Πρόταση «βόμβα» από Τσίπρα σε Σαμαρά για διάλογο χωρίς όρους



H τελευταία πράξη του success  story - πριν από τις ευρωεκλογές - με τη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015- 18 παίζεται στη Βουλή με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα να καταγγέλλει την απουσία του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στον οποίο πάντως έριξε το … γάντι της πρόσκλησης σε διάλογο για το «αύριο» της χώρας, χωρίς μάλιστα να θέσει όρους!

«Δεν έχω κανένα πρόβλημα να συζητήσω την δική του ατζέντα, την πρόκληση να μην μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια, για το τι έκανε, να μιλήσουμε για το αύριο», είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας την απουσία Σαμαρά από κάθε χώρο διαλόγου. «Αν δεν θέλει στη Βουλή» πρόσθεσε «να το κάνουμε όπου θέλει, αρκεί να σταματήσει να κρύβεται στο υπερπροστατευικό περιβάλλον που του έχουν δημιουργήσει όσοι τον στηρίζουν. Αν νομίζει ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κάνει λάθος. Θα καταρρεύσει κρυπτόμενος».

Στην ομιλία του, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη νέα Ελλάδα, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ την παλαιά Ελλάδα που χρεοκόπησε. «Την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας δεν θα την κάνετε εσείς, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε και επεσήμανε: «η παλιά Ελλάδα χρεοκόπησε και είναι αυτή που εσείς φτιάξατε. Είναι αυτοί που δούλευαν οι πολλοί και πλούτιζαν οι ελάχιστοι».«Ποιος είναι η παλιά Ελλάδα; Εμείς ή εσείς; Εσείς. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλαιού του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα στα βράχια», είπε ο Αλ. Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι και ο Α. Σαμαράς ήταν 26 χρόνια στην κεντρική πολιτική σκηνή, οδήγησε με τις εμμονές του τη χώρα σε μία ήττα, έριξε την κυβέρνησή του και κατηγορήθηκε από αυτήν για σχέσεις με συμφέροντα.

«Είστε το παλαιό που καταρρέει, οι εκφραστές της παλαιάς Ελλάδας. Αυτή είναι η Ελλάδα της διαφθοράς και της διαπλοκής» και «εκπρόσωποι της παλαιάς Ελλάδας είναι οι δύο αρχηγοί σας» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφοντας πως θα είναι η νέα Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ που «δεν μπορεί να έχει σχέση με το παλαιό».

Στη νέα Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο τόπος θα ανήκει στους πολίτες του, θα αγωνιστεί να μην κουβαλούν οι νέες γενιές τα χρέη τα δικά σας, το κράτος θα φτιαχτεί από την αρχή προς όφελος των πολιτών, το κράτος ούτε θα παρακολουθεί ούτε θα εκβιάζει, τα κέρδη θα είναι για τους παραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες θα έχει δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, θα είναι η πιο δημοκρατική χώρα, που τηρείται το Σύνταγμα.

«Δεν θα μπορούν» κατέληξε «να κυβερνούν οι πρωθυπουργικοί φίλοι, οι διάφοροι Μπαλτάκοι να καθορίζουν την πολιτική ζωή μαζί με τους νεοναζί».

Αναφερόμενος στο μεσοπρόθεσμο και την κυβερνητική πολιτική ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε ότι τα μνημόνια όχι μόνο θα συνεχιστούν, αν συνεχίσουν να κυβερνούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά θα εμβαθυνθούν».

«Οι πραγματικές σας προθέσεις» είπε προς την κυβέρνηση «είναι να δέσετε τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια. Η λιτότητα φέρνει μόνο προβλήματα», είπε και πρόσθεσε: «αυτή την συνταγή του θανάτου θέλετε να συνεχίσετε».«Πρόθεσή σας είναι να κάνετε το μνημόνιο καθεστώς, να κάνετε το μνημόνιο και την δημοσιονομική πειθαρχία το νέο Σύνταγμα της χώρας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έχει δεσμευθεί για νέες απολύσεις, εξαφάνιση επικουρικών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποίηση των πάντων.

«Ο λαός» συνέχισε «σας πήρε χαμπάρι, γι’ αυτό οι άσφαιροι εκβιασμοί Βενιζέλου και οι διχαστικές κορώνες Σαμαρά… Είναι ο τρόμος μίας κυβέρνησης που καταρρέει».

 Τέλος, ζήτησε να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί για το Ελληνικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αναξιοπιστία» και «εμμονή σε μία αποτυχημένη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία».

Τι ψηφίζουμε;

ανάρτηση από ρεσάλτο


Πολλοί λένε: «Ό,τι και να ψηφίσουμε τα ίδια θα έχουμε, δεν θα αλλάξει τίποτα»! 
Ανακάλυψαν, δηλαδή, την Αμερική: Ότι με τις εκλογές ΔΕΝ γίνεται καμία ουσιαστική αλλαγή ή ανατροπή του καθεστώτος… 
Η «ανακάλυψη» αυτή θα ήταν πράγματι μεγάλη εάν συνοδευόταν και με μια άλλη «ανακάλυψη» - προοπτική: 
Το πώς γίνονται οι αλλαγές και οι ανατροπές.


Εάν «ανακάλυπταν», δηλαδή, ότι οι πραγματικές πολιτικές αλλαγές και ανατροπές γίνονται από τα επαναστατικά κινήματα, τα συνειδητά πολιτικά λαϊκά κινήματα, την αυτό-οργάνωση της λαϊκής αγανάκτησης και οργής. 

Χωρίς αυτήν την «ανακάλυψη» της πολιτικής ανάπτυξης και οργάνωσης των λαϊκών κινημάτων, τότε η πρώτη «ανακάλυψη» («με τις εκλογές δεν γίνεται τίποτα»), είναι μια πολιτική θέση θλιβερής μοιρολατρίας: Είναι μια θέση ΥΠΕΡ της κυβέρνησης… 
Μια θέση που λέει αφού έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται τίποτα ό,τι και να γίνει στις εκλογές, ΤΟΤΕ γιατί να πάμε να ψηφίσουμε; 

Είναι μια θέση μοιρολατρικής ΑΠΟΔΟΧΗΣ αυτού που υπάρχει… 

Τέτοια θέση είναι, σήμερα, η πρόταση της ΑΠΟΧΗΣ. Μια πρόταση που στηρίζει τα δωσίλογα ανδρείκελα που μας κυβερνούν, που έχουν καταστρέψει και ισοπεδώσει τα πάντα, που σπέρνουν ανελέητα και καθημερινά τη ΦΡΙΚΗ. 

Γι αυτό και η κυβερνητική «συμμορία» θέλει την ΑΠΟΧΗ, αγωνίζεται και κατασκευάζει την ΑΠΟΧΗ. 

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: 
http://resaltomag.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3577.html
 

Όποιος, όμως, έχει «ανακαλύψει» τη δύναμη των λαϊκών κινημάτων και πιστεύει στα αγωνιστικά κινήματα, τότε βλέπει τις εκλογές με άλλο μάτι: Με βάση το τι προωθεί κάθε φορά και συγκεκριμένα τη δύναμη του λαϊκού παράγοντα, την αφύπνιση, κινητοποίηση, συνειδητοποίηση και οργάνωση του λαού. 

Η θέση μας πάνω στις εκλογές πρέπει να καθορίζεται ΟΧΙ ότι με αυτές ΤΙΠΟΤΕ δεν αλλάζει (αυτό είναι ιστορικό αξίωμα και θα έπρεπε να το γνωρίζουμε), ΑΛΛΑ αν με τη συμμετοχή μας στις εκλογές μπορεί να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και πυροδότηση του ΜΟΝΟΥπαράγοντα που κινεί την Ιστορία: Του λαϊκού παράγοντα, των αγωνιστικών κινημάτων. 

ΣΗΜΕΡΑ, λοιπόν, με τις εκλογές είναι δυνατόν να ανατρέψουμε τις υπάρχουσες κατοχικές κυβερνητικές ισορροπίες. Να προκαλέσουμε ένα χάος και ρωγμές στο καθεστωτικό οικοδόμημα, το σπάσιμο αυτού του οικοδομήματος, τις διαιρέσεις, το εσωτερικό αλληλοφάγωμα των δυνάμεών του και πολλά άλλα: Προϋποθέσεις που δημιουργούν τους όρους εκείνους πυροδότησης της λαϊκής ενέργειας, αφύπνισης των αγωνιστικών λαϊκών κινημάτων, βελονιάσματος της σκέψης κ.λπ… 

Με τις εκλογές δεν αλλάζουμε ΤΙΠΟΤΑ (στρατηγικά), αλλά δημιουργούμε πολιτικούς όρους και προϋποθέσεις αλλαγών… 

Με το να καταποντίσουμε εκλογικά
 (στην κοινωνία είναι καταποντισμένη) αυτήν της κατοχική κυβέρνηση του 4ου Ράιχ δεν ανατρέπουμε το καθεστώς, αλλά ανατρέπουμε τις κυβερνητικές του ισορροπίες, συνακόλουθα δημιουργούμε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και οργάνωσης αγωνιστικών κινημάτων… 

Το να γκρεμιστεί με πάταγο αυτή η κυβέρνηση, εκλογικά, αλλάζουν ΠΟΛΛΑ τα οποία ΔΥΝΗΤΙΚΑ μπορεί να ανατρέψουν του πολιτικούς συσχετισμούς ΥΠΕΡ του λαού. 

Να, γιατί δεν είναι το ίδιο
 (όπως λέει το ΚΚΕ και άλλοι της μοιρολατρίας: «Ό,τι και να γίνει είναι το ίδιο»): Τι σημερινή κυβέρνηση, τι ΣΥΡΙΖΑ («τι Παπάγος, τι Πλαστήρας). 

Αν ήταν το ίδιο δεν θα είχε συσπειρωθεί όλο το καθεστωτικό σύμπαν και οι δημοσιογραφικές ύαινες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. 
Δεν είναι το ίδιο απλούστατα γιατί το γκρέμισμα της κυβέρνησης που αναδείχνει και προωθεί το ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό πόλο είναι γεγονότα που ανατρέπουν τις ισορροπίες του καθεστώτος και ανοίγουν (για το καθεστώς) τον Ασκό του Αιόλου… 

Δεν αλλάζει στρατηγικά ΤΙΠΟΤΑ με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ανατρέπονται οι καθεστωτικές ισορροπίες, και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει μια άβυσσο χάους, θυελλωδών ανέμων και κινδύνων για το καθεστώς: Δεν τους τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι ανατροπές των καθεστωτικών ισορροπιών και οι θανατηφόρες παρενέργειες που θα προκληθούν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ… 

Εν πάση περιπτώσει αυτό που επιβάλλεται, σήμερα, ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ, ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ, με το πρόσταγμα της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ αναγκαιότητας, είναι ο εκλογικός ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟΣ αυτής της δωσίλογης κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), και όλων των δορυφόρων της, παλιών και νέων: ΔΗΜΑΡ, Ελιές, Ποτάμια και CIA… 

Στους δορυφόρους εντάσσουμε και την παρακρατική Χρυσή Αυγή… 
H ΑΠΟΧΗ, σήμερα, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ, είναι στήριξη των ανδρεικέλων. 

Ας μας πουν οι θιασώτες της αποχής, έξω από γλυκερές ηθικολογίες και συναισθηματικές κραυγές, τι θα πετύχουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ με την ΑΠΟΧΗ: Αυτά που πετύχαμε και στις προηγούμενες εκλογές; 

Η ψήφος, σήμερα, πρέπει να κατευθυνθεί με «μανία» για την ΠΤΩΣΗ αυτής της κυβέρνησης: Αυτό είναι το πρώτο, το ΚΥΡΙΑΡΧΟ… 
Το δεύτερο είναι πού θα την κατευθύνει ο καθένας. Εδώ οι επιλογές είναι πολλές: ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και άλλα μικρότερα πολιτικά σχήματα… 
Εμείς εκτιμούμε ότι μια θεαματική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει πιο καταλυτικά…

Μυξοκλαίνε, βρε, τα παλληκάρια;


Στάθης στον eniko
Μη φεύγειειεις μηηηή, Βαγγέέέέλη μη μ’ αφήήήνειειεις!
*** Καλημέρα σας ! Οσο περνάει ο καιρός, μεγαλώνω και μαλακώνω. Εχω γίνει ευσυγκίνητος, σαν μελό που θέλει χάπυ εντ, αλλά το κλάμα του ταγματαλήτη Μπούκουρα στη Βουλή όχι μόνον δεν με συγκίνησε, αλλά με εξόργισε. Ο θεομπαίχτης! Εκλαιγε ψεύτικα σαν κουρντισμένη μαριονέτα - σιγά μην «έσπασε»! τον καθρέφτη του στις πρόβες είχε σπάσει αυτό το «παιδί του λαού», που αν έπαιρνε ποτέ την εξουσία θα μάντρωνε ευχαρίστως τον λαό σε ένα καθεστώς γύψου, όπως οι χουντικοί πολιτικοί του πρόγονοι έκαναν, ή σε ένα Στρατόπεδο Εξόντωσης, όπως επίσης έκαναν οι πολιτικοί του πιο πρόγονοι - οι ναζί. 
(Σαν σήμερα παραδιδόταν άνευ όρων το ναζιστικό θηρίο, σκοτωμένο απ’ τονΚόκκινο Στρατό και τους Συμμάχους, αλλά όχι νεκρό. Οχι ακόμα νεκρό. Κι έτσι όπως 

το πάει ο καπιταλισμός που το νεκρανασταίνει, μάλλον θα έχει να αναμετρηθεί εκ νέου η ανθρωπότητα μαζί του - αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, ας επιστρέψουμε στον νεοναζί Μπούκουρα.)
Ο θεομπαίχτης αυτός έκλαιγε ψεύτικα στη Βουλή, (και δεν του κάνω δίκη προθέσεων, διότι) επικαλείτο τα παιδιά του, τα λεξοτανίλ και το ΠΑΣΟΚ ο γελοίος
- «πατριώτης είμαι», ο Ανδρέας Παπανδρέου «με έκανε εθνικιστή» τσίριζε ο γελοιωδέστατος, ανακατεύοντας τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και την προδοσία του προς τον λαό (με το να γίνει φασίστας) με την προδοσία του προς τους φασίστες με το να τους «δίνει». 
Κότα.
Αλλά και αληθινά να έκλαιγε ο νεοναζί θρασύδειλος, όταν δολοφονήθηκε ο Φύσσας δεν έκλαιγε,όταν δολοφονούνταν Πακιστανοί κι άλλα παιδιά κατώτερων θεών απ’ τους «συναγωνιστές τουυπερανθρώπους», το εν λόγω «παιδί του λαού» δεν έκλαιγε. 
Καλαμπούρια με κουμπούρια έκανε και ρατσιστικά αστειάκια με τους «συναγωνιστές του» έλεγε, όταν δενεβρυχάτο (αυτό το βρωμοπόντικο) διαταγές στους ταγματαλήτες των
Ταγμάτων Εφόδου στην Κόρινθο.  
Διαταγές για ποιο πράγμα; 
για τη δημοκρατία (όση μας έχει απομείνει) που θέλουν να της σκίσουν το λαρύγγι; 
Για τους εργάτες που θέλουν να αποσκλαβώσουν στα αφεντικά; 
Επικαλείται τα παιδιά του (αναίσχυντο!) ο Μπούκουρας! 
τα παιδάκια που η οργάνωσή του χαράκωνε, έδερνε και σκότωνε δεν είχαν ψυχή;
Τώρα, πάνω στον Μπούκουρα έχει πέσει η Νέμεσις (όχι η Κάθαρσις) και τον σπαράζει. 
Δεν συγκινούμαι. 
Αν έχει συνείδηση, ας της τρώνε το συκώτι κάθε βράδυ οι Ερινύες, διότι αμετανόητος ο ερίφης, απλώς να τηγλιτώσει προσπαθούσε και έκλαιγε στη Βουλή σαν κοπρίτης.  
Αν ήταν γενναίος, ας έκανε την αυτοκριτική του.  
Αν είχε μετανοήσει, ας έπαιρνε τις ευθύνες του. 
Ας ζητούσε συγγνώμη, κι όχι με μυξοκλάματα απλώς να προσπαθεί να γλιτώσει το τομάρι του.
Αλλά τέτοιοι, του εσχάτου και αισχίστου φυράματος έχουν αποδειχθεί οι περισσότεροι Χρυσαυγίτες. 
Και δεν θα μπορούσε να ’ναι αλλιώς, διότι είναι φασίστες και φονιάδες. 
Οι φονιάδες όποιαν δορά κι αν ενδυθούν, φονιάδες είναι κι εν τέλει ως τέτοιοι φέρονται. 
Απόδειξη η Χρυσή Αυγή αλλά και η 17Ν, που τώρα οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς για φόνους, ληστείες κι εγκλήματα. 
Για εμένα (επιτρέψτε μου) ουδεμία έκπληξη. Αυτά έγραφα απ’ την αρχή για τη 17Ν! ότι είναι φονιάδες που την έχουν δει θεοί, κι όποιος τη βλέπει θεός, είναι φασίστας, το ξέρει δεν το ξέρει. 
Τώρα οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς ότι είναι χαφιέδες και διαβρωμένοι. 
Το ίδιο και οι Χρυσαυγίτες, αρχής γενομένης απ’ τον αρχηγό τους Μιχαλολιάκο, παλαίμαχον πληροφοριοδότη της Ασφάλειας, αλλά
όταν οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς για αποβράσματα, αποβράσματα είναι όλοι.
Κατεβαίνουν οι Χρυσαυγίτες στις εκλογές και μας ζητούν να τους εκλέξουμε ευρωβουλευτές καιδημάρχους. 
Μάλιστα! 
Να πάει ο Χρυσαυγίτης στο Ευρωκοινοβούλιο να διεκδικήσει το Κατοχικό Δάνειο και τις υπόλοιπεςΠολεμικές Αποζημιώσεις από τους Γερμανούς. 
Να
διεκδικήσει δηλαδή ο Ελληνας φασίστας αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έκαναν οι Γερμανοί φασίστες στη χώρα μας!  
Θαυμάσιο
Θα μου πεις, στη χώρα του Μπαλτάκου όλα γίνονται, ακόμα και ο αγκυλωτός σταυρός στον ώμο του Κασιδιάρη μπορεί να ομολογείται ως ύμνος στην ισότητα και την ισονομία.     Οντως, στη χώρα του Μπαλτάκου όλα γίνονται. 
Ολα μπορούν να μπερδεύονται, να συγχέονται και να χρησιμοποιούνται επωφελώς για τους Δυνατούς. 
Οπως αυτό που κάνει ο εθνομηδενισμός, η άλλη όψη του εθνικισμού, στο ίδιο κάλπικο νόμισμα του«εκσυγχρονισμού». 
Εβγαλε

για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ σποτάκι με τον εθνικό ύμνο να άδεται απ’ τα Μουσικά Σύνολα της δολοφονημένης ΕΡΤ κι αμέσως τα κοράκια υπηρεσίας του ΔΟΛ καθώς κι άλλα καραδοκούντα παπαγαλάκιαέβγαλαν τη ντεκλαρασιόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετακινεί το βάρος του προεκλογικού του αγώνα απ’ τον λαϊκισμό! στον εθνικισμό! 
Δοξάστε τους!
Ομως, βρίσκουν και τα κάνουν. 
Οταν ένα μικρό (ελάχιστο) μέρος της Αριστεράς, που όμως κάνει μεγάλη φασαρία απ’ τα ΜΜΕ, διαβάζει τον κόσμο (για να το πω κομψά) μέσα απ’ τα μάτια των ΜΚΟ, απ’ τα Προγράμματα ειδικών στοχεύσεων, τις ευλογίες μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης του είδους Τζεμ - Γιωργάκης - Σόρος, τότε στα πλευρά της η Αριστερά έχει ένα αγκάθι ή μάλλον της περισφίγγει το σθένος (ήγουν τη σχέση της με τον λαό) ένας στέφανος εξ ακανθών.
Το παραμύθι αυτό (δεν θα το πω άγος) κράτησε πολύ. 
Και ο λαϊκός κόσμος της Αριστεράς, αλλά και όλοι οι δημοκρατικοί άνθρωποι το βρίσκουν συνεχώς μπροστάτους. 
Δεν είναι προς θάνατον, θα το ξεκαθαρίσει η ζωή - στην ώρα του
Το ωραίον συμβαίνει πάντα στην ώρα του. 
Κι αυτό το
ιδιοτελές κι ανωφελές δίδυμο Εθνομηδενιστών κι Εθνικιστών που μπερδεύουν τον πατριωτισμόμε τον εθνικισμό, την ώσμωση των πολιτισμών με τον πολυπολιτισμό (οι μεν) και την προγονολατρία (οι δε) και γενικώς τις παρλαπίπες με τις μπαρούφες, έχει χλωμιάσει. 
Και πάντως δεν μπορεί να καθορίσει τα πράγματα. 
Μόνον να φυτοζωεί μπορεί πια, ώσπου να σβήσει...
ΥΓ.: Η στήλη καλωσορίζει στο νέο της σπίτι την ακριβή συνάδελφο Κατερίνα Ακριβοπούλου. Ηδη η υποδοχή της απ’ τους ακροατές του Real FM και τους αναγνώστες του enikos δείχνει την αξία και το ειδικό βάρος που έχουν για τους πολίτες το ήθος, η πολιτική ευθυκρισία και η ιδεολογική παρρησία. Η στράτευση στην ανθρωπιά και την αλήθεια διά της αποδείξεώς της. Καλώς μας ήρθες, Κατερίνα.

Αλ. Τσίπρας στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει τη Νέα Ελλάδα μαζί με το λαό


«Αν υπάρχει μια πιθανότητα σε αυτό το τόπο να έρθουμε σε ρήξη με το παλιό και να οικοδομήσουμε μια πραγματικά Νέα Ελλάδα, αυτό θα το κάνουμε εμείς!»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει την Νέα Ελλάδα μαζί με το λαό μας που με τη ψήφο και τους αγώνες του, πολύ σύντομα, θα ξεφορτωθεί οριστικά τα παλιό. Και θα θέσει τις βάσεις για να ξαναχτίσουμε μαζί μια πραγματικά Νέα Ελλάδα, Δημοκρατίας, δικαιοσύνης, προκοπή» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Αναλυτικά:

Με αναφορά στην 69η επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις ώστε η νίκη κατά του φασισμού θα είναι παντοτινή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε, κάτω από το θερμό χειροκρότημα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, στο ιστορικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα, ένα χρέος που ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να διεκδικήσει. 
Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε νέα μέτρα μετά τις ευρωεκλογές και λέει τερατώδη ψέματα ότι τα μνημόνια τελειώσαν. «Οι πραγματικές προθέσεις τους έιναι να δέσουν τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί τη μονιμοποίηση των μνημονίων και της συνταγής του θανάτου που ακολουθούν οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.
Ο Αλ. Τσίπρας αποδόμησε την επιχειρηματολογία για τις επιτυχίες της «εξόδου στις αγορές» και του «πρωτογενούς πλεονάσματος» αναδευκνύοντας την αναξιοπιστία των συγκυβερνώντων. Στηλίτευσε τον κυνισμό με τον οποίων προωθείται το εγκληματικό νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς και υπογράμμισε ότι όλα τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης θα ανατραπούν γιατί «στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι Μέρκελ και ο Σόιμπλε αλλά ο ελληνικός λαός».
Σχολίασε τη νέα απουσία του κρυπτόμενου πρωθυπουργού από τη Βουλή και τον κάλεσε σε αντιπαράθεση μακριά από εμφυλιοπολεμικούς μονολόγους όπως αυτός του Σαμαρά στην ΚΟ της ΝΔ. Δέχεται την πρόκληση, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, να μιλήσουμε για την ατζέντα του Σαμαρά και το πως βλέπει ο καθένας το μέλλον της Ελλάδας. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι εκπρόσωπος του παλιού και γερασμένου είναι ο ίδιος ο Α. Σαμαράς και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως το καινούργιο γιατί ειναι εκφραστής της παλιάς Ελλάδας και του συστήματος της διαπλοκής και της διαφθοράς. «Παλιά Ελλάδα είναι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και οι αρχηγοί τους ενώ η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να έχει σχέση με όσους διαλύουν την κοινωνία και ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσίας, δε μπορεί να ξεχάσει τα χρέη του παρελθόντος, θα είναι μία περήφανη και ανεξάρτητη χώρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο όραμα της Αριστεράς για το μέλλον και την παραγωγική στρατηγική της χώρας.
«Στη νέα Ελλάδα δε θα καθορίζουν την πολιτική ζωή διάφοροι Μπαλτάκοι μαζί με τους νεοναζί», σημείωσε.«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χτίσει τη νέα Ελλάδα μαζί με το λαό, μια Ελλάδα δικαιοσύνης δημοκρατίας και προκοπής!» κατέληξε.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ «ΜΕΣΑΙΩΝΑ»

 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ

Εκτύπωση
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA
Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΣΠΑΝΟΥ*
Ολοένα και περισσότερο η χώρα μας «βυθίζεται» σ' έναν -άνευ προηγουμένου για ευρωπαϊκή χώρα- κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, με τους εργαζόμενους, σύγχρονους δουλοπάροικους, να «πουλιούνται και να νοικιάζονται» στα σύγχρονα «σκλαβοπάζαρα» των μνημονιακών (από)ρυθμίσεων.
Το προηγούμενο διάστημα η υπόθεση Μπαλτάκου είχε κυριαρχήσει στην επικαιρότητα. Παρά τη σημασία που έχει και αποδεικνύει τη σχέση της Ν.Δ. με τη νεοναζιστική οργάνωση "Χρυσή Αυγή"και το μέγα θέμα της δημοκρατίας που αναδεικνύεται σε αυτό τον τόπο, η υποβάθμιση όλων των άλλων θεμάτων και ιδιαίτερα των νέων μέτρων δεν βοηθάει στην ανάδειξη των πολιτικών ευθυνώντης κυβέρνησης για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας.  Η κυβέρνηση προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση Μπαλτάκου προβάλλοντας την δήθεν έξοδο στις αγορές,δημιουργώντας αυταπάτες στον ελληνικό λαό και αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η περιορισμένη αυτή έξοδος - "επίσκεψη" την έχουν χαρακτηρίσει κάποιοι – έγινε με το αγγλικό δίκαιο και με τοκογλυφικά επιτόκια (άρα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου) και σαφώς δεν θα έχει καμιά ευεργετική συνέπεια για τη ζωή του ελληνικού λαού.
Το σοβαρότερο, όμως, από όλα είναι η απόκρυψη των συνεπειών του νέου νόμου, (καθώς και των επερχόμενων μέτρων) που έχει διττή σημασία: 1) διάλυση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και 2) σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για τις τράπεζες και τους τραπεζίτες που ευθύνονται για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και για την επιβάρυνση του ελληνικού λαού.
Τα βασικά σημεία του νέου νόμου έχουν ως εξής:
α) δραστική μείωση επικουρικών συντάξεων και αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους από 01.07.2014,
β) μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα έχει ως συνέπεια μείωση των εσόδων κατά 1δισ. το χρόνο και συνεπώς μείωση και της κύριας σύνταξης ενώ ταυτόχρονα καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα μητρότητας του ΟΑΕΔ προς τις εργαζόμενες μητέρες και στις εργαζόμενες σε περίπτωση λοχείας και τοκετού. Με βάση αυτές τις ρυθμίσεις 200.000 οικογένειες χάνουν τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ και 30.000 εργαζόμενες μητέρες χάνουν τα επιδόματα μητρότητας,
γ) καταργούνται οι κοινωνικοί πόροι από 01.01.2015 με τεράστιες συνέπειες για τα ταμεία, ιδιαίτερα για το ΕΤΕΑ, ΝΑΤ, ΜΤΠΥ και άλλων ταμείων επικουρικής σύνταξης. Ήδη προετοιμάζεται π.χ. στο ΜΤΠΥ η μείωση του μερίσματος και η αύξηση των εισφορών. Μόνο στο ΜΤΠΥ η κατάργηση του κοινωνικού πόρου θα έχει ως συνέπεια την μείωση του μερίσματος κατά 30%.
δ) επεκτείνεται και διευκολύνεται η εφαρμογή της ενοικιαζόμενης εργασίας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, και κυρίως στην οικοδομή και στα μεγάλα έργα (αποτελεί μεγάλη παροχή στους εργολάβους π.χ. Μπόμπολας, και λοιποί.)
ε) καταργεί από 01.01.2017 τις τριετίες, συμπιέζοντας όλους τους μισθούς προς τον ήδη μειωμένο κατώτερο μισθό των 586€ και 511€ κάτω των 25 ετών, ξεκινώντας αρχικά με την μείωση για τους μακροχρόνια άνεργους κατά ποσοστό 50%. Είναι σίγουρο ότι ο μειωμένος αυτός μισθός δε θα περιοριστεί μόνο στον ιδιωτικό τομέα, αλλά θα επεκταθεί και στο Δημόσιο με την εφαρμογή ενός νέου μισθολογίου με πολύ κατώτερους μισθούς, ακόμη και από αυτούς που προβλέπει ο Ν. 4021/2011. Ήδη ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε ότι το νέο μισθολόγιο-«λαιμητόμος» θα δρομολογηθεί από τον Σεπτέμβριο, συνδέοντας τις αμοιβές με την «παραγωγικότητα» και την απαράδεκτη διαδικασία της δήθεν «αξιολόγησης», με στόχο τις απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών.
στ) ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη απελεύθερη της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ένα μέτρο το οποίο σίγουρα θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς της οικονομίας. Ο εργαζόμενος δηλαδή θα εργάζεται όταν και όσο επιθυμεί ο εργοδότης και θα αμείβεται επίσης κατά βούληση.
ζ) δίνει τη δυνατότητα της καταγγελίας σύμβασης εργασίας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, αναιτιολόγητα, ακόμη κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να εξυπηρετήσεις τους ιδιοκτήτες των σχολών,
η) προωθεί νέες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Ήδη ο υπουργός έχει εξαγγείλει και την τυπική άρση της μονιμότητας, προκειμένου να μπορεί να απολύει όποιον θέλει και να προσλαμβάνει επίσης όποιον θέλει με ελάχιστα χρήματα. Στόχος είναι η επιστροφή κατά έναν αιώνα πίσω, όπου οι κυβερνώντες απέλυαν και διόριζαν με γνώμονα τα μικροκομματικά τους συμφέροντα.
Αυτές είναι οι σημαντικότερες διατάξεις μαζί με πολλές άλλες που προβλέπουν τη δυνατότητα απόλυσης, και όλα αυτά είναι ένα μέρος από αυτά που έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση να υλοποιήσει προκειμένου να βγούμε στις αγορές. Ήδη περιμένουμε το καλοκαίρι νέο πακέτο για τα εργασιακά και ασφαλιστικά, για τα συνδικάτα και για το δικαίωμα της απεργίας.
Το σημαντικότερο, όμως, στοιχείο που αποδεικνύει τις προθέσεις και διαθέσεις της κυβέρνησης είναι οι χαριστικές ρυθμίσεις για τις τράπεζες όπου δίνει τη δυνατότητα να ξαναπωληθούν(προφανώς σε αυτούς που τις είχαν βουλιάξει) σε τιμή ακόμη και μικρότερη της χρηματιστηριακής, χάνοντας δεκάδες δις το δημόσιο και δίνοντας άλλο ένα δώρο στους τραπεζίτες, προσθέτοντας στα πολλά που έχουν πάρει μέχρι τώρα. Ήδη το «χάρισμα» επί της ουσίας της Eurobank σε ντόπιους και ξένους ολιγάρχες σηματοδοτεί την κορύφωση της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος.
Μη ξεχνάμε ότι από το 2009 έως το 2013 δόθηκαν στις τράπεζες εγγυήσεις και ρευστό γύρω στα 230 δισ., χωρίς αυτά να πάνε στην πραγματική οικονομία η οποία έχει στραγγίξειαλλά δίνοντας τη δυνατότητα στους τραπεζίτες, με αγορά εντόκων γραμματίων και άλλους τρόπους, να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους. Πραγματοποιείται δηλαδή μια άνευ προηγουμένου αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου σε βάρος των πολλών, με τους εργαζόμενους να εξαθλιώνονται και ο πλούτος να συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια.
Σήμερα, λοιπόν, μετά τη νέα λεηλασία και την προετοιμασία των νέων μέτρων, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο στις αγορές, δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό για τις συνέπειες και διακηρύσσοντας ότι αυτό σημαίνει το τέλος των μνημονίων. Αποκρύπτουν επιμελώς και διαστρέφουν, με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ την αλήθεια : ότι δηλαδή τα χειρότερα έρχονται! Εξαπατούν τον λαό ακόμα και με τις προεκλογικού τύπου εξαγγελίες τους: το μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα δοθεί παρά σε ελάχιστους πολίτες, αφού συνδέεται με «προκρούστεια» εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Αναδεικνύεται ως βασικό ερώτημα, λοιπόν, ποιες συνέπειες για την ζωή των πολιτών θα έχει η έξοδος στις αγορές; Θα μειωθούν ή θα αυξηθούν οι μισθοί; Θα αυξηθούν ή θα μειωθούν οι συντάξεις; Με τις νέες απολύσεις θα μειωθεί ή θα αυξηθεί η ανεργία; Θα διατηρηθούν ή θα καταργηθούν κοινωνικά επιδόματα; Θα προστατευτούν ή θα αποδιαρθρωθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις;
Οι πολίτες, λοιπόν, που θα κληθούμε να ψηφίσουμε στις επόμενες εκλογές, πρέπει να επιλέξουμε με αυτά τα κριτήρια. Έχει στηθεί μια παράσταση για μια ακόμη εξαπάτηση του ελληνικού λαού, για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της συγκυβέρνησης στην εξουσία, ώστε απρόσκοπτα να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο. Μην τους το επιτρέψουμε!
Οι προσεχείς εκλογές πρέπει να αποτελέσουν, μαζί με τους λαϊκούς αγώνες, έκφραση αντίστασης και διαμαρτυρίας σε αυτές τις πολιτικές. Έκφραση αντεπίθεσης για αλλαγή πορείας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, όλος ο ελληνικός λαός, και θα κρίνουμε και θα κριθούμε.
*Η Δέσποινα Σπανού είναι υπεύθυνη του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια ευρωβουλευτής.
Πέμπτη 8 Μαίου 2014

Εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ θα ρίξει την κυβέρνηση


Ελάχιστοι είναι πια οι Έλληνες που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα επιβιώσει μετά τα αρνητικά αποτελέσματα που αναμένεται να σημειώσουν πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ στις ευρωεκλογές, που θα γίνουν σε λιγότερο από είκοσι μέρες. Είτε το ομολογούν είτε όχι, ακόμη και τα κορυφαία στελέχη των δύο κυβερνητικών κομμάτων ετοιμάζονται για εσωτερική αλληλοσφαγή αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Πρώτος στόχος τους η καρατόμηση των…
αρχηγών και των ηγετικών ομάδων των κομμάτων τους!
Η βέβαιη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα πυροδοτήσει εξελίξεις στη ΝΔ, οι οποίες θα προσλάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις, που αποκλείεται να αφήσουν πρόεδρο του κόμματος τον Α. Σαμαρά, αν η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ ξεπερνά τις πέντε εκατοστιαίες μονάδες ή είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Δεν έχει όμως νόημα πλέον να κάνουμε εκτιμήσεις και υποθέσεις για κάτι που θα είναι γεγονός -το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών- σε δυόμισι μόλις εβδομάδες.

Δεν έχει, άλλωστε, ιδιαίτερη σημασία αν η κρίση που θα πλήξει βιαιότατα τη ΝΔ μετά την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση θα εκδηλωθεί ταυτόχρονα με εκείνη του ΠΑΣΟΚ, η οποία σίγουρα θα εκδηλωθεί αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, την ίδια νύχτα της 25ης προς την 26η Μαΐου.

Ακόμη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ομολόγησε ότι θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας, αν το κόμμα του πέσει κάτω από το 10% στις ευρωεκλογές. Δεν υπάρχει όμως σχεδόν κανένας Έλληνας που να νομίζει ή να ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να πιάσει το 10%!

Με άλλα λόγια, από τη νύχτα των ευρωεκλογών είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θα απειληθεί άμεσα με ανατροπή λόγω της υπαρξιακής κρίσης στην οποία θα αρχίσει να στροβιλίζεται το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του γλίσχρου ποσοστού του. Ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ και πόσο θα υστερεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, η αιτία της κυβερνητικής ανατροπής θα είναι η αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ περιδινείται κι αυτή σε κρίση είτε όχι.

Μόλις, δηλαδή, ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πολλοί ή οι περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εγκαταλείψουν τον Ευ. Βενιζέλο και το κόμμα τους αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά, αναζητώντας διέξοδο συνέχισης της προσωπικής πολιτικής τους καριέρας. Όσους  βουλευτές κι αν δελεάσει με πολιτικά ή  άλλα μέσα ο Αντώνης Σαμαράς από τους ανεξαρτητοποιηθέντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή της ΔΗΜΑΡ και κάποιους των ΑΝΕΛ δεν θα μπορέσει να συγκεντρώσει 151 γιο να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και να φτιάξει κυβέρνηση.

Έτοιμοι προς αλληλοσφαγή


Πολιτικά «τελειωμένο» θεωρούν οι πάντες στο ΠΑΣΟΚ τον πρόεδρο Βενιζέλο κα έχουν ήδη βγάλει τα μαχαίρια για να διεκδικήσουν προσωρινά κάποιο κομμάτι από το πολιτικό πτώμα του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος που ίδρυσε πριν από σαράντα χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ολα δείχνουν ότι φέτος στις 3 Σεπτέμβρη… πολιτικό μνημόσυνο θα κάνουν στο ΠΑΣΟΚ κα όχι εορτασμό της τεσσαρακοστής επετείου από την ίδρυσή του!

«Αν το άθροισμα της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από (το ποσοστό) του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε δημόσια σε συνέντειξή του στο ραδιοσταθμό «Βήμα FM» ως και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα; Κωνσταντινόπουλος, εννοώντας ότι στην περίπτωση αυτή η πτώση της κυβέρνηση: Σαμαρά – Βενιζέλου είναι αναπότρεπτη.

Με άλλα λόγια, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αυτή τη δήλωσή του όχι μόνο παραδέχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος με διαφορά από τη ΝΔ, αλλά και ότι η μεταξύ τους διαφορά μπορεί να είναι τόσο πολλές εκατοστιαίες μονάδες ώστε να υπερβαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και το… άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!

Όταν λέει αυτά ο εκπρόσωπος του Ευ. Βενιζέλου, δεν εκπλήσσουν φυσικά οι δηκτικές δηλώσεις του Θόδωρου Πάγκαλου για το μέλλον του πρώην κόμματος του. «Σε αυτές τις εκλογές σάς λέω ότι θα εξαφανιστεί το ΠΑΣΟΚ…» δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό κι αυτός.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφού προέβλεψε βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο ή το Σεπτέμβριο, επιφύλαξε για τον εαυτό του το ρόλο του… «συγκολλητή της Κεντροαριστεράς»!

Το φάντασμα του Γιώργου

Το κωμικοτραγικό είναι ότι η επικείμενη αποσύνθεση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την πολιτική επαναδραστηριοποίηση του… Γιώργου Παπανδρέου (!), του ανθρώπου, δηλαδή, που κατέστρεψε εντελώς την ελληνική κοινωνία αλλά και το κόμμα που έφτιαξε ο πατέρας του, μέσω της επαίσχυντης απόφασής του να υπαγάγει την Ελλά-δα στο ζυγό της υποτέλειας και της εθνικής απαξίωσης του Μνημονίου.

Η κοινή παρουσίαση από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Φώτη Κουβέλη του βιβλίου της στενής φίλης του πρώτου, μχρι πρότινος ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ και νυν υποψήφιας ευρωβουλευτού της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά αποκάλυψε το σχέδιο του πρώην πρωθυπουργού να προωθήσει ανθρώπους του ως υποψηφίους της ΔΗΜΑΡ, βοηθώντας τη ταυτόχρονα να υπερβεί το όριο του 3% της ευρωβουλευτικής επιβίωσης.

Φυσικά, δεν έπιασε τον Γ. Παπανδρέου πόνος για τη ΔΗΜΑΡ. Στόχος του είναι η προώθηση ανθρώπων δικών του που προσωπικά δεν είναι εκτεθειμένοι με μνημο-νιακή δράση σε θέσεις μιας κυβέρνησης συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ ως «τσόντας» στον… ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανεχόταν συνεργασία του κόμματος του με το σύγχρονο… «Τσολάκογλου» που υποδούλωσε την Ελλάδα στους Γερμανούς μέσω του Μνημονίου. Αντιθέτως, παρά τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη επί ένα χρόνο, το σύνολο σχεδόν των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόθυμο να ανεχτεί ή και να δεχτεί ενθουσιωδώς συγκυβέρνηση με τη ΔΗΜΑΡ. Άλλωστε, μέχρι πριν από τρία χρόνια στο ίδιο κόμμα, τον ΣΥΝ, συστεγάζονταν και τα στελέχη που στη συνέχεια αποχώρησαν για να συγκροτήσουν τη μνημονιακή «Αριστερά της προσκολλήσεως» σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, τη ΔΗΜΑΡ!

Γιατί, λοιπόν, ένας άνθρωπος του Γιώργου, όπως, π.χ., η Μαριλένα Κοππά, αν εκλεγεί τώρα ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, να μην προταθεί για παράδειγμα από τον Φώτη Κουβέλη για μια θέση υφυπουργού Εξωτερικών σε περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με συμμετοχή και της ΔΗΜΑΡ, αν το επιτρέπουν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν πολύ σύντομα; Κάπως έτσι σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός – και δεν έχει άδικο!

Όσο για το τι προσφέρει αυτή η συμμαχία με τον Γ. Παπανδρέου στον Φ. Κουβέλη, έστω και κατά μία εκατοστιαία μονάδα να αυξήσει το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, αυτό μπορεί να αποβεί καθοριστικό για να υπερβεί η ΔΗΜΑΡ το όριο κοινοβουλευτικής ύπαρξης του 3%, το οποίο της δίνει αμέσως κάπου δέκα βουλευτές στη Βουλή!

«Κινδυνεύει η δημοκρατία»!


Η αυτοπρόσωπη παρουσία του Γ. Παπαν-δρέου δίπλα στον Φ. Κουβέλη είναι βεβαίως καταλυτική. Μελετώντας όμως τη στρατηγική του πρώην πρωθυπουργού, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την κίνησή του να στείλει τη Μεγάλη Τετάρτη το στενότατο συνεργάτη του Δημήτρη Δρούτσα, πρώην υπουργό Εξωτερικών, στο ραδιοσταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» για να εξαπολύσει από εκεί τις «πολιτικές βόμβες» του!

«Είμαι ταυτισμένος με τον Γιώργο Παπανδρέου», δήλωσε ο Δ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι «εγώ σίγουρα ανήκω στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου» ώστε να μην αφήσει καμιά αμφιβολία για την πραγματική προέλευση της σοβαρής πολιτικής δήλωσης που έκανε στη συνέντευξή του και η οποία ήταν η εξής: «Αυτή η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε πλέον να είναι στην εξουσία»!

Κάτω η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δηλαδή, χωρίς περιστροφές είναι η διά στόματος Δρούτσα εκφρασθείσα θέση του Γιώργου Παπανδρέου!

Η αιτιολόγηση απομάκρυνσης από την εξουσία της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ από τον Δ. Δρούτσα εμπεριείχε βαρύτατες κατηγορίες, τις οποίες ουδέποτε τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει τόσο ανοιχτά και κα-ταγγελτικά.

«Κινδυνεύει η ίδια η δημοκρατία στην Ελλάδα!» τόνισε ο κατά τη δήλωσή του «ταυτισμένος» με τον Γ. Παπανδρέου πρώην υπουργός Εξωτερικών και κατήγγειλε στον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου «έχει διολισθήσει σε μια πρακτική μέσα στην κρίση να αμφισβητήσει ή να θέσει εκτός λειτουργίας τους δημοκρατικούς θεσμούς»!

Ουσιαστικά, ο άτυπος εκπρόσωπος του Γιώργου Παπανδρέου μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ για… «χούντα ΝΔ – ΠΑΣΟΚ» υπό εκκόλαψη! Βαριές, πολύ βαριές, αλλά εκ των ένδον της κυβέρνησης αυτές οι κατηγορίες…

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»

Στο μυαλό του Βενιζέλου. Τα "απολύτως", η Μολδαβία, η φυλακή και το ψυχιατρείο


"Υπάρχουν πολλοί μισθοί οι οποίοι είναι 70 ευρώ τον μήνα στην Μολδαβία. Η Μολδαβία είναι δίπλα μας έτσι; Είναι μία ώρα πτήση. 70 ευρώ τον μήνα! Λοιπόν, αντιλαμβάνεστε ότι είμαστε ένα κράτος σε ένα επίπεδο ζωής, πάρα πολύ υψηλό!"

Η παραπάνω προχθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου και αρχηγού της Ελιάς (Ελιά=ΠΑΣΟΚ με διαφορετικό ΑΦΜ, άρα ΠΑΣΟΚ χωρίς παλιά χρέη και υποχρέωση αποπληρωμής τους), υποκρύπτει δύο ενδεχόμενα.

Ενδεχόμενο 1ο: Ο Βενιζέλος πια χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας και η οικογένειά του θα είναι καλό να το κοιτάξει σοβαρά και να τον προστατεύσει από περαιτέρω επιδείνωση.

Ενδεχόμενο 2ο: Ο Βενιζέλος ξέροντας τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει στην πολιτική του καριέρα την τελευταία 20ετία από νόμους περί ευθύνης υπουργών μέχρι λίστες Λαγκάρντ και εξοπλιστικά, βλέπει με τρόμο τι πρόκειται να πάθει σε λίγους μήνες που θα τελειώσει και η πολιτική του καριέρα και η ποινική του ασυλία. Η φυλακή για το τεράστιο "ΕΓΩ" του έρχεται με μαθηματική ακρίβεια. Ο μόνος τρόπος για...
να αποφύγει τον εγκλεισμό του σε αυτή είναι να πετύχει εγκλεισμό του σε άλλο ίδρυμα. Πιο φιλικό και με πιο άνετη διαβίωση από την φυλακή. Με απίστευτες παρανοϊκές δηλώσεις του όπως και την παραπάνω που όλο και πληθαίνουν όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ίσως να προετοιμάζει το έδαφος για αυτό το ενδεχόμενο μη έχοντας άλλη εναλλακτική.

Μία δεύτερη επίσης παρανοϊκή προχθεσινή του δήλωση ήταν ότι ο Σύριζα θέλει να εκλεγεί κυβέρνηση για να τους (τον) βάλει στην φυλακή. Αν στον Σύριζα ήταν έξυπνοι θα την είχαν κάνει ήδη προεκλογικό σποτάκι για τις εκλογές του Μάη. Το 99% των Ελλήνων, ακόμα και σκληροπυρηνικών ΠΑΣΟΚων (με εξαίρεση τύπους σαν την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, τον Χειμωνά και τον Καψή) ηδονίζεται μόνο στην σκέψη του Βενιζέλου στην φυλακή. Ήταν τεράστια αβάντα στον Σύριζα αυτή η δήλωση και είναι πολύ περίεργο πως δεν το αντιλήφθηκε αυτό ένας άνθρωπος με την υποτιθέμενη ευφυΐα του Βενιζέλου και το ξεστόμισε σε μια συνέντευξη.

Το βιογραφικό του ανθρώπου που κατά δήλωσή του θέλει να χτίσει την Ελλάδα του αύριο που κατέστρεψαν οι πολιτικοί και οι πολιτικές του χθες.

Από projector-revolt