“ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ” ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;


Εκτύπωση
(Πέμ.16/10/14-09:15)
Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
 Πρώτο: Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βουλευτές που «τα πιάνουν» για να ψηφίζουν Προέδρους της Δημοκρατίας, για να ψηφίζουν νόμους, για να ρίχνουν ή για να ανεβάζουν κυβερνήσεις.
Δεύτερο: Ξέρουμε ότι εκείνη η διαπίστωση πως «όταν παίρνονται παρουσίες στη Βουλή, είναι πολλοί βουλευτές που δεν ξέρουν τι πρέπει να απαντήσουν: "Παρών" ή "αθώος"...» είναι μια φράση που αποδίδεται στον Ρούσβελτ. Όχι σε Έλληνα αξιωματούχο. Συνεπώς τη δράση της πολιτικής «βιομηχανίας» που λειτουργεί με όρους προσωπικής ιδιοτέλειας ή υπό την κατεύθυνση ισχυρών ταξικών συμφερόντων, που προωθεί διατάξεις και (ν)τροπολογίες εξυπηρέτησης «φίλων» και «ημετέρων», θα πρέπει να την αναζητήσουμε αλλού. Στην Αμερική ενδεχομένως. Στην Ελλάδα, όχι... 
Τρίτο: Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα της «Ζήμενς», του «έκανε ένα δωράκι στον εαυτό του» και του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» παλιά υπήρξαν «Τσιριμώκοι». Παλιά υπήρξαν «αποστάτες». Παλιά υπήρξαν «Γαρουφαλιάδες». Παλιά υπήρξαν και καταγγελίες για «συνομωσία», για «προδοσία» και για «συνασπισμό οικονομικών συμφερόντων» που όπως έλεγε ο κ.Μητσοτάκης έριξαν την κυβέρνησή του το 1993. Αυτά παλιά. Τώρα ο κ.Μητσοτάκης γίνεται αποδέκτης των φιλοφρονήσεων του κ.Σαμαρά στα γενέθλια της ΝΔ και ο κ.Σαμαράς γίνεται αποδέκτης του χειροκροτήματος του κ.Μητσοτάκη.
Τέταρτο: Κάθε φορά που η πολιτική ζωή αποσπάστηκε από τον «φυσικό της δικαστή», δηλαδή την κοινωνία, όποτε μπήκε πίσω από το παραβάν της δικαστικής τηβέννου, οψέποτε κατρακύλησε να διεξάγεται με όρους δικαστικών ερευνών, από την υπόθεση «Enron» στις ΗΠΑ και τα «καθαρά χέρια» στην Ιταλία μέχρι τα Ειδικά Δικαστήρια στην Ελλάδα, αυτό τίποτα το καινοτόμο, τίποτα το «καθαρτήριο», τίποτα το φιλολαϊκό δεν προσέφερε σε ό,τι αφορά το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής. Και άρα της ζωής των ανθρώπων.
Πέμπτο: Το παιχνίδι της τεχνητής πολιτικής πόλωσης αξιοποιείται, πάντα, ως αντιπερισπασμόςγια να ξεστρατίζει ή να συμπιέζεται η έκφραση των πραγματικών κοινωνικών αντιθέσεων.
Έκτο: Στο παιχνίδι της τεχνητής πολιτικής πόλωσης και ειδικά όταν το κλίμα θερμαίνεται επικίνδυνα, κανείς δεν είναι αθώος του αίματος. Είτε η συμμετοχή του είναι εκούσια, είτε η συμμετοχή του είναι ακούσια. Είτε είναι πρωταγωνιστής στη τεχνική της τεχνητής έντασης είτε μετατρέπεται σε παρακολούθημά της.
Έβδομο (και σημαντικότερο): Κάθε κουβέντα στις συνθήκες που ζούμε η οποία δεν θέτει στο προσκήνιο της πολιτικής αντιπαράθεσης τα (πραγματικά) αίτια για το γεγονός ότι μόλις προχτές η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι 4 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό τον ζόφο της φτώχειας, κάθε πολιτική καντρίλια που αντιλαμβάνεται και παρουσιάζει τα αντιτιθέμενα κοινωνικά συμφέροντα με όρους «μονομαχίας» και με όρους «κοκορομαχίας» μεταξύ πολιτικών ηγεσιών, αποτελείαποπροσανατολισμό. Αποτελεί πυροτέχνημα. Αποτελεί κοροϊδία. Και αυτή την κοροϊδία στην Ελλάδα του δικομματισμού την γνωρίσαμε κοντά 40 χρόνια. Από αυτή την κοροϊδία χορτάσαμε. Νισάφι.
Υστερόγραφο: Ενώ οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου ψάχνουν αν υπάρχουν βουλευτές που χρηματίζονται, και ενώ κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσουν πυρά στα ΜΜΕ, στη Βουλή συζητείται νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο (στο οποίο θα επανέλθουμε) και με πρόσχημα τον έλεγχο στα οικονομικά των κομμάτων,επιτρέπεται και επίσημα πλέον η χρηματοδότηση κομμάτων και βουλευτών από επιχειρήσεις ενώ θεσπίζονται μάλιστα και... εκπτώσεις από το φορολογητέο εισόδημα του χρηματοδότη – επιχειρηματία για να χρηματοδοτεί κόμματα και βουλευτές! Και αυτό αποκαλείται «διαφάνεια» και «χτύπημα της διαπλοκής»!
*Δημοσιεύθηκε στο "enikos.gr" την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014
ανάρτηση απο iskra

Μεντβέντεφ:««Η Ουάσινγκτον δεν απαιτεί πλέον της αποχώρηση του Άσαντ από την Συρία»».


Posted by fostiras94 στο Οκτωβρίου 16, 2014

Η  Ουάσιγκτον δεν απαιτεί πλέον την αποχώρηση του Άσαντ από τον ρόλο του ηγέτη της Συρίας,σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ.

assant


Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απαιτούν πλέον την αποχώρηση του Προέδρου της Συρίας,Μπασάρ αλ-Άσαντ, αλλά επιδιώκουν να δημιουργήσουν επαφές με τη Δαμασκό, δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο ”CNBC”.
««Απ ‘όσο γνωρίζω, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιμείνουν στην αποχώρηση του Άσαντ, αλλά θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν στενές επαφές με τους ηγέτες της συριακής δημοκρατίας»», δήλωσε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Αγορές και Λαγκάρντ «τρολάρουν» την κυβέρνηση

Αγορές και Λαγκάρντ «τρολάρουν» την κυβέρνηση
Ενώ στην Ελλάδα τσακώνονται για το ποιος ευθύνεται για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, οι αγορές έδωσαν το δικό τους μήνυμα. Φυσικά και δεν ήταν καθόλου διακριτικό, σίγουρα δεν ήταν και καθόλου τυχαίο...

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα που απαγορεύει στην κυβέρνηση να βγει στις αγορές, ενώ το χρηματιστήριο έπεσε πάνω από 11% μέσα σε μόνο δυο μέρες!
Ενα διήμερο χρηματιστηριακό "κραχ", που έφερε τα πάνω κάτω στην κυβέρνηση και έβαλε νέα "φωτιά" στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό!
Ο πρωθυπουργός από το χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη για την όλη κατάσταση στον Τσίπρα, λέγοντας ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα.
«Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως την σταθερότητα της χώρας και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο, ένα δημοσίευμα του Reuters, δίνει μια άλλη διάσταση στο "κραχ" των τελευταίων δυο ημερών: η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να κάνει δεύτερες σκέψεις για το τέλος του μνημονίου που έχει ζητήσει. Επίσης, αναφέρει, επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι ευρωπαϊκές δυνάμεις, αλλά και οι αγορές πίεσαν την Ελλάδα να μην προχωρήσει το αίτημα για πρόωρο τερματισμό του προγράμματος.
Πως μεταφράζονται όλα αυτά;
Πρώτον, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν κινήθηκε με βάση κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά μέσα στον πολιτικό πανικό της, προσπάθησε να διώξει το ΔΝΤ, το οποίο της στοιχίζει και δημοσκοπικά.
Δεύτερον, όσο και να θέλουν να μας πείσουν ότι η οικονομία της Ελλάδας παει καλά, τόσο οι αιμοβόρες αγορές θέλουν να αποδείξουν ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ίσα ίσα έχουν βρει το τέλειο "θύμα" για να επιτίθενται και να βγάζουν λεφτά.
Τέσσερα χρόνια μνημονίου ομως, τόσες θυσίες από τον κόσμο που εχει δώσει ό,τι έχει και δεν έχει χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική, μάλλον κάνει τα πράγματα να φαίνονται ξεκάθαρα στους "έξω" και οι "μέσα" να συνεχίζουν να παραμυθιάζουν τον κόσμο με πρωτογενή πλεονάσματα που έρχονται με βαριά φορολογία και με... ανάπτυξη.
Τρίτον, αν η κυβέρνηση είχε σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και είχε δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομία, δεδομένων και των συνθηκών πάντα, δεν θα δημιουργούσε αναταραχή καμία αντιπολίτευση και οι οποίες δηλώσεις Τσίπρα θα θεωρούνταν απλά ως μια ακόμα κομματική αντιπαράθεση, άνευ σημασίας.
Τέταρτον, οι ευρωπαίοι και οι αγορές γνωρίζουν καλά τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας και ότι δεν έχουν διασφαλίσει πλήρως ότι θα πάρουν όλα τα χρήματά τους, ακόμα κι αν τα ομόλογα είναι σε διεθνές δίκαιο.
Πέμπτον, με Γαλλία και Ιταλία να έχουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, που βλέπουν να απειλείται ακόμα και ο προϋπολογισμός τους από τις Βρυξέλλες, αν η Ελλάδα αφέθηκε στα χέρια των αγορών, φοβούνται ότι μια αποτυχία της θα έφερνε κατάρρευση ακόμα και σε Παρίσι και Ρώμη. Δυο οικονομίες που δεν μπορούν να διασωθούν από κανένα μηχανισμό στήριξης.
Την ίδια ώρα, η Γερμανία βλέπει την οικονομία της να εχει προβλήματα από τη μια, αλλά από την άλλη, όσο ανεβαίνουν τα spreads σε Ελλάδα και Ιταλία (έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες μέρες) τόσο μειώνονται οι γερμανικές αποδόσεις!
Όπως αναφέρει το Reuters, το Eurogroup της περασμένης Δευτέρας στο Λουξεμβούργο προσπάθησε να πείσει τον Χαρδούβελη οτι η Ελλάδα δεν μπορούσε να βγει πρόωρα από το μνημόνιο και να αποπληρώσει τις δόσεις του ΔΝΤ.
Επειδή ομως, έβλεπαν ότι στην Ελλάδα Σαμαράς και Βενιζέλος συνέχιζαν να μιλούν ανοιχτά για τα σχέδια της κυβέρνησης, έβαλαν τις αγορές να απαντήσουν στην Αθήνα. Άλλωστε δεν ήταν δύσκολο να "ξεφορτωθούν" ομόλογα και μετοχές δημιουργώντας κλίμα "πανικού" και να αγοράσουν ξανά σε χαμηλότερες τιμές κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ σε λίγα 24ωρα.
Με τον κόσμο λοιπόν, να μην μπορεί να πληρώσει άλλους φόρους, αφού τον "στέγνωσαν", ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να στηρίζεται άλλο στη μείωση των κρατικών δαπανών!
Και ακόμα δεν έχει ανοίξει το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και τα "κόκκινα" δάνεια, τα "καυτά" θέματα δηλαδή που θα πρέπει να διαχειριστεί με την επιστροφή της τρόικα τις επόμενες ημέρες, άσχετα αν στην κυβέρνηση θέλουν να τα πάνε όλα μετά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας για να μην έχουν πρόωρα ..απώλειες στην κυβερνητική πλειοψηφία.
Για να δούμε αν τελικά η κυβέρνηση θα κάνει ..άτακτη οπισθοχώρηση, αφού πλέον η δικομματική δεν τραβά άλλο ή ίσως για τους δανειστές, να έδωσε ό,τι μπορούσε μια δώσει. Να δούμε δηλαδή, αν τελικά οι αγορές ανησυχούν για τη δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο να ανεβεί στην εξουσία ή αν φοβούνται ότι η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα συρθεί επί μήνες λαμβάνοντας αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την παραμονή στην εξουσία.
Το βέβαιο είναι πως το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ έχουν ήδη... απαντήσει στον Χαρδούβελη και τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο. Πώς; Με τα... κοράκια τους που και πάλι οδηγούν τη χώρα στον κουβά της ελεγχόμενης (πάντα) χρεοκοπίας...


Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/507441/agores-kai-lagkarnt-trolaroyn-tin-kyvernisi#ixzz3GHuDRFcp

To 1% των Ελλήνων κατέχει το 56% του πλούτου της χώρας


Capitalism


Στοιχεία για την υπερσυγκέντρωση του πλούτου στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη παρουσιάζει η τελευταία έκθεση της ελβετικής τράπεζας Credit Suisse. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ στην Ελλάδα το 1% συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου. Η τράπεζα προειδοποιεί πως η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα ύφεση.
Τα στοιχεία για την Ελλάδα καταδεικνύουν πως το 1% ενισχύθηκε την περίοδο της κρίσης. Ειδικότερα το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6%, ενώ το 2014 το 56,1%.
Στην έκθεση, που δημοσιεύτηκε στον Guardian, αναφέρεται πως ο παγκόσμιος πλούτος έχει αυξηθεί σε νέο επίπεδο ρεκόρ των 263 τρις δολαρίων, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 20,1 τρις, τη μεγαλύτερη από το 2007. Όπως σημειώνεται στην έκθεση «συνολικά το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει λιγότερο από 1% του συνολικού πλούτου. Στον αντίποδα, το πλουσιότερο 10% κατέχει το 87% του παγκόσμιου πλούτου και το κορυφαίο 1% διαθέτει το 48,2% των παγκόσμιων στοιχείων ενεργητικού».
Σύμφωνα με την Ημερησία, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας διαπιστώνουν πως κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα οι διαφορές στον πλούτο συρρικνώθηκαν στις χώρες με υψηλά εισοδήματα, αλλά η τάση αυτή μπορεί να έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Η ανισότητα υποχώρησε ανεπαίσθητα σε πολλές χώρες πριν από την οικονομική κρίση, αλλά τείνει να αυξάνεται από το 2008 και έπειτα, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών (34,7%) συγκεντρώνεται, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, στη Βόρεια Αμερική. Η Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32,4% και ακολουθεί η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (χωρίς την Κίνα), με 18,9%. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Ημερησίας, ο συνολικός πλούτος την Κίνα αυξήθηκε κατά 715 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,5% μέσα σε έναν χρόνο. Υποχώρηση καταγράφεται στην Ινδονησία (-260 δισεκ. δολάρια), στην Αργεντινή και τη Ρωσία (-135 δισεκ. δολάρια στην καθεμία) και την Τουρκία (-100 δισεκ. δολάρια).
Σχετικά με τους εκατομμυριούχους, οι ΗΠΑ φιλοξενούν στο έδαφός τους το 41% των ανθρώπων η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στον κόσμο θα φτάσει τα 53,2 εκατομμύρια το 2019, δηλαδή, όπως αναφέρει η Ημερησία, θα υπερδιπλασιαστούν (+53%) μέσα σε μια πενταετία. Σε όλον τον κόσμο, 400 εκατομμύρια ενήλικοι διαθέτουν σήμερα περιουσία που ξεπερνά τα 100.000 δολάρια. Οι πέντε πλουσιότερες χώρες όσον αφορά τον μέσο πλούτο ανά ενήλικο κάτοικο είναι κατά σειρά η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, οι ΗΠΑ και η Σουηδία.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ tvxs

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Κούρδοι σκότωσαν 3 τζιχαντιστές της ISIS…Τα χαρτιά τους όμως??

 έλεγαν ότι ήταν ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (φωτό)


ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Οι Κούρδοι σκότωσαν 3 τζιχαντιστές της ISIS…Τα χαρτιά τους όμως έλεγαν ότι ήταν ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ (φωτό)
Είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι η Τουρκία δημιούργησε, χρηματοδότησε και εξακολουθεί να στηρίζει με κάθε μέσο την ISIS. 
Όπως κατήγγειλε πρόσφατα το PKK, ακόμα και σήμερα που η Τουρκίαανήκει δήθεν στον συνασπισμό εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αξιωματικοί της Eθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας (MIT) πραγματοποιούν κρυφές συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της ISIS στα συριακά σύνορα, προκειμένου να συντονίσουν τις πολεμικές τους επιχειρήσεις εναντίον του κουρδικού πληθυσμού της χώρας

Το γεγονός ότι η ΜΙΤ συνεργάζεται με την ISIS δεν είναι φυσικά μυστικό. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα είχαν δει το φως της δημοσιότητας οι φωτογραφίες αλλά και τα ονόματα τριών Τούρκων πρακτόρων, οι οποίοι ήταν μεταξύ μιας ομάδας τζιχαντιστών που είχε συλληφθεί από την πολιτοφυλακή του Μετώπου Τουρκμένων του Ιράκ.
Όλοι λοιπόν γνώριζαν τη σχέση των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) με τους ισλαμιστές δολοφόνους. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι θα έφταναν στο σημείο να πολεμούν μαζί με τους τζιχαντιστές στο πεδίο της μάχης.
Οι Κούρδοι μαχητές πρόσφατα ανακάλυψαν ότι μεταξύ των τζιχαντιστών που είχαν σκοτωθεί σε πρόσφατη μάχη ήταν και τρεις πράκτορες της MIT, γεγονός που αποδεικνύεται από τα έγγραφα που έφεραν πάνω τους…
τουρκοιπρακτορες
hellasforce.com

Ο Κυβερνητικός θίασος φεύγει με φανφάρες

Κι όταν η παράσταση δεν «τραβάει» κατεβαίνει.

Την ώρα που ο υπουργός Πολιτισμού έψαχνε να βρει κατάλληλα παπούτσια για την δικηγόρο σύζυγο αμερικανού ηθοποιού, το χρηματιστήριο έπαιρνε μια μεγαλειώδη βούτα και το δεκαετές ομόλογο της χώρας εκτοξευόταν. Δεν έχει περάσει βδομάδα που η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 155 βουλευτές της, οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν πια παρά μόνο τις αλυσίδες του επισφαλούς τους πολιτικού μέλλοντος.
Εύκολο να κοροιδεύεις τον εαυτό σου, δύσκολο να ξεγελάς τους άλλους. Σε ότι αφορά το πρώτο, το να γίνεσαι καταγέλαστος, μπορεί να είναι και διασκεδαστικό για κάποιους, αν όμως επιχειρείς το δεύτερο ενδέχεται να γίνεις επικίνδυνος για όλους. Η κατάσταση οδηγείται στο απροχώρητο όταν είσαι και τα δύο ταυτοχρόνως.
Έχοντας χάσει τον έλεγχο στα διαχειριστικά ζητήματα, η κυβέρνηση, πόνταρε τα ρέστα της στην επικοινωνία. Ταξίδια στο Παρίσι, το Βερολίνο, την Ουάσιγκτον, το ψηφιδωτό της Αμφίπολης, η Αλαμουντίν, κατώτερο εγγυημένο εισόδημα, ξεχείλωμα δηλώσεων των πολιτικών αντιπάλων. Τίποτα δεν θόλωσε την πραγματική εικόνα. Όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό καθώς τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων διηγούνται ήδη τα επερχόμενα. Ακόμα και τα καλά λόγια του πρωθυπουργού για τον Πρετεντέρη δεν στάθηκαν ικανά να βελτιώσουν την δημοσκοπική κατάρρευση της συγκυβέρνησης.
Μη έχοντας άλλα περιθώρια κλήθηκαν στα όπλα οιωνοσκόποι, μάντισσες και κατατοπισμένοι στις αρχαίες παραδόσεις σχετικά με τα μερομήνια. «Πείνα και δυσωδία» προέβλεψε ο δυστυχής ιδιοκτήτης πολλών ακινήτων κ. Πάγκαλος. Εκτός της προβλεπτικής του ικανότητας διαθέτει και διατρητική ματιά του παρελθόντος, «το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ έκαψε την Μαρφίν» αποφάνθηκε ως μέλος του κύκλου της μαντάμ Μπλαβάτσκυ ενώνοντας τα χέρια πάνω από στρογγυλό τραπέζι με τον Βορίδη και τον Άδωνη. Η πείνα δεν χρειάζεται εξήγηση, υπάρχουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η δυσωδία όμως; Θα αναφέρεται προφανώς στο αποτέλεσμα της πολιτικής σηψαιμίας η οποία θα κορυφωθεί στο εγγύς μέλλον. «Θα κλείσουν τα ΑΤΜ» συνέχισε η κα κυβερνητική εκπρόσωπος. Είναι ένα ζήτημα σοβαρό αυτό. Ποιός μπορεί να αντιλέξει; Ιδίως, αν πέρυσι έχεις πάρει ως κόμμα ένα δάνειο 14.6 εκατομμύρια και δεν θα μπορείς να πας στην τράπεζα της Ρηγίλης να κάνεις ανάληψη των δανεικών. Υπόθετω σε αυτό αναφερόταν η κα Βούλτεψη, εκτός και εννοούσε ότι ήθελε τα ΑΤΜ για να καταθέτει μέρος του χρέους της ΝΔ ύψους 140 εκατομμυρίων. (Να το βλέπω σφαιρικά το θέμα, μη γίνω άδικος). Αλλά και τι να τα κάνεις τα ΑΤΜ αφού ο Άδωνης θα έχει ήδη θάψει τα λιγοστά ευρουλάκια του στον κήπο με τ’ αγάλματα;
Υπάρχει και κάτι τελευταίο. Αφού ούτε στην επικοινωνία τα φέρνουν βόλτα, αναζητήθηκε και ευρέθη το πρόβλημα που τους απασχολεί και δεν τους αφήνει να λύσουν το πρόβλημα. Μην μπερδεύεστε, θα πάθετε ότι και η κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόγραμμα. Αν είχε, ο Λαζαρίδης και ο Μουρούτης θα είχαν ήδη πάρει τον Αντώνη και τον Βαγγέλη από το χέρι και θα είχαν παραιτηθεί. Τώρα όμως δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αφήνω κατά μέρος ότι εννοούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ένα πρόγραμμα που να μοιάζει με το δικό τους. Διότι περί αυτού πρόκειται.
Εν ολίγοις, η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει τη ρήση του Λουί Φερντινάν Σελίν ότι «το πιο ενοχλητικό στο (πολιτικό τους) ψυχομαχητό είναι οι φανφάρες τους ... ότι ακόμα και τώρα παίζουν θέατρο...». Κι όταν η παράσταση δεν «τραβάει» κατεβαίνει.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ LEFT

Το Μνημονιακό «σύστημα παρακμής»

 Γράφει ο Γιώργος Παπασίμος: 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ  trikalanews
Γιώργος Παπασίμος
Το μείζον πολιτικό πρόβλημα, που προέκυψε από την συζήτηση στην Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην μνημονιακή συγκυβέρνηση, αναμφισβήτητα είναι ο ρόλος και η δύναμη των διαπλεκομένων οικονομικών συμφερόντων, των εκπροσώπων της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας της Χώρας, μετά τις καταγγελίες του Αντιπροέδρου της Βουλής, βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννη Δραγασάκη, ότι με ένα απλό τηλεφώνημα των ισχυρών οικογενειών διαγράφονται πρόστιμα εκατομμυρίων από τις σημερινές «θεραπαινίδες» της μνημονιακής συγκυβέρνησης και αναδείχθηκε ως κεντρική πολιτική κατεύθυνση, από την ομιλία του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα.
Το θέμα της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και η διαπλοκή της με την πολιτική εξουσία και το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε πρωτόγνωρο, αφού πολλές φορές αποτέλεσε, πέρα από τις θεωρητικές αναλύσεις για τον ρόλο και τις ευθύνες αυτής διαχρονικά, από την συγκρότηση του Νεοελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα, κεντρικό ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εποχή του Μπαϊρακτάρη και την φράση «Νταβατζήδες».
Πλην όμως, πέρα από τις ψευδοκαταγγελίες και τις επικοινωνιακές «κορώνες», τις περισσότερες φορές, σε όλη την περίοδο της Νεοελληνικής Ιστορίας δεν δόθηκε ουσιαστική μάχη εναντίον αυτής ή, όταν έγιναν κάποιες απόπειρες, «έπεσαν στο κενό» και αυτή εξήλθε νικήτρια και ισχυροποιημένη.
Σήμερα όμως, στην εποχής της μνημονιακής «αιθαλομίχλης», αυτό αποτελεί μείζον, άμεσο και μετωπικό πολιτικό ζήτημα, αφού συνδέεται απόλυτα με την ανάγκη «συντριβής» της μνημονιακής «δαμόκλειας σπάθης» σε βάρος της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού και των συμφερόντων της Χώρας, αφού η ντόπια οικονομική παρασιτική ολιγαρχία και το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό εξουσίας, που συναποτελούν το «σύστημα παρακμής», παρέδωσε την κυριαρχία της, το παρόν και το μέλλον της, χωρίς καμία αντίσταση, στο ξένο διεθνές κερδοσκοπικό κεφάλαιο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και στις ανομολόγητες πολιτικές επιδιώξεις της πολιτικοοικονομικής «ελίτ» του Βερολίνου, προκειμένου να σώσουν τα προσωπικά τους προνόμια.
Είναι αυτό το «σύστημα παρακμής», που διέπραξε τα τελευταία χρόνια «εγκλήματα εσχάτης προδοσίας», επιτρέποντας στα παγκόσμια καπιταλιστικά κερδοσκοπικά κεφάλαια, μέσω της Τρόϊκας, να μετατρέψουν την Ελλάδα σε διεθνές «πειραματόζωο», όπου εφαρμόζονται «Προκρούστεια πειράματα» σε βάρος του Λαού μας και σε σύγχρονη «αποικία χρέους».
Έτσι, αυτό το «σύστημα παρακμής» βρίσκεται στην προμετωπίδα της πολιτικής μάχης για την πολιτική αλλαγή, που απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες στην Χώρα, από το αντιμνημονιακό, δημοκρατικό, πατριωτικό, προοδευτικό Μέτωπο, με πυρήνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την «Κυβέρνηση Σωτηρίας». Η πολιτική του συντριβή αποτελεί τον πυρήνα και την βάση αυτού του ριζοσπαστικού πολιτικού προγράμματος Σωτηρίας για την ανάταξη της Χώρας, γιατί η βασικότερη αιτία της παρακμής της Ελλάδας είναι ο χαρακτήρας, η ποιότητα και η δράση της ιθύνουσας οικονομικής τάξης, που, αντί να λειτουργήσει ως εθνική αστική τάξη, όπως οι αντίστοιχες οικονομικές ολιγαρχίες στις άλλες καπιταλιστικές δυτικές Χώρες, δρα «παρασιτικά», με έντονα τα χαρακτηριστικά του «μαυραγοριτισμού» και της ατομικής «αρπαχτής».
Αντίθετα, στις άλλες δυτικές καπιταλιστικές Χώρες, οι αντίστοιχες αστικές τάξεις, εξαιρουμένου του στοιχείου της εκμετάλλευσης και του στοιχείου του κοινωνικού ζητήματος (που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την σοσιαλιστική οπτική γωνία), δρουν και λειτουργούν στην Χώρα τους με εθνική συνείδηση, δημιουργώντας ισχυρές παραγωγικές μονάδες, οι οποίες ενισχύουν πέραν των ατομικών τους κερδών και την εθνική τους οικονομία και, παράλληλα, μέσω των δημιουργηθέντων θεσμών της κοινοβουλευτικής δυτικής Δημοκρατίας, δημιούργησαν έναν συνεκτικό Ευρωπαϊκό πολιτισμό με σοβαρές δομές, που αποτελούν το «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κράτος».
Αυτό το στοιχείο της έλλειψης εθνικής συνείδησης, που έχει διαχρονικά από πολλούς πολιτικούς μελετητές επισημανθεί, αλλά και από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, στον σημερινό μνημονιακό «οδοστρωτήρα» αποτελεί την βάση και τον κεντρικό πυρήνα της πολιτικής μάχης του Λαού μας, για την αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης, την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της Χώρας και τα θεμέλια για την προοδευτική ανάπτυξη και ευημερία της Ελλάδας.

Ροκανίζοντας το ΜΕΓΚΑ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ


Διώξαμε την ανκοργούμαν Τρέμη, διώξαμε και τον διευθυντή ειδήσεων Παναγιωτόπουλο, μας έμεινε
ο Πρετεντέρης, εντάξει, δύο στα τρία, δεν είναι κι άσχημα. Στην πραγματικότητα είναι πάνω από
 δύο στα τρία, γιατί και του Πρετεντέρη του μειώσανε το χρόνο παρουσίας στο δελτίο, τον
δείχνουνε και από μακριά για να μπερδεύονται οι τηλεθεατές και να νομίζουνε ότι είναι κάποιος άλλος
 (σ.σ. το 11,3% νομίζει ότι είναι ο Κώστας Πρέκας και το 8,5% ότι είναι ο Μάκης Κουρής), οπότε
το ποσοστό της επιτυχίας μας ανεβαίνει στο 75%, τουλάχιστον.
Μη νομίζετε και ο Πρετεντέρης δεν στέκει πολύ καλά στα πόδια του, γι' αυτό βγήκε ολάκερος Σαμαράς
 και τον υπερασπίστηκε στην Βουλή, μπας και τον σώσει από το φευγιό. Να σώσει το πιο πιστό
 ντόμπερμαν του καθεστώτος επιχείρησε ο Σαμαράς, στέλνοντας ταυτοχρόνως και κάποια
κρυπτογραφημένα μηνύματα στα συνεταιράκια του της διαπλοκής. «Ο Λούκα Μπράτσι κοιμάται με
τα ψάρια» και άλλα υπαινικτικά, που για να τα κατανοήσεις πρέπει να γνωρίζεις τη γλώσσα
της Κόζα Νόστρα, της Μαφίας και της Ντραγκέτα μαζί.
Φάγαμε τους δύο, με τον καλό και τον τρίτο. Τους φάγαμε όλοι μαζί, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι
σε σάιτ, μπλογκς, τουίτερ, φέισμπουκ, ένας ψηφιακός στρατός που παρακολουθούσε κάθε κίνηση,
κάθε φράση, κάθε ανάσα του δελτίου. Παρακολουθούσε κάθε ανάσα του ΜΕΓΚΑ και έβγαζε ραπόρτο,
 με σχόλια, με αστεία, με εικόνες, με βιντεάκια, με κράξιμο, να μην πέφτει τίποτα κάτω,
να μαθαίνουν όλοι τα καμώματα του σφαγείου των 8. Αυτοί που έκραζαν το δελτίο του ΜΕΓΚΑ
 έφτασαν να είναι πολλαπλάσιοι από εκείνους που έβλεπαν το δελτίο και τούτο ήταν το μέγα
χτύπημα σε ένα κανάλι που έχασε πρώτα την τιμή και υπόληψή του και κατόπιν έχασε και το κοινό του.
Τους φάγαμε όλοι μαζί, διότι μας εξανάγκασαν να τους φάμε. Ξεπέρασαν κάθε μέτρο, κάθε όριο,
 διέπραξαν ύβρη ασυγχώρητη. Το δελτίο του ΜΕΓΚΑ δεν έκανε απλώς προπαγάνδα, το δελτίο
του ΜΕΓΚΑ εκτελούσε τα συμβόλαια του καθεστώτος. Με το που έβαζε το καθεστώς στο μάτι τους
καθηγητές, τους φοιτητές, τους ναυτεργάτες, τους αγρότες, του υπαλλήλους, το δελτίο έσπευδε
να συκοφαντήσει, να διασύρει, να εξαχρειώσει τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους
ναυτεργάτες, τους αγρότες, τους υπαλλήλους. Έτσι στην ψύχρα, με την επιχειρηματολογία
 του Κεδίκογλου, με την ορολογία του Κεδίκογλου, λες και είχε πάρει χαρτάκι από τον Κεδίκογλου.
Και τα άλλα δελτία λίγο πολύ τα ίδια ήτανε, το δελτίο του ΑΝΤΕΝΑ μάλιστα απέδειξε την παραμονή
 των ευρωεκλογών ότι είναι πιο αδίστακτο από το αντίστοιχο του ΜΕΓΚΑ. Ίδια είναι πάνω- κάτω όλα
τα δελτία κι όμως το δελτίο του Ψυχάρη, του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη ήταν εκείνο που
 είχε ταυτιστεί στα μάτια του κόσμου με το καθεστώς, ίσως επειδή ήταν του Ψυχάρη, του Μπόμπολα
και του Βαρδινογιάννη. Το δελτίο της διαπλοκής έγινε το επικοινωνιακό σύμβολο του καθεστώτος
 κι όταν ξεθωριάζουν τα σύμβολα ξεθωριάζει και το συμβολιζόμενο: Αυτό είναι και το πρίσμα υπό
το οποίο πρέπει να δούμε και την παρέμβαση του Σαμαρά υπέρ του Πρετεντέρη.
ΥΓ: Η πρώτη συλλογή του αποπεμφθέντος διευθυντή ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ Χρήστου
Παναγιωτόπουλου παρουσιάσθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού,
του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και πλήθους υπουργών και βουλευτών, μελοποιήθηκε δε πάραυτα
από συνθέτες μεγάλου βεληνεκούς. Κάτι μου λέει ότι η επόμενη συλλογή του ποιητού
 θα παρουσιαστεί μες την υπόγεια την ταβέρνα, μες σε καπνούς και σε βρισιές και θα μελοποιηθεί
από τον Τάσο Μπουγά. Τι να κάνουμε, κύριε Χρήστο, Sic Transit Gloria Mundi.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ"

Ανατροπή του Μνημονίου με τη Δραχμή

 Με αυτοδύναμη ανάπτυξη, νοικύρεμα του κράτους, εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη



H ένταξή  μας στην ευρωζώνη το 2002, έγινε με σκοπό να ισχυροποιηθεί η ελληνική οικονομία και να βελτιωθεί το βιοτικό μας επίπεδο.  Έγινε ακριβώς το αντίθετο. Ουδέποτε με τη δραχμή σε ειρηνικές περιόδους, βιώσαμε παρόμοια τραγωδία όπως η σημερινή. Ναι, μέρος του αδιεξόδου οφείλεται στη φαυλότητα του πολιτικού μας συστήματος. Αλλά  σε οικονομική κατάρρευση βρίσκονται όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Σε αντίθεση με όσες δεν έχουν ενταχθεί στην ευρωζώνη ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η Νορβηγία, η Ισλανδία, η Βραζιλία,  η Τουρκία, η Βραζιλία, η Γκάνα, η Αιθιοπία και όχι μόνο.

Οι διαγραφές χρεών και οι υποτιμήσεις νομισμάτων ως οικονομική διέξοδος
Το 1953 χαρίστηκε στη Γερμανία το μεγαλύτερο μέρος των τεράστιων χρεών της. Η ίδια χώρα, αριθμεί οκτώ χρεοκοπίες στα τελευταία εκατό χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πολλά κράτη έχουν κηρύξει περισσότερες από τριακόσιες στάσεις πληρωμών. Οι διαγραφές χρεών και υποτιμήσεις νομισμάτων, αποτελούν κλασικό εργαλείο για την ανασύνταξη οικονομιών. Τον Απρίλιο του 1953, ο συντηρητικός Υπουργός οικονομικών  Σπύρος Μαρκεζίνης, υποτίμησε στο μισό τη δραχμή σε σχέση με το δολάριο, οδηγώντας τη χώρα σε οικονομική ανάκαμψη. Σήμερα, το ελληνικό χρέος, διαρκώς μεγαλώνει και η αποπληρωμή του είναι αδιανόητη. Αυτό επισημαίνεται από φορείς όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, κλπ., ενώ οι περισσότεροι σοβαροί διεθνείς οικονομολόγοι, με επικεφαλής το νομπελίστα Paul Krugman, τονίζουν την ανάγκη εξόδου μας από την ευρωζώνη.  

Το ψεύτικο κυβερνητικό success story και η απόδραση της ελπίδας
Tα τελευταία πέντε χρόνια, το εθνικό μας εισόδημα έχει μειωθεί περισσότερο από 35%, η ανεργία έχει φτάσει στο 28% και των νέων στο 60%. Τα καλύτερα παιδιά μας δραπετεύουν στο εξωτερικό, άνθρωποι τρέφονται από συσσίτια ή από σκουπίδια και οι αυτοκτονίες πολλαπλασιάζονται. Η Ε.Ε. κλείνει τις βιομηχανίες και  τα ναυπηγεία μας. Παίρνει μέτρα που καταστρέφουν την εγχώρια παραγωγή και ιδιαίτερα τη γεωργία, χωρίς να μας παρέχει αμυντική προστασία. Οι εισαγωγές αμυντικού εξοπλισμού τα τελευταία δώδεκα χρόνια από τη δύση ανέρχονται σε 100 δις ευρώ, ένα μεγάλο μέρος δηλ. του αρχικού μας χρέους. Η ανελέητη λιτότητα του Μνημονίου  οδηγεί τη χώρα σε ατέλειωτη ύφεση. Η φτώχεια φέρνει περισσότερη φτώχεια.  Η απέραντη δυστυχία στήνει χορό και οι εντολοδόχοι κυβερνήτες ομιλούν για success story !  Η ελπίδα για ανάσταση έχει αποδράσει, αφού η ελληνική οικονομία έχει πέσει στα Τάρταρα.

Η τρομοκρατία ενάντια στο εθνικό μας νόμισμα
Η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα κεντρικά ΜΜΕ, έχουν εξαπολύσει μια υστερική τρομοκρατία ενάντια στην ορατή πιθανότητα εξόδου της χώρας από το ευρώ. Εκτοξεύονται έωλα έως φαιδρά επιχειρήματα του τύπου ότι... χρειαζόμαστε δύο χρόνια για να τυπώσουμε δραχμές ! Ότι δε θα έχουμε να φάμε ! Ότι δε θα υπάρχουν φάρμακα και  καύσιμα ! Ότι εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές γιατί δεν  παράγουμε τίποτα. Φυσικά δε χρειάζονται περισσότερο από μια-δυο μέρες για να τυπωθούν χαρτονομίσματα ! Η  ελληνική παραγωγή τροφίμων και φαρμάκων μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές μας ανάγκες. Πριν την ένταξή μας στον «ευρωπαράδεισο», δεν είχαμε πρόβλημα έλλειψης τροφίμων, φαρμάκων ή καυσίμων, όπως δεν έχει σήμερα η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, κλπ. Αν η παραγωγή μας συρρικνώνεται, αυτό οφείλεται στην υποβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας λόγω του υπερτιμημένου ακριβού  ευρώ. Τα κύρια προϊόντα μας, ο τουρισμός και η γεωργία, είναι πολύ ακριβά έναντι των αντίστοιχων σε γειτονικές χώρες που μας ανταγωνίζονται με  υποτιμημένα νομίσματα. Το δωμάτιο ενός ελληνικού ξενοδοχείου στοιχίζει δύο φορές περισσότερο απ’ ότι στην Τουρκία. Το ίδιο  συμβαίνει με τα γεωργικά και  τα άλλα προϊόντα μας.

Το Μνημόνιο είναι αλυσοδεμένο με το ευρώ
Εκτός από την κυβέρνηση των υποτακτικών, ελεγκτέα είναι και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση που  εκφράζει  οργίλη αντίθεση  στο Μνημόνιο, αλλά θεωρεί ταμπού το ευρώ. Μοιάζει με το δανειστή που καταγγέλλει τους δανειστές και το δάνειο, αλλά παρακαλά γονυπετής να του το δώσουν !  Αντιπαρέρχεται το γεγονός  ότι,  το Μνημόνιο και το ευρώ είναι αυτοκόλλητοι  Σιαμαίοι αδελφοί. Φυσικά είναι αστείοι οι ισχυρισμοί ότι, με μια ποιο σκληρή διαπραγματευτική στάση οι ανελέητοι υπερκυρίαρχοι της σημερινής Ευρώπης, οι Γερμανοί, θα υποστείλουν την άτεγκτη Μνημονική λιτότητα, την εξόντωση και υποταγή της χώρας. Ενώ είναι προφανές ότι αν τους συνέφερε, θα μας είχαν εκδιώξει κακής κακώς από την ευρωζώνη.

Η μετάβαση στη δραχμή
Η επιστροφή στη δραχμή και η υποτίμησή της, σε συνδυασμό με περίοδο χάριτος, κούρεμα και αναδιάρθρωση του χρέους, μπορεί να αναστήσει την ελληνική οικονομία. Με άξιους και έντιμους κυβερνήτες που θα διαχειριστούν την έξοδο με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, με αναπτυξιακό όραμα, νοικοκύρεμα, πάταξη της γραφειοκρατίας, της σπατάλης, της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής. Με στήριξη της ελληνικής παραγωγής, ενίσχυση στρατηγικών τομέων της οικονομίας, και στροφή στην εσωτερική κατανάλωση. Με εύστροφη και δυναμική διαπραγμάτευση για την αποπληρωμή και αναδιάρθρωση του 70% των χρεών. Αντί να επαιτούμε τα ευρώ των βασανιστών μας, μπορούμε να εκδώσουμε δραχμές, με φειδώ, από το Χολαργό. Η νέα δραχμή μπορεί να υποτιμηθεί κατά 50%, με πιθανή διολίσθηση ή υπερτίμησή της,  ανάλογα με την οικονομική  συγκυρία.( Με  αναλογία ευρώ προς δραχμή 2:1 και αντίστοιχη αναλογία των δανείων 1 : 1 ).Στην  αρχική δύσκολη περίοδο των 6-14 μηνών, οι όποιες πληθωριστικές πιέσεις και αρρυθμίες στην αγορά, μπορεί να αντιμετωπιστούν με έλεγχο της κυκλοφορίας του χρήματος και πάταξη της κερδοσκοπίας. Όπως και με μέριμνα για προμήθειες αγαθών πρώτης ανάγκης (ειδικότερα σπάνιων φαρμάκων), αξιοποιώντας μέρος των συναλλαγματικών διαθεσίμων, καθώς και με διακρατικές συμφωνίες. Σταδιακά, η λειτουργία της αγοράς, θα εξομαλυνθεί, θα ισχυροποιηθεί η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, η εσωτερική  ζήτηση και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, με συνέπεια την αύξηση των εξαγωγών και μείωση των ακριβότερων εισαγωγών. Η στροφή των καταναλωτών στα φτηνότερα εγχώρια προϊόντα, θα επαναενεργοποιήσει την εγχώρια παραγωγή, με ευεργετικές συνέπειες για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Ιδιαίτερα θα ενισχυθεί ο τουρισμός,με πιθανό διπλασιασμό του τουριστικού συναλλάγματος. Λίγο αργότερα, θα επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία  και το τραπεζικό σύστημα, με συνέπεια να εισρεύσουν από το εξωτερικό καταθέσεις και ξένες επενδύσεις. Οφείλουμε βέβαια, να μην επαναλάβουμε τα λάθη και τις σπατάλες του παρελθόντος. Να μη ρωτάμε τι κάνει η χώρα μας για εμάς, αλλά τι κάνουμε εμείς για τη χώρα μας. Να ανατρέψουμε το Μνημόνιο, με μετάβαση στη δραχμή, με αυτοδύναμη ανάπτυξη και νοικοκύρεμα του κράτους, με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ελάχιστος εγγυημένος εμπαιγμός



Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι καταπέλτης για τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Πάνω από 4 στους 10 Έλληνες (το 44,3%) ζουν, σε σταθερές τιμές 2008, κάτω του ορίου φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Αλλά και χωρίς τα "greek statistics" που κατέβασαν το κατώφλι της φτώχειας για να προκύψει μικρότερος αριθμός φτωχών και

κοινωνικά αποκλεισμένων, το "επίσημο" ποσοστό είναι απαράδεκτο για ευρωπαϊκή χώρα: 35,7% ή 3.903.800 άτομα, δεύτερη χειρότερη επίδοση πανευρωπαϊκά μετά τη Βουλγαρία, και με μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες να εκτίθενται στη φτώχεια σε υψηλότατα ποσοστά.

Το "timing" της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων ήταν ατυχές για την κυβέρνηση, καθώς ήλθε μόλις 24 ώρες πριν από τη σημερινή έναρξη της συζήτησης για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 στη Βουλή. Ενός προσχεδίου, το περιεχόμενο του οποίου σε αντιπαραβολή με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύεται ακόμη πιο παράφωνο σε σχέση με τη ζοφερή ελληνική πραγματικότητα. Ενδεικτικά και μόνο, στα "φάλτσα" του περιλαμβάνεται και το "μαχαίρι" των 459 εκατ. ευρώ στον κοινωνικό προϋπολογισμό, του οποίου οι δαπάνες μειώνονται για κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, στα 13.931 εκατ. ευρώ το 2015 έναντι των 14.390 εκατ. ευρώ εφέτος (μείωση σε ποσοστό 2,7%).

Και βέβαια συνιστά εξαπάτηση η περικοπή άλλων κοινωνικών πόρων για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος όπως αποκαλύπτει στην σελίδα 33 το προσχέδιο: "...για την καθολική εφαρμογή του προγράμματος σε εθνικό επίπεδο, οι πιστώσεις αναμένεται να καλυφθούν από πόρους που θα προέλθουν αποκλειστικά από τη συνολική αναμόρφωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας στη χώρα".

Εξίσου προκλητικός και ο εμπαιγμός του κονδυλίου για το ΕΕΠ καθώς αυτό φθάνει -έστω και "πιλοτικά"- στο "αστρονομικό" ποσό των... 20 εκατομμυρίων ευρώ και ενώ χρήση του συγκεκριμένου επιδόματος αναμένεται να κάνουν περίπου 20.000 πολίτες. Αλλά ακόμη και σε σύγκριση με τη συνολική εφαρμογή του, η οποία επ' ουδενί θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, το μέτρο είναι το ίδιο "ελάχιστο" όσο και το "ελάχιστο" εγγυημένο εισόδημα, καθώς σχεδιάζεται να επεκταθεί σε πανελλαδικό επίπεδο μέσα στο 2015 σε 300.000 νοικοκυριά.

Είτε λοιπόν ως συνολικό κονδύλι είτε ως ποσό ανά δικαιούχο είτε ως αριθμός δικαιούχων, το σχεδιαζόμενο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα συνιστά εξαπάτηση των πολιτών, όταν η ίδια η ΕΛΣΤΑΤ, πέραν των 3,9 εκατομμυρίων φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων, αναφέρει πως από τον φτωχό πληθυσμό 4 στους 10 αδυνατούν να έχουν γεύμα πλήρους θρεπτικής αξίας κάθε δεύτερη ημέρα, 5 στους 10 δεν έχουν ικανοποιητική θέρμανση και 6 στους 10 αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα πάγιους λογαριασμούς.

ΘΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: avgi.gr

Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη Ν.Δ. ! Η Κερκόπορτα


  Λεφτά υπάρχουν μόνο για τη ΝΔ !
  Πήρε δάνειο 14,6 εκ. χωρίς να εξυπηρετεί τα χρέη της !
Πάγωσαν υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές στη Βουλή από την αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ: Χτυπητή εξαίρεση από το καθεστώς της τρόικας, των Μνημονίων και της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στη χώρα την τελευταία τετραετία και αφορά εργαζόμενους, επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω έλλειψης ρευστότητας και κόμματα της αντιπολίτευσης αποτελεί η Ν.Δ. Πιθανότατα τυγχάνει προνομίων ακριβώς λόγω του έργου που προσφέρει...Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το πολιτικό χρήμα στη Βουλή, η Ν.Δ. έλαβε το 2013 δάνειο 14,6 εκατ. ευρώ χωρίς να εξυπηρετεί το υπέρογκο χρέος των 146,3 εκατ. ευρώ. Το δάνειο και η μη εξυπηρέτησή του προκύπτουν από την κατακλείδα του ισολογισμού, καθώς το "υπόλοιπο δανείων"

μεταξύ 2012 και 2013 συμπίπτει με το ύψος του δανείου 
(160.933 εκατ. - 146.331 εκατ. = 14,6 εκατ.).
 
Ο Φ. Κουβέλης ζήτησε εξηγήσεις αν τα χρέη της Ν.Δ. "εξυπηρετούνται, είναι 'κόκκινα' ή επαναχρηματοδοτούνται για να μην καταστούν επισφαλή", κάτι που υπαινίχθηκε ο βουλευτής κ. Βλαχογιάννης. 
Την αποκάλυψη παραδέχτηκε εμμέσως ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος δηλώνοντας ότι "όποια δάνεια έχει πάρει η Ν.Δ. τα έχει πάρει με διαφάνεια, η Ν.Δ. εξυπηρετεί τα δάνεια και τα χρέη της".

Η Κερκόπορτα

Στις αναφορές Σκουρλέτη για παλαιότερο δημοσίευμα σχετικά με σχέδια εξαγοράς βουλευτών έσπευσαν τα κυβερνητικά "παπαγαλάκια" να αποδώσουν τη χθεσινή εκτίναξη των ελληνικών spread και την καταβύθιση του Χρηματιστηρίου. 
Δεν έχει όρια η γελοιότητά τους! 
Και καλά οι παρακρατικοί προπαγανδιστές, εκείνη η απερίγραπτη επίσημη εκπρόσωπος κατ' ευφημισμόν Σοφία γιατί επανήλθε στην κινδυνολογία εις βάρος των τραπεζικών καταθέσεων;
Είναι προφανές ότι η προεκλογική τακτική Σαμαρά περί "εξόδου από το Μνημόνιο" δεν βρίσκει εύκολα ανταπόκριση στους πιστωτές και η κυβέρνηση ψάχνει για προπαγάνδα αντιπερισπασμού, υποτάσσοντας σε μικροκομματικές σκοπιμότητες μεγάλους εθνικούς - κοινωνικούς στόχους. 

Ο Ντάισελμπλουμ του Eurogroup είπε ότι χρειάζονται 6-9 μήνες μετά τα stress test των τραπεζών για να συζητηθεί το σχέδιο αποχώρησης του ΔΝΤ και άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει νέα "συμφωνία". 
Στην ουσία η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, υπό τις συνθήκες που προδιαγράφει η χθεσινή έκρηξη των spread, καθίσταται επικίνδυνη για την ελληνική οικονομία. Καθώς μάλιστα η Ευρωζώνη μπαίνει σε ύφεση, οι αγορές τιθασσεύονται ολοένα και δυσκολότερα, ολοένα και ακριβότερα.
Οι εξαγγελίες Σαμαρά περί αποχώρησης από το ΔΝΤ υπονομεύονται και από τη διαπιστωμένη αδυναμία της κυβέρνησης να νεκραναστηθεί και να παραμείνει μετά την άκαρπη προεδρική εκλογή. 

Η ψήφος εμπιστοσύνης αποδείχθηκε πυροτέχνημα. 
Συνεπώς η παράταση της κυβέρνησης για τέσσερις μήνες λειτουργεί μόνον αποσταθεροποιητικά.
Η χώρα χρειάζεται να ξαναβρεί την αυτοπεποίθησή της, την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της, την αισιοδοξία. 

Χρειάζεται σχέδιο ανόρθωσης. 
Αυτή η νέα πορεία προϋποθέτει νέα κυβέρνηση, ικανή να διαπραγματευτεί με στόχο τον αναδιάρθρωση και το κούρεμα του μη βιώσιμου χρέους. 
Αυτή την απλή αλήθεια καταλαβαίνουν και οι αγορές. 
Γι' αυτό βιάζονται να φέρουν την κρίση πριν από τις εκλογές, να πλειοδοτήσουν στην πολιτική αστάθεια με κυβέρνηση Σαμαρά. 
Γνωρίζουν ότι οι εκλογές θα αναδείξουν ισχυρότερη πολιτική εκπροσώπηση της χώρας, που θα προκαλέσει πανευρωπαϊκά θετική αίσθηση. 
Τώρα είναι ανοιχτή η Κερκόπορτα για να αλωθεί ολοσχερώς η χώρα
Λαϊκή παρέμβαση, με τις εκλογές, με την ανάδειξη κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας, με τη λαϊκή συμμετοχή και τα κινήματα, βήμα - βήμα, ανοίγουν έναν άλλο δρόμο, δημοκρατίας και λύτρωσης, για τον λαό μας.

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, ψηφίζουν ΟΧΙ για τις γερμανικές αποζημιώσεις !!!





Υπήρξαν εγκλήματα των Ναζί; Nein !
Δοξάστε τους ! Η Συγκυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων (...που "θίγονται", όταν χαρακτηρίζονται Μερκελιστές καιΓερμανοτσολιάδες) την ώρα που διαλύουν την Ελλάδα και το λαό της, μαζί με το ... "κόμμα του ...μέλλοντος" (Ποτάμι),"φροντίζουν" για τα οικονομικά της ...Μέρκελ και δίνουν συγχωροχάρτι στους Ναζί για τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και στα(περισσότερα από 100 !!!) ολοκαυτώματα μαρτυρικών πόλεων και χωριών  
Πολιτικοθεατρικό αβαβά έπαθαν πάλι τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην ευρωβουλή την ώρα της ψηφοφορίας για τις Γερμανικές αποζημιώσεις… 
Ψηφίσαν δηλαδή ένα βροντερό ΟΧΙ στη  πρόταση του Νότη Μαριά  η οποία τέθηκε τελικά σε ψηφοφορία στην κλειστή συνεδρίαση των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών στις 07/10/2014 και υπερψηφίστηκε μόνο από τους Ευρωπαίους Αντιφεντεραλιστές και την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά

Την καταψήφισαν 
η K.O. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, 
η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην οποία συμμετέχουν το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, 
η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη και οι Πράσινοι. 
 

Σας παραθέτουμε τις ψήφους των ευρωβουλευτών μας: 
 
ΣΥΡΙΖΑ (ΝΑΙ)
Μανώλης Γλέζος, Σοφία Σακοράφα, Δημήτρης Παπαδημούλης, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Γιώργος Κατρούγκαλος, Κωνσταντίνος Χρυσόγονος
 
ΝΔ (ΟΧΙ)
Μανώλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος,
Θοδωρής Ζαγοράκης
 
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (ΝΑΙ)
Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης, Γιώργος Επιτήδειος
 
ΕΛΙΑ (ΟΧΙ)
Εύα Καϊλή, Νίκος Ανδρουλάκης
 
ΠΟΤΑΜΙ (ΟΧΙ)
Γιώργος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος
 
ΚΚΕ (ΝΑΙ)
Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Σωτήρης Ζαριανόπουλος
 
ΑΝΕΛ (ΝΑΙ)
Νότης Μαριάς
 
 

Σε όλα αυτά προσθέστε το γεγονός ότι η τυχόν θετική απόφαση για την καθεαυτή αποζημίωση των κατοίκων του Διστόμου θεωρείται αυτόματα δικαστικό προηγούμενο και για αποφάσεις που θα ακολουθήσουν (πάνω από 100 ολοκαυτώματα μαρτυρικών πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα για τα εγκλήματα εις βάρος του άμαχου πληθυσμού.

Ο Μανώλης Γλέζος από τις Βρυξέλες, 
μιλάει για τις Γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.  
Μια ανάλυση που καλό είναι να ξέρουμε, 
γιατί κατα καιρούς ακούγονται πολλά που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.