Ζητούνται 20 εθελοντές για την κόλαση!..


  Ζητούνται 20 ''εκλεκτοί'' που θα μπορούν να αντέξουν την προσωπική τους κόλαση,
     ..αλλά και την κόλαση στην οποία θα ρίξουν την κοινωνία.

   



 Που θα μπορούν να δικαιολογήσουν επαρκώς γιατί, για ποιο λόγο, θα αλλάξουν την γνώμη τους στις 23 ή στις 29 του Δεκέμβρη.
  Που θα είναι, αυτοί οι 20, οι ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για όλα τα εγκληματικά μέτρα που θα πάρει εναντίον του λαού από δω και πέρα η συγκυβέρνηση συνεργατών-προδοτών.
Που θα βάλλουν το συμφέρον της καρέκλας και της τσέπης τους πάνω απ' το συμφέρον της χώρας.

 Που θα αναμετρώνται κάθε μέρα με την λατρεία και τις εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών και των ψηφοφόρων τους.
  Που θα θυσιάσουν την υπόλοιπη πολιτική τους καριέρα (όσοι έχουν πιά τέτοια), στον βωμό της διάσωσης Ψευταρά και Αυτού Χυδαιότητας.
     Που θα κληροδοτήσουν στα παιδιά τους ένα όνομα κατάπτυστο και μισητό, όνομα δωσίλογου καισυνεργάτη της Νέας Κατοχής.

     Ζητούνται οι 20 γενναίοι γενίτσαροι,
     ..που ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ!
     Ιδού πεδίον πολιτικής αλητείας λαμπρόν!..
    

     Υπενθύμιση (καθημερινή και μέχρι την 29η του Δεκέμβρη):
     ΟΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
     ..και θα ανταμειφθούν ανάλογα!..

Τσίπρας:στόχος η αυτοδυναμία

 Όχι σε μονομερείς ενέργειες, 



Η αποτίμηση του αποτελέσματος της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη, με τον Αλέξη Τσίπρα να θέτει ως πρώτο στόχο την αυτοδυναμία του κόμματος στις πρόωρες εκλογές, που έδειξε να θεωρεί δεδομένες.
«Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα. 
Εξάλλου, έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της αυτοδυναμίας: την καταπολέμηση του φόβου, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού και τη διεύρυνση των συμμαχιών.
«Δεν θα προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός εάν μας αναγκάσουν»
Νωρίτερα, σε δηλώσεις του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία συνεργασία με την κυβέρνηση πριν η χώρα οδηγηθεί στις εκλογές.
Δεσμεύτηκε για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και υπογράμμισε: «Αναφορικά με το χρέος και τη δανειακή συμφωνία που θα επαναδιαπραγματευθούμε: Δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, εκτός εάν μας αναγκάσουν, αν και πιστεύω ότι κανείς δεν θα μας αναγκάσει να προχωρήσουμε σε μονομερείς ενέργειες, επειδή κανείς δεν θα επωφεληθεί από μια τέτοια εξέλιξη, στην καρδιά της Ευρώπης».
Παράλληλα, ο Αλ. Τσίπρας επέμεινε πως η Ευρώπη θα πρέπει είτε να περικόψει είτε να διαγράψει μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, ενώ πρόσθεσε ότι «τα δάνεια του ΔΝΤ θα πρέπει να αποπληρωθούν, αλλά τα ομόλογα που ελέγχει η ΕΚΤ μπορούν να επιμηκυνθούν».
Σε ό,τι αφορά το θεσμικό χρέος προς τον ESM και τις χώρες της Ευρωζώνης, ένα χρέος που είναι περίπου 200 δις, σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αναδιαρθρωθεί. «Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του να κουρευτεί ή να διαγραφεί, όπως έγινε με τη Γερμάνια το 1953 σε μια στιγμή αλληλεγγύης». 
Αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως η θέση του κόμματος για ακύρωση των μέτρων της λιτότητας παραμένει σταθερή και επανέλαβε το αίτημά του για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους. «Διαπραγμάτευση σημαίνει ότι επιζητούμε μια συμφωνημένη λύση με τους εταίρους», δήλωσε, ενώ ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν επιζητά νέο ‘κούρεμα’ του ιδιωτικού τομέα». Και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι για ουσιαστική και σκληρή διαπραγμάτευση. Συνεπώς, έχουμε συνείδηση, ότι οι ευρωπαίοι εταίροι πιθανώς να έχουν μια σκληρή στάση στην αρχική φάση, αν και δε ζητάμε κάτι μη ρεαλιστικό».
Για τις πολιτικές λιτότητας, τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης
Ερωτηθείς για τα καταστροφολογικά σενάρια που έχου δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας αναφορικά με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Η κινδυνολογία του 2012 και η σημερινή για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία στην Ελλάδα θα καταστραφεί η Ευρώπη, στην πραγματικότητα λειτουργούν σαν αυτοεκπληρούμενη προφητεία, δημιουργούν τον πανικό και την κρίση στις αγορές».
«H λύτρωση, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργήσει ως το ξόρκι που θα λύσει τα κακά μάγια και θα απελευθερώσει τις αγορές, θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας, οι αγορές θα επανεπενδύσουν στην Ελλάδα και η Ευρώπη θα μπορέσει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος εξόδου από την κρίση», είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Σχετικά με τις εξαγγελίες που είχε κάνει από το βήμα της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θα καταργήσουμε τη λιτότητα και το Μνημόνιο μέσω του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θα το αντικαταστήσουμε με ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, αυτό που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή ένα πρόγραμμα που είναι δημοσιονομικά ισορροπημένο και δε δημιουργεί νέα ελλείμματα».
Και δήλωσε με έμφαση: «Η Ελλάδα με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα βγει από το Μνημόνιο χωρίς νέα μέτρα λιτότητας. Αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο». 
Επιπρόσθετα, επέμεινε πως «μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τρέχει ισοσκελισμένο ισολογισμό σε πρωτογενή βάση, ενώ στόχος είναι η μείωση του κόστους εξυπηρέτησης κάτω από το 2% ετησίως».

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Tags 

ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ-ΚΛΙΜΑ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ


07:42
19/12/2014
Υπουργοί και βουλευτές με «βροχή» κατάθεσης τροπολογιών και νομοσχεδίων «τρέχουν» να κάνουν όσα περισσότερα ρουσφέτια μπορούν μήπως και καταφέρουν να διασωθούν πολιτικά. Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη πως ο στόχος των 180 βουλευτών για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι άπιαστο όνειρο και όλα δείχνουν πώς η κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς προς τη συντριβή των εκλογών.
Μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί στη Βουλή περισσότερες από 90 τροπολογίες και τέσσερα νομοσχέδια, ενώ μέχρι τη Δευτέρα, παραμονή της δεύτερης ψηφοφορίας και της νέας ψυχρολουσίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμένεται να ψηφιστούν τρία ακόμη νομοσχέδια.
Και οι προκλήσεις των κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών δεν σταματούν εδώ. Ετοιμάζουν δεκάδες νέες τροπολογίες με σκοπό να τις περάσουν όσο παραμένει η Βουλή ανοιχτή, δηλαδή μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου.
Αμετανόητα προκλητικό το πολιτικό σύστημα. Μέχρι και την τελευταία στιγμή κοιτάζει πώς θα εξυπηρετήσει την πελατεία του βλέποντας πώς η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Κατά τα άλλα όλοι κόπτονται για το εθνικό συμφέρον… Για την καρέκλα και για τη βουλευτική αποζημίωση καίγονται παίζοντας παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού.   

Οι περισσότερες από τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί αποτελούν προεκλογικές εξυπηρετήσεις, με τους βουλευτές και τους υπουργούς να θυμούνται την τελευταία στιγμή πώς πρέπει να γίνουν, για παράδειγμα, φορολογικές ελαφρύνσεις αγροτών, αναστολή προστίμων αυθαίρετων κατοικιών, απελευθέρωση δόμησης σε παράκτιες ζώνες, συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο μοίρασμα του ΕΣΠΑ κ.α.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος με ρυμοτομικές διατάξεις– που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών, των επαγγελματιών και των επίδοξων επενδυτών– έχουν ήδη κατατεθεί 11 κυβερνητικές τροπολογίες. Κατά τα άλλα σε άσχετα νομοσχέδια δεν κατατίθενται άσχετες τροπολογίες.
Από αυτές ξεχωρίζουν εκείνες που μεταξύ άλλων προτείνουν, την επ’ αόριστον παράταση στην προθεσμία της ρύθμισης για νομιμοποίηση αυθαιρεσιών σε ακίνητα, την «παράταση ζωής»  έως το 2023 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, την παράταση του καθεστώτος διαθεσιμότητας για όσους υπαλλήλους δεν υπέβαλαν αίτηση μετάταξης (περιλαμβάνονται και οι δημοτικοί αστυνομικοί) έως την 31η Μαρτίου του 2015.
Επίσης, την παράταση έως τα τέλη Ιουνίου του 2015 (έληγε στις 31/12/2014) των προθεσμιών για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και την παράταση δυνατότητας σε συγκεκριμένες κατηγορίες διακριθέντων αθλητών που είναι διορισμένοι είτε στα Σώματα Ασφαλείας είτε στο Δημόσιο να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ή σε εποπτευόμενους από αυτή φορείς
Υπάρχει βουλευτική τροπολογία για επαναφορά αφορολόγητου ορίου στα 9.000 για τα ημερομίσθια των αγροτών και της οικογένειάς του αλλά και η τροπολογία για την εξαίρεση της δήλωσης πρώτης κατοικίας στα «πόθεν έσχες».
Όλες αυτές οι τροπολογίες κατατίθενται σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου. Συνεπώς μάλλον και ο κ. Σαμαράς έχει αντιληφθεί πώς Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να εκλεγεί, όποτε ας γίνει κανένα ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής μήπως και ο θόρυβος της πτώσης στις εκλογές δεν είναι τόσο ηχηρός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή έχει ανοίξει πλέον διάπλατα τον ασκό του Αιόλου. Κι αυτό βεβαίως πέρα και ανεξάρτητα από την όποια εξέλιξη ενδέχεται να προκύψει μέχρι την ολοκλήρωση των επομένων δυο ψηφοφοριών...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Με το χθεσινό αποτέλεσμα δυο πράγματα πιστοποιήθηκαν αναφορικά με το στρατόπεδο των συγκυβερνώντων.  
  • Το πρώτο είναι πως ο Σαμαράς αποτελεί πλέον καμένο χαρτί για τη συγκυβέρνηση, για το κόμμα του, αλλά και για τη πολιτική μαφία της Ευρώπης 
  • Το δεύτερο είναι πως ο Βενιζέλος σχεδόν απασφάλισε, συνειδητοποιώντας πως στη ροή αυτών των εξελίξεων, παίζει το τελευταίο του χαρτί.
Η στόχευση του επικίνδυνου εξουσιοπαράφρονα είναι διπλή: 
  • Πρωταρχικό γι αυτόν είναι η πολιτική και συνεπακόλουθα η ποινική του επιβίωση, εξ αιτίας των κορυφαίων του εθνικών εγκλημάτων, στα οποία υπήρξε αδίστακτος πρωταγωνιστής. 
  • Η δεύτερη αλλά εξ ίσου σημαντική με την πρώτη επιδίωξή του, είναι να επιχειρήσει με τρόπο θεαματικό να ακυρώσει τις στοχεύσεις του εθνικού ολετήρα, και να καταφέρει να οικειοποιηθεί το «όλον ΠΑΣΟΚ», στα πλαίσια της επιδίωξής του να... αποτελέσει στο μετεκλογικό σκηνικό, μια υπολογίσιμη (στα πλαίσια βεβαίως της συνολικής του κατάρρευσης) πολιτικής δύναμης, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστικό στις εξελίξεις.
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω δεδομένα, οι εξελίξεις στο στρατόπεδο των συγκυβερνώντων, αναμένεται να είναι ραγδαίες και καταιγιστικές. 

Με το Σαμαρά να είναι ήδη ξοφλημένη υπόθεση για τους πάντες, αφού η ματαιοδοξία του δε τον εμπόδισε να ενδώσει στον πειρασμό και ουσιαστικά παγιδεύτηκε στην περιδίνηση των «συμβουλών» του συνεταίρου του, όλα δείχνουν πως ο Βενιζέλος αναλαμβάνει ήδη την πρωτοβουλία των κινήσεων, και οι επόμενες κινήσεις του, μόνο πολιτικά εντυπωσιακές μπορούν να είναι.

Στα πλαίσια αυτής λοιπόν της πολιτικής στόχευσης, τις επόμενες μέρες αναμένονται δυο σημαντικές πολιτικές παρεμβάσεις Βενιζέλου που θα βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό.
  • Η πρώτη είναι να βγει και να απαιτήσει δημόσια την παραίτηση Σαμαρά, με πρόσχημα τη διευκόλυνση διεργασιών και εξελίξεων, με τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής να βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη.
  • Η δεύτερη θα είναι, να αποσύρει τη στήριξή του από την κυβέρνηση Σαμαράπροκαλώντας ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, και φιλοδοξώντας έτσι να εμφανιστεί ως αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, με μεθοδολογία που σύμφωνα με τους δικούς του σχεδιασμούς, θα συντρίψει τα σχέδια του Παπανδρέου για ολική επαναφορά στο πολιτικό σκηνικό, και ταυτόχρονα να παραμείνει σε ρόλο υπολογίσιμο, στο ρευστό μετεκλογικό σκηνικό.
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" 

ΣΚΥΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ


Δεν σάς ξεπλένει ούτε το «Παρών», ούτε το «Απών», ούτε τίποτε. Όσο σκατό κουβαλάνε στο κεφάλι τους οι ψηφίσαντες «Σταύρο Δήμα» άλλο τόσο σκατό κουβαλάνε και όλοι οι υπόλοιποι...
 
του ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΖΑΡΟΥ

Πώς είναι δυνατόν να είσαι με τον λαό όταν την ημέρα της ψηφοφορίας για τον «ιερό θεσμό», η Κομισιόν απειλεί τον ίδιο λαό για το 2015 με νέα μέτρα; Αυτόν τον ίδιο λαό που δήθεν εσύ, βουλευτάκο «αντιστασιακέ» τον εκπροσωπείς. 
Πώς είναι δυνατόν να ψωνίζεις «δημοκρατία» στο υποκατάστημα της Ε.Ε που έχει το όνομα «Βουλή των Ελλήνων» μόνο και μόνο για να υπηρετήσεις συμφέροντα Τραπεζών; 
 
Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεσαι ότι εν μέσω των καλλιστείων για τον καλύτερο Πρόεδρο Δημοκρατίας τα υπόλοιπα κράτη-μέλη ψηφίζουν για το αν θα παραμείνεις για τουλάχιστον δύο μήνες σε παράταση προγράμματος της Τρόικα; 
 
Ποιον δουλεύετε, ωρέ; Τι «Παρών» και κουραφέξαλα από την στιγμή που η Κομισιόν σε μπουκώνει με μέτρα, με δηλώσεις των επιτρόπων της και με ένα Βερολίνο που αν... 
δεν σκύψει κι άλλο ο ελληνικός λαός θα τον στήσει στον τοίχο; Στην Ελλάδα ψήφιζαν για «Σταύρο Δήμα» και στο Βερολίνο η εκεί Βουλή αποφάσιζε για το αν θα τραβήξει το μαρτύριο των Ελλήνων κι άλλο.
 
Πόση αντοχή έχει το «Παρών» και το «Απών» απέναντι στα στοιχεία ότι το 40% των παιδιών στην Ελλάδα βρίσκονται ένα βήμα πριν την πείνα; Δώστε ένα κομμάτι ευρωπαϊκή δημοκρατία «Παρόντες» και «Απόντες» να μην αναγκαστούν οικογένειες να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα για ένα αξιοπρεπές χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Στολίστε το δέντρο της Δημοκρατίας φέτος με «Παρών», «Απών» και «Σταύρο Δήμα» να φωτιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά, να μπει στις καρδιές των Ελλήνων το Ευρωπαϊκό Νοικοκυραίικο Πνεύμα και ας μην έχουν ρεύμα για τα λαμπάκια της made in China δημοκρατίας που τους φορέσατε.
 
Η Ελληνική Βουλή μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου δεν είναι τίποτε λιγότερο από ένα πολυκατάστημα Jumbo. Θα βρείτε ψήφους με 1 ευρώ. Κουκουεδάκια να κρατάνε μουτράκια, Δημαράκια να τρίβουν τα χεράκια, Χρυσαυγιτάκια με κλαμένα τα ματάκια, Πασοκάκια με χρυσά κουταλάκια, Συριζάκια με ευρωπαϊκά κονδυλιάκια και Νδκρατάκια να βαράνε παλαμάκια. Κουκλάκια με μπαταρίες βισματωμένες από την Ε.Ε στην βιτρίνα της Jumbo Δημοκρατίας σας και απέξω το χάος. Στοιβαγμένος λαός να προλάβει την 31η Δεκεμβρίου να κλείσει δόσεις χαρατσιών, να παραδώσει πινακίδες αυτοκινήτων, να βάλει την ζωή του ενέχυρο για να αντέξει να δει την 1η Ιανουαρίου ελπίζοντας ότι κάθε θα αλλάξει. Οι «Παρόντες» και οι «Απόντες» έχετε από την 17η Δεκεμβρίου την ευθύνη για το σκοινί που θα σφίξει ακόμη πιο πολύ γύρω από τον λαιμό των Ελλήνων.
 
Πανηγυράκι στήνετε για εθνικές εκλογές και τίποτε παραπάνω. Για το ποιος θα υπογράφει δάνεια ενδιαφέρεστε και όχι αν τα δάνεια θα τα πληρώσουν οι έχοντες την θηλιά στο λαιμό. Δεν μίλησε κανείς για κανένα πρόγραμμα εκτός Ε.Ε. Μην πάθει τίποτε η Ε.Ε σας.
 
Έχετε χεστεί όλοι σας τι βλέπουν τα μάτια των παιδιών επί καθημερινής βάσεως. Αυτά τα παιδιά που δεν ξέρουν από φόρους και μέτρα είναι οι πραγματικοί και ανόθευτοι ρεπόρτερς που λένε την αλήθεια. Σαν τα παιδιά του Δενδροπόταμου Θεσσαλονίκης που πριν κλείσουν τα 12 τους χρόνια στις εκθέσεις δεν γράφουν «Ω, πόσο αγαπώ την Πατρίδα μου» αλλά περιγράφουν πώς υπάλληλοι της ΔΕΗ με συνοδεία ΜΑΤ έκοβαν το ρεύμα από τα σπίτια τους. Ολόκληρα τετράγωνα οικισμού χωρίς ρεύμα με διαταγές της Ε.Ε. Όχι, λατρεμένοι «Παρόντες», «Απόντες» και «Σταύρος Δήμας», δεν είναι η ανάγκη της χώρας που κάνει τα παιδιά μάρτυρες εγκλημάτων, είναι το δικό σας «Παρών», «Απών» και «Σταύρος Δήμας» που αναγκάζει παιδιά να γίνονται μάρτυρες της εκτέλεσης της αξιοπρέπειας των γονέων τους.
 
Από την στιγμή που δώσατε το δικαίωμα να χαρακτηρίζεται η Δημοκρατία με ονοματεπώνυμο «Σταύρος Δήμας» και να μην υπάρχει το δικαίωμα του ΟΧΙ για να μην χαρακτηριστείτε φασίστες αν δεν αποδέχεστε το «Σταύρος Δήμας - Δημοκρατία», δεν τρομοκρατήσατε την Δημοκρατία αλλά την σκοτώσατε.  Από την στιγμή που συμμετέχετε σε αυτή την φασιστική διαδικασία έχετε όλοι μερίδιο ευθύνης. 
Με ματωμένα λεφτά πληρώνεστε, με καθίκια δοσίλογους συναγελάζεστε, τον ίδιο βρωμοαέρα αναπνέετε κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και γυρνάτε στα ζεστά σπίτια σας να αγκαλιάσετε τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας που γίνονται μάρτυρες της δικής σας πουστιάς.-

Δημόσια δήλωση ΗΓΕΤΗ ΠΟΥΤΙΝ! Να είστε έτοιμοι! Ήρθε η ΩΡΑ οι λαοί να ζήσουν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!!!


Σε μια ιστορική ομιλία, μια ομιλία- ύμνος προς στην εθνική κυριαρχία, που ίσως και να αποτελέσει οδηγό για πολλούς ηγέτες

κρατών ανά την υφήλιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε με ξεκάθαρα λόγια για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, τους εν δυνάμει επικυρίαρχους του πλανήτη και τα σκοτεινά σχέδιά τους αλλά και την ξεκάθαρη απόφασή του, η Ρωσία να προχωρήσει ελεύθερη, ανεξάρτητη και να πορευτεί ως ισότιμος εταίρος στην Παγκόσμια κοινότητα.

Σε αυτή την πορεία κάλεσε εμμέσως να συμπορευτούν, λαούς και κράτη που θέλουν να αποφασίζουν μόνοι για τη μοίρα τους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο ρώσος ηγέτης μιλώντας στην καθιερωμένη διετή συνάντηση με τους ρώσους διπλωμάτες, χρησιμοποίησε πολύ σκληρή γλώσσα κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και έριξε ευθείες βολές κατά των φιλοδοξούντων της παγκόσμιας επικυριαρχίας.

Παράλληλα, διεμήνυσε προς τη Δύση ότι το μονοπολικό μοντέλο κυριαρχίας του κόσμου έχει αποτύχει, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί παιχνίδια ανάλογα της Ουκρανίας, αναφορικά με την ασφάλεια τόσο της χώρας του όσο και όμορων κρατών.

«Λαοί και χώρες εκφράζουν όλο και πιο δυνατά τη βούλησή τους να αποφασίζουν για τη μοίρα τους από μόνοι τους, να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους και την πολιτιστική ταυτότητα, η οποία έρχεται σε σύγκρουση με τις προσπάθειες ορισμένων χωρών να διατηρήσουν την κυριαρχία τους στον στρατιωτικό τομέα, στην πολιτική, τη χρηματοδότηση, της οικονομίας και της ιδεολογίας». Ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του ρώσου ηγέτη, που σκιαγράφησε την σημερινή τραγική από πλευράς ελευθεριών, παγκόσμια κατάσταση.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος Πούτιν αποσαφήνισε ότι δεν θα ανεχθεί πρακτικές δύο μέτρων και δύο σταθμών από την Δύση και δεν θα δεχθεί πλέον πολιτική «τελεσιγράφων και καθοδήγησης». Ζήτησε οικοδόμηση σχέσεων σε ισότιμη βάση, αμοιβαίο σεβασμό και σεβασμό στα συμφέροντα του άλλου. Παράλληλα, στηλίτευσε τις πρακτικές παρέμβασης σε χώρες, κυρίως δυτικής προέλευσης, απαιτώντας σεβασμό στην Εθνική κυριαρχία και αυτοδιάθεση των λαών: «Είναι καιρός να αναγνωριστεί το δικαίωμα της διαφορετικότητας, το δικαίωμα της κάθε χώρας να χτίσει τη ζωή της με δική της βούληση, και να μην γίνεται υποχείριο, να μην υπαγορεύεται από κανέναν», υπογράμμισε με έμφαση ο ρώσος ηγέτης.

Αναφερόμενος στις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο αλλά όπως διευκρίνισε η ευθύνη ανήκει στην Ουάσιγκτον. Σε ότι έχει σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε θετικά, αποσαφηνίζοντας ότι πρόκειται για τον φυσικό και πιο σημαντικό εμπορικό και οικονομικό εταίρο. Αναφερόμενος δε στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου south stream, υπογράμμισε ότι παρά τις γνωστές δυσκολίες, το έργο θα προχωρήσει.

Μίλησε με σκληρά λόγια για την αιματοχυσία στην ανατολική Ουκρανία και άφησε πολλές αιχμές για τον Ουκρανό πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο, ειδικά για την πολιτική πρακτική που εφαρμόζει στις ανατολικές περιοχές, λέγοντας ότι μέχρι τώρα απλώς ήταν παρατηρητής, τώρα θα αναλάβει τις στρατιωτικές και πολιτικές ευθύνες του.

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι εκατομμύρια απλών ανθρώπων πρέπει τώρα να πληρώσουν τα πολιτικά παιχνίδια”, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης και πρόσθεσε με νόημα: «Πίσω από εύγλωττες συνομιλίες σχετικά με την ελεύθερη επιλογή και το ευρωπαϊκό μέλλον κρύβονται οι προσπάθειες να μετατραπεί η Ουκρανία σε ένα εξαρτώμενο κράτος με όλα τα πολιτικά επακόλουθα και τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες».

ΠΗΓΗ

Τσίπρας: Η αυτοδυναμία δρόμος επιτυχίας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθει στις επόμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από καλύτερη θέση, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας αποτιμώντας τις εξελίξεις της πρώτης φάσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας αποτελεί ένα θετικό βήμα, καθώς στέλνει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -πρόσθεσε- μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, θα εντείνει από καλύτερη θέση την προσπάθειά του να σπάσει το κλίμα του φόβου, να πείσει ότι η δημοκρατία δεν είναι απειλή, αλλά διέξοδος.

Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να μετατρέψουμε την προοπτική της εκλογικής μας νίκης από ελπίδα για την Ελλάδα, σε προσδοκία για όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι το κλειδί για να πετύχουμε τον στόχο μας θα είναι οι συσχετισμοί που θα διαμορφωθούν στο λαό.

Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αν, όμως, δεν έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κάποιοι θα μας περιμένουν στη γωνία για να μας εμποδίσουν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις για τη χώρα, είπε χαρακτηριστικά.

Ο μόνος δρόμος της επιτυχίας -συμπλήρωσε- είναι ο δρόμος της αυτοδυναμίας στη Βουλή και αυτός ο δρόμος περνάει από τρεις προϋποθέσεις:

1. Την καταπολέμηση του φόβου.
2. Την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του λαού.
3. Τη διεύρυνση των συμμαχιών.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στο Reuters ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι, ως κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε μονομερείς κινήσεις «εκτός αν μας αναγκάσουν».

Telegraph: Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ για 9 βασικούς λόγους





  0
Η συγκυβέρνηση απειλεί πως αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Ελλάδα κινδυνεύει ακόμα και με έξοδο από το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται πως δεν είναι στις προθέσεις του να αφαιρέσει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη και όλες οι διεθνείς αναλύσεις κατατείνουν σε ένα συμπέραμασμα: το Grexit δεν είναι απίθανο. Η Telegraph πηγαίνει πιο μακριά την ανάλυση.
Παρουσιάζει εννέα λόγους -στηριγμένους σε γραφήματα- που δείχνουν γιατί η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ. Αυτοί είναι οι εξής:
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 27 μονάδες μετά την έναρξη της κρίσης, το 2007. Αυτή ήταν η χειρότερη ύφεση σε ολόκληρη την ζώνη του ευρώ και συναγωνίστηκε την οικονομική κατάρρευση δει των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Φέτος το οικονομικό αποτέλεσμα, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν οκτώ χρόνια, παρουσίασε αύξηση κατά μόλις μια μονάδα. Ωστόσο, η οικονομία παραμένει σχεδόν 25 μονάδες «μικρότερη» από ό,τι το 2008. Ακόμη και αν συνεχίζει να αυξάνεται με μέτριο ρυθμό δύο μονάδων ανά έτος – σε γενικές γραμμές σύμφωνα με το μέσο όρο της ΕΕ πριν από την κρίση – θα χρειαστεί 13 χρόνια για να επιστρέψει σε «περιοχές» πριν από την κρίση.
ΧΡΕΟΣ
Λόγω της αναιμικής ανάπτυξης, το χρέος αυξήθηκε σε σχέση με το 2009. Η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο χρέος στην Ευρωζώνη, επομένως τίθεται το θέμα της διαγραφής μέρους του, έτσι ώστε να είναι βιώσιμο, εάν και εφόσον μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

ΣΧΕΣΗ ΒΟΡΡΑ-ΝΟΤΟΥ
Το χάσμα ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και του Νότου, όπως έδειξε μια πρόσφατη έρευνα της Standard & Poor’s, μεγαλώνει μετά την κρίση. Η Ελλάδα δείχνει αρκετά αδύναμη σε αυτή τη σύγκριση.
ΕΞΑΓΩΓΕΣ
Οι εξαγωγές είναι ένας τρόπος να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν έχει υλοποιηθεί. Από τη στιγμή που δεν μπορεί να υποτιμήσει το νόμισμά της, δεν μπορεί να λειτουργήσει ανταγωνιστικά. Η υστέρηση της χώρας στις εξαγωγές είναι ολοφάνερη, παρά την εσωτερική υποτίμηση, τη μείωση των ημερομισθίων, άρα και του κόστους εργασίας. Μπορεί φέτος οι Έλληνες να εισάγουν λιγότερα, αλλά αυτό -εν μέρει- είναι αντανάκλαση της μειωμένης παγκόσμιας ζήτησης, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Παρά κάποιες τονωτικές ενέσεις στην αγορά εργασίας, η Ελλάδα έχει ανεργία που κινείται σε επικίνδυνες περιοχές (από το 27% έως το 25%).

ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΕΡΓΙΑ
Από τα μέσα του 2008 έχει χαθεί το 1/4 των θέσεων εργασίας στη χώρα και θα χρειαστούν περίπου 20 χρόνια για να ανακτηθούν οι θέσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Πάνω από 100.000 νέοι, ως επί το πλείστον, Έλληνες έφυγαν από τη χώρα αναζητώντας μια θέση εργασίας στο εξωτερικό. Κύριοι προορισμοί τους είναι η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και τα αραβικά κράτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ

Γραφειοκρατία, ενεργειακό κόστος και η φορολογία κάνουν την Ελλάδα μη φιλική χώρα για επενδύσεις. Στο γράφημα φαίνεται πως η χώρα μας είναι κάτω από τα Σκόπια και την Ουγγαρία

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Το τελευταίο διάγραμμα, σύμφωνα με την Telegraph, είναι αυτό που προκαλεί μεγαλύτερους σεισμούς στις Βρυξέλλες, καθώς βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

- See more at: http://www.fnews.gr/telegraph-i-ellada-prepei-na-fugei-apo-to-euro-gia-ennea-vasikous-logous-grafimata/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter#sthash.9ln9XbIM.dpuf