Βλέπουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ

Βλέπουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ
Πώς αναλύουν στην Κουμουνδούρου τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων
Ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι «μαχητός». Αυτό πιστεύουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου διαβάζοντας τα τελευταία δημοσκοπικά ευρήματα αλλά και αναλύοντας το γενικότερο κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.
«Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια ξεκάθαρη πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από ολοένα και περισσότερους πολίτες» λένε οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν ότι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου.
Παράλληλα όπως εκτιμούν η παρουσία τους στην ΔΕΘ ήταν «άκρως ρεαλιστική για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας».
Οι επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι στην ποιοτική ανάλυση των δημοσκοπήσεων πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι μετρήσεις αυτές γίνονται σε μη προεκλογική περίοδο με τα πολιτικά ερωτήματα να είναι λιγότερα πιεστικά προς τους πολίτες. Αντίθετα – όπως σημειώνουν - αυτό που παρατηρείται ξεκάθαρα είναι η αδυναμία της ΝΔ να συγκροτήσει κυβέρνηση ακόμα και μέσω συμμαχιών.
«Τα νούμερα, σε συνάρτηση με τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων αναφορικά με την αποδοχή της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν σαφές ότι η ριζοσπαστική αριστερά πλέον προβάλλει ως η μοναδική εναλλακτική για τους πολίτες λύση» σημειώνουν οι στενοί συνεργάτες του Τσίπρα και καθιστούν σαφές πως η μόνη αξιόπιστη κυβερνητική λύση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα προβαίνουν και στις σχετικές αναγωγές επί των εδρών, των τριών δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκαν στον κυριακάτικο Τύπο (ΜRB, ALCO και RASS) από τις οποίες φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου μπορεί να συγκεντρώσει από 136 έως 140 έδρες.
Δείτε τον σχετικό πίνακα:
pinakas


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/498252/vlepoyn-aytodynamia-ston-syriza#ixzz3E9Wv54i8

Η Άλωση της Τριπολιτσάς Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21

Σαν σήμερα οι Έλληνες έκοψαν στην Τριπολιτσά όλους όσους συνεργάστηκαν με τους Τούρκους 

επί 400 χρόνια


 Σε αυτή τη μάχη  αναδείχθηκε
 ο στρατηγικός νους του 

Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά. Στην Τριπολιτσά είχε την έδρα του ο Μόρα-Βαλεσί, ο στρατιωτικός διοικητής της Πελοποννήσου, με όλο το χαρέμι και τα πλούτη του, εκεί ζούσε ο μισός τουρκικός πληθυσμός της Πελοποννήσου και την υπερασπιζόταν σημαντικός αριθμός ενόπλων σωμάτων. Με λίγα λόγια ήταν μια επικίνδυνη εχθρική εστία, η οποία εάν δεν εξουδετερωνόταν θα ήταν μια διαρκής απειλή για τις επαναστατημένες επαρχίες της Πελοποννήσου.
Η στρατηγική σύλληψη του Κολοκοτρώνη δεν έγινε αμέσως αποδεκτή, επειδή προϋπέθετε οργανωμένο στρατό, που δεν υπήρχε. Ο Κολοκοτρώνης με επιμονή και πειστικότητα αντέστρεψε το αρνητικό για την άποψή του κλίμα μεταξύ των οπλαρχηγών κι έτσι στα μέσα Απριλίου αποφασίστηκε ο αποκλεισμός της Τριπολιτσάς σε πρώτη φάση, ώστε να διακοπεί κάθε δυνατότητα επικοινωνίας και εφοδιασμού της πόλης. Αρχιστράτηγος της επιχείρησης ορίσθηκε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, αλλά ιθύνων νους της ήταν ο Κολοκοτρώνης, το σχέδιο του οποίου τηρήθηκε κατά γράμμα.
Μέχρι τις αρχές Μαΐου του 1821 οι επαναστάτες είχαν περισώζει την Τριπολιτσά σ' ένα κύκλο που περιλάμβανε τις περιοχές Πάπαρι, Βλαχοκερασιά, Διάσελο, Αλωνίσταινα και Βέρβενα. Τότε έφθασε η πληροφορία ότι ο Μουσταφάμπεης με 3.500 άνδρες προερχόμενος από τα Γιάννινα είχε διασπάσει την πολιορκία από τα ανατολικά και είχε εισέλθει στην πόλη. Η επιχείρηση κινδύνευε, καθώς τις επόμενες μέρες τέθηκε σε καταδίωξη του Κολοκοτρώνη και των άλλων οπλαρχηγών που πολιορκούσαν την Τριπολιτσά. Οι δύο σημαντικές ήττες που υπέστη στο Βαλτέτσι (12 Μαΐου) και στα Δολιανά (18 Μαΐου), όχι μόνο αναπτέρωσαν το ηθικό στο ελληνικό στρατόπεδο, αλλά συνέβαλαν καταλυτικά στην Άλωση της Τριπολιτσάς.
Η δύναμη των πολιορκητών συνεχώς ενισχυόταν και τις παραμονές της Άλωσης είχε φθάσει τους 10.000 άνδρες. Ο κλοιός γύρω από την Τριπολιτσά έσφιγγε διαρκώς και η πόλη υπέφερε. Οι αποθήκες των τροφίμων είχαν σχεδόν αδειάσει, τα χρήματα είχαν εξαντληθεί και οι αρρώστιες θέριζαν. Στην πόλη υπήρχαν 35.000 ψυχές, Τούρκοι, Χριστιανοί, Αλβανοί και Εβραίοι.
Τότε ο Κολοκοτρώνης συνέλαβε την ιδέα να κατασκευαστεί περιφερειακή τάφρος γύρω από την πόλη για να δυσκολέψει περισσότερο τη ζωή των πολιορκημένων. Η τάφρος κατασκευάστηκε ταχύτατα από τους χωρικούς και η όλη τοποθεσία ονομάστηκε Γράνα. Γύρω και πίσω από αυτή τοποθετήθηκαν τα τέσσερα ελληνικά σώματα, με επικεφαλής τους Κολοκοτρώνη, Μαυρομιχάλη, Γιατράκο και Αναγνωσταρά. Οι επαναστάτες είχαν στη διάθεσή τους ένα παμπάλαιο κανόνι και οι πολιορκούμενοι 30.
Απόντος του Μόρα-Βαλεσί, Χουρσίτ Πασά, ο Μουσταφάμπεης, που είχε το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, αντιλήφθηκε γρήγορα την κίνηση του Κολοκοτρώνη και στις 18 Αυγούστου ενήργησε επίθεση με ιππικό για να διασπάσει τον κλοιό των Ελλήνων. Απέτυχε και οι δυνάμεις του επέστρεψαν στην πόλη έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες. Μπέηδες και αγάδες άρχισαν τότε να συσκέπτονται για τους όρους της παράδοσης, καθώς δεν υπήρχε ελπίδα σωτηρίας.
Όμως τους πρόλαβε ένας απλός στρατιώτης, ο Μανώλης Δούνιας από τον Πραστό Κυνουρίας. Στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, ημέρα Παρασκευή, μαζί με δύο συντρόφους του αναρριχήθηκε στα τείχη της πόλης που έφθαναν τα πεντέμισι μέτρα ύψος και εισήλθε στην Τριπολιτσά, εκμεταλλευόμενος τη γνωριμία του με τον φύλακα του προμαχώνα. Αφού τον εξουδετέρωσε, άνοιξε την Πύλη του Μυστρά και οι έλληνες επαναστάτες εισόρμησαν στην πόλη. Οι κάτοικοί της αντιστάθηκαν, χωρίς επιτυχία, επί δίωρο.
Επακολούθησε άγρια σφαγή του πληθυσμού και πρωτοφανές πλιάτσικο. Μάταια οι οπλαρχηγοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τους μαινόμενους επαναστάτες. «Το ασκέρι, όπου ήταν μέσα, το Ελληνικόν, έκοβε και εσκότωνε, από Παρασκευή έως Κυριακή, γυναίκες, παιδιά και άνδρες, τριάντα δύο χιλιάδες, μία ώρα ολόγυρα της Τριπολιτσάς. Ένας υδραίος έσφαξε ενενήντα. Έλληνες εσκοτώθηκαν εκατόν» γράφει στα Απομνημονεύματά του ο Κολοκοτρώνης.
Η εκδικητική μανία των επαναστατών εκδηλώθηκε όχι μόνο σε βάρος των Τούρκων, αλλά και των Εβραίων που είχαν δείξει εχθρική στάση απέναντι στην Επανάσταση, και των Ελλήνων που είχαν χαρακτηριστεί τουρκολάτρες, όπως ο πρόκριτος Σωτήρης Κουγιάς. Αντίθετα, οι Αλβανοί της Τριπολιτσάς αποχώρησαν συντεταγμένα με τη συνοδεία ελλήνων μαχητών, καθώς είχαν έλθει σε συμφωνία με τον ίδιο τον Κολοκοτρώνη.
Η Άλωση της Τριπολιτσάς αποτέλεσε σταθμό για την εδραίωση και την εξέλιξη της Επανάστασης. Ολόκληρη η Πελοπόννησος βρισκόταν στα χέρια των Ελλήνων, εκτός των φρουρίων, Πατρών, Μεθώνης, Κορώνης και Ναυπλίου, τα οποία πολιορκούνταν στενά.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΗΔΙΑΣΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ


Η ΤΡΙΠΛΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - Και για να το διατυπώσουμε ακόμη πιο σωστά, θα πρέπει να πούμε πως με όχημα την Αμφίπολη, την εκδίκησή τους την παίρνουν πια, η ίδια η ιστορία και η αλήθεια που επιχειρήθηκε να βιαστεί, με την ανοχή και των ελληνόφωνων αβανταδόρων...


Δε θα προτρέξουμε των επίσημων ανακοινώσεων όπως βιάστηκαν να κάνουν κάποιοι ακαδημαϊκοί ρεμπεσκέδες που κυριευμένοι από τη μανία του εθνομηδενισμού, έσπευσαν να μιλήσουν για ευρήματα της Ρωμαϊκής εποχής. 

Και φυσικά δε θα μπούμε στον πειρασμό της σεναριολογίας που άλλοτε τροφοδοτεί κι αμέσως μετά επαναδιαψεύδει την αχαλίνωτη φαντασία των αφελών και των εμμονικών με τη μυθοπλασία.

Θα πούμε απλά ότι στη Γη της Αμφίπολης είναι θαμμένο κάτι σημαντικό. Κάτι απόλυτα Μακεδονικό. Κάτι βαθύτατα Ελληνικό. Είναι η ιστορία που χειραφετείται και ορθώνει πια το επιβλητικό της ανάστημα, και ακτινοβολεί μεγαλείο και δέος σε ολόκληρο τον πλανήτη.

  • Είναι η ιστορία που αποφάσισε να σιχτιρίσει την ελληνόφωνη δωσίλογη, φοβική και ενδοτική τσογλαναρία που... δε την υπερασπίστηκε, και συμμετέχει σε ανίερα παιχνίδια παζαρεύοντας την ίδια την ταυτότητα της Μακεδονικής Γης.

Είναι η αλήθεια που αηδίασε με το ραγιαδισμό των ελληνόφωνων πολιτικών τενεκέδων, και αποφάσισε να κουνήσει το δάκτυλο σ όλους αυτούς λίγο πριν πάρουν την πένα της ντροπής για να προσυπογράψουν άλλη μια «συμφωνία» εθνικής ταπείνωσης.

Απέναντι σ αυτό το ελληνόφωνο συνονθύλευμα των προθύμων του ραγιαδισμού, ήταν η πρώτη ηχηρή σφαλιάρα που έδωσε με τρόπο αυθεντικό και αδιάψευστο η ίδια η Μακεδονική Γη.

  • Αλλά και η σβερκάδα της φασιστοσυμμορίας των γενιτσάρων του Γκρούεφσκι, δεν είχε καλύτερη τύχη. Η Μακεδονική Γη μίλησε και η οδηγία που έδωσε στη Σκοπιανή λαθροτσογλαναρία που έχει επιδοθεί σε ένα ανελέητο πλιάτσικο με στόχο την αναζήτηση ταυτότητας ήταν σαφής
«Το μόνο που δικαιούστε, είναι να σέβεστε και να τιμάτε την Ελληνική ιστορία. Κρατήστε μακριά τα βρώμικα χέρια σας απ αυτήν. Είστε Σλάβοι στην ψυχή και στο σώμα. Αποδεχτείτε το. Κι αντί να παίζετε κρυφτό, ντρεπόμενοι για την καταγωγή σας, συμβιβαστείτε μ αυτήν, γιατί αυτοί είστε, και αναζητήστε μέσα σ αυτήν ότι όμορφο υπάρχει για να το αναδείξετε…»

Και συνεχίζει η Μακεδονική Γη την αμείλικτη αφήγησή της στους τσαρλατάνους των Βαλκανίων:«Με εικαστική κακογουστιά και αγαλματοθεραπεία, μετατρέπετε  σε μνημείο καρακιτσαριού τη Γη που σας φιλοξενεί και δε μπολιάζετε με Ελληνισμό το σλαβικό DNA σας. Αυτό έχετε. Σλαβικό μέχρι το κόκκαλο. Μ αυτό συμβιβαστείτε. Αυτό αγαπήστε. Διότι μόνο κατάντια μπορεί να είναι για ένα λαό, όταν ξεπέφτει στο σημείο να μισεί τον ίδιο του τον εαυτό».

  • Και ήρθε η σειρά και της νομιμοφανούς συμμορίας της «διεθνούς κοινότητας» να πάρει τη δική της απάντηση. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η στάση του Αμερικανού πρέσβη Τζες Μπέιλι, που παρά τη μέχρι σήμερα στάση της χώρας του, χαρακτήρισε ευθέως και απερίφραστα «Σλάβους» με Σ κεφαλαίο, κάτι που επίσης εξόργισε τους πανηγυρτζήδες του Γκρούεφσκι.

Το μεγαλείο της Αμφίπολης επομένως, έκανε το καθήκον του απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό αλλά και στην Ελλάδα. Η Μακεδονική Γη μίλησε και το μήνυμα της ήταν σαφές και ξεκάθαρο:
«Εδώ είμαι. Όρθια, αγέρωχη και Ελληνική, και θα τσακίσω τα μούτρα σε όποιον τενεκέ τολμήσει να με αμφισβητήσει».

Κι αυτά ήταν μόνο τα πρώτα της λόγια. Τα καλύτερα έρχονται. Το καθήκον που δεν επιτέλεσαν με αίσθημα εθνικής ευθύνης τα ελληνόφωνα πολιτικά ανδρείκελα, αποφάσισε να το επιτελέσει μόνη της η Μακεδονική Γη, η αλήθεια και η ίδια η ιστορία.

Τώρα που ολόκληρος ο πλανήτης υποκλίνεται γι ακόμη μια φορά στο διαχρονικό μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας, ποιος θα τολμήσει άραγε να βγάλει στο σφυρί το όνομα της Μακεδονίας???

Οι πέτρες μίλησαν… Η μανέστρα χάλασε… Και οι τρεις κατεργαραίοι καθηλώθηκαν στον πάγκο που τους αξίζει…