Κοροϊδεύουν το λαό με τα κόκκινα δάνεια

Κοροϊδεύουν το λαό με τα κόκκινα δάνεια
Αφήνουν απροστάτευτους τους πολίτες – Πάνε για κατάργηση του νόμου Κατσέλη – Καμία ανανέωση της ρύθμισης για την απαγόρευση πλειστηριασμών – Τα στελέχη της κυβέρνησης διαρρέουν ότι «όλα βαίνουν καλώς» με την τρόικα
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο παρασκήνιο των συζητήσεων της τρόικας με το υπουργείο Ανάπτυξης. Επισήμως, μετά τη συνάντηση Δένδια με την Τρόικα, από το υπουργείο διαρρέουν πως είναι όλα «μια χαρά» και πως η τρόικα είναι σε πρώτη φάση θετική για τις ρυθμίσεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Αυτό όμως που δεν λένε επισήμως οι υπουργοί, αλλά το αφήνουν να εννοηθεί στις off the record συζητήσεις με τους δημοσιογράφους είναι ότι πάνε για κατάργηση του νόμου Κατσέλη που μέχρι σήμερα προστάτευε τα νοικοκυριά καθώς επίσης και το γεγονός ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει συζήτηση για επιπλέον παράταση στην απαγόρευση των πλειστηριασμών.
Τα δύο τελευταία ζητήματα που αποκρύβουν οι κυβερνητικοί παράγοντες είναι πραγματικός εφιάλτης για το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού.
Όπως αναφέρει και το Capital , κορυφαία πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης δήλωσε μετά τη σημερινή συνάντηση με την τρόικα που είχε ως κύριο αντικείμενο τα «κόκκινα δάνεια» (σ.σ συμμετείχαν από πλευράς Μαξίμου οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Λαζαρίδης και Παπασταύρου) πως αύριο θα υποβληθεί επίσημα στην τρόικα προσχέδιο αρχών τόσο για την αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα των επιχειρήσεων όσο και για τη δημιουργία πτωχευτικού δικαίου για τους ιδιώτες, με στόχο αυτά να πάρουν τη μορφή νομοσχεδίου μέχρι το τέλος του έτους.
Η ίδια πηγή υπαινίχθηκε στην ουσία την κατάργηση τόσο του νόμου Κατσέλη που σήμερα ρυθμίζει την πτώχευση ιδιωτών και την προστασία της πρώτης κατοικίας τους, καθώς και την μη ανανέωση της προστατευτικής ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «με δεδομένο ότι δεν την αξιοποίησαν πάνω από 3.000 δανειολήπτες, η διάταξη για τους πλειστηριασμούς είναι ή άχρηστη, ή αποτυχημένη ή λάθος», και συμπλήρωσε πως «ούτε ο νόμος Κατσέλη μέσω του οποίου ορίζονται πλέον δικάσιμοι για το 2020, είναι επιτυχημένος». Σε δηλώσεις του, ωστόσο, μετά τη συνάντηση με την τρόικα ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας επισήμανε πως «πάντα θα υπάρχει καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας» υπονοώντας προφανώς πως θα προσφέρονται ασφαλιστικές δικλείδες μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο της πτώχευσης των ιδιωτών.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κοροϊδεύει με τον πιο χυδαίο τρόπο τον ελληνικό λαό, ενώ τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι υπουργοί του άλλα λένε στους πολίτες και άλλα λένε στους δανειστές.
Βρήκαν χρυσή τομή μόνο για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρημάτων  
Το υπουργείο Ανάπτυξης που χειρίζεται το θέμα των κόκκινων δανείων εμφανίστηκε ικανοποιημένο από τη σημερινή πρώτη συζήτηση με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα κόκκινα δάνεια και την ενιαία αντιμετώπιση των επιχειρηματικών οφειλών. Πηγές έλεγαν πως «επιβεβαιώθηκε πως σε επίπεδο αρχών η πρόταση αποτελεί μια πολύ θετική προσέγγιση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο το νομοσχέδιο το οποίο παρουσιάστηκε στο σύνολό του σήμερα στην τρόικα, να πάρει το πράσινο φως ακόμη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Παρόλα αυτά οι κατά τα άλλα «λαλίστατοι» κυβερνητικοί παράγοντες δεν είπαν κουβέντα για κούρεμα προσαυξήσεων και προστίμων στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/501604/koroideyoyn-ton-lao-me-ta-kokkina-daneia#ixzz3EufYhPyx

Α. Τσίπρας: Μόνη διέξοδος οι εκλογές!

Α. Τσίπρας: Μόνη διέξοδος οι εκλογές!
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» και ζητά προσφυγή στις κάλπες για να προκύψει ισχυρή λαϊκή εντολή – Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου για επαναφορά του κατώτατου μισθού και για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς το δημόσιο
Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στο «νοσηρό» πολιτικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Ο κ. Τσίπρας ζητά ευθέως εκλογές και παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει δυο προτάσεις νόμου σήμερα και αύριο στη Βουλή.
Η πρώτη αφορά στις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν για τις οφειλές των πολιτών στο δημόσιο και η δεύτερη αφορά την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 761 ευρώ και τα εργασιακά ζητήματα.
Στην δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο "κόμπος έφτασε στο χτένι" και κάνει λόγο για «κωμωδία» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.
Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατόν στις κάλπες προκειμένου να υπάρξει ισχυρή λαϊκή εντολή και αμέσως μετά να ξεκινήσει η σκληρή διαπραγμάτευση και η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της χώρας.
Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:
«Μετά από δυο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι.
Η χώρα και ο λαός μας βιώνει μια ανείπωτη καταστροφή. Η ύφεση, πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα, διαλύει την οικονομία, βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτοξεύει την ανεργία, εξωθεί ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας στην φτώχεια και την απόγνωση.
Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταθέσαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για μέτρα άμεσης ανάσχεσης της βαθειάς οικονομικής κρίσης. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, προσεκτικά επεξεργασμένο και κοστολογημένο, είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, και προκάλεσε πανικό στην παραπαίουσα κυβέρνηση των Μνημονίων.
Σήμερα εμείς αποδεικνύουμε ότι τηρούμε και εννοούμε τις δεσμεύσεις μας.
Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη νομοπαρασκευή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
Και καταθέσαμε στη Βουλή μια πρόταση νόμου με άμεσα μέτρα, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της καταστολής της οικονομίας και την επανεκκίνησή της.
Αύριο καταθέτουμε πρόταση νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού.
Και θα υπάρξει ανάλογη συνέχεια.
Η πρόταση νόμου που καταθέσαμε σήμερα, προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες.
Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προκειμένου να χαλαρώσει αυτή η θηλιά, ώστε και η κοινωνία να αναπνεύσει και η οικονομία να λειτουργήσει πριν οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες.
Στις κάλπες στις οποίες ο λαός μας θα επιλέξει.
Ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς.
Σήμερα δίνουμε στη Βουλή των Ελλήνων τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να αποδείξει αν η βούλησή της είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης ή να παγιώσει το καθεστώς του μνημονίου.
Ιδού η Ρόδος.
Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με τη τρόικα. Ούτως ή άλλως ο δραματικός ρόλος δεν τους ταιριάζει, τους εκθέτει.
Η παράσταση θυμίζει πια περισσότερο κωμωδία παρά δράμα.
Μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας η λαϊκή ετυμηγορία και η ισχυρή εντολή για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Άλλη λύση δεν υπάρχει.
Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσει ο κος Σαμαράς τόσο το καλύτερο για τον τόπο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/501536/a-tsipras-moni-diexodos-oi-ekloges#ixzz3Eu1nw1UV

Ο Μπογιόπουλος ισοπεδώνει τη Βούλτεψη για τα... περί Δημοκρατίας


Ο Νίκος ΜπογιόπουλοςΟ Νίκος Μπογιόπουλος
“ Είμαστε μια (κανονικότατη) Δημοκρατία… ”
Του Νίκου Μπογιόπουλου
Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 16:03
 Σε συνέντευξη της στον «Real FM» η κυβερνητική εκπρόσωπος κυρία Βούλτεψη δήλωσε χτες ότι στην Ελλάδα επικρατεί κανονική Δημοκρατία και όχι σοβιετική, όπως τόνισε…

    Συμφωνούμε απόλυτα με τη κυρία Βούλτεψη. Ορισμένες – πρόχειρες – αποδείξεις για την ορθότητα της διαπίστωσης της κυρίας Βούλτεψη είναι και οι εξής:

   Πρώτο: Αν δεν υπήρχε κανονική Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατόν να ψηφιστεί ένα Μνημόνιο με μόλις 151 ψήφους στη Βουλή. Το Μάη του 2010 η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή προς κύρωση το Μνηµόνιο. Ουδείς αμφισβήτησε ποτέ ότι το Μνηµόνιο συνιστά συν τοις άλλοις µια σύµβαση διεθνούς χαρακτήρα της Ελλάδας µε διεθνείς οργανισµούς. Αλλά γι’ αυτού του τύπου τις συµβάσεις το Σύνταγµα περιλαµβάνει ειδική διάταξη όσον αφορά την κύρωσή τους. Το άρθρο 28 του Συντάγµατος προβλέπει αυξηµένη πλειοψηφία 180 ψήφων για την κύρωσή τους από τη Βουλή. Η κανονική Δημοκρατία, όμως, τσαλαπάτησε ακόµα και το Σύνταγµά της. Ετσι δια χειλέων του (και συνταγµατολόγου) Ε. Βενιζέλου, κατοπινού διαδόχου του Γ.Παπακωνσταντίνου στη θέση του υπουργού Οικονοµικών και σημερινού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά, ακούσαμε ότι αρκούσε η εφαρμογή της «τυπικής» (!) διάστασης της δηµοκρατίας» και ότι για την κύρωση του Μνηµονίου αρκούσαν οι 151 ψήφοι.

   Θα μπορούσε, άραγε, να συμβεί κάτι τέτοιο αν η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν ήταν κανονική;….

    Δεύτερο: Αν δεν υπήρχε κανονική Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατόν, σε εντελώς άσχετο νοµοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, να έχει κατατεθεί από τον Μάρτη του 2010 µια πολύ «περίεργη» τροπολογία. Με τη συγκεκριµένη τροπολογία και «κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης», όπως σαφώς τονίζεται, ο εκάστοτε πρωθυπουργός παρέχει στον... εαυτό του το δικαίωµα να αναθέτει µελέτες και έργα, να συγκροτεί επιτροπές και οµάδες εργασίας, να καθορίζει τις αµοιβές των µελών τους και κυρίως: µε την τροπολογία παραχωρείται στον πρωθυπουργό το αποκλειστικό δικαίωµα να αποφασίζει την παράδοση σε αυτές τις επιτροπές κάθε πληροφορίας και κάθε εγγράφου του κράτους, ακόµα κι αν –όπως αναφέρεται στην τροπολογία– αυτό το στοιχείο «χαρακτηρίζεται κρατικό απόρρητο ή εµπιστευτικό»...

    Θα γίνονταν  τέτοια πράγματα σε μια Δημοκρατία που δεν είναι κανονική;…

   Τρίτο: Αν δεν υπήρχε κανονική Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ήταν δυνατόν με άλλη πραξικοπηματική τροπολογία να «νοµιµοποιείται» ο εκάστοτε υπουργός επί της Οικονοµίας να προχωρά σε όποια συµφωνία θέλει µε το ∆ΝΤ, την ΕΚΤ και τα ξένα κράτη της ΕΕ, για την οποία συµφωνία το κοινοβούλιο απλώς και µόνο θα... «ενηµερώνεται» (!), αφού αφαιρέθηκε από τη Βουλή ακόµα και η στοιχειώδης αστικοδηµοκρατική αρµοδιότητα να την επικυρώνει ή να την απορρίπτει! Η τροπολογία αναφέρει: «Τα µνηµόνια, οι συµφωνίες και οι συµβάσεις εισάγονται στη Βουλή για συζήτηση και ενηµέρωση. Ισχύουν και εκτελούνται από της υπογραφής τους». Στις κανονικές Δημοκρατίες, απ΄ότι φαίνεται, η κύρωση µιας συνθήκης και µιας συµφωνίας µε ξένα κέντρα ανήκει στη δικαιοδοσία της «ενός ανδρός Αρχής» (!), της Αυτού Εξοχότητος του εκάστοτε υπουργού της εκάστοτε κυβερνήσεως των «Λουδοβίκων» και των «σωτήρων».

   Έτσι, μάλλον, θα λειτουργούν οι κανονικές Δημοκρατίες…

    Τέταρτο: Αν δεν υπήρχε κανονική Δημοκρατία στην Ελλάδα πώς θα ήταν δυνατόν να κατατεθεί τον Ιούνη του 2010 στη Βουλή η δανειακή σύµβαση µε την τρόικα για το θεαθήναι και μόνο; Αυτή η κατάπτυστη συµφωνία µε την οποία η Ελλάδα αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή που πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία, δεν κυρώθηκε ποτέ! Ναι! Κατέθεσαν στο κοινοβούλιο μια δανειακή σύμβαση που έθετε την Ελλάδα υπό το αγγλικό δίκαιο, αλλά µόνο... προς «ενηµέρωση». Όχι µόνο απαγορεύτηκε, τότε, στη Βουλή ακόμα και η διαδικασία της τυπικής επικύρωσής της, αλλά απαγορεύτηκε µέχρι και η συζήτηση για τη σύµβαση!

    Έτσι θα λειτουργούν, πιθανώς, οι κανονικές Δημοκρατίες. Οι συμβάσεις που υπαγορεύουν ότι «ούτε η Ελλάδα ούτε τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας…» (!),  στις κανονικές Δημοκρατίες δεν ψηφίζονται και δεν συζητούνται καν. Απλώς εφαρμόζονται…

***

     Όπως γίνεται αντιληπτό και σε σχέση με τα προηγούμενα, μπροστά δηλαδή στην τόση… κανονικότητα της Δημοκρατίας για την οποία επαίρεται η κυρία Βούλτεψη, θέματα όπως

-οι 462 (!) εφαρμοστικοί νόμοι των Μνημονίων που ψηφίζονται στο άψε σβήσε σε θερινά τμήματα και με (ν)τροπολογίες της νύχτας,

-τα 22.000 (!) άρθρα των νόμων των Μνημονίων που ψηφίζονται από υπουργούς χωρίς να τα έχουν διαβάσει,  

-οι 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που επιβλήθηκαν εν είδει «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»  για να πίνεται «νόμιμα» το αίμα του λαού,

-οι δικαστικές αποφάσεις που καταργούν το χαράτσι αλλά δεν εφαρμόζονται και ανατρέπονται,

-οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τις καθαρίστριες αλλά δεν εφαρμόζονται,

-οι δικαστικές αποφάσεις που απαιτούν από τη «Χόχτιφ» την καταβολή του ΦΠΑ που έχει υπεξαιρέσει ύψους 600 εκατομμυρίων αλλά δεν εφαρμόζονται, 

-οι Μπαλτάκοι που είναι γραμματείς των υπουργικών συμβουλίων και εν τούτοις σαλιαρίζουν με τους ναζιστές,

    και μερικά (χιλιάδες) ακόμα παρόμοια… μικροζητήματα, θα πρέπει να θεωρούνται πταίσματα.  Ξέρετε, σε μια κανονική (αστική) Δημοκρατία, που προφανώς και δεν είναι σοβιετική, τέτοια πράγματα συνηθίζονται.    

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Κι εσύ, γιατί δεν έγινες εφοπλιστής, ρε άσχετε κι ανίκανε ;;; εεε ;;;

προβοκατορας
"Στην κρίση επιβιώνουν οι ικανοί" (Γερμανοτσολιαδίστικη ...παροιμία)
Κατάλαβες ρε άσχετε κι ανίκανε, που αντί για εφοπλιστής, πήγες κι έγινες εργάτης, αγρότης, λαμόγιο δημόσιος υπάλληλος ή δάσκαλος ...παιδεραστής κι όλα αυτά, τα φτηνιάρικα; Άντε τράβα πλήρωνε τώρα
Και πρόσεχε, μην πεθάνεις στην ...ουρά για τον ΕΝΦΙΑ. Άσχετε κι ανίκανε, λέμε...
Εθελοντική η έκτακτη εισφορά για τους εφοπλιστές !!!
Με τροπολογία-πρόκληση στο νομοσχέδιο για τις 
«θρησκευτικές κοινότητες» ξαναβαφτίστηκε οικειοθελής η καταβολή έκτακτης εισφοράς από τους εφοπλιστές, η οποία είναι υποχρεωτική για τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες

Το θέμα είχε αναδείξει η «Εφ.Συν.» από τον Απρίλιο. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των διαβεβαιώσεων εκ μέρους κύκλων του υπουργείου Οικονομικών ότι η ναυτιλιακή κοινότητα θα καταβάλει κανονικά τηνέκτακτη εισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης και η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ, απαλλάσσει επί της ουσίας τους εφοπλιστές.

Η εθελοντική συνεισφορά τους, που είχε συμφωνηθεί τον Ιούλιο του 2013 και στη συνέχεια είχε μετατραπεί σε υποχρεωτική, ξαναβαφτίστηκε τελικώς εθελοντική, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ενέδωσε στιςασφυκτικές πιέσεις των εφοπλιστών. 
 

Πλέον εναπόκειται στον πατριωτισμό τους η καταβολή έκτακτης εισφοράς των 420 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας (2014-2017), εν αντιθέσει με την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης που πληρώνουν τα φορολογικά υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, από το 2012 και η οποία αντί να καταργηθεί έγινε μόνιμη, με γλυκαντικό την όποια έκπτωση -αν αποφασιστεί- για το 2015.

Η «Εφ.Συν.» είχε αποκαλύψει στις 25 Απριλίου 2014 ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν πληρώσει ούτε ένα ευρώ έκτακτη εισφορά, με το υπουργείο Οικονομικών να επικαλείται τεχνικά προβλήματα τα οποία δεν επέτρεψαν να εισπραχθεί η εισφορά που αντιστοιχεί στο τρέχον έτος, συνολικού ύψους 105 εκατ. ευρώ.

Κυβέρνηση με σπασμένα φρένα


ανάρτηση από TVXS Ανάλυση

09:30 | 01 Οκτ. 2014
Τελευταία ανανέωση 11:11 | 01 Οκτ. 2014
Για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη όλα είναι ένα «σχέδιο ανωμαλίας» που εξυφαίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ (στον ΑΝΤ1). Δεν υπάρχουν πραγματικές δημοσκοπήσεις που να δείχνουν πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις, δεν υπάρχει μη αναστρέψιμη δυναμική εναντίον της κυβέρνησης, δεν υπάρχουν προβλήματα, συντονισμού και επικοινωνίας, ούτε εσωτερική γκρίνια και φαγωμάρα. Τι είναι, όμως, αυτό που έκανε τον (καραμανλικό) βουλευτή της ΝΔ Γ. Βλάχο να μιλήσει για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας το οποίο προϋποθέτει παραίτηση του πρωθυπουργού;

Συγκεκριμένα, ο πρώην υφυπουργός σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τζιτζικώσα είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra: «Εάν η κατάσταση στη χώρα δυσκολέψει, δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κανένας Έλληνας που να μη θέλει κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εφόσον σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συμμετέχουν σε αυτή περισσότερα κόμματα από ότι στη σημερινή και το θέμα του πρωθυπουργού θα τεθεί σε μηδενική βάση».

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ διευκρίνιζε ότι αναφερόταν στην επομένη ημέρα των εκλογών και στην  περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης, αλλά οι εντυπώσεις είχαν ήδη δημιουργηθεί, αφού η διόρθωση την οποία έκανε δεν βγάζει και πολύ νόημα.

Άλλωστε, είχε προηγηθεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας ο οποίος πρώτος «κατέβασε» αυτή τη θεωρία, του σχηματισμού νέας κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή μετά από παραίτηση του Α. Σαμαρά, και βέβαια δεν ανακάλεσε στη συνέχεια, αφού ως «αντάρτης» δεν δεσμεύεται από υποχρέωση κομματικής πειθαρχίας.

Τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για το Μέγαρο Μαξίμου. Ανάλωσαν όλη την ενέργειά τους χθες το απόγευμα για να μαζέψουν το μπάχαλο σχετικά με την παρουσία του Χρ. Λαζαρίδη στη συνάντηση Χαρδούβελη - τρόικας και τις αντιρρήσεις του ΠΑΣΟΚ για την απουσία δικών του στελεχών. Αλλά αυτό είναι ίσως μικρό πρόβλημα για το επιτελείο Σαμαρά, αν συνεκτιμήσει κανείς ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν γίνει διαρροές για να αναδειχθούν οι κόκκινες γραμμές που βάζει ο Ευ. Βενιζέλος στη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των πιστωτών αλλά επίσης η διάθεση διαφοροποίησης από τη ΝΔ. Δεν έχει σημασία αν αυτά γίνονται για τα μάτια των ψηφοφόρων ή αν πρόκειται για ουσιαστική στροφή, γιατί μένει η εικόνα μιας κυβέρνησης που μοιάζει με ξεκούρδιστο ρολόι.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θέλουν να δείξουν δύναμη αντίστασης στις πιέσεις των δανειστών αλλά να μη φτάσουν σε ρήξη, θέλουν επίσης ο ένας να φτιάξει το προφίλ του σε βάρος του άλλου αλλά να μην το διαλύσουν, θέλουν να πείσουν πως δεν υπάρχουν στον ορίζοντα πρόωρες εκλογές αλλά συμπεριφέρονται άκρως προεκλογικά, θέλουν να ελέγξουν τις Κ.Ο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά διαρκώς προκύπτουν εσωκομματικά προβλήματα, θέλουν να κατατροπώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην πράξη πετυχαίνουν το αντίθετο, θέλουν να βρουν τις 180 ψήφους αλλά ήδη τους έφυγε η ΔΗΜΑΡ από το κάδρο της επιδιωκόμενης συναίνεσης για την προεδρική εκλογή.

Μέσα σε ένα τόσο βαρύ περιβάλλον, η επίσκεψη Γιούνκερ την Παρασκευή είναι ασφαλώς μια κάποια λύση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η λύση.

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προσέγγισε τον Τσίπρα!

Κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ προσέγγισε τον Τσίπρα!
Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς - «Δεν χωράει ο Βενιζέλος σε καμιά κουβέντα» η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Όπως σας έχουμε ενημερώσει εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα οι εξελίξεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς θα είναι ραγδαίες. Σε αυτό το πλαίσιο, μια έκπληξη περίμενε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr.
Συγκεκριμένα δέχτηκε τηλεφώνημα από ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει κατά καιρούς αναλάβει εξέχοντες ρόλους τόσο σε κομματικό όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.
Το εν λόγω στέλεχος, μάλιστα, ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθούν.
Του εξήγησε, ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για ένα διάλογο μεταξύ ορισμένων στελεχών του Κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της πάγιας θέσης των στελεχών αυτών, σύμφωνα με την οποία πρέπει να τερματιστεί η συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και να ανοίξουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Κουμουνδούρου, με βασικό στόχο να διερευνηθούν οι δυνατότητες μετεκλογικής μεταξύ τους συνεργασίας!
Πρέπει εδώ να τονίσουμε, ότι το συγκεκριμένο στέλεχος που ανέλαβε αυτή την πολυσήμαντη πρωτοβουλία δεν ανήκει σε εκείνη την ομάδα στελεχών που –όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το Newsbomb.gr- θέλουν να διαπραγματευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Λειτούργησε μόνος, αλλά είναι γνωστές οι θέσεις του επί του σοβαρού αυτού θέματος και τις έχει κατά καιρούς εκφράσει και δημόσια…
Ο Αλ. Τσίπρας στη συζήτηση που είχε με το εν λόγω στέλεχος τού υπογράμμισε, ότι δεν είναι κατά του διαλόγου με βάση συγκεκριμένη αφετηρία, ωστόσο όπως του τόνισε:
• «Πρέπει να ξέρεις, ότι σε καμιά κουβέντα δεν χωράει ο Βενιζέλος, αφού έχει στρατηγικά χαρακτηριστικά η συνεργασία του με τον Σαμαρά»!
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ του διευκρίνισε, πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται αυτή τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, την κατανοεί.
Και άφησε να εννοηθεί, ότι στο ΠΑΣΟΚ θα τρέξουν εξελίξεις σύντομα.
Φυσικά ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ακόμα στη διάρκεια της κουβέντας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά διάθεση να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για πολλούς οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στο πέρασμα των καταστροφικών για τη χώρα και το λαό μνημονίων…


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/501492/koryfaio-stelehos-toy-pasok-proseggise-ton-tsipra#ixzz3EtDgSF75

Νεκρή φύση σε νευρική κρίση


ΣΤΑΘΗΣ

Ολα τα καυτά θέματαέθεσε στο τραπέζι με την Τρόικα ο κ.Χαρδούβελης! πήγε να τους φτιάξει καφέ καικάηκε.
Του έσκασε το γκαζάκι στα χέρια. Ενώ αν έψηνε τον καφέ πάνω σεχειροβομβίδα δεν θα έσκαγε - χειροβομβίδες Σαμαρά! απασφαλίζουν μόνον αν τις αγριοκοιτάξει ο κ. Μπαλτάκος.

Πλην όμως, έτσι δεν πάμε πουθενά - με μια κυβέρνηση σενευρική κρίση και τον κ. Βορίδη να της κόβει τα χάπια της, λογικό τομπάχαλο Παπαμιμίκου εναντίον ΤζιτζικώσταΝτινόπουλου εναντίονΜητσοτάκηόλων εναντίον όλων, πρέπει να επιληφθεί ασμένως ο κ.Γιακουμάτος - μόνον αυτός, ο «έφεδρος συνταγματάρχης πεζικού,διατάξτε» μπορεί να κάνει τις χειροβομβίδες αρνάκια
και να κάνουν και γάλα! Γάλα αρνάδας, γάλα γαϊδούρας, γάλα χειροβομβίδας, όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει αυτή η κυβέρνηση και πρώτα απ’ όλα, όσα λέει. Στην αρχή η κυβέρνηση «εξόρισε» την Τρόικα στο Παρίσι με αποτέλεσμα να την χορέψει η τελευταία ταγκό στο ταψί
με βούτυρο Αρδεννών. Κατόπιν αυτών των ηρωικών, η Τρόικα θα ερχόταν στην Αθήνα - κόκκινος συναγερμός (όπως λέμε κόκκινες γραμμές) και η κυβέρνηση Βενιζέλου - Σαμαρά - Μέρκελ παρέταξε στα διόδια της Μαλακάσας τη Μεραρχία Αδωνις Γεωργιάδης υπό τας διαταγάς του «έφεδρου συνταγματάρχη, διατάξτε» Γεράσιμου Γιακουμάτου, προκειμένου να σταματήσουν την είσοδο της Τρόικας στα περίχωρα Αθηνών κι είτα στο κλεινόν άστυ. Δυστυχώς
η Τρόικα υπερφαλάγγισε την ηρωική μας άμυνα στη γραμμή Μαλακάσα - Μαλακάσα και κατέφθασε αεροπορικώς στο «Ελ. Βενιζέλος» (μελλοντικώς Ευάγγελος Βενιζέλος) - πρώην Χόχτιφ (που χρωστάει στο ελληνικό -το ποιο;- Δημόσιο περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ
από φοροδιαφυγή και μη αποδοθέντα ΦΠΑ). Με το αεροδρόμιο στα χέρια τους, οι Τροϊκανοί (καθώς και όλα τα άλλα αεροδρόμια που θα τους πουλήσουμε) αποβιβάσθηκαν από ταΣτούκας τους
κι επιβιβάσθηκαν σε έναν στόλο ΜερσεντέςΜπεμβέ καιΟπελ (που επίσης χρωστούν στο ελληνικό -το ποιο;- Δημόσιο άλλα 400 εκατομμύρια από φοροδιαφυγή) - (να το το δισεκατομμυριάκι!) κι έφθασαν στο Υπουργείο Οικονομίας.
Εκεί ο κ. Σαμαράς, ο σύντροφος του κ. Κουβέλη Μπενύτο, και η Πασιονάρια Βούλτεψη είχαν οργανώσει μια τελευταία γραμμή άμυνας, ένα ταν ή επί τας και πρόσεχε πού πατάς, ένα πίσω, κουφάλες με τις κουτάλες για να υπερασπισθούν
όλες τις μεγάλες κουβέντες που έλεγαν εν όψει ερχομού της Τρόικας. Συγκινήθηκα. Ολη αυτή η τελευταία μολών λαβέ μπριγάδα του έθνους πυροβολούσε με τα δίκαννα τις μεγάλες κουβέντες που έλεγε ως τώρα σαν μπεκάτσες, ώστε να χαμηλώσουν οι τόνοι. Εθαύμασα! Κάθε κραυγή που πυροβολούσαν γινόταν ψίθυρος, κάθεμπαρούφα που είχαν ξεστομίσει γινόταν λαγός μεγαλείο! ούτε ο Μεγαλέξανδρος μπροστά στον Φουμαντσού τέτοια άμυνα! (Με την ευκαιρία,
είκοσι τέσσερις βουλευτές της Ν.Δ. ζήτησαν να στηθείουρανομεγαλομήκης ανδριάντας του Μεγαλέξανδρου στο σημείο των διαπραγματεύσεων.)
Θυμίζει όλη αυτή η (επαναλαμβανόμενη) όπερα μπούφα που ανεβάζει η κυβέρνηση εν όψει των ερχομών της Τρόικας, μια μικρή ιστορία απ’ την εποχή του Ναπολέοντα. Εφημερίδα των Παρισίων προσκείμενη στους Βουρβώνους, όταν ο Ναπολέων απέδρασε απ’ την εξορία του κι αποβιβάσθηκε στη Μασσαλία, έγραψε: «Το τέρας σε γαλλικό έδαφος». Την επομένη, όταν τα βασιλικά στρατεύματα που στάλθηκαν εναντίον του προσχώρησαν στον Ναπολέοντα, η εφημερίδα έγραφε: «Ο Σφετεριστής προελαύνει προς τη Λυόν». Την επομένη η εφημερίδα διαπίστωνε: «Ο πρώην Αυτοκράτορας καθ’ οδόν προς το Παρίσι». Κι όταν ο Ναπολέων έφθανε στις Βερσαλλίες, η εφημερίδα ανέκραζε: «Η Αυτού Μεγαλειότης ο Αυτοκράτωρ εισέρχεται εις Παρισίους».
Ετσι και η κυβέρνηση! κάθε φορά υπόσχεται ότι θα τρίξει τα δόντια στην Τρόικα και μετά πηγαίνει στον οδοντίατρο για εμφυτεύματα (τα οποία, ειρήσθω εν παρόδω, πάλι εμείς πληρώνουμε, έτσι για να μη χάσουμε τη συνήθεια να πληρώνουμε).
Ομως, το ίδιο σύνδρομο που παρουσίαζε η εφημερίδα με τον Ναπολέοντα και παρουσιάζει η κυβέρνηση με την Τρόικα, αρχίζουν να παρουσιάζουν και ορισμένα δημοσιογραφικά φερέφωνα, ου μην και παπαγαλάκια, με τον ΣΥΡΙΖΑ! Και επ’ αυτού θα
ήθελα να προειδοποιήσω την κυρία Βούλτεψη, διότι ηπροδοσία σφυρίζει γύρω της από παντού. Αν προσέξετε, αγαπητή μου Σοφία, τη σημειολογία στα πάνελ τελευταίως, θα παρατηρήσετε ότι πολλά απ’ τα εξωνημένα κι αργυρώνητα αυτά πτηνά φέρονται σαν ο ΣΥΡΙΖΑ να ’χει φθάσει στη Λυόν και να προελαύνει προς το Παρίσι. Αντί να βάζουν στη μέση τους ΣΥΡΙΖαίους, να τους διακόπτουν και να τους προβοκάρουν, την πέφτουν σε χαροκαμένους Νεοδημοκράτες και αλαφιασμένους Πασόκιους. Πού πάμε, αγαπητή μου Σοφία; σε λίγο ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης από «τέρας» θα γίνει η Παναγιά της Λούρδης.
Χρήσιμη και η Παναγιά της Λούρδης, θα μου πείτε, διότι μόνον αυτή (αν διαθέτει και το αλάθητο του Πάπα) μπορεί να διακρίνει τις λεπτές διαφορές ανάμεσα στα δισ. που μας ζητάνε, τα δισ. που τους χρωστάμε, τα δισ. που τους πληρώνουμε και τα δισ. που μας παίρνουν...

ΠΗΓΗ: 
http://www.enikos.gr/stathis/267054,Nekrh_fysh_se_neyrikh_krish.html