Απατεώνας Παπουτσής - To παραμύθι "μισθοί και συντάξεις"



ο Βαγγέλας ο Τούρκογλου, ο Απατεώνας επί Μισθώσει, είπε πως δανειστήκαμε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Η αλήθεια όμως;

Τσαντάκι πάει στην ποταμιά...


ΣΤΑΘΗΣ

Τα όρια της βλακείας είναι απέραντα και χάνονται στα θολά βάθη των οριζόντων. Και πολλοί φιλέρευνοι ιχνηλάτες κι εξερευνητές χάθηκαν στην προσπάθειά τους να τα ορίσουν.
Ανάμεσά τουςκαι συμπαθής τις κουτόφραγκος δημοσιογράφος του «Spiegel» που ρώτησε τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη αν «θα επιθυμούσε υπουργείο στην επόμενη κυβέρνηση». Αποστομωτικός στην απάντησή του ο γίγας Σταύρος:
«Δεν με ενδιαφέρει να γίνω υπουργός. Εχω υπάρξει παρουσιαστής της πιο επιτυχημένης τηλεοπτικής εκπομπής της χώρας. Ηθελα πάντα να κάνω κάτι για την Ελλάδα, αλλά ποτέ να γίνω πολιτικός». Αφωνος ο κουτόφραγκος, κολοσσός ο γίγας. Δεν θέλει να γίνει υπουργός, υπήρξε ο πιο πετυχημένος τηλεπαρουσιαστής - ίσα και όμοια είναι ένας υπουργός με έναν επιτυχημένο τηλεπαρουσιαστή; Αλλωστε οΣταύρος ούτε πολιτικός ήθελε να γίνει, έγινε όμως. Κι όχι μόνο, αλλά για χάρη της Ελλάδας έφτιαξε ένα κόμμα αν όχι καλύτερο, πάντως εφάμιλλο της καλύτερης ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής - της δικής του. Μάλιστα, μαθαίνω ότι ο Σταύρος δεν θέλει πλέον να τον αποκαλούν«επικεφαλής» αυτού του τηλεοπτικού προϊόντος-κόμματος (διότι δεν καταλαβαίνουν τον όρο οι μάζες), αλλά «αρχηγό».
Αυτό όμως που αποδεικνύει ότι η αλαζονεία υπερβαίνει προς το άπειρον τα όρια της μητρός της βλακείας είναι η ξινίλα που βγάζει ο κ. Θεοδωράκης και οι ομοειδείς του για οτιδήποτε το λαϊκό (που βεβαίως βαφτίζουν λαϊκίστικο). Ετσι οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ είναι ψεκασμένοι, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ απολιθώματα, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ φορείς των Δέκα Πληγών του Φαραώ και πάει λέγοντας.
Πρόκειται για τον απεχθή ρατσισμό και την ειδεχθήέπαρση ανθρώπων κενών, αυτής της πτωχοπροδρομικής νεοελληνικής ελίτ, αυτών των εστέτ της δεκάρας που ταλάνισαν και ταλανίζουν τη μεταπολιτευτική Ελλάδα από την εποχή του«εκσυγχρονισμού» κι ύστερα. Ανθρωποι βαθειά αμαθείς οι περισσότεροι, ή μιας παιδείας άνευ αρετής μετερχόμενοι οι υπόλοιποι, ομού μετ’ άλλων φροκάλων του νεοπλουτισμού, έχουν σχηματίσει μιακρούστα θρασύτητας που κάνει τον τιμητή κάθε λαϊκότητας - ένα διαρκές εκτελεστικό απόσπασμα εναντίον κάθε ψυχής που ψάχνει να βρει στον ήλιο μοίρα.
Με μια ορδή μετανεωτερικών κλισέ του κερατά, οι κούφιοι αυτοί επικοινωνιακοί πραιτωριανοί του συστήματος μπινελικώνουν κατά ριπάς τους μπανάλ ήρωες και τους πασέ αγίουςενός λαού πεσμένου τα πίστομα, δεμένου πισθάγκωνα, με την ψυχή στο στόμα. Αυτήν την ψυχή τού βγάζουν, την περιγελούν και τη διαπομπεύουν, ώσπου, άψυχο κουφάρι πια, να γίνει ρομπότ στη δούλεψη των Δυναστών. Πιο αισχρός ρατσισμός
και πιο ύπουλος απ’ αυτόν των ταξικών γενίτσαρων, αλλά και πιο επιβλαβής, δεν υπάρχει. Πλην όμως,
μια και μιλάμε για γίγαντες, να μην παραλείψουμε τον τιτάνα Βενιζέλο, όστις επικαλέστηκε τον Θεό (άρα του ανέθεσε το καθήκον) να μας σώσει απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ!!! Ευτυχώς που ο κ.Κουτσούμπας είναι άθεος, αλλιώς θα έκαναν μαζί συλλείτουργο. Καθ’ ότι ο Γ. Γραμματέας του ΚΚΕ οδηγείται από τη μια λογική ανακολουθία στην άλλη, προσπαθώντας να υπηρετήσει μια παράλογη πολιτική γραμμή. «Δεν έχει σημασία αν οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα ή αργότερα» δήλωσε χθες στη Θεσσαλονίκη, για να προσθέσει αμέσως μετά ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το γρηγορότερο». Πώς όμως θα πέσει η κυβέρνηση το γρηγορότερο, αν οι εκλογές γίνουν και«αργότερα»; Αλλά και να πέσει η κυβέρνηση το «γρηγορότερο», τι όφελος θα έχει ο λαός, αν στη θέση της έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ; Είναι δυνατόν να ζητά ο κ. Κουτσούμπας να ’ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία; Τα ύστερα του κόσμου...
Ντροπή μου τώρα που προβοκάρω τον κ. Κουτσούμπα, αλλά για να κάνω τον «δικηγόρο του διαβόλου» και να μην τον προβοκάρω, ίσως ο κ. Κουτσούμπας να εννοεί ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει με εκλογές, αλλά με τους αγώνες του λαού. Σωστό και κάνω την αυτοκριτική μου. Διότι οι εκλογές δεν συμπεριλαμβάνονται στους αγώνες του λαού. Ούτε οι αγώνες του λαού οδηγούν σε εκλογές.
Συνοψίζοντας: δεν έχει σημασία αν οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα ή αργότερα, όμως η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το νωρίτερο. Πράγμα που θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ μια ώρα αρχύτερα στην εξουσία, ώστε να εξαπατηθεί για μια ακόμα φορά ο λαός και ύστερα να επιστρέψουμε στα ειωθότα.
Τέλος, πριν να φύγει κι αυτή η μέρα και να πετάξει η α-λήθεια της στη λήθη, να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, όπως φάνηκε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, είναι ο μόνος άνθρωπος επί της Γης που πιστεύει ότι το «ελληνικό δημόσιο χρέος είναι βιώσιμο». Τότε τι διάολοδιαπραγματεύσεις για το χρέος ευαγγελίζεται ο Ευάγγελος;
Τα ίδια «χαράς ευαγγέλια» που ευαγγελίζονταν και τα παπαγαλάκια για τις περίφημες εξαγγελίες Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη; Πλην όμως εκεί ο κ. Πρωθυπουργός ουδέν εξήγγειλε - εκτός ότι θα φθηνύνει δυο δεκάρες στο λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για όλα τα άλλα τα σοβαρά και τα σαξές στόρυ (όπως τα περί εξόδου απ’ το Μνημόνιο) που έλεγε, πριν αλέκτορα φωνήσαι, για νέο μνημόνιο, νέοδάνειο, για νέα μείωση μισθών και συντάξεων μίλησαν οι Βρυξέλλες.
Η ίδια ιστορία. Η ίδια κατ’ επανάληψιν εκτέλεση της Ελλάδας απ’ τα έξι βήματα.
Εχει δίκιο ο κ. Κουτσούμπας. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει το συντομότερο. Αρκεί στη θέση της να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και εξαπατηθούμε πάλι... Ομως, ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (αν μπει στη Βουλή) συν Ποτάμι (αν μπει στη Βουλή) ή συν ό,τι άλλο μπει πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, θα ήταν μια κάποια λύσις, για να μην ξεμείνουμε από βαρβάρους...

ΠΗΓΗ: 
http://www.enikos.gr/stathis/261837,Tsantaki_paei_sthn_potamia.html

Σαμαράς: Το ...φτυάρι του ψεύδους και του ανελέητου εμπαιγμού μας

"ΖΗΤΩ Ο ΚΕΜΑΛ"... ΣΚΑΤΙΑΡΗΔΕΣ


Απολαύστε τους έναν προς έναν - Και αναζητήστε τις διαφορές...

«ΖΗΤΩ Ο ΚΕΜΑΛ»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας
Casus belli το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού για την Τουρκία. Εμείς, λέει, έχουμε μια διαφορετική ανάγνωση της ιστορίας δεν κάναμε γενοκτονίες. Εσείς παραχαράσσετε την ιστορία.
Ζήτω ο Κεμάλ. (Αυτός δικαιολογημένα)

Μαρία Ρεπούση Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ
Θα καταψηφίσω το άρθρο 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Οι αυτόχθονες λαοί της Μικράς Ασίας δεν υπέστησαν γενοκτονίες από...
την Κεμαλική Τουρκία. Οι Έλληνες είναι ένοχοι που παραχαράσσουν την ιστορία όχι ο Κεμάλ.
Ζήτω ο Κεμάλ.


ΣΥΡΙΖΑ
Κόμμα της ελληνικής αριστεράς και αξιωματική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο
Θα ψηφίσουμε ΠΑΡΩΝ στο άρθρο 2 του αντιρατσιστικού, γιατί η αριστεροσύνη που διαθέτουμε μας υπαγορεύει ότι οι αυτόχθονες λαοί της Μικράς Ασίας δεν υπέστησαν γενοκτόνα βια από τα τάγματα θανάτου του Κεμάλ. Άμα πιστεύαμε ότι υπήρξε γενοκτόνα βία θα ψηφίζαμε υπέρ. Αυτά τα θέματα στο »αριστερό» φαντασιακό μας είναι εθνικιστικά άρα και εξοβελιστέα.
Ζήτω ο Κεμάλ.

Νέα Δημοκρατία Κόμμα της ελληνικής δεξιάς και Κυβέρνηση
Μόνο μια μικρή ομάδα βουλευτών της αντέδρασε στο ενδεχόμενο στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο να μην συμπεριλαμβάνονται και οι γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Οι υπόλοιποι; Έχουν άγνοια επί του θέματος; Υιοθετούν τις θέσεις Ρεπούση – Ερντογάν; Και στις δυο περιπτώσεις,
Ζήτω ο Κεμάλ

Αρθρογραφία από διάφορα »προοδευτικά» sites και εφημερίδες. Εφημερίδα Αυγή κ.λπ.
Οι γενοκτονίες των ιστορικών αυτόχθονων λαών της Μικράς Ασίας ποτέ δεν υπήρξαν. Είναι ένας εθνικιστικός μύθος, που τον έπλασαν τα τελευταία τριάντα χρόνια σωβινιστές μέσα στο Πασόκ π.χ. ο κ. Χαραλαμπίδης, και τίποτα δεν έχει να προσφέρει στην συναδέλφωση και στη φιλία των λαών. Αυτό όμως που μπορεί να προσφέρει στη συναδέλφωση και τη φιλία των λαών είναι το μουσείο Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, και ο Σουλεϊμάν. (Ο Μεγαλοπρεπής)
Ζήτω ο Κεμάλ.

Και πάει κάπως έτσι λοιπόν. Μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου, οχι οι στημένοι εκπρόσωποι του βαθέος κράτους, είναι έρμαια στα γεωστρατηγικά παίγνια της Γείτονος. Είτε αυτό λέγεται αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, είτε Θράκη, Κύπρος. Τις περισσότερες φορές χωρίς καν να το θέλουν αναφωνούν..
Ζήτω ο Κεμάλ.
Ι.Κ.Δ.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΈΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗ


ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA
Εκτύπωση
Του ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ*
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ , ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ, ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗ, ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΗ
Ο νέος ψυχροπολεμικός κόσμος βρίσκεται στα πρώτα του στάδια, ενώ τις προηγούμενες δυο δεκαετίες είδαμε  τάσεις περιφερειακών  ολοκληρώσεων  με την εδραίωση μεγάλης κλίμακας νεοφιλελεύθερων χαρακτηριστικών, ιδιαίτερα στην Ε.Ε., κατά την διάρκεια ενός  μεταβατικού πολύ-πολισμού, που ανέδειξε  ανερχόμενες οικονομίες και  δυνάμεις, στην Λατινική Αμερική ( με αντί -νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά στην συγκεκριμένη περίπτωση ), αλλά και  σε Ευρασία, Αφρική  η Ασία . Αυτές οι διαδικασίες διευρύνονται, ενώ  διαφαίνεται να λαμβάνουν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά .
Ένας νέος παγκόσμιος διπολισμός  μεταξύ ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ισραήλ  με τους BRICS διακρίνεται στον ορίζοντα. Η νέα νομισματική και χρηματοπιστωτική αμφισβήτηση έρχεται με την ίδρυση εναλλακτικού Ταμείου Διάσωσης Χωρών ( αντί-ΔΝΤ) από Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία και Ν. Αφρική. Η ντε φάκτο αμφισβήτηση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ είναι μια στρατηγική κίνηση που προϊδεάζει για μια ακόμη πιο μιλιταριστική Αμερική  το επόμενο διάστημα, που θα αντιδρά στην φθίνουσα παγκόσμια ηγεμονία της με την επέκταση των γεωπολιτικών συγκρούσεων και πολεμικών αντιπαραθέσεων, γεγονός που ανοίγει τους «ασκούς του Αίολου» στην σημερνή παγκόσμια έλλειψη ισορροπίας. Τα στοιχεία αυτά εμπεριέχουν αρκετά αντιφατικά σημεία, που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο μια αναγκαία νέα ανάγνωση της σημερινής παγκόσμιας γεωπολιτικής  και οικονομικής «αταξίας», με πληθώρα  δραματικών περιφερειακών συγκρούσεων, με εκατόμβες θυμάτων, στρατιές προσφύγων και περιβαλλοντικές ωρολογιακές βόμβες.

Χώρες διαμελίζονται  και εξαφανίζονται κρατικές οντότητες.  Μετά  την εξάλειψη αυταρχικών καθεστώτων αναδύονται στη θέση τους «καντόνια» με ηγεμόνες  και φεουδάρχες, που μας παραπέμπουν στον «Λόρενς της Αραβίας» και την νέο-αποικιακή περίοδο, έχοντας  Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Σουδάν κ.α.  να αποτελούν ένα πρώτο παράδειγμα  για την επαναχάραξη συνόρων και την εγκαθίδρυση ελεγχόμενων νέων καθεστώτων.  Ταυτόχρονα,  μεσαιωνικές φονταμενταλιστικές λογικές, δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ κατά την περίοδο της αφγανικής κρίσης στις αρχές του ΄80, αναπτύσσονται και  μαζικοποιούνται,  αποτέλεσμα του κράματος   ακραίας φτώχειας και Νατοϊκών δολοφονικών επεμβάσεων. Εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες στην Μέση Ανατολή σφαγιάζονται, ενώ το δράμα του Παλαιστινιακού λαού αποκτά  καθαρά  χαρακτηριστικά « χειρουργικής »  γενοκτονίας, που θα πρέπει να ενταχθεί  στα  εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Η τελευταία περιοδεία Ομπάμα στην Άπω Ανατολή και την Ασία  έδωσε το πράσινο φως για τον αργό και ελεγχόμενο σε πρώτη φάση,  αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικό επανεξοπλισμό της Ιαπωνίας, με την δέσμευση για ισχυρή στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ έναντι της «Κινεζικής επεκτατικής πολιτικής» σε Βιετνάμ, Φιλιππίνες και Ν. Κορέα. Αναπτύσσονται  αδιανόητες μέχρι πριν από λίγα χρόνια  τακτικές συμμαχίες.
Στην Υποσαχάρια Αφρική η Γαλλική νέο- αποικιοκρατία επιστρέφει, όπως «ο δολοφόνος στην τόπο του εγκλήματος», όπου το πολύπαθο Μάλι και οι λαοί του ξαναζούν το δράμα που βίωσαν τον 19ο αιώνα από τους ίδιους αποικιοκράτες. Στα νησιά Μαλβίνες / Φώκλαντ η Μεγάλη Βρετανία στρατιωτικοποιεί την περιοχή με την παρουσία πυρηνικών τακτικών όπλων.
Θα μπορούσαμε επίσης να απαριθμήσουμε αμέτρητες περιπτώσεις σημερινών παγκοσμιοποιημένων εγκλημάτων, χωρίς το  ονοματεπώνυμο του θύτη και  με θύματα  που δεν κουβαλούν την «ταυτότητα του νεκρού» στον πυθμένα της Μεσογείου.  Υπάρχει ανάγκη για ένα έναν νέο, εκδημοκρατισμένο ΟΗΕ, που θα αντιδρά και θα παρεμβαίνει  δυναμικά  στις απειλές κατά του παγκόσμιου οικοσυστήματος αλλά και στις πραγματικότητες του 21ο αιώνα με τις τεράστιες ταξικές, πολιτικές και οικονομικές ανισότητες. Ένας άλλος ΟΗΕ, που θα δρα με γνώμονα  την πραγματική  κυριαρχία  κρατών και λαών  που πρέπει να διαφεντεύουν το μέλλον τους χωρίς την χειραγώγηση σκοτεινών χρηματο-οικονομικών συμφερόντων που στόχο έχουν να τους υποδουλώσουν. Αποτελεσματικός στη δράση, να αποτελεί την αρχή μιας νέας παγκόσμιας  ειρηνικής συνύπαρξης ανεξάρτητων και ελεύθερων κρατών.
Η Ελλάδα του 21ου αιώνα μπορεί να καταστεί μια «ηθική» δύναμη, μαζί με μια σειρά άλλων χωρών, με σχέδιο και συμμαχίες που θα δρομολογούν προσεκτικές κινήσεις στην διεθνή σκακιέρα. Το Κυπριακό παραμένει στην ουσία του διεθνές πρόβλημα παραβίασης του ιδρυτικού χάρτη του ΟΗΕ και των αποφάσεών του. Αυτή είναι η θεμέλια λίθος για την εκκίνηση και ολοκλήρωση της τελικής φάσης. Μια κυβέρνηση της αριστεράς οφείλει να εργαστεί με πάθος, όραμα, σχέδιο και αποτελεσματικότητα στην κατεύθυνση η Βαλκανική να αποκτήσει περιεχόμενο και ουσία, δηλαδή έναν ισχυρό οδικό χάρτη που θα ανοίγει νέους δρόμους, στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου, ενάντια σε εθνικισμό, ρατσισμό και φασισμό, εγκαινιάζοντας ένα γεωπολιτικό χώρο ειρήνης,  συν-δημιουργίας, συν-ανάπτυξης, προστασίας του περιβάλλοντος και κυρίως διαφύλαξης των πλουτοπαραγωγικών  θησαυρών από τα όργανα της  ιμπεριαλιστικής διείσδυσης και καταλήστευσης. Μια Ευρώπη που οι χώρες στο νότιο  άκρο της οφείλουν να συμμαχούν σε μεγάλα τακτικά και στρατηγικά ζητήματα στην Ε.Ε.  Η Ελλάδα πρέπει καταπολεμά τον εθνικισμό και το νεο-ναζισμό αντλώντας παραδείγματα από τις ηρωικές ιστορικές της παρακαταθήκες. Η αντιφασιστική ιστορική μνήμη είναι παγκόσμια κληρονομιά και διεκδικεί κοινή δράση σε όλα τα πεδία, στη χώρα και στο εξωτερικό. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαφοροποιείται σε όλα τα μέτωπα που ενθαρρύνουν έναν νέο ψυχρό πόλεμο και την ανάπτυξη  του νέο-ναζισμού.
Μια άλλη  δομή και λειτουργία σε ένα Υπουργείο Εξωτερικών που θα ανοίγει τις πόρτες στην πολιτιστική, αθλητική και εμπορική διπλωματία, αλλά κυρίως θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί διμερείς και πολυμερείς συνέργειες και συμφωνίες που θα ενδυναμώνουν τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα  της πατρίδας μας. Είναι απαραίτητο οι χώρες των BRICS να αποτελέσουν ιδιαίτερο τομέα ενδιαφέροντος, γιατί σήμερα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον μπορεί να  αποδειχτούν σημαντικός παράγοντας που θα προωθήσει την αναγκαία στρατηγική σχέση της χώρας μας με την συμμαχία αυτή σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα, βασισμένη σε ένα πολυθεματικό πεδίο. Η διατροφική, ενεργειακή, και φαρμακευτική ασφάλεια της πατρίδας μας με μια νέα δομή συμμαχιών σε διεθνές επίπεδο,  αποτελούν βασικά προτάγματα μιας κυβέρνηση της αριστεράς.
Τέλος είναι αναγκαίο να συστηματικοποιηθεί η πάλη της χώρας μας για την σταδιακή απεμπλοκή της Ευρώπης και της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και να σημάνει το τέλος των  στρατιωτικών βάσεων στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμμετέχει με κανέναν έμμεσο η άμεσο τρόπο σε πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν μπορεί να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για τους Νατοϊκούς τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης.
Δεν μπορεί να διαθέτει τον αέρα, το έδαφος και τη  θάλασσα της σε ενέργειες εναντίον  τρίτων χωρών. Υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο, το απαραβίαστο τον συνόρων και την εδαφική  ακεραιότητα  με αποφασιστικότητα, χωρίς δισταγμούς. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα να συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και στην στρατιωτική της περικύκλωση, πρώτιστο στρατηγικό διακύβευμα των ΗΠΑ σε αυτή τη φάση, για να ποδηγετήσει για μια ακόμη φορά την Ευρώπη. Η στρατηγική για την κατάργηση του ΝΑΤΟ, την σταδιακή απεμπλοκή μας από αυτόν τον ακραίο μιλιταριστικό, παγκόσμιο πλέον, οργανισμό  είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής αριστεράς και πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο εναρμόνισης της πάλης των κινημάτων με τις θεσμικές λειτουργίες μιας κυβέρνησης της αριστεράς. Όσοι επικαλούνται ότι το ΝΑΤΟ παράγει  γεωπολιτική σταθερότητα με ειρηνική  στόχευση  θα αντιμετωπιστούν από την πολιτική επιστήμη ως εξαιρετικά  δείγματα διασποράς ψευδούς, ανεύθυνης και ατεκμηρίωτης ρητορικής.
Η καταπολέμηση του μνημονίου και των δανειακών εφαρμογών αποκτούν ιδιαίτερο παγκόσμιο ενδιαφέρον στην φαρέτρα μιας νέας δυναμικής διπλωματίας και των κινημάτων, ιδιαίτερα όταν τις επόμενες μέρες θα συζητηθεί στην γενική συνέλευση του ΟΗΕ αίτημα της Αργεντινής και άλλων 77 χωρών ( G-77) να καταργηθούν οι πρακτικές «χρηματοπιστωτικών γυπών», που στοχεύουν στην υποδούλωση χωρών και λαών. Οι γνωστοί « Αργεντινολόγοι » της Τροικανής κυβέρνησης σιωπούν και «ψάχνουν για τρύπες να κρυφτούν» μετά από τις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, που όχι μόνο δεν φτωχοποίησαν την Αργεντινή,  αλλά πτώχευσαν καταλυτικά την πολιτική τους « επιχειρηματολογία ». Το « κατά  Βούλτεψη ευαγγέλιο », που θέλει ντε και καλά να μετατρέψει την Ελλάδα  του 2014 σε Αργεντινή του 2001 και του Ντε Λα Ρούα, αποτελεί «θρησκευτικό κειμήλιο» μιας δογματικής νεοφιλελεύθερης αίρεσης, που υποστηρίζεται από λίγους ορκισμένους πιστούς, λαλίστατους στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά  εκκωφαντικά σιωπηλούς όταν έρχεται η ώρα της «ταμπακέρας».
Οι παραπάνω σκέψεις σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τάσεις και λογικές  απομονωτισμού της Ελλάδας, η οποία σήμερα έτσι και αλλιώς είναι απόλυτα περιθωριοποιημένη στο διεθνές γίγνεσθαι,  αλλά αντίθετα την αναδεικνύουν σε μια δυνητικά πρωτοπόρα χώρα, που θα αναλάβει ρόλους και θα ακολουθήσει τακτικές τόσο αναγκαίες σε ένα κόσμο που πρέπει να βασίζεται στηνουμανιστική λογική, στην ριζοσπαστική αποτελεσματικότητα ενός νέου διεθνισμού και πατριωτισμού, σε μια διαδικασία εξάλειψης των πολέμων και της καταδυνάστευσης των αδυνάτων από τους ισχυρούς.
Η απόσταση άσκησης Εξωτερικής Πολιτικής στην πράξη  από ιδεολογικοπολιτικές θέσεις  οπωσδήποτε λαμβάνει υπ’ όψη τις εκάστοτε διεθνείς συγκυρίες και συσχετισμούς, αλλά δεν παρεκκλίνει από θέσεις αρχών και αποσαφηνισμένους στρατηγικούς στόχους.
Όσο και αν ακούγεται ρομαντική,  αυτή η νέα πολυδιάστατη φιλειρηνική και ριζοσπαστική αντίληψη για την εξωτερική πολιτική,  να είμαστε σίγουροι,  ότι δεμένη με φαντασία και αυτοπεποίθηση θα κατακτήσει καρδιές και μυαλά, κινήματα και λαούς, θα διευρύνει τις συμμαχίες της χώρας μας, ενώ θα αναπτύσσεται  συνεχώς ως μια ανίκητη δύναμη ενάντια στον παραλογισμό.
*Ο Κώστας Ήσυχος είναι μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνος για την Eξωτερική Πολιτική και 'Aμυνα.

ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΒΥΣΣΟ

ΝΕΕΣ ΨΥΧΡΟΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ 


ανάρτηση από iskra
Εκτύπωση
oukrania-enantia-sto-fasismo
ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΕΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΟΤΕΛΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
Την ίδια ώρα που η εκεχειρία ανάμεσα στο καθεστώς του Κιέβου και τις δυνάμεις του λαϊκού στρατού της Νοβορωσίας κινείται σε τεντωμένο σχοινί, οι κυρίαρχοι κύκλοιτης ΕΕ πανικόβλητοι ενέκριναν τυχοδιωκτικά την επιβολή νέων οικονομικών κυρώσεων σε βάρος τηςΡωσίας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε μετά από δύο διαδοχικές συσκέψεις των πρεσβευτών των χωρών - μελών της ΕΕ το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας (8/9) και προβλέπει τον αποκλεισμό ρωσικών επιχειρήσεων και επιχειρηματιών από τις διεθνείς χρηματαγορές, πρώτα απ' όλα των μεγάλων πετρελαϊκών εταιριών Rosneft και Transneft, καθώς επίσης και πάγωμα περιουσιακών τους στοιχείων. Ταυτόχρονα, ενισχύονται τα απαγορευτικά μέτρα που αφορούν την πώληση αγαθών «διπλής χρήσης», στρατιωτικής πολιτικής, στη Ρωσία και της ευαίσθητης τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ΧΒΡομπάι, οι νέες κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ τις επόμενες μέρες.
Η απόφαση της ΕΕ έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά της Ουκρανικής κρίσης, η οποία όλα δείχνουν ότι θα κλιμακωθεί αφού η ρωσική πλευρά, δια στόματος του Ρώσου ΠρωθυπουργούΝτμίτρι Μεντβέντεφ, έχει προειδοποιήσει με «ασύμμετρες» πρακτικές, ακόμη και με αποκλεισμό του εναέριου χώρου της Ρωσίας για ευρωπαϊκές πτήσεις, ως απάντηση στην αμερικανο-ΕΕ επιθετικότητα.
Νωρίτερα τη Δευτέρα (8/9), η ΕΕ είχε ανακοινώσει ότι την ίδια μέρα θα προχωρούσε στην εφαρμογή των νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, εκτός εάν κάποια από τις κυβερνήσεις εγείρει ενστάσεις. «Δεν συμφωνούν όλες οι χώρες-μέλη» είπε διπλωματική πηγή, χωρίς να διευκρινίσει ποιο ή ποια κράτη διαφωνούν με τις κυρώσεις.
Τελικά, όπως αναμενόταν, η έλλειψη ομοφωνίας εντός της ΕΕ οδήγησε στην κατάθεση σχετικών ενστάσεων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί η δεύτερη έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να αναζητηθεί μία κοινά αποδεκτή λύση. Μια άλλη πηγή είπε ότι η συνάντηση αυτή αφορά «στους όρους εφαρμογής των κυρώσεων», οι οποίες επρόκειτο να ισχύσουν από την Τρίτη (9/9), μετά τη δημοσίευσή τους στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.
Η Τσεχία και η Σλοβακία είχαν διαφωνήσει την περασμένη εβδομάδα στην επιβολή νέων, σκληρότερων κυρώσεων στη Μόσχα, ωστόσο το Σάββατο (6/9) οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δήλωσαν ικανοποιημένες από τα μέτρα που εγκρίθηκαν την Παρασκευή (5/9).
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση  Σαμαρά, συμφωνώντας ανεπιφύλακτα και με τις νέες κυρώσεις, φέρει βαρύτατες ευθύνες, καθώς, μπροστά σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές μεθοδεύσεις τουαμερικανο-ΕΕ άξονα, έχει μετατρέψει τη χώρα σε έναν υποτελή δορυφόρο της πιο ακραίας δυτικής επιθετικότητας.
Η εμπειρία του ελληνικού λαού από αυτές τις εξελίξεις είναι ήδη πικρή, αφού οι ψυχροπολεμικές οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ και ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας έβλαψαν σοβαρά τον κλάδο τωνεξαγωγών αγροτικών προϊόντων. Αποτελεί ζωτικής σημασίας προτεραιότητα, η Ελλάδα να εγκαταλείψει άμεσα την πολεμοχαρή πολιτική των ΝΑΤΟϊκών ιέρακων και να ακολουθήσει μια ανεξάρτητη πολιτική εξωτερικών και οικονομικών σχέσεων.

"ΑΝΑΒΕΙ" ΠΑΛΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ GORLOVKI
"Ανάβει" πάλι η φωτιά του πολέμου, καθώς οι Ουκρανοί νεοναζί ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο συγκρούσεων με το λαϊκό στρατό της Νοβορωσίας και συγκεντρώνουν μεγάλες δυνάμεις στο Gorlovki δυτικά του Ντονέτσκ.
Στο Debalcevo, που βρίσκεται δυτικά της πόλης αερομεταφέρθηκαν 32 άρματα μάχης, και στο Artemovskie που βρίσκεται βορειότερα έφτασαν 15 Α/Κ πυροβόλα "Shilka" και 7 συστοιχίες βαλλιστικών πυραύλων "Tochka-U" όπως και έξι συστοιχίες "Grad". Επίσης μεγάλος αριθμός εχθρικών δυνάμεων βρίσκεται μεταξύ των χωριών Myronivka, Artemovskie, και Debalcevo. Η χούντα του Κιέβου χρησιμοποεί την εκεχειρία για να ανασυνταχθεί και για να ετοιμάσει την νέα της επίθεση.
Να σημειωθεί ότι στο Debalcevo είχε επιτευχθεί μια ακόμα περικύκλωση ουκρανικών δυνάμεων με μόνες επιλογές ή να εξοντωθούν ή να παραδοθούν.
Στην περιφέρεια του Χάρκοβο φαίνεται πως θα ξεσπάσει η νέα εστία συγκρούσεων μόλις ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος, καθώς φάλαγγα φορτηγών που μετέφεραν 84 νεοσύλεκτους προς αντικατάσταση παλαιότερων σειρών που βρίσκονται στο Σλαβιάνσκ, σταματήθηκε από πέντε άτομα της λαϊκής πολιτοφυλακής του Χάρκοβο, τα οποία ήταν ντυμένα με ουκρανικές στολές, τους πήραν τον οπλισμό και τα έγγραφά τους λέγοντάς τους ότι απαλάσσονται των στρατιωτικών καθηκόντων τους, και όσοι επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας για να πολεμήσουν εναντίον του Κιέβου εάν υπάρξει συνέχεια στις συγκρούσεις.
Από τους 84, συμφώνησαν να ενταχθούν 9 στρατιώτες. Όπως αναφέραμε ήδη πριν από λίγοαντιαρματική ρουκέτα χτήπησε στρατολογικό γραφέιο στο Χάρκοβο, δείχνοντας ότι τα πράγματα δνε είναι ήσυχα στην ιστορική πόλη, και ότι ο ρωσόφωνος πληθυσμός της περιοχής σύντομα θα διεκδικήσει την ελευθερία του και την ένταξή του στη Νέα Ρωσία.
ΝΑΤΟ & ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΔΗΣΣΟ - ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ SU-24 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Σε κοινές ασκήσεις μέσα στην Μαύρη Θάλασσα προχωρούν οι ΗΠΑ μαζί με τον κυβερνητικό στρατό της Ουκρανίας σε μια νέα πρόκληση απέναντι στη Ρωσία. Ουκρανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις στη Μαύρη θάλασσα από τη Δευτέρα (8/9) έως την Τετάρτη (10/9).
Συγκριμένα θα ασκηθούν σε περιοχή βόρειο-δυτικά της Μαύρης Θάλασσας που βρίσκεται στηνΟδησσό, το μονο ουσιαστικά λιμάνι που έχει απομείνει στην Ουκρανία. Οι ασκήσεις έχουν την κωδική ονομασία "Sea Breeze 2014».
Όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti σε δηλώσεις του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, ο σκοπός των θαλάσσιων ασκήσεων είναι η «εκτέλεση διεθνούς επιχείρησης για την διασφάλιση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας στην περιοχή της ζώνης κρίσης».
Η άσκηση θα περιλαμβάνει σενάρια αναζήτησης, εντοπισμού και εξουδετέρωσης των εισβολέων, καθώς και της παροχής βοήθειας σε πλοία που βρίσκονται σε κίνδυνο.Φυσικά όταν αναφέρονται σε εισβολείς ενοούν το ρωσικό Ναυτικό.
Αναμένεται ότι στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν, επίσης, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Ρουμανία και ηΤουρκία. Συνολικά θα συμμετέχουν 12 πλοία και σκάφη υποστήριξης, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα της Αεροπορίας του ουκρανικού Ναυτικού. Ως παρατηρητές στις ασκήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Γεωργίας, της Νορβηγίας, της
Σουηδίας και της Γαλλίας.
Αποκαλύπτεται έτσι ο σκοπός της διέλευσης των Στενών των τεσσάρων ΝΑΤΟϊκών πλοίων πριν λίγες μέρες.
Πρόκειται για το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, για το γαλλικοCommandant Birot, για την καναδική φρεγάτα HMCS Toronto, κλάσης Halifax, και την ισπανική φρεγάτα Almirante Juan de Borbon.
Σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ του 1936, τα πολεμικά πλοία που δεν ανήκουν σε Παρευξείνιες χώρες μπορούν να μείνουν στην Μαύρη Θάλασσα για 21 ημέρες. Το μέγεθος ενός τέτοιου πλοίου δεν μπορεί να ξεπερνά τους 45000 τόνους.
Από ρωσικής πλευράς η άφιξη των ΝΑΤΟϊκών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα απαντάται με τακτικές ασκήσεις της Αεροπορίας του Ναυτικού. Συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη κρούσης Su-24 θα εκτελέσουν ασκήσεις γύρο από τα ΝΑΤΟϊκά σκάφη, με σκοπό την "καταστροφή και την εκδίωξη" των εισβολέων από την Μαύρη Θάλασσα.
ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ
Koινές ρωσοκινεζικές ασκήσεις "κατά της τρομοκρατίας" διεξάγονται αυτές τις μέρες σταρωσοκινεζικά σύνορα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Τρανσβαϊκάλης.
Στόχος των ασκήσεων είναι η αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών που και οι δύο χώρες θεωρούν ότι είναι πιθανό να συμβούν με υποκίνηση των ΗΠΑ, επειδή από εκεί θα περάσει οαγωγός που θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο, στην ενεργοβόρα κινεζική αγορά.
Και οι δύο υπερδυνάμεις θεωρούν ότι η τρομοκρατία έχει άμεση σχέση με τις ΗΠΑ και ότι ελέγχεται από αυτές ως μοχλός πίεσης προς επίτευξη γεωπολιτικών στόχων, ειδικά μετά τα όσα συνέβησαν στη Συρία και τώρα στο Ιράκ, με την οργάνωση ISIL η οποία όπως πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει εξοπλίστηκε, χρηματοδοτήθηκε, και εφοδιάστηκε από τις ΗΠΑ με στόχο την καταστροφή του Άσαντ στη Συρία ενώ ο αρχηγός της Abu Bakr al-Baghdadi, βάσει του τουρκικού Τύπου είχε εκπαιδευτεί από την CIA το 2005-2009, και το όνομά του ήταν Simon Eliot, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του από συναντησή του με τον πρώην Αμερικανό προεδρικό υποψήφιοJohn Maccain στο έδαφος της Συρίας.
Οι ρωσοκινεζικές ασκήσεις παρακολουθήθηκαν από παρατηρητές του Συμφώνου της Σαγγάης, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει πρόθεση μετατροπής του σε στρατιωτικό αντίβαρο προς την Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Το σενάριο των ασκήσεων περιλαμβάνει "επίθεση από τρομοκράτες στο κινεζικό έδαφος". Περιλαμβάνει τους Ουιγούρους Τούρκους οι οποίοι υποκινούνται από την Δύση και από πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, για να προκαλούν ταραχές στην επαρχία Xinjiang, παρότι ακόμα και εκεί οι Ουιγούροι αποτελούν την μειοψηφία σε σχέση με τους Κινέζους Χαν.
Σύμφωνα με το σενάριο οι συνοριακές δυνάμεις των δύο χωρών εξουδετέρωσαν μια ομάδα τρομοκρατών στην Κίνα και μια άλλη που πέρασε τα σύνορα με σκοπό την παραλαβή οπλισμού από συνένοχους στην ρωσική επικράτεια. Τελικός σκοπός τους ήταν η καταστροφή "στρατηγικού" στόχου εντός της Κίνας, και πρόκειται για τον πε΄ριφημο αγωγό που θα προμηθεύσει την Κίνα με τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου από το 2018
"Τα τελευταία χρόνια το θέμα της τρομοκρατίας βρίσκεται είναι πολύ κρίσιμο λόγω της κατάστασης στο Ιράκ και στην Συρία. Όλα αυτά έχουν επιπτώσεις στην ασφάλεια της Κίνας και στην διεθνή ασφάλεια. Αυτός είναι ο λόγος που αλλες χώρες έδειξαν τέτοιο ενδιαφέρον στην άσκησή μας" δήλωσε ο διοικητής των κινεζικών συνοριακών δυνάμεων Dong Li.
ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ: ΜΕ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Τη συμφωνία Κιέβου με χώρες του ΝΑΤΟ για άμεση παροχή οπλισμού στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος τη Δευτέρα (8/9) επισκέφθηκε τη Μαριούπολη.
«Συνήφθη συμφωνία με χώρες του ΝΑΤΟ για την άμεση προμήθεια σύγχρονων όπλων, τα οποία θα μας βοηθήσουν να προστατευτούμε και να νικήσουμε» αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, επικαλούμενο ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.
Ανώτερος συνεργάτης του Ποροσένκο είχε δηλώσει την Κυριακή (7/9) ότι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία συμφωνήθηκε η παροχή όπλων και στρατιωτικών συμβούλων στην Ουκρανία από πέντε χώρες-μέλη, αλλά τέσσερις από αυτές άμεσα αρνήθηκαν ότι μία τέτοια συμφωνία είχε επιτευχθεί.
Τη Δευτέρα ο Πέτρο Ποροσένκο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία για την ειρηνική επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν «τα βήματα που θα διευκολύνουν την ειρηνική διευθέτηση της κατάστασης» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.
Ο ουκρανός πρόεδρος βρέθηκε τη Δευτέρα στη Μαριούπολη, την οποία είχαν βάλει στο στόχαστρό τους οι φιλορώσοι ένοπλοι κατά την πρόσφατη «αντεπίθεσή» τους που συνόδευσε την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων.
Από την πόλη, ο Ποροσένκο ανέφερε ότι οι φιλορώσοι έχουν παραδώσει 1.200 αιχμαλώτους πολέμου.
Μέσω Twitter διεμήνυσε ότι η Μαριούπολη ανήκει στην Ουκρανία, «δεν θα την παραδώσουμε σε κανέναν».
Από την πλευρά του ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη(ΟΑΣΕ) υπογράμμισε ότι η εκεχειρία στην Ουκρανία παραμένει εύθραυστη. «Γενικά η εκεχειρία τηρείται, αν και παραμένει ακόμη επισφαλής» επισήμανε ο πρεσβευτής της Ελβετίας στον ΟΑΣΕ, Τόμας Γκρέμινγκερ, μιλώντας στη Βιέννη.

Μας θέλουν νεκρούς ...

 Κόβουνε τις εξετάσεις ζωής στους μισούς έλληνες


Όποιος δεν έχει να πληρώσει θα πηγαίνει άκλαυτος...
Τέλος οι εξετάσεις από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για χιλιάδες ασφαλισμένους, αφού γίνονται πολύ αυστηρά τα κριτήρια και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που δεν θα μπορέσουν να γράψουν τις
εξετάσεις που χρειάζονται.

Δεν θα ησυχάσουν μέχρι να μας πεθάνουν, καθώς τώρα η κρίση μας χτυπάει και στην υγεία μας. Κάποια από τα πιο σημαντικά προληπτικά τεστ όπως το τεστ ΠΑΠ, οι εξετάσεις πρόληψης καρκίνου και οι μαγνητικές τομογραφίες είναι και αυτά μέσα στις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, με το σταγονόμετρο. Οι περισσότεροι θα χρειαστεί να πληρώσουν μόνοι τους αυτές τις πολύ σημαντικές εξετάσεις. Μέσα σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε, είναι αρκετοί που απλώς δεν θα κάνουν εξετάσεις που πραγματικά χρειάζονται, επειδή δεν έχουν τα χρήματα να τις πληρώσουν.

Ποιος πολιτικός μπορεί να κοιτάξει το λαό στα μάτια και να μιλήσει για Εθνικό Σύστημα Υγείας; Πόσα χρόνια πίσω μας γυρίζουν αυτές οι αποφάσεις; Να σημειώσουμε ότι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος διαφωνεί με αυτές τις συντομογραφικές οδηγίες. Έχει υπογραμμίσει ότι είναι εκτός των κανόνων που επιτάσσει η σύγχρονη επιστήμη. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, το τεστ Παπανικολάου δεν δικαιολογείται σε γυναίκες μικρότερες των 21 ετών και σε γυναίκες άνω των 65 ετών, ενώ ενδείκνυται έλεγχος κάθε τριετία.

Έως σήμερα, όλες οι γυναίκες από την έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής μπορούσαν να κάνουν τεστ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Για τους άντρες, η εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται πλέον κάτω των 40 ετών και άνω των 75 και σε όσους έχουν βαριές συνυπάρχουσες νόσους. Θα δικαιολογείται σε άνδρες άνω των 50 ετών, σε άνδρες μεταξύ 45 και 50 ετών εφόσον έχουν πατέρα ή αδελφό που έχει προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών και σε άνδρες 40 με 45 ετών εφόσον έχουν πολλαπλούς συγγενείς που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη σε ηλικία κάτω των 65 ετών.

Η τόσο απαραίτητη για τις γυναίκες μαστογραφία, που μπορεί να προλάβει τα χειρότερα και έχει σώσει αμέτρητες γυναίκες μέσα από τη γρήγορη διάγνωση καρκίνου, δικαιολογείται σε γυναίκες άνω των 40 ετών, μόνο μια φορά το χρόνο και αυτό μόνο για όσες δεν πάσχουν από βαρέα και χρόνια νοσήματα. Πρώτη εξέταση σε κάθε περίπτωση χρόνιας αυχεναλγίας ακόμη και με ιστορικό κακοήθειας ή προηγηθείσας χειρουργικής επέμβασης είναι η κλασσική ακτινογραφία και όχι η μαγνητική.

kontranews.gr

Θεέ μου, προστάτεψέ μας από το ξέσπασμα της καταιγίδας του ξεσπιτώματος των νοικοκυραίων


Η ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ
Μιλάμε για την στιγμή που θα εκραγεί η πυρηνική βόμβα των κόκκινων στεγαστικών δανείων και οι κακοπληρωμένοι ένστολοι θα μπουκάρουν στα σπίτια των νοικοκυραίων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ
και της ΝΔ για να τους ξεσπιτώσουν και να ζήσουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους κάτω από τις γέφυρες των αναστεναγμών.

Με νύχια και με δόντια και κυρίως με τα χαράτσια η κυβέρνηση επιχειρεί να καθυστερήσει το Μεγάλο Μπαμ που θα αλλάξει μια για πάντα την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων.

Ηδη εισπραχτικές εταιρείες αναζητούν νεαρούς τζιχαντιστές δικηγόρους έτοιμους για όλα, ώστε να χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και μέσο εκφοβισμού. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες χτίζουν ήδη υπόγεια γραφεία από μπετόν καμουφλαρισμένα στην ελληνική περιφέρεια.

Οποια οδός και να ακολουθηθεί, ακόμη και η πιο φιλική στους δανειολήπτες, 110 δις κόκκινα δάνεια (κι όχι 77 όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας), από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος στεγαστικά, αποτελούν μια βόμβα που είναι αδύνατο να εξουδετερωθεί.

Τα στελέχη της κυβέρνησης στην πρόσφατη συνάντηση του Παρισιού επιχείρησαν να εξηγήσουν στους εκπροσώπους των δανειστών πως η διαμόρφωση του ελληνικού εδάφους μπορεί να συμβάλει στην αιματοχυσία όταν ένστολοι θα επιχειρούν να ξεσπιτώσουν τους νοικοκυραίους σε μέρη απάτητα. Θα έχουμε εικόνες Ζωνιανών μια και το σπίτι είναι πλέον το τελευταίο καταφύγιο όσων Ελλήνων διαθέτουν απ΄ αυτό.

Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα διαμορφώνονται περί τα 77 δισ. ευρώ, ωστόσο το νούμερο αυτό είναι πολύ πιθανό να αναπροσαρμοστεί λόγω της αλλαγής στη λογιστική αντιμετώπιση αρκετών ρυθμισμένων δανείων.
Ακόμη και τα έως τώρα ρυθμισμένα δεν είναι παρά μια μπλόφα της κυβέρνησης που επιχειρεί με νύχια και με δόντια να καθυστερήσει τον ερχομό της κόλασης.
ΠΗΓΗ

Η μυστική συνάντηση που αποδεικνύει τη σχέση των ΗΠΑ με τους ισλαμιστές δολοφόνους της ISIS

Μεγάλη αποκάλυψη: (φωτογραφίες)

Posted by spitha80 στο Σεπτεμβρίου 9, 2014

μακ1Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης εξακολουθούν να «αγνοούν» ότι το 2013, ο Τζον Μακέιν, ως απεσταλμένος του Μπαράκ Ομπάμα, συναντήθηκε κρυφά με τον ηγέτη της ISIS, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, για να συζητήσουν τον εφοδιασμό των δήθεν ανταρτών με όπλα, εκπαίδευση και χρηματοδότηση. Ευτυχώς, όμως υπάρχουν οι φωτογραφίες από τη συγκεκριμένη συνάντηση…

Προ ημερών, ο Μακέιν δήλωσε ότι «μία από τις βασικές αποφάσεις που ο Πρόεδρος θα αναγκαστεί να λάβει είναι οι αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στην ISIS να διατηρεί ένα ορμητήριο για τις επιχειρήσεις της». Οι δηλώσεις του Μακέιν για την ISIS αλλά και για το ότι ο πρόεδρος εντείνει τις προσπάθειες για την εξάλειψη της ήταν ειλικρινείς. Όμως δεν αυτό δεν συνέβαινε πριν από έναν μόλις χρόνο.

μακ2

Τον Μάιο του 2013, ο Τζον Μακέιν ταξίδεψε μυστικά στη Συρία για να συζητήσει θέματα εξοπλισμού και στήριξης των Σύρων «ανταρτών».

Στις 29 Ιουνίου του 2014, η ISIS ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός χαλιφάτου. Ο αλ-Μπαγκντάντι αυτοανακηρύχθηκε Χαλίφης και πιο συγκεκριμένα Χαλίφης Ιμπραήμ, ενώ το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ-ISIL/ISIS) μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος (IK-IS).

Την ίδια ημέρα που τραβήχτηκε η παραπάνω φωτογραφία, την οποία ο Μακέιν ανέβασε στο Twitter λέγοντας ότι «οι γενναίοι πολεμιστές στη Συρία που ρισκάρουν τη ζωή τους για την ελευθερία χρειάζονται τη βοήθεια μας», τραβήχτηκε και η παρακάτω φωτογραφία. Σε αυτή ο Μακέιν εμφανίζεται να μιλάει με προσήλωση με τον Ibrahim al-Badri, αλλιώς γνωστό ως Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, τον ηγέτη και διοικητή του Ισλαμικού Κράτους.

μακ3

Ο Μακέιν, λοιπόν, φωτογραφίζεται σε μυστική συνάντηση με τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, τον διοικητή της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Μήπως τότε προέκυψε η χρηματοδότηση της ISIS;

Μόλις δώδεκα μήνες μετά τη λήψη των συγκεκριμένων φωτογραφιών, ο αλ-Μπαγκντάντι εμφανίζεται στο προσκήνιο ως ο ηγέτης / χαλίφης της τερατώδους τρομοκρατικής ομάδας ISIS. Προφανώς ο Μακέιν δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ύπαρξη αυτών των φωτογραφιών, αφού ο ίδιος ανέβασε μία εξ αυτών στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Επομένως γιατί δεν γίνεται καμία αναφορά στη συνάντηση αυτή από τα καθεστωτικά μέσα; Γιατί έθαψαν την ιστορία; Μήπως επειδή μετά τη μυστική τους συνάντηση ο Μακέιν συμφώνησε να τροφοδοτήσει με όπλα και χρήματα τον αλ-Μπαγκντάντι; Μήπως επειδή η ISIS είναι δημιούργημα του Πενταγώνου; Προφανώς, ναι!

Οι ελεύθεροι λαοί πάντα νικούν:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ TV ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ "ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ"
Τελικά μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά και τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ ... πτώχευσαν την Αργεντινή (α, και ένας δικαστής στις ΗΠΑ)!
Η μεγάλη λατινοαμερικανική χώρα όχι απλά δεν έχει αντιληφθεί τις συνέπειες από την δεύτερη "πτώχευση" που της ... ανακοινώθηκε από τη  κυβέρνηση Σαμαρά (που να ήξεραν στο Μπουένος Αϊρες ότι οι επαίτες των Βρυξελλών θριαμβολογούσαν για την απόφαση του Αμερικανού μπάρμπα-Σαμ που αποφάσισε ότι μια ολόκληρη χώρα μέλος των G20 έπρεπε να πτωχεύσει!), αλλά με το deal που ολοκληρώθηκε σήμερα με το Πεκίνο αντικαθιστά το δολάριο με το γουάν στις συναλλαγές της και προχωρά δυναμικά μπροστά σε μια νέα εποχή!
Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αργεντινής, Χουάν Κάρλος Fabrega, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του την Κυριακή για αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων (currency swap) των νομισμάτων των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας αυτά αντί του δολαρίου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της Αργεντινής.
Η συμφωνία θα ενεργοποιηθεί άμεσα και θα επιτρέψει στην Αργεντινή να ενισχύσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα με τουλάχιστον 10 δισ. δολ., να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές με ισοτιμίες γιουάν και να πληρώσει τις κινεζικές εισαγωγές της με ισοτιμίες γουάν, χωρίς να χρειαστεί ούτε ένα δολάριο!
Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion το Μπουένος Άιρες θα λάβει μια πρώτη δόση του γιουάν αξίας 1 δισ. δολαρίων πριν από το τέλος του έτους, ενώ, η Αργεντινή θα λάβει ακόμη 11 δισ. δολάρια στο πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα.
Τον περασμένο Ιούλιου, ο πρόεδρος της Κίνας Ζι Ζινπίνγκ (φωτό) είχε υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες με την Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ με την οποία αναβαθμίζονται συνολικά οι σχέσεις των δύο χωρών. Αλήθεια ο Α.Σαμαράς, γιατί ποτέ δεν σκέφτηκε να κάνει κάτι ανάλογο;
Μεταξύ των συμφωνιών, συνολικού ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, ξεχωρίζει και η συμφωνία για χρηματοδότηση με 2,1 δισ. δολάρια -πάλι από την China Development Bank- της κατασκευής σιδηροδρομικών υποδομών με τις οποίες θα διευκολύνεται η μεταφορά της αγροτικής παραγωγής της Αργεντινής προς τα λιμάνια της χώρας
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένιο Ιούλιο ένας Αμερικανός δικαστής ΗΠΑ δικαίωσε τα πειρατικά αμερικανικά hedge funds και κάλεσε την Αργεντινή να αποπληρώσει το χρέος της προς αυτά, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 10% του συνολικού χρέους που είχε το 2001. Το υπόλοιπο 90% ήταν στα χέρια ομολογιούχων που δέχτηκαν "κούρεμα" κατά 70%.
Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Σαμαρά και κάτι τύπο στιλ Αδωνις Γεωργιάδης πανηγύριζαν γιατί η άμυαλη Αργεντινή δεν δέχθηκε να πληρώσει τους τόκους των γκάνγκστερ των διεθνών κεφαλαιαγορών και έδειχναν το Μπουένος Αϊρες λέγοντας "Είδατε τι έπαθαν οι Αργεντίνοι που δεν πλήρωσαν;" και τα κανάλια έδειχναν εικόνες από ταραχές σοτυς δρόμους της πρωτεύουσας της Αργεντινής, οι οποίες όμως ήταν πλάνα από την πτώχευση του 2011!
Και όλα αυτά προκειμένου να μας πείσουν ότι "Ευτυχώς που σκύψαμε στα τέσσερα αλλιώς θα γινόμασταν Αργεντινή".
Ηθελημένα, φυσικά αγνοούσαν ότι:
Η ανεργία στην Αργεντινή είναι στο 6,9% ενώ στην Ελλάδα είναι στο 27,3% επίσημα (το ανεπίσημα είναι ακόμα πιο δυσθεώρητο).
 
Η Αργεντινή είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες κτηνοτροφίας και η πρώτη σε παραγωγή σόγιας στον κόσμο. Που σημαίνει ότι είναι αυτάρκης ως χώρα σε είδη διατροφής.
 
 
Η Αργεντινή έχει μηδενικό έλειμμα εδώ και μια δεκαετία, αντίθετα το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο, και αποτελεί αντικείμενο μόνιμης αλχημείας, για να προκύπτουν "κοινωνικά μερίσματα" πριν τις εκλογές.
 
Η Αργεντινή έχει το δικό της νόμισμα, το πέσος, ενώ εμείς αντίθετα είμαστε παγιδευμένοι στην φυλακή του ευρώ.
 
Το σημαντικότερο, η Αργεντινή χρωστάει σε ιδιώτες, αν θέλει δεν τους πληρώνει, και επιλέγει τη σωτηρία των ανθρώπων της.
 
Η Ελλάδα επί κυβερνήσεως Παπανδρέου αποφάσισε να εξασφαλισθούν οι ιδιώτες πληρώνοντάς τους με δανεικά χρήματα από τα κράτη της ΕΕ, και το ΔΝΤ.
 
Η Αργεντινή ουσιαστικά δεν χρωστάει, αντίθετα εμείς χρωστάμε 174% του ΑΕΠ!
 
Τέλος στην Ελλάδα δεν θέλει να επενδύσει κανείς. Αντίθετα στην Αργεντινή θέλουν να επενδύσουν όλοι και να γίνει μέλος των BRICS!
 
Kαι εν πάση περιπτώσει, η Αργεντινή μετά την χρεοκοπία του 2001, είναι στους G20, τους 20 "μεγάλους" του πλανήτη.
 
Την Ελλάδα που ακριβώς την έχουν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά; Στον "υπόνομο" των διεθνών αγορών...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr