ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΣΟΥ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ - ΚΙ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ...


Ο φορολογούμενος σώζει τον τραπεζίτη! Πρώτα πλήρωσε τις ζημιές του, αναλαμβάνοντας το βάρος νέων δανείων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών... 

oi-trapezites-paxainoyn-otan-peinoyn-oi-alloi

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΛΑΚΑ

Μετά συνήθισε να ζει για να πληρώνει τα νέα αυτά δάνεια μέσα από κάθε λογής φορολόγηση έκτακτες εισφορές και χαράτσια. Την ίδια ώρα το κράτος που...
στράγγιζε τον εργαζόμενο/ φορολογούμενο,  χάριζε πρόστιμα , αγνοούσε βεβαιωμένες οφειλές και συζητούσε το κούρεμα δανείων εκατοντάδων εκατομμυρίων προς νταβατζήδες… Κι όμως, παρ όλα αυτά δεν τελειώσαμε. 

Ο τραπεζίτης, ζητά από τον φορολογούμενο  τα ρέστα, και η κυβέρνηση είναι έτοιμη (γιατί πώς να το αρνηθεί στην τρόικα)  να νομοθετήσει την κλοπή της πρώτης κατοικίας…

Την ίδια στιγμή, επειδή βολεύει τον νταβατζή και το απαιτεί η τρόικα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει για την απελευθέρωση των  απολύσεων για την αναμόρφωση (διάβαζε – διάλυση) του ασφαλιστικού για τον  βαθύτερο «εκσυγχρονισμό» (επιστροφή στο μεσαίωνα) της συνδικαλιστικής νομοθεσίας.

Μ αυτά και τόσα άλλα που ο εργαζόμενος/φορολογούμενος έχει υποστεί την τελευταία τετραετία κατόρθωσε η χώρα, όπως περηφανεύεται ο πρωθυπουργός να σκαρφαλώσει στις κορυφαίες θέσεις της ανταγωνιστικότητας δηλαδή να δημιουργήσει εργαζόμενους – δουλοπάροικους και αφεντικά τσιφλικάδες οι οποίοι δεν πληρώνουν φόρους (ενίοτε και εργαζόμενους), δίνουν ψίχουλα ασφαλιστικών εισφορών, σβύνουν πρόστιμα (εκατοντάδων εκατομμυρίων)  κουρεύουν δάνεια, και αρπάζουν σε συνεργασία με μεγαλύτερους ξένους νταβατζήδες, κάθε δημόσιο φιλέτο που ξεπουλιέται- χαρίζεται. Όπως ο ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, ο Αστέρας στη Βουλιαγμένη, τα αεροδρόμια που έχουν κρεμαστείς στο τσιγκέλι κλπ κλπ

Και αφού ο νταβατζής δεν πληρώνει, αντίθετα μαζεύει, ο λογαριασμός επιμερίζεται και αποστέλλεται στους δουλοπάροικους. Αυτούς που  οι αριθμοί πια τους περιγράφουν με ακρίβεια:
Σύμφωνα με την  UNICEF από το 2008, στην  Ελλάδα
  • το μέσο οικογενειακό εισόδημα γύρισε 14 χρόνια πίσω
  • το ποσοστό της παιδικής φτώχειας σχεδόν διπλασιάστηκε -αυξήθηκε κατά 17,5 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% στο 40,5%. Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται μόνο στην Ισλανδία (20,4 μονάδες),
 Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ (έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών  2008 – 2013)
  • Τα νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα κάτω από 750 ευρώ αυξήθηκαν κατά 451,3%.
  • Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ένα δωμάτιο αυξήθηκαν κατά 41,3%.
  • Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε κατοικίες μικρότερες των 40 τμ αυξήθηκαν κατά 31,3%.
  • Τα νοικοκυριά με κεντρική θέρμανση μειώθηκαν κατά 48,5%.
  • Τα νοικοκυριά χωρίς καθόλου θέρμανση αυξήθηκαν κατά 252,3%.
  • Η μέση μηνιαία κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε κατά 62,5%.
  • Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 243%….
Την ίδια στιγμή του ξεζουμίσματος της ζωής εκατομμυρίων εργαζόμενων/ φορολογούμενων, σύμφωνα με μελέτες ελβετικών τραπεζών
Το 1 εκατομμυριοστό (καμιά δεκαριά άνθρωποι δηλαδή) του πληθυσμού της χώρας κατέχουν πλούτο που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας. 
  • Και το πλουσιότερο 10% του πληθυσμού συγκεντρώνει το 56,1% του εγχώριου πλούτου από το 48,6% που συγκέντρωνε το 2007.
Οι αριθμοί που καταγράφουν την καταστροφή και τη φτώχεια της ελληνικής κοινωνίας για χάρη του τραπεζίτη/ νταβατζή και των υπαλλήλων τους στην πολιτική «εξουσία» δεν έχουν τέλος. Τέλος δεν έχουν και οι «θυσίες» που είναι υποχρεωμένοι οι δουλοπάροικοι να κάνουν  για να τρέφουν με το μόχθο τους τα παράσιτα της οικονομικής και πολιτικής ζωής…

Ο ΝΕΚΡΟΣ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΩΝ


ΗΘΕΛΑΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΝ  ΣΤΗ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ, ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 7.000 ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ - ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΞΕΜΕΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΔΡΑΚΟ…


Αλλά εσύ, αιώνιε Έλληνα, που στη σύγχρονη εκδοχή σου κατάντησες συνώνυμο του αφελούς, ακόμη δεν κατάλαβες πως όταν οι βρωμιαραίοι της ζωής αγγίζουν την ιστορία σου, το κάνουν μόνο για να την ταπεινώσουν.

Μια συμμορία αθλίων που αποτύπωσε την αξιοπρέπειά σου σε αριθμούς στο παθητικό της γκεσταπίτικης λογιστικής καρτέλας,ήθελε οπωσδήποτε έναν νεκρό.  Όχι για να τιμήσει την ιστορία σου, αλλά για να σε κάνει να ξεχνάς τους δολοφονημένους.

Ήθελε έναν νεκρό στην Αμφίπολη, για να ξεχνάς πως αυτή η συμμορία δολοφονεί καθημερινά πέντε ανθρώπους από τη διπλανή σου πόρτα.Χρειαζόταν έναν νεκρό, για να σκεπάσει με λησμονιά και λήθη τους δολοφονημένους στο ημερήσιο δελτίο των αυτοκτονιών. Σου πούλησε παράδοση και παρελθόν, για να συνειδητοποιείς όλο και λιγότερο, πως εξ αιτίας τους εσύ και τα παιδιά σου δεν έχετε μέλλον.

Αυτή η πολιτική συμμορία, δεν αγάπησε την ιστορία σου, γι αυτό και είναι ανίκανη να την τιμήσει. Αυτό που προσπάθησε, είναι να χρησιμοποιήσει  τη λάμψη της, για να προσδώσει...
χρηματιστηριακή υπεραξία στο δωσιλογικό της κατήφορο. Και δυστυχώς για μία ακόμη φορά, σ αυτό τον ελεεινό και άθλιο ξεπεσμό, βρήκε πολύτιμο σύμμαχο την ευκολοπιστία σου και την ανοχή σου.


Τώρα λοιπόν που όλα δείχνουν πως ο νεκρός δραπέτευσε,  είναι μια ευκαιρία να αναλογιστείς τη βρωμιά όλων εκείνων που επεχείρησαν γι ακόμη μια φορά ν σου πουλήσουν προσδοκία.

  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν αγάπη για την ιστορία σου, είναι εκείνοι που πρώτα φρόντισαν να την πετάξουν έξω από τα σχολικά βιβλία,  για να μετατρέψουν τις νέες γενιές των Ελλήνων σε νεοταξίτικη κρεατόμαζα χωρίς συναίσθηση και διάθεση να καμαρώνουν για την εθνική τους ταυτότητα.
  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν αγάπη για τη Μακεδονία,  είναι οι εκπολιτισμένοι γενίτσαροι που παζαρεύουν με τον Γκρούεφσκι την τιμημένη της ιστορία, μαζί με την τιμημένη της ταυτότητα.
  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν αγάπη για την ιστορία του τόπου σου, είναι αυτοί που δεν τίμησαν την πατρίδα που τη δημιούργησε, και την εμπορεύονται μαζί με την αξιοπρέπειά της στον πιο ξεφτιλισμένο γεωπολιτικό πλειστηριασμό που γνώρισε ποτέ η ιστορία αυτού του πλανήτη.
  • Αυτοί που σου πούλησαν δήθεν φιλοπατρία σε συσκευασία μεγάλων προσδοκιών,  είναι οι Σα(χλα)μαράδες που περιφέρονται τον πλανήτη ως ατζέντηδες κρατώντας παραμάσχαλα την προίκα της χώρας. Είναι οι Σα(χλα)μαράδες που επιμένουν να μην αντιλαμβάνονται  πως ο κλοιός σφίγγει επικίνδυνα γύρω από την Ελλάδα και την Κύπρο. Είναι οι Σα(χλα)μαράδες που έχουν παρατήσει το τιμόνι της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, στους Βενιζέλους της εξουσιολάγνας και εθνικά επικίνδυνης παραφροσύνης.
Ο νεκρός λοιπόν δραπέτευσε. 
Προσωρινά τουλάχιστον δραπέτευσε, αν και τίποτε δεν αποκλείει να κάνει την πανηγυρική εμφάνισή του, από κάποιο παράπλευρο σημείο της ανασκαφής στην Αμφίπολη, για να βάλει αυτός τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στην ιστορία που εμπορευματοποίησαν οι τιποτένιοι και ολίγιστοι πολιτικοί μας διαχειριστές.

Όμως η απόδρασή του, ξεφτίλισε.
Ξεφτίλισε όλους αυτούς που τον ήθελαν, όχι για να τιμήσουν την αξιοπρέπεια της Γης που τον γέννησε, αλλά για να εξαργυρώσουν  τη δική τους απύθμενη αντεθνική ατιμία, πουλώντας επικοινωνιακά  τη βαριά του σκιά.

Γιατί αν όλοι αυτοί σέβονταν και αγαπούσαν τη Γη που γέννησε Ήρωες, προσωπικότητες, πολιτισμό και ιστορία, θα αρκούνταν στο να αναδείξουν και φυσικά θα έσπευδαν να αξιοποιήσουν και να εντάξουν στην πεμπτουσία της εθνικής τους στρατηγικής,  το ανυπέρβλητο μεγαλείο του ίδιου του μνημείου της Αμφίπολης, αυτοτελώς και ανεξάρτητα από το πολύτιμο περιεχόμενό του. Και φυσικά θα αναγνώριζαν τον απαγορευτικό του ρόλο στη δική τους μικροψυχία και τον ενδοτισμό, και πάντως δε θα έσπευδαν να τον «αναστήσουν» πριν τον φέρει στην επιφάνεια η αρχαιολογική σκαπάνη.

Τι έκαναν όμως όλοι αυτοί???
Δεν έκαναν τίποτε απ όλα όσα έπρεπε να κάνουν. Συνεχίζουν αμετανόητοι τον ίδιο επικίνδυνο αντεθνικό τους κατήφορο, όπως θα έκανε άλλωστε κάθε πατριδοκάπηλος του δωσιλογισμού. Και φυσικά το μόνο που έκαναν, ήταν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. 

Εμπορευματοποίησαν γι ακόμη μία φορά την προσδοκία, για να σκεπάσουν με τη σκόνη της τον επικίνδυνο κατήφορο που έχουν επιλέξει να διαβούν, μέχρι να ξεπεράσουν ακόμη και τον πάτο.

Guardian: Ελλάδα και ευρωζώνη δε θα έχουν ευτυχές τέλος


Πέμ, 30/10/2014 
Ο μύθος της Οδύσσειας λέει πως ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη και βρήκε την Πηνελόπη του. Το ευτυχές τέλος δεν φαίνεται να έρχεται για την Ελλάδα και την ευρωζώνη.Η μοντέρνα εκδοχή της Οδύσσειας ξεκίνησε για την Ελλάδα πριν από πέντε χρόνια, γράφει η εφημερίδα Guardian, τότε που κατηγορήθηκε ότι είχε «μαγειρέψει» το έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Κανείς δεν περίμενε τότε ότι το ταξίδι θα χρειαστεί να περάσει από φουρτουνιασμένες θάλασσες της κρίσης ή ότι θα κρατήσει τόσο πολύ.
Ο ελληνικός μύθος της Οδύσσειας λέει πως ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη και βρήκε την Πηνελόπη του. «Το ευτυχές τέλος δεν φαίνεται να έρχεται για την Ελλάδα και την ευρωζώνη»Κάνοντας μια αναδρομή στο 2009 η εφημερίδα σημειώνει πως τότε το κλίμα στην ευρωζώνη ήταν επιφυλακτικά αισιόδοξο μετά και την πρόσφατη τότε κατάρρευση της Lehman Brothers.
Η παραδοχή του Γιώργου Παπανδρέου για την μαύρη τρύπα στα δημοσιονομικά της Ελλάδας δεν ήταν καθόλου ευπρόσδεκτη αλλά δεν το είδαν σαν κάτι πολύ ανησυχητικό. Εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως η κρίση στην ευρωζώνη μοιάζει με το πολυκέφαλο τέρας της Οδύσσειας, τη Σκύλλα.Οπως επισημαίνεται, τρία ήταν και παραμένουν τα θέματα που προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη.
Πρώτον, ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης έχουν πρόβλημα ανταγωνιστικότητας. Η νομισματική ένωση είχε δώσει σε όλα τα μέλη του ενιαίου νομίσματος ένα κοινό επιτόκιο και χωρίς την ελευθερία να προσαρμόσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες τους. Ετσι αν μία χώρα έχει υψηλότερο πληθωρισμό από τον γείτονά της, τα προϊόντα της θα γίνονταν σταδιακά πιο ακριβά.
Δεύτερον, οι ευρωπαϊκές τράπεζες φορτώθηκαν με υπερβολικές ποσότητες χρέους. Τα χαμηλά επιτόκια οδήγησαν σε ισχυρή ανάπτυξη τις χώρες της περιφέρειας της, οι οποίες συνήθως οδηγούνται από τον τομέα του real estate. Όταν ήρθε το κραχ, οι τράπεζες είχαν σοβαρό πρόβλημα και πολλές από αυτές συνεχίζουν να έχουν
Τρίτον, η Ευρώπη δεν είχε ποτέ ένα αναπτυξιακό μοντέλο στα προ κρίσης χρόνια και εξακολουθεί να μην έχει. Για τη Γερμανία, η λύση είναι κάθε κράτος να αναλάβει τα χρέη του και να προσπαθήσει από μόνο του να γίνει ανταγωνιστικό. Αλλά έτσι ο ανταγωνισμός της μιας χώρας θα είναι το πρόβλημα μιας άλλης. Εδώ και πέντε χρόνια η ευρωζώνη είναι εγκλωβισένη σε έβνα περιβάλλον χαμηλής ανάπτυξη,ς χαμηλού πληθωρισμού και υψηλής ανεργίας.
Οπως στην Οδύσσεια, τα τελευταία πέντε χρόνια πολλά λάθη έγιναν, πολλές ευκαιρίες χάθηκαν και πολλά προβλήματα δεν τα είδαμε. Ο ελληνικός μύθος της Οδύσσειας λέει πως ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη και βρήκε την Πηνελόπη του. «Το ευτυχές τέλος δεν φαίνεται να έρχεται για την Ελλάδα και την ευρωζώνη», καταλήγει η εφημερίδα.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΗ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ

- See more at: http://www.drachmi5.gr/ellada/guardian-ellada-kai-eyrozoni-de-tha-ehoyn-eytyhes-telos#sthash.KfE0U5Ed.dpuf

ΣΥΡΙΖΑ: Σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες



ΣΥΡΙΖΑ: Σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες
ΣΥΡΙΖΑ: Σεισάχθεια των οφειλών προς τις τράπεζες
«Συντελείται τους τελευταίους μήνες η κορύφωση του δράματος χιλιάδων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια».
«Η συσσώρευση χρεών προς δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η τοκογλυφική επιβάρυνση των δανειακών υποχρεώσεων προς στις τράπεζες, έχουν οδηγήσει χιλιάδες επιχειρήσεις στην διακοπή της δραστηριότητάς τους και ακόμα περισσότερες στην υπολειτουργία τους.
Η συγκυβέρνηση της τρόικας συνεχίζοντας τη μέθοδο των διαρροών, παρουσίασε σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των οφειλών προς τράπεζες, εξακολουθώντας να αγνοεί τις δυσμενείς συνθήκες της οικονομίας και την απόλυτη αδυναμία ρευστότητας της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων. Αδυναμία που προκύπτει σαν αποτέλεσμα της κατακόρυφης και διαρκούς μείωσης της ζήτησης, που συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο, με τη συνεχή επιβολή φορομπηχτικών πολιτικών  και έχει ως συνέπεια τη μείωση των εσόδων των επιχειρήσεων.
Προβάλλει την προτεινόμενη ρύθμιση σαν την καλύτερη και πληρέστερη, ενώ απαιτεί για όποια διαδικασία, την απόδειξη, άραγε πως, της βιωσιμότητας της επιχείρησης.
Έτσι εξαιρούνται από τη διαδικασία πάνω από 200.000 επιχειρήσεις, που ήδη έχουν καταστραφεί ενώ ουσιαστικά αποκλείει και εκατοντάδες χιλιάδες άλλες, που με μεγάλη δυσκολία λειτουργούν ή απλώς δεν έχουν καταφέρει να διακόψουν και τυπικά τη λειτουργία τους.
Παράλληλα αποφεύγει να προσδιορίσει ακόμα και το ποσοστό της οφειλής, που μπορεί να διαγραφεί, μεταφέροντας το απόλυτο δικαίωμα επιλογής, στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών.


rena_duruΗ κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών.
Εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ίδια παράνομα απέλυσε.
Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:
  • Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,
  • Είναι η κυβέρνηση της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει
  • Είναι η κυβέρνηση που ουσιαστικά απαγορεύει, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τις προσλήψεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, αποδυναμώνοντάς τους,
  • Είναι η κυβέρνηση που έχει εγκαθιδρύσει το καθεστώς των εργολάβων στους τομείς της καθαριότητας, της συντήρησης, της φύλαξης, κ.α., στον δημόσιο κι ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται ηθικά και πολιτικά να μιλά εξ ονόματος των αγωνιζόμενων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες αφού παράνομα απέλυσε, μετά επιχείρησε τη διαπόμπευση και τη στοχοποίησή τους.
Ξεκάθαρες κουβέντες λοιπόν.
α) Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής παραμένει αλληλέγγυα στον αγώνα των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ μέχρι την τελική νίκη και δικαίωσή τους, δηλαδή την επαναπρόσληψή τους από εκεί όπου παράνομα τις απέλυσε αυτή η κυβέρνηση.
β) Δεν υπάρχει απόφαση της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας για ανάθεση εργολαβίας καθαριότητας.
γ) Τέλος, και προκειμένου να καλυφθούν οι πιεστικές ανάγκες προσωπικού στην Περιφέρεια Αττικής, στους τομείς καθαριότητας, φύλαξης, προσωπικού υγείας, συντήρησης, κα, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της, καταθέτουμε αίτημα για την άμεση πρόσληψη προσωπικού και αναμένουμε την άμεση αντίδραση όλων των φωνασκούντων στα τηλεπαράθυρα, κκ Ντινόπουλου, Γεωργιάδη και λοιπών, στο δημόσιο και σαφές αίτημα της Περιφέρειας Αττικής.

Τα "κόκκινα γάντια", κάνουν ρόμπα, το ...Παπαγαλιστάν


Δεν ζητήσαμε ΠΟΤΕ από τη Ρένα Δούρου να μας προσλάβει
Δεν μας υποσχέθηκε ΠΟΤΕ η Ρένα Δούρου οτι θα μας προσλάβει.
Αγωνιζόμαστε η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δικαστική απόφαση. 
Να ισχύσει ο νόμος.
Κατά τα λοιπά, ΧΟΥΝΤΑ είναι και θα περάσει με τους αγώνες μας.

γράφουν στο fb τους (εδω), τα "κόκκινα γάντια"
(οι απολυμένες αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.) 
προβοκατορας: 
Και κλάααμα στο ...Παπαγαλιστάν ! 
οι ...καθαριστριότεροι των καθαριστριών γαλαζοπρασινοκόκκινοι παπαγάλοι, 
αυτοί, της ..."γραμμής" Αργύρη Ντινόπουλου
κι οι άλλοι, οι ...υπερασπιστές της "αριστερής ηθικής"

όλοι αυτοί, που έσπασαν τα ...γαμψά τους νύχια 
γράφοντας στα πληκτρολόγια 
και κάνοντας ατέλειωτα copy-paste   
όλοι αυτοί, που έγιναν "ρόμπες ξεκούμπωτες"  
ας κάνουν υπομονή...

Ας περιμένουν δηλαδή, 
το επόμενο ...θέμα της έγκυρης πηγής τους,
το επόμενο θέμα του ...κομιστή, δηλαδή,
για να ξεσαλώσουν... 


ΥΓ. περιττό βέβαια να πούμε ότι σχεδόν κανένας 
-από τους ποικιλόχρωμους παπαγάλους, 
δεν δημοσίευσε, τη θέση των καθαριστριών...

ΣΤΙΣ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΤΟΥ...ΤΣΙΡΠΑ



Εκτύπωση
(Πέμ.30/10/14-08:20)
Του ΘΑΝ.ΚΑΡΤΕΡΟΥ*
Επιτέλους κι ένας Ευρωπαίος πολιτικός όχι ό, τι κι ό, τι, αλλά πρώηνυπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, ακραιφνής κατά δήλωσή του αριστερός, Πράσινος βομβαρδιστής της Γιουγκοσλαβίας καισυναυτουργός του Κοσσόβου, ο περιώνυμος Γιόσκα Φίσερ, είπε μερικές αλήθειες για τον Τσίπρα. Έστω κι αν πρόφερε λάθος το όνομά του, γιατί Τσίρπα τον αποκάλεσε, και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός επ' αυτού, αφού σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν ο ίδιος πέσει θύμα σαρδάμ και τον αποκαλέσουν, παραδείγματος χάριν, Γιόσκα Φίρερ.
Αφού λοιπόν ο Φίσερ επέκρινε τη γερμανική πολιτική, που επιβάλλει με το στανιό στην Ελλάδα να μειώνει το χρέος και ταυτόχρονα να κάνει δομικές μεταρρυθμίσεις, κι αφού επίσης αποφάνθηκε ότι αυτή δεν είναι παρά πολιτική σωτηρίας των τραπεζών του βορρά εις βάρος των ανθρώπων του νότου, είπε και τη φράση που έκανε μπαμ: Ως πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "θα ήταν σε θέση να συμπαρασύρει ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο προς επικίνδυνες αριστερές ατραπούς. Και αυτό θα ήταν μοιραίο για την Ευρωπαϊκή Ένωση"! Πες τα Χρυσόστομε! Γιατί όταν τα λέει ο Τσίπρας τον κατηγορούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όταν υποστηρίζει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην Ευρώπη, τον κατηγορούν ως δημαγωγό. Όταν λέει ότι θα ανοίξει ο δρόμος για πολιτικές αντίστασης από τον ευρωπαϊκό νότο, τον κοπανούν ως ονειροπαρμένο. Κι όταν λέει ότι αυτή την Ευρώπη της Μέρκελ μπορούμε και πρέπει να την κάνουμε άνω-κάτω, τον κατηγορούν ως επικίνδυνο εκείνοι που θεωρούν και θέλουν την Ευρώπη πακτωμένη στο νεοφιλελεύθεροφονταμενταλισμό του Βερολίνου.
Μπορούν να αλλάξουν λοιπόν τα δεδομένα. Να πάμε σε επικίνδυνες αριστερές ατραπούς. Έτσι όμως δεν θα μπούμε σε περιπέτειες; Και επ' αυτού μας διαφώτισε ο Γιόσκα: Ρώτησα τη γερμανική κυβέρνηση τι θα κάνει αν ο Τσίπρας βάλει τέρμα στην πολιτική της λιτότητας, είπε. Και του απάντησαν ότι τότε "θα πρέπει να διαπραγματευτούμε". Σώπα! Θα διαπραγματευτούν αντί να μας κρεμάσουν ανάποδα από τα ΑΤΜ!! Γιατί η αποβολή μας από το ευρώ, "θα προκαλούσε διάλυση της νομισματικής ένωσης". Ο Φίσερ το λέει, όχι ο Λαφαζάνης. Ας ετοιμάζονται να διαπραγματευτούν λοιπόν. Και προκαταρκτικά ας μάθουν να προφέρουν σωστά μερικά δύσκολα -πολύ δύσκολα- ελληνικά ονόματα. Θα τους χρειαστεί...
Δημοσιεύθηκε στην ''Αυγή'' την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

ΡΥΘΜΙΣΗ ΜΗ ΑΝΑΣΑΣ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ!

ΔΙΑΡΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΕΡΝΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ - Ως «ανάσα» για χιλιάδες υπερχρεωμένες μικροεπιχειρήσεις διαφημίζει η κυβέρνηση το νέο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων... 

Το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός ημερών και προβλέπει μεταξύ άλλων διαγραφή κεφαλαίου και τόκων υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Στην πραγματικότητα, το νέο πόνημα του κυβερνητικού επιτελείου, το οποίο...
είδε το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, έρχεται να συμπληρώσει το αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο προς όφελος των τραπεζών.

Πιο συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο, το οποίο φέρει τον βαρύγδουπο τίτλο: «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για την ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων», προβλέπει την υπαγωγή υπό αυστηρότατες προϋποθέσεις σε διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν κύκλο εργασιών κάτω από 2,5 εκατ. ευρώ.

ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ
Τον πρώτο λόγο στις διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών, θα έχουν οι τράπεζες, καθώς το νομοσχέδιο δεν προβλέπει κανένα πλαίσιο αρχών και κανόνων, δίνοντας στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την απόλυτη ευχέρεια να αποφασίζουν για τους όρους του διακανονισμού.

Η διάταξη του εν λόγω νομοσχεδίου είναι ρητή (αρ. 2, παρ. 5): «Το χρηματοδοτικό ίδρυμα παρέχει την αιτούμενη διαγραφή και ρύθμιση κατά τη διακριτική του ευχέρεια σύμφωνα με κριτήρια το οποία επιλέγει για την αξιολόγηση της ικανότητας του αιτούμενου την διαγραφή να αντεπεξέλθει στις ρυθμισθείσες υποχρεώσεις. Σε άσκηση της διακριτικής του ευχέρειας το χρηματοδοτικό ίδρυμα μπορεί να παράσχει διαγραφή ή / και ρύθμιση υπό διαφορετικούς όρους από τους περιλαμβανόμενους στην αίτηση ή και να αρνηθεί συνολικά τη διαγραφή ή / και ρύθμιση».

ΔΡΑΚΟΝΤΙΟΙ ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ – ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με λίγα λόγια, οι τράπεζες θα αποκτούν την απόλυτη ευχέρεια τόσο ως προς τη διαγραφή κεφαλαίου και τόκων όσο και ως προς τον τρόπο ρύθμισης, ενώ το ύψος των πιστώσεων ανά οφειλέτη δεν προβλέπεται να ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μικροεπιχειρηματίες θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις διαγραφής απαιτήσεων προς τις τράπεζες, όπου η τράπεζα θα ζητά την καθαρή περιουσιακή θέση του οφειλέτη, βεβαίωση για την παροχή στοιχείων στην περίπτωση ύπαρξης ομοειδούς επιχείρησης που ξεκίνησε να λειτουργεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2010 και αν αυτήν την ασκεί συγγενής πρώτου βαθμού ή σύζυγος του οφειλέτη καθώς και πλήρη στοιχεία ακινήτων αν αυτά μεταβιβάστηκαν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2010.

Αν η τράπεζα δώσει το «πράσινο» φως τότε αμέσως ο οφειλέτης αποκτά δικαίωμα και στη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων του δημοσίου, σημείο το οποίο είναι αρκετά θολό αφού οι οφειλές δεν κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την προέλευσή τους. Παραδείγματος χάριν, η ρύθμιση των οφειλών μικροεπαγγελματιών στον ΟΑΕΕ δεν μπορεί να έχει την ίδια τύχη με τις οφειλές επιχειρήσεων στο ΙΚΑ, αφού στην πρώτη περίπτωση ο ίδιος ο επαγγελματίας δεν μπορεί να ασφαλίσει τον ίδιο του τον εαυτό και την οικογένειά του, ενώ στην περίπτωση του ΙΚΑ έχει ήδη παρακρατηθεί ένα σημαντικό ποσοστό από τους μισθούς των εργαζομένων.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Σε κάθε περίπτωση, η νέα κυβερνητική ρύθμιση που βρίσκεται στο συρτάρι της κυβέρνησης δεν απαντά στο πρόβλημα χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων της πόλης και της υπαίθρου. Τα ληξιπρόθεσμα δάνεια των μικροεπιχειρήσεων και των φτωχών αγροτών πρέπει να τύχουν μια ειδικής αντιμετώπισης, η οποία θα στοχεύει αφενός στην ανακούφιση αφετέρου στην υποβοήθηση τους.
Η επιτυχία και των δύο αυτών στόχων είναι αναγκαία ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, ενώ απαραίτητο συστατικό πρέπει να είναι ένα αντικειμενικό πλαίσιο κριτηρίων, το οποίο θα προβλέπει ακόμα και την ριζική διαγραφή χρεών.

Η επίλυση της υπερχρέωσης των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, δεν θα πρέπει να εξαντληθεί σε μέτρα καλύτερης διαχείρισης του προβλήματος και φυσικά δεν πρέπει να ενισχύει την θέση του μεγάλου πολυεθνικού και εγχώριου κεφαλαίου.
Αντίθετα, απαιτούνται ριζοσπαστικότερες αλλαγές στα πλαίσια ενός σχεδίου προοδευτικής εξόδου από την κρίση, με βασικούς άξονες την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση τραπεζών και την παραγωγική και οικολογική ανασυγκρότηση, η οποία θα προσανατολίζεται στην ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.