Kάθετη στρατηγική αναβάθμιση της ΤουρκίαςΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΑΠO ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ!


Μπλόφα ή γεγονός? Την διακοπή του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Δευτέρας και αν αυτό αληθεύει, τότε η Τουρκία αποκτά έναντι της Ελλάδας τεράστιο στρατηγικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας αφού πλέον θα είναι η βασική οδός μεταφοράς φυσικού αερίου, μετά την κατασκευή του ΤΑΡ.
 
Ειδικά ΑΝ υλοποιηθεί ΤΟ σχεδιο που ανακοίνωσε ΣΗΜΕΡΑ Ο Β.Πούτιν ΓΙΑ Κατασκευή ενός Νέου Σταθμού ΣΤΑ ελληνοτουρκικά Σύνορα ΓΙΑ τους Πελάτες Των ΧΩΡΩΝ Της νότιας ευρώπης προκειμένου ΝΑ ΤΟ αναπληρώσει Κενό Από ΤΗΝ διακοπή Της Κατασκευής ΤΟΥ South Stream!
 
Αυτό σημαίνει ότι στην θέση του South Stream θα κατασκευαστεί ο ... "Τούρκος Stream», ο οποίος θα εφοδιάζει όλη τη νότια Ευρώπη περνώντας από το τουρκικό και μετά από το ελληνικό έδαφος!
 
Το τι σημαίνει αυτό είναι εύκολο να γίνει κατανοητό και στον πλέον αδαή περί τα ενεργειακά.
 
Οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά στην Ελλάδα και το Μ.Μπορίσοφ στην Βουλγαρία κατάφεραν την στρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας και την μετατροπή της στον μεγαλύτερο διαμετακομιστικόκόμβο φυσικου αερίου στην Ευρώπη!
 
Ο Β.Πούτιν υπέδειξε ως υπεύθυνη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία καθώς η μεν πρώτη έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη της να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής των επίγειων τμημάτων έτσι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ρωσία δεν μπορεί να ξεκινήσει την κατασκευή ενός υποθαλάσσιου αγωγού και να σταματήσει στη Βουλγαρία.
«Καθώς εξακολουθούμε να μην έχουμε λάβει την άδεια της Βουλγαρίας, σκεφτόμαστε ότι στην παρούσα κατάσταση η Ρωσία δε μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου», σημείωσε ο Πούτιν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο.
«Εάν η Ευρώπη δεν θέλει να προχωρήσει στην υλοποίηση (του South Stream), τότε δεν θα προχωρήσουμε στην υλοποίησή του» , πρόσθεσε ο ίδιος και τόνισε πως αυτό αυτό βλάπτει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρώπης.
«Εάν η Βουλγαρία αποκλείεται από τη δυνατότητα να συμπεριφέρεται ως κυρίαρχο κράτος, τότε ας απαιτήσει τα χρήματα από τα διαφυγόντα κέρδη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» είπε ο Πούτιν.
 
Ανακοίνωσε, δε, ότι ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να τροφοδοτεί την Τουρκία με φυσικό αέριο από έναν διαφορετικό αγωγό στη Μαύρη Θάλασσα και μάλιστα θα αυξήσει την παροχή φυσικού αερίου.
 
«Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θέλει το αέριο, τότε θα διοχετευτεί κάπου αλλού» συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος προσθέτοντας ότι η Μόσχα θα προχωρήσει σε μείωση 6% στην τιμή που πουλάνε το φυσικό αέριο στην Τουρκία.
 
Ανακοίνωσε επίση ότι "Η Ρωσία θα αυξήσει κατά 3 δισ. κυβικά μέτρα την ποσότητα του φυσικού αερίου που παραδίδει μέσω του αγωγού Blue Stream στην Τουρκία"  συμπληρώνοντας ότι πιθανότατα θα κατασκευαστεί ένας νέος σταθμός στα ελληνοτουρκικά σύνορα για τους πελάτες των χωρών της νότιας Ευρώπης προκειμένου να αναπληρώσει το κενό από την διακοπή της κατασκευής του South Stream.
Ακόμη τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να οικοδομήσει έναν κόμβο διαμετακομιδής φυσικού αερίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκειμένου να προμηθεύσει την Ευρώπη με φυσικό αέριο και να την αποζημιώσει για την εγκατάλειψη των σχεδίων του South Stream.
Επιπλέον ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την τιμή του φυσικού αερίου προς την Τουρκία κατά 6% από τον επόμενο χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στη συμφωνία για επιπλέον τρία δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου προς τη γείτονα χώρα.
 
Η Μόσχα αναγκάζεται να προβεί σε στρατηγικό συμβιβασμό με την Τουρκία, το έδαφος της οποίας ήθελε να αποφύγει για την μεταφορά του φυσικού αερίου προς τη Νότια Ευρώπη, αλλά το κάνει και για έναν άλλο λόγο: Η Αγκυρα είναι αξιόπιστη σε ότι αφορά την αντιπαλότητά της με τις ΗΠΑ και δεν πρόκειται να παίξει τα παιχνίδια που παίζουν οι κυβερνήσεις-πιόνια Αθήνας και Σόφιας υπέρ των αμερικανικών συμφερόντων ...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Μόνο η Έξοδο του Νότου από το Ευρώ δίνει Λύση

Ο Λόρδος Owen δηλώνει υπέρμαχος της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και ο Kofi Annan ανεβάζει στην παγκόσμια ατζέντα την αντιμετώπιση της κατάθλιψης


Διάγουμε (απ)αισίως τον πέμπτο χρόνο της κρίσης, τελώντας σε κατάσταση εθνικής και κοινωνικής κατάθλιψης, με τα λίγα ορατά σημεία ανάκαμψης και ανάπτυξης να στραγγαλίζονται στις ασφυκτικές Δεκεμβριανές προθεσμίες της τροϊκανής αδιαλλαξίας και στην αβεβαιότητα της κομματικής ασυνεννοησίας, που τροφοδοτεί την προεδρική –και συνεπακολούθως και την εθνική- εκλογολογία, καθώς η χώρα ετοιμάζεται παρατεταμένα για να ζήσει τις δικές της «Ειδούς του Μαρτίου» το 2015.
Η κατάθλιψη στα αγγλικά μεταφράζεται ως depression. Είναι ο ίδιος όρος που χρησιμοποιείται και για την οικονομική ύφεση. Τη διασύνδεση αυτών των δύο καταστάσεων επιχείρησε να προσεγγίσει ο Economist, διοργανώνοντας προσφάτως στο Λονδίνο την Ημερίδα με τίτλο «Η παγκόσμια κρίση της κατάθλιψης» ή επί το αγγλικότερον, "The Global Crisis of Depression", με κεντρικό ομιλητή τον Kofi Annan.
Σύμφωνα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, «στην καρδιά του προβλήματος της πλημμελούς αντιμετώπισης της κατάθλιψης, δεν βρίσκεται έλλειμμα ιατρικής γνώσης αλλά πολιτικής εφεδρείας. Κανείς δεν έχει το μονοπώλιο της σοφίας και αν δεν αντιμετωπίσουμε την κατάθλιψη δεν πρόκειται να τελεσφορήσουν οι ευρύτερες φιλοδοξίες μας για τον κόσμο. Πρέπει λοιπόν να ανεβάσουμε στην παγκόσμια agenda την αντιμετώπιση της κατάθλιψης».
Εξίσου σημαντική, αλλά με πολύ μεγαλύτερο συγκινησιακό παρονομαστή προσωπικής συμμετοχής ήταν και η καταληκτική ομιλία του Alastair Campbell. O πολυβραβευμένος συγγραφέας, επιστήμονας της στρατηγικής και στενός συνεργάτης του Tony Blair, παραδέχθηκε με παρρησία την καταθλιπτική διαταραχή από την οποία πάσχει ο ίδιος και με γλαφυρότητα ανέφερε πως, σε αντιδιαστολή με τον Churchill που περιέγραφε τα καταθλιπτικά του επεισόδια σαν την έλευση του «μαύρου σκύλου» που τον ακολουθούσε, ο ίδιος νιώθει την κατάθλιψή του να ξεκινά στον αέρα, σαν ένα αεροπλάνο που πλησιάζει σιγά-σιγά, ενώ εκείνος προσπαθεί να το εμποδίσει να προσγειωθεί.
Tipping point, όμως της τριήμερης παραμονής μου στο Λονδίνο δεν ήταν τόσο η ημερίδα του Εconomist με τους διακεκριμένους ομιλητές της, αλλά κυρίως η προσωπική μου συνάντηση με τον Λόρδο David Owen, πρώην Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστόν στην Ελλάδα, κυρίως, από το σχέδιο Vance και Owen για την ειρήνευση στην πρώην Γιουγκοσλαβία και Ψυχίατρο κατά σπουδές.
Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από όσο αρχικά προέβλεπε η agenda της. Φιλέλληνας ο ίδιος, με σπίτι και καΐκι στην Πύλο και με γκραβούρες από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου να κοσμούν τους τοίχους του γραφείου του, μου εκφράζει ανοιχτά τον Ευρωσκεπτικισμό του. Είναι μια συνεπής στάση δυσπιστίας απέναντι στην Ευρωζώνη την οποία διατηρούσε από τα φενακισμένης αισιοδοξίας χρόνια του Κώστα Σημίτη και του Tony Blair, όταν και αντιτίθετο στην ένταξη της χώρας μας, αλλά και του υπολοίπου Ευρωπαϊκού Νότου στη ζώνη του Ευρώ.
Βλέπει ως μόνη λύση την ελεγχόμενη έξοδο της Ελλάδος, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από το Ευρώ, με επιστροφή στα εθνικά μας νομίσματα.Παράλληλα, διατήρηση του Ευρώ για τις κεντροδυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονη θέσπιση, για τις χώρες του νότου, ενός νέου ECU που η τιμή του θα καθορίζεται από τις ενδιάμεσες ισοτιμίες των επί μέρους εθνικών νομισμάτων.
Ευρώπη δύο οικονομικών ταχυτήτων λοιπόν, αλλά με το αντίδοτο της νομισματικής ευελιξίας στην άκρατη πολιτική της λιτότητας και της εξάντλησης των παραγωγικών στρωμάτων της οικονομίας και της κοινωνίας.
Μαζί με την ιδιόχειρη αφιέρωση στο βιβλίο του "Τhe Hubris Syndrome", εν αναμονή της κοινής επιστημονικής μας δημοσίευσης πάνω στις σχέσεις Ηγεσίας και Ψυχιατρικής, αυτός ο "Senior Statesman", o πρεσβύτης επί το ελληνικότερον, της αγγλικής και της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, προβλέπει πως θα υπάρχει χώρος για ευθύβολα βέλη στην πολιτική ζωή της Ελλάδος και με προτρέπει, ως νέον επιστήμονα και λειτουργό της Υγείας, ο οποίος δίνει καθημερινά τη μάχη της γενιάς του, στα καταθλιπτικά χρόνια της κρίσης:«Άντεξε, κέρδισε και απόκτησε την ανεξαρτησία σου μέσα από την ιατρική»

Πηγή : www.tameteora.gr. Ο Χρίστος Χ. Λιάπης είναι Ψυχίατρος – Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών Clinical Assistant Professor of Psychiatry Tufts University School of Medicine
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/o-lordos-owen-dilonei-ypermahos-tis-epistrofis-tis-elladas-sti-drahmi-kai-o-kofi#sthash.xOdg43Ux.dpuf

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΚΡΕΑΤΟΜΗΧΑΝΗ

ΠΟΥ ΧΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Ο τρόπος με τον οποίο η νεοταξίτικη προπαγάνδα επιχειρεί να τσακίσει τη συνείδησή σου μαζί με όλα αυτά που αγάπησες, είναι να επιδιώκει μεθοδευμένα και αδιάλειπτα, να σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος επειδή ακριβώς τα αγάπησες...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η κρεατομηχανή της παγκόσμιας νεοταξίτικης οικονομίας, για ένα και μόνο πράγμα ενδιαφέρεται να έχει εξασφαλισμένη την απόλυτη επάρκεια. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις σάρκες των ανθρώπων, που αποτελούν την πλέον αναλώσιμη - άρα και διαρκώς ανανεωνόμενη - πρώτη ύλη της.

Παραγωγούς ή καταναλωτές, γυναίκες και άνδρες, μαύρους, λευκούς και κίτρινους, αυτό το αλεστήρι θέλει τους πάντες, γιατί απ αυτό ακριβώς τρέφεται. Από το χυλό των ανθρώπων. Αυτό λοιπόν που προσπαθεί να εξασφαλίσει, μέσα ΚΑΙ από τη «θεσμική» του εκπροσώπηση, είναι την αέναη και απρόσκοπτη τροφοδοσία του, με τη σάρκα που θα του εξασφαλίσει με τη σειρά της την αναπαραγωγή.
  • Αυτό το αλεστήρι, δεν έχει αξίες. Έχει όμως τη δυνατότητα να τις χυλοποιεί τις αξίες, μαζί με τις σάρκες των ανθρώπων.
  • Αυτό το αλεστήρι, δεν αντιλαμβάνεται τι θα πει «πατρίδες». Δεν έχει όμως κανένα δισταγμό να τις ισοπεδώνει τις πατρίδες, για να υπηρετήσει τις βουλιμικές ορέξεις του.
  • Αυτό το αλεστήρι, δεν είναι προγραμματισμένο να αξιολογεί και να σταθμίζει εθνικές και... πολιτισμικές διαφορές και ιδιαιτερότητες. Όλα αυτά που για σένα συνθέτουν την πολυτέλεια του να είσαι άνθρωπος, γι αυτό το αλεστήρι, είναι  τα μπαχαρικά που θέλει να περιλαμβάνονται στο τελικό του προϊόν.
Κι ένας τρόπος για να τσακίσει τη συνείδησή σου μαζί με όλα αυτά που αγάπησες, είναι να επιχειρεί μεθοδευμένα και αδιάλειπτα να σε κάνει να αισθάνεσαι ένοχος επειδή ακριβώς τα αγάπησες.

Και για όσους θα βιαστούν να ισχυριστούν πως όλα τούτα δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά φιλοσοφικά απεραντολογήματα, ελάτε να σας προσγειώσουμε βίαια στην οδυνηρή πραγματικότητα της Ευρώπης. 

Σε μια Ευρώπη που αποτελεί το σύγχρονο εργαστήρι της νεοταξίτικης πολιτικής. Στο πειραματικό θέατρο της εφαρμογής εκείνων των πολιτικών, που θα βάλουν αύριο τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις σε  ολόκληρο τον πλανήτη.

Η λαθρομετανάστευση, χρόνια τώρα αποτελεί ένα πεδίο ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσα από το οποίο άλλοι επιχειρούν να προσδιορίσουν το αξιακό περίγραμμα της αντίληψής τους για τον ουμανισμό, και κάποιοι άλλοι την εκλαμβάνουν ως ένα πεδίο μέσα από το οποίο προσδιορίζεται το εύρος του προοδευτισμού τους.

Δυστυχώς η ευτυχώς όμως, για όλους αυτούς, έρχεται η έκθεση του ΟΟΣΑ για την Ευρώπη, μέσα από την οποία ξεβρακώνεται η υποκρισία του νεοταξίτικου ουμανισμού αλλά και η απόλυτη κενότητα της υποτιθέμενα προοδευτικής απεραντολογίας.

Σ αυτή λοιπόν την έκθεσή του – και σε μία μόλις πρόταση - ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) καταρρίπτει εντελώς τα προσχήματα και μιλώντας για «την Ευρώπη, η οποία γερνάει με πολύ γοργούς ρυθμούς σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον πλανήτη» δηλώνει πως: «έχει πλέον άμεση ανάγκη από τους μετανάστες». Απευθύνει, παράλληλα, έκκληση στις ισχυρές ευρωπαϊκές οικονομίες, «να μην θυσιάσουν μακροπρόθεσμα οφέλη που θα προκύψουν από τις μεταναστευτικές ροές στο βωμό εθνικιστικών και ξενοφοβικών προσεγγίσεων».
  • Κατάλαβες τώρα – ιδιαίτερα εσύ πολίτη της Ελλάδας – γιατί όλοι τούτοι από τον Σόρος μέχρι και τον ΟΟΣΑ, αναγόρευσαν την υποχρέωσή σου να είσαι ανεκτικός απέναντι στην πολυπολιτισμικότητα, ως πεμπτουσία της αντίληψής σου για τη Δημοκρατία???
  • Κατάλαβες τώρα γιατί όταν εσύ διεκδίκησες το δικαίωμά σου να ζεις σε μια γειτονιά όπως τη γνώρισες, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να σε χαρακτηρίσουν αβασάνιστα ως ξενόφοβο και ρατσιστή???
  • Κατάλαβες τώρα γιατί όταν εσύ αντιστάθηκες στη δραματική αλλοίωση της πολιτισμικής σου φυσιογνωμίας, δε τους κόστισε τίποτε να σε αποκαλέσουν ακροδεξιό ή ακόμη και ναζιστή, ενώ εσύ απλώς μιλούσες για τα αυτονόητα που απεμπολήθηκαν για λογαριασμό της Νέας Τάξης???
  • Κατάλαβες τώρα γιατί επιχειρούν να σε εμφανίσουν ως τέρας επειδή αντιδράς στην ιδέα πως ένα μεγάλο τζαμί θα έρθει να παραχαράξει την πολιτισμική ταυτότητα της Αθήνας που δεν είναι μόνο η πρωτεύουσα της πατρίδας σου, αλλά η πρωτεύουσα του κόσμου??? 
  • Μήπως κατάλαβες γιατί ο Βενιζέλος μετά από 400 χρόνια οθωμανικής κατοχής, δεν είδε ψυχές δολοφονημένων να αναζητούν δικαίωση, δε θυμήθηκε πως χορταριάζει ο τάφος του Κολοκοτρώνη και τόσων άλλων ηρώων της μεγάλης μας αντίστασης και της εθνικής παλιγγενεσίας. Το μόνο που είδε, είναι τους μιναρέδες και την τσογλαναρία του προξενείου, να αποτελούν μέρος της ...πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Τόσο ξεφτιλισμένοι είναι...
Εσύ λοιπόν βαφτίστηκες ρατσιστής και ξενοφοβικός, γιατί μέσα από τη δική σου ενοχή όλοι αυτοί κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Εσύ θέλεις ταυτότητα… Αυτοί θέλουν κρέας.
Εσύ θέλεις πολιτισμική φυσιογνωμία… Αυτοί θέλουν κρέας.
Εσύ θέλεις πατρίδα… Αυτοί θέλουν κρέας.
Εσύ θέλεις τη γειτονιά και τη ζωή σου όπως τη γνώρισες, με τα καλά της και τα κακά της… Αυτοί θέλουν κρέας.

Κρέας με μπούρκα??? Ναι με μπούρκα. Οι μηχανές τους αλέθουν και τη μπούρκα.
Κρέας με μούσι σαλαφιστικό??? Ναι και με τέτοιο. Οι τρίχες δεν αντιστέκονται στις μηχανές τους.
Κρέας με σκουφάκια, με αυτομαστιγωνόμενους ισλαμιστές, και με κάθε λογής παπανδρέλληνες να μετατρέπουν τις γειτονιές σου σε Σόχο??? Ακριβώς… Τα πάντα χωράνε στο νεοταξίτικο αλεστήρι κι ας μη χωράνε στο δικό σου το μυαλό.
  • Κατάλαβες τώρα γιατί έρχονται οι καραβιές και γιατί βαφτίζεται ανθρωπισμός αυτή η μεγαλεπίβολη μπίζνα???
  • Κατάλαβες ποιους τελικά υπηρετούν οι κραυγές των ανεγκέφαλων που θεωρούν πως είναι ζήτημα ουμανισμού και δημοκρατίας, το να υπηρετείς πιστά και ανεμπόδιστα το νεοταξίτικο σχεδιασμό των «ανοικτών κοινωνιών» και λοιπά κουραφέξαλα???
Τώρα ξέρεις…
Αυτή αθλιότητα, δεν είναι προοδευτική πολιτική, αλλά μια επικίνδυνη πέμπτη φάλαγγα που υπηρετεί ηθελημένα ή αθέλητα, τοπ πιο βρώμικο σχέδιο στον πλανήτη.

Η στάση σου λοιπόν απέναντι στη λαθρομετανάστευση, δεν είναι μόνο Λυδία λίθος για τον αγνό και άδολο πατριωτισμό σου. Είναι και η πλέον υπεύθυνη στάση απέναντι στον άνθρωπο, απέναντι στη ζωή, ακόμη και απέναντι στον αναγκαίο σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων. 

Η στάση σου απέναντι στη λαθρομετανάστευση και η κατηγορηματική σου αντίθεση σ αυτήν, συνιστά σε τελευταία ανάλυση, στάση σεβασμού απέναντι στον ίδιο το μετανάστη και την αξιοπρέπειά του.

Τώρα που ξέρεις ποιος τους θέλει, γιατί εισβάλουν στην κοινωνία σου, και ποιο ρόλο θα κληθούν να παίξουν στην καθημερινότητά της, έχεις μόνο μια υποχρέωση…

Να δυναμώσεις την αντιμεταναστευτική σου πάλη, και να γυρίσεις την πλάτη σε όλους εκείνους που προσπαθούν να σε πείσουν, πως μέτρο της δημοκρατικότητας, του προοδευτισμού και του πολιτισμού σου είναι η ανοχή.

Τώρα ξέρεις πως αυτός ο εφιάλτης, είναι νεοταξίτικο απόλυτα χορογραφημένο σχέδιο, και δεν έχει καμία σχέση με προοδευτική πολιτική. Τον ουμανισμό σου τον επικαλούνται για να τον ευνουχήσουν. Μέσα από τη δική σου ενοχή τροφοδοτείται η δική τους κερδοφορία.

Μη μασάς λοιπόν…
Δεν είσαι εσύ ο ένοχος, επειδή υπάρχουν αδίστακτοι, επειδή υπάρχουν ανόητοι, επειδή υπάρχουν ηλίθιοι, ούτε βεβαίως επειδή υπάρχουν συνειδητοί πεμπτοφαλαγγίτες. Αυτές οι κραυγές της ηλιθιότητας, έχουν τόση σχέση με την Αριστερή και την προοδευτική πολιτική, όση σχέση έχουν και τα σκατά με την κολόνια.

Και όλοι τούτοι που αίφνης θυμήθηκαν τα δολοφονημένα παιδάκια στη Συρία με τους χαροκαμένους γονείς κα κλαίνε πάνω από τα σωματάκια τους, και μας κουνάνε προκλητικά το δάκτυλο ρωτώντας μας: «Πως μπορείτε να λέτε αυτούς τους ανθρώπους λαθρομετανάστες», εμείς τους λέμε απλά: "Φτου σας ξεφτιλισμένοι και κακοηθέστατοι"…

Γιατί εμείς τα δολοφονημένα παιδάκια της Συρίας, δε τα θυμηθήκαμε σήμερα εντελώς υποκριτικά, επειδή μια ολόκληρη πόλη ισλαμιστών εισέβαλε στην Ελλάδα, και πρέπει να βρούμε άλλοθι προκειμένου να βαφτίσουμε τη μη αντίδραση στην εισβολή ως ανθρωπισμό.

Τα δολοφονημένα παιδάκια της Συρίας, όπως και τους χριστιανούς που αποκεφαλίζονται, όπως και την πολιτιστική κληρονομιά που πλιατσικολογείται αλλά και τόσα άλλα, τα θυμόμαστε καθημερινά και καθημερινά μιλάμε και καταγγέλλουμε αυτά τα εγκλήματα.

Και δεν αρκούμαστε στη γενικόλογη καταγγελία του Ιμπεριαλισμού, διότι οι γενικόλογες καταγγελίες απλώς καταγράφουν θύματα και αθωώνουν τους φονιάδες. Κατονομάζουμε λοιπόν και τους φονιάδες. Αποκαλύψαμε τους δήθεν προοδευτικούς που τους στήριξαν γι να ανατραπεί όπως έλεγαν ο δικτάτορας Άσαντ.

Ξέρουμε καλά τι χορογράφησε ο αμερικανικός Ιμπεριαλισμός στη Συρία, αλλά τα όργανά του έχουν ταυτότητα, έχουν σύστημα πολιτισμικών αξιών, που αποκεφαλίζουν ανθρώπους σα να είναι κοτόπουλα και τρώνε καρδιές δολοφονημένων σαν να είναι πασατέμπος.

Δεν τιμάς λοιπόν τα δολοφονημένα παιδιά, αφήνοντας τις πόρτες ορθάνοικτες στους ισλαμιστές φονιάδες τους.

Αρκετά με την υποκρισία… Αρκετά με την αθλιότητα…  Ως εδώ με την επικίνδυνη και ολέθρια αυταπάτη, πως η ανοχή στη λαθρομετανάστευση είναι δείγμα προοδευτικότητας και ουμανισμού.

Η επικίνδυνη συνενοχή και η ταύτιση σε τελευταία ανάλυση με τους χορογράφους των πιο επικίνδυνων σεναρίων για τον πλανήτη, δε συνιστά προοδευτισμό, και τον πραγματικό ουμανισμό, πέρασε αλλά δυστυχώς δε τον ακούμπησε.

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Μέτωπο Τσίπρα στα σχέδια αποστασίας

02.12.2014

Μέτωπο Τσίπρα στα σχέδια αποστασίας
* Και δέσμευση προς τον ελληνικό λαό: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπογράφει, δεν εφαρμόζει τα νέα μέτρα
Σε ευθεία καταγγελία των μεθοδεύσεων "αποσταθεροποίησης" που μετέρχονται το Μαξίμου και ο Αντ. Σαμαράς, ώστε να παραταθεί τεχνητά ο βίος της κυβέρνησης και να εξασφαλιστεί η διατήρηση των Μνημονίων και της τρόικας, προχώρησε χθες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Σκάι. Αφού σημείωσε ότι οι 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αποτροπή πρόωρων εκλογών δεν επιτυγχάνονται ούτε και αν όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα ψήφιζαν με την κυβερνητική πλειοψηφία (155 + 24), επισήμανε ότι στην πραγματικότητα η στρατηγική Σαμαρά αποβλέπει σε "αποστασίες" βουλευτών από κόμματα. Όλο αυτό το όργιο "φημών" και "δυσοσμίας" που αναδίδεται στην πολιτική σκηνή το τελευταίο διάστημα συνιστά ένα "πλαίσιο αποσταθεροποίησης" μήπως και επιβιώσει η κυβέρνηση.
Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να υπογράψει και ως κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα, διότι όχι μόνο διαφωνεί πολιτικά, αλλά έχει και ηθική υποχρέωση, δεν μπορεί να αποδειχθεί μια συνέχεια των δυνάμεων που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και να επαναλάβει τις πρακτικές τους.
από την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Ο Αλ. Τσίπρας Η στρατηγική Σαμαρά είναι ένα σχέδιο αποστασίας

Ο Αλ. Τσίπρας στην τηλεόραση του Σκάι:


Παπαδημητρίου Νίκος

  • |
  • 02.12.2014
Ο Αλ. Τσίπρας στην τηλεόραση του Σκάι: Η στρατηγική Σαμαρά είναι ένα σχέδιο αποστασίας
Στην πολιτική καταγγελία των ανομολόγητων σχεδίων του Αντώνη Σαμαρά προχώρησε χθες βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Μιλώντας για την προεδρική εκλογή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε ότι, ακόμη και όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές αν ψηφίσουν το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση, ο αριθμός «180» δεν βγαίνει, άρα -συνέχισε- ο Αντώνης Σαμαράς προτρέπει σε αποστασία βουλευτών, ποντάρει τη στρατηγική του σε ένα πλαίσιο αποσταθεροποίησης που ζημιώνει τον τόπο -και αυτό είναι κλίμα δυσοσμίας, πρόσθεσε.
Για την πολιτική συμμαχιών που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι θα εκπέμψει σε πιο πλατιές μάζες, δεν θα μείνει περιχαρακωμένος, αλλά ούτε και θα γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες διαφορές του ΣΥΡΙΖΑ από τα μνημονιακά ή φιλο-μνημονιακά κόμματα.
Ζητήθηκε εξάλλου η άποψή του για τα άλλα κόμματα, και πιο συγκεκριμένα:
* Για το Ποτάμι: Με τις θέσεις του φάνηκε ότι φτιάχτηκε για να αρδεύσει τα άγονα χωράφια της μνημονιακής πολιτικής.
* Για τον Π. Καμμένο: Ότι τους χωρίζει πολιτισμική άβυσσος, αλλά του πίστωσε ότι έχει τηρήσει έντιμη στάση στη Βουλή.
* Γα το ΠΑΣΟΚ: Ότι ουδείς ξέρει από πόσα... τεμάχια θα αποτελείται αύριο, αλλά και ότι έχει κλείσει τον ιστορικό κύκλο του. (Διαχώρισε πάντως την ηγεσία του ιστορικού αυτού κόμματος από τους ψηφοφόρους του).
* Για το ΚΚΕ: Ότι θα βρεθεί αντιμέτωπο με σκληρά διλήμματα την επομένη των εκλογών.
* Για τη ΔΗΜ.ΑΡ.: Άφησε ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας, είτε έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση είτε όχι.
Επιπλέον, όμως, ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε πόσο κρίσιμο είναι να πετύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σε διαφορετική περίπτωση εκείνοι που «θα ανακάμψουν θα είναι αυτοί που είναι μεταξύ Κορυδαλλού και περιστυλίου της Βουλής», ενώ, πρόσθεσε, στην Ευρώπη διεξάγεται ένα «πείραμα μεταδημοκρατίας».

Αλ. Τσίπρας: «Δεν είμαι Σαμαράς»

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπογράφει ούτε αποδέχεται μνημονιακά μέτρα. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω της συνέντευξης αλλά και το Σαββατοκύριακο από τη Λαμία και τα Γιάννενα. Και δεν υπογράφει ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο γιατί δεν είναι... Σαμαράς (αυτή θα ήταν η εύκολη απάντηση, παρατήρησε) αλλά γιατί είναι ηθικό το ζήτημα. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «μέσω σκληρής και ουσιαστικής διαπραγμάτευσης να βρούμε μια συμφωνία βιώσιμη» για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα. Στον αντίποδα μιας κυβέρνησης που ουδέποτε διαπραγματεύθηκε, μιας κυβέρνησης που σε κάθε γύρο συνομιλιών με την τρόικα, στην αρχή κάνει το λιοντάρι και στο τέλος υποχωρεί άτακτα αυτογελοιοποιούμενη.
Στις επίμονες ερωτήσεις ποιο είναι το Ρlan B του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε στο Ρlan A, που δεν είναι άλλο από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και ταυτόχρονα ριζοσπαστικό, που θέτει ως απόλυτη προτεραιότητά του την προστασία των πιο αδύναμων. Ένα πρόγραμμα εν τέλει που «δεν θα έχει στον πυρήνα του την εσωτερική υποτίμηση, θα είναι πρόγραμμα ανασυγκρότησης που θα έχει στο επίκεντρό του την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανάπτυξη».

Μην περιμένουν υπογραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Συναφές μήνυμα είχε στείλει από τις δύο πρώτες περιφερειακές συσκέψεις, στα Ιωάννινα και τη Λαμία: Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση -διαβεβαίωσε- η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρήσει δεδομένα και να εφαρμόσει τα μέτρα που χαλκεύουν αυτή τη στιγμή κυβέρνηση και τρόικα. Πολύ περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ως αξιωματική αντιπολίτευση όσα θα συμφωνήσουν η κυβέρνηση με την τρόικα. Και επειδή γράφτηκε ξανά ότι αυτό αποτελεί απαίτηση του Βερολίνου, θέλω να κάνω όσο γίνεται πιο καθαρή τη θέση μας: Τέτοια υπογραφή ντροπής ας μην την περιμένουν από μας. Για υπογραφές ντροπής στον κ. Σαμαρά και στον κ. Βενιζέλο, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ».
Την οικονομική πρόταση του κόμματος παρουσίασε, τέλος, ο Αλ. Τσίπρας με την ομιλία του στο Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο: «Δεν θα ζητήσουμε νέα δάνεια, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, αυτός ο φαύλος κύκλος του δανεισμού και των ελλειμμάτων πρέπει να κλείσει» υπογράμμισε.
Σε άλλο σημείο διαπίστωσε πως «στη δική μας αντίληψη για την κρίση που περνά σήμερα η Ευρωζώνη, την κρίση χρέους, την κρίση παραγωγικότητας, η λύση δεν είναι η επιστροφή σε έναν άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα στα εθνικά κράτη και στα νομίσματά τους. Όμως δεν μπορεί να θεωρείται και λύση η παραμονή της ευρωπαϊκής οικογένειας σε μία διαρκή και ανακυκλούμενη κρίση».
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Η Μόσχα ετοιμάζει μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια


Η Μόσχα σχεδιάζει μεγάλης έκτασης στρατιωτικά γυμνάσια στα οποία θα συμμετάσχουν «δεκάδες χιλιάδες» στρατιώτες στην Κεντρική Ρωσία το καλοκαίρι, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Τα γυμνάσια έχουν στόχο να ελέγξουν τις αμυντικές ικανότητες της Ρωσίας και θα περιλαμβάνουν ασκήσεις ανάπτυξης στρατευμάτων, επεσήμανε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στα γυμνάσια αυτά, τα πρώτα μετά την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, θα χρησιμοποιηθούν και νέα όπλα.

Πηγή: www.real.gr

Βόμβα μεγατόνων !! Μίζα 2% σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!




 Φωτιά τα πορίσματα της Γερμανικής Δικαιοσύνης - Από τα δισεκατομμύρια της Ζήμενς και των
 εξοπλιστικών
Μίζα 2% σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ!
Το 8% πήγαινε σε αξιωματούχους του ΟΤΕ - Τους κρατάνε όλους οι Γερμανοί,
 γι' αυτό κάθονται σούζα...

Σελίδες: 1

Υπάρχει και Θεός... Που κι αυτός αγανακτεί με τη μεγάλη λεηλασία που έχει γίνει στη χώρα μας.
 Και τον λογαριασμό έξι χρόνια τώρα τον πληρώνει ο ελληνικός λαός, που έχει φτάσει στο σημείο
 να
ζητιανεύει...

Ανοίγει, όμως, ο ασκός του Αιόλου για όλους εκείνους που όχι μόνο δεν προστάτευσαν τον μόχθο
 και τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα μετείχαν στο πάρτι των δισεκατομμυρίων
 που υποτίθεται ότι πήγαιναν για την ενίσχυση της Άμυνας της χώρας και τον εκσυγχρονισμό των
υποδομών, με πρώτο πιάτο τις τηλεπικοινωνίες και τις ηλεκτρονικές υποδομές. Πρώτη θέση
 στο φαγοπότι είχαν οι Γερμανοί, οι εκλεκτοί της Μέρκελ, οι... αδιάφθοροι... Ζήμενς, Forestall,
Kestrel...

Τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ» αποτελούν κυριολεκτικά βόμβα μεγατόνων
, που ανατινάζει τα δύο μεγάλα -τότε...- κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τα κόμματα τα οποία
κυβέρνησαν εναλλάξ την Ελλάδα και είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για τη χρεοκοπία της χώρας
 και τα δεσμά που μας έβαλαν οι εταίροι μας, με πρώτους τους Γερμανούς, οι οποίοι έχουν πολύ
 μεγάλη συμμετοχή στην κατάρρευση της οικονομίας μας από τις υπερτιμολογήσεις, καθώς για
 τα προγράμματα δισεκατομμυρίων ευρώ έπαιρναν από την πτωχή Ελλάδα δύο και τρεις φορές
 πάνω από την πραγματική τους αξία.

Σύμφωνα με έγκυρες δικαστικές και δικηγορικές πηγές, στα πορίσματα της Γερμανικής
Δικαιοσύνης για τον γνωστό και μη... εξαιρετέο... εντιμότατο κύριο Χριστοφοράκο -ο οποίος κατά
 την εδώ παραμονή του, ως αφεντικό της Ζήμενς, πριν το σκάσει σίτιζε πολλούς επώνυμους
πολιτικούς ένθεν και ένθεν (μέχρι λεμονοστύφτες και κομπιούτερ τούς έστελνε)- και για τον άλλο,
τον κ. Σίκατσεκ, για ΟΛΕΣ τις δουλειές που έπαιρνε από τον ΟΤΕ ο γερμανικός κολοσσός
η ταρίφα ήταν 2% για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και 8% για τους αξιωματούχους του ΟΤΕ.

Πρόκειται για μια συγκλονιστική αποκάλυψη, η οποία προφανώς προκύπτει από τα στοιχεία
που έχουν οι γερμανοί Εισαγγελείς από τις ανακρίσεις.

Σιωπή από τους έλληνες Εισαγγελείς!

Περιέργως, δεν υπάρχει καμία αναφορά περί της μίζας που έπαιρναν τα δύο μεγάλα κόμματα
στην πρόταση του Εισαγγελέα κ. Γαληνού Μπρη προς το Συμβούλιο Εφετών για το σκάνδαλο
 της Ζήμενς. Ακόμη, αν και υπάρχει η ομολογία του Θόδωρου Τσουκάτου ότι το 1.000.000 ευρώ
 που πήρε από τον Χριστοφοράκο -επί προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη
 το έδωσε στο ταμείο του κόμματος, και μάλιστα με δημόσια δήλωσή τους ο τότε γραμματέας
Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Αυγερινός και η ταμίας του κόμματος Δήμητρα Παπαχρήστου
το είχαν επιβεβαιώσει, ο Εισαγγελέας κ. Μπρης στην πρότασή του αγνοεί τη δήλωση των δύο
αρμόδιων τότε στελεχών. Και εκτιμά ότι τα χρήματα τα έδωσε για να «επηρεάσει στελέχη και
υπαλλήλους του ΟΤΕ». Με ποια αρμοδιότητα και με ποια σχέση, όμως, ο Τσουκάτος ήταν
ο μεσολαβητής από πλευράς Ζήμενς ο κ. Εισαγγελέας δεν το αναφέρει. Απλώς επικαλείται
ότι το ποσό αυτό δεν αναγράφεται στα βιβλία του κόμματος... (Υπάρχει κόμμα, όχι μόνο εδώ αλλά
 και στην Ευρώπη, που θα έγραφε στα επίσημα βιβλία του ότι το τάδε
ποσό είναι από μίζες;)

Δεν υπάρχει επίσης καμία αναφορά στο 1.000.000 ευρώ που δόθηκε την ίδια εποχή στη ΝΔ.
 Και, όπως είχε γραφτεί, το πήρε ο τότε υπεύθυνος Οικονομικών της ΝΔ, ο μακαρίτης...
 Βαρθολομαίος.

Να σημειώσουμε ότι ο Θ. Τσουκάτος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία - ξέπλυμα μαύρου
χρήματος, που μετά από δεκαπενταετία παραγράφεται. Δηλαδή, ό,τι έχει συμβεί πριν από το
1999 παραγράφεται.

Ελεύθερα τα παιδιά του Καραβέλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία τα τρία παιδιά (κορίτσια) του
Καραβέλα, ο οποίος κατηγορείται για τις μίζες της Ζήμενς, αλλά πριν τον συλλάβουν, λόγω
ολιγωρίας των αστυνομικών αρχών, το είχε σκάσει και από τότε δεν έχει δώσει σημεία ζωής.
 Σε αντίθεση με την απαλλαγή των παιδιών, οι κατηγορίες παραμένουν για τη γυναίκα του.

Μεγάλο φαγοπότι και στα εξοπλιστικά - Θησαυρό στοιχείων βρήκαν στο σπίτι του

Τσοχατζόπουλου οι ελβετοί Εισαγγελείς

Πολλοί πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι Ελβετοί
 Εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν έρθει πριν από καιρό στην Αθήνα και, παρουσία Ελλήνων
 Εισαγγελέων, είχαν μπει στο ανάκτορο του Άκη στην Ακρόπολη και είχαν ψάξει κάθε σημείο.
 Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάζεψαν πάρα πολλά ντοκουμέντα, μεταξύ των οποίων
 και τα κομπιούτερ στα οποία ο Τσοχατζόπουλος κατέγραφε τα πάντα, και τα πάρε - δώσε για τις
 μίζες, με λεπτομέρειες... Με βάση τα στοιχεία αυτά αλλά και όσα έρχονται στο φως με αφορμή την
 ιστορία με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, ο οποίος φέρεται να έχει πάρει κάπου
25.000.000 ευρώ, ενώ στην ιστορία εμπλέκονται και οι γνωστοί οπλάδες Κομνόπουλος και.
Αλέξ. Τσάτσος, γίνονται έρευνες από Εισαγγελείς στη Βρέμη και στο Μόναχο, ακόμη και έρευνες
 κατ' οίκον, κάτι που σημαίνει ότι θα βγουν πολλά ακόμη στη φόρα. Ήδη πληροφορίες
υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν και άλλα χρήματα που προέρχονται από μίζες. 

Αλ. Τσίπρας: "Δεν συνυπογράφουμε το έγκλημα"

Παραιτηθείτε Άθλιοι!!..


     Το θέμα δεν σηκώνει αστεία, ούτε αστείες φωτογραφίες, γελοιογραφίες και τέτοια.
     Εδώ χρειάζονται πραγματικές απεικονίσεις της ηθικής και ψυχικής κακουργίας των αθλίων που μας κυβερνούν.

     Άθλιοι που τα δίνουν όλα προκειμένου να κυβερνήσουν λίγες στιγμές ακόμα, προκειμένουν να μην παραιτηθούν.
     Όλα στον βωμό των απαιτήσεων των τοκογλύφων-δανειστών:
     Αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, ξενοδοχεία, βιβλία και πολλά άλλα.
     Άμεση αλλαγή του μισθολογίου, με μειώσεις μισθών-συντάξεων.
     Αλλαγή στο Ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας, και αλλαγή τρόπου υπολογισμού σύνταξης που θα σημάνει μειώσεις στις κύριες συντάξεις από 15% έως και 20%!
     Τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, με λιγότερες δόσεις και εισαγωγή εισοδημστικών και περιουσιακών κριτηρίων.
     Και άλλα που ίσως μας κρύβουν και σκοπεύουν να μας τα παρουσιάσουν ως τροπολογίες προς ψήφιση σε άσχετα νομοσχέδια.

     Καινούργια μέτρα και καινούργιους εκβιασμούς αποδέχονται οι Άθλιοι, μέτρα που αν ισχύσουν θα βουλιάξουν στα τάρταρα ό,τι έχει απομείνει από οικονομία και κοινωνία,
     ..ενώ το πολύ-πολύ να αποδώσουν όφελος στα ταμεία των δανειστών μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια, δηλαδή ψίχουλα μπροστά στο χάος του (απαιτούμενου απ' αυτούς)  χρέους των 380 δις.

     Θέλουν όμως να δείξουν οι νταβατζήδες της Ελλάδας και της κυβέρνησης ποιοί είναι τ' αφεντικά,
     ..και τα πειθήνια όργανά τους οι άθλιοι συνομώτες των Αθηνών το δέχονται και το παραδέχονται, μη μπορώντας να κάνουν κι αλλοιώς,
     ..όντας ένα βήμα από τα Ειδικά Δικαστήρια,
     ..και αν είμασταν και σε άλλες εποχές, μισό βήμα απ' το Γουδή!

     Το τσουνάμι της οργής, της απογοήτευσης, της απελπισίας, δεν αργεί να μετατρέψει έναν λαό σε όχλο.
     Πριν φτάσουμε εκεί -που δεν μας αξίζει- παραιτηθείτε Άθλιοι!
     Δείξτε την τελευταία στιγμή ψήγματα μετάνοιας.
     Ο λαός είναι μεγαλόθυμος -δυστυχώς- προς τους μετανοούντες ολετήρες!..

Πολιτικό αντάρτικο τώρα,για την άμεση αποκαθήλωση των δωσιλόγων.

 Αν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αποφασισμένη να σηκώσει ψηλά τη σημαία της Εθνικής αξιοπρέπειας, αυτή τη στιγμή, αυτές τις ώρες που η Ελλάδα ταπεινώνεται και ο πρωθυπουργεύων πολιτικός καραγκιόζης προκαλεί με φιέστες που προσβάλουν το Ναύπλιο…

Το Σύνταγμα δε θα ήταν περικυκλωμένο από κάγκελα αλλά από εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που θα ζητούσε – εμπνευσμένος και από την αξιωματική αντιπολίτευση – επί πίνακι την κεφαλή των πρωταγωνιστών της εθνικής τραγωδίας.

Πολιτικό αντάρτικο τώρα λοιπόν, για την άμεση αποκαθήλωση των δωσιλόγων. 
Η οποία αποκαθήλωση, προφανώς και πρέπει να συνδυαστεί με δεσμεύσεις σαφέστατες για την παραδειγματική τους τιμωρία. Κι αυτό το αντάρτικο μπορεί εν δυνάμει να πυροδοτήσει και ταυτόχρονα να στηριχτεί, σε μια κοινωνία μαχόμενη που θα ξαναβγεί στους δρόμους διεκδικώντας τη χαμένη της αξιοπρέπεια…
  • Είναι ντροπή, συνιστά κορυφαία εθνική προσβολή αυτό που έγινε σήμερα, και ο θλιβερός κομπάρσος που πρωταγωνίστησε σ αυτήν, το πρώτο πράγμα που απέδειξε, είναι πως είναι ανίκανος να σεβαστεί τα ιερά και  τα όσια του τόπου.
  • Είναι ντροπή και απόλυτη εθνική ξεφτίλα, ο πρωθυπουργός που ταπεινώνεται αυτές τις ώρες, όσο δεν έχει ίσως ταπεινωθεί άλλος άνθρωπος σ αυτό τον πλανήτη (πλην ίσως του Καντάφι που υπεβλήθη επιπροσθέτως και στο μαρτύριο του σοδομισμού) να χρησιμοποιεί το Ναύπλιο, δηλαδή την... πρώτη πρωτεύουσα του απελευθερωμένου Ελληνικού κράτους, για να τιμήσει σ αυτήν τη δουλοφροσύνη του ιδίου αλλά και την επανακατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτές τις μαύρες ημέρες της απροκάλυπτης γκεσταπίτικης Κατοχής.
Υποτίθεται σήμερα πως όλοι κάθονται σ αναμμένα κάρβουνα περιμένοντας τις αντιδράσεις της τρόϊκας στο απαντητικό mail των ελληνοφώνων. Όποια και να είναι όμως αυτή η αντίδραση, ελάχιστη σημασία έχει πια, διότι οι σελίδες ντροπής έχουν ήδη αποτυπωθεί στο βιβλίο της ιστορίας. Η δουλοπρέπεια των προσκυνημένων, εντυπωσίασε με την αμεσότητα της αντίδρασής της, ακόμη και τους υπαλληλίσκους των συμμοριτών.

Από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και ωρών, τρία πράγματα είναι αυτά που έχει σημασία να συγκρατήσουμε:
  • Η μαφία των δανειστών που πλασάρονται ως «φίλοι και εταίροι», απέδειξε πως δε μασάει γιατί τους έχει όλους στο χέρι. Ανεξάρτητα λοιπόν από το ποια θα είναι η αντίδρασή της στο mail των δουλοφρόνων, η ουσία είναι πως αυτή η συμμορία με τη στάση της τους θύμισε γι ακόμη μια φορά ποιος είναι το αφεντικό. Τους ταπείνωσε, τους τσαλάκωσε, τους ξεβράκωσε, και τώρα απλά απολαμβάνει ήσυχη τον ξεπεσμό τους, έχοντας δεμένο το δικό της το γάιδαρο.
  • Το τσίρκο των Σαμαροβενιζέλων, απέδειξε πως μέσα στον απόλυτο κατήφορο που έχει συρθεί, δε διαθέτει ούτε ίχνος στοιχειώδους εθνικής αξιοπρέπειας, για να πει έστω ένα ΟΧΙ σε όλα όσα του υπαγορεύουν οι αδίστακτοι. Στο εσωτερικό της χώρας πλειοδοτεί σε θρασύτητα, σε πολιτικό ψεύδος και σε πολιτική ξετσιπωσιά, ενώ γι ακόμη μια φορά αποδεικνύεται δουλικό και ταπεινωμένο, πρόθυμο να δώσει τα πάντα για λίγα καντάρια εξουσίας και για τον όρκο ντροπής που έδωσε.
  • Η κατά τα λοιπά λαλίστατη αξιωματική αντιπολίτευση, αρκείται σε αφορισμούς για την κλωτσοπατινάδα των ξεπεσμένων, αρνείται όμως να υψώσει στεντόρεια φωνή αντίστασης καθιστώντας σαφές μέσα κι έξω από τη χώρα, πως τίποτε απ όσα υπογράφονται δεν πρόκειται να τηρηθεί.
Μη μασάτε από λόγια τυχάρπαστων τσιπροσκουρλέτηδων. 
Αν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν αποφασισμένη να σηκώσει ψηλά τη σημαία της Εθνικής αξιοπρέπειας, αυτή τη στιγμή, αυτές τις ώρες που η Ελλάδα ταπεινώνεται και ο πρωθυπουργεύων πολιτικός καραγκιόζης προκαλεί με φιέστες που προσβάλουν το Ναύπλιο,  το Σύνταγμα δε θα ήταν περικυκλωμένο από κάγκελα αλλά από εκατοντάδες χιλιάδες λαού, που θα ζητούσε – εμπνευσμένος και από την αξιωματική αντιπολίτευση – επί πίνακι την κεφαλή των πρωταγωνιστών της εθνικής τραγωδίας.

Όλα δείχνουν πως η ώρα έχει σημάνει...
Τεράστια η ευθύνη των φοβικών και των άτολμων που επιμένουν να αρνούνται να το δουν. Δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια ιστορική ευκαιρία, αλλά με μια κορυφαία ιστορική πρόκληση.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση, οφείλει να οργανώσει σήμερα κιόλας, πριν χαράξει η αυγή, το πολιτικό της αντάρτικο που θα σηματοδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις, που θα πυροδοτήσει ντόμινο ξεσηκωμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, και θα εγκαινιάσει μια νέα σελίδα στην πολιτική δυναμική για ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης οφείλουν να αναλάβουν απόψε κιόλας,  μια κορυφαία εθνική πρωτοβουλία, και να στείλουν έτσι σαφέστατο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση εντός και κυρίως εκτός της χώρας. Αυτή η κορυφαία εθνική πρωτοβουλία, θα πρέπει να περιλαμβάνει τρία πράγματα:
Το εθνικό   μέτωπο που την καλούν τα παπαγαλάκια του συστήματος να συγκροτήσει για να προσδώσει μέσο αυτού νομιμότητα σε συμφωνίες ντροπής και εθνικές τραγωδίες, οφείλει να το συγκροτήσει άμεσα, για τον ακριβώς αντίθετο λόγο. Όχι για να στηρίξει τις κατοχικές επιλογές αλλά για ν ανατρέψει τα ανδρείκελά της κατοχής.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»


Εκτύπωση
Iskra: ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Iskra προς σφαιρικότερη ενημέρωση των αναγνωστών της παραθέτει, χωρίς σχόλια, αυτούσιο κείμενο – ρεπορτάζ του Αγγ. Κωβαίου από το «Βήμα της Κυριακής» (30/11), το οποίο αναφέρεται στις περίφημες συναντήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο City του Λονδίνου καθώς και σε φερόμενες εκτιμήσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ γι΄αυτές τις συναντήσεις, για τις οποίες άλλα στελέχη του Κόμματος μας έλεγαν πως ουδέποτε αποφασίστηκαν από συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν ξέρουμε αν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τρίβει τα χέρια του και για οτιδήποτε, όπως γράφει παρακάτω το κείμενο του Αγγ. Κωβαίου. Ξέρουμε, όμως, ότι οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαίωσαν όσο ποτέ την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικοποίησης της πολιτικής, της κινηματικής του παρουσίας, του προγράμματος και οπωσδήποτε της εναλλακτικής του πρότασης και προοπτικής.
Οι αναγνώστες της Iskra ασφαλώς θα βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα από το κείμενο στο Βήμα της Κυριακής.
ΝΙΚΟΣ ΚΡΙΕΖΗΣ
«ΔΕΝ ΠΗΓΑΜΕ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ»
Του ΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΒΑΙΟΥ*
Ο Π. Λαφαζάνης μπορεί να τρίβει τα χέρια του με ικανοποίηση. Πρώτον, επειδή οι συναντήσεις των Γ. Σταθάκη και Ι. Μηλιού με τους εκπροσώπους των αγορών στο Λονδίνο την προηγούμενη εβδομάδα, αν μη τι άλλο, δεν επιβεβαίωσαν την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παρακάμψει τις διεθνείς επιφυλάξεις. Δεύτερον, επειδή οι επενδυτικοί κύκλοι του Σίτι γνωρίζουν πολύ καλά την ύπαρξη και τη δράση της «αριστερής αντιπολίτευσης» στον Αλ. Τσίπρα
Η αντίληψη πάντως που διαμορφώθηκε μετά τις συναντήσεις αυτές, έστω και με εν πολλοίς αθέμιταμέσα (όπως η διαρροή ενός email με προσωπικές εντυπώσεις), συνδυάστηκε με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – τρόικας στο Παρίσι και συνέθεσε μέσα σε λίγες μόλις ώρες μια εικόνα «εθνικού ναυαγίου».
Παρά τις αντιδράσεις, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας έχει ήδη αξιολογήσει τα αποτελέσματα των επαφών του Λονδίνου. Και όπως μεταδίδουν συνομιλητές του, εκτιμά ότι οι συναντήσεις ήταν χρήσιμες. «Δεν θεωρώ ότι είχαμε κάποια αποτυχία στο Λονδίνο. Δεν πήγαμε για να δώσουμε εξετάσεις» φέρεται να δηλώνει και να σημειώνει: «Αυτές οι επαφές εντάσσονται σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσηςπου έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι η διαπραγμάτευση της επόμενης κυβέρνησης, που έχει ήδη ξεκινήσει».
Την ίδια στιγμή οι συνομιλητές του εμφανίζονται ψύχραιμοι παρά την αναστάτωση που προκλήθηκε. «Σίγουρα δεν μας αφορά το γεγονός ότι το Μαξίμου προσπαθεί να παρουσιάσει τις συναντήσεις του Λονδίνου ως αποτυχημένες» λένε και συμπληρώνουν: «Αυτά είναι παιχνίδια και στρατηγικές τρομοκράτησης. Κάποιοι έχουν διαστρεβλώσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε για να αναπαράγουν την αβεβαιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ».
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ
Στον απόηχο της αναταραχής που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ο κ. Τσίπρας, έχοντας ήδη επικοινωνήσει και με τους απεσταλμένους του στο Λονδίνο, εμφανίζεται καθησυχαστικός. Σε κατ΄ιδίαν συζητήσεις δηλώνει πως «θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στους συνομιλητές μας στις ξένες αγορές – και γι’ αυτό κάνουμε αυτέ τις επαφές- ότι δεν θα υποβάλουμε σε κούρεμα το 17% του χρέους που ανήκει στον ιδιωτικό τομέα» και διευκρινίζει – για πρώτη φορά με τέτοια σαφήνεια: «Θα ζητηθεί διαγραφή μόνο στο χρέος που ανήκει στον επίσημο τομέα, μόνο στο θεσμικό χρέος».
Στο ίδιο πνεύμα εμφανίζεται πρόθυμος να διαλύσει «κάποιες υπερβολικές φήμες που κυκλοφορούν κάποιοι εκ του πονηρού», όπως χαρακτηριστικά λέει, «ότι δήθεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειεςή ότι είμαστε αποφασισμένοι να ιδρύσουμε τη Σοσιαλιστική Δημοκρατία». Σε αυτό το πλαίσιο οι συνομιλητές του μεταφέρουν τη διάθεσή του να εξηγήσει: «Θέλουμε να συνομιλούμε με τις αγορές και πιστεύουμε ότι οι σοβαροί εκπρόσωποί τους θα εκτιμήσουν τις θέσεις μας».
Παρά ταύτα από το στενό περιβάλλον του διαμηνύεται: «Έχουμε επίγνωση πως οι αγορές θα παραμείνουν αυστηρές απέναντι στην Ελλάδα. Και θα παραμείνουν αυστηρές για όσο καιρό δεν θα υπάρχει κούρεμα του χρέους που ανήκει στον επίσημο τομέα. Και θα είναι εχθρικές όχι μόνο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και απέναντι σε όλη την Ευρώπη. Ήδη οι αγορές αυτή τη στιγμή που μιλάμε δοκιμάζουν την Ελλάδα, όχι απλά τον Σαμαρά, που μάλλον τον έχουν ξεγράψει, αλλά κυρίως εμάς, που μας θεωρούν επερχόμενους».
ΜΕΤΩΠΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Με το βλέμμα στραμμένο στις διαφαινόμενες εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, ο κ.Τσίπρας επιμένει σε ένα σημείο: «Μην υπερτιμάτε τις δυνατότητες του Βερολίνου να κάνει ό,τι θέλει» λέει και επισημαίνει: «Το ερώτημα είναι απλό: Τι θα κάνει η Γερμανία αν μέσα στο 2015 εκλεγούν μια κυβέρνηση στην Ελλάδα και μια κυβέρνηση στην Ισπανία που θα αποφασίσουν ότι θα θέσουν τέρμα στη λιτότητα; Αν σπάσουν τον δικομματισμό στην Ισπανία οι Podemos και οι Σοσιαλιστές στηρίξουν, όπως έχουν πει, μια κυβέρνησή τους, η Μέρκελ τι θα πει;».
Ως προς το μεγάλο και διαρκές ερώτημα «τι θα πουν οι αγορές;», η εκτίμηση της ηγεσίας τουΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτό «θα εξαρτηθεί από τη διαπραγμάτευση μεταξύ κυβερνήσεων στο νέο ευρωπαϊκό σκηνικό που θα έχει δημιουργηθεί». Παράλληλα όμως διευκρινίζεται με ιδιαίτερη σαφήνεια και το εξής: «Είναι σίγουρο ότι εμείς σχεδιάζουμε το πρώτο διάστημα να κινηθούμε χωρίς δανεισμό από τις αγορές. Αυτό είναι το σχέδιό μας».
Το μεγάλο ερώτημα το οποίο τέθηκε πιεστικά προς τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στις επαφές του Σίτι είναι τι θα γίνει με τις τράπεζες. «Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έξι χρόνια τώρα “πληρώνει” τις τράπεζες» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και σημειώνει: «Όλα γίνονται για να εξασφαλιστούν η ρευστότητα και η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. Άρα το τι θα γίνει με τις τράπεζες είναι το βασικό σκέλος της συνολικής διαπραγμάτευσης».
ΔΙΛΗΜΜΑ
ΟΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 180
Ως προς τις επικείμενες εξελίξεις, ο στενός κύκλος συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι θα επιτευχθεί τελικά συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. «Δεν ξέρω πότε, αλλά ο Σαμαράς θα συμφωνήσει» φέρεται να δηλώνει στους συνεργάτες του ο Αλ. Τσίπρας.
Εκτιμά ότι το προσεχές διάστημα «θα καλλιεργηθεί κλίμα φόβου και σασπένς, κινδύνου και επέιγοντος» και ότι «εκεί θα επέλθει μια συμφωνία, που βέβαια θα είναι σκληρή, αλλά θα παρουσιαστεί ως σωσίβιο λίγο πριν το ναυάγιο και θα τεθεί το δίλημμα “ή παίρνεις το σωσίβιο ή πας στον πάτο”».
Υπό αυτό το πρίσμα βλέπει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη φάση των πολιτικών εξελίξεων. «Αυτή τη συμφωνία ο Σαμαράς θα την εντάξει στον σχεδιασμό για τους 180», εκτιμά και όπως μεταδίδεται από τον στενό του κύκλο η επόμενη κίνηση της κυβέρνησης θα είναι η εξής: «Θα πει: “Ορίστε, πετύχαμε και πάλι τη διάσωση, ψηφίστε Πρόεδρο της Δημοκρατίας”». Με βάση αυτά, η κυρίαρχη εκτίμηση στο στενό περιβάλλον του Αλ. Τσίπρα είναι πως «λογικά θα υπάρξει κάποια συμφωνία πριν από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο».
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως, έπειτα από τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, παρουσιάζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζεται βέβαιος για την αδυναμία της σημερινής Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετριάζοντας κατά πολύ τους υπαινιγμούς του για την έκβαση της διαδικασίας. «Δεν ξέρω να θα συγκεντρώσει ή δεν θα συγκεντρώσει 180 η συγκυβέρνηση. Το σίγουρο είναι ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να τους συγκεντρώσει…» φέρεται να δηλώνει.
*Πηγή: Βήμα της Κυριακής, 30/11/14