Πανικόβλητο το μνημονιακό σύστημα εξουσίας μπροστά στη διαγραφόμενη ήττα του στις εκλογές της Κυριακής, καταφεύγει σε συνωμοσίες και κινήσεις που λίγο απέχουν από προβοκάτσιες. Το κλίμα θυμίζει Ιούνιο του 2012. Η ιστορία, ωστόσο, επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Τράπεζες και χρηματοοικονομικοί οίκοι επιστρέφουν στη γνωστή τακτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών. Προφητεύουν ότι θα επέλθει ανάσχεση του "επενδυτικού ενδιαφέροντος", αν επισυμβεί πολιτική αποσταθεροποίηση, δηλαδή αν τιμωρηθούν οι κυβερνητικοί συνεταίροι. Τα μίντια της διαπλοκής εμφανίζουν τον Σαμαρά να έχει κλείσει ραντεβού με "επενδυτές" για μπίζνες στην Ελλάδα. Παραποιούν την πραγματικότητα. Οι περίφημοι επενδυτές ενδιαφέρονται να πάρουν κοψοχρονιάτικα τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας και να ελέγξουν στρατηγικούς τομείς της οικονομίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πρόκειται για κάποιου είδους επενδυτές, αλλά για "ακρίδα". Επίσης ξαναζεσταίνεται το άγευστο φαγητό του Grexit!
Η στρατηγική της έντασης υποστηρίζεται και από την επικοινωνιακή κατασκευή θέματος πως υπάρχει δήθεν ανοχή της Αριστεράς προς τη Χ.Α. για ψηφοθηρικούς λόγους. Πρόκειται για επιχείρηση σπίλωσης της Αριστεράς από τους συνεργάτες και τους προαγωγούς του χρυσαυγιτισμού.
Τις δυο-τρεις μέρες που απομένουν θα οργιάσει η "αρνητική διαφήμιση", δηλαδή η κατασυκοφάντηση του ΣΥΡΙΖΑ. Το μνημονιακό κατεστημένο νιώθει ότι η ήττα του αύριο δεν θα είναι αναστρέψιμη μεθαύριο. Ποντάρει στον διχασμό του λαού, καθώς διαπιστώνει ότι στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιείται, ολοένα και περισσότερο, μια νέα λαϊκή συνάντηση ανάμεσα σε πατριωτικές και δημοκρατικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν στη σύγχρονη Αριστερά την πολιτική ηγεμονία για να τεθεί τέλος στο καθεστώς της τρόικας και να ανοίξει ο δρόμος για τη δημοκρατική αναγέννηση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Κυριακή, κοντή γιορτή!