Η Αργεντινή συμφώνησε στην ανάπτυξη Ρωσικών στρατιωτικών βάσεων στο έδαφος της.



Η Αργεντινή, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Νότια Αμερική, συμφώνησε να φιλοξενήσει τις Ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στο έδαφός της.

Ενώ οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος ήταν προσκολλημένοι στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, η Ρωσία ενέτεινε τις διπλωματικές της προσπάθειες στο Δυτικό ημισφαίριο. Η ιδέα να τοποθετήσει στρατιωτικές βάσεις στην Νότια Αμερική ο Vladimir Putin συζήτησε με τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Sergei  Shoigu  τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η Ρωσία εξετάζει την καθιέρωση στρατιωτικών βάσεων στην Κούβα την Νικαράγουα, την Βενεζουέλα και την Αργεντινή. Όλες αυτές οι χώρες τα τελευταία χρόνια ήταν ενεργοί σύμμαχοι της χώρας μας.

H συγκατάθεση της Αργεντινής σχετικά με την τοποθέτηση των Ρωσικών στρατιωτικών βάσεων θα ενισχύσει σοβαρά την θέση της Μόσχας στην Νότια Αμερική. Σύμφωνα με την δημοσίευση Guardian  Liberty Voice οι ΗΠΑ πράγματι κοιμόντουσαν ενώ οι Ρώσοι προετοιμάζονταν να εγκαταστήσουν τις Ρωσικές βάσεις.

Η Ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Δυτικό ημισφαίριο βάζει τις ΗΠΑ  σε ένα δύσκολο έργο και σηματοδοτεί την  μείωση της επιρροής της Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ δεν είχαν ποτέ επαρκή κεφάλαια για πυραυλική άμυνα κατά μήκος των νοτίων συνόρων της.


Είμαστε στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ γιατί φοβόμαστε ότι θα μας τιμωρήσουν αν φύγουμε;


Posted by Εξουσία στο Οκτωβρίου 26, 2014
804px-Flag_of_NATOΗ ΕΕ έλαβε αμέσως σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας για το θέμα της Ουκρανίας, δηλαδή για ένα τρίτο κράτος, ακόμα και σε βάρος των δικών της συμφερόντων. Τώρα όμως που η Τουρκία παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, η οποία είναι πλήρες μέλος τόσο της ίδιας της ΕΕ όσο και της Ευρωζώνης, η ΕΕ σφυρίζει αδιάφορα, περιοριζόμενη μόνο σε λεκτικές συστάσεις.
 Από την πλευρά δε του ΝΑΤΟ, το οποίο επεμβαίνει με το παραμικρό παντού πάνω στον πλανήτη και που είναι έτοιμο να επέμβει και με τα όπλα για το θέμα της Ουκρανίας, στην περίπτωση της Κύπρου έπαθε αφωνία. Ούτε μια κουβέντα για την τιμή των όπλων.
Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι είμαστε στις συμμαχίες αυτές, δηλαδή ΕΕ και ΝΑΤΟ, όχι γιατί μας προσφέρουν κάποια ασφάλεια, αλλά απλά γιατί φοβόμαστε να φύγουμε. Είμαστε δηλαδή εκεί για να προστατευτούμε από την οργή τους (αν φύγουμε) και όχι για την αλληλεγγύη τους ως συμμάχων. Ωραίους εταίρους έχουμε!!!
Στην πραγματικότητα εκείνο που συμβαίνει είναι ότι όλες αυτές τις δυνάμεις, ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, τις κινούν τα συμφέροντα της παγκοσμιοποιημένης ελίτ του 1%, προκειμένου να επεκταθούν απρόσκοπτα τα συμφέροντά της παγκοσμίως, σε βάρος των λαών. Επομένως τα εθνικά κράτη είναι τα εμπόδιά της. Η Ουκρανία, θέλει να ενταχθεί στην παγκοσμιοποίηση και γι’ αυτό στηρίζεται. Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι ήδη στα νύχια των παγκόσμιων συμφερόντων και δεδομένες, τα δε αντιπροσωπευτικά πολιτικά τους συστήματα, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένα με τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ. Συνεπώς, ως δεδομένοι και αμελητέοι παράγοντες, δεν υπάρχει λόγος ενδιαφέροντος γι’ αυτές.
Η Τουρκία αντίθετα, είναι μεν ενταγμένη στην παγκοσμιοποίηση, αλλά αφενός είναι χώρα πολυπληθής, ισχυρή και δύστροπη, η οποία απαιτεί ειδική μεταχείριση και διαπραγμάτευση, αφετέρου είναι και χώρα κλειδί εδαφικά, για την καθυπόταξη Ασίας και Ρωσίας. Επομένως, η διεθνής ελίτ της κάνει όλα τα χατίρια. Αν δεν ξέρουμε τι μας συμβαίνει, τώρα ξέρουμε. 
Πέτρος Χασάπης
ανάρτηση από olympia

ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ! ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Ο ΤΑΦΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

 ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ! Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΡΥΒΑΝ!!!

  122
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Το να μιλήσεις για αυτό το μοναδικό ταφικό-μνημείο είναι εύκολο. Να πεις όμως ουσιώδεις και λογικές αλήθειες, αυτό είναι δύσκολο. Όχι όμως λόγω του “γρίφου”, που κάποιοι ισχυρίζονται πως καλύπτει την έρευνα, αλλά λόγω των γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπάρχουν από πίσω και λόγω φυσικά του ανθελληνικού “λόμπυ” που κυβερνάει και ελέγχει τα πράγματα στην Ελλάδα.
Είναι η ώρα λοιπόν, να μάθουν ΚΑΙ οι Έλληνες την αλήθεια για το παγκόσμια μοναδικό και μεγαλοπρεπές
Ταφικό ΜΝΗΜΕΙΟ της ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ. Και λέω να μάθουν και οι Έλληνες, γιατί ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ εκτός από τους Έλληνες.
Το γνωρίζουν οι αρχαιολόγοι της Ελλάδος, αλλά και αρχαιολόγοι του εξωτερικού. Το γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι Κυβερνήτες και οι Πρωθυπουργοί της Ελλάδος, από τον Μεταξά μέχρι σήμερα. Αλλά κανείς δεν έδωσε ποτέ την εντολή της ανασκαφής, γιατί αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα των ανθελλήνων και των Μασόνων που μας ελέγχουν. Σε κανέναν δεν άρεσε δηλαδή η Ιδέα, της τεράστιας προβολής που θα έπαιρνε η Ελλάδα ανά τον κόσμο, μετά την ανασκαφή του ταφικού μνημείου, της μεγαλύτερης και ιστορικότερης παγκόσμιας μορφής, του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Μην βλέπετε που δείχνουν οι αρχαιολόγοι “ψύχραιμοι”. Τα ευρήματα μέχρι τώρα είναι απίστευτα , μοναδικά και πρωτόγνωρα για την παγκόσμια αρχαιολογία. Για να σας το πω σε μια πιο απλή γλώσσα, κοιτάζονται μεταξύ τους, για να βεβαιωθούν πως είναι αλήθεια αυτά που βλέπουν και δεν ζουν σε όνειρο. Δεν βλέπουν μόνο έναν ΤΑΦΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΜΝΗΜΕΙΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΗΡΩΟ. Βλέπουν μαζί και ένα ΜΑΝΤΕΙΟ. Βλέπουν ένα παγκόσμια ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΑΥΜΑ, όπως παγκόσμια ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ είναι και ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Γνωρίζουν πως θα βρούν τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ από την ώρα που αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκσκαφή. Όπως είπαμε είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, αλλά κανείς δεν το ξεκίναγε, διότι επικρατούσαν τα ανθελληνικά συμφέροντα.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΞΑΦΝΙΚΑ;; ΕΓΙΝΑΝ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;;
Όχι, όχι μην νομίζετε πως το κάνουν για το συμφέρον της Ελλάδος. Τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που βρίσκονται από πίσω και αποφάσισαν την εκσκαφή, ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ, και εντελώς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΑΝΤΕΘΝΙΚΑ. Αλλά πρίν ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ τις πληροφορίες μου, να δούμε τα πράγματα ένα ένα και να τα βάλουμε στη θέση τους.
Καλά δεν αναρωτήθηκε κανένας, γιατί να θέλουν ΤΩΡΑ οι καταστροφείς της Ελλάδος, να κάνουν την εκσκαφή του Τάφου του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;;; Γιατί τώρα αφού το γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες;; Μήπως νομίζετε πως τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ;;
Και να κάνω και άλλη μία ερώτηση; Αν οριστικοποιηθεί πως είναι ο τάφος του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, αυτό τι σημαίνει για τα Σκόπια ΞΕΡΕΤΕ;;;; Σημαίνει ΔΙΑΛΥΣΗ του ψευτοκράτους εντός 15 ημερών αφού θα τελειώσει γι’ αυτούς οριστικά το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που πάνω σε αυτό θεμελίωσαν το ψευδοκράτος και τις όποιες διεκδικήσεις τους.
Και να κάνω άλλη μία ερώτηση; Οι κυβερνώντες μας, ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ και τα λοιπά ΛΑΜΟΓΙΑ που αποφάσισαν τώρα την εκσκαφή, γιατι νομίζετε το έκαναν;; Για να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τα Σκόπια;; Και θα έκαναν μόνοι τους κάτι τέτοιο, στο ΠΡΩΤΕΚΤΟΡΆΤΟ των ΗΠΑ;; Τους έχετε δηλαδή για τόσο “καρυδάτους Έλληνες”;;
Και θα κάνω και άλλη μία συγκεντρωτική ερώτηση: Πόσο νομίζετε μας αγαπούν οι λεγόμενοι “σύμμαχοί”μας;; Πόσο μας αγαπούν οι ΗΠΑ;; Πόσο η Γερμανία;; Πόσο τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά κράτη;; Πόσο οι γείτονες;; Πόσο η Τουρκία;; Πόσο η Αλβανία;; Πόσο τα Σκόπια;; Πόσο μας αγαπούν οι ομάδες των Αλβανών του UCK που είναι οπλισμένες στην Ελλάδα;; ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑ: Απόρρητη έρευνα για τον UCC. Κρύπτες όπλων και ομάδες των 5, προδίδουν την ύπαρξη τουΠόσο οι λαθροματανάστες και οι Τζιχαντιστές που είναι μέσα στο σπίτι μας;; Πόσο μας αγαπάει η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ μας;;
Περίεργος θόρυβος έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα σχετικώς με τις κινήσεις υποτιθέμενων αυτονομιστών τσάμηδων στην Ήπειρο και του αποκαλούμενου «Απελ…
ΑΛΗΘΕΙΑ, μήπως έχετε αναρωτηθεί, πως ζούμε και υπάρχουμε ακόμα, με τόση “αγάπη” γύρω μας;; ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ.
Εσείς θα απαντήσετε ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ στις ερωτήσεις που έκανα. Τώρα θα ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ τις πληροφορίες μου και θα τις συνδέσω με την εκσκαφή της Αμφίπολης, για να καταλάβουμε όλοι γιατί έγινε τώρα.
Από την αρχή του χρόνου, οι δύο γείτονες που έχουμε από ΠΑΝΩ μας, (Σκόπια-Αλβανία) δέχονται πολλές πιέσεις από τους “φίλους” και τους “συμμάχους” μας στο ΝΑΤΟ, να μας επιτεθούν. Ναι όπως το ακούτε. Να μας επιτεθούν στρατιωτικά. Από το 2012 το συζητάνε, αλλά τον τελευταίο χρόνο τους πιέζουν πολύ, ιδιαίτερα τα Σκόπια.
Τους διαβεβαιώνουν πως η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη και να μην φοβούνται, γιατί ταυτόχρονα θα χτυπήσει και η Αλβανία και η Τουρκία και ο UCK που έχει οπλισμένες ομάδες μέσα στην Ελλάδα και οι Τζιχαντιστές με τους μετανάστες μέσα στις πόλεις. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Έτσι τους λένε. Αρκεί να κάνετε εσείς από ΠΑΝΩ την αρχή. Γιατί το λέει και η προφητεία του αγίου Κοσμά: “Αν πιαστεί ο πόλεμος από πάνω, τότε θα ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ”.
Οι Σκοπιανοί όμως παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών ΔΕΝ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΝ. Τους απείλησαν λοιπόν ανοιχτά πως αν δεν επιτεθούν στην Ελλάδα, Θα διαλυθούν σαν κράτος και θα προσχωρήσουν στην Αλβανία. Ταυτόχρονα έδωσαν εντολή να ξεκινήσουν οι ανασκαφές στον Τύμβο της Αμφίπολης, που εδώ και δεκαετίες γνωρίζουν πως πρόκειται για τον τάφο του ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. Τον έχουν “σαρώσει” με ακτίνες από δορυφόρο και γνωρίζουν πως οι θάλαμοι είναι επτά. Στον δε έβδομο υπάρχει κάτι που θα αφήσει άφωνη την ανθρωπότητα. Αρκεί να υπάρχει ακόμα η Ελλάδα, γιατί ο σκοπός των “φίλων” και των “συμμάχων” που μας “αγαπούν” είναι ένας: ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.
Η βοήθεια που προσφέρει η Ελληνική Κυβέρνηση στους επιτιθέμενους είναι αυτή: “ 27 Οκτ 2013 – Καταργούν πλήρως σε λίγες ημέρες το ένδοξο Β΄ Σώμα Στρατού, που τσάκισε τους Ιταλούς το 1940 … νικηφόρα ως την ηρωική Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου!”
Με εντολή του “πατριώτη” ∆ηµήτρη Αβραµόπουλου, καταργείται το Β’ Σώµα Στρατού, που εδρεύει στη Βέροια και στο οποίο υπάγεται όλη η αφρόκρεµα των Ειδικών ∆υνάµεων, καταδροµείς, αλεξιπτωτιστές και πεζοναύτες. Αυτή είναι η Βοήθεια που προσφέρουν οι προδότες της κυβέρνησης στους εχθρούς της Ελλάδος. ΑΦΟΠΛΙΣΜΌς των Εθνοφυλάκων της Μακεδονίας το 2012 και ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της Βορείου Ελλάδος με κατάργηση του Β’ σώματος στρατού το 2013.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ Η ΟΧΙ;;
Η Κυβέρνηση τους ανοίγει τον δρόμο για να επιτεθούν, και αυτοί ακόμα φοβούνται τους Έλληνες. Τώρα όμως με την ανασκαφή της Αμφίπολης κινδυνεύουν άμεσα να διαλυθούν ως κράτος, γι’ αυτό είναι επικίνδυνοι. Αν ακούτε λοιπόν ότι οι ανακοινώσεις των κατευθυνόμενων αρχαιολόγων και τα ΜΜΕ, μιλούν ότι πλησιάζουμε στον Μέγα Αλέξανδρο, ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. Αν ακούτε ότι δεν μιλούν για τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά για την Ολυμπιάδα, την Ρωξάνη, και οποιαδήποτε άλλη ηλιθιότητα τους κατέβει, ΤΟΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΥΠΕΚΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ.
Αλλά για να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ και με τις ηλιθιότητες περί Ολυμπιάδας, Ρωξάνης και με όλες τις υπόλοιπες τρίχες που διαδίδουν οι “παπαγάλοι”, σημειώστε τα εξής:
Η Ολυμπιάδα ότι ήταν το χρώσταγε στον Φίλιππο Β’. Ακόμα και το όνομα της το πήρε από την νίκη του Φιλίππου στους Ολυμπιακούς αγώνες το 356 π.Χ. Το κανονικό της όνομα ήταν Πολυξένη.
Ο Φίλιππος Β’ ο Μακεδών, κατά το συνήθειο της εποχής παντρεύτηκε και άλλες γυναίκες εκτός από την Ηπειρώτισα την Πολυξένη-“Ολυμπιάδα”. Παντρεύτηκε την Αυδάτα, την Φιλίνα, την Νικησίπολη, την Μήδα και είχε παιδιά από την Φιλίνα και την Αυδάτα, πριν από τον Αλέξανδρο. Και μόλις του είπε η Ολυμπιάδα ότι δεν είναι αυτός ο πατέρας του Αλέξανδρου, την ξαπόστειλε στην Ήπειρο και παντρεύτηκε μία Μακεδόνισσα την Κλεοπάτρα.
Η Ολυμπιάδα δεν ήταν αγαπητή στη Μακεδονία και είχε διωχθεί από τον Φίλιππο, με την κατηγορία της μοιχείας. Ζούσε από τότε στην πατρίδα της την Ήπειρο και μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου, εξτράτευσε κατά των Μακεδόνων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του εγγονού της που τον είχε μαζί της στην Ήπειρο μαζί με την Ρωξάνη. Όταν εκστράτευσε στην Μακεδονία, ο Κάσσανδρος με τον Μακεδονικό στρατό ήταν στην Αθήνα και έτσι χωρίς να βρεί αντίσταση, νίκησε εύκολα την Ευρυδίκη και τον Αριδαίο τους οποίους εφόνευσε άγρια. Διώχθηκε όμως από τον Κάσσανδρο, μόλις επέστρεψε από την Αθήνα και μετά από επτάμηνη πολιορκία στην οχυρωμένη παραθαλάσσια πόλη του Θερμαϊκού κόλπου Πύδνα, παραδόθηκε, αλλά ήταν τόσο εξαγριωμένοι οι Μακεδόνες μαζί της που την λιθοβόλησαν και την άφησαν ατιμωτικά άταφη να σαπίσει.
Ο τάφος της ΞΕΡΟΥΝ που βρίσκεται. Είναι στόν τύμβο «Τούμπα» στό μακρύγιαλο της Πύδνας και δεν έχει ακόμα ανασκαφεί.
Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν, ο τάφος του Βασιλιά Φιλίππου Β’ του Μακεδόνα, που ήταν ο ισχυρότερος και επιφανέστερος Έλληνας της εποχής του, να είναι 45 τετραγωνικά μέτρα και μιάς από τις πιο μισητές γυναίκες του, να είναι όσο το Καλλιμάρμαρο;
ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΤΑΦΗ ΝΑ ΣΑΠΙΣΕΙ, ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΑΦΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ;;;;;;;
ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ, ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ
Και ο λόγος που αποφάσισαν να κάνουν τώρα την εκσκαφή οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ είναι ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ των ΣΚΟΠΙΩΝ για να μας επιτεθούν και να “πιαστεί” το κακό από ΠΑΝΩ.
Παρακαλώ να το διαδώσουμε σε όλους τους Έλληνες
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com
αναδημοσίευση απο το volcanotimes.com
-

ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝΕ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΕΡΟΠΛΩΝ

ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!!ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!



ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΜΟΣ

Συνέντευξη στον Ησαΐα Κωνσταντινίδη

Ο κ. Γιώργος Πάλμος, μία προσωπικότητα οπωσδήποτε πολυσύνθετη, είναι πασίγνωστος Έλληνας
ερευνητής, με πολύ σημαντικό έργο και με πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις γύρω από τα μυθολογικά, ιστορικά και αρχαιολογικά μας θέματα. Δεν υπήρξαν λίγες οι φορές που οι θέσεις και οι αποκαλύψεις του προκάλεσαν το δημόσιο ενδιαφέρον, αλλά ακόμα και αμφισβητήσεις ή και οξύνσεις... Υπενθυμίζουμε εδώ το τεράστιο σίγουρα ζήτημα της Ομάδας Έψιλον, το οποίο εν πολλοίς έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του μέσου Έλληνα με το πρόσωπο του Γιώργου Πάλμου. Όπως και να έχει το πράγμα, γεγονός είναι ότι μία εκτενής συζήτηση με τον κ. Πάλμο (ιδρυτή, ανάμεσα στα άλλα, του Ινστιτούτου Ερευνών «Αχάνα ΙΗ») έχει πάντοτε τι να «βγάλει», είτε ως νέα γνώση είτε ως πολύτιμη πληροφορία!...

Η κουβέντα μας με τον γνωστό και αξιόλογο ερευνητή περιελάμβανε κάποια άκρως ενδιαφέροντα ζητήματα του σύγχρονου ελληνισμού. Μιλήσαμε καταρχήν για το βαρυσήμαντο σίγουρα θέμα της επιγραφής του Δισπηλιού, για το οποίο εξάλλου και εμείς κάναμε σχετικές αναφορές στην «Ε.Ω.». Είπε σχετικά ο κ. Πάλμος:
«Μετά την μερική καταστροφή της πινακίδας του Δισπηλιού Καστοριάς, και ευτυχώς για την Ελλάδα, μία ομάδα αρχαιολόγων, με τους οποίους είμαστε σε επαφή, ανακάλυψε σε παραλία της Βουλγαρίας (της οποίας η αρχαιολογική υπηρεσία είναι η σοβαρότερη στον κόσμο!) ένα πιάτο του 6000 π.Χ. – δηλ. παλαιότερο του Δισπηλιού – που φέρει ελληνική γραφή. Δηλ. έχει τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου, με μια διαφοροποίηση σε 2-3 γράμματα. Άρα, παρά την καταστροφή της πινακίδας του Δισπηλιού, η βουλγαρική πλευρά είναι που πιστοποιεί ότι η ελληνική γραφή είναι η αρχαιοτέρα στον κόσμο και μάλιστα 2 με 3000 χρόνια αρχαιοτέρα οιασδήποτε άλλης γραφής! Τα ευρήματα αυτά τα έχουμε δημοσιεύσει στον ελληνικό και ξένο τύπο, υπάρχουνε στα αρχεία του ινστιτούτου μας και εξάλλου μπορεί να απευθυνθεί κανείς σχετικά και στη βουλγαρική αρχαιολογική υπηρεσία»...

Ένα άλλο ζήτημα, το οποίο τέθηκε στη συνομιλία μας με τον Γιώργο Πάλμο (επίκαιρο μάλιστα ύστερα από την κλοπή πριν από μερικές ημέρες αρχαιοτήτων από την Αρχαία Ολυμπία), είναι αυτό της αρχαιοκαπηλείας. Ο κ. Πάλμος μας ανέφερε πολλά εντυπωσιακά πράγματα, μερικά εκ των οποίων παραθέτουμε εδώ:
«Το 2004, το 2006 και το 2007, προς το υπουργείο πολιτισμού, καταγγείλαμε το γεγονός ότι έχουν εξαφανιστεί από τα σπήλαια της Ακροπόλεως, όπου και φυλάσσονταν, κομμάτια του Φειδία, δηλ. της μετώπης, τα σημαντικότερα κομμάτια στην ιστορία της ανθρωπότητος! Μιλάμε για τα Ελγίνεια, τα υπόλοιπα των Ελγινείων!... Έγινε λοιπόν το εξής. Ο βουλευτής κ. Μιχάλης Καρχιμάκης υιοθέτησε την καταγγελία μου ότι αυτά τα κομμάτια έχουν εξαφανιστεί και ότι πρέπει να βρεθούν και να επιστρέψουν στο νέο μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης, για το θέμα αυτό υπάρχει και σχετικό έγγραφο του τότε υπουργού κ. Δημήτρη Σιούφα. Μου τηλεφώνησε τότε ο έφορος Ακροπόλεως και μου είπε ‘’τι είναι, κύριε Πάλμο, αυτά που λέτε;’’... Τελικά, μετά την καταγγελία μας στον εισαγγελέα, και εν όψει του νέου μουσείου της Ακροπόλεως, κάποιοι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα κομμάτια του Φειδία την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή!!! Σαν συμπέρασμα: η δική μας παρέμβαση διέσωσε τα κομμάτια αυτά σε μία χώρα που ζητάει τα Ελγίνεια από τους Άγγλους και στην οποία χώρα οι ίδιοι οι άνθρωποι που τα φυλάγουνε τα... είχανε εξαφανίσει! Η καταγγελία μας είναι σοβαρότατη, διότι είναι απείρως σοβαρό να εξαφανίζει κάποιος τα υπόλοιπα των Ελγινείων, ό,τι δηλ. άφησε εδώ ο Έλγιν»!...

Πέραν όλων αυτών των άκρως ενδιαφερόντων, θέσαμε στον εκλεκτό μας συνομιλητή το ζήτημα των περίφημων «υπερόπλων» (στρατιωτικών συστημάτων δηλ. προηγμένης τεχνολογίας), θέμα που σχετίζεται άμεσα με την άμυνα της χώρας μας και με τη γενικότερη ισορροπία των ελληνοτουρκικών – και όχι μόνο – σχέσεων. Κάτι το οποίο ιδιαίτερα σήμερα, σε μια περίοδο δηλ. μεγάλων ανακατατάξεων παγκοσμίως, αποκτά και άλλες πολύ σπουδαίες διαστάσεις... Είπε λοιπόν ο κ. Πάλμος για το μείζον αυτό θέμα:
«Το ινστιτούτο μας έχει μία ομάδα εφευρετών, που είναι τρόπον τινά συνέχεια παλαιότερης ομάδας υπό τον Γεώργιο Γκιόλβα, και στην οποία συμμετέχει και η χήρα του Γκιόλβα. Η ομάδα αυτή, πέρα από τα όσα εκπληκτικά εφηύρε ο Γκιόλβας και μετά τον Νοέμβριο του 2003 που «έφυγε» ο Γκιόλβας, ασχολήθηκε έντονα με το να προσφέρει στον ελληνικό στρατό οπλικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας! Ένα οπλικό σύστημα, το οποίο επροσεφέρθη κάποια στιγμή στον ελληνικό στρατό είναι το Ε2-92. Το σύστημα αυτό «φοριέται» πάνω σε παλαιά αεροσκάφη τύπου Fantom και τύπου A7 Corsair, με συνέπεια τα αεροσκάφη αυτά να αποκτούν αορατότητα ως προς τα σύγχρονα αεροσκάφη F-16 κτλ.! Δηλαδή αν ο ελληνικός στρατός είχε αυτό το σύστημα θα είχε τη δυνατότητα να υπερνικήσει αστραπιαία την τουρκική αεροπορία, της οποίας το 87% αποτελείται από τελευταίου τύπου αεροσκάφη F-16, μιας και το σύστημα αυτό έχει την ικανότητα να εξαφανίζει στα ραντάρ των τουρκικών F-16 τα ελληνικά παλαιού τύπου αεροσκάφη»!...

Ποια όμως η συνέχεια και η κατάληξη αυτής της τόσο φιλόδοξης και ενδιαφέρουσας πρότασης; Ο Γιώργος Πάλμος μας απάντησε ευθέως:
«Υπήρξε μία αμφισβήτηση, όπως γενικά υπάρχει αμφισβήτηση στην Ελλάδα! Σας υπενθυμίζω εδώ ότι στο παρελθόν έχουν αμφισβητηθεί μεγάλες μορφές, όπως ο Σλήμαν, ο Καραθεοδωρής, ο Γκιόλβας και τόσοι άλλοι... Αυτή όμως η αμφισβήτηση εκάμφθηκε όταν έγινε άσκηση, στην οποία ελληνικά F-16 αντιμετώπισαν σε αερομαχίες παλαιού τύπου, προς απόσυρση, αεροσκάφη. Τότε τα υπερσύγχρονα F-16 ηττήθησαν κατ’ επανάληψη απ’ τα 50 και βάλε ετών αεροσκάφη που όμως έφεραν το σύστημα Ε2-92!!! Πιστοποιήθηκε έτσι ότι αυτό το σύστημα δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην Ελλάδα επί του Αιγαίου, όχι μόνο στην αεροπορία, αλλά και στο ναυτικό μας! Κι αυτό, διότι δεν μπορεί το τουρκικό ναυτικό να αντιμετωπίσει «αόρατα» αεροπλάνα!... Άρα έχουμε κερδίσει κατά κράτος την Τουρκία μ’ αυτό και μόνο το σύστημα»!

Και συνέχισε ο κ. Πάλμος την τόσο ενδιαφέρουσα αναφορά του:
«Το περίεργο είναι ότι από το 2004, που εδόθη στην ελληνική αεροπορία αυτό το σύστημα δεν τέθηκε σε εφαρμογή, δεν τέθηκε σε χρήση! Πρόσφατα λοιπόν συνέβη κάτι το εκπληκτικό. Ενημερωμένος ο βουλευτής κ. Ηλίας Πολατίδης για τα γεγονότα αυτά έκανε ερώτηση στη βουλή. Η απάντηση του κ. υφυπουργού δείχνει ότι δεν έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτό το καταπληκτικό σύστημα! Θέτω λοιπόν το ερώτημα ‘’γιατί και ποιοι απαγορεύουνε τη χρήση αυτού του συστήματος’’»;...

Τα παραπάνω είναι βεβαίως συγκλονιστικά και – κατά την άποψή μας – χρήζουν της περαιτέρω έρευνάς μας... Αξίζει εδώ, χωρίς φυσικά να εξαντλούμε καθόλου το θέμα, να παραθέσουμε και μερικά ακόμα στοιχεία που μας ανέφερε σχετικά με τα θρυλικά «υπερόπλα» ο ερευνητής Γιώργος Πάλμος:
«Υπάρχουν προτάσεις, εκτός από αυτή των εφευρετών του Ε2-92, των εφευρετών μας και για υπερ-αεροσκάφη, τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με κανέναν τρόπο: είναι Stealth, υπερελαφρά (βάρους 480 κιλών το πολύ), ταχύτατα, διαθέτουν κινητήρες που δεν θέλουνε καύσιμο, άρα μπορούνε να πετάνε εκατοντάδες ώρες με αυτόματο πιλότο και με ηλεκτρονικό σύστημα τηλεχειριζόμενο)!... Να μην ξεχνάμε ότι το πρώτο τηλεκατευθυνόμενο στρατιωτικό όχημα στον κόσμο εστάλη από την Ελευσίνα στη Ρόδο από τον Γεώργιο Γκιόλβα, παρουσία του βασιλιά, το 1956 αν θυμάμαι καλά! Άρα έχουμε ένα παρελθόν εμείς, το οποίο δεν πρέπει να το ξεχάσουμε, αλλά οφείλουμε να το συνεχίσουμε και να μπούμε πρώτοι στην παγκόσμια παραγωγή υπερόπλων, διότι έχουμε τη δυνατότητα να το κάνουμε αυτό! Και όχι μόνο η δική μας ομάδα, αφού υπάρχουν και άλλες ερευνητικές ομάδες που έχουν αυτή τη δυνατότητα»!...

ΠΗΓΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΖΙ

Ι ΕΝΑΜΙΣΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΖΙ

Εκτύπωση

Του Β. ΠΡΙΜΙΚΗΡΗ*
Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Ιταλών Εργαζομένων (Cgil) του ιστορικού συνδικάτου της Αριστεράς. Την ώρα που γράφονται αυτές οι σειρές 1,5 εκ εργαζόμενοι είναι συγκεντρωμένοι στην κεντρική πλατεία του San Giovanni τηςΡώμης.
Πολύ πιθανόν στις επόμενες μέρες στην Ιταλία να έχουμε Γενική Απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα που θα προκηρυχθεί από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Η Γραμματέας της Cgil, Καμούσσο, ξεκαθάρισε στη Ρώμη ότι ο κόσμος της εργασίας στην Ιταλία όπως και τα εκατομμύρια άνεργοι δεν μπορούν να μείνουν πλέον με τα χέρια σταυρωμένα μπροστά στηνάγρια επίθεση που δέχονται από τους Ιταλούς βιομήχανουςαλλά και την υποτιθέμενη κεντροαριστερή Κυβέρνηση του Ρέντζι.
Αυτή η κινητοποίηση έχει την ιστορικότητά της γιατί για πρώτη φορά το αριστερό συνδικαλιστικό κίνημα έρχεται σε τέτοια αντίθεση και σύγκρουση με μια κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Πράγματι, οι Ιταλοί εργαζόμενοι με αυτή την τεράστια κινητοποίηση τους που θύμιζε άλλες εποχές, όταν στην απέναντι όχθη ήταν δεξιές κυβερνήσεις, θέλησαν να δώσουν ένα ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα όχι μόνο στην κυβέρνηση και τους Ιταλούς βιομήχανους αλλά και προς τα κέντρα εξουσίας της ΕΕ έξω από την Ιταλία που θέλουν να χτυπήσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και το κόστος εργασίας αλλά προπαντός τις εργασιακές σχέσεις που έχουν κατακτηθεί με αίμα και θυσίες δεκαετιών.
Στην κινητοποίηση της Ρώμης του Αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος συμμετείχαν όλοι οι πρώην ηγέτες του από τον Φάουστο Μπερτινότι μέχρι τον Επιφάνι, όλα τα κόμματα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, Κομμουνιστική Επανίδρυση, Ιταλοί Κομμουνιστές και Αριστερά με Ελευθερία με τον Νικι Βέντολα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε αυτή την κινητοποίηση συμμετείχε σύσσωμη η εσωκομματική αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος. Όλοι μαζί για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ενάντια σε μια κυβέρνηση μίγμα, κεντροαριστερή με κεντροδεξιά πολιτικά μορφώματα, που φραστικά μεν βάζουν ορισμένα ζητήματα εξ ανάγκης, ενάντια στις πολιτικές λιτότητας και στα περίφημα σταθεροποιητικά προγράμματα της Κ. Μέρκελ αλλά στην ουσία αποδιαρθρώνουν τις εργασιακές σχέσεις και προσπαθούν να περιορίσουν όσο μπορούν το κόστος εργασίας.
Σήμερα, η κυβέρνηση του Μ. Ρέντζι, έφτασε στο σημείο να θέλει να ανατρέψει και το άρθρο 18 της ιταλικής εργατικής νομοθεσίας για τις «εύκολες απολύσεις» που πάντα ήταν γραμμή Μαζινό για τα Ιταλικά Συνδικαλιστικά Κινήματα.
Ο Γραμματέας του Συνδικάτου Μετάλλου, Μ Λαντίνι, που πρόσφατα είχε έρθει και στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορηματικά δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά κοινωνική ειρήνη με αυτές τις πολιτικές του άγριου νεοφιλελευθερισμού.
Στην Ιταλία φαίνεται ότι η οικονομική κρίση που έχει σαν αποτέλεσμα την ανεργία και τη φτώχεια ξανασυσπειρώνει όλες τις ριζοσπαστικές Αριστερές δυνάμεις. Τα λόγια τα παχιά και τα μεγάλα του Ρέντζι φαίνεται ότι χάνουν την ελκτική τους δύναμη. Η ταξική αντιπαράθεση εκ των πραγμάτων φέρνει και πάλι στο προσκήνιο της ιταλικής πραγματικότητας την ριζοσπαστική Αριστερά, σε αντίθεση με τα κεντροαριστερά νεφελώματα της πολιτικής απάτης.
*Ο Βασίλης Πριμικήρης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

Χάνουν την αγορά της ευρωζώνης οι ελληνικές εξαγωγές λόγω του ακριβού ευρώ



Το ακριβό ευρώ συμπιέζει συνεχώς την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με συνέπεια να υποχωρούν συνεχώς οι εξαγωγές μας ακόμα και σε χώρες της ευρωζώνης. Τα ελληνικά προϊόντα υποκαθιστούνται από πολύ φτηνότερα ανταγωνιστικών χωρών όπως λχ. η Αίγυπτος, η Τουρκία,η Βουλγαρία, η Σερβία, η Αλβανία, η Αλγερία, Τυνησία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, κλπ., οι οποίες είναι πολυ φτηνότερες κυρίως λόγω της χαμηλής ισοτιμίας των εθνικών τους νομισμάτων έναντι του ευρώ. Η πτώση των ελληνικών εξαγωγών αναδεικνύεται απο τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι τα αγροτικά μας προϊόντα καταγράφουν μείωση κατά 11,4% στα 2,6 δισ. ευρώ σημειώνοντας απώλειες 300 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2013.

Με δεδομένο ότι, μαζί με τις εξαγωγές καυσίμων, (υποχώρησαν κατά 6,9%, με αποτέλεσμα να μην ξεπεράσουν τα 6,06 δισ. ευρώ από 6,5 δισ. ευρώ το 2013) τα αγροτικά προϊόντα αντιπροσωπεύουν το 56% των ελληνικών εξαγωγών, τότε φαίνεται πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που προκαλείται στο σύνολο των εξαγωγών.Ακόμα πιο ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι απώλειες που καταγράφουν τα αγροτικά προϊόντα, οφείλονται κυρίως στη μείωση της ζήτησης κατά 66,7% στα Λάδια και Λίπη Ζωικής ή Φυτικής Προέλευσης η αξία των οποίων δεν ξεπέρασε τα 151 εκατ. ευρώ, όταν το 2013 έφθασε τα €454,2 εκατ.
Ειδικά στις εξαγωγές λαδιού οι απώλειες τον Αύγουστο έφτασαν το 39,2%, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στους παραγωγούς, οι οποίοι εκτός των άλλων είχαν και φτωχή παραγωγή. Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ελληνικές εξαγωγές χάνουν και τις αγορές της Ευρωζώνης, στις οποίες κατευθύνεται το 1/3 των ελληνικών προϊόντων.
Σε επίπεδο χωρών της Ευρωζώνης που απορροφούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εξαγωγών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Δανία, όπου έφτασε το 28,7% ή 22,5 εκατ. ευρώ (από 78,5 εκατ. ευρώ πριν ένα χρόνο σε 56 εκατ. ευρώ φέτος) στην Ιταλία, κατά 7,1% ή 110,8 εκατ. ευρώ (από 1,56 δισ. ευρώ. σε 1,45 δισ. ευρώ), ενώ παρόμοια ήταν και η εικόνα για τις εξαγωγές στην Γαλλία, οι οποίες συρρικνώθηκαν κατά 6,3% ή 25,7 εκατ. ευρώ (από 406,9 εκατ. ευρώ πέρυσι σε 381,1 εκατ. ευρώ φέτος).
Αντίθετα θετικότερα είναι τα στοιχεία από την Πορτογαλία με αύξηση 6,2% ή 4,6 εκατ ευρώ, την Ισπανία όπου οι ελληνικές εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 2,7%, ανερχόμενες σε 357,7 εκατ ευρώ από 348,1 εκατ ευρώ και τη Γερμανία, όπου παρουσίασαν άνοδο, 1,3% ή 13,9 εκατ ευρώ από 1,06 δισ ευρώ σε 1,05 δισ. ευρώ.
Με βάση την πορεία των εξαγωγών έως τώρα οι εκτιμήσεις για το σύνολο του χρόνου είναι ότι η αξία των εξαγωγών συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοειδών το 2014 θα προσεγγίσει τα 26,5 δισ. ευρώ από 27,2 δισ. ευρώ το 2013, σημειώνοντας υποχώρηση της τάξης του 2,5%, ενώ χωρίς τα πετρελαιοειδή αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος στα 16,2 δισ. ευρώ, από 16,8 δισ. ευρώ το 2013, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 3,5%
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Η τουρκική απειλή ως ιστορική ευκαιρία


Η τελευταία επιθετική και επεκτατική, πολεμοχαρής δήλωση του Νταβούτογλου, πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει και να καταπατά την εθνική κυριαρχία της Κύπρου, έθεσε το πλαίσιο των κυπριοτουρκικών και ελληνοτουρκικών “σχέσεων “, εφεξής. Πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις, απειλές, παραβιάσεις και καταπατήσεις, επιδρομικού χαρακτήρα και δημιουργίας τετελεσμένων, από την Τουρκία, έως ότου επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους της.
Οι οποίοι στόχοι, σε πρώτη φάση αποβλέπουν στη διανομή εκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων που εντοπίζονται στις ελληνικές ΑΟΖ και στο απώτερο μέλλον ( ίσως όχι και τόσο μακρινό ) στην ανασύσταση της οθωμανικής ( νεοοθωμανικής ) αυτοκρατορίας.Η Τουρκία, του Ερντογάν σήμερα, του Ετζεβίτ το 1974, του Κεμάλ το 1922, παρουσιάζεται σταθερή και αμετακίνητη διαχρονικά, στην επεκτατική στρατηγική της. Όλες οι εκεί στρατιωτικές παρελάσεις, γίνονται υπό την δεσπόζουσα παρουσία εικόνων του Κεμάλ, του πρώτου κρατικού ηγέτη στη νεώτερη ιστορία της ανθρωπότητας που εφάρμοσε γενοκτονίες, εθνοτικές, φυλετικές, θρησκευτικές.
Μόνον που υπάρχει μια σπουδαία ιδιαιτερότητα στην τρέχουσα φάση: πρώτη φορά στη μικρή ιστορία της η Τουρκία, αντιμετωπίζει ως υπαρκτό το ενδεχόμενο απώλειας κρατικών εδαφών της, εφόσον οι ηρωικά μαχόμενοι Κούρδοι κατορθώσουν την εθνική αυτοδιάθεσή τους.
Η πρόσφατη απειλή του Νταβούτογλου, συνίσταται στο ενδεχόμενο προσάρτησης της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου στην Τουρκία. Πόσο όμως θα ωφεληθεί η Τουρκία, όταν στις διεθνείς σχέσεις της θα προσθέσει ένα μόνιμα επανερχόμενο θέμα καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου και πολιτισμού; Και τι όφελος θα έχει από τα αντλούμενα κοιτάσματα της κυπριακής ΑΟΖ; Παράλληλα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε εμπλοκές ( πιθανότατα και στρατιωτικές ) ταυτόχρονα με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ ( που έχει ζωτικά συμφέροντα βασιζόμενα στην Κύπρο );
Οι απαντήσεις είναι προφανείς, αρνητικές και περιοριστικές για την τουρκική ηγεσία. Πολύ δε περισσότερο όταν συνυπολογιστούν και οι εσωτερικές κοινωνικές και πολιτικές και εθνοτικές και θρησκευτικές αντιθέσεις, που κατά καιρούς ξεσπούν.
Βέβαια είναι αρκετοί οι πολιτικοί παρατηρητές και διεθνολόγοι που επισημαίνουν τα στοιχεία μεγαλομανούς παράνοιας, τα οποία εκδηλώνονται τελευταία από τον τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν και τα οποία δεν αποκλείουν κινήσεις του εν θερμώ, χωρίς προσμέτρηση σφαιρικά των συνεπειών.
Σε όλες τις περιπτώσεις λοιπόν, προκύπτει επιτακτικά η ανάγκη μέτρων από την ελληνική πλευρά ( ελλαδική και κυπριακή ), τα οποία να  αποθαρρύνουν, να αποτρέπουν και να ακυρώνουν την τουρκική επιθετικότητα.
Καταφανώς επιβάλλεται η θεσμικά ενιαία στρατηγική και πολιτική Ελλάδας και Κύπρου, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Πέραν των άλλων, πολιτικά είναι προφανές πως η μεν ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ προκαλεί αντιπερισπασμό στον προσανατολισμό των τουρκικών δυνάμεων, η δε αναστολή των μνημονίων ( ένεκα άμεσων εθνικών κινδύνων ) διεθνοποιεί και θέτει στο οικονομικό επίκεντρο την τουρκική επιθετικότητα.
Σε αυτά τα πολιτικά μέτρα πολύ μεγάλου βεληνεκούς, η Τουρκία έχει ανύπαρκτες δυνατότητες αντιδράσεων, οι ΗΠΑ και η ΕΕ αλλά και οι άλλες μεγάλες δυνάμεις υποχρεούνται να ενσκήψουν για να περιορίσουν τις “σουλτανικές” μωροφιλοδοξίες.
Και τελικά, μπορούν να οδηγήσουν σε νέους ευνοϊκούς συσχετισμούς και αναβάθμιση την Κύπρο και την Ελλάδα διεθνώς αλλά και σε εσωτερική αναζωογόνηση της πολιτικής και κοινωνικής ζωής μας.
Η Τουρκία μας απειλεί αλλά στο χέρι μας είναι να αρπάξουμε την ιστορική ευκαιρία που διαφαίνεται. Και ο πολιτικός κόσμος μας να εξιλεωθεί.
Νίκος Καραβαζάκης.
-ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

ΑΠΟ ΤΟ "ΧΟΡΑ" ΚΑΙ ΤΟ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ" ΣΤΟ "BARBAROS"

 ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ

Αυτό που πετυχαίνει συνεχώς η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίας απέναντι σε μια Ελλάδα που δεν έχει βρει τρόπο αντίδρασης είναι κάθε φορά μετά από κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών να υπογράφεται μια νέα συμφωνία με όλο και πιο άσχημους και δυσμενείς για την Πατρίδα μας όρους...

Image 

Η Ελλάδα και η Κύπρος φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την τακτική που ακολουθεί η Τουρκία από τη δεκαετία του 1970 με τα ερευνητικά σκάφη τα οποία αποτελούν... 
το «έξυπνο» εργαλείο της στρατηγικής προώθησης των τουρκικών διεκδικήσεων πρώτα στο Αιγαίο και στην συνέχεια στην Ανατολική Μεσόγειο. 
 
Το θέμα των ερευνών για υδρογονάνθρακες επανήλθε στο προσκήνιο, καθώς στην Άγκυρα τέθηκε σε ισχύ διάταγμα που εξουσιοδοτεί την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, στην οποία περιλαμβάνεται τμήμα ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια και ανατολικά του Καστελόριζου, αλλά και στην Κυπριακή ΑΟΖ με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν μνήμες «Χόρα», «Σισμίκ» «Malene Ostervold» και «ΠίριΡέις». 
 

Η στρατηγική αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων με ερευνητικά σκάφη συνοδεία πολεμικών ξεκίνησε το 1975 όταν το ερευνητικό σκάφος «Χόρα» βγήκε για πρώτη φορά να ερευνήσει υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και μάλιστα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα την οποία και παραβίασε. Ένα χρόνο αργότερα τον Ιούλιο του 1976 η Τουρκία τορπίλισε τον ελληνοτουρκικό διάλογο και ανάγγειλε εκτεταμένα γυμνάσια στο Αιγαίο και έξοδο του «Χόρα» για σεισμικές έρευνες σε ζώνες του Αιγαίου που ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών. 
 
Το «Χόρα» μέχρι το 1976 ανήκε στην τουρκική «Ναυτιλιακή Τράπεζα» υποδηλώνοντας έμμεσα απαιτήσεις της γειτονικής χώρας για συνεκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα. Τον Μάιο του 1976 η Ναυτιλιακή Τράπεζα το παραχώρησε επίσημα στο «Ινστιτούτο Μεταλλειολογικών Ερευνών» της Τουρκίας για τη διενέργεια υποθαλάσσιων επιστημονικών ερευνών, σεισμολογικού και γεωλογικού χαρακτήρα. Είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες μετατροπές και προσθήκες σε επιστημονικά όργανα .Λίγο καιρό αργότερα, μετονομάστηκε σε «ΜΤΑ Sismik Ι», υποδηλώνοντας τη νέα του αποστολή.
 
Με αυτό το όνομα εμφανίστηκε εν δράσει μεταξύ Λήμνου και Μυτιλήνης και προκάλεσε τη μεγάλη κρίση του Μαρτίου του 1987 με αποτέλεσμα ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου να διατάξει πολεμική κινητοποίηση και να θέσει ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ενώπιον των ευθυνών τους για το ενδεχόμενο πολεμικής εμπλοκής στο Αιγαίο με τα γνωστά αποτελέσματα. 

Η Τουρκία συνέχισε τις εναντίον της Ελλάδας προκλήσεις βγάζοντας το ερευνητικό σκάφος «ΠίριΡέις» να αρμενίζει στα ελληνικά χωρικά ύδατα θέλοντας να δείξει ότι παραμένει σταθερή στις διεκδικήσεις της και ότι είναι έτοιμη και πάλι να προκαλέσει προβοκάτσια μεγάλου μεγέθους όπως και στο παρελθόν .Το 2008 η Τουρκία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ξένο ερευνητικό σκάφος το νορβηγικό «Malene Ostervold» για να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα συνοδεία πάντα τουρκικής φρεγάτας. Η Ελλάδα αντέδρασε και πάλι με διαβήματα με τα γνωστά αποτελέσματα. 
 

Η νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές σε συνδυασμό με την απροθυμία ξένων εταιρειών να συμμετέχουν σε εξοφθάλμως παράνομες με βάση το διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών ενέργειες οδήγησε την Τουρκία να αναθεωρήσει την στρατηγική της και να αναθέσει στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να προχωρήσει στην αγορά του νορβηγικού υπερσύγχρονου ερευνητικού σκάφους «Polarcus Samur» με την σχετική τεχνογνωσία αξίας 165 εκατ. δολαρίων, το οποίο μετονόμασε σε «Barbaros Hayredin Pasa» .Με άλλα λόγια η Τουρκία έχει πλέον δυνατότητα με το υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος που διαθέτει να κάνει τρισδιάστατες έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου της Ρόδου της Κάσου της Καρπάθου και της Κρήτης ενώ αναμένεται να αποκτήσει τη δυνατότητα να κάνει και γεωτρήσεις, με θαλάσσιες πλατφόρμες που σύντομα θα αγοράσει .
 
Αυτή την στιγμή το τούρκικο ερευνητικό σκάφος «Barbaros Hayredin Pasa» συνοδευόμενο από την φρεγάτα Gelibolu αλωνίζει ακάθεκτο στην κυπριακή ΑΟΖ. Το «Barbaros Hayredin Pasa» πέρασε μέσα από το Οικόπεδο 2 και βρίσκεται στα όρια του Οικοπεδου1.Απέχει μόλις 39 ναυτικά μίλια από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 της ENI-KOGAS και κινείται με ταχύτητα 4,5 κόμβων ανά ώρα. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κασίνη σε αυτή την ταχύτητα μπορεί να διενεργήσει σεισμογραφικές έρευνες αδιαφορώντας για τις ΝΟΤΑΜ που έχουν εκδοθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία το Ισραήλ και την Ρωσία..
 
 
Αυτό που πετυχαίνει συνεχώς η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίας απέναντι σε μια Ελλάδα που δεν έχει βρει τρόπο αντίδρασης είναι κάθε φορά μετά από κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών να υπογράφεται μια νέα συμφωνία με όλο και πιο άσχημους και δυσμενείς για την Πατρίδα μας όρους. 

Αυτό έγινε μετά την τραγωδία της Κύπρου το 1974 (συμφωνία της Γενεύης), μετά την πρώτη κρίση στο Αιγαίο το 1976 (συμφωνία της Βέρνης), μετά την κρίση του Μαρτίου του 1987 (συμφωνία του Νταβός), μετά την τραγωδία των Ιμίων του 1996 (συμφωνία της Μαδρίτης), μετά την κρίση με τους πυραύλους S-300 το 1998 (συμφωνία του Ελσίνκι).
 
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στο μέλλον η Τουρκία με τα σύγχρονα πλοία επιστημονικών ερευνών που διαθέτει συνοδευόμενα από πολεμικά πλοία θα προβαίνει όχι μόνο σε αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων στις ΑΟΖ Ελλάδας Κύπρου αλλά και σε τρισδιάστατες έρευνες και γεωτρήσεις με θαλάσσιες πλατφόρμες που σύντομα θα αγοράσει. Το ερώτημα που τίθεται είναι τα «παθήματα θα γινουν μαθήματα» ώστε να αντιμετωπιστούν μονομερείς ενέργειες και τετελεσμένα που μπορεί να δημιουργήσει η Τουρκία στις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρου 

Οι γρίφοι και οι εκπλήξεις της Αμφίπολης

Οι γρίφοι και οι εκπλήξεις της Αμφίπολης
Το μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα στην Αμφίπολη μπορεί να μην έχει ακόμα αποκαλύψει την ταυτότητά του νεκρού, έχει όμως προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό!
 Μία ανασκαφή γεμάτη γρίφους και εκπλήξεις! Η αποκάλυψή του από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, πυροδότησε όργιο φημών και θεωριών για την ταυτότητα του επιφανούς ή των επιφανών νεκρών που κρύβονται στο εσωτερικό του.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μέχρι να δοθεί η απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει ειδικούς και μη το ίδιο το μνημείο αποκαλύπτει σταδιακά την ταυτότητά του.
Εξαιρετικός ο κατασκευαστής
«Αυτό που εμφανίζεται καθημερινά στα μάτια μας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μνημείο, το οποίο συνδυάζει σε ένα μοναδικό σύνολο μοναδικά χαρακτηριστικά, αναφέρει στον Ε.Τ. η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό:
Τα γλυπτά του, που για πρώτη φορά συναντάμε σε τέτοια διακοσμητική σύνθεση. Με τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες αλλά και το λιοντάρι που υψωνόταν στη κορυφήτου Λόφου Καστά.
Το ψηφιδωτό, που αποκαλύπτεται επίσης για πρώτη φορά σε μακεδονικό τάφο.
Ο μαρμάρινος περίβολός του που έχει μήκος 497 μέτρα. Το τεράστιο μέγεθος και η ποιότητα της κατασκευής του από θασίτικο μάρμαρο.
Το χρονικό
9 Αυγούστου: Οι φύλακες του τάφου
Αποκαλύπτεται η είσοδος του τάφου στο υπέρθυρο του οποίου στέκουν ακοίμητοι φρουροί οι δύο Σφίγγες.
25 Αυγούστου: Στο φως η πρόσοψη
Αποκαλύπτεται σχεδόν ολόκληρη η πρόσοψη του ταφικού  μνημείου, με την αφαίρεση των λίθων του τοίχου σφράγισης.
6 Σεπτεμβρίου: Η αποκάλυψη των Καρυάτιδων
Το όνομα της Αμφίπολης «τυπώνεται» και πάλι σε όλες τις γλώσσες. Η συγκλονιστική αποκάλυψη των δύο Καρυάτιδων γίνεται πρωτοσέλιδο, διεθνώς.  
2 Οκτωβρίου: Το μνημείο «λέει» ότι είναι τάφος
Ο εντοπισμός θραυσμάτων μαρμάρινης πόρτας, της τυπικής μορφής των μακεδονικών τάφων, βάζει τέλος στις θεωρίες ότι το ταφικό μνημείο της Αμφίπολης στην πραγματικότητα δεν είναι τάφος.
12 Οκτωβρίου: Μικρά βότσαλα για ένα μεγάλο έργο
Μικρά βότσαλα λευκού, μαύρου, γκριζωπού, μπλε και κόκκινου χρώματος αποδίδουν με τρόπο εκπληκτικό τη ιστορία που μας αφηγείται το νέο συναρπαστικό εύρημα της Αμφίπολης.   
21 Οκτωβρίου: Λάμψη 2.300 χρόνων
Βρέθηκε η κεφαλή της μίας Σφίγγας, περίπου δώδεκα μέτρα μακριά από την είσοδο στο κατώφλι του τρίτου θαλάμου. Η όμορφη γυναίκα που απεικονίζεται σε αυτήν προκάλεσε νέα κύματα θαυμασμού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politismos/story/511255/oi-grifoi-kai-oi-ekplixeis-tis-amfipolis#ixzz3HFGHu8d6