ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΥΤΕ ΕΘΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΙΜΗ - ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ


Η Τουρκία με μια μόνο κίνηση, την αποστολή του BΑRBAROS, θύμισε σε όλους ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από το 1974: Το Κυπριακό ήταν και είναι θέμα εισβολής και κατοχής... 


του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Επιγραμματικά, για να τελειώνουμε από την πρώτη παράγραφο με την ουσία του ζητήματος: Η Τουρκία κάνει όσα κάνει «επειδή μπορεί», όπως είπαν, κατά Θουκυδίδη, οι Αθηναίοι στους Μήλιους αιτιολογώντας την απόφασή τους να τους σφάξουν. Όλα τα άλλα, το Διεθνές Δίκαιο, οι διαπραγματεύσεις για...
την «επίλυση του Κυπριακού», τα ηχηρά παρόμοια των τελευταίων σαράντα ετών θυμίζουν απλώς την αδυναμία -και την απροθυμία- της ελληνικής πλευράς να ανατρέψει αυτή την πραγματικότητα. 

Οι κυβερνώντες αποδείχθηκαν μαέστροι στις δικαιολογίες και η κοινωνία  αποδέχθηκε την εθνική ταπείνωση πολύ πριν ο οικονομικός εξευτελισμός ολοκληρώσει την εικόνα. Θριαμβεύουν όσοι δεν θέλουν ούτε πατρίδα, ούτε Έθνος, ούτε τιμή. Με τη συγκατάθεσή μας και την ψήφο μας.
 
Η παρουσία του BARBAROS στην Κύπρο επιβεβαιώνει και επεκτείνει την εισβολή του 74, είναι πολιτικά το ισοδύναμο. Η Αριστερά, η πάσης φύσεως, έχει βαρύνουσα ευθύνη για την αδράνεια της κοινωνίας - για τους κυβερνώντες η ευθύνη είναι αυτονόητη. Όσες φορές ο κόσμος πήγε να αρθρώσει λόγο και παρουσία ενάντια στην πολιτική της ταπείνωσης, η Αριστερά, στην καλύτερη περίπτωση, δεν βρέθηκε κοντά του. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι τα εξαγγελθέντα «μέτρα ανακούφισης» επιβάλλονται αλλά αν δεν φορτιστούν εγκαίρως από την ανάγκη εθνικής ανάτασης, θα καταλήξουν έπεα πτερόεντα.
 
Μόλις 24 ώρες πριν από την επίσκεψη Τσίπρα στο Πεντάγωνο η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις είναι «ζωτικής σημασίας», αυτές οι διαπραγματεύσεις που διέκοψε ο αδιάλλακτος υποστηρικτής του Ανάν, πρόεδρος Αναστασιάδης μη αντέχοντας ούτε αυτός την τουρκική πρόκληση. Η ΚΕ θεωρεί ότι στόχος του  BARBAROS είναι η διακοπή των συνομιλιών. Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι αυτό που η Τουρκία κέρδισε με τα όπλα θα το χάσει με διαπραγματεύσεις, έστω ένα μικρό μέρος; Αποκαλύπτει ή συσκοτίζει τους στόχους του Ερντογάν μια τέτοια ανάλυση/ εκτίμηση/ απόφαση;
 
Η τρίωρη επίσκεψη Τσίπρα στο Πεντάγωνο δεν αιφνιδίασε όσους είχαν υπόψιν τους πληροφορίες (αξιόπιστων πηγών) ότι η Τουρκία είχε (προ διμήνου τουλάχιστον) «ενημερώσει» (καλύτερα: προειδοποιήσει)  τους βασικούς Νατοϊκούς Συμμάχους ότι κατά τη γνώμη της οι αλλαγές συνόρων στην Ευρώπη  θεωρούνται πλέον δεδομένη (και θεμιτή) πρακτική και ζητούσε να μην παρέμβει η Συμμαχία εάν εφάρμοζε αυτή την πρακτική στην περιοχή μας, σε βάρος μας. Οι δηλώσεις, μετά το τέλος της συνάντησης στο Πεντάγωνο, περί συνεννόησης στα εθνικά θέματα αντιστοιχούν, λογικά, σε εθνικούς κινδύνους, άμεσους και υπαρκτούς, δεδομένου ότι οι θεσμικά πολιτικοί και στρατιωτικοί αρμόδιοι είχαν εγκαίρως ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα και τις τουρκικές κινήσεις. Το μήνυμα της επίσκεψης στο Πεντάγωνο ήταν: έχουμε το νου μας, όλοι. Αν αυτό είναι αρκετό, θα το δείξει ο χρόνος.
 
Είναι χάσιμο χρόνου και χώρου (της εφημερίδας) η απόπειρα να μεταπεισθούν όσοι νομίζουν ότι ο Ερντογάν δεν έχει επιθετικά σχέδια εναντίον μας (επειδή δεν είναι «κεμαλιστής»!) ή όσοι είναι αθεράπευτοι εραστές του διαλόγου. Η πραγματικότητα τους διαψεύδει. 

Περιττές είναι και οι εμβριθείς γεωπολιτικές αναφορές. Οι επισημάνσεις των κινδύνων διαμελισμού της Τουρκίας, οι αμφίσημες σχέσεις της με τους Αμερικάνους, οι στρατηγικές της Άγκυρας για τη Μ. Ανατολή, οι επιτυχίες και αποτυχίες της. Όλα αυτά θα είχαν νόημα αν αναγνωρίζαμε ότι υπάρχει κίνδυνος, ότι υπάρχει αντίπαλος και αναζητούσαμε τρόπους να τον αντιμετωπίσουμε. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Όσοι αποτολμούν να μιλήσουν γι’ αυτό κατακλύζονται με κατάρες για «εθνικισμό». Οι επισημάνσεις των προβλημάτων της Τουρκίας θα είχε νόημα αν υπήρχε στην Αθήνα η διάθεση να κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι αντίπαλοί της που αντιστέκονται, μάχονται, αναζητούν έμπρακτα συμμαχίες, με δυο λόγια διαπραγματεύονται με κάθε διαθέσιμο μέσον την ύπαρξή τους. Όταν η Αθήνα, ως σύνολο, κάθεται στ’ αυγά της, τι να πεις περί γεωπολιτικής και γιατί, σε ποιον να το πεις; Αν δεν απαντήσουμε στο καίριο ερώτημα πως καταλαβαίνουμε την επιβίωσή μας και τι αποφασίζουμε για να τα καταφέρουμε, δεν έχει νόημα να παραστήσουμε τους στρατηγούς. Δεν υπάρχει στράτευμα, κανείς δεν καλεί σε επιστράτευση και ουδείς δείχνει να την επιθυμεί.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα κυβερνήσει. Τα   περί «εθνικισμού» ή «εθνομηδενισμού» θα λυθούν εξ ανάγκης επί του πεδίου της άσκησης της Εξουσίας. Ο κυβερνητικός λόγος αποτελεί πολιτική πράξη με άμεσες επιπτώσεις στη χώρα, στην κυβέρνηση, στα συγκεκριμένα πρόσωπα. Είπαμε, με τα εθνικά θέματα ίσως δεν κερδίζεις εκλογές αλλά μπορεί να τις χάσεις. Υπάρχουν και τα χειρότερα: Οι χουνταίοι  βρέθηκαν ισοβίως στη φυλακή ως προδότες για το «έγκλημα της Κύπρου».

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!! ΕΔΩ ΦΡΙΚΗ!! ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΡΩΣΟΣ - ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΛOΒΟΤΟΜΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ...
10462476_384184961736679_6722473462453846496_n
είναι νεορώσος δηλαδή ρώσος



Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Παντού κορμιά αποκεφαλισμένα, με τα μυαλά χυμένα στην άσφαλτο, διαμελισμένα κουφάρια ανθρώπων που έσφυζαν από ζωή. Ο τύπος; έντυπος και ηλεκτρονικός αποφάσισε ότι...
αυτός ο πόλεμος επί ευρωπαικού εδάφους δεν τον αφορά.

10368215_10201962973836197_7334588484850196358_n
η σύνταξη μπορεί να μην της έφτανε για να ζήσει 
οι σφαίρες του Ποροσένκο όμως περίσσευαν



9453_384184948403347_2782018227786894492_n
1780633_384184951736680_6117170880381887390_n
64730_384184965070012_958321560552349303_n
10478027_384185018403340_8378856234118927232_n
Για το νεορώσο……. ο σλάβος είπε “δεν είναι αδερφός μου”, ο ορθόδοξος είπε “δεν είναι αδερφός μου”, ο κομμουνιστής είπε “δεν είναι σύντροφός μου”, ο ρώσος είπε “δεν είναι ρώσος”, ο ουκρανός είπε “δεν είναι ουκρανός”,ο φασίστας είπε “είναι εχθρός μου”, ο ουνίτης είπε “είναι εχθρός μου”, ο έλληνας είπε “ότι πεί ο ρώσος”, ο έλληνας είπε “ότι πουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ…..”, ο ευρωπαίος είπε “δεν είναι ευρωπαίος, είναι μοσχοβίτης εχθρός μου”.

10676318_10201962975396236_6063052211816604839_n
τους σκότωσαν γιατί ήταν ρώσοι



“Οι μεγαλύτερες απώλειες είναι σε πολίτες”, εκμυστηρεύονται οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής. Δεν εμπιστεύονται πλέον τους μεγαλοσχήμονες πολιτικούς τους ή τους πρώην στρατιωτικούς καθοδηγητές ακόμη  και πρώην ομήρους συντρόφους τους που τους εγκατέλειψαν για τη θαλπωρή και την ασφάλεια της ρωσικής γης. Το έχουν πάρει απόφαση ότι τούτος ο πόλεμος θα βαστάξει πολύ. Είναι φιλύποπτοι πλέον αν και μπήκαν στη μάχη αγνοί. Ακόμα και αν μπουν στην πόλη οι εχθροί, η μάχη θα δοθεί στενό- στενό …το Donetsk δεν παραδίδεται, δεν πέφτει…..πέσαμε εμείς από τον καθωσπρεπισμό και την υποκρισία, οιδίποδες τυφλοί που ψαύουν την ειδησεογραφία, αλλεργικοί στο μιασματικό τίμιο αίμα των αδερφών. Να μην δείξουμε να μην πούμε να μην ακουστεί ότι οι φασίστες ουκρανοί με εντολή ΕΕ ΝΑΤΟ και ΗΠΑ  δολοφονούν καθημερινά αμάχους...

τον σκότωσαν γιατί ηταν ρωσος
τον σκότωσαν γιατί ηταν ρωσος



Φρουδικά, ένα τραυματικό βίωμα το ανασύρεις για να το επαναβιώσεις υγειώς, ώστε αυτή τη φορά  να το ξεπεράσεις. Το σύμπλεγμα κατωτερώτητας της ηττημένης ναζιστικής Ευρώπης για να ξεπεραστεί έπρεπε να επαναβιωθεί νικηφόρα αυτή τη φορά έναντι του φαντάσματος των σοβιετικών. Μια εκκρεμότητα από το παρελθόν.

τον σκότωσαν γιατί ήταν ρώσος
τον σκότωσαν γιατί ήταν ρώσος



Γι αυτό και ξαναήρθαν νικητές στην Αθήνα με σβάστικα το ευρώ….
την σκότωσαν γιατί ήταν ρωσίδα
την σκότωσαν γιατί ήταν ρωσίδα



την σκότωσαν γιατί ήταν ρωσίδα
την σκότωσαν γιατί ήταν ρωσίδα



10469916_384184978403344_7238020877180475434_n
του πέταξαν τα μυαλά έξω γιατί σκεφτόταν και μιλούσε ρωσικά



10383681_384185045070004_5618527670888039091_n

Τρόμος στις ΗΠΑ απο τον Πούτιν: Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια...


Τρόμος στις ΗΠΑ από τον Πούτιν: Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια....
Το βράδυ της Παρασκευής ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε την πιο σκληρή ομιλία κατά των ΗΠΑ στην διάρκεια της ηγεσίας του, ξυπνώντας μνήμες ψυχρού πολέμου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Βλαντιμίρ Πούτιν για 40 λεπτά άρθρωνε έναν έντονο αντιδυτικό λόγο, μπροστά σε ένα κοινό Ρώσων αξιωματούχων, που είχαν συγκεντρωθεί σε συνέδριο σε ορεινό ρωσικό θέρετρο του Σότσι. Ο κ. Πούτιν, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για κλιμάκωση των ενεργειών τους στο πρώην σοβιετικό έδαφος ενώ ονομάτισε την Αμερική και τους συμμάχους της ως κύριους υπεύθυνους που οδηγείται η Ουκρανία στο χάος.

"Δεν το ξεκινήσαμε εμείς", ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επαναχαράξουν τα σύνορα του κόσμου με βάσει τα συμφέροντά τους" σημείωσε ο κ. Πούτιν, κατηγορία που επίσης προσάπτεται από την Δύση στην Ρωσία.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία το μόνο που κάνει είναι να αμύνεται κατά των αμερικανικών ενεργειών ενώ επιτέθηκε κατά των ΗΠΑ και για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Όπως σημειώνει στο Twitter o επικεφαλής του ΑΒC News στη Μόσχα, Kirit Radia , ο κ. Πούτιν τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις ΗΠΑ «δεν υπάρχει δημοκρατία».

«Που είναι το κίνημα "Occupy Wall Street", πνίγηκε αν τη γενέσει του», υπογράμμισε.

«Η αρκούδα δεν ζητά ξανά άδεια. Η αρκούδα είναι ισχυρό ζώο και δεν θα παραδοθεί», τόνισε ο κ. Πούτιν. Σημειώνεται ότι όπου αρκούδα εννοούσε την Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του «για την ρωσική μειονότητα στην Ουκρανία, όπως και για την προσπάθεια εισχώρησης του ΝΑΤΟ στις παραδοσιακές ζώνες επιρροής της Ρωσίας». πηγη

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ - Μην το ΑΝΟΙΞΕΤΕ αν δίπλα σας υπάρχουν ΠΑΙΔΙΑ- Το ΙΣΛΑΜ είναι Θρησκεία της ΕΙΡΗΝΗΣ; ΔΕΙΤΕ τις Φωτογραφίες που Ακολουθούν!!!...

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2014/10/3211.jpg

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι αφιερωμένες στους θιασώτες του πολυπολιτισμού και στους απερίσκεπτους που επιμένουν πως το τζαμί στην Αθήνα είναι συμβολή στη Δημοκρατία, στον ουμανισμό και τον πολιτισμό.
Οι φωτογραφίες αυτές, παρμένες με κινητά σαν “αναμνηστικά” από κάποιους που ήταν παρόντες (συνήθως δράστες) σε λουτρά αίματος, στη Συρία και στο Ιράκ, μας δείχνουν τη βαρβαρότητα του ISIS αλλά και του ισλάμ, σε... Συνεχίστε μόνο αν αντέχετε και με προσωπική σας ευθύνη. Οι εικόνες ειναι πολύ σκληρές...
πλήρη ανάπτυξη. Προβλήθηκαν σε πολωνικό τηλεοπτικό κανάλι και η αναπαραγωγή και κυκλοφορία τους σκοπό έχει την αφύπνιση των χωρών όλου του κόσμου. Προέρχονται από ομαδικές εκτελέσεις και αναρίθμητους αποκεφαλισμούς μουσουλμάνων και χριστιανών, ανατινάξεις τζαμιών που ανήκουν σε αντίπαλες θρησκευτικές κοινότητες, και όλα αυτά με τις ευλογίες των φανατικών και εξίσου δολοφόνων του ιερατείου του ISIS.
Εδώ και μήνες η διεθνής κοινότητα παρέμενε και παραμένει σε λήθαργο, αδρανής μπροστά σ΄αυτό το αίσχος. Οι κυβερνήσεις, ο ΟΗΕ και η ΕΕ, αποθώντας το πρόβλημα, θεωρούσαν ότι είναι απλώς ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ σιιτών και σουνιτών! Αλλά πολύ γρήγορα αποδείχθηκε κάτι φρικιαστικότερο, απειλητικότερο και απολύτως εγκληματικό, με το Ισλαμικό Κράτος να έχει κάτω από τις διαταγές του χιλιάδες νέους μουσουλμάνους από χώρες της Δυτικής Ευρώπης και από άλλα μέρη του κόσμου.
Εντυπωσιακή είναι η στάση των διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων της Δύσης, οι οποίες συλλέγουν υπογραφές για την υπεράσπιση των σκύλων, των δελφινιών, των λιονταριών, αλλά όχι των ανθρώπων που αποδεκατίζονται κατά εκατοντάδες στη Συρία και στο Ιράκ από τα ανθρωπόμορφα ισλαμικά κτήνη.
Και ακόμα εντυπωσιακότερη η στάση των κομμάτων και των οργανώσεων της “αριστεράς” που απαντούν σ΄αυτόν τον ισλαμικό Αρμαγεδδώνα με φτηνές ψευτομαρξιστικές αναλύσεις, με μικροτακτικισμούς των ίσων αποστάσεων, με ευχολόγια και με γελοίες δικαιολογίες, φορτώνοντάς τα όλα στην αμερικανική πολιτική!
`Ομως το ISIS είναι πια δίπλα μας, σε απόσταση αναπνοής….
1
2
4
5
6
7
8
9
  η εκτέλεση των κρατουμένων στο Τικρίτ
10
11
13
14
20
21
22
23
24
27
28
29
30
31
32
33
34
4444444444444444444444444444444444444444444
35

ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ... ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΣ


Έχει η Ελλάδα ανθρωπιστική κρίση; Αποδέχεται η ελληνική συγκυβέρνηση ότι οι Έλληνες βρίσκονται στα πρόθυρα πλήρους ένδειας; Είναι η Ελλάδα η πρώτη χώρα εν καιρώ ειρήνης ή πολέμου που δεν καλύπτει τους πολίτες της με ιατρική περίθαλψη αν αυτοί είναι ανασφάλιστοι, αλλά και ασφαλισμένοι να είναι έχει δικαίωμα να τους στερήσει ακόμα και την ζωή;... 
 
 
του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ
 
Σε όλα η απάντηση είναι ΝΑΙ. Η ελληνική συγκυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες πριν από την σημερινή, έχουν αποδεχθεί ότι οι Έλληνες είναι σε... κατάσταση πολέμου και έχει βάλει συνειδητά το κέρδος των εντόπιων, διεθνών και Ευρωπαίων τοκογλύφων πάνω από τις ζωές των πολιτών.
 
Μπορεί κανείς από τους κυβερνώντες από το 2010 και μετά να μην έχει παραδεχθεί ότι έχει σκάψει τον τάφο όλων των Ελλήνων, αλλά κάποιες αποφάσεις οι οποίες έχει βάλει σε ισχύ αποδεικνύουν πως ό,τι έκαναν μέσω υπογραφής Μνημονίων το έκαναν εν πλήρη συνειδήση. 
 
Όταν τον Σεπτέμβριο ο νέος Ευρωπαίος Επίτροπος Κατάινεν απαντούσε σε ερώτηση ευρωβουλευτών αναφορικά με την υποβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της βάση του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, ο Φινλανδός Κατάινεν είπε την όλη αλήθεια. Από την στιγμή που η Ελλάδα υπέγραψε Μνημόνια, τότε τα όποια αποτελέσματα φέρουν αυτά τα συμβόλαια εναντίον των δικαιωμάτων των Ελλήνων, δεν εμπίπτουν στο Δίκαιο της Ε.Ε και των Ηνωμένων Εθνών. 
 
Με απλά λόγια, με τα υπογεγραμμένα Μνημόνια οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν κανένα δικαίωμα ζωής, αξιοπρέπειας, περιουσίας και κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να δεχθεί να τους δικαιώσει.
 
Ποιες είναι οι κινήσεις , λοιπόν, που αποδεικνύουν ότι οι φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις της χώρας ξέρουν ότι βάζουν την ζωή του Έλληνα στο τσιγκέλι; Τα επιδόματα και οι τροπολογίες που περνάνε από την Βουλή δήθεν ως φιλολαϊκή πολιτική. Το επίδομα εγγυημένου εισοδήματος (επίδομα φτώχειας) δεν είναι κάτι που ήρθε ξαφνικά ως ιδέα στην συγκυβέρνηση. Η  κυβέρνηση υπογράφοντας το Μνημόνιο με τους δανειστές αποδέχθηκε ότι οι Έλληνες από εκείνη την στιγμή και μετά είναι στο έλεος της μοίρας τους. Η Ε.Ε γνωρίζοντας ότι ο λαός μέσα σε τρία χρόνια από την υπογραφή του Μνημονίου θα είναι σε ένδεια είχαν βάλει ήδη μπροστά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Επίσης γνωρίζοντας ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να ξαναβρούν εργασία, έβαλαν μπροστά τα επιχορηγούμενα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα), κοινωνικό μέρισμα και επιδόματα ενίσχυσης που δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διαιωνίζουν το πρόβλημα των Ελλήνων και από την άλλη μεριά να φαίνεται ότι το πρόβλημά τους όπου να’ ναι τελειώνει.
 
Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις αφού αποδέχθηκαν ότι οι Έλληνες δεν θα έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους πολίτες, έκαναν νόμους του Κράτους και της Ελληνικής Δικαιοσύνης τους νόμους της Ε.Ε με συνοπτικές διαδικασίες;  Από τη μια μεριά εσύ ως πολίτης απαιτείς από την Ελληνική Δικαιοσύνη να εφαρμοστεί το Ελληνικό Σύνταγμα και η Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά μετά την υπογραφή των Μνημονίων η αλήθεια είναι μία: Δεν υπάρχει Δικαίωμα Δικαιοσύνης στον Έλληνα πολίτη ακόμη κι αν ζητήσει την ίδια μεταχείριση από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές δίκαιο όπως ένας Άγγλος, Γερμανός, Ιρλανδός κ.ο.κ. 
 
Πώς όλοι οι φιλοευρωπαϊστές και υπέρμαχοι της πολιτικής της Ε.Ε που αποκαλούνται Έλληνες πολιτικοί κάθονται και συζητάνε για ίσα δικαιώματα μεταξύ των πολιτών της Ε.Ε από την στιγμή που έχουν αποδεχθεί ότι η ίδια η Ε.Ε πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων 10 εκατ. πολιτών για ένα Μνημόνιο που υπεγράφη ούτε καν από εκλεγμένους πολιτικούς; 
Επίσης, μετά την αλήθεια που είπε ο Κατάινεν μπαίνουν ερωτήματα για την στάση της αριστερής πτέρυγας του Κοινοβουλίου. Πώς ο αρχηγός του Σύριζα συζητάει ακόμη με την Ε.Ε μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους από την στιγμή που ξέρει ότι οι υπογραφές του Μνημονίου θα είναι σε ισχύ μέχρις ότου όλες οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι εταίροι πρέπει να εκτελεστούν; 
 
Επίσης, δεν είναι καθόλου τυχαίος ο στομφώδης λόγος της Αλέκας Παπαρήγα ανήμερα της ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ο οποίος στόχευσε σε ένα μόνο σημείο: Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα επειδή υπάρχουν μόνο 20,000 άστεγοι στην χώρα. 
Ξέρουν πολύ καλά όλοι τους ότι αν ξύσουν το τραύμα της ελληνικής ανθρωπιστικής κρίσης και την καταπάτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών τα πράγματα για όλους τους δεν θα είναι καλά. Διότι ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Ε.Ε είναι εγκεκριμένος από τα Ηνωμένα Έθνη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και αν πεθάνουν 1,000,000 Έλληνες τα Η.Ε δεν μπορούν να επέμβουν επειδή οι Έλληνες βάση Μνημονίων, που θα έχουν ισχύ όσο θα υπάρχουν τα χρέη της χώρας (εφαρμογή μεταρρυθμίσεων μέχρι τέλους θέλουν οι εταίροι), δεν έχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Το γελοίο του πράγματος είναι όταν Έλληνες ευρωβουλευτές ζητούν την απονομή δικαιοσύνης των Ελλήνων θυμάτων του Γ’ Ράιχ. Εδώ δεν έχουν δικαίωμα οι ζωντανοί, θα έχουν δικαίωμα οι νεκροί ;!
 
Από την στιγμή που τα Μνημόνια μπήκαν σε εφαρμογή ό,τι νόμο θέλει η κυβέρνηση να περάσει θα περάσει ως συνταγματικός και νόμιμος,  εφόσον το ευρωπαϊκό δίκαιο είναι σε ισχύ χωρίς όμως δικαίωμα αντίκρουσης από τους πολίτες. Μάς κρατάνε ως λαό με τις υπογραφές Μνημονίων, ευρωπαϊκών συμβάσεων και χωρίς το δικαίωμα να επικαλεστούμε τον Χάρτη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 
 
Οι Έλληνες είναι πολίτες χωρίς  θεμελιώδη δικαίωματα. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον κράτος. Από την στιγμή που έχει στερηθεί νόμιμα το δικαίωμα αντίκρουσης, διεκδίκησης των κεκτημένων, υπεράσπισης της ζωής και της υγείας των πολιτών έχουν πέσει ήδη τα σύνορα. Δεν νοείται κράτος λοιπόν χωρίς πολίτες και μάλιστα απροστάτευτους από την δικαιοσύνη, Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνή.
 
Εκτός κι αν ο νόμιμα αδικημένος Έλληνας αναγκαστεί να εφαρμόσει τον ηθικό άγραφο και θεμελιώδη νόμο της αυτοδικίας υπερασπιζόμενος τα σύνορα της ζωής του και κατ' επέκταση τα σύνορα της πατρίδας του. - 

Δημοσκόπηση: «Τρέχει» με... 144 για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: «Τρέχει» με... 144 για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτος σε δημοτικότητα, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει τη διαφορά του από την Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Δημοσκόπηση: «Τρέχει» με... 144 για αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρώτος σε δημοτικότητα, μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει τη διαφορά του από την Νέα Δημοκρατία, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων.
Σύμφωνα με την Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Οκτωβρίου που έγινε για την «Εφημερίδα των Συντακτών», στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 35,5%, , ενώ η Νέα Δημοκρατία  είναι στο 27%.
apotelesma
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 10,5% (9,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 6% (5,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (4%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%).
Τα «Λοιπά κόμματα» αθροίζονται στο 4,5% (5%).
Με βάση τα ποσοστά αυτά, η κατανομή των εδρών στο Κοινοβούλιο γίνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 144, Ν.Δ. 71, Ποτάμι 28, ΚΚΕ 17, Χρυσή Αυγή 16, ΠΑΣΟΚ 16 και Ανεξάρτητοι Έλληνες 8.
pinakas1
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ, αφού βρίσκεται στο 66% (από 64% τον Σεπτέμβριο), έναντι 22% της Ν.Δ. (24%).
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 44% και ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 24%, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%.
Σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 55% των ερωτηθέντων εκτιμάει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται» (49% τον Σεπτέμβριο), ενώ το 43% θεωρεί ότι «μάλλον χρειάζεται» (46%).
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το 63% (54%) πιστεύει ότι «μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές», ενώ το 31% (37%) αναφέρει ότι «μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 έως 20 Οκτωβρίου 2014.


apotelesma
Τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 10,5% (9,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,5% (6,5%), το ΠΑΣΟΚ με 6% (5,5%), η Χρυσή Αυγή με 6% (7,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% (4%) και η ΔΗΜΑΡ με 1% (1%).
Τα «Λοιπά κόμματα» αθροίζονται στο 4,5% (5%).
Με βάση τα ποσοστά αυτά, η κατανομή των εδρών στο Κοινοβούλιο γίνεται ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 144, Ν.Δ. 71, Ποτάμι 28, ΚΚΕ 17, Χρυσή Αυγή 16, ΠΑΣΟΚ 16 και Ανεξάρτητοι Έλληνες 8.
pinakas1
Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνει τη διαφορά του από τη ΝΔ, αφού βρίσκεται στο 66% (από 64% τον Σεπτέμβριο), έναντι 22% της Ν.Δ. (24%).
Όσον αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών προηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με 44% και ακολουθούν ο Σταύρος Θεοδωράκης με 42%, ο Αντώνης Σαμαράς με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 31%, ο Φώτης Κουβέλης με 28%, ο Πάνος Καμμένος με 24%, ο Βαγγέλης Βενιζέλος με 24% και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 9%.
Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Αντώνης Σαμαράς με 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%.
Σχετικά με το θέμα της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, το 55% των ερωτηθέντων εκτιμάει ότι «μάλλον δεν χρειάζεται» (49% τον Σεπτέμβριο), ενώ το 43% θεωρεί ότι «μάλλον χρειάζεται» (46%).
Πάντως, σε κάθε περίπτωση, το 63% (54%) πιστεύει ότι «μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές», ενώ το 31% (37%) αναφέρει ότι «μάλλον η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 έως 20 Οκτωβρίου 2014.

Β.Πούτιν: "Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΣΥΡΙΑ,ΙΡΑΚ,ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ενώπιον του Κλαμπ Βαλντάι και δεν παρέλειψε να αναφερεθεί στους πρόσφατους πολέμους που έγιναν με ευθύνη της Ουάσιγκτον σε Λιβύη,Συρία,Ιράκ (με εισβολή) χωρίς να τιμωρηθεί από την Διεθνή Κοινότητα, και χωρίς να τη "στριμώχνουν" τα δυτικά ΜΜΕ.
 
Προσπαθούν να αναδιοργανώσουν την παγκόσμια τάξη για να ανταποκρίνεται καλύτερα στα συμφέροντά τους, είπε - Ο Ρώσος πρόεδρος ανέλυσε την κρίση στην Ουκρανία και αναφέρθηκε στην πολιτική των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων - Δεν θα πάρουν φυσικό αέριο από αλλού, είπε
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ότι θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια, προχωρώντας «μονομερώς» σε «υπαγορεύσεις» προς τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ αποπειράθηκε να επιρρίψει στη Δύση το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την κρίση στην Ουκρανία.
 
Σε μια 40λεπτη ομιλία του, κατά τη διάρκεια της οποίας καταφέρθηκε εναντίον της Δύσης είπε «Δεν το αρχίσαμε εμείς αυτό», δήλωσε ο Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μιας άτυπης ομάδας ειδικών, του Κλαμπ Βαλντάι, στην οποία συμμετέχουν πολλοί Δυτικοί εμπειρογνώμονες.
 
"Είναι η Ουάσινγκτον αυτή που προσπαθεί να «ξαναφτιάξει τον κόσμο ολόκληρο» ώστε να ανταποκρίνεται περισσότερο στα δικά της συμφέροντα".
 
«Οι τοποθετήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία προσπαθεί να εγκαθιδρύσει εκ νέου ένα είδος αυτοκρατορίας, ή επιβουλεύεται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της, είναι ανυπόστατες».
 
Απαρίθμησε συρράξεις για τις οποίες επέρριψε την ευθύνη στις ενέργειες των ΗΠΑ και εντέχνως σχεδόν όλα τα ΜΜΕ δεν αναφέρονται παίζοντας με το υποσεινήδητο των πολιτών: Λιβύη, Συρία, Ιράκ (Στο τελευταίο εισέβαλαν παρανόμως επικαλούμενες ψευδή στοιχεία, αλλά ουδεμία τιμωρία υπήρξε από την Διεθνή Κοινότητα, ούτε καν φραστική απειλή). Ο Πούτιν συνέχισε θέτοντας το ρητορικό ερώτημα αν η πολιτική της Ουάσινγκτον ενίσχυσε την ειρήνη και τη δημοκρατία. «Όχι» — απάντησε. «Οι μονομερείς υπαγορεύσεις και η επιβολή των σχεδίων (της Ουάσινγκτον σε άλλους) έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα» από το επιδιωκόμενο, έκρινε.
 
Η ομιλία του Ρώσου προέδρου υπενθύμισε μιαν άλλη: την είχε κάνει το 2007 στο Μόναχο, επικρίνοντας την «μονοπολική» άποψη της Ουάσινγκτον για τις παγκόσμιες ισορροπίες. Εκείνη η ομιλία είχε κάνει πολλούς δυτικούς ηγέτες να αναθεωρήσουν την άποψή τους για τον Πούτιν.Συνειδητοποίησαν ότι η εποχή του Μ.Γέλτσιν παρήλθε ανεπιστρεπτί και ότι δεν θα μπορούσε η Ουάσιγκτον να "χορεύει" μόνη της ως έκανε μέχρι τότε.
 
Επανέλαβε το αυτονόητο, το οποίο επίσης εντέχνως κρύβουν όλα τα ΜΜΕ, ότι δυτικές κυβερνήσεις βοήθησαν φιλοδυτικές ομάδες και πολιτικές παρατάξεις να προβούν σε ένα πραξικόπημα και να αποπέμψουν τον νόμιμο πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. «Κανείς δεν ήθελε να μας ακούσει, κανείς δεν ήθελε να μας μιλήσει» τότε, υπενθύμισε.
 
«Αντί για έναν δύσκολο αλλά, το υπογραμμίζω, πολιτισμένο διάλογο, αυτό που έκαναν ήταν να προχωρήσουν σε ένα πραξικόπημα. Εξώθησαν τη χώρα στο χάος, σε μια οικονομική και κοινωνική κατάρρευση κι έναν εμφύλιο πόλεμο με τεράστιες απώλειες», ανέφερε.
 
Ο Πούτιν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του πράγματι βοήθησε τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Γιανουκόβιτς να εγκαταλείψει τη χώρα του και να καταφύγει στη Ρωσία αφού ανατράπηκε εν μέσω των μαζικών διαδηλώσεων και των ταραχών στο Κίεβο.«Θα το πω ανοικτά — ζήτησε να απομακρυνθεί, να μεταφερθεί οδικώς στη Ρωσία. Και το κάναμε», ανέφερε ο Πούτιν, διευκρινίζοντας πως αρχικά, ο Γιανουκόβιτς είχε καταφύγει στην Κριμαία, όταν η χερσόνησος ήταν ακόμη τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.
 
Αναλύοντας την κρίση στην Ουκρανία, ο Πούτιν αμφισβήτησε ότι η κυβέρνηση στο Κίεβο έχει ειλικρινή πρόθεση να επιδιώξει μια ειρηνική διευθέτηση της κρίσης —παρά την εκεχειρία που έχει μεν τεθεί σε ισχύ στην ανατολική Ουκρανία από την 5η Σεπτεμβρίου, αλλά παραβιάζεται καθημερινά— και κατηγόρησε τη φιλοδυτική ουκρανική κυβέρνηση για τη χρήση βίας εναντίον των ρωσόφωνων. 
 
«Δεν βλέπουμε μια επιθυμία από πλευράς των εταίρων μας στο Κίεβο... να επιλύσουν το πρόβλημα με τις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας διαμέσου μιας πολιτικής διαδικασίας, μέσω συνομιλιών. Βλέπουμε πάντοτε το ίδιο πράγμα με διαφορετικές εκδηλώσεις: την καταστολή διά της βίας», είπε.
 
Χαρακτηρίζοντας σφάλμα τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και η ΕΕ στη Ρωσία, ο Πούτιν τόνισε πως η χώρα του δεν «θα προσποιηθεί κάτι, δεν θα προσβληθεί, δεν θα ζητήσει από κανέναν τίποτε. Η Ρωσία είναι αυτάρκης». Ακόμη ο πρόεδρος της Ρωσίας επισήμανε ότι η απειλή παραβίασης των διεθνών συνθηκών για τον έλεγχο των όπλων μεγεθύνεται και κάλεσε να υπάρξουν συνομιλίες ώστε να καθοριστούν εκ νέου οι αποδεκτοί όροι για τη χρήση βίας.
 
Ο Πούτιν είπε στην ομιλία του πως δεν θεωρεί ότι οι ΗΠΑ απειλούν τη Ρωσία, πρόσθεσε όμως κατά την άποψή του, η πολιτική που ασκεί η Ουάσινγκτον πλήττει τη χώρα του. «Δεν νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μας απειλούν. Νομίζω ότι οι πολιτικές της κυβερνώσας ελίτ είναι εσφαλμένες. Είμαι πεπεισμένος ότι αντίκεινται στα συμφέροντά μας και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τις Ηνωμένες Πολιτείες», επισήμανε.
 
Έκανε αναφορές στην υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας στη Ρωσία —το ΑΕΠ της οποίας φτάνει το 1 τρισεκ. δολάρια—, παρά την πτώση του ρουβλίου-22% από την αρχή της χρονιάς λόγω της επίθεσης των δυτικών στη ρωσική οικονομια, όπως και στην τιμή του πετρελαίου, του βασικού ρωσικού εξαγωγικού προϊόντος.
 
Όταν δέχθηκε ερωτήσεις μετά την ομιλία του, είπε πως η Ρωσία δεν θα σπαταλήσει τα αποθέματά της σε χρυσό και ξένο συνάλλαγμα άσκοπα απλώς και μόνο για να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.
 
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι δεν αναμένει οι ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν να αγοράζουν φυσικό αέριο από τη χώρα του, καθώς δεν έχουν στην πραγματικότητα εναλλακτική λύση, όπως τόνισε. «Φαντάζεστε πως αυτό θα γίνει διότι το επιθυμούν οι εταίροι μας στην Ευρώπη; Δύσκολα θα μπορούσα να το φανταστώ προσωπικά», είπε ο Πούτιν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνησή του θα δώσει την έμφαση τα επόμενα χρόνια στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων στη ρωσική οικονομία.
 
Εδώ πρέπει να σημειωθούν δύο πράγματα. Η πτώση του ρουβλίου αντισταθμίστηκε με την διακοπή όλων των ευρωπαϊκών εξαγωγών όπότε δεν υπάρχει πλέον αρνητικό ισοζύγιο, και με την ανεύρεση νέων αγορών οι οποίες συναλάσσονται με το δικό τους νόμισμα και ΟΧΙ το δολάριο, όπως στην περίπτωση της Αργεντινής. Όσο για τους Ρώσους τουρίστες, βρήκαν προορισμούς φθηνούς χωρίς ευρώ όπως την Τουρκία, αλλά και τον εσωτερικό τουρισμό στο "διαστημικό" πλέον Σότσι και στο Κράσνονταρ, τα οποία φέτος γέμισαν κυριολεκτικά από τουρίστες.
 
Η δεύτερη παράμετρος είναι το πετρέλαιο. Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανοί προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις τιμές του πετρελαίου ελπίζοντας ότι θα θίξουν την ρωσική οικονομία και θα επιβραδύνουν τον στρατιωτικό εκσυγχρονισμό των ρωσικών ΕΔ (τα χρόνια που έρχονται θα παραδοθούν σε μεγάλες ποσότητες οπλικά συστήματα ιδιαίτερης ισχύος, που θα αυξήσουν κατακόρυφα το επίπεδο των ρωσικών ΕΔ), όμως έχουν να αντιμετωπίσουν μια χώρα με ελάχιστο χρέος, μηδενικά ελλείμματα, και προπάντων 600 δισ. δολάρια "κουμπαρά" που σημάινει ότι θα πρέπει να κρατήσουν χαμηλές τιμές στο πετρέλαιο για πολλά χρόνια, και αυτό θα χτυπήσει την ήδη καταρρεόυσα οικονομία των ΗΠΑ.
 
Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που η οικονομία της ζει ακόμα περισσότερο από το πετρέλαιο. Το σχιστολιθικό πετρέλαιο για το οποίο περηφανέυεται έχει κόστος παραγωγής 85 δολάρια το βαρέλι, και την ίδια στιγμή η τιμή πώλησης έχει πέσει ακόμα χαμηλότερα. Είναι μπούμεραγκ η χειραγώγηση των τιμών σε μια χώρα που οι πολίτες της έμαθαν να υπερκαταναλώνουν, αντιθετα με τους Ρώσους που ζουν πιο συμβατικά.
 
Όπως δήλωσε κι ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν πριν μερικές μέρες "οι τιμές του πετρελαίου θα ανέβουν ξανά" γιατί απλούστατα δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς οι Αμερικανοί, υπάρχει ένα αδηφάγο χρέος 17 τρισεκατομμυρίων δολαριων που περιμένει και ολοένα περισσότερες χώρες που έχουν αρχίσει να σκέπτονται την απεξάρτηση από το δολάριο και το "φέσωμα" από την Ουάσιγκτον που τυπώνει αφειδώς χαρτί.
 
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr