Ν. Νικολόπουλος: «Ο λαός θα φέρει την Ανατροπή»


  • Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014 
Ν. Νικολόπουλος: «Ο λαός θα φέρει την Ανατροπή»

Περιοδεία στα ορεινά χωριά της Κλειτορίας και της Ψωφίδας πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, ενημερώνοντας από κοντά στελέχη και φίλους, για την από κοινού απόφαση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο, να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας στις επικείμενες εκλογές.
Ο Νίκος Νικολόπουλος σε όλους τους σταθμούς της περιοδείας του αλλά και στην συγκέντρωση το ξενοδοχείο ΧΕΛΜΟΣ της Κλειτορία τόνισε:
«Έχουμε βαθιές ρίζες…δεν φοβόμαστε. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε τις ρίζες μας γιατί όσο πιο βαθιές είναι οι ρίζες μας τόσο πιο βέβαιη είναι και η προοπτική μας.  Για αυτό και εγώ ήρθα στις ρίζες μου. Οι συγκυβερνήτες Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί με τους δυνάστες – δανειστές θέλουν όμως μία νέα τάξη πραγμάτων. Αυτοί θέλουν να φύγουμε από τις ρίζες μας, να ξεριζώσουν τις αρχές και τις αξίες που είναι βαθιά ριζωμένες μέσα μας. Θέλουν να ξεχάσουμε τι σημαίνει πατρίδα, έθνος, θρησκεία, αξίες, παραδόσεις.  Ζητάμε την δημοκρατική εξέγερση των πολιτών που θα φέρει την Ανατροπή των δυναστών.  Ζητάμε το γκρέμισμα της συγκυβέρνησης της συμφοράς που έφερε την ανθρωπιστική κρίση, που μετέτρεψε το νομοθετικό έργο σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και που με τα νομοσχέδιά της έχει εξαφανίσει την μεσαία τάξη και δημεύει την περιουσία των Ελλήνων, επιβάλλοντας κεφαλικούς φόρους, που δεν ανταποκρίνονται στο Σύνταγμα, γιατί δεν απηχούν την ικανότητα των πολιτών να πληρώσουν φόρους.  Εμείς λοιπόν λέμε ναι, Έλληνα ξεσηκώσου, βάσει του άρθρου 120 του Συντάγματος, έχεις υποχρέωση να το προστατέψεις, να μην επιτρέψεις να κατασχεθεί κανένα σπίτι».
Επίσης, μέσα από τον διάλογο που έγινε, ο Νίκος Νικολόπουλος έδωσε ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσα ερωτήματα του τέθηκαν, όπως:
Γιατί με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ;

«Από ιδρύσεως του Χριστιανοδηοκρατικού Κόμματος διακηρύξαμε την ανάγκη συγκρότησης ενός ισχυρού αντιμνημονιακού μετώπου, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων του αντιμνημονιακού δημοκρατικού χώρου, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων. Ο μεγάλος στόχος είναι να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας και προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορούμε να είμαστε διαιρεμένοι όσοι αγωνιζόμαστε. Δεχτήκαμε και συζητήσαμε κάθε συνεργασία. Και δεχτήκαμε και τη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, με στόχο μας να μεγαλώσουμε το αντιμνημονιακό μέτωπο. Και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε».
«Τι γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ»;

«Απλά και ξεκάθαρα: Στηρίζουμε και συναινούμε σε κάθε προσπάθεια οικονομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης της χώρας. Δεν θα γίνουμε όμως ουρά και εξαπτέρυγα κανενός. Έχουμε δημοσιοποιήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, με πρώτιστο στόχο να ξεφύγουμε από τα δόντια των μνημονίων. Αλλά δεν απεμπολούμε τίποτα από τις αρχές και τις εθνικές μας καταβολές. Η οικονομική απελευθέρωση θα γίνει με σημαία την γαλανόλευκη και τον σταυρό στην κορυφή! Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πράγματι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει στον εθνικό αγώνα, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συνεργαστούμε. Αλλά δεν έχουμε και κανένα πρόβλημα να βάλουμε φρένο και να αντιταχθούμε σε φωνές παγκοσμιοποίησης και υπερεθνικισμού αριστερού τύπου. Η παρουσία των ΑΝΕΛ στο αντιμνημονιακό μέτωπο, είναι η δικλείδα ασφαλείας των Ελλήνων που δεν θέλουν ακραίες φωνές και ακραίες πολιτικές και των νοικοκυραίων που αντιμετωπίζουν με καχυποψία – όχι άδικα – την κατά καιρούς πανσπερμία απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αγωνιζόμαστε για μία ρεαλιστική και εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, κόντρα στον μνημονιακό μονόδρομο. Αλλά με ελληνικό πρόσημο!»
Πόσα χρόνια θα είναι σε επιτροπεία η χώρα;
«Εξ όσων γνωρίζουμε, επιτροπεία προβλέπεται να υπάρχει μέχρι το 2064! Υπάρχει ένα δάνειο, για το οποίο κανείς δεν λέει τι επιτόκιο έχει και ποιος το έχει υπογράψει. Το μόνο που λένε είναι πως πρέπει να πληρώσουμε 340 δις μέχρι το 2030. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως αυτά τα χρήματα δεν μπορούν να πληρωθούν. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο να αλλάξει η κυβέρνηση και μία νέα, με άλλη οπτική, να τονίσει πως ο συγκεκριμένος δανεισμός δεν μπορεί να πληρωθεί. Δεν θα κληρονομήσουμε… χρέη στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας! Θα αγωνιστούμε για έναν βιώσιμο δανεισμό, για ένα νέο deal στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Μπορούμε να το κάνουμε γιατί δεν είμαστε μόνοι. Σε λίγο, ακόμα και η Γερμανία θα βρίσκεται σε ύφεση. Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο το οικονομικό πρόβλημα. Και εμείς, θα φέρουμε σε πρώτο πλάνο αυτή τη συζήτηση, τονίζοντας πως δεν θα κάνουμε «νταραβέρια», μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε κάποιες θέσεις εξουσίας για μερικούς μήνες ή για μερικά χρόνια».
Τι γίνεται με τα εθνικά θέματα;
«Χάρηκα που άκουσα τον κ. Τσίπρα πρόσφατα να χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, τις βόλτες των τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Καμία λύση δεν υπάρχει στην βάση του σχεδίου «Ανάν ΙΙ» για την Μεγαλόνησο. Στην Θράκη να σταματήσει το ανεξέλεγκτο… σουλάτσο του τουρκικού προξενείου και δεν μπορεί να υπάρξει ονομασία των Σκοπίων που να περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία». Περιμένω από τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί την Θράκη και την Μακεδονία, να μιλήσει ανοικτά και ώριμα για τα εθνικά θέματα. Γιατί εάν θέλουμε να δημιουργηθεί η μεγάλη συμμαχία του αύριο, πρέπει να έχουμε σαφείς όρους και θέσεις για τα εθνικά μας θέματα».
«Πώς θα τα βρείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα θρησκείας;»
«Είναι προφανές ότι για εμάς, ζήτημα διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους δεν υφίσταται. Ειδικά σε αυτή την εποχή, που κράτος και εκκλησία έχουν διπλά ανάγκη ο ένας τον άλλο, για να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση, αλλά και τις εθνικές ανάγκες. Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είναι Ορθόδοξοι και πως αυτή η πατρίδα, από την εθνεγερσία του 1821, ορκίζεται στην Αγία Τριάδα και μάχεται σε όλα τα μέτωπα με τον Σταυρό μπροστά. Δεν θα συμμετάσχουμε σε καμία κυβέρνηση που θα επιχειρήσει να αλλοιώσει αυτά τα χαρακτηριστικά. Με ικανοποίηση βλέπω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να προσεγγίσει την Ορθοδοξία. Είναι λογικό εάν επιθυμεί σε λίγο καιρό να εκφράζει το σύνολο των Ελλήνων και όχι μόνο μία μικρή μερίδα. Εμείς πάντως, τον… σταυρό δεν τον αφήνουμε από τα χέρια, να είστε βέβαιοι!»
«Υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποια θέματα; Ποια είναι αυτά;»
«Υπάρχει συμφωνία σε πολλά. Σε μια Ελλάδα χωρίς μνημόνιο, με ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Στην συγκρότηση Εξεταστικής για τους υπεύθυνους της κρίσης, αυτών που έφεραν στην χώρα το ΔΝΤ. Στο ανελέητο κυνήγι κατά των μεγάλων φοροκλεφτών και της διαπλοκής. Σε λύση για τα «κόκκινα δάνεια» χωρίς να διακυβεύεται ακόμα και αυτή η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη. Και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι μία καλή αρχή να αποδέχεται το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης την δική μας πρόταση για τα κόκκινα δάνεια. Είναι μία καλή ένδειξη ότι επιθυμεί συναίνεση και συνεννόηση».
«Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με… πόσα κόμματα;»
«Δημοσκοπικά, φαίνεται πως μετά τις επόμενες εκλογές μπορεί να δημιουργηθεί μία νέα κυβέρνηση συνεργασίας, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συμμετοχή κομμάτων που μπορούν να εγγυηθούν τη δημιουργία μίας ρεαλιστικής και ταυτόχρονα, απόλυτα συμβατής με τα ελληνικά συμφέροντα, κυβερνητικής πρότασης. Οι πολίτες θέλουν ισχυρή πολιτική αλλαγή, αλλά είναι και δίκαια καχύποπτοι απέναντι στην πολυφωνία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ειδικά απέναντι σε κάποιες ακραίες φωνές και τάσεις του. Γι’ αυτό και θα ψηφίσουν μία νέα συνεργασία πολιτικών δυνάμεων που ναι μεν θα εγγυηθούν αλλαγή οικονομικής και κοινωνικής πορείας, χωρίς όμως να κινδυνέψει με αλλοίωση το εθνικό DNA. Η Ελλάδα θα ανακάμψει με αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, παύση της επίθεσης κατά της ατομικής ιδιοκτησίας και φυσικά, χωρίς να παραχωρήσει ούτε σπιθαμή χώρου στα εθνικά θέματα και να απεμπολήσει το παραμικρό από τα ιερά και τα όσιά της».
Εξάλλου κατά την διάρκεια του τριημέρου οι πυρήνες του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος διοργάνωσαν συγκεντρώσεις στις περιοχές Αγυιάς, Ζαρουχλείκων και Καλλιθέας, στις οποίες μίλησε ο Νίκος Νικολόπουλος.
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΧΩΝΙ

Οι νταβατζήδες δεν πληρώνουνε ποτέ


Ο φορολογούμενος/ δουλοπάροικος ...σώζει τον τραπεζίτη
Oφορολογούμενος σώζει τον τραπεζίτη! Πρώτα πλήρωσε τις ζημιές του, αναλαμβάνοντας το βάρος νέων δανείων για την ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μετά συνήθισε να ζει για να πληρώνει τα νέα αυτά δάνεια μέσα από κάθε λογής φορολόγηση έκτακτες εισφορές και χαράτσια. Την ίδια ώρα το κράτος που στράγγιζε τον εργαζόμενο/ φορολογούμενο,  χάριζε πρόστιμα , αγνοούσε βεβαιωμένες οφειλές και συζητούσε το κούρεμα δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων προς νταβατζήδες… Κι όμως, παρ όλα αυτά δεν τελειώσαμε. Ο τραπεζίτης, ζητά από τον φορολογούμενο  τα ρέστα, και η κυβέρνηση...
είναι έτοιμη (γιατί πώς να το αρνηθεί στην τρόικα)  να νομοθετήσει την κλοπή της πρώτης κατοικίας…

 Την ίδια στιγμή, επειδή βολεύει τον νταβατζή και το απαιτεί η τρόικα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει για την απελευθέρωση των  απολύσεων για την αναμόρφωση (διάβαζε – διάλυση) του ασφαλιστικού για τον  βαθύτερο «εκσυγχρονισμό» (επιστροφή στο μεσαίωνα) της συνδικαλιστικής νομοθεσίας.

Μ αυτά και τόσα άλλα που ο εργαζόμενος/φορολογούμενος έχει υποστεί την τελευταία τετραετία κατόρθωσε η χώρα, όπως περηφανεύεται ο πρωθυπουργός να σκαρφαλώσει στις κορυφαίες θέσεις της ανταγωνιστικότητας δηλαδή να δημιουργήσει εργαζόμενους – δουλοπάροικους και αφεντικά τσιφλικάδες οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους (ενίοτε και εργαζόμενους), δίνουν ψίχουλα ασφαλιστικών εισφορών, σβύνουν πρόστιμα (εκατοντάδων εκατομμυρίων)  κουρεύουν δάνεια, και αρπάζουν σε συνεργασία με μεγαλύτερους ξένους νταβατζήδες, κάθε δημόσιο φιλέτο που ξεπουλιέται- χαρίζεται. Όπως ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, ο Αστέρας στη Βουλιαγμένη, τα αεροδρόμια που έχουν κρεμαστείς στο τσιγκέλι κλπ κλπ

 Και αφού ο νταβατζής δεν πληρώνει, αντίθετα μαζεύει, ο λογαριασμός επιμερίζεται και αποστέλλεται στους δουλοπάροικους. Αυτούς που  οι αριθμοί πια τους περιγράφουν με ακρίβεια:

Σύμφωνα με την  UNICEF από το 2008, στην  Ελλάδα
  • το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω
  • το ποσοστό της παιδικής φτώχειας σχεδόν διπλασιάστηκε -αυξήθηκε κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% στο 40,5%. Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται μόνο στην Ισλανδία (20,4 μονάδες),
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών  2008 – 2013)
  • Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3%.
  • Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ένα δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 41,3%.
  • Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε κατοικίες μικρότερες των 40 τμ αυξήθηκαν κατά 31,3%.
  • Τα νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση μειώθηκαν κατά 48,5%.
  • Τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
  • Η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5%.
  • Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 243%….
Την ίδια στιγμή του ξεζουμίσματος της ζωής εκατομμυρίων εργαζόμενων/ φορολογούμενων, σύμφωνα με μελέτες ελβετικών τραπεζών

Το 1 εκατομμυριοστό (καμιά δεκαριά άνθρωποι δηλαδή) του πληθυσμού της χώρας κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας.
  • Και το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007.
Οι αριθμοί που καταγράφουν την καταστροφή και τη φτώχεια της ελληνικής κοινωνίας για χάρη του τραπεζίτη/ νταβατζή και των υπαλλήλων τους στην πολιτική «εξουσία» δεν έχουν τέλος. Τέλος δεν έχουν και οι «θυσίες» που είναι υποχρεωμένοι οι δουλοπάροικοι να κάνουν  για να τρέφουν με το μόχθο τους τα παράσιτα της οικονομικής και πολιτικής ζωής…

Δημήτρης Μηλάκας από imerodrom

Το ζήτημα της Τσαμουριάς και τα made in USA μεγαλοαλβανικά σχέδια για το μέλλον!



Η βίαιη διακοπή του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας-Αλβανίας στο Βελιγράδι, την Τρίτη 14 Οκτωβρίου, και τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Σερβία, στα Σκόπια και στην ελληνική κοινότητα της Δερβιτσάνης αναζωπύρωσαν την συζήτηση για τον αλβανικό επεκτατισμό και τις χειρότερες μνήμες για την βαλκανική «πυριτιδαποθήκη».
Το λάβαρο της «Μεγάλης Αλβανίας» που ...υπερίπτατο του σταδίου της Παρτιζάν (βλ. παραπάνω φωτο) περιείχε, μεταξύ των άλλων περιοχών, την ...Ήπειρο, την Κέρκυρα και σχεδόν ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία.Ο χάρτης αυτός που αιφνιδίασε τους ανυποψίαστους, χάρη στο τηλεοπτικό σοκ, ανταποκρίνεται πλήρως σ’ αυτά που διδάσκονται τα Αλβανόπουλα στο μάθημα της Γεωγραφίας, σε όλα τα σχολεία της γειτονικής χώρας. Στις περιοχές που θεωρούνται «αλβανικές» εκτός των ορίων του σημερινού Αλβανικού κράτους εντάσσονται όλο το Κόσσοβο, 3 νομοί του Μαυροβουνίου, τρεις περιοχές της Σερβίας, τα μισά τουλάχιστον Σκόπια και ...8 νομοί της Ελλάδας.
Τα γεγονότα αυτά, μαζί με την υποτονική αντίδραση της «τροϊκανής» ελληνικής διπλωματίας ...περί «κοινής ευρωπαϊκής προοπτικής» με τους «Ουτσεκάδες», καθιστούν επίκαιρη, πάλι, την συζήτηση για το ζήτημα της «Τσαμουριάς» και των διεθνών παρασκηνίων πίσω από αυτό.]
Εδώ και πολύ καιρό οργιάζει η προπαγάνδα για τα «νέα σύνορα» της μεγάλης Αλβανίας που προετοιμάζουν οι συνεχώς αυξανόμενοι Αλβανοί εθνικιστές και οι μεγάλοι σπόνσορες και ευεργέτες τους Αμερικανοί. Χάρτες κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο που φθάνουν την Αλβανία μέχρι την Θεσσαλία, δεκάδες videoclips με ύμνους για το Δέλβινο και την «σκλαβωμένη» Τσαμουριά, με συνειρμούς για την… «Μεγάλη Ιλλυρία», προπαγάνδα περί γενοκτονίας των Αλβανών που έκαναν οι …Έλληνες, τα σχέδια για την κυριαρχία των Αλβανών σε όλη την νοτιοανατολική Ευρώπη με τις ευλογίες των ΗΠΑ…, ακόμη και τον Τσάμικο παρουσιάζουν ως εθνικό χορό των Αλβανών!
Όλα αυτά θα φαινόντουσαν υπερβολικά σε άλλες εποχές, όχι όμως σήμερα όπου τα σχέδια της Νέας Τάξης εξυπηρετούνται και προωθούνται μέσα από τον κατακερματισμό των εθνικών κρατών και τα «πολυπολιτισμικά» μορφώματα ή προτεκτοράτα.
Η κατάσταση γύρω μας έχει αλλάξει άρδην από την ψυχροπολεμική περίοδο, όταν η φτωχή Αλβανία των δυόμισι εκατομμυρίων κατοίκων ήταν περικυκλωμένη από τις ισχυρές, αναλογικά, χώρες της ενωμένης Γιουγκοσλαβίας των 20 εκατομ. και την νατοϊκή Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων. Σήμερα, η Αλβανία και το Κόσοβο έχουν συνολικό πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, με υψηλούς δείκτες γεννητικότητας, συν τους αλβανικούς πληθυσμούς της FYROM, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας. Εμείς, αντιθέτως, ζούμε το δράμα της υπογεννητικότητας και της ανεξέλεγκτης εισροής λαθρομεταναστών, που αλλοιώνουν δραματικά τον εσωτερικό χάρτη της Ελλάδας. Αύριο θα δεχθούμε ισχυρή πίεση από την εδώ αλβανική παρουσία και θα βρεθούμε πάλι απροετοίμαστοι γιατί δεν υπάρχει πλέον σοβαρή ηγεσία και διορατική πολιτική στην χώρα.Υπό αυτό το πρίσμα, και με βάση αδιάψευστα ντοκουμέντα που είναι σε γνώση μας, θα εξετάσουμε τους κινδύνους που ενέχει το «ζήτημα της Τσαμουριάς» για το μέλλον.
Αλβανικός χάρτης της «Τσαμουριάς» με επισήμανση των ελληνικών πόλεων που διεκδικεί η αλβανοτσάμικη εθνικιστική προπαγάνδα. Φημολογείται ότι οι οργανώσεις των Τσάμηδων έχουν δώσει σαφείς οδηγίες στους δικούς τους μετανάστες στην Ελλάδα να βρίσκουν δουλειές στις παραπάνω πόλεις και περιοχές. Τους βοηθούν επίσης να αγοράζουν όσο γίνεται περισσότερα ακίνητα στην «Τσαμουριά» και συγκεκριμένα στις πόλεις και τα περίχωρα της Άρτας, Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Φιλιατών, Πάργας, Μαργαρίτι, περιοχές όπου, κατά τους Αλβανούς, αντιμετωπίζουμε έντονο δημογραφικό πρόβλημα, ώστε σε μερικά χρόνια να ζητήσουν να πολιτογραφηθούν Έλληνες πολίτες και να δημιουργήσουν τετελεσμένα γεγονότα…
Η ιστορία των Τσάμηδων της Ηπείρου
Η Τσαμουριά ταυτίζεται γεωγραφικά με την περιοχή της Θεσπρωτίας, που εκτείνεται από τα Ακροκεραύνια όρη μέχρι τις εκβολές του ποταμού Αχέροντα. Από τα πρώτα χρόνια της ελληνικής ιστορίας, με την εγκατάσταση των Θεσπρωτών (ελληνικό φύλο που αναφέρει ο Όμηρος), μέχρι σήμερα η περιοχή διατήρησε αδιάσπαστη σχεδόν την ελληνική της ταυτότητα.
Για την προέλευση του ονόματος «Τσαμουριά» η πιο πιθανή εκδοχή φαίνεται να είναι αυτή που το αποδίδει σε παραφθορά του «Θύαμις», παλαιού ονόματος του ποταμού Καλαμά: Θύαμις, Θυάμις, Τσ-ι-άμης, Τσάμης (βλ. Απ. Π. Παπαθεοδώρου, 2007). Η καταγωγή των μουσουλμάνων Τσάμηδων του 20ου αιώνα ανάγεται από τους περισσότερους ερευνητές στους Σπαχήδες, Έλληνες χριστιανούς γαιοκτήμονες του Μεσαίωνα, που αναγκάστηκαν τον 17ο αιώνα να εξισλαμισθούν βιαίως και να συνεργασθούν με τους Τούρκους (βλ. Χ. Λάμπρου, 2005). Οι εξωμότες αυτοί, στην πορεία της ιστορίας, με τον συγχρωτισμό με αλλοεθνείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς και την επιρροή από ξένες προπαγάνδες (π.χ. αυστροουγγρική, ιταλική), κατήντησαν μισέλληνες και, αφού ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα μετά τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-13), δεν παρέλειπαν καμμιά ευκαιρία διεθνούς περιπλοκής για να συμμαχήσουν με τον εχθρό και να βλάψουν την χώρα μας (Ελευθερία Μαντά, 2004).
Κατά την διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, και δη κατά την πολιορκία των Ιωαννίνων, ήσαν ενταγμένοι στον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με ενδεικτικά κρυπτογραφήματα των ελληνικών υπηρεσιών (βλ. Απ. Π. Παπαθεοδώρου, 2007).
Η πρώτη σοβαρή κρίση στις σχέσεις τους με την ελληνική πολιτεία γίνεται μετά το 1922, όταν εξαιρούνται της ανταλλαγής των πληθυσμών, αλλά ένα μέρος των περιουσιών τους κατασχέθηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες των Μικρασιατών προσφύγων, με βάση την Συνθήκη της Λωζάννης.
Στην διάρκεια του Μεσοπολέμου, αν και είχαν τα πλήρη δικαιώματά τους και την θρησκευτική τους ελευθερία, υπήρξαν εντάσεις με το ελληνικό κράτος, χάρη και στις ενέργειες των Αλβανών.
Το αποκορύφωμα της ανθελληνικής δράσης τους ήταν η συνεργασία τους με τον Άξονα κατά τον πόλεμο του 1940. Ένοπλοι Τσάμηδες συνόδευαν τον ιταλικό στρατό κατά την εισβολή του στην Ελλάδα, ενώ ο τοπικός τσάμικος πληθυσμός τούς υποδεχόταν πανηγυρικά. Τον Ιούλιο του 1942, οι Τσάμηδες ιδρύουν την K.S.I.L.I.A. («Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως») με 14 τάγματα και το 1943 οργανώνεται ένα ειδικό στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές (Φάνης Μαλκίδης-Ελευθερία Μαντά, 2004). Στόχος τους, πέρα από το πλιάτσικο, ήταν η αλλοίωση της εθνολογικής σύστασης της Θεσπρωτίας δια της εξοντώσεως του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή.
Οι Θεσπρωτοί δεν θα ξεχάσουν ποτέ την μαζική εκτέλεση 49 επιφανών κατοίκων της Παραμυθιάς, τον Σεπτέμβριο του 1943, την λεηλασία του Καρτερίου, την πυρπόληση της Ανθούσας ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής του 1943, την καταστροφή που σκόρπισαν στους πρόσφυγες του Φαναριού Τσάμηδες και Γερμανικά αποσπάσματα, σκοτώνοντας όποιον Έλληνα συναντούσαν στον δρόμο τους.
Ο τραγικός απολογισμός των κοινών ενεργειών Τσάμηδων και Ναζί ήταν 632 δολοφονημένοι, 428 εξαφανισθέντες, 53 κατεστραμμένα χωριά (Χ. Λάμπρου, 2005). Επίσης 25.000 πυρπολημένα σπίτια και 100.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με αλβανικές πηγές (εφημερίδα «Bashkimi I Kombit» των Τιράνων, στις 14/03/1944).
Η νέμεσις ήρθε βέβαια με το τέλος του πολέμου και ιδιαίτερα όταν οι αντάρτες του ΕΔΕΣ υπό τον Ζέρβα απελευθέρωσαν την Παραμυθιά, τον Σεπτέμβριο του ’44. Υπήρξαν σκληρά αντίποινα που κορυφώθηκαν στην μαζική έξοδο των Τσάμηδων στην Αλβανία (18.000 άτομα), κάτω από την γενική κατακραυγή. Αργότερα, το Ειδικό Δικαστήριο Δωσίλογων τους καταδίκασε για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις, απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες τους, ενώ τους αφαιρέθηκε και η ιθαγένεια. Παρόμοιες εξελίξεις έγιναν σε όλη την μεταπολεμική Ευρώπη με τους δωσίλογους, όπως με τους Γερμανούς-Σουδήτες της Τσεχοσλοβακίας, τους Κοζάκους του Δον στην ΕΣΣΔ και σε πολλά άλλα μέρη. Σήμερα στην Θεσπρωτία ζουν 232 άτομα από όσους παρέμειναν υπό καθεστώς ισοπολιτείας και δημοκρατίας, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Μονάδα αλβανικής φασιστικής εθνοφυλακής κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αλβανική τζανταρμερία (χωροφυλακή) των Τσάμηδων φορούσε στρατιωτικές στολές, ιταλικές ή γερμανικές, και περιβραχιόνιο με την λέξη «Τσάμης».
Η επιχείρηση «Τσαμουριά» και η παραχάραξη της Ιστορίας
Μετά την πτώση του «υπαρκτού σοσιαλισμού» στα Βαλκάνια και στην Αλβανία, και τις δραματικές πολεμικές εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία, οι Αλβανοτσάμηδες επανεμφανίζονται ως «Τσάμηδες» και αρχίζουν οι προκλήσεις και η παραχάραξη της ιστορίας, αποδεικνύοντας ότι το θέμα της «Τσαμουριάς» παραμένει ανοικτό και επικίνδυνο. Σήμερα, οι Τσάμηδες, οι οποίοι ανέρχονται σε 14.000 έως 25.000 κατοίκους, αλλά η αλβανική προπαγάνδα τους ανεβάζει σε 100.000 και παραπάνω, στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι εγκατεστημένοι στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αυλώνος, Βερατίου, Τιράνων και κυρίως στην Κονίσπολη και πιέζουν για να επανέλθουν στην Ελλάδα.
Παρ’ όλα αυτά, οι πιο δύσπιστοι, οι νεώτεροι σε ηλικία και όσοι πείθονται εύκολα από τα περί «ειρήνης» και «πολυπολιτισμού» των προπαγανδιστών της Νέας Τάξης νομίζουν πως τα σενάρια αυτά αποτελούν φανταστικές υπερβολές ορισμένων υπερ-πατριωτών. Δυστυχώς τα ίδια έλεγαν και πριν από την δεκαετία του 1990 για το «Σκοπιανό» και διαψεύστηκαν οικτρά. Και το χειρότερο είναι, ότι στην περίπτωση της «Τσαμουριάς» δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα ακόμη «αλυτρωτικό» όραμα αλλά κάτι πιο «ρεαλιστικό» και δυνατό: την ανάμνηση και επαναδιεκδίκηση ενός υπαρκτού «ψευδοκράτους» που υπήρξε για τέσσερα, σχεδόν, χρόνια, όπως είδαμε παραπάνω, και ήταν γεωγραφικά απτό για πολλές δεκαετίες πριν από το 1913.
Επιπλέον είναι ένα ενδεχόμενο ζήτημα που επανέρχεται ως παράμετρος ενός συνολικού αποσταθεροποιητικού σχεδίου στα Βαλκάνια για την δημιουργία μιας«Μεγάλης Αλβανίας», αρχιτέκτονες του οποίου είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί. Μια κατάσταση που στις πρώτες δεκαετίες του 21ου αιώνα θα ανακατέψει χάρτες και σύνορα στα Βαλκάνια, όπως ήδη γίνεται, στην υπηρεσία πάντα των γεωπολιτικών συμφερόντων του πλανητάρχη και της Νέας Τάξης για να αναχαιτισθεί πάση θυσία το νοητό Ορθόδοξο τόξο και η επανερχόμενη Ρωσσία του Πούτιν.
Μπορεί σήμερα να μην διαφαίνεται διακριτή παρουσία Τσάμηδων στην Ήπειρο, πληροφορίες όμως λένε ότι τα κρυφά επιτελεία των Αλβανών κατευθύνουν συνειδητά μετανάστες αλβανοτσάμικης καταγωγής σε περιοχές της Θεσπρωτίας όπου εργάζονται και αγοράζουν περιουσίες. Έτσι, χτίζοντας σιγά-σιγά τις βάσεις του, ο αλβανικός παράγων εφαρμόζει πολιτική «χαμηλών εντάσεων» και αναμένει το κατάλληλο ευνοϊκό timing για να προκαλέσει καινούργιες εξελίξεις.
Για όλα αυτά υπάρχει πληθώρα από αδιάσειστα στοιχεία, βίντεο, μυστικές εκθέσεις, αναλύσεις και σημαντικά ντοκουμέντα από την δράση των εξτρεμιστών που οραματίζονται τη «Μεγάλη Αλβανία» με σύνορα μέχρι τη Πρέβεζα. Η ψήφιση νόμου από την Αλβανική Βουλή, σύμφωνα με τον οποίον ορίστηκε η 28η Ιουνίου ως «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων από τους Έλληνες», επισημοποίησε τις διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας. Την εμπλοκή της Ελλάδας στο «ζήτημα της Τσαμουριάς» την είχε προαναγγείλει, από τις αρχές του 2001, η «επίσημη φωνή» του αμερικανικού κατεστημένου, η «Ουάσιγκτων Ποστ», με πληροφορίες και χάρτες για την «Μεγάλη Αλβανία» από το ύψος του Αμβρακικού κόλπου μέχρι και ολόκληρη την Ήπειρο, λέγοντας ψευδώς: «Κατοικείται από έντονα εθνικό αλβανικό στοιχείο!!». Τις προβοκάτσιες της «Ουάσιγκτων Ποστ» επιβεβαίωσε 4 χρόνια αργότερα, δημοσίως, η αντιπρόσωπος του Σταίητ Ντηπάρτμεντ στην διάσκεψη του ΟΑΣΕ (Βαρσοβία, 28 Σεπτεμβρίου 2005), μιλώντας αορίστως για «αλβανική μειονότητα» στην Ελλάδα.
Εγκέφαλος του μεγαλοαλβανικού σχεδίου στα επιτελεία των Ηνωμένων Πολιτειών φέρεται να είναι ο γνωστός μας Νίκολας Μπερνς, πρώην πρεσβευτής στην Αθήνα, και μυστικός σύμβουλός του σε αυτό το εγχείρημα ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, αρχιτέκτονας της συμφωνίας του Ντέϊτον (ΤΑ ΝΕΑ, 17/10/2005). Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση η παλαιότερη δήλωση του κ. Μπερνς, τρίτου στην ιεραρχία της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, την οποία μετέδωσαν όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ότι: «στην Ελλάδα υπάρχει τουρκική, αλβανική και μακεδονική μειονότητα, οι οποίες τυγχάνουν άσχημης μεταχείρισης από το ελληνικό κράτος»…
Οι σημαντικότερες πολιτικές, πολιτιστικές και στρατιωτικές κινήσεις αναδιοργάνωσης που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια οι Αλβανοί «Τσάμηδες» είναι η ίδρυση της Οργάνωσης «Τσαμουριά» (Tsameria) στα Τίρανα, η ίδρυση του Ινστιτούτου «Τσάμικων» Μελετών (ICS) το 2004, ο σχηματισμός νέου πολιτικού κόμματος –του Κόμματος για Δικαιοσύνη και Ολοκλήρωση (PJI)  και ο «Απελευθερωτικός Στρατός της Τσαμουριάς» (UCC) κατά το πρότυπο του UCK, ηγέτης του οποίου συνηθίζει να λέει, ότι «δεν θα ησυχάσει αν δεν φθάσει στα Γιάννινα» (Απ. Π. Παπαθεοδώρου, 2007, σελ.49)…
Την ημέρα των πανηγυρισμών στην Πρίστινα για την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, το CNN μετέδιδε live αυτή την εικόνα: «Χωρίς Κόσοβο και Τσαμουριά δεν υπάρχει Αλβανία». Αυτό γράφει το πανώ που ξεδιπλώνουν δεκάδες Κοσοβάροι διαδηλωτές, όλως τυχαίως, μπροστά στον φακό του CNN για να μεταδοθεί ζωντανά στα πέρατα της γης!!
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά γεγονότα όπου οι «Τσάμηδες» έκαναν αισθητή την παρουσία τους:
Την ημέρα της ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου, οι Τσάμηδες δημιούργησαν επεισόδια και ανθελληνικές εκδηλώσεις, με πρωταγωνιστή τον εθνικιστή Αλβανό βουλευτή Uran Butka. Στις 6 Ιανουαρίου 1993, κατά τη διάρκεια της τελετής του αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι των Αγίων Σαράντα, προσπάθησαν να ρίξουν τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στη θάλασσα. Στην ίδια πόλη, τον Απρίλιο του 1997, έριξαν με πυροβολισμούς το σταυρό της στέγης του ιερού ναού του Αγίου Χαραλάμπους.
Το 1998 έκαψαν το ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Μετόχι. Επίσης βεβήλωσαν το ναό της Αναστάσεως Εξαμιλίων, καταστρέφοντας τις εικόνες και αφοδεύοντας ομαδικά στο δάπεδο του ναού. Την 27η Ιουνίου 2002, 100 μέλη της οργανώσεως «Τσαμουριά» συγκεντρώθηκαν στην πλατεία «Σκερντέρμπεη» των Τιράνων και έκαναν πορεία προς την ελληνική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές ζητούσαν από την ελληνική κυβέρνηση να επανεξεταστεί το θέμα των περιουσιών των Τσάμηδων στην Ελλάδα και να επιτραπεί η ελεύθερη είσοδος των Αλβανών τσάμικης καταγωγής.
Κατά το έτος 2002, συγκεκριμένα, την 10η Ιουνίου 2002 με την ευκαιρία της επετείου της ιδρύσεως του αλβανικού συνδέσμου Τσαμουριάς (Ιούνιος 1878), ο μελετητής του Τσάμικου Γιάνος Κουτσούκα δημοσίευσε στην εφημερίδα «Κοριέρι» άρθρο με τίτλο «Η διπλωματία της Ευρώπη και η αντίσταση που προέβαλε ο σύνδεσμος Τσαμουριάς». Το άρθρο συνοδεύεται από χάρτη της Αλβανίας του ΙΘ' αιώνα, όπου φαίνεται ότι «τα σύνορα της τότε Αλβανίας φθάνουν μέχρι τον κόλπο της Αμβρακίας».
Στις 2 Ιουλίου 2002, η αλβανική εφημερίδα «Γκαζέτα Σκιπιτάρε», σε ολοσέλιδο αφιέρωμα της με τίτλο «Το Τσάμικο, τώρα στο Στρασβούργο και τη Χάγη», αποκαλύπτει ότι η οργάνωση «Τσαμουριά» με τον πρόεδρο της Κιανί Μπράτσι προσέφυγε στο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο των Τιράνων ζητώντας την ακύρωση του διατάγματος της τότε αλβανικής Βουλής με το οποίο τους αφαιρέθηκε η ελληνική υπηκοότητα και τους δόθηκε η αλβανική. Με την ακύρωση αυτού του διατάγματος ανοίγει ο δρόμος για να προσφύγουν στα δικαστήρια του Στρασβούργου και της Χάγης. (Από την εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 16/2/2003).
Τον Μάϊο του 2004, στα Τίρανα οργανώθηκε η πρώτη Συνδιάσκεψη Τσάμηδων από το ICS, την οποία παρακολούθησαν Τσάμηδες και άλλοι πανεπιστημιακοί, πολιτικοί και συγγραφείς τόσο από την Αλβανία όσο και από το εξωτερικό και προβλήθηκε ευρέως από τα μέσα ενημέρωσης. Οι τότε πρωθυπουργοί Αλβανίας και Ελλάδας, Φάτος Νάνο και Κώστας Καραμανλής, συμφώνησαν να αρχίσουν διμερείς διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί μια «νόμιμη και δίκαιη λύση στο ζήτημα των περιουσιών των Τσάμηδων στην Ελλάδα και των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων στην Αλβανία».
Ακολούθησαν άλλες πρωτοβουλίες, όπως η αποστολή επιστολών που περιέγραφαν την υπόθεση των Τσάμηδων σε κάθε σημαντική διπλωματική επιστολή στα Τίρανα και τον Μάϊο του 2006 το PJI έστειλε ένα υπόμνημα στον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα και στον πρώην υπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Πάγκαλο, ζητώντας την υποστήριξή τους για τα δικαιώματα του πληθυσμού των Τσάμηδων.
Τον Ιούνιο του 2006, περίπου δέκα χιλιάδες Τσάμηδες έκαναν πορεία στα ελληνικά σύνορα, για να επισημάνουν «την επέτειο της σφαγής των Τσάμηδων πολιτών» που συνέβη στις 27 Ιουνίου του 1944 στην Παραμυθιά της Ηπείρου. Το γεγονός απέκτησε ευρεία δημοσιότητα στο εσωτερικό της Αλβανίας… Ήταν με μεγάλη διαφορά η σημαντικότερη πολιτική πρωτοβουλία που πήραν οι Τσάμηδες στα 62 χρόνια αφ’ ότου εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα. Η διαδήλωση ήταν καλά οργανωμένη, πράγμα που δείχνει ένα ανεβασμένο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων τοπικών συλλόγων Τσάμηδων. Όμως, η διαμαρτυρία αυτή αγνοήθηκε επιδεικτικά στην Αλβανία από το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση του Σοσιαλιστικού κόμματος.
Στο τέλος του Οκτωβρίου του 2006, ορισμένα μέλη του PJI επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο –ήταν η πρώτη άμεση παρουσίαση της υπόθεσής τους στους Ευρωβουλευτές. Οι αντιπρόσωποι του PJI τόνισαν ότι παρίσταντο ανεξάρτητα από την μόνιμη αλβανική αντιπροσωπεία στο Στρασβούργο. Είχαν μια επιτυχημένη συνάντηση με την κα Doris Pack, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην οποία έδωσαν έναν φάκελλο με τις ιστορικές και πολιτικές διαστάσεις του ζητήματος των Τσάμηδων, καθώς και προτάσεις για μη-βίαιες και δημοκρατικές λύσεις στο πρόβλημά τους. Η κα Pack είχε μια σε βάθος συζήτηση με τον πρόεδρο του PJI Ταχίρ Μουχεντίνι, κατά την διάρκεια της οποίας υποσχέθηκε να ερευνήσει την δυνατότητα να επισκεφθούν οι Τσάμηδες την γενέθλια γη τους και τους τάφους των οικογενειών τους στην Ελλάδα. Η κα Pack υποσχέθηκε επίσης ότι το ζήτημα των Τσάμηδων θα συζητηθεί στην κοινοβουλευτική σύνοδο για την Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης της Αλβανίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και ιδιαίτερα θα συζητούσε το θέμα με τους Έλληνες ευρωβουλευτές στο κοινοβούλιο.
Το «αυτόνομο βιλαέτι» της Λίγκας του Πρίζρεν κατά την περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Όπως φαίνεται, η περιοχή που καλύπτει το επιδιωκόμενο τότε να δημιουργηθεί ενιαίο «αυτόνομο» Βιλαέτι τεσσάρων αλβανικών περιοχών (έως το 1878) στην ουσία οριοθετεί και την μέχρι σήμερα διεκδικούμενη Μεγάλη Αλβανία. Τις παραμονές του Συνεδρίου του Βερολίνου με την ενθάρρυνση και ανοχή των Οθωμανών αλλά και την βοήθεια της Ιταλίας συστάθηκε στο Κοσσυφοπέδιο η «Αλβανική Ένωση για τα Δικαιώματα του Αλβανικού Έθνους» («Λίγκα του Πρίζρεν) με επικεφαλής την οικογένεια Φράσερι και έδρα την Κωνσταντινούπολη, η οποία βαθμιαία επέκτεινε τις δραστηριότητές της μέχρι τα Ιωάννινα και την Πρέβεζα. Μέσα στα πλαίσια της παραπάνω πολιτικής, η Λίγκα ζήτησε από το οθωμανικό κράτος την ένωση όλων των «αλβανικών εδαφών» που μέχρι τότε ήταν διηρημένα στα βιλαέτια Σκόδρας, Κοσσυφοπεδίου, Μοναστηρίου και Ιωαννίνων σ΄ ένα «αυτόνομο» βιλαέτι υπό την επικυριαρχία της Υψηλής Πύλης. (Θεοφάνης Μαλκίδης, «Το αλβανικό εθνικό ζήτημα», 2006).
Μετά το Κόσοβο, η Τσαμουριά;
Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2008 η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσίευσε αποκλειστική συνέντευξη του Αλβανού Πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα στον Σταύρο Τζίμα  με γενικό τίτλο «Το Αλβανικό έκλεισε οριστικά». Στην συνέντευξη αυτή ο Αλβανός  πρωθυπουργός επιχειρεί να καθησυχάσει τους Έλληνες για όλα όσα ακούγονται περί μεγάλης Αλβανίας, λέγοντας ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, ολοκληρώθηκε η ανάγκη για επαναπροσδιορισμό συνόρων, όσον αφορά το αλβανικό στοιχείο. Αν και υπάρχουν Αλβανοί και στη νότια Σερβία, στο Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσημη Αλβανία θεωρεί ότι τα δικαιώματά τους πρέπει να γίνουν σεβαστά, αλλά η ιδέα για εκ νέου επαναπροσδιορισμό των συνόρων είναι αντιπαραγωγική, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει νέα ένταση και ανασφάλεια για τα επόμενα 15-20 χρόνια, περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να προσεγγίσει την ΕΕ.
Μάλλον ο Σαλί Μπερίσα δεν τα εννοούσε αυτά για το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια που «έκλεισε», αφού αμέσως μετά άρχισαν οι νέες διεκδικήσεις των Αλβανών στην ΠΓΔΜ.Σύμφωνα, επίσης με αμερικανικές εκτιμήσεις την κατάλληλη ώρα, η Ελλάδα θα είναι ο νέος στόχος Αλβανών ανταρτών που έχουν εκπαιδευθεί σε ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης του Αμερικανικού Πενταγώνου, στην Βιρτζίνια.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από το Διεθνές Ίδρυμα Στρατηγικών Μελετών «Defense and Foreign Affairs» (Αμυντικών και Εξωτερικών Υποθέσεων) που  κυκλοφόρησε Έκθεση και μάλιστα «Confidential» (Εμπιστευτική) όπου, υπό μορφή «ανάλυσης», παρουσιάζει ανάγλυφη την εικόνα για το τι θα συμβεί στα Βαλκάνια, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας!!! Τα ισχυριζόμενα δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά υποβολιμαία από συγκεκριμένο αόρατο Αμερικανικό Κέντρο, με πολύ προσεγμένη γλώσσα, που επικαλείται πάντα πηγές των μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα, όταν  ο  Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαντωνίου ρώτησε τον Αμερικανό συντάκτη της Εκθεσης από πού προκύπτουν αυτά, αυτός αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τις πηγές που έχει στην περιοχή των Βαλκανίων!!! (20/02/2008, στο παγκόσμιο δίκτυο Ελλήνων www.noiazomai.net)
Η Στρατηγική Αμερικανική Ανάλυση καταλήγει: «Αυτός ο πλούτος των νέων πληροφοριών δείχνει, ότι οι διεθνείς Αρχές στο Κοσσυφοπέδιο, καθώς και οι Αρχές στο Μαυροβούνιο και στην FYROM, είναι ενήμερες, πως η κίνηση ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου έχει ουσιαστικά πολύ μεγαλύτερες και ευρύτερες απαιτήσεις για την ασφάλεια της περιοχής. Και ότι ένας από τους κρυφούς στόχους τους, δεν είναι απλά μόνο η «ελευθερία» της επαρχίας αυτής. Απεναντίας, η αποσχιστική κίνηση για Μεγάλη ή Εθνική Αλβανία, η οποία μπορεί να φθάσει μέχρι τη Νότιο Ήπειρο της Ελλάδας, και η φάση του επεκτατισμού προς τα εκεί, από πλευράς εφοδιασμού, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας για ένοπλη δράση, όταν δοθεί η εντολή»!!!... Και επισημαίνει:
«Έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των Ισλαμιστών jihadist και των πολιτικών/εγκληματικών αλβανικών ομάδων και τους ομολόγους τους στη FYROM. Το Defense and Foreign Affairs έχει λεπτομερή απόδειξη διασύνδεσης, ανάμεσα στα άλλα, των ομάδων αυτών, και της προσφοράς του όπλου, που χρησιμοποιήθηκε, στις 12 Ιανουαρίου 2007, την ρουκέτα εναντίον της Αμερικανικής Πρεσβείας, καθώς και αποδείξεις των δεσμών μεταξύ των Ισλαμιστών σε FYROM και Κοσσυφοπέδιο με τις πακιστανικές ισλαμικές επιχειρήσεις στη Μεγάλη Βρετανία»!!!
Σημειώνεται επίσης στην ίδια αποκαλυπτική αμερικανική έκθεση ότι οι Αλβανοί ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου, πρώην μέλη της οργάνωσης (KLA/UCK), που ορισμένοι κατέχουν υψηλές θέσεις, «αφού ισχυροποιήσουν τις θέσεις τους στη FYROM και πιθανόν στο Μαυροβούνιο, αυτές οι επεκτατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες θα μεταφερθούν μέσα στην Ελλάδα, αλλά και μέσα στην Αλβανία (σ.σ. Βόρειος Ηπειρος), όπως έχει προβλεφθεί!!!». 

Στο Κομπάνι οι Ko;yrdoi πεσμεργκά




Η πρώτη ομάδα κούρδων μαχητών του Βορείου Ιράκ διέσχισε τη νύκτα τα τουρκοσυριακά σύνορα με κατεύθυνση το Κομπάνι, όπου θα ενισχύσουν την άμυνα της πόλης απέναντι στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, περί τους 150 πεσμεργκά διέσχισαν τα σύνορα τη νύκτα στο πέρασμα του Μουρσίτπιναρ. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε το γεγονός, διευκρινίζοντας όμως ότι δεν επρόκειτο παρά για 50 κούρδους μαχητές.

Αλλες ομάδες πεσμεργκά βρίσκονται σε άλλα σημεία της τουρκο-συριακής μεθορίου, έτοιμες να κατευθυνθούν προς το Κομπάνι.

Τοπικός Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι ομάδα των περσμεργκά βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία στην περιοχή του Σούρουτς, στη νότια Τουρκία, κοντά στα σύνορα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Εφθασε αεροπορικά στο τουρκικό έδαφος και περιμένει άλλη ομάδα που μεταφέρεται οδικώς για να διασχίσουν μαζί τα σύνορα.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ομάδα πεσμεργκά που διέσχισε το πρωί τα τουρκο-ιρακινά σύνορα, από το συνοριακό πέρασμα Χάμπουρ, μετέφερε βαρέα όπλα.

Ο Σάλεχ Μόσλεμ, συμπροεδρεύων του Κόμματος Δημοκρατικής Ενωσης των Κούρδων της Συρίας, δήλωσε ότι οι ιρακινοί πεσμεργκά, που αναμένεται να φθάσουν εντός της ημέρας στο Κομπάνι, θα μεταφέρουν μαζί τους αντιαρματικά όπλα, τα οποία θα βοηθήσουν τους Σύρους Κούρδους μαχητές υπερασπιστές της πόλης κατά των δυνάμεων των τζιχαντιστών που χρησιμοποιούν τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στην επίθεσή τους.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ



E-mailΕκτύπωσηPDF
lapatsioras
Του ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΠΑΤΣΙΩΡΑ*
Παραθέτω από την «Εφημερίδα των Συντακτών» (27/10) το άρθρο του Σπύρου Λαπατσιώρα*, το οποίο παρουσιάζει ενδιαφέρον γιατί εισάγει τη λογική της «παύσης πληρωμών» στο χρέος, έστω για ένα μόνο χρονικό διάστημα. Κατά τα άλλα, το ζήτημα της διαγραφής , σε κάθε περίπτωση, του χρέους ή τουλάχιστον τουσυντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του, είναι αναντικατάστατη κατεύθυνση για την αντιμετώπιση του προβλήματος, η οποία δεν μπορεί να υποκατασταθεί με «ενδιάμεσες» λύσεις. Μια διαγραφή του χρέους, για την οποία πρέπει να αξιοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτει ένα κυρίαρχο κράτος, θα ήταν, πέραν των άλλων και ένα μήνυμα για τους κάθε λογής πιστωτές και την ευθύνη τους απέναντι στο δανεισμό μιας χώρας.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΛΙΑΣ
Ολόκληρο το άρθρο του Σπ. Λαπατσιώρα έχει ως εξης:

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Του ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΠΑΤΣΙΩΡΑ
Το χρέος είναι «βιώσιμο» όταν μπορεί να πληρώνεται και αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι μπορεί να πληρώνεται. Η συσχέτιση του χρέους με το ΑΕΠ δεν αποτελεί σαφές κριτήριο «βιωσιμότητας». Η Ισπανία βρέθηκε, προ της χρεοκοπίας το 2011, με δημόσιο χρέος κάτω του 40% επί του ΑΕΠ το 2008, ενώ το αξιόχρεο της Ιαπωνίας (με πάνω από 200% χρέος επί του ΑΕΠ) δεν αμφισβητήθηκε. Μπορεί να κριθεί πιο βάσιμα η «βιωσιμότητα» ενός χρέους, αν εξεταστεί τι πρέπει να πληρώνεται σε σχέση με τα διαθέσιμα χρήματα (τα οποία προέρχονται από έσοδα και δάνεια) κατ’ έτος.
Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι «μη βιώσιμο». Τα χρεολύσια των επόμενων ετών δεν μπορούν, οικονομικά και πολιτικά, να καλυφθούν από τα δημόσια έσοδα. Πηγή πληρωμών θα είναι ο δανεισμός, είτε από διακρατικό θεσμό είτε από την αγορά χρήματος είτε από την ΕΚΤ. Η πρώτη επιλογή δεν είναι πολιτικά εφικτή (στην κλίμακα που απαιτείται) και η τρίτη θεσμικά. Προϋποθέσεις για τον δανεισμό από τις αγορές είναι ένας ορίζοντας «βιώσιμης» ανάκαμψης της οικονομίας και η σημαντική μείωση του «πολιτικού κινδύνου», οι οποίες δεν παρέχονται από την τρέχουσα οικονομική πολιτική. Αποτέλεσμα: η κοινή πεποίθηση ότι το χρέος «δεν θα μπορεί να πληρώνεται», χωρίς εξωτερικές εγγυήσεις πληρωμής. Το ύψος του χρέους επίσης συμβάλλει στον χαρακτηρισμό του ως μη «βιώσιμου», εφόσον με αρκετά αισιόδοξες υποθέσεις θα διατηρείται σε υψηλότατα επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η ακραία άποψη ότι το δημόσιο χρέος είναι «βιώσιμο» στηρίζεται στην, ιστορικής σημασίας, εξομάλυνση των πληρωμών σε βάθος 50 χρόνων. Ωστόσο, υποβαθμίζει ή αγνοεί
α) το βάρος που επάγουν οι ευρωπαϊκοί στόχοι μείωσης του χρέους στο 60% του ΑΕΠ,
β) ότι αυτές οι σχετικά μικρές πληρωμές αποστερούν πολύτιμους δυνητικούς ή υπαρκτούς πόρους από μια κοινωνία ανεργίας και συσσωρευμένων αποτελεσμάτων της κρίσης,
γ) ότι ο διογκούμενος κοινωνικός ανταγωνισμός δημιουργεί «κινδύνους» αναγνωρίσιμους από τις αγορές.
Οι τρέχοντες σχεδιασμοί διαχείρισης του χρέους, μορφές εσωτερικού δανεισμού και ελεγχόμενης πρόσβασης στις αγορές, αποτελούν, ταυτόχρονα, σχεδιασμούς οργάνωσης μιας συνεχώς οριακής και ασταθούς ισορροπίας και όξυνσης του κοινωνικού ανταγωνισμού σε οριακά επίπεδα.
Η πρόταση αποπληρωμής με ρήτρα ανάπτυξης δεν απαντά στο πρόβλημα του χρέους. Η μετατροπή των «πιστωτών» σε «μετόχους» στην ανάπτυξη, επομένως και στον «ορθό» σχεδιασμό της ανάπτυξης, αφήνει το πρόβλημα της κατανομής των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων ανέγγιχτο– απλώς το ελαφρύνει. Επίσης, οι αναλύσεις μιας «Ελλάδας αποικίας χρέους» αστοχούν. Παραγνωρίζουν τη σημασία του χρέους στον νεοφιλελευθερισμό, καθώς και το γεγονός ότι χρέος δεν είναι μόνο το δημόσιο αλλά και τοιδιωτικό –ως προς το άθροισμα η Ελλάδα δεν είναι η πιο χρεωμένη. Αποτελούν κεντρώες απόψεις νομιμοποίησης της εθνικής αναδίπλωσης και οργάνωσης της απόσυρσης του «κοινωνικού προβλήματος» κάτω από τα στρώματα του «διακρατικού προβλήματος» και τις ιαχές της «εθνικής διεκδίκησης».
Η διαγραφή κατά 50% των ευρωπαϊκών δανείων δεν λύνει το πρόβλημα της «βιωσιμότητας». Οι πληρωμές μέχρι το 2020 κατευθύνονται κυρίως προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Το ουσιώδες είναι η χρονική κατανομή των πληρωμών –απαιτείται μία «παύση» πληρωμών, ένα σημαντικό χρονικό διάστημα «χωρίς χρέος». Μια τέτοια «παύση» διευρύνει σημαντικά τον χώρο άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής και επιτρέπει την ανακατεύθυνση υπαρκτών και δυνητικών πόρων προς την οργάνωση ενός «σοκ» ανάπτυξης και μείωσης της ανεργίας.
Αυτή η πρόταση αποτελεί αναγκαία μόνο συνθήκη, όχι ικανή, για να προχωρήσουμε πέραν της «λιτότητας» και του νεοφιλελευθερισμού. Για μια διαφορετική πορεία απαιτείται προφανώς και η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους. Γενικότερα ωστόσο, επειδή κάθε σχέδιο ανάπτυξης έχει ως θεωρητικό πυρήνα ένα σχέδιο διανομής, απαιτείται να τίθεται ως οργανωτική αρχή ο θεσμικός σχεδιασμός αναδιανομής πλούτου, εισοδημάτων και εξουσίας προς όφελος των κατώτερων τάξεων. Αυτό μόνο η κίνηση των ωφελούμενων μπορεί να το προωθήσει. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο θέμα του 21ου αιώνα, μετά την ιστορική αποτυχία του νεοφιλελεύθερου υποδείγματος το 2008.
* Ο Σπύρος Λαπατσιώρας είναι Επίκουρος καθηγητής Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύθηκε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" (27/10/14).
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΟΙ ISKRA

Το Ελληνικό χρέος είναι προϊόν λαμογιάς και συναλλαγών αθλιότητας

Η ΒΡΩΜΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ «ΔΗΜΟΣΙΟΥ» ΧΡΕΟΥΣ

Αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι γιατί κάθε διαπραγμάτευση συνιστά εθνική ήττα.Αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι, γιατί κάθε διαπραγμάτευση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο κατέβασμα στα παντελόνια των ταπεινωμένων και των πρόθυμων...


Ενώ κάθε υποτιθέμενο «κέρδος» από τη διαπραγμάτευση, θα σημαίνει αποκλειστικά και μόνο, όχι μόνο ανεξέλεγκτη κατοχική υποταγή και καθολική θεσμική αποδόμηση, αλλά θα σημαίνει επίσης και νέο πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο και στην εναπομείνασα εθνική περιουσία αλλά και προσωπική περιουσία των πολιτών.
  • Το πρώτο πράγμα το οποίο επιχειρείται, είναι να συγκαλυφθεί ένα έγκλημα. Ένα εθνικών διαστάσεων έγκλημα που συντελέστηκε από τη συμμορία του Καστελόριζου και με την ενορχήστρωση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου. Το οποίο υποτίθεται πως θα συνέβαλε στην ελάφρυνσή του.
Μιλάμε για το έγκλημα του προδοτικού PSI, του οποίου οι συνέπειες ακόμη δεν έχουν καν εμφανιστεί. Μάλιστα με την ανοχή των δανειστών, γίνεται προσπάθεια αξιοποίησης κάθε δυνατότητας για τη μεταχρονολόγηση τους, προκειμένου η βόμβα που θα τινάξει στον αέρα τα πάντα, να εκραγεί μετά τις...
επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εντάσσονται και οι σημερινοί πανηγυρισμοί της συγκυβέρνησης των αθλίων, που «βρήκαν και εξασφάλισαν» πιστώσεις για να σώσουν – όπως λένε – προσωρινά τις συντάξεις 340.000 ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ. 
  • Το δεύτερο ζήτημα το οποίο επιχειρούν να συγκαλύψουν, μεταθέτοντας σε διαφορετικού είδους προσεγγίσεις το κέντρο της προσοχής, είναι την τραγική ομοιότητα τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις λογικές διαχείρισης του εμφανιζόμενου ως «δημοσίου χρέους».
Πρόκειται ουσιαστικά για την κοινή τους στρατηγική της αποδοχής τετελεσμένων, μέσα από τα οποία θα διασφαλίζεται το αδιαφιλονίκητο των ληστρικών απαιτήσεων των «δανειστών», ενώ την ίδια στιγμή η κοινωνία θα πολιτογραφείται ως το μοναδικό διαχρονικό υποζύγιο, που θα αιμορραγεί προκειμένου να εξυπηρετείται η δίψα των αδίστακτων βρυκολάκων που έχουν βάλει στο χέρι τη χώρα, τον πλούτο της και την ίδια την προοπτική της σε τελευταία ανάλυση.
  • Το τρίτο και σημαντικότερο ζήτημα το οποίο επιχειρείται να συγκαλυφθεί μέσα από αυτή την αστείρευτη χρεωμανία, είναι η ίδια η ταυτότητα του χρέους, το οποίο δολίως και εθνομειοδοτικά, επιμένουν να βαφτίζουν «δημόσιο».
Το έχουμε πει και θα το τονίσουμε και πάλι…
Το εμφανιζόμενο ως δημόσιο χρέος, δεν είναι καθόλου δημόσιο, αλλά αποτελεί προϊόν συμμοριακής συναλλαγής διεφθαρμένων και εθνικά ανεύθυνων και εγκληματικών πολιτικών ανδρεικέλων, με τις συμμορίες του χρήματος σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η λογική της «διαπραγμάτευσης» σημαίνει αποδοχή του εγκλήματος. Και βεβαίως προδιαθέτει για νέες «διαπραγματευτικές» παραχωρήσεις,  με βαρύτατο εθνικό και κοινωνικό τίμημα.
Όσοι λοιπόν επιμένουν να αποδέχονται ως «δημόσιο» το χαρακτήρα αυτού του χρέους,αυτό που κάνουν είναι να συγκαλύπτουν σκόπιμα την αλήθεια, και ο λόγος που το κάνουν, είναι γιατί η εντολή που έχουν είναι να τροφοδοτήσουν τη φάκα με τυρί για να τσιμπήσει το πόπολο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αποτελεσματικότερα το εφιαλτικό σχέδιο σε βάρος της χώρας. Και η αλήθεια που αποκρύπτουν, είναι πως:
  • Αυτό χρέος δεν είναι δημόσιο, γιατί από τις συναλλαγές της βρωμιάς που το διαμόρφωσαν, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν καρπώθηκαν ωφελήματα, και επομένως δεν επιβαρύνονται και με καμία θεμιτή υποχρέωση αποπληρωμής του.
  • Αυτό το χρέος είναι προϊόν λαμογιάς και συναλλαγών αθλιότητας του πολιτικού προσωπικού με τους υποτιθέμενους δανειστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να πεταχτούν έξω και δια παντός από τη χώρα.
  • Οι ιδιώτες δανειστές μέσω των οποίων διαμορφώθηκε αυτό το δυσθεώρητο χρέος, όφειλαν να γνωρίζουν τι δανείζουν, όφειλαν να δανείζουν μόνο εφ όσον αποδεδειγμένα προέκυπτε, ότι αυτά που δάνειζαν είχαν τα φόντα να αποπληρωθούν, και φυσικά ως δανειστές – κερδοσκόποι, έχουν την υποχρέωση να φάνε και στον κώλο το ρίσκο της «απερισκεψίας» και της υπερχρηματοδότησης του δανειζόμενου.
  • Οι πολιτικές συμμορίες όμως – ελληνόφωνες και μη – που εμφανίζονται ως σωτήρες μας, φρόντισαν να εξασφαλίσουν τα νώτα των συμμοριών του χρήματος υπέρ των οποίων δουλεύουν, και να μεταφέρουν αυτό το χρέος στις πλάτες των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Είναι κι αυτό μέρος της εγκληματικής πολιτικής τους αλλά και εργαλείο της ανήθικης προπαγάνδας τους, αφού σήμερα επιχειρούν να μας πείσουν πως ότι δεν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό θα επιβαρύνει τις κοινωνίες της Ευρώπης.
Ποιος απάλλαξε βρε αλήτες τις συμμορίες του χρήματος, από το παλούκι που είχαν στον κώλο τους δρώντας ως τοκογλύφοι, και το μετέφερε στις πλάτες των Ευρωπαίων πολιτών???
  • Αυτό το χρέος λοιπόν αποτυπώθηκε λογιστικά προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο απροκάλυπτης κατοχής, και να νομιμοποιήσει ως βολικό άλλοθι την παρουσία τους αλλά και πολιτικές πλιάτσικου σε βάρος της χώρας.
  • Αυτό το χρέος ανακυκλώνεται με θύματα τους υπερχρεωμένους πολίτες απέναντι στο ίδιο το κράτος, που μπαίνουν στην κρεατομηχανή της κατοχής, σε ένα φαύλο κύκλο οργίων που βγάζουν στο σφυρί την ίδια τη χώρα.
Επομένως, αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι γιατί κάθε διαπραγμάτευση συνιστά εθνική ήττα. Αυτό το χρέος δε το διαπραγματεύεσαι, γιατί κάθε διαπραγμάτευση οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερο κατέβασμα στα παντελόνια των ταπεινωμένων και των πρόθυμων, ενώ κάθε υποτιθέμενο «κέρδος» από τη διαπραγμάτευση, θα σημαίνει αποκλειστικά και μόνο, όχι μόνο ανεξέλεγκτη κατοχική υποταγή και καθολική θεσμική αποδόμηση, αλλά θα σημαίνει επίσης και νέο πλιάτσικο στον εθνικό πλούτο και στην εναπομείνασα εθνική και προσωπική περιουσία των πολιτών.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ


Posted by ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ olympiada στο Οκτωβρίου 29, 2014

Αποκαλυπτική φωτογραφίαΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η τουρκική υποκρισία στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών σε όλο της το μεγαλείο! Μια πραγματικά αποκαλυπτική φωτογραφία που τράβηξαν Κούρδοι μαχητές του συριακού μετώπου και η οποία δείχνει στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, Τούρκους στρατιώτες να χαιρετούν με χαρακτηριστικό φιλικό τρόπο τα στρατιωτικά αποσπάσματα των Τζιχαντιστών στην άλλη πλευρά των συνόρων, αποκαλύπτει όλο το τουρκικό θέατρο του τουρκικού καθεστώτος των Ερντογάν – Νταβούτογλου. Αυτό το καθεστώς ενώ από την μια εμφανίζεται ότι συντάσσεται στον πόλεμο κατά των Τζιχαντιστών, στην ουσία είναι το μεγαλύτερο στήριγμα των φανατικών μουσουλμάνων δολοφόνων που έχουν αιματοκυλήσει την Συρία και το Ιράκ και βαρύνονται με την γενοκτονία των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Όπως αποκαλύπτει στις 22 Οκτωβρίου η τουρκόφωνη κουρδική εφημερίδα, Özgürpolitika, στην ευρύτερη περιοχή του Κομπανί και στο ύψωμα Zorava, οι Τζιχαντιστές πηγαινοέρχονται κυριολεκτικά ανενόχλητοι από τους Τούρκους μεταφέροντας και το πλιάτσικο τους από τις κουρδικές περιοχές στην τουρκική πλευρά. Μάλιστα οι Τζιχαντιστές καθώς περνούν τα σύνορα επιστρέφοντας για να συνεχίσουν τα εγκλήματα τους στην Συρία, σηκώνουν και τα χέρια τους αποχαιρετώντας τους Τούρκους στρατιώτες ενώ εκείνοι ανταποδίδουν τον χαιρετισμό.

Η νέα αυτή αποκαλυπτική φωτογραφία δείχνει το διπρόσωπο παιχνίδι που παίζει εδώ και μήνες η Τουρκία. Ενώ προσπαθεί να δείξει στη διεθνή κοινότητα ότι καταδιώκει τους Τζιχαντιστές, στην πραγματικότητα όμως είναι το μεγαλύτερο στήριγμα των εξτρεμιστών μουσουλμάνων που έχουν αιματοκυλήσει όλη την ευρύτερη περιοχή. Άλλωστε είναι πρόσφατες οι αποκαλύψεις της τουρκικής εφημερίδας Aydınlık, στις 29 Σεπτεμβρίου, ότι οι Τζιχαντιστές εκτός των άλλων διατηρούν πέντε μεγάλα στρατηγεία στην Τουρκία και συγκεκριμένα στις πόλεις Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Ικόνιο, Γκαζιαντέπ και Χατάι, στα σύνορα δηλαδή Τουρκίας Συρίας. Την ύπαρξη αυτών των στρατηγείων την γνωρίζει πολύ καλά η τουρκική κυβέρνηση, αλλά κάνει τα «στραβά μάτια» καθώς έχει δεσμευτεί να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια κατά των Τζιχαντιστών, οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγάλη δύναμη στο εσωτερικό της Τουρκίας και διεκδικούν ακόμα και πολιτική έκφραση. Πέραν αυτών των κεντρικών στρατηγείων, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, οι Τζιχαντιστές διατηρούν πολλές εστίες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν και ανοιχτές διαδηλώσεις υποστήριξης προς το κίνημα τους, όπως έγινε πρόσφατα σε κεντρική πλατεία της Κωνσταντινούπολης.

 Αποκαλυπτικο Κουρδικό δημοσίευμα

Η απροκάλυπτη αυτή συμμαχία Τουρκίας Τζιχαντιστών έχει εξοργίσει τους Κούρδους της Τουρκίας οι οποίοι, όπως προβάλλεται και στον τουρκικό τύπο, έχουν αρχίσει ξανά να οργανώνονται για ένα καινούργιο εσωτερικό πόλεμο μέσα στην Τουρκία. Εκτός όμως από την κουρδική οργή και οι ΗΠΑ δείχνουν να είναι έντονα δυσαρεστημένες από το παιχνίδι των Τούρκων με τους Τζιχαντιστές, οι οποίοι μετά τις τηλεοπτικές παραστάσεις των εκτελέσεων Αμερικανών δημοσιογράφων φαίνεται πως έχουν κάθε έρισμα στην επίσημη αμερικανική πλευρά και τώρα, αν και κάπως αργά, χαρακτηρίστηκαν σαν παγκόσμιος κίνδυνος.

Είπε κανείς τίποτα για την ελληνική στάση σε όλα αυτά και κυρίως στην επιχείρηση γενοκτονίας των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής ;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΙΔΟΥ ΤΟ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ


Ιδού το «κυβερνητικό» Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ
Πάταξη διαπλοκής, τηλεοπτικές άδειες από μηδενική βάση, επανίδρυση της ΕΡΤ
Ένα δύσκολο «σταυρόλεξο», για δυνατούς λύτες συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαμόρφωση ενός ανατρεπτικού πλην ρεαλιστικού προγράμματος για τη λειτουργία των ΜΜΕ στην Ελλάδα, ιδιωτικών και δημόσιων.
Τη λύση του γρίφου μια «γήινης» και επίγουσας πρότασης για την τακτοποίηση του τοπίου – που ωστόσο αρκετοί από τα συστημικά κόμματα έχουν ονειρευτεί ή υποσχεθεί ματαίως, παλαιότερα (Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου) - έχουν ήδη αναλάβει κομματικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οδηγία του προέδρου, Αλέξη Τσίπρα, να καταδειχθεί προς την κοινωνία ότι θα «γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να κερδηθεί το στοίχημα της πάταξης της διαπλοκής».
Η υπόθεση «διαμόρφωση θέσεων» για τον ευαίσθητο κλάδο των Μέσων έχει ανατεθεί σε μια «ανοικτή» ομάδα συναντίληψης τα μέλη της οποίας καθοδηγούν ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο επικεφαλής της «Αυγής», Βασίλης Μουλόπουλος και «δεξί» χέρι του Α.Τσίπρα σε θέματα επικοινωνίας (συντονιστής γραμματείας πολιτικής επικοινωνίας), ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και ο διευθύνων σύμβουλος της «Αυγής», Δημήτρης Στούμπος. Αφετηρία σκέψης του think tank του ΣΥΡΙΖΑ για τα Media συνιστά σε αδρές γραμμές:
• Ο ελεύθερος ανταγωνισμός στα ΜΜΕ αποτελεί ένα «σύντομο ανέκδοτο». Τα ΜΜΕ είναι βαθιά άρρωστα, διαπλεκόμενα, καθοδηγούμενα και καταχρεωμένα.
• Η πολυνομία, η μεθοδευμένη ασάφεια, το νομοθετικό χάος έχουν διαμορφώσει μια κατάσταση ενημερωτικής ζούγκλας. Τα ΜΜΕ έχουν περάσει στα χέρια οικονομικών κέντρων εξουσίας που τα χρησιμοποιούν όχι για να παράγουν ενημέρωση, αλλά επιχειρηματικά κέρδη: Κέρδη από την πώληση οδικών αρτηριών, λιμένων, ενέργειας, νερού και όπλων. Αυτή η λειτουργία τους συνιστά για τον ΣΥΡΙΖΑ, την πεμπτουσία της Διαπλοκής.
• Σήμερα τα ΜΜΕ είναι ζημιογόνα, ή μάλλον χρεωκοπημένα. Αν οι επιχειρηματίες επενδύουν χρήματα σε ζημιογόνες επιχειρήσεις σημαίνει ότι από κάπου αλλού περιμένουν να τους επιστραφούν.
Άδειες από μηδενική βάση – Σύνδεση με Επιτροπή Ανταγωνισμού
Κατευθυντήρια γραμμή από την κορυφή του κόμματος είναι να διαμορφωθεί ένα προτασολόγιο για τη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου που θα σπάσει το σύστημα διαπλοκής στα Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως το μονοπωλιακό καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών. Κεντρικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει ψηλά στην ατζέντα του, να προχωρήσει σε προκήρυξη αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών από μηδενική βάση και να καταστήσει βατό το πεδίο για νέους παίκτες και ανοικτό το επάγγελμα του καναλάρχη. Επί της ουσίας έχει αρχίσει επεξεργασία για την κατάθεση σχεδίου νόμου για τα ΜΜΕ στο πνεύμα μιας νομοθεσίας κατά της συγκέντρωσης των μεγάλων ΜΜΕ στα χέρια λίγων επιχειρηματιών. Ο νέος νόμος θα έχει σύνδεση πιθανότατα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ θα περιλαμβάνει πλήρες περιουσιολόγιο των μετόχων. Στην κατεύθυνση αυτή θα επιχειρηθεί να γκρεμιστεί το απαρχαιωμένο σύστημα του ΕΣΡ και να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του.
• Η νομοθετική βεντάλια του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει με την τήρηση όλων των νόμιμων προϋποθέσεων και με αυστηρά οικονομικά, φορολογικά και ασφαλιστικά κριτήρια κυρίως δε με την ενίσχυση των περιφερειακών ΜΜΕ. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη διαδικασία αδειοδότησης από μηδενική βάση σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, τη χορήγηση αδειών και σε μη εμπορικές επιχειρήσεις και την καταβολή των οφειλόμενων τελών από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς αναδρομικά από το 1995. Ακόμη, στον ανασχεδιασμό του χάρτη ραδιοσυχνοτήτων θα υπάρχει και πρόβλεψη ώστε ο πάροχος ψηφιακής πλατφόρμας να μην ταυτίζεται με τον πάροχο περιεχομένου αλλά και μια νέα ρύθμιση για τη συγκέντρωση στα ΜΜΕ.
H νεκρανάσταση της ΕΡΤ
Στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για«επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση» με στόχο να ανασυγκροτηθεί η ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση σε άλλη φόρμουλα σε σχέση με αυτό που ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή, στόχος είναι να δημιουργηθεί δημόσια ραδιοτηλεόραση που «θα ελέγχεται από την κοινωνία» και «σε μεγάλο βαθμό θα διοικείται και από τους ανθρώπους της».
Το μοντέλο που έχει επεξεργαστεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνει δύο στάδια: α) την επαναλειτουργία της ΕΡΤ για ένα μεταβατικό διάστημα και β) την ψήφιση ενός νέου νόμου για την εταιρεία, που θα περνάει τον έλεγχό της στη Βουλή, καθώς το Εποπτικό Συμβούλιο θα εκλέγεται απευθείας από αυτήν. 
Στις λοιπές του προτάσεις θα περιλαμβάνονται συνοπτικά τα εξής:
• Ανακεφαλαιοποίηση των Μέσων με τα χρήματα των ιδιοκτητών και όχι των τραπεζών μέσω δανεισμού. Θα σταματήσει η χρηματοδότηση μέσω δανείων των υπερχρεωμένων ΜΜΕ.
• Καταβολή οφειλόμενων τελών, φόρων, εισφορών των ιδιοκτητών ΜΜΕ από το 1993 μέχρι και σήμερα.
• Προώθηση νομοθεσίας που θα επιτρέπει στην Τράπεζα της Ελλάδος να διενεργεί ελέγχους για την προέλευση χρηματοδότησης των Μέσων.
• Ελεγχος ροής του χρήματος και πολιτικού μαύρου χρήματος.
• Πολιτικές συνεργατικών δημοσιογραφικών εγχειρημάτων, να περάσουν δηλαδή τα χρεωμένα ΜΜΕ στα χέρια των συνεταιρισμών των εργαζομένων.
• Επαναφορά ειδικού φόρου τηλεόρασης στα επίπεδα που αντιστοιχούν στις οικονομικές τους επιδόσεις.
• Διατήρηση καθεστώτος αγγελιοσήμου. Να πληρώσουν τα οφειλόμενα οι επιχειρήσεις ΜΜΕ στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και τον ΕΔΟΕΑΠ.
• Κάλυψη νομικών κενών για το Διαδίκτυο, προστασία ελευθερίας λόγου, απόσυρση τυποκτόνου νόμου.
• Ελεγχος ροής του χρήματος από κρατική διαφήμιση με όρους δίκαιους και αναλογικά με τις επιδόσεις κάθε Μέσου. Αποκατάσταση αδικίας και απόδοση του 30%(17% για τον Τύπο) της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά Μέσα. Διατήρηση πολυφωνίας μέσω της χρηματοδότησης των περιφερειακών Μέσων.
• Ελεγχος εταιρειών δημοσκοπήσεων που συνεργάζονται με το Δημόσιο.