Γίνε τουλάχιστον ...Πρόεδρος, ρε ...άσχετε κι ανίκανε...


   
Αν δεν έχετε ήδη πολλούς λόγους για να ...σαλτάρετε, με όλα αυτά που ζούμε, πάρτε να' χετε ...ακόμα έναν και να τον θυμηθείτε, κυρίως, όταν θα στηθείτε στην ουρά, για τη ...2η δόση του ΕΝΦΙΑ.  
Πρώτα όμως, διαβάστε κάποια στοιχεία, που πέρα από τους αριθμούς, τα γνωρίζουμε καλά, αφού τα ζούμε καθημερινά στο πετσί μας:   
-Η Ελλάδα, συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (23,1%) ενώ η παιδική φτώχεια το 2012 ήταν 26,5%.
-Βρίσκεται στην 4η θέση μεταξύ των 28 χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας (34,6%), πίσω από τη Βουλγαρία 
(49,3%), τη Ρουμανία (41,7%) και τη Λετονία (36,2%). 
-2,5 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται κάτω από το χρηματικό όριο της σχετικής φτώχειας, με βάση το εισόδημα του μεσαίου νοικοκυριού (το 60%).
-3,8 εκατομμύρια άτομα βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας λόγω υλικών στερήσεων και ανεργίας. 
(Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ)

Διαβάστε τώρα το λόγο, 
που σας υποσχέθηκα ότι θα σας βοηθήσει να ...σαλτάρετε μια ώρα αρχίτερα:

Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας -εν προκειμένω ο "αντάρτης απ' τα 14" Κάρολος Παπούλιας- 
φέρεται να είναι (...κρατηθείτε) ο τέταρτος (ο 4ος, λέμε)  
πιο ακριβοπληρωμένος ηγέτης του κόσμου (του πλανήτη,  λέμε)
με ετήσιο εισόδημα 461.600 δολάρια !!! 
Μάλιστα, μετά τον Παπούλια, στην 5η θέση, είναι ο Αμερικανός Πρόεδρος, 
ο Πρόεδρος της υπερδύναμης λέμε, ο Πλανητάρχης ...Μπαράκ Ομπάμα με ...400.000 $, μόνο... 
(@ρχιδι@ Πλανητάρχης δηλαδή, αφού παίρνει λιγότερα κι απ' τον Παπούλια)
Αλλά μάλλον ο Ομπάμα, δεν παίρνει ..."επίδομα αντάρτικου", οπότε εντάξει...!!!

Για την ιστορία 
1ος στη λίστα είναι ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης, με 1.700.000 $, 
2ος ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, με 550.000 $ και 
3η η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, με 498.000 $.  
Κι αν εξαιρέσουμε τον πρώτο -που δεν πιάνεται-, οι άλλοι δυο, είναι κοντά. 
Μια μικρή ...αυξησούλα θέλει ο Παπούλιας, για να πάει ...2ος (!!!)

ΥΓ1. Τα χάπια σου, ψάχνεις; Δεν είναι στο συρτάρι;
Κοίταξε καλύτερα... 
Κι αν τα βρείς, πάρε ...δυο, καλού κακού...!!!  

ΥΓ2. Κι αφού δεν έγινες ...εφοπλιστής ρε ...άσχετε κι ανίκανε
όπως γράφαμε τις προάλλες εδω
κοίτα να γίνεις ...Πρόεδρος...
Άντε λέμε και μη μιζεριάζεις...
 ΠΗΓΗ της είδησης για τον Παπούλια: sknews.gr

 

Bye, bye wi-fi!..


     Τελικά οι εποχές δεν είναι και πολύ μακριά η μία από την άλλη!

     Σαν χθες δεν ήταν που η Μαρία-Αντουανέτα απάντησε: ''δεν έχει ψωμί ο λαός; Ας φάει παντεσπάνι!'';
     Η Ιστορία όχι μόνον επαναλαμβάνεται σαν φάρσα,
     ..αλλά ενίοτε και ωςγελοιότητα!

     Πέρσι δεν ήταν που ο δικός μας Αντουανέτος-Αντωνέτος (μα τόση σύμπτωση πιά; ακόμα και στα ονόματα;), έταζε δωρεάν wi-fi για όλους τους έλληνες,
     ..ανεξάρτητα απ' το αν θα έχουν σπίτι για να το χρησιμοποιήσουν;
     Αφ' ενός δείχνει την σχέση του ανδρός με την πραγματικότητα (ή την κακουργηματική κοροϊδίαπρος τον ελληνικό λαό),
     ..και αφ' ετέρου: είδε κανείς δωρεάν wi-fi;;
     Μα ούτε τα καθρεφτάκια που τάζει δεν δίνει;

     Ας φανταστούμε τώρα τί εχουμε να ακούσουμε τους επόμενους μήνες,
     ..τί οχετούς ψέματος,
     ..τί φύκια για μεταξωτές κορδέλες, που κι αυτά φύκια θα μείνουν,
     ..τί χάντρες για τους ιθαγενείς, 
     ..απ' το στόμα του δικού μας Αντουανέτου!
     Ήδη ξεκίνησε, και μάλιστα με το πιό χοντρό: θα φύγει. λέει, η τρόϊκα!
     Και μάλιστα διαρρέουν ότι ορίσανε και ημερομηνία! Εισητήρια, τους βγάλανε;

     Δηλαδή θέλει να πιστέψουμε ο μαγκόπουλος, πως επειδή θα τους κοιτάξει άγρια, οι τοκογλύφοι θα τα κάνουν απάνω τους και θα φύγουν, αφήνοντας τα όμορφα δις που ισχυρίζονται ότι μας δάνεισαν (ενώ τα έχουν πάρει πίσω σε τόκους και επιτόκια),
     ..να τα διαχειρίζεται (τα έσοδα του κράτους και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κι επιχειρήσεις) ο ίδιος κι ο χοντρός φαταούλας;

     Έλεος κυρ-Αντουανέτο μας!
     Πες μας καποιο άλλο πιό λεπτό, να το φάμε αμάσητο!

     Πες μας ότι είσαι δημοκράτης,
     ..ή ότι δεν είσαι ανδρείκελο!
     Θα το πιστέψουμε!..

Κομπανί - Εκεί που οι αντάρτες θυσιάζονται και η "πολιτισμένη" Δύση ατιμάζεται


Η «πολιτισμένη ανθρωπότητα» συγκλονίζεται -δικαιολογημένα- το τελευταίο διάστημα με το φαινόμενο του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Με τις στρατιωτικές του επιτυχίες, τις ακρότητες στις οποίες προβαίνει, τους ισλαμιστές κατοίκους των χωρών της Δύσης που πυκνώνουν τις γραμμές του, τους αποκεφαλισμούς, τους βομβαρδισμούς θρησκευτικών χώρων χριστιανών αλλά και (αντιπάλων) μουσουλμάνων. Ποιος θα σταματήσει τις δυνάμεις αυτού του ακραίου μείγματος φονταμενταλισμού, ολοκληρωτισμού και αντιανθρωπισμού; 

Αυτή η ερώτηση αποτελεί κεντρικό θέμα στις συζητήσεις, σε πάνελ και talk shows, στις δηλώσεις αξιωματούχων και ηγετών από τις ΗΠΑ (Μπάιντεν, Ομπάμα) ως τη Γερμανία (Μέρκελ) και τη Γαλλία (Ολάντ). 

PKK_flag_1978.svgΤις τελευταίες εβδομάδες, πάντως, έχει γίνει φανερό με τον πιο δραματικό τρόπο, ότι υπάρχουν όντως κάποιοι που επιχειρούν, έμπρακτα, να σταματήσουν τους ισλαμοφασίστες του ISIS(χαρακτηρισμός που δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μας έχει δοθεί από την αριστερή -και όχι μόνο- αρθρογραφία). 
Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους διαχρονικά λησμονημένους, στη διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα των ισχυρών, Κούρδους αντάρτες. Πιο συγκεκριμένα, η μάχη δίνεται από το μάλλον πιο αδικημένο κομμάτι τους, στο έδαφος των συμφωνιών που έχουν γίνει στην περιοχή τα τελευταία χρόνια μετά την επέμβαση ΝΑΤΟ και ΗΠΑ στο Ιράκ: τους Κούρδους της Συρίας
Εκεί στα σύνορα με την Τουρκία, οι Κούρδοι που ανήκουν πλειοψηφικά στην οργάνωση YPG, αδερφή οργάνωση του αριστερού και ηγετικού στον αγώνα της κούρδικης ανεξαρτησίας κόμματος PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, δαστηριοποιείται στα εδαφη της Τουρκίας) δίνουν έναν αγώνα ζωής και θανάτου. 
Στις γραμμές των ανταρτών και το γυναικείο τμήμα της Women Protection Units – YPJ με 7.500 αντάρτισες, πηγή έμπνευσης και υπερηφάνιας για κάθε αγωνιζόμενη γωνιά του πλανήτη.


Τι ειρωνία για την «πολιτισμένη» νεοφιλελεύθερη Δύση του «τέλους της ιστορίας»! 
Ένα μαζικό εθνικοαπελευθερωτικό αντάρτικο με αριστερό προσανατολισμό, με σεβασμό στις ατομικές ελευθερίες, στις διαφορετικές θρησκείες, στη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, είναι αυτό που προσπαθεί να βάλει φρένο στις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας που φέρνουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ισχυρών αυτού του κόσμου…

a3

Οι Κούρδοι

Οι Κούρδοι παραμένουν μέχρι σήμερα ένας από τους πιο αδικημένους, ιστορικά, λαούς
Με πληθυσμό που υπολογιζεται κοντά στα 40.000.000, διασκορπισμένο στην Τουρκία, στο Ιράκ, στο Ιράν και στη Συρία. Στην Τουρκία βρίσκεται το μεγαλύτερο κομμάτι όπου σύμφωνα με τούρκικες πηγές ζουν τουλάχιστον 15 εκατομμύρια Κούρδων, όπως αναφέρει και η τελευταία απογραφή. Σύμφωνα με τους ίδιους τους  Κούρδους βέβαια το νούμερο είναι πολύ μεγαλύτερο, προσεγγίζοντας τα 30 εκατομμύρια. Στο Ιράκ οι Κούρδοι υπολογίζονται πάνω από 4 εκ. , στο Ιράν κοντά στα 10 εκ. και στη Συρία, που βρίσκεται με έντονο τρόπο στο προσκήνιο, πάνω από 3 εκατομμύρια κυρίως στην περιοχή της Rojava.

Σε αυτές τις χώρες προσδιορίζεται και εδαφικά η περιοχή του Κουρδιστάν με το μεγαλύτερο μέρος να ανήκει στην Τουρκία. Στις περιοχές της Τουρκίας που αναφέρονται σε αυτή την γεωγρφική περιοχή το κουρδικό στοιχείο αποτελεί την πλειοψηφία σε ποσοστό 95%, ενώ εκατομμύρια Κούρδοι έχουν εκτοπιστεί με διάφορους τρόπους κατοικώντας πλέον σχεδόν σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια. Κούρδοι πρόφυγες επίσης διαμένουν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Αζερμπαιτζάν, Γεωργία κλπ.) αλλά και στο Λίβανο κατά δεκάδες χιλιάδες, ενώ είναι γνωστό ότι αρκετοί έχουν μεταναστεύσει σε χώρες της Ευρώπης όπως είναι και η Ελλάδα.


Χρόνια ολόκληρα αγωνίζονται χωρίς να βρεθούν σε κανένα σχέδιο που να τάσσεται υπέρ του αιτήματός τους για ανεξάρτητο κράτος. 
Στην πραγματικότητα στερούνται στοιχειδών δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού, γλώσσας, κουλτούρας και εκπαίδευσης είτε αυτό αφορούσε και αφορά την Τουρκία του ΝΑΤΟ, είτε τα αντίπαλα (στο ΝΑΤΟ και μεταξύ τους) καθεστώτα του Ιράν και του Ιράκ,  είτε το πάλαι ποτέ μπααθικό καθεστώς του Άσαντ στη Συρία. Η μοναδική εξέλιξη που διαφοροποίησε τα πράγματα ήταν η επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ και η μετέπειτα ανάγκη τους να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να ελέγξουν και να στηρίξουν την ασταθή κατάσταση του νέου καθεστώτος που εγκαθίδρυσαν.

Οι ίδιες προσπάθειες δηλαδή, που εν πολλοίς ευθύνονται για την έκρηξη του φανατισμού στο Ιράκ, που σήμερα αποτελεί έναν από τους πυλώνες τροφοδότησης των ισλαμιστών, οδήγησαν τους Αμερικάνους σε κάποιου είδους συμμαχία με τους Κούρδους του Ιράκ υπό την ηγεσία του Masoud Barzani του KDP  - Δημοκρατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (παλιότερα είχε αναφερθεί σποραδική βοήθεια των Κούρδων ανταρτών του Ιράκ μόνο από την πλευρά του Ιράν χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά αναγνώριση των δικαιωμάτων των Κούρδων που κατοικούσαν στις ιρανικές περιοχές).

Η συμμαχία αυτή οδήγησε στη δημιουργία ενός σχεδόν αυτόνομου κουρδικού κράτους στο έδαφος του Ιράκ με δική του αστυνομία, κοινοβούλιο και στρατό που συγκροτείται κυρίως από τους λεγόμενους αντάρτεςπεσμεργκά (εκείνοι που αντιμετωπίζουν το θάνατο) οι οποίοι είχαν λάβει μέρος και στις προηγούμενες αναμετρήσεις με τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσείν. Τα αποτελέσματα αυτής της λυκοφιλίας βέβαια βιώνει και ο ίδιος ο Μπαρζανί και οι Κούρδοι του Ιράκ, αφού οι τζιχαντιστές πριν επιτεθούν στους Κούρδους της Συρίας και στη Χεζμπολάχ στο Λίβανο επιτέθηκαν στα εδάφη του κούρδικου κράτους στο Ιράκ…

kurdish woman

Τα κροκοδείλια δυτικά δάκρυα και το επικίνδυνο παιχνίδι της Τουρκίας

Μια σειρά μεγάλων δυτικών μέσων, αναλυτές, ρεπόρτερ και ειδικοί ανακάλυψαν μάλλον πολύ πρόσφατα (και σίγουρα όψιμα), όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το συγκεκριμένο κομμάτι των Κούρδων αγωνιστών. 
Στο έδαφος μάλιστα του εντυπωσικού στοιχείου της γυναικείας παρουσίας στις τάξεις των ανταρτών (στοιχείο που αποτελεί παραδοσιακό στοιχείο της ιστορίας των αγώνων του κούρδικου λαού εδώ και χρόνια), η δυτική ευαισθησία πήρε τεράστια έκταση τις τελευταίες μέρες. 
Πιάνοντας το νήμα από τις ημέρες της αλλαγής πλεύσης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των αναγκαίων επικοινωνιακών της στηριγμάτων που κατέληξε στη συνεργασία με τους Κούρδους του Ιράκ, τις τελευταίες μέρες τα δυτικά μέσα πλημμύρισαν με αφιερώματα στις αντάρτισσες του Κουρδιστάν (μέχρι και απότο περιοδικό Marie Claire), εκκλήσεις για στρατιωτική συνδρομή μέχρι και ανάσυρση αναλύσεων (που να ταιριάζουν και με την περιρέουσα ατμόσφαιρα των αφηγήσεων για τους καθυστερημένους ανατολίτες) οι οποίες υποστηρίζουν ότι οι Κούρδοι έχουν ινδοευρωπαική καταγωγή, είναι άριο φύλο κλπ.

Αυτό που βέβαια παρέλειψαν όλες σχεδόν οι ευαισθητοποιημένες δυτικές αναφορές, σπάζοντας κάθε όριο υποκρισίας, είναι το γεγονός των ευθυνών της πολιτικής των δυτικών κρατών, των ΗΠΑ, του ΝΑΤO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που μπροστά στο στόχο της ανατροπής του καθεστώτος του Άσαντ στη Συρία δεν δίστασαν να χρηματοδοτήσουν και να ενισχύσουν την ένοπλη αντιπολίτευση των ισλαμιστών (όπως παραδέχτηκε μέχρι και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden). 
Από τον πιο μετριοπαθή «Ελεύθερο Συριακό Στρατό» (Free Syrian Army) μέχρι τις οργανώσεις «Al – Nusra» και «ISIS» οι αντιπολιτευόμενοι που απήλαυσαν την στήριξη της Δύσης δεν έκρυψαν ποτέ την ιδεολογική – πολιτική τους ταυτότητα, τους στόχους και τις προθέσεις τους μέχρι του σημείου της σύνδεσής τους με την πάλαι ποτέ θανάσιμη αντίπαλο των ΗΠΑ, Al Qaeda. 
Δεν πείραζε όμως, γιατί οι ισλαμιστές χτυπούσαν τον Άσαντ και τη Χεζμπολάχ (που τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου ανέφερε 10 νεκρούς σε συγκρούσεις με την Al Nusra). Ίσως αυτό το στοιχείο του ισλαμισμού, μάλιστα, να αποτέλεσε και ένα παραπάνω βοήθημα για τον Ερντογάν (που ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης παλιότερα δήλωνε ότι το Μπλε Τζαμί συμβολίζει το δόρυ και την ασπίδα του Ισλάμ που θα επιτεθεί στη Δύση) και το τουρκικό κράτος, ώστε υπηρετώντας τους δικούς του σχεδιασμούς, να στηρίξει ποικιλοτρόπως μέχρι την ύστατη στιγμή τον ISIS.

6-YPJportraits-HR-Trieb-10

Οι «πεντάμορφες» και το τέρας

Πως έφτασαν οι Αμερικάνοι να ενισχύουν οργανώσεις που σχετίζονταν με την Αλ Κάιντα; Γιατί η Τουρκία παρέχει διαφόρων ειδών στήριξη στους φονταμελιστές που δεν έχουν διστάσει να απειλήσουν ότι θα φτάσουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη;

Οι απαντήσεις προφανώς έχουν ιδιαίτερα σημεία για την κάθε πλευρά αλλά και ένα καθολικό, γενικό σημείο που αφορά συνολικά την εποχή μας. Ζούμε σε μια εποχή που οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν έρθει στο προσκήνιο με ξεδιάντροπο και αμοραλιστικό τρόπο από την πλευρά των ισχυρών αυτού του κόσμου, που όσο παλεύουν να καθυποτάξουν και να απομυζήσουν οικονομικά τους εργαζομένους, άλλο τόσο την ίδια στιγμή ανταγωνίζονται αναμεταξύ τους.   
Σε αυτό το «νεο-μεσοπολεμικό» πλαίσιο γινόμαστε μάρτυρες τρομερών εξελίξεων. 
Βασικό στοιχείο των οποίων είναι ότι ισχυρά ιμπεριαλιστικά καπιταλιστικά κέντρα, όπως οι ΗΠΑ και η ΕΕ, δεν διστάζουν να συνεργαστούν με διάφορους, απάνθρωπους, ολοκληρωτικούς σχηματισμούς από τους ισλαμιστές του ISIS στη Συρία, μέχρι τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα στο Κίεβο. Δεν διστάζουν να αλλάξουν το status quo ολόκληρων περιοχών ενισχύοντας την κατασκευή νέων εθνικών, θρησκευτικών, εθνικιστικών ταυτοτήτων, αναζωπυρώνοντας τα μίση και ανοίγοντας δρόμους ματωμένους και πυρακτωμένους για να ικανοποιήσουν τα οικονομικά και γεωπολιτικά τους συμφέροντα.

Και η υποκρισία συνεχίζεται μέχρι τέλους. 
Παρά τα κολακευτικά δημοσιεύματα υπέρ τους, οι άνδρες και οι γυναίκες της Rojava και του Kobani έχουν αφεθεί μόνοι τους να υπερασπίζονται μέχρι τέλους την ελευθερία, τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Άλλωστε οι αντάρτες του PKK και του YPG φιγουράρουν ακόμη στις πρώτες θέσεις των καταλόγων τρομοκρατών του ΝΑΤΟ, της CIA και της ΕΕ. Και ο Ερντογάν μόλις χτες υπενθύμιζε σε αυστηρό τόνο: «όσοι βλέπουν τον ISIS ως τρομοκρατική οργάνωση καλά θα κάνουν να βλέπουν με τον ίδιο τρόπο και το PKK».

Στην πραγματικότητα τόσο η Τουρκία όσο και η συμμαχία γύρω από τις ΗΠΑ σχεδιάζουν τα επόμενα βήματά τους έχοντας ως δεδομένη την πτώση του Κομπανί. 
Η συμμαχία των δυτικών ετοιμάζει δική της επέμβαση στην περιοχή (με εγγυημένα τα «ευεργετικά» αποτελέσματα για τους λαούς της περιοχής αν λάβουμε υπ” όψιν μας τι συνέβη και με τις προηγούμενες), ενώ αντίστοιχους σχεδιασμούς κάνει και η Τουρκία. Η οποία την ίδια στιγμή που χτυπάει Κούρδους διαδηλωτές στα σύνορά της οι οποίοι επιχειρούν να φτάσουν στη Κομπανί και να στηρίξουν τους συντρόφους τους, εμφανίζεται (ακόμη και σε δυτικά μέσα) να διευκολύνει ευρωπαίους ισλαμιστές που κατατάσσονται, περνώντας από τα εδάφη της στον ISIS, να ανταλλάσει αιχμαλώτους μαζί του και να συνδράμει τον ίδιο τον στρατό των τζιχαντιστών με απρόσκποπτες διελεύσεις από τα σύνορά της υπό το βλέμμα των συνοριακών της φρουρών, όπως αποκάλυψε η φωτογραφία που δημοσίευσε η αριστερή τούρκικη εφημερίδα Evrensel:

evrenselturkeyisis
Μέλη του ISIS (Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας) περνάνε ένοπλοι από την Τουρκία στη Συρία, 
εφημερίδα EVRENSEL


Την ίδια στιγμή βέβαια ο Τούρκος πρωθυπουργός, Νταβούτογλου, δήλωνε ότι «αν πέσει το Κομπανί η Τουρκία θα αντιδράσει». 
Τι εννοεί ο Τούρκος ηγέτης; 
Μα φυσικά την εισβολή του τούρκικου στρατού στα κουρδικά εδάφη της Συρίας! Έτσι η Τουρκία έχοντας αφήσει τους τζιχαντιστές να πλήξουν τους εχθρούς Κούρδους (ενδεχόμενη νίκη και ισχυροποίηση των οποίων θα δημιουργούσε πρόβλημα με τους Κούρδους των δικών της εδαφών), θα αποκτήσει εκ των υστέρων και με το πρόσχημα του κινδύνου από την πτώση της πόλης, τον έλεγχο των επικίνδυνων κούρδικων περιοχών της Συρίας.


Για την Τουρκία βέβαια αυτοί οι σχεδιασμοί δε σημαίνουν το τέλος των πονοκεφάλων της. Οι ηγέτες των Κούρδων (τόσο ο Οτσαλάν όσο και στρατιωτικός διοικητής του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ) διεμήνυσαν πως η ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκται σε εξέλιξη τα τελυταία χρόνια στην Τουρκία ανάμεσα στο PKK και το τούρκικο κράτος θα τερματιστεί αν πέσει το Κομπανί. 
Χιλιάδες Κούρδοι και μέλη τούρκικων αριστερών οργανώσεων από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας βρέθηκαν στους δρόμους πολλών πόλεων από το τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν μέχρι την Κωνσταντινούπολη και από την Γερμανία μέχρι την Ολλανδία. 
Βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία έλαβαν χώρα και συνεχίζονται για δεύτερη μέρα στην Τουρκία, ενώ σε πόλεις – προπύργια του κουρδικού στοιχείου διαδηλωτές εμφανίστηκαν οπλισμένοι. Ήδη οι αναφορές κάνουν λόγο για πάνω από δέκα νεκρούς Κούρδους σε συγκρούσεις με την αστυνομία αλλά και εθνικιστικές, ισλαμιστικές τούρκικες οργανώσεις.

Trieb 17.nbcnews-ux-1040-700

«Αχ Κομπανι»…

Μέχρι αυτή την ώρα οι πληροφορίες για το τι συμβαίνει στην Κομπανί παραμένουν συγκεχυμένες αλλά συγκλίνουν στο ότι η πόλη στο συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι της παραμένει υπό τον έλεγχο των αναρτών του YPG. 
Οι ισλαμιστές του ISIS όμως υπερτερούν σε αριθμό και εξοπλισμό και έχουν κατορθώσει να σπάσουν τις γραμμές άμυνας σε κάποια σημεία. Έχουν κατορθώσει έτσι να εισέλθουν σε κάποια περιφερειακά σημεία της πόλης, υψώνοντας τις μαύρες σημαίες τους σε κάποια κτήρια στα όριά της και σε λόφους γύρω από αυτή. Οι δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια από στελέχη των Κούρδων ανταρτών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση με παράλληλη υπενθύμιση για τις τραγικές συνέπειες που θα έχει η πτώση της πόλης και τις σφαγές που αναμένεται να πραγματοποιήσουν οι τζιχαντιστές του ISIS. Τα μηνύματα τελειώνουν επίσης με την απόφαση να πεθάνουν μέσα στους δρόμους της πόλης παρά να την παραδώσουν στους τζιχαντιστές.


Τι έχουν να πουν για αυτές τις εκκλήσεις οι σοφοί και «πολιτισμένοι» της Δύσης; Τι έχουν να πουν στις περήφανες γυναίκες του Κουρδιστάν που αντιμετωπίζουν με απίστευτο θάρρος και κουράγιο τα τέρατα που οι κυβερνήσεις τους ουσιαστικά στήριξαν;  Τρομοκράτισες τις χαρακτηρίζουν ακόμη και σήμερα και μέλη αριστερών, εξτρεμιστικών οργανώσεων οι δυτικές κυβερνήσεις. Και αυτοί που χρόνια ολόκληρα γέμιζαν τη φαρέτρα των επιχειρήματων τους υπέρ των πολεμικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ και της πολιτικής του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστίνιους, με «φιλιππικούς» λόγους για την καταπίεση των γυναικών, τα απολίτιστα καθεστώτα και την εξαγωγή δημοκρατίας από την Δύση στην Μέση Ανατολή, σωπάσανε την ίδια στιγμή που η CIA και οι σύμμαχοι των ΗΠΑ εξόπλιζαν τους χειρότερους των χειροτέρων.


Ας παραμερίσουν λοιπόν, καλύτερα, τώρα. 
Που να καταλάβουν άλλωστε, έστω και κάτι ελάχιστο, από το σθένος των Κούρδων μαχητών και μαχητριών που έβαλαν τα κορμιά τους μπροστά για να διασώσουν περίπου 20.000 χριστιανούς του Ιράκ από τους τζιχαντιστές;
Που να καταλάβουν πως μπορούν οι 7.500 χιλιάδες των γυναικείων μονάδων Yekineyen Parastina Jin (Women Protection Units – YPJ) να δηλώνουν ότι είναι ελεύθερες και από την ανδρική καταπΠου να καταλάβουν πως μπορούν οι 7.500 χιλιάδες των γυναικείων μονάδων Yekineyen Parastina Jin (Women Protection Units – YPJ) να δηλώνουν ότι είναι ελεύθερες και από την ανδρική καταπίεση και αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους (δείτε το παρακάτω βίντεο – αφιέρωμα που τραβήχτηκε ένα χρόνο πριν). 
Γυναίκες, που όπως ισχυρίζονται, φοβίζουν τους τζιχαντιστές απλώς και μόνο «με την οπλισμένη τους όψη»; Πως να καταλάβουν πραγματικά την τραυματισμένη και αιμόφυρτη αντάρτισσα που τραγουδάει στο κρεβάτι του νοσοκομείου για «το Κομπανί των δακρύων που καίγεται και γεμίζει αίμα»;ίεση και αγωνίζονται για την ανεξαρτησία τους (δείτε το παρακάτω βίντεο – αφιέρωμα που τραβήχτηκε ένα χρόνο πριν). 
Γυναίκες, που όπως ισχυρίζονται, φοβίζουν τους τζιχαντιστές απλώς και μόνο «με την οπλισμένη τους όψη»; Πως να καταλάβουν πραγματικά την τραυματισμένη και αιμόφυρτη αντάρτισσα που τραγουδάει στο κρεβάτι του νοσοκομείου για «το Κομπανί των δακρύων που καίγεται και γεμίζει αίμα»;

Ο μόνος τρόπος ίσως να καταλάβουν είναι να παραδεχτούν τις ευθύνες των ιμπεριαλιστικών κρατών της Δύσης, των ίδιων των κυβερνήσεών τους και να παλέψουν ενάντιά τους. Σε διαφορετική περίπτωση ίσως το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν είναι πλέον να σωπάσουν. Να αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα και τους μύδρους ενάντια στα «τέρατα του ισλαμισμού» που κρύβουν πίσω τους περισσότερο αίμα και πόλεμο. Ίσως καλύτερα όταν μιλούν για τέρατα να κοιτάζουν λίγο περισσότερο προς τα τηλεοπτικά πάνελ και τις αίθουσες των κοινοβουλίων τους. Να κοιτάζουν στους καθρέφτες και στους συνομιλητές τους. Ίσως να σκεφτούν πιο διεξοδικά και να συνειδητοποιήσουν ότι είναι συνυπεύθυνοι για τις τερατογενέσεις της εποχής μας. Και ότι μαζί με την ηρωική άμυνα των πεντάμορφων (από την αποφασιστικότητα και τη θέληση για ζωή) γυναικών και ανδρών της κούρδικης αντίστασης στην Κομπανί που δοκιμάζεται, καταρρέει για πάντα και ο μύθος της «πολιτισμένης Δύσης». Θρυμματίζεται η βιτρίνα της και από πίσω στέκει ορθό, σε νέες περιπέτειες, πιο αποκρουστικό από ποτέ και οπλισμένο μέχρι τα δόντια, αυτό: Το τέρας του ιμπεριαλισμού.

«Αχ Κομπάνι»
Το Κομπάνι καίγεται και φέρνει δάκρυα στα μάτια, Αχ Κομπάνι
Το Κομπανί σήμερα είναι θλιμμένο, καίγεται και βυθίζεται στο αίμα, Αχ Κομπάνι
Το Κομπανί σήμερα είναι θλιμμένο και χύνει δάκρυα από τα υγρά μάτια, Αχ Κομπάνι
Νέοι άνθρωποι απέναντι σε τανκς και βόμβες, βάζουν το στήθος τους μπροστά στις σφαίρες, Αχ Κομπάνι.
Ζήτω στους μαχητές μας,
άνδρες και γυναίκες! (YPG και YPJ)
 Αχ Κομπάνι…
kurdish woman fighter

ΥΓ: Η ιστορία θα γράψει -ό,τι κι αν γίνει- ότι στην πόλη Κομπανι πολέμησαν ελεύθεροι άνδρες και γυναίκες μέχρις εσχάτων σώζοντας την τιμή ολόκληρης της ανθρωπότητας σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές της… 

Η Κατοχική κυβέρνηση χτυπάει "κόκκινο"


Μετά τον ΕΝΦΙΑ, νέο χτύπημα απειλεί τα ακίνητα. Οι πλειστηριασμοί λόγω κόκκινων δανείων ξεκινούν από το νέο έτος. Οι επιπτώσεις δεν περιορίζονται στα ακίνητα των ενυπόθηκων δανείων, αλλά προοιωνίζονται έναν μηχανισμό συνολικής υποτίμησης των αξιών γης. Μετά την υποτίμηση μισθών και την κατάρρευση των κοινωνικών δικαιωμάτων, έρχεται η υποτίμηση των ακινήτων.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας, για μια κοινωνία που έχει επενδύσει το απόθεμά της στην ακίνητη περιουσία, η κυβέρνηση βρίσκεται και πάλι πολιτικά εκτεθειμένη, αντιμέτωπη με τους φόβους ή και την οργή χιλιάδων μικροϊδιοκτητών.

Η νέα κρίση ακινήτων ήδη άρχισε να τροφοδοτεί αντιπαραθέσεις μεταξύ...
των υπουργών. Ο Δένδιας αιτιάται τον Χαρδούβελη, ο οποίος δεν μπορεί τώρα να επικαλεστεί ως άλλοθι τις αποφάσεις των προκατόχων του. Ο ιός ΕΝΦΙΑ μπορεί να μετατραπεί σε επιδημία πλειστηριασμών και να οδηγήσει την κυβέρνηση σε εκλογικό κώμα.

Ο Σαμαράς έχει επιλέξει τη στρατηγική της ελεγχόμενης ήττας. Με την ψήφο εμπιστοσύνης προσδοκά να οδηγήσει τη Ν.Δ. σε συντεταγμένη υποχώρηση, να αποφύγει "πιστωτικό γεγονός" μέχρι τις εκλογές, ώστε μετά να μετατρέψει τη Ν.Δ. σε μικρότερο, δεξιότερο και ελεγχόμενο κόμμα. Σ' αυτή τη στρατηγική εντάσσεται ο προβιβασμός του Βορίδη σε ρόλο πρωθυπουργού κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή. Παραβιάζοντας την πολύχρονη κοινοβουλευτική τάξη, ο Σαμαράς απουσιάζει από τη συζήτηση και την ψήφο εμπιστοσύνης και θα παρουσιαστεί στο τέλος, επιδιώκοντας να συσπειρώσει την εύθραυστη κοινοβουλευτική του βάση, με εμφυλιοπολεμική ρητορική και πολωτική διάθεση. Με πρώτο θύμα το ΠΑΣΟΚ...

Παρ' ότι η ψήφος εμπιστοσύνης έχει μετατραπεί σε ελιγμό και τέχνασμα για να κερδίσει χρόνο μια καταρρέουσα κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί εταίροι προσημειώνουν τη διαδικασία με εκλογολογία. Χθες ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε σε ετοιμότητα το εναπομείναν κόμμα του. Και οι βουλευτές της Ν.Δ. ολοένα και καταλαμβάνονται από το άγχος της εκλογικής εξαφάνισής τους.

Σαμαράς και Βενιζέλος επινοούν σαθρά πολιτικά αντίβαρα για να εξισορροπήσουν τη βαριά ήττα τους, όπως είναι η περίφημη "έξοδος της χώρας από το Μνηνόνιο". Πρόκειται για σχέδιο επί μνημονιακού χάρτου, που προϋποθέτει την εύνοια των πιστωτών, οι οποίοι, ωστόσο, εν όψει της προδιαγραφόμενης πολιτικής ανατροπής, αποφεύγουν να ταυτιστούν άνευ όρων με την εσωτερική τροϊκανή δυναστεία.

Από avgi μέσω vathiprasino

Μια τρύπα στο νερό και η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ!

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: 

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Μια τρύπα στο νερό και η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση για τις οφειλές στον ΟΑΕΕ!
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήχθη σε 1123 απαντήσεις οφειλέτες του ΟΑΕΕ από όλη την Ελλάδα: Η νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση θα είναι απόλυτα αποτυχημένη εκτιμούν οι ίδιοι οι οφειλέτες.
Χαρακτηριστικό είναι πως το 96% των ερωτηθέντων δεν θα μπορέσει να μπει στην νέα ρύθμιση με βασική αιτία τις τρέχουσες υψηλές εισφορές. Και αυτό χωρίς να υπολογιστούν άλλοι όροι των ρυθμίσεων, όπως προκαταβολή ή εξοφλημένο το τρέχον έτος κλπ.
Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι οι οφειλέτες θέλουν και μπορούν να δώσουν χρήματα στον ΟΑΕΕ για τις τρέχουσες εισφορές και τα οφειλόμενα, σημαντικά όμως μικρότερα ποσά από αυτά που σκέφτονται η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την Τρόικα.
Υπολογίζοντας με βάση τον μέσο όρο του τι θα μπορούσαν να καταβάλλουν, οι 1123 συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση θα έδιναν τον μήνα περίπου 2.300.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ, έναντι 8.431.000 ευρώ που θα ζητάει ο Οργανισμός με την νέα ρύθμιση, στην οποία δηλώνουν πως δεν πρόκειται να μπουν, ανεξάρτητα απειλών για κατασχέσεις κλπ.
Αν γίνει δε αναγωγή των ποσών αυτών σε, έστω, 200.000 οφειλέτες (από τους 450.000 συνολικά), τα ετήσια έσοδα του ΟΑΕΕ θα ήταν 461.000.000 ευρώ (έναντι ΜΗΔΕΝ σήμερα αλλά και με την νέα ρύθμιση).
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

44Cl4444ip44b44444oard44444
Την ευθύνη της δημοσκόπησης είχε ο Γιώργος Φλωράς, επικεφαλής της κίνησης για τον ΟΑΕΕ «Συμμετέχω και εγώ, η ισχύς εν τη ενώσει».
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΧΩΝΙ

Οι γυναίκες που στέλνουν τους τζιχαντιστές "στην κόλαση"


Κούρδισες πολεμίστριες: 



Οι ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους πιστεύουν πως αν σκοτωθούν από γυναίκα θα πάνε κατευθείαν στην κόλαση. Είναι μεγάλη ατιμία να σε σκοτώσει γυναίκα... Έτσι, έχουν έναν επιπλέον λόγο να φοβούνται τις κούρδισες YPJ, τις πολεμίστριες του συριακού Κουρδιστάν που, αν και έχουν συγκροτηθεί ήδη από το 2012, η Δύση τώρα έχει αρχίσει να "ανακαλύπτει".
Οι κούρδισες μαχήτριες της ΥPJ δραστηριοποιούνται από το 2012  και είχαν να αντιμετωπίσουν πολλούς εχθρούς: Τον πόλεμο στη Συρία και τις επιθέσεις στις περιοχές τους, το μέτωπο Νούσρα (στρατιωτικό παρακλάδι της Αλ-Κάιντα) και φυσικά τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.  Είναι μια στρατιωτική φράξια εθελοντριών γυναικών που, σύμφωνα με την πλευρά του YPG, ευθύνονται για τον θάνατο περίπου των μισών τζιχαντιστών στα σύνορα.  "Στην κουλτούρα των τζιχαντιστών, οι γυναίκες δεν έχουν καμία κοινωνική θέση. Λένε πως άμα άμα τους σκοτώσει γυναίκα, πηγαίνουν στην κόλαση. Εφόσον θέλουν να πάνε στην κόλαση, λοιπόν, ας συνεχίσουν να μας πολεμούν", αναφέρει ο στρατηγός τoυ YPG και υπεύθυνος για το τάγμα των γυναικών.
"Οι τζιχαντιστές έχουν διαστρεβλώσει το Ισλάμ, οι γυναίκες πολεμίστριές μας είναι λαμπρό παράδειγμα για την Δύση", συνεχίζει.

"Αμυνόμαστε από τον εχθρό και προστατεύουμε τους πάντες, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος. Το συριακό κράτος δε θα μας προστατεύσει από αυτούς (σσ. το ISIS)", δηλώνει η 26χρονη Έβιν στην αμερικανίδα φωτογράφο, Έριν Τριεμπ, η οποία πέρασε μια βδομάδα σε στρατιωτικά φυλάκια για να γνωρίσει τις YPJ. Μία 27χρονη μαχήτρια δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έχει εκπαιδευτεί στη χρήση Καλάσνικοφ, ώστε να μπορεί να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών της μειονότητας των Γιαζίντ στο βόρειο Ιράκ. Άλλες έχουν αφήσει πίσω τα παιδιά τους μόνο και μόνο για να μπορέσουν -τελικά- να τα υπερασπιστούν.

Στις τάξεις των γυναικών της ΥPJ

Πώς οργανώνεις την ζωή σου, όταν αντιμετωπίζεις διαρκών τον κίνδυνο του θανάτου; Οι κούρδισες αντάρτισσες είναι 18 έως 40 ετών. Υπάρχουν και ανήλικες εθελόντριες, που απαγορεύεται αυστηρά να πολεμήσουν. Αυτές μένουν πίσω και βοηθούν στις δουλειές της κοινότητας ή εκπαιδεύονται στη μάχη. Πριν πολεμήσουν, φωνάζουν "Hava" που σημαίνει "φιλία" κι αυτό ακριβώς είναι ό,τι τις κρατά δεμένες. Η αξία της φιλίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθορίζει την μεταξύ τους σχέση και την ορίζει ως αδιάσπαστη και ιερή. Τις καθιστά "αδερφές από τα όπλα".

Η 12χρονη Χεβεντάρ εξηγεί: “Στο σπίτι, έβλεπα όλες τις φίλες μου να κατατάσσονται στην YPJ. Μια μέρα, επέστρεψα σπίτι και είπα στη μητέρα μου ότι θέλω να καταταγώ και εγώ. Αρχικά μου είπε όχι, γιατί ήμουν πολύ μικρή. Όταν όμως επέμεινα, μου είπε πως μπορούσα. Ο πατέρας μου είναι πολύ περήφανος για μένα."
Το πρόταγμα της γυναικείας χειραφέτησης
Ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ανέκαθεν ο νικητής στρατός όποτε έμπαινε σε μια
κατακτημένη πόλη, είναι βιάσει τις γυναίκες, να τις αρπάξει, να τις κάνει σκλάβες. Με αυτόν τον τρόπο, γινόταν σαφές πως οι άντρες κατακτητές έχουν πλήρη κυριαρχία επί των άλλων ανδρών, αυτών που άφησαν πίσω τις γυναίκες για να στραφούν εναντίον τους.

Το ίδιο κάνουν και οι τζιχαντιστές. Στις αρχές του Αυγούστου, πολεμιστές του Ισλαμικού Κράτους απήγαγαν πάνω από 500 γυναίκες και κορίτσια από χωριά του νότιου Σίντζαρ και έστειλε τις 150 στη Συρία "είτε για να δοθούν ως ανταμοιβή στους μαχητές, είτε για να πουληθούν ως σεξουαλικές σκλάβες". Αναφέρεται πως ένα νεαρό κορίτσι των Γιαζίντι, πληθυσμού που κατοικεί στην περιοχή, απήχθη, βιάστηκε πολλές φορές από διαφορετικούς άντρες και στη συνέχεια πουλήθηκε στην τοπική αγορά.

Τον Σεπτέμβρη ένα μαζικό κύμα γυναικών πήρε τα όπλα. Στο άκουσμα της είδησης για την κακοποίηση των γυναικών Γιαζίντι, αποφάσισαν να παλέψουν. Εξάλλου, η ανεξαρτησία των γυναικών στη μονάδα φέρνει με σταθερά βήματα μικρές αλλαγές σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία. Ακριβώς επειδή τις σέβονται, αλλά κι επειδή αποτελούν το 1/3 των αγωνιζόμενων, οι δικές τους αποφάσεις χρωματίζουν σιγά-σιγά τις αποφάσεις των γυναικών εκτός της κοινότητάς τους.

 “Δεν θέλω να παντρευτώ, να κάνω παιδιά και να είμαι στο σπίτι όλη μέρα. Θέλω να είμαι ελεύθερη. Αν δεν μπορούσα να είμαι μια YPJ, πολύ φοβάμαι ότι το μαχητικό πνεύμα μου θα πέθαινε. Το να είμαι στρατιωτίνα της YPJ σημαίνει ότι είμαι ελεύθερη”, δηλώνει η Ζελάλ, μία από τις στρατηγούς της YPJ.  Με κάποιον τρόπο, όχι σαφή, κυριαρχεί η αντίληψη πως η YPJ είναι από μόνη της ένα "φεμινιστικό κίνημα", χωρίς να είναι αυτός ο πρωταρχικός της στόχος. Πάντως, επιθυμούν ισότητα κι ένα από τα μηνύματα που περνούν με τη δράση τους, είναι πως ο ρόλος των γυναικών δεν είναι δεδομένος, ούτε πρέπει να παραμείνει αυτός που μέχρι τότε ήξεραν: Μπορούν να είναι δυνατές, μπορούν να είναι αγωνίστριες και ηγέτιδες.
Η 19χρονη Ceylan Ozalp είχε μιλήσει στο BBC για να δηλώσει πως "Όταν μας βλέπουν με τα όπλα, τρέμουν και τρέχουν μακριά. Οι τζιχαντιστές αντιμετωπίζουν τις γυναίκες σαν ασήμαντα αντικείμενα, αλλά μία από μας αξίζει όσο 100 από τους άντρες τους".  Εφόσον φοβούνται για τη μεταθανάτια τύχη τους, η YPJ  στρέφει εναντίον τους το βασικό τους όπλο: τον θρησκευτικό τους φανατισμό. Κάθε μέρα τους υπενθυμίζει πως υπάρχει και η κόλαση.
 ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ LEFT

Περήφανη Νίκη της Αργεντινής

Ακόμα και το ΔΝΤ την δικαίωσε και «ακύρωσε» το default του Ιουλίου


Θανάσης Σιαβρακάς
Αυτά μπορεί να τα πετύχουν πατριωτικές κυβερνήσεις, ατυχώς εμείς στην Ελλάδα έχουμε κυβερνήσεις που τις καθοδηγούν τα ξένα κέντρα διακυβέρνησης! Από το 2009 όλοι οι πρωθυπουργοί, οι κυβερνήσεις και η πλειοψηφία της βουλής αποτελείτε από πολιτικά ανδρείκελα. Οι Ευρωπαίοι τους κρατούν στο χέρι λόγο διαπλοκής και μιζών (ΖΗΜΕΝΣ Κ.Λ.Π) αυτοί οι πολιτικοί και αυτά τα κόμματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν τη πολιτική ευθύνη για τη διάλυση της χώρας, αυτοί δε μπορεί να διαπραγματευτούν για τα εθνικά συμφέροντα, ο ελληνικός λαός δεν είχε το πολιτικό ανάστημα να ανατρέψει αυτό το σάπιο σύστημα είτε δια της βίας ,είτε εκλογικά το 2011-2012 και  δυστυχώς πληρώνει όλα τα δινά, για μια κρίση που δεν δημιούργησε, σε αυτό βέβαια βοήθησε καταλυτικά η φοβική χειραφέτηση των διαπλεκόμενων ΜΜΕ και άλλοι παράγοντες (αστυνομική καταστολή, ΕΕ, κ.λ.π) 


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μεγάλη νίκη για την «χρεοκοπημένη» Αργεντινή που με την γενναία στάση της ανάγκασε ακόμα και το ΔΝΤ να προτείνει ένα σύστημα που προβλέπει ότι εάν μια ανταλλαγή ομολόγων γίνει δεκτή από
ένα προκαθορισμένο πλειοψηφικό ποσοστό των δανειστών-ομολογιούχων, τότε αυτή είναι δεσμευτική για όλους.

Δηλαδή δεν θα μπορούν κάποιοι κάτοχοι ομολόγων να μένουν εκτός αναδιάρθρωσης και να εκβιάζουν την υπό διαπραγμάτευση χώρα.

Αλλαγές στα συμβόλαια των κρατικών ομολόγων που εκδίδονται διεθνώς προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον δικαστικές διαμάχες σαν αυτή της Αργεντινής και των hedge funds, που οδήγησε στη δεύτερη «χρεοκοπία» της χώρας σε διάστημα 13 ετών.

Ουσιαστικά βέβαια η Αργεντινή δεν χρεοκόπησε διότι δεν έχει χρεία δανεισμού και έχει προσαρμόσει την οικονομία της να είναι αυτάρκης. Αυτοί που πραγματικά χρεοκοπήσαμε είμαστε εμείς.

Συγκεκριμένα, το ΔΝΤ προτείνει αλλαγή στον περιβόητο όρο “pari passu”, ο οποίος οδήγησε τον Αμερικανό δικαστή που αποφάσισε κατά της Αργεντινής να καταλήξει ότι το Μπουένος Άιρες δεν μπορούσε να πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους ομολογιούχους εάν δεν πληρώσει πρώτα στο ακέραιο τα hedge funds (που αρνήθηκαν να ανταλλάξουν τα ομόλογά τους – hold outs).

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, η Αργεντινή βρέθηκε σε νέο τυπικό default τον Ιούλιο, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεών της με τα funds.

“Εάν τα δικαστήρια στο μέλλον ερμηνεύσουν ευρέως τις αποφάσεις που λήφθηκαν στη Νέα Υόρκη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η διαδικασία της αναδιάρθρωσης κρατικών χρεών να γίνει πιο περίπλοκη. Αυτές οι αποφάσεις έχουν αυξήσει τον κίνδυνο οι hold outs να πολλαπλασιαστούν, καθώς τώρα έχουν τη δυνατότητα να αποσπάσουν μία προνομιακή πληρωμή, έξω από τη συμφωνία για ανταλλαγή ομολόγων”, αναφέρει η μελέτη του ΔΝΤ.

Οι νέοι όροι τους οποίους προτείνει το ΔΝΤ θα διευκρινίζουν ότι η εκδότρια χώρα δεν είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίζει όλους τους πιστωτές με τους ίδιους όρους.

Επίσης, το Ταμείο πιέζει για αυστηρότερες ρήτρες συλλογικής ευθύνης (collective action clauses), ένα σύστημα που προβλέπει ότι εάν μια ανταλλαγή ομολόγων γίνει δεκτή από ένα προκαθορισμένο πλειοψηφικό ποσοστό των ομολογιούχων, τότε αυτή είναι δεσμευτική για όλους.

Όπως αναφέρει η μελέτη του ΔΝΤ, στην αναδιάρθρωση χρέους της Ελλάδας, το 2012, πάνω από τις μισές σειρές ομολόγων έμειναν εκτός της ανταλλαγής, εξαιτίας των hold outs. Αυτό σημαίνει ότι εκτός της αναδιάρθρωσης έμειναν υποχρεώσεις περίπου 6,5 δισ. ευρώ ή το 30% των ελληνικών ομολόγων διεθνούς δικαίου.

Στην ουσία το ΔΝΤ αναγκάζεται να προτέινει κάτι τέτοιο κριβώς επειδή φοβάται μήπως το παράδειγμα της Αργεντινής το ακολουθήσουν και άλλοι.

Τι σημαίνει επιλεκτική χρεοκοπία; Ότι η Αργεντινή δεν θα μπορεί να βγει στις αγορές να δανειστεί. Μα έτσι και αλλιώς δεν δανείζονταν για πάνω από μια δεκαετία. Η οικονομία της είχε προσαρμοστεί στο να μη δανείζεται. Τι παραπάνω θα της συμβεί;

Η ανεργία στην Αργεντινή είναι στο 6,9% ενώ στην Ελλάδα είναι στο 27,3% επίσημα (το ανεπίσημα είναι ακόμα πιο δυσθεώρητο).

Η Αργεντινή είναι μια από τις μεγαλύτερες κτηνοτρόφες χώρες στον κόσμο. Τουτέστιν ότι και να γίνει ο λαός έχει να φάει,και θεωρείται αυτάρκης ως χώρα σε είδη πρώτης ανάγκης. Όποιος καλύπτει τις πρώτες ανάγκες του αυτόματα καθίσταται ΜΗ ΕΚΒΙΑΣΙΜΟΣ. Αυτό αντίθετα δεν μπορούμε να το πουμε για την Ελλάδα.

Η Αργεντινή έχει μηδενικό έλειμμα εδώ και μια δεκαετία, αντίθετα το έλλειμμα στην Ελλάδα είναι κάτι σαν ανέκδοτο, και αποτελεί αντικείμενο μόνιμης αλχημείας, για να προκύπτουν «κοινωνικά μερίσματα» πριν τις εκλογές.

Η Αργεντινή έχει το δικό της νόμισμα, το πέσος, ενώ εμείς αντίθετα είμαστε παγιδευμένοι στην φυλακή του ευρώ.

Η Αργεντινή που τα εληνικά συστημικά ΜΜΕ θεωρούν χρεοκοπημένη, ανήκει στους G20 λόγω του μεγέθους της οικονομίας της.

Το σημαντικότερο, η Αργεντινή χρωστάει σε ιδιώτες, αν θέλει δεν τους πληρώνει, και επιλέγει τη σωτηρία των ανθρώπων της.

Η Ελλάδα επί κυβερνήσεως Παπανδρέου αποφάσισε να εξασφαλισθούν οι ιδιώτες πληρώνοντάς τους με δανεικά χρήματα από τα κράτη της ΕΕ, και το ΔΝΤ.

Η Αργεντινή ουσιαστικά δεν χρωστάει, αντίθετα εμείς χρωστάμε 174% του ΑΕΠ!

Τέλος στην Ελλάδα δεν θέλει να επενδύσει κανείς. Αντίθετα στην Αργεντινή θέλουν να επενδύσουν όλοι και να γίνει μέλος των BRICS!

Kαι εν πάση περιπτώσει η Αργεντινή μετά την χρεοκοπία του 2001, είναι στους G20, την Ελλάδα που ακριβώς την έχουν τοποθετήσει οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά; Στον υπόνομο των διεθνών αγορών…

Ποιός είναι λοιπόν αυτός που έχει πραγματικά χρεοκοπήσει; Την δική μας χρεοκοπία την παρουσίασαν ως «σοφή επιλογή», επειδή δεχτήκαμε να αλυσσοδέθεί ο ελληνικός λαός για να ικανοποιηθούν οι αγορές, ενώ την άρνηση της Αργεντινής στο να παραδώσει το λαό της στα χέρια των τοκογλύφων τα εγχώρια και δυτικά ΜΜΕ την παρουσιάζουν σαν μια κοσμογονική καταστροφή, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες της.

Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι όλα αυτά έγιναν αμέσως μετά την συνάντηση του Β.Πούτιν με την Κριστίνα Φερνάντεζ. Η Αργεντινή έχει σαφώς φιλορωσικό προσανατολισμό.

Ε, και; Σημειώνουμε εμείς. Πριν τρια χρόνια ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και στην χώρα μας. Με μια ουσιώδη διαφορά. Την Ελλάδα την παρέδωσαν η κυβέρνηση Παπανδρέου στα αρπαχτικά, ενώ την Αργεντινη την έσωσε η Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρχνερ από τα αρπακτικά.

Η πρόεδρος της Αργεντινής επέλεξε την ευημερία του λαού της από την ευημερία επαγγελματιών οικονομικών δολοφόνων που παράγουν τόνους «αεροχρήματος» που δεν έχει τυπωθεί ποτέ, αλλά υπάρχει μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους.

Δείτει το λαό της Αργεντινής να έχει ξεχυθεί στους δρόμους και να πανηγυρίζει μετά την απόφαση της γενναίας Φερνάντεζ! Και ξέρετε κάτι; Πέρασε το δικό τους για αυτό και το ΔΝΤ έκανε στροφή 180 μοιρών και πρότεινε κάτι που πριν 2 χρόνια θα ήταν αδύνατο. Έτσι γινεται όταν οι λαοί πολεμουν για την ελευθερία τους, τους σέβονται!

Να πως καταρρέει η ελληνική οικονομία ενώ η εικονική αισιοδοξία επιμένει

Με τα αμείλικτα στοιχεία των αριθμών 


Έρχεται "καυτός" χειμώνας για την οικονομική πραγματικότητα της χώρας, αλλά το success story καλά κρατεί. Τα κεντρικά ΜΜΕ βομβαρδίζουν το ζαλισμένο πλήθος ( κατά Τσόμσκι) με εικονική αισιοδοξία, εμφανίζοντας πλασματικά δημοσιονομικά πλεονάσματα, ενώ τα έσοδα του κράτους, των ασφαλιστικών ταμείων και η οικονομία γενικότερα, καταρρέουν. Δυστυχώς εκτός από τους ανθρώπους υποφέρουν και οι αριθμοί. Η ανεργία συνεχίζει την ανηφορική της πορεία παραμένοντας σταθερά στο 27-28% για το σύνολο του πληθυσμού, και άνω του 55% για τους νέους. Μέχρι το τέλος του έτους, θα κλείσουν 15.000 επιχειρήσεις και θα μείνουν άνεργοι 42.000 εργαζόμενοι, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕ. Σημειώνεται ότι, από το 2009 μέχρι σήμερα, έχουν κλείσει 230.000 επιχειρήσεις. Ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατακόρυφα, η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και ο πληθωρισμός κινείται με αρνητικό πρόσημο, γεγονός που δημιουργεί συνθήκες μόνιμης ύφεσης και αποανάπτυξης. Οι οφειλές από δάνεια συνεχώς αυξάνουν και τον Ιούλιο τρέχοντος ανέρχονταν σε 77 δις, από τα οποία τα 42 δις είναι επιχειρηματικά, τα25 δις στεγαστικά και  10 δις καταναλωτικά. Περίπου μία  στις δύο επιχειρήσεις αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δανειακές, φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Στο σύνολό τους, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, προβλέπεται να ξεπεράσουν τα 75 δις μέχρι το τέλος του χρόνου. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ, ο νέος εξωφρενικός φόρος ακίνητης περιουσίας.  Περισσότεροι από τους μισούς από το σύνολο των  5,8 εκ. φορολογούμενων πολιτών χρωστάνε στην εφορία. Και αυτό, παρ’ όλη την έντονη  αυστηροποίηση του συστήματος εισπράξεων και των εξοντωτικών μέτρων, που φτάνουν μέχρι την κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών από οφειλέτες στην εφορία με χρέη μόλις πάνω από 10.000 ευρώ. Συνεχώς διευρύνεται ο αριθμός των ανασφάλιστων πολιτών και επιχειρηματιών, καθώς και το σύνολο των οφειλών. Τα ασφαλιστικά ταμεία που λαβώθηκαν, εκτός των άλλων, με το κούρεμα των αποθεματικών τους από το PSI, βουλιάζουν. Ο  ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ, έχουν ήδη απορροφήσει στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου το 81,3% και το 64% αντίστοιχα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης.  Τα ελλείμματα όλων των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται αλματωδώς, αφού για κάθε τρέχοντα μήνα είναι ελλειμματικά κατά 1δις, ευρώ περίπου Αυτό  σημαίνει ότι θα χρειαστούν πρόσθετη χρηματοδότηση, ενώ αναμένονται και νέες μειώσεις και καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων και του εφ’ άπαξ. Δραματικά αυξάνονται επίσης, τα ανεξόφλητα τέλη στη ΔΕΗ με ρυθμό 30% ανά μήνα μέσα στο 2014, ώστε αρμόδια στελέχη της να εκτιμούν ότι, μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν φτάσει τα 2 δισ. ευρώ.  Την ίδια ώρα όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας ( ΑΕΠ, εμπορικό ισοζύγιο, δείκτες βιομηχανικής παραγωγής, πληθωρισμός, ανεργία, κλπ.), χωλαίνουν, με συνέπεια την πλήρη αδυναμία της χώρας να ξεφύγει από τις δαγκάνες της ύφεσης.  Με αλματώδεις ρυθμούς αυξάνει το ελληνικό χρέος και οι  υποχρεώσεις της χώρας μας για πληρωμές τόκων. Μεταξύ Ιουνίου 2012 και Δεκεμβρίου 2014, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης από 303,5 δις € ή 157% του ΑΕΠ, εκτινάχθηκε σε 328 δις € ή 182% του ΑΕΠ, παρ’ όλο το κούρεμα του 1912 που έγινε κυρίως σε βάρος ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων φορέων και ομολογιούχων. Στην περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2013-2014, οι δαπάνες για τόκους και χρεολύσια για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από 48,2 αυξήθηκαν σε 90,9 δις €, ενώ ο μηνιαίος δανεισμός (πιστωτικά έσοδα) του ελληνικού δημοσίου από 59,4 εκτοξεύτηκε σε 86,0 δις ευρώ. Τα spreads των 10ετών ελληνικών ομολόγων διευρύνονται ανησυχητικά αφού, από τις 440 μονάδες που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου, κυμαίνονται σήμερα γύρω στις 520 μονάδες βάσης, σηματοδοτώντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο κόστους δανεισμού του ελληνικού δημοσίου από τις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, συνεχίζονται οι απώλειες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο που στην περίοδο 2009-2014 έχασε συνολικά 116 δις ευρώ. Παρ’ όλη την εικονική αισιοδοξία που εκπέμπουν τα ελεγχόμενα από τις τράπεζες και κατ’ επέκταση από το Βερολίνο κεντρικά ΜΜΕ, πουθενά από όλους τους διεθνείς οικονομικούς φορείς, δεν προβλέπεται αύξηση του ΑΕΠ άνω της μονάδας στην περίοδο των επερχόμενων ετών μέχρι το 2020.  Αυτό σημαίνει ότι, το σημείο στροφής της ελληνικής οικονομίας προς μια υγιή αναπτυξιακή πορεία, δεν είναι σε καμιά περίπτωση ορατό. Για να έχουμε αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας, η ανάπτυξη της χώρας ετησίως, το  ποσοστό δηλ. ανάπτυξης του ΑΕΠ, πρέπει να ανέρχεται ετησίως σε επίπεδα της τάξης του 3-3,5% και άνω. Επί πλέον, για να ανταποκριθούμε στο διαρκώς αυξανόμενο χρέος μας χρειαζόμαστε ετήσια ανάπτυξη 4%. Για να βγούμε δηλ. από την κρίση, αιτείται ετήσια ανάπτυξη του ΑΕΠ της τάξης συνολικά του 8%! Η πιθανότητα να δούμε κάτι τέτοιο πριν από το 2025, είναι εντελώς εξωπραγματική, όταν η οικονομία μας στραγγαλίζεται από την εξοντωτική πολιτική της ακραίας λιτότητας και του υπερτιμημένου ευρώ που επιβάλλει το Βερολίνο, παρ’ όλες τις επικρίσεις από παντού, ακόμα και από το ΔΝΤ, Αν υποθέσουμε ότι η χαμογελαστή εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζεται σήμερα για την ελληνική οικονομία αποδειχτεί ότι έχει και την ελάχιστη έστω επαφή με την πραγματικότητα, τότε εμείς οι «απαισιόδοξοι», θα ήμαστε οι πρώτοι που θα εκφράσουμε την ικανοποίησή μας. Γιατί προέχει πάνω απ’ όλα η σωτηρία της χώρας, πολύ περισσότερο φυσικά από το να επιβεβαιωθούν οι απαισιόδοξες προβλέψεις μας. Αλίμονο όμως. Τις «μαύρες» προβλέψεις συνυπογράφουν οι περισσότεροι ανεξάρτητοι διεθνείς «γκουρού» της οικονομικής σκέψης, με επικεφαλής τον Πωλ Κρούγμαν, τον Χανς Βέρνερ Ζιν, τον Κένεθ Ρογκόφ και πολλούς άλλους. Όπως και  το σύνολο σχεδόν των οικονομολόγων όλων των τάσεων με βραβείο Νόμπελ, που πρόσφατα σε συνάντησή τους στη Γερμανία, επέκριναν σφοδρότατα τη γερμανική ηγεσία για την πολιτική της.  Ενώ σχεδόν κανένας σοβαρός ανεξάρτητος οικονομολόγος κύρους διεθνώς, δεν τοποθετείται στην απέναντι πλευρά. Εκτός από τους τραπεζίτες και μάλιστα όχι όλους! Στο πρώτο έτος των Πανεπιστημιακών παραδόσεων διδάσκουμε ότι, η καλλιέργεια κλίματος οικονομικής  αισιοδοξίας μπορεί να επενεργήσει θετικά για την οικονομία. Όταν όμως οι υπεραισιόδοξες προβλέψεις συνεχώς διαψεύδονται, τότε η εικονική αισιοδοξία μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ. Να συμβεί δηλ. κάτι σαν το γνωστό μύθο με το βοσκό που ζητούσε επανειλημμένα βοήθεια για το λύκο που δήθεν του ορμούσε  αλλά αποδεικνυόταν ψέμα. Και όταν ο λύκος ήρθε και φώναξε ξανά «βοήθεια λύκος», κανένας δεν τον πίστεψε. Και τελικά τον έφαγε το θηρίο.

Έτσι σε εξαπάτησε ο Σαμαράς το 2012!

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ!! 
Και μεγάλο κατοχικό πολιτικό Ανδρείκελο μαζί με Βενιζέλο,Γ.Παπανδρέου, Λ.Παπαδήμο, Γ.Καρατζαφέρη & Φ.Κουβέλη και λοιπά πρόβατα της πλειοψηφίας της βουλής