ΟΙ ΝΕΟΡΩΣΟΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ! ΒΙΝΤΕΟ



«НА МАРИУПОЛЬ!» «ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ» Μ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΙ ΝΕΟΡΩΣΟΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ! ΒΙΝΤΕΟ


«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
«На Мариуполь!» Στη Μαριούπολη αυτό είναι το σύνθημα που αναγράφεται σε στρατιωτικά οχήματα μέρος των δυνάμεων της πολιτοφυλακής που κατευθύνονται προς την Μαριούπολη.
«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео) | Русская весна«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)
Μεγάλη αυτοκινητοπομπή του στρατού της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ κατευθύνεται προς την Μαριούπολη.«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)
Το στρατιωτικό κομβόι αποτελείται από δεκάδες τεθωρακισμένα,καμιόνια μεταφοράς πεζικού,βυτιοφόρα, Uralov, πυροβολικό, αντιαεροπορικά συστήματα κλπ«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)
«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)Μεταξύ των δυνάμεων που συρρέουν στο μέτωπο της Μαριούπολης είναι και η δύναμη ταχείας επέμβασης ονομαστή μονάδα Somalie.«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)
«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)

(rusvesna.su 12/12/14)
Ταυτόχρονα και δυνάμεις των ουκρανών συγκεντρώνονται στην πόλη.Στο αεροδρόμιο υπήρξε έντονη κινητικότητα το τελευταίο 24ωρο. 
Είναι η δεύτερη φορά που η πόλη της Μαριούπολης αποτελεί το επίκεντρο του στρατιωτικού ενδιαφέροντος εκ μέρους των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας.Πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού,για τακτικισμό που στοχεύει στην επαναπροσέγγιση της πόλης για να δημιουργηθούν εκ νέου ερείσματα διαπραγμάτευσης ή αυτή τη φορά οι νεορώσοι είναι αποφασισμένοι να φθάσουν έως το τέλος ;Tην τελευταία φορά η προέλαση προς την Μαριούπολη και το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής για την απελευθέρωση της πόλης θυσιάστηκαν στο βωμό των υποτιθέμενων ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων του Μινσκ που όχι μόνο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αλλά έδωσαν τον απαραίτητο πολύτιμο χρόνο στις ουκρανικές δυνάμεις να ανασυνταχθούν και να περάσουν σε φονική αντεπίθεση επιδεινώνοντας την κατάσταση ως και στο Ντονέτσκ.Όμως η νέα απόπειρα επαναπροσέγγισης των 2 πλευρών για την εξεύρεση πολιτικής λύσης τορπιλίστηκε από το Κιέβο αφού προχθές οι εκπρόσωποι του δεν προσήλθαν στον πραγραμματισμένο διάλογο με τους νεορώσους μέσω Skype.
Ήρθε η ώρα οι προδότες να εγκαταλείψουν για μια ακόμη φορά τη Μαριούπολη ;«На Мариуполь!» — огромная колонна армии ДНР отправилась на опасные участки фронта (+фото, видео)
Tι θα πράξει αυτή το φορά το ελληνικό προξενείο θα μεταφερθεί εσπευσμένα σαν να έρχονται οι γερμανοναζί για να συγκαταριθμηθεί με τους ναζιστές του Μπαντέρα και τους χιτλερικούς του τάγματος της Αζοφικής και της ΑΤΟ όπως έκανε την προηγούμενη φορά ή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορίας του ελληνικού ομογενειακού στοιχείου;
dimpenews.com

Ο πιο αντιπαθής Έλληνας!


Σύμφωνα με το γκάλοπ της Alco για το «Ποντίκι», αν ο Γιώργος Παπανδρέου ίδρυε κόμμα, ένας στους τέσσερις εναπομείναντες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ θα τον ψήφιζε! Ναι, τον ΓΑΠ, τον άνθρωπο που φώναξε την αγέλη των ευρωπαϊκών λύκων και μας έριξε στο στόμα τους, θα τον εμπιστεύονταν περισσότερο από τονλαθρεπιβάτη τής εξουσίας που έχοντας ασήμαντο εκλογικό ποσοστό κυβερνά με οποιονδήποτε, οποιασδήποτε προέλευσης, παράταξης και ιδεολογίας: με τον Παπανδρέου, με τον Παπαδήμο, με τον Γεωργιάδη, με τον Βορίδη, με...
τον Κουβέλη, με τον Σαμαρά.

Παντού μέσα, παντού κινεί τα νήματα και ενώ το ψηφίζουν τρεις αποφασίζει για τις ζωές 97. Ο Βενιζέλος, με την αρνητική ενέργεια που εκπέμπει (δεν έχω ακούσει έναν άνθρωπο – ΕΝΑΝ! – να τον κρίνει θετικά), είναι ο μόνος που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική νεκροφάνεια τον άνθρωπο που η Ιστορία θα τοποθετήσει πιο βαθιά από τον σκελετό της Αμφίπολης. Η εξήγηση απλή: γιατί ο Μπένι είναι ο πιο αντιπαθής πολιτικός (του αποκαλούμενου «δημοκρατικού τόξου»). Ίσως και ο πιο αντιπαθής Έλληνας.

Από harddog

Όλοι πλέον «βλέπουν» εκλογές και ήττα της ΝΔ!



Αντιπυραυλική «ομπρέλα» ανοίγει η Ρωσία



Ντμίτρι Λιτόβκιν, ειδικά για τη RBTH
Νέο υπερσύγχρονο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που θα έχει τη δυνατότητα αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων μέσου βεληνεκούς και παράλληλα θα είναι απολύτως μοναδικό στην κατηγορία του, αποκτούν σύντομα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το αντιαεροπορικό σύστημα S-300, σήμερα δεν το αντιγράφει μόνο όποιος… βαριέται. Αρκεί μόνο να αναφερθεί ο κινεζικός κλώνος του, HQ-9. Το εν λόγω σύστημα προτιμήθηκε, έναντι του πιο τελειοποιημένου ρωσικούS-400 Triumph, στο σχετικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η Τουρκία. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε το Πεκίνο να αποφασίσει επίσημα την αγορά του Triumph από τη Ρωσία. Ο συντάκτης του περιοδικού ArsenalOtéchestva (Οπλοστάσιο της Πατρίδας), Βίκτορ Μουραχόβσκι, σχολίασε στη RBTH ότι «Η προσφορά σύγχρονης τεχνολογίας προς εξαγωγή, προϋποθέτει ότι ο πωλητής διαθέτει παράλληλα ένα ακόμη πιο τελειοποιημένο σύστημα και εφόσον εμείς προσφέρουμε στην Κίνα το S-400, αυτό σημαίνει ότι διαθέτουμε ως “απόθεμα” κάτι ακόμη πιο αποτελεσματικό».
Κινητική αναχαίτιση
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η σύγκριση του ρωσικού μελλοντικού συστήματος με το αμερικανικό THAAD είναι ενδεικτική. Το THAAD είναι ένα κινητό αντιπυραυλικό σύστημα προορισμένο για την αναχαίτιση πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς, λίγα λεπτά πριν αυτοί πλήξουν το στόχο. Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων συστημάτων χρονολογείται από το 1992. Από τις επίσημες 39 δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του συστήματος THAAD, οι 31 είχαν αναγνωριστεί ως επιτυχημένες. Οι μισές από αυτές διεξήχθησαν υπό όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερες «συνθήκες μάχης», καθώς ως «στόχοι» χρησιμοποιήθηκαν αντίγραφα του σοβιετικού πυραύλου R-17 (SS-1 Scud κατά την ορολογία του ΝΑΤΟ), ενός παρωχημένου όμως τεχνολογικά πυραύλου, ο οποίος δεν διαθέτει περίπλοκη πτητική τροχιά. Επομένως, οι επιτυχίες που σημειώθηκαν στις δοκιμές του THAAD, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είχαν καθολικό χαρακτήρα.
Ωστόσο, το σύστημα αυτό διαθέτει ένα σημαντικό τεχνικό χαρακτηριστικό, τη λεγόμενη φιλοσοφία της «κινητικής αναχαίτισης», όταν δηλαδή για την καταστροφή του στόχου χρησιμοποιείται μόνο η κινητική ενέργεια του πυραύλου αναχαίτισης χωρίς αυτός να φέρει εκρηκτική κεφαλή. Προηγουμένως, οι σχεδιαστές προτιμούσαν πιο απλούς τρόπους για να καταρρίπτουν τις πυρηνικές κεφαλές των βαλλιστικών πυραύλων. Για παράδειγμα, το βασικό εν ενεργεία σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας που είναι ανεπτυγμένο γύρω από τη Μόσχα, το Α-135, χρησιμοποιούσε για το σκοπό αυτό αντιπυραυλικά βλήματα με πυρηνικές κεφαλές. Το αντιπυραυλικό βλήμα εκτοξεύεται προς την περιοχή της αναμενόμενης εισόδου των εχθρικών πυρηνικών κεφαλών και προκαλεί έκρηξη του δικού του πυρηνικού πυρομαχικού. Στην ακτίνα της πυρηνικής έκρηξης καίγονται τα πάντα: Οι πολεμικές κεφαλές, οι παραπλανητικοί στόχοι, και τα ίδια τα εναπομείναντα τμήματα των πυραύλων. Σε αυτή την περίπτωση τα «ραδιενεργά απόβλητα» της πυρηνικής αναχαίτισης αναπόφευκτα θα πέσουν «στα κεφάλια» των κατοίκων της περιοχής.
Η αντίληψη του σχεδιασμού του THAAD προβλέπει ότι το αντιπυραυλικό βλήμα πλήττει το στόχο με «συνηθισμένη» και όχι «τοξική» πολεμική κεφαλή. Ωστόσο, αυτό δεν είναι και τόσο απλό να υλοποιηθεί στο σημερινό στάδιο ανάπτυξης των τεχνολογιών,. Τα ραντάρ των αντιαεροπορικών/αντιπυραυλικών συστημάτων «δεν βλέπουν» τους υπερηχητικούς στόχους. Όπως ανέφερε στη RBTH ο συντάκτης της εφημερίδας Voenno-promyishlennyi courier (Αγγελιαφόρος της αμυντικής βιομηχανίας), Μιχαήλ Χονταρενόκ, «Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσιάζεται στην επιλογή των στόχων καθώς πρέπει να γίνει κατανοητό, ποιες είναι οι πραγματικές πολεμικές κεφαλές και ποια τα ομοιώματα. Στο Α-135 το θέμα αυτό έχει επιλυθεί με πολύ απλό τρόπο: Στην περιοχή της πυρηνικής έκρηξης θα καταστραφούν και το ένα και το άλλο. Στην περίπτωση όμως που απαιτείται καταστροφή του στόχου “με ακρίβεια”, χρειάζονται εντελώς διαφορετικές ιδιότητες από την αντιαεροπορική άμυνα».
Από τον «Θρίαμβο», στον «Θριαμβευτή»
Τέτοιες ιδιότητες παρουσιάζει το ρωσικό Α/Π σύστημα S-400 Triumph («Θρίαμβος»). Για να τεθεί το σύστημα σε πλήρη μαχητική ετοιμότητα χρειάζονται μόνο 5 λεπτά. Το ραντάρ του συστήματος μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα την πορεία 100 ιχνών/στόχων και να επιλέξει τους 6 (κατά των οποίων πιθανότατα θα εκτοξευτούν και οι πύραυλοί του). Γενικά, μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 36 στόχους, εκτοξεύοντας εναντίον τους έως και 72 πυραύλους.
Το Triumph λειτουργεί με εξαπλάσια ταχύτητα από τους προκατόχους του, συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού Patriot. Αυτό επιτυγχάνεται χάρις στη χρήση κάθετων εκτοξευτών και το σχεδιασμό των ίδιων των πυραύλων. Ύστερα από την εκτόξευση του βλήματος αυτό απογειώνεται κάθετα από το σωλήνα εκτόξευσης και ευρισκόμενο ήδη στον αέρα, με το σήμα από το ραντάρ κατευθύνεται προς την πλευρά εκείνη, από την οποία προέρχεται ο στόχος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου αντίδρασης, διότι δεν είναι αναγκαίο -όπως στο Patriot- να στρίβει ο εκτοξευτής.
Το S-400 μπορεί να χρησιμοποιεί για την κατάδειξη του στόχου, όχι μόνο το δικό του ραντάρ, αλλά και να λαμβάνει και εξωτερικές πληροφορίες, από σταθμούς διοίκησης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας, δορυφόρους και αεροπλάνα-ιπτάμενα ραντάρ. Παράλληλα, οποιοδήποτε σύστημα S-400 μπορεί όχι μόνο να βάλλει με έξωθεν εντολές, αλλά και να διευθύνει το ίδιο Α/Α και Α/Π συστήματα διαφόρων τύπων -S-400, S-300,Pantsir-S1, Tor-M1- συνενώνοντας υπό τη διοίκησή του δεκάδες εκτοξευτές με εκατοντάδες πυραύλους.
Η αρχή αυτή, όπως βεβαιώνουν οι σχεδιαστές, έχει υιοθετηθεί και στο πιο σύγχρονο ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-500 Triumphator(«Θριαμβευτής»). Για αυτό δεν είναι γνωστά και πολλά πράγματα, παρά μόνο ότι «είναι ικανό να αναχαιτίζει τόσο μικρού μεγέθους στόχους όπως μη επανδρωμένα ιπτάμενα σκάφη, πυραύλους κρουζ, πυρηνικές κεφαλές, όσο και δορυφόρους». Στο μέλλον το Triumphator θα διασυνδεθεί με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Α-135, όπως αναφέρεται στην επετειακή έκδοση που είναι αφιερωμένη στα εκατό χρόνια από τη δημιουργία των ρωσικών Αντιαεροπορικών Δυνάμεων. Πιθανόν, την εξέλιξη αυτή εννοούσε ο γενικός σχεδιαστής της «Κοινοπραξίας Α/Α Almaz-Antey», Π. Σοζίνοφ, μιλώντας για ένα ρωσικό ανάλογο του συστήματος THAAD.
Απ’ όλα αυτά μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι το S-500 δεν θα είναι μόνο ένας «εκτοξευτής με πυραύλους», αλλά θα αποτελέσει ένα συνολικό ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου του εναέριου χώρου και διοίκησης όλων των δυνάμεων και συστημάτων Α/Α και Α/Π άμυνας της Ρωσίας.

Η ώρα της δραχμής σε συνύπαρξη με το ευρώ πλησιάζει

 Δεν παζαρεύεις με το θεριό αν δεν έχεις βιώσιμη εναλλακτική λύση


Η ώρα της κρίσης πλησιάζει πλέον. O Αντώνης Σαμαράς έριξε την καυτή πατάτα στην ταραχώδη πολιτική μας σκηνή με το κορυφαίο δίλημμα : Ή συνεχίζουμε μέσα στη στρούγκα της ευρωζώνης εκτελώντας χωρίς παρεκκλίσεις το ανελέητο σφυροκόπημα των μνημονιακών εντολών, με συνέχιση της φτώχειας, της μιζέριας, την κατοχής της χώρας, με κάποια αόριστη ελπίδα ότι στο απώτερο μέλλον θα δούμε καλύτερες μέρες. Μια ελπίδα που όπως ο ουρανός, απομακρύνεται όσο τον πλησιάζεις !
Ή εναλλακτικά, αποτολμάμε τη μεγάλη έξοδο. Με μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, με στάση πληρωμών, με κούρεμα και  αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με έντιμη διαχείριση και νοικοκύρεμα του κράτους, με στοχευμένη αναπτυξιακή πολιτική, με αναζήτηση διεθνών συμμαχιών σε δύση, ανατολή και νότο.
Η συνύπαρξη της νέας δραχμής, του εθνικού μας νομίσματος  με το ευρώ, όπως ισχύει στην πράξη σήμερα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αποτελεί μια σοβαρή εναλλακτική λύση που αξίζει να μελετηθεί στην παρούσα φάση, με δεδομένη την ισχυρή άρνηση που συναντά σήμερα η γερμανοποδηγετούμενη ευρωζώνη σε Ιταλία, Γαλλία και αλλού.
Μέχρις ότου ξεκαθαριστεί η πορεία της παραπαίουσας ευρωζώνης,η έκδοση εθνικού νομίσματος για εσωτερικές πληρωμές, για καταβολές μισθών, συντάξεων, κλπ., με παράλληλη συνύπαρξη του ευρώ για εξωτερικές κυρίως συναλλαγές, αποτελεί μια εφικτή λύση που χρειάζεται περαιτέρω εξειδίκευση, ανάλογα με εναλλακτικές  συνετές πολιτικοοικονομικές επιλογές. 
Το πρόβλημα για την όποια κυβέρνηση προκύψει από τις επερχόμενες εκλογές και ειδικότερα για τον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται ότι θα τις κερδίσει είναι ότι, κανένας δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με το θεριό, αν δεν έχει σοβαρό εναλλακτικό σχέδιο. Όταν έχεις μπροστά σου έναν "κροκόδειλο", δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς από το να αλλάξεις δρόμο, με όποιους πιθανούς κινδύνους, που οφείλεις να έχεις προετοιμαστεί να αντιμετωπίσεις.  
Οι αιτιάσεις ότι μπορεί οποιαδήποτε κυβέρνηση να παζαρέψει και να ανατρέψει την ανάλγητη πολιτική των Μέρκελ-Σόιμπλε είναι παιδαριώδεις ονειρώξεις. Πρόκειται για αστειότητες. Όσοι καταδικάζουν το Μνημόνιο και την ίδια ώρα ομνύουν στην ευρωζώνη απλώνοντας το χέρι για ευρω-δανεικά, θυμίζουν τον οφειλέτη που αναθεματίζει τον τοκογλύφο και στο τέλος τον εκλιπαρεί για να του δώσει δάνειο!
Μια έντιμη αντιμνημονιακή κυβέρνηση, τι θα κάνει όταν η Τρόικα, με εντολές από το Βερολίνο, απαιτήσει την εφαρμογή του ενός ή του άλλου σκληρού μέτρου; Τι θα κάνει αν η Τρόικα απαιτήσει και άλλες απολύσεις και άλλες περικοπές σε μισθούς σε συντάξεις, σε κοινωνικές παροχές; Αν δεν εφαρμοστούν οι απαιτήσεις-εντολές της, η Τρόικα θα κόψει την χρηματοδότηση σε ευρώ και τότε η αντιμνημομιακή κυβέρνηση θα μετατραπεί σε μνημονιακή. Γιατί απλούστατα δε θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις άμεσες υποχρεώσεις της για την πληρωμές μισθών, συντάξεων, προμηθειών, τοκοχρεωλυσίων κλπ. Και τελικά, θα σκύψει το κεφάλι και θα δεχτεί τους σκληρούς όρους των ανάλγητων δανειστών.
Έτσι ακριβώς γίνεται όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση, υποστήριζε πως διαθέτει ένα διαφορετικό μείγμα πολιτικής που μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Στην πράξη  ζήσαμε το ακριβώς αντίθετο, με τα Μνημονιακά μέτρα να χειροτερεύουν συνεχώς. Έξι χρόνια τώρα πορευόμαστε στο δρόμο μιας σύγχρονης ελληνικής τραγωδίας. Έξι και κοντά επτά χρόνια τώρα στον πάγο.
Αυτή είναι η μοίρα όσων εξαρτώνται από δανεικά και όσων έχουν εκχωρήσει το ύψιστο δικαίωμα της έκδοσης χρήματος σε ξένους. Γιατί  «τα δάνεια τους ανθρώπους δούλους ποιεί» κατά Μένανδρο και κατά την κοινή λογική. Κάτι σαν τη μοίρα του ναρκομανούς που αδυνατεί να ξεφύγει από τον έλεγχο και τις απαιτήσεις του προμηθευτή του. Ή του πρόβατου που διαπραγματεύεται με το λύκο για τη μοιρασιά του φαγητού!
- ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΗ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ

Σπονδή στον μεγάλο Ελληνα- Κύπριο Τάσο Παπαδόπουλο



Στις 12 Δεκεμβρίου 2008 έφυγε από το ζωή ο μεγάλος Έλληνας ηγέτης της Κύπρου Τάσσος Παπαδόπουλος που είπε το μεγάλο όχι στο καταστρεπτικό σχέδιο Ανάν.Στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με ποσοστό 76% οι Ελληνοκύπριοι καταψήφισαν το Σχέδιο Ανάν για τη λύση του Κυπριακού, ύστερα και από μεγαλειώδες  διάγγελμά του Πρόεδρου τους. Στο συναισθηματικά αυτό φορτισμένο μήνυμα της 7ης Απριλίου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος υπογράμισε εμφαντικά: «παρέλαβα κράτος, δεν θα παραδώσω κοινότητα».
 Η συνταρακτική πολιτική διαδρομή του Τάσσου Παπαδόπουλου συνδέθηκε με τη σύγχρονη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτίστηκε με τις πλέον κρίσιμες πτυχές του Κυπριακού.
Ο Ευστάθιος (Τάσσος) Παπαδόπουλος γεννήθηκε στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας στις 7 Ιανουαρίου 1934. Ήταν το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του δάσκαλου Νικολάου Παπαδόπουλου και της οικοκυράς Αγγελικής. Αποφοίτησε από το Παγκύπριο Γυμνάσιο και σπούδασε νομικά στο King's College και στο Grey's Inn του Λονδίνου. Εκεί, συγκατοίκησε στο ίδιο διαμέρισμα με τον Σπύρο Κυπριανού, τον Λέλλο Δημητριάδη, τον Δημήτρη Λιβέρα και τον Ανδρέα Μαυρομάτη. Οι πέντε συγκάτοικοι ιδρύουν την Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων (ΕΦΕΚ), με πρόεδρο τον Σπύρο Κυπριανού, γραμματέα τον Τάσσο Παπαδόπουλο και ταμία τον Λέλλο Δημητριάδη.
Και οι πέντε βρέθηκαν αργότερα στην πολιτική. Κυπριανού και Παπαδόπουλος έφθασαν μέχρι την Προεδρία της Δημοκρατίας. Λιβέρας και Μαυρομάτης διετέλεσαν υπουργοί, ενώ ο Λέλλος Δημητριάδης, υπηρέτησε ως δήμαρχος Λευκωσίας για 30 χρόνια. Στο Λονδίνο προέκυψε και το Τάσσος με δύο σίγμα, καθώς όταν έγραφε το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες και ένα σίγμα, οι Βρετανοί το πρόφεραν ως «Τάζος».
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Κύπρο στις 20 Μαρτίου 1955, δέκα μέρες πριν από την έναρξη την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, στον οποίο πήρε ενεργό μέρος, παράλληλα με την άσκηση της δικηγορίας. Διετέλεσε τομεάρχης Λευκωσίας και αργότερα ως γενικός υπεύθυνος για όλη την Κύπρο της ΠΕΚΑ, της πολιτικής οργάνωσης της ΕΟΚΑ.
Συμμετείχε στη συμβουλευτική ομάδα που συγκλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, όταν επρόκειτο να υπογραφούν οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου (1959), τις οποίες καταψήφισε. Μετά την υπογραφή των συμφωνιών, διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών, σε ηλικία μόλις 25 ετών, στη μεταβατική κυβέρνηση που σχηματίστηκε τον Απρίλιο του 1959. Ταυτόχρονα, διετέλεσε μέλος της επιτροπής που συνέταξε το σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκπροσωπώντας τους Ελληνοκυπρίους.
Μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου διετέλεσε Υπουργός Εργασίας και από τη θέση του αυτή εισήγαγε για πρώτη φορά και εφάρμοσε πλήρες σχέδιο κοινωνικών ασφαλίσεων. Μετά την έναρξη των δικοινοτικών ταραχών το 1963, ο Τάσσος Παπαδόπουλος μετείχε στη διάσκεψη του Λονδίνου για το μέλλον της Κύπρου. Τότε του αποδόθηκε ευθύνη για τους διωγμούς των Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ακρίτας».
Όταν οι Τουρκοκύπριοι αποχώρησαν από την κυβέρνηση, ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανέλαβε προσωρινά Υπουργός Γεωργίας. Συνολικά, υπηρέτησε για 12 χρόνια, διαδοχικά ως υπουργός Εσωτερικών, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, και Γεωργίας. Το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Γλαύκο Κληρίδη το βραχύβιο Εναίο Κόμμα, που υποστήριζε τις πολιτικές Μακαρίου. Το 1970 εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής, αλλά λίγο αργότερα διαφώνησε με τον Κληρίδη και αποχώρησε. Στο πραξικόπημα του 1974 συνελήφθηκε και φυλακίστηκε στην Αμμόχωστο. Απελευθερώθηκε μία μέρα πριν από την τουρκική εισβολή.
Βουλευτής εκλέχτηκε και το 1976,  ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στις δικοινοτικές συνομιλίες, Γλαύκου Κληρίδη, καθώς και αντικαταστάτης στη θέση αυτή, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης αποχώρησε το 1976. Υπηρέτησε ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο του 1976.
Το 1980 ίδρυσε την Ένωση Κέντρου και τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του 1981. Ωστόσο, το κόμμα δεν κατάφερε να αναδείξει βουλευτή. Το 1991 εκλέχτηκε βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και επανεκλεχτηκε το 1996 και το 2001. Το 2000 αναδείχθηκε, χωρίς αντίπαλο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, μετά την αποχώρηση του ιδρυτή του Σπύρου Κυπριανού. Από την ηγεσία του ΔΗΚΟ παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2006.
Στις 28 Φεβρουαρίου 2003 εκλέχτηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επικρατώντας του Γλαύκου Κληρίδη και στις 16 Απριλίου του ίδιου χρόνου υπέγραψε στην Αθήνα τη Συνθήκη Προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μαζί με τους ηγέτες των άλλων εννέα υπό ένταξη κρατών.Ύστερα πό τον πόλεμο που του ασκήθηκε απο παντού, αλλά και εξασθενημένος απο την ανίατη αρώστεια που περιέργως πολύ συχνά πλήτει παρόμοιους ηγέτες και προσωπικότητες διεθνώς ( ! ), στις προεδρικές εκλογές του 2008 αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο και στις 28 Φεβρουαρίου 2008 παρέδωσε την εξουσία στον διάδοχό του Δημήτρη Χριστόφια, αρχηγό του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ.
Σπουδαίος νομικός, πολυμαθής, με πλατιές γνώσεις, με ευγλωτία, οξυδέρκεια και εμπειρίες ζωής, ο Τάσος των Ελλήνων και των Κυπρίων ήταν  απλός, ζεστός, ανθρώπινος και βαθειά συναισθηματικός, πολύτεκνος πατέρας τεσσάρων παιδιών, παντρεμένος με τη λατρεμένη του Φωτεινή, χήρα του συναγωνιστή του από την εποχή της ΕΟΚΑ Πολύκαρπου Γεωρκάτζη.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΡΑΧΜΗ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ
- See more at: http://www.drachmi5.gr/ethnika/spondi-ston-megalo-ellina-kyprio-taso-papadopoylo#sthash.n0vHxQul.dpuf

Σε κυβερνητική ετοιμότητα ο ΣΥΡΙΖΑ!


«Να μη χάσουμε ούτε ένα λεπτό», ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπραςθέλοντας το κόμμα να είναι πανέτοιμο για να αναλάβει άμεσα την εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως «από τώρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ώστε να είμαστε έτοιμοι μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για την κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που θα αφορούν την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας, επαναφορά του κατώτατου μισθού τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο, την φοροδιαφυγή, αλλά και τον χώρο των ΜΜΕ», δίνοντας προτεραιότητα στην επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη δημιουργία ενός κινήματος αντίστασης του λαού στην επιχείρηση εκβιασμού και τρομοκράτισης τώρα που η χώρα οδεύει προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς όπως τόνισε «είναι βέβαιο ότι θα ασκηθούν πιέσεις προς τους βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες».

«Το επόμενο διάστημα χρειάζεται σοβαρότητα, εγρήγορση και αποφασιστικότητα», συμπλήρωσε και πρότεινε να τεθεί η Πολιτική Γραμματεία σε διαρκή συνεδρίαση προεκειμένου να εκτιμάται καθημερινά η κατάσταση και να υπάρχει παρέμβαση όπου χρειαστεί.

Μάλιστα για να σιγουρέψει πως θα παραμείνει αρνητική η στάση των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων βουλευτών στην προεδρική εκλογή, ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών τις επόμενες ημέρες με αυτές τις πλευρές.

Στην Κουμουνδούρου πάντως, επικρατεί ικανοποίηση για τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που διαμήνυσαν και πάλι ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο, αλλά ζητούν εκλογές. Ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος για συγκρότηση ισχυρών συμμαχιών.

Οδεύοντας προς τις κάλπες 

Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο στις επερχόμενες εκλογές, στα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο παρασκήνιο, ξεκινούν ήδη οι διεργασίες για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Ακόμη δεν έχει αρχίσει για τα καλά η ονοματολογία, αλλά είναι βέβαιο ότι εκτός των ημερών η συζήτηση θα ανάψει. Μέσω αυτών των διεργασιών θα «κουμπώσουν» και υποψηφιότητες ανεξάρτητων βουλευτών, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη στάση τους στην προεδρική εκλογή.

Η κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος , μέσα και από τις περιφερειακές συνδιασκέψεις συνεχίζεται. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα γίνουν οι συνδιασκέψεις σε Κρήτη και Θεσσαλία. Με αυτές τις πρωτοβουλίες ενισχύεται η κυβερνητική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και εμπεδώνεται η αίσθηση ότι το κόμμα είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Η Αριστερή Πλατφόρμα

Στο μεταξύ η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σύμφωνα με τοtoxwni.gr, φέρεται να ζητά από τα ηγετικά στελέχη να μην βάζουν νερό στο κρασί τους και να μην υιοθετούν στάση αναδίπλωσης απέναντι σε δανειστές και συστημικές δυνάμεις, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης.

ΑΠΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΣΕ ΕΠΙΟΡΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ











Δεν ξέρω αν έχει νόημα να μπει κανείς στην ουσία της επιχειρηματολογίας του τρόμου την οποία επιχειρεί να αναπτύξει ο καταρρέων πρωθυπουργός της καρπαζιάς…

Κι αυτό διότι έχουμε απέναντί μας το παραλήρημα ενός ανδρείκελου, το οποίο αφού με τις επιλογές και την εθελοδουλία του οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή, επιχειρεί γι ακόμη μια φορά να μας πείσει πως η παρουσία του στο προσκήνιο συνιστά εν πολλοίς καταλύτη «σωτηρίας».Έχει όμως σημασία να μην περάσει απαρατήρητο το περιεχόμενό της, διότι αυτή η παρέμβαση έχει συγκεκριμένη ταυτότητα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί, όχι μονάχα πολιτικά, αλλά θεωρούμε ότι η αντιμετώπισή της εμπίπτει πλέον καθολικά στις αρμοδιότητες του ποινικού δικαίου. Δεν έχουμε να κάνουμε με έναν πρωθυπουργό που καταφεύγει απλώς στην κινδυνολογία, στα πλαίσια μιας απέλπιδας προσπάθειας για την πολιτική του σωτηρία. Έχουμε να κάνουμε με τη δημόσια παρέμβαση ενός εκ των πραγμάτων επίορκου πολιτικού, ο οποίος από τη θέση του πρωθυπουργού λειτουργεί ως πέμπτη φάλαγγα σε βάρος της χώρας, απευθύνοντας ουσιαστικά ανοικτό προσκλητήριο σε συμμορίες και βρυκόλακες, προκειμένου να την κατασπαράξουν. Πρόκειται για μια στάση αποκαλυπτική ενός ανθρώπου που δεν έχει χάσει απλά τον έλεγχο λίγο πριν την οριστική του κατάρρευση. Αλλά για ένα Ελληνόφωνο πολιτικό τέρας, που έβγαλε την κουκούλα του Έλληνα πολιτικού, και... δε διστάζει να ενορχηστρώσει την επίθεση σε βάρος της ίδιας του της χώρας, ως επίορκος πολιτικός, ως αδίστακτος γενίτσαρος.
Όχι μόνο δεν έκανε αυτό που όφειλε να κάνει και για το οποίο τον προειδοποιήσαμε από την πρώτη στιγμή ως στοιχειώδη ενέργεια πατριωτικής ευθύνης, ώστε να ακυρώσει στην πράξη τη συντονισμένη επίθεση των συμμοριών, αλλά δε δίστασε να ξεπέσει φτηνά και άναδρα, στο ρόλο του επίορκου και εθνικά επικίνδυνου Εφιάλτη. Απέναντι σ αυτή την κατάντια, κανείς δε δικαιούται να σιωπά. Ούτε το πολιτικό σύστημα, ούτε βεβαίως και η Ελληνική δικαιοσύνη. Αυτός ο πρωθυπουργός, δεν είναι μονάχα εθνικά ανεύθυνος και επικίνδυνος. Είναι ένας επίορκος πρωθυπουργός και η ζημιά που προκαλεί με τις δηλώσεις του,προσλαμβάνει πλέον εθνικές διαστάσεις.Το πρόσχημα της αντιπαράθεσης με το ΣΥΡΙΖΑ και η προς τούτο επίκληση της ακατάσχετης κινδυνολογίας, διόλου δε μειώνει τις ευθύνες του ανδρός, και φυσικά δεν αμβλύνει τις οδυνηρές εθνικές επιπτώσεις της απερίσκεπτης στάσης του. Δεν υπάρχει σκοπός που να αγιάζει τα μέσα, όταν οι συνέπειες των χειρισμών, προκαλούν εθνική ζημιά σε βάρος της ίδιας της χώρας. Εθνικής σημασίας επιχειρήσεις, ουσιαστικά πλιατσικολογήθηκαν μέσα σε ένα τριήμερο με τη χρηματιστηριακή υπεξαίρεση των πραγματικών τους αξιών,και η κερκόπορτα της απροκάλυπτης πολιτικής παρέμβασης της μαφίας της Ευρώπης με τρόπο που κουρελιάζει εν όψει εξελίξεων κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, άνοιξε με ευθύνη του Ένας τέτοιος πρωθυπουργός, δεν πρέπει να παραμείνει ούτε λεπτό στη θέση του… Είναι ήδη έκπτωτος… Αποτελεί όνειδος για τον τόπο,και η τιμωρία του πρέπει να είναι παραδειγματική. Αυτή η χώρα δε «δικαιούται» να έχει μονάχα παράδοση σε εφιάλτες.Υποχρεούται πρωτίστως να μη λησμονεί τις πρακτικές των τιμωρών των εφιαλτών, οι οποίοι έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες στη μακραίωνη ιστορία της.

ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ: ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ


Εκτύπωση
krugman_paul_g
Η νέα αναταραχή στην Ελλάδα δείχνει τα όρια των πολιτών απέναντι στις λανθασμένες πολιτικές λιτότητας που επέβαλαν οι ελίτ, τονίζει σε άρθρο του στους New York Times ο Πωλ Κρούγκμαν.
Ο νομπελίστας οικονομολόγος υπενθυμίζει ότι η ελληνική οικονομική κρίση ξέσπασε πριν από πέντε χρόνια και οι επιπτώσεις της συνεχίζουν να προκαλούν τεράστιο κακό στην Ευρώπη και στον κόσμο. Ωστόσο, η πραγματική καταστροφή της ελληνικής κρίσης δεν ήταν η μετάσταση στις χώρες που την είχαν δανείσει, αλλά η διαστρέβλωση της οικονομικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, επισημαίνει ο ίδιος. Οι υποτιθέμενοι σοβαροί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έβγαλαν όλα τα λάθος συμπεράσματα.
«Τώρα η Ελλάδα φαίνεται να είναι και πάλι σε κρίση. Θα βγάλουμε αυτήν την φορά τα σωστά συμπεράσματα ;» διερωτάται ο κ. Κρούγκμαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που συνέβη την προηγούμενη φορά ήταν η εκμετάλλευση των προβλημάτων της Ελλάδας για να προκληθεί πανικός σχετικά με τα δημοσιονομικά ελλείμματα, ακόμα και αν το κόστος δανεισμού ήταν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι πολιτικοί στις ΗΠΑ και στην Βρετανία προειδοποιήσουν πως αν δεν γίνει αυτό οι χώρες θα γίνουν σαν την Ελλάδα. «Η Ελλάδα αποτελεί μια προειδοποίηση για το τι συμβαίνει όταν οι χώρες χάνουν την αξιοπιστία τους» έλεγε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον καθώς παρουσίαζε πολιτικές λιτότητας για το 2010.
Ωστόσο, τονίζει ο αρθρογράφος, η Βρετανία και οι ΗΠΑ δεν βρίσκονταν στην ίδια μοίρα με την Ελλάδα, καθώς είχαν τα δικά τους νομίσματα.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα δημοσιεύματα στον τύπου υποστηρίζουν πως η Ελλάδα ήταν ανεύθυνη δημοσιονομικά και ότι αρνήθηκε να λάβει τα τεράστια μέτρα που όφειλε να πάρει. Στην πραγματικότητα, σημειώνει ο κ. Κρούγκμαν, έχει κάνει τεράστιες προσαρμογές, μειώνοντας δραστικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, περικόπτοντας το κοινωνικό κράτος και αυξάνοντας τους φόρους. Την ίδια ώρα οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν πραγματοποιήσει βουτιά και η ανεργία βρίσκεται στο 25%. Η κατάσταση του δημόσιου χρέους έχει γίνει χειρότερη. Υπάρχουν και κάποια θετικά σημάδια, καθώς η οικονομία καταγράφει μικρό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά συνολικά η επιβράβευση είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα επτά χρόνια πόνου.
Σύμφωνα με τον Κρούγκμαν, αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι η βούληση των Ελλήνων να αποδεχτούν όλα αυτά τα δεινά, να δεχτούν τις εξαγγελίες του πολιτικού κατεστημένου ότι ο πόνος είναι αναγκαίος και ότι θα οδηγήσει τελικά στην ανάκαμψη.
«Και τα νέα που τάραξαν τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη είναι πως οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια τους. Οι πληροφορίες είναι περίπλοκες, αλλά βασικά η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί έναν απελπισμένο πολιτικό ελιγμό για να αποφύγει τις βουλευτικές εκλογές. Και αν αποτύχει ο πιθανός νικητής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα που έχει ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε σύγκρουση με την Γερμανία και σε έξοδο από το ευρώ» γράφει.
Το σημαντικό στοιχείο κατά τον Κρούγκμαν είναι πως δεν είναι μόνο οι Έλληνες που είναι θυμωμένοι και δεν αντέχουν άλλο. Στην Γαλλία το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν προηγείται στις δημοσκοπήσεις. Στην Ιταλία οι μισοί περίπου ψηφοφόροι στηρίζουν κόμματα όπως τη Λίγκα του Βορρά και το Κόμμα των Πέντε Αστέρων. Στην Βρετανία ο Φάρατζ απειλεί το πολιτικό κατεστημένο.
«Θα ήταν πραγματικά φρικτό αν οποιοδήποτε από αυτά τα κόμματα, με την εξαίρεση του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται κάποιος πιο ήπιο, ερχόταν στην εξουσία. Αλλά υπάρχει λόγος για την άνοδο τους. Αυτό συμβαίνει όταν μια ελίτ διεκδικεί το δικαίωμα στην εξουσία λόγω της υποτιθέμενης τεχνογνωσίας της, στην γνώση για το τι πρέπει να γίνει και στην συνέχεια αποδεικνύεται πως στην πραγματικότητα δεν ξέρει τι κάνει και ότι είναι ιδεολογικά άκαμπτη να μάθει από τα λάθη της» υπογραμμίζει.
«Δεν έχω ιδέα πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα. Αλλά υπάρχει ένα πραγματικό δίδαγμα από την πολιτική αναταραχή στην χώρα, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό από το λάθος δίδαγμα που πήραν πολλοί λόγω των μεγάλων δημοσιονομικών προβλημάτων της» καταλήγει ο κ. Κρούγκμαν
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Εκτύπωση
ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
H Iskra παραθέτει τα όσα αποδέχτηκε η κυβέρνηση από τις απαιτήσεις της τρόικας στον ασφαλιστικό και μισθολογικό τομέα με βάση το e-mail του Γκίκα Χαρδούβελη προς την τρόικα:
1. Αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος για κατώτερη σύνταξη στα 67 χρόνια ηλικίας από τα 15 στα 20 χρόνια ασφάλισης, από 4,5 χιλιάδες ένσημα στα 6 χιλιάδες ένσημα. Είναι πολύ δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, σε εποχές πολύ μεγάλης ανεργίας και εισφοροδιαφυγής να συγκεντρώσει ένας ασφαλισμένος αυτά τα ένσημα. Όσοι θα έχουν λιγότερα από 15 χρόνια ασφάλισης δεν θα παίρνουν τίποτε, ενώ όσοι έχουν από 15 – 20 χρόνια θα παίρνουν αναλογικήσύνταξη 323 ευρώ μηνιαία, δηλαδή πολύ μικρότερη σύνταξη από την κατώτερη εγγυημένη σύνταξη, που σήμερα είναι 486,8 ευρώ μηνιαία.
2. Κατάργηση των ειδικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δηλαδή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων για όσους τις δικαιούνταν πριν τα 62 χρόνια. Δηλαδή τιμωρούν τιςεργαζόμενες μητέρες, επειδή είχαν παιδιά και τόλμησαν να εργαστούν και να μη μείνουν στο σπίτι, επειδή δεν έβγαιναν οικονομικά αυτές και οι οικογένειές τους, αλλά κυρίως γιατί είναι δικαίωμα τους να εργάζονται. Τιμωρούν έτσι και τα ΑμεΑ, επειδή δεν έμειναν στο σπίτι ή δεν ιδρυματοποιήθηκαν και αναζήτησαν και βρήκαν δουλειά. Τιμωρούν επίσης τους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα που σακατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, με το να μην τους αφήνουν πλέον να φεύγουν πριν από τα 62, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις. Και τέλος τιμωρούν με αυτό τον τρόπο τους παλιούς ασφαλισμένους πριν το 1983, που είχαν διατηρήσει το δικαίωμα να συνταξιοδοτούνται με 35 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας χωρίς όριο ηλικίας.
3. Δραστική μείωση από τον ερχόμενο Απρίλιο των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, που κατά τεκμήριο είναι οι πλέον χαμηλοσυνταξιούχοι, αυστηροποιώντας τα ισχύοντα και σήμερα εισοδηματικά κριτήρια και προσθέτοντας και περιουσιακά κριτήρια, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ικανοποίηση της θρασύτατης απαίτησης της τρόικας για πλήρη κατάργησή του το 2016 και αντικατάσταση του από τα ψίχουλα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
4. Πλήρη εφαρμογή των εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ, της 1ης, της 2ης και της 3ης. Όσον αφορά το ασφαλιστικό και τα ΑμεΑ, οι εργαλειοθήκες αναφέρουν δύο πράγματα. Πρώτον, ως προς το ασφαλιστικό, ότι το ΕΚΑΣ δεν είναι ανταποδοτικό και πρέπει να καταργηθεί. Δεύτερον, ότιτο προνοιακό μέρος της κατώτερης σύνταξης των 486,8 € μηνιαία δεν είναι ανταποδοτικό και πρέπει να καταργηθεί. Δηλαδή, εάν αφαιρέσουν το προνομιακό μέρος που ζητάει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, θα πάνε την κατώτερη σύνταξη από τα 486,8 € μηνιαία σε 323 €. Επίσης, η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ λέει ότι πρέπει να μπουν αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να παίρνουν τα ΑμεΑ τα προνοιακά επιδόματά τους, δηλαδή τα στέλνουν για κοινωνική ευθανασία και ότι αυτά θα πρέπει να ενοποιηθούν προς τα κάτω και να αντικατασταθούν από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
5. Πάγωμα των συντάξεων από 1.1.2016 μέχρι το 2018, που υπήρχε μια ελπίδα ότι μπορεί να υπάρχει μια οριακή αύξηση, γιατί οι νόμοι λένε ότι πρέπει να παίρνεται υπόψη από 1.1.2016 για την διαμόρφωσή τους το ΑΕΠ της χώρας την προηγούμενη χρονιά καθώς και ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή.
6. Εφαρμογή του νέου μισθολογίου στο δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ, κατ’ αρχή από 1-1-2015 ΓΙΑ τους νεοεισερχόμενους με μείωση τους εισαγωγικού μισθού από 780 ευρώ μηνιαία στα 680 ευρώ μηνιαία, κατόπιν πιλοτικά από 1-7-2015 στους εργαζόμενους στο Υπουργείο Οικονομικών, με περικοπή της προσωπικής διαφοράς τους, και τέλος για όλους από 1-1-2016.
7. Επαναφορά του εργοδοτικού lock – out (ανταπεργίας) μέσω ειδικού άρθρου του Αστικού Κώδικα.
ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ E-MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ
1. Επέκταση εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, του συντελεστή βιωσιμότητας και του νέου μαθηματικού τύπου στις επικουρικές και στα εφάπαξ με σταδιακές ανά τρίμηνο μειώσεις τους με αποτέλεσμα να εξαερωθούν και εν συνεχεία ενσωμάτωσή τους στο «υπερταμείο» του ΙΚΑ, στο οποίο θα έχουν ενοποιηθεί και όλα τα ταμεία κύριας σύνταξης, με στόχο την πλήρη κατάργηση τους. Ουσιαστικά οι συνταξιούχοι οδηγούνται σε κοινωνική ευθανασία και οι συντάξεις και το ασφαλιστικό σύστημα σε καταστροφή.
2. Πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα μέσω της έγκρισης τους όχι πλέον από τον Υπουργό Εργασίας αλλά από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, στο οποίο πλειοψηφούν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ και της κυβέρνησης, που ήδη αποδέχτηκαν την αίτηση τηςΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, για την απόλυση σχεδόν του συνόλου των εργατών της.
3. Δραστικό περιορισμό μέχρι κατάργησης των συνταγματικών δικαιωμάτων των εργαζομένων για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και κήρυξη απεργίας. Δηλαδή για να κηρυχτεί απεργία θα χρειάζεται να συμφωνήσει το 50% συν 1 των μελών του σωματείου και όχι της συνέλευσης των εργαζομένων, περιορισμός προστασίας των συνδικαλιστών και των ιδρυτικών μελών του σωματείου από απολύσεις κλπ. Μέτρα δηλαδή που δεν έχουν σχέση με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, αλλά ωφελούν, ιδιοτελή ιδιωτικά συμφέροντα, δηλαδή τις μεγάλες επιχειρήσεις, τις μεγάλες τράπεζες, τις μεγάλες ξενοδοχειακές τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις. Κυρίως, ωφελούν τις γερμανικές επιχειρήσεις, που έρχονται και ήδη έχουν αρχίσει, ξεκινώντας από τα αεροδρόμια και τα ξενοδοχεία, να αγοράζουν τα πάντα στη χώρα μας.
ΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΟ E – MAIL ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Γη και ύδωρ φέρονται να ζητούν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, εμμένοντας στις θέσεις τους για την αύξηση του ΦΠΑ, ζητώντας κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες και πιέζοντας για θεμελιώδεις αλλαγές στο ασφαλιστικό
Το πολυσέλιδο μέιλ που ήρθε ως απάντηση στις ελληνικές θέσεις δείχνει πως η διάθεση της τρόικας είναι να παραμείνει αμετακίνητη από τις θέσεις της σε όλα τα ακανθώδη ζητήματα που δυσχαιρένουν τη διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News οι 17 αξιώσεις της τρόικα αφορούν στις προβλέψεις της πως το "δημοσιονομικό κενό για το 2015 εκτιμάται στα 2,425 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,773 δισ. ευρώ αφορά στον Προϋπολογισμό και τα 652 εκατομμύρια ευρώ στο ασφαλιστικό σύστημα".
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η τρόικα ζητά:
*Αύξηση όλων των υπερμειωμένων συντελεστών ΦΠΑ από το 6,5% που είναι σήμερα (αφορά τουριστικές υπηρεσίες, φάρμακα, εκδόσεις και θέατρα)
*Κατάργηση της έκπτωσης φόρου στο ΦΠΑ που ισχύει για τα νησιά.
*Επιβολή φόρου πολυτελείας στην περιουσία, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για κινητή και ακίνητη, ούτε και το όριο πάνω από το οποίο θα επιβληθεί.
*Κατάργηση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και επιβολή εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την υπαγωγή των οφειλετών στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου.
*Άύξηση του φόρου σε αλκοολούχα ποτά και προϊόντα καπνού.
*Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών.
*Επιβολή κατάσχεσης ποσοστού άνω του 25% για μισθούς  και συντάξεις άνω των 1.500 ευρώ σε περίπτωση οφειλών στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Οι πιο έντονες όμως πιέσεις φαίνεται πως στοχεύουν στο ζήτημα του ασφαλιστικού με βασικό άξονα να ενοποιηθούν όλα τα ταμεία υπό το ΙΚΑ, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αλλά και του τμήματος των συντάξεων που δεν προέρχονται από καταβολή εισφορών. Σε γενικές γραμμές στο σχετικό κείμενο η τρόικα προτείνει:
*Δημιουργία ενός ασφαλιστικού φορέα και εναρμόνιση των κανόνων λειτουργίας όλων των ταμείων. Τα βήματα που προτείνονται είναι η δημιουργία κοινού διοικητικού φορέα και συγχώνευση ως το τέλος του χρόνου, θέσπιση κοινών υπηρεσιών μέχρι το Δεκέμβριο του 2015 και εναρμόνιση της βάσης εισφοράς με καταληκτική ημερομηνία το Δεκέμβρη του 2016.
*Αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των ποσοστών αναπλήρωσης των συντάξεων.
*Κατάργηση όλων των ειδικών καθεστώτων που επιτρέπουν την πρόωρη συνταξιοδότηση πριν τα 62 έτη.
*Κατάργηση των τμημάτων της σύνταξης που δεν ανταποκρίνονται στις καταβαλλόμενες εισφορές.
*Κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης των συντάξεων (βασική σύνταξη, ΕΚΑΣ και κατώτατη σύνταξη). Προτείνεται όσοι έχουν λιγότερα από 15 έτη ασφάλισης να λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με την εφαρμογή εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, αλλά και την επιβολή βασικής σύνταξης 360 ευρώ σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια ασφάλισης.
*Εισαγωγή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις κυριότερες συντάξεις με την εφαρμογή βασικών παραμέτρων που θα συνδέονται με την μακροπρόθεσμη αναλογιστική ισορροπία του συστήματος. Την εφαρμογή συντελεστή βιωσιμότητας που θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των κύριων συντάξεων με βάση την πορεία των μισθών ή του ΑΕΠ.
*Αύξηση των εισφορών για ασφαλισμένους στον ΟΓΑ ώστε να εναρμονιστεί με εκείνες των νέων ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ.
*Διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης υπολογισμού των εισφορών για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και εξίσωση των καταβαλλόμενων εισφορών. Η τρόικα προτείνει την είσπραξη των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους με βάση το τζίρο, δηλαδή το πραγματικό εισόδημα από τη δραστηριότητά τους.
Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει, πριν προλάβει και υπογράψει με την τρόικα αυτή την συμφωνία και ολοκληρώσει την καταστροφή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων του λαού μας. Όσοι βουλευτές ψηφίσουν την πρότασή της για πρόεδρο της δημοκρατίας γίνονται συνεργοί σε αυτό το έγκλημα.
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ISKRA

Η.Κασιδιάρης: «Το βίντεο Σαμαρά έχει κωδικό νομίμου συνακροάσεως»! – Η ΕΥΠ ή η ΕΛΑΣ κατέγραψαν τον Α.Σαμαρά;

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ  ΑΠΟ ISTIOFOROS NEWS / 34 MINUTES AGO 
Από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Ηλίας Κασιδιάρης βάζει ξανά “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αποκαλύπτοντας ότι η υποκλοπή της συνομιλίας του Α.Σαμαρά έχει γίνει είτε από την ΕΛΑΣ, είτε από την ΕΥΠ, με κωδικό SN5812, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται στο βίντεο που παίχθηκε από το ρωσικό rutube.com!

Διαβάστε το σχετικό άρθρο-παρέμβαση του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής μια μέρα μετά το ηχητικό ντοκουμέντο που έβαλε σε νέους μπελάδες την κυβέρνηση Σαμαρά:
“Σε οποιαδήποτε χώρα της γης, ακόμα και στις μπανανίες της υποσαχάριας Αφρικής μία αποκάλυψη σαν τη χθεσινή θα οδηγούσε άμεσα στη φυλακή τον πρωθυπουργό, τον βασιλιά, τον αυτοκράτορα ή τον φύλαρχο των Ζουλού που θα είχε διαπράξει ανάλογο έγκλημα. Κάτι τέτοιο μπορεί να συνέβαινε στην Ουγκάντα, τη Ζουαζηλάνδη, το ανατολικό Τιμόρ ή στην περίπτωση της Νιγηρίας για να θυμηθούμε ποιο είναι αυτό το κράτος όπου και εκεί η κυβέρνηση συνέλαβε παράνομα την ηγεσία της αντιπολίτευσης δεν τόλμησε όμως να τη φυλακίσει αλλά την έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Δεν συνέβη όμως τίποτε στο Ελλαδιστάν του Σαμαρά, του Τσίπρα, του Μπόμπολα και του Αλαφούζου. Η Ελλάς δυστυχώς έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο-μπανανία αφρικανικού τύπου και παριστάνει την ευρωπαϊκή χώρα για να εισπράττει αφειδώς δάνεια από τοκογλύφους «εταίρους» που πολύ σύντομα θα έχουν στραγγίξει οριστικά τον εθνικό μας πλούτο όπως έκανε η πάλαι ποτέ Μεγάλη Βρετανία στις αποικίες της σε Μέση Ανατολή, Αφρική και Ινδίες.
Ανέφερα τέσσερα ονόματα ως εκπροσώπους του αμαρτωλού και εγκληματικού συστήματος της διαπλοκής. Δύο πολιτικούς και δύο προαγωγούς-νταβατζήδες της δημόσιας ζωής, διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και καναλάρχες.
Ο Σαμαράς είναι ένα εγκληματικό στοιχείο και παράλληλα ένα δειλό ανθρωπάκι. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει με πολιτικά επιχειρήματα τη Χρυσή Αυγή γι’ αυτό καταφεύγει στην παραδικαστική του συμμορία.
Οι μόλις δεκατέσσερις λέξεις του συγκλονιστικού ντοκουμέντου που ήρθε στο φως της δημοσιότητας περιγράφουν απόλυτα τη χυδαιότητα, την αθλιότητα, τη δειλία και την ψυχική ανισορροπία ενός θλιβερού ατόμου που δυστυχώς για την πατρίδα μας συνεχίζει να παριστάνει ακόμη τον πρωθυπουργό.
Εδώ υπάρχει και ένα στοιχείο ποιοτικό πέρα από τα αυταπόδεικτα κακουργήματα, την κατάλυση του συντάγματος και την εσχάτη προδοσία. Το ύφος του Σαμαρά και ο τόνος της φωνής του δεν παραπέμπουν στις μειλίχιες δημόσιες εμφανίσεις του και στην πραότητα που συνοδεύει τις συνεντεύξεις του στον Πρετεντέρη.
Ταυτίζονται όμως 100%  με τα ξεσπάσματα του όπως το αλήστου μνήμης «γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα» μπροστά στις ανοιχτές κάμερες όταν δεν μπορούσε να διαβάσει δυο αράδες στο autoque της δήλωσης του. Διαγράφεται ξεκάθαρα μία προσωπικότητα διπολική με στοιχεία έντονων ψυχικών διαταραχών πέρα από το απύθμενο μίσος που τρέφει για τον βασικό του πολιτικό αντίπαλο, δηλαδή τη Χρυσή Αυγή.
Εδώ τίθεται αβίαστα το ερώτημα αν ένα άτομο με έντονα τα συμπτώματα του μανιοκαταθλιπτικού νομιμοποιείται να διοικεί μία χώρα και να επηρεάζει δραματικά τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών.
Ας επανέλθουμε όμως στο συγκλονιστικό ντοκουμέντο της δικαστικής σκευωρίας και της εκτροπής. Το Μαξίμου και το περιβάλλον Σαμαρά επέλεξαν την οδό της απόλυτης σιωπής. Η τακτική αυτή έχει μία θετική και μία αρνητική πτυχή για την παράγκα της ανθελληνικής εξουσίας. Καταρχήν η σιωπή αποτελεί τεκμήριο ενοχής.
Το ένα εκατομμύριο πολιτών που έχουν ήδη ακούσει το επίμαχο υλικό δεν έχουν καμία αμφιβολία για τη γνησιότητα του από τη στιγμή που ο Σαμαράς δεν έχει τολμήσει να πει μισή λέξη ως απάντηση. Έτσι αυτός ο κόσμος έχει κατανοήσει απόλυτα το παρασκήνιο, έχει εξοργιστεί, βρίσκεται στα κάγκελα.
Από την άλλη πλευρά η συνωμοσία σιωπής κρατά αυτή τη συνταρακτική αποκάλυψη στην αφάνεια. Αν ο Σαμαράς επιχειρούσε να διαψεύσει τότε το θέμα θα γινόταν υποχρεωτικά πρώτη είδηση και όλος ο κόσμος θα έτρεχε να ανακαλύψει το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο. Έτσι δέκα εκατομμύρια Έλληνες θα γίνονταν άμεσα κοινωνοί της αλήθειας.
Το συγκεκριμένο ηχητικό ντοκουμέντο άλλωστε είναι πανίσχυρο, πείθει μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα και τον πιο φανατικό πολέμιο της Χρυσής Αυγής. Μία ακόμη παρατήρηση: ο Σαμαράς ήταν αδύνατο να διαψεύσει καθώς γνωρίζει άριστα πως αυτό δεν είναι το μοναδικό του έγκλημα.
Το δε πρόσωπο που δημοσίευσε το επίμαχο υλικό φαίνεται από το συνοδευτικό κείμενο πως γνωρίζει άριστα πολλές και εξαιρετικά κρίσιμες πληροφορίες για την υπόθεση. Θεωρώ προφανές πως έχει στην κατοχή του όχι μόνο το σύνολο του συγκεκριμένου διαλόγου αλλά και άλλες εξίσου αποκαλυπτικές συνομιλίες.
Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος του Βήματος-που αρθρογραφεί απευθείας από τα υπόγεια της ΓΑΔΑ- θεωρεί πιθανότερη εκδοχή η καταγραφή του επίμαχου διαλόγου να έχει γίνει από την ΕΛΑΣ ή την ΕΥΠ.
Η περίπτωση αυτή, που συμφωνώ πως είναι η επικρατέστερη εκδοχή, προφανώς είχε τεθεί σε παρακολούθηση το τηλέφωνο του παράγοντα της δικαιοσύνης. Όταν έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει νόμιμη καταγραφή του ίδιου Σαμαρά να διαπράττει ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, προφανώς ο συγκεκριμένος φάκελος διατάχτηκε να γίνει στάχτη και προφανώς κάποιο χέρι πρόλαβε και κράτησε «στα κρυφά» ένα αντίγραφο του.
Έτσι εξηγείται και η διαρροή από τον 15ο όροφο της Κατεχάκη περί μη υπάρξεως σχετικού log file στα αρχεία συνακροάσεων. Την άποψη αυτή ενισχύει και μία λεπτομέρεια που πρόσεξα αργότερα γι’ αυτό και δεν την ανέφερα στην ομιλία μου στη Βουλή.
Ο τίτλος του επίμαχου βίντεο στο RUTUBE ξεκινά με τους χαρακτήρες SN5812, που θυμίζουν τους κωδικούς των νομίμων συνακροάσεων της ΕΛ.ΑΣ και το γεγονός αυτό ενδέχεται να μην είναι τυχαίο.
Τα έτερα σενάρια περί κοριού σε εξωτερικό χώρο, περί ξένων μυστικών υπηρεσιών ή Ελλήνων επιχειρηματιών που παρακολουθούν την κυβέρνηση τα θεωρώ αποδυναμωμένα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να λησμονείται η περίπτωση Παπασταύρου, του μυστικού συμβούλου του Σαμαρά, που είχε παράνομα στο laptop του λογισμικό που απορροφούσε όλες τις συνομιλίες του Μαξίμου.
Μόλις η ΕΥΠ αποκάλυψε την υπόθεση ο Σαμαράς έδωσε εντολή να θαφτεί άμεσα. Είναι γνωστή άλλωστε η διασύνδεση Παπασταύρου με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες καθώς και ο κεντρικός του ρόλος στη διαχείριση του λογαριασμού των δύο δις δολαρίων της Λίστας Λαγκάρντ μαζί με τον γνωστό σιωνιστή παράγοντα Μυωνή.
Σε επίπεδο πολιτικό, το πλήγμα που δέχτηκε η παράγκα Σαμαρά δεν θα ήταν διαχειρίσιμο, αν δεν είχε την απόλυτη κάλυψη, την σύμπραξη και το ξέπλυμα που του πρόσφερε απλόχερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας στην περίπτωση αυτή λειτούργησε ως το ύστατο δεκανίκι του Σαμαρά.
Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά μια κυβέρνηση κατηγορείται για τόσο σοβαρά εγκλήματα, με αδιάσειστα ντοκουμέντα, και η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτες και την καλύπτει απόλυτα. Ηγετική στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που υποτίθεται ότι θα φέρουν την κάθαρση στην Ελλάδα, άκουσαν άμεσα το επίμαχο ντοκουμέντο. Σε αυτό βοήθησε και η διακοπή της συνεδρίασης της Βουλής αμέσως μετά την ομιλία μου.
Μόλις επέστρεψαν οι συριζαίοι, αντί να μιλήσουν για τα εγκλήματα του βασικού πολιτικού τους αντιπάλου, έβαλαν την χιλιοπαιγμένη κασέτα της κλάψας για το αν ο Ρωμανός θα πηγαίνει ή όχι στα ΤΕΙ. Τόλμησαν μάλιστα να μιλήσουν για «νίκη της δημοκρατίας» την ώρα που το διαδίκτυο είχε «πάρει φωτιά» και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είχαν ακούσει όλη την Αλήθεια και είχαν συνειδητοποιήσει την οριστική κατάλυση της Δημοκρατίας, του Συντάγματος, της Λαϊκής Κυριαρχίας.
Στην ίδια ακριβώς μεθόδευση, εκτός από Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ, καίριο ρόλο έπαιξαν οι νταβατζήδες της δημόσιας ζωής, δηλαδή οι καναλάρχες μεγαλοεργολάβοι. Όταν αποκάλυψα τα συγκλονιστικά στοιχεία στην Ολομέλεια της Βουλής, στα δημοσιογραφικά θεωρεία επικράτησε πανικός. Ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα ήταν αδιανόητο να θαφτεί και έτσι το μεσημβρινό δελτίο του MEGA έπαιξε πρώτο θέμα τις αποκαλύψεις της Χρυσής Αυγής.
Ο λόγος ήταν προφανής: Στο εικοσάλεπτο που μεσολάβησε μεταξύ της ομιλίας μου και του δελτίου των 2, τα υπόγεια του Μαξίμου είχαν παγώσει. Είχε λειτουργήσει το δόγμα «σοκ και δέος» και οι συστημικές παρεμβάσεις ήταν αδύνατες.
Ακόμα και το δελτίο της ΝΕΡΙΤ προανήγγειλε τις αποκαλύψεις ως δεύτερο θέμα, στην πορεία όμως παρενέβη η σαμαρική κλίκα και η είδηση έπαιξε μετά τον καιρό με κύριο τίτλο: «Προκλητικός και αλαζόνας ο Κασιδιάρης», χωρίς φυσικά να γίνει η ελάχιστη αναφορά στο έγκλημα Σαμαρά.
Στο ίδιο μήκος κύματος και όλα τα μεγάλα κανάλια των νταβατζήδων, που ανακάλυψαν μάλιστα ένα πρωτοφανή τρόπο για να «πνίξουν» την είδηση. Έπαιξαν όλοι τους πρώτο θέμα την υπόθεση Ρωμανού, τον οποίο μάλιστα ο Μπογδάνος στον ΣΚΑΪ επεχείρησε να παρουσιάσει ως… fashion idol.
Όλοι οι νταβατζήδες – πλουτοκράτες έκαναν σημαία και διαφήμισαν ως «καλό παιδί» έναν αναρχικό, για να πνίξουν τις αποκαλύψεις για τη Χούντα Σαμαρά. Αν υπάρχουν ακόμα πραγματικοί αναρχικοί στην Ελλάδα τότε σίγουρα θα σκίζουν τα ρούχα τους για την διαπόμπευση και την παρακμή του χώρου τους.
Υπήρξαν φυσικά και κάποιες φωνές που αντέδρασαν στην αισχρή συνομωσία σιωπής. Σημαντικό το άρθρο-παρέμβαση του πολέμιου της Χρυσής Αυγής Κώστα Βαξεβάνη και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ Χρυσοβελώνη και Χαϊκάλη.
Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης φυσικά το έγκριτο defencenet.gr και οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι Στέφανος Χίος στο makeleio.gr και ο Άρης Σπίνος με την έγκυρη εφημερίδα «Ακρόπολη».
Η απόλυτη σιωπή του Μαξίμου και των ΜΜΕ της διαπλοκής ισοδυναμεί με δήλωση ενοχής. Πολύ σύντομα θα γίνει από μέρους μας κάθε νόμιμη ενέργεια, το επίμαχο υλικό θα αποσταλεί σε ειδικούς πραγματογνώμονες στην Ελλάδα και το εξωτερικό για την πιστοποίηση της γνησιότητας και την ταυτοποίηση της φωνής του Σαμαρά. Εν συνεχεία θα γίνει κάθε νόμιμη ενέργεια και οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.”