ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΠΕΡΛ ΧΑΡΜΠΟΡ ΤΟΥ ISIS


 Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ

Ένα χρόνο πριν την επίθεση στους δίδυμους πύργους, σε ένα μανιφέστο 90 σελίδων του think tank Πρόγραμμα για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα (PNAC), με τίτλο «Η ανοικοδόμηση της άμυνας της Αμερικής: Στρατηγικές, Δυνάμεις, και Πόροι για ένα νέο αιώνα», προβλεπόταν ότι η μετατροπή του 21ου αιώνα σε ένα «νέο Αμερικανικό Αιώνα», θα μπορούσε να επιταχυνθεί εάν προηγουμένως είχε υπάρξει ένα γεγονός που θα λειτουργούσε σαν καταλύτης για τη «νομιμοποίηση» της αμερικανικής επιθετικότητας... 

Ανάμεσα στα άλλα η έκθεση επίσης σημείωνε: «Η ιστορία του 20ου αιώνα θα πρέπει να μας διδάξει ότι είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε εμείς τις συνθήκες πριν προκύψουν οι κρίσεις και να αντιμετωπίσουμε τις απειλές πριν γίνουν ισχυρές». 

Το «νέο Περλ Χάρμπορ» πράγματι προέκυψε(;) και μαζί του προέκυψε το δόγμα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας», ένα δόγμα που συνοδευόταν από μια συνολική επίθεση, (στρατιωτική, πολιτική, ιδεολογική), που επιχειρούσε να αναδιοργανώσει βίαια τη Μέση Ανατολή, την ευρύτερη περιοχή αλλά και το εσωτερικό των δυτικών κρατών. 

Εμφανίστηκε η πρωτοφανής κατηγορία «κράτος-τρομοκράτης». 

Καλλιεργήθηκε συστηματικά η τρομοϋστερία, καταστρατηγηθήκαν δημοκρατικά δικαιώματα («αντιτρομοκρατικές» νομοθεσίες ), ενώ οι μηχανισμοί καταστολής και ελέγχου ενισχύθηκαν σε πρωτοφανή κλίμακα. 

Τα ΜΜΕ, αλλά και η βιομηχανία του θεάματος, εξελίχθηκαν σε άτυπες μηχανές προπαγάνδας του νέου δόγματος. 

Το PNAC δεν ήταν μια τυχαία ομάδα. Μέλη της διατέλεσαν οι Dick Cheney (αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τη περίοδο 2001-2009) Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Richard Perle, R. James Woolsey, Elliot Abrams . 
Ήδη από το 1996 ο Richard Perle είχε δημοσιεύσει μια μελέτη με τίτλο A Clean Break, με ειδικό θέμα την αλλαγή ισορροπιών στη Μέση Ανατολή. Η έκθεση, που ανάμεσα στα άλλα πρότεινε και «αλλαγή» του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν, παραδόθηκε στον πρόεδρο Κλίντον και στον ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου. 

Το «νέο Περλ Χάρμπορ» πράγματι προέκυψε από μια οργάνωση που επί χρόνια χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ στην αντισοβιετική τους πολιτική. 

Από την 11η του Σεπτέμβρη πέρασαν 13 χρόνια. 
Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία, Πακιστάν, Υεμένη, Σομαλία, Λίβανος, Γάζα ήταν μερικά από τα μέτωπα πολέμου που δημιούργησαν οι ΗΠΑ. Το νεοσυντηρητικό μπλοκ τυπικά δεν υφίσταται πλέον, η πολιτική του όμως διαθήκη παραμένει. 

13 χρόνια μετά οι ΗΠΑ μετρούν μόνο αποτυχίες. Σε όσα μέτωπα άνοιξαν στρατιωτικά δε μπόρεσαν να πετύχουν τη νίκη που επιθυμούσαν. Ο «πόλεμος των 33 ημερών» το 2006, έληξε με μια ιστορική νίκη της λιβανέζικης αντίστασης και ήταν ένα σημαντικό σημείο καμπής. Η καθήλωση-ήττα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή σηματοδότησε συνολικότερες, σημαντικές αλλαγές στο παγκόσμιο συσχετισμό δυνάμεων. 

Η άνοδος των BRICS και τα βήματα ανεξαρτητοποίησης των λατινοαμερικανικών κυβερνήσεων πάτησαν και πάνω στα ερείπια του σχεδίου «Νέα Μέση Ανατολή». 

Και η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σα φάρσα;
 

Στις 29 Ιουνίου του 2014, η ISIS ανακοίνωσε τη δημιουργία χαλιφάτου. Ο αλ-Μπαγκντάντι αυτοανακηρύχθηκε Χαλίφης , ενώ το ISIL/ISIS μετονομάστηκε σε Ισλαμικό Κράτος (IK-IS). 
Ένα χρόνο πριν, τον Μάιο του 2013, ο Τζον Μακέιν ταξίδεψε μυστικά στη Συρία για να συζητήσει θέματα εξοπλισμού και στήριξης των Σύρων «ανταρτών». 


 
Ο Ιμπραχίμ αλ-Μπαντρί (Ibrahim al-Badri), επίσης γνωστός ως Αμπού Du'a, 
η ως Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, και ως Χαλίφης Ιμπραχίμ, μισθοφόρος του Πρίγκιπα Abdul Rahman al-Faisal, χρηματοδοτούμενος από τη Σαουδική Αραβία, 
το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 
Μπορεί να προβεί σε όλες τις φρικαλεότητες που απαγορεύονται 
να πράξουν τα Κράτη από τις Συμβάσεις της Γενεύης.
 

Στις 28 Μαΐου συναντήθηκε με τον αλ-Μπαγκντάντι. 



Μαίος 2013: Ο Τζον Μακέιν και το επιτελείο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. 
Αριστερά μπροστά, ο Ibrahim al-Badri (ο σημερινός Χαλίφης Ιμπαρχίμ), 
με τον οποίον μιλάει ο γερουσιαστής. Αμέσως αριστερά, 
ο στρατηγός ταξίαρχος Σάλεμ Ιντρίς (με γυαλιά).
 

Την ίδια ημέρα ανέβασε φωτογραφία με σχόλιο «οι γενναίοι πολεμιστές στη Συρία που ρισκάρουν τη ζωή τους για την ελευθερία χρειάζονται τη βοήθεια μας», στην οποία εμφανίζεται μαζί με τον Ibrahim al-Badri, αλλιώς γνωστό ως Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, τον ηγέτη και διοικητή του Ισλαμικού Κράτους. Είναι γνωστή επίσης η χρηματοδότηση της οργάνωσης από «ανεπίσημες» πηγές των φιλοαμερικανικών καθεστώτων του Κόλπου. 

Μικρή σημασία έχει εάν τα «Περλ Χάρμπορ» της πολιτικής των ΗΠΑ αποτελούν προϊόντα σχεδιασμού ή αντιφάσεων και αδιεξόδων που ανακυκλώνονται. Σε κάθε περίπτωση αξιοποιούνται για να ανοίξει ένας νέος, ακόμη πιο αναβαθμισμένος, κύκλος της αμερικανικής επιθετικότητας και βαρβαρότητας. Αλλά κάθε κύκλος τέτοιος φέρει μέσα του, ακόμη πιο αναβαθμισμένα, και τα γονίδια της επόμενης ήττας.
 

ΠΗΓΗ: 
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17675:didymoi-pirgoi-isis-zaf&catid=54:anpolitiki&Itemid=284

Καλή Σχολική Χρονιά κύριε Λοβέρδο


Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη

«Καλή Σχολική Χρονιά»! Με τι κουράγιο να το ευχηθείς και σε ποιον, όταν ξέρεις ότι αποκλείεται να πραγματοποιηθεί; Σχολεία βρώμικα, αραχνιασμένα, άβαφα, με ελλείψεις υλικοτεχνικές, με τον τοίχο βαμμένο να παίζει το ρόλο του πίνακα και τους μαθητές με αγχωμένα πρόσωπα να κοιτάζουν με βλέμμα τρομοκρατημένο.

Σχολεία με καθηγητές πελαγωμένους, να τρέχουν σε τρία και τέσσερα σχολεία να καλύψουν κενά κι αυτά τα άτιμα να μην έχουν τελειωμό σκεφτόμενοι τι άλλο θα τους λάχει και φέτος και με έναν υπουργό να μην ξέρει τι του γίνεται σχετικά με τα κενά. Τη μία μέρα λέει ότι υπάρχουν 22.000 κενά, την άλλη 19.000, την άλλη 16.000, δείγμα της υπευθυνότητας με την οποία αντιμετωπίζει την Παιδεία, όπως άλλωστε αντιμετώπισε τα εργασιακά και την Υγεία. 

Τη μία μέρα λέει ότι υπάρχουν κενά σε φιλολόγους,
μαθηματικούς και φυσικούς οπότε προσλαμβάνει αναπληρωτές. Την άλλη λέει θα κάνει ΑΣΕΠ για τις ειδικότητες αυτές τον Δεκέμβριο και την επομένη ότι υπάρχουν πλεονάσματα σε φιλολόγους, μαθηματικούς και φυσικούς. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορεί να προκύψει, είναι να του είπε ένα πρωί κάποιος από τους συμβούλους του ότι αυτές οι ειδικότητες θα μπορούσαν να πάνε και στα δημοτικά. 

Η μόνη σταθερότητα που εμφανίζει είναι η σύμφωνη γνώμη του για τη συνέχιση της Αξιολόγησης και τη λειτουργία του Νέου Σχολείου πιστός στις εντολές της τρόικας και του ΟΟΑΣΑ. Εσχάτως, ανακάλυψε ότι οι συνεδριάσεις των Συλλόγων των Διδασκόντων πρέπει να γίνονται εκτός διδακτικού ωραρίου, κάτι σε 2 με 4 το απόγευμα δηλαδή. 

Ίσως να σκέφτεται ότι οι εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται να έχουν ούτε προσωπική ούτε οικογενειακή ζωή ανοίγοντας έναν ακόμη δρόμο για αύξηση των ωρών εργασίας τους. Επιβάλλεται όμως να έχουν άριστη γνώση του αντικειμένου τους, να είναι άριστοι παιδαγωγοί και να χειρίζονται με ευχέρεια κατσαβίδια, κλειδιά, σκούπες, σφουγγαρίστρες και βούρτσες βαψίματος. 

Καταφεύγει, ο κύριος Λοβέρδος, και στο γνωστό εμπόριο ελπίδας με αποδέκτες τους υποψήφιους αναπληρωτές και τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς, ναι εκείνους τους ανύπαρκτους και ενοχλητικούς κατά την Άννα την άριστη. 

Παίζει με την προϋπηρεσία τους, αναγγέλλει με περηφάνια μισθό 800 ευρώ για εκείνους και τους εντάσσει στο ΕΣΠΑ που αποδεικνύεται εμπόδιο για κάθε προσπάθεια μακροχρόνιου προγραμματισμού. 

Εξαγγέλλει διαγωνισμό ΑΣΕΠ, καλλιεργώντας τον κανιβαλισμό και την αλληλοεξόντωση ανάμεσα στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι, ευτυχώς όχι όλοι, ψάχνουν για τον ορισμό του άξιου και ικανού να διοριστεί στο δημόσιο σχολείο, αφήνοντας έτσι στο απυρόβλητο αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση. 

Προφανώς, τα τελευταία χρόνια, τα φροντιστήρια προετοιμασίας για ΑΣΕΠ έχουν αναδουλειές και πρέπει κάπως να τα ενισχύσουμε. Το σχέδιο είναι απλό και έξυπνο: Πέτα τους μερικές θέσεις και άφησέ τους να σφάζονται για το ποιος θα τις πάρει και οι πολλοί που θα «αποτύχουν» θα τα βάζουν με τον εαυτό τους και την «ανικανότητά» τους. 

Καλή σχολική χρονιά, κύριε υπουργέ, που σημαίνει απομακρυνθείτε όσο πιο γρήγορα μπορείτε εσείς και η κυβερνητική σας παρέα για να γλυτώσει ότι απέμεινε ακόμη όρθιο. 

ΠΗΓΗ:
 
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/

Ο κυνισμός της Βούλτεψη και η αγοραία «μαγκιά»…

ανάρτηση από "ρεσάλτο"

 
Κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι επαγγελματίας δικολάβος και ψεύτης. Ένας και μόνος ο ρόλος του:
 Να ξερνάει κατά κύματα το κυβερνητικό ψεύδος και να το φιλτράρει μέσα από τα δικολαβικά τεχνάσματα του αγοραίου δικηγόρου… Η Σοφία Βούλτεψη έχει έρθει σε δεινή θέση. Πώς να ασκήσει, με κάποια πειστικότητα, το επάγγελμά της, ως δικηγόρος μιας κυβερνητικής συμμορίας, όταν όλα τα μέλη αυτής της συμμορίας αποτελούν τους αγοραίους δικηγόρους των μαφιόζων του χρήματος και του 4ου Ράιχ;

Πώς να …διαπρέψει η Βούλτεψη στα τεχνάσματα του ψεύδους, στις δικολαβίες της απάτης και του εμπαιγμού μας, όταν οι «νονοί» αυτής της άγριας συμμορίας (Σαμαράς και Βενιζέλος) αποτελούν τους μεγάλους αγοραίους αγορευτές του ψεύδους, του κυνισμού και της χυδαιότητας; 

Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος επικαλύπτουν σαρωτικά και δραματικά τη Βούλτεψη. Δεν έχουν αφήσει καμία ταχυδακτυλουργία, κανένα κυνικό τέχνασμα απάτης, καμία συστολή ηλιθιότητας και καμία φλύαρη δικολαβία που να μην έχουν χρησιμοποιήσει: Που να μην χρησιμοποιούν καθημερινά και κακουργηματικά… 

Και να ήταν μόνο αυτοί;
 Από κοντά και τηλεπλασιέ Άδωνις (έχει ειδικότητα στο πλασάρισμα της ανοησίας και τους ψεύδους), ο Βορίδης (και αυτός ειδικός στο τσεκούρι του ψεύδους), ο Λοβέρδος (συναγωνίζεται το Βενιζέλο) και πολλά άλλα επίλεκτα στελέχη των ανδρεικέλων της κυβερνητικής συμμορίας… 

Τι να κάνει η φουκαριάρα η Βούλτεψη μπροστά σε τέτοιους κολοσσούς του ψεύδους και της απάτης, μπροστά σε μια τέτοια στρατιά μεγαλοδικηγόρων του 4ου Ράιχ;;; 

Για αυτό τα έχει παντελώς χαμένα και «αμολάει» καραμπινάτες κοτσάνες… 

Μόνο όταν βρίσκεσαι σε παράνοια σύγχυσης μπορεί να ξεστομίζεις τόσο χοντροκομμένα ψεύδη του τύπου ότι «δεν έχω κανένα ακίνητο»!!! 

Πώς να εκπληρώσεις το ρόλο του επαγγελματία ψεύτη της κυβέρνησης όταν πιάνεσαι επ’ αυτοφώρω να λες ψέματα για το ατομικό σου «πόθεν έσχες»; 

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, όλες τις κοτσάνες, τη χυδαιότητα και τον κυνισμό της Βούλτεψη: 
«Με τις καθαρίστριες θα ασχολούμαστε»!!! 
«Και που έχετε ακίνητο; Πουλήστε το για να μην σας το φορολογούμε..» 
«Ας μη μας ψήφιζαν»
 
Και πολλά άλλα… 

Όλα αυτά εκφράζουν την ανήμπορη λύσσα της μπροστά στη ΦΡΙΚΗ που σπέρνει η κυβερνητική συμμορία: Φρίκη καταστροφής, δολοφονίας του ελληνικού λαού, ψεύδους και εμπαιγμού μας… 

Αλλά αυτές οι στριγγιές γυναικείες κραυγές και η ωμότητα της χυδαιότητάς της και του κυνισμού της αποτυπώνουν και πιο εύγλωττα τη δολοφονική πώρωση αυτής της κυβέρνησης…
 

 

Και κάτι τελευταίο: Αν τη «μαγκιά» της Άννας Καραμανλή την απηύθυνε κάποιος (πολύ δικαιολογημένα) εναντίον της ή εναντίον της κυβερνητικής ύαινας (Βούλτεψη), θα είχε …καρατομηθεί, από τις πόρνες των ΜΜΕ, σαν «σεξιστής» και «ρατσιστής»… 

Η σεξιστική ρητορική της νεοδημοκρατικής γκαρσόνας, που ελέω ονόματος και τηλεοπτικού θεάματος …κοσμεί το ελληνικό κοινοβούλιο, πέρασε στα ψιλά, και από πολλούς σαν «μαγκιά»:Ιδιαίτερα από κάποια δημοσιογραφικά ιστολόγια σκανδαλοθηρικής ώχρας… 

Ο μοχθηρός «πολιτισμός» του 4ου Ράιχ, και της δημοσιογραφίας του, είναι η πορνογράφηση της κοινωνικής και πολιτικής μας ζωή και η πώληση της σεξιστικής παράνοιας: Ιδιαίτερα ο χυδαίος κανιβαλισμός εναντίον των γυναικών… 

Ποτέ η γυναίκα δεν έχει εξευτελιστεί σε τέτοιοι βαθμό από τις πόρνες του καθεστώτος: Πολιτικές και δημοσιογραφικές… 

Και η «μαγκιά» της Καραμανλή (έχει θητεύσει στη δημοσιογραφική πορνεία), καθώς και ο χυδαίος κυνισμός της Βούλτεψη (και αυτή στο ίδιο πορνείο έχει θητεύσει) αποτελούν πολιτικά συμπτώματα αυτού του γυναικείου εξευτελισμού: Το λεκτικό συμπυκνώνει το περιεχόμενο του καθενός, διότι η Γλώσσα δεν είναι ποτέ αθώα…

ΝΕΡΙΤ: ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΟΒΕΤΑI Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Από την ΥΕΝΕΔ, στην ΝΕΡΙΤ των ...ΣαμαροΒενιζέλων !!!

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ 
ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ  
ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ  
Ακραία λογοκριτική παρέμβαση της κυβέρνησης στη ΝΕΡΙΤ, με στόχο να φιμωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (13 - 14 / 9), βρίσκεται πίσω από τις παραιτήσεις της ηγεσίας της ΝΕΡΙΤ, του προέδρουΑ.Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του ΡΜορώνη, που επιβεβαιώθηκαν επισήμως την Πέμπτη (11/9).  
Η κυβέρνηση παρενέβη με αθέμιτο τρόπο στην ηγεσία της «κρατικής τηλεόρασης», προκειμένου να πετσοκόψει την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Στόχος της να μην μεταδοθεί τηλεοπτικά η ομιλία Τσίπρα το Σάββατο (13/9) το βράδυ στο Βελλίδειο, 

όπου θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος

Η ωμή λογοκριτική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ είναι το πρώτο δείγμα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τις επερχόμενες εκλογές, που περιλαμβάνει την απόπειρα περιθωριοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ και την κατά το δυνατόναποσιώπηση των θέσεών του, τουλάχιστον από το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.  


Η κυβέρνηση, με παρέμβαση της εκπροσώπου της Σοφίας Βούλτεψη, επιχείρησε να «κόψει» μία από τις δύο εμφανίσεις Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Κυβερνητικό βαποράκι ο γενικός διευθυντής περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ,Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος δεν δίστασε να έρθει σε αντιπαράθεση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να επιβάλει το λογοκριτικό σχέδιο του Μαξίμου.  
Χωρίς καμία εξουσιοδότηση ανακοίνωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μεταδοθεί μόνον η συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι της Κυριακής.


Αντίθετη άποψη, δηλαδή να μεταδοθούν και οι δύο εκδηλώσεις, εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Μακρυδημήτρης όσο και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης. 
Το επιχείρημα ήταν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο η ΝΕΡΙΤ μετέδωσε και την ομιλία Σαμαρά στο Βελλίδειο και τη συνέντευξη Τύπου του ΕυΒενιζέλου.


Μάλιστα, ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης επικοινώνησε εγκαίρως προχθές (Τετάρτη 10/9) με τον Β. Θωμόπουλο προκειμένου να ζητήσει την κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ για τις δύο εκδηλώσεις, όπως ήταν ο κανόνας μέχρι σήμερα, συνάντησε όμως την άρνηση του κυβερνητικού τοποτηρητή. 
Αντιθέτως, σε επικοινωνία του ΠΣκουρλέτη με τον Α. Μακρυδημήτρη, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα προβληθούν και οι δύο εκδηλώσεις.  

Η συνέχεια είναι γνωστή. 
Η παραίτηση των ΑΜακρυδημήτρη - ΡΜορώνη από τη ΝΕΡΙΤ αποδίδεται ακριβώς στο «άδειασμα» που υπέστησαν από τη Σ. Βούλτεψη, πολιτική προϊσταμένη της κρατικής τηλεόρασης, η οποία σε επικοινωνία της με τον Β. Θωμόπουλο επέβαλε την άποψη της μιας και μόνης μετάδοσης.    


ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ  

Με πάταγο καταρρέει το κυβερνητικό μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ, υπό το βάρος των αλλεπάλληλων σκανδάλων. 
Την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου για τις καταγγελίες 132 παράτυπων προσλήψεων δημοσιογράφων – νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα – ακολούθησε η αιφνιδιαστική παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ του Προέδρου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη.  

Το αλαλούμ εντός του κυβερνητικού ραδιοτηλεοπτικού φερέφωνου αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο από το γεγονός ότι τα δύο προαναφερθέντα υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία σημειωτέον τοποθετήθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν ούτε τέσσερις μήνες στη Διοίκηση!  


Πρόκειται για τη δεύτερη φορά που παραιτούνται το Νο1 και το Νο2 του μορφώματος. Είχε προηγηθεί η παραίτηση, πριν από τέσσερις μήνες, του τότε Προέδρου κ. Προκοπάκη και της Αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Ευαγγελάκου, εν μέσω αμφοτέρωθεν καταγγελιών για σκάνδαλα και ευνοιοκρατία.  

Μπροστά σε αυτά τα τρομερά αδιέξοδα, ως μόνη λύση αναδεικνύεται η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ωςαναβαθμισμένου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, ο οποίος θα υπηρετεί την ενημέρωση.  

iskra.gr

προβοκατορας: 
είπαμε, όμως. 
Μην τους λέτε Χούντα, μην τους λέτε Γερμανοτσολιάδες, μην τους λέτε Ξεπουλητάδες... 
Λαϊκίζετε...!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 'Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΡΙΣΗ...

ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση
Του ΣΤΑΘΗ*
Αίφνης «εθνικιστές» όσοι Σκωτσέζοι θέλουν την απόσχιση απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο και την ανεξαρτησία της πατρίδας τους. Το γεγονός ότι το αίτημα της ανεξαρτησίας υποστηρίζουν κόμματα πιο αριστεράτου Βρετανικού Εργατικού Κόμματος δεν φαίνεται να σημαίνει πολλά για τα παπαγαλάκια της καθ’ ημάς (ή εφ’ ημών) ενημέρωσης, η παραπληροφόρηση να πηγαίνει καλά, οι παρωνυμίες, οι ευφημισμοί, η διατεταγμένη δημοσιογραφία, η προπαγάνδα, η αποπληροφόρηση, η παρασιώπηση, η πλύση εγκεφάλου και όλα όσα διακονούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου στη θαυμαστή γενναία μας Δύση. Την επικράτεια του Μεγάλου Αδελφού, όπου άνετα η Γερμανία μπορεί να υπαγορεύει, φέρ’ ειπείν, στην Τσεχία τι θα γράφουν τα σχολικά της βιβλία, προκειμένου να ωθηθούν στη λήθη ορισμένες... ατυχείς στιγμές στις μεταξύ τους σχέσεις. Η «συμφιλίωση» όμως που βασίζεται στη «λήθη» δεν είναι παρά μια φάρσαπου ετοιμάζει την επόμενη τραγωδία.
Οπως την τραγωδία που ζει η χώρα μας. Η οποία έχει καταντήσει (όχι μόνον λόγω της κρίσης, αλλά ήδη πριν από την κρίση) ένα ψοφοδεές προτεκτοράτο. Μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν είχε μπει σε κρίση εθνικής ανεξαρτησίας ήδη με την αρχή της Μεταπολίτευσης, λόγω της κυπριακής τραγωδίας, αν δεν είχε μπει σε κρίση αυτεξούσιου καθ’ όλην τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως και να μην έμπαινε ποτέ σε οικονομική κρίση.

Αν η χώρα μας ήταν ένα πράγματι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, δεν θα μπορούσε ένας Γιωργάκης ή ο οποιοσδήποτε άλλος τυχάρπαστος να την υπαγάγει εν μια νυκτί σε Καθεστώς Εντολής ξένων Δυνάμεων και να τη μετατρέψει σε Αποικία Χρέους (εν πρώτοις, ώστε στη συνέχεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε λάφυρο και ο λαός της σε άθυρμα). Επί μακρόν, υπό το κράτος της νίλας στην Κύπρο, η Ελλάδα βάθυνε τους δεσμούς υποτέλειας με τη Δύση, ενώ ταυτοχρόνως ασκήθηκε στην πολιτική «κατευνασμού» προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται, ή μάλλον να υπάρχει, υπό καθεστώς μόνιμης απειλής πολέμου.
Η οικονομική κρίση (απότοκο της εθνικής) βάθυνε την κρίση κρατικής υπόστασης της χώρας, ενώ ταυτοχρόνως απομόνωσε ακόμα περισσότερο τον λαό από κάθε ψήγμα κυριαρχίας που του είχε απομείνει, ου μην και τον αποξένωσε (ακόμα και) από το πολίτευμα. Ο κοινωνικός ιστόςαποσαθρώθηκε, τα φαινόμενα «κοινωνικού αυτοματισμού» εντάθηκαν, ενώ η πολιτισμική αποβλάκωση ανέβηκε «πίστα» στο video game του θανάτου που βλέπουμε γύρω μας με τα ίδια μας τα μάτια. Σήμερα, ο Ελληνας πολίτης, ο ελληνικός λαός, ζει σε ένα «κράτος» (προτεκτοράτο)υποτελές, με τη ζωή του να λεηλατείται από μια ανελέητη «οικονομική φρίκη», αποξενωμένοςαπ’ το πολιτικό σύστημα, υπήκοος της διαφθοράς και της διαπλοκής, υπό διαρκή απειλή πολέμου. Εξακολουθεί να κυβερνάται απ’ όσους δημιούργησαν την παθολογία προ κρίσης, την ίδια εκείνην που οδήγησε στην παθολογία της κρίσης.
Μια κρίση-εργαλείο ντόπιων Δυνατών και ξένων Δυναστών, που κατασκευάζει μια (νεομεσαιωνική)χώρα-ειδική ζώνη.
Αν λοιπόν το αίτημα της εξόδου απ’ την οικονομική κρίση είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους Ελληνες, η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας είναι θέμα 
«ελευθερίας ή θανάτου» για την Ελλάδα.
Αντιμετωπίζουμε, τηρουμένων των αναλογιών, συνθήκες 1821 ή 1941 - και αυτό δεν είναι υπερβολή, διότι η Ελλάδα έχει γλιστρήσει σε συνθήκες εθνικής και διεθνούς αφάνειας. Το ειδικό πολιτικό βάρος της χώρας στις διεθνείς σχέσεις είναι ανύπαρκτο. Το στίγμα της δεν εντοπίζεται. Η ικανότητά της να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων, νεκρή. Δείτε: Η Γερμανία καλεί διάσκεψη για τα δυτικά Βαλκάνια και η Ελλάδα δεν καλείται. Η Αλβανία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ακόμα και για το όνομα της FYROM (αναβαθμίζει τον ρόλο της), ενώ η Αθήνα (διά του κ. Σαμαρά) αναγνωρίζει στα Τίρανα το δικαίωμα να αποστούν των συμφωνιών για τις ΑΟΖ. Για την ουκρανική κρίση, εκτός απ’ τις αθλιότητες Βενιζέλου, η Αθήνα έχει να επιδείξει αφωνία, όχι μόνον για τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο, αλλά για τις ζωές καν των Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη καθώς και κοντά (ή μέσα) στις άλλες ζώνες πυρός. Για την κρίση στη Συρία, για το ογκούμενο μεταναστευτικό, για τους νέους παράγοντες που εμφανίζονται στη γεωπολιτική σκηνή απ’ το Κουρδιστάν έως τη λωρίδα της Γάζας, ούτε λόγος να γίνεται περί ελληνικών θέσεων. Για το Κυπριακό, το Αιγαίο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη Θράκη, ο συνήθης«κατευνασμός» που μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε κάποιο θερμό επεισόδιο ή σε πιθανή σύρραξη. Για τις σχέσεις με την Ουάσιγκτων, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, δεν υπάρχουν λόγια - άλλωστε οι κυβερνήσεις των ανδρεικέλων δεν μιλάνε, μόνον κανένα γιαβόλ λένε και εκτελούν εντολές - για τον ΕΝΦΙΑ, το χρέος (και τη διαιώνισή του), τις κατασχέσεις αποταμιεύσεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το Ασφαλιστικό, τις νέες περικοπές κι όλο το υπόλοιπο βαρύ πυροβολικό της τρόικας, μονίμως καταπάνω μας. Η μόνη απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά και τόσα άλα είναι ημούγγα στο εξωτερικό και τα ψέματα στο εσωτερικό.
Παιάνας αυτής της μούγγας, εμβατήριο της διεθνούς ανυπαρξίας και του εκμηδενισμού της Ελλάδας υπήρξε η στάση της χώρας μας στον ΟΗΕ στην πρόσφατη συνέλευσή του για τηνπροστασία των υπερχρεωμένων χωρών (όπως η Αργεντινή). Εκεί, 141 χώρες ψήφισαν υπέρ της προστασίας λαών, εθνών και κρατών από τους διεθνείς γύπες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και συνεπώς από τα ιμπεριαλιστικά γεράκια, 11 χώρες ψήφισαν κατά (ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία), ενώ 41 απείχαν. Η Ελλάδα, παρ’ ότι υπερχρεωμένη (και μάλιστα εν πολλοίς δολίως) σε ένα κρεσέντο γιέσμεν - ραγιαδισμού, απείχε της ψηφοφορίας.
Περιγράφοντας το αυτονόητο, η Πρόεδρος (της πολύ λιγότερο χρεωμένης Αργεντινής) κυρίαΚριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ δήλωσε: «Δεν μπορεί μια χούφτα δισεκατομμυριούχων να πνίγει μια χώρα και να εξοντώνει μια κοινωνία με την απειλή της χρεοκοπίας, βγάζοντάς την απ’ τον κόσμο».
Στον αντίποδα, η Ελλάδα, συνηθισμένη ως κράτος χρόνια τώρα, να σέρνεται και να εκλιπαρεί, όχι μόνον δεν διεκδικεί όσα δικαιούται, όπως οι Γερμανικές Επανορθώσεις (για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις), αλλά έχει παραδώσει την ίδια την Ασυλία της χώρας στους δανειστές. Μάλιστα με βάση το αγγλικό δίκαιο. Δεν τους χρωστάμε μόνον 320 δισ., αλλά, ώσπου να ξεχρεώσουμε, τους χρωστάμε την Ακρόπολη, την Ολυμπία και τηνΑμφίπολη, μα πάνω απ’ όλα τους χρωστάμε την ψυχή μας. Αυτήν έβαλε στην ακούμπα ο Γιωργάκης κι αυτήν διασύρει ο κ. Σαμαράς. Εμάς τους «τεμπέληδες» (που δουλεύουν περισσότερο απ’ τους Γερμανούς) και «διεφθαρμένους» (από τη φοροδιαφυγή της Μερσεντές, της Μπεμβέ και της Οπελ) Ελληνες, εμάς τους «σβησμένους απ΄τον χάρτη»,
χι μόνον τον γεωπολιτικό, αλλά κάθε ελπίδας, λες κι έχουμε διαβεί τις Σκαιές Πύλες της Κόλασης, τα Καυδιανά Δίκρανα και το κατώφλι του Νταχάου.
Τίθεται θέμα ελευθερίας. Ή η κρίση θα παραμείνει εργαλείο συντριβής του λαού ή θα μετατραπεί σε εργαλείο συντριβής του συστήματος που την προκάλεσε (και θα προκαλέσει την επόμενη, την επόμενη και την επόμενη)...
Τόσον απλό, τόσον τραγικό...
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10,5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ!

ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* 
Το τί και το πώς συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, τί προηγήθηκε, πώς σχεδιάστηκε, ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας, ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ στην ολότητά τους.
Ωστόσο στα 13 χρόνια που συμπληρώθηκαν χτες από την τραγική «επέτειο» του χτυπήματος της 11ης Σεπτέμβρη του 2001 στους Δίδυμους Πύργους τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία: Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν είχε κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσει σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα της επίθεσης στη Νέα Υόρκη, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.
Έχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του: Η 11η Σεπτέμβρη 2001 ήταν η αφορμή για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντανάμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές φυλακές της CIA, επιβλήθηκε ο νόμος των «Αουσβιτς» της νέας τάξης.
Στα 13 χρόνια που πέρασαν από τότε η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη εγκαταστάθηκαν σε πάνω από 150 χώρες του πλανήτη και τα «έξυπνα όπλα» των Μπους - Ομπάμα και των Ευρωπαίων συμμάχων τους έσπειραν αμέτρητες «11ες του Σεπτέμβρη» στον κόσμο.
  • Ο μέσος όρος των (επίσημα καταγεγραμμένων) νεκρών στο Αφγανιστάν ανέρχεται στους 100 κάθε βδομάδα...
  • Στο Ιράκ ο πραγματικός αριθμός των εκατοντάδων χιλιάδων  νεκρών είναι αδιευκρίνιστος.
  • Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών που επέστρεψαν στις ΗΠΑ μέσα σε φέρετρο ξεπερνούν τις 5.000…
Θα το επαναλάβουμε: Η 11η Σεπτέμβρη, το αίμα του ίδιου του αθώου αμερικανικού λαού, αξιοποιήθηκε από τον ιμπεριαλισμό ως εφαλτήριο για να περάσει από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους. Μετατράπηκε από τις ΗΠΑ σε «άλλοθι» για να διακηρύξουν στον πλανήτη το δόγμα τους: «Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».
Έγινε το άλλοθι για να επιβληθεί ένα παγκόσμιο καθεστώς τρομο-υστερίας, τρομονόμων, φακελώματος, καταπάτησης ελευθεριών, φαλκίδευσης ατομικών δικαιωμάτων, απαγωγών, βασανιστηρίων, απροσχημάτιστων επεμβάσεων στο εσωτερικό κρατών για εγκατάσταση «Τσολάκογλου» και αμερικανοτσολιάδων ανά τον κόσμο, για κατασκευασμένες «επαναστάσεις», για «Κοσσυφοπέδια» και αναβίωση του «πολέμου των άστρων».
«Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» (PNAC)
Είναι αξιοσημείωτο: Μετά την 11η Σεπτέμβρη τα πράγματα εξελίχτηκαν όπως περίπου τα περιέγραφε το περίφημο «Σχέδιο Για Τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα» (PNAC) που ιδρύθηκε το 1997, με απολύτως ξεκάθαρους και διακηρυγμένους στόχους: Την απόλυτη και με κάθε μέσο επιβολή της αμερικανικής κυριαρχίας στον κόσμο κατά τον 21ο αιώνα.

Στα «μανιφέστα» του PNAC, που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο τον Ιούνη του 1997, όσο και το Νοέμβρη του 2000 (το δεύτερο, δηλαδή, μόλις ένα χρόνο πριν από τους Δίδυμους Πύργους) γινόταν καθαρό πως η αμερικανική κυριαρχία θα περνούσε μέσα από «προληπτικούς» πολέμους, μέσα από την καθυπόταξη έως και κατάργηση του ΟΗΕ (που παρουσιαζόταν σαν ένα «φόρουμ για αριστερίζοντες, αντισιωνιστές και αντιιμπεριαλιστές») και μέσα από την επιβολή της κρατικής τρομοκρατίας ως παρονομαστή των διεθνών σχέσεων.
Μάλιστα, στο «μανιφέστο» του Νοέμβρη του 2000 περιέχεται και μια ενδιαφέρουσα «προφητεία»: «Εάν σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ, αυτό θα έχει καταλυτικές συνέπειες» για να τεθεί το αμερικανικό σχέδιο σε εφαρμογή μια ώρα αρχύτερα. Αυτά τα έλεγαν οι εμπνευστές του σχεδίου ένα χρόνο πριν από τους Δίδυμους Πύργους...
Οικονομική διάσταση
Η κτηνωδία και η καταστροφή που ακολούθησε του Δίδυμους Πύργους αποτέλεσε και αποτελεί, ταυτόχρονα, μια υπερκερδοφόρα μπίσνα για τα μονοπώλια του ολέθρου:
  • Σύμφωνα με τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις το άμεσο κόστος του πολέμου μόνο σε Αφγανιστάν και Ιράκ υπολογίζεται ότι έχει ανέλθει ήδη στο 1,5 τρισ. δολάρια.
  • Από το 2001 και μετά, πάνω από 10,5 εκατομμύρια δολάρια δίνονται κάθε ώρα (!) από το Αμερικανικό Πεντάγωνο στο Μινώταυρο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος για τη συνέχιση των επιχειρήσεων («National Priority Project cost of war»).
  • Κατά τον νομπελίστα Στίγκλιτς το συνολικό κόστος του πολέμου σε Αφγανιστάν και Ιράκ ξεπερνάει αθροιστικά από το 2001 τα 6 τρισ. δολάρια!
Δεν πρόκειται για χρήματα που πληρώνουν οι ΗΠΑ. Είναι τα χρήματα που πληρώνει η ανθρωπότητα για να τρέφεται ο Μινώταυρος του ιμπεριαλισμού.
Με αυτά τα χρήματα που κερδίζουν οι πετρελαϊκές εταιρείες και το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα θα μπορούσε εντός των ΗΠΑ:
1) Να έχει εξασφαλιστεί η υγειονομική περίθαλψη 2 φορές για όλο τον πληθυσμό των ΗΠΑ των 300 εκατομμυρίων ανθρώπων.
2) Να έχει εξασφαλιστεί η επάνδρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με 30 εκατομμύρια δασκάλους.
3) Να έχει εξασφαλιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση όλων των αποφοίτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την επόμενη 30ετία.
4) Να έχουν κατασκευαστεί 16 εκατομμύρια συγκροτήματα κατοικιών.
5) Να έχει εξασφαλιστεί πάνω από 15 φορές η ασφάλιση των 50 εκατομμυρίων ανασφάλιστων Αμερικανών πολιτών.
6) Με το κόστος ενός μόνο μήνα πολέμου θα μπορούσε να έχει 6πλασιαστεί η δαπάνη για την έρευνα εναντίον του καρκίνου.
7) Με το κόστος μιας μόνο μέρας του πολέμου θα μπορούσε να έχει εξασφαλιστεί η πανεπιστημιακή εκπαίδευση για 200.000 φτωχούς φοιτητές.
Και κάτι ακόμα:
Με το κόστος του 1,5 τρισ. δολαρίων των πολέμων σε Ιράκ και Αφφγανιστάν θα μπορούσε να έχει εξαλειφθεί η πείνα παγκοσμίως πάνω από 10 φορές.
Τίποτα απ' όλα αυτά, όμως, όπως η εξάλειψη της πείνας και η εξασφάλιση περίθαλψης και εκπαίδευσης στους ανθρώπους δεν επιφέρει το επιδιωκόμενο για τους καπιταλιστές κέρδος.
Ως εκ τούτου, τα μονοπώλια για την εξασφάλιση του κέρδους τους επιδίδονται στη γνωστή εκείνη ιστορία, την ιστορία του πολέμου. Βλέπετε ο πόλεμος, όπως είχε ευφυώς επισημάνει ο Κλάουζεβιτς, δεν είναι παρά η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Το «στοίχημα» του Τσίπρα στη ΔΕΘ

Το «στοίχημα» του Τσίπρα στη ΔΕΘ
Λεπτό προς λεπτό η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Όλες οι εξελίξεις για την ομιλία του Σαββάτου και τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής – Οι πέντε άξονες του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση των αδικιών - Το Newsbomb θα μεταδώσει live την ομιλία του στο Βελλίδειο
Σε πέντε πυλώνες θα στηριχθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα του Σαββάτου, στο Βελλίδειο, σε μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.
Ο καμβάς πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ακόλουθος:
-Φρένο στην ανθρωπιστική κρίση,
-Επανεκκίνηση της οικονομίας,
-Αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία 200.000 -300.000 θέσεων (με βάση την πρόταση της Επιτροπής Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη),
-Οι θεσμικοί μετασχηματισμοί στη λειτουργία του κράτους και οι προτάσεις ανασυγκρότησης παραγωγικής βάσης.
Οι προγραμματικές εξαγγελίες συζητήθηκαν αναλυτικά στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.
Μεταξύ των μέτρων, που αμέσως θα υλοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι και τα εξής:
-Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.
-Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
-Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
- Αποκατάσταση μέρους απωλειών των χαμηλότερων συντάξεων.
-Επαναφορά επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος.
-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος και θα αντικατασταθεί από κλιμακωτό Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
Ακόμη, αποφασίσθηκε η λήψη μέτρων, όπως:
-Ρύθμιση οφειλών ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών και χρεών στο Δημόσιο.
-Παύση ποινικών διώξεων για χρέη προς το Δημόσιο.
Στο ερώτημα, πού θα βρεθούν οι πόροι για την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υποδείξει την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων, την πάταξη φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής, διαφθοράς και διαπλοκής, αλλά και τους Κοινοτικούς πόρους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/494277/to-stoihima-toy-tsipra-sti-deth#ixzz3DApDzHS0

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ


03:00
13/09/2014
Μιλώντας στην αμερικανική ιστοσελίδα thuth-out.org, o Tζον Πέρκινς, ένας διεθνής κερδοσκόπος, ένα από τα λεγόμενα "κοράκια των αγορών" περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παγιδεύτηκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο και προχωρεί σε αναγκαστική εκχώρηση του πλούτου της
Ο Tζον Πέρκινς είναι ένας κλασικός "hit man", που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και επιβάλλει σκληρούς κανόνες σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Σαν τους εκπροσώπους της Τρόικα!
Ο ίδιος γνωρίζει από μέσα το όλο σύστημα, καθώς για χρόνια υπήρξε «ελεύθερος σκοπευτής». Εξηγεί πώς γίνεται το ... "λοκάρισμα" του κράτους-στόχου:
«Βρίσκουμε χώρες που έχουν κάτι να μας δώσουν: πετρέλαιο, φυσικό πλούτο ή συστήματα μεταφορών. Στη συνέχεια τους φορτώνουμε με υπέρογκα δάνεια, αλλά αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ποτέ στις χώρες, αλλά σε λίγα χέρια πλούσιων. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ελλάδα».
Υπάρχει, όμως, και συνέχεια:
«Όταν πλέον αυτές οι χώρες θα είναι δεσμευμένες με υψηλό χρέος, έρχεται το ΔΝΤ και η ΕΕ (όπως συνέβη με την Ελλάδα) και απαιτούν από τις χώρες απίστευτα πράγματα. Να ανεβάσουν τους φόρους, να κόψουν δραστικά τις δαπάνες, να πουλήσουν σημαντικά κομμάτια του δημόσιου φορέα και βασικά να γίνουν σκλάβοι στα τραστ, το ΔΝΤ και την ΕΕ. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την Παγκόσμια Τράπεζα και όλη αυτή την συνωμοσία του χρήματος».
Ο Πέρκινς εξειδικεύει την ανάλυσή του για την περίπτωση της Ελλάδα:
«Παρακολουθώ την Ελλάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και την Ισλανδία και την Ιρλανδία. Η Ισλανδία που ψήφισε εναντίον της αποπληρωμής των χρεών πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Η Ιρλανδία αντιθέτως πέρασε από αυτή την επώδυνη διαδικασία των χρεών και των σκληρών μέτρων. Για την περίπτωση της Ελλάδας είναι σίγουρο: Κτυπήθηκε!
Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε πολλά λάθη, οι ηγέτες της έκαναν πολλά λάθη, αλλά δεν τα έκαναν οι άνθρωποι που υφίστανται τα μέτρα. Τώρα, όμως, αυτοί είναι που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει στη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σήμερα η Ελλάδα έχει πολύ μεγαλύτερο χρέος και αντιμετωπίζει κατάρρευση του ΑΕΠ της, αλλά περιέργως οι διεθνείς οίκοι που πρν από τέσσερα χρόνια την καταβαραθρωναν στις αξιολογήσεις τους, σήμερα την αναβαθμίζουν ενώ τα θεμελιώδη μεγέθη είναι απείρως χειρότερα! Γιατί; Γιατί τώρα πήραν αυτό που ήθελαν. Ελέγχουν πλέον την χώρα».
Ο Πέρκινς δεν θεωρεί παράξενο πως υπάρχει κόμματα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν τα μνημόνια:
«Όχι, δεν μου προκαλεί έκπληξη. Αν και είναι γελοίο, καθώς βλέπουμε πως η ύφεση δεν βοηθάει. Η κατάσταση θυμίζει την Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ το 1929.
Το μήνυμα που στέλνει προς την Ελλάδα είναι το εξής:
«Στηριχθείτε στην Ιστορία σας. Είστε περήφανοι, δυνατοί, μια χώρα πολεμιστών. Είστε η πατρίδα της Δημοκρατίας. Οι περισσότερες δημοκρατίες σήμερα είναι διεφθαρμένες με πρώτη αυτή των ΗΠΑ. Δεν λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα. Θα έλεγα στο ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να μην δεχθεί την κριτική ότι φταίει για τα πάντα. Να μην δεχθεί τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και να πολεμίσουν γι' αυτό. Να σεβαστείτε την ιστορία σας και να το δείξετε σε όλο τον κόσμο».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr