τα media στην υπηρεσία των Μερκελιστών…

Ανάρτηση από periodista

Η ζωή δεν είναι τηλεόρασηΗ ζωή δεν είναι τηλεόραση
“ Θεωρούν ως φυσιολογική τη δουλοπρέπεια, στηρίζουν τις υποκλίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην Ευρώπη του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών και απαιτούν να πράττει το ίδιο και ο ελληνικός λαός. Όμως, όπως είπε και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα»… ”
Του Κώστα Καπνίση
Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 07:49
Πολλές είναι οι «απορίες» που έχουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ σε ότι αφορά τις ερωτήσεις τους προς τους εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και έχουν εξαπολύσει εκ νέου μια λυσσαλέα επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι θέλει να σταματήσει τον ακροδεξιό – νεοφιλελεύθερο κατήφορο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στη χώρα δεν είναι άσχετο με αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη της Μέρκελ και της Φρανκφούρτης. Η απόλυτα ρεαλιστική αυτή προσέγγιση είναι εκείνη που αποτελεί τη βάση των επιθέσεων και διανθίζεται με τα διάφορα περιτυλίγματα φόβου και ωμής τρομοκρατίας, τα οποία συμπυκνώνονται στο «Πρέπει να δεχτούμε ότι προστάζει η αυτοκράτειρα Μέρκελ για να μην έρθουν τα χειρότερα».

Δεν άρεσε στον γνωστό για τη δράση του πλέον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο η φράση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος από την Μυτιλήνη είπε χαρακτηριστικά«Go back, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε». Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι η προπαγάνδα της πτωχευμένης μιντιοκρατίας τολμά ξεδιάντροπα να ταυτίζει την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την Ευρώπη. Ουκ ολίγες φορές μάλιστα η ντόπια ολιγαρχία και οι υπάλληλοί της έχουν ισχυριστεί ότι «Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και με αυτή πρέπει να συμβιβαστούμε, αλλιώς θα υπάρξει κίνδυνος». Τα ΜΜΕ των καναλαρχών της διαπλοκής όμως δεν απαντούν στο ποιος θα κινδυνεύσει. Για όσους έχουν ιστορική μνήμη κάτι αντίστοιχο έκανε και ο κατοχικός Τύπος στην Ελλάδα, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ καλούσε τον ελληνικό λαό να μην αντισταθεί στην επέλαση της ναζιστικής Γερμανίας γιατί εκείνη ήθελε το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας έδωσε το κεντρικό νόημα της σημερινής κατάστασης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ποτέ άλλοτε σε αυτόν τον τόπο δεν είχαν συγκεντρωθεί τόσα πολλά συμφέροντα για να υπερασπίσουν μια κυβέρνηση. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν συνασπιστεί τόσα πολλά συμφέροντα για να πολεμήσουν ένα κόμμα», για να προσθέσει ότι «Έχουν συνασπιστεί όλες οι δυνάμεις που θέλουν να στηρίξουν το παλιό, προκειμένου να πολεμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκφράζει το καινούριο. Είναι όλοι εναντίον μας, αλλά όσο συμβαίνει αυτό, τόσο ο κόσμος καταλαβαίνει το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή τη χώρα». Τα συστημικά ΜΜΕ αντί να κατακεραυνώνουν την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα κόμματα – απομεινάρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τα 20 τελευταία χρόνια τη χώρα στην καταστροφή τους κάνουν και «πλάτες» καλώντας εμμέσως πλην σαφώς την ελληνική κοινωνία να τους ξαναψηφίσει για να τους αποτελειώσει.

Επομένως, το ερώτημα που έρχεται ξανά αμείλικτο είναι το «Ποιος τελικά θα κινδυνεύσει από την αλλαγή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;». Προφανώς, όλο εκείνο το παρασιτικό σύστημα, το οποίο «ρούφηξε με το καλαμάκι» το ΑΕΠ της χώρας, τον μόχθο και τον πλούτο του λαού, προκειμένου να επιβιώνουν τα παράσιτα και να καταστρέφεται με γεωμετρική πρόοδο η εθνική οικονομία και κατά συνέπεια ο κοινωνικός ιστός. Τα διλήμματα είναι πλέον ξεκάθαρα και τίθενται τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης. Αυτό είναι κάτι που ενοχλεί ή ακριβέστερα πανικοβάλλει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, όλες τις παρασιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν, αλλά και την ντόπια ολιγαρχία γιατί δεν έχουν απαντήσεις. Τι μπορούν να πουν άλλωστε; Ότι την «κρίση» την πλήρωσε η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και τα παράσιτα όχι απλά δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ, αλλά έβγαλαν ακόμα περισσότερα στα χρόνια των Μνημονίων και των πολιτικών του Βερολίνου;

Κοντολογίς, τους έχει λούσει κρύος ιδρώτας και όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών τόσο θα ξεγυμνώνονται μπροστά στον ελληνικό λαό, τόσο θα επιτίθενται απροκάλυπτα στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα προς όφελος των δικών τους συμφερόντων. Θεωρούν αυτονόητη την υποταγή στα ξένα αφεντικά που αλωνίζουν τη χώρα και κάνουν «μπίζνες». Θεωρούν ως φυσιολογική τη δουλοπρέπεια και στηρίζουν τις υποκλίσεις της κυβέρνησης Σαμαρά στην Ευρώπη του Βερολίνου, της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών και απαιτούν να πράττει το ίδιο και ο ελληνικός λαός. Με μια διαφορά βέβαια. Ο ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειονότητα τουλάχιστον, «κερδίζει» σε φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία ή αναξιοπρεπή εργασία, ενώ οι ίδιοι έχουν εξουσία, δάνεια για τις πτωχευμένες «επιχειρήσεις» τους και νέες «μπίζνες» ως υπάλληλοι της τρόικα αυτή τη φορά.

Οι λέξεις αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, λαϊκή κυριαρχία, Ευρώπη των λαών και πολλές ακόμη δεν λένε τίποτε στους Μερκελιστές και στα δουλικά τους. Ο ελληνικός λαός όμως έχει αποδείξει πολλές φορές ότι δούλος δεν θέλει να είναι, ούτε θα επιτρέψει την ακροδεξιά – νεοφιλελεύθερη δράκα να μετατρέψει τη χώρα σε Ουκρανία. Οι εκλογές του Μαΐου είναι το πρώτο βήμα για να σταλούν οι Μερκελιστές και τα δουλικά τους εκεί που πρέπει. Στον υπόνομο της Ιστορίας. Άλλωστε το να είναι κάποιος δουλικό των δουλικών πάει πολύ. Όλα τώρα αρχίζουν, καθώς όπως είπε και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Ο κόσμος έχει καταλάβει πλέον το τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα»…

4 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ "ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"

Ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση
Του ΠΑΝΟΥ ΚΟΣΜΑ
Από τότε που ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τη«μοντέρνα άλγεβρα» του νεοφιλελευθερισμού με το περιβόητο 0+0=14% αύξηση στους μισθούς, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η «επιστήμη» αυτή του νεοφιλελευθερισμού πραγματοποίησε εντυπωσιακές προόδους. Σπρωγμένοι από τις τεράστιες ανάγκες εξαπάτησης που γεννάει η κρίση, οι άξιοι συνεχιστές του έργου του αρχιερέα του ελληνικού φιλελευθερισμού, ιδιαίτερα δε οιΣαμαράς-Βενιζέλος, εξακόντισαν την επιστήμη της εξαπάτησης σε δυσθεώρητα ύψη. Αφού πρώτα με το περιβόητο success story μάς «έβγαλαν από την κρίση» με τεράστια φτώχεια, διαλυμένο το κοινωνικό κράτος, ανεργία 27,5% και με την υπόσχεση μιας «ανάπτυξης με ανεργία» (που παρ’ όλα αυτά ούτε αυτήν την είδαμε ακόμη), ύστερα ανέβασαν στη σκηνή το έργο «Βγαίνουμε από το μνημόνιο», χάρη στο περιβόητο πρωτογενές πλεόνασμα και κάνοντας πολύ θόρυβο με τη στρακαστρούκα της εξόδου στις αγορές.
Δεν χρειάστηκε, όμως, ούτε πολύς χρόνος ούτε καν η κριτική της Αριστεράς για να αποδειχτεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι τελικά... πρωτογενές έλλειμμα, και μάλιστα μεγαλύτερο από του 2010, ότι η περιβόητη έξοδος στις αγορές έγινε για να καλυφτεί η «τρύπα» από τις δανειακές δόσεις που δεν ήρθαν για να μην έρθουν μαζί και τα αντίστοιχα νέα μέτρα προεκλογικά, ότι μέχρι τις αρχές του 2016 δεν θα έχουμε καν βγει από το ισχύον δεύτερο μνημόνιο, για το οποίο θα χρειαστούν νέα μέτρα 7,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2017, και τέλος ότι έρχεται νέο, τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και μνημόνιο, αφού το χρηματοδοτικό κενό για την επόμενη διετία εκτιμάται σε 15 δισ. ευρώ, ενώ και η νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα φέρει κι αυτή βαριές εξασφαλίσεις...

Πριν τα δούμε όλα αυτά συνοπτικά, πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι Σαμαράς-Βενιζέλοςξεπέρασαν κατά πολύ τον «δάσκαλο» Μητσοτάκη στην «επιστήμη» του νεοφιλελευθερισμούγενικά και της εξαπάτησης ειδικά. Ιδού τα ψεύδη τους:
1. Το πρωτογενές πλεόνασμα είναι τελικά πρωτογενές έλλειμμα!
Αφού πρώτα η Eurostat επικύρωσε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ για το 2013 στη βάση των στοιχείων που της έστειλε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ύστερα η ΕΛΣΤΑΤμε Δελτίο Τύπου μάς αποκάλυψε ότι βάσει των ευρωπαϊκών στατιστικών μεθόδων και κανόνων της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος (ΔΥΕ), η Ελλάδα το 2013 είχε όχι μόνο έλλειμμα στη Γενική Κυβέρνηση, αλλά και πρωτογενές έλλειμμα 15,9 δισ. ευρώ (για την ακρίβεια, 15.887 εκατ. ευρώ) ή 8,7% του ΑΕΠ.
Το πρωτογενές αυτό έλλειμμα είναι μεγαλύτερο του αντίστοιχου το 2010, που ανερχόταν σε 11.258 εκατ. ευρώ.
Γιατί, όμως, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Προσαρμογής (δηλαδή το μνημόνιο) έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς στατιστικούς κανόνες του Υπερβολικού Ελλείμματος (βάσει των οποίων ελέγχονται όλες οι χώρες-μέλη και βάσει των οποίων διορθώθηκαν πολλές φορές στο παρελθόν τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα) έχουμε πρωτογενές έλλειμμα, και μάλιστα μεγαλύτερο του 2010; Γιατί εξαιρέθηκαν δαπάνες (ενώ δεν έπρεπε) και, αντίθετα, συνυπολογίστηκαν έσοδα (ενώ δεν έπρεπε);
Για να μην μπερδέψουμε τους αναγνώστες με λεπτομέρειες, θα πούμε μόνο ότι εξαιρέθηκαν από τις δαπάνες τα ποσά που δόθηκαν για την ανακεφαλαίοποίηση των λεγόμενων συστημικών τραπεζών τη διετία 2012 και 2013, τα οποία ήταν 5.267 εκατ. ευρώ και 19.272 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Οι απατεώνες της τρόικας (και της κυβέρνησης) εξαίρεσαν από το έλλειμμα ολόκληρα 24.539 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια, όταν το 2010 απαίτησαν να συνυπολογιστούν στο ελληνικό έλλειμμα τα αποτελέσματα κατηγοριών ΔΕΚΟ που δεν τις συνυπολογίζει στο έλλειμμα ούτε η Γερμανία!
Γιατί έγινε αυτή η καραμπινάτη λογιστική απάτη; Απλούστατα, για να στηριχτεί προεκλογικά ο Σαμαράς, αλλά και το success story της ίδιας της Μέρκελ ότι το «υπόδειγμα» της σκληρής λιτότητας στην Ελλάδας είναι πετυχημένο και... εξαγώγιμο.
2. Η έξοδος στις αγορές κάλυψε «τρύπες» δόσεων που δεν έχουν έρθει.
Βάσει του ισχύοντος δεύτερου χρηματοδοτικού προγράμματος, μέχρι και τον Μάιο η τρόικα θα έπρεπε να έχει εκταμιεύσει 3,3 δισ. ευρώ περισσότερα από ευρωπαϊκής πλευράς και 1,8 δισ. ευρώ περισσότερα από πλευράς ΔΝΤ. Για να εκταμιευτούν αυτά τα επιπλέον ποσά, όμως, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί όχι μόνο η τρέχουσα, αλλά και η επόμενη «επιθεώρηση» της τρόικας, και βεβαίως να επιβληθούν τα αντίστοιχα μέτρα. Επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει προεκλογικά, γιατί θα χαλούσε το success story και των Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και της Μέρκελ, οργανώθηκε η γνωστή συμπαιγνία: τράβηξε σε μάκρος η τρέχουσα «αξιολόγηση» της τρόικας (με αποτέλεσμα 1+1 δισ. ευρώ από τις εκταμιεύσεις να πάει για Ιούνιο-Ιούλιο, μαζί με τα αντίστοιχα 6+6 προαπαιτούμενα) και αναβλήθηκε για μετά τις εκλογές η επόμενη (που θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει)!
Εκτός από την προεκλογική σκοπιμότητα, υπάρχει εδώ και μια... μετεκλογική σκοπιμότητα, αφού με αυτόν τον τρόπο μετατίθεται για μετά τις εκλογές πολλή «βρόμικη δουλειά» από το υπάρχον δεύτερο μνημόνιο, μαζί με τα αντίστοιχα ποσά εκταμίευσης, δηλαδή χρηματοδοτικές «τρύπες» για να λειτουργήσουν σαν μοχλοί εκβιασμού στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ...
Να λοιπόν γιατί η περιβόητη «έξοδος στις αγορές» δεν είναι μόνο μια οικονομική αλλά και μια πολιτική απάτη πρώτης γραμμής.
3. Οχι μόνο δεν βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά παρατείνεται η ισχύς και του υπάρχοντος μνημονίου, με νέο Μεσοπρόθεσμο και νέα μέτρα έως το 2017!
Όπως είχε ζητήσει η τρόικα, η κυβέρνηση έφερε προς ψήφιση προεκλογικά το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018 με τον... οργουελικά απατηλό τίτλο «Χάρτης εξόδου από το μνημόνιο και την οικονομική κρίση»! Πόσο θα μας κοστίσει αυτή η υποτιθέμενη έξοδος από το μνημόνιο και την κρίση; Περίπου 8 δισ. ευρώ σε νέα μέτρα! Στην ουσία, το νέο Μεσοπρόθεσμο συνιστά παράταση του υπάρχοντος μνημονίου μέχρι και το 2017 -πριν γίνει λόγος για το... επόμενο, τρίτο μνημόνιο! Σε τι παραπέμπει; νέα «μεταρρύθμιση» στο ασφαλιστικό (μείωση συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας, ψαλίδι σε επικουρικές και εφάπαξ), νέα μείωση των δαπανών υγείας, νέους φόρους!
Ήδη στην έκθεση της Κομισιόν, την περασμένη Παρασκευή, γίνεται λόγος για δημοσιονομικό κενό7,7 δισ. ευρώ την τριετία 2015-2017, με «μη προσδιορισμένα μέτρα» 2 δισ. ευρώ το 20153,8 δισ. ευρώ το 2016 και 1,9 δισ. ευρώ το 2017.
4. Χρηματοδοτικό κενό και νέα αναδιάρθρωση χρέους = τρίτο μνημόνιο...
Αλλά δεν τελειώσαμε εδώ! Ύστερα από όλα αυτά, θα προσδιοριστεί το ύψος του νέου χρηματοδοτικού κενού (σε πρώτη προσέγγιση, υπολογίζεται σε 15 δισ. ευρώ για τη διετία), ώστε να υπάρξει το αντίστοιχο νέο χρηματοδοτικό «πακέτο». Και, τέλος, αλλά ίσως το σημαντικότερο: έρχεται η ώρα της νέας αναδιάρθρωσης του χρέους, με επιμήκυνση κατά 10 επιπλέον χρόνια και νέα μείωση επιτοκίου. Έναντι αυτού, οι δανειστές θα ζητήσουν νέες εξασφαλίσεις.
Όλα αυτά μαζί, φέρνουν το νέο, τρίτο μνημόνιο.
Αλλά φυσικά, η πορεία των πραγμάτων δεν είναι προδιαγεγραμμένη. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να «μαυριστεί» σε μαζική κλίμακα στις εκλογές του Μαΐου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της.
ΥΓ. Άλλο ένα «λαθάκι» που αποκαλύφθηκε αυτές τις μέρες δείχνει την έκταση των λογιστικών αλχημειών που γίνεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία: η έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που ανακοινώθηκε μαζί με την ανακοίνωση της Κομισιόν, «ανακάλυψε» επιστροφές φόρων 2,5 δισ. ευρώ που εξαφανίστηκαν από το έλλειμμα (στο οποίο θα έπρεπε να κατατάσσονται αυτοδίκαια!), θα πληρωθούν το 2015 (μετά όχι μόνο τις ευρωεκλογές, αλλά πιθανότατα και τις εθνικές εκλογές!) και θα βαρύνουν το... χρέος! Ποτέ μέχρι τώρα η τέχνη της «δημιουργικής λογιστικής» δεν έφτασε σε τέτοια... δημιουργικά ύψη.
*Πηγή: rproject 

EΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ

Ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση

Του Θ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Ας υποθέσουμε -υπόθεση απολύτως ρεαλιστική- ότι στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτος και με σαφή διαφορά από τη ΝΔ. Ας υποθέσουμε επίσης -ρεαλιστικό κι αυτό- ότι το μικρό κόμμα του Σαμαρά προσγειώνεται από τις μεγάλες προσδοκίες σε ένα ποσοστό λίγο κάτω ή λίγο πάνω από 20%. Ας μην υποθέσουμε, γιατί είναι βέβαιο, ότι η Ελιά του Βενιζέλου πάει για καυσόξυλα. Κι έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία που μας προέκυψε στις εθνικές εκλογές υφίσταται ένα στραπάτσο που δεν μπορεί να το πάρει σε καμιά περίπτωση το ποτάμι.
Τι γίνεται τότε; Πώς αντιδρούν όλοι εκείνοι στη ΝΔ, που δηλώνουν ότι περιμένουν το εκλογικό αποτέλεσμα για να καθορίσουν τη στάση τους; Εκείνοι που ακόμα η καρδιά τους χτυπάει στο ρυθμό του Καραμανλή και βγάζουν σπυράκια όταν ακούνε τον Σαμαρά; Εκείνοι που πίστεψαν στην Κεντροδεξιά και βρέθηκαν χωρίς καλά-καλά να το καταλάβουν παρέα με τον Πλεύρη, τον Άδωνι, τον Μπαλτάκο και τη λοιπή παρέα; Εκείνοι τέλος πάντως που θεώρησαν μεγάλη ήττα το 33% και κάτι της παράταξης το 2009, πώς θα θεωρήσουν τώρα νίκη του 20% παρά κάτι, ή άντε και κάτι;
Από την άλλη τι θα γίνει με το ΠΑΣΟΚ της εκλογικής συμφοράς; Θα καθίσουν σαν φρόνιμοι μαθητές στην ίδια τάξη πραγμάτων, με την ίδια πολιτική, την ίδια ηγεσία και κυρίως τον ίδιο πρόεδρο; Ο Γιώργος και οι πιστοί του θα δεχτούν να συνεχιστεί το ίδιο βιολί -να το παίζει ο Σαμαράς και να χορεύουν αυτοί; Οι ετερόκλητοι άλλοι, που θα δουν το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια τους και την τρύπα Βενιζέλου-Σαμαρά έτοιμη να τους καταπιεί οριστικά, θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια;
Προφανώς όχι. Της κακομοίρας θα γίνει και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Ετοιμαστείτε συνεπώς για τεκτονικές δονήσεις σε μια κυβέρνηση που πουλάει προεκλογική σταθερότητα, ενώ είναι η αιτία ενός προαναγγελθέντος σεισμού. Και το πιο ωραίο; Μέσα σ' αυτό το κλίμα ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται η βασική δύναμη πολιτικής και κοινωνικής σταθερότητας. Ακόμα πιο ωραίο; Είναι δύναμη σταθερότητας, επειδή είναι δύναμη ανατροπής. Η ιστορία, βλέπετε, έχει κάποτε χιούμορ, όσο κι αν δεν χαμογελούν μ' αυτό οι μουτσούνες του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Που δεν μπορούν να χωνέψουν ότι: Έρχονται οι Κόκκινοι...
*Δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» της Κυριακής 04/05/2014

Οι εντιμότατοι απατεώνες..


     Τα στοιχεία που δημοσιεύει η φιλοκυβερνητική και πλήρωςμνημονιακή ''Καθημερινή''αναφέρουν πως:
     Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 13 δις ευρώ τους τελευταίους 13 μήνες βαρύνουν τους έλληνες πολίτες!

     Αν συνυπολογίσουμε ότι η οφειλή είναι πιά ποινικό αδίκημα, 
     ..τότε πάνω από 2.500.000 πολίτες και επιχειρήσεις, μπορούν να θεωρούνται πλέον παράνομοι!
     Κατά τα άλλα τα success stories συνεχίζονται και κατά την συγκυβέρνηση-αίσχος η χώρα έχει αποφύγει την πτώχευση!

     Και το πιό ωραίο είναι ότι οι φονιάδες του λαού,
     ..οι πολιτικοί απατεώνες που κυβερνούν
     ..αυτοί που έχουν καταπατήσει κάθε όρκο που έχουν δώσει, και έχουν καταξεσκίσει το Σύνταγμα,
     ..έχουν ποδοπατήσει νόμους και πολίτευμα,
     ..αυτοί αισθάνονται ΝΟΜΙΜΟΙ!

     Και όχι μόνον αισθάνονται νόμιμοι, αλλά ανερυθρίαστα τολμούν να ξαναζητήσουν την ψήφο του λαού,
     ..κοιτάζοντάς μας αφ' υψηλού, αφού πατούν πάνω στα δικά μας ''πτώματα'',
     ..και οικτίροντάς μας για την αμάθειά μας που ''δεν μπορούμε να καταλάβουμε'', και για τον''λαϊκισμό'' μας όταν θυμόμαστε και υπενθυμίζουμε την φτώχεια, τις αυτοκτονίες, την ανεργία, την μετανάστευση, την μετατροπή ενός λαού σε δουλοπάροικους,
     ..με περιουσίες και μέλλον υποθηκευμένο κατά το Αγγλικό Δίκαιο,
     ..λες και εμείς δεν είμαστε χώρα αυτοτελής και ανεξάρτητη με τους δικούς μας κανόνες, με δικό μας Δίκαιο, με δική μας Δικαιοσύνη!

     Όλα αυτά τα σκύβαλα, να νοιώθουν πολύ τυχερά αν ο λαός εκτονωθεί μόνον στις εκλογές, κι ας χάσουν ''καρέκλες'', πολιτικές καριέρες και ό,τι άλλο!
     Σε ανάλογες συνθήκες καταπίεσης, τρομοκρατίαςεμπαιγμού, καταπάτησης θεσμών και Δημοκρατίας,
     ..άλλοι λαοί έχουν αντιδράσει πολύ χειρότερα!
     Ας θυμηθούμε μόνον την Ρουμανία του 1989 και την τύχη των Τσαουσέσκου..

     Κανείς λογικός άνθρωπος βέβαια δεν θάθελε να φτάσουμε μέχρι εκεί, αρκεί και οι κυβερνώντες να θυμούνται συνεχώς την ρήση του Αγάθωνα:
     ''Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει!''

     Ακούτε κατακάθια; Ανθρώπων άρχετε!
     Και οι άνθρωποι έχουν αρετές, αλλά έχουν και ελαττώματα, αδυναμίες, και προπαντός:
    Έχουν όρια!..
     

Επιστολή – βόμβα των βετεράνων της CIA στον Ομπάμα για την Ρωσία!



Αντίσταση στην πολεμική υστερία

Σύνεση συνιστούν στον κ. Ομπάμα Βετεράνοι των ΜυστικώνΥπηρεσιών

Του Μιχαήλ Στυλιανού 4-5-14

Η διοικούσα επιτροπη της οργάνωσης Βετεράνων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, με υπόμνημά της στον Αμερικανό Πρόεδρο, συνιστά την αποχή από προκλητικές ενέργειες κατά της Ρωσίας και την αναζήτηση διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό πρόβλημα.

Τονίζουν ότι τους προκαλεί εντονώτατη ανησυχία «μια απροσδιόριστη ακόμη αλλά φαρμακερή ψυχολογία, σε μέλη του Κογκρέσσου και στα συστημικά ΜΜΕ, ότι «κάτι πρέπει να γίνει με τη Ρωσία», αίσθημα που είναι και εντελώς λαθεμένο και αντίθετο προς την εθνικά επιβεβλημένη προσπάθεια ανάπτυξης εποικοδομητικών και αμοιβαία επωφελών σχέσεων με τη Ρωσία και την Ευρώπη.»


«Οι ζωηρές μας αναμνήσεις από τον ψυχρό πόλεμο και τη ζημιά που προκάλεσε στην ασφάλεια του κόσμου μας παρακινεί –γράφουν- να επισημάνουμε ότι δεν πρέπει οι ταραχές στην Ουκρανία να αφεθούν να μας εισαγάγουν σε ένα διπολικό κόσμο, όπου δύο βαρύτατα εξοπλισμένες υπερδυνάμεις αναμετρώνται σε όλα τα επίπεδα και σε παγκόσμια κλίμακα»

Αναφέρουν ότι «στρατιωτική υποστήριξη και ανάμειξη αμερικανικού στρατού θα αποτελούσε βήμα βέβαιης κλιμάκωσης της σύγκρουσης και πιθανό να οδηγήσει σε ευθεία αναμέτρηση των δυο πυρηνικών δυνάμεων – κατάσταση που επιβάλλεται και μπορεί εύκολα να αποφευχθεί προς το συμφέρον όλων των χωρών.»

Υπογραμμίζουν ότι «η ανάμειξη της Ρωσίας στην Ουκρανία –μια χώρα που βρίσκεται στο κατώφλι της και που είναι κατά ένα τμήμα της ρωσική- δεν απειλεί ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ…Και ότι δεν θα ήταν δυνατό να περιμένει κανείς ότι η Ρωσία θα παρέβλεπε την πρακτική ενθάρρυνση και επίτευξη «καθεστωτικής αλλαγής» στην Ουκρανία, με την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης ( αλλά και πλήρως διεφθαρμένης) κυβέρνησης του Κιέβου.»

«Επιπλέον- προσθέτουν- οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Δύσης να ελκύσουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, θα επισύρουν την εχθρότητα της Ρωσίας για πολλά χρόνια στο μέλλον. Και τα δύο αυτά ζητήματα είναι υπαρξιακής σπουδαιότητας για τη Μόσχα. Σας θυμίζουμε την αμερικανική αντιστοιχία, με την επιβολή του Δόγματος του Μονρόε στην δική μας αυλή.»

Συνιστούν ως « ένα σημαντικό μέτρο που μπορείτε να πάρετε κ. Πρόεδρε, να ζητήσετε από το ΝΑΤΟ να ακυρώσει επίσημα την διακήρυξη των αρχηγών κρατών της συμμαχίας, στο Βουκουρέστι στις 3/4/2008, ότι το «ΝΑΤΟ υποδέχεται ευχαρίστως τις ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της Ουκρανίας και της Γεωργίας και ότι συμφώνησαν πως οι δυο χώρες θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ».

« ΄Οσο για την Κριμαία, με όλη την παραπλανητική ρητορική που γεμίζει τα ραδιοτηλεοπτικά κύματα, επιθυμούμε να σας θυμίσουμε ότι έγινε τμήμα της Ρωσίας τον 19ο Αιώνα. Πριν εξήντα χρόνια, ο Νικήτας Χρουστσώφ απλώς την χάρισε στην Ουκρανία, χωρίς δημοψήφισμα, ως απλή τυπική διαδικασία, αφού η Ουκρανία ήταν τότε μία από τις 15 δημοκρατίες της Σοβιετικής ΄Ενωσης.»

«Μεtά την πτώση της Σοβιετικής ΄Ενωσης, αμέσως αγνοήθηκαν συγκεκριμένες συμφωνίες να μην πραγματοποιηθεί επέκταση προς τις άλλοτε χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση γρήγορα προωθήθηκαν ανατολικά. Ακολούθησε στην δεκαετία του 1990 ο βιασμός της ρωσικής οικονομίας, μεθοδευμένος από δυτικούς «επιχειρηματίες» σε συνεργασία με ντόπιους ολιγάρχες. Τον χαρακτήριζαν τότε «θεραπεία σόκ», αλλά οι περισσότεροι Ρώσοι βλέπουν εκείνα τα γεγονότα σαν γενικευμένη λεηλασία, που πυροδοτεί σήμερα πολλή από την έλλειψη εμπιστοσύνης στη Δύση.»

Οι συντάκτες του υπομνήματος Αμερικανοί βετεράνοι των μυστικών υπηρεσιών, συμβουλεύουν τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι οι κυρώσεις πρέπει να χρησιμοποιούνται με σοβαρή αυτοσυγκράτηση, δοθέντος ότι η αποτελεσματικότητά των κυρώσεων είναι αμφίβολη και συχνά μόνο συμβάλουν στη σκλήρυνση των θέσεων των αντιμαχομένων. Και τονίζουν ότι σημαντικές στρατιωτικές κινήσεις, είτε μονομερείς είτε από κοινού με το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να αποφεύγονται, επειδή μπορεί να θεωρηθούν ως προκλητικές, ενώ δεν παράγουν οποιαδήποτε λύση σε υφιστάμενες διαφωνίες.

Εξηγούν ότι εισηγούνται την διπλωματική διαδικασία, « βασιζόμενοι στην δική μας πείρα, ως μαρτύρων των πολλών χαμένων ευκαιριών στα περασμένα περισσότερα από 50 χρόνια, όταν οι ΗΠΑ –προς μεγάλη λύπη μας- πολύ συχνά βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας: Το φιάσκο της απόβασης στον Κόλπο των Χοίρων το 1961, εμπέδωσε τον κομμουνισμό στην Κούβα. Η χωρίς διακρίσεις στήριξη αντικομμουνιστικών ομάδων και κομμάτων στην Ευρώπη, εξασθένισε τις αδύνατες δημοκρατίες και ενίσχυσε την διαφθορά. Η απόρριψη των προτάσεων του σοβιετικού προέδρου Μιχαήλ Γκορμπατσώφ για πλήρη πυρηνικό αφοπλισμό, ενθάρρυνε την επέκταση του πυρηνικού εξοπλισμού και σε άλλες χώρες.»

Καταλήγοντας τονίζουν την ανάγκη να επικρατήσει η ψυχραιμία: « Η αποστολή σημαντικών στρατιωτικών δυνάμεων σε χώρες που συνορεύουν με την Ουκρανία θα ισοδυναμούσε με την εκτίναξη γκαζολίνης σε μεμονωμένες ως τώρα και περιορισμένες εστίες φωτιάς. Κατά την άποψή μας η πόρτα είναι ακόμη ανοιχτή για την εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στις 17 Απριλίου στη Γενεύη. Είναι ενθαρρυντική η προθυμία της Ρωσίας να συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί μας για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας και στο πυρηνικό ζήτημα του Ιράν και θα μπορούσε να ενισχύσει τη συνεργασία και σε άλλα θέματα κοινού συμφέροντος.»

Στις 10 υπογραφές των μελών της διοικούσας επιτροπής της οργάνωσης «Βετεράνοι Επαγγελματίες των Μυστικών Υπηρεσιών Υπέρ της Σωφροσύνης» περιλαμβάνονται ανώτερα στελέχη της CIA, της NSA, της DIA, του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας,, του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών, και του FBI.
olympia

Αλέξης Τσίπρας: στις 18 και 25 ψηφίζουμε, στις 26 τα μαζεύουνε και φεύγουν


 «Σήμερα το μεγάλο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την Ελλάδα και το λαό μας. Τώρα από κάθε δρόμο και πλατεία, από κάθε πόλη και χωριό, από κάθε κάλπη της επερχόμενης εκλογικής μάχης, είναι ανάγκη να προβάλλει η μεγάλη, ανυποχώρητη, αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας: Go back!» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Go back, κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ομιλία του στα ιδιαίτερα προβλήματα της Λέσβου: «Ένα νησί που δοκιμάζεται σήμερα, μαζί με όλη την Ελλάδα από τις πολιτικές των μνημονίων. Με τεράστια προβλήματα ακτοπλοΐας. Με παραγωγική αποσάθρωση. Με χιλιάδες άνεργους και 60% ανεργία στους νέους. Με κατάρρευση των δομών πρόνοιας. Με απουσία προγραμματισμού και προοπτικής» υπογράμμισε και κάλεσε τους ψηφοφόρους ανεξάρτητα των όποιων τους επιφυλάξεων να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές και τις ευρωβουλευτικές εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ
. 
Ενάντια «στο αύριο που μας προετοιμάζουν ο κύριος Σαμαράς, ο κύριος Βενιζέλος, οι τραπεζίτες φίλοι τους, οι ολιγάρχες σύμμαχοί τους, οι ακροδεξιοί κολλητοί τους και όλη η φάρα που μας οδήγησε ως εδώ».

Όπως είπε, οι δυνάμεις που συγκροτούν την κυβέρνηση με «το μεσοπρόθεσμο που κατέθεσαν στη Βουλή προβλέπονται νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018. Που πάει να πει: νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας. Απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε συντάξεις. Νέα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, νέες έφοδοι της εφορίας, νέες αγριότητες ενός κράτους που έχει εξελιχθεί σε κράτος. Κι άλλα νέα κορίτσια και αγόρια στο δρόμο της ξενιτιάς, κι άλλοι εργαζόμενοι στο στρατό της ανεργίας, κι άλλες οικογένειες στα νύχια της ανέχειας. Νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, πιο σφιχτό κολάρο στη δημοκρατία και νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα παιγνίδια με τους νεκροθάφτες νεοναζί».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία για σχέσεις με την ακροδεξιά «που τη χρησιμοποιεί ως μπαλαντέρ στο παιγνίδι υποταγής του ελληνικού λαού». 

«Γιατί, είπε, αν είχε την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία δεν θα είχε τον Μπαλτάκο στενό φίλο και συνεργάτη του. Δεν θα του ανέθετε την πιο λεπτή αποστολή στην κυβέρνηση. Όπως, δε θα εμπιστευόταν την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων στο γνωστό ακροδεξιό διαφημιστή βιβλίων αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας. Όπως, δεν θα τοποθετούσε στο δεξιό ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθήνας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θανάση Πλεύρη, με αποτέλεσμα να εξεγερθεί η εβραϊκή κοινότητα. Και κυρίως δεν θα μετέτρεπε το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών». Επίσης επιτέθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο «που μεταμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ σε μύκητα των μνημονίων, κρυμμένο στις ρίζες μιας εκ γενετής ξερής Ελιάς». 
Ιδιαίτερα στάθηκε στην επιδότηση του 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που δίνονται στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει εκλογές αλλά και στο διπλάσιο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηλεοπτικό προεκλογικό χρόνο.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη νέα αντίληψη που όπως είπε φέρνει ο ΣΎΡΙΖΑ στα πολιτικά πράγματα του τόπου. «Εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική και την εξουσία. Δεν αναζητάμε τρόπους για να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να συνεχίσουμε την ίδια πολιτική με τις ίδιες μεθόδους. Εμείς φέρνουμε περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν. Εμείς φέρνουμε τις αρχές και τις αξίες που η αριστερά κουβάλησε μέσα σε δίσεκτα χρόνια με πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες. 
Την αφοσίωση στο λαό και πρώτα απ' όλα στους εργαζόμενους. Την αφοσίωση στην πατρίδα, στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Την απόφαση να μην επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον, σε καμιά ξένη δύναμη, σε κανένα οικονομικό σύμπλεγμα, να θέτει τα συμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα του λαού»
Αναφέρθηκε στη δυνατότητα «για παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας , με ένα πλέγμα μέτρων που απελευθερώνουν την πρωτοβουλία του επαγγελματία και του αγρότη από τα δεσμά του κράτους-εκβιαστή». Καθώς και στην προώθηση «νέων μοντέλων «ήπιας και εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης, που αναδεικνύει το πολιτισμό του Αιγαίου». Τέλος αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη καλών σχέσεων γειτονίας στην περιοχή στηριγμένες στην Ειρήνη.
Και κατέληξε: «Θα αντισταθούμε ή θα υποκλιθούμε; Αλλαγή ή συνδιαλλαγή; Δημοκρατική ανατροπή, ή αντιδημοκρατική εκτροπή; Αριστερά ή ακροδεξιά; Ελλάδα ή Μέρκελ;»