«Καμένη γη» αφήνουν πίσω τους Σαμαράς – Βενιζέλος

«Καμένη γη» αφήνουν πίσω τους Σαμαράς – Βενιζέλος
-Ο μακρύς κατάλογος της φτώχειας, της δυστυχίας και της απόγνωσης -Δείτε πώς κατάφεραν να οδηγήσουν τους Έλληνες στη ανέχεια
Εδώ και αρκετό καιρό ο ελληνικός λαός δεν δείχνει να συμμερίζεται καθόλου την ευφορία της ελληνικής κυβέρνησης... για τις δήθεν επιτυχίες της.
Πνιγμένοι από τα χρέη, αδύναμοι να πληρώσουν τα συνεχή χαράτσια που τους επιβάλουν με το έτσι θέλω και με την αβεβαιότητα να τους πλημμυρίζει, οι Έλληνες γυρνούν την πλάτη στη δικομματική Σαμαρά – Βενιζέλου και δηλώνουν ξεκάθαρα πως δεν τους πιστεύουν πια...
Με τις εκλογές να είναι πλέον προ των πυλών, είναι απορίας άξιο πώς θα μπορέσουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης να βγουν ξανά στο δρόμο και να ζητήσουν από τους πολίτες την ψήφο τους.
Πώς θα μιλήσουν στους ανέργους για succsess story; Πώς θα πουν στους μισθωτούς ότι η χώρα γυρίζει σελίδα όταν τους έχουν κόψει μεγάλο μέρος των αποδοχών τους; Τι θα πουν στους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους;
Το περίφημο succsess story δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα μιας «άγριας» πολιτικής περικοπών, που έριξε τους Έλληνες στη φτώχεια και προκάλεσε κατάρρευση των επενδύσεων στη χώρα.
Οι Έλληνες απώλεσαν το 40% των εισοδημάτων τους, πρόκειται για μια δραματική εξέλιξη που όμοιά της δεν έχει γίνει σε καμιά άλλη χώρα σε καιρό ειρήνης.
Εδώ και πέντε χρόνια και αφού πέρασαν 4 πρωθυπουργοί (Παπανδρέου, Παπαδήμος, Πικραμμένος και Σαμαράς) μας ζητούν να βάλουμε πλάτη... για τη σωτηρία της χώρας, όπως λένε! Ο ελληνικός λαός είπε “ναι”, έσκυψε το κεφάλι και έβαλε πλάτη δίνοντας από το υστέρημά του για τη σωτηρία της πατρίδας. Τελικά όμως, πού πήγαν τα χρήματά του;
Οι πόροι από τα ταμεία στήριξης δεν έφτασαν ποτέ στην Ελλάδα. Το 94% του ποσού άνω των 200 δισ. ευρώ διοχετεύτηκε στους επενδυτές και στις τράπεζες. Δηλαδή, με αυτά τα χρήματα δεν στηρίξαμε τις ελληνικές συντάξεις, το ταμείο ανεργίας, δεν έγιναν επενδύσεις στη χώρα, αλλά πήγαν σε πλούσιους επενδυτές -που μέχρι τότε έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας για τους υψηλούς τόκους από την Ελλάδα- για να καλύψουν στην ουσία τις απώλειές τους. Με λίγα λόγια, η πολιτική που ακολουθήθηκε στην Ελλάδα δεν ήταν για τους ανθρώπους αλλά για τις τράπεζες!
Η δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου φεύγει και αφήνει πίσω της “καμμένη γη”!
Πάμε να δούμε αναλυτικά τα... κατορθώματα της δικομματικής:
  • Ανεργία. Πρωταθλήτρια η Ελλάδα με ποσοστό που ξεπερνά το 28%, δηλαδή περίπου 1.300.000 άνεργοι.
  • Ένας στους τρεις εργαζόμενους με μισθό 300 ευρώ το μήνα.
  • Μακροχρόνια άνεργοι. Συνολικά 962.400 πολίτες αναζητούν δουλειά για περισσότερο από ένα χρόνο. Αποτελούν το 74,4% του συνόλου των ανέργων.
  • Περισσότερα από 200.000 κατασχετήρια – είναι η πρώτη δόση – για οφειλές προς το δημόσιο που θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα.
  • Τουλάχιστον 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες δεν έχουν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές – το 61% χρωστάει μέχρι 10.000 ευρώ ενώ 300.000 είναι ανασφάλιστοι.
  • Περισσότερα από 300.000 λουκέτα σε επιχειρήσεις. Μόνο στο λιανεμπόριο έκλεισαν 3.500 καταστήματα από το 2010 μέχρι το 2013.
  • Τουλάχιστον 20.000 νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέος γύρω στα 10.000 ευρώ που παραδίδονται από τη ΔΕΗ στις εισπρακτικές εταιρείες.
  • “Βούλιαξαν” οι τιμές των κατοικιών, ενώ 250.000 ακίνητα είναι στα αζήτητα.
  • Το 31% των νοικοκυριών μείωσε τις δαπάνες και το πρώτο που έκοψε ήταν το πετρέλαιο θέρμανσης.
Όλα τα παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος από τον μακρύ κατάλογο της φτώχειας, της δυστυχίας και της απόγνωσης που έχουν οδηγήσεις περισσότερους από 4.000 Έλληνες στην αυτοκτονία.
Έχοντας στα χαρτοφυλάκιά τους αυτά τα ατράνταχτα και αδιάψευστα στοιχεία οι πολιτευτές της ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για εξορμήσεις σε όλη την Ελλάδα ζητώντας ψήφο από τους πολίτες.
Καλώς να ορίσουν...


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/502584/kameni-gi-afinoyn-piso-toys-samaras-–-venizelos#ixzz3FFe25ZnL

ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Α' & Β'ΠΠ ΒΙΩΝΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


16:52
04/10/2014

Που πάει η Γαλλία; Tο ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πραγματικό και αγωνιώδες αφού από την πορεία της γαλλικής οικονομίας εξαρτάται και η πορεία της ελληνικής σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Δηλαδή αν "κρατήσει" η Γαλλία θα εξακολουθήσουμε να σερνόμαστε στο βάλτο της ύφεσης και των χρεών, αλλά σερνόμαστε. Αν βουλιάξει, ολόκληρη η Ευρώπη και πρώτη η Ελλάδα, θα κυλήσούν σε μια άβυσσο.
Πριν απο λίγες ώρες στο παγκοσμίου κύρους περιοδικό Times ανακοινώθηκε η πρόβλεψη της John Lewis (ίσως η καλύτερη εταιρία μακροοικονομικών αναλύσεων σε όλο τον κόσμο) ότι "France is finished" – “H Γαλλία τελείωσε”.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της John Lewis κύριος James Hurley περιέγραψε την Γαλλία με τα παρακάτω λόγια “sclerotic, hopeless and downbeat” (αρτηροσκληριοτική, απελπιστική και υποτονική) και συμβούλευσε τους Βρεττανούς επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στην Γαλλία “get them out quickly” (να βγούν απο την Γαλλία το συντομότερο δυνατό) και τελείωσε προσθέτωντας “I have never been to a country more ill at ease, …, nothing works” (δεν έχω πάει σε καμία χώρα τόσο ασθενή, …, τίποτα δεν λειτουργεί).
Η προειδοποίηση του επικεφαλής της επιτυχημένης βρετανικής αλυσίδας πολυκαταστημάτων John Lewis, ότι "Η Γαλλία βρίσκεται σε τέτοια απελπιστική κατάσταση που τίποτε δεν λειτουργεί και οι επενδυτές πρέπει να αποσύρουν γρήγορα από εκεί τα χρήματά τους"  είναι μόνο μια πολύ μικρή περιγραφή του τι συμβαίνει αυτή την στιγμή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης και της Ευρώπης.
Με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί το ίδιο μείγμα μακροοικονομικής πολιτικής είναι σχεδόν βεβαίο ότι θα αυξηθούν υπερβολικά τα ποσοστά ανεργίας και θα αρχίσει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.
Η ανεργία θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές. Τις δύο προηγούμενες φορές που συνέβη αυτό, ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα και στα μέσα της δεκαετί;ς του 1930! Τι το ακολούθησε το γνωρίζουμε όλοι...
Πρίν απο λίγες ημέρες ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών κύριος Manuel Valls δήλωσε στο Le Monde “αν δεν αλλάξουν τα πράγματα σε ένα διάστημα τριών μέχρι έξι μηνών την πατήσαμε”. Χρησιμοποίησε την λέξη “foutu” – που σημαίνει κάτι πολύ περισσότερο απο απλά την πατήσαμε.
Ο Φ.Ολάντ απλά δεν μπορεί να κυβερνήσει πλέον. Η υπόθεση των κυρώσεων στην Ρωσία και του ρωσικού εμπάργκο έχει τσακίσει και την γαλλική οικονομία: Πάνω από 15 δισ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά σε ετήσια βάση σε όλους τους τομείς της γαλλικής οικονομίας και αν η Γαλλία δεν παραδώσει τα Mistral στο ρωσικό Ναυτικό, η μεγαλύτερη ναυπηγός εταιρεία της Ευρώπης η DCNS θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.
Ηδη η Μόσχα διέρρευσε ότι ετοιμάζει την αγωγή για εφαρμογή των ρητρών ύψους 1,8 δια. ευρώ αν δεν παραδοθεί το πρώτο Mistral το "Βλαδιβοστόκ.
Η αιτία όλων αυτών; Η Γαλλία έγινε ουραγός της Γερμανίας σε όλα, ενώ η ανεργία καλπάζει καθώς οι μετανάστες από τις αποικίες παίρνουν όλες τις δουλειές από τον γαλλικό πληθυσμό.
Η λύση; Ευκολη λύση δεν υπάρχει. Αυτό που συζητείται τα τελευταία τρία χρόνια για ένα "Ευρώ 2", υποτιμημένο κατά 20-30% σε σχέση με το κανονικό ευρώ και την Γαλλία βασικό μέλος του "Ευρώ 2", μαζί με τα κράτη της Νότιας Ευρώπης, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, αλλά η Γερμανία δεν θέλει να ακούσει "ούτε για αστείο" ότι κάποιοι στην Ευρώπη με ισχυρή βιομηχανία, όπως η Γαλλία και η Ιταλία θα πουλάνε φθηνότερα προϊόντα από τους ίδιους.
Αν "πέσει" η Γαλλία πέφτει και όλη η Ευρώπη και η Ελλάδα γίνεται "αλοιφή". Μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι η στρατιωτική δύναμη που από το 1974 μέχρι σήμερα, με ένα διάλειμμα περίπου πέντε-επτά ετών γαλλοτουρκικής προσέγγισης στην δεκαετία του '90, είναι αυτή που εγγυάται άτυπα αλλά ουσιαστικά τα ελληνικά σύνορα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα.
Και εδώ καταδεικνύεται η ελληνική αφέλεια ή μάλλον η ανευθυνότητα της πολιτικής ελίτ που έχει ακόαμ σε εκκρεμότητα την προμήθεια των φρεγατών FREMM, μια προμήθεια που το πολιτικό-γεωστρατηγικό όφελος ξεπερνά κατά πολύ το στρατιωτικό-επιχερησιακό.
Το 2015 θα είναι - για όλους - μια πολύ κρίσιμη χρονιά...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O Πάνος Καμμένος... Παραμένει τίμιος και ειλικρινής...

ανάρτηση από  Σύβυλλα

Απο την πρώτη στιγμή που διαφοροποιήθηκε ο Πάνος Καμμένος απο το ιστορικό κόμμα της ΝΔ (της οποίας ήμουν ψηφοφόρος επί έτη πολλά), τον ακολούθησα στο Κίνημα που εμπνεύσθηκε, συμμετείχα με την υπογραφή μου στην επίσημη δημιουργία του Κινήματος και συνεχίζω , όπως μπορώ, να βοηθώ στο έργο του.
Τω καιρώ εκείνω της μεγάλης προδοσίας του Σαμαρά.... ο Πάνος Καμμένος ήταν ότι...
απέμεινε τίμιο από την πάλαι ποτέ ΝΔ και μας έδωσε ξανά ελπίδα και νέα ιδεολογική ταυτότητα !!!
ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΑ !!!!!! Δεν είναι προσωπολατρεία - ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ !!
Απ' εκεί και πέρα, πολλά στελέχη προσήλθαν στο Κίνημα , ούτε καν τα γνωρίζω όλα...πλην όμως, κατάλαβα πως κάποιοι ήρθαν για να υπηρετήσουν το Κίνημα και κάποιοι άλλοι επειδή είδαν φως και μπήκαν....
Ο Πρόεδρος πάντως παραμένει απαράλλαχτος όπως τον ήξερα 2,5 χρόνια τώρα, δεν έχει αλλάξει ούτε ένα τόνο σε αυτά που έλεγε και λέει. Παραμένει τίμιος και ειλικρινής όσο αφορά στους ψηφοφόρους του.

Τι νόημα έχει η ψήφος εμπιστοσύνης στους ετοιμοθάνατους;


Οιεπιθανάτιοι σπασμοί της κυβερνητικής συμμορίας παίρνουν τον αυτοματισμό των ανακλαστικών εκείνων αντιδράσεων της ανημποριάς, του πανικού και της πτώσης.
Ένας τέτοιος επιθανάτιος σπασμός είναι και η ψήφος εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβερνητική συμμορία από την κατοχική Βουλή…
Αλήθεια τι νόημα έχει αυτή η νέα μανούβρα των ανδρεικέλων;
Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι με... τέτοιους χειρισμούς και μανούβρες μπορεί να διασωθεί αυτή η παραπαίουσα κυβέρνηση;

Πιστεύει αλήθεια κανείς (ίσως ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος μέσα στον πανικό τους να το πιστεύουν) ότι μπορεί να υποκαταστήσεις τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως το αποσυνθετικό πολιτικό αδιέξοδο και την ΠΤΩΣΗ χωρίς επιστροφή της δωσίλογης συμμορίας, με τεχνητά μέσα και γελοία κοινοβουλευτικά τερτίπια περί ψήφου εμπιστοσύνης;
Η ψήφος εμπιστοσύνης με τα σημερινά δεδομένα είναι ένα κοινοβουλευτικό τέχνασμα ΕΝΤΕΛΩΣ γελοίο, το οποίο απλώς καταγράφει τον πανικό της πτώσης σου…
Η ψήφος εμπιστοσύνης έχει νόημα στην κοινοβουλευτική σκακιέρα μόνο σαν τακτική κίνηση κυβερνητικής στρατηγικής ισχύος και με βάθος χρόνου.
Πιο απλά. Μια κυβέρνηση καταφεύγει σ’ αυτό το μέσον όταν θέλει να επαναβεβαιώσει την ισχύ της και τη διάρκειά της. Που σημαίνει:
α). Ότι έχει κοινοβουλευτική ισχύ…
β). Ότι έχει βάθος χρόνου: Χρόνο ζωής…
Αυτή η κυβέρνηση ούτε ισχύ έχει για να επιβάλει την πειθαρχία και στα μέλη της (δεν τολμάει να διαγράψει κανένα μέλος της), αλλά ούτε και χρόνο ζωής (το σπουδαιότερο): Ο ανώτερος κοινοβουλευτικός χρόνος ζωής της είναι μέχρι την εκλογή του Προέδρου, 4 μήνες!!!
ΤΙΠΟΤΑ, συνεπώς, δεν μπορεί να πετύχει με την ψήφο εμπιστοσύνης: Ούτε να εξαλείψει το προεκλογικό κλίμα (αυτό τίθεται αντικειμενικά και διαρκώς θα πυρακτώνεται), ούτε να επιβάλει την «πειθαρχία» στα μέλη της (το καράβι βυθίζεται και οι «στασιαστές» θα πληθαίνουν, πάλι αντικειμενικά)…
Τι νόημα, συνεπώς, έχει η θεατρική παράσταση της ψήφου εμπιστοσύνης; Είναι τόσο ηλίθια και γελοία που μόνο «συνωμοσιολογικά» μπορεί να σκεφτείς: Ότι αυτή η κυβέρνηση σκηνοθετεί η ίδια την «ηρωική» πτώση της…
ΙΔΩΜΕΝ…
Από resaltomag, μέσω "Το Γρέκι"

ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ -ΒΕΝΙΖΕΛΟ:Ο κόσμος γύρω τους καταρρέει!


KΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ! Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ...  
Ηιστορία με την Μαρία Αντουανέτα πάντα με εντυπωσίαζε. Επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω πως ήταν δυνατόν να φτάνουν οι επαναστάτες έξω από το σπίτι της κι εκείνη να αναρωτιέται για ποιόν λόγο δεν τρώνε παντεσπάνι και ζητούν ψωμί! Την ίδια σουρεαλιστική σκηνή ζούμε σήμερα με την κυβέρνηση: Ο κόσμος γύρω τους καταρρέει κι εκείνοι συζητούν ακόμη αν... θα έχουν 180 βουλευτές!
Τους έχουμε ένα νέο: Οι 180 δεν υπάρχουν! Οι εξελίξεις στην ΔΗΜΑΡ ήταν καταλυτικές. Αυτή είναι μία πληροφορία που την έχουμε όλοι μας. Το να επιμένει κάποιος ότι παρά ταύτα θα καταφέρει τον στόχο του, αυτό σημαίνει είτε ότι έχει πάθει κάποιο σοκ και δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την αλήθεια είτε ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι.
Η ύπαρξη μυστικών όπλων ως μέσο χειραγώγησης των μαζών συναντάται συχνά στην ιστορία. Το πρόβλημα είναι ότι τις "φήμες" αυτές τις πιστεύουν κι εκείνοι που τις έχουν εμπνευστεί.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως πόσο σκληροί μπορούμε να γίνουμε απέναντι στους τροϊκανούς και μάλιστα την ώρα που οι κάμερες θα δείχνουν τους συμβούλους του πρωθυπουργού να τους έχουν πιάσει από τον γιακά για να τους στείλουν πίσω στην πατρίδα τους με την επόμενη πτήση. Εκείνο που ίσως δεν αντιλαμβάνονται οι ίδιοι είναι το πόσο βαρετοί έχουν γίνει εντός και εκτός συνόρων. Το σόου της δήθεν διαπραγμάτευσης έχει γίνει ανέκδοτο εντός των τειχών. Ακόμη μεγαλύτερο ανέκδοτο, όμως, είναι εκείνο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό, ότι στην Ελλάδα μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει ανάπτυξη...
Το κακό δεν είναι αν θα διώξουν την τρόικα. Αλλά αν την παρακαλάνε να γυρίσει πίσω κι εκείνη δεν θα έρχεται! Έχουν ακουστεί τόσα πολλά ψέματα τα τελευταία πέντε χρόνια που ο κόσμος δεν ξέρει πια τι να πιστέψει. Κι έχει δίκιο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Αν κάποιος έχει κάνει "εύκολη" την νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτός ο κάποιος είναι η ίδια η κυβέρνηση.
Θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική. Έστω και τώρα. Ακόμη κι αν είναι βέβαιο ότι θα χάσει. Ακριβώς διότι είναι πλέον ορατή η ήττα. Μία αξιοπρεπής ήττα με ψηλά το κεφάλι είναι μία βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη στην επόμενη ημέρα.
Δεν υπάρχει κάτι που να μας πείθει γι΄ αυτό. Κάθε άλλο! Υπάρχουν καθημερινά περιστατικά που μας λένε ότι έχει χαθεί το μέτρο. Η παραίτηση του πρεσβευτή μας στην Γερμανία είναι ένα τέτοιο περιστατικό. Και το χθεσινό με τον κ. Χαρδούβελη είναι ένα ακόμα.
Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Η Ευρώπη δείχνει να κάνει στροφή υπέρ της μείωσης των φόρων. Το θέμα είναι ότι εκείνο που είναι σήμερα ευεργετικό για την Γαλλία ή την Ιταλία, δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει και στη δική μας περίπτωση. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα πράγματα από την μείωση των φόρων. Χρειάζεται πόρους για επενδύσεις. Σε έναν χρόνο από σήμερα θα χρειάζεται ακόμη περισσότερα! Όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνονται όσα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα!
Στην κυβέρνηση πιστεύουν ακόμη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ότι την τελευταία στιγμή η Ευρώπη θα μας κάνει κάποιο δώρο. Ας πούμε να μας χαρίσουν ένα μέρος του χρέους. Κάνουν λάθος! Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Η ενίσχυση από το ιππικό δεν πρόκειται να έρθει...
Θανάσης Μαυρίδης από capital μέσω kourdistoportocali

ΑμφίποληΣτον τάφο είναι θαμμένη μια μεγάλη προσωπικότητα

Αμφίπολη - Daily Mail: Στον τάφο είναι θαμμένη μια μεγάλη προσωπικότητα
Τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Αμφίπολη, μάλιστα αναλύοντας και τις δικές τους θεωρίες.
Αυτή τη φορά, η βρετανική εφημερίδα Daily Mail με εκτενές δημοσίευμά της τονίζει ότι στον Τύμβο Καστά είναι σίγουρα θαμμένη μια μεγάλη προσωπικότητα, ακόμη και η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ολυμπιάδα.
Το δημοσίευμα είναι βασισμένο στις δηλώσεις του συγγραφέα και αρχαιολόγου Άντριου Τσανγκ στο Greek Reporter. Η Daily Mail αναδημοσιεύει τις δηλώσεις του Τσανγκ και το αιτιολογικό του συμπεράσματός του, στο οποίο κατέληξε από την ύπαρξη των σφιγγών και των Καρυάτιδων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός μελετητής της ιστορίας του Μακεδονικού βασιλείου και καθηγητής του Μπρίστολ είχε δηλώσει πως οι Σφίγγες και οι Καρυάτιδες είναι μερικά από τα στοιχεία που τον οδηγούν όχι μόνο σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά και στο γεγονός ότι πρόκειται τελικά για τον τάφο της Ολυμπιάδας, με «χορηγούς» του τις αδελφές του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Εδώ και πολλές εβδομάδες το γύρο του κόσμου κάνει η άποψη του Τσανγκ ότι οι Καρυάτιδες που βρέθηκαν στο λόφο Καστά αναπαριστούν Κλώδωνες, ιέρειες του Διονύσου.
1340
Ο Τσανγκ όμως δεν μένει μόνο στις Καρυάτιδες. Ένα σημαντικό μέρος της θεωρίας του στηρίζεται και στις σφίγγες, στην είσοδο του τάφου. «Προσωπικά εκτιμώ ότι στην Αμφίπολη είναι θαμμένη η βασίλισσα των Μακεδόνων, καθώς οι σφίγγες που βρέθηκαν στην είσοδο έχουν βρεθεί και σε δύο θρόνους βασιλισσών της Μακεδονικής περιόδου που έχουν ανακαλυφθεί στη Βεργίνα. Ο ένας εκ των δύο θρόνων ήταν της Ευρυδίκης, της γιαγιάς του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι σφίγγες ήταν πιθανότατα σύμβολο των θηλυκών μελών της βασιλικής οικογένειας, καθώς η Σφίγγα σε κάποιες πηγές είναι ένα μυθικό πλάσμα που σχετίζεται με την Ήρα, δηλαδή με τη σύζυγο του Δία, από τον οποίο οι βασιλιάδες της Μακεδονίας υποστήριζαν ότι κατάγονται», έχει εξηγήσει ο Βρετανός.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει μία θεωρία και για το ποιος ήταν ο κατασκευαστής και χρηματοδότης του μεγαλοπρεπούς τάφου. Όπως αναφέρει, πιστεύει ότι ο Κάσσανδρος, παρότι πηγές αναφέρουν ότι μετά τη δολοφονία της Ολυμπιάδας έδωσε εντολή να παραμείνει άταφη, εν τέλει έδωσε την συγκατάθεσή του να ταφεί.
Το κόστος και το σχεδιασμό του τάφου φαίνεται ότι ανέλαβε κάποιος εκ των στενών συγγενών της Ολυμπιάδας «Θεωρώ ότι σχεδόν σίγουρα η Κλεοπάτρα, η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και κόρη της Ολυμπιάδος, έπαιξε κάποιο ρόλο στην κατασκευή του, ενώ δεν αποκλείεται και η σύζυγος του Κάσσανδρου και ετεροθαλής αδερφή του Αλέξανδρου, Θεσσαλονίκη», προσθέτει ο Τσαγκ, ο οποίος αναφέρει ότι τα στοιχεία καταδεικνύουν πως ο τάφος χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ. και όχι αργότερα. Ενδείξεις για αυτό σύμφωνα με τον ίδιο είναι η τεχνοτροπία του πατώματος, τυπική της Πέλλας του Φιλίππου και του δεύτερου μισού του 4ου αιώνα π.Χ. Τόνισε βέβαια πως οι Ρωμαίοι ήταν καλοί αντιγραφείς, αλλά το γεγονός ότι παρόμοια πατώματα έχουν βρεθεί στην Πέλλα και όχι στη Ρώμη ή αλλού, είναι ένα ισχυρό στοιχείο.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/502902/amfipoli---daily-mail-ston-tafo-einai-thammeni-mia-megali-prosopikotita#ixzz3FBb34xUe

Απ' τον παππού, στον εγγονό: Ποιοι μας ξαναφόρτωσαν τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη το 1964;


Από askordoulakos ,.


«Είναι λογικό να μην καταλαβαίνετε από λεφτά, γιατί είστε κομμουνιστές.».

Άδωνις Γεωργιάδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ.
______________________________________________________

Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα χρέη των εμπόλεμων χωρών-συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας-διεγράφησαν. Σημειωτέον, ότι η διαγραφή των προπολεμικών χρεών των χωρών, ήταν απ’ τα κυριότερα αιτήματα των αντιφασιστικών εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων αντίστασης, όπως του ΕΑΜ.

Η χώρα μας όμως, ήταν... ιδιάζουσα περίπτωση. Μετά τη λήξη του εμφυλίου, οι ΗΠΑ φρόντισαν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε επίσημη αποικία τους, μέσω της πιο αλάνθαστης και δοκιμασμένης μεθόδου: Της -μέσω του χρέους-εξάρτησης. Ποιου χρέους όμως, αφού τα προπολεμικά χρέη είχαν διαγραφεί; Όταν έχεις να κάνεις, ίσως με το πιο εθελόδουλο, ξευτιλισμένο και διεφραρμένο πολιτικό προσωπικό, τέτοιου είδους εμπλοκές ξεπερνώνται εύκολα.

Έβαλαν την κυβέρνηση της ΕΚ του Γεωργίου Παπανδρέου (παππού ΓΑΠ), με Υπ. Οικονομικών το Κων/νο Μητσοτάκη (ή «Δράκουλα», ή «μαιμούνι των αντρώς» στην κρητική διάλεκτο) να αναγνωρίσει και ναεπαναδιαπραγματεί  τα διαγραμμένα χρέη, ως εξής:

Πρώτο: Αναγνωρίστηκε, αφενός ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσιααπό την αξία τους (!), αφετέρου ότι θα έπρεπε να καταβληθεί στους δανειστές, ως ασφάλιστρο κινδύνου,ποσό ίσο με το 60-70% του κεφαλαίου!

Δεύτερο: Βάσει του διακανονισμού, η περίοδος αποπληρωμής των (επ)αναγνωρισθέντων δανείων ορίστηκε για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009, οπότε κι χρεοκοπήσαμε για 5η φορά στην  ιστορία μας, με ηγέτη τον εγγονό του «Γέρου της Δημοκρατίας».

Άλλωστε, το τι συμφωνήθηκε τότε, μας το περιγράφει η  προσκείμενη στον Κ. Μητσοτάκη, εφημερίδα «Ελευθερία», στο φύλλο της 16ης Ιουλίου 1964: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διαπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν, υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι μεγάλο μέρος των νέων ομολόγων, (βάσει των οποίων το διεγραμμένο χρέος αντικαταστάθηκε με το καινούργιο), πήγε τότε στα χέρια μεγάλων πολιτικών, επιχειρηματικών και άλλων οικογενειών, στο Παλάτι κλπ, με αποτέλεσμα πολλοί απόγονοί τους, να είναι σήμερα κάτοχοι ομολόγων καιδανειστές της Ελλάδας...

Εδώ υπάρχει μια λεπτομέρεια, η οποία δεν αναφέρεται καθόλου στα...politicaly corect πάνελς, στα οποία συμμετέχει κι η Αριστερά. Τη δεκαετία 1999-2009, η Ελλάδα δανείστηκε –αποτιμώμενο σε ευρώ -το συνολικό ποσό των 490 δις €. Βάσει των επίσημων στοιχείων (Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ΤτΕ κλπ), εκ των 490 δις €, το ποσό των 20 δις € πήγε στα πραγματικά ελλείμματα , διότι τα (πραγματικά) ελλείμματα της Ελλάδας είναι το πολύ 20-22 δις. Το ποσό των 450 δις € πήγε σε τοκοχρεολύσια προηγούμενων δανείων!
Περισσεύει το ποσό των 20 δις, το οποίο-βάσει των ιδίων παραπάνω στοιχείων-ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ! Όπως το διαβάζετε: Αγνοείται, δηλαδή δεν ξέρουν που πήγε, γεγονός το οποίο είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του κι ο τέως Υπ. Οικονομικών της ΝΔ, Πέτρος Δούκας.

Αυτά τα ολίγα, για τους οικονομολογούντες της υπεύθυνης κι ευρωπαίζουσας Αριστεράς, οι οποίοι μας τσαμπουνάνε ότι το απεχθές (κι όχι  επαχθές κ Στρατάκη) χρέος είναι μόνο... 5%, αποφεύγοντας να πουν τη μια και μοναδική αλήθεια στο λαό: Ότι τα δάνεια, τα μνημόνια κλπ, είναι προιόν παράνομων συναλλαγών, από πρόσωπα που πρέπει να οδηγηθούν και να λογοδοτήσουν στα (εγχώρια και διεθνή) δικαστήρια, τα σχετικά ποσά δεν αξιοποιήθηκαν για δημόσιο σκοπό κι ως εκ τούτου πρέπει να διαγραφούν ολοκληρωτικά και μονομερώς.
Γιατί δεν το λένε άραγε;

Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε ψηλά, το πνεύμα του μετώπου!

askordoulakos

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

ανάρτηση από iskra

Εκτύπωση

(Σάββ. 04/10/14 – 12:52)
ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
Μια χαοτική κατάσταση έχει δημιουργηθεί και συνεχώς επιδεινώνεται, όσον αφορά το ζήτημα των οφειλών του δημοσίου ή αλλιώς τα «χρωστούμενα» δισεκατομμυρίων ευρώ που το κράτος δεν καταβάλει σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, το δημόσιο και οι φορείς του έχουν οφειλές που αγγίζουν τα 4,67 δις ευρώ (!), ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι το ύψος των οφειλών αυξήθηκε τον Αύγουστο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του 2014 αλλά και του 2013.
Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου (στο τέλος Αυγούστου) , τα 2,26 δισ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων (1,46 δις ευρώ είναι οι οφειλές του ΕΟΠΠΥ και 511 εκ. ευρώ τα χρέη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).Τα χρέη των νοσοκομείων ανέρχονται σε 873 εκατ., της Τοπικής Αυτοδιοίκησης φτάνουν τα 345 εκατ. ευρώ, ενώ 188 εκατ. ευρώ είναι τα χρέη διάφορων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και 265 εκατ. ευρώ του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα, οι επιστροφές φόρου που δεν έχουν καταβληθεί στους δικαιούχους ανέρχονται σε 745 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα που νέοι φόροι και «χαράτσια» επιβάλλονται πάνω στη ρημαγμένη ελληνική οικονομία φτάνοντας στο απροχώρητο την υπερχρέωση των νοικοκυριών, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών έχουν «παγώσει» τις πληρωμές τους τελευταίους 4 μήνες.

Το πρόσχημα που συχνά χρησιμοποιείται για να μην καταβάλλονται οι οφειλές του δημοσίου είναι «η ανάγκη να διασταυρωθούν τα στοιχεία» ώστε να διακριβωθεί ότι δεν υπάρχει κάποια ληξιπρόθεσμη οφειλή! Δηλαδή το δημόσιο παγιδεύει ουσιαστικά χιλιάδες φορολογούμενους εταιρίες και φυσικά πρόσωπα που δεν λαμβάνουν τα ποσά που τους οφείλει.
2,5 ΕΚ. ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Την ίδια ώρα, οι πολίτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο έχουν φτάσει στα 2.5 εκ., ενώ μόνο τους δύο μήνες του καλοκαιριού αυξήθηκαν εντυπωσιακά κατά 200.000 ( 9%). Εξέλιξη που φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο τον προσχηματικό χαρακτήρα των μέτρων «δήθεν» ανακούφισης των οφειλετών που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με αιώνιες δόσεις και πλειστηριασμούς.
Για να γίνει, μάλιστα, φανερό σε όλο του το «μεγαλείο» το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, αρκεί να αναφέρουμε πως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που εξέδωσε η Γραμματεία Εσόδων του υπ. Οικονομικών, μέσα στην πενταετία 2009 – 2014, τα χρέη προς την εφορία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, μιας και το 2009 ανέρχονταν περίπου σε 35 δις. ευρώ, ενώ τώρα αγγίζουν τα 70 δις. ευρώ.
ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα, δεκάδες χιλιάδες είναι όσοι προσφεύγουν κατά του ΕΝΦΙΑζητώντας διαγραφή του φόρου τόσο λόγω οικονομικής αδυναμίας όσο και για λόγους αντισυνταγματικότητας.
Ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες (ενδικοφανής προσφυγή) τουλάχιστον από 50.000 φορολογούμενους και όπως όλα δείχνουν το ζήτημα της συνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ θα τεθεί ενώπιον του ΣΤΕ.
Όσον αφορά τη διαδικασία της ενδικοφανούς προσφυγής, σημειώνεται πως οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να την ασκήσουν μέχρι και 60 ημέρες από τη βεβαίωση του φόρου. Οι εφορίες από την πλευρά τους θα πρέπει να διαβιβάζουν συγκεντρωτικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών μια φορά την εβδομάδα με διαβιβαστικό έγγραφο τις ενδικοφανείς προσφυγές.
Μάλιστα, είναι τόσο μεγάλος ο όγκος των προσφυγών από πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν, που η ΓΓ Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαϊδου εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία ζητά από όλες τις ΔΟΥ της χώρας να κατηγοριοποιούν τις προσφυγές ως εξής: 1) Αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ. 2)Αμφισβήτηση του ύψους των αντικειμενικών αξιών βάσει των οποίων υπολογίστηκε ο φόρος. 3) Αιτήματα για χορήγηση απαλλαγών 4)Οικονομική αδυναμία.
Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, η Ευρώπη σε σταυροδρόμι

Ο Αλέξης ΤσίπραςΟ Αλέξης Τσίπρας
“ Άρθρο - παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Εφημερίδα των Συντακτών ”
Του Αλέξη Τσίπρα
Σάββατο, 04 Οκτωβρίου 2014 13:05
Το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας. Σε μια Ευρώπη που αλλάζει και η Ελλάδα θα αλλάξει. Από μια Ευρώπη που αμφισβητεί τη λιτότητα – στην πράξη, πλέον, όχι μόνο στα λόγια –και αντιδρά στον πατερναλισμό της Γερμανίας, η πατρίδα μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να απουσιάζ

Η Ελλάδα του κυρίου Σαμαρά, αντί να απαιτεί χαλάρωση αυτής της θηλιάς στο λαιμό της, ζητά να παραμείνει σφιχτή. Ελέγχει ακόμη και όσους, όπως η Γαλλία, διεκδικούν την επιστροφή σε άλλες προτεραιότητες. Η στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή, που όχι μόνο κάνει καλά το μάθημά του αλλά και καρφώνει τους συμμαθητές του στη δασκάλα.

Αντί, όμως, η Ελλάδα να σέρνει το χορό της διεκδίκησης στην Ευρώπη, για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής, κραδαίνοντας τα δραματικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα της εσωτερικής υποτίμησης, με την κυβέρνηση Σαμαρά επιδεικνύει αξιοσημείωτη επιμονή στο αυτομαστίγωμα του success story.

Μα αν είναι ιστορία επιτυχίας το πρόγραμμα της σκληρής λιτότητας στην Ελλάδα, τότε ποιος ο λόγος να αλλάξει; Γιατί να κουράζουμε τους εταίρους μας ζητώντας λύση στο πρόβλημα του χρέους, αφού όλα πάνε καλά;

Η στρατηγική που από το 2012 έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς απομονώνει τη χώρα από τους φυσικούς της συμμάχους στην Ευρώπη που, έστω και δειλά, διεκδικούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χαλάρωση της λιτότητας και τη συλλογική ανάπτυξη. Βάζει την Ελλάδα απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Η Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη. Έχει πια το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να βροντοφωνάξει στην Ευρώπη: Ως εδώ. Σήμερα η εικόνα της Ελλάδας στην Ευρώπη δεν είναι αυτή του 2010. Σήμερα έχουν όλοι καταλάβει ότι ο λαός μας υπέφερε άδικα και έχει γίνει το εξιλαστήριο θύμα.

Γι’ αυτό και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Γι’ αυτό και σήμερα η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ξορκίζει. Άλλωστε, θεσμικοί πυλώνες της, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπό την προεδρία Ντράγκι, έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων οιονεί ποσοτικής χαλάρωσης, χωρίς προηγούμενο. Μέτρα που, όταν τα είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, μας εγκαλούσαν ως δήθεν ακραίους που θα βγάζαμε την Ελλάδα από την Ευρώπη.

Το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής και δεν προϋποθέτει εφαρμογή μνημονίων. Είναι το πλαίσιο στο οποίο υπάρχει δυνατότητα πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους και όχι ανάμεσα σε δανειστές που απαιτούν και δανειζόμενους που υλοποιούν. Αυτή είναι μια κρίσιμη πτυχή που όλοι οφείλουμε να αξιολογήσουμε τη σημασία της.

Συνεπώς, πράγματι κάτι αλλάζει στην Ευρώπη. Η συντονισμένη αντίδραση της Γαλλίας και της Ιταλίας σε αυτές τις πολιτικές είναι στην πράξη, η αμφισβήτηση της ταύτισης της ευρωζώνης με τη λιτότητα. Και η ελληνική κυβέρνηση αντί να το κάνει σημαία, τάσσεται με το στρατόπεδο του Βερολίνου. Νουθετεί τη γαλλική κυβέρνηση να αφήσει τις ακρότητες διότι, όπως είπε και ο κος Σαμαράς : «Παν μέτρον άριστον»!

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Σαμαράς ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί. Ακριβώς γιατί έχει πλέον ταυτιστεί με το μνημόνιο και την καταστροφή. Γιατί πιστεύει και ο ίδιος βαθιά στις καταστροφικές πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρα που θα ανακουφίσουν την κοινωνία -με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Που αναζωογονούν την εσωτερική αγορά και τη ζήτηση. Αυτά τα μέτρα είναι εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και είναι αδιαπραγμάτευτα. Προετοιμαζόμαστε παράλληλα συστηματικά και για την πραγματική, επίπονη και δύσκολη διαπραγμάτευση που μόνον εμείς μπορούμε να κάνουμε. Με σχέδιο και συμμαχίες. Με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης. Με την επίγνωση, όμως, ότι δεν είναι υπόθεση μιας κυβέρνησης, ενός κόμματος ή επιλεγμένων τεχνοκρατών, αλλά όλης της κοινωνίας. Με ισχυρά επιχειρήματα και διεθνείς συμμαχίες.

Είναι εθνική υπόθεση. 

Ανάρτηση από periodista- ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών 

ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ



Πίσω από την περίφημη φιλολογία περί της δήθεν επικείμενης «εκδίωξης» του ΔΝΤ από τη χώρα, αυτό που κρύβεται επιμελώς, είναι η πρόθεση μιας χούφτας προσκυνημένων δωσίλογων, να χρησιμοποιήσουν έναν άσφαιρο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, προκειμένου να παραδώσουν και τις τελευταίες γραμμές άμυνας που θα οδηγήσει στην πλήρη κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Ναι η κυβέρνηση παίζει όντως ένα παιχνίδι επικίνδυνο, με μοναδικό στόχο την πολιτική της επιβίωση, και έχοντας χάσει κάθε έννοια του μέτρου για το γεωπολιτικό και οικονομικό εφιάλτη στον οποίο παραδίδει τη χώρα που μίσησε και το λαό της που τον δολοφονεί.

Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα και την απέλπιδα προσπάθεια από μερίδα του τύπου να εμφανίσουν τους σφετεριστές της πολιτικής εξουσίας ως έναν θεσμικό οργανισμό που διατηρεί έστω και στοιχειωδώς την πρωτοβουλία των κινήσεων, η αλήθεια είναι πως το τιμόνι της χώρας έχει αφεθεί στα χέρια μιας επικίνδυνης πολιτικής εταιρείας δουλοφρόνων και προσκυνημένων, που ανακατεύουν πολιτικά βοθρολύματα με αποκλειστικό στόχο να τονώνεται η βιομηχανία του αποπροσανατολισμού, προκειμένου να παραμένει στο απυρόβλητο το σχέδιο του κατοχικού εφιάλτη.

Τμήμα αυτής της επικοινωνιακής χορογραφίας είναι και η φιλολογία περί της δήθεν απόφασης της συγκυβέρνησης να... 
«εκδιώξει» από τη χώρα το ΔΝΤ για να παραδοθεί απερίσπαστα στην «αγκαλιά» των Ευρωπαίων εταίρων.

Αυτός ο θίασος, είναι ανίκανος να εκδιώξει ούτε καν τους θρασύτατους υπαλληλίσκους αυτών τους οποίους προσκύνησε, πολύ δε περισσότερο δε διαθέτει κανένα ηθικό ανάστημα να απαιτήσει τίποτε από τους ίδιους τους διεθνείς συμμορίτες.

Αυτός ο θίασος, χρησιμοποιείται σαν άβουλο πιόνι σε παιχνίδια που άλλοι σκηνοθετούν, και αυτό που επιχειρεί είναι να διαχειριστεί επικοινωνιακά τη δουλική κατρακύλα του, επιδιώκοντας να την εμφανίσει ως διαχειριστική επιτυχία.

Με ή χωρίς το ΔΝΤ, η χώρα έχει ήδη παραδοθεί στο κρεβάτι του γεωπολιτικού Προκρούστη και διαμελίζεται με την ελληνόφωνη κυβέρνηση στο ρόλο του πιο ταπεινωμένου συνεργάτη των δημίων του τόπου.

Η θλιβερή Ελλάδα, και οι τρισάθλιοι Τσολάκογλου που την κυβερνούν, δεμένοι πισθάγκωνα με τις υπογραφές της προσωπικής τους ταπείνωσης, περιορίζονται απλά στο να παρακολουθούν την καταστροφή της, και ντοπαρισμένοι με το δηλητήριο της απύθμενης δουλικότητας, επέλεξαν απλά να χειροκροτούν πολιτικές, επιλογές και επικυρίαρχους, που οδηγούν τον τόπο μας στο διαμελισμό και το λαό στην καθολική δυστυχία.

Πίσω λοιπόν από την περίφημη φιλολογία περί της δήθεν επικείμενης «εκδίωξης» του ΔΝΤ από τη χώρα, αυτό που κρύβεται επιμελώς, είναι η πρόθεση μιας χούφτας προσκυνημένων δωσίλογων, να χρησιμοποιήσουν έναν άσφαιρο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, προκειμένου να παραδώσουν και τις τελευταίες γραμμές άμυνας που θα οδηγήσει στην πλήρη κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"