Τσίπρας: Ο Σαμαράς είναι ικανός να σκηνοθετήσει μέχρι και bankrun


Αδίστακτοι



Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεθοδεύει εκφοβισμό και υπονομεύει αδίστακτα τη Δημοκρατία. «Είναι ικανός να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου», είπε.
Σημειώνεται πως συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στον Guardian ανέφερε πως η κατάσταση που διαμορφώνεται με την επιχείρηση τρομοκράτησης είναι «win win». «Ακόμη κι αν χάσουμε στην προεδρική εκλογή, οι πολίτες θα επιρρίψουν στον ΣΥΡΙΖΑ το χάος. Έτσι θα διασφαλίσουμε μια νίκη στις εθνικές εκλογές», είπε. 
Αναλυτικά τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:
«Κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Προεδρικής εκλογής. Όσες μεθοδεύσεις όμως κι αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν.
Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: «Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων». Χαρακτηριστική είναι ηδήλωση της Βούλτεψη  η οποία προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών. Υπονομεύει αδίστακτα τη δημοκρατία.
Ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου.  Έχουν, όμως, γνώσιν οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν…τσιμπάει σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού


Posted by onpolitika στο Δεκεμβρίου 15, 2014
συριζα

Με αφορμή τα όσα βλέπουν τελευταία το φως της δημοσιότητας, στον εγχώριο και διεθνή Tύπο, περί αντικατάστασης του κ. Σαμαρά και συγκρότησης κυβέρνησης ειδικού σκοπού για την αποφυγή εθνικών εκλογών, η Κουμουνδούρου υποστηρίζει:
«Μοναδικό σκοπό έχουν τη διάσωση της μνημονιακής πολιτικής».
Επιπλέον όπως επισημαίνει η Κουμουνδούρου, «ο ελληνικός λαός, δεν ξεγελιέται με δήθεν “λύσεις” τύπου Παπαδήμου που προσπαθούν να παρακάμψουν τη λαϊκή βούληση για να μείνει όρθιο το ίδιο σύστημα που έχει γκρεμιστεί συθέμελα στη συνείδηση της κοινωνίας».
Υπενθυμίζεται, ότι αντίστοιχα σενάρια έχουν γραφτεί και σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού, όπως οι New York Times, ενώ κάτι αντίστοιχο έχουν υποννοήσει και οι «8» ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές, όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου στην πρόσφατη παρέμβασή του.

ΣΥΡΙΑ Νίκη Άσαντ στη μεγαλύτερη μάχη μετά τον Β'ΠΠ





ΤΟΥΣ 50.000 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΥΣ 30 ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

Δυόμιση χρόνια μετά την έναρξη της πιο φονικής μάχης (υπολογίζονται σε 50.000 οι νεκροί της μάχης) σε αστικό περιβάλλον μετά τον Β'ΠΠ, η σύγκρουση στο Χαλέπι φαίνεται ότι εισέρχεται στην τελική της φάση καθώς πέντε Ταξιαρχίες του συριακού Στρατού, εξοπλισμένες με νέα ρωσικά όπλα που μετέφερε πριν από είκοσι ημέρες η ρωσική αρμάδα που κατέπλευσε στην Ταρτούς, ετοιμάζονται για την τελική έφοδο.
O συριακός Στρατός έχει καταφέρει να περισφίγξει την πόλη, στην οποία έχει μείνει μια δύναμη από 800 με 1000 Τσετσένους τζιχαντιστές της Τζαΐς Αλ Μουχατζιρίν γολ Ανσάρ (Jaish al-Muhajireen wal-Ansar) και 1000 ιλαμιστές της αλ Νούσρα. Ο FSA έχει αποχωρήσει μαζί με 14.000 άνδρες του.
Ενα ολόκληρο Σώμα Στρατού, το 3ο ΣΣ του συριακού Στρατού με την 14η, Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία και την 19η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία, ένα ανεξάρτητο τεθωρακισμένο Σύνταγμα και δύο Συντάγματα ειδικών δυνάμεων, έχουν προχώρησαν σε μείζονες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στα δυτικά της πόλης κα απέκοψαν τις γραμμές ανεφοδιασμού των ανταρτών, οι οποίοι πλέον συγκεντρώνονται στον ανατολικό τομέα.
Ηδη ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), απέσυρε και τους 14.000 πολιτοφύλακες του, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί και από τουρκικές πηγές.
 
"Ο επικεφαλής του FSA στο Χαλέπι, Jamal Marouf έχει καταφύγει στην Τουρκία", επιβεβαίωσε τουρκική πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Αυτή τη στιγμή φιλοξενείται και προστατεύεται από το τουρκικό κράτος", κατέληξε ο ίδιος.
 
Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης , ο FSA απώλεσε τον έλεγχο του συνοριακού σημείου Μπαμπ αλ-Χάουα (απέναντι τη τουρκική πόλη Reyhanli), το οποίο αυτήν την στιγμή φρουρείται από μια αδύναμη συμμαχία μικρότερων ομάδων με επικεφαλής τον Αχράρ αλ-Σαμ.
 
Μαζί με τον τακτικό συριακό Στρατό πολεμούν και μονάδες Κούρδων και Χριστιανών πολιτοφυλάκων. Οι Κούρδοι κράτησαν όρθια την αντίσταση τις δύσκολες ώρες του καλοκαιριού του 2012.
 
Η επικράτηση του συριακού Στρατού στο Χαλάπι σημαίνει ότι το συριακό κράτος θα ελέγχει το σύνολο των μεγάλων παραλιακών αστικών κέντρων της χώρας και πάνω απ'όλα θα ελέγξει πλήρως τα σύνορα με την Τουρκία που αποτελούν πύλη εισόδου των κάθε λογής ισλαμιστών στην χώρα..
 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Το Βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ακούτε τι έλεγε το Ανδρείκελο ο Σαμαράς το 2011! ΕΛΕΟΣ!!



Ο Αντ. Σαμαράς απαντά στα διλήμματα περί χρεωκοπίας Στο όχι μακρινό 2011

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ - ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ???

Το βίντεο είναι παλιό αλλά τώρα ξανακάνει τον γύρο του διαδικτύου, με αφορμή την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να πείσει τον ελληνικό λαό ότι έρχονται λιμοί και καταποντισμοί σε περίπτωση πρόωρων εκλογών και επακόλουθα βρεθεί στα αζήτητα  της πολιτικής ζωής Σαμαράς και Βενιζέλος...

 

Παρακολουθούμε, λοιπόν στο βίντεο τον Αντώνη Σαμαρά του 2011 να αποδομεί εντελώς τον Αντώνη Σαμαρά του 2014. Πραγματικά είναι απολαυστικό να... 
παρακολουθήσει κανένας τι έλεγε πριν μερικά χρόνια ο σημερινός πρωθυπουργός και τι λέει σήμερα αυτός και ο υπόλοιπος συμφερτός που στηρίζει την άθλια συγκυβέρνηση. 

Δυστυχώς, όπως γ’ αυτόν ο κόσμος καταλαβαίνει ότι τα όσα παρακολουθούμε σήμερα από το κυβερνητικό επικοινωνιακό επιτελείο είναι μια «προεκλογική εκστρατεία φόβου, η οποία δεν πείθει κανέναν», όπως έλεγε τότε και ο ίδιος,

Είναι Κάτι Μαγικό! Ολυμπιακός-Ερ.Αστέρας!

Πάνος Καμμένος: Ο κίνδυνος λέγεται Σαμαράς, Βενιζέλος και μνημόνιο.






Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 
ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ  ΑΝΤΕΝΝΑ ΤV  «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ



Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε καλημέρα σας. Καταγγείλατε ότι βουλευτής σας, δεν προσδιορίσατε το φύλο, άνδρας ή γυναίκα…

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Θα σας δείξω μετά το κινητό μου τηλέφωνο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ότι τον/την έχουν πάρει εννέα τηλέφωνα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παίρνει πλέον τηλέφωνα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο ίδιος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ίδιος.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μήπως είναι υπερβολικό κ. Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τι να σας πω, αν μου λέει ψέματα, αλλά δεν έχει κανένα λόγο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τον/την παίρνει τηλέφωνο και του λέει τι;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι πιέσεις είναι τεράστιες. Για τον/την βουλευτή σας είπα, πήρε ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δε σας κρύβω ότι και εμένα με παίρνουν τηλέφωνο διάφοροι απίθανοι τύποι, προκειμένου να μου συστήσουν ότι θα πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άνθρωποι που έχω να τους συναντήσω πολλά χρόνια.

Χθες από την Κέρκυρα όπου έχουμε υποψήφιό μας έναν ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού ο οποίος ήρθε κοντά μας και ανέλαβε τα οικονομικά των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον Λευτέρη Λιντοβόη, χρόνια πολλά κιόλας. Τη δημοσιογράφο που έχει μαζί του την πήραν τηλέφωνο από το γραφείο του κ. Σαμαρά να είναι υποψήφια στην Κέρκυρα μαζί τους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι έχουν αντιληφθεί πως θα γίνουν εκλογές, προσπαθούν να πιέσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Εγώ θέλω να τους πω ξεκάθαρα ότι ο ελληνικός λαός άκουσε τα μέτρα που είπατε πριν από λίγο ότι επιβάλλει η τρόικα, τη μείωση τω μισθών, την κατάργηση των επικουρικών, το περιουσιολόγιο που είναι ουσιαστικά η δήμευση της ελληνικής περιουσίας.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βέβαια ουσιαστικά αυτό είναι θέση και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ για περιουσιολόγιο μιλάει. Και μάλιστα εδώ είχαμε διαφωνήσει πολλές φορές για το τι θα περιλαμβάνει, αν θα έχει τις καταθέσεις, αν θα έχει τα κοσμήματα, τους πίνακες.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ λέμε όχι στην περαιτέρω επιβάρυνση της περιουσίας των Ελλήνων και ιδίως της ακίνητης περιουσίας. Ο κάτοχος ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού έχει πληρώσει ΦΑΠ του 2011, του 2012, του 2013, ΕΝΦΙΑ και τώρα του λένε και περιουσιολόγιο. Είναι εντελώς απίστευτο αυτό που συμβαίνει, να καταστρατηγείται το άρθρο του Συντάγματος περί δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας. Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή δέχονται μία επίθεση τρομοκρατίας. Αν δείτε τη σημερινή Wall Street Journal, γράφει ότι ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, τρομοκρατεί τους Έλληνες. Αυτό γίνεται, τρομοκρατεί τους Έλληνες με τους βουλευτές και τους υπουργούς να βγαίνουν και να λένε στα κανάλια ότι θα κλείσουν τα ΑΤΜ, θα διαλυθούν οι τράπεζες. Δεν θα συμβεί τίποτα από όλα αυτά. Εγώ θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό σχολιάστηκε. Λένε λοιπόν, σας μεταφέρω τον προβληματισμό «μπορεί ο Πάνος Καμμένος να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα;».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, το διαβεβαιώνω, διότι το ίδιο έκανα τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όταν θυμάστε ότι έβγαιναν και έλεγαν ότι αν δεν ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, δεν θα πάρουμε τη δόση του Ιουλίου του 2012 και έτσι δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και η δόση δεν ήρθε, ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε τον Σεπτέμβριο, ούτε τον Οκτώβριο, ούτε τον Νοέμβριο και πληρώνονταν κανονικά οι μισθοί και οι συντάξεις.

Εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, τα έσοδα του κράτους αρκούν για να πληρώσουμε τις ανάγκες που έχει αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός. Τα έσοδα αυτά θα αυξηθούν, κατά τη δική μας άποψη, όταν μειωθούν οι φόροι. Αυτή τη στιγμή, μία επιχείρηση, η οποία πληρώνει 29% φορολογία και ένας επιχειρηματίας που πληρώνει 45% φορολογία στο ελληνικό δημόσιο, έχοντας τη δυνατότητα από την Θεσσαλονίκη να "πεταχτεί" στη Βουλγαρία, από την Ήπειρο να πεταχτεί στην Αλβανία, να πάνε ακόμα και στα Σκόπια ή στην Τουρκία, που θα πληρώνουν 8% και 9% φόρο, που το κάνουν πολλοί, αυτά τα έσοδα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Το έχουν κάνει πολλοί και μάλιστα κάποια στιγμή έπαιρναν και επιχορήγηση, δεν ξέρω αν το θυμόσαστε, εάν μετέφεραν την επιχείρησή τους έξω από τα σύνορα, έπαιρναν και επιχορήγηση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και αφορολόγητο για κάποια χρόνια. Και τώρα γίνεται αυτό. Αυτό, προσέξτε, για να καταλάβει ο κόσμος, για να μην λέμε τα πράγματα θεωρητικά, αυτά τα λεφτά δεν μπαίνουν καθόλου στην Ελλάδα και δεν μπαίνουν στην Ελλάδα γιατί είναι υψηλή η φορολογία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λένε όμως κάποιοι, κ. Πρόεδρε, ότι αν δεν ξεκαθαρίσει ποιοι διαπραγματεύονται, τι διαπραγματεύονται με την Τρόικα και αν είναι θολό αυτό που είναι τώρα και αυτό που θα προκύψει μετά. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι η ίδια κυβέρνηση, γιατί προσέξτε και η ίδια κυβέρνηση να παραμείνει από τον Φλεβάρη ξέρετε τι έχει να γίνει, θα έρθει κόλαση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να ξεκαθαρίσουμε πρώτα το τι διαπραγματεύονται, αυτό είναι το πιο βασικό, ξέρουν τις δανειακές συμβάσεις; Δεν τις ξέρουν, δεν τις δίνουν. Ποιες είναι οι δανειακές συμβάσεις; Δηλαδή, λένε φέτος, 7,8 δισεκατομμύρια πληρώνουμε σε τόκους, σε τοκοχρεολύσια. Για ποιο δάνειο; Με τι επιτόκιο; Δεν ξέρει κανείς αυτή τη στιγμή και δεν λέει και κανείς επίσημα στον ελληνικό λαό τι χρωστάει, που τα χρωστάει.

ΝΤ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή λέτε επαναδιαπραγμάτευση από μηδενική βάση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ λέω Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου πρώτα από όλα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λέτε εσείς, αλλά πιθανότητα να είστε πρώτο κόμμα αποκλείεται. Θα συνεργαστείτε με κάποιους, με τους οποίους, όμως, σας χωρίζουν κάποιες μεγάλες διαφορές

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και τι σημαίνει αυτό; Εμείς, λοιπόν, λέμε Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Αυτή η θέση είναι και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς είναι προϋπόθεση η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Δηλαδή μπορείτε να πείτε ναι σε αυτό, όχι στο άλλο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για να μην λέμε πάλι τα ίδια. Χθες ήμουν στη Θεσσαλονίκη, δεν το προέβαλαν σχεδόν καθόλου τα δελτία ειδήσεων. Βγήκε ο Παναγιότατος Άνθιμος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι πάνε να παραδώσουν τον όρο Μακεδονία με γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία» και αυτό δεν το δέχτηκε. Βεβαίως του απάντησα ότι και εμείς δεν το δεχόμαστε. Είμαστε οι μόνοι που δεν το δεχόμαστε. Αυτή τη στιγμή ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία παραδίδουν στον Νίμιτς τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία».

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο Κουίκ τον έπεισε τον Παναγιότατο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Κουίκ έχει κάνει μεγάλο αγώνα, αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά τον αγώνα που ξεκίνησε ο Χριστόδουλος, τις υπογραφές που μάζεψε ο ελληνικός λαός, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια; Πώς αποφασίζουν να δώσουν γεωγραφικό προσδιορισμό και να παραδώσουν τον όρο Μακεδονία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως στα εθνικά θέματα.

Εμείς στη Θράκη έχουμε συγκρουστεί με όλους. Το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποψηφίους αυτούς που υποδεικνύει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Εμείς, δίνουμε τεράστιο αγώνα εκεί, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί αυτό το τρίγωνο, η ασπίδα που λέγεται Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος. Είναι ένα ενιαίο μέτωπο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε θέλω να ξαναγυρίσουμε στην ανθρωπογεωγραφία, γίνεται πολύ κουβέντα και συζήτηση για το τι θα γίνει σε κάθε μια από τις τρεις ψηφοφορίες. Έχουμε 17 Δεκεμβρίου την πρώτη, 23 Δεκεμβρίου τη δεύτερη και 29 του μηνός την τρίτη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να πούμε ότι είναι 200 ψήφοι την πρώτη φορά και τη δεύτερη φορά και 180 την τρίτη. Έτσι λέει το Σύνταγμα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Προσέξετε, κάποιοι δεν θα ψηφίσουν από την πρώτη, ίσως στην πρώτη και στη δεύτερη ψηφοφορία δεν θα ανοίξουν τα χαρτιά τους. Αν και λένε κάποιοι ότι αν δεν είναι πάνω από 165 στη δεύτερη ψηφοφορία αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα συγκεντρωθεί ο αριθμός 180. Και αυτή η τακτική είναι λογική, θα φανεί δηλαδή ότι κάποιοι μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισαν να ψηφήσουν τελικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη να σας αποκαλύψω κάτι. Έστειλα προχθές ένα sms σε τρεις ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Αυτοί δεν είναι από εκείνους που γονάτισαν. Υπάρχουν κάποιοι που από την πρώτη στιγμή φεύγοντας από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ άρχισαν να εκλιπαρούν τη Νέα Δημοκρατία να τους μαζέψει. Κάποιους από αυτούς ούτε καν τους μάζεψε. Υπάρχουν όμως και άλλοι οι οποίοι έχουν κρατήσει μέχρι τώρα μια συνεπή στάση σε αυτά που υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό. Τους έγραψα λοιπόν, ασχέτως με τις διαφορές που έχουμε μεταξύ μας, αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσουν με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και το συμφέρον του ελληνικού λαού. Να κοιτάξουν στα μάτια τα παιδιά τους και να ψηφίσουν προκειμένου τα παιδιά τους να περπατάνε περήφανα για αυτούς.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εκείνοι που έχουν δηλώσει ξεκάθαρα φεύγοντας από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν θα τους έστελνε, άρα θα στείλατε σε εκείνους που είναι και «ναι» και «όχι».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από αυτούς που βγάλατε μάλλον προς ναι, είναι δυο εξ αυτών.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Είναι ο κ Γιοβανόπουλος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θέλω να το πω δημόσια. Στον κ. Γιοβανόπουλο το έχω ζητήσει και το ζητάω και τώρα δημόσια και του κ. Καπερνάρου και της κ. Γιαταγάνα, ανεξάρτητα το τι κάνουν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ο κ. Καπερνάρος εδώ μας είχε πει ότι θα μιλήσει με τον κόσμο του.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Καπερνάρος δεν θα ψηφίσει. Ελπίζω ότι ο κ. Καπερνάρος θα κρατήσει αυτή τη στάση και δεν θα παρασυρθεί από αυτό το υποκατάστημα της Νέας Δημοκρατίας που έφτιαξε ο κ. Μπαλτάκος κατ' εντολή του κ. Σαμαρά, ένα ακροδεξιό μόρφωμα. Ελπίζω ο κ. Καπερνάρος να μην ψηφίσει, όπως και για τον κ. Γιοβανόπουλο το ελπίζω και το ζητάω και δημόσια και για την κ. Γιαταγάνα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Η κ. Γιαταγάνα έχει εκφραστεί έχει πει ότι δεν θα ψηφίσει.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η κ. Μακρή ξέρω ότι δεν θα ψηφίσει. Τώρα, από εκεί και πέρα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ψήφος για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δηλαδή για τη συντήρηση της κυβέρνησης είναι «ναι» για μέτρα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Λένε τώρα ότι θα κατεβάσουν το μισθό στα 150 με 200 ευρώ. Αυτή τη στιγμή μας βλέπει το σύνολο του ελληνικού λαού. Πόσο είναι ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα;

ΝΤ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Στους νέους, 512 ευρώ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Στα χαρτιά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στα χαρτιά είναι. Εγώ ξέρω παιδιά, ιδίως κορίτσια, που δουλεύουν ως πωλητές σε ιδιωτικά καταστήματα, τετράωρο, παίρνουν 150 με 200 ευρώ, το τετράωρο δεν εφαρμόζεται, τα κρατούν έξι και οκτώ ώρες, τα υποχρεώνουν να είναι όρθια και να χαμογελούν στην είσοδο του μαγαζιού. Αυτά τα παιδιά δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες με μισθό 512 ευρώ και 250 τετράωρο. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν πάει στα 150. Θα δουλεύουν κάποια παιδιά για 75 ευρώ για να μην κάθονται στο σπίτι τους.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να σας ρωτήσω κάτι άλλο. Πρώτη και δεύτερη ψηφοφορία δεν φαίνεται να προσεγγίζεται ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών, αλλαγή προσώπου. Και έρχεται ένα πρόσωπο που σας υποχρεώνει να ξαναμαζευτείτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και να το ξανασυζητήσετε. Υπάρχει έστω και μια πιθανότητα ένα πρόσωπο το οποίο θα μπορεί να συμπλήρωνε τις προϋποθέσεις εκείνες που θα σας έκαναν να αλλάξετε τη στάση σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση, όποιο και αν είναι, διότι θεωρούμε ότι αυτό το τσουνάμι που έρχεται με τα νέα μνημόνια, τα δύο νέα μνημόνια που θα υπογράψει η κυβέρνηση αυτή δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να το επιτρέψουμε να έρθει. Γράψτε και κάτι άλλο, ακόμα και αν παραιτηθεί ο Σαμαράς προκειμένου δήθεν να διευκολύνει τις καταστάσεις, διότι μπορεί να το απαιτήσει η τρόικα.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε τέτοιο σενάριο στο μυαλό σας ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για δείτε τι του πρότεινε ο κ. Παπανδρέου. Έλα του λέει, να κάνεις αυτό που έκανα και εγώ. Δηλαδή να φέρουμε κανέναν Παπαδήμο καινούργιο για να περάσουν τα νέα μέτρα. Τι θέλουν οι ξένοι; Θέλουν αυτή τη στιγμή να περάσουν τα νέα μέτρα, να γίνει πλήρης εξαθλίωση του εργαζόμενου και του ελληνικού λαού, να σταματήσουν να υπάρχουν επικουρικές συντάξεις και προσέξτε, να δημευθεί η ιδιωτική περιουσία.

Το περιουσιολόγιο που θα βάλουν σημαίνει δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας. Ο κάτοχος ακινήτου είναι αδύνατο να έχει να πληρώσει στο σύνολο 30% της αξίας που φθάνει μαζί με τα τρία ΦΑΠ και τον ΕΝΦΙΑ. Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, λένε κάποιοι ότι δεν βγαίνει Πρόεδρος Δημοκρατίας, πάμε σε εκλογές, υπερισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ή χωρίς αυτοδυναμία, εσείς έχετε πει ότι θα επιδιώξετε να μην είναι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, εμείς έχουμε πει ότι δεν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο και σας λέω γιατί: Διότι θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει αυτή τη στιγμή από πίσω του τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ τουλάχιστον, οι οποίοι στα εθνικά θέματα, στα θέματα της Ορθοδοξίας, στα θέματα της ελεύθερης οικονομίας και της ιδιοκτησίας είμαστε βράχοι, μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιου είδους αποφάσεις και μέτρα τα οποία θα θίγουν θέσεις που για εμάς είναι απόλυτες.

Ο κ. Σαμαράς έγραψε χθες ένα άρθρο και είχε το θράσος απευθυνόμενος προς του βουλευτές και μάλιστα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να πει για τα εθνικά θέματα και ανέφερε το όνομα της Μακεδονίας. Το όνομα της Μακεδονίας το έχει πουλήσει ο κ. Σαμαράς στον κ. Νίμιτς, πάει για «Βόρεια Μακεδονία», είναι ξεκάθαρο αυτό.

Το δεύτερο, λέγεται λαθρομετανάστευση. Θα σας πως ότι για τη λαθρομετανάστευση δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε. Εάν δεν υπάρχει αναστολή ή κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί.

Εδώ βλέπουμε ότι για την Ορθοδοξία, που ο κ. Σαμαράς επικαλείται στο άρθρο του, τις περισσότερες αποφάσεις που ήταν κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος τις πήρε αυτή η κυβέρνηση. Καύση νεκρών, σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, αυτά είναι θέσεις που πήρε η σημερινή κυβέρνηση, η κυβέρνηση Σαμαρά, που έρχεται και επικαλείται και βεβαίως η φορολόγηση μόνο στην Ορθόδοξη θρησκεία, εδώ οι βουδιστές, οι εβραίοι, οι μουσουλμάνοι δεν φορολογούνται, η Ορθόδοξη εκκλησία φορολογείται και μάλιστα κινδυνεύει η μοναστηριακή περιουσία. 

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να μείνω σε αυτή την πλευρά του προβλήματος, υπάρχει ένας προβληματισμός στην κοινωνία από αυτά τα οποία ακούγονται τελευταία, δηλαδή τι; Ωραία λοιπόν, δεν βγαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάμε σε εκλογές, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ότι το πλεονέκτημα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, συμμετέχετε και εσείς.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είπε ο Κουίκ κάτι πολύ ωραίο χθες, οι δημοσκοπήσεις θα είναι άλλες μέχρι την τρίτη ψηφοφορία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Βλέπετε ότι έχουν αλλάξει οι δημοσκοπήσεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εμείς μέχρι την τρίτη ψηφοφορία θα έχουμε εξαερωθεί, μπορεί να μας βάλουν μείον πέντε; Μείον πέντε θα μας βάλουν. Βγαίνουν κάτι καινούργιες εταιρείες, απίστευτες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Καταγγέλλετε δηλαδή τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

ΜΠ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί σας δείχνουν ότι ούτε στη Βουλή δεν μπαίνετε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μα δεν θα βγούμε πουθενά, μείον θα είμαστε, μείον πέντε, μέχρι την τρίτη ψηφοφορία; Προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους βουλευτές θα μας πουν ότι είμαστε στο μείον πέντε. 

Δηλαδή αυτός όλος ο κόσμος που εμείς συναντάμε στον δρόμο με τις συγκεντρώσεις που κάνουμε με τα συνέδριά μας κλπ δεν υπάρχει, εξαερωμένοι είναι.

Λοιπόν, αυτά είναι αστεία πράγματα, εμείς δεν πιεζόμαστε και μάλιστα δεν εκβιαζόμαστε, επειδή είπε κάτι ο κ. Δελατόλας την Παρασκευή σε εκπομπή. Είπε κοίτα να δεις, θα βγει μια επίθεση στον κ. Καμμένο κλπ.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ότι σας ετοιμάζουν προσωπική επίθεση;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στις κυριακάτικες εφημερίδες. Εγώ stand by είμαι όποιος θέλει ας έρθει, εδώ είμαι.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε τέτοιες πληροφορίες ότι θα βγει κάτι προσωπικό εναντίον σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Λένε και διαρρέουν όπως ξέρετε στα δημοσιογραφικά στέκια. Να μου επιτεθούν, εμένα μου αρέσουν οι επιθέσεις. Εγώ τα λεφτά μου τα έχασα στην πολιτική, αλλά τη σύνταξή μου θα την βγάλω από τις αγωγές.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μας βγάζετε είδηση τώρα, μας λέτε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες σας ετοιμάζουν προσωπική επίθεση.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το άκουσα από τον κ. Δελατόλα στην εκπομπή σας, τον πήρα τηλέφωνο, μου είπε ότι πράγματι υπάρχει μια φήμη η οποία διαρρέει, μου είπαν και άλλοι δημοσιογράφοι, τους καλώ λοιπόν, ας έρθουν. Ότι γουστάρουν ας έρθουν, είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα πάντα. Λάσπη σε μένα δεν κολλά, όπως τις έφαγαν τις αγωγές και παρακαλούσαν μετά γονυπετώς να τις αποσύρω, τους λέω ότι τώρα δεν πρόκειται να αποσύρω τίποτε, όποιος θέλει ας μου επιτεθεί, είμαι έτοιμος να αντικρούσω την οποιαδήποτε επίθεση. Όμως, να σταματήσουν τα βρώμικα παιχνίδια σε σχέση με τους βουλευτές. Αυτό είναι και ένα μήνυμα τελευταίο το οποίο στέλνω.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τώρα πετάτε τη μια βόμβα μετά από την άλλη. Πέρα από την προσωπική επίθεση υπάρχει και σενάριο για βουλευτή σας; Για βουλευτές σας; Για επιθέσεις ή οτιδήποτε άλλο που έχουν σχέση με βουλευτές σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι βουλευτές αυτή τη στιγμή δέχονται μια τεράστια επίθεση. Είτε επίθεση «φιλίας», είτε επίθεση πιέσεως.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Με θεμιτά ή με αθέμιτα μέσα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με όλα τα μέσα. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται μια έρευνα από τον εισαγγελέα, το κ. Παναγιωτόπουλο, η Εισαγγελία θα κάνει τη δουλειά της, εμείς δεν θα παρέμβουμε.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έχετε δώσει και άλλα στοιχεία στον εισαγγελέα ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο εισαγγελέας έχει όλα τα στοιχεία εκείνα τα οποία μπορεί να διερευνήσει. Θα τα δούμε. Εμείς εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Μέσα στις επόμενες ημέρες μπορεί να έχουμε και εκπλήξεις;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρέπει η Δικαιοσύνη αυτό το θέμα που διερευνά να το έχει διερευνήσει πριν την προεδρική εκλογή.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Θέλω να ολοκληρώσω το ερώτημα σε εσάς, γιατί νομίζω ότι είμαστε στον πυρήνα του προβλήματος και στον προβληματισμό της ελληνικής κοινωνίας. Να ξεκαθαρίσουμε ότι ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν λεφτά, είναι άνεργοι. Τέσσερα εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 1.300.000 οικογένειες. Έχει σημασία αυτό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Οικογένειες. Όμως υπάρχει κάτι. Ο κ. Βαρουφάκης είπε στην εκπομπή μας ότι μια από τις πιέσεις που θα ασκήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι να κόψει τη στρόφιγγα της ρευστότητας.

ΝΤ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προς τις ελληνικές τράπεζες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Αυτό λοιπόν, πέρασε ως μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία «να, το είπε και ο Βαρουφάκης ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τα λεφτά, ότι μπορεί να δημιουργηθεί θέμα με τα ΑΤΜ, ότι μπορεί να κλείσουν οι τράπεζες».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ένα λεπτό. Την προηγούμενη εβδομάδα έλεγαν όλοι ότι υπάρχει ένα ομόλογο 5,5 δις που πρέπει να πληρωθεί το Μάρτιο. Δεν υπάρχει τέτοιο ομόλογο.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Οι απαιτήσεις όμως γύρω στα 4,5 δις.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τέτοιο ομόλογο δεν υπάρχει.

ΝΤ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πάρουμε κάποια χρήματα συνολικά θα πάρουμε 8 δις.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Εάν δεν πάρουμε τα χρήματα λέει.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αν δεν πάρουμε, αν δεν κάνουμε και αν δεν δείξουμε. Αυτή την στιγμή ομόλογο 5,5 δις που πρέπει να πληρωθεί το Μάρτιο δεν υπάρχει.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κίνδυνος για την περιουσία των Ελλήνων υπάρχει;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν υπάρχει. Ο κίνδυνος λέγεται Σαμαράς, Βενιζέλος και μνημόνιο. Αν παραμείνουν και περάσουν τα μέτρα περαιτέρω μείωσης των μισθών, των συντάξεων, το νέο περιουσιολόγιο και η νέα βαριά φορολόγηση θα χάσουμε όλοι τα σπίτια μας. Ο κίνδυνος είναι αυτοί. Ο κίνδυνος να φύγουν αυτοί και να υπάρχει απώλεια περιουσίας των Ελλήνων δεν υπάρχει. Σας λέω λοιπόν, ξεκάθαρα, ότι εμείς βάζουμε πρώτα την προστασία των Ελλήνων και εν συνεχεία την προστασία των τραπεζών. Των τραπεζών εννοώ εκείνων που έχουν κάνει το ESM. O ESM, δηλαδή ο μηχανισμός στήριξης που ζητάει το δεύτερο μνημόνιο αυτή τη στιγμή είναι σύνολο τραπεζών, δεν είναι κρατών.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σε όλους τους τόνους λέει η κυβέρνηση πως εάν πάει σε εκλογές η χώρα θα έχουμε πιστωτικό γεγονός.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μπορεί να έχουμε και σεισμό, καταστροφή και φωτιά. Αυτά είναι τρίχες.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τώρα που είστε εδώ αυτή την ώρα η κ. Βούλτεψη το λέει στο Mega.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά είναι τρομοκρατία.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Λένε ότι εάν πάμε σε εκλογές θα έχουμε πιστωτικό γεγονός. Τι σημαίνει πιστωτικό γεγονός; Χρεοκοπία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να διαβάσουν την σημερινή Wall Street Journal που βγαίνει από την Αμερική και λέει ότι ο Σαμαράς τρομοκρατεί τους Έλληνες. Να μην τρομοκρατείστε. Να τρομοκρατήσετε τους τρομοκράτες και αυτούς που παίρνουν εντολές μέσω e-mails από την τρόικα και διασφαλίζουν τα συμφέροντα των ξένων τραπεζιτών έναντι του ελληνικού λαού. Εμείς λέμε και λέω ξεκάθαρα στους Έλληνες, εμένα με ξέρουν 23 χρόνια, θα διασφαλίσουμε την ελληνική δημόσια και ιδιωτική περιουσία, δεν θα πάρουν κανένα σπίτι. Αυτό είναι η δική μας προτεραιότητα και αυτό θα πράξουμε. Να το ξέρουν αυτό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Κύριε Πρόεδρε να σας ευχαριστήσουμε, θα έχουμε την δυνατότητα να τα ξαναπούμε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Παπαδάκη, πρέπει ο ελληνικός λαός να σταματήσει να τρομοκρατείται από την επίθεση της κυβέρνησης που καταρρέει. Υπάρχουν οι δυνάμεις εκείνες στον ελληνισμό και οι δυνάμεις αυτές θα προκύψουν μέσα από τις εκλογές, όπου μπορούμε ως εκπρόσωποι των πολιτών να διασφαλίσουμε και την περιουσία, την αξιοπρέπεια και τις εργασιακές συνθήκες εκείνες που πρέπει να διασφαλιστούν.

Δεύτερον, θα πάρουμε τα λεφτά εκείνα τα οποία προστατεύει η σημερινή συγκυβέρνηση των διάφορων λιστών Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου. Εδώ πέρα δεν μας λένε όλοι αυτοί, γιατί δεν πηγαίνουν να φορολογήσουν τα χρήματα που βρήκαν και τα οποία έχουν βγει στο εξωτερικό χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ φορολογία; Πώς είναι δυνατόν να διαπραγματεύεται για την Ελλάδα εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Παπασταύρου, με πέντε εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ; Γιατί ο Χριστοφοράκος παραμένει αυτή τη στιγμή στη Γερμανία υπό τη προστασία της Μέρκελ και δεν λέει ποιοι πολιτικοί τα άρπαξαν; Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν διεκδικούμε από την Siemens, από την HDW που πλήρωναν Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς για τους εξοπλισμούς και να τους πούμε να φέρουν πίσω τα κλεμμένα. Αυτά είναι πολύ περισσότερα από τα 350 εκατομμύρια των επικουρικών συντάξεων που οι άνθρωποι αυτοί τα έβαλαν από τον μισθό τους και τα έβαλαν σε μια γωνιά για να τα πάρουν και να περάσουν τα γεράματα τους. Όταν 350 εκατομμύρια κάνουν μόνο οι μπαταρίες του υποβρυχίου. Για να ψάξουν την υπόθεση Γερμανός.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σας ευχαριστώ που ήσασταν σήμερα μαζί μας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ και επειδή μου έκαναν ένα tweet πριν έρθω και θα το δείτε, ότι ξέρετε σας καλεί ο Παπαδάκης στην εκπομπή του αλλά στα δελτία δεν σας παίζουν. Εγώ τους είπα το εξής και το επαναλαμβάνω δημόσια. Ακόμη και όταν όλοι μας είχαν αποκλεισμένους και εμένα προσωπικά και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, η δική σας εκπομπή, εσείς μας καλούσατε παρά τις υποδείξεις. Σας ευχαριστούμε για αυτό.

Γ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Και θα το ξανακάνω.


Κώστας Πουλάκης: «Τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»


Τα σχέδια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ Βαθμού παρουσιάσε, για πρώτη φορά, σε συνέντευξή του στο epoli.gr, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και Υπεύθυνος για την Αυτοδιοίκηση, κ. Κώστας Πουλάκης. Η ηρεμία και ο πολιτικός πολιτισμός του κ. Πουλάκη, κατά τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις και όχι μόνο..., μετατρέπεται σε “φωνές” πίστης και βαθιάς γνώσης, για το τι πρέπει να γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου αυτή να “βρει” τον πραγματικό της ρόλο, από τη στιγμή εκείνη της πρώτης έμπνευσής της. 

Έτσι, ο “Καλλικράτης” και η διοικητική και πραγματική αναδιάρθρωση των Ο.Τ.Α., η χρηματοδότηση και η θεσμική θωράκιση και οντότητα αυτών, “μπαίνουν” σ’ αυτήν τη συνέντευξη, με τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ… ΠΟΛΛΕΣ! 

«Αλλάζουμε τον “Καλλικράτη” - Θεσμός λαϊκής εξουσίας η Αυτοδιοίκηση» 

ΕΡ.: Κύριε Πουλάκη, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από τη ΔΕΘ, έκανε λόγο για ριζική αναδιαμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας: «Ο “Καλλικράτης” θα αντικατασταθεί από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο». Ποια θα είναι τα κυριότερα σημεία του πλαισίου αυτού; 

Είναι πια σαφές, ότι ο «Καλλικράτης» υπήρξε μία διαλυτική “απορρύθμιση” της Αυτοδιοίκησης, αποτυπώνοντας θεσμικά την αντιδημοκρατική και νεοφιλελεύθερη αντίληψη, που έφτασε στο αποκορύφωμά της, με τα μνημονιακά μέτρα των τελευταίων χρόνων. 

Το νέο λοιπόν θεσμικό πλαίσιο που προτείνουμε, έχει καταρχήν εντελώς αντίθετη φιλοσοφία, με επίκεντρο την πραγματική δημοκρατία, την ανοιχτή και διαφανή λειτουργία των Ο.Τ.Α., τη συλλογικότητα, τον πλουραλισμό, τη λήψη των αποφάσεων από “κάτω”, από το επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών, προς τα “πάνω”. Και βέβαια, αυτή η διαφορετική φιλοσοφία αποτυπώνεται σε συγκεκριμένα μέτρα, που αφορούν την επανεξέταση της χωροταξίας, με λειτουργικά κριτήρια και τη σύμφωνη γνώμη της κοινωνίας, την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ως πάγιου εκλογικού συστήματος σε όλες τις βαθμίδες και τα Όργανα της Αυτοδιοίκησης, την ενίσχυση των Συλλογικών Οργάνων, τη θέσπιση μορφών ενδοδημοτικής και ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης και τοπικής δημοκρατίας, την καθιέρωση μηχανισμών δημόσιας λογοδοσίας και κοινωνικού ελέγχου. 

Με δύο λόγια, προτείνουμε ένα θεσμικό πλαίσιο, που θα ξανακάνει την Αυτοδιοίκηση θεσμό λαϊκής εξουσίας. 
«Σταδιακή αύξηση της χρηματοδότησης Δήμων & Περιφερειών, σε αντιστοιχία με τις ασκούμενες αρμοδιότητες» 


ΕΡ.: Συνεχίζοντας με τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, αναφέρθηκε, επίσης, στην χρηματοδότηση και την ανάπτυξη των Ο.Τ.Α. α’ και β’ Βαθμού, κάνοντας λόγο για σύσταση Ειδικού Ταμείου Σύγκλισης και Ειδικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αντίστοιχα. Τι ακριβώς προβλέπεται; 

Όπως γνωρίζετε, οι δαπάνες για την Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή - μετά και τις δραματικές περικοπές λειτουργικών και αναπτυξιακών πόρων - πολύ κάτω του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δική μας δέσμευση είναι η σταδιακή αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών, σε αντιστοιχία πάντοτε προς τις ασκούμενες αρμοδιότητες. 

Στην κατεύθυνση αυτή και υπό το νέο θεσμικό πλαίσιο που σας ανέφερα, εξετάζουμε την απευθείας μεταβίβαση μέρους των φορολογικών εσόδων στην Αυτοδιοίκηση, με τη δυνατότητα - αλλά και την ευθύνη - της διαχείρισής τους και με ταυτόχρονη δημιουργία ενός μηχανισμού σύγκλισης, που θα εξασφαλίζει τη δίκαιη αναδιανομή των πόρων, μεταξύ πλούσιων και φτωχότερων Δήμων. 

Παράλληλα, προσανατολιζόμαστε στη μετατροπή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε Αναπτυξιακή Τράπεζα, που θα παρέχει με δίκαιους και βιώσιμους όρους τους απαραίτητους πόρους στους Δήμους και τις Περιφέρειες για την υλοποίηση των αναπτυξιακών τους πρωτοβουλιών. 

Πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι μία οικονομικά στιβαρή και συγκροτημένη, σε δημοκρατικές βάσεις Αυτοδιοίκηση, μπορεί, ως κέντρο του τοπικού και περιφερειακού δημοκρατικού αναπτυξιακού σχεδιασμού, να παίξει καταλυτικό ρόλο στην κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας. 

ΕΡ.: Με τη ιδιότητά σας, αυτή του Περιφερειακού Συμβούλου, τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση β’ Βαθμού; 

Είχα την τύχη να υπηρετήσω τη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση σε δύο κρίσιμες καμπές: Στις δύο πρώτες θητείες της αιρετής Νομαρχίας και στην πρώτη θητεία της αιρετής Περιφέρειας. 

Είναι γεγονός, ότι η Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση παρέμεινε πάντοτε ημιτελές βήμα, αντιμετωπίστηκε από όλες διαχρονικά τις Κυβερνήσεις με καχυποψία, και, τελικά, με ευθύνη και της πλειοψηφίας των αιρετών, παρέμεινε ένας θεσμός υπονομευμένος στη συνείδηση των πολιτών. 

Το πρώτο λοιπόν που χρειάζεται είναι η Περιφέρεια να αναβαθμιστεί ουσιαστικά, πολιτικά και συμβολικά. Να αποκτήσει τις αρμοδιότητες, που θα επιτρέψουν πράγματι στα Περιφερειακά Συμβούλια να λειτουργήσουν ως 13 “μικρά κοινοβούλια”, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν συνολικές περιφερειακές πολιτικές. 

Το δεύτερο, και εξίσου σημαντικό, είναι οι πολίτες να νιώσουν την Περιφέρεια κοντά τους, να πάψει αυτή να είναι ένας θεσμός γραφειοκρατικός, που εξαντλείται στο μοίρασμα της “πίτας” του ΕΣΠΑ και στις πάσης φύσεως αδειοδοτήσεις, αλλά να αποκτήσει κοινωνικό προσανατολισμό, να γίνει ο πολιτικός εκφραστής της κάθε τοπικής κοινωνίας. 
«Ενισχυμένη η “Αριστερά” από τις Εκλογές στα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης»


ΕΡ.: Εκλογές για τις Διοικήσεις της ΕΝ.Π.Ε. και της ΚΕΔΕ. Πώς εκτίμησε η «Κουμουνδούρου» τα αποτελέσματα αυτών; 

Οι Εκλογές στα Συλλογικά Όργανα της Αυτοδιοίκησης διεξάγονται στο πλαίσιο που καθορίζουν οι συσχετισμοί των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών και αφορούν αυτοδιοικητικά στελέχη με παγιωμένες συνήθως πολιτικές ταυτότητες, επομένως έχουν σημαντικές ιδιαιτερότητες. Ωστόσο, νομίζω ότι από τις Εκλογές στις Π.Ε.Δ., την ΚΕΔΕ και την ΕΝ.Π.Ε., μπορούμε να βγάλουμε τρία γενικότερης αξίας συμπεράσματα: Πρώτον, η «Αριστερά» εμφανίζεται σαφώς ενισχυμένη, με αξιοσημείωτη πλέον παρουσία σε πανελλαδικό επίπεδο. Δεύτερον, ο πολιτικός στόχος τον οποίο θέσαμε, να “σπάσει” και να αποδυναμωθεί το μπλοκ που πρόσκειται στη συγκυβέρνηση – επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό – και αυτό οφείλεται και στις προσπάθειες των στελεχών της «Αριστεράς» να συναντηθούν με άλλες δημοκρατικές και προοδευτικές αυτοδιοικητικές δυνάμεις, στη βάση όμως κοινών πολιτικών και προγραμματικών στόχων. Τρίτον, και πιο ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου, η στάση όσων παραμένουν προσδεδεμένοι στο “άρμα” της μνημονιακής συγκυβέρνησης – με χαρακτηριστικότερο τον πλήρη αποκλεισμό της δεύτερης σε δύναμη Ριζοσπαστικής Περιφερειακής Πρωτοβουλίας από το προεδρείο της ΕΝ.Π.Ε. και τον ασφυκτικό εναγκαλισμό Σγουρού-Ν.Δ. – αποτελεί ένδειξη των τελευταίων σπασμωδικών αντιδράσεων ενός συστήματος που καταρρέει, απέναντι στην ανατροπή που είναι πλέον ορατή. 
«Απλή αναλογική, οικονομική στήριξη και ενίσχυση των δομών κοινωνικής πολιτικής των Ο.Τ.Α. οι τρεις άμεσες προτεραιότητες μας»

ΕΡ.: Ο Κώστας Πουλάκης, σε μία Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., λέγεται, πως θα είναι ο επόμενος Υπουργός Εσωτερικών. Έχετε σκεφτεί ποιες θα είναι οι πρώτες σας ενέργειες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο; 

Καταρχάς, η Κυβέρνηση της «Αριστεράς» θα αποτελέσει ένα νέο, πρωτόγνωρο υπόδειγμα άσκησης της εξουσίας στη Xώρα μας, μακριά από την προσωποκεντρική λογική, που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Δεν υπάρχει, λοιπόν, προσωπικός σχεδιασμός δικός μου ή άλλου, αλλά συλλογικές προγραμματικές επεξεργασίες, που θέλουμε να γίνουν αντικείμενο διαλόγου και κτήμα ολόκληρης της κοινωνίας. Λόγου χάρη, η αυτοδιοικητική μας πρόταση, διαμορφώθηκε μέσα από μία εκτεταμένη διαβούλευση, με πάνω από 1.200 αιρετούς, εργαζομένους και ειδικούς επιστήμονες, με συσκέψεις σε όλη την Ελλάδα. 

Σε σχέση δε με την ουσία της ερώτησής σας, οι πρώτες ενέργειες μίας Κυβέρνησης της «Αριστεράς», προκύπτουν από τις ανάγκες και τα αδιέξοδα που ανέδειξε η ίδια η κρίση. 

Ειδικότερα, στο Υπουργείο Εσωτερικών αντιστοιχούν, νομίζω, τρεις μεγάλοι πυλώνες: Πρώτον, ο εκδημοκρατισμός, με προτεραιότητα την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση της απλής αναλογικής – κάτι που σήμερα συζητείται μόνο προσχηματικά και λόγω σκοπιμότητας. Δεύτερον, η άμεση στήριξη των Ο.Τ.Α., με διασφάλιση της οικονομικής τους βιωσιμότητας, κατάργηση των διαλυτικών μνημονιακών μέτρων, άρση της πολιτικής των απολύσεων κ.λπ. Τρίτον, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφενός με ενίσχυση των δομών κοινωνικής πολιτικής των Ο.Τ.Α., αφετέρου, με την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, για άρση του κοινωνικού περιθωρίου, στο οποίο έχουν καταδικαστεί χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη Χώρα μας.  


epoli.gr